Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:02]

Radio 1 Podcast Podcast over. Goedendag! Voetbal Podcast gaat beginnen, net op dat moment loopt Jeroen Grueter weg. Wat ga jij nou weer doen? Dicht. Maar vervolgens bedacht ik me met het oog op mogelijke rondvliegende lesdagen wel handig als ze naar buiten kunnen vliegen. Specialisten die aerosolen is en dus een weekje vakantie gehad. Helemaal fris eigenlijk. In een vitrine. Je vakanties dus. Dat komt allemaal goed. Of ook helemaal fit terug uit Frankrijk. Mijn baan hebben we niet laten testen, maar dat zal wel een grap over mijn carrière geweest.

[00:00:45]

Frankrijk? Nee, dan moet je wel een beetje opletten waar je bent tegen de Spaanse grenzen geweest. Die lang kunnen daar ook over de grens heen vliegen en met een Drenthe geweest waarbij mensen heerlijk veel schapen persoone aan tafel Armagnacs. Euh ja, die hebben we gisteren gezien in Studio Sport. Natuurlijk met mondkapje in de Kuip. Daar gaf je commentaar voor de NOS bij de oefenwedstrijd Feyenoord Sparta in de mondkapje. Commentaar geven dat nooit gedaan had.

[00:01:17]

Een beetje spijt, want ik had de week voorafgaand aan de wedstrijd veel contact met Feyenoord over wat nou de richtlijnen zouden zijn en hoe het nou zou gaan. En toen kwam die mondkapjes verplichtingen in de Kuip en toen besloot ik ze te vragen. Dat was de grote fout die ik gemaakt hebben. Nogal wat. Hoe gaat het dan met de commentatoren? Moeten die een mondkapje op of niet? En toen kreeg ik als antwoord ook waar helemaal niet over nagedacht. Ga ik even navragen, maar het zal wel goed komen.

[00:01:38]

Dan krijg ik een paar uur later werd ik gebeld. Ja, nee, ja, sorry gemeente Rotterdam zegt geen uitzondering. Dus ook de commentatoren moeten met een mondkapje op. Commentaar geven. Dus nou, daar gingen we. Euh, ik besloot te gaan. Ik besloot daar te proberen, maar je moet dus overal het mondkapje op. Je mag m alleen afzet als je even iets wil eten of drinken. Maar als je nou wij werken dan met zo'n headset een koptelefoon waar dan een uiteinde aan zit met een microfoontje.

[00:02:01]

Als je een beetje een mondkapje hebt dan een beetje los zit, dan kan je daar nog wel onder proppen. Dat microfoontje. Nou, dat heb ik geprobeerd. Dat lukte en dat was eigenlijk heel makkelijk te doen. En zo heb ik negentig minuten lang commentaar gegeven te hebben. In t begin. Maar eigenlijk ging het wel prima.

[00:02:14]

Het is wel een beetje van de gekke natuurlijk dat. Ik bedoel, ik ben compleet niet tegen een mondkapjes. Ik heb me vakantieweken in een pretpark rondgelopen, 14 kilometer lang met 36 graden met een mondkapjes. Prima als het veiliger is. Doen maar als je als commentator. Goh, dat echt gewoon daadwerkelijk helemaal niemand om je heen zit. Bijna kilometers niet dan.

[00:02:35]

Dan is het weer gekke dingen, want ik zat. Ik zat aan de dichtsbijzijnde supporter. Bij mij in de buurt zat een meter of 6 afstand van me vandaan en in de rust kwam die even naar me toe. Op veilige afstand die wel even wil praten en overleggen. En wie zegt tegen mij ja, ik heb mijn dochter meegenomen, die 6 jaar. Die moesten mondkapje op en ik heb nog speciaal aan aan Feijenoord gevraagd van hen. Maar de wonderlijke richtlijn is dat kinderen geen mondkapje op op hoeven.

[00:02:57]

Dat hoeft namelijk niet. Maar een club heeft gezegd geen uitzondering. Ook kinderen moesten daar een mondkapje naar school gaan. Dat vind ik echt belachelijk, want ik heb ook. Ik heb ik volgens mij ook beelden gezien gister in de samenvatting. Waar ook waar ik ook wel kinderen. Hoezo? Nou, dat vind ik echt niet.

[00:03:11]

Ik had de kinderen in de vakken naast mij hadden allemaal mondkapjes op t g. Het voelde heel gek, want dat het vreemde is. Ik heb ook geen enkel probleem met die mondkapjes alleen. Wij zeggen hier vaak met z'n allen dat we naar de filologen luisteren, naar de experts in Nederland. En die zeggen allemaal doe die mondkapjes niet alleen in het openbaar vervoer. Da's prima naar de luisteren. Vanaf. Dat is natuurlijk een gepasseerd station, maar even terug.

[00:03:33]

Ik wil even zeggen maar de gemeente Rotterdam, want daar gaat het hier om. De gemeente Rotterdam heeft hier gezegd op drukke plekken. Zelfde geldt voor de gemeente Amsterdam. Moet je die mondkapjes op en dus heeft de gemeente tijdig besloten. Moest het ook in de Kuip? En dan moet iedereen m op. Maar jij mag geen commentaar geven zonder mondkapje? Dick Advocaat weer wel is staat aan de kant van het veld. Natuurlijk zonder die afgeketste, maar ook is dat wel zonder mondkapje.

[00:03:52]

Dus zo principieel is dat ik ook heel raar. Inderdaad dat Aboutaleb die 1 die zo potsierlijk doet. Of is dat ook Feijenoord die daar mee werkt? Het is vooral wat ik heb begrepen. Euh, het komt vanuit de gemeente. De gemeente is geschrokken van die cijfers in Rotterdam die natuurlijk wel slechter zijn dan de meeste andere gemeenten in Nederland. Dus het is ook niet zo gek dat dat juist Rotterdam en Amsterdam extra maatregelen willen nemen. Daar komt wel bij dat ze bij Feyenoord ook een beetje vind ik.

[00:04:18]

Dat is mijn mening extreem aan het doen zijn en een beetje aan het doorslaan is. Want zij is diezelfde club die volgens mij een week geleden nog liet weten dat ze niet iedereen wilde testen op advies toen van de clubarts die dat onzin vond. Als je mensen zonder symptomen zou testen op Corona, nou, daar is ze nu wel van teruggekomen. Aangezien vrijdag zoals in het protocol staat wel iedereen getest is en er een positief geval uitkwam. Was dat trouwens.

[00:04:39]

Ja, dat moeten we dat hier zeggen. Waarom niet?

[00:04:42]

Als journaliste journalisten mag dat tegenwoordig wel met die AVG. Mogen wij dat uberhaupt zeggen? Dat lijkt me wel zo niet zo is het heel belangrijk.

[00:04:51]

Nee, dat is volgens mij niet. Ik heb liever niet eigenlijk, maar ze hebben bij Freida. Vrijdag op de training bij Feijenoord hebben ze een filoloog van het Erasmus MC uitgenodigd. Diederik Gommers is daar op bezoek gekomen en de spelers zijn daar voorgelicht over. De situatie rondom Couronne, over wat je nou kan doen en hoe je de regels moet volgen. En die virologen? Die hebben ook gezegd dat het verstandig zou zijn bij fijne. Om vooralsnog geen fysieke interviews meer toe te staan, betekent dat wij als journalisten de trainer niet meer fysiek mogen spreken.

[00:05:14]

Wij mogen de spelers niet meer fysiek spreken. Ik had gister een interview met Dick Advocaat, maar dat moest ik doen vanaf mijn commentaar positie waar ik dan een monitor vormen heb. Na de wedstrijd kreeg ik daar Dick Advocaat te zien. Hij zag mij niet, hij hoorde mij wel. Zo kon ik een interview, maar Gommers heeft dat.

[00:05:27]

Hij heeft dat geadviseerd.

[00:05:28]

De virologen Annemie van Eijk was het volgens mij en Gommers die daar waren. Daar is toen gezegd. Euh, dat dit op dit moment zo verstandig is.

[00:05:34]

Maar in heel Nederland zie ik collega's van ons allemaal. Euh, met met de extra lange microfoons. Zeg maar euh. Op anderhalve meter afstand minimaal. Euh, iedereen interviewen tot aan de minister president aan toe. En dan ineens moet Dick Advocaat via een monitor worden geïnterviewd.

[00:05:49]

Verder trekt hij echt zijn eigen plan en dat is gek. Dat vind ik heel grappig. Het is. Het is idioot, toch? Ik vind het gek, want als je het voetbal zou erbij gebaat zijn als je gewoon één lijn trekt waar iedereen dan aan kan voldoen. En Feijenoord kiest nu een soort uitzonderingspositie waarvan ik eigenlijk niet begrijp waarom zij dan zo anders zijn dan anderen. Want het gekke was Ajax speelde zaterdag in een gemeente die ook best wel te maken heeft met oplopende cijfers.

[00:06:12]

Ik had zelf nog even gebeld met collega Frank Snoeks die daar was en die zei dat ie wel gewoon met Erik ten Hag mocht praten. Feesten op het parkeerdek van de Arena. Wel met afstand natuurlijk, maar hij mocht wel mensen interviewen, maar daar mochten geen publiek naar binnen. En dat was dan weer. Weet je wat het is? Het wordt allemaal heel vaag en we snappen daarom helemaal niks meer van. Als je het verschil tussen de gemeente Rotterdam en Amsterdam dat volgens mij niet zo heel groot is.

[00:06:32]

Als er dan al zulke rare verschillen in die richtlijnen zitten, ja, waar? Waar moet je dan rekening mee houden?

[00:06:37]

Eigenlijk naadloos over naar de kritiek die Toon Gerbrands gisteren leverde in onze uitzending over het gebrek aan leiding bij de KNVB. Maar dit heeft niet niks met een beetje aan, maar toch ook wel wat je wil zien. Dat nou ja ook. Maar dan moet de KNVB misschien of DCW in in overleg met en met de gemeente zelf een overkoepelend orgaan om toch eens eventjes de zaak dicht te timmeren, zodat je dus niet voor verrassingen. Wat ik eigenlijk denk is dat v d.

[00:07:03]

Het is toch een beetje een zoektocht. Een zoektocht naar hoe moet je dit? Wat ik wel opmerkelijk vind, want we hebben natuurlijk voorbeelden van andere landen hoe het eigenlijk allemaal heel goed geregeld kan zijn. Er is ook een protocol hoe straks in de in de eredivisie uitziet dat aan alle kanten van afgeweken. Ja dus. Maar nee, ik denk dat dat nou. Dan zie je schrikreactie. En ook dat heb je natuurlijk gezien toen het voetbal in andere landen weer opstart.

[00:07:23]

Dus positieve gevallen in selectie zijn zo en dan krijg je toch een soort soort effect van ojee. Wacht eventjes euh. Kennelijk hebben een aantal A een aantal dat wel gedacht dat ze die dans zouden ontspringen en dan is er toch een positief geval. En dan?

[00:07:35]

Dan krijg je dit soort zaken meer dan eens uit. Dit weekend krijg je je hebt te maken met een aantal positieve gevallen. Willem 2 heeft een positief Kroonen geval gehad. NAC heeft positieve geval gehad aan het Reinwardt. Ook ADO was er eerder, maar dit weekend heb ik het over een NAC, Willem 2 en Feijenoord. Alle 3 wedstrijden die NAC en Willem 2 zouden spelen ging opeens niet door, die van Feijenoord wel. Ik weet ook niet of dat te maken heeft met het idee of dit te maken heeft met bijvoorbeeld de contactmomenten die iemand die dan de daarvoor te maken heeft met tegenstanders.

[00:08:03]

Dat IJsselmeervogels, die tegen Willem 2 zou voetballen, heeft gezegd na een positief geval. Wij willen niet meer ja. Als je als je dat gaat krijgen, dan kan de oefenmeester maar even terug nogi.

[00:08:12]

Jij wil dat Wintervuur voor en na afloop en dat mag niet één op één.

[00:08:18]

Je mag niet, maar ik mag hem niet zien. Ik mag dus niet in persoon tegenover. Dus nog even, hoe ging dat dan wel?

[00:08:24]

Nou, ik kreeg dus te horen voorafgaand aan de wedstrijd dat ik op mijn plek. Wij zitten dan ergens hoog in de Kuip. Euh, dat ik daar moest blijven zitten na de wedstrijd monitor die ik naast me heb staan. Daar zou ik dan Dick Advocaat op te zien krijgen. Ik was heel benieuwd hoe het zou werken, want dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Maar inderdaad, die wet is klaar. Wacht een kwartier. Ik blijf zitten en op een eigen moment verschijnt op mijn monitor Dick Advocaat met een microfoon.

[00:08:47]

Ik had geen idee of hij mij hoorde, maar de microfoon die ik ophebben om commentaar op te geven met het mondkapje ook op. Daarin zei ik Dick Hooijer mij. En ja, ik hoor je uh, begin maar. En ik begon met het interview. En nou ja, goed. Het was een prima interview verder. Advocaat gaf ook gewoon leuk antwoord. Maar ja, ook Advocaat vond het zelf een beetje overdreven wat er gisteren gebeurde. Want die had nog zoveel gezegd als er twintigduizend mensen op het strand liggen, waarom kunnen die nou niet hier een stadion plaatsnemen?

[00:09:12]

Dus zo ziet iedereen er weer op? Ja, op zijn eigen manier in. Maar een beetje moeilijk om bij dat. Ik denk zelf eigenlijk om nog even terug te komen, die discussie. Zo net dat we het hier in Nederland misschien een beetje gecompliceerd hebben door een deel publiek toe te laten. Als je je voetbal opstart is het misschien iets makkelijker om het achter gesloten deuren te doen om er weer even aan te wennen. Als je zoals bij sommige stadions nu hebt dat er een deel publiek naar binnen mag, dan wordt het allemaal wel heel moeilijk.

[00:09:37]

En het ene stadion waar ik bijvoorbeeld 1 was al bestond weliswaar, maar in in Almelo dan? Euh, daar mag publiek naar binnen zonder mondkapje in de Kuip, dan weer met mondkapje dame, zegt Advocaat. Als je met een mondkapje opzet, ja, dan zou je daar ook wel meer mensen in mogen. Heeft ie op zichzelf wel een punt goed ja.

[00:09:53]

Dat is dan echt aan de experts of dat mondkapje voldoende beschermd vinden. Ik denk dat je als als voetbal in Nederland gewoon een lijn moet trekken.

[00:09:58]

Het publiek toe of niet en organiseert gewoon goed wat dat natuurlijk ook te maken met die open training bij Feijenoord, waarbij supporters dan toch weer alle regels aan de laars. En beginnen te zingen en te schreeuwen en de aarde. Een groepje van tien man. Wat is het nou geweest hoe massaal het is geweest? Maar je ziet wel dat het meteen leidt tot represailles. Dat zijn eigenlijk represailles in dit geval. Dat mag je wel zeggen. Dat zijn geen consequenties zijn represailles.

[00:10:24]

Het is ook wel kijken.

[00:10:25]

Voetbal is natuurlijk zichtbaar en daar wordt veel over gesproken. En wat je natuurlijk nu ziet na na die hele in die hele discussie na de persconferentie van Mark Rutte. Ook is dat het voetbal in Rotterdam wordt even wat natuurlijk wel even aangepakt. Zouden zevenduizend mensen in het stadion kunnen, nu zijn dat er drieduizend. Nou, ik bedoel ik ben echt wel voor VOV voor veiligheid. En natuurlijk moeten we voorzichtig zijn. Maar euh ja, het is natuurlijk mee met wat je voor de rest ziet gebeuren.

[00:10:51]

Op deze warme dagen is het wel een klein beetje het gevoel dat dat dat dat nu weer als stok wordt gebruikt om toelaten om een negatieve voorbeeldfunctie heeft voor de regering. Dus als er iets gebeurt. Meteen daar op los slaan en iedereen wel.

[00:11:08]

De jeugd, daar gaat Sony zoals en dan in een discotheek staan. Maar je kunt ook met twintigduizend ballen op het veld leggen. Dat is ook allemaal geen probleem. Niemand die ingrijpt daar. Maar het voetbal moet het al snel ontgelden. Ik wil er een streep onder zetten wat ik denk dat mensen ook wel iets willen horen over het voetbal, maar moest wel even, want er is wel belangrijk. Uhm was bij Feyenoord. Ik heb daar een stukje van kunnen zien, want daarna moest ik zelf even focussen op een wedstrijd en dat is volgens mij wel het leukste stuk.

[00:11:31]

Maar in de eerste helft ging het ging het aardig los. Ik vond nog best hoe goed zijn ze? En vooral natuurlijk met de met relatief veel jeugdspelers in de eerste helft tegen Sparta. Vooropgesteld, het waren echt vreselijke omstandigheden om in te spelen. T Was midden op de dag. Het was half 3. Het was 34 graden dat. Dat maakt het vrij moeilijk, maar de de jonge spelers die in de eerste helft speelden wat na rust kwam er een heel nieuw elftal in die functie.

[00:11:53]

Verraste mij wel. Die buitenspelers vooral Somerville. Vorig jaar ADO en en Azarkan, die al ook vorig jaar debuteerde bij Feijenoord een wedstrijd heeft gespeeld. Volgens mij allebei 18 jaar en die liet de leuke dingen zien. En dat moet je dan als jonge speler ook doen. Als je een kans krijgt in een oefenwedstrijd, dan moet je je trainer. Moet je je laten zien dat je iets kan, zeker deze trainer die niet de reputatie heeft dat die heel veel oog heeft voor jeugdig talent, maar vooral als er kan en niet dat echt zien.

[00:12:17]

Die laat mooie dingen zien. Passeerbewegingen V voor K een goed uitzien advocaat had het ook. Wat ook wel lovende woorden over voor M. Moet wel fysiek wat sterker worden, zei die ik ik. Ik keek dan toch vooral weer naar boven. En niet die die vorig jaar al weinig kansen nodig had om doelpunten te maken. En nu ook weer. Hij staat er toch steeds weer. Afgelopen week nieuws Robin van Persie. Hij vindt het zelf geen spitsentrainer, maar wel trainen van de aanvallers bij Feyenoord.

[00:12:41]

En die Bozovic schieten meteen twee in.

[00:12:43]

Ik vond het toch wel grappig dat Advocaat na afloop. Want dat deed vorig jaar ook bij die Bodoni. Hij. Ik vind dat nog Renet, maar hij vond het niet zo indrukwekkend wat Bosnich liet zien op de trainingen. Ja ja, kom op. Zo goed is ie nou ook weer niet, zei Advocaat nu ook weer na. Over die tweede goal zei ie komt toffer snelheid tekort en compenseert niet goed af te maken. Maar goed.

[00:13:00]

Maar als je nou moet kiezen állemaal, want ik dat ook. Ik heb ook de samenvatting gezien en een stuk van 1 van de eerste helft lijkt me een hele positieve jongen. Euh. Hij heeft echt een neusje voor de goal en maakt een goeie kop en een. En je moet kiezen tussen hem en jij zijn teen. Samenvatting ook. T Wordt er een strijd om een basisplaats met Jorgensen, waar je toch weer het gevoel bij hebt dat dat eventueel een risico is?

[00:13:23]

Misschien wel weer kwakkelen met blessures, een beetje gedoe, een beetje gezeur. Ja, ik zou de gewone bom voor uhm, gewoon voor bosonen, maar ik ga daar maar gewoon helemaal voor je komen uiteindelijk dan. Je kiest toch voor de voor degenen die die die de meeste goals maakt en en Jørgensen heeft een goed seizoen gehad en daarna heel veel kwakkelt en bovendien lijkt alleen maar beter te worden met misschien wat hulp van Van Persie dus. Ik denk dat hij die strijd gaat winnen.

[00:13:48]

In de Qaboos heeft alles in zich om een fenomeen te worden in de Kuip. Hoe makkelijk die jongens is echt niet normaal. Maar vind ik een groot A. Hij doet me heel erg denken, want het ziet er ook allemaal onbeholpen uit aan Erik Willaerts. Ook zo'n zo'n onderscheppingen op het middenveld. En dan valt die bal precies weer voor zijn voeten. En dan is die kapbeweging misschien een beetje houterig, maar daar schiet ie weer geweldig binnenkant paal binnen na die kopbal.

[00:14:10]

Dat was natuurlijk de laatste van een aanval, maar dat geeft wel aan denk ik wat voor spits het is. Hij heeft wel. Hij heeft aanvoer nodig. Ha, daar zijn. Maar dat is omdat er geen aanvoer nodig zijn. En maar ik bedoel ik denk dat je. Voetballend gezien moet je minder van hem waarschijnlijk al. Je moet m gewoon en wat Jorgensen natuurlijk wel veel veel meer is. En en als je nu Haps hebt weet je wel dat natuurlijk al een wereld van verschil als die Haps daar speelt.

[00:14:34]

Als je dan stel dat je Berghuis op de zijkant hebt stel dat je ook nog 1 jaar Linsen komt, daar ken ik dan niet zo goed 1 sinistra en zou terugkomen. Maar ja, dan heb je wel het idee dat als je daar omheen heel veel voetbalplaatjes je zorgt dat die jongen gewoon veel kansrijke posities krijgt in het zestienmetergebied. Dan heb je. Ja, ik heb er wel geen al te lang gevoel bij dat dat inderdaad wel iets kan worden, maar net of dat een soort van Van Magneetje is.

[00:14:55]

Een lichaam in z'n schoenen zitten is net weer goed bij hem terechtkomt. Dat beviel me vorig jaar ook al op. Er is ook wel dreiging dat er nog meer enbij wordt vertrek. Belangrijkste dreiging hangt boven de Senecio hadden volgens mij afgesproken, maar Kodiak gister wist. Zeggen mama zei ga ik en ik denk dat Feyenoord kennen die volgens mij ooit bij ons binnenkomen en ons allemaal kapittelde dat dat anders moest uitspreken, vervalt nu zelf in de oude spelling. Maar ook euh, de Argentijn achterin.

[00:15:25]

Bij Feyenoord is wel echt veel interesse voor Bettie Page. Onder andere wie die ene over veertig meter liet zien hoe goed die kan voetballen en bovendien. En dat wordt al lastig. En Advocaat heeft sowieso gezegd dat iedere verdediger bij wil moet. Dan moet er wat komen.

[00:15:38]

Maar dan met Van Beek speelden gisteren wel een halfuur mee, maar die vroeger uit. Dat. Dat houdt ook niet over. Die gaat kansen niet groot dat hij echt een basisspeler gaat worden. Dat Bothuyne er op het allerlaatste moment is toch nog weer z'n contract verlengt. Als hij weggaat. Die Argentijn en ik moet eerlijk zeggen als we niet United dit zou bellen en Bielsa zegt ik wil je hebben, dan zou ik heel snel gaan, want dat lijkt mij geweldig project om in te stappen.

[00:16:00]

Dat moet echt wel even iets gaan halen. En dat is nog niet zo makkelijk denk ik om hem te vervangen, want dat is echt een voltreffer gebleken te zijn. Aanvankelijk was men mij misschien ook wel toch wat sceptisch over z'n verrichtingen, maar je hebt een wat langere aanloop nodig gehad. Staat er nu echt?

[00:16:18]

Gister zag ik echt een paar openingen vallen wat Qoros ballen. Het is fijn als je zo iemand achterin hebt staan.

[00:16:25]

Gaan ze wel serieus zeggen. Want als je kijkt euh. Als je al die posities op een rij zet voor voor Feyenoord, dan eigenlijk voorin en op het middenveld. Ook is er best wel veel veel smaken en ook nog best wel kwaliteit. Maar achterin is het echt wel heel erg dun hoor vind ik. En dat zijn precies de discussies die we de 1 volgens mij vorig seizoen ook bij Feijenoord hadden onderstam voordat ze samen ook waren voordat ze uitkwam. Toen stond het meteen verdedigend, organisatorisch veel beter hebben ze veel minder weggegeven.

[00:16:55]

Maar ik zou toch zeggen met dit. Met deze is deze verdediging. Is het te weinig om ik nou mee te kunnen gaan doen om mee te kunnen gaan doen. Maar het is gewoon om kampioen te worden. Misschien niet. Ik denk serieus als jij daar een paar. Als jij één of twee 1 verdedigers erbij haalt en je ziet de kwaliteit voorin en het past allemaal en dat valt goed, dan kan je echt wel hele reeks gaan neerzetten. Zit Berghuis, Jeurissen, boze Nick.

[00:17:19]

Euh Sinistra kopt cultuur 1 1.

[00:17:26]

Ik zou viel. Ik zou hem houden als ik zie gister ook wat toch wat die erin stopt. En qua jeugd zou toch gewoon wat die vorig jaar bij ADO voor stap heeft gemaakt dat toch gewoon die jongen nu. 1. Als ik het zie dan zie ik ook wel talent.

[00:17:38]

Maar t is zo'n Ibe mannetje dat het scorend vermogen draagt. Ja, bij Den Haag zag je bij vlagen ook wordt dat ie echt wel heel goed kan voetballen. Kortom Feyenoord. Uh als ze verdedigend minimaal Senecio houden en misschien nog wat erbij halen dan zou je zonder titel kunnen spelen als de Argentijn weggaat. En ze weten niet met echt goeie versterking te komen, dan is dat de achilleshiel. En dan is het gewoon weer plaats vier.

[00:18:00]

Maar het is bij beide bij alle topclubs wel een beetje het centrum van de verdediging, wat de achilleshiel lijkt. Ajax is Veltman kwijt. Wie wordt terecht?

[00:18:09]

De centrale verdediger is misschien de beste Schuurs. Er zijn wel gekken op erbij. Dat is natuurlijk nog maar eens laten zien PSV.

[00:18:16]

Ja goed, Baumgarten gaat nu dan de kans krijgen. Dan moet ik ook nog maar zien. Aanzet is kwakkelend natuurlijk ook met de centrale verdediging, dus het is b. T Is niet zo makkelijk om een goeie verdediger te vinden. Daar hebben alle topploegen last van. Dus ja, en dan heeft Feijenoord relatief weinig te besteden. Klopt. Daar kan ook nog wel eens wat gebeuren natuurlijk qua transfers. Berghuis sluit niet uit dat ie vertrekt en als Senecio weggaat dan krijgt weinig daar wel echt echt veel geld voor.

[00:18:39]

Dus dan kan je ook wel wat halen.

[00:18:41]

Zal wel weer een Argentijn komen, maar ook best om nog maar een Portugese van 19 jaar Lasnik. Maar als een verdedigende middenvelder stond net ergens te lezen. Uhm ok. Dat is niet meteen voor de basis. En toch even over dan een opmerking nog over dat Corona. Zo kun je het er ook niet van. Die cijfers bij Ajax was wel opmerkelijk. Negentig mensen getest, 13 bleken antistoffen te hebben. Dat is 1 op 7 na. Schokkende schrikken doe ik niet zo snel.

[00:19:06]

Zo krijg ik niet zoveel, maar dit is wel een redelijk bovengemiddeld naturlijk. Als je negentig mensen testen mag je aannemen. Weten we dat?

[00:19:12]

Ja, maar je weet toch niet hoe. Je weet niet hoeveel procent van de Nederland bevolking antistoffen heeft, maar niet één op zeven.

[00:19:18]

Denk wel dat het hoger is dan waar de afgelopen maanden gedacht hebben. Maar dit was wel euh.

[00:19:23]

Als ik al ergens een reactie van een euh epidemioloog of een viroloog dat dit wel echt aan de hoge kant was. Ja, als je op elkaars lip zitten. Nee, je bent voortdurend met elkaar aan het werk. Dan is de kans groot dat je elkaar besmet. Ja, maar we weten ook niet wat voetballers zijn of andere mensen binnen Ajax zijn. Maar goed, ik las nergens dat dit dan een bom onder de eredivisie. Wat is dat voor overdreven gedoe in de Telegraaf?

[00:19:45]

Ja, maar dit is kom op, we gaan. Die hebben juist afgesproken dat al die voetballers nu getest gaan worden wekelijks. Nou nou dan. Daarmee zou je dit dan toch ondervangen. Bij Atletico Madrid zijn er nu ook een paar positieve gevallen. Nou dan moet je dus nog eens een keer gaan testen of dat echt 1 is uitgebreid tot in de rest van de selectie. Dan heb je een probleem. Maar dit. We hebben dit nu juist bedacht.

[00:20:02]

Het hele protocol om die geïsoleerde gevallen eruit te halen. Dom zijn als je 13 positieve gevallen in één. Na Metallica baseball ziet bij een aantal dan dan. Dan is er natuurlijk iets echt goed, maar je weet ook niet of deze 13 allemaal gelijktijdig het virus hebben opgelopen of dat in een trekt van maanden is geweest. Sterker nog, je weet niet eens wat voetballers zijn. Weet je ook kan zijn van PSV zal toch een keer een verjaardagsfeestje of zo iets gebeurd was een tijdje terug.

[00:20:26]

Kijk, het kan altijd gebeuren. Uhm, maar er kwam ergens weer een regeltje tegen dat er in de Schotse competitie bij ik mijn hart Burnier nog maakte van jou uit. Euh. Spelers. Euh, ook Gronovius zal opgelopen worden tot ze weer in het uitgaansleven opgelopen.

[00:20:44]

Voetballers ja, je zou het niet verwachten, maar eventjes toch. Bottomline hier. Ik hoop dat de voetballers wel zoveel discipline hebben dat ze echt gewoon puur zich richten op het voetbal en een en al die andere leuke dingen even vergeten, hoe jammer dat misschien ook is. Maar wat voor t zelfde geldt. Ga je ergens op het terras zitten? Je loopt het op, je besmet 6 van je ploeggenoten. Dat heeft natuurlijk wel consequenties. Niet alleen voor een club, maar misschien ook wel voor de hele eredivisie, aldus de oproep.

[00:21:12]

Aanklager die de afgelopen maanden in het voetbal. Europees gezien eigenlijk nog niet echt fout is gegaan en met heel veel positieve gevallen in een selectie dat. Dat is mij wel opgevallen. Welk land dan ook. Dus het lijkt wel alsof iedereen die wel tot nu toe althans geen garantie op doel komt, maar wel op tijd bij is geweest.

[00:21:28]

Nog even dan de media voetbal dingetje een man tussendoor. Uhm uhm. Onze collega's van Fox zenden al die wedstrijden live uit dat ze best een heel groot project voor ze ook. Maar het valt mij op ieder geval. Ik was bij een wedstrijd waar de commentator van Fox niet ter plekke was en jij meldde maar net dat dat in Rotterdam ook zo was. En dat is wel gek eigenlijk, want je bent dolblij als commentator dat je weer in een stadion kan zitten om commentaar te geven.

[00:21:50]

En dan zitten ze er zitten zij niet. O wee, heb jij nog meegekregen in de Kuip? Waarom dat dan is?

[00:21:56]

Euh ja, goed, ik wil niks zeggen over besluitvorming van andere bedrijven. Dus een beetje gek. Maar het is wel opmerkelijk. Ik had contact met de collega die daar zou zijn en die zei zelf dat ie vond dat ie daar niet veel kon omdat ie niet met mensen kon spreken omdat die hele groep een beetje weg wordt houden van de media. Dat is bij andere clubs weer anders en die vond het ook geen fijn idee om met een mondkapje commentaar te geven.

[00:22:19]

Zeggen dat ik ook heb getwijfeld toen ik het hoorde hoor. Ik dacht ook van ja. Gaat dit wel met mondkapje op? Uhm roepen heb ik altijd even geprobeerd. Wacht, ik kom wel weer weg en ik was vooral heel benieuwd hoe het weer zou zijn in een stadion. Maar goed, ik snap. Ik snap best wel dat mensen zelf een afweging willen maken hoor. Zeker als het gaat om gezondheidsredenen. Ik kan alleen voor mezelf spreken en zeggen dat ik gewoon weer zin had om naar stadion te gaan.

[00:22:39]

Het is bovendien nog erg lastig, gewoon om. Er wordt veel gewisseld. Veel onbekende nieuwe spelers omdat ze vanuit een hokje te doen. Euh, dat is dan het voordeel van een stadion. Maar ok. En we gaan we gaan kijken of dat echt policy is. Of dat ze binnenkort ook weer net zoals wij in een stadion te vinden zijn wel wat nieuws doen. Nou, ik moest even je hebt nieuws over de loting denk ik. Ik heb twee nieuwtjes wel tenminste.

[00:22:59]

Ja, het is een podcast. Dus als je niet uitgeloot tegen Viktoria Pilsen in Alkmaar. Da's volgens mij een gunstige loting als je kijkt dat ze hadden kunnen loten. Tweede voorronde tegen Besiktas en Rapid Wien. Uh en aanzetten. Heeft ook direct bekend gemaakt dat ze geen vervolg procedure starten. Dus we gaan niet naar het CAS omdat dit een indirect antwoord is op de vraag die ze hadden gesteld aan de UEFA. Ze zien het als een indirect antwoord, namelijk jullie loten gewoon mee.

[00:23:30]

En dat is jullie antwoord op de eventuele klachten die we hadden ingediend. Dus krijgen een aanzet. Pilsen, de nummer twee van Tsjechië, maakt trouwens een oud Aegerter speelt volgens mij een Micheil, ik die niet zo heel snel geblesseerd.

[00:23:45]

Maar twee dingen. De ander betekent dus dat als het inderdaad helemaal geen antwoord heeft gekregen, nu even op zo'n brief, nou pas in de loting euh, het antwoord heeft gezien. Dat mag je toch wel op z'n minst opmerkelijk noemen. En en ook bijna pijnlijk denk ik wel voor Vokz en de dreiging dus die ze wel hebben geuit eerder om naar het CAS te gaan, dan trekken ze nu eigenlijk in.

[00:24:03]

Ja, we kunnen zeggen dat we dat Rocky Balboa van de Zuid als ze met me met weinige kracht in een rechtse hoek heeft. Uiteraard moet je even uitleggen denk ik na, zal een jurist ingehuurd om ze te helpen. Die had de bijnaam de Rocky Balboa van de Zuidas. En dat heeft dus weinig geholpen, want ze hebben niet eens een antwoord gehad op de brief. Nee en non nada en m ook niet is gebeurd en wat voor waar vaak? Euh.

[00:24:26]

Een oproep overkwam wel binnen de voetbalwereld dat het op één of andere manier een financiële tegemoetkoming zou krijgen omdat nou ja, Ajax pakweg verzekerd is van 30 40 misschien wel straks 50 miljoen euro per jaar. Die Champions Like' urkz niet. Uhm. Maar daar komt ook geen geld via de KNVB. Ajax uiteindelijk naar Alkmaar. Althans daar is nog niks over bekend. Dat betekent dat ze daar misschien helemaal naast grijpen. Ajax zal niet op initiatief nemen om geld over te maken naar Alkmaar en de KNVB is ook heel erg stil.

[00:24:57]

Ja, ik weet ook niet in hoeverre je van de KNVB nog nog moet verwachten dat ze aanzetten even bij de hand te nemen. Naar alles wat er de laatste maanden is gaan zitten zich in een paar maanden tijd toch toch heel erg geliefd gemaakt bij. Eigenlijk de hele Nederlands voetbalwereld. En ik weet niet of de hele Nederlandse voetbalwereld is, maar er is nu veel vrij. Nou dan? Euh, ja ja, ja ik. Ik denk ik. Ik.

[00:25:18]

Ik ben benieuwd sowieso hoe dat met al dat geld nu gaat en gaat lopen. Want euh, laten we nu niet dat hele onderwerp van die van die politiek weer naar boven halen. Maar het is overal stil toch rond geld en euh en geld verdelingen en in de eredivisie en in. In zoverre dat t. T voorstel van de KNVB is afgewezen door de politiek in Den Haag. Daar hebben ze gezegd elke club moet zich individueel bij ons melden en dan gaan we kijken of ze een basis hebben om een vergoeding.

[00:25:43]

Je zou kunnen zeggen dat Zet zich een redelijke heeft geïsoleerd, toch? Of niet? Ja dat dat is nou maar goed, ze willen grote jongens zijn en grote dat hebben. Hebben ze het zelf gezegd. Ogen bedoel ze worden en deze. Dit is de route die ze hebben gekozen. En als daar eventuele consequenties aan zitten. Als het gaat om hoe andere clubs nou je gaan kijken, dan moet je die ook voor lief nemen. Dus ik denk niet dat je nu van Ajax moet verwachten dat ze dat ze even gaan zeggen.

[00:26:06]

Nou uh, als je straks uitgeschakeld zijn dan ga je toch even aan de slag waren dat dus. Eigenlijk kunnen we hierbij constateren dat we als het geen tegemoetkoming zal krijgen van zowel. Misschien zijn de dingen vastgelegd al die wij niet weten dat we de afspraak al zwart op wit staat. Dat er een tegemoetkoming komt natuurlijk.

[00:26:25]

Maar ook dit moet natuurlijk van bovenaf begeleid worden. Dit proces dus vanuit Zeist, ACV of KNVB. In ieder geval moet daar gewoon uiteindelijk die verdeling worden gemaakt en moet daar de afspraak worden gemaakt. Dan moet er gewoon controle zijn op wat er wordt overgemaakt vanuit Amsterdam, Alkmaar. Nou, dat zeg ik. Dat zal in principe zeker niet gebeuren. Kan me niet bijna niet voorstellen. Jack begon meteen over Toon Gerbrands. Dat zit een beetje in dit in te pakken.

[00:26:50]

Valt de KNVB aan? Deze week heeft ie trouwens in maart eigenlijk in gelijke woorden ook al gedaan. Ik las een interview uit januari 2019 waarin niet hetzelfde. Euh ja hoor.

[00:27:02]

In maart toen een Corona toesloeg. Toen kwam je ook al met opmerkingen. Geen visie, geen en geen leiderschap. Dat heeft ie nu eigenlijk herhaald. Wat vond je daarvan? Nou, hij onder mijn. Toen in maart zelfs denk ik het leiderschap van de KNVB. Want hij was één van de eersten die riep dat de competitie je moest stoppen. Toch niet na Overmars denk ik. Ja, de gezondheid en euh, laten we daar mee kappen en we niet de uitvoetballen in de zomer.

[00:27:25]

Dat kan allemaal niet. Dus als je als er al leiderschap getoond werd door de KNVB dat ik bedoel dat werd er natuurlijk niet, dan was Gerbrands de eerste die dan met twee gestrekte benen in ging. Ja, maar eigenlijk zegt ie iets wat natuurlijk heel vaak door uh uh, door anderen, maar ook door media gezegd is dat er inderdaad bij de KNVB de afgelopen maanden niet heel veel leiderschap geweest is toch een kentering te zijn, maar op dit moment schitteren door afwezigheid.

[00:27:49]

Hij kwam met het woord commissioner. Dat zie je ook wel eens gevallen een tijdje geleden. Ik denk dat de eredivisie daar wel naartoe moet. Iemand die je gewoon de basis van het hele spel met een visie en beleid en en en ook maatregelen op het moment dat je je nodig zijn, wat hij wat hij zegt en dan kan je het daar hebben. Dat hebben we ook al horen en hij trouwens zitten op één lijn. En ja, niet met alles volgens mij, maar wel met dit soort kritiek op de KNVB.

[00:28:14]

En hoe moeten we zij zeggen dat die briketten en dat kunnen we toch allemaal over eens zijn? Volgens mij zijn ze het bij de KNVB en bij deze feeder ook allemaal dat die hele beslissingsbevoegdheid dat hele meerderheids gebeuren, dat er daar. Kan je gewoon de toekomst niet mee in. En dat heeft Germans in januari 2019 ook al gezegd. Dat dat zeggen en zoveel die hele. Dat hele systeem. Dat moet gewoon op de schop, want anders kom je nooit verder.

[00:28:35]

Alleen hoe moet dat op de schop? Niemand weet het, gaat niet eens om verder komen. Het gaat erom dat het op dit moment gaat draaien en blijft draaien. Dat is veel ernstiger, neemt hij. Hij pleit ook voor V voor verandering en dat doet ie ook al jaren en en dat gaat gewoon niet op t momentje. Of het nou kunstgras is of de kleur van de hoekvlag of weet ik niet wat. Dat gaat volgens mij op kunstgras en is redelijk opgelost.

[00:28:56]

Maar ik snap wat je bedoelt. Je moet men met je eens. Nou ja, het is de stikstofrijke al makkelijk om het om te roepen. Maar je ziet de ironie alsof heeft gelijk. Die besluitvorming is ingewikkeld. Je ziet de wereld wel als je naar kunstgras kijkt, waar natuurlijk lang tegenaan hebben lopen hikken dat er met een en een wat slimme euh manier om om een een toekomstbeeld te schetsen door een door een premier in het vooruitzicht te stellen bij sommige clubs dat wel betekend heeft al heel lang geduurd dat ze overgegaan zijn op gewoon gras en dat er nog n eredivisieclubs bij Heracles tot enkele jaren moet duren.

[00:29:27]

Nee, het ging niet om een leven in Nederland, maar het is uiteindelijk wel. Dat is ieder al wel gelukt, maar revoluties doen de zullen nog langer duren. Hij heeft meerdere kan krijgen, heeft aangeeft oo uh en dat heeft het verleden ook gedaan. En die commissionair oplossingen en denkbeelden over hoe hij het zou willen doen. Gerbrands Maar wat ik nu gewoon heel interessant vind is hoe je hier van afkomt. Dat is natuurlijk hoe moet je nu hier van af?

[00:29:47]

Hij zegt dat vond ik wel grappig. Hij zegt uh da. Zullen dan ook beslissingen worden genomen waar wij op tegen zijn, maar ook dat moet je nou eenmaal accepteren. Bij commissionair in mij kwam een aantal opmerkingen tegen hem van de laatste jaren. Wij als ik iets natuurlijk gebeurd wat niet ten volle van PSV is, ook Gerbrands als eerste de barricaden op gaat en roept Foei, foei, foei! Wat doen jullie ons aan? Dat is juist het probleem.

[00:30:06]

Als je met een commissionair wil werken. Dan moest je inderdaad allemaal een deel van de macht die je nu hebt als club inleveren en zal je wel een aantal keren tegen zo'n besluit aanlopen, maar uiteindelijk is verandering pas echt nodig als je hele bedrijfstak in gevaar komt. Toch pas als je echt het water aan de lippen staat.

[00:30:19]

Ben je bereid om misschien wat na te kijken van andere dingen? Want dat was natuurlijk best opvallend heen. Opvallend aan wat ik eigenlijk. Meest opvallende uitspraak vonden ze. Hij zei deze crisis heeft aangetoond. Dus hij sprak al in een soort van verleden tijd dat er geen eenheid is. Ja, deze crisis is helemaal niet voorbij natuurlijk. Misschien staat ie wel op het punt van beginnen met dat hele proces. Er zijn geen clubs omgevallen nog of. Maar ja, waar zitten we niet?

[00:30:45]

Weten we niet?

[00:30:46]

Nee, maar ik weet toen dit toen het begon in maart. Toen was wel het verhaal van ja, na het heel snel gaan in clubs omval. We zitten nu in het midden. Augustus is nog geen enkel verhaal van een club die in financiële nood is gekomen. Elke club ontkent dat. Wat dat alles op de lunchpakketten zelf is, dan is dat. Dan is dat het ergste. Waar kende de lunchpakketten van Telstar niet?

[00:31:12]

Als het goed is in september gaan we interlands spelen. Uhm, zonder Matthijs de Ligt. Maar ook de beste verdediger van Italië. Hebben we nog achter de hand toch? Ruim baan voor Stefan de Vrij.

[00:31:26]

Ja ja, Nathan Aké is een speler van Manchester City. Ik weet niet of je dat zo maar moet afschrijven, toch? Ja is is maar goed iemand die goed kan spelen en ook mag in die AGI lijkt mij.

[00:31:40]

De vijf Belgische ogen staan ja, alles wat hier komen is wel wat moeilijk.

[00:31:46]

Ark en de ark eerder gebracht dan de Vrij in bepaalde situaties als wisselspeler ging ook om de positie volgens mij. Maar volgens mij is Ark gewoon bedoeld als linker centrale verdediger. Daar speelt ie dan als vervanger van van Van Dijk. Hij kan natuurlijk. Vrij speelt als stand als vervanger van De Ligt, maar in het idee van Arman zou je natuurlijk ook links centraal kunnen opschuiven. Logisch dat ze meer gaan schuiven. Nou ben ik niet. Misschien wil je Van Dijk wel gewoon laten staan op z'n eigen positie.

[00:32:16]

Nee, dat wordt toch gewoon de Vrij normaal zou ik ook zeggen ja. Nou dan ligt wel het meest vooral nog even. Maar ook hebben we dus nog drie goede centrale verdedigers over. Dus daar hoeven ons niet heel veel zorgen over te maken. We hebben Memphis gezien die in ieder geval vanaf de penaltystip weer trefzeker was. Uhm, voor de rest was dat toch helemaal. Nou ja, ik bedoel was dat niet goed van m toch gewoon? Ik wilde net zeg ik het eerst dat het echt heel goed gevolgd en natuurlijk Fulham, maar hij speelde toen nog helemaal niet goed.

[00:32:41]

Geef niet is logisch maar. Ik heb ook die beker finale gezien, want ik heb al die Franse wedstrijden gezien omdat ik in Frankrijk was dan toevallig. En de v v vond ik ook leuk om te zien. Maar kijk, het is razend knap wat ie heeft gedaan. Het is echt geweldig dat die de staat. Het is ook als je ziet hoe die de duels in gaat. Fantastisch wat ziek is. Die uit Dermaux is gewoon. Er is geen nieuws.

[00:33:01]

Wat je ook wel ziet na zo'n blessure, volstrekt logisch is terughoudendheid. Angst? Nou ja, hij doet gewoon. Hij doet gewoon de dingen die die deed. Maar het was geen. Het was een fantastische penalty, maar het was geen geweldige wedstrijd. Maar dat was die beker finale. Nee, maar dat geeft helemaal niet, maar het gevoel is er nog niet. Weet je wel, de timing? Niet zo makkelijk. Een voetballer toch gewoon. Hij moet gewoon lekker gaan voetballen en veel gaan voetballen.

[00:33:25]

Dat is wel fijn dat ie dat ie voetbalt en dat ie doorgaat in het champions lekker. Overgens had ik graag die wedstrijd willen zien. Maar ik had maar één kanaal tot mijn beschikking met schermpjes. Leuk voetbal en daar werd gek genoeg. Manchester City tegen. Real Madrid werd uitgezonden voordat een gek natuurlijk, als je twee top internationals aan het werk hebt tegen elkaar. Maar wil je toch nog de beste spelers ter wereld ook graag zien? Geef ik je zeggen als we hier een goed gewoon met zijn vak bezig is, dan zorgt die voor twee schermpjes op mijn scherm als Real Manchester.

[00:33:55]

Hoe kan je nou met elkaar je na één potje maar zien hoe het is? En hoe kan dat?

[00:34:00]

Omdat ik n tv hebt, naar de telefoon grijpen en zo ja, op. Hij was op vakantie. Wil ik op mijn gemak wel een groot scherm voetbal kijken. Ik was. Ik was echt oprecht verbaasd. Het is een keuze, maar je inderdaad zorgen dat je gewoon alles ziet. Tegenwoordig laat je niet meer afhangen van een van een iemand die toevallig aan een potje voetbal uitkiest. Je laat je tot die manier als jij op al jouw mediakanalen foto's plaatst, dat je vanavond in De Slimste Mens zit met een aftelklok erbij en dan moet het jou nog zes uur moet wel even terug aan een aftelklok, zegt Jeroen Gedraft.

[00:34:35]

Vanmorgen een aftelklok op zijn Instagram geplaatst. Hoelang het nog duurt voordat De Slimste Mens begint waarin hij zelf? Hoelang is dat dan? Een Instagram account dat die over heeft geopend met een foto van De Slimste Mens? Want hij moest niets hebben van 7 uur 58 minuten? Nee, denk ik. Hij heeft er niks over gezegd. Ik wil hem geen boete aanpraten, maar ik denk dat ie het goed gaat doen. Want ik kan me niet voorstellen dat als jij na drie vragen euh, Kruibekenaars moet eindigen in die show.

[00:34:58]

Ik ken het niet, maar we hebben een andere collega die daarom heel goed bezig is. Astrid Kersseboom Ik ben benieuwd. Jawel, maar hij plaatst toch geen 1:13 foto's als ie naar drie vragen. Maar dat is ook dat veel te ver. Dat is gewoon het verzoek van de redactie. En misschien staat er wel iets in contracten over dat je. Dus ik heb ook meegedaan. Ik was er na één uitzending uit mijn vroeger inderdaad. Of ik hoor iets aan media aandacht hiervoor.

[00:35:27]

Maar ze zijn niet. Wil je een Instagram account openen? Wil je een aftelklok opzetten met wanneer je uitzending is aangepast? Jij hebt het hartstikke goed gedaan. Je bent waarschijnlijk winnaar of of in de finale.

[00:35:41]

Het gerucht gaat dat om twee uur vanmiddag dan Gute Tick Tock Account opent met een De Slimste Mens dansje van de Chinese Chinees. En Chinezen blijven wel erg ver van weggeweest.

[00:35:52]

Tot slot moeten we nog even de nieuwe trainer van Juventus stoppen. Dat wilde ik ook naartoe, want het grappige is dat wij de vorige week over hadden. V. Voetbal is zo'n komische sport. Toen zeiden we goed die Pirlo en die gaat nu wat trainen. Dan begint ie bij Juventus bij team onder 23. Dat is verstandig. Dat je dat langzaam opbouwt en dan kijk je in de toekomst hoe dat loopt. Het is één week verder. Sarri werd ontslagen omdat die de Champions League uit gaat, ondanks de titel in de Serie A.

[00:36:17]

Die telt blijkbaar niet. En binnen 24 uur Paulo in een prachtig pak. Daar heb je de meeste van Juventus schitteren leuker dan voetbal. Opportunistisch als altijd.

[00:36:28]

Ja, al helemaal niet altijd. Maar het is. Ik vind het zo mooi Pirlo als trainer. Ik zie het. Ik weet niet of het kan. Zidane had ook niet veel ervaring bij Jong Real Madrid. Die heeft 3 Champions League gewonnen, dus wie weet wel meer ervaring meer dan een week.

[00:36:40]

Maar wat gaat pillen precies doen? Langs de zijlijn staan zitten denk ik. In een mooi maatpak ze mij.

[00:36:49]

Dus wat Arman zegt is natuurlijk en dat deze en zie je overal in de reacties. En nou, als we dat romantische daar een beetje afvegen is het toch eigenlijk een belediging voor het vak in eerste. Maar Juventus heeft toch alles geprobeerd. Ze hebben goeie coaches. Ze hebben geweldige quotes gehad. Het is niet gelukt. Nou dan maar Pirlo. Ik vind die ik top juist. Natuurlijk wel, maar waarom dan? Waarom werkt dat? Dan? Doe je bij Fiorentina?

[00:37:12]

We kijken naar al alle trainers naar cv. Ze hebben wat andere ogen dan uitleggen. Als je me als je al met zulke goede voetballers werkt waar ook Zidane bij werkt, dan dan hoef je die niet met te leren voetballen. Is het echt een kwestie van het componeren van een goed elftal?

[00:37:26]

Je praat nu als iemand die 15 jaar geleden of 20 jaar geleden eens Pirlo, Zidane.

[00:37:34]

Het is echt de topspelers, maar ik heb het niet. Ik heb maar die hebben wel al een tijd achter de rug. Maar die was op Koosje bij Rosenborg dacht ik wilde toch wel mollen? Euh, Lampard heeft in Engeland. Bij Darley heeft ie haar sporen verdiend, maar tegenwoordig is hij daar neergezet. Nee, maar je doet er tegenwoordig niet meer alleen bedoeld.

[00:37:53]

Ze hebben een staf natuurlijk, van van hier tot Tokio, aan mensen ook nog om zich heen. Dat moet ie, dat moet die manager maar zijn. Bwva is hebben gezien hoe het inderdaad bij Sedan 1 ging. De bedoeling was natuurlijk relatief echt enorm onervaren en dat kopiëren ze nu. Maar dat klopt ook. Ik vind dat ik vind dat heel veel te kort. Sorry hoor, maar ik vind het echt te kort door de bocht, want dan zeg je Copier en dan kopieer.

[00:38:13]

Dus omdat iemand een goede en beroemde en wereldkampioen voetballer is geweest heb je die niet alleen, want je moet kijken naar wat heeft. Waar kwam Zidane vandaan? En wat had je als trainer al achter de rug? En wat heeft Pirlo gedaan bij zit die bij zijn aanstelling? Zegt dat ie eigenlijk eerst de voetbalwereld maar eens wil besnuffelen, op een rustige manier wil betreden en een paar dagen later trainer is van een ploeg die eigenlijk maar één doel heeft, namelijk de Champions.

[00:38:36]

De grootste clubs ter wereld. Maar dat doe je wel tekort natuurlijk, want zo'n club weet wel wie ze daar neerzetten bedoeld is. Een man die daar gekend is binnen zo'n club, dat schijnt het niet met elke oud. Hele goeie voetballer. Maar de. Ik bedoel waar, waar? Waar ik dan de moeite mee heb, is dat ook zo'n directeur en aanstelling? Het gaat om. Hij kent de club te hebben dat contact banden onderhouden. Het is wellicht goed bij de fans.

[00:38:56]

En zo ja ok. Nou, het kan jij. Jij ziet het misschien wel gebeuren. Ik. Ik heb er niets over. Ik heb er niks aan. Een sprongetje. Ik heb er niet zoveel vertrouwen in de achterkant. Maar ik begin dit seizoen echt niet afmaken hoor. Maar de man geeft aan de baco jongens anders. Ja, maar andersom gaat het net zo. Andersom gaat dat net zo je haalt. Bij die club zou je inderdaad een trainer die soms gepokt en gemazeld is en binnen zes maanden stage op straat omdat het niet klikt omdat het niet werkt.

[00:39:19]

Dat is ook totaal geen garantie dat hier bij Juventus. Dus ja, dat kan je nog steeds een vak, maar dat gaan we zien met Pirlo. Ik ben ook heel benieuwd naar wat zij hebben. Zij willen de Champions ik winnen. Ik bedoel dat de Italiaanse titel is een pak melk. Bedoel je? Dat halen ze ieder jaar op. Het ene jaar wat moeilijker dan het andere. Nou ja, ik ben een keus. Weet je nog Chelsea toen zij de Champs-Elysées onder wie was hun coach?

[00:39:43]

En in het centrum die Matheo? Ja dus misschien, maar misschien maken we het soms ook wel te groot. En misschien hebben die topclubs wel iemand nodig die ze vrijlaat. Ja, ik bedoel het kan. Ik bedoel, Van Basten heeft ook geweldig voetbal gespeeld, maar daar hebben we ook gelezen nu in de biografie van Van Basten. Dat dan. Maar ik denk op lange termijn langer te presteren. Meer vind ik het er niet in.

[00:40:05]

Jurriaan van Wessem had al langere lijsten van trainers in Itali die toch uit het niets soms wel echt heel goed gepresteerd hebben en titels hebben gewonnen, maar laten zien vallen. We gaan volgen en het gaat ons boeie iemand er over Max Verstappen. Of laten we dat aan de Formule 1 podcast? Bij de race was geweldig toch? Volgens mij is het heel knap wat je heeft gedaan. Echt super. Hebben trouwens ook een Formule 1 podcast en ook een podcast om de twee weken over de olympische podcast.

[00:40:30]

We hebben misschien wel binnenkort de slimste mens in ons midden. Gaat ie weer naar. Ik vind wel leuk dat je veel vertrouwen in mij hebt voor vertrouwen op je banddikte of kijken het kijken. Ik ga wel naar jou kijken Jarman. Wij zijn ver van jou thuis. Bedoel, in de podcast komt het misschien niet altijd zo over dat we een van jou hebben. We moeten ons wel onze rol een beetje. Maar ik ga wel kijken met naam van een vriend.

[00:40:56]

Mooi einde Horst. Dank je wel liefde stelt deze gasten uit dank tot volgende keer en dat zal over een aantal dagen weer zijn. Dit was de mooiste voetbal Gold Coast. Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.