Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Soms begint een Granpré al op weg naar de startopstelling. Op reis is Max Verstappen eigenlijk de enige Faria. Hij is gewoon een goeie. Daarmee twee firma's die Mabillard. Dit was het moment waarop we dachten die gaat niet eens meer starten. Jan. Ik had net koffie gehaald. Wij dachten dat we naar de herhaling van vrijdag zaten te kijken. Aanvankelijk geloof ik. Het is heel onwerkelijk met Achter van is die STI is dit gisteren. Je kon werkelijk, zoals we dat vaak zeggen, je ogen niet geloven.

[00:00:46]

Het Bajo Radio en Beautycase podcast. We wachten op de landbouwuitgaven, die zijn de start misschien twee centimeter. Ik denk dat ze elkaar zelfs geraakt hebben. De top van het veld is binnen geweest voor een pitstop. Sensatie. En ook nu weer even. Is de inval en beweer? Geen nood, ze komt snel weer terug, maar we hebben een vervanger. Hans van Loozen hoort meestal verstand van twee wielen, maar net zo lief van vier. Hansie Design is de televisiecommentator van Studio Sport.

[00:01:25]

Waar zat jij om kwart voor drie? Ik was euh. De eerlijkheid gebiedt te zeggen onderweg voor een korte sanitaire stop, toen het ineens een golf van reacties over de over de over het platform kwam, waar alle geluiden, cabines en de redactie zich bevindt. Dus er was een enorme reactie. Ik denk dat er is wat gebeurd is. Ik maakte rechtsomkeert en toen zag ik ineens het neusje van de Red Bull in de boarding staan.

[00:01:50]

We dachten allemaal kan nog wel even rustig aan. Je hebt toch niet in je broek gedaan?

[00:01:54]

Nee, nee, dat scheelde niet veel en het kwam goed. Dat kunnen we wel stellen. Verstappen, uiteindelijk gewoon als zevende gestart, finisht ook nog tussen aanhalingstekens, gewoon als tweede stek.

[00:02:23]

Nou Jan, dat hoogwaardige horloge. Een bos bloemen. Waar mag ie naartoe? Naar Max of naar de kroeg?

[00:02:29]

Ja eigenlijk. Kijk euh. Is maar de. Want anders had ie niet kunnen beginnen natuurlijk. Nee, ik zit net te delen. Eerlijke taal is dat Engels toch? Ha bod, dat hebben steenkapper. Dus wat is dat in het Nederlands? Hans en stinkerd zelf zeggen ja, ik vind het letterlijk vertaald horen. Loewie flut start precies is wat netter. Ha ja, dan komt die eerste bocht. Jan euh, jarenlang autosport ervaring. Hoe vaak heb je dit gedaan?

[00:02:55]

Volgas naar de eerste bocht, niet wetend of alles heel blijft? Ja. Nou daar. Daar vertrouw je gewoon voor duizend procent op je op je crew. Want die je weet dat die zeg maar die wielophanging goed bestudeerd hebben. En die hebben gewoon gezien dat alles oké is. En dan weet je gewoon dat alles oké is. En mocht dat niet zo zijn, dan leef je nog in de in de geruchten veronderstelling dat de auto veilig is. Cvvy is veilig en dus dus anno 2020 hoef je je daar wat minder zorgen om te maken dan zeg maar de jaren zeventig, toen het natuurlijk even anders gesteld was met de veiligheid.

[00:03:28]

Maar brengt dat herinneringen naar boven? Want in jouw tijd was dit een stukje gevaarlijker om te zeggen tegen de monteurs ik vertrouw jullie, daar gaan we toch? Nou nee hoor, in Le Mans. Ik dat ook wel geleerd, want daar moet je gewoon op vertrouwen. Je kunt niet anders. Dus dus echt gewoon niet. Komt de pits binnen. Ze hebben iets gewisseld en dan kwamen wij in Le Mans helemaal met 400 kilometer aan het einde van de rechte eind.

[00:03:46]

En dan moest je er op vertrouwen dat alles het deed als je in de remmen ging. Dus nee, dat heb je wel geleerd. Als je een topteam heb, dan gaat dat wel. Maar ik had wel het idee dat toen dat eenmaal gebeurd was toen. Ik heb zelf ook vaak genoeg. Gewoon vergelijkbare fouten gemaakt. Waar ik dan soms mee wegkwam? Soms niet, want dat het is meer iets wat je overkomt dan iets wat je doet. Zeker als een auto zo onvoorspelbaar is, zoals Max en en Alboom alletwee zeggen ja, dan kun je m gewoon in één keer kwijt zijn.

[00:04:15]

Maar dan gebeurt dat. Eigenlijk gebeurt datgene waar je onwillekeurig een beetje bang voor bent. Je bent altijd bang dat je een fout maakt of wat dan ook. Dan is dat eenmaal gebeurd. En dan in één keer die race die eigenlijk waarvan je denkt ik heb m al weggegooid. Die is er dan in één keer. Dus hij is dan wel de meest onbevangen rijder die daar op die startopstelling weggaat. Dus dan kiest die ook voor die buitenkant H. Wat wat de slimmere rijders vaak doen in de regen?

[00:04:40]

Heb je het maximale? Zegt De maximale grip en de bocht is wat wijder. Daardoor rij je wel om, maar omdat je radius wat vloeiender is, kun je ook vloeiender en eerder op je gas. Klinkt zo makkelijker. Nou ja, je ziet het vaak met motorcross. Ik zat gisteren bij de endorsement Jeffrey Herlings en daar zie je vaak in de eerste bocht. Daar weet Hans ook alles vanaf. Dan kom je in die eerste bocht. Als je in de binnenkant zit, is het letterlijk vaak stop in start.

[00:05:02]

Echt in zo'n vee. En als je aan de buitenkant zit kun je meer in de in de ronding zeg maar rijden. En en dan? Dan kun je meer snelheid maken en vooral bij die bij die exit een mooie aanloop nemen. Zoals jij met je je motorsport en je autosport kennis gedacht dat Max in n bocht of in een paar bochten van 7 naar 3 zou gaan. Of dacht je die gaat wel even de kat uit de boom kijken, hoewel we allemaal weten dat ie dat eigenlijk nooit doet.

[00:05:25]

Nou. Hij heeft natuurlijk een euh, een neusje voor een goede start. Hij heeft er toch wel een bepaald instinct voor op welke plek die moet zitten. Als het mis kan gaan in de in de eerste bocht wat hem in het verleden natuurlijk wel vaker gezien. Maar je moet inderdaad op dat moment het volle vertrouwen hebben dat die auto inderdaad als je op de rem trapt. Dat ie dan ook snelheid vermindert en als je op het gas gaat dat ie die acceleratie dan meeneemt.

[00:05:48]

En ja, als je dan een een mooie lijn hebt aan de buitenkant van de bocht. Dat heeft natuurlijk je. Je pakt de buitenkant van de radius, maar je neemt meer snelheid mee naar het volgende rechte stukje. En dat was ook het voordeel, want daar kon die op een gegeven met nu natuurlijk wel Vettel voorblijven.

[00:06:02]

Wat ging er nou mis bij Bottas? Die flut ook trouwens. Wel even leuk om daar even het kleine intermezzo, want ik vind wel mooi dat meeste mensen die kennen natuurlijk ongetwijfeld de stem van Hans. Maar. Hanzi heeft zoveel ervaring op allerlei gebied met autosport, motorsport, motorcross. Hij kent iedereen. Hij weet alles en volgt alles. Ik zit altijd met bewondering en belangstelling te luisteren naar wat die al te vertellen heb. Dus ik vind leuk dat we hier intussen even aan tafel zitten samen Hans.

[00:06:29]

Het niet duidelijk wanneer je je bos bloemen geeft genadeloos op afgerekend worden natuurlijk. Weet je dat de OM snel in te grijpen? Jan Bottas die flut start. Waar komt? Bottas misschien misschien iets te veel gespannen, iets te veel liet triggert zegmaar. En dus dus dus iets te fanatiek. En dan euh, is ie zo hongerig om met die start snel weg te zijn dat ie eigenlijk iets te vroeg weg was? En vervolgens zegt iedereen in voetbaltermen dat is geel, die moet bestraft worden en dan nog kunnen zien.

[00:07:00]

Euh, kijk, een valse start is natuurlijk als je euh eerder weggaat dan een ander. Maar hij ging aanvankelijk iets eerder weg, maar stopte nog in zijn box en toen ie toen wegging was die later dan de anderen. Dus hij heeft zichzelf eigenlijk letterlijk en figuurlijk in de voet geschoten. Euh, alleen wat ie daarna deed. Dat vond ik. Euh ja, vond ik allemaal heel tam, heel laf. Heel dicht ging de eerste bocht in. Hij had euh, wat had ie een naar Racing Point.

[00:07:24]

Een Ferrari en een Verstappen om zich heen fluitend voorbij. Nou, hij had nog nog wel tien meter voor zich vrij geloof ik. Door die slechte start. Hij kon later remmen dan wie ook. Maar en hij was het eerste van die drie die remde. En dan dacht ik dat dat. Ja, dat komt mij niet over als iemand die gewoon echt te euh ja de kogel probeert door te bijten. Neem om dat magische Jiskefet v woord maar weer van stal te halen.

[00:07:47]

Jij noemde dat lijfjes. Nou ja, ik vond het tamme gewoon beetje en je hebt van die rijders die doorgeleid koppie naar beneden volden tegenaan. En en dat. Daar kan je hem niet van beschuldigen. Dat hij zat meer achterover en eigenlijk in een afwachtende houding. En vervolgens komt ie natuurlijk Verstappen later tegen. Haalt er normaal gesproken lang voorgezeten, maar door die slechte start weet je, er komt weer een gevecht. Verstappen Bottas aan Hans. En wie wint dat gevecht doorgaans?

[00:08:13]

Verstappen? En hoe komt dat? Het is natuurlijk ook zo nemen om nog even op die start in te haken. Ik denk dat als Hamilton of Verstappen zo'n matige start maar een hele grote enm hadden gehad, dat ze veel feller hadden gereageerd met de vrije ruimte die ze voor zich hadden en inderdaad wat later hadden geremd. En zeker niet zoveel posities zouden vrijgeven. Al bij de eerste bocht. Als jij. Jij hebt dat met motorcross ongetwijfeld honderden keren gezien.

[00:08:37]

Dat dat dat bijvoorbeeld bij de start de motor afslaat en dat dan gewoon een toprijders gewoon als laatste weg gaat. Nou, dan zie je wel dat ie in één keer met 110 procenten het halve veld of het hele veld vaak een hoop rollen. Maar zeker als je goed bent, dan zie je aan één feit aan de buitenkant zien bij die gasten dat ie de adrenaline die spuit achter het vizier vandaan haalt, dan gaan ze daar extra voor. En dat, dat scheelt je dan in de motorcross misschien wel een seconde of anderhalve seconde per ronde.

[00:09:01]

Wat je goed gaat maken op op je concurrenten. Ja, dat zagen we bij Bottas niet. Bij Verstappen hij. Dat werd er toegegeven door de teambaas later op de dag in een zoem sessie te rijden. Die zijn daar zaten echt donderwolken in Verstappens hoofd toen die dit deed. Hij zei ook even kijken hoe die dat letterlijk zei, maar had zichzelf in verlegenheid gebracht. Je voelt je natuurlijk een ongelooflijke prutser in je team of niet. Ja, tuurlijk, je hebt een enorm schuldgevoel, je bent enorm kwaad en je bent kwaad op jezelf dan.

[00:09:27]

Wie ook maar op jou kwaad kan zijn. En dat? Dat zit gewoon een zekeringen in iemand als Max Verstappen. En dan wil je dat goedmaken. Dus je bent maximaal op goedgedrag en. En wat ik zeg. Je bent emotioneel compleet bevrijd dus dus. Ha, datgene wat? Wat? Wat die? Wat die auto kan. Dat haal jij dat dan ook wel maximaal uit omdat. Ja euh. Hij reed op dat moment heel onbevangen en natuurlijk gewoon puur om dat allemaal goed te maken.

[00:09:54]

Dat gevecht. Verstappen, Bottas waar we allemaal op zaten te wachten, dat werd helemaal geen gevecht. Hans, als jij die die reis en sowieso de afgelopen jaren analyseert, denk je dan als Bottas Verstappen in de verte ziet dat ie denkt o, dat gaat hem niet worden. Dat voel je een beetje proberen. Maar ik denk ook wel eens dat als Verstappen in zijn spiegels! Bottas ziet komen. Of hij heeft de waarschuwingen van zijn team gekregen. Op dat moment had natuurlijk een ruime voorsprong toen Bottas op de derde plek reed en die voorsprong werd geringer, maar B.

[00:10:24]

Verstappen staat ook bekend als een coureur die heel goed zijn banden kan conserveren. Die dan verwacht ik ook nog.

[00:10:30]

Als Bottas bijna aansluiting heeft. Dat ging in de voorlaatste ronde in de laatste ronde, als die mogelijkheid er is dat Verstappen ook nog een streepje gas bij geeft. Er kwam geen gevechten jong en hij leek het niet te durven. Nee. Nou, ik moet wel zeggen dat ik op dit moment de competitie euh, een klein beetje bedwelmd vind. Euh, met met de komst van Racing Point en de vooruitgang. H. Dus ik zeg het nog maar een keertje.

[00:10:54]

De roze Mercedes ofwel de Mercedes van 2019 die rijden tegen de Mercedes van 2020. En ik moet toch bekennen dat dat een heleboel van de glans weghaalt van al die overwinningen van Hammond en een Bottas en Mercedes. Want iedereen kan het. Nou ja, zo ver wil ik niet gaan. Maar als je dan toch ziet dat een een Strobl gewoon zo. Dicht bij Bottas ziet hij daar op die derde plaats. Perez vierde en die voelen zich ook nog fysiek slecht dan en en je ziet die overmacht ook in de race van Mercedes en hoe makkelijk Bottas zijn gat dicht rijdt.

[00:11:26]

Dan denk je van ja hé. In de eerste plaats. Hoe slecht moet je zijn als autocoureur om geen tweede te worden met IE? Met die Mercedes H? Want ja, als je dan ziet dat dat een STOL en Palestra Hopp in één keer zo maar bijstaan dat. Dat was voor mij is dat. Euh ja toch toch toch heel euh open. Euh ja. Een openbaring is weer protesten tegen die roze Mercedes. Weer door Rano, een kopie van het protest van vorige week.

[00:11:51]

Die gaan gewoon iedere duopolie protest aantekenen omdat die auto de punten wegkaapt. Euh. Max Verstappen verder nog nergens gepubliceerd. Maar ik herinner me ineens. Afgelopen donderdag hadden we in een zoem sessie met een Derboven. Jaja, het is wel slim. Als je t zelf niet kunt, dan moet je t maar kopiëren. Daar zit enig cynisme in. Natuurlijke. Ja, daar zit, daar zit cynisme in en je ziet dat ook vaak in de motorsport ook wel dat.

[00:12:15]

Je hebt een fabrikant die op een gegeven moment een toonaangevende renstal heeft en die hebben dan vaak ook een satellietteam. En dan kun je vaak beter voor het satellietteam van die top fabrikant rijden dan voor de concurrentie, omdat het nagemaakte product vaak beter is dan de concurrent van t Hooft team. Max zij nog iets anders. Hij zei met een kopie ben je nooit sneller dan het origineel, dus we hoeven nog niet te wanhopen Jan. Nou ja, ik zeg het net even te bekijken als je ziet t hemel te rijden 13 4 en dan vergeet ik even Bottas die rijdt 13 5.

[00:12:45]

Maar Stroel rijdt dan 14 3, dus dat is een verschil van 9 tienden. Maar dat is dan een verschil. Daarvan mag je zeggen nou, de helft van dat verschil is wel het verschil tussen de 2020 en 2019 auto, dus dat is het verschil tussen Scrol en Hamilton is een halve seconde. Als je het even zo analyseert en dat is natuurlijk wel een beetje naar mijn eigen argumenten geanalyseerd. Maar euh ja, dan denk ik van van. Dus zo euh, ik, ik weet dat al natuurlijk.

[00:13:12]

Uit mijn ervaring heb je gewoon een goeie auto. Heb ziet het leven een stuk minder moeilijk uit, maar dat het zo'n gigantisch zwart wit verschil uitmaakt dan? Dan denk je van ja geef. Geef 1 en max even zo'n a. Ik denk dat iemand die meetingpoint voor de Mercedes had gestaan.

[00:13:35]

De curieuze sport Alex Alboom, teamgenoot van Verstappen tijdens de wedstrijd amper gezien jaar, wordt keurig vijfde. Maar het ging natuurlijk om wat andere rare dingen. Dat incident met de bladblazer. Wat was dat nou, Jan? Ja nou, daarmee proberen ze dan de pitstraat een beetje droog te blazen. Gisteren met de uitzendingen riep ook al iets dat ik hoorde dat euh, dat men ook vaak probeert met colada de grip in de in de pits de pitstraat wat te verbeteren, want dan kun je het wel netjes droog blazen.

[00:14:04]

Je merkt dan ook al beter dan de anderen of maakt dat niet uit één pot nat. Geen idee, als er maar veel veel suiker in zit. Dus ik denk dat als je daar gewoon euh door de pitstraat loopt en loop je in één keer zo je schoenen uit. Dan kan het veel beter met een blikje Red Bull toch? Net als een blikje suiker? Ja, maar dit is niet verkwistend natuurlijk. Maar daar heb ik geen verstand van. Hebben ze die dingen in de motorsport ook bladblazers?

[00:14:25]

Ja zeker? Euh. Het is een paar keer voorgekomen dat de teams euh, zelfs een keer op de avond voor de wedstrijd na afloop van de kwalificatie B bezig waren om de startplek van hun coureur om die op te ruwe. Dat is gebeurd. Ik meen een keer bij een kroměříž van Qatar. En euh, daar waren wat bekende teams onder andere van Rossi en nog een andere rijden wel niet. Ik weet niet meer precies er enige jaren geleden die waren bezig om die startplek wat ruwer te maken, zodat die wat beter weg zou komen de volgende dag bij de start.

[00:14:54]

En euh ja, dat kennen we inderdaad. Dat principe leven blauen. Ja, maar dat is een hele rel geweest. En zo zijn mogelijk nog een halve straffen uitgedeeld en dat is reden tot enorme ruzies geweest. Want ja, dat mocht allemaal niet natuurlijk. Wat ik vooral heel fascinerend vind op zo'n moment, dat is een kantlijn in de rest doet er helemaal niet toe. Maar voor je het weet is er een nieuw Engels woord. Dat heet dan Huppeldepup gaat meteen sterk daarbij.

[00:15:17]

Iedereen heeft het over een bijzaak. Euh, er is natuurlijk. En dat is het leukst aan dit verhaal. Iemand die de klikspaan heeft gespeeld en iedereen zal naar Verstappen te kijken, die auto nog half uit elkaar. En dan is er kennelijk iemand zo scherp om te zeggen het past daar. Bij Albron zijn ze met een bladblazer bezig. Hoe dat werkt? Zo H. Bij een startopstelling kennelijk.

[00:15:36]

Ja, naar de wedstrijdleiding. En toch niet. Nou, dat zou kunnen. Maar normaal gesproken gebruiken ze die bladblazers natuurlijk gewoon om de remmen te koelen. Maar dat mag niet. Dus dat dat euh ja. En ze hebben dus mini bladblazer. Maar dat is niet meer dan een heel lang ding dat je niet euh, maar dus zegt met met een korte versie ervan. Maar dit is wel een beetje een schoolplein soms. De Formule 1 valt mee. Op de deur wordt wel veel gezegd.

[00:16:00]

Kijk die meneer daar doet dat en dat mag niet. We gaan nu een straf. Het is een erg. Ze zijn erg straf gericht in de autosport in het algemeen en houden t. T. T Is wat. Wat? Wat? Wat venijniger geworden. Daar is ook wel een reflectie van hoe de organisatie uh uh en de regelgevende organen natuurlijk zich de afgelopen jaren hebben opgesteld. En want twee keer over dat lijntje en je bent af en twee keer bewegen met het remmen en je bent af, dus je wordt overal weer op je vingers getikt.

[00:16:27]

Echt verschrikkelijk. En dat als je de kleinste dingetjes ziet er zeer gelijk hoor. Andere investigation denk je man, weet je wel waar wordt? Dat is toch gewoon hesen? Dat willen we toch allemaal zien? En en hij doet dat zoals je weet. Spendeer ik mijn euh, mijn weken tegenwoordig op de kartbaan in Italië waar alle kleine verstard, netjes en euh. Euh ja euh. De demarches? Bontjassen. En al die mannetjes die die Reece daar tegen elkaar.

[00:16:56]

Maar ze zijn er ook natuurlijk van 15 16 h. Dus ook diegenen die over een jaartje of 3 4 misschien in de buurt maar debuut maken in de Formule 1 zie je daar rijden. En als je ziet hoe goed dat daar geregeld is en hoeveel ze laten gaan. Geen onvertogen woord. Als je een bommetje in geklikt heb. H. Dat wil zeggen dat je iemand heeft geprobeerd eraf te duwen en dan klik je bumper in vijf seconden. Heb je een valse start?

[00:17:18]

10 seconden? Dat zijn de enige straffen die ik in de laatste twee jaar heb meegemaakt die ze uitdelen. En voor de rest zie je elkaar gewoon mooie gevechten zie je. Die worden allemaal niet bestraft en noem maar op. En dat is zo heerlijk om te zien. En dat zou je zo graag in de Formule 1 ook zien. Want kijk nu zie je gewoon. En we kennen allemaal het verhaal van O. Een mooie inhaalmanoeuvre, maar iemand op een mooie manier afhouden is ook een vaardigheid.

[00:17:42]

Het is net hetzelfde als verdedigen en aanvallen met voetballen. We kunnen een goeie verdediger ook waarderen en dat mag niet meer nu, want je mag je niet breed maken of wat dan ook. Dat is zo jammer, want dat is ook een vaardigheid van de coureur. Albion, ondanks een gebrek aan ervaring, is een aanvallende coureur. Dat zien we allemaal. Uh, honds, als je naar Albion kijkt is dat toch een beetje om een beetje onder druk.

[00:18:02]

Slechte kwalificatie 13de. Dan word je nog 5e, maar wel weer op een ronde achterstand. Is dat glas bij al bonen halfvol of halfleeg? Nou wel. Al begon 100 natuurlijk tijdens de kwalificatie. Dat die openlijk via de boordradio kritiek op z'n team begon uit te oefenen. Van jullie. Jullie laten mij midden in het verkeer los. Ik heb nog zo gezegd doe dat niet. Nou, dan begint die zich een beetje te roeren. Misschien krijgen we zinkgat t Vlammetje er wel daar en is dat goed of slecht.

[00:18:29]

Dat als vlammetje. Dat zou goed zijn. Dat zou goed zijn geweest. Want dan? Dat betekent dat er wat peper en. Je kunt ook zeggen hij valt het team af en kennelijk is daar wat aan de hand en loopt het niet lekker. En het liep voor geen meter natuurlijk mee of na afloop geen ruzie met hem te hebben als hij op een bepaald moment kritiek heeft. Dat kun je. Dat kun je dan weerleggen. Of je kunt dus bijpraten.

[00:18:45]

Wat ik zorgwekkender vind, is na afloop de quote van Albion na afloop van de wedstrijd. De officiële quote van het team waarin hij zegt van ja, die auto die in die rij veel beter dan tijdens de kwalificatie. Ik begrijp echt niet waarom. Ik wacht eens even, maar dat is natuurlijk een ongelooflijk slecht signaal wat je op dat moment afgeeft. Als hij al niet weet dat die auto anders reageert en anders doet als tijdens de kwalificatie, terwijl het hele team natuurlijk op zaterdagavond met z'n handen in het haar zat.

[00:19:13]

En ook vrijdagavond. Wat vrijdagnacht helemaal doorgewerkt om die auto opnieuw te prepareren en van Max en van vorm van aanbonden. Dan denk ik ja, dan zijn ze dan toch een klein beetje de weg kwijt. Is dit een Censydiam? Nou, ik denk dat dat als we nog heel even teruggaan naar een andere gate als je zo noemen. Euh, Jodts, Rassel. Dat ze na de kwalificatie nogal bemoeit met het beleid van van Redbull en van ja ha.

[00:19:38]

Alsof. Want Albion is een Koeren. Net als H. Hij zei min of meer woorden van gelijke strekking. En net als ik of net als Leclair of net als Okon en zijn vrienden en zijn vrienden ziet eruit als idioot en blablabla. Nou ja, ha, dat is ook wel een beetje het Engelse woord gebruik. Euh, dat dat. Euh. H. D. Ja, als je dat letterlijk vertaald. Noem je dat als je dat zeg.

[00:20:02]

Maar vrij vertaald zegt ie gewoon van nou. Nu ziet het er net uit alsof het een idioot is. Dus niet zozeer dat dat sentier de schuld van het team was, maar eh nee. Maar wat ik een heel belangrijk gegeven is dat hij ik. Ik hoorde wat hij bedoelde en daar heeft ie dan ook wel gelijk in. Want ja, als je de historie gaat bekijken dan heeft Albron heel vaak gewonnen in de e-card sport topcast Jongen en noem maar op.

[00:20:26]

Maar daar Reedie waarschijnlijk voor een top Carty met top motoren tot monteurs top preparatie allemaal prima, maar wij weten allemaal dat. Je kunt natuurlijk gewoon absolute wereldkampioen boksen zijn, maar dan kun je ook de glazen kaken hebben dat als je één klap krijgt dat je gelijk onbelicht h. En ik denk dat dat het vraagstuk is rond Albron ja, als die auto's straks helemaal top zijn. Kijk even naar Mercedes waar alle tweede auto's top zijn. Dan kan ook iemand als Bottas vaak binnen een tiende of twee tienden van 1 van Hamilton af zitten.

[00:20:56]

Maar laat het nu eens even wat minder zijn en dat is waar in het grote verschil zit in bijvoorbeeld de kwaliteit van Max en Alboom. Want als die auto even niet helemaal goed is en alles zit even tegen, dan weet Max nog altijd het maximale uit zichzelf en uit de auto halen. En daar zitten de verschillen. Dus ja, als alles perfect voor mekaar is, zijn die rijders misschien allemaal verschillend. Maar als de auto's en de omstandigheden even niet ideaal zijn, dan kakker heel veel rijders in elkaar.

[00:21:24]

Wellicht alboom.

[00:21:31]

Bon, het allerbeste, maar er is toch iemand aan t hijgen in de nek die iemand heet Sebastian Vettel. Flirtend alsof die in de discotheek stadion. Bij alle teams en ook bij Red Bull, hoewel niemand het wil toegeven.

[00:21:43]

Ik weet niet precies hoe dat moet interpreteer. Kijk, Vettel wil gewoon rijden voor het best mogelijke team van volgend jaar. Het is duidelijk dat hij niet wil stoppen als we aanvankelijk dachten hij is niet klaar met de Formule 1. Maar waarom zou die hij heeft gewonnen? Zo ja, waar je, wie die ook is, wat ie ook is of wat dan ook. Hij staat gewoon in de kwalificatie voor Leclair. En euh, hij heeft het hele weekend gewoon goed gepresteerd.

[00:22:05]

Dus is Leclair is natuurlijk iemand. Die zetten eerst Vettel onder druk. Euh en dan euh Hedda. Daar reageerde Vettel in het begin niet helemaal he. Het was ook niet zo dat ie op bezoek reed, want ik vond het nog best meevallen. Maar ja, nu nog steeds presteert Vettel toch wel heel erg gelijkwaardig. Zo niet wat beter dan Leclair. Dus nu is Leclère in één keer de man die onder druk staat en is Vettel de aan de dolk.

[00:22:27]

En nu krijgt de leclère min of meer mentaal een koekje van eigen deeg. En dan ben ik benieuwd hoe die daarmee omgaat, want op de boordradio klonken het in de race redelijk paniekerig. En en euh ja, ik denk dat wij gisteren een beetje in de race zagen waarom Vettel vier keer wereldkampioen scoorde. Laten we even na die viervoudig wereldkampioen wel een tijd geleden hoor gaan luisteren. Praten bij Sky Sports over alle dingen die zijn gelukt en niet zijn gelukt.

[00:22:50]

Half zijn gelukt. Hij heeft het over Luwisch helemaal wel gehad, maar vooral ook over zijn grote voorbeeld. Het interview van Sky Sports Fragment gaat over Michael Schumacher.

[00:22:59]

Ik in afbakent en naar Nederland te stemmen voor stillaan stillaan waarin de beste was hoping te trekken. Termijn. Wat denk je nou van dit toernooi? En iedereen is moe van. Dat betekent dat ie door wil. Nou, zeg het maar Hans. Mercedes lijkt vol te zitten. De handtekeningen moeten nog worden gezet, maar Hamilton en Bottas zullen wel blijven. Meest logische opties die roze Mercedes of toch maar teamgenoot van Max volgend jaar zullen hem zien. Ik zou het mooi vinden als je teamgenoot van Max zou worden om om twee redenen.

[00:23:53]

Euh. Ten eerste krijgen we een prachtig spanningsveld binnen dat team.

[00:24:00]

Wat natuurlijk altijd enorm veel nieuws en en aandacht gaat opleveren. En ten tweede denk ik dat uh Vettel beter dan Albion in staat zou zijn om die Red Bull wat beter te maken. Max zal het een betere teamgenoot aan hebben. Ze kunnen elkaar versterken en dat ie daar is op dit moment natuurlijk geen sprake van.

[00:24:19]

Ik heb toch wel euh. En dat komt natuurlijk omdat je zelf vaak genoeg afgeschreven ben geweest als je twee slechte races had. En dus wat dat betreft de Gunnink die mannen allemaal wat meer het voordeel van de twijfel. Dus Alban is nog steeds top. En natuurlijk heeft Red Bull hem genomen omdat ze dachten dat ie goed was en dat is ie ook nog steeds. Alleen dit zijn wel de momenten dat je eventjes vertrouwen moet hebben in iemand, gewoon de gelegenheid moet geven om het voor elkaar te krijgen.

[00:24:43]

De verschillen is, zoals ik net al zei, vaak dat je Auster als de zaken niet goed voor elkaar zijn. Dan zie je het verschil tussen de kwaliteit tussen de rijders h extreme zoals nu. Maar ik denk dat Albron nog steeds een hele goeie coureur is dat als die auto straks voor elkaar zijn. En dan komt ie ook wat tot rust. Natuurlijk was het jammer dat ie die eerste race in Oostenrijk niet pakte he. Want want want euh we zeggen het ijzer smeden als het heet is en noem maar op.

[00:25:08]

Maar ik vind ook met voetbal kun je dat het beste vergelijken. Als je niet scoort wanneer je de kans krijgt, wanneer wil je dan scoren? Dan is dat dat. Dat is denk ik een hele belangrijke. En hij kreeg op dit moment de kans en die pakte die niet. Ja, en wanneer komt ie weer? Zeg het maar geen speld tussen te krijgen. Probleem is wel dat zelfs de teambaas zegt onze auto is wispelturig. Onvoorspelbaar. Te moeilijk voor Arbon als probleem.

[00:25:30]

Waar het team voor hem heeft gecreëerd moeten we oplossen. Maar ja, laten we eerlijk zijn. Horner, de teambaas, zegt Aan de ene kant die auto zit vol potentieel. T Is munitie. We moeten op een knopje drukken. Dan komt het eruit. Ja, prachtig. Maar dat horen we toch al vijf jaar zeggen.

[00:25:45]

Nou, op een andere manier. Ik denk dat we dat we natuurlijk wel zelf natuurlijk ook voorzichtig moeten zijn. Dat dat in onze verslaggeving en in onze analyse hebben we. Dan vragen we vaker mensen van New H. Wat is er aan de hand? En als zij dan zeggen van nou ja, ons onze simulatie gegevens, ofwel van de simulatoren ofwel van de windtunnel. Wat wij daaraan gegevens terugkrijgen, dat. Dat kunnen wij nog niet vinden op het circuit H.

[00:26:10]

Dus dus alles. Als je de afstelling neemt die in de simulatie helemaal perfect is, dan weer opgetekend is uit de windtunnel onder anderen. En dat werkt niet op het circuit. Dan zit er in die in de Indy schakel. Van al die data zit er iets niet goed en dat is bijna huis. Dat is de succesformule en de code die je probeert te kraken is heel slordig. Je. Maar als mensen aan jou vragen van jou? Ha, waarom liep het niet en je probeert zo oprecht als je kan antwoord te geven?

[00:26:36]

Dan maken wij daar vaak van dat het een excuus is. Nee, dat is niet een excuus. Hij geeft gewoon antwoord op jouw vraag. Ha. Dus als ie zegt van nou, waar ligt het dan? En je moet het zo zien als wij. Ha, die mensen die thuis wel eens koken. Als je dan de weegschaal pakt en je denkt dat ie op nul gecentreerd is en je begint dan te koken dan. Dan is het in één keer niet meer te eten.

[00:26:55]

En als jij daar dan achter komt dat ie niet op 0 stond, maar op nul komma 2 of wat dan ook. Dus alles wat je erop gezet hebt, daar kloppen de waren dus niet van en is niet op te vreten. Het is kortom is het zoiets simpels? Dat zal het ongetwijfeld niet zijn, maar het kan een dergelijk iets zijn dat je met waardes werkt waarvan je denkt dat ze kloppen, maar dat er ergens een foutje in zit. Ja, en dat is een seki om af te tasten aan factoren dat.

[00:27:18]

Dat duurt even. En als je dan een aantal races hebt. Op hetzelfde circuit die elkaar opvolgen. Ja, dan ben je gewoon de sjaak. Dan heb je ook geen tijd en ben je veel meer logistiek bezig. Van het ene naar het andere circuit dan dan dat je gewoon tijd hebt om alles goed te analyseren en te corrigeren. Vooral kun je goed koken, Hans, of zeg jij ook van t Zand? Begin maart kwam er net niet uit.

[00:27:37]

Nee, ik kreeg altijd te horen dat het te scherp is als ik gekookt heb. Dus wordt het ook extra lekker van Jan. Eventjes erbij, verwisselden het maar eens met het suiker en dan weet je ook wat er aan de hand is.

[00:27:52]

Ik kan me niet spannender maken dan het is. Hamilton won voor de achtste keer al in Hongarije en ik geloof maar durven niet eens zeker te weten Mercedes. Twintig lezers van de afgelopen zesentwintig gewonnen. Ach ja, het is ook echt een circuit voor Hamilton na de Hungaroring.

[00:28:06]

Waar zijn dat niet alle circuits waar de grote kampioenen winnen overal? Hans toch? Euh, ja, dat is een waarheid als een koe. En euh, ik denk ook niet dat dat heel erg veel uitmaakt. De circuits waar Hamilton in actie moet komen. Dus zijn er ook een paar wagens af te zeggen van nou, dat is die andere coureur. Dat is een typisch Verstappens circuit of dat is een Vettel circuit. Hamilton is in principe overal goed, is overal nummer 1 als je zijn zin krijgt en euh.

[00:28:45]

Het enige wat af en toe roet in het eten kan gooien. Zouden de weersomstandigheden kunnen zijn. Maar het wordt. Het wordt heel moeilijk om die man op welke manier dan ook dit jaar van zijn troon te stoten. En dan zijn we gewend. Hungaroring zomerstop halverwege het seizoen. Dit was reeds 3, maar daar veranderd helemaal niks. Jammer. Het seizoen is gewoon beslist. Ik weet wel dat het onzin is. Wiskundig gezien. Maarja Hamilton die nog even vlak voor het eind bandjes gaat wisselen voor de snelste tijd.

[00:29:10]

Dat levert n WK punten op. Dan neem je nog even een risico dat je de 25 in een putje gooit. Dan gaat een zelfvertrouwen vanuit dat bijna aan arrogantie. Guyana's of niet? Nou euh. Ja euh maar. Maar ik? Ik denk dat dat nogmaals Meetingpoint bevestigt hoe groot de overmacht van Mercedes is dat als Mercedes ofwel een van hun rijders niet in staat zal zijn om dit jaar een kampioenschap te winnen. Nou, dan hebben ze iets zo verschrikkelijk gruwelijk fout gedaan hier of daar.

[00:29:39]

Dus dat dat. Dat lijkt niet meer te stoppen. Ik vind de overmacht in zekere zin toch een beetje jammer omdat als je kijkt naar de records die Schumacher heeft gebroken in het verleden. Die moesten af en toe flink voorwerken en die moest er flink van vechten. En dan dan, dan gaat het iets te makkelijk. En dat vind ik toch voor de statistieken een beetje jammer. Haalt een beetje de glans eraf. Ja en ik vind ook euh ja.

[00:30:03]

Met alle respect, ik snap wat ze allemaal bedoelen maar, maar ik vind allemaal gewoon te politiek correct daar. En dus snel als de dood dat de publieke opinie misschien tegen hun keert. Gewoon alle beslissingen. Ik vind het te Hamilton die uitstap. Nou, je kan net de speech net zo goed de speech van de vorige reeks pakken, want de jongens Beckhoven moeten je allemaal bedanken. Ja potverdorie, die hebben gewoon een mooie job en die krijgen toch een normaal salaris.

[00:30:29]

Maar je kan het publiek niet bedenken, dus hij moet omvatten, maar betaalt hij al de mensen? Bak in the factory. Alsof die gewoon 7 dagen van de week vierentwintig uur werk hebben. Ze dagen in de arbo of wat dan ook. Maar die grammofoonplaat, die hebben we toch al zo vaak maar een keer over? En heb ik veel liever een max die spontaan vol uit zijn slof schiet en misschien iets zegt wat niet helemaal juist is of wat dan ook.

[00:30:49]

Of iemand die gewoon recht uit z'n hart iets verkeerd zegt dan altijd maar dat dat ingestudeerde en en een media getrainde antwoord dolden stralen op. Ik heb veel liever gewoon ja dan de de de. De eerlijkheid van van t imperfecte dan dat hele gladde perfecte. Ik moet altijd denken aan DJ Diana Ross in Ahoy in de jaren negentig. You're the best Orléans a Everhard. Acht avonden achter elkaar en de recensie in de krant was na acht dagen acht regels. Punt.

[00:31:17]

Zijn jullie ook zo toe aan een vrouwenstem? Nou, ik wou het toch even zeggen dat de vergelijking met de Brandsen volledig mank gaat als ik jou zie. Dus het antwoord is ja.

[00:31:27]

Wie er niet bij ben. Ik hoop snel weer wel. Hebben natuurlijk heerlijk dingen eens ontleed en alles wat daarmee samenhing. Wat ik me nog afvroeg. Ik zag na de race op de sociale media van Lando Norris een foto van hem onder zijn wagen en kennelijk zie je een wagen uit elkaar aan het halen, samen met zijn monteurs. Het zag er spectaculair uit en ook wel sympathiek dat een coureur de moeite neemt om om zijn team te helpen. Ik vroeg mij af in hoeverre heeft Lando, maar ook bijvoorbeeld een Max Verstappen van Lewis Hamilton?

[00:32:06]

In hoeverre hebben zij naar de kennis om euh, echt deze auto te ontleden uit elkaar te halen? Misschien wel weer in elkaar te zetten? Uhm, en benieuwd naar jullie antwoord? En dan snel. Nou Jan. Euh. Was dit voor de DPR omdat het zo'n mooie foto was? Of is die echt zo olie? Ik denk dat het typisch Lando is die die gewoon euh daar de box even inloopt. En en als het dan euh. Hij stelde de monteur een hamvraag van ouwe kun je maar eventjes die sleutel aangeven of dat ie dan de ronde springt?

[00:32:38]

Is er wel meer help you en euh. Dus dat is absoluut niet gebruikelijk omdat iedereen gewoon op zijn eigen vlak moet blijven. Maar en ja, ik denk dat uh wat wat bevroeg van nou is dat gebruikelijk of zijnde de de de rijders ook technisch goed onderlegd? En dat scheelt hem. Van die cadeau weten we gewoon dat ie altijd met bewondering naar Max luistert, luisterde hoe toch technische onderlegd was. Maar Maxi. Die heeft echter de beste leerschool gehad van zijn vader Jos.

[00:33:03]

Die heeft eigenlijk maar één hobby en dan is er werk van gemaakt. En Ricardo oud, af en toe ook van andere dingen toch? Ja, tuurlijk, veel van die andere rijders maar. Maar euh. En nee Max die euh. Ik denk dat ie dat sleutelen. Best af en toe mista in de kart sport. Euh heeft ie t aan het einde denk ik ook niet veel meer zelf gedaan. Wat heb je gewoon? De monteurs die dat doen en je moet je focus.

[00:33:21]

Spannende dingen in motorsport is natuurlijk volkomen normaal dat je je eigen tweewieler uit elkaar sloopte.

[00:33:28]

Vroeger wel. Vroeger was het heel normaal. Euh, waar? Dat was er ook maximaal één monteur bij. Maar dat is natuurlijk de loop der jaren. Is dat ook veranderd en daar zie je enorm grote verschillen tussen coureurs, bijvoorbeeld door. Mark Hill wordt één van de allergrootste coureurs die ooit geleefd heeft. Was absoluut niet technisch. De man ging gewoon met alles. Ging die hard dak. Daar konden ze geen peil op trekken. Wilgentenen gewoon he? Dat dat vermiljoen, wereldkampioen en devotion circuits in de jaren 90 waren.

[00:33:57]

Ook met Ferrari overigens. Uh nee, maar de verschillen tussen de coureurs zijn heel groot. Uh, bijvoorbeeld Wil Hartog, was het niet heel erg technisch? Boet van Dulmen wel was een hele goeie testrijder. Testrijder kon na twee rondjes zeggen van de zitten. Er zit een constructiefout in de in de voorband of de koppeling is niet goed afgesteld. Die wist dat meteen en of je moet iets aan het vreemd veranderen. Daar ga je dus nog een stap verder.

[00:34:24]

Dat verschilt heel erg. De ene coureur is technisch en de andere is het niet. We gaan naar Engeland, twee keer zelfs Silverstone. Maar gelukkig is er eerst de rust week en die kunnen sommige teams goed gebruiken. Hans Wiegel jij. BEESD De rust en de tijd om na te denken.

[00:34:41]

Ik hoop dat ik hoop dat ze bij zowel bij Ferrari als bij Red Bull 1 de rust kunnen vinden om toch een stap te maken richting Mercedes van Jan.

[00:34:50]

Die geeft het net al aan. Het wordt anders heel erg eentonig en heel erg gladjes en dat moeten we niet hebben. We moeten af en toe ook eens een keer verrassingen zien. We moeten meer spanning zien en en euh, niet alleen met Mercedes vooraan en ook niet roze Mercedes. Marjan, zei Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing. We hebben nu een week de tijd om die analyse, die data van de beide auto's zijn gefinisht, daar kunnen we wat mee.

[00:35:14]

Dat zal allemaal best, maar voorlopig zijn ze nog in Hongarije. Ze moeten naar Silverstone. Ze hebben straks een krappe week. Wat kun je dan? Nou kijk, de data is hoofdzakelijk gedownload uit de auto natuurlijk. Dus op zekere thuis bij de Denteneer, ze zouden allemaal bestudeerd worden. Maar wat? Wat ik eigenlijk best een beetje onderbelicht vind in in, in al die die rivaliteiten die we allemaal euh euh bespreken. Dat is gewoon die enorme rookpluimen uit die euh uit die Mercedes.

[00:35:41]

En en hadden in het verleden gebruikten dat om. Uh uh he. Dat ze olie injecteerde in de hele cilinder, want uh in de verbrandingsruimte en uhm. Dat vind ik nog wel een dingetje. En als je dan die overmacht ziet en je ziet waar Ferrari van beschuldigd is in het verleden dan dan is dit toch ook wel iets heel serieus? Want ja, waar rook is is vuur en dat komt uit de verbrandingsruimte. En als je dan ziet de problemen die bijvoorbeeld een gas liefhad met een Honda motor eerder daar de boordradio radio's mee geluisterd en dan hoorde je dat ze het ook over detoneren hadden.

[00:36:15]

Nou ja, als jij de turbo druk opvoert en de ontsteking en de hoeveelheid brandstof die je injecteert. Uh, als je die helemaal op scherp stelt dan krijg je uh. Detoneren wil in feite zeggen dat het spul al ontbrandt voordat de bousie het vonkje geeft om het even simpel proberen uit te leggen. Voor de mensen die een klein beetje technisch onderlegd zijn. Dat kun jij vaak beïnvloeden. Dat is een soort zelfontbranding, omdat de temperatuur in de cilinder en de brandstof ruimte toch oploopt.

[00:36:45]

Als je daar met een heel klein beetje olie injecteert, kun je die temperatuur beheersen. Ofwel je zou dan in staat zijn om over een groter bereik of meer Tobit druk of wat dan ook. Dus kortom, je kunt wat extra vermogen genereren als jij die verbrandingsruimte gewoon kunt afkoelen. En de vraag is dan of kunt smeren. En omdat die Diemerzeedijk motoren toch wel erg hard lopen met die rookpluimen. Ik vind dat er heel verdacht uitzien en ik hoor daar in verhouding heel weinig van.

[00:37:14]

Jij? Jij weet er ook alles van. Dat is maar goed dat Jan geen teambaas is van de Formule 1. Hans Anders zouden nu een protest komen. Jij kent dat ook. Ik heb die rookpluimen ook gezien. En na Fraga inderdaad ga je denken aan euh, brandstof resten in in de uitlaat met t hoge temperatuur die tot ontbranding komen en het verhaal van detoneren had ik nog niet zo snel aan gedacht. Misschien op moment dat de party modus wordt wordt de brandstof kan bijna niet Wallerstein gewoon zonder benzine aandienden.

[00:37:39]

H dus dus. T t moet toch op een andere manier? H Want want brandstof is brandstof. En ja, als je een beetje meer verbruikt om meer vermogen te hebben dan dan is je tank ook eerder leeg. Dus dus zo simpel kan het niet zijn, dus dat moet toch op een andere? Uit een andere voorraad iets geïnjecteerd worden. We gaan de rookpluimen van Hamilton in de gaten houden en Silverstone nog twee keer achter elkaar ook, maar eerst een week rust.

[00:38:01]

Trouwens, we dachten dat Verstappen zou gaan winnen op de Red Bull Ring en op de Red Bull Ring en op de Hungaroring. Dus iedereen die nu denkt. Hamilton wint er twee op Silverstone. Formule 1 is soms hartstikke voorspelbaar, maar meestal toch ook weer net niet. Dit was m de NOS Formule 1 podcast. Nog meer podcast luisteren, dat kan bijvoorbeeld. De Olympische podcast van de NOS staat ook online. Reageren kan zoals altijd op Twitter via het F1.

[00:38:24]

Loewie en NOS kan bijna in eigen naam niet uitspreken of het Amber Brantsen. Die klinkt veel lekkerder. Veel plezier bij de reis naar Groot-Brittannië en graag tot maandag 3 augustus.