Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Het was misschien wel de meest oprechte en authentieke reactie die we van de Lauwens Hamilton gehoord hebben. Daar staan een zestal. Oh wee als de Qredits zal hij hoorde. Fernando Alonso afgelopen vrijdag, die even voorbij kwam scheuren in de Renault 25, zijn kampioensjaar uit 2000 en vijf. Jan, geniet jij ook zo van dat gebrul?

[00:00:27]

Ja ja, ik moet wel bekennen dat ik nog iets meer geniet van het tijdperk daarvoor paar, maar dit is ook een prachtig Toei.

[00:00:36]

Ik heb ook twaalf cilinders meegemaakt, maar hoe dat klonk? Kan ik je niet meer vertellen. Hoe je buik gaat ervan trillen.

[00:00:42]

NPO Radio 1 en NOS Podcast. Kwellingen daarachter ploeteren de Ferrari's. Nou, dat mag je wel zeggen. Ja, ze hebben ook. Ik moet het wel goed doen. Verstappen nog steeds foutloos, maar als ik het voor dit boek niet had plaats of auto komt eraan. Hij bent een Mercedes. Dit is de hele Formule 1 podcast The New is de Excite en E-ticket Koningen en Brandsen welkom bij misschien wel de grootste Formule 1 podcast van Nederland een uiterst saaie race bracht verstaat men wel de winst.

[00:01:26]

Gaat er een verband met oud enkel waar Jan Lammers en hier in de studio onze F1 verslaggever Louis Dekker? Hoe kwam die overwinning van Verstappen tot stand? Wat was er aan de hand bij Mercedes als McLaren versus Racing Point voor plek drie? En natuurlijk blikken we terug op het seizoen en kijken we ook vooruit. Maar we beginnen met één van de beoogde rijders van Haas, Nikita Masterpiece.

[00:01:48]

Hij kreeg er van langs Teun Bollansée voorbij, die Bodhi leuzen Joma is dan de v theorie in de tweede serie Links is. Edit willen we aan de kiezen, maar als de PTT Post CEST ze is alkali de Sorbonne naast de jouy voor wie het heeft gemist. Wat is er aan de hand met Nikita Masipa? Euh hè? Veel te veel. Veel te veel? Ja, en dit is dit. Komt nu even heel actueel uit de lucht vallen omdat ie net is aangekondigd als coureur bij Haas, onder Günter Stainer en als teamgenoot van Mick Schumacher volgend jaar.

[00:02:22]

En dan kun je een aantal dingen over Nikita Maase op in zeggen a. Hij heeft een hele rijke vader die zo rijk dat wel zeker was dat ie de Formule 1. Vroeg of laat zou gaan halen. Ja. B. Euh. Hij presteert aardig op het circuit. Niet top, wel aardig. Net goed genoeg misschien, maar doet ook af en toe hele rare gevaarlijke dingen. En bijvoorbeeld ook euh. Binnen een week na de bijna fatale crash van Romain Grosjean doet ie dingen in de Formule 2 van wie denkt nou zoals jij gewoon gelooft?

[00:02:50]

Grofweg eigenlijk Nassim langs de aardigs zeggen iets te fel verdedigen. Dan beschermen ik hem als ik dat zeg. Maar je kunt ook gewoon doelbewust iemand de muur in proberen te jagen. Het maken van wat je ervan van wil maken. Dat was zijn gedrag op het circuit en daarbuiten. Ja, daar ga ik me niet al te veel woorden aan vuil maken. Iedereen kan op Instagram kijken en social media media in de gaten houden, maar dat hij euh, zich gedraagt als iemand die niet helemaal past bij de wereld van de Formule 1.

[00:03:16]

Die vindt dat alles roomser dan de paus moet binnen de lijntjes en wie races won en dat gaat om diverse sati. Het gaat om respect en gelijk zijn en respect naar vrouwen toe. Respect voor vrouwen. Ging het bewuste filmpje op Instagram over he? Ja, daar is het ontbrand, maar dat is nog niet eens het enige. Nee, hij heeft inmiddels echt uh, misschien een flauw woord om te gebruiken. Een een track record op een terrein waarvan je denkt euh, dat moet.

[00:03:42]

Daar moet je onmiddellijk afleren als je in de Formule 1 wilt. Sterker nog, het kan nu ook niet wat hij doet. Maar straks zit ie in de spotlights als n van de twintig coureurs in de koningsklasse. En ja, daar kan ik wel heel, heel euh heel overdreven zeggen. Dan moet je je gedragen. Maar dat maakt niet uit wat ik ervan vindt. De sport vind dat zelf. Want het is toch bij races won en we willen toch netjes en we willen netjes opgevoede coureurs.

[00:04:06]

En natuurlijk mogen ze af en toe vloeken en rare dingen doen. Maar Mazarin is omstreden, maar dan omstreden op dit moment. En gelukkig hebben we dat ook aan Gunther Stainer kunnen voorleggen. De teambaas die met een moet gaan werken. Die is vaak heel eerlijk. En als ie niet eerlijk is, dan zegt ie. Daar kan ik geen antwoord op geven. Dus dat is zoals twee voorbeelden als je maar wilt hebben een schuine zegt ja ik. Ik weet dat het af en toe zal gaan schuren, maar ik ben wel gewend aan karakters in mijn team en we gaan er mee aan de gang en we gaan hem aanpakken, maar daar moeten we dan maar op vertrouwen.

[00:04:34]

Maar wat betekent dat hij zegt we gaan het intern oppakken en we gaan het ook na het seizoen en dan is bekijken. Is het niet veel sterker als hij gewoon zegt dit tolereren wij niet. Hij is er uit. Ik vrees dat Haest dan failliet is. Ja, het gaat om geld. En ja, dat heeft hij daar zo eerlijk is seiner zijn coureurs en hij rijdt in meervoud. Zijn coureurs zijn eigenlijk 100 procent binnengehaald om financieel te overleven tussen een geldkwestie.

[00:05:00]

Het gaat om budgetten en natuurlijk is Mick Schumacher heel belangrijk voor de Formule 1. Als hij die naam die terugkeer al is, is groot, zoals het opmaken van een flauwe vergelijking te maken ook heel fijn zou zou zijn voor de Formule 1 als er over een jaar of zes een Lammers terugkeert in de Formule 1. Daar vele mensen van op zijn naam weet je wat met Schumacher is natuurlijk buitencategorie, maar Mazarin zit. Er zitten negenennegentig procent in vanwege het geld.

[00:05:23]

Snelle coureur, maar leidt Jan. Hoe kijk je naar dit hele verhaal? Nou weet je uhm, hoe moet ik wel even een politiek incorrect woordgebruik gebruiken? Maar met mensen die die ja uh ongelooflijk rijk zijn worden in de volksmond de ons wel eens omschreven als mensen die het vak Jumanji. Het is te kunnen gewoon doen wat ze willen. Uh, en en zijn gedrag gelijk staat natuurlijk een beetje op. En euh dat. Natuurlijk is de Jong maar euh we.

[00:05:55]

We maken ze wel jonger mee op de racebaan op de kartbaan. En euh, dingen als fatsoen en een goeie opvoeding dat. Dat merk je al heel snel. Hij waant misschien onschendbaar. Nu ja, nou, misschien is het een beetje achterstallig onderhoud in de opvoeding. En euh, dit gedrag is natuurlijk verwerpelijk en euh, later. Laten we hopen dat wat hier nu over zich heen krijgt. Dat dat precies de therapie is die de achterstallige opvoeding weer recht kan zetten.

[00:06:25]

Maar zou jij een kans geven als jij Stainer was? Nou kijk, dat is dat is natuurlijk niet aan mij. Ik denk dat iedereen natuurlijk wel wel een tweede kans verdient. Euh. Kijk, als hem nooit geleerd is of hij is opgegroeid in een omgeving waar hij gewoon anders opgevoed is dan dan is het goed als je nu ziet dat de hele wereld toch anders in elkaar zit. En dus dus euh, je moet. Moeten mensen nooit de kans ontnemen om euh.

[00:06:54]

Om tot inkeer te komen en te beseffen wat ze eigenlijk doen en zeggen en en hoe ze daarmee omgaan. Dus. Dus iemand een kans geven? Daar ben ik altijd wel voor upma. Maar euh, ik. Ik heb ben hier ook niet zo en ik ben niet zo'n ramptoerist. Ik ben hier ook niet helemaal ingedoken. Het zijn uitspraken en acties van hem. En iedereen moet verantwoording dragen voor z'n eigen acties. Dat Gunther Steiner gewoon niet niet te autorisatie binnen zijn team heeft om daar heftige uitspraken over te doen.

[00:07:22]

Dat snap ik ook, want hij runt een team. Maar het is niet zijn eigen team.

[00:07:27]

Nee, Louis, is zo'n voorval in de Formule 1 anno 2020 nou anders dan t een aantal jaren geleden zou zijn ontvangen? Of gaan ze er nu anders mee om denk je?

[00:07:38]

Ze zullen wel moeten, want een paar jaar geleden euh, kon je Brantjes nog wel intern blussen en ging niet iedereen er op social media overheen. Maar veel belangrijker in dit verhaal is dat dat de Formule 1 juist als sport een kant op is gestuurd. Uh heeft willen sturen, ook van politieke correctheid waar ik af en toe echt met kromme tenen naar zit te kijken en te luisteren. Ja euh, want ik vind het nogal een poppenkast. Steeds aan het begin van die rij is dat geklooi met die T-shirtje.

[00:08:05]

Gisteren zag ik bij Lewis Hamilton in een short nooit met de dessertjes. Ja, hoe bedoel je? De Andreasen is een euh. De filmpjes die we iedere Granpré moeten zien. Het is allemaal dus goed bedoeld, dat weet ik wel, maar het is zo gruwelijk ingestudeerd. Een punt moet even gemaakt worden. Euh. En dan denk ik ja, als je dan toch echt alles zogenaamd goed wil doen. Wees dan ook gewoon zo groot en denk dan Saudi-Arabië.

[00:08:28]

Dat doen we even niet. Ha. Ik vind het nogal wat. Je denk ook niet dat om daar op in te breken. Kijk als je Umbar wat jij zegt van van ja ha is, is dat echt van deze tijd of wat dan ook? Kijk, ik ben natuurlijk in de jaren 70 begonnen met Rage. Begin jaren zeventig met zelfs de rage, eind jaren zeventig Formule 1. Kijk, dat was natuurlijk een hele andere wereld als we er even van uitgaan dat James Hunt, de Engelse wereldkampioen ex-wereldkampioen, inmiddels helaas overleden.

[00:08:56]

Maar die had op z'n UK op op de borst van z'n overal Hatti staan. Sex the breakfast of Champions. En dus dus bezaten is natuurlijk inderdaad wel even een Boole de wereld.

[00:09:10]

Ik ga naar Max Verstappen. Die pakte zijn tweede zege dit seizoen en de tiende uit zijn loopbaan. Per se zijn zeggen zelf. Dit is een zege die samen eerste dominant is. Mooi is, maar hij was eraan toe en de Formule 1 was er ook aan toe. En daarmee zijn we de enkele straten verder staan te slapen. Maar thuis tegen degradatie gooien, slepen. Het is bij. Nico, dat is een Nederlandse lerares. Maar echt vechten hoefde hij niet tijdens de race.

[00:09:49]

Maar fouten maakte hij ook niet. Louis noemde het al een saaie race. En ja, ik eigenlijk ook. Vind je dat ook? Jan vond het ook saai?

[00:09:58]

Ja natuurlijk. Dat wordt op een gegeven, want monotoon weet je wel. De ouders komen voorbij. Er wordt alleen maar ingehaald op de rechte snelheden of op de rechte stukken. En dan puur alleen maar omdat de ene auto euh. Euh hé. Door door door de hele technische reglementen. Zo gewoon een kilometer of 20 harder gaat dan de andere. Nou prima hé. Dus je zit soms. Dan neem je dat snelheidsverschil mee in de REM zone. Nou, dan lijkt het erop alsof je iemand uitkraamt.

[00:10:23]

Nou, dat is helemaal niet zo, want als je gewoon zoveel harder aankomt dan dan kan je m daarnaast zetten. En dan is degene die aan de buitenkant zit kansloos om in te sturen. En dus dus euh. Nee. Wat dat betreft was het euh. Was het saai? Ik moet wel zeggen dat als ze als euh natuurlijk absoluut purist op gebied van van autorace en bewonderaar van iedere topcoureur heb ik wel genoten weer van van Max. En dat doet je weer beseffen van mijn god.

[00:10:48]

Zeg wat. Wat? Wat heeft die nou nooit eens een offday ofzo? Heeft ie nou nooit? Is dat ie denkt van ja. Ik voel me vandaag niet zo'n lekker omvattender, ook ik. Ik vind het echt gewoon met de dag bewonderenswaardig. Er worden. Het enige denk ik wat voor hem nog een uitdaging gaat worden is dat dat als je zo vol, want ik ben niet de enige die er zo over praat. Euh, dat dat. Ja euh.

[00:11:10]

Ik wil mezelf niet gelijk een expert een titel toe toe eigenen. Maar alle experts op gebied van auto op de hele wereld zijn er gewoon nog maar eens over eens dat we dat Max waarschijnlijk het beste is wat we ooit op een racebaan hebben zien rijden. En en als je dan al die lof over je heen krijgt en dan moet je als persoonlijkheid nog wel in je schoenen blijven. En Maxime? Die heeft natuurlijke in in het fundament van zijn talent en doen dat maar even de boom daar.

[00:11:36]

Daar groeien natuurlijk nu allemaal vruchten en blaadjes aan. En ik hoop wel dat die bij de boom blijft en dat die niet de afleiding van al het moois van de blaadjes die daar aan groeien gaat genieten. Want die blaadjes vallen er met de herfst af. Ze zijn benieuwd welke blaadjes nou bedoelt met de blaadjes, want je hun natuurlijke. Jan. Nee, nee, nee. Ik bedoel gewoon dat als je succesvol ben. En dan heeft dat natuurlijk ook materieel succes met zich mee.

[00:12:02]

En en en dat zorgt voor veel afleiding. En uh ha, om die focus te houden op dat reizen. Nou, het lijkt bijna een onmogelijke opgave. Maar wat die totnogtoe allemaal gepresteerd heb? Ik. Ik zit er echt met diepe bewondering naar te kijken. En als ik hier na een vraag in welk opzicht moet Verstappen nog groeien? Waar waar valt nog winst te behalen? Het kan toch niet zo zijn dat ie nu volleerd is en dat dit het beste is wat ie kan zijn?

[00:12:28]

Nou, je moet er altijd van uitgaan dat je morgen beter kan zijn dan vandaag en en je moet iedere dag. Dat is een bewegend doelwit. Iedere dag sta je weer op, zeker als sportman en die drie dagen wat voor hun dat raceweekend uitmaakt. Iedere dag moet je s ochtends opstaan en moet je ervoor zorgen dat je gewoon het beste uit jezelf haalt. Maar zijn er speciale dingen waar Verstappen aan kan werken? Nou, dat zou voor mij heel pretentieus zijn om te gaan zeggen wat dat zou zijn.

[00:12:57]

Maar ik denk ik, ik. Ik zou het op dit moment niet kunnen zeggen, want wantij. Hij scoort op alle vlakken en en vooral als we eventjes zo iemand remaster Pinna eventjes aanhalen. Uh, en dan mag daar mee vergelijken. Jij roept af en toe gewoon uh euh, exact wat ie denkt. Nou ja, dat is dan voor sommige mensen wat ongemakkelijk. Maar ja, zo is ie nou eenmaal.

[00:13:17]

Staat iemand bij een mage prins staat de aan te halen voor gewoon goed weer. Wacht wel even of t is de koerier. Maar in ieder geval. Nee, ik vind dat Max gewoon super bezig is. Hij heeft natuurlijk materiaal en beter materiaal nodig. En als we dan kijken naar euh, naar bijvoorbeeld wat Russel doet in. Als we zien want wat Rusland doet in, in euh. En in de Mercedes en en nu in één keer weer met de Williams.

[00:13:44]

Tsja dan is dat gewoon euh. Zo'n contract staat wel heel duidelijk. Is dat die je gewoon een goeie of een betere auto nodig heeft, maar hij heeft de laatste reeds gewonnen. Dus misschien heeft ie al in Nederland misschien wel. Misschien was er ook nog iets aan de hand bij Mercedes. Daar komen we straks op Loewie. Hoe was jouw jaar met Verstappen?

[00:14:01]

Hoe heb jij m gevolgd? Volgens mij is Jans cadeautjes die iets in ontvangst heeft genomen met mijn lief eventjes een cadeautje. Eerlijke Bodhi, mild voor mijn lieve vriendinnetje Mariska, maar die is er niet, dus. Dat heb ik even aangepakt. Tenzij jullie weer helemaal bij jou. Dat knippen moet er wel uit. Nee hoor. Het was de vraag hoe jij jij Verstappens zo heeft gevolgd in dit gekke jaar.

[00:14:26]

Ja, op het schermpje hé. Hij besefte niet, maar hij heeft toch een keer of zeventien bij mij in de woonkamer gezeten dit jaar. En nee, gekheid op een stokje, dat werkte heel goed.

[00:14:36]

Euh, wat v d. T is een heel merkwaardig jaar geweest hé. In maart was ik in Melbourne. Dan dat was nog het moment dat we dachten die wees kan nog doorgaan. Iedereen was er. Toch waren we al diverse mensen die zeiden euh, kan het eigenlijk allemaal nog wel met Korona en alle lichten stond op groen. Tot er besmettingen of verdachten verdachte euh dingen waren bij Haas en McLaren. En ik kan me nog herinneren dat ik op de donderdag toen achter zo'n Lynd stond bij Verstappen en dat ik de vraag stelde goh.

[00:15:02]

Als dat misgaat bij McLaren of Haas, moet die race dan doorgaan? En toen gaf Verstappen het antwoord Ik wil alleen maar reizen als iedereen mee kan doen. Ja, dat vond ik een mooi antwoord. Toen dacht ik ook dat gaat niet door. Die reis gaat eraan dat hij vervolgens nog vervolgens tot dik vierentwintig uur geduurd voordat dat gebeurde. Maar het begon al daarmee toen Red Bull later ook nog gezegd. Er waren vijf teams die wel wilden rijden en er waren er vijf die nee zeiden hem Red Bull wilden reizen.

[00:15:31]

Max zei alleen maar als iedereen kan Geezer dus daar was een eerste mismatch tussen team en. En wie bij Red Bull was dan degene die zei we gaan gewoon race.

[00:15:38]

Helmut Marko. Oh ja, ja ja ja die. Euh ja goed. In een sport moet je af en toe ook ook gewoon. Euh, eerlijk zijn en over lijken gaan als ik het zwaar mag aanzetten. Als dit een kans is om te winnen, dan moet je dat doen. En ze hadden heel veel zelfvertrouwen aan t begin van seizoen 1. Dat is daarna hè. Toen ging het seizoen natuurlijk een paar maand op slot. Uhm, toen is die hoop.

[00:15:58]

Het wordt ons seizoen snel weggeëbd, want eigenlijk in Oostenrijk. In die twee wijzers, daar wisten ze al hoorde ik later ook van Max in één van die video sessies in mijn woonkamer, dat ie eigenlijk in Oostenrijk al doorhad dat t m weer niet ging worden, want daar moest het gaan gebeuren. Ja ja. En ik kan me herinneren eerder dit jaar ook in de podcast Hier hadden we een keer Rudi van Buuren te gast en die zei ook als ie in Oostenrijk niet binnen twee tienden zit, gaat het m niet worden.

[00:16:23]

Uhm en daar nou ja, met de wijsheid achteraf. Dat verhaal klopt helemaal, want ze waren beter dan de rest. Maar Mercedes was weer niet te pakken. En uhm, wat? Wat mij het meest bijblijft van het jaar met Verstappen is dat ik eigenlijk iedere donderdag dat ie media sessies zijn op donderdag. Iedere donderdag zat ik te denken vandaag. Nou zal ie dan toch een keer klaar mee zijn met al die tweede en derde plaatsen en dat is eigenlijk niet gebeurd.

[00:16:47]

Hij heeft af en toe wel een keer gevloekt op zijn team en dat is strategisch. Is niet hem niet helemaal lekker ging, maar overwegend was ie positief en geduldig. Dat heeft me echt verbaasd. Dus ik vind ook heel grappig dat ie afgelopen weekend die stoel in de persconferentie heeft. Megastore waar ie altijd op moest zitten. Weer de plek. Ja dat dat typeert heel ergens een jaar. Euh, hij was vind ik veel opgewekter en geduldiger dan op basis van de resultaten.

[00:17:12]

Winnaar Verstappen H. Hij wil alleen maar winnen. Hij is niet geïnteresseerd in de tweede plek in het WK.

[00:17:17]

Hoe komt dat? Hoe kan dat? Euh. Dus ja, nou, dat kan niet alleen maar zelf vertellen. Euh, ik. Ik maak er berusting van. Hij zit ook natuurlijk. Het is zijn zesde jaar. Zit er al op. T Is ervaring. Uhm. Maar wat Verstappen? En daarmee kan ik hem wel citeren, want dat heb ik heel vaak van hem gehoord. En eerst dacht ik ach ja, dat is een beetje ingestudeerd antwoord, maar ik denk dat t echt zo is.

[00:17:38]

Hij zegt ik ben tevreden als ik alles eruit haal. Als ik weet wat de auto kan en ik presteer optimaal. Dan ben ik tevreden en dan kan ik ook blij zijn met een derde plek. En ik heel veel coureurs zeggen dat Russelsheim het vorige week ook nog. Die zei ik heb seizoen bij Williams gereden en daar werd ik twaalfde. En dan reed ik de rest van mijn leven en geen hond die het interesseert en in een Mercedes rijden. Tweede of eerste.

[00:18:02]

En je bent het grote verhaal. Ja, dat is Russel was af en toe heel tevreden met de twaalfde plek, maar kon ergens met z'n verhaal naartoe. En Verstappen, maar is intern daar niet anders binnen het team iets veranderd, dan is dat de conversatie anders geworden. Zo van nou, als jij de uit haalt wat erin zit, dan is dat goed genoeg. Nee, ik denk dat Verstappen al boven zit. Bovendien kunnen we in het team zit al een hele tijd.

[00:18:23]

Yep, je hebt het over sport mentaliteit. En en en en dat. Dat is natuurlijk voor normale mensen moeilijk te bevatten he. De de recreant die stopt als ie moe wordt en euh. En en en de topsporter. Dan begint het pas als die mooie stem bij wijze van spreken helemaal een belangrijk verschil aan te geven. Dus dat meneertje dit niet helemaal snappen. Euh ja, dat snap ik dan weer. Maar. Maar euh, het is gewoon zo dat je wel als als topsporter.

[00:18:51]

Je wil gewoon zo goed zijn als je kan zijn. Eén klein foutje, al is het een kunstroute meepikken van de van de achtenvijftig ronde. Pak je één keer iets mee wat je niet had mee moeten pakken en dat kan je al storen. En als je gewoon een foutloze race rijdt en en echt uit die overstap en terugdenk van New. Kan me nou niet herinneren waar ik ergens een wieltje geblokkeerd heb en Apex gemist heb. Te veel gas of te laat gas, wat dan ook als je gewoon weer zelf uitstapt.

[00:19:18]

Je denkt van nou, ik heb vijfenvijftig rondjes. Gewoon dichtbij de perfectie gereden. Dan pas voel je je goed en als je uitstapt en je bent niet zo goed geweest als je had kunnen zijn. Misschien iemand als Alex Alboom dan dan? Dan zit je gewoon niet lekker in. En dat is gewoon het constante onafgebroken streven wat Max heeft. Ja, hij wil gewoon zo goed zijn als hij kan zijn en dan ook het maximale. Want dan haal je ook het maximale uit de auto.

[00:19:45]

Dan kunnen alle technische mensen er omheen. Dan is die data ook relevant. Een auto die niet op de grens of op de limiet gereden wordt. Die komt de pitstraat binnen met data. Die is niet relevant. Daar kunnen ze niks mee. En met de data van Max. Daar kan Red Bull iets mee. En ook volgend jaar.

[00:20:02]

Ja euh, dan heel kort nog even de nieuwe teamgenoot van Verstappen. Ik kijk naar jou, Louis. Ja, nou eigenlijk. Het antwoord van Jan. Net al gehoord als Elfsteden? De onbruikbare data? Ja, dat is het afgelopen seizoen. Alex Albron in de kwalificatie 17 0 voor Verstappen. Nou, dat is nog niet eens zo'n verrassing. Maar ik wel van schrok is een gemiddelde Gadd meer dan een halve seconde. En dan is ook vaak tevreden met een een race waarvan ik denk nou, zo goed was ie niet.

[00:20:27]

Vervolgens zegt Verstappen dat ook nog eens knetter hardop. Kamera in Bahrein. Ja, Verstappen is daar niet zo blij zijn als ik een halve minuut achter mijn teamgenoot eindigt. Nee, ik denk dat Red Bull er niet onderuit komt om hem te vervangen door pers. En wat gaat het Verstappen opleveren als Perez naast hem rijdt? Euh, data. Iemand die het onderste uit de kan haalt die het die een auto bull. Verstappen rijdt gisteren eigenlijk weer in z'n eentje, maar het hele jaar.

[00:20:53]

Hij heeft de auto bij de hand genomen en hij heeft die auto verbeterd. Met uiteraard zijn monteurs en de mensen in Milton Keynes. Maar Elber is vooral met zichzelf bezig geweest. Perez, Slash, Hülkenberg desnoods. Maar ik heb al een indicatie dat er Perez gaat worden en heel ver in de onderhandeling. Dan kan het nog steeds afketsen, maar ga er maar vanuit. Perez wordt het. Ja, die tien jaar ervaring reekswinnaar. Ze luisteren naar hem.

[00:21:17]

Het enige nadeel van Perez is dat ie uit Latijns Amerika komt en euh. Ook al heeft gezegd een tweede rijder. Dat vechten we op het circuit wel uit, dus dat is een minder. Ja, hij is Nijns. Hebben wij van Verstappen toch ook? Push racing points is hier een teamplayer. Euh, hij heeft ook die red. Maar ben ik bij Red Bull? Moet dat toch effe? Nou ja, laten we niet op de muziek vooruitlopen, maar daar zit zitten uitdaging.

[00:21:37]

Ja nou, het punt is dat ik door die overwinning en natuurlijk vorige week uh in in Bahrein dat dat ie dat ie wel in één keer het snoepje van de week werd. En ik vind dat die ten opzichte van mensen als Ocon die in die race waarschijnlijk de beste prestatie toen leverden met een tweede plaats. En hoe die mannen allemaal bezig zijn. Er zijn daar nog veel meer. Die denk ik nog wat meer complimenten verdienen dan Perez.

[00:22:03]

Dan was het een een Mercelis team dit weekend dat we zagen en Lewis Hamilton heeft natuurlijk al een volle prijzenkast. Het circuit van Silverstone besloot hem op een andere manier te eren.

[00:22:15]

Vader nieuws en rekje ik met Sven 09:07 mens alles. Your social movement and your kernel of vaak ik heb het dus wel euh. Silverstone wordt lijkt de Vestalinnen in de start van NSFW Hamilton Stray nog harder te zakken is neemt af Racing Driver aan? Nee, tenzij Hamilton straatrover voor Binon. No way. Daar is de oefening wel waar.

[00:22:43]

Hamilton treedt op Silverstone. Dat was dan wel weer een mooie opsteker en Hamilton raakte zelfs een beetje geëmotioneerd. Hoe groot is die eer? Jan?

[00:22:54]

Ja euh. Ik weet niet of het iets voor hem doet, of hij heeft het heel goed gespeeld. Hij speelt het wel goed hoor. Als je. Meestal moet je. Ik laat mij maar dood zijn voor dat soort dingen dan mij gaan noemen. Of moet ik zeggen dat hij heeft ook geen kampioenschappen? Neen, maar ik heb ook niet één wereldkampioenschap. Niet eens een punt dus dus. Nee hoor, dat dat euh ik. Ik weet niet hoe hij erin staat, maar het zou mij niet zo boeien.

[00:23:20]

Natuurlijk is het een voorbode van een naderend vertrek. Dacht ik nog. Want dat is inderdaad nou ja, of je gaat dood of je gaat weg. Euh, en dan krijg je zoiets.

[00:23:29]

Euh, ik heb geen idee. Ik heb geen idee waar, maar ik vind het. Euh, ja ja, wat moet je erbij? Ik zou er alleen maar verlegen van worden. Dus. Wacht maar gewoon tot je bij mij de koffie bekeken Jan heb. En bedenk me wat dan mag het ok?

[00:23:42]

Hoe dan ook, de Mercedes hadden dit weekend een minder vermogen, zo vertelde teambaas Toto Wolff POV Wolf. Allebei allebei goed. Allebei goed. Ja, eigenlijk alle wagens met een Mercedes motor. Euh, waarom was dat het geval? Louis D. Dat hebben we niet helemaal helder gekregen. Maar laat ik er niet teveel woorden aan vuil maken. Hij heeft het al op vrijdag en op zaterdag gezegd. Op zondag bleef het heel lang stil. Tot iemand in de media sessie anderhalf uur na de race aan hem vroeg hoe zat dat nou met die motoren?

[00:24:08]

Ja. En toen zeiden ja, die hebben we een beetje teruggeschroefd bij alle teams, want daar zat een euh. Daar komt ie dan een gremlin in new gremlins kan ik niet vertalen, maar kortom dan weet je het wel. En euh, die duiveltje met een duiveltje, dat zat uiteraard in de auto van Perez twee weken geleden, die destijds het podium miste. Ja uhm, en dat schijnt het probleem te zijn. Maar het meest curieuze is, want ik kan hier fantastisch verhaal over vertellen.

[00:24:32]

Meest curieuze is dat Hamilton en Bottas hier door Max Verstappen in de persconferentie mee geconfronteerd worden. Verstappen wist Herstappe. Die wist hem niet altijd gelezen en die zegt hoe zat dat nou met die motoren van jullie en hem te zeggen? Welke motoren en Bottas er maar ook nooit wilt of niet? Nee, nee, nee, want de vraag kwam later nog een keer terug. Nou, ze kunnen goed acteren bij Mercedes. Die coureurs wisten van niks. Dus is het nou gewoon een onzin verhaal geweest.

[00:24:56]

Euh, er zijn ze zo druk geweest met andere dingen. Afgelopen week hebben. Het was heel curieus dat zowel Hamilton als Bottas dus kansloos achter een Red Bull aanrijden. Ja, met een auto die teruggeschroefd is zonder dat ze dat zelf schijnen te weten.

[00:25:08]

Ik vond het toch een ding hoor, maar ik vond ze allebei sowieso wel een beetje een mat. Ik kijk helemaal Ton is ziek geweest, daar kan ik inkomen. Maar het is al maanden Matth. Ja, dat is dat hoort bij. Het is extra. Laat ik. De prijzen waren natuurlijk binnen en misschien was de scherpte gewoon weg. Misschien willen ze Red Bull even een opsteker geven. Misschien vinden ze het ook belangrijk dat de Formule 1 een verrassende winnaar heeft.

[00:25:28]

Weet je, alles wat je nu zegt haalt de glans van de overwinning van Verstappen af? Ja, dus eigenlijk moeten we er niet te veel over zeggen. Maar het was heel curieus dat die coureurs op z'n minst deden alsof ze het niet wisten.

[00:25:43]

Dan een vrolijke noot over de boordradio van de F1 bolides wordt namelijk echt niet alleen maar overlegd of gescholden, maar worden zonder uitzondering nogal wat.

[00:25:58]

Miss pianowerk van wanten te kennen verschenen, waaronder Janauri Ismay Assauer stays. Er werd weer gezongen door de Sint. In dit geval. Grote opluchting bij McLaren, vooral dat we die stem nou niet meer horen. Zingen is niet echt een zangstemmen. Daardoor moet je echt aan werken. Maar t. Uhm. Wat ik zat te denken ha. McLaren heeft nu plek 3 in het constructeurskampioenschap behaald 7 punten voorsprong op Racing Point. Maar dat is natuurlijk super pijnlijk, want Racing Point de roze Mercedes H.

[00:26:35]

Die hadden 15 punten straf aan het begin van het seizoen omdat ze de Mercedes een soort van hadden gekopieerd. En dat kostte nu hoeveel miljoen. Dat zullen we nooit weten, maar het zijn er genoeg heel miljoen en dat had het had. Dat vind ik nog het allermooiste lens troll 1 die natuurlijk daar zit vanwege z'n vader Lorenz die de miljoenen bij elkaar harkte. Al jarenlang dus. Probleem is niet zo groot hoor. Maar Lens Troll had natuurlijk direct derde plekken in dat kampioenschap kunnen regelen, maar die werd die werd tiende en ook nog in de laatste bocht ingehaald door Okon.

[00:27:05]

En daardoor is McClelland voor Ajax. Weet je, het is in de kantlijn van alles wat gebeurt. Maar t is wel een soort van gerechtigheid hoor, dat de codeermachine niet altijd wint.

[00:27:13]

En toch. Jan, dacht ik. Misschien konden ze helemaal niet meevechten om die derde plek als ze de Mercedes niet hadden gekopieerd. Nou dat de V. Vanzelfsprekend heel goed punt. Heel goed punt dus dus. Maar goed, ik denk dat Singalezen startveld euh. Ziet er heel gemêleerd en leuk uit. Ik denk dat mensen natuurlijk als als euh euh ja Norris een saaie industrie. Cardo op koningslied. Al die jonge mannen, uh, die zijn werkelijk een aanwinst.

[00:27:41]

Winst natuurlijk. Verstappen en Brussel dat er nog bij Leclère aangevuld met Raikkonen en Vettel. Herken jij de golden oldies? Zeg maar eventjes. En natuurlijk Hamilton en Bottas. Niet te vergeten. Het is Thyssen een superleuke startveld. En vooral als je ziet hoe die jonge gasten ook steeds in staat zijn om een stukje plezier te communiceren, denk ik dat we onze handen dicht mogen knijpen. Dus dus euh ja. En om het verschil tussen Loewie en Parese of tussen tussen Perez en Schiphol nog eventjes in kaart te brengen Louis.

[00:28:11]

Kijk even naar de eerste drie vrije trainingen. In die tussentijd heb ik dat net even gedaan P1, P2 en P3 in Abu Dhabi en dan zie je dat er heel weinig verschil tussen Pérez Westrol zit. Dus als je iemand hebt die je echt het vuur aan de schenen van Max wil leggen, denk ik dat je toch nog net met iets sterkers moet komen.

[00:28:39]

Petje af, maar de reden laat die Costa Rica Epic Records wat? SoundScan Dat kan ik ook. Dat zal Sebastian Vettel gedacht hebben. Vloei Mooi, geweldig. Jan maakte onder onbedoelde bijna bruggetje. Dit was natuurlijk de gedwongen opgenomen overstappende geweest. En volgend jaar laten we wel wezen. Maar goed hebben was voor de camera ook leuk over de Dutch Army, noem maar op. Dus ik vond het echt euh ja, leuk dat we er nog bij hebben. Maar het leukste is het spiekbriefje.

[00:29:15]

Hij wist het niet uit zijn hoofd.

[00:29:16]

Ik dacht ik wat duurt dat helemaal geen. Geen. Geen. Dit. Dit uit je hoofd kennen? Dat vind ik wel.

[00:29:23]

Ik dacht na al die jaren dat ie alleen maar gratie Agassi had geleerd.

[00:29:27]

Maar Jan, jij bent zo ongeveer het half jaar in Italie. Ken je dit lied?

[00:29:30]

Ja en nee, absoluut. Ik kende Bella Ciao van. Maar daar houdt het ook zo'n beetje mee op. En dat. En dat vinden de meeste Italianen wel helemaal niks. Nee, het is een soort afscheidslied. Ach ja, ook aan de zanger. 20:20 was natuurlijk een fiasco voor Ferrari. Misschien is Vettel ook wel blij dat ie afscheid kan nemen. Hij doet ie, het is ze wel. Wonden likken voor ze tijdens de winterstop he? Ja idd.

[00:29:57]

Eigenlijk de enige die bij Ferrari nu blij kan zijn denk ik. Is Vettel. Ja, dat denk ik, want die is weg en die stapt volgend jaar in de auto van Hamilton min of meer. Vergis je niet. Bottas een nieuwe motor kan het nog best interessant worden volgend jaar. Dat kan zomaar hebben dat Sainz natuurlijk gewoon absoluut op het goede moment in Rixt is. Ik denk dat Sainz Leclair ook knap lastig gaat maken. Sainz heeft n mazzel op het dieptepunt van Ferrari.

[00:30:23]

Instappen betekent dat het alleen maar beter kan.

[00:30:25]

Zo ook op de beurs zou het een hele verstandige zet zijn. Maar wat kunnen ze nog uitrichten in de komende paar weken?

[00:30:33]

Ja, nee, maar ze zijn die nieuwe motor al al uitgebreid aan het testen. Natuurlijk op de testbank. Dus tja, het is ook maar heel weinig wat zijn vordering hoeft te maken. Dus dus. Nee. Ik verwacht dat Ferrari in ieder geval een stukje sterker zal zijn en hoe groot die stap gaat zijn. Ja, dat moeten we gaan afwachten. Maar gewoon met het nieuwe bloed van Carlos Sainz daarbij. Uh nee. En ik denk dat Sainz het samen met Norris natuurlijk bij McLaren fantastisch gedaan heeft.

[00:30:57]

Ook Reno he dat. Dat is heel indrukwekkend wat ie hebben gedaan met een uh na hun dieptepunt natuurlijk. Vettel zong niet alleen.

[00:31:04]

Hij bedankte over de boordradio ook al zijn engineers Fabio Mettmann.

[00:31:12]

Isolaten Marky. Filippo. Mooi mooi zitten, verraadden in vlees eten, La Squadra had hier ook een spiekbriefje hiervoor. Eigenlijk zo klonk het wel, want ik heb wel geopperd hetzelfde Italiaanse namen. En iedereen zegt altijd als er te veel Italianen bij Ferrari werken, gaat het niet goed. Het was flauw.

[00:31:38]

Een korte terugblik op 20 20 Loewie, het enige circuit waar jij dit jaar bent geweest, was in Australië. Daar begon de ellende. Je kon weer rechtsomkeert zonder dat er iets was gebeurd. Je bent wel op Spa geweest, maar buiten het circuit, buiten de bult. Dat is het dichtstbij eigenlijk bij race. Ik kan je nog navertellen. Ik was in Melbourne, maar ik heb geen auto horen rijden, dus ik vond dat ik nog naar Spa moest om in ieder geval op gepaste afstand aan de buitenkant van van La Soers.

[00:32:03]

Die eerste bocht heb ik ze allemaal even een uurtje in stilte bekeken. Daarna heb ik nog een interview gedaan met de directeur van Van de Granpré daar en dat was het. En voor de rest hebben we alles euh. Euh met zoem en teams en alle communicatiekanalen gedaan en heb ik de bubbel de bubbel laten zijn. Maar dat had voor mij totaal geen meerwaarde. Veel te ingewikkeld verhaal om nu te vertellen, maar als je op zondag radio wilt maken in Langs De Lijn moet je niet op zondag op het circuit zijn.

[00:32:28]

Want als juridisch ingewikkeld. Ja, dus ik heb alles gewoon vanuit Nederland gedaan. Dat ging prima.

[00:32:33]

Jan, hoe hebben jullie dat eigenlijk gedaan in voorbereiding op Zandvoort? Met de organisatie en alles ook allemaal via Zoem en weet ik het wat? Ja, alle meetings.

[00:32:42]

Die zijn natuurlijk euh, allemaal online gegaan. En en euh nee, we hebben ons dade aangepast zoals we de rest van de wereld zeggen ook heeft aan moeten passen en dus een heel enorm stuk euh efficientie uit anabolen gekomen. Ik denk dat heel veel mensen in de toekomst ook minder gaan reizen. Ze zien dat dit toch ook in een heleboel opzichten goed werk heeft. Ook een keerzijde. Ik weet van alle Formule 1 journalisten inmiddels hoe hun behang eruit ziet, wat ze in de kast hebben hangen, of ze in een pleziert, zelf rondjes aan het rijden zijn en hoe de snor en de baard eruitzien in november.

[00:33:12]

Sommige dingen wil je liever niet zien. Jan. Ik moet zeggen dat Jays Scherrie zonder snor dat er ook al heel goed uitzag met dat euh. Met het mondkapje. Dus we gaan het hierbij laten. Tot zover de allerlaatste NOS Formule 1 podcast van dit jaar. Nog 97 dagen, totdat er volgens de huidige planning weer wordt gevreesd. Dat zal zijn op 21 maart in Australië. Ik wil zeggen de dag daarna zijn we er dan weer. Ik weet niet of dat de eerste wordt.

[00:33:38]

Ik weet niet of we daarvoor nog iets gaan maken. We gaan het zien en we gaan het aankondigen. Alhoewel, ik zeg we ik niet. Uhm, ik ga even met zwangerschapsverlof. Maar ik heb een ontzettend goede vervanger. Mag ik? Mag ik haar naam al noemen? Ik kijk even naar de overkant. Ja, dat mag ik. Dione de Graaff. Uhm, nee, het kon niet in betere handen zijn dan in haar handen. Dus ga vooral luisteren.

[00:34:00]

Ga ik ook doen. Vind je de leuke podcast? Laat een beoordeling achter op iTunes.

[00:34:04]

Reageren kan zoals altijd op Twitter via het Louis Dekker VN of het Amber Brantsen. Dank Louis en dank ook Jan. Fijne feestdagen. Rust goed uit. Blijf gezond graag tot volgend jaar en sluit af met het geluid waar Lewis Hamilton en Wij Allemaal Zo van genaamd.