Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Hoewel de nieuwe opener amper vertouwen, hoewel de nieuwe app enkel Radio 1 als podcast. Daarachter ploeteren de Ferrari's. Nou, dat mag je wel zeggen. Waanzinnig hoe Verstappen nog steeds foutloos, maar als ik het voor de boeken. Hij ermee. De Formule 1 podcast The New York Brand steeds lekkerder klinken die nieuwe show goed luisteren en dan weer een nieuwe. Welkom bij een nieuwe aflevering van de Noordzee Formule 1 podcast over Lewis Hamilton. Max Verstappen, Toto Wolff en de partyboot.

[00:00:53]

En dat feestje lijkt het bijna voorbij. Met natuurlijk onze eigen verslaggever Louis Dekker.

[00:00:58]

Oud F1 coureur Jan Lammers en Simm en testcoureur en vriend van de Chel Rudi van Willen over het weekend zijn Lewis Hamilton ouderwets domineerde zijn bakovens jaar lang long way back aan de track met een voorsprong van 24 seconden op Verstappen.

[00:01:31]

Als Hamilton bij de finish niet meer dan een zwarte stip aan de horizon voor Nederlander. Mercedes liet weer even zijn tanden zien na alle problemen van vorige week met die banden. Waarom lukt het nu wel weer, zou ik willen zeggen Jan. Ja, ik heb voor mezelf. Heb ik daar wel een verklaring voor? Want als je ziet dat aan het begin van het seizoen waren de klachten van van Max en Albron ook dat dat de auto was erg onder NEO's.

[00:01:56]

Zeg maar. Dat wil zeggen dat zodra je aan het stuur zit om een bocht in te sturen. Dan heb je het gevoel dat je ouder wil spinnen en zeker bij snelheden tegen de 300 kilometer of rond die 200 waar de meeste bochten zitten. Is dat geen lekker gevoel na de crash instuurt? En denk je Van O. H. Hij gaat gelijk achterstevoren, dus dat is niet lekker. Waarom was Mercedes in staat om een voorsprong van 24 seconden op te bouwen?

[00:02:21]

Het was bizar. Nou dat.

[00:02:22]

Dat is dus het verschil, want veel mensen vragen zich natuurlijk af van waarom lukt dat? In Silverstone denk je wel, maar hier niet. Euh. En. En euh ja, wat ik zeggen dat als die auto euh heel erg over reageert op op op zijn stuur. Die Red Bulls dan is dat iets wat in Silverstone jou juist heel goed uitkomt op een auto die in balans is, zoals bijvoorbeeld de Mercedes H. Die is perfect in balans. H.

[00:02:46]

Dus als je instuurt doet ie het gelijk en je bent niet bang dat ie van achter de wegglijdt. Want nogmaals, hij is in balans met de red bulls op de normale circuits. Ben je bang dat ie onmiddellijk spint als je de pijlen niet het stuur te zetten? Maar dat is nou juist dat stukje extra wat je in Silverstone nodig heb omdat een gebalanceerde auto als de Mercedes. Die heeft dan problemen. Dat die auto niet in wil sturen. Je hebt eigenlijk onderstuur en dat ie op z'n voorwielen wegglijdt.

[00:03:12]

En dat is nou juist. Eigenlijk zeg maar. Noem het maar eventjes die afwijking die op dat moment aanwezig was bij de Redbull. Dat kwam ze daar perfect uit. Hier hebben we nu een andere situatie. Uh, in Uhm in Barcelona. Daar is de Mercedes is in balans en ook op circuit van Barcelona blijft ie in balans. Je zag ook dat nadat Hamilton eventjes had afgetoetst hoe goed die banden bleven begon door te zetten en de Rus op voorsprong te vergroten.

[00:03:38]

Bij Verstappen was nu het andere probleem weer. Waardoor Alboom ook eigenlijk zoveel liet vallen is dat. Daar hebben ze toch dan weer dat die achterkant niet goed in de In t Spoor blijft? Dus na verloop van tijd kreeg Max ook problemen met zijn achterbanden en die werden heel snel slecht omdat. Ja, dan is het weer eigenlijk dat dat probleem wat ze aanvankelijk aan het begin van seizoen hadden. Dat is de enige verklaring die ik voor mezelf daarvoor kan vinden.

[00:04:01]

Rudy Ik zat te denken. Ze testen natuurlijk ook in. In Spanje betekent dat ook dat alle teams veel meer data hebben over dat circuit en dus veel meer aan die afstelling kunnen doen. Al op voorhand qua basis.

[00:04:14]

Uhm, het enige wat nu dan wel anders was, zoals de temperatuur afgelopen winter, is het 10 12 graden dat de banen en natuurlijk er 20 graden zijn. Dat was nu meer dan het dubbele is onvergelijkbaar. En wat na Silverstone ook een beetje doorgedrukt heeft is de bandenspanning waar ze in Silverstone bijna 2 bar koud moesten rijden voor de voor de kennissen. Euh was dat hier weer een stuk lager en dat lijkt de Mercedes ook te helpen. Dus het was gewoon uit welk opzicht helpt dat dan de Mercedes?

[00:04:38]

En dat hun normaalgesproken een te hoge bandenspanning om de band te beschermen geeft onderstuur om richting het verhaal van Jan op te gaan. Uhm, dom dat dat weer te laten zakken. Hier helpt dat. De Mercedes is ook weer om iets beter de bocht door te komen en hebben het overige over het algemeen het meeste downforce. Die auto is in balans. En dat is precies wat je zoekt in Barcelona. En dat is eigenlijk wat we vorige week ook al een beetje door het team van Red Bull zagen.

[00:05:05]

Aan het einde zeiden ze een beetje temperde van volgende week wordt het wordt het weer lastig, want Loewie. Ik dacht ook uhm, hoe hebben ze binnen een week een oplossing kunnen vinden bij Mercedes voor dat banden? Probleem. Maar probleem werd eigenlijk opgelost door naar een ander circuit te gaan.

[00:05:19]

Ja, je mag je ook afvragen hoe groot het probleem eigenlijk is, want misschien was het wel gewoon Silverstone als circuit. De pech twee keer achter elkaar ook nog. We weten allemaal van Silverstone dat het aan banden vreet zich Wiers. Ja, dat viel daar net even verkeerd. Vergeet niet hoe goed het Mercedes. Niet alleen afgelopen maanden, maar ook de afgelopen zes jaar al presteert die zij niet ineens helemaal de weg kwijt hoor. En bovendien, ik heb het gevoel dat kun je nooit bewijzen.

[00:05:41]

Ik heb het gevoel. Ik had gisteren zon inmiddels beroemde Zoem sessie met Luwisch Helton. Dan hoor je hem vertellen over zijn reis. Je hoort hem allemaal van die dingen zeggen waarvan je denkt daar gaat ie weer. Hij zat in een andere zone. Zij die in het Engels in het verkeerde, in een roes. Hij vroeg zich ook af hoe ik mijn laatste rondje zie. Dat die inderdaad prachtige loneliness. Ik weet niet of het allemaal moet geloven, maar ik heb het idee dat de achterstand van Verstappen en Bottas als ie echt z'n best had gedaan nog wel effe een klap je groter was geweest.

[00:06:10]

Ook ik denk dat iedereen op z'n minst op een halve ronde had gezet. Het ging zo makkelijk he. Het ging zo makkelijk zeg. Je heeft hemeltje nou echt moeten werken voor deze overwinning.

[00:06:20]

Met die temperaturen en zo'n auto 100 procent met 1 met 5 g meermaals per ronde op het lichaam. Dit is echt een workout. Of je nou wel 100 zijn, toch wel, want jij zegt hij kan er meer uithalen. Nou, hij vond opvallend dat Bottas al na een rondje of acht, negen en één keer uh, zeker als je beseft waarom die met die club pakken rijdt. Dus we zijn met de zwarte auto in zwarte pakken. Maar toen waren toen zij Bottas en één keer van van deze zwarte pakken zijn wel erg warm.

[00:06:47]

Ja dus. Dus ik dacht jong, als je dat dan al zegt. Nou dan. Dan heb je het al zwaar denk ik. Wat me niet verbaast. Ik bedoel zwart in de zon is gewoon warm. Maar dat dat hij daar euh dan dan dan iets over zegt wil toch zeggen dat ie zich al een klein beetje uitgedaagd worden is. Een conditie die ik heb. Af en toe ook het idee dat dat Bottas misschien net niet zo fit genoeg is als ie zou moeten zijn.

[00:07:08]

Buiten de auto misschien wel, maar in de auto misschien al op de fiets is die hartstikke fit. Dat bedoel ik ha. Buiten de auto dus dus van van fietstraining ga je heel hard fietsen natuurlijk ook rijden.

[00:07:22]

We komen zo bij Verstappen. Het lukte hem om de Mercedes te splitsen, maar het is duidelijk dat de zilverpapier nog altijd oppermachtig zijn. De FIA wil nu de party mood, waarmee je tijdelijk je vermogen kunt opschroeven tijdens de kwalificatie op zaterdag, verbieden. Mercedes is daar berucht om. Je hebt een hele goeie party modus. Goed idee, bloei voor voor de spanning. Wel ja, euh, ik blijf het. Een dubbel dubbel gevoel heb ik erbij, want je straft mensen die het goed doen en volgens mij doen ze niks illegaals.

[00:07:53]

Volgens mij is het ook al zes jaar niet gelukt om te zeggen Hey Mercelis, jullie zijn snel, maar t is verdacht. En als je dat verdacht vindt moet je bewijzen dat is niks, niks bewezen. Maar ja, dat hoort bij de autosport. Autosport moet spannend zijn, anders vinden we het allemaal niet meer leuk. Gaan de kijkcijfers naar beneden? Wordt de sport minder waard? Dus ik denk dat wij allemaal hier niet leuk vinden dat wij zaterdagmiddag om 2 uur bij de Albert Heijn al weten wat er om 4 uur op teletekst staat.

[00:08:16]

Jumbo en C1000 bestaan niet meer. Maar is het dan zo dat de vierjaar geen keuze heeft? Uh, da dat iets noodgreep? Dit is wel een. Ik vind het gekste van alles dat ze opeens hier mee komen, dat het ook de bedoeling is dat het meteen over t over anderhalve week inmiddels in Spa-Francorchamps wordt ingevoerd. Dus de nood is kennelijk zo hoog. Euh, we hebben een paar weken geleden Toto Wolff en ook Luwisch helemaal horen zeggen ja we.

[00:08:41]

Als je veel wint krijg je vanzelf vijanden en irritatie, dus we weten dat er aan alle kanten wordt loert. Is al een een 3D camera bij Mercedes gesignaleerd waarvan niemand wist van wie die was, dus er zijn ook heel wat dingen gefilmd. Iedereen vraagt zich af hoe weet je? Het is ontzettend knap, maar niemand weet op dit moment hoe het komt dat die andere negen Mercedes niet te pakken krijgen. Is hemeltje nou zo goed die andere coureurs slecht?

[00:09:05]

Is die auto nou zo goed aan die andere auto zo slecht? Ja, dan maar een ingreep zo. Je kunt er van alles van vinden. Het is natuurlijk een beetje euh, een beetje paniekvoetbal. Als het snel moet gebeuren. Tis trouwens nog onder voorbehoud, maar goed gaat er vanuit dat het gebeurt. Het is ook weer niet zo gek he. Want in alle autosport klassen als je wint dat DTM is of welke klassen dan ook, dan krijg je de geest.

[00:09:25]

Daarna krijg je een paar kilo aan boord. Dus het is niet zo dat de Formule 1 nou iets vindt wat je nog nergens had meegemaakt. Dat klinkt alleen met die partyboot wat anders. Maar nu willen we allemaal.

[00:09:36]

Vind jij dit een eerlijke manier om het allemaal wat eerlijker en meer level te maken? Nou, op zaterdag wel. Alleen ik denk dat ze het probleem op zondag vergroten. Zo'n motor vanuit Mercedes in dit geval krijgt een x aantal minuten per keer wat ie op die partyboot mag rijden omdat alles heel erg belast. Die modus, die wordt in de races niet gebruikt, alleen bij de start. Maar dat betekent wel als die motor in de kwalificatie minder extreem gebruikt wordt, dat ze in de race weer langer op de beste standen kunnen rijden, wat daar weer snelheidswinst op zou kunnen leveren.

[00:10:08]

Dus het voelt een beetje het ene gat met het andere vullen. Ze willen zaterdag spannender hebben. Nou, dat zal wel gebeuren. Uhm, maar ik denk niet dat het hele gat hiermee weg is. Ze zitten dichterbij staan, maar er wordt dus ook over gesproken. Begrijp ik dat er op zondag dan ook maar één motor of modus gebruikt mag worden? Maar dat blijft iets anders, want ze hebben ze moeten het brandstof sparen. Ze moeten van alles met het elektronica pakket.

[00:10:29]

Dus dat blijft altijd een en een grijs gebied, wat zeker vanuit de buitenkant bijna niet te begrijpen is wat ze allemaal veranderen en wat Ludlum en Honorez zijn. De coureur van McLaren die zei hoe ga je dat dan in hemelsnaam controleren?

[00:10:40]

Je kunt niet zoveel politie op het circuit de laatste tijd worden. Dus dat wordt nog een ding. En natuurlijk kun je alles meten. Lando Norris, die zei ook nog een ander belangrijk ding hij zei ja, maar het is natuurlijk een competitie van van van euh fabrikanten. En als je dat allemaal gelijk gaat maken, waarvoor heb je dan meerdere Vercampt fabrikanten in de. In de Formule 1? Dus dat? Dat vond ik wel een interessante opmerking. Maar ik denk weet je met met die party mode.

[00:11:04]

Het is eigenlijk heel simpel. Uh, over t goed of slecht idee is dat. Dat weten we pas als de eerste keer meegemaakt hebben, want dan zien we precies wie daar kennelijk veel voordeel uit had of niet. Discussie, want we spreken over party mood. Maar euh. Iedere team heeft natuurlijk z'n eigen afstelling en dat is dus niet n modus. Die heeft ook een party, maar die is alleen niet zo goed.

[00:11:24]

Misschien dat bijvoorbeeld een russel wel het meeste nadeel daarvan ondervinden. Wat helemaal niet de bedoeling is, want je schiet een beetje met hagel en je weet niet precies weer gaat racen. Brussel was één van de van de coureurs die zei nou ja, ik wil partyboot houden, want ik wil ook gewoon dat het daar helemaal. Alles de uitknijpen te knijpen valt. Eigenlijk ook goed dat je dat zegt omdat euh. Je kan hem wel op de partyboot zetten. Maar heb je ook nog steeds een rijder die nodig en die die je hebt nog steeds een rijder nodig die dat er ook wel uithaalt?

[00:11:55]

H want want want euh ja, als je dan toch op dezelfde manier blijft rijden en het niet optimaal gebruikt. Daar zit ook nog wel een verschil zitten. Dus de eny gebruikt het ook optimaal en daar bij de andere mee maakt heel weinig verschil.

[00:12:10]

Dan gaan we naar Verstappen, die reed naar een keurige tweede plek in de sandwich tussen de Mercedes en was absoluut het hoogst haalbare. Een goeie start. Meteen Bottas voorbij. Achter Hamilton aan. Verstappen wilde op een gegeven moment naar binnen voor nieuwe banden, maar dat zag zijn engineer toch anders. Tot irritatie van de coureur.

[00:12:35]

Charles voor. Het is maar je moet het. Ja, hij was boos. Hij wilde naar binnen, maar zijn team wilde dat niet, want zei dan kom je weer terug in verkeer, in de drukte. En dan moet je de racing points voorbij. Uhm, wie had hier nou gelijk? Louis, wie denkt dat ze allebei gelijk hadden? Want euh kijk t team doet het goed. Euh, kun je zeggen, want hij doet die pitsstop wat later dan niet wil, maar belandt voor die twee roze Mercedessen en 2 racing points.

[00:13:12]

Dus prima gedaan. Alleen de coureur die voelt. Maar dat weten mijn buurman en veel beter. Een coureur die voelt. Nu ga ik echt tijd verliezen. Wil meteen naar binnen. Euh. De grote vraag is bepaal je als coureur wat de strategie is? Of bepaalt het team wat de strategie is? En daar valt voor beiden wat te zeggen? Je één ding vond ik wel euh, op z'n minst discutabel.

[00:13:32]

Verstappen zegt die meetingpoint ga ik gemakkelijk voorbij. Ja, dat weten we. Dat gaat vrij makkelijk, maar kost je wel tijd. En dat zijn hij verloor ook heel veel tijd door te rijden. Maar ja, een beetje aan het eind van de rit maakt het helemaal niet uit. En dat geeft ie dan een uur later ook wel weer toe. Want wat er ook gebeurt, hij was toch tweede geworden.

[00:13:49]

Team adviseur Helmut Marko. Die vond het niet slim hoe Verstappen tegen zijn engineer sprak. Hij zei Zoiets zeggen is gewoon dom. Als iedereen meeluistert. Ja, wij konden natuurlijk alles horen. Max moet de strategie aan ons overlaten, zei die tegen Skai. Rudi. Wat vind jij? Wat had Max wel of niet moeten doen?

[00:14:06]

Ja, maar dit is natuurlijk gewoon het. De gebrande rijder die zich op dat moment Hamilton echt aan de horizon verdwijnen denk je. Als ik nu nieuwe banden heb, dan is er kans om mee te gaan. Uhm, wat maakt het uit? Nee, tuurlijk. Kijk. Red Bull heeft in het verleden vaak zelf bewezen dat ze strategisch ieder geval uhm aparte dingen hebben wat werkt. Kijk maar vorige week in Silverstone. Uhm, en dat rijden ze ongenoegen uit.

[00:14:30]

Ja, dat moet ook kunnen. Kijk, het is. Dat is misschien wel het probleem met tegenwoordig. Alles wordt uitgezonden. Vroeger zou er ook ongetwijfeld alle kanten blijspelen op gemopperd worden, maar dat hoor je niet. En nu is alles publiekelijk. Daar komt zoiets naar buiten, maar dat zijn ze. Ik weet zeker daar in Milton Keynes allang vergeten zijn de tweede plek. Goeie punten verder. En ik denk dan ook ja, Max is heel erg goed met de banden.

[00:14:52]

Uhm, moet je dan als engineer niet toch nog even achter je oren krabben?

[00:14:57]

Kijk, er zijn twee dingen natuurlijk he. Je hebt de eerste plaats. Het team heeft de beurs, avuw zeg maar en je ziet alles, ook wat de andere teams doen. Ik zie het exacte, de de sector tijden, de rondetijden, alles dus. Het team heeft het totale overzicht en de rijder heeft het overzicht en het gevoel in de auto. Nou, die twee moeten elkaar vinden en bij voorbeeld in Silverstone zie je dat max. 1 eigenlijk zei van nou ik wil juist pushen in plaats van van achterover.

[00:15:22]

Het bekende verhaal want dit is een omaatje rijden. Maar uhm he? Dus daar zeg Max van. Nou, ik wil het eigenlijk anders doen en daar laten ze hem zijn gang gaan. H. Dus daar euh. De naam is er gewoon van Max aan van nou ook. Laat maar gaan. Dus dat is prima. Euh, hier. In dit geval nam Max gewoon aan wat het team zei en dat het een beetje pittig klinkt. Ja, dat is gewoon elkaar coaches scherp houden in teamsporten.

[00:15:45]

Zit je elkaar ook flink op de huid, maar dat kan. Dat kan die relatie hebben. En Max en Helmut Marko na de wedstrijd? Ja, die kenmerken zich door gewoon. Ze zeggen wat ze denken. Er zit geen raffinement in. Dus gewoon open en eerlijk! Roepen ze wat. En datgene waar en hoe dat overkomt van Max en vanuit zijn team is helemaal niet zo fanatiek als wij denken. En wat? Wat Marco zegt is ook helemaal niet zo'n kritiek als het wel suggereert.

[00:16:08]

Want dat is gewoon allemaal prima van nou.

[00:16:10]

Misschien viel het ook wel vooral op omdat Hamilton ook een gesprek had met zijn engineer. Hamilton zei nee, ik wil niet naar soft. Ik wil Williams en zijn engineer nam dat eigenlijk meteen over. En dan doen we dat. En bij Max was het net even wat pittiger. Euh. En misschien dat dat daarom op maar dat is. Dat is prima he. Dat is gewoon he. Het gezonde conflict dat altijd maar en zonder conflict wordt je niet wijzer.

[00:16:34]

Dus in dit geval is dat gewoon prima. En je moet gewoon goed naar elkaar luisteren. Ene momentje. Het team kan uiteindelijk beslissen en en hij heeft in dit geval gewoon dat van het team aangenomen, al klonk dat misschien niet zo. En ja, dus ik zie het meer gewoon als zelfs als een Koosje. Opvallend hoe. Marco is wel leuker, want Christian Horner zou gisteren media sessie geven. Die was opeens verhinderd, waarschijnlijk omdat die over de partyboot moest vergaderen met Toto Wolff.

[00:17:00]

Maar dan is er altijd wel iemand die Helmut Marko ergens opvangt. En Marco mag eigenlijk geen interviews geven. Dat vinden ze helemaal niet. Bovendien altijd heel veel in de. Lekker eigenwijs en gelukkig maar. Het is een typische Helmut Marko opmerking. Euh. Dee Dee dee dee dee dee zo is ie, dat is. Dat is leuk Adam. Soms zegt ie ook hele gekke dingen. Maar laten we die niet herhalen. Typisch Helmut Marko. Opmerking is Max moet gewoon zijn mond houden.

[00:17:25]

Je hoort het hem zeggen dat de ook niks kwaads mee bedoeld of wat dan ook. Het enige wat ik echt opvallend vond. Als je nu echt analyseert Silverstone en die wees gisteren. Wat was het grote verschil als je de hebt over de boordradio van Verstappen in Silverstone maakte die grapjes over Hyder Catering en over Claire kleffe handjes etcetera. En gisteren heb ik geen humor gehoord. Alleen maar euh, passie. Venijn, hoe je dat ook wil. Discussie? BAM.

[00:17:49]

Dat vind ik echt een heel groot verschil ondergaan. Dat vroeg ik me echt hardop af. Waar komt dat nou vandaan? Ja, ik denk dat dat als je dat nog even in contrast ziet. Silverstone. En dan dit weekend dan? Dan is de grootste variabele is is in mijn optiek toch Hamilton. Wat Hamilton laat het in de kwalificatie in Silverstone liggen. Daardoor komt ie achter Bottas te zitten en daardoor komt ie aan het einde van de race net een stukje tijd te kort om Verstappen eventueel in te halen.

[00:18:14]

Herma, maar die variabel van Hamilton. De vorige race in Silverstone en nu hier. Euh, afgelopen weekend. En dat is waar ik het altijd over heb. Waarom ik Verstappen zo als. Als rijder wanneer? Dat ie altijd het maximale uit zichzelf haalt en uit de situatie en uit zijn omgeving. En nu is hij dan weer het goudhaantje en dat doet ie t helemaal fantastisch. Maar vorig weekend liet ie toch een paar steekjes vallen. Want uh he.

[00:18:39]

Je ziet dan dat ie die positie niet even gelijk terug kan pakken bij de start en nu rijdt hij op kop. En Bottas die die. Die was natuurlijk heel tam he. Die gaan weer drie mensen die eerst de bocht naar de start in en Bottas is de eerste ruimte maken voor de anderen. Ja en dan heeft ie dan de rest van de lijst last van en dat gebeurt bij Verstappen nooit. Hij dwingt die positie af. Hij haalt altijd het beste uit zichzelf en daarmee ook het beste uit zijn omgeving en uit de situatie die jij doet.

[00:19:04]

Veel Simm races met Verstappen. Euh, is ie dan ook zo veel? Over de boordradio denk ik dan wel weer benieuwd naar.

[00:19:12]

Nee kijk dat kijk, laat ik er zo zeg duidelijk over zeggen wat er bij het SIMM race onderin gesproken wordt. Dat is zo. Is natuurlijk een gesloten gesloten boek, maar daar is uit kun je dat wel vermelden? Dat is uiteraard gebrand had, maar die is er bij mij. Die is er bij Lando. Die is er bij marxisten waar iedereen vrij alleen maar om te winnen. En dat Geestrijk die gebrand heeft maar nog even wil wat er net besproken wordt over het type toon dat langskomt.

[00:19:36]

De ene week is Helmont dan ook gigantisch en het miepen en dezeweek was helemaal stil. De zone maakt me niet uit als ze presteren op de baan en het team is scherp. Prima.

[00:19:45]

Uhm ja, ik durf eigenlijk helemaal geen vraag meer te stellen over. Heeft Verstappen nog kansen op wereldkampioenschappen of kampioenschap dit seizoen? Maar ik ga me toch aan jouw vraag Rudy, nu je hier bent. Is het nu verkeken? Nu ja, de Mercedes is toch gewoon zo oppermachtig blijken en blijven zonder opmerkelijke omstandigheden omtrent Hamilton.

[00:20:08]

Wat er dan ook mag zijn zeg ik mee. Uh, als die één keer uitvalt en misschien de partyboot dan toch wat een beetje helpt niet. Blijft het voor jou wat Jan ik zeg? In Spa weet met Uhm. Maar normaal gesproken denk ik dat de auto niet goed genoeg is om mee te doen. En Jan, ik hoorde jou gisteren zeggen dat Verstappen best wel wat kansen heeft op de nieuwe circuits. Dat hij eventueel wat beter uit de verf zou kunnen.

[00:20:32]

Nou, ik denk dat Verstappen gewoon euh alle kans heeft op de wereldtitel en en dat ligt alleen aan hoe beredeneerd je het als je gewoon rationeel, verstandelijk euh beredeneerd. Dan zou je ook met de basis voor wat je nu weet. Hij is heel makkelijk om te zeggen nou, hij is kansloos, maar als sportman en qua sport mentaliteit is het gewoon een feit. Als sportman zeg je gewoon hoe onvermijdelijk een nederlaag ook lijkt. Je geeft niet op natuurlijk. En dat is gewoon he.

[00:20:58]

Dus. Dus in de difficulty je bekijkt en ziet de cd's doet goed en goed dan. Dan denk ik dat Redbull, Absolute en Max met het hele team absoluut niet van mening is van opgeven en hoe. Zij geloven er nog in en zij geloven er gewoon in dat als zij maar de oplossingen vinden. Ha en en dat is dus wat je overal merkt. Het beste uit jezelf en ook het beste van je anderen verwachten he. Dus je moet elkaar poesje.

[00:21:26]

En dat zullen ze blijven doen. Dus ook een elu, een nieuw je met z'n hele team. Die zijn twee voorzien zijn van aan het zoeken van waar kunnen we tijd vinden? Waar zit ons grootste probleem? En ook Honda en euh, wat voor updates binnenkort gaan komen? Dat weten we niet hoor. Maar één ding weet ik zeker is dat zij er in blijven geloven. Net zolang tot het feitelijk en en ergens op prebenden punten verdeeld zijn. En je weet van ja, we zijn er maar twee races en dat halen we niet meer.

[00:21:51]

Ja ok, dan is de nederlaag een feit, maar tot dat moment zullen zij erin blijven geloven.

[00:22:00]

Van een stukje zelf naar de mensen toe. De Racing Point soap? Die gaat ook toch verder. De huidige Racing Points lijken verdacht veel op de Mercedes van vorig jaar. Wat Lauri al horen zeggen. De onder de oranje roze, een Mercedes en Rono heeft daar protest tegen aangetekend. Loewie verlicht ons. Uhm, wat is er ook weer aan de hand? En waar staan we? Uhm, vertel, zullen we de 20 seconden versie van.

[00:22:28]

Ja euh. Dit is het is inmiddels een stuk minder ingewikkeld geworden. Want Williams, uhm en McLaren hebben gezegd we weten nu genoeg. Euh, we trekken ons even terug. Maar er komt dus een proces aan. Tenzij een mediator dit nog recht kan breien, komen we dit. Wat is er aan de hand met onze auto? Ja, die valt eigenlijk niet recht te breien. Want euh. O. Of je nou naar Duitse commentaar Engelse komt en commentaar.

[00:22:51]

Alle insiders zeggen dat is de auto van Hamilton waar vorig jaar is misschien te kort door de bocht, maar hij lijkt te erg op. En we weten inmiddels ook dat het niet alleen het neusje is en het vleugeltjes. En ga zo maar door, maar ook onder de kap onder het bodywork. Uhm, hamvraag is nu is die auto gekopieerd? Zo ja, hoe is ie dan gekopieerd? Euh, is dat via fotografie gegaan? Of is er iemand met geheime documenten aan de wandel gegaan?

[00:23:16]

Van wie mag het dan wel? Ja, dat is nu ook op de uiteindelijke overal over discussiëren. Maar twee grote punten. Laten we het simpel houden die auto lijkt op de auto van Hemeltje verwoord. Daar is niks mee aan de hand. Als je er, zoals Landstuhl zelf zei, donderdag gewoon 15e rijdt, maar ze rijden geen 15. Ze zijn inmiddels Ferrari voorbij in het kampioenschap. Ze zijn met Voorbij, ze staan nummer 3. Dat levert een enorme klap geld op.

[00:23:40]

En al die teams die daaronder staan onder meer Ferrari. Dat is ook door, procedeert Paterno dat top 3 wil worden. Maar dat wil ook nog niet echt lukken. Ja, die denken nu over. Als t zo mag. Ja, we hebben we dan eigenlijk wel een kampioenschap voor constructeurs? Of hebben we een Compiz kampioenschap voor copycats en daar draait het om. Is die meetingpoint een constructeurs auto of is het een kopietje? Want de kopie is wel minder snel dan het origineel.

[00:24:03]

Zoals Max Verstappen zelfs steeds zegt. IE wees ingooit gaat geen Jésus winnen. Nee, da's probleem niet. Maar als je wilt en dus geld. Ja ja, uiteindelijk gaat het om geld en om belangen. En dat moet je niet onderschatten in deze wereld, want er zijn nog maar 10 teams. Die moeten allemaal overleven. Die hebben elkaar nodig. Ze kunnen niet met. En ze kunnen niet zonder elkaar, zei ik al eerder. Het is een vreselijke slangenkuil.

[00:24:25]

Er is ook maar uit te komen. Want in feite komt het erop neer dat als jij nou die ontwerptekeningen om het even simpel te zeggen hebt van wat dan ook, van die hele auto voor mijn part. En als jij die kopieert en van die tekening van Mercedes en die gekopieerde tekeningen dan die auto. Dat mag niet. Dan ben je af. Ha. Maar uh wa. Wat wel mag is is een foto nemen dan van die foto, het natekenen ervanaf.

[00:24:48]

Die werkt tekeningen dan produceren. Dan is het even goed hetzelfde en dat schijnt dan wel te mogen, maar daar is voor een volle Semple. Want ja, dat is toch niet uit te leggen. Onze missie 20 seconden is weer besliste. Daar ging jij ook al over regelen. Ik ben begonnen. Kun je uit een 20 seconden?

[00:25:06]

Nee, nu in al deze heisa is er dus een hele opmerkelijke miereneter naar voren geschoven. Eigenlijk een beetje collectief door de teams. Iedereen keek naar hem en hem is Toto Wolff, de baas van het Mercedes team. Hij heeft een paar drukke weken achter de rug.

[00:25:25]

Binnen de families is En Wie is de Mol? Het overkwam Max Verstappen. Hij heeft het te druk met zijn team Mercedes.

[00:25:47]

Drukbezet man. Vele petten op. En nu krijgt hij er nog eentje bij. Zo lijkt het althans. Uhm. Maar ja, een Volvo is natuurlijk allesbehalve onpartijdig. Een Mercedes is leverancier van de motoren van Racing Point eigen team. Tegen Uhm formeel eind zei hij eerder al dat het team van Laurens Scrol helemaal niets fout heeft gedaan en dat ze met 99,9 procent zekerheid een eventuele rechtszaak zullen winnen. Grote vraag Jan. Natuurlijk. Uhm, is Wolf wel de aangewezen persoon om hier in te nidi eten?

[00:26:18]

Ja, hij is toch gewoon belanghebbende? Ja, natuurlijk is zijn objectiviteit mag. Je mag je natuurlijk aan twijfelen, maar maar euh, t. T. T Hele conflict is is zo verwarrend omdat het hele concept van Formule 1 is dat het is een rijders en constructeurskampioenschap. Dus mensen moeten van iig een eigen concept gewoon gaan bedenken van OK, zo gaan we dat aanpakken. Scheelt dus in de Paradies en de Mercedes. Dat zien we. En de Redbull ook.

[00:26:45]

Nou, dat is allemaal vanuit hun eigen gedachten. Is dat zo ontstaan? En investeren is gigantisch veel werk in? Nee, want als je die neus op de op tv, op wat voor Formule 1 auto's ook ziet, dan dan zie je die andere 20 neuzen die ze uit. Probeerd hebben in de winter Rolly zie je niet, dus heel veel ontwikkelingswerker op alle gebied. Niet alleen bodywork aerodynamisch, maar alles aan die auto. Dat kost bakken met geld.

[00:27:09]

Die ontwikkeling. En als je dan inderdaad teams ziet. Haas werd daar al eerder van beschuldigd, maar nu dus ook Racing Point. Hij die dan gewoon alleen maar de producent worden van dingen die door anderen zijn ontwikkeld en getekend, enzovoort. Ja, dan heb je die ontwikkelingskosten allemaal niet, dus dat is dan een beetje. Da's geen level playing field. En da's een oneerlijke competitie. Ik kan me voorstellen dat daar tegen in opstand wordt gekomen, maar het komt natuurlijk omdat er geen duidelijkheid is in het reglement en verdraaien dingen voor interpretatie openlaat wat voorvlak in de business.

[00:27:39]

Ook als je dingen voor interpretatie open laat dan. Dan is gewoon het probleem van een conflict geboren. Maar hoe is het zo gekomen dat wolf, euh, de soort van aangewezen persoon hiervoor werd omdat ze er echt niet uitkomen? De enige die het echt kan oplossen is de FIA. En de FIA is misschien wel de grote hoofdschuldige in deze hele affaire. Want ik denk dat n ding dat is iedereen met elkaar eens. Dat komt door schimmige regels. Wie is er verantwoordelijk voor de regels?

[00:28:04]

De FIA? Wie moet het dan oplossen? De FIA? Kunnen ze dat? Nou ja, dan moeten ze iemand hebben die de koppen bij elkaar krijgt. En Wolff heeft alle schijn tegen, want hij werkt bij Mercedes. Hij heeft die deal gesloten met Racing Point. Hij de coureurs. Hij is overal. Hij heeft de aandelen Aston Martin ook nog voor het gemak. Aston Martin dat volgend jaar de naam van Racing Point wordt. Nou, ik noem nog maar de helft van wat ik kan zeggen.

[00:28:29]

En het grappige is toch als je die man spreekt en zie denk je ja, dat is wel de man die het voor elkaar krijgt, want hij heeft de geloofwaardigheid. Hij zegt ook want ik heb hem daarover gesproken. Dat kan ik uit de eerste hand zeggen. Hij zegt ook Ik besef heel goed dat ik verdacht ben, maar ik probeer daar zo integer en transparant mogelijk in te zijn. En als mensen daaraan twijfelen, hoor ik het graag. Uh, en als ik er zelf aan twijfelt, stop ik er meteen mee, want hij heeft al gezegd dat hij dit wel zou willen.

[00:28:56]

Heeft ie niet gezegd. Dat zijn typisch van die baantjes die je pas als je als je niet als je het niet zelf zegt dat je het wil zijn eerder klus maar wel. Maar hij zegt ook. En dat vind ik dan wel weer mooi. Zegt Ja, ik heb allemaal van die meetings. We vergaderen ons suf in de Formule 1 en wat ik dan in die meetings achter gesloten deuren hoor is altijd een heel ander verhaal dan wat ik een half uur later via een persbureau of welke website dan ook zie.

[00:29:19]

Want dan is er weer iemand van die 10 teambazen die naar gaat bellen, want die heeft andere belangen en daar is ie wel zat van. En als ie niet gaat Medië eten zal dat reden zijn want daar heeft ie wel een hekel aan. En dit is het natuurlijk een idiote rol, maar past ook al weer bij de Formule 1. Maar niemand is ook eigenlijk objectief. Want kijk de de Formule 1. Het is natuurlijk van t entertainment en noem maar op.

[00:29:40]

Dus die gaan die die twee niet diskwalificeerde. Hebben ze 18 auto's staan. Hetzelfde geldt een beetje voor FIA dus dus in een heleboel opzichten is het toch een beetje de slager die zijn eigen vlees keurt. Ben jij het niet doen dat de Daya? Nee, nee, dat kan ik niet. Daar ben ik gewoon niet slim genoeg voor een andere overtreding. Wat vind jij van al deze heisa?

[00:30:03]

Een beetje een beetje afzijdig van dat is gewoon een spinnenweb waar je in verzeild raakt. Ik vind het opvallend dat een Wilhem zich terugtrekt, terugtrekt en euh McLaren wat druk toekomstig Mercedes motoren zijn uit de discussie is. Dat zegt wel genoeg dat achter schermen wordt gewezen getrokken wordt, maar voor de rest van het halve stel startveld en daarom wijzen op de zwarte en de roze Mercedes. En dan heb je wil ik Williams. En daar komt straks McLaren ook nog bijna bij.

[00:30:30]

Het kasteelmuur verhaal.

[00:30:32]

Hoe nu verder? Na iedere race een protest van Bruno. En we zijn zo jij. Je kunt inmiddels helemaal niet meer weten wie wordt er wereldkampioen? Maar moet er werden? Met hoeveel punten gaat Racing Point dit seizoen beëindigen? Punten aftrek en en is het dan ook echt zo dat de coureurs en punten mogen houden of niet? Het blijft toch echt fantastisch he? Je krijgt straf een tik op de vingers moet ik het eigenlijk noemen maar maar daar blijft het dan ook bij.

[00:30:55]

Dus iedere race na afloop is er weer een tik. Een reprimande gebeurt verder. Niks gebeurt verder niks totdat de mediator heeft gesproken of de rechtbank. Want dat kan ook nog steeds. Het internationale euh. Laten we zeggen het tribunaal, rechtbank etcetera. Het vervelende is als het geschikt wordt, zullen we daar waarschijnlijk nooit meer wat van horen. Want weten wij nog hoe het met Ferrari is opgelost? Ik dacht het niet.

[00:31:16]

Geen idee eigenlijk.

[00:31:22]

Dan maar naar België. Niets is onmogelijk, maar je zou verwachten dat de Mercedes daar ook weer het podium halen. Roep maar jullie de top drie. Wat denk je?

[00:31:34]

Hamilton? Max? Bottas? Maar dat zeg ik Fogo. Bijna een beetje teleurgesteld als je zoiets zegt. Maar goed, op een obscuur spa wil je natuurlijk gewoon keihard schreeuwen dat Max voor de overwinning gaat, maar penske je wel dusdanig euh motoren gericht is. Qua power is het gewoon heel erg moeilijk, hoe goed een nog wel en de kunst van Max. 2 twijfelt niet. Ook niet over of ze nog wereldkampioen gaan worden. Wat ik daarnet zei ik twijfel, daar twijfel ik niet aan.

[00:31:59]

Alleen de auto is op dit moment niet goed genoeg om onder normale omstandigheden te winnen. Mijn teleurstelling is ook niet per se dat Max wel of niet wint, maar dat het weer hetzelfde is en dat het weer de overwinning is van Mercedes. Ik weet niet of jullie dat ook inmiddels hebben. Dat als Hamilton wint dat je denkt ook na goed gedaan, maar stop maar.

[00:32:17]

Je wil een mooie strijd zie je. En en en wie er dan wint. Nou gefeliciteerd. Natuurlijk lopen wij allemaal. Max. Mama. Als je maar een mooie strijd ziet. En als je gewoon de één de andere eruit ziet remmen. Euh. De hele laatste bocht en en dat is een fantastische strijd. En als het dan jouw favoriet is? Nou prima dus. De mooie villa met een goede afloop en soms een mooie villa met een triest einde.

[00:32:40]

Maar het blijft een mooie film, dus dat dat. Dat euh, dat stukje gevecht, dat willen we graag zien. Op dit moment is het in principe zo dat Mercedes altijd n 2 wordt. Alleen Max is dan nog wel in staat om met Bottas achter zich te peuteren. Maar of dat hem in in Spa ook gaat lukken? Want vooral als ie bij de start er al voor zit, dan is dat al een mooi begin. Maar vooral die die die dit jaar dat stukje Paul oplaaiden.

[00:33:04]

Heuveltoppen en rouge. Dat is echt wel een stuk waar. Euh, drs. En een motor euh. Vermogen veel verschil maakt. Dus of of Max daar ook weer die Mercedes ze van zich af kan houden. Euh, dat dat euh, dat gaat hard werken worden. Weet je wat we nodig hebben in Spa-Francorchamps? Gewoon regen en bliksem. Regen heeft het allemaal goed dat. Dat is daar wel vaak het geval. Gaan helpen. Spa water, regen.

[00:33:28]

Dat was dan de Formule 1 podcast. Nog meer podcasts luisteren, dat kan bijvoorbeeld de NOS Olympische Podcast, een serie van 30 persoonlijke gesprekken met Olympische sporters over twee weken, dus de rest in België.

[00:33:39]

En de dag erna zijn we er uiteraard weer. Dat zal zijn op de eenendertigste. Een leuke podcast laat een beoordeling achter op iTunes. Negeren kan zoals altijd op Twitter. Vinden we leuk via het Loewie of en waar, want veel plezier heeft de ijsbaan tot 31ste.