Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

En dat is twee voor Mercedes.

[00:00:02]

Vorige week Bottas, deze week de beste speler ter wereld samen met zijn selectiespelers. Energiewaarde 13mei.

[00:00:19]

Gespierde 2manydj's die met wat voor gevoel zag jij dit gebeuren? Uhm, nou ja, euh. Het was een interessante race omdat je voor van tevoren al wist dat er heel veel ging gebeuren qua verandering, omdat die kwalificatie nat was. Dus jij keek toch wel met met meer dan Josias? Meer dan de eerste, want je wist nu iets meer Loewie.

[00:00:40]

Eigenlijk was die euh best saai. Maar voor de insiders met de tijdwaarneming constateerden we gisteren op de radio. Al was die eigenlijk leuker dan de eerste radio hoofdcast podcast was zijn. Is dat misschien twee centimeter? Ik denk dat ze elkaar zelfs geraakt hebben. De top van het veld is binnen geweest voor pitsstop, sensatie en verbrand. Zijn de kansen verkeken voor. Hoe lang blijft McNair een tweede in het kampioenschap? En hoe gaat het verder met een Mercelis kopieën?

[00:01:22]

Pardon? Ik bedoel de racing points in de studio. Vandaag ook Rudy van Buuren, zelf autocoureur, simulatie expert. Wat zat ik er allemaal nog aan toevoegen?

[00:01:30]

Word jij wel eens meelij? Simulator werk? Gewoon alles om een vriend van de show, want die was hier vorig seizoen ook al. En dat is ons goed bevallen dus. Welkom terug en Louie is er ook op afstand, maar dicht in ons hart natuurlijk.

[00:01:47]

Altijd in ons hart, altijd wie ere toekomt. Na een sublieme kwalificatie pakte polesitter Hamilton ook zondag P1 eerst maar eens terug naar die kwalificatie. In de stromende regen werd het terrein woningproject met 2 1 en Max Verstappen en insijpelend voor Max Verstappen ingetekend op woningproject. Zijn betrapt. Lewis Hamilton was rij zo goed als die Ian hier liet hem wel even zien wie hier zesvoudig kampioen is. Ja, ik denk wel dat dat dit de. Ik weet niet of je dit de D.

[00:02:33]

De Lambers van Engeland moet noemen of wat dan ook. Iemand die een redelijk gekleurd aan de prestatie van Van Lauwrys gaf maar één ding gewoon en laat heel duidelijk zijn een absolute topprestatie. Niet alleen van van Laurens deze keer, maar onder dit soort omstandigheden is die gewoon super supergoed. Wat wel even van belang is is dat euh. Louis had naar omstandigheden redelijk goed zicht. En Max? Die zat eigenlijk een beetje gevangen qua gewicht. Hij kon zichzelf niet terug laten vallen, want er was geen tijd voor.

[00:03:03]

Hij moest snel blijven rijden, dus hij moest eigenlijk hetzelfde doen als Louis met volgens mij 40 procent minder zicht. Dus dus dat en dat kan van alles waard zijn in 1 uur in de regen. Maar dat neemt niet weg dat Laurens gewoon fantastische ronden neergezet heeft.

[00:03:20]

Want Verstappen zat op de enkel maar 2 seconden achter hem. Verrassend, verrassend slecht. Wat?

[00:03:25]

Euh, kijk, die 1,2 seconden was er geen radio beeld. Uhm, dat rondje waar je uiteindelijk spinde zat die op een paar duizendsten van de pole tijd op dat moment waardoor je nog een halve seconde onderdoorgangen is. Max zelf kwaliteit. Ik had normaal gesproken rond die halve seconde gezeten en dat zicht maakte het uiteraard lastig. Ik vond wel opvallend dat ie zelf ook zei van. Gezien de situatie waar ik zat, ging ik nog dichter door oprijden om minder aquaplaning te hebben.

[00:03:50]

Die Formule 1 mannen die voor zoveel water als je echt een soort spoor ziet gelijk. Dat probeerde die. Maar dat werkte niet. En hij pakte Vettel op het verkeerde moment uit. En toen ze ook een beetje een dilemma zoiets. Want dan ga je voor grip. Ga je dus zo dicht mogelijk op zitten, terwijl je het dan voor het zicht wat moeilijker maakt. Dus ja, je zag eigenlijk in deze situatie. Hij moest roeien met de riemen die hij en je kan het zeggen Redbull.

[00:04:14]

Opletten. Ze proberen me als eerste naar buiten te krijgen na de na de stop voor de Q3 top. Alleen het is Mercedes die met beide auto's net onder de vlag door komt en als allerlaatste rondje sporttrofee de baan is. Dan weet je al wel dat je je moet. Ook dat als je daar zit, uh dan qua. Je moet blijven rijden, want daar hou je de temperatuur in je banden. En hoe weinig dat überhaupt al is onder die omstandigheden.

[00:04:39]

Maar als je. Je kunt je niet veroorloven qua tijd en qua banden temperatuur door je even een halve ronde terug te laten vallen en dan alleen te gaan rijden. Want de temperatuur dat je banden en de tijd is ook weg, dus je kan nog sneller ronder meer opbouwen. Er zijn zat een beetje gevangen in die situatie en dan moest het het beste van maken. Dus dat is wel een relativering voor die 1,2 seconden. Want t verschil tussen Hamilton en Max in de regen is geen enkel maar twee seconden.

[00:05:04]

Hoe kijk jij daarna? Ging het nou echt alleen om Roue snelheid van de Mercedes en was het nooit anders? Was het een strategie?

[00:05:10]

Timing achter zeggen altijd regen is de great equalizer. Dat maakt alles gelijk. Dat is natuurlijk onzin, want aan het eind van de rit zie je nog steeds dat Hamilton en Verstappen boven komen drijven. Dat komt deels door de auto, deels door de coureur, deels door dat moment. Maar weet je, ik vind het al helemaal niet zo relevant. Ik dacht uh, eigenlijk meerdere keren op de zaterdag. We gaan helemaal geen kwalificatie zien. Ik had er al mee verzoend en vervolgens denk ik het beste nieuws van van de dag dat ze hebben aangedurfd om uberhaupt te starten met die kwalificatie.

[00:05:38]

Vergeet niet in de eerste minuut. Absoluut wisten ze niet dat het een uur droog zou blijven. Nou droog zou blijven is ook onzin. Snap wat ik bedoel. De baan was begaanbaar en we hebben zo vaak in de Formule 1 de afgelopen jaren meegemaakt dat wij in de analyse moesten zeggen dat de Formule 1 tegenwoordig bestaat uit doetjes die houden. De B. De beste overwinning is dat die kwalificatie gewoon van kop tot staart doorging voor donker was en dat we niet de wekker hoefden te zetten op 10 uur zondagochtend.

[00:06:03]

Maar het is toch een risico natuurlijk als je het zo door laat gaan.

[00:06:07]

Maar dan hoort er toch bijna precies. Nee goed puntje Loewie, want dat is inderdaad gewoon eigenlijk het beste resultaat van die hele kwalificatie. Dat die gewoon verreden werd en niet dat gezeur en noem maar op. Ik vind het ook wel een beetje bij. Bij Oostenrijk passen. En zo ja, dat zijn mensen die altijd uitgesproken zijn best wel een beetje lef hebben in hun uitspraken en hun ambities zijn noem maar op. En hier dan typisch op de Red Bull Ring wordt dan ook nog gewoon besloten.

[00:06:31]

We gaan gewoon rijden in die regen, dus de toch al mooi.

[00:06:33]

Veel lof voor Hamilton. Hoe kijk jij naar Bottas? Rudi? Bacterieel Plees? Sneu ook. Hoezo sport? Hij het er niet uit. Op dat moment. En dan kan je van alles zeggen van de verglaasd, de remmen en alles. Zijn teamgenoot doet dat wel. Maar vorige week deed ie het. En nu kwam en kwam het er niet uit. Wa was het vorige week, zeg maar de foute of de zwakte van Hamilton waar Bottas van kon profiteren?

[00:07:01]

Ik denk in de kwalificatie vorige week werd Hamilton op dat moment gewoon op waarde geklopt. Kijk, de jongens hadden allebei allebei vrij baan. Zelfde omstandigheden. Kijk, nu viel het kwartje niet zijn kant op. Maar dat is ook iets wat we door de jaren heen al vaker zien bij Bottas. Hij is heel scherp na de winter. En dan het momentum vasthouden is een moeilijk ding. Aan de andere kant volg ik in de race was die ook niet snel genoeg?

[00:07:21]

Helemaal. Daar zat eigenlijk gewoon achter van jongens. Wat gaan we doen? Piepel Hamilton misschien aan het einde ook nog een paar puntjes af door niet door te rijden terwijl Noordster aankwam. Denk je dat ie dat met opzet heeft?

[00:07:30]

Gaat nooit toegeven, maar ik hoop vooral van wel.

[00:07:32]

Anders is gaan winnen. Dan gaan we naar het echte verhaal kan me niet volledig tot een strijd tussen de Mercedes C en Verstappen, alhoewel de Nederlander zich niet zomaar gewonnen gaf. Het is best voor Bottas, maar ik zit aan het dubbel. CD's worden iets. In Parijs zien, stelt. Hoewel ze op te houden Marseille is, zijn ze Marseille is opgetreden. Dit is behoorlijk. Tel Aviv, Béziers turkooizen. Lang duurde het niet, want hij reed op banden die tien ronden ouder waren dan die van Van Bottas.

[00:08:24]

Dus hij was uiteindelijk de zitting Dak, zoals je dat dan noemt. Er was veel te doen over die pitstop van Verstappen. Die was vrij vroeg. Ronden 24, al heeft dat hem uiteindelijk die die tweede plek gekost.

[00:08:37]

Zou kunnen. Maar dat zijn dingen natuurlijk die je achteraf weet. Ik denk dat de bazen bij Red Bull op gokten. Was hetzelfde waarom ze Bottas zo lang lieten rijden? Vorige vorige race en de week daarvoor hadden ze drie of vier keer de pc. De safety car dus. Niet de Furdjel 17, maar gewoon de zeven die het hele veld bij elkaar komt. En dat is een unieke gelegenheid om euh euh, om een bandenwissel gratis te doen. Dus ik denk dat Bottas lieten zo lang rijden dat als er een 17 Kaur zou komen zou je die gratis pitstop hebben.

[00:09:06]

En ik denk dat ze met Max vroeg op de gehele band gingen op de iets hardere band in de hoop dat als ze dan een poosje later 17 car zouden krijgen en dat die dan naar de rode band Tronckoe terug kon gaan om dan gewoon de rest naar zich toe te trekken. Dus het was anticiperen op 17 k. Dat is althans mijn vermoeden.

[00:09:25]

Een slimme strategie, want het circuit staat niet echt bekend als een 17 kart circuit.

[00:09:30]

Nee, ik denk dat vorige week meer een uitzondering was. Alleen in dit geval miste Max gewoon zijn teamgenoot, die Bottas in zijn nek kreeg. Nu kom Bottas naar Max toe rijden, waardoor die eigenlijk geforceerd wordt om te stoppen vanwege die Uncut en ze willen die trek precies inhouden en waar dat andersom had kunnen zijn. Als Albron bij Bottas in zijn nek zat konden die met mekaar gaan bakkeleien, had Max vrij spel om tests om zijn strategie te optimaliseren en nu werd ie gewoon een kant op gedrukt.

[00:09:55]

Dat was ook nog wel een verhaal, want Arbon had zo'n achterstand iets van 40 seconden op het eind. Hoe kan dat? Vorige week dachten we dat ie mogelijk de. De winst was misgelopen. Dat dat dat hardop wat te zeggen dat ik vorige week de grootste kans tot nu toe had gehad om te winnen. En nu was ie nergens mee. En ik hoop voor hem dat het eenmalig is. Dit is een een circuit wat wel uitdagend is. Maar t is tien bochten is 1 minuut 7 1 minuut 8.

[00:10:20]

Als er dan op circuit komen Silverstone en met zo'n zelfde prestatie en dan krijg je een Gosselies achtige praktijken. En dan euh ja, dan is het meer van Next. Hoe kijk jij daar naar Albion?

[00:10:31]

Ja, dat is toch wel frappant hoor, want ik heb gister weer zon. Inmiddels bekende zo'n sessie gehad. Gisteravond niet met Max Verstappen, maar met Christian Horner. De teambaas en één van de vragen die op tafel lag was hoe kan dat dat al zoveel tijd verloor? En toen kwam niet met een met een heel vaag antwoord namelijk. De eerste helft van de race was niet goed, maar in de tweede helft van de race herpakte die zich. Nou, dat weet ik nog, want toen Perez er achter zat.

[00:10:54]

Met die knal lossen snelle Mercedes maar zeggen. Toen kon die tunnel opeens door schoten die rondetijden de goede kant op. Kon die goed verdedigen. Lekker agressief, maar de eerste helft van de geest. Het leek wel of die off of die een soort van ingedutte was. En ik had verwacht dat Horner zou zeggen ja, dat was een probleem met die auto was iets met de afstelling. De balans was niet goed of er was iets stuk, maar dat zij die allemaal niet.

[00:11:16]

Hij zei alleen maar dat moeten we onderzoeken hoe dat kwam. En het is natuurlijk een heel raar verhaal dat een coureur in de eerste helft van de race slecht presteert en in de tweede helft ineens in de ogen van de teambazen top doet. Maar het is een veel te groot gat en dat moet ie inderdaad niet te vaak doen. Nee, en dat moet ie zeker niet te vaak doen. Rudie, denk je dat ie moet vrezen voor zijn positie? Niet nu al ik.

[00:11:37]

Ik ga er vanuit dat ie het hele seizoen wel gewoon op die plek zit. Alleen ook al zouden ze hem willen vervangen met wie ze zitten in zo'n mooi pakket. Uhm, Alfa Tauri heeft twee rijders die allebei Red Bull hebben gezeten en waarvan als ik uit mezelf spreek niet zie dat ze die ooit nog terug gaan plaatsen. Wie gaat daarin? Wie moet dan doorschuiven? T Is een heel moeilijk pakket waar ze inzitten. Ze hebben wel die die die tweede speler binnen dat team nodig om Max de kans te geven om in dit soort wedstrijden een beetje scheel te zijn tegen Mercedes.

[00:12:05]

Maar is dat niet precies dan het probleem van Red Bull op de zeg maar middenlange termijn dat gas Li en Kvyat vast zitten bij Alfa Tauri? Die gaan niet verder groeien naar naar toe, naar het eerste team.

[00:12:18]

Ik zie er kan, ik weet niet hoe je over hem. Ik zie ze niet meer doorschuiven. Ze zijn er geweest, zijn terug geschoven. Nou, ik denk dat Red Bull heel pragmatisch team is he. Dus die zouden heel makkelijk kunnen zeggen van nou Albron. Prima, zoals dat met Kasteelbier hebben gedaan. Op een gegeven moment hebben we nou prima, maar hij is daar nog niet klaar voor. Nou, toen weer terug en nu met Albron. Ze zijn gewoon heel simpel straks.

[00:12:37]

Hij presteert of hij presteert niet. En als ie straks gewoon niet voldoet aan de kwaliteitseisen zeg maar. En dan? Dan kun je gekke dingen krijgen. Ik denk bijvoorbeeld. Want laten we niet vergeten dat Vettel gewoon Leclair gewoon in de kwalificatie euh verslagen heeft. En met alle verhalen om me heen en alle lofzangen over Leclère, noem maar op. Voorlopig stond die achter Vettel. Hoe je het ook draait of keert onder moeilijke omstandigheden. Leclère rijdt hem van de baan af he?

[00:13:03]

Dus dus om te beginnen op dat punt. Reen Vettel ook voor Leclair. Dus dus zeggen dat Vettel mogelijk is om naast Verstappen te rijden wil eigenlijk eigenlijk zeggen dat dat ja natuurlijk Maquet. En dus foutjes en dus dus soms doen door een hele grote goeie mensen doen domme dingen. Nou dat dat Posey heeft die wel gehad. Dat ik denk dat Redbull misschien nog sterker overweegt om om hem euh gewoon terug te halen. Want de grond kent tot nu toe wel dat.

[00:13:31]

Over t algemeen zijn ze wel transparant hoor. Als honden dat ontkent dan dan. Ik ben dan in ieder geval of naïef, maar wel zo iemand die het ook wel gelooft. Of misschien op dit moment dat ie dus aan de orde. Nou ja, precies dat kan een beetje politiek bedrijven zijn. Het is niet aan de orde, maar het zou een hele mooie strategie zijn en een mooie verrassing als men terughalen. Vettel heeft ook alle redenen om gewoon een hoop dingen recht te zetten.

[00:13:56]

Doei vertel. Ik zal niet zeggen dat Red Bull Racing uit leugenaars bestaat. Wie ben ik? Maar ze zijn wel erg vaak meer op hun woord teruggekomen hoor. En wederom, een weekend geleden was Vettel koffie drinken met Horner en Helmut Marko en nu is ie weer gefotografeerd met Dieter Mateschitz. Dat dat dat het zijn van die moment opname is. Je moet er niet teveel in lezen, maar het wordt mij allemaal net te hard ontkend. Ja, maar er wordt ook gezegd dat een ouwe team zo en dat doet ie.

[00:14:24]

Nou ja precies ja.

[00:14:27]

Dat betekent dat het Formule 1 team fleurden hoor. Ja, dat Formule 1 team is is is natuurlijk van Matchstick van Red Bull. En en euh. Matti Stiens heeft negenenveertig procent van de aandelen en de andere geen in handen. Maar waarom niet praten? Nou ja, precies. Dus kortom, als het een persoonlijk iets zou zijn van Matti Stiens dat hij het leuk vindt om Vettel terug te halen in die relatie. Die is natuurlijk vanzelfsprekend goed. Vier keer, vier keer.

[00:14:52]

Wereldkampioen wordt hij dus dus toen. Toen had Red Bull Vettel nodig. Nu heeft Vettel misschien Red Bull hard nodig en dat zou best kunnen zijn dat op persoonlijke gronden. Dat zeggen we nou. We vinden het leuk om ook. Ze geven altijd jonge talenten een kans. Nu zouden ze een ouder talent een kans geven. Ik zou het wel mooi vinden. Leuk om te zien. En toch.

[00:15:09]

Uhm, al wel of niet om een andere rijder. Euh, vroege pitstop of niet. Verstappen zei na de race op de persconferentie dat allemaal weinig uitgemaakt. We missen gewoon snelheid en we missen ook grip. Rudi, spreekt ie dan de waarheid? Of maakt ie het dan wat simpeler dan het eigenlijk is? Nee, ik denk dat alle alle beelden voor zich spreken ook. Vorige week zag ik ook al analyses op tv van de van de kwalificatieronde. Dedroog die het vergeleek vergeleken.

[00:15:34]

En toen schrok ik eigenlijk op hoeveel punten Mercedes beter was. Dat alleen maar in. In de tweede bocht dat tweede remde, horen ze nooit officieel bocht 3 en dat Red Bull daar iets beter was op het hele korte werken. Voor de rest was het overal Mercedes, terwijl vroeger of voorgaande jaren vooral Red Bull altijd een bepaalde sectie of een low speed bocht Remedios Spybot was en sterker waren. En dat is nu niet zo. Mercedes is zo verdomd goed.

[00:15:57]

Uhm, en ze zijn het knibbeler. Ze komen, ze komen wel dichterbij. Alleen, het is weer zo'n jaar dat ze staan voor de handen in het haar. Het is niet gelukt om het te dichten. Ik moet ook zeggen ik zag bij Verstappen deze keer minder zelfvertrouwen en ook minder vertrouwen in de auto. Na deze P3 dus dan na vorige week, toen ie uitviel toen. Toen waren er echt nog verwachtingen. En nou, we hadden hier een podium moeten pakken en we hadden zus en zo.

[00:16:25]

En het was een beetje weg ofzo dat ie dat ie gewoon zijn nou doet. Maar Stevens zijn gewoon echt op. Op alle fronten die er toe doen beter. En ik zag niet in zijn ogen ook dit kampioenschap gaan wij dit jaar pakken.

[00:16:39]

Maar dat is toch ook een realistisch beeld wat je kan krijgen als je uitvalt in week n snelheid die kort in week twee. En die jongens die scoren allebei. Dan weet je gewoon heel realistisch gezien. Het wordt heel moeilijk, krijgen ze nu de snelste auto en gaat ie op Cuba kapot als die eerste ligt. Dan sta je daar echt wel met je schouders omhoog. Maar nu is het gewoon bergop rennen. Nou zitten, denk met een paar vragen. Enerzijds.

[00:17:00]

Helaas is de algemene mening merkje hier en daar dat wat men denkt van nou. Dit wordt niks meer dan een beetje uit zijn woorden. Ik neem maar gewoon in het algemeen kun je je afvragen wat nou ja, het gaat dus helemaal niet. Gedichte het verschil is te groot, dus we zijn gewoon klaar. Maar een paar dingen kun je je afvragen. In eerste plaats heeft Mercedes al alles laten zien he. Want want aan de ene kant, ik zou neutraal gesproken zeggen van nou ja, voorlopig kon Max voordat ie een probleem kreeg met zijn voorvleugel kon binnen 5 6 seconden van Hamilton blijven.

[00:17:34]

Nou ja, dat is een overzichtelijke afstand. Hedda daar kan een klein beetje verkeer de helft al 1 wegpoetsen daarvan. Dus kortom hij was binnen binnen een reële afstand. Maar dan kun je je gaan afvragen wat nou is dat een verschil tussen een team als Mercedes die alles al 100 procent voor elkaar heeft en hun potentieel helemaal heeft uitgeput? En euh, en is het zo dat Red Bull hun potentieel nog niet helemaal benaderd hebben? Dat is de vraag. Kijk, als Red Bull al gewoon helemaal euh uit euh gewerkt is en niet meer kan bedenken.

[00:18:08]

Ja dan. Dan hebben we een vervelende situatie. Maar ik ga er maar vanuit dat Mercedes dichter bij zijn potentieel zit en. Redbull dat dat nu nog moet gaan, vinden vooral Ferrari. Ik denk dan wel meteen aan het verhaal dat de Honda FAK UM fabrieken open konden blijven voor een groot deel en dat ze door hebben ontwikkeld en dat ze verder zouden zijn.

[00:18:29]

Laat het Ferrari probleem aan de andere kant. Omgekeerd omdat zij het meest getroffen zijn. Dat verklaart dat een beetje, maarer dat dat zou kunnen. Dat zou kunnen. Maar Japanse organisaties zijn ook redelijk conservatief were di. Die zetten niet alles honderd procent op scherp, dus je kunt wel van uitgaan dat ze motorisch denk ik gaandeweg het seizoen misschien wat? Euh. Wat? Wat meer risico gaan nemen om de. Want hoe meer je eigenlijk scherper gaat rijden, hoe groter je betrouwbaarheid op de.

[00:18:57]

In t spel op t spel komt te staan. En daar Japanners zijn wat dat betreft heel euh, heel behoudend en heel zeker.

[00:19:07]

Je noemde het al even het lijkt een beetje een soap te worden en dan wel eentje met alleen slechte tijden. Alles rondom het team van Ferrari. Leclair duwde Vettel in de eerste ronde van de baan.

[00:19:16]

Einde oefening voor beide wagens, zoals Hamilton. Plessis zit wel al boven Shoulders. Voor Wii Leclair gaf zijn fouten ruiterlijk toe. Dat was ook niet de eerste keer. Is dit nou een ervaren heit? Zijn er grotere problemen? Lijkt me niet dat je dit nog kan afschuiven op Korona Crisis.

[00:19:54]

Hoe zie jij het nou? Ik heb inmiddels vierentwintig uur bijna de tijd gehad om erover na te denken. Aanvankelijk kon je niet goed zien wat er gebeurde, later wel. En jij weet je, als een consument zelf toegeeft, hoef je daar niet meer over te discussiëren. Heel groot. Van Leclair doet ie ook een hele mooie woorden en zet meteen t is allemaal mijn schuld. Hij zegt dat er alleen een beetje te waken. En euh, t. T Wordt inderdaad wel tijd.

[00:20:16]

Vergeet niet, hij zit pas in zijn derde Formule 1 seizoen. Dat moet je nog wel even beseffen hierbij. Hij is net zo oud als Verstappen, maar hij zit in zijn derde jaar en Max in z'n zesde. Dus dat ie meer fouten maakt? Nou, dat is nog te begrijpen. Euh, hij heeft natuurlijk een beroerde start dit jaar bij Ferrari. Weet net als ze dat beetje bij Red Bull weten dat het niet voor elkaar is. Alleen bij Ferrari is nog veel erger.

[00:20:38]

Met die jaja en die situatie met Vettel er nog bij. Dit is dan de wet van Murphy. Dan raak je natuurlijk ook aan als je de middenmoot start. Nou, het was in ieder geval wel heel duidelijk wie de fout maakte. Maar één ding wat? Wat? Wat gisteren later op de dag duidelijk werd, dat treft denk ik heel erg. De essentie is dat Ferrari de media sessies heeft geschrapt. Aan het eind van de middag. En dat is nooit een goed teken hoor.

[00:21:02]

Want als je de pers gaat ontlopen al is er niet eens zoveel pers in Oostenrijk dan dan. Dan wil je de deuren gesloten houden. Dan is er ondanks dat duidelijk is wie de fout maakt maakte toch hommeles, ook intern.

[00:21:13]

Maar ja, op welk vlak dan wel? Enig idee, want euh, teambaas Minotaur? Die gaf niemand de schuld op camera dat hij zei nou nee. Het is niet moment om mensen de schuld te geven. Terwijl De Cler al langer ruiterlijk toegaf. Het is mijn fout. Uhm, wat is daar dan aan de hand?

[00:21:31]

Nou, het probleem is wat ze ook op dit moment zeggen het is altijd fout. Ze krijgen alleen maar nare vragen. Daar zijn alleen maar slechte antwoorden. Als ik pr man was, zou ik misschien ook besluiten van nou. We zijn even allemaal ziek, zwak en misselijk. Want wat wil je nu bereiken met een persconferentie van een half uur? Komen alleen maar vragen over over dingen die niet goed gaan en vraag niet wil veel liever praten over Mugello en die thuisrace die komt en het feest dat daar gevierd moet worden.

[00:21:57]

Maar ze moeten echt vreselijk aan het werk. Zowel fysiek als mentaal. Om daar in september in staat te zijn om de top 10 te halen. En dat is er echt aan de hand. En dan zit je niet te wachten op op Engelse journalisten die gaan vragen waarom je zo ver bent weggezakt. Ja maar kijk, dat is wel duidelijk, want ik denk ter verdediging van Ferrari. Euh, zij zijn gewoon feitelijk het hardst geraakt door die korona crisis en daar kunnen we niet te makkelijk overheen stappen.

[00:22:22]

Waarom gebeurt dat met Leclair en Vettel? Is dat nou Claire's een fout of wat dan ook? Dat doet eigenlijk allemaal niet ter zake. Zij moeten daar niet rijden. Ze moeten gewoon op rij twee onvoorbereide drie staan en dan rijden gewoon met met andere mensen om je heen vanuit een andere situatie. Dan kun je al strategisch zo'n race heel anders beginnen. Wat je bij Bakkal bij je Leclère zag is gewoon een absolute klassieker. En dat is dat een coureur in de eerste of in de tweede bocht de frustratie van zo'n slechte kwalificatie probeert goed te maken.

[00:22:52]

En dan krijg je dit soort ongeduldige en onverstandige acties en. En ja, het enige wat er goed aan was dat ie het heel snel toegaf. Maar dat is de simpele situatie. We moeten Ferrari gewoon een paar maanden geduld geven om te herstellen van de averij die ze door de korona hebben opgelopen. Herstel is zeker nodig. Rudy, hoe nu verder? Want ze missen kostbare data van deze race. Euh, er waren een aantal aanpassingen gedaan aan de auto.

[00:23:16]

Ze hebben niet kunnen zien hoe dat dan op de baan. Euh, de uitziet. Kunnen ze in de simm dan nog iets doen of in een windtunnel? Of hoe gaan zij naar de volgende race in Hongarije?

[00:23:28]

Kijk, Sim blijft data blijven nummers en wat op papier zou werken werkt soms op het circuit niet en hebben ze in de afgelopen jaren wel vaker problemen mee gehad. Ik denk dat ze in Hongarije nog meer op de pijnbank gaan, omdat het zo'n technisch circuit is waar de mechanische balans belangrijk is. En als je de opmars van Vettel wel van het eerste weekend zag het dus echt een draak die auto. En dan kunnen ze allemaal van alles zeggen, want Vettel rijdt niet goed.

[00:23:53]

Als je die beelden zag dan gaat niemand hard mee. Uhm, als ze dan Hongarije door zijn en natuurlijk weken, dan zullen er ook al iets meer updates komen voor Silverstone en dan moeten ze wel langzaam in beeld gaan hebben als ze zijn het voordeel van de twijfel geven op dit moment dat ze gewoon niet in de spits van die auto zitten. Ze zijn zoekende. Radicale stappen zouden immers geen afgelopen weekend wel beter voor mekaar gehad hebben. Niet gezien. Uhm.

[00:24:16]

Maar goed dat ie dat ie simm daar toch niet voor 7 draait, dat lijkt me duidelijk. Alleen er is ook nog een verschil tussen wat ze in de Simm op kunnen lossen en wat er daadwerkelijk de auto koningsdrama productietijd soms. Ik heb bij de Formule 1 ook al meegemaakt. Ja, dit willen we op de auto en als we dit erop hebben dan komt het goed. Maar het kan er midden volgend jaar op zitten. Situaties zullen hun ongetwijfeld meelopen effectief drie dagen tot de volgende reis.

[00:24:40]

Vorig jaar sprak ik iemand bij je bij Williams en die zei dat er ook van de auto's een auto wil, niet? Punt. We hebben in de zin de oplossing om anderhalve seconde tijdwinst te vinden, maar die marge hadden natuurlijk ook echt al vorig jaar alleen. Het kon gewoon qua productie technisch niet verwerkt worden in dat chassis voor dat jaar. Dat weet je. Weet je wat je ook niet moet onderschatten? Die zegt bijvoorbeeld die mechanische grip even voor de minder technisch ingevoerde de mechanische grip.

[00:25:06]

Dan heb je het over de demping. Vroeger zeiden de schokdempers het zijn allemaal hele verfijnde systemen tegenwoordig en de demping en de vering, de rijhoogte, de wiel standen hebben ze zo scheef staan als een oude Volkswagen of zo'n negatievere is een lelijke eend, zeg maar. Maar maar of we de andere kant op, maar in ieder geval die die afstelling van die van. Van dat soort dingen. Dat is zo cruciaal. En dan heb ik het nog niet eens over de harmonie die je daar moet zien te krijgen tussen de aërodynamica en Van der Veer.

[00:25:36]

Die kun je dan veranderen zodat die in de langzame bochten goed is. Maar dan is het weer niet in harmonie met de aërodynamica. Dus die twee dingen om dat afgesteld te krijgen. Dat is gewoon squid tijd hé. Daardoor kunnen je dagen lang word je gewoon op de baan zijn. Ja, en als je dat voor elkaar hebt en je hebt zeg maar de code van de balans gekraakt. Ha, de code van de balans tussen de grip voorin van de auto en achter.

[00:25:59]

Maar ook de harmonie tussen de aerodynamica en de mechanica en dus die balans. En dat het ook nog een rijder in zijn stijl past. Als je dat voor elkaar hebt, zoals Mercedes, dan. Dan heb je iets om aan vast te houden. Maar als je die code kwijt ben, nou dan is het zoeken soms naar een speld in een hooiberg. Dan heb je maar beperktheid voor, dus het is niet zo eenvoudig en dat is mooi. En van die titanenstrijd.

[00:26:20]

Werk aan de winkel bij Ferrari.

[00:26:26]

Dan een bijzondere vermelding weer voor McLaren. Sainz werd negende. Norris werd vijfde en Norris maakte veel indruk door na afvlaggen van Hamilton nog de racing points van Scrol en Perez te passeren.

[00:26:48]

Zijn FAI heeft zowel Rais. Je kan wel echt heel, heel blij zijn. Dit is Lando ten voeten uit, maar dit is grote klasse, zeg maar twee weken. Petje af wat ie doet en ook denk dat irov. Voor mij heeft die twee weken ervoor gezorgd dat ik de laatste tien ronden een puntje van mijn stoel zat, terwijl ik al een beetje wegdromen was tussen absoluut één van de smaakmakers, maar ook vooral zijn persoonlijkheid. Om in dit soort eens wat je net hoort, hoe finaliteit.

[00:27:23]

In de interviews is alles. Het is gewoon een smaakmaker, een leuk en Loewie.

[00:27:28]

Wat is er binnen dit team?

[00:27:29]

Verandert de hele sfeer? Euh, de de mensen die zijn aangetrokken? De coureurs? Vergeet niet, McLaren was altijd een hele goeie maar heel erg klinische renstal en het is ineens een heel leuk, flitsend team geworden. Ze zijn echt letterlijk van kleur verschoten. Euh Norris. Inderdaad de smaakmaker. Euh ja, we hebben het over dat ie de twee inhaalt in de laatste ronde. Ja, pal daarvoor had ie dan Daniel Ricciardo ook al gepakt. Hij gaat gewoon in twee halve ronde van acht naar vijven.

[00:27:54]

En dat komt natuurlijk ook doordat beschadigde neusje van meneer Perez maar toch door mag blijven in de laatste bocht. En euh ja, dit is gewoon dat team wint mee. En als je wind mee hebt heb je soms ook mazzel, want zowel afgelopen weekend als dit weekend zat er ook een dosis geluk bij. Maar als je een cadeautje krijgt, moet je ook nog uitpakken. En daar zijn ze heel erg goed in op dit moment. En iedereen gunt het team ook.

[00:28:16]

Staan nu tweede in het kampioenschap, maar dat lijkt onhaalbaar. Nee, maar misschien top 3 denk je voor de Ferrari's nou?

[00:28:23]

Red Bull zal dit normaal gesproken toch binnen moeten hengelen. De tweede plek. Red Bull heeft mazzel dat Ferrari er helemaal niet is, dus kan. Dan kan Christian Horner aan het eind van het jaar een persbericht laten schrijven dat ze toch beter hebben gedaan omdat ze na Mercedes het tweede team zijn. Ik zeg het even heel cynisch, maar McLaren, dat wordt voor Ferrari nog wel een uitdaging hoor. Die zie je eerder dit jaar in de basis. Dus ook goed in de Mercedes motor komt er nog aan.

[00:28:48]

En die die teambaas, dat is een topper. Die heeft z'n sporen verdiend in Le Mans. Uh, die meneer Seidl. Da's toch een beetje de grote onbekende bij de gemiddelde kijker misschien? Maar dat wordt een hele grote. En die heeft de poppetjes heel goed staan daar. Iets wat? Wat? Dat is misschien ook niet moeten vergeten is dat. We hebben het over Ferrari en noem maar op. En alsof die zo teruggevallen zijn. Maar wat we niet moeten vergeten is dat de McLarens en de Lernous.

[00:29:12]

Als je zag hoe Ricciardo in het eerste deel van de race ging, dat zag er toch hartstikke goed uit. Dus zowel de de Red Nose als de McLarens met de Renault motor die? Die hebben toch wel een stapje gemaakt. En daarnaast natuurlijk de roze. Wat heel actueel ter discussie gesteld wordt. Maar maar dus die. Dat zijn 6 auto's die echt wel een stap hebben gemaakt. En en als je dan als Ferrari ook maar even een klein tandje laat laat liggen.

[00:29:38]

Dus ik denk dat dat Ferrari door die kleine terug stappen in één keer in het peloton terecht is gekomen. Dan heb ik het nog niet eens over natuurlijk over Tauri en niet met Kasteelbier. Toch ook zeker niet slecht. Ging je onder de indruk na. Onder indruk gaat wat ver, maar in ieder geval die die die zitten ook gewoon. Dat is ook iets waar maar op dit moment zelfs Ferrari mee moet vechten. En dat andere team dat veel indruk maakte.

[00:30:00]

Race in Point Perret testes Strul 7e. Maar niet zonder controverse. Want in hoeverre rijden zij in een kopie van de Mercedes van vorig jaar? Dat is de grote vraag. Renault tekende na de race protest aan en dat zal ook daadwerkelijk worden onderzocht. Loewie verlicht ons. Wat is er allemaal aan de hand?

[00:30:18]

Ach, laat ik dan simpel beginnen. Dan mag Jan dat straks ingewikkeld gaan maken samen met Rudi. Het is betrekkelijk eenvoudig bij je. Ja, je moet ergens beginnen. We waren bij de wintertest in Barcelona. Toen was het nog februari, dus sneeuwde het. Sneeuwde het nog in Europa zo lang geleden. En toen dacht iedereen in de perskamer al wat krijgen we nou? Het is iglo's en het is een Mercedes. Nee, het is de Mercedes van vorig jaar.

[00:30:40]

Nou, dat zal toch niet? Nou, vervolgens zijn we maanden verder. En dat neusje, dat kan iedereen zien. Dat het wel erg lijkt op de neus van Bottas en Hamilton van vorig jaar. Maar daar zit natuurlijk onderhuids ook nog vanalles op die auto. En nu is er een no begonnen. Laten we zeggen in de buurt van de remmen. Daar hebben ze kennelijk. Het is wel grappig. In de Formule 1 heb je fotografen die fotograferen voor persbureaus, maar meestal hebben ze ook een bijbaantje.

[00:31:03]

Dus iemand heeft in detail mooie foto's gemaakt van die Racing Point? Euh, dat is in handen van Rano gekomen en dat is nu bewijsstuk N en I. Ik kan bijna voorspellen dat je na iedere race op dit moment wel pro protest zou kunnen aantekenen tegen een onderdeel van de In Point. Als je wil gaan aantonen dat het echte Mercedes van vorig jaar is en ze beginnen dus in de buurt van de remmen. En nou, we zullen het zien. Ik vind het een hele boeiende strijd, want iedereen die de geschiedenis van de Formule 1 een beetje kent, weet dat de Formule 1 doorgaans zeker in de middenmoot drijft op auto's die vorig jaar een ander kleurtje hadden.

[00:31:37]

Ik denk toch dat dat dat de Rano redelijke kans van slagen heeft, want waar het hier om gaat en wat jij net zegt de onderdelen van de remmen. Het gaat om de luchthappers, maar doet dat. Nou, dat is een soort luchthappers en die die diepgang zeg maar gewoon de de buitenlicht op in de rij. Uh uh, noem je dat de. De van de rijsnelheid van de lucht op en die koelen de remmen, uhm, nou maar.

[00:32:01]

Maar in de essentie van de reglementen staat toch wel een aantal punten die aangeven dat dat. Euh, dat jij wel moet kunnen aantonen dat als jij bij een toeleverancier je onderdelen betrekt, dat je wel moet kunnen aantonen dat die door jou ontworpen zijn. En als dat euh, door één of andere rechter of bevoegdheid die daarover gaat beslist wordt van nou dat het gewoon identiek is en dat het niet door door de rekening point ontworpen is of wat dan ook. Dan denk ik dat je daar toch nog wel een sterke zaak hebt.

[00:32:32]

Dus dit is. Dit is geen euh, iets wat we weg kunnen wuiven. Dit zou best nog wel een stevig gevolg kunnen hebben, maar je zou toch ook kunnen zeggen de Haas lijkt ook op de Ferrari van vorig jaar. Euh ja, maar mits zij gewoon kunnen onderbouwen dat dat het door hun ontworpen is en en dat het door dezelfde e bijvoorbeeld externe producenten vervaardigd is harde eisen kan. Ja, je moet echt kunnen aantonen, hetzij het zijn natuurlijk.

[00:32:56]

Het is een eer. Is een constructeurskampioenschap ha ha ha dus dan. Dan moet je wel gewonnen moeten zijn tegen Mercedes zijn en en Ferrari tegen Ferrari. Dus daar moet gewoon een enig verschil toch wel aantoonbaar gemaakt zijn. Maarja aan de andere kant de Formule 1 moet een beetje zuinig op zichzelf ook zijn, dus het kan zijn dat dit gewoon onderling geschikt wordt of wat dan ook van jou. Het is even niet anders of wat dan ook, maar een Rano heeft absoluut wel een punt.

[00:33:21]

Hoe was dat in jouw tijd? In de jaren 70 80 werd er veel gekopieerd of gejat.

[00:33:26]

Of ja, maar dat was natuurlijk toen wat wat anders, omdat gewoon de betrokkenheid van de van de fabrikanten gewoon ja niet niet heel sterk was. We hadden natuurlijk een Ferrari, we altijd een Alfa Romeo hadden we ook altijd en een BMW toen met Nelson Piquet enzo kwam naderhand. Maar dat. Dat was niet zo. Euh, ingrijpend als nu. Dus dus je had Brabham, BMW BMB had Parmalat als sponsor of wat dan ook. Maar nu zijn het echte autofabrikanten die zelfde budgetten meenemen zonder dat daar noemers van noemenswaardig veel sponsoring opstaat.

[00:33:59]

En dat zal nog wel een substantieel deel zijn Norma. Kortom, de Dakar wordt echt getrokken door de fabrikanten. Dat was in mijn tijd niet zo sterk en doe je.

[00:34:07]

Waarom denk je dat er een nou nou juist protest heeft aangetekend?

[00:34:11]

Nou, dat heeft met de prestaties van Reno te maken. Maar veel belangrijker dit gaat natuurlijk om geld. Het gaat om de prijzenpot aan het eind van het jaar, die door Corona al minder vol zal zitten dan ze gewend zijn. Rano merkt gewoon dat er niet alleen punten verloren gaan, maar als je punten verliest in een kampioenschap. Een ander team de vruchten plukken, dan weet je ook dat je zelf daarnaast grijpt erna. Ze hebben gewoon natuurlijk een vermoeden dat dit niet helemaal deugt, zoals er eigenlijk altijd in de Formule 1 in een seizoen wel iets is en vaak wel vaker dan dan n keer.

[00:34:40]

Wat niet deugt dus. Ze kaartte dit snel aan. Uh, ik verwacht ook dat ze echt meer munitie hebben dan ze nu hebben laten zien, want er zit heel veel verdachts. Anyways, in Point. Dat wordt natuurlijk pas een probleem als ze punten gaan scoren. En dat ging gisteren nogal goed met Perez en met Stol. Dat is gevaarlijke punten dollar zetten te maken. Maar je denkt denk gewoon die twee Mercedes of dit wel trouwens de Mercedes AMG jongeren.

[00:35:05]

Maar denkt die twee foto's even weg en dan schuiven de twee of drie Arno's gewoon naar voren dus. Dus ja, het gaat nergens over. Ja, tuurlijk moet het wel heel blijven. Eerst maar aan de andere kant het te goed hebben. We moeten maar eerst even de de uitspraken afwachten, maar ik ik. Ik denk dat het een interessant punt is.

[00:35:23]

Tot slot nog even vooruit kijken naar volgende week Rory. Uh, welk team heeft de beste kaarten? Mercedes heel duidelijk. Die auto is zo verdomd goed. Ik hoop voor iedereen een Max Fenner nu wout voor Red Bull fans dat ze dichterbij staan. Maar ik verwacht dat ze daar gewoon zonnig weer is. Dat Hamilton daar zijn klasse laat zien in een kwalificatie.

[00:35:45]

Deze vraag is echter we zijn dit seizoen beter. Uhm, in het bochtige circuit zeg maar. Euh ja, wat denk je?

[00:35:53]

Dat gaan we zien volgende week. Geloof in Oostenrijk waren ze geloof ik een seconde langzamer dan vorig jaar. Dus dat wordt weer eens een soort graadmeter. Volgende week. Maar goed, in Oostenrijk was Red Bull ook langzamer dan vorig jaar in de eerste week, omdat ze vorig jaar in een weekend waren. Dus ze zijn. Het is niet alleen Ferrari die die zoeken is in dat opzicht. Ja, weet je, ik zit altijd een beetje gevangen tussen de sportieve verstand en mijn pragmatische verstand.

[00:36:16]

Voor zover überhaupt aanwezig hoor. Maar sportief gezien heb ik zoiets van is het onmogelijk? OK, dan gaan we dat doen. Weet je dus dus dat dat dan? Wat is onmogelijk? Nou, wat het ook is dat men denkt van nou en Mercedes slaan is onmogelijk. Ja dat. Dat zit niet in je systeem. Als Max dat denkt deja dan kan ie wel ophouden. Tuurlijk, hij moet steeds het onmogelijke mogelijk maken. En dat zit gewoon in je sport verstand maar op je wel.

[00:36:43]

Iedereen gevecht aan en je ziet wel waar je eindig, maar tot nu toe was het wel steeds. Als er dan 17 karr komt dan is het mogelijk, maar sportief gezien dan dan dan. Dan op moment dat je een nederlaag accepteert, dan dan. Dan is het wel de. Ja, dan ben ik klaar. Dus je gelooft daar zelf niet in, dus hé dat dat dat dingen onmogelijk zijn. Dat wilde bij mij nooit in hebben. Er is altijd iemand die dat record gaat breken.

[00:37:06]

En om dan te gaan zeggen van nou ja, het is. Het blijft zoals het nu is. Ik weet dus wat ik zeg is meer wat ik hoop dan euh. Materieel is misschien, maar ik denk dat ze wel een stukje dichterbij zijn en dat ze in de kortere bochten wat wat beters beter zijn. Althans het verschil wat minder is. Dus ik ga er uit dat ze dichter in de buurt zijn. Leuk Loewie aan jou het laatste woord.

[00:37:26]

Welk verstand wil je dat ik aan iets anders is? Een ander interessant vind ik. Ik vind dat meestal zeg ik zeg ik op maandag dinsdag leuk al die weersvoorspellingen dat het gaat regenen komend weekend. Ik geloof er niks van, dat is alleen maar voor de kijkcijfers. Maar de buienradar belooft regen. Laten we daar dan maar op hopen, want de tijd dat euh ja, je moet altijd maar zien wat er van terecht komt. Maar de tijd dat we dachten Hungaroring bochtig.

[00:37:52]

Oh, dat ligt in Red Bull goed. Ik ben bang dat het slechte nieuws van de eerste twee races is, dat dat niet meer zo is, dat ze hier nu ook echt dik de baas is. Als je kijkt naar de onboard de afgelopen twee weken. En ja, we kunnen blij zijn met een derde plek en we kunnen meegaan in de peptalk van Christian Horner van gisterenavond, dat heel blij is met met. Met de eerste punten. Maar de dubbel van Mercedes van gisteren komt hard aan.

[00:38:15]

En euh. Ik zie nog niet meteen dat dat rechtgezet wordt. Tenzij het regent. Noem maar wat. Maar ja, ik ben heel bang voor een nieuwe 1.2 van Mercedes order.

[00:38:25]

Nou, we hoeven niet lang te wachten op het antwoord. Komende zondag dus de race in Hongarije. De dag erna zijn we er uiteraard weer op 20 juli. Dank je wel dat je erbij was. Dirkjan en Loewie. Ook vind je dit een leuke podcast. Laat een beoordeling achter op iTunes. Reageren kan zoals altijd op Twitter via Ed en veenkolonie en ohiz of ed en maar. Veel plezier bij de race op de Hungaroring en dat het.