Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:07]

Freunde is het zo? Zich nog zo zagen, heette het in het Siga. Letzte is Claas in Versteegen? Dit is met het oog op morgen met een overzicht van de autoriteiten. De krant van morgen en ontwikkelingen en achtergronden van het nieuws. Buiten is het 16 graden. Binnen zit Wilfried de Jong. Binnenkort stemmen de leden van het CDA over wie er vandaag getrouwd is. Hugo de Jonge of Ferd Grapperhaus. De uitslag wordt heel close. De onderlinge afstand is minder dan anderhalve meter.

[00:01:03]

Goedenavond, welkom bij het oog. President Trump gaat vanavond vanuit het Witte Huis de Republikeinse conventie toespreken. Hoe zal zijn toon zijn? En wat gaat hij allemaal zeggen? Straks een voorbeschouwing door Amerika deskundige Koen Petersen. Zaterdag begint de Tour de France. Correspondent Frank Raynaud bekijkt of de route Korona Proef is en Patrick Bernard schreef een boek over kanshebber Tom Dumoulin verder. De grote demonstratie tegen Kroonen maatregelen in Berlijn mag misschien niet doorgaan en het oog bestudeert de huwelijksfoto's van de dag.

[00:01:34]

Nu eerst het nieuwsoverzicht van donderdag 27 augustus. Het nieuwe steunpakket voor bedrijven en zelfstandigen die het moeilijk hebben door de Kroonen crisis wordt toch ruimer dan gisteren werd gezegd. Er zijn aanpassingen gedaan na gesprekken met werkgevers en werknemers constructief overleg gehad.

[00:01:50]

Dat heeft ertoe geleid dat het kabinet ook een beweging onze kant op gemaakt heeft. Helaas, scholing en werk naar werk. Traject ziet er goed uit. En wat belangrijk is ook het hele investeringspakket.

[00:02:00]

En zo blijven bedrijven dit jaar nog in aanmerking komen voor steun als een minimale omzetdaling hebben van 20 procent. Werkgeversorganisatie VNO-NCW is er blij mee. Hulde aan het kabinet. Ook zijn er plannen voor Prinsjesdag uitgelekt. Zo krijgt het zorgpersoneel volgend jaar opnieuw een bonus, deze keer 500 euro. Eigenlijk had het gewoon een loonsverhoging moeten zijn.

[00:02:21]

De meeste medewerkers in de zorg zijn niet zo enthousiast over de bonus, want je had geen werkdruk en weg en je maakt het vak niet aantrekkelijker.

[00:02:29]

Andere uitgelekte plannen zijn 480 miljoen voor de cultuursector en minder winstbelasting voor kleine ondernemers. VNO NCW zou zeggen hulde aan het kabinet en aan minister Grapperhaus van Justitie. Hij ging vandaag diep door het stof.

[00:02:43]

Spijt me, want ik vind dat ik als minister van Justitie daar natuurlijk echt altijd voor het goede voorbeeld moet zorgen.

[00:02:50]

Niet alle gasten hield zich het afgelopen weekend bij de bruiloft van Grapperhaus aan de anderhalve meter regel, terwijl hij wel had gezegd Mensen denken aan het testen op Korona verloopt stroef. De wachttijden lopen op, vooral door een tekort aan spellen. Een minister De Jonge geeft toe dat er een tekort is.

[00:03:07]

De vraag naar tekstmateriaal is heel veel groter dan de fabrikanten op dit moment kunnen leveren. Dus overal in de hele wereld is het kiezen in schaarste.

[00:03:16]

Het doel van de jongen om dertigduizend mensen per dag te kunnen testen, wordt niet gehaald. Politiek moet keuzes gaan maken, zegt deze arts microbioloog. Voor elke sector moet je gaan kijken of zegmaar die die sector en de testen van die mensen de juiste opbrengst heeft of de maximale opbrengst heeft.

[00:03:33]

Bij het wielrennen was het een topdag voor Annemiek van Vleuten. De wereldkampioen werd Europees kampioen en dat had niet iedereen verwacht. Van Vleuten naar iets wat niemand zal verwachten of Ton Lokhoff wordt in juni toch nog met een slotsprint. Neen, ik denk dat Van Vleuten op weg is naar de Europese titel. Wij maar vooraf beschouwen en wij maar denken dat ik initiatieles al klaar.

[00:03:53]

Ach ja, dat was de eerste Europese titel voor de al 37 jarige Van Vleuten. Zelf had ze een overwinning gegund aan Chantal Blaak, maar die werd vierde.

[00:04:02]

Ik wilde eigenlijk heel graag naar één van de anderen ook kansen krijgen. We hebben hier weer open gekoerst en ik denk een hele mooie koers. Tot vandaag vandaag. Ik ben nu onderneemster.

[00:04:13]

Loois is er al vroeg bij. Negen jaar is ze pas en ze staat al op de markt.

[00:04:20]

Ze kookt te veel thuis en wilde tegen de zin van haar moeder graag haar kipnuggets verkopen.

[00:04:26]

Zij nemen deel aan bij de gemeente, waar ze juist heel enthousiast en marktkooplui.

[00:04:37]

Ook dit zijn echt dingen die ik denk jongens. Dat zou gewoon elke week wat ze moeten laten stall. Dus dat gaat niet helemaal lukken. Dit is gewoon waar we naartoe moeten in de toekomst.

[00:04:46]

Dat was nieuws vandaag op radio en tv kijken.

[00:04:52]

En dan zit zit Van der Linde helaas. Maar hij ploegde alle kranten vanmorgen alvast door. De Volkskrant heeft uitgezocht hoe lang het duurt voordat mensen bij een korona test straten zijn. Vooral in de steden zijn die goed bereikbaar, maar elders in het land zijn mensen soms meer dan een half uur onderweg met de auto. Zeker in Groningen en West-Brabant zijn de test straten vaak ver rijden en daar heb je wel een auto nodig. Bij ouderenbond ANBO komen bezorgde telefoontjes binnen van ouderen zonder auto.

[00:05:19]

Ze vinden het moeilijk om iemand te vragen de chauffeur, omdat ze die zouden kunnen besmetten. De ANBO pleit daarom voor meer thuis testen of de inzet van mobiele test bussen. Een groot interview met Renske Leijten en Pieter Omtzigt in Trouw. Het gaat over hun werk als Kamerlid rond de toeslagen affaire. Zij zien parallellen met de aardbevingen in Groningen. De overheid probeert het klein te maken, zegt Leijten. Maar je kunt ook in één keer de pleister eraf trekken en een grote groep compenseren.

[00:05:44]

Zo wordt het niet nog dramatischer voor de ouders. De christendemocraten en de socialisten. En het opvallend vaak eens noteert de krant bijvoorbeeld over de verhouding burger overheid te gauw automatiseert en zonder menselijke maat. Omtzigt zegt dat de rechtsstaat de rechtsstaat niet meer voelt als rechtsstaat. Bij voeren de vraag constant discussie over kleine dingen, maar de grote thema's zoals volkshuisvesting of de Belastingdienst die blijven liggen. Een half uur sneller treinen naar Berlijn en Brussel. Het was een ronkend verhaal van NS in het aandeel.

[00:06:15]

Vanochtend plan krijgt positieve reacties, maar ook flinke kritiek. Dat lezen we dan morgen in het AD. Reizigersorganisatie Rover vindt dat we de NMBS niet op de blauwe ogen moeten geloven dat zij de beste keuze zijn. Want misschien zijn er wel buitenlandse partijen die beter of sneller internationale routes in Nederland aan kunnen bieden. De populaire site Treinreiziger Punten in NL voegt eraan toe dat er al zoveel plannen zijn gepresenteerd en dat het tijd wordt dat er iets gaat gebeuren. Vertrekkend directeur Roger van Boxtel riep twee jaar geleden al dat de trein naar Berlijn sneller moet en van de geplande intercity naar Luik en Düsseldorf, hoewel ook al een tijdje niets meer.

[00:06:52]

Vogel. Dat riepen jazzliefhebbers vroeger wel eens tegen elkaar. Trouw heeft een stukje over waar dat vandaan komt. Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat zangvogels ook soms zingen zonder dat het een functie heeft. Dat is in verschillende tonen in onnavolgbare ritmes eigenlijk. Net als Jazz Psalmen fluiten, maken de vogels ook het gelukshormoon endorfine aan. Soort geestverruimende beloning dus en laat jazzlegende Charlie Parker ook Charlie Parker ook wel Burd daarna ook niet vies van zijn geweest.

[00:07:23]

Deze onderwerpen morgen uitgebreid in de ochtend. Peloton door Guang binnen een trio uit Jousten, opgenomen in juli van dit jaar. Na Vice-President Pens. Na vele familieleden en zelfs na zijn vrouw Melania is het vannacht aan Donald Trump zelf om de Republikeinse conventie toe te spreken. Niet in een afgeladen stadion vol met fans, maar voor een klein gezelschap in de Rose Garden in zijn eigen Witte Huis zal niets zo klinken denk ik.

[00:10:34]

Mee Meek A-merken strooien leek, A-merken paradigma, A-merken safeguard en. Ja, zo klonk het in 2000 16. Koen Petersen, Amerika deskundige goedenavond. U heeft net over Trump geschreven en goedenavond. Hoe belangrijk is deze speech voor de campagne van Trump?

[00:11:13]

Ja, de spits is cruciaal. Trump loopt achter in de peilingen. Conventies trekken heel veel kijkers, vooral ook mensen die nog wel openstaan om op de betreffende partij te stemmen. De media schrijft erover, is dus een massaal euh euh. Ding en hij kan vanavond ongelooflijk goede zaken doen als hij het goed aanpakt. Het gat dichten, maar laat de kans liggen, dan is die alleen nog maar van de debatten afhankelijk. Of het wordt heel lastig, vooral om herkozen te worden.

[00:11:39]

Dus is voor zijn herverkiezing een cruciale gebeurtenis.

[00:11:42]

Was het dan cruciaal is, dan is het best lastig dat die in een hele andere arena komt te staan. En dus niet in een vol stadion, maar met een beperkt klein clubje. Euh. Zou dat uitmaken? Vorm?

[00:11:53]

Ja, dat maakt enorm veel uit waar je Trump op z'n best vindt. Is in volle stadions bij wie die Wamba immers kan proberen inspeelt op reacties van het publiek en door een soort symbiose ontstaat tussen de mensen in de zaal en euh, Trump als spreker. Aan de andere kant van Spectrum is die ongelooflijk saai op het moment dat je MySpace hoort voorlezen, bijvoorbeeld vanuit de Oval Office zonder publiek. Dus dit is the best of both worlds. Hij zal tekst, een speech moeten voorlezen waar we ook in staat, wat ie wil vertellen, wat zijn campagne ook wil.

[00:12:25]

En tegelijkertijd kan ie wel knipogend energie halen uit het publiek dat verwachtingsvol zit te kijken. Dus ik denk voor hem willen de omstandigheden het beste huwbare.

[00:12:35]

Hij zal misschien qua volume iets iets rustiger worden. Dat zou zo zomaar kunnen. Welke kiezers groep gaat u nu aanspreken? Wat is belangrijk?

[00:12:43]

Met een heel palet van groepen aanspreken op de eerste plaats moet die de groep die een rotsvast steunt moet u aanspreken omdat hij ze ook moet overtuigen met slecht weer straks naar de stembus te gaan. Je ziet dat de opkomst bij verkiezingen laag is, dus je eigen achterban naar de stembus krijgen is een hele belangrijke. Dus daar komt dat ouderwetse Trump verhaal dat ze kennen zal daarvoor uh were in stelling worden gebracht. Hij zal mensen in de suburbs moeten aanspreken. Dat zijn de wijken tussen de stad en het platteland, omdat daar de kiezers zitten die vaak in verschillende staten de doorslag geven.

[00:13:16]

En dat zijn Bürger mensen die belangrijk vinden om een baan te hebben die het ook belangrijk vinden om netjes te zijn. Hij zal qua stijl daar een pitch voor moeten maken. Dat hebben ook de Republikeinen de afgelopen dagen gedaan. Trump eigenlijk achter de schermen toch al een hele nette man is. En hij zal ook de pits moeten maken voor werkgelegenheid dat die laat zien. Ik heb het gedaan en als Kroonen voorbij is, laat ik opnieuw de werkloosheid enorm dalen.

[00:13:41]

En hij zal een pitch moeten maken naar oudere kiezers. Die hebben vorige keer massaal gestemd, maar die zijn wel heel erg geschrokken van de manier waarop hij Corona heeft behandeld. Die voelen zich bedreigd in de veiligheid en die uh, die zal ook nog geruststellen moet geven over Corona. En last but not least moet ie ook de burgers die zich ongehoord voelen en die vaak ook niet stemmen. De silent majority van Amerikanen die ze hadden moeten aanspreken met een verhaal waarin lol en order de boventoon voert, omdat dat een groep is die zich niet gehoord voelt, in de steek gelaten voelde, zich teruggeworpen voelt en Trump kan daar laten zien dat hij daar voor Dimence is.

[00:14:21]

Maar dat betekent dat hij wel heel volslagen moet moet bestrijken, zou je zeggen. Als je nou bijvoorbeeld Corona en de mensen nemen die bezorgd zijn om Corona, dan de ouderen. Ik bedoel dat de publieke opinie is toch dat hij daarop heeft laten lopen? De afgelopen maanden. Hoe zal dit uberhaupt over beginnen of dat ie dat misschien niet goed heeft aangepakt?

[00:14:41]

Ik denk dat ie niet zal aangeven dat dit niet goed is. Dat Trump zich gewoon niet verontschuldigt voor wat hij heeft gedaan. Dat is de zekerheid die je hebt. Hij zal misschien wel aangeven dat er een virus aan zit te komen en als dat er is dat heel snel de verlossing voor die groep aanbreekt. Faxen. Je hebt gelijk en zo ongelooflijk veel veel elementen moeten neerzetten in de spits die misschien ook om die reden wat langer gaat duren dan normaal.

[00:15:05]

Ja, en een eerste is is die zo'n spits dan helemaal uitgekristalliseerd? Of of is het iemand die ook nog wel eens even zelf uit de bocht wil vliegen met een zinnetje hier of daar bij Trump is dat laatste risico groot.

[00:15:17]

Maar zo'n campagne zal er echt op wijzen dat ie wordt verwoord. Zijn speech zou moeten voorlezen, juist ook omdat dat publiek dat ie wil bereiken verder gaat dan die tientallen mensen die die voor zich ziet in de tuin van het Witte Huis. Dus hij moet script zijn. Dat is ie niet van nature. En ik denk dat zijn medewerkers opgelucht adem gaan halen als ie aan het eind van de rit ongeveer heeft uitgesproken wat ie heeft voor zich liggen.

[00:15:43]

Terwijl dat misschien ook wel zijn kwaliteit altijd is geweest dan dat ie zo losjes uit de pols kon zijn.

[00:15:48]

Ja klopt, en daar zag je ook een bijzondere gave voor. Endaar politici die tegenwoordig natuurlijk veel meer met beeldvorming bezig zijn in scripted zijn. Het is voorlezer waar Trump in grote stadions echt op z'n gemak. En politiek gezien. Euh, voor hemzelf waardevolle Stephen's uitsprak, ja, nu zit ie te kijken naar een zaal die hem die energie niet gaat geven. En ja, dan is het toch het veiligst om hem aan zijn script vast te houden. Alleen maar omdat hij dan de dag daarna door de kranten op een goede manier wordt geciteerd en dat op die manier ook zijn boodschap weer meer mensen bereikt.

[00:16:21]

Gaat hij refereren aan de gewelddadigheden in Wisconsin? Ik denk wel dat die gaat refereren aan die gewelddadigheden en ook aan andere gewelddadigheden in het in dit land. Het is een onontkoombare. Op de huidige de huidige situatie, omdat links te laten liggen. Maar wat je wel ziet is dat de Democraten en de Republikeinen daar heel anders naar kijken. De Democraten zijn bij die rellen vooral bezorgd over de manier waarop met zwart wordt omgegaan in de samenleving. En de Republikeinse achterban is vooral bezorgd over de eigen veiligheid van lijf en goed.

[00:16:51]

En ik denk dat Trump vooral misschien na wat lippendienst richting slachtoffers van discriminatie en geweld van de politie bijvoorbeeld dat die toch heel erg die groep zal aanspreken die zich bedreigd voelt en die politiebescherming wil.

[00:17:07]

Van de staat of van de stad wordt voor dat gezorgd. Hoe spreekt ie dan in het zwarte deel van de bevolking aan? Gaat hij dat überhaupt doen? En hoe gaat hij dat dan doen?

[00:17:17]

Het is niet helemaal correct om te denken dat de zwarte bevolking zich ook niet bedreigd voelt door de rellen die in hun buurt plaatshebben. Dus zeker. Ik denk dat die behoefte veel breder is dan dat dat dat alleen maar iets voor blanke kiezers is. Daarnaast zal Trump ook de pitch maken dat onder zijn presidentschap de werkloosheid onder zwarte burgers nog nooit zo laag is geweest. Toen een half jaar geleden de werkloosheid een record diepte had bereikt van drieënhalf procent voor het eerst sinds 50 jaar zag je dus ook dat die groepen die normaal gesproken lastiger aan de bak komen, laagopgeleide mensen met een etnische achtergrond.

[00:17:52]

Dat daar de werkgelegenheid ook een stuk hoger onderwijs. En ik denk dat hij weer in het in herinnering zou roepen dat ie mag blijven, dat hij dat opnieuw voor zo zal gaan organiseren.

[00:18:02]

Is er nou nog iets waarvan jij wel was? Ik begonnen met u aanhouden? Heeft zo zijn antwoord. Waarom is er nog iets waar waarvan u zegt nou, daar ben ik nou extra op gespitst dat dat is. Dat is dat. Dat verliep spannend om te weten of dat komt en dat het niet komt in de grote cliffhanger is.

[00:18:20]

Euh, de vraag gaat ie ook vertellen wat ie de komende 4 jaar wil doen? Een president heeft aan de ene kant als ie herkozen wil worden de gelegenheid om de kiezers te vertellen wat hij allemaal heeft gedaan. Daar gaat Trump ook weer gebruik van van maken. Hoe die verschilt van z'n opponent? Dat zal Trump ongetwijfeld ook doen omdat ie niet positief is over Joe Biden. Maar hij zou ook moeten gaan vertellen als ik word herkozen ga ik dit de komende 4 jaar doen.

[00:18:42]

En zonder dat wordt zijn kandidatuur voor heel veel kiezers zo. Zo zie je altijd bij herverkiezing van presidenten minder aantrekkelijk talent de marge.

[00:18:51]

Ja, want dan is eigenlijk jij wilt alleen maar die baan en nog een keer nostalgisch terugkijken. Of gaat hij ook nog gewoon de mouwen opstropen de komende 4 jaar. En als ie die kans later laat liggen dan heeft ie niet optimaal gebruikgemaakt denk ik van het podium dat ie vanavond heeft.

[00:19:06]

Ik doe ook wel competence Amerika deskundige. 6,62 civetkat winery. De en. Hoe kwam ik in schoonheid en. Zwy Comme Chez Soi van Wende. Frankrijk heeft in verband met de toename van korona gevallen 19 nieuwe regio's tot rode zone uitgeroepen en dat vlak voor de Tour de France die gaat beginnen. Frankrijk Renault is onze correspondent in Frankrijk. Goedenavond Frank. Ja, want ja, daar zijn twee etappes die in de buurt van die zones komen. Sterker nog, de start volgens mij boterzuur.

[00:21:03]

Dat wil zeggen. Zoals je ongetwijfeld weten. En daar wordt twee dagen geleden de derde dag wordt daarvan vertrokken. En laat niet nou net midden in zo'n zone liggen die euh tot rode zone is verklaard. Wat betekent dat het aantal besmettingen daar heel erg hoog is. Boven de gevarenzone zitten boven de gevaren grens, zal ik maar zeggen. Dus rood gebied officieel? Ja, en dat is de hoogste alarmfase. En daar gaat nog net die Tournay. Ja en hebben ze, want het was volgens mij het begin van de week werd het al euh.

[00:21:30]

Met het oranje. En nu is dus rood. Betekent dat dat er ook iets aangepast? Daar gaan ze buiten de stad omreizen? Zijn de maatregelen nog strenger, daar zijn veel aanpassingen. Vandaag in de loop van de dag bekendgemaakt, inderdaad in Nice. En de lokale autoriteiten hebben gezegd. Het wordt een start van de Tour die bijna achter gesloten deuren plaats gaat vinden tijdens de start. Daarin niet. Worden de twee kleine tribunes neergezet, dan mogen twee keer vijftig mensen, dus honderd mensen bij zijn.

[00:21:56]

En verder helemaal niemand. Overal in Nice komen borden te staan dat mensen beter weg kunnen gaan. Dat er geen toegang is overal langs het parcours niet. Geen zwarte grote panelen neergezet, zodat niemand het kan zien. Zelfs maskers zijn verplicht. In heel niets op straat trouwens. En zondag was weer een andere etappe dan die tweede etappe. Die gaat de berging rond Nice. Nadat Porco. Daar wordt helemaal afgesloten voor alle auto's. Niemand mag daar met de auto naartoe.

[00:22:22]

De bezoekers die willen kijken, die kunnen daar alleen lopend naartoe of met de fiets. De politie gaat controleren zodat het niet te druk wordt. Ook dat er niet te veel mensen daar samenkomen. En de prefectuur van dat gebied heeft zelfs gezegd vandaag. En dat vond ik wel opmerkelijk tegen de Fransen voor die etappe. Blijf thuis, ga op televisie kijken. Nou, dat heb ik nog niet eerder gehoord. Dat de Fransen dat tegen een eigen publiek zeggen bij de Tour de France.

[00:22:44]

Maar maar maar Frankie, jij weet net zo goed als ik als je dat altijd zag en ziet in die zomers honderdduizenden mensen langs de kant. Dus van 200 kilometer kun je niet helemaal afsluiten. Als die Fransen een beetje eigenwijs zijn gaan ze natuurlijk toch staan. Niet morgen zaterdag. Maar als ze echt de bergen ingaan bijvoorbeeld.

[00:23:04]

Ja, maar dat is natuurlijk wel een groot verschil nu. Niet alleen vanwege Korona, maar ook het is uitgesteld. De Tour de France weet je ook natuurlijk. En nu? De Fransen gaan gewoon weer aan het werk. Vanaf aanstaande maandag begint het gewone werk seizoen bij alle Fransen zijn terug van vakantie, gaan weer aan het werk. De scholen beginnen weer. Er zijn geen buitenlandse toeristen meer. Nauwelijks nog in Frankrijk. En dat verwachten de organistoren, zal ook een heel aardig groot verschil maken.

[00:23:26]

En er worden wel degelijk heel erg gecontroleerd, is aangekondigd. Daar gaan 20 duizend agenten meereizen met de Tour, worden ingezet tijdens de Tour om dus echt. Dat heeft de directeur van de Tour, Christian Prudhomme, vandaag ook bekend gemaakt. Bij alle etappes, bij de vertrek, bij de aankomsten, alle bergetappes wordt gecontroleerd en worden mensen maar beperkt toegelaten, is de belofte. En dan komt Parijs en daar. Daar blijft ook iedereen binnen. Denk jij?

[00:23:51]

Nou, da's weer precies hetzelfde hé.

[00:23:52]

Parijs is zo'n zelfde zone als het begin in Nice een rode zone althans. Nu hebben we het over drie weken. Alles kan weer veranderen natuurlijk, maar is ook zo'n rode zone? Vanaf morgenochtend acht uur moet iedereen in heel Parijs een mondkapje op, is vandaag bekend gemaakt en dus gelden ook strenge regels. En de toeleiding heeft ook gezegd we gaan werken met flexibele scenario's. Want in Nice is het rood. In Parijs is het rood en nog wat tussenliggende zon.

[00:24:15]

Maar het kan best zijn dat er ook gereden wordt door een departement waar veel minder korona gevallen zijn. Dan kan het iets lichter worden de maatregel, dan kan het weer wat versoepeld worden. De soort echt met flexibele scenario's gewerkt. Klinkt toch een beetje een zwart scenario. Dankjewel Frank. En de nood vanuit Frankrijk. Blijf erbij dit bij de Tour de France. Want het hebben over Tom Dumoulin één van de kanshebbers, Patrick Bernard schreef een boek over deze Nederlandse renner.

[00:24:40]

Euh. Goedenavond Patrick. Goedenavond ja. Ondertitel van jouw boekjes en een wielerlegende in wording. Uhm, wat ben jij eigenlijk een wielerlegende vind jij?

[00:24:51]

Ja, ik vind het eigenlijk dat je een wielerlegende bent als je de tour hebt gewonnen, dus hij is goed op weg met de Giro. Uhm. Tweede in de Tour is ook mooi. Maar ja, de Tourwinst daar. Daar gaat het eigenlijk om. Ben je na één Tour overwinning een legende? Ja. Nou, in Nederland wel leuk denk ik. Ik bedoel dat is Joop Zoetemelk. Ja, in Frankrijk misschien niet, maar ik denk in Nederland wel.

[00:25:17]

U bent het boeken in afzonderlijke hoofdstukken en gaat echt op zoek geweest naar naar naar hoe het met Tom Dumoulin stond en staat ook in z'n jeugd dan ook in Qiga nu. Maar vooral ook waar die zich nog eventueel zou kunnen verbeteren. Uhm, bijvoorbeeld het mentale deel 1 is er de laatste jaren iets. En zeker ook toen het slecht met hem ging. Na valpartijen en een malheur aan zijn knie is die weer daardoor sterker geworden denk je? Nou ja, ik.

[00:25:44]

Ik vind het wel heel interessant dat mentale aspecten bij hem. Uhm, toen de tour in Nederland start in 2015. Toen lag er best wat druk op hem. Euh, om dan het geel euh te pakken. En toen werd er ook op televisie uitzendingen gevraagd. Dan heb je eigenlijk mentale begeleiding. En toen zei die nee, dat heb ik niet. En euh, nou ja, dat, dat vond ik eigenlijk toen al een beetje vreemd. En toen won die de Giro.

[00:26:10]

En toen kwam er heel veel op af en heeft ie zelf gezegd dat ie daar best wel last van had. Ook geen mentale begeleiding dus allemaal bij zijn oude team Sunweb. En nu zit ie bij Jumbo of is maar en heeft ie wel mentale begeleiding dus dat. Dat vind ik wel een heel goed teken eigenlijk. En ze zijn daar heel serieus mee bezig. Merijn Zeeman. Uhm, een van de ploegleiders of de sportief directeur van Jumbo Vis. Maar die ziet er echt op toe dat ze dat die renners nou helemaal opgepept worden.

[00:26:37]

En uhm ja, dat ze zelfvertrouwen hebben en een. En Dumoulin is natuurlijk ook een twijfelaar. En uhm ja, en die Zeeman, die kan daar heel goed mee omgaan. Misschien te goed zelfs, want hij maakt zich een beetje verwijt dat hij Dylan Groenewegen zo hard opgepepte. Bij die Ronde van Polen dat ie. Dat ie misschien één van de oorzaken was van dat misschien actie. Ja, precies precies. Maar zou je nu kunnen zeggen dat dat Tom Dumoulin waarvan jij zegt is een twijfelaar?

[00:27:02]

Ik denk dat u dat zelf ook toegeeft. Ook dat dat je van een twijfelaar een hele zekere bink op een fiets kunt worden. Nou ja, hij zal toch altijd wel twijfelen? Uhm. Dat zit in hem, maar steeds meer. Ook vandaag zei die volgens mij van nou ja, als alles meezit kan ik de Tour winnen. Nou, dat is dat is op zich een goeie, goeie houding. En wat denk ik ook hem nu verplicht is dat ie in zo'n sterk team zit.

[00:27:27]

Dat heeft hij nog nooit meegemaakt dat als ie om zich heen kijkt ziet die Gesink en Van Aert en en rook leeg en de koers en dat zijn gewoon kanonnen. En dat. Dat moet hem ongelooflijke steun geven. Verlichting eigenlijk. En hij is niet meer de enige kopman. Dat was het probleem bij Sunweb. Zou dat een voordeel kunnen zijn? Dat dat iemand die toch hier en daar de twijfel weer even toelaat? Dat dat ie naar Roglic kan kan wijzen?

[00:27:51]

Zijn collega kopmannen en kan zeggen wat ie nu ook doet van die is nog net even wat beter. Da's handig.

[00:27:57]

Precies. Precies. Ja dus hij heeft helemaal niet de man. Nu de regeltjes. De man die alle alle druk op hem licht op hem. Uhm. Dus dat is dan goed om uit zo'n positie te kunnen vertrekken natuurlijk. Heeft natuurlijk ook een jaar stil gezeten. Noodgedwongen. Dus dat is slecht voor hem.

[00:28:16]

Jij volgde me als ik de boeken mag geloven. Dat geloof ik volg hem al een tijd. Hij had nogal eens de neiging om vroeger, zeg maar bij tappers, een beetje achteraan te gaan hangen. Soms maakt de ploeg een andere ploegen daar wel eens gebruik van door heel snel weg te rijden. Uh, ze zijn dat soort dingen ook voorbij. Is die scherper geworden zijn. Nou ja, dat. Dat vind dat noem ik dan nonchalance hebben de neiging om een beetje nonchalant te zijn.

[00:28:41]

En maar wat er dus afgelopen of begin dit jaar gebeurde is dat ie op een vliegveld zat in pasta bolognese die je rook. Een beetje verdacht. Dan heeft ie toch opgegeten. En daar? Daar kreeg hij die darmoperatie door. Dus dat vind ik toch nog wel een beetje nonchalant. Dus dat zit ik toch nog wel een beetje in zijn eentje op een vliegveld. Fles wijn, nooit doen, nooit doen. Zeker niet als ze als verdachte zijn. Nee ha, ha ha, wat ik.

[00:29:06]

Wat ik interessant vind is euh. Euh, de da dat jij of althans andere mensen hebben ook naar zijn lichaamstaal en naar zijn stem analyses gedaan. Wat kan daaruit? Nou ja, stem analyse. Daar kwam uit. Dat hoor ik net zeggen dat je een soort Obama achtige warme klank had. Sadist stem analist Elizabeth Abbink. En ze maakt ook op uit zijn stem. Zij dacht dat het niet iemand was van vuile trucs. Dus wat je wel vaker ziet in wielrennen dat ie nou ja, eerlijk is en euh streed voor dat maakte ze allemaal op uit zijn stem.

[00:29:42]

En ik denk dat ze daar wel gelijk in heeft. Hij is niet echt een soort keiharde, meedogenloze leider die mensen een loer draait. Helemaal niet. De sympathieke, sympathieke man. Maar jij denkt dat die analyse wel wel klopt op dat gebied denk ik wel ja zeker. En uhm, en de lichaamstaal analist. Die zij van een keurslijf gaat niet werken bij hem vaak ook interessant. Sunweb is natuurlijk staat bekend dat ze zijn vorige ploeg. Ja, ze vorige ploeg, dat ze van de protocollen zijn en van de regeltjes.

[00:30:14]

En nou, dat zou één van de redenen zijn dat ie dat die verkast is. Dus een keurslijf gaat niet werken. Het lijkt mij ook een redelijk strakke georganiseerde ploegen, maar die nieuwe zit met Jumbo.

[00:30:26]

En ja, nu zeker met Korona Enzo en uhm. Maar goed, op het gebied van voeding bijvoorbeeld gaan nemen zij misschien wel. Ik vind het echt een risico is. Maar met die ketonen waren vorig jaar zo'n discussie over was. Jumbo vis maar doet dat gewoon en lijkt in dat opzicht een beetje op skai ineos. Niet alleen verboden, maar een soort middel om je iets puntiger te laten rijden zal ik maar even zeggen. Precies. Precies. En dat is gewoon niets missen.

[00:30:55]

Dat vind ik wel goed. Uhm. Euh. Als dat hele kleine aspect als dat zorgt voor een euh. Nou ja euh winst, dan is dat gewoon dat zat goed.

[00:31:07]

Nou doet ouder worden ook altijd wat met de medemens wordt dit jaar 30. Euh. Mijn vragen begonnen met het woord wielerlegende op geen druk voelen dat je dat je ziet, dat dat 3 je daar komt te staan in plaats van dat Twente dat je denkt oei, ik heb niet zoveel kansen meer de de bonzen, al wat jonge jonge jongens op de deur om ook de tour te winnen.

[00:31:28]

Lot Ja, ze zeggen dat zijn de mensen van zijn oude team. Dat die. Dat een wielrenner tussen de achtentwintigste en zijn tweeëndertigste op z'n top is. Dat zou mooi dat ze toch ook nu is is het moment. Maar aan de andere kant. Wat jij terecht zegt. Je ziet Bernal en Procar Charles zijn allemaal jonge jongens die nu komen. En misschien is de wereld niet meer zo. Van 28 tot 32 is het moment. Misschien zijn de jongere trainers anders.

[00:31:55]

Euh, zijn ze zo sterk? Nou ja, dat dat dat het echt moet gaan gebeuren? Euh. En hopelijk gaat dat ook gebeuren. E. In het boek wordt wordt mij ook nogmaals duidelijk dat Tom Dumoulin een slimme jongen is. Hij kon goed leren, kan gewoon goede ouders. Zal ik maar zeggen. Hij komt ook altijd heel netjes en sympathiek over. Is dat ook een nadeel? Vind je?

[00:32:23]

Maar dat weet ik niet. Ja, misschien dat andere mensen maar dat denken van nou ja, die die man is een doetje. Die kunnen we wel euh. Die kunnen wel. Aan de andere kant als. Als je zo. Dat vind ik eigenlijk de mooiste etappe die die ooit gewonnen heeft in die Vuelta. Dat ie dus dat Vroemans voorbijging en dat iedereen er ook echt om gaat de etappe winnen. En toen kwam hij er toch nog achteraan en daar overheen.

[00:32:48]

Dus hij is niet zo makkelijk. Euh, talloos zijn is niet zo'n doetje. Als ie ergens zijn tanden inzet gaat ie er gewoon voor. En euh ja euh kan ie gewoon mensen verrassen? Zei hij. Zal dus al ergens een keer iets in die tour moeten gebeuren dat hij het diepst uit zichzelf naar boven haalt. Als je wat jij zegt dat hij z'n tanden gaat laten zien.

[00:33:10]

Precies waar precies? En het moet meezitten. Ik bedoel, hij heeft na zoveel pech gehad. Afgelopen jaar na mogen andere mensen ook wel eens een keer pech hebben. Mag mag hij gewoon schadevrij? Om het maar zo te zeggen. Euh, door die hele tour heen. Dat zou echt mooi zijn. Geen spaken in zijn wiel en geen valpartijen. Precies. Maar ja, hij heeft ook af en toe zeker tijdens zo'n ronde ook wel een broertje dood. Af en toe aan de media.

[00:33:34]

Het viel me op dat jij hem verder zelf niet gesproken hebt. In het boek Ha, heb je t wel geprobeerd?

[00:33:39]

Ja, wel heel netjes van tevoren. Nee, nee, want euh. Bij t v. Vorig jaar heb ik de eerste versie van dit boek geschreven. Nu is er een herziene versie en vorig jaar hebben we met Spekenbrink is de ploegleider van Sunweb de manager van Sunweb gevraagd. Van Gool wilde meewerken. Nou nee, kies me niet voor ik ok, maar euh. Dan mag er toch boeckstraat. Het staat je vrij dus dat het wel heel netjes is gedaan.

[00:34:06]

En voor dit jaar heb ik contact gehad met een agent gezegd nou ook zit te denken aan een tweede versie. Nou ok. Ga je gang. Dus zo is dat gegaan.

[00:34:16]

OK. Euh. Patrick Bernard schreef het boek. Tom Dumoulin, wielerlegende in wording. En dat lukt nu in de winkel. Dankjewel Martin.

[00:34:39]

Ponskaarten voor het café T. Speelde. Wenskaart. Paasperiode. De. Is. Naast. Delen met Riding Again. Begin deze maand kwamen in Berlijn een kleine twintigduizend mensen bij elkaar om te demonstreren tegen de chrono maatregel in Duitsland. Komende zaterdag zouden er opnieuw zo'n grote betoging worden gehouden, maar die is vandaag door het stadsbestuur van Berlijn verboden. Organisatie heeft inmiddels laten weten zich niets van dat verbod aan te gaan trekken. Goedenavond. Annette Buurtschool, correspondent voor verschillende Duitse media.

[00:36:52]

Euh ja. Begin deze maand dus nog 20.000 mensen in Berlijn op de been. Hoeveel zouden de zaterdag gekomen zijn als het door was gegaan? Als het doorgaat? Euh, ja, nou, dat moeten we nog zien.

[00:37:04]

Inmiddels is het door die woede die die die in de gang gezet is. Door dat verbod zijn dat twee tot dertigduizend woorden nu verwacht. En het weet hoe dat die organisatoren die zijn met N. Naar de rechter gestapt en naar die eisen nu opheffing van het verbod en in een kort geding dient morgen. Dus dan moeten we wel zien of het nu toch nog nog doorgaat op zaterdag. Het lijkt lijkt er dus op dat het verbod eigenlijk precies tegenovergesteld werkt. Dat er nog meer mensen op af willen komen?

[00:37:33]

Ja, absoluut, want inmiddels zijn er drieduizend, hoorde ik net in het nieuws. 3000 nieuwe demonstraties zijn aangemeld. 3000. Ja, maar dat moet je ook een korreltje zout nemen. Dat laat alleen zien dat je dat zeer makkelijk. Online kunt je zo'n formulier invullen. Maar het laat zien dat dat de woede heel groot is en waar mensen en met name zich ernstig zorgen maken. En ook de politie is dat ze op de sociale media tot een storm op baleinen hebben opgeroepen.

[00:38:06]

En daar zijn met name ook heel veel rijders geopperd, maar ook neo nazi's rechts extremistische groeperingen bij.

[00:38:13]

In Nederland hebben dom Willem Engelhardt als een van de bekende gezichten van de demonstraties in Nederland. Baby's zijn die die mensen in die voortrekkers in Duitsland.

[00:38:21]

Ja, ik heb. Ik heb daar maar vanmiddag gelezen wie dat eigenlijk is. Je hebt niet echt een gezicht, dus bij bijvoorbeeld voor voor deze groep die dat nu organiseert. Die heet dat dan weer denken. Zie m. Dat is een bewering ooit. Dus dwaas denken en Nederlands als een beweging uit Stuttgart. En dat is voor een ICE ondernemer die eigenlijk aan de op bekenden zijn van zichzelf zegt dat ie helemaal niet politiek is en alleen het grondwet beschermt.

[00:38:49]

En die zegt naar de korona maatregelen die die ruisen interim onze vrijheden. Maar jij hebt ook nog andere figuren die die ook een beetje meer tot de verbeelding spreken. Dat is echt een rare vergaarbak eigenlijk. Je hebt dus bijvoorbeeld Attila Hitman, Attila, Hitman. Dat was euh. Is een kok een bekende veganistische kok die ook euh. Euh ja, de bekende figuur was op een gegeven moment in het sop is uit de bekende Duitse BDR. Uhm, en die is op een gegeven moment ook door ook een beetje in die tijd van de korona is die totaal geradicaliseerd en inmiddels wordt de heeft tot geweld opgeroepen op Grimme en stond nu op een demonstratie met een wapen en heeft een publiek politicus bedreigd.

[00:39:37]

Uh, dus een hele rare figuur, want hij is een racist. Zou racistisch zijn, want hij is eigenlijk een bekende televisiekok zou je kunnen zeggen. Een klein stukje van een speech van hem kunnen we even naar luisteren.

[00:39:50]

Ja ja, political time. Let maar niet zo goed in Duitsland, zegt ie ongeveer.

[00:40:18]

Ja, jij zegt en da's een beetje een bekende complot theorie. Dat is de geest van een decennia Berlinda een. En dat die daar achter de achterste stukken achter die hele korona, dat het een uitvinding is van hun en dat de hele economie kapot gemaakt wordt. Dus zeg maar dit beetje diepe spits, dat valt nog mee, want hij inmiddels. Komt daarbij ook heel veel antisemitische dingen die zegt dat ie ook zegt het jodendom euh. Steekt daar achter. Dus dat is ook heel onsmakelijk.

[00:40:52]

Je hebt ook nog een andere. Dat is ook zo'n figuur. Dat is Xavier Naidoo straks weer een Naidoo. Dat is een hele bekende zanger, dus ook heel succesvol geweest. Die zouden ooit Duitsland vertegenwoordigen bij het Europese Songfestival. En die is euh ja. Samen met met de kop dit maar een eigenlijk ook zo'n figuur die racisten racistische taal uitslaat en je hele rare complottheorieën op eens voorbereid van hem.

[00:41:21]

Ben je trouwens een stukje uit het nummer meningsvrijheid. Verengelste zijn. Restaureerden. Ik heb de video daar daarbij zitten kijken en daar zag ik ook dat er een kaartje met tekstje voorbijkomen. Ook foto's van Martin Luther King en volgensmij van Gandhi. En zo is hij wat vredelievender.

[00:42:05]

Hij is ook niet vreemd. Dat was dus nu zo'n tekst waar je dus wat je moet. Ik moest bijna lachen, want ik denk nou ja, dan heb je wel de Duits Duitser kan het eigenlijk niet. Je hebt een slager en iemand die zegt de mijne. De vrijheid van meningsuiting. En dat wordt kapot gemaakt. En wij mogen niets zeggen. En de wereld bestaat helemaal niet.

[00:42:22]

Maar dan die zoetsappige slager met een melodie, dus dat vinden die bij de Berlijnse Muur is overigens niet de eerste demonstratie onder meer ook verboden omdat ie bang is dat rechts extremisten een platform daarmee zouden krijgen. Is dat terecht?

[00:42:36]

Nou, dat heeft dat gezegd, maar dat kan niet de reden zijn. Want daar heb je ook uit. Die reden kun je en kun je namelijk niet een demonstratie verbieden, maar niet a priori.

[00:42:47]

Nee nee. Maar hij zegt dus nee. Daar worden de maatregelen van de Korona. Die boden daar niet vervolgd, want mensen gaan geen afstand houden en mensen gaan ook geen mondkapjes dragen. Dus dat is te gevaarlijk voor de volksgezondheid. Maar dan heeft die dus ook nog eens recht om zich ook zeer duidelijk te profileren. Moet je daarbij zeggen en zeggen nou, ik ben geen podium bieden voor korona ontkenners en rechtse extremisten. En nou, dat kan hem nu verweten worden.

[00:43:14]

Die mogen voor de rechter stappen en zeggen ja. Jij bent inhoudelijk. Jij bent. Jij bent tegen ons omdat wij een andere mening hebben. Als je blijft af te wachten of de rechter daarin meegaat als je nu als je nu stelt dat dat er zo sowieso dertigduizend mensen zouden kunnen komen he. Dat staat altijd weer voor meer mensen die thuisblijven en het ermee eens zijn. Hoe groot is deze club aan het worden in Duitsland? Dat is moeilijk te zeggen, ik heb net nog gezien dat er een peiling was en dat waren dus meer dan negentig procent van de Duitsers steunen de Korona.

[00:43:47]

Maar te regelen en te zeggen kijk, het is ook niet zo dat de totale lockdown is en door strenge maatregelen uit bijvoorbeeld. Nu we in Spanje dreigen en ook in Frankrijk zijn. Want dat is eigenlijk een beter beleid als in Nederland is behalve dat de Duitsers in de winkels een mondkapje moeten dragen en dus de steun voor die beweging is, is niet zo groot. Maar ja, goed, je hebt het een soort vergaarbak waar alle soorten van onvrede bij elkaar komen.

[00:44:16]

Dus de tijd dat je hebt natuurlijk ook geprobeerd. Die heeft de rechtspopulistische partij, die probeert daar ook nog garen bij te spinnen. En zoals ik zei je hebt die korona ontkenners en tegen die anti waxen beweging. En dan heb je ook weer die neo nazi's Dida die daar ook op afkomen. Dus dat is een explosieve mengsel. Want euh, zoals de Duitse politicus is die heel erg baseert op een confrontatie. En daar hebben we vrijwel zeker zijn dat er ook andere bewegingen en linkse bewegingen zijn die op zaterdag dan?

[00:44:50]

Euh ja, op de andere kant staan en dat ook tot geweld en gewelddadige confrontatie kan komen. Ze brengen dus voorlopig geen echte demonstranten en een heel divers publiek op de been. Wellicht in Berlijn. Schaterlach, als het allemaal doorgaat. Ik dank je wel. Goedenavond aan het Bishop. Thoré. Tone. Zo in. Eind juli. Should be done? Jagged. Don't ask my way van Billy Joël. Het is vijf voor twaalf. Ja, er zijn momenten geweest die ik dat die anderhalve meter niet gerealiseerd is.

[00:48:07]

Dat spijt me na ophef over de trouwfoto van minister van Justitie Ferd Grapperhaus bij het maken van de lange, maar, zeggen de boetes foto hield het lang niet iedereen zich aan. Die anderhalve meter maatregelen kwam nog duur te staan en hij moest diep door het stof. Maar is het eigenlijk een mooie foto geworden? Goedenavond, foto diktes tv. Hans Aarsman foto Ja, ja, wat vind je in een filmpje? Heb dus maar gelukkig ook de filmpjes. Want want daar kun je goed zien waar ze staan op een bordes.

[00:48:36]

En je ziet allemaal jasjes en jurken zien wapperen in de wind, tussen staat en flinke wind. Stel dat er nou iemand in het gezelschap Kroonen had gehad, dan was de kans van besmetting wel heel erg klein geweest. Oké ja, dus dus door alles wat gewoon lekker weggeblazen is. Heel even. Er is geen probleem, maar zeggen als de wind is wat je doet is geen probleem. Nee, nee en daarvoor word ik niet gezongen. Wat je wel als je zingt of je begint te schreeuwen, dan producen je ook heel veel van die van die aardige solo en o druppeltjes met met Korona.

[00:49:06]

Maar dat gebeurt ook niet. Dus ik denk er zou wel een interessante Kastor die zijn om eens te bekijken, want je weet natuurlijk allemaal wie die me wie die mensen zijn. Dat bordes. Wat er gebeurt.

[00:49:14]

Nou ja, ik zie jij zegt het wordt niet gezongen. Dat geloof ik graag. Maar daar heeft wel iemand volgens mij hoera geroepen en ik zie een vrouw met haar mond open. Die zegt op z'n minst dus wel enig enig spuug komt te werken zal je zeggen. Ja, het zou kunnen dat ik in de kaastaart moeten zitten kijken. Ik heb dus de beeldvorming. Ik heb een stil van de van dat filmpje en dan stel dat jij die stil ook voor je zou hebben.

[00:49:38]

Ik heb een Jeane, een scharrel grafite hoor. Maar zou je dan zou je zou je dit uit kunnen meten? Zou je met een liniaal uit kunnen meten of iemand dan op anderhalve meter staat? In jouw geval zou het gaan doen.

[00:49:49]

Dus ja, nee, nee, maar daar staat echt niemand op anderhalve meter. Gewoon uit je muurtje. Of in ieder geval op een bepaald moment. Ik heb er wel iets voor. Ik heb 33 mensen kunnen tellen op op T. Op het fotootje en ze staan op 10. De beeldvorming is natuurlijk niet zo slim. Nee, voor de beeldvorming is ze niet zo slim om dat te doen. Zeker als je minister bent van 1 van de justitie.

[00:50:12]

Nee, voor de beeldvorming. Geef mij maar aan de andere kant. Euh. Staat veel wind. Dus hoeveel is ook niet echt zorgen om te maken dat verder? Niks, maar het is ook een spontaan moment. Weet je dat heb je. Heb je jezelf ook zo vaak? Weet je dat je is? Dan loop je iemand op straat vlak voorbij. Denk aan gewoon erg dichtbij begint inet te hoesten en daarna ga je een beetje in de dagen aftellen.

[00:50:32]

En zo gebeurt dat gewoon heel vaak dat je per ongeluk gewoon eventjes de regeltjes overschrijdt. En dat is hier eigenlijk ook in de hand. Dus is iets totaal anders als dat je met z'n allen ergens in een ruimte gaat zitten en een feestje geeft en begint te dansen en te hossen en te zingen en te schreeuwen. Ja dan.

[00:50:48]

Dan vraag je daarom maar gewoon Hans en de foto van van vorige week die wel. Die heb ik hier ook nog liggen. Van de koning met Maxima en de man van een. Van een restaurant in Griekenland meen ik hij die daar even naast elkaar staan. Dan weet je wel dat je op de foto gaat. Ja, maar dit is het moment dat je. Ik denk dat zij dat ook niet echt graag willen. Of dat weet je wel. Hij houdt ook zo'n zak vast met allemaal spulletjes die aan ze gegeven heeft.

[00:51:13]

Maar ze hebben waarschijnlijk gezegd hou zelf maar vast, want dat hoeven we niet bij te staan.

[00:51:18]

Hij nog in zijn hoofd, een mondkapje in zijn hand. Ja, uiteindelijk wel heel braaf. Maar dat is ook weer in Griekenland. Het is weliswaar binnen, maar de staan tuurlijk alle ramen wagenwijd open. Dus er is ventilatie genoeg. Dus of die man moet er zo vreselijk beginnen te blaffen. En toevallig dan ook hebben. Ja ja, ik krijg de indruk dat jij je niet al te druk maakt om alle korona. Jawel, jawel, maar ik heb gewoon een ander soort euh.

[00:51:44]

Ik heb een idee dat een ventilator heel belangrijk is. Dus ik ga niet in de ruimte zitten waar geen ramen open zijn met meerdere mensen. Maar ik heb de anderhalve regel vind ik een beetje een beetje lariekoek.

[00:51:55]

Ben jij nu goed geventileerd? Vlak voor twaalven? Ja, ik ben heel goed gefixeerd. Ik hoop wel dat je goed geventileerd bent. Dankjewel Hans Aarsman. Dit was met het oog op morgen. En dan denk ik dat je morgen lekker op zijn gemak en geventileerd en wel Coen Verbraak zit.

[00:52:13]

Ik wens u nog een hele mooie nacht in het ziekenhuis. Letzte is.