Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:02]

Radio in podcast, de podcast met Andover. Goeiedag Voetbal Podcast verbreidde. In de laatste week dat er niet gespeeld worden in Nederland, want we snakken naar komend weekend vanaf zaterdag. De oefenwedstrijden richting de Eredivisie. We gaan wel praten natuurlijk over wat buitenlands voetbal, maar ook over Nederlands voetbal. Ik doe dat in Hilversum met Jeroen Stekelenburg, Jeroen Grueter en Jan Roos. En om af te trappen, heren. Onlangs werd het schema bekend van de Eredivisie. Dat heeft natuurlijk allemaal gespeeld.

[00:00:35]

Bijna belangrijk voor ons. Uhm, paar dingen aanval op een nieuw tijdstip om te voetballen in de Eredivisie. Zaterdagmiddag om half vijf en het plan Van der Sar zit wel degelijk in het nieuwe schema. Dat betekent eigenlijk dat alle topwedstrijden na de winterstop gespeeld gaan worden. Wat vinden jullie van dat schema wat jullie gezien hebben?

[00:00:53]

Nou ja, het is wel opmerkelijk, want ik weet nog dat ik naast Van der Sar zat. Toen niet dat we maar voor het eerst uitsprak. En toen? Ja toen. Toen moest ik er even over nadenken, maar kwam ik eigenlijk wel vrij snel tot de conclusie dat het niet zo'n goed idee was. Maar de derde deed denken heel veel mensen heel anders over. Dus dat is het door. En dat is wel euh ja. Je wilde weten we kunnen niet in de toekomst kijken.

[00:01:11]

Kijken dus of het het gewenste resultaat heeft. Dat weten we niet. Of er dan weer gewoon publiek in de stadions kan zitten. Maar het is in ieder geval een scherpe keuze en wel wel interessant. Ik weet niet of het sportief gevolgen gaat hebben. Dat dat clubs. Want dat werd wel gezegd. Dat v d dat t dat t toch voor het verloop van de competitie. Nou ja, dan valt al snel. T Wordt niet helemaal eerlijk.

[00:01:29]

Zou zijn dat in Groningen. Hij heeft al de kat de bel aangebonden. Die spelen al heel snel de eerste twee thuiswedstrijden tegen PSV en Ajax. Zonder publiek twee enorme topwedstrijden. Die zeggen van ja hallo, dat is voor onze fans in ieder geval helemaal niks. Ja goed, dat kan ik me heel goed voorstellen.

[00:01:44]

Dat geldt voor meer clubs natuurlijk. De kleinere clubs, die willen eigenlijk juist ook in die tweede fase, als de tribunes weer vol mogen. Dat wil niet zeggen dat we voor het gemak van uitgaan tegen de grote clubs spelen. Maar ok. We hebben in het verleden hebben we vaak super weekenden gehad en nu krijgen we een super maand met met zes absolute topduels in januari de ene na de andere soms twee in een weekend is dat een slimme maand om die topwedstrijd te spelen.

[00:02:12]

Maar het zal maar één keer in één keer in de 20 jaar in Nederland wel winteren. Ja, dan kan je terecht met al die van Van der Velde en allerlei afgelastingen. Ja, dat gebeurt wel eens. Maar dat is meestal voor wat er buiten de stadions aan de andere kant zo belangrijk. Ja, nou ja, ja, daar goed.

[00:02:27]

Ik weet niet hoe het met t met de huidige ontwikkelingen. Wat betreft het virus ook. Ik vind het allemaal nog koffiedik kijken hoor. Ik begrijp, ik begrijp de de route die me men wil volgen. Maar de kleine clubs zijn hier inderdaad ontevreden mee. Ja, ik ben er gewoon niet helemaal voor. Ik vind het gewoon té competitie. Moet je de competitie laten en euh de topwedstrijden verspreiden en de kleine clubs hier niet mee duperen. Dat vind ik juist naast Van der Sar.

[00:02:55]

En toen dacht ik van een best niet zo heel goed plan. Maar waarom dacht je dat eigenlijk toen meteen? Het leek me o. Het leek me onhaalbaar eigenlijk om omdat waarde n voordeel heeft en de ander ook altijd een een nadeel ervaart natuurlijk. Nou hebben ze wel geprobeerd om niet alleen maar naar de topclubs te kijken. Ook de de de derby's, de derby's, de wedstrijden tussen twee ploegen uit deze streek.

[00:03:17]

Derby's, die en die worden ook. Die worden ook na de winterstop gespeeld, dus dus met zoveel mogelijk kans dat het publiek eerst wel op die manier naar gekeken. Dus het is niet om om te om het sportief voor clubs interessanter te maken. Maar het lijkt mij gewoon toen niet zo waarschijnlijk dat dit hoog op de agenda zou belanden. Maar dit is eigenlijk vrij geruisloos. Is het gebeurd nooit met iets in Zeist? Maar dit is tamelijk geruisloos de doorgekomen.

[00:03:43]

Je had het over sportieve gevolgen en dat kan inderdaad wel een rol gaan spelen. Want stel je naar voor dat toevallig één van de topclubs z'n sterspeler of misschien wel twee sterspelers gaat missen door een blessure door schorsing. Dat heeft dan wel meteen enorme consequenties. Je kunt ook eventjes niet in vorm zijn. Nou zal dat net in januari zijn. Krijg je de ene na de andere wedstrijd op je kloten van je belangrijkste concurrenten? Normaal gesproken is dat een beetje ingebed.

[00:04:07]

Is dus in zo'n seizoenen met al die die wedstrijden en kun je dat nog wel eens een keer overkomen. Maar nu is dat beschijnen waarschijnlijk meteen fataal. Ja, ik dacht ook nog. Van der Sar is hartstikke Gotem Ajax. Die moet er misschien wel eens voor een deel een nieuw team opbouwen. Dat kost je meestal voor de winterstop, wat wat punten bij je nieuwe spelers aan het slijpen. En nou, ga er maar vanuit dat ze echt een paar nieuwe spelers in het elftal moeten inbouwen dan meestal na de winterstop.

[00:04:32]

Dan heeft Ajax dat aardig op orde. Afgelopen jaar was het trouwens iets anders en dan hebben ze zoals de streek dat ze eigenlijk alles inhalen en iedereen voorbijsteken. Dan zou dat goed uitkomen dat je in januari februari veel topwedstrijden speelt. Ja, dat was niet mijn allereerste gedachte hoor, dat ze dit ook niet hoor. Vanuit sportief eigenbelang deden dit zo, maar het heeft natuurlijk wel een duidelijk commercieel belang. Uhm, en dan mag en is ook eigenlijk helemaal niet zo erg.

[00:04:53]

Uhm kijk, wat ik ook wel een beetje bedoelde met sportief belang. Dat is wat nu Groningen zou kunnen overkomen natuurlijk. Als je als club die die topclubs heel vroeg in een seizoen treft in je en je je. Je komt in een hele negatieve spiraal terecht. Dat kan gevolgen hebben voor. Voor je hele seizoen kan je wel gaan zeggen van jou, dan kom je later de de wat mindere clubs tegen. Dat is zo. Je speelt uiteindelijk 17 uit en 17 thuiswedstrijden.

[00:05:17]

Dee Dee Dee Dee Dee Dee, daar verandert dit schema niks aan. Maar in een bepaalde serie terechtkomen houdt VTM Fijenoord vorig jaar. Als je op geen moment wat wedstrijden gaat winnen. Ja, dan kan het. Dan kan zo'n seizoen volledig kantelen en dat wordt hier wel een beetje door beïnvloed. Jan Roels. Dat vind ik ook zaterdag ook een nieuw tijdstip. Uhm. De supporters zijn er niet zo blij mee en hebben daar tegen geageerd. Uhm, nou is dat een club die niet makkelijk te verleiden is tot nieuwigheden in het voetbal.

[00:05:45]

Dat zit er ook een beetje in in die georganiseerde supporters. Is dat zo erg? Nou, zaterdag half vijf om daar een eredivisiewedstrijd neer te zetten?

[00:05:54]

Nee, ik denk het niet. Het is gewoon ook commercieel natuurlijk zoveel wedstrijden live op tv. Fox wilde dat natuurlijk ook heel graag. Ja ik. Ik vind het een logische keuze om om op een eerder tijdstip op de zondag te gaan spelen. Volgende zaterdag is het. Uhm, beetje wedstrijden spreiden. Het gebeurt in alle landen. Gebeurt in alle competities, dus ik vind dat eigenlijk gewoon een een logische keuze. Het heeft ook niet echt veel invloed op het amateurvoetbal denk ik.

[00:06:23]

Dus al met al vind ik dit vrij logisch. Zoveel mogelijk wedstrijden live op tv. Alphen heeft zaterdag geen problemen mee.

[00:06:30]

Joh, dat vind ik echt allemaal om niks, dat kom op. Sterker nog, in Nederland is het is het allemaal nog nog redelijk binnen de perken wanneer er gevoetbald wordt. Dat lijkt me beter dan zondagavond trouwens, wat ook wel kan als het Europees voetbal er om vraagt. 8 uur. Daar kan ik me wat meer bij voorstellen. Waarom eigenlijk? Want dat gebeurt in alle landen. Dat gebeurt zoveel tijdstip hoor. Ik vind gewoon dat dom. Euh, om 7 8 uur moet het gewoon klaar zijn.

[00:06:54]

Studio Sport achter de rug en dan nog een beetje nabeschouwingen en misschien ook nog een keer wat anders zien dan alleen maar voetbal. Maandagavond vind ik ook niks, want dan begint de nieuwe week. Dan moeten we niet nog een wedstrijd worden gespeeld in de speelronden die voor je gevoel afgerond is. Dat begrijp ik. Maar is dat niet heel traditioneel gedacht? Zijn we daar ook niet heel snel? Heel traditioneel? Dat mag ook. Maar maar, maar zijn we daar ook?

[00:07:13]

Is heel traditioneel gedacht van Jeroen Grueter. Als je met je zoontje naar Marciana met je kinderen van 10 elf jaar gewoon naar je cluppie gaat. Zondagavond 8 uur is dan toch een uitermate vervelend tijdstip als er maandagmorgen weer naar school moet. En dat is uitgesloten. Helemaal bij een uitwedstrijd, maar ook bij een thuiswedstrijd, want de kinderen moeten in principe gewoon rond dat tijdstip op bed liggen. Vader gruute mij wel, maar niet. Maar niet elke week hoef je te spelen om acht uur.

[00:07:38]

En niet elke week is er dan een thuiswedstrijd om acht uur. Als dat verspreid wordt vind ik dat. Net zoals de halfwedstrijd op zaterdag vind ik de zondagavond acht uur ook een hele moderne keuze om wedstrijden dus live op tv te krijgen. Dat is toch de trend en er zijn zich ook aan gewend.

[00:07:53]

Bedoel Champions League is op dinsdag en woensdag om kwart voor negen te laat. Maar goed, ik zou er geen moeite mee hebben. Ja, en met die kalenderjaren. Oh nee, dat soort dingen. Ook we zijn eruit. Zaterdag half vijf jaar. Dat moet toch wel kunnen? En het amateurvoetbal? Als je zelf voetbalt? Nou, dan zou ik nou een mouw aan te passen. Zijn ook die tv aan in de kantine en blijf wat langer zitten.

[00:08:15]

Want, want dat is ook, willen ze het argument geweest he dat de kantine staan snel leeg stromen en dat dat gevolgen heeft voor de omzet van die amateurclubs. Moeten we niet te neerbuigend over doen, want het is hartstikke belangrijk voor die clubs. Maar daar kun je toch ook wat mee bedoel? Neem een abonnement op Fox. Dat hebben volgens mij mij al die clubs wel en blijf wat langer zitten.

[00:08:30]

Goeie tip, maar wel anderhalve meter bij elkaar vandaan en nog steeds in die kantine. Wat mij opviel afgelopen week uh, als als aanleiding Nathans. Jordan Henderson, in Engeland wel zwaar door de media uitgeroepen tot de beste speler. Maar laten we aannemen dat ie wel een heel goed seizoen met Liverpool achter de rug heeft. Die is net 30. Eigenlijk een groentje. Cristiano Ronaldo. Fantastische zonachtige met Juventus. 31 goals, 35 jaar Lionel Messi. Mensen denken van niet, maar eigenlijk is cijfers vooral een prima seizoen bij Barcelona 33 jaar.

[00:08:59]

Robert Lewandowski Bayern München hoeft niks over te zeggen. Volgens mij misschien wel de beste op dit moment van Europa. 31 jaar. Sergio Ramos titel van Real, op z'n nek genomen met 34 jaar. Benzema ook misschien wel één van de beste seizoenen uit zijn loopbaan. 32 jaar bij Real Madrid Selatan sinds hij bij hun bij Uhm terugkwam bij Milan in het elftal niet meer verloren 38 jaar en heel veel goals en een assist. En misschien komt ie terug in Nederland.

[00:09:26]

Arjen Robben moeten we even afwachten. Zesendertig jaar dus die past niet helemaal in het rijtje. Maar toch is dit toch een soort van ontwikkeling. Vroeger als een speler 30 jaar was, dan dacht je als club en wij als media. Uhm ja, dan moet je wel even naar gaan kijken, want het wordt tijd dat je daar een nieuwe speler voor zoekt. Dus dat zou betekenen dat nu eigenlijk Bayern een nieuwe spits zou moeten zoeken voor Lewandowski. Dat is in deze tijd gewoon compleet apekool, want Lewandowski is fantastisch met 31 jaar.

[00:09:52]

En nou goed, ik denk dat de grote gemene deler hier is dat dit absoluut de liefhebbers zijn. Mensen die altijd hebben geleefd voor hun vak. Want voetballen zijn is een vak. Tenminste als het goed is. Dat geldt niet voor alle spelers, maar voor deze spelers wel. En ja, ze zijn als. Als ze als goeie wijnen worden met het jaar beter lijkt het wel, maar hij heeft het te maken. Het zijn bijna allemaal wel voetballers die je zegt dat al die euh.

[00:10:17]

Ronaldo is een voorbeeld. Maar euh ben ik eigenlijk allemaal wel? Lewandowski is volgens mij ook waarvan bekend. Dat zijn echt professionals die altijd hun leven in acht nemen en kei en keihard trainen. Is dat toch wel de crux van dit succes?

[00:10:31]

Dat vind ik wel precies wat Jeroen Grueter zegt. Het voetbal is zo geprofessionaliseerd. Die spelers weten dat en dit zijn profs die altijd hun huiswerk doen. Altijd extra oefeningen, denk ik op de training. Buikspieroefeningen in de gym, ook na de krachttraining, heeft natuurlijk ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt in het voetbal. En ik weet het niet van al deze spelers hoor. Maar ik zag laatst een foto van Ramos na top en topfit. Van Ronaldo weten we dat, van Lewandowski weten we dat weet je als je nu ook de toewijding ziet van Arjen Robben, die weet wat er nodig is om ook op het niveau van de eredivisie terug te komen.

[00:11:05]

Ja, nogmaals, het zijn spelers die dagelijks hun huiswerk doen en dat is topsport. En dat is helemaal je toewijding aan je beroep. Inderdaad, en dat is een trend in het voetbal die nodig is om bij te blijven. Maar vooral het dus ook euh. Moet onze opinie daarin ook veranderen? Bedoel 60 nu zijn is dat 40 van vroeger weet ik uit ervaring. En Manea moet je anders kijken naar spelers gewoon van tussen de 30 en de 33 34.

[00:11:30]

Ja en nee, die is t, die is nog veel jonger. Jerseys. Ik vind ook wel een beetje een momentopname hoor. Want euh kijk dit. Dit zijn natuurlijk ook spelers die al zeker als je Ronaldo en Messi neemt die al 10 15 jaar het internationale topvoetbal domineren. En die zijn gewoon zo goed dat ze op de leeftijd die ze nu hebben nog steeds zo goed zijn. Maar daar komt ook wel veel jong door. Natuurlijk als je kijkt naar Manchester United wat daaraan aan jonge talenten op dit moment doorkomt.

[00:11:57]

Als je kijkt naar Chelsea waar gisteren natuurlijk maand ook weer een fantastische vrije trap te inschoot. Ik ik, ik weet niet of het een trend is. Ik denk wel dat t een opvallend seizoen is omdat er zoveel spelers van van naja van wat wat boven de 30 jaar van 30+ zijn die hun stempel zou drukken. Maar het is toch ook wel een klein beetje van alle tijden. Ik zat tijdens de de woorden van Jeroen Grueter en Jan Roes even na te denken.

[00:12:19]

Maar ja, we hebben toch wel vaker gekeken. Ook naar naar Zidane in zijn nadagen die nog heel goed was. Naar Cannavaro, naar naar Cruijff was achtendertig. Was me met afstand de beste speler van de eredivisie. Uhm dus. Dus ja, ik weet niet of het of het nou een hele scherpe sterke trend is. Ik denk wel inderdaad dat dat dat je mee omdat er ook nieuwe inzichten zijn wat wat beter oud kunt worden. Ook als voetballer dus.

[00:12:40]

Dus het zal best wel iets verschuiven. Maar ik, ik, ik. Ik weet niet. Ik weet niet of er nou echt een en een trend is die de laatste jaren de komende jaren enorm doorgaat zetten. Misschien ben ik niet met je eens. Ben ik niet met je eens te doen. Als je nu kijkt hoe, hoe, hoe clubs geprofessionaliseerd worden met met inspanningsfysioloog, met diëtist. Dus hoe spelers gewezen worden op hun voeding. Hoeveel meer kennis daarbij is, weet je.

[00:13:05]

Revalideren is zoveel meer kennis. Suppletie is zoveel meer kennis. En dat hij zich echter laat de laatste jaren extreem ontwikkelt. Dat was tien, 12 jaar geleden denk ik nog niet zo zoals het nu is, dus dat geeft oudere spelers de kans om langer te blijven voetballen en langer op niveau. En en fit te blijven. Dat vind ik echt een tendens van van het laatste decennium.

[00:13:27]

Nou ja, en jij noemt Bert bijvoorbeeld wel een paar spelers. @Jeroen. Maar dat is ook vaak waar wel vaak juist niet op wordt. Verdedigers. Daarvan wisten we al veel langer meegaan. Dit zijn eigenlijk allemaal Gomel. Aanvallers en spelers die gewoon doelpunten moeten maken. 6 op hun naam schrijven en daar zie je dus bijna geen atleten slijtage. En als je naar euh spelers kijkt, ze zijn ook al eens geblesseerd geweest. Bedoel slaat al mee. Hij heeft toch wel een paar serieuze blessures achter de rug, maar ze komen elke keer weer bijna sterker terug dan dat ze dringen.

[00:13:51]

Dat valt wel op.

[00:13:52]

Vroeger was je klaar en na zo'n blessure een uitzondering daar, want ik zit opeens te denken. Stellen met Jos ging door tot die 45 was volgens mij en die stond er ook nog steeds in de aanval. Maar toen vielen spelers ook wel eens in slaap op het veld. Nog wat zo is wedstrijden. Jij zegt juist ook wel wat slaat dan inderdaad de zware blessures achter de rug? Maar als je dan de twee meest opvallende neemt uit het rijtje. Ronaldo en Messi, die zijn in die in die vijftien jaar dat ze nu nu bijna tot de absolute wereldtop behoren niet eens behoren, maar dat ze datzijn vormen met z'n tweeën eigenlijk ook vrijwel nooit lang geblesseerd geweest natuurlijk.

[00:14:26]

Die spelen ook bijna alle wedstrijden. En dat natuurlijk ook nog een keer. Heel erg knap en wel in lijn met wat jouw Roelfs net zegt. Dat begeleiding euh, veel professioneler is tegenwoordig. Maar goed. Nogmaals, ik weet niet of de echte trend is. Het valt wel op dat dat spelers gewoon heel fit zijn. En nou jij en je nog dochter. Er zijn ook al terecht over Ronaldo. Die doet er natuurlijk van alles voor wat je dat is.

[00:14:45]

Dat is gewoon echt echt een beest als je ziet hoe hij zijn sportbeleving naar voor Real Madrid. Dat jij ook gezegd. Het is wel een beetje oud. 10. Ja prima. Een heel goed oud wel gewoon kampioen is wel prima.

[00:14:56]

Maar goed t. Dit is ook niet het real van 1 van 3 4 jaar geleden toch toen ze echte. Ja, toen ze, toen ze, toen ze onklopbaar waren in Europa. Nee, maar ze kunnen wel over een maand de. Dat kan zeker. Iets anders, dat is voor Nederland wel minder goed nieuws. Frank de Boer, vice landskampioen met Ajax. Dat was erg knap, hoewel er ook toen in die tijd wel kritiek was op de manier van spelen.

[00:15:16]

Onder hem bij Ajax, dat moeten we ook niet vergeten, maar het succes was waanzinnig. Bijna vijf keer op rij trouwens, dat scheelt ook maar. Maar daarna tik op tik Italië, Engeland, nu toch ook in. In Amerika gaat het mis. Wat zegt dit over de kwaliteiten van Frank de Boer? En moeten we er rekening mee houden dat hij alleen in Nederland in zijn loopbaan succesvol kan zijn? Ja, dat is natuurlijk lastig te zeggen. Zo van de afstand, omdat we er niet echt bij zijn geweest in Amerika.

[00:15:41]

Hij heeft cijfermatig best aardig gedaan. Hij is vorig jaar bijna winnaar geworden van de Emmy Leste, de competitie waarin landskampioen terechtkwam kwam. En misschien wel wel een goeie ploeg, maar dan omdat nog een keer te herhalen. OK, dat is geen slechte prestatie natuurlijk. Uhm, het is met name na de keren Corona periode helemaal verkeerd gegaan. En toen zeiden ze dat ze dat nieuwe toernooi dat maar eenmaal back tournament en in Orlando begonnen met drie nederlagen op rij.

[00:16:09]

En eigenlijk was die zelf nog redelijk verbaasd door de vragen van van de media of die misschien zelfs de conclusies zou gaan trekken. En twee dagen later? Had ie dat gedaan in samenspraak met en met de clubleiding. Maar goed, het is uh. Het is geen succesverhaal dat we. Laten we wel zijn 84 dagen bij Inter, 77 dagen bij Crystal Palace. Dat was op zich natuurlijk al een hele rare keuze om daar een start club uit. Uit de premier leek te gaan met weinig mogelijkheden.

[00:16:37]

En uh, en en dan nu ook voortijdig uit in Amerika. Dat uhm. Dat moet anders als je ook in t buitenland een keer succesvol wil zijn. Officiële persbericht was natuurlijk keurig en altijd. Uh, in goed overleg uit elkaar dan. Schrijven toch de Amerikaanse kranten het volgende had conflicten met z'n beste spelers. Uh. Eén van de redenen dat ie weg moet is waardevermindering van de hele spelersgroep. En uiteindelijk. Toen die kwam was een team met heel veel flair en spinnenzijde er is.

[00:17:03]

Is de flair weg uit het team? Ja, maar dat is niet zo gek he. Want we weten ook hoe Ajax heeft gevoetbald. Onder hem vier jaar lang. En toen was er wel Denil aan de hand. Nee, de stammenstrijd binnen Ajax. Hij moest dat proberen weg te houden bij zijn selectie. Daar is die toen echt voortreffelijk in geslaagd. Maar het was natuurlijk ook gewoon schuifje, schuifje voetbal. En dat is niet de wijze waarop ze furore maakten in het buitenland.

[00:17:26]

En zeker niet in het land, daar waar ze het inderdaad gewend waren om heel flamboyant voetbal te spelen.

[00:17:32]

Jan Roos is natuurlijk een beetje op een verkeerd moment ingestapt vind ik. Ha na dat landskampioenschap. De lat lag hoog. Nou, in het begin heeft ie het heel lastig gehad toen die paar wedstrijden gaan winnen. Maar wat wil je vragen waar ik wil en verhalen? Precies, dat laten we. Laat ik de vraag stellen, geeft hij de antwoorden. Nou ja, is er wel een goede trainer eigenlijk? Blijkt nu. Als je toch drie keer euh, op je neus gaat in drie verschillende landen.

[00:17:56]

Misschien ben je wel al helemaal niet zo'n goede trainer.

[00:17:57]

Kan dat nou? Kijk, wat ie bij Ajax heeft gepresteerd is natuurlijk fenomenaal. Dus dan ben je voor mij een goede trainer. Maar de omstandigheden in het buitenland zijn natuurlijk altijd anders. Dat weten we. Om daar te presteren moet je ook geluk hebben, maar ook kwaliteit. Ja uhm, we kunnen niet precies in de keuken kijken bij Atlanta wat er is gebeurd. Uhm, ik vind dat heel lastig te beoordelen. Hij heeft toch relatief wat langer volgehouden dan bij zijn vorige twee buitenlandse werkgevers.

[00:18:25]

Gelukkig maar. Die drie nederlagen hebben om gewoon de nek om gedaan. En wat je nu ook wel proeft in de moules, dat is de levensvatbaarheid van trainers daar ook wat korter dan Nederlandse trainers. Uitstekend trainers. Maar wat je vroeger? Uhm, ik neem alles wat je toch een structuur had je een technisch directeur en een trainer zoals je dat ook in bij andere sporten ziet, waarbij een trainer echt wel voor jaren zit. Maar dat is in Nijmegen ook een stuk minder geworden.

[00:18:53]

De druk is daar groter geworden. Maar om nou te zeggen dat dat Frank de Boer niet in het buitenland kan werken, vind ik echt een brug te ver.

[00:19:01]

Nou ja, Jeroen Stekelenburg kan nog. Een andere vraag is ie toch niet de Nederlandse om in het buitenland succesvol te zijn? Want als ik een karikatuur van een Nederlander tekent, teken ik ongeveer. Frank de Boer. Is het dan lastiger om in landen als Italië, Amerika en Engeland? Misschien ook wel. Euh, nou ja, resultaten te halen. Het ligt er natuurlijk aan wat je op het veld doet, wat je op het trainingsveld doet. En kijk, ik hoor hier net de vraag stellen is hij een goede trainer?

[00:19:24]

Daar gaat natuurlijk nog één ding aan vooraf. Wat is een goeie trainer eigenlijk? Hoe? Hoeveel trainers zijn er die echt hun stempel drukken op een op een ploeg? Als je één letter toevoegt aan het land, dan kom je uit bij Atalanta. Daar zit natuurlijk een trainer die met met heel weinig materiaal het fantastisch doet nu al. En dat heeft een hele lange aanloop gehad, maar nu al twee jaar op rij op rij. Gasperini uhm. Die presteert echt boven de maat.

[00:19:47]

Met die ploeg. En ik denk trouwens ook in zijn loopbaan wel eens een tik gehad bij Inter. Maar daar precies is dus ook helemaal niet zeggen dat dat het altijd een succesverhaal is of altijd ergens mis zal blijven gaan. Maar de trainers die echt iets opvallends doen met een ploeg, die kunnen we nu allemaal opnoemen hier, want dat is Gasperini. Maar dat is Klopp. Dat is Guardiola. Maar daar kunnen we ook zeggen dat het niet Frank de Boer.

[00:20:07]

Dat waren daar waar ik naartoe, ik denk niet dat Frank de Boer van dat niveau is, dat dat dat je in een elftal ziet spelen en denkt dit is. Dit is typisch een elftal dat Frank de Boer heeft gesmeed. In de jaren bij Ajax was ie vooral heel erg goed in de rust bewaren, in geen gekke dingen doen. In Uhm, nou ja, net genoeg doen om om om de competitie te winnen.

[00:20:24]

Maar het leren voetbal geen risico's dan altijd waar. Wel een paar mensen die in erin konden schieten. Maar daar werd natuurlijk enorm gemopperd op de tribunes in Amsterdam en die periode, want het was natuurlijk af en toe ook wel echt heel erg saai. Maar kijk, ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om een club te leiden om daarom de helft heeft. Hij heeft die flair en uitstraling heeft ie wel, maar maar om echte zo zouden zo'n team helemaal naar zijn hand te zetten.

[00:20:48]

Ja, dat heb ik nog niet gezien. Kan laten komen. Maar blijft nu wel het al zo vaak geprobeerd dat je daar wel je vraagtekens bij kunt zetten of die dat in zich heeft? Ook wil ik meteen met een brug door naar PSV. Roda JC is de nieuwe trainer van PSV. Gaat hij PSV dan echt wel naar zijn hand zetten?

[00:21:05]

Ik wilde bijna de brug maken, want ik ben zo nieuwsgierig wat daar gaat gebeuren de komende maanden stuk. Echt een fantastische keuze van na en dat zal. Dat zal Gerbrands zijn. Uhm ja, dat bedoelde Dee Dee Dee Dee Dee. Daar zaten een beetje de niertjes op natuurlijk op. Op PSV de laatste tijden dat er weer een hoop gemopperd. En het ging allemaal niet zo lekker in. En daar komt natuurlijk zoveel nieuw elan, maar dat is zo ontzettend ontzettend interessant.

[00:21:27]

En en en hopelijk krijg je ook echt de tijd. Want dat alles zal anders gaan daar, dus dat zal echt wel even wennen zijn. Maar dit kan zoveel betekenen, ook voor de ontwikkeling van individuele spelers. Wat denk je van van Laetare die opeens euh ja, die opeens allerlei andere dingen zal moeten gaan doen? Maar maar kijk, als hij daarin mee kan en gaat dan kan ie zo veel beter worden. Dit kan zoveel gaan betekenen voor de club van PSV, voor de uitstraling, maar nogmaals ook voor heel veel individuele spelers.

[00:21:52]

Dus dat is. Dat is wel het G. Het. De club waar ik het meest naar naar uitkijkt, de komende nieuwsgierig naar ben. Het gekke is wel een hele stap is vervangen. Iedereen moet weg he? De video mensen moeten weg. De fysio's moeten weg. De elftal begeleider moet weg. Dat is totaal grote schoonmaak. Hele nieuwe staf Ooijer, Zenden Van der Gouw, Bas Roorda als teammanager. Dus het is allemaal anders. We lezen meteen de trainingen zijn langer.

[00:22:16]

Alles is intensiever, vind ik ook altijd wel gek. Wat te denken van. Heeft Mark van Bommel dan een vakantie gehad daar? Wat ik wilde zeggen Van Bommel, dacht je daar ook van? Is dat misschien geen Duitse trainer? Want die heeft toch aardig ervaring opgedaan bij Bayern München? Maar toch lijkt alles anders te moeten?

[00:22:30]

Ja maar goed, je moet ook breken met het verleden gezien de prestaties, met name het vertoonde spel van afgelopen seizoen en eigenlijk de afgelopen seizoenen. Je wilt gewoon een stijlbreuk forceren, dan kom je uit bij zo'n trainer die een heel duidelijke visie heeft die het echt anders wil doen. En dan moet je ook mee in de keuzes van zo'n trainer. En dat betekent inderdaad een nieuwe staf. En daar wil je gewoon ook even alle ramen tegen elkaar open zetten zodat er even een frisse wind doorheen kan waaien.

[00:22:57]

Dat had PSV natuurlijk heel hard nodig. Enige waar dat niet is gebeurd is eigenlijk de selectie, want daar ben ik dan weer heel benieuwd naar. In hoeverre is Roger Schmidt in staat om met dit materiaal zijn voetbal te spelen? Want even voor de helderheid ik heb het ook uitgeschreven. Hij moet gewoon ook weer met Bruma aan de slag en eventueel met Romero die terug is als spits. Gutierrez die tot nu toe de Mexicaan nog niet heeft gemaakt. Hendrix loopt gewoon nog steeds rond bij PSV van Rosario Rosario.

[00:23:28]

Dat zijn allemaal spelers die afgelopen jaar bakken kritiek hebben gehad. Maakt maakt Soemita nu ineens een blessing machine, maar dat is eigenlijk hetgene wat er moet gebeuren. Hij is het ook niet gekker bedoeld. Het is een trainer inderdaad met een heel duidelijk beeld. Hartstikke leuk. Dat is ook een trainer geweest buiten de comfortzone van Van. Van de directie van PSV. Dat is wel mooi, maar het is ook een trainer die natuurlijk ook weet hoe de hoe de hazen lopen in het voetbal die die die niet tegen 3 4 nederlaag aan wil lopen omdat ze pressie voetbal willen spelen omdat ie weet dat zijn ploeg daar nog niet klaar voor is.

[00:24:00]

Dus en al die verhalen nu dat er extreem lang getraind wordt. Ja, de eerste paar trainingen kan dat zijn. Maar ook hij weet hoe je fysiek een ploeg moet opbouwen. Weet je dus dat moet ik allemaal nog maar een beetje kijken zien. Maar dat er wat gebeurt bij PSV. Hartstikke leuk, maar dat het nou helemaal anders zal zijn, dat is helemaal niet Jan. Ik denk dat het hem geen biet interesseert als je drie keer verliest. Hij gelooft hierin nou niet dat het zo werkt.

[00:24:27]

Dat niet. Nee, dat geloof ik. Ik zeg het verkeerd. Zometeen onder dat zal hem wel een biet interesseren. Tuurlijk wel die wedstrijden winnen, maar ik denk echt dat hij maar één manier van werken kent en en we zal gaan proberen bij PSV. En het is of m met succes. De complimenten in ontvangst nemen of met deze speelstijl ten onder. Want ik zie echt niet gebeuren dat hij zich enorm aan gaat passen.

[00:24:49]

En hij zal heus wel zeggen ja, maar ik zeg ook niet enorm aanpassen. Ik denk dat het een een in die zin een gelouterde trainer is die natuurlijk die stijl heeft. Zijn het over eens. Weet je wat ie wat ie wil? Pas in voetbal? Het zal spectaculairst zijn en dergelijke. Maar nogmaals, het is een trainer die. De internationale wetten kent en niet. Euh, ik jij zegt drie nederlagen, zal mij niet interesseren geloof ik. Kan niks van dat wel een beetje.

[00:25:14]

Maar ik denk niet dat hij dan als een plan overboord gooit. En en opeens vanuit de controller van de voetballer. Nee, dat denk ik ook niet. Dat denk ik ook niet. Maar nou weet je rücksichtslos maar een Duits woord te gaan beginnen. Euh euh. In één keer. Euh. Euh. Natuurlijk zal die volgens het systeem beginnen. Maar ook hij zal aanpassingen maken, want uiteindelijk is het winnen toch het belangrijkste. Maar ik bedoel, ik ben wel heel blij met deze trainer omdat er.

[00:25:41]

En inderdaad, zoals Jeroen Grueter zei. Mooie uitspraak. De ramen worden opengezet in Eindhoven. Nou toch wat een vertrouwde, vanuit de comfortzone genomen keuzes voor trainers die we de laatste jaren praten en die wil reageren.

[00:25:54]

Nee, maar goed, het toch eventjes uit alles blijkt wat die in het verleden heeft gedaan met zijn ploegen. Dat blijkt uit zijn boek uit zijn visie uit wat ie zegt. Deze man is echt gekomen om gewoon vol op de aanval te gaan spelen. Zal gewoon gaan gebeuren Jan. Gewoon op zijn manier. Volle bak en uhm niet voorzichtig. En die resultaten, want ik wil dat we trouwens wel wat over zeggen drie keer verliezen. Dat zal me wel pijn doen, maar niet interesseren.

[00:26:22]

Zijn missie is om echt te gaan stormen en dit PSV en ook met dit materiaal zal wel weer iets bijkomen. Misschien maar met met dit materiaal dat gaan toepassen. En dat is een schitterend project. En ik ben heel, heel benieuwd naar vokz voetbal. Links en linksback moeten komen en als je de selectie ziet is dat ook wel noodzakelijk. Wel grappig, zoals deze in twee jaar na de. Dat was een vrij goeie van Milan, maar die is weer weer terug natuurlijk.

[00:26:46]

Uh. Een rechter centrale verdediger hebben ze nog nodig en een dynamische middenvelder. Dat kan ik me ook voorstellen dat ie die wel zoekt. Dat misschien een beetje euh. Afgelopen jaar. Thomas is natuurlijk wel mag je aannemen nu fit vanaf het begin. Dat gaat ook wel helpen. Als speler denk ik misschien dat Mauro's juniors zich in het team kan vechten. Natuurlijk, vorig jaar al was Maxi Romero. Daar ben ik toch wel benieuwd naar, want die heeft het toch prima gedaan in Argentinië en die schijnt behoorlijk afgetraind terug te zijn gekomen in Eindhoven.

[00:27:14]

En t is niet voor niets dat PSV destijds 10 miljoen euro voor mij heeft betaald. Dan was ie geloof ik 18 of 19. Hij is nu nog steeds maar 21 jaar, dus dat. Dat kan echt wel gewoon prima gaan floreren onder onder Smith. Het grappige is trouwens ook dat Jetro Willems nog een tweet de wereld in bracht dat hij wel geïnteresseerd is om eventueel de linksback van PSV te worden gerelativeerd. Hij zei dat het een beetje grappig bedoeld was.

[00:27:37]

Ook een gesprek in de selectie, dat grappige tweets hebben vaak ook wel een ondertoon. En ja, wie weet, hij is zwaar geblesseerd geraakt. Maar mocht die weer op niveau komen en beschikbaar zijn. En en dat graag willen. Dan zou dat voor PSV een een interessante optie kunnen zijn.

[00:27:54]

Laten we hopen dat die dynamische middenvelder toch van Ginkel kan zijn dat ie zo fit raakt dat ie nog aan zou kunnen sluiten. Krijgt. Dan heb je natuurlijk wel een prima speler erbij, want dat is eigenlijk iemand op die positie nodig gaat hebben. En dan samen met Yattara en met met Ryan Thomas denk ik. Ik denk dat de middenvelder misschien Yattara van in dit systeem. Dat ie dat ie van rechts gaat spelen. Van van de rechter buitenkant kan zelfs marsala bij Liverpool speelt en dat een binnenkomend priester overheen.

[00:28:23]

Want want want volgens mij moet, want Laetare is natuurlijk een en dat is eigenlijk ook een scorende speler. Dat is gewoon iemand die vaak in de buurt van van t van t van t Doel moet komen, maar kan wegsteken natuurlijk. Maar dat kan ook vanaf die plek. Het kan ook lekker zijn. Ik denk ik denk als je denkt aan aan hoe Smit dat wil gaan doen. Ja, dan zie ik Yattara veel meer daar en op het middenveld.

[00:28:43]

Ik ben het met je eens. 4 belastingssysteem waarvan ik niet eens wist dat bestond, maar zou 4 2 2 2 nou ook aannemen. Hij wil wel met een dubbele spits spelen een 9 en 10 jaar en zal wel rechts kunnen komen malen. Zou van links kunnen komen. Romero zou natuurlijk in de spits kunnen spelen. Maar ja, hij heeft wel een aantal opties. Gampo heb je nog, maar er stond een interessante. Je las een interessante zin voor uit het persbericht van het land aan, namelijk dat de.

[00:29:07]

De waardevermindering in de selectie niet uit het persbericht van het Lenten aan, maar uit de Amerikaanse pers. Nou ja, maar dat kan natuurlijk voor PSV gaan gelden, want je noemt net namen die we alweer bijna vergeten waren. Maar als die gaan floreren in in Lammers. Ja, in het nieuwe. In het nieuwe PSV, dan kan dat daar wel. Want want een aantal spelers die United bijna al kwijt in je herinnering. En ik geloof er wel in dat ze met niet al te veel aankopen veel beter kunnen gaan.

[00:29:32]

Centrale verdediger beiden zijn wat overigens, maar het is toch ook wel flink wat geld uitgegeven de afgelopen jaren. Duidelijk de verkeerde spelers. En Boskalis is volgens mij de enige linksback die ze nu toch hebben. Wat moet wel wat gebeuren nog? Ik dacht dat die inmiddels ergens bij VV Strijp op het veld stond. Dat een niveau als je dus maar als je al die namen hoort bij PSV dan dan dan dan. Ja, dan heeft ie zoveel keuze. Is niet zo interessant.

[00:29:57]

Ja nou dat wel door dat hele elftal. Inderdaad, in de verdediging heb je dan inderdaad die problemen in t centrum aan de linkerkant. Maar hij heeft zoveel opties. Dat is voor een trainer wel. Smullen om dus inderdaad te gaan kijken welke spelers dan het beste passen en daar een optie vanaf rechts is natuurlijk ook een hele goeie fond. Een interessante opmerking. Die maakt in een interview met Joep Schreuder bij ons dat ie dus het teambelang toch vooropstelt. Dat is ook echt wel een beetje Duits.

[00:30:22]

Dat is ook wel modern. Maar dat ie dus van de spelers verlangt en eist en verwacht dat hun individuele meerwaarde individuele talent daar alleen maar door kan groeien. En dan denk je inderdaad een taran als die naast het creeren van openingen ook nog eens gaat scoren. Ja, dat is dan dan. Dan is PSV natuurlijk. Dan kan je alle kanten mee op. Dat vind ik heel hoopvol. Niet dat een brommer jammerlijk. 1. Even tot slot. Er is goed nieuws.

[00:30:49]

Ook in de Nels voetballen en ook soms onverwacht nieuws zien allerlei spelers opduiken in en in ploegen. Een Belgische wat onlangs nog over had, maar wat doet nog een stapje verder is, is Michel Bakker bij Paris Saint-Germain. Speelde afgelopen week dus binnenkort de Champions leek voor t zelfde geld. Gaat ie daar ook gewoon wel spelen als linkervleugelverdediger Stekelenburg? Je bent altijd goed op de hoogte van de ook van Ajax talent. Hij komt uit Ajax 1 stal en ging eigenlijk zoals veel spelers vrij jong en en 20 nu gewoon linksback.

[00:31:19]

Ja, hij is zo'n club. Hij is wel derde keuze. Dus voorzichtiger zijn. Eerst maar eens wat gaan spelen voordat ie echte echte een optie gaat worden en in beeld gaat komen. Is natuurlijk wel een plek die op zich goed bezet is. Het NL elftal met en met Daley Blind, wat niet echt zijn natuurlijke habitat meer is voor voor, voor. Voor Blind is dus misschien in een in. Als je echt in modern voetbal denkt in hun zoektocht naar een speler die de hele flank bestrijkt, is daar nog wel iets te winnen.

[00:31:42]

Maar uhm, kijk of dat Michel Bakker gaat zijn dat dat? Dat is natuurlijk veel te vroeg. Wat ik me wel afvroeg hoe het met jou lobby richting Robin Gosens. Want dat is eigenlijk een verloren lobby. We waren gewoon weer te laat natuurlijk. Maar hij is opgeroepen in in aanloop naar de interlands van Duitsland voor de Korona periode. Die zijn niet doorgaat, dus het zou nog kunnen. Maar hij heeft in de tussentijd wel aangegeven dat zijn voorkeur toch wel naar Duitsland uitgaat.

[00:32:04]

En hij werd als eerste natuurlijk echt concreet benaderd door euh, door Leuven om voor het Duitse elftal te spelen. Ik denk dat dat verloren is. Ik vind het nog steeds wel jammer als je Koeman bent en je boekt een ticket. Je gaat naar Atalanta en je zegt tegen hem. Op die plek kun je zestig interlands gaan spelen voor Nederland. We hebben een team met toekomst ik. Ik kom even niet zo snel op twee wielen. Wie zijn concurrenten zijn in Duitsland?

[00:32:23]

We op de op die op die plek of daar? Euh ja, die van van Leipzig en euh, van Keulen. Maar ik ben de naam kwijt. Maar goed, maar in één in. In het Nederlands verberg en euh word je al een paar keer gevaarlijk.

[00:32:35]

In Nederland heeft hij ie is is de rode loper voor hem uitgerold toch? Hij kan toch. Hij kan toch natuurlijk ook wel het meest rendeert in een 3 5 2 systeem? Ja, dat is dat is zeker waar. En dat speelt Nederland. Na een goed en zonder tactisch al te al te moeilijk te maken. Zou je nog wel kunnen zeggen dat in het NL elftal die die back positie rechts is dat helemaal zo. Dumfries speelt vaak als rechtsbuiten en en links is dat wat minder.

[00:32:58]

Uhm, maar dat. Daar zou je wel een beetje in af kunnen wisselen. Dat zou juist ook wel. Vormt voor meer verrassing kunnen zorgen. Ze bouwen natuurlijk vaak op met 3 spelers, waarvan Frenkie de Jong er vaak eentje is. Dus dan zou je weer zeggen dan heeft die back in ieder geval aanvallend toch wel alle ruimte om te gaan. Dus ja, dat is denk ik als je als je alles wat. Geweldige cijfers in Italië. Onvoorstelbaar.

[00:33:18]

Ja, dan kijk je met Jeroen Koeman. Koeman kan nooit naar hem toe gaan en zeggen van. Je speelt bij ons 60 wedstrijd. Nee, dat zal die ook nooit doen. Maar hij zal die belofte ook niet nemen. Je zal die belofte ook niet hoeven doen, maar je kunt wel. Je kunt m wel het gevoel geven van de dip. Dit is het laatste moment dat het nog duurt dat je dat nog zou kunnen doen. Maar daar gaat natuurlijk gewoon debuteren in het Duitse elftal.

[00:33:38]

Zo slim zullen ze daar wel zijn. Uhm, kijk maar hij. Hij heeft op dit moment alles. Hij heeft internationale ervaring, hij speelt op een geweldig hoog niveau. En als je in Nederland kijkt is denk ik op dit moment de speler voor de nabije toekomst ook een Rijndal. Alleen die heeft internationaal natuurlijk nog nog relatief weinig ervaring. Fantastisch gedaan in de Nederlandse competitie. In potentie wel een betere speler dan, maar dan gooit er iets andere spelers beter.

[00:34:00]

Weet ik niet. Maar goed, Meesterbakker nog wel heel vroeg. Dat is een goeie conclusie. Ja, jammer van gozers. Uhm, maar we gaan misschien wel op het EK straks bij Duitsland vinden dat het dan toch pijn voor een speler die lang onder de radar is is gebleven. Ook dat kan in euh, in voetbal nog steeds. Maar dat was toen natuurlijk niet zo heel erg onlogisch. Want want ja, we hebben natuurlijk ook ook vaak gedacht van van ja Marten de Roon naar Atalanta Bergamo.

[00:34:24]

Wat moet die in het Nederlands elftal en een maand? Het is alsof we de potentie waar spelers soms niet altijd even goed inschatten wat Goosens je gaat ook via uh, even uit het hoofd jeugdopleiding Vitesse Dordrecht Heracles. Komt ie dan in Uhm terecht? En dan blijkt ie zich echt fantastisch te ontwikkelen. Dus misschien dat er wel meer talent in Nederland rondloopt dan dat we eigenlijk ons realiseren? En moeten ze soms ook uitwaaien om op andere plekken echt tot volle wasdom te komen.

[00:34:54]

De Engelse topclubs onderschatten ook wel eens die talenten. Want ook Ajax op dit moment kijkt al heel veel naar buitenlandse spelers in een bepaalde mal passen. En dan worden. Andere andere karaktereigenschappen worden een beetje ondergesneeuwd. Hij probeert het wel natuurlijk ook in in Nederland met Kick Pieri en Tamara Schuurs.

[00:35:17]

Precies per Schuurs dat ze voorlopig twee keer niet. Nee, dat bedoel ik. Dat. Misschien dat dat er wel toe leidt dat ze toch in een andere vijver gaan vissen. Toch iets meer. Al bewezen op topniveau. En dat is wat de laatste jaren in Amsterdam gewerkt heeft natuurlijk met Aviko en of toch net net het verkeerde radertje. Het zou kunnen dat je daar als club wel over moet napraten van waarom hebben wij ze niet gezien? Waarom speelt Baroni bij Ajax bijvoorbeeld waar ze ook weer spelen als jij?

[00:35:41]

Die schoutambt die zich ook heel goed ontwikkeld en eigenlijk moeten spelen? Eigenlijk wel, maar dat is niet gebeurd. Maar wie weet welke stap hij nu weer gaat zetten binnen Italië? En wat dat dan weer voor het Nederlands voetbal elftal in dit geval? Daar kan je een elftal van maken, nu van spelers van dat kaliber. Tot slot wordt toch weer hard getrokken aan Onana, die ook zelf al eerder heeft aangegeven dat ie er eigenlijk wel een stap wil maken bij Ajax.

[00:36:03]

De Bundesliga lonkt op wat voor stap dat is, moet je dan afvragen. Maar ok, t. Het is een stap. Uhm ja, maar wordt het een heel simpel Cillessen? Gewoon terug. Is dat dan? Meest voor de hand liggend? Is dat ook de beste oplossing voor Ajax? Ja, ik vind ik heel moeilijk, want ook Bizot wordt ook aangetrokken.

[00:36:21]

Ik zou kunnen denken is Bizot misschien interessant? Nou ja, kijk. En Onana kwam natuurlijk als volstrekte nobody van Barcelona keeper Marcelo precies naar eerste eerste naar Jong Ajax. Nou, daar was niet iedereen altijd even enthousiast over hem. En die gaat nu natuurlijk behoorlijke met de slingers om zijn nek door de voordeur naar buiten. Dus dat is hartstikke lastig. Cillessen klinkt logisch, maar euh. Dat zullen ze niet gratis krijgen. Dus dan zul je een hoop geld uitsparen en veel geld betalen voor Cillessen.

[00:36:46]

Qua leeftijd en qua staat van dienst de laatste paar jaar moet je dat ook niet even met twijfel als.

[00:36:51]

Ik zou in ieder geval goed over nadenken. Daar ben ik met je eens, want bij Barcelona is ie natuurlijk nauwelijks aan de bak gekomen. Valencia op de bank. Bij Valencia is het eigenlijk een grote tegenvaller geweest. Laten we eerlijk zijn, de momenten dat ie voor Nederlands elftal speelde vond ik wel eigenlijk altijd wel weer opbloeien. Maar uhm ja, als je daar een bedrag van tussen de 8 en 10 miljoen euro voor moet betalen. Nou dat ze. Ik weet niet of ik dat zou doen.

[00:37:15]

Valencia is maar heeft veel meer betaald. Sorry Jan ROZ. Onana is natuurlijk een topkeeper en die heeft echt de punten gepakt voor Ajax. Maar wat ik altijd jammer vind dat je toch vaak hoort dat ie dan weg wil en of dat dan de zaakwaarnemers zijn die dat roepen, dat hoorde ik al een hele tijd. En uhm ja, moet je daar dan naar luisteren? Of zeg je van tegen Ajax van nou we ook gewoon een heel goed contract aan? En we gaan voor kwaliteit.

[00:37:40]

Gewoon een hele goede doelman, want echt veel vertrouwen in Cillessen. Bij Ajax heb ik ook weer niet. T Is is wat er al is gezegd gewoon eenzelfde bloeit die op. Maar het is toch altijd een fletse keeper geweest. En en of die dan punten gaat redden voor Ajax? Euh ja ik, dan heb ik een hard hoofd in. Maar ja, volgens mij hebben ze hem vorig jaar verlengd onder de belofte dat ie dit jaar dat ze dit jaar mee zouden werken aan een transfer is.

[00:38:04]

Dat is de situatie van Onana nu bij Ajax, dus ook bij kwalificatie. Toch? Daar zullen ze. Zou zijn als ze als ze gewoon een nieuwe Onana scouten. Wat bedoel? Cillessen is niet die niet wat niet beter dan Onana. Je gaat altijd een stapje stapje terug. Dus het zou fijn zijn natuurlijk als je wel een keeper zou kunnen vinden weer van dat kaliber. Uhm, voor mij was dat er meer. Hebben jullie nog brandende vraagstukken? Nee, niet echt.

[00:38:30]

Nee, we gaan lekker voetballen komend weekend in een partijtje. Wordt wel Utrecht aan zet Groningen. Hopelijk met Robben als zou. Als alles nog maar 10 minuten. Wat hier weer terug is op onze velden. En daar gaan we het daar volgende week weer lekker over hebben. We kunnen gewoon ook over de eredivisie praten en over hoe het daarmee gaat. Dank je al Roelfs, dankt Jeroen Grueter Jeroen Stekelenburg en we komen terug. Tuurlijk, volgende week met de Voetbal Podcast.

[00:38:53]

Luistert u ook naar de Tour de France? Zeggen het goed. De podcast die we hebben over Olympische Spelen natuurlijk en over de Formule 1 is nu even niet, maar binnenkort weer wel. Euh ja, Jeroen Stekelenburg heb zelf met die podcast te maken van de Spelen met de Olympische podcast. Elke donderdag staat er een kakelverse aflevering online. Van den Hoogenband keer en komende donderdag met vader Polman. Dank je wel. Hoe is voetbal? Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.