Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:01]

Tempo Radio 1 podcast. En hoe is voetbal met Arno Vermeulen? Welkom podcast liefhebbers, voetballiefhebbers verblijdde en we hebben een wekelijkse football podcast, praat er dan over vooral actuele zaken. En dat doe ik in Hilversum met Jeroen Stekelenburg. Maar n Jeroen, vandaag bij de NOS aan tafel, dat is al bijzonder. Ja, dan moet er altijd één. Dat klopt. Dat staat in de reglementen van de Voetbal Podcast die Houtkamp is aangeschoven en Frank Snoeks welkom. Mannen en de wet zowieso eindelijk weer eens in Nederland.

[00:00:34]

Ook gevoetbald de afgelopen dagen. Frank Snoeks Om met jou te beginnen met een beetje pech, want je wilde naar Groningen of je zou naar Groningen om daar te gaan kijken naar de eerste oefenwedstrijd van Groningen. En we hoopten natuurlijk dat daar Arjen Robben aan de start zou komen, maar dat liep allemaal een beetje anders. Uiteindelijk zat je in Hilversum. Uiteindelijk zal ik in Hilversum en was het een uur. Was het een zware? Zit deze wedstrijd? FC Groningen en Heracles?

[00:01:00]

Zou echt opgefleurd zijn door het debuut van Arjen Robben. Door de terugkeer van Arjen Robben. Ik heb me nog helemaal niet in B. Ik weet niet of in Staley was. Ik heb er helemaal niet in beeld gezien, dus ik ga er vanuit dat ie of ergens verstopt zat of en of ook thuis zat te kijken of misschien aan het barbershop was. Ik weet het niet, maar hij deed niet mee en die wedstrijd had hem heel goed kunnen gebruiken.

[00:01:21]

Want ja, wat wel? Waar zit je naar te kijken? Er wordt zoveel gewisseld. In de tweede helft verschenen er een heel andere Herakleios in het veld. Op twee spelers na. Uhm, Groningen in de 2e werd dat soort jongens in Groningen heel jong, zelfs heel piepjong aan die jongens van 18 en 19. Nou, die deden hun best. Maar dan heb je toch het idee Jakszyk. Ja, ik zit te kijken naar jongens die misschien eens een keer een invalbeurt gaan krijgen, of die nog waarvoor de tijd gekomen is en de man die wel talentvol zijn.

[00:01:51]

Maar dan zit je niet naar Groningen en Heracles te kijken zoals je straks in de competitie die ploegen ziet. Dus het zijne. Ja, het zijn oefenwedstrijden en idd. Normaal gesproken zenden wij dit soort oefenwedstrijden niet uit en nu wel. En dan zie je dus inderdaad de Remco Balke en Kyan slordig spelen. Maar in Groningen. Rob is aanvoerder gemaakt. Ja dat Afellay vorig jaar ook bij PSV is, dan moest ik ook meteen.

[00:02:18]

Ik weet wel vrij zeker dat ie er niet was overigens, want Fox was volgens mij met 431 camera's, acht drones en en nog een soort robot camera die over het veld. Reedie hadden ook wel gerekend dat het de terugkeer van Arjen Robben zaterdag zou plaatsvinden. Volgens mij hoe uitgepakt hadden? Je bedoelt dat al die 431 camera's hem en Soldo nog een camera op de maan volgensmij. En dat was net het moment dat de RAI Vloet op de kruising van paal en lat schoot.

[00:02:44]

En dat had de keeper van Gory. Maar dat zag niemand door zo'n UFO die op aankwam waaien. Een heel raar camera, een shot. Maar daar zit wel waar wat Frank zegt dat dat de waarheid nu opeens dit soort wedstrijden beoordelen. Normaal gebeurt dit ergens begin juli op een amateur veld, vaak voor weinig publiek. Ook voor heel weinig publiek. En en en ja, dan zie je dat niet. En dan zijn het de eerste bewegingen van spelers die euh ja, die de vakantie kilo's eraf aan het voetballen zijn.

[00:03:07]

Nog wel wat hebben hoor die amateurwedstrijden? Je bent ook vaak bij Groningen bijvoorbeeld geweest als ze weer in het land waren. Dat vond ik echt wel heel erg leuk en dit vind ik helemaal niks. Hoe gedraagt het publiek zich na een doelpunt? Maar dat weten we niet. Alsof het een groot complot is. Ze maken nauwelijks vijf wedstrijden tripels en Utrecht was sowieso geen publiek.

[00:03:29]

Dus dat wisselt ook nog per per wedstrijd. Te veel natuurlijk wel. Want ja, we besteden nu wat aandacht aan euh, dat natuurlijk wel allemaal confrontatie zijn tussen Eredivisie teams. Normaal als je oefent doe je dat inderdaad tegen een lokale amateurclub, dus er is nu wel meer reden natuurlijk nu om er wat mee te doen dan. Los van het feit dat we ook al vijf maanden geen voetbal gezien hadden. Het is niet helemaal een normale voorbereiding zoals we de afgelopen jaren gezien hebben in het opgetuigde en dat is ook oma om het tv contract toch nog iets meer waard te maken.

[00:03:56]

Het is natuurlijk zijn negens spel, spelen ondertussen uit en ga je helemaal niet goed maken. Dat is helemaal niet aan de orde, maar ze hebben nu wel een maand. Fox heeft een maand waarin ze heel veel live wedstrijden uit kunnen zenden en dat is dan toch iets aansprekend. Euh. De twee eredivisieclubs dan dat ze echt tegen tegen waren. Niet toevallig naar een stukje.

[00:04:13]

Ik kon niet helemaal uitzitten, want daar was niet Boeijen Groep voor naar NAC. NAC is 1 keuken kampioen divisie, NAC tegen Heerenveen. En je ziet dat al die teams zijn nog niet compleet. Heerenveen speelt bijvoorbeeld zonder iemand die een doelpunt kan maken. Hebben we nog geen spits? Nee, daar spelen opgeven met een 15 jarige speler niet gemaakt.

[00:04:34]

Inderdaad, nee, dat speelt ook in Groningen parten. Die maakte wel een doelpunt, maar dat kregen ze echt op een presenteerblaadje. Die hadden ze anders zelf nooit gemaakt.

[00:04:42]

Maar het is ook wel een beetje, want je ziet wat er gebeurt. PSV wil oefenen tegen een amateurclub die bubbel. Het is ook wel verstandig om die bubbel natuurlijk een beetje in intact te houden, want om om ploegen tegen elkaar of of clubs tegen elkaar te laten spelen die ook ook gewoon regelmatig getest worden op Corona. Want dat het bij PSV mis ging bedoel je als je tegennatuurlijke tegen zomaar een amateurclub gaat spelen, dan is dat niet groter dan dan als je dat de andere kant.

[00:05:05]

Feyenoord is nog steeds niet van plan om al zijn. Spelers te testen? Ik. Ik heb mijn Amelinckx ook niet. Ik heb me niet helemaal verdiept in wat er wat er precies moet. Wat? Wat er volgens de protocollen moet. Maar het lijkt me toch. Als je met elkaar dit aangaat. Deze deze? Ja, toch wel in een hele moeilijke tijden als de competitie begint. Dan moeten ze wel getest. Is dat zo? Nou ja, goed, maar ik vind het heel merkwaardig en je moet hier toch gewoon doen aanzetten.

[00:05:30]

Nu terecht. Met iedereen is iedereen getest. Sterker nog, ik sprak de perschef van euh aan zet. Euh. Zij was ook een dag daarvoor getest. Anders dan mocht ze daar niet eens haar werk doen. Getest. Ik was niet getest. Da's dan weer gek. Een andere zone. Dat is wel zo. Je mag niet in de zomer en uiteindelijk na afloop wel met elkaar in komt. Nee, nee, nee. Nee, nee, nee, nee.

[00:05:50]

Jeroen heeft gelijk. Er zijn drie zones in een stadion. Dat zal je komend weekend, als je wel euh, naar het veld maar ook merken. Je hebt zonder 1, 2 en 3 zonder n is echt kleedkamers spelers. Euh, daar kom je niet bij. Euh dus. Euh. Ik ben er werd niet getest, maar daar mag ik ook niet komen. Zonder twee is dan een soort interview ruimte in dit geval bij Utrecht in de gracht en daar zendt een team maximaal drie spelers aan toe.

[00:06:14]

En de trainer? Je kunt ook niet altijd je eigen spelers uitkiezen. Die worden door de club bepaald om het wel zo overzichtelijk mogelijk te maken. En dan heb je nog zonder. Dat is de rest van het stadion, dus dat is inderdaad wel euh anders. Euh en daarom hoef je niet getest te worden. Bedoel en je houdt de anderhalve meter. Ook met trainers en met spelers sta je nog steeds op anderhalve meter afstand. Maar een mondkapje tijdens interviews?

[00:06:34]

En nee, je hoeft en ik niet. Ik had hem wel bij omdat ik het ook niet precies wist voor de protocollair waren. Cameramensen om je heen staan wel met mondkapjes, maar dat hoeft niet. En ja, je zit ook in de praktijk. Je staat op anderhalf meter en even later sta je toch weer je rug aan rug ook met euh, aan een slot of met je cameraman of met een geluidje jonger dan ineens valt het weer weg. Dus helemaal euh.

[00:06:54]

Volgens de protocollen blijft het ook niet nog wat anders. Strengere Jeroen, jij weet het ook. We hebben de richtlijn al gezien rondom ons elftal, maar zenden dat straks uit in in september. Euh, dan moet je bijvoorbeeld om een hele recente korona test bij je hebben om überhaupt de arena in te mogen. Maximaal drie dagen. En dat betekent dat je als twee interlands achter elkaar gespeeld worden, dat je twee keer moet laten testen. Maar goed, terug naar Feyenoord.

[00:07:19]

Ik neem toch aan dat als zij het dit soort wedstrijden gaan spelen waar waar deze protocollen voor gelden dat wel gewoon allemaal getest, maar ook bij de oefenwedstrijden dat ze gewoon getest moeten zijn.

[00:07:27]

We houden dat in de gaten, want het zou natuurlijk bezopen zijn dat als zij doen wat tghz zouden spelen dat aanzet wel helemaal getest.

[00:07:34]

Ze spelen dit weekend tegen Sparta. Ik neem aan dat Sparta, als die zich laten testen ook eisen dat Feijenoord dat ook gaat doen. Ja, het is een feit, maar er werd weer gevoetbald.

[00:07:47]

Ik was zelf bij Utrecht aan zet. Euh, nou, het is allemaal heel prematuur. Dat geef ik toe. Maar het was wel een verschil in Utrecht. Wat ook twee weken langer in training was. Speelde eigenlijk wel heel erg leuk voetbal. Een aanzet. Dat het totaal anders aanpakt. Die hadden een team zeg maar opgesplitst in in de helft. De eerste helft van het A-elftal, de andere helft in de tweede helft had t nog wel heel erg moeilijk en miste ook bovendien de nog steeds een wat.

[00:08:09]

Ja dat scheelt based enorm boertjes. Koop mijn Arce. Dat was wel heel raar. En nee, je moet niet heel gek opkijken als dat misschien wel het duo gaat worden, ook in het begin van de competitie. Uhm, 2 voetballende centrale verdedigers, daar houden ze bij aan. Zet wel van Uhm, een linkspoot en een rechtspoot. Uhm ja, t. Het zou kunnen. En blijft natuurlijk een ontzettend leuk gegeven dat vorig jaar de ene aanvoerder was van jong aan zet en de andere aanvoerder van het Göta zit en nu dus ook nog naast elkaar.

[00:08:36]

Ze schelen maar 2 jaar goeie voetbal. 22 20 leuke kerels. Ook Lewin is de andere optie. Uhm, maar ze zitten nog een beetje krap. Kramer speelde nu n helft 23 jaar. 1 linksbenige centrale verdediger, maar al heel lang bij de club en nog heel weinig gespeeld terug. Vlaar is nog geblesseerd. 1 jaar kost zijn duurt nog even, maar die komt er ook aan. Ja, ze kijken nog wel naar een linksbenige centrale verdediger. Die hebben ze nog wel.

[00:09:01]

1. Als ze die kunnen vinden, dan kan Copijn eens terug naar het middenveld, wat ze natuurlijk wel graag willen en wat hij graag wil. Uhm, maar gevoetbald iets anders is uhm nog serieus zou ik bijna willen zeggen. En Jeroen Stekelenburg? Jij snapt dat allemaal in de ons iets van uitleggen, want ik vind het wel ingewikkeld en toch. En gedoe bij de FIFA. Gianni Infantino, de grote baas uhm, wordt nu via de rechtbank in Zürich best wel achtervolgd omdat die met Michel lauwerde federaal procureur daar in Zwitserland een aantal illegale bijeenkomsten gehad zou hebben.

[00:09:35]

Die hebben afspraken gemaakt. En dat mag volgens de rechter in Zwitserland eigenlijk niet. Uhm, wee B. Wat was daar nou aan de hand? En waarom mogen die twee elkaar niet ontmoet als ze gaan willen dat het verhaal gaat?

[00:09:46]

Dat dat ze dat op zo'n informele manier hebben gedaan? Dat dat ongepast wordt genoemd? En dat dat als je de ene. De voorzitter is van de FIFA. Dat speelt overigens ook af van de tijd ervoor dat ie nog de secretaris generaal was van de FIFA om er onder Blatter. Uhm ja, ze hebben een aantal ontmoetingen gehad. Daar is daar. Daar wordt ook niet over gelogen ofzo. Dat is wel duidelijk. Het gaat nu met name over een ontmoeting.

[00:10:07]

Juni 2017. En dat schijnt op zo'n toch wel een beetje informele. Maar dit wordt kopmaken dan zelf aan schimmige manier gegaan te zijn. Dat dat daar een onderzoek naar in is gestelden is er na een speciale aanklager. Euh. Aangesteld? Stefan Keller en euh. In die in dat proces heeft die Michel Rauber die jij net noemde, die heeft ontslag genomen. Ja, dat maakt het natuurlijk allemaal wel weer een beetje verdacht. Dan valt het woord vifa.

[00:10:30]

Dat is nog verdachter, dus een verhelderend L'Auberge was wel degene die in het verleden een corruptie onderzoek bij de FIFA. Dus dat er contact geleidt dus dat er contact is tussen de FIFA en en Lauer. Dat is op zich niet zo gek, maar er wordt nu en wordt over een aantal dingen gesproken. Onder andere misbruik van je functie van de macht die je dan hebt in functie. Het is een beetje schimmig. De FIFA is dit weekend zelf met een reactie gekomen en die zeggen is echt helemaal niks.

[00:10:55]

Euh euh, gebeurt. Nou ja, wat moet je anders zeggen op zo'n moment? Maar zijn ze zes stellen bijvoorbeeld ook. Ze zetten Infantino niet op non-actief bijvoorbeeld. Die blijft ook gedurende het onderzoek gewoon de voorzitter van de FIFA en blijft en blijft zijn werk doen. Dus het is een beetje. Kijk, ik moet wel. Ik moest wel gelijk toen ik dat las denken aan naam en je aan na 2018. Aan een congres aan de vooravond van het WK, toen in Van Infantino, die natuurlijk de te grote boef!

[00:11:20]

Voor de buitenwereld Blatter opvolgde. En dat leek een frisse wind te gaan waaien bij de FIFA. Maar op dat congres ook wel een man. En hij is ook wel tamelijk megalomaan. Hoor je beetje denken aan Napoleon die zichzelf tot keizer sloeg. Hij kon er tegen zichzelf aanging op dat podium. Vervolgens in zes talen. Euh, het publiek toespreken. E FIFA voorzitter was niet zo. Nou ja, dat klopt wrang, maar nee.

[00:11:41]

Maar ik denk het haveloze sustain die. Daarom misschien wel heel erg geluk gehad dat ze op een gegeven moment rol gekregen als als als als voorzitter die Tuuk wel tamelijk van onbesproken gedrag was. Maar je zou de FIFA ook een keer zo iemand gunnen die die dus niet zo, maar ook een paar dingen Blatter boe. Voor de buitenwereld zeg je, dat kan voor de buitenwereld wel afvallen. Was gewoon een ongelofelijke boef natuurlijk.

[00:12:03]

Uhm ja, toch maar een podcast mee vullen. Maar ik denk wel dat ze zich ook laten horen toch? Ja, die hij zich nu laat horen. Die vent die hij diende was de eerste. Die van Infantino moeten op non-actief gesteld worden en een onderzoek dat doen. Wel, die FIFA voorzitter Sepp Blatter, die wel? Nee, want volgend jaar loopt de schorsing van Blatter af. Overigens zal de drie niet willen terugkeren, maar uhm toch nog even ik.

[00:12:25]

Ik had wel het idee. Er is zoveel gebeurd bij de FIFA in het verleden. Dat was echter natuurlijk niet de een optocht van van boeven die allemaal een zak gevuld hebben. Bijna allemaal. Uhm. Dat leek wel rustiger. In dit geval heb je toch ook een beetje Dédé? Euh, is dat wat spijkers op laag water zoeken? Dat gevoel krijg je wel, alleen dat durf je natuurlijk niet direct hardop uit te spreken, omdat omdat ze gewoon schijn tegen hebben.

[00:12:45]

Dat is een beetje mijn gevoel daarbij van. Uhm ja, dat deed alles wat in het verleden gebeurd is.

[00:12:50]

Dan zou je bijna zeggen want dan had het de krant niet gehaald. En onder Blatter nee, nee, nee, nee, dat dat.

[00:12:56]

Ja, kijk maar. Die Zwitsers zullen ook heus wel een beetje voorzichtig zijn om meteen dit allemaal weer over zich af te roepen. Dus er zal heus wel iets zijn, want anders dan gaan ze echt niets aan zo'n onderzoek instellen. Maar ja, uhm uhm da dat het niet zo'n grote zaak is als uh was wat Blatter uiteindelijk koppen gekost. Dat lijkt me voor nu wel duidelijk. Maar misschien komt er nog wel iets. Uhm ja, komt er nog een goed?

[00:13:16]

Ja precies. Ben benieuwd. Ik weet het niet. En dat ie ijdel is? Infantino dat. Dat weten we. Maar ook tot nu toe was er natuurlijk wel relatief een stuk rustiger binnen en binnen de FIFA. En ook trouwens, bij de UEFA lijkt het allemaal wat in rustiger vaarwater. Die Severinus is op zich wel. Wel iemand die die een tamelijk goede indruk maakte. Vooralsnog bedoelen we waar in Nederland misschien een beetje skeptische iemand uit Oost-Europa en in die strijd die hij wil natuurlijk die strijd van vervaldata van Praag.

[00:13:45]

Maar Uhm ziet er daar wel redelijk rustig uit. Of heb je aan de geburen niet hele gekke dingen? Dan zouden we wel weten. Uhm, we gaan even naar Ajax. Ajax afgelopen week in training gegaan als topclub in Nederland en misschien ook wel als nummer één favoriet voor de titel. Uhm, een kleintje als Feyenoord misschien wel, maar toch. Joël Veltman weg krijgt een kans naar Brighton Hove Albion, een club in Engeland waar ze gek zijn op Nederlandse spelers.

[00:14:12]

Uhm, is dat een verlies voor Ajax? Of is dat volkomen logisch dat we hem laten gaan? Allebei zeggen dat vind ik ook.

[00:14:18]

Nou ja, ik. Groot verlies voor Ajax. Hij is inzetbaar in het centrum van de verdediging en als Asbeck en kijk eens wat ze nu nog over hebben aan Beks. Da's niet veel best, maar waarvan ook toch het verhaal nog wel gaat dat ie weg zou kunnen gaan. De belangstelling van Bayern München Toja Fico. Die zal dan ook niet jaren nog blijven. Mousaoui. Dat zijn de Beks volgens mij die Ajax nu overheeft bij Mazzarri toch niet zich bewezen heeft de afgelopen jaren de.

[00:14:45]

Die kan daar spelen en er kan op mijn bek posities. Heel goed jaar gehad. Afgelopen jaar was ik ingehaald door dès, maar jaar voor was. Maar zo wil je natuurlijk wel echt dé revelatie zou ik zeggen.

[00:14:53]

Maar dat zijn het voor een club als Ajax en de de. De pretenties zijn ambities die club heeft zijn is dat niet heel veel keuze? Dus daar moeten wat bijkomen en dat zou een hele goeie geweest ook het beter hebben dan Veltman wilde vorig jaar en toen.

[00:15:07]

Toen er toen een logisch gevolg. Toen hebben ze gevraagd aan om zij nog een jaar willen blijven en dat heeft je toen gedaan. Duke, echt een jongen van de club. Ik vind eigenlijk dat hij in zijn hele carrière onderschat is. Misschien overdreven, want hij heeft honderden wedstrijden gespeeld bij Ajax International geworden. Meegegaan naar het WK van 2014 is dan ben je niet aanvoerders geweest, maar nooit de lieveling van het publiek. Nee, nee, nee, die zijn altijd.

[00:15:27]

Er is altijd wel veel. Hij was misschien wel meer de lieveling van de trainers dan van het publiek. Want, want hij kwam altijd bovendrijven. Peter Bosz koos voor Veltman op rechtsback boven. Uhm uh, ttt wa wel wat toen niemand begreep. Maar er was altijd wel weer een en een reden om hem op te stellen. En ik heb Bosz daar ook wel eens uitgebreid over gesproken. En ja, hij is gewoon beter. En niet alleen voor het team beter.

[00:15:48]

Maar ik vind hem ook gewoon als ze al als AZ ook weer terug.

[00:15:52]

Dat was wel eens een Feld mannetje, net zoals bij Frank de Boer. Maar hij heeft niet elke speler dat wel is. Ja, hij heeft maar dan maar goed. Dat is uit respect voor die jongen bij de ene speler geknokt, benadrukte dat hij bij de andere speler wordt. Het met de mantel der liefde bedekt natuurlijk. En het ligt er ook een beetje aan wanneer je doet wat je Van Dijk had. Totdat het twee weken geleden maar goed was.

[00:16:10]

Timing? Een prima moment inderdaad. Maar inderdaad, dat gebeurt iedereen wel een keer. Maar bij Veltman lag daar vaak de nadruk op. Ja, zou die nou echt helemaal binnen zijn? Dus ik bedoel daarmee te zeggen gaat ie zoveel meer verdienen? Want hij gaat wel naar Brighton Hove Albion. Het is hartstikke leuk, maar als je toch bij Ajax zit?

[00:16:29]

Ja, maar ik weet het niet. En ik kan me ook best voorstellen dat dat een jongen op zijn leeftijd het ook hartstikke leuk vindt om maar om een keer een ander niveau van dat je gewoon een paar jaar in de premier leek.

[00:16:43]

Het ligt aan de kust en het ligt aan de kust van de kust. Het is tamelijk naargeestig hoor, dat dat wel, want vroeger gingen Londen op vakantie naar dat. Nou Britten. En daar is een strand, daar zijn mouwen. Wat wil je nog meer precies als verlepte pier? Nee, maar tegenwoordig neemt natuurlijk voor voor 20 pond het vliegtuig naar Zuid-Spanje. Dus dat deel van Engeland is wel beetje vergane glorie. Maar we zien dat ie als die daar in de basis moeten spelen ook 7 selectie van 37 spelers op dit moment hun rijden en hoofd.

[00:17:15]

Ik snap wel wat die ook bedoelt, want bij Ajax was ie natuurlijk flink in gegaan. En uhm ja. Maar goed dit. Maar dat heeft ie natuurlijk allemaal meegemaakt.

[00:17:22]

En ach, laten wij alles speculeren, maar we weten niet wat er op de transfermarkt nog gebeurt. We krijgen nog een late transferperiode, maar parkeer dat even. Kan Ten Hag met wat die nu tot zijn beschikking heeft met een gerust hart aan het seizoen beginnen?

[00:17:33]

Nee, nee, nee, nee, nee. Geen tweede linksback. Dee Dee Dee Dee Dee Dee Dee Dee moet een bak bij. Gaan we naar het centrum van de verdediging kijken? Blind heeft zich bewezen. Alvares, Schuurs, Mikojan en Martinez. Martinez en Blind hebben zich bewezen, kunnen we zeggen. Allebei linkspoot die ze allebei plaatst. Vraagtekens achter de twee is weinig. En ze hebben Botman laten gaan. Als je een gok zou hebben, vertrokken ze niet.

[00:18:03]

Frank op. Op Timber, het grote verdedigende talent is daar ook niet achter gekomen. Je een casino hebben zitten, twee van de eentje links en eentje centraal, dus dat lost meteen alle problemen op. Nou goed, het zou kunnen dat je Kalevi zo goed vorig jaar keer zien spelen en van die twee jongen in het eerste van Ajax. Een echte revelatie is het met Frank eens.

[00:18:25]

Je kunt niet met dat soort jongens. Ben je niet klaar voor. Voor de Champions League weet je Ajax de beste? Jawel maar.

[00:18:33]

Maar de ambitieniveau van Ajax is dusdanig dat je middenvelder Donny van de Beek nou ja, bewezen waarde maar blijft, die weten we niet zeker. Laten we zeggen dat ie blijft. Kudos is gehaald voor de basis kan de nummer kan op 10 spelen. Hebben we nog niet gezien. En de andere middenvelders Wijting, Gravenberch, Labyad, Marín, Eijkelkamp. Je hebt het gevoel dat er wat ontbreekt. Nou ja, eigenlijk ook heel goed zien spelen in de Champions Like'.

[00:19:04]

Dus misschien als zo'n jongen een aantal weken achter elkaar echt Eijkelkamp?

[00:19:09]

Uh. Dat was niet bang voor Ronaldo weet ik nog niet over het talent dat zijn enige claim to fame blijft. Er zijn vijf minuten Jong Ajax gemaakt, maar enkele komen eigenlijk ook een nummer 10. Dus zegt Van de Beek is basis. Dan heb je al Alcuinus Eijkelkamp. Dat is wel aardig bezet. Maar Arno gaat ie want, want Ajax heeft natuurlijk niet echt met zo'n nummer 10 gespeeld met een hele aanvallende nummer 10 als. Dat is juist ook de reden dat er gegeven met Ziyech nare naar.

[00:19:33]

Dat was wel een klein beetje het puzzelstukje dat op z'n plek viel natuurlijk. Dat dat dat ze met de benen achter gingen spelen eigenlijk. En met met met twee lopers op het middenveld in plaats van een 10 die eigenlijk moeders wil laten spelen, dan is dat volgens mij wel iemand die achter de spits moet breken. Ik ken hem natuurlijk niet, maar net zo als je dat jullie hem waarschijnlijk niet heel erg veel hebben zien spelen kan hij niet gewoon van de zijkant spelen.

[00:19:53]

Nee. Nou, dat heeft ie nog niet gedaan volgens mij. Volgens mij is dat 9 of 10 veel meer. Anthony is een jongen die van de zijkant speelt. Daar heb ik wel gekeken naar de aanval en hebben ze heel veel van die jongens die van de zijkant kunnen spelen. Tadic kan in de spits. Promiss neer is Anthoni na Noa Lang hebben ze nog en ze zijn nu in de weer met een Japanse speler begrijp ik. Die wordt genoemd een Japanse speler die die toen ie 11 was al naar Barcelona ging.

[00:20:23]

Daar vier jaar heeft gespeeld in de jeugdopleiding. Terug naar Japan is gegaan, waarschijnlijk vorig jaar door Real Madrid. Waarschijnlijk een voldongen feit is deze podcast online staat. Ik ben maar ik weet het niet verhuurd door Real Madrid aan aan Majorca en nu wordt hij genoemd als als een adverteerder. Ik heb me bij Majorca zien spelen, ook een buitenspeler, maar daar hebben ze inderdaad heel veel van. Ja, ze hebben een groot talent, zijn 19 jaar ook buitenspeler.

[00:20:47]

Denk jij? Daar hebben jullie er nog al heel veel van. Dus mag ik nog even de naam opgooien? Davy Klaassen zou ik niet halen hoor. Nou, die heb ik me. Bovendien heeft ie maar die is niet beter dan met alle respect dan Vondelbeek natuurlijk. Is geen twijfel maar als je ze haalt. Ik denk dat Van der V. Van de Beek weg gaat. Dat is toch een voldongen feit? Klaassen niet zo'n geweldige speler in de Bundesliga.

[00:21:09]

Niet dat je daarvan. Goh, wat zou die Wilke bij Ajax speelde dit seizoen bij Bremen? Lijkt mij nou niet een speler voor Ajax. Nee, dat zou ik zeker niet doen. Maar aan de andere kant. En Frank is het elftal schetst hij heeft helemaal gelijk. Ik heb ook het middenveld even uitgetekend. Wijting. Hij kan Blind of Martinez doorsturen naar het middenveld. Dat zal je misschien wel bijna moeten. Anders heb je ijking Gravenberch. Maar in die het vorig jaar niet heeft laten zien dat ze nou eigenlijk zeg maar je je je controlerende middenvelders een beetje.

[00:21:35]

Dat is wel. Dat is wel dunnetjes, want jij?

[00:21:37]

Je begon met de vraag is Ajax klaar voor voor dit seizoen? Maar het beeld dat je nu schetst is wel heel zorgwekkend. Bedoel dat er eigenlijk nog in elke linie wel iemand echt een basisspeler bij moet worden? Nou ja, ze hebben tuurlijk met Tadic in de spits gespeeld. En Arias Traoré, dat lijkt me wel goed bezette. Daar kun je toch wel mee spelen. Maar uhm, t is de enige die eigenlijk een optie is als ik echt als basisspeler op dit moment bewezen is.

[00:22:02]

Tadic bedoel, Huntelaar is. Ik denk 36 of ja en 35.

[00:22:07]

Kortom, Inter verspeelde hier natuurlijk ook. Jawel, maar ik geen 34 preciezen. Ga je geen 34 wedstrijden per jaar Promiss? Zou kunnen natuurlijk. Daar kun je er wel een beetje mee schuiven. En die die Anthoni. Dat is echt dat dat type Robben, dat is ook echt. En na 1 linkerbeen aan de rechterkant binnenkomen. Uhm, maar daar kun je volgens mij niet heel veel andere kanten mee op. Dat is wel een beetje waar die waar ie moet spelen, want de V.

[00:22:30]

De vraag werd ook aan Tena gesteld. Gesteld dit weekend is hij uhm ja, de opvolger van van Ziyech. Nee ik. Ik had hem veel meer gezien. Heb je nog niet gênant veel meer gezien als de opvolger van Perez, waarvan ze verwacht hadden dat ie al weg zou zijn? Zou nog kunnen gaan kunnen gaan gebeuren. Maak je zo'n type niet heel? Dus die zal wel. Maar nog even over uhm. T probleem is. Het afgelopen jaar waren er best veel spelers die we waren een vraagteken achter konden zetten.

[00:22:58]

Van gaan niet naar de komende jaren bij Ajax. Echt een basisspeler worden zijn niet goed genoeg en die zijn eigenlijk allemaal nog h. Dus 1 a alvares noemt Frank al een McKagan. Hebben we nog Schuurs Mary uh Marín uh. Maar ook de jonkies natuurlijk uitingen Gravenberch uitermate getalenteerd, maar het zijn nog geen spelers waar je gewoon helemaal op kan intekenen. d'Amis dames bedrijven dan wel een paar van. En er zijn er echt 5 onbetwiste basisspelers van de laatste twee seizoenen zijn naturae vertrokken, dus dat is ja, dat de.

[00:23:27]

En nogmaals, ik denk wel dat er wat de DA dat er wat bij moet en eigenlijk dus nog een keer antwoorden op een eerdere vraag gaan ze Veltman mist in de selectie? Klopt. Klopt. En. En bovendien Onana natuurlijk, die eigenlijk ook wel toren heeft gekregen al euh, afgelopen seizoen van blijf nu nog en dan gaan we volgend jaar eventueel aan een transfer meewerken. Ja, volgens mij zelfs als ongeveer dezelfde afspraak mee gemaakt als met Veltman. Dus als er Aviko trouwens ook zelden afspraken.

[00:23:53]

Dus als er echt iets komt voor Nana geïnteresseerden.

[00:23:59]

Leverkusen dacht ik ga je ontkennen dat later weer maar maar is als is al. Als hij weggaat is dan Stekelenburg gewoon de nummer 1 of is ie wel weer een reservedoelman en moet er een eerste keeper komen? Nou van de Gypsies, dan hebben Tarski, Scherpenh. En Stekelenburg zal Stekelenburg het hoogst in de pikorde staan lijkt mij. Maar ik denk dat je dan inderdaad je mond moet houden hoor. En een hele goede ervaren keeper, maar die zijn er ook niet allemaal.

[00:24:22]

Maar ze kunnen toch een Bizot halen van Assad. Qua type keeper. Dat ligt toch niet graag laat gaan eerlijk gezegd. En het ligt natuurlijk ook een klein beetje aan. Wat moet je ervoor betalen? Ga jij dan? Want wat ga je dan 15 miljoen betalen voor een kweek? Zeg maar wat hoor. Maar wat je krijgt van Onana misschien? Ja ja, ja ja. Kijk wat wel de ervaring is van ik denk twee seizoenen geleden dat Onana op een gegeven met een aantal wedstrijden miste en dat ze dat ze toen natuurlijke eigenlijk geen goeie, geen goede tweede keeper Lamprou toe moest gaan spelen.

[00:24:53]

En dat. Dat was wel toen hij ze natuurlijk direct. Uh, die die Poltergeist Varela die vooral was in de kleedkamer volgens mij. Maar ze stond precies. Daar was ie wat minder indrukwekkend. Ja, die situatie zullen ze niet meer willen belanden. Dus ik denk ook wel dat ze wat gaan halen als. Als Onana weggaat en ik weet niet denken. Volgens mij wordt die te nadrukkelijk in verband gebracht met Chelsea op dit moment. Toch is het mij serieus, want de rest van de topclubs in Europa is IS is wel voorzien wat betreft goeie Cuypers.

[00:25:19]

Ik zag trouwens wel een hele goeie bij Shuter, maar t is te vroeg natuurlijk. Maar Maarten Paas ook lang geblesseerd geweest. Smulde. Was tghz goed hoor. Pakte een paar uitstekende ballen. Wel fijn dat we ook wat keepers talenten hebben, want dat was minimaal eigenlijk. De afgelopen jaren. Lieten bijna geen jonge keeper zien.

[00:25:35]

Daar hebben natuurlijk vorige week. Dan moet ik dan nu ook even aan denken. Als je dat dan hebt over Nederlandse keepers. Dat viel vorige week natuurlijk ook even in de podcast. Of Cillessen dan? Een optie zou zijn voor Ajax? Zit ik een beetje op een zijspoor geraakt in in Spanje.

[00:25:45]

Maar goed, daarna moet je dan ook veel echt veel geld voor gaan met het gevoel dat die in de jaren na Ajax veel beter is en hard voor op de bank gezeten bij Barcelona. Ik vind trouwens wel mooi. Van keepers gesproken dat de Emme voor Sergio Padt gaat. Dat vind ik echt waar. Het feit op zich dat dat kleine Emme met een hartstikke leuke club en wij gaan voor Sergio Padt nota bene bij Groningen vandaan. Dat vond ik. Maar zij kunnen ze echt echt gaan verrassen dit jaar hoor.

[00:26:13]

Want ik weet niet precies wat en wie er daarachter zit. Bij mij. Maar daar gebeuren toch wel opmerkelijke dingen als je kijkt wat ze niet zijn. En ze hebben daar toch al twee spelers van buiten de EU. Nou is er redelijk van bekend waar die moeten verdienen en het is daarbij. Daar is best wat mogelijk. Er staat geen spelers met een dubbel paspoort. Volgens mij zijn er twee die echt een en een buitenlander 440.000 euro salaris lopen. Padt zou ook geen goedkoper type zijn geweest bij Emmen als we hem hadden kunnen overnemen van Van Groningen.

[00:26:39]

Daar zijn ook daar weer twaalf spelers vertrokken. Dat vind ik wel knap. Dat is nou typisch een club waar ze wel aan het doodstil acteren zijn van nou, waar willen we heen? We willen omhoog. Uh ok. Dat moeten we ook gewoon af en toe spelers laten gaan en daar weer beter voor terug halen. Die trainer een goeie trainer. Ja, dat is wat. Dat ziet er wel fraai uit natuurlijk. Sfax ambitie zal niet zijn handhaving voor.

[00:26:57]

Ik wil echt wel naar het linkerrijtje. Nou ja, als je zoveel lijkt met bijvoorbeeld PEC Zwolle om maar wat te noemen, dan het wel. Euh, meer hoofdpijn hebben als trainer van Zwolle op dit moment in Emmen.

[00:27:08]

Nou ja, ja, maar blijft natuurlijk heel um. Die hebben wel de kans gegrepen die ze aan is geraakt door de KNVB. Om te denken van na gaat het toch eens over een andere boeg gooien met al die Engelse en. En ja, dat was natuurlijk belachelijk. Die hebben zich wel laten zien. Uhm, deze week belangrijker? Eigenlijk wel, want de deur gaat gewoon Europees voetbal komen. Europa niet. Maar nog interessantere Champions Lycra. Kan me voorstellen wat jullie er ook naar uitkijken, want dat zijn allemaal allemaal topwedstrijden.

[00:27:35]

Ik moest maar even op krijgen. Euh, Juve tegen Lyon. Eerste duel was 1 0. Lyon City Real eerst duel 2 1. City Bayern tegen Chelsea. Bayern won de eerste al in Londen met 3 0, dus die zijn wel veilig. Barcelona en Napoli. Eerste duel n. Eigenlijk is er bij 3 wedstrijden nog alles te winnen.

[00:27:56]

Napoli en Lyon moeten niet de Champions Like' winnen. Heeft Ajax een probleem? Oh ja, of was het een Lyon willen winnen? Is de enige route voor Olympique, de enige route naar Europees voetbal en waarschijnlijk ook bepalend voor wat zij winnen. In de loop van de carrière van Van Memphis. Ja, ik geloof dat ze daar nog wel over gaan hebben, maar die weet ik niet. Die gaat dan wel weg denk ik na die die die hij die speelde de bekerfinale was vrijdag of zaterdag was de koepel.

[00:28:25]

Klopt, maar ze hebben de twee beker. Net als in Engeland hebben ze in Frankrijk twee bekers. Inderdaad de Coupe de France en de Coupe de la Ligue. De. De line up is alleen voor professionele clubs en de andere is ook voor het laatst trouwens de stoppers mee eens, maar lijkt me ook gelijk te hebben opgegeven. Weet je waarom?

[00:28:40]

Nee. Weet je waarom? Dat was al voor Coronel bepaald dat dit het laatste seizoen is. Verkoopdaling? Ik stop ermee omdat er geen enkele zendgemachtigde me werkelijk geen enkele zin meer was die dat wilde uitzoeken, maar dat wel voorstellen zijn ingeleverd. Mogen. Nou v s g dat weg moeten zien en dat was een straf. Ja ja, die beker bestond er pas sinds 19 3.9. Dus dat is zo'n commercieel gedrocht. Weet je, ze dacht dachten dan nog meer geld te kunnen verdienen.

[00:29:08]

Toen we nog een beetje de finale ook. Maar t was wel interessant dat Memphis meedeed natuurlijk. Maar je hebt er normaal gezien dus ik denk dat jij het even 80 minuten meegedaan. En ik bedoel in Memphis scoor je nog wel zien dat ie terugkwam van een blessure. Maar eigenlijk, als je dan niet geweten hebben welke speler terugkwam van een zware knieblessure, dan zou je hebben gezeten. Allemaal komen ze daarvoor in aanmerking. Misschien is ook wel dicht. Bij mij staan de drie momenten bij van van Memphis.

[00:29:34]

N een halve kans. Dat was een goed moment vlak na de rust. Dat is een moment geweest dat hier zelf een aanval opzetten. Die kwam via een bolg bij hem terug, maar dat was veel te moeilijk en de bal op doel schoot het stadion uit en die schoot het stadion uit. Het moment dat ie de aanvoerdersband overdroeg. Maar hij gaf ook nog een soort voor assist op de grootste kans van De Jong, die nog teruggelegd. Ik heb ik door de staat een filmpje op YouTube waar alle balcontacten van Memphis in die wedstrijden achter elkaar zijn gezet.

[00:29:59]

Nou ja, wat je wel ziet is dat ie toch wel in je zit. Je ziet zijn stijl direct terug, dus vrij sterk aan de bal en kan goed met z'n rug naar de duels spelen. Zo lang niet gespeeld en zo'n zware blessure is niet dat. Er wordt heel wat druk geleefd. Er wordt heel nadrukkelijk genoemd bij Borussia Dortmund als opvolger van de censuur. Ja, nou ja, dat zou wel interessant kunnen zijn als hij die bal aanneemt met de rug naar het doel en die halen want de diepte.

[00:30:21]

Dan hebt u wel een aardig duo denk ik. Wel opmerkelijk trouwens dat de trainer als elftal geen interland heeft gespeeld. In in de in de periode. Nee dus. Dus dat is wel euh ja. Als Korona dan hier en daar nog wat.

[00:30:35]

Dit is voetbal. Voordelen voor het Nederlands elftal straks begin september. Dat Lyon ver komt in de Champions League, dat ze met blijven spelen. Dat hij dit doet. Dus ik hoor die zeggen die ook omdat Lyon het niet haalt. Laat die maar lekker de finale spelen. Ik heb niet gezegd dat ik het. Verlies in Amsterdam als ze de finale verliezen. Tenzij dan tegen Napoli is. Klopt, hebben ploegen die nu doorgespeeld hebben toch niet wat voordeel ten opzichte van bobbeltje Bayern hebben?

[00:31:03]

Waar je in het verleden wel vaker vroeg kampioen zien worden en dan daarna kansloos de Champions League. Uiteraard met een goed elftal. Als je naar een tegenstander kijkt. Arnaut Chelsy, die afgelopen zaterdag de FA Cup finale speelde en daarin euh, politiek verloren met een hamstringblessure. Azpilicueta met een uit met een hamstringblessure. Dan hebben ze ten opzichte van aanvallen van Van Na van Chelsea wel een voordeel. Maar ik ben wel met je eens dat ritme natuurlijk al lekker zeker.

[00:31:26]

Zeker na de lange pauze die er geweest is. Maar goed, bij Bayern zag er uit als zo'n machine dat ik daar echt niet zoveel omdat ik maar wat te zeggen. Zeg nou lekker in je ritme blijven. De ander zegt van nou wat rust kan ook wel. Chelsy klaagt steen en been dat ze zoveel moeten spelen. Liverpool idem dito. Ja, daar kan ik me ook wat bij voorstellen. Ja, die zijn klaar Europees voor Chelsea. Op negentig minuten na is het ook klaar.

[00:31:51]

Daarom verder niet, zo denk ik wel. Blijft wel heel grappig dat die man die die verdelingen door die loting je hebt dus inderdaad de Redbull wat al door is razend bal Leipzig excuses Atalanta, PSG Atletico Madrid is zit dan aan de ene kant van het schema, dus daar komt iemand van in de finale. En deze topploegen die we nu net benoemen. Gaat er uiteindelijk ook maar één stacks van naar de finale. Laten we aannemen Juve, City, Bayern en Barcelona.

[00:32:16]

Ook daar kan zich maar één plaatsen voor de finale die de eerste vier nog eens waren. Eentje vanuit Bergamo. Parisiens. Jammer dat Atletico Madrid één daarvan haalt. De finale van de Champions League.

[00:32:29]

Ja, dat is wel. Zou geweldig zijn als dat van niet Pariser mij is dat je een hekel aan grootkapitaal geboren als Telstar supporter is. Ik kijk altijd een beetje naar de kleinere club en die gun ik het beste. Dus ik zou je denken. Atalanta?

[00:32:43]

Ja en nee met het jaar dat er geweest is. En wat er in Bergamo allemaal gebeurd is, dat is al een aantal keer benoemd. Dat zou het mooiste zijn als dit jaar. Als de betreurenswaardige hoofdstad van Van Corona in Italie als Dade Chambers dikkerds.

[00:32:59]

Hoe graag las ik niet dat Apologize moe was en en zo een illusie is? Die is niet alleen maar hoe. Die is een speler die depressief. Begrijp ik wat bij Atalanta stuk? Wel een onmisbare schakel als zullen we gaan zien is wel een heel goeie voetballer, maar dat zou een sprookje zijn. Atalanta Bergamo hebben zo'n geweldig seizoen gedraaid, maar maakt mij toch haha, als je ze de laatste weken zag spelen.

[00:33:28]

Het is jou. Het is ook niet. Het is geen veld vulling, want daar gaat wel wat van uit.

[00:33:33]

Juventus heeft gemazeld door, met name in die wedstrijd tegen zo met die twee momenten penalty's jagen. Maar als je de regels heel strikt volgt, dan dan dan is er ook wel weer wat te zeggen. Maar zou het wel gewoon beter voetballen? Ben je het met je eens dat de belangrijkste die penalty's waren? Want daar heeft heel veel over gezegd dat het weer Juventus, etcetera etcetera. Maar die penalty's en dus bedoeld zijn verschrikkelijke regels. Maar als je zo'n volg ik had het nog moeten zien hoor.

[00:33:54]

Als Atalanta die wedstrijd had gewonnen van Juventus had Juventus nog echt wel in de problemen gekomen. Ja, we hebben een tijdje geleden gezegd dat door Corona al de financiele problemen in het voetbal dat natuurlijk te merken zou zijn in die transferperiode. Daar ben ik toch weer verbaasd dat Napoli afgelopen week even 60 miljoen betaald voor Victor Simin van Van Lierop. Prima, dertien goals gemaakt in Frankrijk, vier goals in acht interlands dus. Laten we echt aannemen dat het een uitermate talentvolle Nigeriaanse voetballer is.

[00:34:22]

Maar 60 miljoen Napoli. Corona heeft helemaal geen vat lijkt het op die hele transferperiode.

[00:34:29]

Nee, we hebben natuurlijk al al meer van dat soort transfers gezien. Timo Werner naar Chelsea. Uhm ja, dat zal invloed hebben. Maar er is altijd wel weer een naam ergens na een een en een gek die er wat van geeft. Om dat spreekwoord maar een klein beetje uit elkaar te trekken. Ja, dat dat dat zal. Dat zal altijd. Is natuurlijk voetbal. Dat gebeurt altijd. T Gebeurt. Dat gebeurde tijdens de economische crisis. Dat zal nu gebeuren.

[00:34:52]

En kijk het t. Het voordeel is als dat in de top gebeurt, dat het ook wel weer een beetje naar beneden toe druppelt. Dus dat. Dat had misschien ook wat wat goeds betekend voor de voor de clubs in Nederland. Maar dit is toch stiekem allemaal te wachten op een paar transfers. De meeste om wat geld te verdienen, al zeggen ze vaak van niet. Maar van Botman is naar Niel. Nou ja, goed, maar daar heb je het al.

[00:35:12]

Dan een beetje miljoenen. Nee zeker. Maar goed in de AA als Napoli dat betaalt voor 1 euro voor een speler aan Lyall en Lille koopt weer in Nederland een speler waar Ajax van profiteert en Heerenveen van profiteert. Nou ja, dat levert dan ook misschien weer wat op voor de fans van Frank. Weet je je nou zo van profiteert? Waarschijnlijk was V gehuurd. Er was een regeling dat zij mochten meeprofiteren van een eventuele transfer. Daar kunnen ze inderdaad een spits van euh van zoeken die ze nog niet hebben.

[00:35:38]

Uhm, ongeveer tot slot denk ik als jullie dat ding hebben Robert vooral uhm. Ze zijn heel blij in in Zeist met de KNVB, want de D. D. De Var het afgelopen jaar toch uitermate vaak overhad. Krijgt nu ook die buitenspel technologie stoffer zeg maar, die we kennen van Europees voetbal en van de Premier League. Als je over de FAR praten tot in detail kunnen zien of iets wel of niet buitenspel is, betekent dit dat we af zijn van alle problemen en en dat we gewoon dit jaar niet hoeven te hebben over de vraag of het wat gaat betekenen?

[00:36:09]

Nee, erger worden ze alleen maar erger. Want nou ja, kijk, in principe is is is de boodschap nog steeds dat de vör uitsluitend ingrijpt wanneer de beslissing van de scheidsrechter duidelijk fout is. Maar dat kan niet bij buitenspel duidelijk fout of buitenspel is. We gaan bij het buitenspel. Wordt er nu 1. Dat gebeurde al in de Champions League. Dat gebeurt al in de Engelse competitie. Ik word er gemillimeterd en daar worden een soort laserstralen getrokken en als wordt aan overdreven.

[00:36:39]

Als je dan een neus randje buitenspel loopt, dan kan een doelpunt worden afgekeurd, maar daar word je niet blij van wordt. Maar hoe zou je die regel Frank voor buitenspel willen willen omschrijven? Waar de vaart wel of niet in moet grijpen? Want bij bij V. Als de scheids dat de duidelijk fout zitten. Ja, maar wat is dat dan duidelijk fout? Hoe beoordeel je de marge inbouwen? Maar dat kan niet, want dan wordt dan wordt de marge wordt de scherpe lijn dus.

[00:37:02]

Het heeft geen zin om te zeggen we doen het pas bij 30 centimeter. Want dan maar.

[00:37:05]

Je weet wat Arsène Wenger heeft voorgesteld en die heeft voorgesteld om alleen maar naar de stand van de voeten te kijken. Jawel, maar dat wordt in ieder geval die rare toestanden die bij de stand van de voeten kun je toch ook weer een lijn trekken op de stand van de voeten dus. Dus ik denk dat we dat we dat we echt moeten accepteren. Ik ben helemaal met Frank eens dat je, want dat gebeurt in Engeland natuurlijk nog. Nog meer naar de letter van de regel dat jij dat beschrijft dan in Nederland.

[00:37:30]

Daar grijpt de FA inderdaad alleen maar in als het als het een flagrante blunder is bij mij. Bij situaties hier in de twee behalve bij buitenspel, behalve buitenspel. En ik denk dat je daar naartoe moet, want je kunt bij buitenspel. Dat is nou eenmaal zo'n zo'n duidelijke harde ja of nee. Je kunt niet een beetje buitenspel bijna op het van de scheidsrechter ook een rode en een groene lampje komen. Over wel of niet iets buitenspel is uit die discussie, maar dat kan volgens mij niet.

[00:37:55]

Arnau omdat je omdat je wel het beeld door de wordt een stoflongen aangetrokken. Maar je moet wel het beeld op het goede moment stilzetten. Dus het is dus dus niet hinderlijk spelen om dan toch maar buitenspel. Afschaffen. Maar als je de voetbal is gebaat bij doelpunt. Je gaat. Je wilt doelpunten zien en je wil niet doelpunten afgekeurd zien worden. Eens, en die worden soms het mooiste doelpunt en spontaneïteit omdat het veel minder. Na 5 minuten studeerde blijkt dat er ergens een centimeter van een halve centimeter.

[00:38:25]

Maar nu ga ik echt flauw doen. Frank B. Bedoeling is om dezelfde reden worden er ook op goedgekeurd. Want want want de regel is ook je moet doorlaten als er twijfel is laat je doorspelen. En dan kunnen we achteraf namelijk nog uh als t uh uh als ie. Als er dus toch dan na de aanval gevlagd wordt voor buitenspel kunnen we gaan bekijken of het niet alsnog een doelpunt had moeten zijn. Dus dus in theorie zouden er evenveel doelpunten afgekeurd moeten worden als.

[00:38:49]

Als het alsnog toegekend aan één van de punten anders dan van ADO. Want nou ja, ik ik, ik. Ik heb er heel veel. Ik krijg. Ik krijgen al meer moeite mee om dezelfde reden dan die van K. Ook wel aanvoert. Ik bedoel we. We gaan er dan kijken naar die ene die die ene okselhaar, die ene schouder die net ingedraaid staat. En dan wordt er straks een fantastische goal afgekeurd op grond van deze software. Uhm.

[00:39:09]

Volgens mij is het enige wat je zou kunnen doen om maar eens een hele rare regel. De VAR bekijkt op normale snelheid dat doelpunt. En dan zegt ie nou, dit is toch duidelijk wel of geen buitenspel, want daarmee van de centimeters af. Alleen daar laat je het wel aan de beoordeling van de var da da da. Dat zou kunnen. Dat die mensen die verkeerd gaan beoordelen. Dat is dan geaccepteerd. Maar dan bekijkt je dus de buitenspel camera.

[00:39:28]

Dus de camera die op de goede plek aan het bekijken op normale snelheid. Als je denkt van dit moet echt niet. Dan ga je daar wat aan doen dat alleen. Ja dan. Eigenlijk ben ik ook voor die lijn wel om de schone dan de grote fouten eruit halen waar het ooit voor bedoeld is. Want ik heb nu teveel het idee. Mijn idee dat wordt een doelpunt gemaakt en de vorm is dan de doelpunten politie die gaat kijken. Is er ergens een reden te bedenken om hem af te keuren?

[00:39:49]

Maar daar ben ik het met je eens dat dat los van buitenspel moet je dat niet gaan doen. Dus moet je inderdaad het spel het spel laten zijn. Behalve in dat voorbeeld. Is natuurlijk al een miljard keer gegeven over de hele wereld. De handsbal van Ari, want dat is natuurlijk van die momenten.

[00:40:01]

Daar hebben we ooit van bedacht dat er eigenlijk zou moeten komen. Een punt, want wat meteen het hele jaar daar nog even over. Bijna afrollen Nog even kort gaan jullie reactie? AC dc schijnt nog niet helemaal rond te zijn, maar Engelse media meldden afgelopen week al de hele week dat het wel rond gaat komen. Ook voor 40 miljoen. Nathan Aké euh. Naar Manchester City. Een topclub is er. Is dat. Is dat goed voor hem? Gaat ie dat redden?

[00:40:22]

Nee. Ik denk dat ik ook. Ik ben ervan overtuigd. Die jongen zit niet alleen voetballend heel goed in elkaar, maar het is ook een. Een slimme, slimme jonge Kompany is een voorganger. Ja, zo'n jongen vind ik het ook uitstekende Frank Snoeks.

[00:40:36]

Wat ik wel vast zal onderschrijven dat jullie zeggen, maar wat ik vooral zo stuitend zonde vind is dat deze jongen nooit eerder hebben gezien zo veel van deze jongens zo jong vertrokken die je nooit in de eredivisie hebt gezien. Dat vind ik eigenlijk een gemis. Bij hem is er dan nog het voordeel dat ie daar uiteindelijk wel lijkt in ieder geval, red.

[00:40:53]

Want hij heeft natuurlijk al jaren ervaring in de Premier League. Want er zijn natuurlijk ook heel veel jonge spelers die die heel jong vertrekken en die in de vergetelheid raken. En en hij komt dan in ieder geval nog bij de besten komen dadelijk tot boven. Zie dan wat hem dan echt. Tot slot jullie reactie nog. Andrea Pirlo wordt bij Juve trainer onder 23 jaar na fantastische. Toch een fijn gevoel bij een goeie trainer en ook een verstandige route.

[00:41:15]

Weet je niet meteen beginnen met met wat hij vertelde bij zijn aanstelling dat hij al een club in de Serie A had kunnen gaan gaan trainen, ook al een club in de Premjer-Liga. Maar hij kiest ervoor om in het najaar toch enigszins in de luwte. Ik lees overal weer van de Juventus icoon dat Milan ziek fysiek. Met Milan.

[00:41:37]

Nee, dat klopt. Maar kenners zijn duidelijk niet fijn weggegaan geloof ik bij Milan. Volgens mij vond ze hem te oud. En als je daarna nog drie keer kampioen geworden met Ruud van Nistelrooy en methoden die ook bij PSV gewoon heel rustig in de luwte langzamerhand gaan vangen. De jury heeft dat met PSV lang bij PSV gespeeld hoor. Ik bedoel de route. Het gaat om de route. Van Nistelrooij doet het ook rustig aan, vooral met Milan. Maar goed, we weten het niet, maar ik kan me zomaar voorstellen dat dat Pirlo inderdaad een hele verstandige en goeie idioot als je sommige trainers in Italie rond ziet lopen.

[00:42:12]

Jongeren lopen daarin een stelletje idioten.

[00:42:15]

En dat kan toch ook een hele goeie. De trainer van Atalanta is Bari.

[00:42:19]

Ja, een uitspraak die loopt wel goed. En in Nederland hebben alleen maar hele rustige, hele goeie, verstandige trainers natuurlijk. En die Houtkamp. Dank voor deze erg geanimeerde meningen over van alles en nog wat in binnen en buitenland. Dit was de voetbal podcast van de nummers van deze week. Luistert u vooral ook naar de andere podcast die we maken over bijvoorbeeld de Formule 1 en over de Olympische Spelen.

[00:42:43]

De Olympische podcast, de Olympische podcast komende donderdag met Jeffrey Hoogland en Harry Lavrijsen. Nou, dat lijkt me goede reden om naar te luisteren. Bedankt voor dit keer.

[00:42:51]

En dat vond ik in de kast. Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.