Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:02]

Radio 1 podcast en is voetbal contrast met. Goeiedag honkvaste liefhebbers bij de beste voetbal podcast in een week waar veel over na te praten is. Dat merkte ik al eigenlijk deze ochtend, toen we elkaar hier ontmoetten in Hilversum. Toen ging het al lossless. Dat voorspelt heel veel goeds. Jan Roelfs is weer terug bij ons en euh, helemaal uitrusten. Klaar voor de podcast. Jeroen Elshof houdt onder andere even in de gaten hoe het met de aanzet is, want die lopen straks voor de volgende voorronde van de Champions League.

[00:00:35]

En we zijn natuurlijk ongelooflijk blij en bijna vereerd dat Jeroen Grueter ook tijd gevonden heeft om hier gewoon nog bij de twee dan op de tweede plaat van de podcast. Welgemeende felicitaties van onze collega Kersseboom zeker.

[00:00:54]

Ik heb Astrid uitgebreid gefeliciteerd. En terecht, want zij was de beste. Is het decor nog heel het decor is nog heel. Jazeker, ik heb me kunnen beheersen bij neergelegd. Ik heb het. Ik heb het redelijk lastig voor je om zeg maar ja, na die nederlaag gelijk weg te slikken. En niet iets dus te slopen in je buurt. Want wij kan je natuurlijk ook in het echie. Nou kijken weet jij. Jan Mulder heeft destijds het kippenhok achter zijn huis in elkaar getrapt.

[00:01:22]

Toen ie niet mee ging naar het WK in Duitsland. Dat gevoel. Dat had ik ook eventjes. Maar er was geen kippenhokken in de buurt.

[00:01:27]

Ik had geen kippenhok rondom de schutting over te werken, dus ik heb het. Nee, maar ik ben vrij rustig gebleven en weet je, het doet nog steeds pijn hoor. Het is best wel een lid dekentje. Ik had heel graag gewonnen en ik heb gestreden voor wat ik waard was. Een spelletje ja, dat zou. Zo kun je er ook tegenaan kijken. En er zijn ook mensen die met die instelling erin zijn gegaan. Die vliegen er meestal na één aflevering of misschien twee afleveringen uit.

[00:01:54]

Nee, ik wilde wel verkopen en ik wilde gewoon ook winnen en ik was heel dichtbij.

[00:01:59]

En uhm niet ja, maar het is wel fantastisch geweest.

[00:02:03]

Ik heb echt zo ongelooflijk van genoten. Hadden wel een kleine vraag. Nog dat Instagramaccount van je, want het was voor ons geen geheim dat de. Dat heb je meegemaakt dat je ver zou komen. Maar dat wisten natuurlijk vanaf dag één wel. Gaat dat nou door? Of ga je dat nu opheffen? Met al die foto's van De Slimste Mens van nu? Moet je daar toch iets mee?

[00:02:23]

Nou ja, goed, bekijk het gewoon eventjes aan. Ik denk niet dat ik zou heel vaak iets zal gaan posten, maar af en toe eens een keer wat leuks dat eens een podcast een keer een beetje reclame kunnen opnemen en dan geniaal zijn om toch even aan de game over echte dingen praten. Hoe die erin zit? Ik feliciteer hem eigenlijk uitermate trots. Was tuurlijk als chef dat ik de één na Slimste Mens van Nederland binnen mijn team had. En toen de studie terug.

[00:02:50]

Nee, de slimste man van Nederland is wel een redelijk slimme antwoord volgens mij. Onthou die gewoon even. Dan weet je genoeg en er veel actualiteiten. Louis van Gaal. Gisteren werd bekend dat ie um um als de vraag komt van de KNVB of hij bondscoach zou willen worden bij Engelse elftal. Daarnaar gaat luisteren en er over na gaat denken. Dat betekent dat ie ieder geval de deur openzet. Ook kunnen zeggen ik ben 69 jaar, ik ben pensionado en ik vind het allemaal wel prima.

[00:03:23]

Ik ben daarna twee keer klaar mee en maakt dit het de KNVB makkelijker om een nieuwe bondscoach aan te wijzen. Ik wil ik wel zo wel echt even van je horen, want jij hebt contact met hem gehad. Jij bracht gisteren dat. Dat nieuws voetbal, hoe dat gegaan is? Want dat is denk ik toch ook wel leuk voor de voor de mensen om te horen. Van Gaal komt men denk altijd dat ie niet zo benaderbaar is toch? Of niet?

[00:03:42]

Want dit? Dit had een week geleden, misschien nog anderhalve week geleden ook al iemand bij hem kunnen checken, maar dat is om onduidelijke reden niet gebeurd. Hoe gaat t dan? Ik heb wel is, maar echt alleen als ik iets van hem wil weten wat wat we belangrijk is. Dan stuur ik hem een WhatsApp. Uhm en of een e-mail. Trouwens is het eigenlijk het is geen WhatsApp en en daar reageert hij altijd heel erg. Euh, nou ja, netjes op.

[00:04:04]

Hij voelt zich daar wel verantwoordelijk voor om daar altijd wel antwoord op te geven. Dat kan ook zijn. Die zegt ik kan er niks over zeggen op dit moment in mij in deze fase. Uhm nee, dat kan op moment dat ie ergens bijvoorbeeld bij United onder schot is, maar heeft ook wel eens concreter antwoord. En in dit geval gaf ie dus best wel eigenlijk een concreet antwoord op gewoon de vraag ben je nou echt pensionado? Of als de vraag komt van de KNVB lijst die daarna en daar zei die volmondig ja op dat ie daar in het geval naar gaat luisteren en dat ie euh euh dansscène beslissing eventueel gaat nemen, maar weet het ook niet helemaal helemaal niet of die benaderd wordt.

[00:04:37]

Uhm maar ok. Als wij dat hebben al vaker gedaan wat serieuze kandidaten bedenken, dan komen we ook niet tot de lijst van 10.

[00:04:44]

Zeg maar de eerste die we dan noemen ze eigenlijk Louis van Gaal. En het feit dat ie dit zo zegt ja, dat is eigenlijk gewoon dat die zegt dat je hiervoor openstaat, dat hij wil luisteren, maar dat als dit niet had gewild dat ie gewoon gezegd nee, het is klaar. En uhm ja, dit moet geweldig goed nieuws zijn voor de mensen in Zeist. Want als jij de baas was van de KNVB dan zou ik onmiddellijk gaan praten en een.

[00:05:08]

Zou ik zo snel mogelijk tot zaken proberen te komen, maar dan ben ik toch benieuwd. Eventjes, da's altijd lastig, maar laten we even in de hoofden dan gaan kijken van de mensen van de KWB. Een beetje aan de hand van wat er nu gezegd is dat we hebben guller gehoord. Die zoekt naar. Dezelfde als Ronald Koeman ongeveer cloon Zuiverloon, zei die, en we weten ook hoe dit elftal inmiddels functioneert als een hecht team met staat tot het functioneert.

[00:05:34]

In ieder geval, dat functioneerde het afgelopen jaar goed. Als je dat nou hoort. Zo denk je dan ook dat ze op basis van wat ze wat ze hebben gezegd bij hem terecht zouden komen. Want dat is natuurlijk voor mijn gevoel een andere profielschets, zoals die als dat Van Gaal is. Ja, nou, ik denk niet dat er een kloon van Koeman te vinden is. Om te beginnen bedoel iedereen is uniek. En uhm ja, konden Marisol.

[00:05:57]

En wie heb je dan tot je beschikking? Ik vind de spoeling eigenlijk heel erg dun en ruim daarboven zweeft Van Gaal. En op het moment dat Louis van Gaal zegt ik ben geïnteresseerd. Ik zou dit graag willen doen. Dit is een geweldig project om mij toch al rijke carrière nog van extra glans te voorzien. Ja, dan hoef je daar toch niet heel lang over na te denken. Ik zou er in zoverre over nadenken, want ik weet dat maakte.

[00:06:23]

Ik bedoel je maakt met de ene trainer meer los dan met de ander. Toch dat dat. Dat is gewoon zo. De één zal 1 zal zijn surfplank pakken en doorgaan op de Golf. De nieuwe golf die nu begonnen is en de ander zal misschien proberen daar op zijn manier doorheen te sturen. En ja, nou ja, goed dus. Er zijn mischien wel wat dingen die dan toch de spelers hebben. Hebben volgens mij invloed op 1 op op wie de nieuwe bondscoach wordt na.

[00:06:44]

Daar zijn wel wat dingetjes waarvan ik denk nou Memphis, die heeft een relatie met Van Gaal. Eerst goed, daarna volgens mij wat minder geweest. Uiteindelijk bij Manchester United. Van Dijk, de grote man is jaren door hem genegeerd. Van Van Gaal heeft al gezegd hij heeft nu grote stappen gemaakt. Hoe zit dat? Wijnaldum is helemaal gek van hem. Hele belangrijke speler heeft altijd gezegd Van Gaal en topcoach. Ik ben gewoon benieuwd. Dat moet wel passen.

[00:07:06]

Snap je? Als je ziet na en na wat er de laatste jaren allemaal tot stand is gekomen in in die groep? Ja klopt, en dat vind ik gewoon interessant.

[00:07:15]

Ik zeg niet dat het gewoon meteen de 1 vervangt. De ander natuurlijk neemt een heleboel dingen met zich mee. Maar als je nou gewoon kijkt naar de statuur van Louis van Gaal, dan hoeven we toch niet heel erg lang over te praten om te zeggen dat dit gewoon de perfecte oplossing is voor het Nederlands elftal. Jongens als Frenkie de Jonge Matthijssen licht. Die krijgen nu de kans om nog een keer met hem te gaan werken. Louis van Gaal is natuurlijk ook een geweldige motivator.

[00:07:43]

Iemand die in teamverband heel hoog heeft zitten. Nou, dat is natuurlijk. Bij Koeman is dat teruggebracht. De jongens, die vormen een hele hechte groep. En ik denk dat in dat opzicht Van Gaal heel goed daarbij is. Maar dat is precies de reden en je geeft jouw antwoord. Dat is precies de reden. Ik denk nou ook. Daar moet je wel naar kijken toch? Dat vind ik wel serieus. Ik denk de discussie zal ook zijn van de KNVB.

[00:08:04]

Tijd! H. Werd gisteren ook besproken in Studio Voetbal. Er is tijd. Lodeweges gaat, dat gaat het nu doen. Het is als alles goed gaat volgende zomer. Je zou je kunnen aanstellen. Vanaf januari wordt het een. Wordt het een project? Bondscoach die alleen uit elkaar gaat doen? Of stel je iemand aan voor 4 jaar? Weet je? Dat vind ik ook niet gebeuren via een blijft en bijna.

[00:08:27]

Dus ga je. Ga je echt voor voor voor met de hoop dat dat een bondscoach lang blijft voor de lange termijn? Is dat dan Van Gaal? Of zeg je van mij maak een project bondscoach van. Hij doet alleen het EK. Je maakt een contract van een half jaar en dat zit in dat geval zou ik Van Gaal een goede optie vinden. In een ander geval zou ik toch voor een voor een voor iemand gaan. En die discussie wordt nu al gevoerd.

[00:08:50]

Die die zich lange commit die die meegaat in het beleid van de KNVB. Uh, dat is dat is denk ik ook heel belangrijk.

[00:08:57]

Wat is de profielschets van de KNVB zelf te maken met gewoon een hele talentvolle generatie voetballers? Het Nederlands elftal is helemaal terug op de kaart. We hebben de finale van de Nations Like' gehaald. We zijn betrekkelijk eenvoudig door de kwalificatie gekomen. Spelers die het elftal dragen zijn nog jong, worden alleen maar beter. Dit elftal heeft heel veel potentie. En wat wil je nou eigenlijk? Je wilt toch zo snel mogelijk de potentie omzetten in een prijs naar de eerste de beste prijs die je kunt gaan winnen?

[00:09:26]

Dat is eka voetbal. En als iemand bewezen heeft om met een talentvolle groep iets concreets te winnen, dan is het Van Gaal dus maar wat verder over. Maar dat ben ik met je eens.

[00:09:38]

Alleen weet je voor de voor de lange termijn nog de lange termijn.

[00:09:43]

Dat zien we daarna toch wel weer? Dachten we ook met de lange termijn bezig te zijn. Die gaat dan ook weg. Denk wel dat de KNVB dit liever niet naar buiten had zien komen. Toch wel niet. Ik denk dat dat en het maakt het er wel een beetje lastiger omdat als je niet op het spoor Van Gaal zou zitten en we weten niet precies wat er in de hoofden omgaat. Bij 1 bij 1. Bij Gudde en Hoogma dan? Dan word je wat nu belast.

[00:10:06]

Want ik denk in Nederland dat Van Gaal wel een behoorlijke dekking heeft. Dat veel mensen dan wel zien zitten in die positie. Dus dan heb je het gevonden. Dukurs knvb dat je dat dat hier een beetje wordt wordt opgedrongen en dat je als je hem niet zou aannemen bijvoorbeeld dat je dan ook moet uitleggen waarom niet het in het contract wel gehad over de mannenploeg.

[00:10:23]

En ik was inderdaad voorstander van het Nederlands elftal die ook ja. Nou ja, misschien kan Didier bij doen. Nog even naar Jeroen Elshof. Uhm, eigenlijk zeg jij dat je dat jij denkt dat Memphis Depay is? Sowieso misschien wel vind. Ik denk dat ie dat hier niet zie zit.

[00:10:40]

Ik weet niet ik daarna. Dan ga je te kort door de bocht wat mij betreft. Ik zeg alleen euh ja, ik ben gewoon benieuwd hoe zij er tegen aankijken. En dat zijn m. Uhm, de één met een persoonlijke kanten en met een relatie met Van Gaal gehad Memphis. Ik weet echt niet hoe dat nu zit. Misschien niet. Zo is het wel helemaal top. En uh, hebben ze elkaar allang weer gesproken. En volgens mij kent Virgil van Dijk Van Gaal verder helemaal niet, maar is ie ook professioneel genoeg om gewoon met zo iemand te werken.

[00:11:06]

Ik zeg alleen wel dat hij in het verleden wel al het negeren van Van Dijk. Misschien wel terecht, want die zat dan op een heel ander niveau geweest.

[00:11:14]

Maar Van Gaal is niet de enige bondscoach die hem toen negeerde.

[00:11:16]

Verder nog gewoon bij Celtic en die moesten we nog die stap maken naar zo wacht eventjes zeg, dan heb jij elke keer als je de kans gekregen in het NL elftal in moesten lopen en als speler die gewoon bij Celtic zeg jij ja, ik gaf je ook allemaal gelijk toen.

[00:11:34]

Ik vond ook dat ie er eigenlijk al op bij had moeten zitten, maar goed, daar gaat het nu even niet om. Het gaat erom dat dat alsof Virgil van Dijk als een klein kind gaat zitten mokken. Dat ie toen werd gezien door Van Gaal zeg ik. Dat zijn gewoon gelouterde professionals die op een hoog niveau functioneren, zowel op het veld als buiten het veld. En als Van Gaal zegt nou kan had misschien toch niet helemaal goed gezien destijds. Want wat heb jij daar staan?

[00:11:59]

Wat heb jij fantastisch ontwikkeld en klaar? Dan is er toch enige discussie?

[00:12:02]

Van Gaal is ook niet gek. Je die ziet ook deze spelersgroep. Die heeft die spelers zien ontwikkelen, dus die die. Ik wil niet zeggen dat ie zich aanpast maar een prijs mee winnen. Hij zal altijd zichzelf blijven. Ook in de coaching als ie het woord richting het WK en het zal hier en daar gaan botsen. Maar daar valt wel overheen te stappen denk ik. En in elke spelersgroep zijn de spelers die een trainer niet niet willen. Maar ja, dat.

[00:12:23]

Ik kan me niet voorstellen dat deze groep spelers niet staat te juichen als Van Gaal zegt jongens. Ik wil het met jullie gaan doen. Dat is toch. Dat is toch fantastisch? Bovendien als je een koppie zoekt en dat is daar natuurlijk van Koeman. Een kopie is altijd vaak een een mindere uitvoering van het originele. Ik denk dat je dat ook toch wel moet. Ik begrijp die opmerking wel dat er ook wel gedaan heeft van zet nou in principe voort wat Koeman heeft opgezet, maar je kan nu eenmaal nooit een kopie van Koeman vinden en dat je dus een andere persoonlijkheid hebt met Van Gaal.

[00:12:51]

Ja, dat is zo. Maar ik zou als voetballer ook denken met welke coach heb ik de meeste kans om Europees kampioen te worden? En daar zou ik mee zijn gehaald.

[00:12:57]

Dat is niet met Frank de Boer hoor. Het is de beste kandidaat, natuurlijk niet alles. Ik bedoel wat. Wat hebben we verder op het blad liggen? Nee, maar ik ben wat ik ermee toch probeer te zeggen is. Ik ben benieuwd of ze het gaan doen. Ik ook. Daarbij is het opvallend natuurlijk wel dat Van Gaal dus blijkbaar nog niet benaderd is.

[00:13:17]

Weet je, niemand is nog banaan, dat hebben we nog geen dus. De KNVB neemt de tijd om wel eens onder net weg net zijn bureau uit te geruimd.

[00:13:24]

Komop zeg, nou nee goed.

[00:13:28]

Maar dat is pas tien dagen geleden. Ik snap ik. Snap ook wel dat je gewoon eerst eens rustig deze twee wedstrijden kijkt met Lodeweges. Hoe dat gaat? Prioriteit?

[00:13:37]

Waarom zou je nu met met allerlei coaches gaan praten? Maar de wereld is leeg, terwijl je met het met de selectie bijeen komt. En je moet twee wedstrijden gaan voetballen. Toch af, maar logisch ook. En dat was verlopen Van Gaal, maar dat gaan we zeker vaker over hebben. Ander nieuws? Hartstikke mooi nieuws voor vooral Donny van de Beek en z'n hele familie, zou bijna zeggen, want bij Donny van de Beek denken we altijd meteen ook aan aan z'n familie.

[00:13:59]

Iedereen gunt de deze euh. Voetbal. Voetbal gezien eigenlijk een fantastisch 40 45 miljoen. Ajax zal ook tevreden zijn eigen jeugdspeler weer verkocht voor heel veel geld, dus ook Overmars wrijft in z'n handen. Wordt Donny van de Beek echt een bouwsteen in het nieuwe succes bij Manchester United?

[00:14:17]

Nou ja, dat moet ie natuurlijk wel worden, want anders. Want zelfs ook voor Manchester United is 40 45 miljoen euro gewoon best een hoop geld. Anders doe je dat niet. Dus je dus ja, het is wel de bedoeling en ik denk dat die het ook kan. We bekijken even naar the time. We hebben een middenveld, zeg maar. Als we dan naar de namen kijken mag je aannemen wat in ieder geval Bruno van Andersen gaat zeker spelen.

[00:14:39]

Je staat als Pogba niet geblesseerd is en geen Corona heeft, kan Paul Pogba ook nog wel aardig voetballen. En dan van de Beek. Dat zouden dan de 3 middenvelders voor je hebt Matic nog een verdedigende middenvelder erbij. Maar. Dan mag je ook aannemen dat Van der Beken eigenlijk gewoon echt heel veel gaat spelen. Je betaalt ook 40 miljoen voor hem, want de concurrentie is niet heel erg groot. Bij clubs als Chelsy euh City is dat wel anders.

[00:15:02]

Denk maar dat komt veel jeugd door bij Manchester United natuurlijk. Echt goeie jeugd op dit moment. Maar ja, ik denk dat die wel voor de basis is gekocht. Inderdaad, 45 miljoen euro, dat is een enorm bedrag. En hij heeft het ook waargemaakt, ook in de grote wedstrijden he. En in die in die belangrijke wedstrijden in de Champions Like' behoren die altijd tot de betere. Hij heeft dat fantastische gevoel voor de ruimte, loopvermogen, goeie moment, ergens arriveren en zichzelf helemaal wegcijferen van zijn team.

[00:15:25]

Dus ik denk dat euh dat dat die match die die zie ik wel hoor.

[00:15:29]

Maar dat denk ik ook. Het Engelse voetbal ligt hem ook. Euh, waarom dan? Nou ja, ik kan. Hij kan jagen. Euh. En wat? Wat? Wat Jeroen Grueter ook zegt, hij kan zich wegcijferen. Hij kan het is. Het is een box to box speler waar je gewoon ontzettend veel aan hebt. Dus. En ik denk dat mijn unidad op dit moment een hele mooie keus is voor om je pols Kalz.

[00:15:51]

De nieuwe de nieuwe bondscoach was immers een controleur nog natuurlijk ok. Maar. Maar nogmaals, ik vind de beker ook heel vinnig, want dat vind ik. Dat vind ik juist één van zijn kwaliteiten. Vinnig en en scorend vermogen. Euh ja, een ideale speler van Manchester United.

[00:16:08]

En als je als je verder kijkt naar een eitje trekken we even de aanvallers op een rij gezet. Dan heb je het over Rashford. Martial Green moet een nieuwe man. Dan is het ook eigenlijk wel euh, wel op. Is dat dan allemaal bij elkaar voldoende om die om die top van Engeland weer weer aan te vallen met Liverpool mee te doen om om het City mee te doen met Chelsea mee te doen? Nou ja, goed, ik heb ze zien voetballen in die euh finale of in de halve finale tegen Sevilla.

[00:16:30]

Toen speelden ze echt geweldig. Ik heb Manchester United was de laatste jaren, was echt niet om aan te zien. Zo saai en voorspelbaar. Met name in de nasleep van Mourinho. Euh, Solskjaer heeft wat schwung terug gebracht aanvankelijk. Toen was er weer een moeizame periode. Maar wat wat ze nu laten zien? Dat is echt wervelend voetbal met heel veel positiewisselingen. En juist daarin kan Van de Beek floreren. Het enige is heel gek. Ze creëren per wedstrijd 10 15 open kansen, maar ze scoren bijna niet.

[00:16:58]

Dus ook daar is een belangrijke rol voor weggelegd. Nee, ik heb wel vertrouwen in in dit project.

[00:17:04]

Als ik het gevoel dat de druk bij manier naar dit nogaltijd anders is dan bij mij. Bij een ploeg als als, als City en Liverpool.

[00:17:12]

Dat is onzin natuurlijk. Dit is de grootste club van Engeland. Je wel maar maar euh. Weet je, dat zijn op dit moment de clubs die die gewoon kampioen moeten worden. Bij United natuurlijk ook. Die moeten ook met die doelstelling gaan. Maar maar op één of andere manier. Solskjaer mag nog bouwen aan zijn elftal en daar pas Van der Beek volgens mij heel goed in.

[00:17:32]

OK, dankjewel dan.

[00:17:36]

Alsof ze die in 1 keer is dat Oranje.

[00:17:44]

We hebben het over de loting van Azië en wedstrijden ook. Dus het is een slechte loting. Dus niet gering had Benfica kunnen loten. En AA Gent, AA Gent, AA Gent. Hoop je dan op voorkeur? Was thuis thuis in één wedstrijd thuis en dan namelijk ook al begonnen aan de aan de competitie. Is het ook niet zo dat die al lang niet op volle toeren van en volgens mij bij Dinamo Kiev tegenwoordig?

[00:18:10]

Lijkt me een lastig, lastige en heftig potje worden. OK. Uhm, aanzet voor 100 Champions leek wel belangrijk, ook voor ons voetbal. Uhm, ik wil uhm ja, door naar de hetverhaal natuurlijk van de afgelopen week. Vooral euh, ook in het weekend. Wat begon me al eerder om Ronald Koeman vorige week over had? De kans van je leven? Je kunt niet voor de derde keer Barcelona afzeggen. Veel grappen gemaakt over treinen die voorbij die voorbijkwamen.

[00:18:35]

Nieuwe idee die ze alweer voor een trein gegooid heeft. Als je nu kijkt wat er zich daar, wat daar allemaal gebeurt. Uhm, probeer toch eens even in de toekomst te kijken. T Is t is niet super lastig, want dat verandert van van uur tot uur bijna. Maar hoe gaat deze soap eindigen? Nou soap. Dat ik zou beginnen zeggen de tragedie Griekse tragedie. Het gaat natuurlijk echt helemaal de verkeerde kant op voor Ronald Koeman.

[00:18:58]

Waar speelt Messi komend seizoen? Nou, Messi gaat weg. Dat lijkt me wel duidelijk. Tenzij, en dat is natuurlijk ook. Maar dan? Dan is het binnen de kortste keren afgelopen voor Koeman. Tenzij euh Bartholomé. Euh. Het gaat afleggen in de inzet, in de strijd helemaal bovenin de club. En als Fonte daar de macht overneemt eerder dan wanneer de verkiezingen worden uitgeschreven. Ja dan komt Javi natuurlijk, want dat is dat zijn poulain en die wil hij als trainer hebben.

[00:19:24]

Dus dan krijg je gewoon een zak met geld en dan word je gevraagd of die op die plaats zomaar.

[00:19:29]

Deze hele Messi soap is toch onomkeerbaar? Nu ja, dat lijkt me wel.

[00:19:32]

Maar dan nog is er zoveel onrust binnen de club dat de bijna onmogelijke situatie om te presteren toch niet zo'n vaart zal lopen.

[00:19:40]

Met met met Koeman.

[00:19:42]

Wat dat betreft maar even afbellen zijn we het allemaal over eens dat Messi weggaat en en dan ben je toch ook vrij snel met de bedragen die gevraagd worden eruit waar je naartoe gaat of niet? Want dat. Kan alleen maar euh, heel, heel veel geld aan hen, hele rijk. Nog heel even n stapje terug maken, want die is met de huidige situatie helemaal klaar. Dus die wil niets te maken hebben met Koeman. Dat blijkt uit alles. Hij is verbolgen dat Suarez op deze manier te horen heeft gekregen dat ie weg moet.

[00:20:08]

Het is een soort van twee eenheid in en buiten het veld. Maar als Barcelona Messi toch ten koste van alles wil behouden, ja dan. Dan zullen ze dus helemaal moeten teruggrijpen. En en dan inderdaad die trainer aanstellen die Messi uhm weet te overtuigen dat ie Barcelona moet blijven. Dat zou wel eens kunnen zijn. Maar dan is het dan dat dat is over een week dan maar. Dus dan is Ronald Koeman. Ja, maar ik denk dat dat maar eens over een week weg.

[00:20:37]

Dat zeg ik niet nee, maar dat sluit ik niet uit. Maar Jeroen Grueter Ik denk dat dat proces juist moet worden doorbroken bij Barcelona en dat Barcelona daarmee bezig is om toch. Hoe groot die ook is, Messi en hoe belangrijk die ook is voor de club speelt natuurlijk ook het feit dat ik ben daar geweest. De komt natuurlijk geen toerist, geen van. Er worden geen shirtjes gekocht, veel te weinig. E. Bedoel, de club zit financieel echt in nood.

[00:21:02]

Ja, dus dat is een. Dat is een aspect dat echt meespeelt in deze hele discussie.

[00:21:07]

Als zij een half miljard kunnen incasseren voor messen zijn gered, dan met een half miljard is het niet. Het zou hoogstens 200 miljoen zijn. Maar het is ook het salaris van een miljoen euro dat ze niet meer hoeven te betalen. Dus dat een hele belangrijke euro 100 miljoen waard zijn. Een miljoen. Ja, 100 miljoen dus. Dat is een hele belangrijke factor in deze hele soap. Een tragedie. En euh, ik denk als Messi zal gaan vertrekken naar een andere club.

[00:21:31]

Ik vind het een beetje Jancker van Suarez. Weet je dat dat ie dan em euh weg wil omdat Luis Suarez ook weg wil? Hij hij, hoe het ook wendt of keert een fantastische voetballer. Maar hij. Hij is te groot geworden in zijn macht binnen de club en mijn gevoel zegt ook daar geweest zijnde en Koeman ook gevoel te hebben dat dat Bartiméus hoop dat ie met Koeman ook iemand heeft waar ie die die wending kan maken dat jij niet meer de absolute macht in de kleedkamer hebt met Ronald Koeman gesproken.

[00:22:00]

Wat zei die over Messi nou dat die heel graag met hem wil werken? Dat ie het fantastisch vindt dat er een winnaar is, daar geloof ik ook wel op dat moment. En dat zij die ook uit de uit uit de grond van zijn hart. Niet wetende denk ik nog helemaal wat er wat er echt diep van binnen zit. Binnen de club heeft Koeman een fout gemaakt. We mogen het allemaal een beetje natuurlijk vanuit de Spaanse media. Dat is lastig, maar ook in de breedte.

[00:22:22]

Is dat Koeman in dat gesprek met Messi in de ogen van Messi maar misschien te weinig respectvol zou zijn geweest zou hebben gezegd. Alle privileges zijn in ieder geval al weet ik niet. Maar het ging over onder andere over privileges waar Messi er wel een aantal van heeft. Wat denk je dan na ik? Ik denk dat Koeman ook zo slim is. Kijk, ik denk dat ie dat ie wel duidelijk heeft willen zijn naar Messi. En dat is natuurlijk ook ten aanzien van Koeman.

[00:22:45]

Als je in t m in het lijf van Koeman kruipt, dan is een gevoel. Die moet wel zijn authenticiteit bewaren. Die moet wel de trainer blijven. Die is en één van zijn belangrijke pijlers is duidelijkheid. Dus ik denk wel dat ie duidelijkheid heeft gecreëerd of geschapen richting Messi. Misschien iets om duidelijkheid die Messi niet wilde horen. Dat past ook in zijn cultuur. Dat is een beetje een cultuurverschil omvaren.

[00:23:11]

Messi was niet de koning van Barcelona, maar de keizer van Barcelona. Hij is iemand uit Nederland die weliswaar maar sporen heeft verdiend in het verleden als speler bij Barcelona, maar die gaat om dan netjes vertellen dat het helemaal met je eens.

[00:23:23]

Nou dat het helemaal is afgelopen. Zo heeft ie dat. Nee, zo heeft ie dat natuurlijk ook niet.

[00:23:27]

Ik denk niet dat je dat privilege afpakt. Dan is het afgelopen. Punt is dat dat en dat dat dat is wat ik voel. Is dat Barcelona zo niet verder kon met de Messi die allesbepalend is in de kleedkamer.

[00:23:39]

Dat Zwolle daar dit jaar niks mee. Nee, en dat is natuurlijk internationaal al een paar jaar aan de gang. Dus die kentering voel ik en en Koeman is een Pizzi sterk genoeg. Wint in die strijd ieder. Nou maar euh. Koeman moest die dingen wel zeggen met Messi, anders was ie gezien.

[00:23:55]

Mag ik even tussendoor krijg vannacht om vier minuten voor half één een bericht van onze geliefde collega gewaardeerde collega Jack van Gelder. Uhm, Nuoro Boys is genoemd een oude club in in Argentinië. Euh, Jack, zegt Uhm in het contract van Messi. Er staat dat dat bedrag van die 700 miljoen geldt in alle toplanden. Een aantal toplanden die zijn benoemd als hij naar Argentinië teruggegaan hoeft diegene hoeft die geen geld te betalen, kan hier zo naar Argentinië terug hebben.

[00:24:25]

Daar iets over gehoord in de Spaanse pers? Nee, nee, ik ook niet. Ik zou je namelijk ook nog kunnen denken aan een enorme truuk, want dan ga je nu terug naar Argentinië transfervrij en kan je na een jaar kan je altijd weer naar ik.

[00:24:40]

We hebben hier wel eens gekke clausules gezien bij de bij de KNVB, maar dat is toch wel ongeveer de aller domste clausule zijn die de bestaat rond de. Ook wel eens in zijn contract laten zetten naar een aantal toplanden mocht toch, maar het kan. Het kan. Het kan natuurlijk, maar ik bedoel dat is zijn jeugdliefde bij wijze van spreken dus. En dan verhuur je hem daarna nog wel stappen maken.

[00:25:03]

We waren er redelijk over eens. Dit is niet meer te repareren. Messi heeft zijn kont tegen de krib gegooid en in duidelijke bewoordingen. Uhm, City is over de enige club die hem kan betalen. Bij Paris Saint-Germain klopt. We begrijpen niet meteen hoe met Financial Fair Play zit, want als je je zin niet krijgt, dan ga je eindelijk nog weer naar de kast. Laten we aannemen dat daar een Masih dat er een mazen in de wet is dat je dat zou mogen betalen.

[00:25:24]

Dan praten we 50 miljoen. Is dat Real?

[00:25:28]

Ja, wij niet. Kijk ik?

[00:25:31]

Ik heb wel interessante constructies gezien. Kijk, die City club heeft natuurlijk her en der over de wereld ook allerlei andere belangen, waaronder in euh, in alles dus een competitie die zichzelf ontzettend op de kaart aan het zetten is en nog verder wil met de met grote sterren. Slapen is er natuurlijk ook een toegegaan. Heeft die competitie weer een duw omhoog gegeven. Nou, ik zie nu ook constructies met een aantal jaren voor een paar miljoen naar naar Manchester City en dan door naar de takken in in Amerika.

[00:25:57]

Ja, dan komt er uit Amerika veel geld van die competitie, want die competitie wil zo'n man natuurlijk graag hebben om de competitie verder te helpen. Ja, en dan komt er wel. Dan gaat het geld wel rollen als je zulke constructies eigenlijk een contract moeten zijn met de City groep H. En zo ja natuurlijk, maar dat E dus ik. Ik zie wel dat er een dat er een een een een bedrijf loopt het zo maar noemen. Uh cq een club 200 250 miljoen euro van Messi wil neertellen.

[00:26:22]

Want je hebt natuurlijk wel het boegbeeld van het internationale voetbal. Dat is absoluut terug te verdienen.

[00:26:28]

Ga je boven zitten, wordt het een lastig verhaal over de sjeik. Je heeft oneindig veel geld, dus dat geld hoeft helemaal niet zo te zijn. Ik denk eerder is wat. Wat? Wat wil Messi? Messi vermesting. Valt ook niet meer voor het geld te voetballen. Die voetbalt alleen nog maar omdat ie graag of bij Guardiola wil voetballen. Of dat ie mensen met z'n vriendin in Parijs wil voetballen. Maar even voor de duidelijkheid en als hij naar City gaat.

[00:26:50]

Guardiola staat nog te trainen. Begiristain is de technisch directeur, Soriano andere Spanjaard van Spaanse clubs. Die wonen trouwens alle drie nog in Barcelona. Die zijn op dit moment ook alle drie in Barcelona en hebben daar een soort van van vakantie. Die zit er misschien. Of er nu wel dagelijks met Messi. Even met koffie om de tafel, hoe ze dat in elkaar gaan steken? Ja, dat zou inderdaad kunnen.

[00:27:11]

Maar mijn gevoel. Ik denk dus dat ie gaat dat er een oplossing komt, dat er wordt onderhandeld. Ik denk dat Bartomeu hoe dan ook die strijd overleeft en Koeman ook.

[00:27:22]

En daar hoop ik op dat er actie gaat komen. Dat kan niet zonder slachtoffers. Dat kan niet. Ik mag de Messiah van t van t van het volkslied ook nog steeds niet uit. Dat dit allemaal uh, een onderdeel is van het grote spel, ook gespeeld door Messi zelf om de totale macht naar zich toe te trekken. Ik denk dat dat niet zal lukken, dat laat dat. Dat dat. Euh. Euh. Dat dat? Ja, dat denk ik niet.

[00:27:49]

Ik bedoel. Euh.

[00:27:51]

Het is trouwens wel een spel. Maar dit is bijna en een serie die je maakte. Guardiola oud Barcelona die dan nu dan de grote Messi weg gaat halen. Die rol van Xavi inderdaad, die al 2 3 jaar op het vinkentouw in Qatar zit en alleen maar zit te kijken van wat is nou het moment om in te stappen? Iedereen was er van overtuigd dat ie dat onlangs al zou doen en dan weet je dat Bartomeu nog dat contract alsnog nog president is, dat volgend jaar niet zeker is dat het.

[00:28:17]

Dat is toch een interview met jou? Met Koeman? Dat Koeman nog zegt ik ben nog goed met Pep en die zegt jou Messi is een echte winnaar, maar dat is helemaal waar. Dat is bedoeld dat. Maar als je dus dat interview terug haalt en de oprechtheid en de blijdschap en en de jongens blijheid van Koeman op dat moment ziet. Ik weet niet hoe het nu met hem is, maar ik zei ook van ja, je steekt je stap wel een wespennest in.

[00:28:38]

Weet je dat jij zegt ja, dat weet ik niet, maar ik vraag me echt af of die dat wel wist.

[00:28:46]

Stond trouwens in de Volkskrant afgelopen zaterdag van Paul. Ongehuwd? Ha. Inderdaad, de naïeve blijheid. Maar na een overstap naar Barcelona eindelijk die droomclub. Eindelijk die trein die daar naar Barcelona. Maar een koffertjes en en maar zijn ze eigenlijk wel goed op de hoogte geweest van van de hele situatie daarboven in de de hoogste echelons van die club? Nou, ik denk dat je dat best kunt afvragen.

[00:29:12]

Ja, dat zou echt ongelooflijk zijn als ze dat. Natuurlijk weet ie dat ik dat zou. Dat weet ik niet hoor. Maar hij komt daar nog. Je is nog gezien met die met bestuursleden. ALV al voor de zomer. Daar zijn foto's van in hotels en daar was ie dan toevallig. En zo hoor, zeggen ze allemaal.

[00:29:27]

Maar daar vind je dan dat ie adequaat heeft gehandeld in de eerste week nadat D. Dat weet ik niet, maar ik zeg in ieder geval dat ie dat ie echt wel en misschien wat te. Zoals het bestormen van het stadion en de Messi situatie dat dat m toch enigszins heeft overvallen. Dat het zo heftig zou zijn, maar dat deze verhoudingen zo lagen. Je kan mij niet wijsmaken dat Koeman dat niet wist.

[00:29:48]

Bij mij in principe ook niet, maar dat wordt niet onderstreept door en door de de gang van zaken. Nou ja, hij heeft die niet goed kunnen inschatten hoe Messina er in zat. Hij was er wel van overtuigd dat Messi zou blijven natuurlijk. Maar ja, ook zijn broer was Bartiméus. Daar heeft ie mee gesproken met zijn met zijn mannen en niet met 1 met Messi. En aan de andere kant zijn kwetsbaarheid is natuurlijk wel dat Koeman dolgraag wilde, desnoods zonder betaling om naar Barcelona te gaan.

[00:30:13]

Dus ja, hoelang? Hoelang heb je daar over nagedacht? Hoe belangrijk is de gok die die heeft genomen?

[00:30:20]

Hij heeft die gok genomen. Barcelona komt voor de derde keer langs, zag het niet meer zitten met Oranje, ook met met de pandemie. Dat hele verhaal kennen we. Hij heeft die gok gewoon genomen en dan kan je verliezen. Klopt. Weet je, dan kan het. Dan kan het misgaan, maar niet verloren.

[00:30:34]

Maar zo'n Vitesse heeft niet veel fiches. Minder minder fiches, maar tien dagen tijd. Welkom in de voetballerij in de top. Maar dat is dat is. Dat heeft alles met macht te maken. Bartomeu mag van Messi euh euh. Macht van alle mensen om Messi heen alles te maken. En dus zeg ik weer Koeman. Het enige wat ie kan doen is zichzelf blijven. Obrecht blijven duidelijk duidelijk blijven, want anders is ie vanaf nu in de kleedkamer al gezien.

[00:31:01]

Want er zullen ook heel veel spelers zijn. Als je daarover hebt weet je die inderdaad zullen opbloeien zonder Messi Griezmann. Ja ja, ik geloof ik wel, maar er zijn nog eventjes. Even los van Messi. Je zijn nog wat andere dingetjes Busquets. Piqué is ontzettend, maar dat is geen groot probleem. Maar dat is de grote schoonmaak. Jordi Alba klopt en en het is natuurlijk echt. Dit is nog maar het begin.

[00:31:26]

En als Koeman n 2 maanden doorstaat en Barcelona wint met een met een wat frisser elftal zonder Messi dan. Dan dooft dan dooft dat. Dat Messi vuur ook wel weer.

[00:31:36]

Zo werkt dat ook in ieder geval wel dat je dat t niet als een stadion leeg is in het begin van de competitie. Da's prettiger dan honderdduizend man die straks 1 doekje.

[00:31:48]

Misschien moeten we de komende weken gewoon wekelijks een Barcelona podcast maken. Ik denk dat daar genoeg aanleiding toe is. Nou balletje je maar even op. Normaal gesproken zou ik zeggen ter plekke dan. Maar dat is nu ook een beetje lastig en dat is ook ingewikkeld. Trouwens, als er wel een duel met City komt. Barcelona wil graag eventueel Angelino hebben als linksback voor Alba of als concurrent Ericaceae. De centrale verdediger kan Selo. Waar kunnen ze die wel meenemen in die verdediging van Barcelona?

[00:32:14]

Natuurlijk wel, maar die gaat natuurlijk ook gewoon tweede keus afromen. En dan is dat toevallig wel allemaal spelers. Waar Spanjaarden, Brazilianen maar wat Barcelona toch naar een hoger plan gaat omdat die verdediging natuurlijk uitermate zwak gebeuren. Daar krijg je lekkere lekkere spelers voor terug. Nee, maar ze moeten dat geld verder ook investeren in minimaal een spits natuurlijk. Memphis en Wijnaldum kunnen noggeen. Nou ja, dat zijn de namen die je die heel serieus zijn en waarom ook niet?

[00:32:40]

Is een beetje geld verdienen dan? Als belangrijkste, want echte jongens, euh. Uitgestorven Camp Nou en. En die merchandising is gewoon een heel belangrijk aspect geworden van de club om geld te verdienen, maar niet dus. Dus de club is echt financieel. Nou, ik denk als het zo nog 2 3 maanden doorgaat zonder toeschouwers redelijk in nood.

[00:33:01]

Oranje vrijdag. De eerste interland na 1 à 9 maanden geloof ik tegen Polen na Italië. Voor de helderheid ik denk dat de mensen dat ook wel kwijt zijn. Het gaat om de Nations Like'. En die selectie is eigenlijk allemaal logisch. Dat was toch de selectie van Koeman? Lodeweges heeft daar niet veel aan hoeven aan te passen. Uhm.

[00:33:21]

Leuk Rijndal erbij. Maar ook de linksbackpositie was natuurlijk een vacature. Zeg maar omdat Daley Blind er niet bij kan zijn. Aanholt ook niet dus is nog niet zeker. De kans is groot dat ie gewoon spelen. Aké kan daar natuurlijk voetballen. Die zou misschien wel intern altijd gezien als linksback mee, maar hij is het wel, maar wel zelfde voor twee posities.

[00:33:44]

Ik weet ik ben echt al jaren nog wel Wijnhoven nog voordat die bijzet in de basis kwam. Ik zou hem zo graag ook op dit niveau willen zien. En ik ben er zo van overtuigd dat ie dat ook dat weer aankan. Maar ja, het zijn twee interlands en wie weet gaan we ze allebei zien. En toch wel even tussendoor over Daley Blind. Maar ja, hoe? Wij maken dat vol ongeloof zorgen daarover omdat het altijd over gezondheid gaat. Dat beperkt ons ook enorm, want hebben we altijd het gevoel dat we daar ons niet over kunnen of mogen uitspreken of dat dat niet kiezen?

[00:34:12]

Dat heb ik nog steeds. Maar het enige wat je ervan kan zeggen is dat je gewoon maar hoopt dat dat t w dat het weer goed komt en dat je gewoon dat ie gewoon door kan. Dat zou gewoon als je het hebt over tragedie als dit een vroegtijdig einde carriere zou. Ik zou zijn. Er zou gewoon. Zou ik echt verschrikkelijk vinden. Dus dat gun ik die jongen gewoon niet.

[00:34:28]

Dus ik hoop gewoon dat je natuurlijk niemand. Maar ik heb geprobeerd om me te verplaatsen in de situatie als je dit voor de tweede keer overkomt. Gelukkig heeft hij nu die uh, die defibrilator inwendig, dus die zorgt ervoor dat t hart blijft kloppen. Ja dan vrees ik. Ik bedoel, ik zou zelf wel heel erg gaan twijfelen aan mijn eigen lichaam. En zeker als je op topniveau wilt wilt blijven sporten he. Dat betekent dat je alles het uiterste vergt van je lichaam en je weet niet wat er precies is.

[00:34:59]

Ik blijf vanuit mijn eigen gezichtspunt.

[00:35:04]

Zorgelijk is hier gewoon op z'n plaats. Dit is ook echt zorgelijk. Weet je, dit is. Ja, dat voel ik ook. Ik voelde iedereen. En t is reëel om natuurlijk toch je achterhoofd te hebben dat het wel eens met z'n carrière afgelopen zou zijn. Wat vreselijk voor hem is. En ook voor ons voetbal, omdat we enorm blij zijn met een voetballer als Daley Blind. Om allerlei redenen natuurlijk. Misschien valt het mee, wat we daar ook laten.

[00:35:25]

Laten we, dat hopen ze voorlopig niet bij. Zouden die spelers heel veel zin hebben in die interlands? Het is allemaal zo rommelig, kan ik me voorstellen. Je bent net weer bezig met je team in opbouw naar de nieuwe competitie of je komt net weer uit de Champions League zoals anderen. Het is natuurlijk sowieso. Het was altijd al een ingewikkelde interlandperiode, ook vanwege je ziet het nu met Donny van de Beek. Die speelt uiteraard bij Ajax, niet in die oefenwedstrijd.

[00:35:46]

Die wordt volgende week gekeurd bij Manchester United. En je moet nu twee interlands gaan spelen met het Nederlands elftal. Ja, laten we wel zijn. Dan kan je ook weer geblesseerd raken. Dan kom je een medische keuring in gevaar. Dat hebben we. We hebben het ooit gezien transformator gezien met Vincent Janssen weet je nog, die midden in de nacht nog met een transfer bezig was. Dus wat dat betreft die transferperiode is er natuurlijk nu tot begin oktober, dus dat speelt anders.

[00:36:07]

Het was wel een rare interlandweek en nu is het natuurlijk helemaal euh ja, eigenlijk eigenlijk gekkenwerk, gezien de voorbereidingen waar iedereen in zit. Ik bedoel ze komen terug. Dan begint de eredivisie en heb je twee weken voorbereiding in de laatste periode naar de eredivisie bijvoorbeeld niet gehad. En dat geldt voor de spelers uit de Premier League ook. Ja natuurlijk eigenlijk een euh, een ridicule situatie vind ik. Hadden ze moeten besluiten om die hele Mesens like the buitengooien door de Kroonen omstandigheden?

[00:36:34]

Dat zou heel verstandig zijn geweest van de UEFA. Maar ja, God, die willen hun toernooi ook niet opofferen. Dat hebben gezien ook met de Champions League Europa. Ik moest ook ten koste van alles doorgaan. Nou ja, dat heeft uiteindelijk toch sportief wel euh veel opgeleverd. Ook gewoon dat ze het hebben kunnen afmaken op een op een goede manier. Maar de meisjes leken een nieuw toernooi en dat had best wel even geschrapt kunnen worden. Je zal maar Roger Smith zijn.

[00:37:00]

Je bent bezig met een heel plan. Dan wil je inderdaad in slijpen bij een club als PSV en dan heb je net het idee dat ze gaan lopen en dan beweren best weer twee weken kwijt. Inderdaad, en daarna begint de competitie niet zoveel van PSV dingen meemaken. Voor Roger Schmidt kun je heel veel andere trainers invullen die natuurlijk juist in deze fase op trainen zijn. En goed voor Ten Hag is het probleem groter dan voor Advocaat of voor Smit. Hoe goed, ze gaan ook nog andere kant op.

[00:37:27]

Vergeet niet dat je denkt nu. De Nederlandse internationals. Maar bedoelde Michel webbased, ik noem maar wat gaan er een heleboel ook gewoon in eigen land toe en die bij jou kwijt, die mee zijn uitzicht. Soms is ze misschien wel beroerd contact met de met de bond waar ze naartoe gaan. Ja, het is gewoon.

[00:37:43]

Het is altijd al niet zo fijn voor zo'n club trainer, maar over deze kans op ziek worden. Tuurlijk als je op reis is.

[00:37:51]

De kans groter dat je ziek wordt is natuurlijk een hele gekke situatie. Blijft het.

[00:37:55]

Er is er dan nog gekker als je speler bent van Jong Oranje en je moet naar Minsk om te spelen met je neus bovenop de geschiedenis. Wat wil je nog meer? Als speler van Jong Oranje zou je niet afgezegd hebben? Zeker niet. Nee, ik zou euh. Ik zou. Ik zou drie wekkers hebben gezet om maar niet te verslappen. Nee, natuurlijk niet.

[00:38:16]

Het is belachelijk dat je daar naartoe gaat. Dat is echt belachelijk. En wat moet je dan doen? Want in dit geval wordt het natuurlijk nog een beetje pijnlijker omdat Andy die bondscoach Van der Looi die spelers van Feyenoord is niet de minst klokgevel van spelers in Minsk.

[00:38:30]

Nou, daar werd ik eerlijk gezegd niet, want je moet daar naartoe vliegen en euh, in een euh in een bus verder. Dus uhm ik, ik vind het ook belachelijk en de situatie daar gespannen. Uhm ja, daar moet u even ook ingrijpen vind ik in zo'n situatie. En dat is nu even aan dat niet doet. Wat moet je dan als KNVB doen? Nou dan moet je als KNVB stelling nemen en dat afwegen van hoe. Wat zijn de risico's?

[00:38:53]

Wat doen we? En we gaan niet? Punt. Nou ja, en dan de consequenties aanvaarden, hoe pijnlijk ook. Maar nogmaals, ik vind de verantwoording bij De Wever met iets wat Jeroen zegt. De Wever heeft die lat. Wat dat betreft heel hoog liggen qua risico's. Want want dat het geld het voetbal moet door en en dan moet geld verdiend worden. En dat geldt natuurlijk ook voor voor voor Jong Oranje in dit geval. Het voetbal moet door, maar niet ten koste van alles.

[00:39:15]

Dus ik vind dat ze niet moeten gaan. Niet allemaal altijd maar naar de pijpen dansen van de UEFA.

[00:39:19]

Nee dus, maar ik neem aan dat je ziet ook in wat voor situatie de clubs en 1 spelers brengt. Doelman van Feyenoord en en euh werder met de met de tong die je die wilde en niet a niet afstaan en geef ze geen geen ongelijk. Nou dan gaat de KNVB weer in overleg daarmee. Dan wordt er zelfs gezegd van ja, dan kunnen we schorsen, enzovoort enzovoort. Allemaal gedoe, terwijl toch volstrekt begrijpelijk is dat je daar niet gaat voetballen.

[00:39:46]

Nu ja guten, even nu serieuze met wat er daar op straat gebeurt. En wil je dat?

[00:39:51]

Moet je dat willen in dit land? Dat euh Cyprien idee vinden we dan ook niet dat de KNVB. We zijn wel een soort van vergelijkbare situaties, wel iets te makkelijk. De andere meepikt moet je maar niet te keer. Dat is ook een beetje Nederlands toch? Om te zeggen want het gaat gewoon niet gebeuren.

[00:40:07]

Tegelijkertijd is het natuurlijk wel gewoon de UEFA of een Surf's Up. Die zullen toch ook een schatting maken van de situatie en afspraken maken met uh. Uhm, de autoriteiten. Ja maar ja.

[00:40:20]

Maar het is zo voorspelbaar als de autoriteiten nou ja zeggen. Daar is niets aan de hand. We gaan gewoon door, want op het moment dat je het uh het gaat weghalen daarna geef je juist aan dat de boel doet wat iedereen al ziet op z'n kop ligt. Maar goed, ik weet niet of ze makkelijk nee zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat die dat die overleggen er juist niet zijn, maar dat het juist heel ingewikkeld ligt. Dat zal wel van alles liggen bij een hoop gedoe weet je wel.

[00:40:44]

Misschien zelfs wel ja, als jullie niet die helemaal eruit en dan klaar voor. Ja dat daarmee. Sta natuurlijk ook de ontwikkelingen in de weg voor voor spelers en voor zo'n jong oranje. En dus naja ook. Tot slot. Uh, veilinghamer na de interlands. Euh ja, als jij nog iets hebt mag je dat zeggen. Misschien dat ik hier dan maar ik heb gisteravond een champetter finale gezien bij de vrouwen. Dus ja oké, wat nou ja, dat was ze wel gewoon.

[00:41:16]

Weer een Nederlandse die je die de cup pakt. Van der Zanden dus maar 10 minuten meegespeeld. Ik zag het veld komen. Maar goed, zelfs als invaller wel vaker goed gedaan. Ik voel me toch een beetje.

[00:41:27]

Nee, nee, nee, nee, nee. Ik vind dat benoemd wordt. En dat is dat begrijp ik nu ook. Het is dus ook een dubbel toernooi geweest. Euh, waarbij iedereen in een bubbel heeft gezeten met. Met alle COOVI perikelen ook tot een goed einde gekomen is. Het bewijs dat dat dit soort evenementen ook weer in een toernooi vorm. En het is ook bij de Champions Luuc. Voor de vrouwen gebeurt dat, dat dat het aantrekkelijk is.

[00:41:52]

En we hebben minder nieuws van Van meegekregen, dat weten we allemaal. Maar ik vind dat het zeker benoemen.

[00:41:57]

Klopt? Ja zeker, want de 3e is ook van het vrouwenvoetbal en wij gaan de daarom dit jaar volgen elke zondag. En we gaan ook de topwedstrijden uhm af en toe live uitzenden op zondagmiddag bij de NOS. Zeker hoort dat erbij. Nee, ik wil zeggen uhm uh. Tot slot. Maar ik weet echt niet wat ik daar wil. Francken vrij? OK. We moeten met mondkapjes in stadion lopen. We mogen dan nog wel met afdoen als we commentaar gaan geven, dus het goede nieuws.

[00:42:24]

En jij moet de. Bij de Radio 3 twee commentaren moet de 2 meter niet anderhalve meter 2 meter. Ik heb nog geprobeerd de 3 meter van te maken om jou, maar we moeten op twee meter van elkaar zitten. Nee, maar ik heb er wel eigenlijk. Ik heb er wel zin in. Jij de tv commentator niet? Ook wel gek. Maar wanneer is je laatste wedstrijd geweest? Euh, dat was euh, het eerste weekend van maart echt een half jaar geleden.

[00:42:48]

Kijken of je het nog kunt. Ja, dat is geen probleem. Waarom brengt.

[00:42:54]

Misschien kan iemand in de rust de chips brengen naar wetenswaardigheden over Polen? In het verslag rondstrooien. Ik heb begrepen dat er inderdaad besteld is. Dat wist jij al dat ze als ze ons eten? Ja euh, dankjewel. We zijn er volgend week weer met de Voetbal Podcast. Dat wordt vast wel weer. En nee, niet volgende week vrijdag al gaan de 2 x 2 maken rondom de interlands helemaal gelijk in. Vrijdag avond gaan we daarmee in Amsterdam opnemen, na Nederland, Polen de maandag.

[00:43:22]

Dan komt ie wat later, wanneer het iets volzin op een maandag in te maken en dan s avonds na de interland met Italië weer eens is. Dan kiezen we voor de actualiteit. Dan doen we die vanuit Amsterdam. Dus je hebt gelijk. Komende vrijdag is er een nieuwe podcast en die maandag avond en maandagnacht naar Nederland Italië. De volgende. U bent nog lang niet van. Dit was de eerste voetbalgod gast. Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.