Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:01]

NPO Radio 1 podcast de NOS Voetbal Contrast met Arno Vermeulen. Goeiemorgen! Podcast liefhebbers we zitten in Hilversum, ondanks code rood, dat was levensgevaarlijk, maar wij doen alles voor de podcast en zijn toch langzamerhand naar Hilversum gekropen. Er was helemaal niets aan de hand. Beste Jeroen Elshof, Jeroen Grueter, zo even beginnen met zingen omdat Jan jarig is. Maar Jeroen is ook nog vorige week donderdag jarig geweest.

[00:00:32]

Ja maar nee, we doen niks aan meneer. Doen is ook in februari ja. Maar jij bent worden. Jij staat voor sterrenbeeld, dan zijn jullie portemonnaie. Ja. En wat zegt dat iets over jullie karakter of eigenwijs zijn? Eigenwijs, einzelgänger? Eigenwijs weet ik niet. Nou, hoort er wel bij. Laten we laten. Jij bent de meest veelzijdige getalenteerde van ons Arno. Dus ik stel voor dat jij inzet en het ook in je eentje afmaken.

[00:00:54]

Wat als jullie als jullie meezingen? Als jullie mij zo nu en dan zet ik zeker in Jan. Gefeliciteerd! Hoe je Jan. Wat zeg je? Hoe oud eigenlijk? Achtenvijftig? Zo ja, we worden wel een beetje een ouwe podcast door zo'n verband. Nou, jij bent een beetje degene die de boel in balans houdt met mij.

[00:01:10]

Vierenveertig is ook al de set. Er wordt wel een beetje. Ja, maar wat moeten we daaraan doen dan als het zo'n oude podcast wordt? Niks.

[00:01:16]

Gewoon scherp blijven. En uhm, je verjongen. Ja, verjongen. Dat zou kunnen. Dat is dan moet de oudste als eerste uit. Ja ja hoor. Dus Arno tot deze. Ik zou zeggen een hele prettige podcast. Ja ja, maar is het lastig Jan? Eenenzestig? Voor mij en in jouw geval Achtenvijftig?

[00:01:40]

Nee, helemaal niet. Ik heb daar reken. Nee, zolang je gezond blijft. En euh. En jong van geest. En uhm. Euh. Openstaat voor nieuwe ideeën. En dan? Dan is het leven aangenaam vind ik.

[00:01:52]

Ja, want je gaat gewoon een stap maken. Binnenkort weer inleveren. Nou ja, oh ja, ja, in die zin. Ja, ja, nee. Terug op het nieuws.

[00:01:59]

Nou ja, dan gaan we wel een uitleg geven. Maar over neuken. Het leek wel de soort evaluatiegesprek. Weet je wel zo. Snapt er nog weinig in Jan. Hij schrikt er helemaal van Groningen en gaat verhuizen. Maar we houden geen Nederlanders toe. Er mag best een podcast als je iets van jezelf prijs. Nou, dat doe ik regelmatig.

[00:02:21]

Maar uh nee, ga verhuizen. Inderdaad ja, dat is een en een nou ja, dat is de omwenteling nog best een stapje.

[00:02:26]

Ja, hij gaat van Vitesse naar Ajax verhuizen.

[00:02:29]

Over Vitesse te praten? Ja, want daar onderhouden we ja jou meestal over. Omdat je nou eenmaal daar heel vaak je geweest bent en en een bent. Dat is wel wat, daar is totaal in. Nou ja, je kunt. Je kunt als als je je leven boven je stand laten we dat aannemen, dat weten we nu wel. Dan kun je een wat mindere periode hebben. Maar dat je zo in mekaar duffelt, dat hadden we daar ook weer niet verwacht.

[00:02:52]

Ledge, die uhm, die spreek ik altijd in het Duits na afloop. En die blijft natuurlijk altijd rustig, net zoals Schmidt. En wat dat betreft zijn het echt de Duitsers.

[00:03:00]

Nou ik moet je zeggen, hoorde ik laatst wel dat ie bij Zwolle. Dat is alweer een tijdje geleden. Daar was ie zo boos had ie voordat ie voor de camera ging toch weer halve muur weg gekopt van woede, hoorde ik uit betrouwbare bronnen. Maar daar zijn ze rustig voor de camera. Dat is. Dat is wel een belangrijke detail natuurlijk. Maar uhm, die had het over het woord jij moest je het niet Caputsteen. Dus het woord kapot, maar gebruikten die, dan is het in het Duits.

[00:03:23]

Misschien ligt het anders weer dan in het Nederlands. Maar dat, dat zegt ie wel veel mee. Want er is natuurlijk zoiets moois opgebouwd. Maar dat betekent toch niks anders in het Duits dan in het Nederlands? Wel, want dat t dus dat t is nu kapot aan het gaan is en dat wil ik verhinderen. Maar ja, komt nu die lastige wedstrijd tegen PSV natuurlijk op programma, dus dan zou de reactie als het fout gaat. Helemaal negatief worden.

[00:03:42]

Dus euh. Maar de Boer is euh ja ik. Ik zie toch vermoeidheid in de ploeg? Euh let zei ook van ja. Hij vindt niet dat dat dat er genoeg agressiviteit was. Dit is reageerd voetbal. Goe gespeeld. Maar mag ik? Mag ik even Jan? Ik onderbreekt je wel veel, maar toch omdat ik luister. Mijn woorden. Maar vermoeidheid? Waar zou dat vandaan moeten komen dan?

[00:03:59]

Nou, omdat ze relatief natuurlijk al een een èn een vrij smalle basis hebben gemaakt in vergelijking met de topclubs. Geen geen dubbelspel. Ja, ik zie het ook. Ik zie het. Ik zie ook een soort. Dat is n deel. Waar vind ik niet het belangrijkste deel? Ron Jans zei dat ik er naar vroeg natuurlijk ook. Ja, ploegen snappen nu dat je gewoon eigenlijk uh euh, Tannane en Bazoer uit de wedstrijd moet spelen en dan heb je de angel eruit gehaald.

[00:04:25]

En en dat heeft Twente natuurlijk ook gedaan met met men met z'n roeken die dat heel goed deed op Tannane. Bazoer die gefrustreerd werd eigenlijk. Gaandeweg de wedstrijd ook door die fout die maakt. Uhm en dat. En dan blijft er ook. Ik wil niet zeggen dat blijft er weinig over, maar dat rendeerde de spitsen niet. Dan ja, dan dan dan. Dan is het wordt het gewoon een middelmatige.

[00:04:45]

Maar dat hebben we eerder al een beetje geconstateerd. Dat de spitsen wel aardig zijn, maar als je echt bovenin mee zou willen doen dat daar eigenlijk misschien een impuls naar had gemoeten ook in de winterstop is niet gekomen. Vraagt waar de vermoeidheid vandaan komt. Ik heb ook wel een theorie van de koude grond denk ik, maar de twee belangrijkste spelers noem je het daarna en je raakt nu geblesseerd. Bazoer Als je dan kijkt naar hoeveel die de laatste seizoenen hebben gespeeld.

[00:05:06]

Uh, je komt nu op wedstrijd. Wat is het? 20 21 voor die gasten, daar zijn ze niet aangekomen. De laatste seizoenen. Dus nu moet je door in In t ritme, in en weer wat je niet gewend bent geweest de laatste jaren dat dat. Daar hebben ze gewoon niet achter hun naam staan. En dat zijn toch dingen die altijd meegaan. Spelers zie je ook bij jongere spelers die niet gewend zijn op een hoger niveau. Meer dan 20 wedstrijden dan.

[00:05:28]

Dan kan de klad er een beetje in komen. Dan is het lastig om het vast te houden. Kan je even doorheen moeten, maar speelt volgens mij soms ook wel mee naar de beker. Kan heel veel redden. Je zegt net als Bazoer euh euh. Gefrustreerd? Euh. Die was er voor mij niet met mij eens, want had er even contact over. Maar Tannane leek ook wel gefrustreerd. Ik zag de beelden. Ik dacht echt gewoon dat is.

[00:05:47]

Dat is rood. Die ontsnapt daaraan aan rood. Die hun een stopt. Bij zich ook dat ie gewoon z'n benen vol inzet. We hebben al over over de SP over gediscussieerd. Ik vond het niet. Ik vond dat die te laat was en dat er geen opzet van in t spel was. Naar de arbitrage deelde die mening ook. Ook in Zeist. Maar ik kan dat je daar dan discussie over over hebt. Maar die ja, maar dat is een beetje het punt geworden.

[00:06:08]

Gaandeweg het het seizoen zijn Bazoer en zeker niet iets te veel hun eigen wedstrijd gaan spelen. Willen teveel doen. Euh Bazoer ingewikkelde Paessens op een gegeven moment die niks opleverde. Heel veel balverlies daardoor ook. Hij reageerde ook geprikkeld op jouw vraag na afloop of dit een fout was. Hij dacht eerst even van het gaat over mezelf op. Bedoel je team? Zei ie dan dat ik ja, zie jij het niet effe lekker? Maar dat mag.

[00:06:33]

Weet je dat? Dat snap ik ook. Weet je het zijn? T Zijn natuurlijk euh, jongens die die het uitstekend hebben gedaan en zich in de picture hebben gespeeld. Maar nu is er een is er een totaal andere situatie. Dus nu moet Ledge als coach zich eigenlijk ook voor t eerst gaan bewijzen. Want dat is allemaal mooi als alles loopt en je wint de potjes en. Maar nu moet ie dit gaan omkeren en ik ben heel benieuwd of hem dat lukt.

[00:06:53]

En gaat t kapot denk je? Nou ja, wat is wat is kapot? Vitesse staat vierde. Uhm zeker weet je, de beker is er nog 1, dus er is nog genoeg om voor te spelen. Ook voor die tweede plek. Dat is nog binnen handbereik. Maar dan moet t moet he. Moet het nu wel gaan gebeuren? Het liefst tegen PSV? Dan kan dat de ploeg geprikkeld is. Maar goed, Tannane zal daar niet bij zijn en ik vind ook wat we van de bank komt dat dat.

[00:07:18]

Ik heb Ohio nog niet gezien. Dat verlies brengt nu 2. Huisman voegt weinig toe. Vroeg vind ik. Vind ik een stabiele speler stond in de basis. Euh ja. En trots. Dat onderscheidt zich niet echt. Uh, weet je dus dus de zwakke bank? Ja, niet echt jij. Nu komt die van de banken dat en dat. Dat doet de wedstrijd kantelen. Dat dat gebeurt eigenlijk heel weinig. Kunnen ze nog tweede worden?

[00:07:40]

@Jeroen Jeroen. Kunnen we ze daar wegstrepen? Een paar weken geleden nam Jeroen Grueter het openingswoord en dat duurde heel lang. Daar hebben we toen wat van gezegd, zeg maar. Jeetje, wat was dat langdradig. Zegt ie niks meer. Vorige week viel het me al op. Ik weet niet langer nu onderweg zijn, maar ik heb m ook nog niet gehoord.

[00:07:53]

Ik ben dan ook berispt door een luisteraar luisteraar via Instagram.

[00:07:58]

Sinds wanneer luister jij naar mensen die jou aanspreken op dingen? Wel vaker hoor. OK. En wat zijn die dan? Die berispen? Wilde ik dat ik echt te veel te nadrukkelijk aan het woord was? Dus ik geef jullie nu gewoon. Maar waarom luister je daar dan wel naar? En als wij dat vaak zeggen niet omdat ik vind dat jullie gewoon volstrekte onzin uitspraken uitkramen mij maar 8 keer zoveel. Maar Vitesse is ook echt als een club die ik eigenlijk nog helemaal niet heb gezien dit seizoen.

[00:08:20]

Dus omdat Jan er altijd is. Jan is daar veel een. Euh ja zo. Zo loopt dat wel eens met de indelingen, terwijl ie toch vandaag een muts op heeft met de kleuren van Vitesse. Hoeveel mutsen heb jij van? Ik heb er heel veel, een stuk of twintig mee.

[00:08:35]

Ze zullen wel met jou, maar vooral over Feyenoord even hebben. Jeroen Grueter, want daar ben jij dan weer bijna niet gezien. Dit is goed dat wij een aantal Club Postes beleven, wat ook veel primeurs zal het op 1 d. D. D. Daar zijn 1 spelers die zo'n wedstrijd eruit trekken tegen Willem 2 waar je dat niet altijd op voorhand van zou denken. Uhm, Toornstra, Linsen waren bijvoorbeeld in in deze wedstrijd voor Feyenoord heel belangrijk. Ja nou, laten we met de laatste beginnen.

[00:09:01]

Dat is natuurlijk een opmerkelijk verhaal. Bryan Linssen. Uh, na veel vijven en zessen uiteindelijk toch gekozen voor Feyenoord aan t begin van dit seizoen. Uhm zouden gaan spelen vanaf de linkerkant. Heeft natuurlijk een aantal keer gespeeld totdat de spits positie vacant werd. Uh, werd ie daar ook heel veel gebruikt door Dick Advocaat? En dat wilden allemaal maar niet. Hij zat duidelijk vast, kon niet brengen wat ie bij Vitesse vele jaren heeft laten zien. Belangrijk zijn doelpunt te maken, maar wel een enorme werklust.

[00:09:26]

Elke keer opnieuw niet alleen in de wedstrijden, maar ook tijdens de trainingen. En daarmee trek je een trainer, met name Dick Advocaat die daar gevoelig voor is. Natuurlijk toch wel over de brug. Uhm. Hij heeft nooit opgegeven, ondanks dat ie t wel lastig heeft gehad op bepaalde momenten. En nu langzaam maar zeker zie je toch ook wel? Uhm ja, momenten van die oude Linsen die we kennen van van met name vorig seizoen bij Vitesse op de juiste momenten ergens verschijnen.

[00:09:51]

Uhm, net even iets extra's kunnen toevoegen in de laatste wedstrijd voor de winterstop. En toen begon het. Toen was in één keer los met drie goals en dat waren ook goeie goals. Dat terwijl je eigenlijk de pech dus eigenlijk zeker is dat het spel even stil lag omdat. Ja, dan heb je het gevoel van. Je wil meteen weer een wedstrijd voetballen uit. Toen kwam er een. Bij een spits bij. Althans, dat dachten we toen Jorgensen begon opeens weer te voetballen.

[00:10:13]

Die discussie was verschrikkelijk goed tegen Ajax bijvoorbeeld, maar die die kan de trainer dan toch op televisie ook niet overtuigen. Nu had Advocaat iedereen tot zijn beschikking. En dan zie je dus wie zit er op de bank? De man uit Argentinië, Prato. Nou, die hebben de wagen niet meer gezien na de eerste twee wedstrijden. Euh, bottinekes. Eindelijk terug. Maar dat is natuurlijk ook nooit de Spelen waar een advocaat in heeft gezien. Jorgensen zat op de bank met nog een euh beeld van Vertoont.

[00:10:40]

Die kijkt toch ook wel echt zeer bedenkelijk. En wie staat er in de punt van de aanval? Bryan Linssen. En die is dan toch veilig speelden collectief een verschrikkelijk slechte eerste helft. Linssen was ook niet best, maar in de tweede helft was ie echt wel een van de van de aanjagers en en hij heeft een belangrijke rol gespeeld. Van 1 van Van de Overwinning nu zijn Pierre van Hooijdonk gisteren Studio Voetbal en ik vond het eigenlijk wel logisch klinken.

[00:11:05]

Ja, dan speel je thuis tegen Willem 2 1. Euh. Kun je dan niet gewoon met bijvoorbeeld Jürgens in de spits spelen en Linse aan de linkerkant? Dan hoef je hier al niet zo heel geforceerd met LAPD met hamstraat te voetballen die de goundafi hem z'n plek niet echt vind. Natuurlijk in het elftal. Als je geen linksback kan spelen natuurlijk afvragen wat wil je? Wat wil je nou op lange termijn? Want nu is het euh. Het zijn twee goeie wedstrijden achter elkaar.

[00:11:27]

Van Van Linsen laten we wel wezen, want daarvoor heeft ie er na de winst op. Het is niet allemaal helemaal uitgespeeld en ook niet gescoord na die na die hattrick. Het is ook allemaal niet briljant, maar het gaat me om wat. Wat? Wat wil je op termijn nu eigenlijk? Want nu krijg je weer andere wedstrijden. Ik bedoel v. Willem 2 hoeft ook niet te doen, of dat nou een hele zware opgave is. Alleen T.

[00:11:45]

Het is wel van. Ik vind wel verrassend. Tegen PSV kan ik nog begrijpen met de de ruimtes die PSV weggeven en geeft aan de snelheid en het counter wat je wil. Ja, of dit nou de oplossing is tegen wat je ze altijd zegt, de mindere ploegen waar Feyenoord het altijd lastig tegen heeft. Dat blijkt wel weer. Ja, weet ik dus niet. Het is ook niet zo dat dat hij speelt nu op een paar wedstrijden goed. Ik denk als je me laat staan dan staat ie aan het einde van het jaar op 15 goals en dat maakt ie gemiddeld altijd.

[00:12:08]

De laatste jaren maakte ie ook bij Vitesse. Ja, maar of dat nou de oo de oplossing is om alles makkelijker te winnen? Ik weet ik niet. Er is maar één doel natuurlijk dit jaar. Zeker voor Advocaat, maar ook voor Feyenoord. Je zou kunnen zeggen in tweede te worden aan de zijkant zou ik denk ik toch ook maken dat aardappeloogst je alles laat spelen? Interessante afweging inderdaad, waarom die gewoon een jurk is en in de punt zetten.

[00:12:28]

En en en links aan de linkerkant. Maar ja, Da Da Silva tegen PSV goed ging.

[00:12:32]

En dan kan je hem niet. Daarna op de bank zetten. Hij staat dan ook op de bank. Na die hattrick had ie ook geen moeite mee. Volgens mij maakt dat er niet zoveel uit. Hij kiest het elftal waar hij echt wel van overtuigd is dat het het beste team is. Ik dacht nog even toen we de gister ook over aan het praten waren. Sano Linse typisch een speler zijn die daar baat bij heeft gehad. Dat er geen publiek was de eerste acht maanden van de competitie en waarschijnlijk ook nog de laatste maanden.

[00:12:53]

Uhm, wat ze kunnen in de Kuip. Best kritisch zijn. Hij scoorde pas eind december zijn eerste goal. Dan gaat je kopte soms al af. Maar er was niemand, dus hij kon in principe wel blijven spelen en invallen, soms zonder dat je je kent. Bruingeel is echter wel een beetje of niet. Je hebt deze interviews ook gezien als straatvechter. Ze Ja, maar ik ben een jongen die jij daarna niet zoveel geloof ik helemaal niet zo druk over ik geloof.

[00:13:13]

Ik geloof niet als je 29 bent en je maakt een transfer naar Feyenoord en je zou een week in week uit met een fluitconcert worden ontvangen. Dat het dier helemaal niks doet dat dat doet met met met elke speler iets gaat gaan. Ik geloof helemaal niet dat breinaalden zijn uitgefloten zou worden door het legioen van de Kuip. Want als dan de jongen die snoeihard werkt en alles geeft. En dan maar 0 goals in december als aankoop. Da's toch niet heel lekker?

[00:13:34]

Ja, maar Jorgensen deed het ook niet goed. En daar stonden ze ook met een spandoek op een brug. Dat is waar. Dus ja, die kan geen kwaad doen. Mee met de fans. Toornstra 1. Jeroen. Uhm, die beelden waren ook wel prachtig trouwens. Gisteren eerste helft allerminst, maar in de tweede helft dan ook alles raak. Uhm. Hij is vaak wel de de de man geweest die als eerste altijd buiten de boot viel.

[00:13:55]

Uh hebben vaak dit seizoen ook ja ook nog wel is. Maar eigenlijk is het toch wel onterecht dat is iemand vrij constant dit seizoen levert bij Feyenoord. Dan is hij het wel. En ook nog op verschillende posities na verschillende posities. In principe speelt Telstar gewoon aan de rechterkant. Hij heeft op de positie van Fer een aantal wedstrijden gespeeld en dat deed ie ook wel toen Fer geblesseerd was. Dan heeft ie met de punt achter gespeeld en dat kan ie ook.

[00:14:15]

Maar dat is gewoon een een hele degelijke club voetballen waar je altijd van op aan kan. En euh scoorde eigenlijk gewoon elke wedstrijd. 7. Uhm. Af en toe een uitschieter naar acht en soms negatieve uitschieter naar een 6. En dat is gewoon heel prettig om zo'n speler in je selectie te hebben, want je weet wat je aan hem hebt en je weet dat je eigenlijk ook altijd levert. Gisteren tweede helft was ie ontzettend goed. En euh ja, uiteindelijk zet die feilloos natuurlijk ook op het spoor door dat doelpunt te maken.

[00:14:43]

Het was geen eenvoudige kan onthouden, niet? Was prachtig, zo schitterend gedaan door uit de lucht te halen. En zeker als je dan zo slecht hebt gespeeld in de eerste helft. En je maakt toch zo'n doelpunt. En dat was een bevrijding voor Feyenoord en daarna een assist. Dus hij begon met een goal en een assist waardoor het 2 0 was. Ik heb het gevoel dat ik in een soort herhaling zit als het gaat om. Dus ik vind dat ze het wel niet gezegd.

[00:15:01]

Maar dat is juist. Dat is het. Maar niet alleen dit seizoen, maar ook het seizoen daarvoor en seizoen daarvoor. Ja ik en het kampioensjaar was natuurlijk ook belangrijk Engelse. Ja, ik ben geen. Ik ben geen trainer, maar ik zou denk ik bijna altijd opstellen. Dat zeg je wat. Maar dan ga ik, als je nu kijkt naar T. Naar het voorbeeld van Feyenoord, van de spelers die die die zekerheidje zijn. Daar zou ik Toornstra voorlopig daar inderdaad neerzetten met Fer die die fit is.

[00:15:24]

Maar waarom moeten zich niet meer verwijst buitengewoon overdosis aan overdosis te bewijzen? Maar daar is dus discussie van. Advocaat houdt daar aan vast. Op dit moment zeker aan en aan het middenveld. Ben het eens met je doen alsof dat je natuurlijk Jurgens een punt kan zetten en linies aan de linkerkant. Misschien wordt het elftal daar nog wel sterker van.

[00:15:38]

Hij krijgt zijn ideale elftal, want Cuxw viel nu in en normaal gesproken zal die toch wel. Nu ja, jij trekt een gezicht. Jeroen Elshof moet dat nou maar helemaal.

[00:15:46]

Maar ik ben er nog niet die jongens. Ik hoor bij de groep. Hij heeft mij nog niet weten te overtuigen. Eerlijk gezegd, maar Advocaat was al enorm. Fenner. Ja, ik hoor heel veel fans, maar ja, het is gewoon begenadigd talent en dat komt er. Bij vlagen komt. Eruit en op andere momenten komt dat er niet uit a het belangrijk natuurlijk ook. Het is een t is een t is een dooddoener. Maar met een sterke bank is veilig natuurlijk ook gewoon sterker.

[00:16:09]

Dat was niet wat we van de bank achter gekomen. Dat is natuurlijk niet veel beter dan in Sinistra met Jurgens ze met cuxw euh Bosniak. Ja dan. Dan heb je gewoon wel wat zitten, waardoor Feyenoord absoluut voor voor die voor die tweede plek kan gaan. En ook voor de bekerwinst dus zitten zitten.

[00:16:25]

Je moet. Je moet natuurlijk wel eventjes euh, de zaken in de juiste volgorde zien. Beker is het allerbelangrijkste voor Feyenoord. Nu is de week van de waarheid. Heerenveen uit? Ja, daar moet het gebeuren. Dan komt die halve finale tegen Ajax. Dan moet dat trouwens ook gebeuren. En dan bekerfinale. Maar daar heeft Advocaat natuurlijk zijn zinnen op gezet. Want euh, nou ja, ok, laten we er vanuit gaan dat ie nu wel de waarheid heeft gesproken.

[00:16:46]

Dat is de laatste jaren als clubtrainer. We wilden natuurlijk met een prijs beëindigen. Vandaar ook dat Finis Terrae niet speelde, want die kan nog geen twee wedstrijden spelen in indruiste. Zuinig op dus, die zuinig op zijn sterren heeft natuurlijk ook als invaller regelmatig wedstrijden en een draai kunnen geven. Zou ik dan maand van de 4 weken van de waarheid van mogen maken als ik kijk naar programma? Want er zit 1 wat makkelijker tussen voor zover wedstrijden van Feijenoord makkelijker zijn.

[00:17:08]

Dat is VVV op 6 maart, maar voor de rest is het dus Heerenveen Twente uit aan zet uit dan VVV thuis en dan PSV uit. Ja nou prachtig programma je over 4 weken toch? Hoe laat het is? Eigenlijk denk ik wat ook, maar het is toch ook gebleken dat ze juist in de grote wedstrijden heel goed kunnen voetballen, alleen de resultaten niet hebben gehaald. Ze moeten zich eerst revancheren voor de aller aller aller slechtste wedstrijd die ze dit seizoen hebben gespeeld.

[00:17:31]

Dat was namelijk in Heerenveen verloren kansloos met 3 0. Nou, dat was echt een wanvertoning van jewelste. Nou. Nu mogen ze laten zien. Nee, moeten ze laten zien wat ze waard zijn? Hoe is het met de Roger Schmidt zijn in Eindhoven vandaag? Ik denk dat ie gebak heeft meegenomen.

[00:17:47]

China is de weegschaal, maar die Ma Nyman. Het lijkt me niet zo snel onder de indruk van zaken. Je bedoelt de. Bedoel je om alles wat er om hem speelt? Of bedoel je omdat die verloren? Of omdat in niet gewoon even allebei een beetje? Zou die langzaam het gevoel hebben dat het een beetje uit z'n vingers glipt? Het kampioenschap is 1 ver weg. Nou is weg.

[00:18:06]

Nou dag, ik heb 5 vrijdagmiddag toevallig weer eens. Euh wat wat artikelen uit het verleden gelezen. Volgens mij stuurde ik ook jou nog iets over wat de Duitse collega's over hem zeiden. En wat eigenlijk iedere keer opvalt is dat het nooit mag, nooit makkelijk gaat. Dus het ging volgens mij bij Leverkusen wel vanaf dag n wat makkelijker. Maar bij Red Bull had je ook een minder begin. Dus het is voor hem niet nieuw dat die. Dat het stroef loopt volgens mij is een eerste seizoen, bedoel je?

[00:18:37]

Ja of of sowieso dat als je dus ergens binnenkomt denk ik. Als ik het als alles allemaal zo las dat t. Ja dat dat oh tegenslag dat hij daar wel mee om kan gaan. Dus is dus om maar antwoord geven op jouw vraag. Ik weet niet of je nou heel erg ondersteboven is van wat m. Wat om op dit moment allemaal overkomt. We hebben het idee dat er 1 dat die in een ja klinkt. Klinkt heel erg niet sport maar dat ie in een proces zit.

[00:18:59]

Euh. B. Wat? Euh. Nou ja, ook z'n tijd moet hebben of hebben het idee dat er juist helemaal geen sprake is van een proces dat willen de zien worden was een beter woord. Dat was n opdracht dit seizoen bij PSV. Wat voor processor, wat voor voetbal je ook speelt. PSV moet kampioen worden om de Champions League in te kunnen om om aan te haken. Weer met de Europese top 2 kan je ook de Champions denken en dus ook.

[00:19:19]

Maar dat is wel een moeizame verhaal. Maar om die strijd aan te gaan met Kijk, Overmars zei dat bij onze collega's van de week klip en klaar is. Maar één doel kampioen worden. Punt. Omdat je dat gat met de concurrentie Nederland ook steeds groter. Ja, financieel. En daarmee gaat Ajax inderdaad zo'n Bayern München positie versterken in in in Nederlandse competitie. Maar om bij die Europese top te horen financieel van dat verhaal wat vaker, vertelt PSV.

[00:19:42]

Ik weet zeker dat Smit die opdracht ook heeft. Hij kan een trainer van PSV niet de opdracht geven. Je moet kampioen worden, maar zolang Ajax niet mee dat kan wil niet zeggen dat het lukt. En dan nog maar na hoe dat kan. Als je Ajax hebt met het budget wat Ajax heeft in Nederland, kan je niet tegen een trainer beslissen dat het budget van PSV moet vanavond en morgen bij. Maar gewoon als we willen kunnen ze morgen nog iemand van 22 miljoen halen.

[00:20:05]

Al is het nee, ik moeten. Het is in dit in. Maar dat is wel heel erg belangrijk. En dat is het doel. En daar moet PSV voor gaan. Moeten is is een is een iets. Ja dat. Dat is misschien niet een goed woord wat ik heb gebruikt, maar hij is echt wel aangesteld als een toptrainer. Ja, dat is een man die PSV een ander gezicht moet geven. Bijna de vrije hand gehad in in de aankoop van spelers toch ook?

[00:20:27]

En Emmet met met gutsen met Max. Weet jij dat dan dan dat de staat wel wat meer? Maar ik heb ook het idee dat dat. Dat dat Gerbrands toch niet helemaal? Uh uh tegenwicht durft te geven tegen hem. Dat in die zin is wel een persoonlijkheid. Schmit. Dat merk ik ook als u voor de camera staat. Euh, ik vind altijd dat ie in het Duits meer zegt dan in het Engels.

[00:20:47]

Wat wilt volgen van zijn optreden in euh, in die persconferentie afgelopen vrijdag waarin ie zegt van ja, die rode kaarten die Ajax niet krijgt. Ja, dat betekent. Zo kunnen wij geen kampioen worden, was letterlijk zijn quote. En stop maar met de VAR. Dat zei ik. Dat is dus gedrag wat je de. Wat er dan wanneer ze a 2.50 geloof ik? Heeft die al vaker vertoond. Lees je ook terug als t als een tegenslag is.

[00:21:07]

Hij is koppig, hij is 70 man sterke eigen meningen. En dat dat hij wilde wel eens een beetje verliezen zeg maar. Maar wat Jans zegt vind ik wel interessant. Zou die meer nuance in z'n euh in z'n zinnen gooien als het in het Duits zou doen dan in het Engels, dan heb ik namelijk niet iemand een mening. Blijft hetzelfde namelijk. Nee, maar dat is eigenlijk iemand een hele sterke eigen koppige mening. Dat is ook in het euh.

[00:21:28]

Maar hij kan zich in het Duits gewoon beter uit dan dan dan in het Engels zoals Engels goed is. Maar dat wil niet zeggen dat het een koppige man is inderdaad. En waar het allemaal gekke uitspraken en stoplap met de vorm. Maar dat is. Kijk, als je dus kijkt van van euh ha naar het mediabeleid binnen binnen PSV. Ik heb niet het idee dat iemand een man corrigeert daarin en dat moet dan van Gerbrands komen op dit moment. Maar jij kan je ook afvragen of V.

[00:21:51]

Dat mensen zich laten corrigeren. Ik bedoel, dat is ook dat. Als ie nou als ik nou Danny Buijs is die je die 35 is en net begint een paar jaar geleden. Of deze man die al zoveel heeft. Ik bedoel je kan het wel zeggen, maar krijg je er ook uit. Maar dat is het manco. Vind ik. Maar dat is het manco van Schmit. Je bent 52. Hij kan ook nog dingen leren en hij kan ook anticiperen.

[00:22:11]

Uh uh, over de dingen die wat zo'n excuustruus. Maar dat soort opmerkingen stedelijke het meest irritant. Wat vind jij daarvan van? Nou ja, het is een beetje Calimero gedrag. Dat zou ik in het Duits zijn trouwens. Euh Calimero lijkt mij ook Calimero, want het is een Italiaanse kuikentje. Hoe dat in Nederland zo heet en dus in Duitsland zoveel als mogelijk ook zou zijn. Maar daar gaat het verder niet om. Zo euh, zo. Zo oogt dat natuurlijk wel he?

[00:22:32]

Op een gegeven moment. Want uhm, als het altijd maar aan de andere ligt en niet aan jou. Ja dan zal het heus niet alleen maar zo zijn. Nee uh. Sterker nog, dan roep je het ook vaak over jezelf af. En ik moet zeggen hij heeft ook wel regelmatig een punt hoor. Want Ajax had inderdaad gewoon één of twee keer rood moeten krijgen in die wedstrijd. En euh natuurlijk wat er bij Sparta PSV gebeurde. Dat was ook niet goed en die boosheid kan ik me ook voorstellen.

[00:22:56]

En wat er gebeurde bij de wedstrijd met Nijhuis, ook in Arnhem kan ik me ook goed voorstellen. Alleen op een gegeven moment moet je daar boven staan als trainer. En op een moment dat je in dat soort details en futiliteiten gaat verliezen, dan geef je ook je spelers eigenlijk onbewust een excuus om het altijd maar bij een ander neer te. Maar Gerbrands als grote baas zelf coach geweest natuurlijk. Die heeft juist altijd gezegd dat ie daar een bloedhekel aan heeft.

[00:23:19]

Dat je dat doet moet daarom. Ik ben heel benieuwd. Ik ben heel benieuwd. Precies. Ik kijk, ik Gerbrands ook hoog zitten. Uhm, ik ben heel benieuwd of daar een gesprek plaatsvindt tussen Gerbrands en Schmit. Van Uhm in het Duits. Ja, of in het Engels. Whatever dat jij. Is ook een nadeel denk ik ook weer dat je op je samen dan communiceert, dan dat je dat in het Nederlands zou kunnen doen. Ja, maar ik snap niet.

[00:23:39]

Kijk. Een buitenlandse trainer in Nederland d. Dat is gewoon zo. Die die die. Die krijgt minder mee van van de media. Een Nederlandse trainer dus. Ik weet ook niet of ie alles meekrijgt. Uhm euh. Hij kent het klappen van de zweep. Maar euh. Ik vind dat deze man euh beter zou worden als trainer. Als ie naar dit soort adviser luistert. Het maakt niet of niet beter wordt als trainer als ie niet zeurt op B.

[00:24:00]

Ik bedoel, het gaat over wat er op het veld gebeurt. Maar weet je wat het gewoon heel vervelend is vind? Wat vind ik nou? Hij wordt aangesteld. Uhm, ik hoorde bij de en eigenlijk nog steeds wel bij de enthousiaste club omdat ik gewoon. Ik vond het moedig van PSV om zo iemand aan te stellen en met iedereen iedereen maar zo enthousiast vrijkwam dat en. En dat dat je dan nu een maand of acht verder bent. En je ja, je gaat je storen terwijl je ze zou willen dat je iets op het veld ziet waarvan je denkt wow.

[00:24:26]

Kijk nou jongen, wat ie wat ie meeneemt. En ook iedereen die tegen Duitse invloeden was in de eredivisie. Daarom vond ik het ook zo leuk dat ie Letts dingen brachten. Zo omdat ik het euh t bevlekte van elkaars voetbalvisie vind ik gewoon heel erg interessant en modern. En daarom is het zo jammer dat je op het veld je ziet dat je ziet het veld geen voetbalvisie, maar je ziet wel een visie. Je ziet wel, want je ziet toch wel wat dat je ziet met dat vierkant.

[00:24:48]

Toch wel dat het anders is dan anders aan iemand anders dan anders. Niet interessant. Het gaat erom of je of je echt echt een heel andere opvatting ziet van mij. Ik vind ik niet interessant. Het is compleet anders dan dat er ooit een ploeg in Nederland heeft gespeeld, maar dat die vierhoek vind ik niet interessant. Ik vind ook niet dat het werkt. Ik bedoel dat volgas voetbal zou zijn, dat die vanaf de eerste moment gaat vending naar zo'n containerbegrip volgas voetbal heeft.

[00:25:07]

Dat is zelfs zo gebracht. Hij is de man die dat zou moeten inbrengen bij PSV, onder Wasserstein precies onder Volkers. Ik bedoel dat. Ik bedoel die term, die kan je op zoveel manieren invullen. Maar in dit PSV is B. Hij is toch niet in in wedstrijden toch niet de echte baas op het veld? Zet toch die tegenstanders met de rug tegen bedoeling om binnen een paar seconden die bal te hebben afgepakt. Dat is echt nooit gebeurd hoor.

[00:25:26]

Nou, dat is niet waar, want het eerste deel tegen Ajax in de competitiewedstrijd hebben ze natuurlijk wel de eerste 22 minuten. Zoals ook van een van de jezuïeten. Je ziet het wel, alleen valt die bal er achterblijft. Quares verdediging en de hele mikmak. Dat gaat gewoon al goed. En hij heeft ze er hebben dus niet voor. Dat is het probleem. Of las ik dat ook terug? In Die Welt dacht ik van een paar jaar terug stond.

[00:25:45]

Uh, als t loopt ziet het er geweldig uit.

[00:25:48]

En het is echter fan van een paar jaar geleden bij een club waar die het ook heeft geprobeerd. En als het niet gaat, dan stort het ook compleet ineen. Dus dat is ook iets wat kennelijk een beetje aan hem hangt.

[00:25:59]

Misschien heb je wel overschat als trainer. Dat kan toch ook? Nou, ik was gewoon vooral nieuwsgierig. Toch? Ja maar. Maar je weet je wordt er toch niet vrolijk van?

[00:26:07]

Als je nu in goals. Nou ja, uh, ook in zwart te maken dat het altijd weer is. Het is nog steeds een interessant experiment, maar ik vind dat je gewoon niet de goede spelers daarvoor heeft. Hij heeft zelf. Eigenlijk heeft PSV nog steeds. Vorig jaar had PSV nog maar eens eventjes, vorig jaar op PSV ook al heel matig materiaal en met datzelfde matige materiaal moet hij het nu opnemen. Hij heeft 6 spelers gehaald voor de wat elftal Jeroen 6 speler.

[00:26:30]

Daar ben ik ook niet met je eens matig materiaal in. Die verdediging is nog steeds steeds zangerig gehaald. Hij heeft Max gehaald. Hij heeft de spits gehaald daar je zo met mijn boskap 3 en Rosario. En ze mogen uitgegeven.

[00:26:44]

Daar zitten mensen op de bank, zelfs die je die duur hebt. Hij heeft tijdens de vrije ranselt Zahavi euh, speelt omdat hij hem wilde hebben. Nee, dit is eigenlijk wel zijn grotendeels. Zijn elftal heeft de keeper gehaald. Kom toch op de de cruciale plek. Gisteren werd daar tijdens Studio Voetbal ook wel weer de ze via een zere vinger op gelegd. Het ontbreekt gewoon op het centrale gedeelte van middenveld aan voetbal. Het doel die Rosario is nu meer dan 100 competitiewedstrijden spel van PSV.

[00:27:10]

Ja, je denkt bij jezelf hè? Hoe kan zoiets nou eigenlijk? Nou, maar daar verandert ie dus niks mee. Nee, dat is toch raar? Ja, dat is ook raar. Wat vinden we allemaal raar, maar hij doet het niet. Hij is verliefd op die twee centrale middenvelders en ik wil even door naar euh, dit elftal als ik daar even dit elftal noem en probeer. Ik is in te schatten hoe hoog dat zou kunnen eindigen in de Eredivisie elftal met scherp in de goal achterin.

[00:27:33]

Rins, Martinez Timber, Kleiber middenveld met Labyad, Kudos, enkele kamp en een voorhoede met Idrissi, Traoré en Perez. GOK eens na die je gaan meedoen om een euh championship plek denk ik. Dat denk ik ook ik heb een deel van dit elftal in de beker tegen Hasselt gezien. Volgens mij. Nee, je gaat heel snel door naar Namen. Maar ja, dat is het ook. Dat kan het ook prima. Het is natuurlijk een prima elftal, dus weer wat je wil zeggen en da's wat ik net als hij.

[00:28:03]

Ajax is gewoon zo breed hebben ze even zoveel is zoveel geld om ook aan te vullen. Dat is gewoon prima, zeg je alles. Dit is gewoon de de breedte van de selectie.

[00:28:12]

Dit elftal zou in Nederland tweede kunnen worden. Ja ja, dit elftal zou ook nog Kompier kampioen kunnen worden denk ik. Dat een goeie trainer? Ja ja toch?

[00:28:19]

Of niet? Nee maar dus. Ajax N en Ajax 2 kunnen in Nederland in de eredivisie op dit moment de eerste en tweede worden. Ja, dat is wel een constatering omdat we dat euh. Zo'n gat naar de rest met je tweede elftal zeg maar hebben we nog niet gezien. Maar dat is het zuur en natuurlijk wel weet je. Nogmaals, hebben vaker besproken waar we nou voor de maand januari nog in onze handen aan te wrijven waren over hoe spannend het allemaal was.

[00:28:39]

Dat is nu dus weg. Helemaal ook door dat domme puntverlies van PSV tegen ADO. Dat is het toch ook? Is gewoon dom uit je. En en dat gebeurt. En PSV heeft genoeg kansen gehad en Smit vond ik daar ook reëel in. Zo'n wedstrijd heb je eens in de drie jaar dat die kansen niet ingaan en dan wordt het nog gelijk. Uhm, maar feit is wel dat ie daar meer voetballend op het middenveld had kunnen ingrijpen. Daar ben ik het ook mee eens.

[00:29:00]

Uh, maar dit is gewoon zo knullig. En daarmee is het kampioenschap weg. En tja dat in die zin was het een dramatische week he. Met het verlies van Ajax in de beker. Want ja, in die Roper liga moet je maar zien hoe dat gaat. Het is dus. D. D. D. Dus ja, overigens wel dat over de weken van Feyenoord. Maar het programma van PSV is ook nu eentje om te smullen, want ze gaan dus nu eerst naar Olympiakos.

[00:29:21]

Dan krijg je Vitesse, dan uit Olympiakos en dan PSV Ajax. Nou ja, nou ja, goed dat PSV Ajax is van de allerlaatste reddingsboei. Als er dan nog iets te redden valt. Maar PSV was eigenlijk natuurlijk al gezakt voor het examen in de Kuip, want daar zijn ze gewoon euh, helemaal van het veld geveegd. En laten we dan niet doen alsof het tegen Ajax wat was voor de beker, want dat was natuurlijk ook gewoon eerste elftal Rieno moeten zijn namens hoe goed trouwens was dit weekend.

[00:29:48]

Het is bijna pijnlijk, maar moeten we toch benoemen Sebastian Haller bij Ajax? Ja ja, jij was daar toch of niet? Ja, ik gewoon als voetballer. Zo weet je qua techniek en qua hoe die bal uit de lucht plukt als aanspeelpunt. Dat was wel euh. Zo goed had ik hem nog niet gezien bij Ajax. In het voetbal? Ja nee. Het was ook de beste wedstrijd en je zag nu het veel mensen zeggen wel is van hoe goed is ie nu?

[00:30:12]

En wat kan hier wel en wat kan ie niet? Euh. Hij is natuurlijk een ongelooflijk complete spits en dat zag je ook in deze wedstrijd alle facetten in het spel zetten, maar die kwamen tot z'n recht dat vastgehouden doorkoppen staan ze ook een complete persoonlijkheid.

[00:30:23]

En dan kom je dan meer en meer achter als je m na afloop hoort praten he. Dus euh. Hè hè hè? Om met Jan. Dan zat er een Jan Roels. De term ingooiden. Hij is heel erg in balans rjl.

[00:30:33]

Hoezo is dat een succes? Zelfs hij is helemaal niet bedoeld. Vooral hoe hij omgaat met het feit dat iemand vergeten heeft om op te geven voor euh, voor sta. Daar staat iemand.

[00:30:45]

Daar staat iemand wat je denkt. Ja, wat ga je dan doen? En dan zegt ie dan was met jou in dat interview toch over? Nou nou ja, dan zegt ie van euh joh, ik ga gewoon straks zorgen dat ik fit ben voor de volgende wedstrijd. Heeft weinig zin om mee te reizen. Ik ga me gewoon focus. Alles klopt voor je gevoel. Gewoon bij Ajax in deze wedstrijd was ie echt euh, echt bijna onmisbaar. Daarom was natuurlijk zo pijnlijk.

[00:31:05]

Ten Hag zeiden na afloop ook iets over ja, hij was nu wel heel erg goed.

[00:31:09]

Uhm, nou, we hebben natuurlijk het beleid van ARM van Ajax vorige week uitgebreid besproken. Maar het beleid is ook van Ajax. En het is een combi denk ik geweest. Ten Hag, Overmars die hebben gezegd we moeten allen herhalen en daarmee willen we het kampioenschap binnenhalen. Dat is gelukt. Bij dezen kunnen we toch min of meer al gaan concluderen. Dus de komst van HLR heeft bijgedragen in die in die super januari door.

[00:31:30]

Terechte opmerking voor 22 miljoen hebben ze zich verzekerd van de titel en de beker. Dat is gewoon heel goed gedaan, maar volgens mij staat er ook niet zoveel discussie over. Nee, maar ik wil het wel even constateren nu. Maar met mijn praktische vraag is hoe ga je nou oplossen? Want je speelt niet met alleen gaat ie, gaat ie naar de Tanis variant? Ja, dank je wel. Kijk, als jij op dezelfde manier wil voetballen en als ik zag hoe hij gebruikt wordt als aanspeelpunt, dan denk ik dat er maar n alternatief is voor Haller in de spits, terwijl ze toch wel heel onvergelijkbaar natuurlijk zijn.

[00:31:58]

Maar je hebt ook geen andere alleen. Anders hadden ze niet hoeven komen. Kan wel. Je kan wel voetballen als je ziet en het gaat niet tegen een heel goede ploeg spelen, al hebben die 0 0 gespeeld tegen Brest h. Dit dus. Misschien is er hoop voor Ajax, want Lyall worden ook alweer heel erg groot gemaakt toch? Botman speelde niet mee. Nee maar nee, maar het deel doet het hartstikke goed en dat is die winnen gewoon zo'n beetje alles.

[00:32:16]

Sinds 1 januari is krijgt wel daar een Botman in z'n nek. En of die Fonteijn. Euh nee. Ik kan me toch een Champions League seizoen herinneren dat Thalys ook in de spits stond. En dat ging dan niet in de spits en dat gaat dan gebeuren. Ja, dan moeten die doortrekker en dat vinden ze nou net weer niet fijn. Dat gaat echt wel een oplossing komen. Ik acht Ajax heel goed in staat om Lyall over twee wedstrijden twee wedstrijden uit te schakelen hoor.

[00:32:39]

We hebben voldoende kwaliteit. Ook zonder Haller is er nog alle reden om aan te nemen dat Ajax een ronde verder gaat, ondanks dat ze ook goed recht op deze beschikt. Ja ja, zeker Klaassen, die rendeert heel erg goed. In de rug van van alles en en speelt beter weer dan een echte Reintje. Dat zie je zes weken geleden voor de winterstop. Heeft een periode gehad klaagster dat het minder goed liep.

[00:32:58]

Hoeveel meer in een verdedigende rol nu? Nu kan ik toch weer loopacties maken en na afloop over dat vond ik wel interessant. Zelf vindt hij die andere positie dan maar de de de de 6 procent tussenpositie vind die minimaal. Net zo leuk, zegt iemand die wat meer aan de bal is. Maar wij hebben al het idee dat dit een toch beter Noll past. Kijk ook naar het rendement. Ik denk dat dit wel allebei allebei kan. Want ik bedoel we hebben bij het Engels elftal was het de oplossing.

[00:33:19]

Het was de oplossing die me die positie op 6 a. Maar het is ook mooi om te zien als je nu daar naar het middenveld van Ajax kijkt met de Gravenberch. Euh Klaasen Alvarez. Die heeft ook wat toegevoegd toch? Euh. Ik zie dat de balans van het elftal en het afzet tegen PSV en dan zit er wel een verschil in.

[00:33:35]

Ja, maar dat vind ik nou mooi. Dat is een heel goed middenveld en ik vind inderdaad dat het nu eindelijk in balans is. En dan komt co dus terug. Iedereen zei die koers, die is zo fantastisch. De eerste wedstrijd in de toegevoegde waarde was toegevoegde waarde, maar ik. Maar nu te scherp. Het zou nu bijna logisch zijn om alver is zeg maar als minst v euh. Voetballer van het middenveld inflatie neer en dan kun je keurders op 10 zetten.

[00:33:57]

Weet ik niet of dat de oplossing is voor een beter elftal? Accoe Dus schat ik in indertijd eruit geweest.

[00:34:02]

Je gaat toch eerst gewoon tegen Vitesse rustig aan doen? Nu lijkt mij verstandig ja, naar alles wat grappig is en hoe de bij Ajax werkt. De laatste jaren is altijd hetzelfde liedje zo. Soms duurt het te lang, soms kort, uiteindelijk onder Ten Hag. Uiteindelijk is het een soort puzzel die ergens valt. Ja, en dit is m wel denk ik nu met Halle-Heide bij. Volgens mij zijn er meerdere puzzels mogelijk. Maar die spitspositie, die is in de eredivisie wel duidelijk.

[00:34:25]

En een kampioenschap is ze zeker al in handen van Alfred. Trouwens ook compleet afgeschreven natuurlijk. En nu 1 is het persoonlijke leven volgens mij helemaal op orde met zijn familie. En zo zie je ook maar hoe dat goed het is als iemand lekker in zijn vel steekt.

[00:34:38]

Uhm, ik wil toch nog even naar een paar andere clubs. Uhm, voor Emmen wordt het sneu. Ja ja, nou gewoon wat we niet over hebben. Dit is euthanasie. Ha ja, die ging. Die kunnen zich nu gewoon wel rustig gaan richten op 1 volgend seizoen in de eerste divisie om te kijken hoe snel ze weer eventueel kunnen terugkomen als dat mogelijk is. T Is het zijn. Het zijn mooie jaren geweest voor Emmen Bollens jaren. Ja, misschien moet je t zomer opvatten.

[00:35:03]

Natuurlijk. Ze hebben zichzelf op de kaart gezet als voetbalclub. En ze mogen nu gaan proberen om euh, om nog een keer te gaan promoveren en moeten de komende jaren vooral zorgen dat er in een stabiele organisatie dan in Drenthe. Zij moet eigenlijk een eenbeetje veld. Ik weet de accommodatie mooier, maar dat hoor ik heel vaak. Ze moeten in één jaar terug en dat dat lukt heel vaak niet. En als je ziet in welke clubs er spelen momenteel in de.

[00:35:24]

In de eerste divisie B. Uh bedoeld zijn al 10 jaar geleden al. Maar Roda JC, NAC? Net daarom u gaat promoveren? Graafschap inderdaad niet. Dit als dit waren de eerste jaren in de eredivisie en die a d dat achterland is aangebroken. Die club is natuurlijk gegroeid uit elkaar, maar geen investeerders. Iedereen wilde met me mee. Klopt, maar we moeten niet vergeten dat Emmen niet tot voor kort van een niveau Helmond Sport en Telstar was.

[00:35:48]

Het zou niet fijn zijn voor de club. Uh, als dat wegzakt en ik denk dat je de grootste kans hebt om dat allemaal vast te houden. Als je ze natuurlijk zo snel mogelijk weer weer terugkeert naar de eredivisie, ben ik verder. Ik vind het wel niet altijd eenvoudig gevonden, dat zeker niet.

[00:36:02]

Wat verwachten van het Europese avontuur? We noemden het al Lyall. Euh Olympiakos. Jeroen, zijn er wat over Jeroen Grueter? Zijn we zo optimistisch over de kansen van Ajax? En hoe zit het met de kansen van PSV? Ja, als ik heel eerlijk ben. Ik heb Lyall niet zo heel vaak gezien. Ik lees dat het een g. G. G. En anders staan ze wel kop. G. Koploper. Hele goeie ploeg is. En van Olympiakos kan ik eigenlijk hetzelfde zeggen.

[00:36:23]

Kijk je nog goed? Kijk, elk weekend. Als je niet op de schaatsbaan staat en naar de Griekse competitie is, die weet alles van. Maar wat weten we eerlijk gezegd van Alibec? 14 punten voor in Griekenland. Dat zal ook wel goed in elkaar steken. Dat is natuurlijk het Ajax van Griekenland. Ja en uhm ja, daar gaat PSV het heel lastig tegen krijgen. En als je kijkt naar PSV in de echt belangrijke grote wedstrijden dit jaar.

[00:36:45]

Nou, dan heb ik er niet bij. We hebben niet zoveel vertrouwen in deze expeditie. Verdediging niet sterk genoeg om dit soort wedstrijden toch over twee wedstrijden althans te winnen. Nee, een aanval ook niet. Het is voor Ajax wel echt weer een test. Het is echt wel weer een Franse topploeg à la. Laat ze het maar zien. Weet je dat ze dan uh naar onze competitie ontstegen zouden zijn? Dat vind ik wel interessant.

[00:37:05]

Ja, ik kijk nu even naar Olympiakos. Nogmaals, ik zit er niet zo in. En dan zie ik dus wie de topscorer is in Griekenland. Weet jij dat? Dan is de broer van Jacco maken is als de 34 jarige Youssouf El Arabi, die de dan 17 in heeft liggen voor Olympiakos voor vorig 20. Overigens ja, dat is een beetje de Zahavi van de van Olympiakos. Maar wat wil je daarmee zeggen? Nou nee, die grote namen zijn bedoel je.

[00:37:29]

Of nou ja, dat zegt niet zoveel, want het zijn vaak lastige ploegen. Maar ik denk in dit geval toch ook weer. Je moet er wel. Je kan er toch wel weerstand tegen bieden als PSV zijnde. Ik ben daar niet helemaal negenen. Ik bedoel als je ziet hoeveel talenten bij PSV voorin rondloopt dan kan je toch wel naar Olympiakos moeilijk maken? Ja, natuurlijk ben ik nou achterlijk. We gaan het zien over twee wedstrijden. Het is logisch gezien.

[00:37:49]

En wat als het weer PAOK Saloniki, PSV dit jaar? Ja ja, maar ik kan alleen met dat heb ik gedaan voor de radio hier en andersom.

[00:37:56]

En andersom. Spelers is helemaal zoek in de toch? Ja klopt.

[00:38:00]

Uhm, het wordt een mooie week. We hebben Champions Like' voetbal voor de boeg allemaal. Wij doen dat vooral bij de radio en kort op televisie. Met Barcelona tegen heb ik ja, tegen Paris en Zeemijn onder andere. We hebben inhaal dus in in Nederland. We moeten wat potjes inhalen en hij cvww. Leuk ja, vertellen zeven malloten. Het is fijn dat je daar nu nog een week langer naar kan uitkijken. Ik heb daar, dus nu is het niet zo.

[00:38:22]

Ik heb er echt wel zin in. En Jeroen Heerenveen Feyenoord hè? Euh ja, maar niet in stadion. Nee ja, ik ga het. Maar ik bedoel, daar ga ik uiteraard naar kijken. Dat lijkt me duidelijk. Euh worden. Euh. Een finale wordt dat de firman. Mannen zijn speciaal gespaard om nu tegen Feyenoord weer Ceunen.

[00:38:38]

Daarbij Joyce had gister naast mij Firman en die heeft echt een behoorlijke hamstringblessure. Die kon amper lopen dus. Ik vraag me af of dat te halen is hoor. Maar ze hebben evengoed een aardig middenveld. Zag er niet zo goed uit.

[00:38:50]

Ja, hij is extra slim en deed goed. Zo vestigen op ofzo. Biedt hij dat ook altijd. Nou ja, Jan Heintze, iedereen die atte gemalen Hitchbot en nou ja gaat draaien. Dat is het. Is maar een tip. Mocht u last hebben van een spierblessure. Uh uh Haye, botten die vooral. En iemand smeert ergens mosterd Mostert been deed bij een blessure. Was er geen Seuntjes toch? Die doet toch ergens een Bosnisch-Servische? Dat was toch een Servische?

[00:39:18]

Ja met placenta placenta ook nog. EVD ook nog. Ja, nou nee. Het is allemaal gratis. Tip als je de podcast van de NOS luistert. Elke week op maandag is ie weer beschikbaar. Dit was m voor deze week. Wij gaan nog even Polonez lopen met Jan Roos en we spreken u vast. Volgende week weer veel plezier met al het voetbal in in Nederland. Ik stel trouwens luisteraars in Rusland ordening. Ja hoor. Ja, maar daar wordt grute helemaal blij van in Moskou meteen na.

[00:39:43]

Fleurt helemaal op. Dus iedereen de groeten in de wereld. Ja, goed zelfs dat volgende week. Dit was de ethnos voetbalgod gast. Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.