Happy Scribe
[00:00:01]

NPO Radio 1 podcast, de NOS. Voetbal Podcast met Arno Vermeulen. Goeiedag. Fans van de Noorse Voetbal Podcast. We gaan een Hilversummer podcast beraad hebben over het gekke weekend wat er achter de rug is. Wel internationaal over Feyenoord, Ajax, PSV aanzet Oranje, Corona. De loting? Ja, dat moest allemaal een beetje. Op deze manier begreep ik van Jeroen Elser vorige week, want die vond het met Jan Roelfs aan het bewind. Veel prettiger dan dan normale dat de agenten niet hebben.

[00:00:31]

We hebben je echt gemist. Echt ok. Maar vandaar dat Elshof nu ook geschorst is voor deze. Poppaea stelt daarom terecht ook vijf korona, dat weten we niet. Nee, dat laatste is niet het geval. Uhm jongens, wie had de toto dit weekend goed? Ik had alles goed. Ik was hier. Ja alles. Dat is natuurlijk niet verbazen. 7 2, 1 6.

[00:00:49]

BZS zei dat de echte slimste man sluisde de molenaar is laat weer toe. Meteen keihard, want niks is en niks is hem te dol. Serieus?

[00:00:57]

Dat. Dat had niemand goed natuurlijk. Dan als je stelt dat je dit goed had, dan hoef je de rest van je leven niet meer te werken. Nee, dat klopt, maar klopt met een paar euro.

[00:01:05]

Want jij kunnen worden. Uhm, nee, het was een gek weekend. Jan Roos. Uhm, Arben afterclub is er ook hier. Uhm, ik zeg al internationaal. Maar in Engeland is natuurlijk echt absurd bijna. En Spurs zijn je Luijten, dan beginnen ze wel met een man minder. Villa Liverpool 7.2. Uhm, heeft er dan toch iets te maken met het feit dat er geen publieken speelt dat een rol? Ik denk van wel. Op een of andere manier is dat in mijn ogen de.

[00:01:30]

De verklaring dat er ja voor eigen publiek spelen of het thuisvoordeel is er helemaal niet. Maar ja, Filler speelt nu wel thuis tegen Liverpool. OK, maar uhm, op een of ander niveau wordt het voetbal daardoor wel wat klinische vind ik zelf. En en dat kan dan in. Dat kan dan tot gekke uitslagen leiden. Uh, maar het is natuurlijk ook absoluut niet bewezen. Er is vorig seizoen natuurlijk al in de buitenlandse competities veel gespeeld zonder publiek en daar is naar mijn mening nog geen eensluidend antwoord over van de.

[00:02:00]

De invloed van het publiek. Maar het is wel heel opvallend dit weekend. Ja dus ik. Ik denk wel dat het ermee te maken heeft, maar maar bewezen kan het niet worden.

[00:02:09]

Arman, wat denk jij dat het een rol speelt dat je toch misschien gek genoeg? Als je al achterstaat? Misschien minder publiek wordt opgezweept. Of dat je concentratie misschien toch anders is in een heel leeg stadion en dat je meer fouten maakt waardoor dat veel goals zou kunnen. Maar ik vind dat ook n. Ik vind ook niet dat dat t dat je dat zo maar 1-2-3 kan zeggen. Daar zit natuurlijk altijd wel gekke dingen tussen. Nu is het een opeenstapeling van euh.

[00:02:29]

Ik denk wel dat t. Het lijkt er wel op alsof er makkelijk makkelijker gescoord wordt. Gek genoeg meer doelpunten in Duitsland. Heel veel hoge uitslagen de afgelopen weken sinds ze daar begonnen zijn. Je ziet het dus in Engeland. Of het nou met met wel of geen publiek te maken heeft, dat weet ik nog niet zeker. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het een paar keer heel gek wordt zoals in Engeland nu dit gebeurt. Liverpool 1 1 keer in de wat 40 50 jaar en daarna nooit meer United hetzelfde.

[00:02:53]

Ik vond die van Liverpool nog het Algerijnse villa met een met met een geweldige Watkins. Ik heb nog deels zitten kijken, die hebben ze van Brentford gekocht. Euh ja, 7.2. Gingen er wel drie goals in via Liverpool lijf. Die keeper was er niet he? En dat is hoopvol voor Ajax straks. Gaat nog over die loting hebben we. Alyson is vier tot zes weken uitgeschakeld. Uh, en die die tweede keeper Adrian. Die kan er.

[00:03:14]

Die kan heel weinig van.

[00:03:15]

Terwijl Ellison misschien wel de beste keeper van de wereld is. Dus een verschil. Dat is een aardig verschil. Overigens moeten natuurlijk niet vergeten dat we te maken hebben met een heel raar seizoen. Heel veel van die clubs. Die hebben natuurlijk nog Europees gespeeld. Ze hebben een korte aanloop gehad. Spelers zijn misschien moe. Je moet ze ook mentaal opladen voor een nieuw seizoen. Ja, dat. Dat is natuurlijk helemaal niet aan de hand geweest, want het seizoen loopt eigenlijk gewoon een stuk door.

[00:03:38]

Dat dat werkt wel door. Natuurlijk kijk ik. Het is heel anders toeleven naar een wedstrijd. Als je weet dat er geen publiek zit ook. Ook als prof. Ook al is het je, je geld en je beroep. En ook al hou je van voetbal en is pitches weer toe. Gaat. Ja, nou ja, goed, dat heeft er ook wel weer dan die in. Als je dus zegt je moet opladen voor een nieuw seizoen dan. En dat is een seizoen zonder publiek.

[00:03:58]

Euh dan? Dan is die motivatie. Zie jij dat echt bij spelen? Ik zie dat niet zitten. Ik kan er moeilijk een vinger opleggen. Dat heb ik net al gezegd, maar dat zijn wel dingen. Nou ja, ik bedoel gisteren Groningen Ajax. Weet je, daar ga je als speler toch toch anders ook als Groningen speler toch anders naar die wedstrijd? Dan moet je een andere manier van motiveerden zien te vinden. Die heb ik al in gezien hoor.

[00:04:18]

Nou goed, die hebben ze. Die hebben zo'n negentig minuten lang totaal geboden. Maar dat is maar.

[00:04:22]

Ik denk dat daar Danny Buijs als we toch over gaan hebben. Uitstekend daar de focus. Dan gaan we daar leggen. Gaan we dat nu nog niet ongemerkt over? Precies, maar in het algemeen. D. Ook v. V. Profvoetballers zijn zijn mensen. Uh uhm, om gevoel om in een vol stadion te komen. Applaus van het publiek dat. Ja, dat dat kan invloed hebben. Ik zeg niet dat het doorslaggevend is, maar het heeft natuurlijk absoluut geen invloed op op het presteren van Van.

[00:04:48]

Van een voetballer. Lijkt me ook vreemd dat inhouden dat er dan weer elke week weer een paar spelers afwezig zijn wat je Corona hebben. Dat gebeurt nu om de haverklap bij Liverpool ook weer. Nahal Thiago hadden ze hier en Mané heeft het ook weer. Die zijn er allebei niet in ook. En zo kan het elke week ook weer anders zijn. Volgens mij is dat ook een beetje gek zo gek voor ploegen en spelers om daar mee om te gaan.

[00:05:04]

En en ja, in Engeland bijvoorbeeld. Daar zit inderdaad in één keer doorgelopen. Kijk naar. Chelsy Die heeft gewoon een heel nieuw elftal, maar die spelers hebben nog totaal niet met mekaar gespeeld, dus die weet ook niet wat ze aan mekaar hebben. Ja dan. Dan kan je wel gaan.

[00:05:15]

Niet altijd speler trainer natuurlijk ook. Die aanloop is zo kort, dus dat het ene seizoen is eigenlijk gewoon in het andere. Euh, over gevloeid. Ja dat euh. Dat.

[00:05:25]

Dat heeft consequenties. En zeker voor die grote teams die die inderdaad en op elkaar ingespeeld moeten raken. Maar het is ook gewoon een mentale kwestie van. Je wil een seizoen afsluiten, je wil het een plek geven en dan wil je op je gemak toewerken naar de volgende opdracht. Dat is er nu gewoon helemaal niet. Ik ga er geen geld op zetten zoals mensen dat ooit bij Lester wel deden, maar dat zou dus kunnen betekenen in jullie overwegingen die zinvol zijn.

[00:05:46]

Dat zeg maar weer van de top 6 7 die we normaal in Engeland hebben, dat Everton dat geweldige start is en echt wel een goed elftal heeft. Ook dankzij Marcel Brands die daar nu voor 30 jaar denk ik aan heeft kunnen bouwen. En een goeie manager en een goeie manager Ancelotti. Euh, dat zou dus weer in theorie zo'n jaar kunnen zijn. Dat Alan Lester nu misschien wel heel lang mee gaat doen en die titel zou kunnen denk ik wel ja.

[00:06:05]

Gaan we dit fantastische in de eerste wedstrijden? Die speelt daar op koersen dus. En er is wel één speler die in een elftal 10 procent beter kan maken.

[00:06:14]

En ze hadden best wel een aardig elftal. Alleen viel het altijd in punten wel het einde van het seizoen een beetje tegen, maar dat zou bijzonder zijn.

[00:06:20]

Goeie met wat hier inderdaad terecht zegt. Hij heeft alle grote clubs ter wereld ongeveer getraind en dat is een een club met zoveel potentie. En als het een keer goed valt. En dat zou dit seizoen kunnen. Jij dan natuurlijk. En ze hebben. Zij hebben wel wat meer kunnen toeleven. Misschien weinig Europese verplichtingen. Fitte spelers. Dat is belangrijk. En bij Liverpool zijn gekke dingen aan de hand en bij Manchester United ook. En bij City misschien ook wel.

[00:06:41]

Jij ook? Ja, tuurlijk kan het onvoorspelbaar zijn. En laten we het hopen. T Is wel iets anders dan in Nederland, want daar hebben we wel een voorbereiding van 7 weken zomerweer gehad nadat ze daarvoor 4 maanden niks hadden gedaan. Dus dit is misschien wel weer weer iets anders.

[00:06:53]

Hadden een missie in Nederland dat Ajax, Feyenoord, PSV geweldig voetballen vanaf de eerste. Nou ja, daar zit na een 4 0 achterstand. Want daar gaan we nu wel over.

[00:07:02]

Want we hebben veel meer verstand van Nederlands voetbal natuurlijk. 2 van jullie waren bij Feyenoord Jeroen Grueter. Jij was er Arman als ongeveer Feyenoord watcher. Hij was d'r ook, dus jullie kunnen daar dus goed over praten. Laat ons eens even bij dan. Uhm, was dit inderdaad? Uhm. Dat hoorde ik Pierre van Hooijdonk volgens mij gisteravond nog even zeggen in een fase. Het beste Feyenoord van de afgelopen jaren, dat speelde in Tilburg.

[00:07:23]

Ja, ik was het met hem eens. Eigenlijk kun je in het midden zit. Een na beste Feyenoord van de afgelopen jaren vond ik het Feyenoord dat Ajax van de mat veegde in die 6 2, maar was meer op kracht gebaat. Was een andere tijd wat meer op techniek en op goed spel. Je moet het natuurlijk even in perspectief bekijken. Ze hebben een moeizame start van het seizoen gehad met die wedstrijd in Zwolle, waarin ze weliswaar wonnen, maar grote delen van de wedstrijd minder waren.

[00:07:46]

Uh Vervolg speelde met 1 1 gelijk tegen FC Twente, daarna een moeizame overwinning tegen ADO Den Haag 2 2. Het gerommel dat de richtingenstrijd zullen we maar zeggen. Gaan we druk zetten of gaan we op z'n dicks spelen? Afwachten en dan dat overnemen? Nou, Advocaat heeft natuurlijk niet alleen drie punten gepakt vorige week in de wedstrijd tegen ADO Den Haag heeft z'n grote gelijk gekregen, want zelfs tegen de allerzwaksten ploeg in de eredivisie had Feyenoord het grote delen van de wedstrijd moeilijk en lag het achterin open.

[00:08:16]

En dat is ongetwijfeld euh. Is ook bij die spelers het kwartje gevallen dat ze gewoon nu op de boot van de trainer moeten stappen? Dat hebben ze er met z'n allen gedaan. Ze speelden niet alleen heel gedisciplineerd, maar ze speelden ook eigenlijk heel overtuigend gisteren in Tilburg. Uhm, Willem 2 is eigenlijk niet aan te pas gekomen, terwijl ze natuurlijk toch met hoge verwachtingen aan de wedstrijd waren begonnen. Na al die aanvallende kwaliteiten van Willem 2 hebben we niet gezien werden we gewoon keurig beteugeld.

[00:08:42]

Alleen wel door een goal van die Grieken. Paulides Ja, maar goed, dat was eigenlijk totaal onnodig. Daar ging hij van twee dingen missen we Decode helemaal totaal onnodig weggegeven. En vervolgens stonden een paar mensen te slapen bij. Bij de hoekschop zelf. Maar fijn, dus niet in paniek geraakt, zei hij. Even goed blijven voetballen en tweede helft spel zij dat ze de artsen duidelijk gemaakt deze week.

[00:09:00]

Ik heb nu die v d alle persconferenties van Advocaat bezochten dit seizoen en afgelopen vrijdag was ie knorrig en heel chagrijnig. Maar hij liet wel even blijken dat hij na de wedstrijd ADO met zijn groep is gaan zitten en ze even heeft verteld wat het nu is. Stap maar op mijn boot en uh oo of overziend. Maar dat is. Daar kwam het eigenlijk op neer, want dit is hoe ze het gaan doen op zo'n momenten.

[00:09:21]

Dat is derde. Dat moet even op hetzelfde moment dat jij de verhalen dat achter je staat er een een toevallig een tv aan met nieuws. En daar zingt een auto in het water dus volstrekt toevallig echt is. Maar laat je dit niet te ver.

[00:09:33]

Die was er ook vrijdag op de persconferentie en die moest er ook wel om lachen toen hem gevraagd werd van wat is er deze week gebeurd? Het was. Het was geen discussie met de trainer. Het was een monoloog van de trainer en dat kan Advocaat natuurlijk heel goed en het is de groep nu wel duidelijk. En als al zo speelt, zoals afgelopen zondag met een met een uitblinkende Texeira op het middenveld. Die moeten we ook wel even noemen. Daarom heeft Feyenoord weer een extra echte voetballer daarbij, want het kwam altijd neer op de schouders van Berghuis.

[00:09:57]

Dat is ongeveer de enige die technisch en creatief iets meer kon dan alleen maar hardlopen en heel veel energie erin stoppen. En met die test zie je daar komt er nu een tweede bij. Die zochten mekaar ook heel veel. 3/6 van dit. Na gisteren en veel balletjes naar Berghuis en weer terug en dat hielp enorm. En met Linsen in de spits na weet je zeker dat je iemand hebt die keihard werkt. En ik ben blij voor hem dat hij een goal heeft gemaakt, want die is er nu wel doorheen.

[00:10:20]

Miste ook al twee kansen, maar die was ontzettend opgelucht en blij. En ik denk dat is toch n. Dat is toch eenmalig? Denk ik niet, want het is nu in de spits.

[00:10:28]

Zolang Jurbise geblesseerd is, is Linssen de spits. Ja, dat denk ik ook.

[00:10:32]

De boze Mike die is gewogen en te licht bevonden in die wedstrijd tegen ADO Den Haag. Wat dat betreft heeft ook Advocaat daar weer z'n gelijk gehaald. Wat vinden advocaten voor helderheid? Nou ja, we hebben en verwacht iets meer van een spits. Ook een aanspeelpunt zijn is.

[00:10:47]

Nee, hij is wat Arna zegt. Hij is geen fan, is nog licht uitgedrukt. Hij vindt m al helemaal niks. Dat zegt ie ook. Maar hoe kan het dan dat die jongen gekomen is naar Feyenoord? Nou ja, maar zoals Advocaat vrijdag mooi zei. Hij zei je nou ja, De Jong is gekomen voor de toekomst. Toen zei die daar zal Dirk Kuyt ongetwijfeld van profiteren.

[00:11:03]

Typisch Dick Advocaat trouwens ook een tikje voor.

[00:11:06]

Euh, voor Botanica. Want die denkt in principe tuurlijk die week van ik zou wel eens in de spits kunnen gaan spelen, maar vond trouwens wel grappig dat bij een van de doelpunten hij wel het hardste veld erin om de rest te feliciteren. Dus het blijft wel een goeie gozer voor dat team ook. Cuxw zal toch wel moeten slikken. Afgelopen jaar was ie juist in Fever bij Advocaat. Euh leek ie een beetje doorgebroken. Maar nu is ie gewoon bankzitter.

[00:11:27]

Ja, hij heeft z'n kans gekregen ha in de eerste wedstrijden en duidelijk niet gepakt, want het was zeer teleurstellend wat ie heeft laten zien. Ik vond m ook met te weinig energie voetballen, te weinig overtuiging, een beetje automatische piloot. En uhm ja, nu ze in één keer Gerard Texeira op het podium verschenen. Ja, die heeft onmiddellijk heeft ie die plek verworven die eigenlijk voor CUXW was bedacht. Maar dat is nu een gelopen koers. Tenminste voorlopig advocaat.

[00:11:54]

Dan zal het groot centrum cuxw dat zij die zelf ook vaak dat die m echter goed goed Jochi vonden dat ie m echt wel kansen wilde geven. Maar bij Advocaat is het ook als je de kansen die ik je geeft niet pakt, dan sta je gewoon naast. Dat is hard, maar zo is topsport wel een cuxy zal gewoon beter moeten. Maar ik, ik vraag me af of hij beter kan dan detectie ra, want die heeft wel iets wat wat cultuur niet echt heeft.

[00:12:14]

En ik ben Twente. Wat is dat dan? Nou ja, wat meer, wat meer en meer gogme, wat meer oog voor dat mooie balletje.

[00:12:19]

Zevenentwintig jaar geestelijk houden ook natuurlijk dan cultuur. Dus ja, cuxy zal ongetwijfeld zijn minuten wel krijgen hoor, want die bank bij Feyenoord is niet heel ruim bezet. Dat zou trouwens wel aardig invullen gisteren.

[00:12:31]

Met Met meer energie is het woord weer in vorm en misschien in een goed lopend elftal, zoals in de tweede helft gisteren.

[00:12:38]

Dat zal misschien ook wel meespelen. Mooiste moment van gisteren vond ik dat de advocaat dat maar vier wisselspelers op de bank en een keeper ja, verder had iedereen of Corona of was niet goed genoeg bij Feyenoord. Dus die bij die bank was vrij leeg en op een geen moment wisselde iedereen. Hij gebruikte al zo'n vier wisselspelers waarin de keeper zat, er nog zelfs bouzouki kwam. De Ringoir, die geen fan van is en bovendien miste in de eindfase een kans.

[00:12:59]

Niet een hele grote, maar goed, hij schoot, schoot een meter of zes zeven naast en Advocaat stond daarop in het lege stadion, sprong op van zijn stoel, keek achterom naar zijn lege bank en zei Zeg nou ja, er is niemand is toch. Het is een gouden vent is t.

[00:13:12]

T Is toch een elfje dat ik wel heel eventjes de de statistieken erbij pakken. Gewoon even zo halverwege vijfentwintig wedstrijden onder Dick Advocaat n nederlaag in de eredivisie. Nu veertien overwinningen, vier gelijke spelen en niet één nederlaag. Niet n 1 nederlaag in 2 0. Nee, in totaal. Dat ligt Porto. Ja dus in de eredivisie. 14 zeges en vier gelijke spelen. Fantastisch. En uhm, het lijkt erop alsof Dick nu alle kikkers weer in de kruiwagen heeft zitten.

[00:13:40]

En als Feyenoord weer langzaam toe groeit naar dat niveau van vorig jaar. En ik, ik geloof nog steeds dat dat best wel kan, want die spiertje vond ik eigenlijk wel prima. Heel rustig. Die doet helemaal niks wat ie wat ie niet moet doen. Hij doet alleen wat ie wel moet doen is namelijk een tegenstander uitschakelen. Nou, da's lekker om die eens een keer in het centrum te hebben staan. Senussi is euh is gewoon een geweldige speler.

[00:14:01]

Ja Bijlo prima keeper. Flanken zijn nu aardig bezet met Bart Nieuwkoop en Haps. Als dit allemaal heel blijft en het gaat nog wel beter draaien en ze blijven naar de trainer luisteren. Maar daarom wil dat zeggen. Feyenoord is wat mij betreft echt een titel, maar daar was ook zo raar dat er de afgelopen 2 weken gebeurde eigenlijk. Het is alsof Feyenoord in een diep wak zat in een soort crisis, maar dat was natuurlijk helemaal niet zo. Dat was geen coming of age proces.

[00:14:23]

Ja, dat was. Dat was discussie natuurlijk. Dat was wat wrijving. Maar ja, goed, maar is toch de ervaring van Advocaat dat die zogenaamde crisis heeft gecreëerd. Want vanuit die crisis kan ie het elftal uiteindelijk gaan neerzetten zoals hij denkt dat het goed is in die spelers hebben dat ook gevoeld. Dus. Nou dat. Ik denk het van het vakmanschap van een advocaat komt komt hier naar boven. Leuk om eigenlijk in jouw evaluatie te zeggen van wat is dan?

[00:14:46]

Uh euh. De grote kracht van advocaat. Wat? Wat? Wat doet hij hier heel goed? Ik denk simpelheid, hardheid, duidelijkheid. De drie oude aspecten van het ambacht. Trainers zijn weet je, hij is natuurlijk niet van de laptop van de van de van de bloedsomloop meten in al die en al die zaken. Maar dat blijkt wel dat dat dat voor een voor een schoolke. Aan voetballers, want daar blijven ze natuurlijk dat die gewoon duidelijkheid gewoon heel belangrijk.

[00:15:11]

En ik ik, ik heb wel eens eerder gezegd maar ik blijf wat zeg ik. Ik heb nog nooit een een mix gezien tussen een en een club en een trainer die zo goed is als Advocaat en Feyenoord. Het is alsof Advocaat geboren is voor die club. Het is cynische humor, maar daar kan ik me dus ook bij voorstellen. Niet lullen, maar poetsen. Zo hard werken. Het is Advocaat in feite. Het is een match made in heaven.

[00:15:30]

Maar. Je kunt je nu niet meer voorstellen dat het eerder dus niet doorging. Die euh. Dat dat huwelijk omdat hij het idee had. En dat was ook wel dat die juist heel veel tegenstand was in Rotterdam en omstreken.

[00:15:40]

Omdat het gedaan is. Wat zeiden mensen? Maar dit? Dat past juist bij deze club. Het is een gedateerde club, bedoel je nou?

[00:15:47]

In sommige opzichten wel anachronismen, zegt Raoul. Wel natuurlijk. Nog even over Textura 1,6 miljoen. En dat is dan best goed besteed. Geld van het heeft niet veel, maar als je 1,6 miljoen betaalt voor een 27 jarige middenvelder die het elftal toch wel bij de hand pakt, is het een goede deal geweest.

[00:16:02]

Hij komt van Vitoria Klima reisje 1, maar heeft tijd bij Liverpool gezeten en euh. O Braga. Precies dus. Dus ook al ervaring en bij waar Liverpool uiteindelijk niet niet doorgebroken, maar toen ie daar naartoe ging toen was die 1. Ze hebben toch gescout bij de jeugd in het land van van Portugal. Toen was ie beste speler op het veld. We hadden toen ook heel veel kwaliteit euh. Rondliep in die wedstrijd. Het is gewoon een jongen die echt kan voetballen en dat zie je aan alles.

[00:16:27]

En euh, ik heb nu twee keer gezien. Valt me op dat ie steeds eventjes euh even wat opstartproblemen heeft. Alsof die 10 15 minuten nodig heeft om in de wedstrijd te groeien. Maar als dat dan de motor loopt dan euh. Dan blijft ie lopen wel wat. Die motor moet wel wat meer inhoud krijgen. Misschien wel, maar dat is niet zo gek natuurlijk. Maar en tot slot even euh. Dan maar rondom het Feyenoord thema af Rotterdam.

[00:16:48]

Niet klagen dat niet over Feyenoord gesproken is met de twee man aan tafel. Uhm, de voorzitter, een vicevoorzitter van een club? Nee hoor. Uhm. Berghuis gaat misschien wel weg. En dan? Dat weten we morgenavond om 12 uur. Of denken jullie dat het helemaal niet doorgaat?

[00:17:02]

Gaat niet weg. Ik geloof ik niet meer. Ik geloof eigenlijk ook niet in. Ik bedoel speel je niet voorstellen dat mijn naam mijn.

[00:17:09]

Naar mijn weten. Niks geen club op dit moment. Na een bod heeft gedaan die m serieus wil kopen.

[00:17:14]

Eigenlijk niet gek. Nou ja, dat kan. Op het laatste moment kan het altijd nog gebeuren. Als je nu de D de cijfers ziet. Ha ha ha. Hij heeft al 6 inleggers, 6 doelpunten 1 1, 2 2 of 3 6. Uhm ja, dat is natuurlijk een interessante voetballer straks voor deels elftal. Ook als je ziet wie er nu weer afvallen. Ik zou me niet verbazen als Berghuis in even geen wedstrijden gaat beginnen. Nou, ik kijk in 3 1 gaat naar ze via B.

[00:17:38]

Prima. Een goede voetballer en zich goed ontwikkelt bij aanzet voor 1 voor 12 miljoen met misschien nog wat extra. Maar dan kan je toch ook wel verwachten dat de club van het kaliber Servia Berghuis zouden winnen?

[00:17:47]

Misschien is het een leeftijd. Misschien is het feit dat ie een keer in het buitenland mislukt is bij Watford. Dat zou een rol kunnen spelen. Twijfels zijn over wat het betekent om veel goals te maken bij Feyenoord. Het kan allemaal rond. Dat laatste geldt ook voor die 3 Zidan in Nederland, maar het feit is wel dat de laatste twee seizoenen de eigenlijk niet heel veel clubs serieus in de rij zijn geweest voor PSV. PSV is Amstellaan zijn meest concreet geweest.

[00:18:09]

Het meest concreet geen enkele buitenlandse club concreet en dan PSV. Dus waarom zou dan nu in de laatste twee dagen opeens wel?

[00:18:13]

Nee, ik denk niet dat ie gaat kiezen voor Inter Miami. Dat zou ik zelf ook niet doen trouwens. Maar lekker weer. Nou, ik ben nooit in Florida geweest, maar die plakkerige hitte. Dat zie ik toch niet echt volgen om daar nog wel van. Miami is volgens mij wel indexsysteem, maar lijkt me niet verstandig. Nee, laten we er van uitgaan dat ie blijft ok. Ajax en ook een club die misschien wel denkt kampioen te kunnen worden.

[00:18:38]

Jouw Rons. Euh, jij was bij Groningen.

[00:18:41]

Sinds dit weekend weten we wie Remco Balck is. Mooi. Ik dacht meteen aan Michel Flap. Ja, lijkt ie een beetje ook wel een beetje qua houding hoe die loopt. Die goal was was goed. Flapt kwam eigenlijk ook zo snel, maar het was het debuut handen binnen Dette. Ja, die leuke is, want alleen bij Groningen. Groningen deed het goed. En wat allemaal over eens ze Ajax opgejaagd. Veel energie daarin gestopt, maar toch. Laten we ook even kijken wat er dan dokter.

[00:19:05]

Wat is er aan de hand met de patiënt? Euh, want Ajax was wel heel matig.

[00:19:08]

Nou, ik vond de vond Ajax heel slecht Anthoni aan die aan die rechterkant. Die kwam er niet door. Tadic aan de linkerkant kwam er niet door. Labyad is natuurlijk niet echt een spits. Uhm, Promes niet gezien. Euh Alvares aan de bal matig. Kijk. Als ik het hele elftal zolang ga. Het Timber was nog één van de beste Ajacieden. Uh uh. Centraal in de defensie. Uh, over die vleugels over de rechterkant kant kwam er helemaal niks.

[00:19:34]

Maar ze roie. Uhm, dikke onvoldoende. Gewoon voor Ajax. Stroperig spel, geen combinaties. Uh Anthony, nog effe daar. Terugkomend die je natuurlijk heel makkelijk verdedigen op dat linkerbeen. Hij is zo puur links en dan is er een dubbele dekking bij Groningen, dus die kwam er gewoon niet door. En dus niet voor het eerst nu in deze wedstrijd dat gebeurt. Dus Ajax is eigenlijk gewoon vleugellam. Uh, bijna geen kansen gehad.

[00:19:59]

Is dit het einde van t? Voorlopig even het einde, maar t gaat snel in voetbal van zeg maar de spits Labyad. Goed gespeeld in de voorbereiding, een paar mooie goals gemaakt. Pech gehad nu dat ie twee keer gewisseld is. Euh, omdat Ajax met 10 man kwam spelen. Maar nu is ie wel weer gewisseld. Je proeft een beetje dat iedereen nu eigenlijk wel vind dat daar een echte spits ging al een beetje rond.

[00:20:17]

Zo euh vooraf. Euh in in in de persruimte. Mooie persruimte overigens nu. Uh, in de in de Lashes werden we ontvangen door Groningen, dus dat mag ook wel eens gezegd worden. Uhm maar uhm en de komst van Davy Klaassen? Ha dat. Dat kon nog niet bevestigd worden. Maar je proeft aan alles dat dat. Dat dat Ajax toch wel voelt dat Promes weer naar die zijkant zou moeten. Dat ie daar toch meer rendeert. Dat Tadic dan weer in de spits gaat kun je ook weer afvragen.

[00:20:42]

Is dat dan de beste spits voor Ajax? Euh euh. Ik denk dat Neerhespen natuurlijk ook meer en meer een optie zou zijn omdat ik Jaca vind Anthony gewoon nog niet overtuigend dus van een andere kant van de vleugel 2. In deze tijd gewonnen alleen voor Ajax. Anthony 6 punten dat zijn baas.

[00:20:56]

Maar ook over jou skepsis en Grèce. Ik ben. Ik baseer mijn mijn, mijn, mijn, mijn informatie nu op wat ik gisteren Heijning zie. Je senior vind ik zeer hoor meningen, een mening, maar ik ik. Ik vind hem gewoon voor dat geld nog niet overtuigend dat dat is dat Jan. Nee nee, maar hij heeft ze twee keer gered. Ja ok, dat, dat kan wel zijn, maar niet in die wedstrijden. Niet alleen hij hoor.

[00:21:18]

Niet alleen hij. Euh, ik vind hem. Ik vind hem ontzettend doeltreffend. Ik vind hem heel erg doelgericht. Af en toe een voorspelbaar ja.

[00:21:25]

Maar dat is dat is een beetje het punt. En er mag geen voorspelbaar. Nogmaals op balletlessen kruisen nu 4 wedstrijden gespeeld en gister kwam v. V. Vanaf die rechterkant helemaal niks, maar dan ook Sneijder. Wat je zegt klinkt wel logisch dat daar iets in de spits promesse. Euh, weer naar de zijkanten. Uhm, kudos was er niet bij. Uh, die uhm, die maakte een prima indruk in de wedstrijd die speelde. En Klaassen? Dat is nu wel bevestigd.

[00:21:50]

Dit komt terug voor 4 jaar naar Amsterdam. M. M. Welk Ajax gaan we dan krijgen? Nou, ik vond ik. Ik zag Erik ten Hag gister bij je collega zitten bij Rondo en in daarin had ie het over Tadic en de spits. En hij zei dat hij Tadic geen geschikte spits vond voor dit soort wedstrijden tegen compact ingestelde tegenstand. Hij zat in dit soort wedstrijden. Heb je niets aan Tadic in de spits tegen verdedigend ingestelde ploegen dat?

[00:22:10]

Dat zei Ten Hag dus hij. Het leek erop dat hij dat in de eredivisie gewoon niet gaat doen. Maar dan? Dan vraag ik me af wie wil je daar neerzetten? Want Traoré? Ik ben daar niet van overtuigd. Daar zit heel veel kracht in. En die nou ook. Die kan wel wat. Maar dan zeg ik met je eens niveau. Huntelaar is te oud pinchhitter mee te beginnen is pinchhitter. Ja dan. Dan blijven er niet veel smaken over en dat blijft fascinerend.

[00:22:30]

We hebben het vaker over gehad in de podcast over de nummer 9 bij Ajax. Euh, een echte 9 hebben hele rijtje hebben opgenoemd. Gaan we nu niet doen. Maar een topclub als Ajax met zo'n budget heeft gewoon ook dit seizoen weer niet echt een 9. En euh nou Labyad wordt nu geprobeerd. Nou v h. Ten Hag zegt terecht over Tadic is natuurlijk ook nooit echt een 9 geweest. Is fascinerend van van hoe dat kan. Hoe zit dat in t?

[00:22:56]

In de filosofie van de club jeugdopleiding weet ik veel, maar daar is gewoon geen 9 in de selectie van Ajax.

[00:23:02]

Nou, ik vind het toch uiteindelijk niet puur te maken te hebben met de kwaliteit van de selectie. Want als je alle kwaliteiten bij elkaar optelt, dan heeft Ajax een team dat in principe elke wedstrijd moet winnen. In de Eredivisie Champions League is een ander verhaal, maar in de eredivisie. En ook met overtuigend voetbal en met name dat. Onderdeel dat ontbreekt eigenlijk al het hele seizoen. Ik bedoel wanneer waren ze nou echt goed in vier wedstrijden? Maar 2 x 2 keer met 10 man gespeeld?

[00:23:28]

Dat is ook wel lastig te meten hoor. Dat is nou ja ok misschien? Euh, spreek daar ook wel iets uit. Ajax heeft gewoon een jas uitgedaan dat. Dat is de conclusie na C.R. Ziyech gewoon waarbij 4.

[00:23:40]

Dus logisch dat dat Klaassen terugkomt. Dat ze die terughalen. Ja, ik kan ik die gedachten gewoon kan ik wel volgen ja, wat natuurlijk toch een kind van de club. Het is nog steeds een goeie speler, niet super oud heeft, de ervaring opgedaan is in zijn tijd als als Ajax speler heeft die heeft ie prima werk verricht. En daar op het middenveld kunnen ze wel iemand zoals hij gebruiken met gewoon een schakel speler daar. Daar ontbreekt het nu best wel aan.

[00:24:05]

En ik bedenk dat jullie misschien in de spits nog wel het meest tot z'n recht komt. Kudos, da's een aanvaller eigenlijk. Bij Nordsjaelland geweest als iemand die in de spits kan spelen. Ik denk dat dat misschien in potentie wel de beste nummer 9 is die Ajax kan. Maar ja, die deed het prima op het middenveld. Ja maar je had nu Klaassen ja of nee. Doe geen interview. Klankband die het goed doet vind ik nou eenmaal een kamp vind ik.

[00:24:25]

Vind ik absoluut ook een optie op dat middenveld en komt er op n van mij niet meer voetbal in. Het is een jongen die die die die die die dreiging heeft, die die die werkt technisch goed, maar gewoon een verhaal heeft af.

[00:24:36]

Sorry, maar ik vind eigenlijk dat er gewoon heel weinig spelvreugde zichtbaar is bij Ajax. Dat ontbreekt heel erg. Gewoon leuk, lekker. We gaan een wedstrijd voetballen met z'n allen en die gaan we winnen. We gaan proberen mooi te voetballen. Overtuiging vind ik ook niet echter van afstraalt. En je hebt nog niet één keer bij het stadion gezeten dat. Dus het is altijd wel een beeld vanaf de televisie. Maar toch. Ik twee keer, maar sprankelt gewoon helemaal niet.

[00:24:59]

Ik twee keer tegen RKC thuis en nu in het hoge noorden. Maar dat vind ik heel moeilijk te beoordelen in. In die klinische omgeving.

[00:25:07]

Johan Cruijff was meer dan negentig minuten op het veld.

[00:25:09]

Natuurlijk wel, maar, maar geen drive in het elftal lijkt het wel een beetje met je eens te zullen zijn.

[00:25:15]

Eigenlijk zijn we een paar keer gezien met heel veel vreugde. Juist spelend in Zoeloes heb ik zien spelen.

[00:25:20]

Daarbij straalde de vreugde van af. En inderdaad, Anthony was eigenlijk wel heel fijn in de eerste wedstrijd om te zien. Nee, dat gaat me veel te snel. Dat vind ik niet. Ik vond dit een echte offday. Kan een team een keer gebeuren?

[00:25:29]

Natuurlijk, maar ik vind niet dat is maar goed, dat is een observatie van buitenaf. Daarom wil ik het eigenlijk ook een beetje spiegelen aan de indrukken van Jan. Dat is prima. Dat bedoelde ik beoordeel Anthony ook echt op basis van de wedstrijd van gisteren en waar waarin ik echt kon zien dat die dat die makkelijk te verdedigen was door. Door een dubbele dekking bij Groningen.

[00:25:47]

Nog even terug naar Klaassen. 1. Die komt dan terug. Welke positie Ten Hag zegt ja, hij kan overal spelen. Maar ook. Wat is de beste plek voor Klaassen om bij Ajax te gaan spelen?

[00:25:57]

Net als zij ben ik een rechtermiddenvelder, aanvallend rechts, maar je kan hem ook als nummer acht een beetje gebruiken. Toch als een soort schakel spelen. Je hoeft toch niet een echte nummer 10 te zijn? Klaassen heeft m en werd in Bremen is ie wat meer controlerend gaan spelen volgens mij kandidaat ook hartstikke goed. De enige vraag die ik stel is hij echt het creatieve brein? Euh, net met met euh op het middenveld.

[00:26:16]

Maar je moet je moet zoeken naar de juiste afstelling. En dat is een enorme puzzel die Ten Hag natuurlijk nog lang niet heeft. Precies, want wat Gravenberch pikt die rol ook niet echt op. Nee, maar er staan nog heel veel mensen ook niet. Staan dit met te veel spelers ook op de verkeerde plek? Alvares is geen middenvelder. Hij kan wel blijven zeggen dat het een middenvelder is, maar volgens mij is het nog steeds een verdediger. Labyad is geen spits.

[00:26:37]

Promes is geen nummer 10 je. Je moet spelers neerzetten op de plek waar ze het best tot hun recht komen. Wat goed is, gaat Alvares in de defensie spelen. Bij Mexico weet je dat dus. Dus dat het waar is in Heeres? Ik die ik snap dat ie nog fit moet worden, maar dat is nu toch al een week of drie weer. Ja meneer is is is niet die man op die positie op middenveld. Die zet je toch aan de zijkant en zet m daar dan neer.

[00:26:57]

Maar dat is het punt. Weet je als je terug gaat hij vrij is zoekende. In ieder geval als je. Als je vanuit vanuit de as brengt. Blind op dit moment ook niet. Niet echt. Uh, blijft natuurlijk een hele belangrijke speler. Uhm. Euh. Ja e. Ga je helemaal terug, dan mis je natuurlijk Frenkie de Jong. Uitzonderlijk talent dat verhaal hebben gehad. Ziyech uh, en vulde dat eigenlijk vorig seizoen die die creatieve rol in.

[00:27:18]

Dus de creativiteit. Weet je het echte? Euh, het? Het echte t echt? Een echte Ajax voetballer op die positie.

[00:27:25]

Misschien dat Koenders dat gaat doen de komende tijd. Ik wilde waar uffw afzakken naar Eindhoven, naar PSV. Uhm, want die we ook kunnen. Een probleem, maar wel een nieuwe trainer. Veel ambitie. Maar t is geen spat beter qua voetbal. In ieder geval dan onder Van Bommel. Misschien zelfs nog wel minder. Alleen de schade blijft wel beperkt en ze gaan door in Europa spelen Saxe in de Europa League in de poulefase. In de competitie is er ook niet zoveel aan de hand, maar Fortuna bij vlagen beter trouwens.

[00:27:51]

Ik zag dat moment van van Boskalis je die gewoon Samedov vasthoudt. Uh, wat stond er in de 16 zelfs? Ja ja, we snappen dat.

[00:27:58]

Hoe kan dat nou dat daar geen penalty voor gegeven wordt? Ja, heel vreemd gaat het er wel. En waarom wordt daarom niet overruled? 1. Op dat moment. Nou ja, omdat dat die kant. Die blijft uiteindelijk nog wel bestaan en schiet m niet onverdienstelijk op doel. Was een goeie redding van Fogo.

[00:28:13]

Maar ja, hij kan minder goed schieten omdat ie zo gehinderd wordt natuurlijk. Zeker, dat is ook het geval, maar dat zal een afweging geweest zijn.

[00:28:19]

Om meer Ajax zoekende is, is dat voor PSV natuurlijk in de overtreffende trap, want die zijn een hele selectie aan het. En dan komen nog vier nieuwe spelers bij. Een paar per dag komt er een nieuwe speler ongeveer in dat ze zeggen zelf ook dat kunnen er nog drie bijkomen. Dan gaan er ook nog een paar weg volgens mij t Baumgarten nu ook weg. Bruma is weg. Het is jouw kopen als je alle aankopen van de zomer vorig jaar die zijn.

[00:28:39]

Die hebben nu de band verlaten in Eindhoven.

[00:28:41]

Dat de klant zijn weg gaat. Zeker PSV. Je kunt. Je kunt dus wel. Dat was wel even een aanklacht.

[00:28:46]

De een en een terecht voor John de Jong heeft vorig jaar niet zijn meest gelukkige zomer gehad. Dat hebben we al eerder geconstateerd. Maar ja, als je nu dat rijtje gaat maken Bruma, Doohan, Baumgarten. Alleen Bos Károly is ze dan nog. Maar het zijn er wel een hoop waar ook best veel geld voor is betaald. En meestal zeggen technisch directeur nou ja, als Romelu was wel zoveel. Ook niet voor Swaeb. Als 50 procent geslaagd is dan heb ik een goeie transferzomer gehad.

[00:29:11]

Nou, bij John de Jong is 1 5 procent en ik heb nu trouwens wel de indruk natuurlijk.

[00:29:15]

John Young koopt ook aan, maar dat uh uh, dat de trainer ook wel heel veel bepaalt qua aankopen.

[00:29:20]

Vrijwel alles toch? Waar baseer je dat op?

[00:29:24]

Maar ik blijf ik zeggen dat blijf ik zeggen, dat vind ik en dat vind ik een een hele vreemde gang van zaken. En ik vind op dit moment dat dat Smith er heel goed mee wegkomt. Gezien het aantal punten. Maar laten we eerlijk zijn het volgas voetbal. En laten we dan ook in die zin ook enigszins credits geven aan Van Bommel. Wat jij zegt is terecht waar. Nou nou, in die zin dat PSV op dit moment geen spat beter is dan onder Van Bommel.

[00:29:47]

Uhm, en dat van het hele volgas voetbal van Schmidt er geen en geen moer terechtkomt. En dat is een maand bezig.

[00:29:55]

Maar wat is dat nou weer? Nee, we zijn wel een tussenstand aan het opmaken, maar de tussenstand na vier wedstrijden opmaken dan mag ik dat toch gewoon zeggen. Nou maar 10 punten. Ja dat.

[00:30:04]

Ik zeg ook dat die met het aantal punten en en de plaatsing voor Europa niet goed wegkomt. Maar verder en verder zien we het qua voetbal helemaal niet terug. Goed wegkomt heeft. PSV heeft toch gewoon een heel goed begin van seizoen?

[00:30:16]

Dat zeg ik ook, maar niet qua voetbal. Laten we nou nou. Wat maakt dat nou mee? Daar zitten we ook voor hier om dat te beoordelen en dan een trainer ook te beoordelen. Die zegt binnen twee weken kan ik het hele elftal naar mijn hand zetten.

[00:30:26]

Ja, maar dan had ie. Daar moet je wel een beetje kwaliteit voor hebben en die kwaliteit was gewoon niet voorhanden. Daarom is nu de grote renovatie bezig. Hebben natuurlijk wel eens voetballers nodig die iets kunnen uitvoeren. Als je die niet. Tja, dan kan je zulke mooie plannen hebben als die Vermeulen Roels als ze rookgeur grutter opstelt, dan komt er ook weinig terecht van Cogas voetbal. O ja, ok maar. Maar ja, er blijft zo. In dat licht moet je moet je bezien dat wel voor jezelf.

[00:30:50]

Maar ik vind wel euh ja, dat klopt. Maar in dat licht vind ik het dus heel riskant. Ook dat PSV dus zijn lot neerlegt bij Schmit als trainer. Qua aankoopbeleid. Ik vind dat gewoon qua structuur voor een bedrijf is voor een bedrijf als PSV. In het professionele voetbal is een technisch directeur die dat bepaalt. En dan komen we weer terug op misschien wel de zwakte van de technisch directeur bij PSV. Dat je dat je transferbeleid bijna laat laat laat doen door de trainer.

[00:31:18]

Want inderdaad, die heel veel invloed op de straks een smeed over een jaar weg. Dat bedoel ik dan. Weet je dus. Maar ik ben vooral onder de indruk van het feit dat Zahavi nu in Eindhoven voetbalt. Want dat is toch wel een spits? Euh, waar ik met grote verwachtingen naar ging kijken. Ik moet zeggen ik heb 20 minuutjes euh Rosenborg H positie kiezen, eerst op de paal en vervolgens raak en vervolgens nog een assist op GAK po.

[00:31:41]

Nog een schitterende assist op Male gisteren.

[00:31:44]

Ja dus spelers die haalt zijn niet slecht hoor. Die file, die file max. Dat ben ik ook met jullie Maxence van de mensen niet slecht, maar dat ben ik met jullie eens. Ik hoop ook dat PSV dat vulgare voetbal gaat spelen, want daar zit ik op te wachten eigenlijk. Ik vind dat heel uitdagend wat ie heeft gesteld en daar hou ik van. Alleen komt tot nu toe niks van terecht. Misschien dat met de nieuwe aankopen dat gaat lopen.

[00:32:04]

Laten we hopen, dat heeft goed te maken met de rammelende centrale verdediging. Dat dat geen van de punten weinig halen hoeft het niet.

[00:32:12]

Hoeft het niet per se volgas voetbal te zijn? Nee, dat wil je toch zelf? Dat dat voor aangekondigd gaat ook wel gebeuren voor een hoger salaris. Zijn voorganger Lammers Co kon natuurlijk ook wel. Wat staan we nog even bij Atalanta afgelopen dagen? Dus ook wel weer jammer dat een zo jonge getalenteerde speler dat PSV weer niet gelukt is om Dini geval nog even iets langer te behouden. En dan je nu wel een Israëlier die echt goed kan voetballen, maar dat de jongen in eigen huis die 1 die dat ook komt.

[00:32:36]

Ik wil door, want die hebben nog een aantal paar dingen nog wel een te bespreken. Ja, dat was. Dat was wel wat. Uhm, Bizot hebben gezien is aan een dramatisch seizoen bezig. Talley afgelopen jaar. Euh, beste seizoen uit zijn carrière die ik had en wat mensen terecht bij Nels elftal kwam. Maar hij staat niet helemaal alleen. Uh uh van Leer. Benjamin van Leer hebben we in het verleden ook wel een goede doelman gevonden.

[00:33:01]

Staat nu bij Sparta onder de lat om weer een kans te krijgen naar na zijn periode en bij Ajax. En dat ziet er ook niet uit. En Robbin Ruiter is terug in Nederland. Bij Willem 2. En dat kost ook punten in plaats van dat het iets oplevert. Uhm van Maarten Paes bij Absoluut terecht was meteen houtresten waar. Utrecht zou ook bezig zijn om te kijken of ze toch nog een andere doelman zou kunnen halen. Uhm ja, hoe kan dat dan weer?

[00:33:25]

Dat zijn jonge jongens zijn Nederlandse keepers waarvan we denken dat ze eigenlijk best wel getalenteerd zijn. Maar in de praktijk is dit jaar tot nu toe helemaal niks.

[00:33:33]

Ze hebben natuurlijk al vaker gezegd dat we een beetje een keepersprobleem hebben in Nederland en dat die talenten waarvan we dachten dat de talenten waren eigenlijk maar niet zo getalenteerd zijn. Het zelfde geldt voor iemand als Hidde Jurjus, waarvan we ook dachten bij De Graafschap. Nou kan wat ging naar PSV werd helemaal niet, maar die doet het nu wel goed. Ja nee, maar we hebben gezien dat ie het op het hoge niveau niet aankan. Van Leer zelfde verhaal.

[00:33:51]

Ze zijn gewoon niet zo goed, maar we doen net of dat dit potentiële topje bezwaren. Dat is natuurlijk ook helemaal niet het geval. De. We hebben. We hebben een potentiele topkeeper. Die staat in De Kuip onder de lat. Als Justin Bijlo. Dat is gewoon potentieel. De komende tien jaar. De keeper van Nederlands elftal. Maar eens bij FC Twente. Droom ik al Drommel zich uitstekend boven al mijn verwachtingen. Ik zag het er niet echt in zitten, maar ik vind hem.

[00:34:15]

Dit jaar vind ik hem echt voortreffelijk en daar zitten ook nog heel veel rek in. En we moeten niet gaan doen alsof hij de jaar zijn Van Liere ooit de grote talenten waren. Bizot vind ik wel opmerkelijk, want dat was een muur vorig jaar. Maar die is gewoon helemaal fit.

[00:34:30]

Maar die kost aan zet werkelijk nu al al minimaal vier punten gewonnen.

[00:34:34]

Anders dan op 7 juni jl. Was dat een schot. Was dat tegen te houden. En nu nu weer twee goals. Nou ja, drie ook drie goals diep. Alhoewel, vier goals kostte dus echt de kop. Dat, dat is toch al een verschil zeg? Ja, zeker bijna, want niemand weet wat er aan de hand is met m.

[00:34:50]

Nou nou kan je dat niet voor het mooist van Arne Slot gisteren die die weer zou willen verlenen. Niemand. Ik probeer altijd mijn spelers in bescherming te nemen, maar bij Marco kan het echt niet he. Dat was eerlijk nodig. Dat ik zal niet. Maar Bizot voelde dat.

[00:35:02]

Bizot zal de eerste zijn om dat ook toe te geven en korter wanneer ons elftal komend drie interlands aan niet onbelangrijk Mexico oefenen. En dan twee keer voor de Nations League. Zondag Bosnië en woensdag daarna tegen Italie. We wisten dat de selectie nou redelijk is, althans de bondscoach nu. Frank de Boer zou voortborduren op de selectie van Ronald Koeman. Is het dan ook logisch dat spelers als Babel en Strootman erbij zitten?

[00:35:29]

Ik vind Italië het raarste. Dat kan wel misschien nog ook, maar ik vind het heel raar dat Frank de Boer Tataren oproept, want ik kan het wel. Ik snap het echt wel van jou en je wil die jonge. Binnenboord te houden en je wil hem laten zien dat je hem waardeert, maar volgens mij moet je toch op je merites beoordeeld worden. Yattara heeft afgelopen maand vrijwel niet gespeeld. Hij is er nu niet bij. Ik weet het wel wie zich afgemeld vanwege een blessure.

[00:35:47]

Maar ik snapte niet waarom een speler die amper speelt die gewoon niet goed in zijn vel zit. Die gewoon niet aan bod komt bij zijn club. Dat hij toch wordt opgeroepen. En dat iemand als Kodi Bakpao in dezelfde ploeg die wel laat zien dat die goed is, die wel laat zien dat ie in vorm is dat ie niet wordt opgeroepen. Ik vind wel iets onder andere positie, meestal op een andere positie in. Ik vind raar. Ik vind niet raar.

[00:36:06]

Uhm, nieuwe bondscoach. Wil het grootste talent van Nederland dat v d v m v m met de proef met de problemen van PSV over iets Yattara. Dat als bondscoach gezegt van nou ik. Ik wil die jongen gewoon wel eens anderhalve week bij me hebben en en euh kijken. Euh. Ha. Ik neem aan dat Frank de Boer verder Yattara niet kent. Dus ik vind het een euh, een een een enigszins te billijken selectie. Hij is er niet bij nu vanwege die blessure.

[00:36:32]

Maar die keuze, waar kan ik me wel voorstellen? Ik bedoel. Euh ja, waarom niet? Ik bedoel, ik vind het niet gek. Jeroen. Toen zijn twee verschillende kampen. Welk kamp zit jij op zo'n Roglic? Zo? Zo ja, dan noteren we dan even. Ja ja natuurlijk. Uhm. Puur op basis van wat hij heeft laten zien, is er niet één reden aan te voeren waarom Yattara bij de selectie van ons elftal moet zitten.

[00:37:00]

Het lijkt Kamp. Zit jij eigenlijk dan he? Ik vind dat jullie allebei willen. Allebei is gewoon wel waar. Weet je wel als je zegt van er is maar één criterium om een selectie van NL elftal euh bij elkaar te roepen. Dat is gewoon de beste 23 spelers die op dat moment zijn. Ja, dan valt die daarbuiten dat hij verdient niet laten zien de afgelopen weken. Maar hij is wel een heel speciaal dossier. Je mag soms daar ook wel wat voorzichtiger mee omgaan, want als je de beste 23 kiest wordt Strootman ook niet wat altijd bij Marseille.

[00:37:27]

Laatste week ook weer op de bank gezeten. Ze starten wel in de basis, maar dat je daarna ingevallen we al jaren vreemd, maar dat vind ik nu nog steeds hoe dan ook bij. Weet je wel. Dus. Uhm, ik. Ik vind het jammer. Dat vind ik wel allebei geen punt praten, maar ik vind het lastig. Ik maak me wel zorgen. Ik bedoel behoren natuurlijk veel. De hele media wordt ongeveer gesplitst. Bijna afgelopen weken in de discussie uberhaupt over IE.

[00:37:46]

Die had daar een A2 artikel in het AD. En waar mensen weer op reageren, want dan mag je dat weer niet. Euh, mag je dat weer niet vinden? Ik vind dat we van elke voetballer best wel wat mogen vinden, ook al is ie 18. Je mag er wel rekening mee houden, maar je mag wel constateren dat er gewoon iets aan de hand is omdat ie niet goed voetbalt. En dan nu weer geblesseerd afgelopen vrijdag. Tegenwoordig weten we dan niet meer wat er aan de hand is.

[00:38:06]

Daarom zijn we ook wel wat wantrouwend, vaak van mij. Wat is er met die blessure of Corona ofzo? Dat soort dingen? En dan ben ik bang. Blijft dit het hele seizoen zo kwakkelen? Weet je wel, want hij komt ook niet in een ritme die we niet met Nels elftal mee gaat. IE niet met NL zelf. Tormé omdat die misschien toch voor Marokko wil kiezen zijn toch allemaal dingen die op z'n minst door je hoofd spelen zonder dat je weet hoe het precies in elkaar zit.

[00:38:24]

Maar de voortekenen zijn niet gunstig.

[00:38:26]

Nee, nee, maar ook vanuit die gedachte dat Marokko verhaal. Euh. Nou nee. En dat Frank de Boer zegt van nou, ik ga je in ieder geval wel de bijhalen. Euh, met dat ook in het achterhoofd kan ook een factor zijn.

[00:38:37]

Nu ja, uhm, corona he. Het woord viel al als m zelfs een wedstrijd nu niet gespeeld. RKC had 4 spelers met 1 met crooner Arman dat een wedstrijdje minder mocht. Daarna wel even het interview maken ter plekke. Twee mensen uit de staf Feyenoord, twee spelers weten we. We weten ook dat er bij andere clubs ook wel spelers Corona hebben, maar daar wordt het niet gemeld. Dus dan uhm. Uh, is dat ingewikkelder? Waar ik wel gek van opkeek is dat ze dan bij RKC zeggen ja, daar moeten we toch maar niet meer samen lunchen?

[00:39:06]

En dan moeten we ook maar niet meer douchen op de club. Dan moeten we dat maar thuis doen. Ik dacht van dat zijn toch misschien wel al normale regels op dit moment? Bij die clubs, maar blijkbaar is dat niet.

[00:39:15]

Nou ja, goed ik van Mosselveld sprak toen zij er dat dat er best veel werd gedaan hoor. Gescheiden kleedkamers, zo min mogelijk contact dus volgens mij deden ze al best veel. Nou ja, jij zegt dit nu misschien deze luxe is er nog wel samenwerken? Eigenlijk niet. Dan zouden ze dat inderdaad ook niet meer moeten doen. Maar ik vond het. Ik vond het jammer dat er nu voor het eerst een wedstrijd werd afgelast door Coronet. Aan de andere kant is het wel de juiste beslissing geweest, omdat ze wel zagen dat het iets te snel om zich heen grijpt binnen die selectie.

[00:39:39]

Ik ik ben alleen wel benieuwd of wij ooit Italiaanse taferelen gaan krijgen. Want dat moeten we wel even noemen. Wat er gisteren gebeurde bij Juventus Napoli. Dat was het alle vreemd tot nu toe in deze hele crisis. Euh, Napoli had een paar besmettingen en die gingen niet reizen. Die konden niet reizen. En bij Juventus vonden ze dat omdat de regels van de Italiaanse bond zo zijn dat met een aantal besmettingen je wel zou kunnen spelen. Gingen met een bus naar stadion ging, gingen lekker naar buiten, hebben een kwart drie kwartier lang op t veld gestaan en gingen toen naar binnen omdat ze dachten zo'n reglementaire overwinning te kunnen krijgen.

[00:40:09]

Ja, dat was voorlopig beter dat ik niet wat daarmee gebeurt en met die uitslag jullie nog wel heel even terug. Het vorige onderwerp. Want wat we niet hebben benoemd, maar wat we natuurlijk wel weten is dat Yattara zich wel heeft afgemeld voor deze wedstrijd, aldus gezegd. Wordt toeval dat het duel dat wel op letten? Collega AS ook levert nog even keurig een interview af te zeggen. Dat zal altijd goed luisteren om aan.

[00:40:29]

Sorry hoor, janken heb ik. Heb het de waarheid over dat Corona dan? Dan kijk je gisteren naar Barcelona en dan zie je die 1. Die catacomben van Nou Camp. Die kunnen allemaal wel een smalle gangetje. Wel staat daar rechts dat Barcelona J. Jordi Alba volgens mij de de leukste buurman die je maar kunt herbeleven. En dan komen die spelers van Servia allemaal geknuffeld, vastgepakt euh. In hun nek gekust ongeveer. Leuk dat jullie gekomen zijn. Ik dacht oké, het is allemaal volgens de protocollen zijn in Spanje of maar dat is het.

[00:40:58]

Het scenario waarbij in La Liga wordt ook heel veel getest, maar is in Nederland ook. Ja, dat klopt. Maar iedereen gaat ervan uit dat je dan negatief getest bent in een soort bubbel. Wat wat die wedstrijd is dus dan maar? Dan krijg je dit dus. Eigenlijk is het een verkeerd beeld na naar de samenleving toe. Wat je krijgt dus ik ik. Ik zou ook als als bond daar wel op ingrijpen dat je dat hij op het veld in die emotie is.

[00:41:21]

Het is het. Is het moeilijk te vermijden, maar laat zien aan de samenleving dat je afstand houdt. Dat je er alles aan doet als voetbal in Nederland wel goed? Met is overal Messi's en zeker ook een internationale club als Barcelona. Beelden gaan de hele wereld over. Euh, zou ik daar wel aandacht aan besteden?

[00:41:37]

Ja, maar toch zie je ook. Je ziet ook gekke dingen ontstaan. Ik zie gisteren de diverse. Marialaan Sevilla. Nou Camp negentigduizend lege stoeltjes, chia lopen tqky, die vorige week rood had gekregen, de trainer van Sevilla die zich ook bevinden in de tweede ring. Die zat ergens hoog in de tweede ring. Mondkapje met een boodschap wie op wie je dan in hemelsnaam besmette? Daya? Euh, een ander verhaal? OK, ik had jullie huiswerk meegekregen.

[00:41:59]

Dus ik wil tot voor kort echt heel kort ik. Ik heb gezegd pakken ze een speler na vier speelronden die positief opvalt, die niet per se van een van een topclub hoeven hoeft te zijn. Beperk het even tot een naam. Geef even een kleine zinnen bij, want dan ontlopen uit een tijdje Huguet.

[00:42:12]

Uhm, dan zou ik willen Noord-Azië van Vermersch. Kerken van PEC Zwolle. De rechtervleugelverdediger Utrecht was nog op zoek naar een rechtsback na het vertrek van Klaiber. En toen kwamen ze aanzetten met euh, stam. Nee, Bijl en uh en nog iemand martiale niemand wat ze hebben. De 2 ha waar ze ze halen uiteindelijk niemand. Maar toen dacht ik waarom wordt die van Webbers kerken niet genoemd? Want dat vind ik een uitstekende speler natuurlijk. Vorig jaar al een beetje bij maar, maar je volop goed op dreef.

[00:42:35]

OK. Arman. Euh. Ik vind euh. Ik had m vorig seizoen al pakken zien, maar ik vind Penna zo'n goed van Emmen. Zo'n geweldige speler, die maakt dat hele elftal beter. Euh, ik zie wat fronsen de wenkbrauwen.

[00:42:45]

Een goeie voetballer, maar dat. Ik zou liever zoeken bij één van de jonge jonge talenten. Nieuwe spelers, dat kan.

[00:42:51]

Maar ik vind per jaar gewoon een positieve verrassing bij me. Jan mag ik er twee noemen. Al snel moeten we Bazoer, want we hebben Vitesse niet besproken. Belangrijke maakte een foutje, maar verder fantastische Paessens in die nieuwe positie niet. 3. Mans defensie vind ik echt een ontdekking. Leuk leuk om naar te kijken.

[00:43:07]

Als team is Vitesse trouwens eigenlijk wel de grote game volgende week over de verrassing van de week een melding in het Nederlands elftal week. Ja precies weet je daarmee? Ik denk. We hebben altijd over Aged. Maar goed, het is echt jammer, want daarom Bazoer wel flink afgenomen en daarbij van vind ik het grappig. We hebben RKC afgelopen weekend niet gezien, maar Touba die centrale verdediger. Ik heb. Ik heb geloof ik alle 3 wedstrijd van RKC gedaan, vind ik een verrassend goeie centrale verdediger, aldus het kantoor Arnhem.

[00:43:34]

Had je Korona RKC drie weken op rij wel gezond?

[00:43:38]

En zeggen wel ja euh ja. Ik bedacht me dat wij vaak niet zo goed in verdedigen zijn in de eredivisie. Daar zien we heel veel voorbeelden van. Dus ik dacht ook van ik ga me op meer focussen op verdedigers. Ik vind de Arango wel een goede verdediger, ook van Van Emmen, maar ik weet niet iets echt goed vind of denk ik die zou toch Ita Koera. Bij Groningen willen je gewoon een goeie verdediger, maar die ze duels wint die ze echt ook aangaat niet schijnt verdedigd.

[00:44:02]

Dan is het die Japanner wel bij Groningen dat die ook tegen Ajax wil zien, maar die hier moeiteloos overeind bleef. Dus interessante voetballer.

[00:44:08]

Volgens mij noemen we allemaal verdedigers zo'n beetje. Ja nou ja, ik had ook op Penda nog op de lijst.

[00:44:12]

Ik heb op het einde dan toch wel een hele lijst als middenvelder. De wederopstanding van Bart Ramselaar vind ik ook wel de moeite van een serie bij een chaîne die ineens zijn tweelingbroer gestuurd heeft.

[00:44:22]

Dit jaar is eens beklemming die ontbolsterde. Er zijn genoeg lichtpuntjes hoor. Jawel, mannen. We gaan vooral veel interlands doen. Bij de NOS gaat u allemaal zien. Bij ons is het als gitaren en ze heeft afgemeld. Wat voor. Dit was de NOS voetbalgod Gast, aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.