Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:01]

NPO Radio 1 podcast, de NOS Voetbal Podcast met Arno Vermeulen. Goeiedag podcast liefhebbers, waar en wanneer u ook luistert, wij staan er klaar voor in Hilversum om een minuut of veertig te praten over het voetbal van afgelopen week. Euh, het weekend Europees voetbal transfers. Trainers die ontslagen worden dus is meer dan genoeg te bespreken. Geweldige tactische vondsten. Ook daar gaan we het over hebben. Ik doe het niet, want Jan Roos, want vorige week kwamen tot de conclusie dat deze podcast wat oud werd.

[00:00:33]

Euh. En we hebben Jan er gewoon uitgegooid. Dus Armagnacs er ook nog eens aangeschoven. 30 jaar verjonging. Hier geldt een enorme verjonging. Jeroen Elshof, die is nog vrij jong, die mag blijven en Jeroen Grueter is grijs, maar heeft een eeuwige jeugd. Hij heeft eeuwige jeugd en zoveel routine dat we ook nog wat routine erbij willen halen.

[00:00:48]

Qua qua haarkleur bedoel je dan. Ja, deze mening niet. Nee, niet grappig. Maar dat heeft ook niemand bedacht die dit hoort. Dat Jeroen Gute grijs zou zijn in zijn mening.

[00:00:58]

Dat is iets Reiser. Misschien nog datzelfde. Laten we beginnen.

[00:01:02]

Uhm, PSV Vitesse springt er wel uit van afgelopen weekend. We komen daarna nog even op het Europees voetbal van afgelopen week, maar daar wil ik het graag met jullie over hebben. Was dit nou weer een een masterplan van Hers? Niet? Maar soms werkt het toch zo dat je dat mensen zo geniaal zijn dat wij dat niemand zullen spiegelingen ze niet meer begrijpen. En dat idee heb ik slagman en deze trainer.

[00:01:25]

Over 30 jaar kijken we terug en denken we deze man zag al dingen die wij nog niet was.

[00:01:30]

Zijn tijd ver vooruit naar wat die normaal gesproken deed was z'n beste spelers tijdens de tweede helft eruit halen en dan stortte het helemaal in elkaar. Nu heeft dit omgedraaid en beste spelers op de bank gehouden. Ze hebben wat aan lopen rommelen in de eerste helft. Vervolgens komen de kanonnen in t veld en die draaien de zaken om. Ja, maar even 3 1 overwinning.

[00:01:49]

Er is toch geen d naar tot voor Schmit, dacht ik. Er is toch geen enkele trainer die bewust zonder zijn beste spelers begint? Dat is toch anders?

[00:01:59]

Er zijn wel trainers die we. Denk je eens dat je je wat sterker op je bank houd?

[00:02:03]

Dat gebeurt wel eens, maar dit hij heeft. Hij stelt van bewust z'n beste spelers niet op. En ja, na afloop redeneert die dan naar zichzelf toe. Sterker nog, hij zegt als ik met mijn beste spelers had gespeeld, dan had ik deze wedstrijd niet gewonnen.

[00:02:17]

Dat is echt een hele bizarre uitspraak. Dat kan al op een tegeltje. Zo kan je natuurlijk alles zelf redeneren, want daar weten we zo vaak over gehad.

[00:02:25]

Ik vind het dat. Ik had er gisteravond echter bij. Ik vind het echt moeilijk om er nog zinnig naar te kijken. Want ja, wij zitten gewoon heel simpel in zee en stel gewoon je beste team op. En dat je rekening houdt met blessures, dat lijkt me vrij logisch.

[00:02:37]

Een beetje rouleren ook wel, maar zo langzamerhand word ik bijna niet meer van Groningen nog, want ik wil er wel over hebben en moet er ook wel even tactisch toch naar kijken. Dus wel interessant. Hij zegt bijvoorbeeld ook. Hij heeft dus eerst gekeken welke spelers stel ik niet op en hou ik achter de hand of zij niet topfit zijn? Ideeën malen die nu bijna nooit negentig minuten ook speelt, maar die die Setti er niet in. Dan kijkt ie dus wat ie overhoudt.

[00:03:00]

Dat waren er 11 en daarvan zegt ie dit systeem wat ik gespeeld heb. Het systeem van Vitesse was voor deze spelers het beste systeem om te voetballen, dus hij draait het eigenlijk om. En normaal heb je een systeem en zoek je dan spelers bij. Hij zegt nee, ik heb deze 11, die wil ik laten voetballen. Hoe ga ik dat dan doen? OK, dan doe ik dat in een 5 3 2 systeem. Wat vind je daarvan?

[00:03:20]

Nou, ik denk dat ie op voorhand wel heeft gedacht van hoe kan ik Vitesse het beste bestrijden? Hij zegt hij zich te willen spiegelen. Dat zegt ie dus niet. Hij zegt dat ie echt met de spelers die hij tot zijn beschikking had dit systeem als beste zag. Ja, maar hij is echt een beetje onzin natuurlijk, want tot nu toe heeft ie met de spelers die ie tot zijn beschikking had een systeem gespeeld dat hij altijd als goed systeem 4 2 2 2.

[00:03:42]

Ja hè, met dat met het blokken wat minder. Maar als je puur naar die spelers had gekeken met wat ze gewend waren geweest, dan had je natuurlijk gewoon 1, 4, 2, 3, 1 of 4-3-3 moeten voetballen. Want dat was het beste systeem geweest voor die spelers, want dat hebben ze hun hele leven de meeste van hen gevoetbald. Weet je al weet je. Ja ja, dat is alles. Gewoon naar je naar jezelf toe praten denk ik.

[00:04:01]

En dat past ook wel bij deze man. En ik vraag me alleen af. Je hebt het gevoel af en toe dat je een beetje in de maling wordt genomen en maar dan kijken naar. Dan denk je ja ijs. Hij is toch gewoon bloedzuiger? Ik denk dat ie echt zo denkt. Ja maar Jeroen, jij zegt t dan jij.

[00:04:14]

Je weet niet meer hoe ik moet beoordelen, maar daar hebben we toch allemaal een beetje last van. Je kan het toch bijna een bijna niet serieus meer nemen als deze man dingen doet die eigenlijk helemaal niemand meer begrijpt. Ook zijn eigen spelers niet. Een interview met Malan gisteren. Ja, die lachte een beetje weg. Nou ja, hij zei hij netjes. Trainers. Hij zei hij heeft ervoor gestudeerd.

[00:04:33]

Hij heeft dit ook wel iets. Die spelers weten natuurlijk ook niet meer dat niemand begrijpt wat ik bedoel. Daar ben ik ook wel een beetje. Die mag gewoon de anderen aanpakken. Ja, maar uiteindelijk gaat het erom wat is. Want wat staat er onderaan de streep? En dat is wel drie punten in een heel belangrijke wedstrijd, want die tweede plaats is natuurlijk wel van van levensbelang straks. Ja, maar je mag de Champions League spelen. Vraag Guten of ie niet gewoon op een normale manier had kunnen winnen.

[00:04:56]

Ja maar los daarvan Jeroen. Dat is nou echt. Co Adriaanse en zeggen dat is na scorebordjournalistiek. We zijn het er allemaal over eens dat die normaal gesproken 1 2, 3 0 achter kan komen in deze wedstrijden. Het wordt 0 1 vervolgens. Luc De Broyer wordt uitermate knap is om een leeg doel de bal tegen de paal te schieten en hem hulde. Daarna is er een moment dat er een penalty wordt gegeven die door de farr waar hij euh, die hij had willen afschaffen.

[00:05:20]

Een week daarvoor zijn nog geluk gehad. Waar Var ingrijpt? De scheidsrechter laat kijken. De scheidsrechter die het eigenlijk ook niet weet geeft hij wel toe na afloop. Kuipers dat die zo'n kan wel. Kan niet. Wat zal ik doen? Die legde me dan buiten. Dan hebben ze ook nog het geluk dat ie dan ook nog vindt dat het geen rode kaart is. Hallo, ik bedoel, hij is toch aan alle kanten met waanzinnig geluk ontsnapt in deze wedstrijd.

[00:05:40]

Anders Standard zitten hier toch heel anders als ie gewoon met 2 3 0 verlies van Vitesse? Absoluut. Maar hij wilde eigenlijk dat wij dit zouden zeggen. Denk ik. Dat durf je te zeggen, want ik ben het nog wel met je eens. Maar wat jij zegt, daar maak je dan ook nog zwakker.

[00:05:52]

Dat hij dan na afloop dat hij daar na afloop zijn gelijk gaat halen. En dat ie dan nog eens na afloop ondanks wat er allemaal gebeurd is in de eerste helft zegt ja. Zo had ik het de dag. Zonder mijn beste spelers had ik Jeroen zegt hij gaat spiegelen. Euh, ik moest even denken aan de BYO van Jürgen Klopp. Euh. Echt interessant boek. O die. Die wordt van de ene op de andere dag bijna trainer bij zijn team.

[00:06:14]

Hij was gewoon speler, trainer, wordt ontslagen en een week later is hij de coach en vind ik die van een Gösta om. Wat moet ik doen in die gaat? De eerste weken gaat ie dat wat Duitse coaches van gaat die spiegelen? Dus hij kijkt hoe die tegenstander speelt, dat ik? Nou, dan zet ik er maar precies hetzelfde tegenover. En dat doet ie elke week om een beetje te overleven met die euh. Met die spelers. Euh, is het dan toch is het ook een B.

[00:06:37]

Hij ontkent het dan wel, maar is er toch ook een beetje Duits? Want het is toch bijzonder dat ie nou zo maar een ander systeem gaat inzetten? Best wel dat inderdaad ook tegen Vitesse.

[00:06:44]

Advocaat deed precies hetzelfde. Ging ook spiegelden tegen Vitesse.

[00:06:47]

Niet een typisch I. Ik heb Pieter Zwart vanmorgen euh, even gelezen. Ik vind dat d. Dus we moeten wel nog even citeren hier, want hij heeft dat goed uitgezocht en ik vind het echt wel interessant. Uhm, er zijn teams die zijn gaan spiegelen tegen Vitesse omdat je wel denkt van nou. Wat moet ik tegen dat rare systeem? Groningen hadden daar een punt mee. Sparta deed dat, Heracles deed het Emmen Feyenoord gingen allemaal onderuit, hebben daar niks mee bereikt en ploegen die hun eigen systeem zijn blijven spelen aanzet.

[00:07:12]

VVV, RKC, Heerenveen en Twente hadden wel succes tegen Vitesse, dus al om die reden zou je als trainer van PSV moeten denken ik ga niet spiegelen. Tenzij je gewoon op dat moment niet gelooft in je eigen ploeg. En daar is natuurlijk ook alle reden toe. Want als we PSV hebben zien stuntelen in Griekenland, ja dan. Daar kan me voorstellen dat je denkt ja, we moeten ook niet op deze manier doen. We moeten toch over een andere boeg gooien?

[00:07:35]

En dan? Dan zit je dus met z'n eigen afweging. Wie wil ik vers houden? Dat komt natuurlijk heel snel die thuiswedstrijd tegen Olympiakos weer aan. Ja, dat zijn allemaal overwegingen voor een trainer. En dan komt ie uiteindelijk tot deze slotsom. Kijk, daar valt uiteindelijk wel iets over te zeggen om toch die die goeie spelers z'n beste spelers later in te brengen omdat je. Je hebt een wedstrijd en je moet overleven. En inderdaad, met veel geluk staat het slechts 0 1.

[00:07:59]

Het had heel anders kunnen zijn, maar de tegenstander wordt ook vermoeid in de tweede helft. De beste spelers waren natuurlijk al niet okselfris Tannane en Bazoer. Dus dan weet je dat als het een uh, als het een slijtageslag wordt dat die niet meer kunnen brengen in de tweede helft wat ze in de eerste helft kunnen brengen. En dan heb jij je beste spelers om dan.

[00:08:17]

Maar ja, het is toch net alsof Barcelona als het ware van een Messi op de bank te houden, zodat die in de tweede het verschil kan maken. Dat deden ze niet. Dat deden ze twee weken geleden hoor. Maar ik vind dat raar. Komt omdat ie moe was natuurlijk met Frenkie de Jong samen en ik heb een sterk het gevoel.

[00:08:29]

Hoe voorzichtig is Schmit nou met zijn spelers?

[00:08:31]

Want het lijkt erop alsof ie gewoon te voorzichtig is. Van der Maelen snapt het niet meer en Malen is dit seizoen niet echt geblesseerd geweest.

[00:08:38]

Wat ik ook interessant vind. Hoeveel vertrouwen krijg je als speler? Uh, als een. Als jouw trainer? Je bent toch PSV de tweede club van Nederland? Tweede begroting van Nederland? Als jij thuis tegen Vitesse dat al vier weken lang tik tik krijgt. Als jij zo gaat aanpassen, kijk ja naar Kijk V. Over het vertrouwen van Doodnormaal hoef je geen zorgen te maken. Weet je, die weet gewoon hoe goed hij is en die moet gewoon alleen slikken dat ie niet alles speelt wat je als speler wel graag wil.

[00:09:02]

En het is hem ook wel uitgelegd. Dat is ook wel duidelijk. De trainer is probeersels als de manager is voorzichtig, valt overigens met de achtergrond van Maalden nog steeds wel wat van te zeggen, want hij is natuurlijk echt al lange tijd uit geweest. En euh. En je. En je weet niet wanneer dat moment komt dat het ineens mis gaat. En ja, dat vertrouwen doodnormaal. Die denkt ja als een kring kom maar. Het is gewoon.

[00:09:21]

Dus het heeft niet zoveel met vertrouwen te maken. Het is alleen lekkerder. Je wil gewoon altijd voetballen natuurlijk. Dat is gewoon meer wat natuurlijk aan je knaagt. En dat lijkt me zo moeilijk te.

[00:09:29]

Ja, hij zei accepteren te accepteren. Schmidt zegt ook na afloop want hij in de pauze draait hier terug en dan gaat ie zijn normale systeem spelen zegt ie. Wel ja, dat is niet zo'n succes, want we hadden t nog niet kunnen trainen. Ja nee. Maar goed, met die spelers die die wel opstelt kan het ook nooit een succes worden. Want ik heb toch wel weer met verbijstering zitten kijken naar met name de heren Sankaré en vooral Rosario.

[00:09:51]

Die zijn altijd vitten. Ja, maar hoe is het in hemelsnaam mogelijk vorige week ook iets over gezegd dat ie Rosario elke week maar kan spelen en week in week uit? Gewoon euh. Het spel van PSV niet beter maakt, maar gewoon slechter. Ja, ik wil.

[00:10:05]

Ik begrijp dat begon al goed na dit seizoen en. Is dat er altijd? De trainers zweren bij hem. Ja, dat is toch. Dat is heel gek. Ja, nou ja, gekte dan ik al bij mezelf. En dan kom ik ook terug op die diploma bij t shirt. Die hebben het geval. Maar ja, kijk die fouten die die maakt ook. Waardoor die euh, waardoor die grote kans ontstaat in de. Is dat inderdaad de bal op de paal?

[00:10:26]

Ja, hij staat ie wel of te pitten, maar dat is eigenlijk al niet anders. Voorbeeld in slowmotion. Het is niet en euh. En ja, de Rosario van vlak voor zijn debuut Nederlands elftal. Euh, wat al was België België uit die oefenwedstrijd? Die hebben we nooit meer gezien.

[00:10:41]

Maar ze hebben maar twee maanden gezien. Dat was in de beginfase onder Van Bommel. Toen ging elke bal vooruit, want was echt. Dat was sensationeel. Bijna nooit over de breedte en dat heeft ie daarna nooit meer gedaan. Smits zegt over Rosario Ja, je kunt zelfs aan hem zien dat het een intensief seizoen is, want hij krijgt ook een beetje last van mij. Later wel.

[00:10:59]

Wat hem nou juist alles behalve spelen haalt hij het Max truitje helemaal onderuit. Hij had die Pathanen ruit Factbook krijgt vaak rust, maar die 2 tegen wie ze ook speelden, ze staan er altijd. Zangcarrière Zaaijer naar donderdag dan de n van de twee. Eindelijk keer niet, want hij is geschorst. Sankaré. Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Kwil, ik wil wel zien hoe PSV dan speelt zonder dat blok dat daar staat en alles eigenlijk nodeloos vertraagt. Misschien valt dan een keer op z'n plaats.

[00:11:21]

Maar ja, ik vind het probleem daarachter ook wel groot hoor. Zo'n pancarte?

[00:11:25]

Ja ja, wat moet je daar nou mee? En kennelijk heb je niet. Heb je niets anders? Ja, maar ik vind het toch raar. Je hebt toch GB? Dan is het nog altijd betrouwbaarder nog lijkt mij dan. Dat was eigenlijk. Het is toch wel raar dat Viergever op de bank blijft zitten en dat die Baumgarten ingaat in Griekenland en binnen binnen drie minuten. Kolder geeft bijna een tweede. Ja, dat is waar het gaat en wat.

[00:11:47]

Er is wel iets grappigs aan de hand, want die met hoe wij over Schmit denken. Want nog altijd hebben we ergens het idee dat iedere andere trainer hadden we echt gewonnen. Finaal afgezaagd toch op een gegeven met al deze gekke dingen, maar iedere keer waar wij denken maar ja euh, hij is ei zo. Hij is zo, maar hij heeft zo geen iets tactisch geniaal die begrijpt. Ja dus. Dus ergens ja, moeten we hem nou helemaal a aanpakken?

[00:12:13]

En waar en met wat voor argumenten dan? En en euh ja, het is toch gek? Hij heeft een beetje een uitzonderingspositie en wat dat betreft. Het gekke is dat PSV voorin dan wel weer fantastisch draait eigenlijk met Zahavi Averescu ontzettend goed is. Dat blijkt nu toch wel dat dat Smit dat goed heeft gezien en dat ie hier ook gedijt in deze competitie was. Terwijl op je kosten natuurlijk al ontzettend goed gutsen. Ja, het blijft natuurlijk gewoon een geweldige speler als ie fit is.

[00:12:37]

Malen niet constant top, maar gisteren toch ook weer als je ziet hoe makkelijk te schieten op een goal zoals Zuidfoor.

[00:12:45]

Ik zeg niet constant de topman, misschien omdat ie niet constant voetbalt. Ik vind hem echt bijna altijd. Had de topman immers ook echt. Hebben ze dan toch een kans donderdag na die 4 2 dat iedereen voor hem z'n kans? Ja, absoluut. Want dat groot is die kans dan? Nou, ik eigenlijk wel fiftyfifty met die verdediging Jeroen.

[00:13:02]

Ja zelfs met deze verdediging. Want op het moment dat de verdediging niet nodig is in een wedstrijd en ze gooien alle schroom overboord. En dat hebben we eerder gezien tegen PAOK Saloniki. Toen stonden ze er ook echter hopeloos voor en toen knalden ze de opzeg. Dat was misschien wel de beste wedstrijd die ze hebben gespeeld. Als ze dat nog een keer kunnen doen. Want ik vond Balompié Olympiakos nou toch ook niet echt een wonder Timor. En doe je dat in een 4 2 2 2 systeem dan tegen tv misschien?

[00:13:25]

Doe gewoon systeem gewoon eens een keer lekker zoveel mogelijk ballen naar naar voren en laten ze daar maar beeld dat bij mij a blijft hangen is dat van een trainer die het allemaal verschrikkelijk ingewikkeld maakt.

[00:13:35]

Hij maakt het zo moeilijk en voetbal is best wel mogelijk af en toe, maar toch ook niet zo moeilijk af en toe als je gewoon een logische, logische dingen doet. Dan zou het toch niet zo ingewikkeld moeten zijn? Maar deze man, die verzin elke week weer iets nieuws. Ja dat hij wel begrijpt en wij blijkbaar niet. Misschien een speler waarschijnlijk. Ik vind niet dat ie elke week iets nieuws en verzin je niet, want ik waarom niet. Hij zet elke week andere spelers neer op plekken die juist ingevuld waren tot nu toe.

[00:13:59]

Nou maar nu kiest ie dan weer voor een ander systeem. En dat dat. Dat is zo'n beetje de verandering, maar ik vind niet dat die voorin. Ik vind niet dat je elke week wat nieuws doet eigenlijk. D. D. De duidelijkheid in. In een Takeo voel je het dan ook moeten omschrijven dat ze een groot verschil met met. En dan noem ik toch Ajax maar even die ook wisselen van spelers. Maar daar zie je gewoon dat. De rolverdeling is duidelijk de D.

[00:14:20]

De kwaliteiten liggen dicht bij elkaar. Dat is natuurlijk ook wel een probleem. Hoewel, als je nou van de weken Ajax ziet in die in die wedstrijden in Ligue met Blind die uitzoekt of Alvares die uitzag. Dat zijn allemaal dingen waarvan je denkt dat ze allemaal zo vooraf besproken wie haalt. En en dat mis ik nog wel een beetje waar je het toch niet bij. Niets daarvan bij PSV, maar dat zou je wel moeten zien in dat systeem.

[00:14:40]

Wat ie tot zaterdag euh of tot gister had bedacht natuurlijk. Misschien gaan we eind meegaan met de conclusie van een Jaarsma natuurlijk opmaken. En dit is wel een hele interessante week. Natuurlijk, maar niet alleen tegen Olympiakos maar PSV Ajax. Komende zondag wil ik het ook wel even zien, want er komen nog op. Maar het is een. Het is een verschrikkelijk belangrijke week natuurlijk, met die wedstrijd erachteraan. En nog even dit die spelers. Die vragen wij er ook wel eens na voor de camera van.

[00:15:04]

Goh, wat vind je daarvan dat je niet altijd speelt? Malen zo en in Dumfries. Een oud idee dat ze af en toe een een tong eraf moeten bijten of ik heb het idee dat ze dat ze af en toe de gordijnen een beetje dicht doen in die interessant.

[00:15:15]

Tachtig procent van de spelers die je spreekt over dit soort dingen als het gaat over een trainer vind leuk of niet? Misschien wel negentig procent. Laat het achterste van zijn tong niet zien of spreek de waarheid niet, maar dat valt wel mee. Ze hebben tussen zijn toch al redelijk open. Je hebt spierpijn, Pataer en ook wel eens gehoord dat die er niet heel blij mee was en malen ook van jou. Een trainer kiest ervoor. Je zag gisteren een malen dat het echt hem is uitgelegd.

[00:15:33]

Nu door semieten dat ie t jaar naar buiten toe dan uiteraard helemaal. Jij hebt het over de uitleg, maar ik bedoel meer. Arno bedoelt denk ik meer de emotie die erachter schuilgaat. Dus jij kan wel zeggen dat het je is uitgelegd, maar wat het echt doet? Dat laatste natuurlijk. Als het ze niet bevalt. Niet tegen ons merken. Nee, maar jij zegt dat ze niet laten zien, maar je ziet het toch wel aan.

[00:15:51]

Aan hun lichaamstaal weet ik niet. Je moet ernaar raden. Ik weet niet of je het helemaal zat is.

[00:15:57]

Eerlijk gezegd ja, dat wel.

[00:15:59]

We gaan even overstappen naar Feyenoord. Uhm, dat is een week met Heerenveen niet vergeten. Die bekerwedstrijd en daarna euh, t Twente Arman. Euh. Je volgt Feyenoord nog meer op de voet dan euh dan wij. Uhm, iedereen heeft hem als een gebrek. Uhm, hoe was die week van Feyenoord?

[00:16:17]

En niet goed? Euh. Nou ja, ik was hier in Heerenveen woensdag. Het was trouwens heel vreemd. Het was heel raar. Het was. Het was vrij bizar eigenlijk wat je daar zag gebeuren. Euh. Het gebeurde ook zoveel met. Met. Met Feyenoord dat in één wedstrijd al zijn gezichten liet zien dat we het hele seizoen zien. We. We hebben hier ook wel vaak over gehad dat je eigenlijk geen vat kan krijgen op dit team, op deze hele ploeg, op deze hele selectie.

[00:16:41]

Wat is dit voor team? En dat zag je in die wedstrijd heel erg. Ze kunnen echt wel goed voetballen. Dat zag je een fase in de tweede helft en dan verliest de aanvoerder z'n hoofd. En dan gaat gaat alles daar eigenlijk aan. T Is de voor misschien te ver om het allemaal aan hem op te hangen, maar goed, daar begint het wel. Dus zo simpel is het. Dan stort de hele ploeg in elkaar. Maar ja, ok.

[00:17:00]

BK uitscheiding, dat is nog n. Maar dat de ochtend daarna de bestuur naar. Dat was het vrijdagochtend dat het bestuur dan langskomt op de training. De timing daarvan om vervolgens dan die mededeling te doen, want was geen verzoek. Het was een mededeling jongens. Het gaat niet goed met de club. Jullie moeten voor een tweede keer salaris inleveren. Ja, dat is als een bom ingeslagen. En ja, het zal vast nog wel een rol hebben gespeeld ook in die wedstrijd van gister tegen Twente.

[00:17:24]

Want je merkt aan die spelers ook wel hoe ze na afloop reageerden dat het wel een thema is binnen de groep. En natuurlijk is dat zo. Dick Advocaat zei ook niet voor niets dat er vandaag nog even een gesprek moet komen om te kijken hoe dit nu verder moet. Maar zeker als bestuur is dat het om een lastige momenten vinden met zo'n mededeling. Dat zal nooit heel welkom zijn. Het feit dat ze dat op dat moment deden, geeft ook iets aan over hoe hoog het water tot aan de lippen staat.

[00:17:48]

Blijkbaar is het idee dat juist op dat moment natuurlijk omdat ze dacht nou, ze hebben sportief gefaald, dan kunnen wij het nu mededelen.

[00:17:53]

Maar ja, zijn er spelers die? Is dat verschil in zo'n groep? Ik bedoel Berghuis, weten we van die heel veel geld verdiend, dan is een deel inleveren is ook meteen netto wel weer veel geld. Maar laten we zeggen dan kan je op het einde van de maand draagkracht he? Dat betekent dat de spelers die het meest verdienen procentueel ook het meest moeten inleveren. Maar wie maakt nou de meeste amok? Degene die het meeste verdienen? Of of de spelers die misschien relatief een juist kleiner contract hebben?

[00:18:17]

En dat weet ik niet, maar de die je kijkt snel naar de buitenlanders natuurlijk. Die hebben ook een minder ja, misschien wel iets minder binding met met de club. Daar komt een Argentijn voor een half jaar over Proto en die zit op de bank en die wordt dan een prijs medegedeeld dat ie salaris moet inleveren. Ja spelers als hij als misschien als Senecio ook wel eens Jorgensen. Ik vond het wel opvallend dat Geezer Toornstra voor de camera staat en die.

[00:18:39]

Die moest een beetje op de tong bijten. Als er nou één speler is die het juist wel heeft geaccepteerd. Hoor je dan is het Toornstra wel.

[00:18:44]

Dus ja maar ja, heel veel heel realistisch opwerking hebben het over praten.

[00:18:48]

Maar nee hoor, die naam iedere keer terugkomen. V. Euh, kan dat als je gehuurd wordt? Ik bedoel, dan wordt hun salaris overgenomen en dat lijkt me toch ook een beetje gek. Eerlijk gezegd, ik heb geen idee. Volgens mij juridisch kan het eigenlijk allemaal niet en daarom heeft de FIFPro of de VVCS Trail iets over gezegd dat het sowieso niet kan. Maar dan zegt dat er toch dan Stürmer maar terug. En dan ga ik daar weer bij.

[00:19:06]

Mijn huidige werkgever Manchester City gebeurt dat ook wel? Ja, dat zou kunnen natuurlijk. Dat zal Advocaat niet zo heel erg vinden. We komen nog even op die spitsen. Uhm Tolle, even terug naar Berghuis. Jij had fijne volgens mij. Een interview met Advocaat na afloop ook, maar vrijdag sowieso, waar je best wel wat doorploegen over de rol van van Berghuis. Jij was kritisch. Advocaat nam hem behoorlijk in bescherming.

[00:19:28]

Nog altijd niet af? Nee, maar ja, vind het gek. Hij is is aanvoerder. Hij heeft hem ook nodig. Hij wil. Advocaat wil ook niet dat in zijn laatste jaar als clubcoach die opeens naast alles grijpen. Hij moet nog Europees voetbal zien te halen en zo makkelijk is dat niet als anders binnen een team uit elkaar valt. Ik snap wel dat die beschermt wat ik veel interessanter vind eigenlijk is of die m intern wel heeft aangesproken. En daar vraag ik me eerlijk gezegd af.

[00:19:49]

Want die band tussen Berghuis en advocaat. Ik weet niet hoe goed die op het moment nog is. Misschien heeft Advocaat hem ook wel een beetje gelaten. Bleek er bijna op. Alsof die Zuid.

[00:19:57]

Nou ja, weet je. Ik trek me, hangt er een beetje van af, want we kunnen wel net doen alsof het niet zo is.

[00:20:01]

Maar die uitschakeling was natuurlijk grotendeels te wijten, alleen maar aan die ongelooflijke domme overtredingen. Job Ja, ja, ik bedoel, het was natuurlijk hartstikke dom, maar hoe verstond het? 3:1 Ja, dat is een extra euh, dom moment. Je gaat toch ook naar de spelers over het al dan niet dat ze dat niet volhouden zonder. Zonder dit moment was het nooit gebeurd. Nee, dan is het toch zijn schuld? Ja, maar jij geeft een 3 1 voorsprong op het meest belabberde manier weg.

[00:20:29]

Als hij dit niet had gedaan was het toch niet gebeurd? Ja. Ik vraag me dat ernstig af. Wat hadden ze dan in een slotoffensief? Had Marsman die die bal wel gevangen? Nou ja, als vertelt aan zijn ouders KBC en Heerenveen geen kans meer.

[00:20:40]

Hij is aanvoerder van het team. In de eerste helft kan hij rood krijgen in zo'n belangrijke wedstrijd. Hele harde, domme actie op tv, want Joos Firman in de tweede helft als je al geel heeft, dan pakt hij een tweede gele kaart. Euh. Laat je dan nooit denk ik. Ik ben kritisch. Queensy Jeroen Elshof. Jij bent wat minder kritisch, maar ik denk dan echt op dat moment liet je leert je het nu nooit? Nee, maar ik.

[00:21:02]

Ik kijk.

[00:21:04]

Ik weet wel waar jij naartoe wilt. En daar gaan we denk ik zometeen over hebben. Dat over dat onderwerp in dat andere shirt. Euh. Maar kijk, ik denk en we kennen die jongen al heel lang. Ik denk dat ie dit nooit leert. Als jij het op die manier wil wil neerzetten omdat het zit in zo'n gast. Ik denk dat het veel meer te maken heeft met toch met een soort van euh verantwoordelijkheid. Die voelt op zijn schouders en ik denk dat hij niet de persoon is en dat is denk ik ook wel gebleken.

[00:21:28]

Euh, die die dat allemaal op zijn schouders moet krijgen. Die verantwoordelijkheid van misschien wel bijna die hele club. De beste in dat team, de aanvoerder. Ik denk dat Berghuis gewoon een met het gif wat ie heeft een jongen moet zijn die die in een goed draaiend elftal lekker moet voetballen en die niet als het tegenzit. Euh ja, dat gevoel moet hebben van nu moet het van mij komen zo dat dat dat dat werk werkt toch een beetje emotioneel tegen hem denk ik dus.

[00:21:52]

Dus leert je t nooit. Ik denk nee zolang ie bij t t problematische Feyenoord zit. En dat zal denk ik het komende jaar toch zo blijven als hij daar zit. Dan zal je dit vaker meemaken. Zet hem bij het Nederlands elftal om dan de stap maar even te zetten, maar anderen die verantwoordelijkheid gewoon dragen en voelen en en. En dat hij op een andere manier kan renderen. Daar denk ik dat dit minder snel zal doen. Dat ie dat denk ik bij hem minder snel maar minder snel.

[00:22:15]

Ja je kent. Ik bedoel Ibrahimović en weet ik het wel. Ze zijn allemaal van je. Er zijn genoeg voetballers die wel eens gekke dingen doen, toch? En dat krijg je er niet snel. Maar dat is Fingal wel anders. Maar ok. Maakt die stap maar naar bij ons elftal. Je bent de bondscoach en je gaat een selectie samenstellen voor een Europees kampioenschap. Dan heb je spelers die boven alle twijfel verheven zijn. Die neem je altijd mee en je hebt ook posities waar je toch nog keuzes moet maken waar spelers wel dichter tegen elkaar aan zitten.

[00:22:37]

Nou, in die positie zitten ook Berghuis. Hij is kandidaat. Neem je mee als je in je achterhoofd hebt? Dat kan beste zijn dat wij in de kwartfinale met nog twintig minuten te spelen ineens met 10 man staan omdat ie je omdat ie iets doet wat ie tegen Joji Firman deed.

[00:22:50]

Ik vroeg een advocaat ook of hij mee zou nemen en daar reageerde die heel snel op. Ook altijd altijd nemen en dat vond ik wel interessant, want dat lijk advocaat is wel eens drie keer bondscoach geweest ofzo. Nou, hoeveel rode kaart breekbaarheid kan je ook helpen?

[00:23:02]

Hoeveel rode kaarten heeft iets in huis gehad? Competitie carriere?

[00:23:05]

Nou, hoe vaak is ie ontsnapt aan een rode kaart? Maar dat kan in een kwartfinale net verkerend gaan? Ja, maar hij neemt heel veel risico's met dit soort dingen. Dat weten we maar e n. Maar jij zou meenemen Jeroen elkaar. Maar omdat ik denk bij mezelf jij. Dan zeg je van de zender, dan denk je. Hij kan n moment misschien in de fout gaan. Of we dat risico. Maar hij kan ook geweldige. Nou ja, zelfs al is t doelpuntenmaker nog een beetje gebleken voor verbergen, zijn reden dat wij juist precies wat je wat ik bedoel.

[00:23:29]

Ik vind hem niet goed genoeg om het risico te nemen als hij natuurlijk m een waanzinnige speler in Oranje is. Zou ik denken van nou, dan pak ik dat risico wel.

[00:23:35]

Maar dan vind ik een paar maanden geleden zaten we zo zat het halve land nog te gillen dat ie niet speelde tegen. Want was Bosnië uit zo? Ja, maar eerlijk is eerlijk, hij speelt toch niet een fantastisch seizoen Berghuis. Hij heeft 13 keer gescoord en weet ik ook wel, maar daarvan zijn er ook maar acht penalty's kijken. Hij is niet zo bepalend en beslissend als ie. Als je nou kijkt over de positie V. Vul het gewoon in.

[00:23:52]

Welke, welke spelers neem je mee en wie laat je thuis en laat je Berghuis toch niet thuis? Sterker nog, ik denk dat ie tegen de basis aan zit. Wissel je dan op daar? Ik zou hem niet meenemen. Ik vind het risico echt te groot. Nou zal zijn gaat alles bij Oranje zien.

[00:24:05]

Maar dat mag. Frank de Boer mag Serero zware tegenstand tegen deze meningen uiten. Ik vind het riskant, want je kunt zeggen het is een deel van een karakter. Dat is het ook wel. Maar je hebt ook lerend vermogen en je bent soms ook coach, maar dat lukt blijkbaar allebei niet allemaal.

[00:24:17]

Jan Wouters toch ook mee?

[00:24:18]

Vroeger was een andere tijd en die was trouwens basisspeler. Altijd in de Engelse elftal. Dat is. Dat is toch dat geldt voor Bergkamp, maar die wilde ook al zijn ellebogen uit? Zeker. Maar daar heeft Ronald Koeman ook bij. Rijkaard ook. Ging allemaal mee, maar hij is één van de drieëntwintig als andere andere posities.

[00:24:34]

Maar even terug naar Feyenoord en mag daar nog iets over zeggen, want die vindt officiële situatie is echt wel heel penibel antwoorden. Nu ja. Als je kijkt wat er allemaal is gebeurd en wat er nog staat te gebeuren dat medewerkers binnen de club vrij dagen hebben moeten inleveren. Dat dat bonussen zijn ingetrokken. Dat ze serieuzer nadenken zijn over een reorganisatie na de zomer. Ze per thuiswedstrijd 9 ton aan inkomsten verliezen. Dat ze over 4 tot 6 weken gaan beginnen.

[00:24:57]

En daar komen ze ook gewoon voor uit met een enorme campagne richting de eigen achterban waarin ze ja bijna gaan bedelen. Want dan komt er toch wel op neer om alsjeblieft niet geld terug te vragen. Want op die manier, als je dat gaat doen als fan, dan kom je alleen als club nog dieper in de problemen. Komt bovendien bij dat ze na die campagne een. Nog een keer langs moeten bij diezelfde fans om hen nog een keer te bedelen om wel alsjeblieft een seizoenkaart af te sluiten voor het seizoen dat volgt, waarvan we niet eens weten of die fans dan wel naar binnen mogen.

[00:25:22]

Er komt een nieuwe trainer in de zomer die hij die heeft. Gewoon geen. Die heeft geen geld. Wie kan wie kan niks? Die mag blij zijn als die club overeind blijft. En dat wordt nog best een uitdaging.

[00:25:33]

Maar je kan niet zeggen dat ie toen ie het contract ondertekende dacht dat dit een euh en ongelooflijk rijke club was en dat ie een verschil tussen de situatie waarin hij instapte en waarin Feyenoord nu zit.

[00:25:44]

Want dit is. Dit is echt wel. Dit is echt wel goed mis. Als Feyenoord geen spelers verkoopt in de zomer dan heeft. Dan heeft de club echt een serieus probleem en dan kan dit de volgende club zijn. Die moet maar machteloos bij het beleid van de overheid, maar die is de salarissen onder was volgens mij zelfs al achter de rug toen slotevent contract ondertekende. Dus hij weet precies waar die instapt. Je kunt wel je afvragen sowieso of het wel verstandig is, want de toekomst van Feyenoord ziet er heel erg slecht uit.

[00:26:08]

En dan heb je dat gedoe nog met het nieuwe stadion, wat qua sentimenten ook nog helemaal verkeerd wordt. Interessanter, want die fans die kunnen die geruchten, die worden nu steeds sterker. Die fans. Die kunnen best wel zeggen die hardnekkige fans. Nou, de hooligans bijna zou je zeggen. Nou ja, goed. De echte fans die daar nog een grote mond hebben. Bij Feyenoord kunnen echt wel zeggen jongens, het is goed wij. Wij kopen een seizoenkaart.

[00:26:27]

Wij willen ons geld niet terug op de voorwaarde dat de stekker uit Feyenoord City gaat. En dan leg je de macht bijna in handen van je fans. Dat is wat de club natuurlijk niet zal willen, maar dat is wel iets om in de gaten te houden de komende maanden.

[00:26:40]

Arne Slot is natuurlijk een om terug te komen op zijn situatie. Die is natuurlijk ook niet helemaal gek, want als je als trainer tekent bij Feyenoord dan weet je dat je niet naar een schip gaat dat even rustig over de oceaan, naar de andere kant van de wereld vaart ook. Maar je denkt toch niet dat je op de Titanic gaat stappen toch?

[00:26:54]

Nou, ik weet het niet als je kijkt naar Feyenoord. De laatste nou, eigenlijk altijd. Als je bedacht bent op ijsbergen, dan kun je nog een eind komen. Ja, ik denk dat hij gewoon lekker.

[00:27:04]

Ja, ik bedoel mee. Tuurlijk zal ie niet blij zijn met wat ie nu ziet, maar ik denk dat ie ook wel heeft gedacht, want het is geen rustige club waar ik instapt. Tot slot nog even over Feyenoord. Uhm, als je één van die drie spitsen bent die negentig minuten lang op de bank gezeten heeft tegen Twente dan 70 minuten stond het 2 2 ook dan kom je er niet in. Hoe ga je? Hoe ga je dan naar huis met de bus?

[00:27:28]

T Is toch iets Sony-Ericsson ook? Bedoel gewoon geen speeltijd krijgt. Die mocht invallen tegen Heerenveen. Ja, dat was gewoon een euh.

[00:27:37]

Was een toerist op een voetbalveld. Maar dit sleept zich natuurlijk naar het einde van het seizoen. Ik heb de jou gisteren na de 2 0. Ja. Kan dit nou echt zo doorgaan? Kan dit nou echt? Ik bedoel ook met Advocaat. Ik bedoel, moet hij dat dan zelf willen? Dan wordt het nog 2 2. Dan heeft hij nu weer het gesprek over die salaris. Rondes die u misschien zelf een beetje uit de wind houden als als het gaat om wat er op het veld is.

[00:27:59]

Hele zware maanden voor Dick nog steeds. En hij wil koste wat het kost naar het einde. Ja, maar bedoelde de spelers ook nog maar eens in te krijgen en de spelers aan te legen per stuk. Advocaat zei in de winterstop één ding voor de tweede van te doen wil ik wel per se een spits bijhebben. En nu heeft ie Jurgens een Prato en Bosniak alle drie negentig minuten op de bank? Nee, maar komt nog eens bij dat dat natuurlijk intern bij die club, dat er ook vragen worden gesteld.

[00:28:23]

Waarom moeten wij allemaal geld inleveren? Waarom moeten wij vrije dagen inleveren als er een spits voor 5 ton uit Argentinië komt? Ja, en dat is dat is een goeie vraag.

[00:28:31]

Maar wat het ook halen moet je dat wel kunnen begrijpen. Bedoel zo erg, neem maar. Ook voor het kantoorpersoneel bijvoorbeeld. Heb ik het dan over H. Als die mensen opeens te horen krijgen dat zij vrije dagen moeten inleveren, maar wel zien dat de club opeens echt wel flink geld uittrekt voor een spits die dus alleen maar op de bank zit. Dat is het knullige geval, want als het een spits is die de nu 6 had gemaakt, dan hoor je ze doof of acht.

[00:28:50]

Dan had je iemand droommachine. Ik heb het idee dat er ook wel. Dat was dan maar die zitten er misschien dat je dat ook nog weet. Misschien een beetje beter dan ik met Linssen, die contractonderhandelingen. Daar schijnt ook gezegd te zijn van dat ie dan niet uh met dat met dat loonoffer mee zou gaan. Je kijk, dat zijn dingen waarvan ik me afvraag hoe werkt dat in een selectie? Hoe werkt dat in de selectie? Dus waar wacht effe jij?

[00:29:10]

Nu moeten we weer. We moeten weer. Waarom wordt het niet aan ons gevraagd? Dan moeten geld inleveren. Het is allemaal te begrijpen dat je geld in moet leveren. Want ja, iedereen is in die voetballerij euh de schakel. En het gaat wel een klein beetje denken om hoe. En hoe breng je dat dan zo spelersgroep toe? En euh ja, hoe verdeel je dat? En zijn er constructies bedacht bij mensen die daar niet aan meedoen? Dat kan het ook best pijnlijk zijn.

[00:29:32]

Nu zit er wel een punt bij Feyenoord. Uhm, want iedereen heeft zijn eigen ellende. Maar je zal maar Zeljko Petrovic zijn. Zou jij mij geweest? Vrijdag fikken? Hoe ging het met hem ging? Het ging uitermate slecht met hem, want het duurde denk ik één minuut, vijfenveertig seconden. En toen had je al het idee dat er een hele lastige avond voor Willem 2. Die werden vanaf de eerste seconde totaal afgeblaft door een uitstekend FC Utrecht en Willem 2 was onthutsend slecht.

[00:29:59]

Dat klopte helemaal niets van de tactische. Helemaal niet van Elia, dat zelf op vrijdagavond in de uitzending prima laten zien met die beelden. Het was een verschrikking en 6 0 is een enorme uitslag. Grootste overwinning van Utrecht in de geschiedenis en de uitwedstrijden. Die kunnen worden die nul kunnen zijn, want die ging naar de ging nog van alles er bijna in. Ik wist niet welke verschrikkingen zit voor die Petrović. Euh en en dat wil om twee jaar dat dat gaat niet goed komen natuurlijk.

[00:30:23]

Bij dat gevoel heb ik ook hoor. Want euh, als je ziet voetballen dan is ook totaal geen beleving in. Het valt de hele tijd als los zand uit elkaar. Als er eens een keer een schot geblokt moet worden, dan staat er iemand weer de andere kant op te kijken omdat die bang is dat ie een bal in z'n gezicht krijgt. Maar van dat soort dingen helemaal geen overgave. Ze laten zich gewoon als ze als makke lammeren naar de slachtbank leiden.

[00:30:42]

Dan heb je ze natuurlijk een week eerder. Bij Feyenoord was dat ook n tegengoal. Het is gewoon helemaal over een week zoals Sven van Beek, die dan heel lange tijd niet gevoetbald heeft met blessures. Denk je? Nou nee. Ik moet weer voetballen en dan kom je. Dan ga je naar Willem 2.

[00:30:56]

Ja, dat is ook nog die keeper hé, waar ze voor van van tevoren dacht van. Nu hebben we een echte keeper 2 dik 2 meter, maar waar is die inmiddels ook 2 meter om omheen te lopen? Want euh, als je ziet hoe die naar het gras gaat. Hij gaat gewoon Jordens Peters weer opstellen. De komende wedstrijden doen ook wel wat ie is beter dan wat er nu staat. U heeft bij de collega's van Gertjan Verbeek te horen gekregen hoe het allemaal moet geloof.

[00:31:18]

Ik zeg ik ga van een uitbrander. Bij wij inspanden Wild gezien van Gert-Jan Verbeek. Dat hij dat ongelooflijk. Die stond er daar weer als trainer. Weet je wel, dat je heeft in het verleden ook gedaan. Nou, daar sta je. Dan wil je toch ook gek van als speler dat allemaal overkomt? Maar ik denk dat ze dat ze niet gaan redden. Nou ja, ADO is ook wel over de streep. Dan had ik het zo zeggen.

[00:31:40]

Nee, het is de k w. Overzichtelijk mag duidelijk zijn. Ja precies. RKC is weggespeeld, veel te goed en haalt veel punten. Dus het gaat om die onderste 3 mei en Manu de eerste overwinning haalt. Gek is van die 3. Speelt Emmen het beste voetbal eigenlijk? Qua qua combinatiespel lijkt het daar nog ergens op en dat zie je bij ADO Willem 2 niet. Nou zijn maar ook niet goed. Maar ergens zit er nog wel een stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt dat Emmen bijna nog een betere kans heeft op dit moment dan Willem 2 en daardoor 4 punten is.

[00:32:06]

Maar 4 punten een wedstrijd minder gespeeld en Willem 2 en ADO spelen tegen elkaar nu dus geen punten gehaald worden. Den Haag is is al het hele seizoen. Dat lijkt helemaal nergens op en af en toe zijn er door late goals en wat gelukte momenten wel wat punten binnengekomen. Maar artiest. Nou, ik was daar afgelopen zaterdag bij Fortuna tegen ADO Den Haag.

[00:32:23]

Dan denk je elke Piatti terug en daar kijk je naar gewoon. Wat staat er op papier? Middenveld met John Goossens, met Marko Vejinovic, met met met elkaar? Jettie Dan. Dan hebben ze nog meer mortar. Speelde op papier gewoon prima elftal. Nou, de schellen vallen van je ogen. Het was zo onthutsend zwak. De simpelste Paessens over 5 meter komen nog niet eens aan op het juiste moment inschuiven. Nee, niks hoor. Gewoon toekijken.

[00:32:49]

Nou, het zou toch wat zijn als Willem 2 en ADO er rechtstreeks naar gaan. Maar dat jij dat niet voorspelt voor dit seizoen? Uh nee, die 2 had ik niet voorspeld.

[00:32:57]

Ik heb wel even naar de stand gekeken van jou filipfonds vast. 18. Ja, ik sta vast achttiende. Ja, ik had Willem 2 gewoon trouwens gewoon 60 staan. Ik denk na waarom zoals waarom kan het een jaar later niet weer met dezelfde spelers? Maar dat kan blijkbaar niet. Nou ja, maar dat is op. Dat is eigenlijk is dat natuurlijk het grootste mirakel. Hoe kan het gebeuren dat een team dat vorig jaar ook niet alleen zo hoog eindigen, maar ook met goed voetbal zo hoog eindigen met bijna dezelfde Spelen?

[00:33:20]

Eens met bijna een stel spelers totaal is ingestort. Het grappige is ik was een keer bij Willem 2, het begin van het seizoen en toen toen toen. Toen bakten ze er ook al niet veel van. En toen stond ik al met. Met Adrie Koster. En uhm, toen zei ik van ja. Hoe kan dat nou? En toen zei hij ook al iets in de trant van ja, deze jongens, die uhm, die denken dat ze nu echt kunnen voetballen.

[00:33:41]

Die denken dat ze daar zijn en en dat is nog steeds niet veranderd. Dat is nog steeds niet veranderd zo te zien. Nou dan. De nood is heel erg hoog. En Petrovitsj euh. Is dat iemand die waarvan je denkt die hebben ze genomen om juist wat meer vechtlust in het team te brengen. En dat pakt tot nu toe ook helemaal niet.

[00:33:56]

Wat heb je aan vechtlust in zo'n situatie? Jij? Je moet wel vechten natuurlijk, maar vechtlust alleen is is niet genoeg.

[00:34:02]

Ik vraag me ook al af hoe hij of hij nou de man is die in een bepaalde vorm van rust brengt. In wat we gaan doen, daar hoor je zo in zo'n chaotische gebeuren. Ik blijf me afvragen of het de juiste keuze is geweest.

[00:34:14]

Maar goed, we hebben natuurlijk allemaal een gigantisch zwak voor Patro. Maar als trainer heeft ie het niet echt bewezen. Laten we het zo zeggen nu heeft ie als hoofdtrainer in ieder geval in Nederland niet. In het buitenland kunnen we het vaak moeilijk inschatten. Toen ik hoorde over RKC, want die sluipen nu weg van die onderste regionen. Euh, ik heb ze toevallig een aantal keer zien voetballen en elke keer was het 1 dik in orde. Want dan ben je echt onder de indruk van het positiespel.

[00:34:40]

Het enige wat er aan ontbreekt, dat waren de goals. Gisteren was het voetballend gek genoeg iets minder, maar waren de eerste twee doelpogingen waar up. Waarop deze raak. Nou, die komen nu op 1 22 punten. Ja, die zijn echt weg. Bij de onderste regionen, want daar zit zoveel voetbal in. En en ook zo veel plezier. Daar zit zo'n duidelijke lijn in.

[00:34:59]

Trainen die gewoon heel duidelijk is naar z'n spelers met wat ie wil zien op het veld. En dat dat komt er ook uit.

[00:35:06]

Vaak gezegd van echt nog een paar plaatsen stijgen hoor.

[00:35:08]

Fred Grim verdient veel beter. Ja, absoluut. Goede naam was de naam wordt genoemd bij clubs die alleen welke rol dan? Wat denk je dat het gebeuren bij zet? Nou ja, als het gaat dan zal je hoofdtrainer zijn die voor niks minder er naar toe moeten gaan. Nee, dat vind ik ook. Wat dacht jij assistent? Euh ja, geen idee. Wie bent betaalt? Beter op de hoogte was van een cijfer. Volgens mij zijn ze zo ver nog helemaal niet.

[00:35:34]

Euh, dus volgens mij maar ik.

[00:35:36]

Ik ben het wel met je eens. Fred Grim die. Die heeft nu zo'n euh vakwerk vertoond bij euh. Bij. Niet alleen RKC daarvoor natuurlijk, ook al bij Almere en in de loop der jaren. Gewoon op alle plekken waar ie heeft gewerkt. Die man verdient nu gewoon een keer en een hele goeie club wat die daar kan. Even nog een paar dingen jongens, want we zitten al op het einde en staat echt nog wat op mijn lijstje wat ik wil bespreken.

[00:35:54]

Heel goed nieuws voor Jeroen Elshof. Euh, we hebben t over Oranje gehad of Berghuis wel of niet mee moet. Maar het goeie nieuws komt uit Genua. Euh. Kevin Strootman is weer de wasmachine. Uh is sinds hij daar uh is aangeland uit Basij. Uhm, vijf wedstrijden ongeslagen. En sinds je daar als verdedigende middenvelder de de boel en daar moet opruimen hebben ze geen tegendoelpunten zijn gestegen naar de elfde positie in de Serie A. Uh hadden in de 17 wedstrijden daarvoor 30 tegengoals.

[00:36:22]

En hij is daar en ze hebben een nul tegendoelpunt. Dus heb ik altijd gezegd. Die kunnen we zeker bij die 23 namen opschrijven. Die 1. Die heeft zijn ticket wel verdiend, aldus Jeroen. Wen er maar aan. Euh, ontslag van John Stegeman. Hadden we dat verwacht na de nederlaag tegen Emmen? Onvermijdelijk toch dat het. Euh, ja, ja, ik had het al veel eerder verwacht eigenlijk.

[00:36:42]

Was een beetje gek moment, maar we zaten er allemaal op te wachten toen hij dit bij me aan een valmy. Het werkt gewoon niet. Het begon al met momenten die erin stapten. Toch kwam die van Go! Het. Dat was een ongelukkig en een die anderhalf jaar daaropvolgend. Is het eigenlijk nooit een gelukkig huwelijk geweest. Op één of een manier. Soms heb je dat toch met trainers en klanten moeilijker.

[00:37:00]

1. En Club is een soort huwelijk.

[00:37:02]

Is dit een Krasny die die die hij overleeft? Uhm haalt best een aardige reputatie als trainer. Had het in Almelo euh goed gedaan, maar ik zou het toch zeggen daar aan gedaan. En nu heb ik het idee dat de clubs niet in de rij zullen staan.

[00:37:14]

Nee, dat denk ik ook niet. En dan hebben we nog een incident gehad met met de auto zeker. En een drankje is teveel. En er is natuurlijk op een gekke manier begonnen. Daar is de om dan maar bij de auto te blijven een barstje in de voorruit gestart en uiteindelijk is het zo'n scheur geworden. Nou, daar zat al een behoorlijke deuk in de auto na, maar ik was zo'n beetje vol. Ik gebruikte de metafoor eigenlijk zo, maar ik bedoel die beter voor ook.

[00:37:36]

Ja, oh ja, ja, het was niet alleen een barstje in de voorruit. Ik denk dat John Stegeman euh.

[00:37:41]

Kijk kijk zijn we ze hebben. V. V. Hij zou moeten gaan werken aan euh, vooral ook aan zo'n emotionele karakter denk ik. Want ze hebben in die club voortdurend opgehemeld. Zelfs ons ontstond er een situatie die ontstond, vooral om hoe houwe John Stegeman zo rustig mogelijk als het gaat om reacties en het praten over zijn selectie. En zo ja, dat kan m natuurlijk niet waar zijn. Ik denk dat iedereen even veel bezig is om je trainer goed uit te laten komen.

[00:38:06]

Nou ja, hij moet gewoon naar de Soprano's gaan kijken. En dan met name die aflevering. Uh, over Anger Management van Tony Soprano. Ja, nou ja, er is al een mooie tip. 1. Goeie goeie volgen. Goeie trainer voor de eerste divisie toch gewoon ergens. Maar wie gaat dat? Wie gaat hem op voorspraak bij zich jarenlang prima gaan leiden?

[00:38:21]

Maar dat was daarvoor niet makkelijk, want dat was daarvoor toch ook al het werk al verricht moet worden. Hij heeft toch niet slecht gedaan? Jeroen Elshof. Wie gaat hem opvolgen? Nou ja, dan de namen. Ik wil de meerdere namen we.

[00:38:32]

Deze potas kan achterhaald zijn, want ik zit te kijken, want er is nog niks. Zouden vanmiddag geen winter, ook vanmiddag misschien wel kunnen gebeuren.

[00:38:38]

Maar euh ja, het neigt wel er erg.

[00:38:42]

En dan hoop je maar dat er niet anders gepresenteerd wordt. Vanmiddag. Het neigt wel erg naar Art Langeler worden. Ook Erwin van de Looi hoorden we ook, maar die zit vast natuurlijk bij 1 1 dat ie t gaat bij Jong Oranje. Erwin Koeman deed ook nog de ronde. Verbeek lijkt het niet te worden. Verbeek wordt het niet. Dat weten ze. Dat is al duidelijk. En je hoorde ook nog een Lukkien, maar als Art Langeler klinkt heel logisch.

[00:39:02]

Hij heeft het goed gedaan bij die club en woont daar. Uhm wil graag trainer worden. Weer zit bij de KNVB, heeft daar z'n ze zaken gedaan de laatste jaren als directeur voetbal ontwikkeling. Zo heet dat geloof ik en ze zoeken een beetje naar hun identiteit. Dit willen ze graag terug bij PEC Zwolle en hij ligt goed bij de achterban. En hij heeft natuurlijk een visie als het gaat om hoe je dat in zo'n club moet regelen. Maar dat heeft op meerdere fronten gewerkt, ook met jeugd.

[00:39:29]

Ja, het lijkt eigenlijk een hele logische keus, als je zelf tenminste wil. Donderdag 1, Europa League. Heel belangrijk voor Nels voetbal. PSV hebben we er al over gehad. Ajax tegen Lille. We zijn natuurlijk uitermate optimistisch door het hele goede spel van Ajax. Al over een langere tijd de breedte van de selectie.

[00:39:46]

De uitslag van de eerste wedstrijd, kortom gaat wel weer sneller of het gaat wel weer heel snel. Franse media schrijven over dat Ajax duopolie kan winnen. Ook Nederlands journalisten zeggen nou ja, ja, dit team kan zeker de robotic winnen. Ze zitten nog niet eens in de volgende ronde. Euh, t is wel vaker mis gegaan na een overwinning in de eerste wedstrijd. Ik vind het allemaal nog wel wat prematuur, maar als je de koploper uit Frankrijk op misschien de kansen na die je dan uiteindelijk echt hard creëert, zo van het kastje naar de muur was terwijl je dat was.

[00:40:13]

Geweldig is een demonstratie.

[00:40:15]

Het was echt geweldig, maar daarom zijn de Franse media natuurlijk ook gewoon heel enthousiast. Want die zien dat Lyall elke week spelen en nauwelijks in de problemen komen. En Lyon heeft helemaal niks in de melk te brokkelen met vier zonder meer. Ik vond het een hele laffe ploeg, vond helmaal niet leuk om naar de wedstrijd te kijken en dat wat met name met het spel van Lyall te maken.

[00:40:31]

Denk dat het spel van Ajax te maken. Vertelde wel bij Lyon. Dit was he. Zo willen we allemaal niet spelen. Zijn het was helemaal de bedoeling. Was lastig vallen waren er eigenlijk echt goed. Typisch dus heel goed. Juist HLR. Niet echt gemist. En wat geniet ik Troye Tadic. Want dat is toch een fenomeen wat een voetballer gisteren ook weer 3 assists, maar ook het vuur waar hij mee speelt en gewoon de expressie op zijn gezicht.

[00:40:54]

Ik moet ook zo ontzettend lachen bij die gebeurtenis. Jij ook met die vrije trap met Schuurs, hoe die dan weer reageert? En dan moet ik ook altijd denken aan dat moment. Was volgens mij Bernabéu met die klap in het gezicht van van Neerhespen A, dat ik daarna een cursus geef. Ja, dat Tadic ten voeten uit en al in de tijd dat ie bij Groningen en vooral bij Twente speelde. Toen was ik echt wel gek op hem. En weer in de dubbele cijfers en nu al en dubbele cijfers goals assist bij.

[00:41:16]

Maar dat is echt. Als hij weer gaat voetballen zoals je nu doet en hij kan nog nog een tham beter. Ja, daar gaat Ajax echt van profiteren. En uhm, ik heb toch echt wel sterk het gevoel dat Ajax met deze selectie heel ver kan komen in de rol. Trouwens als like' absoluut. Als ik zag hoe weinig ben dan vraag ik word al. Tijd als ik een wat mindere dag heb. Slecht uit mijn bed gekomen en moet werken bij Ajax, dan vraag ik word er echt altijd na afloop mijn Gravenberch aan.

[00:41:41]

Dat weet ik ook met een glimlach naar huis gaan. Wat een leuke gast is dat zeg. G. Gisteren werd met die broer van hem. Maar dan krijg je ook precies wat je wil. Weet je wel, je wil een glimlach in de camera en het interview levert altijd. Ja, hij is geweldig. Echt achttien jaar. Als je vooral dikker worden, dan zet je Rein Gravenberch aan.

[00:41:59]

Ja, het is te hopen dat die euh euh niet de Bobby de route kiest, maar voor Voor Kiest om nog een aantal jaar naar Rhenen te vervallen.

[00:42:06]

Bizarre reeks Ajax, alles gewonnen behalve PSV en gelijkgespeeld. Verder alles gewonnen en alles klopt, alles valt. Staat er zondag wel gewoon verliezen van PSV?

[00:42:15]

Ja zou kunnen. Maar goed, we hebben het fundament al gelegd en dat is dan toch ook alweer een compliment voordeel voor de leiding van de club. Die hebben gewoon de nek uitgestoken. Die hebben grof geld betaald voor voor Klaassen en Haller en hebben daarmee gewoon de de titel gekocht. Zo simpel is het. En daarmee blijf je gewoon in de Champions League actief en blijf je gewoon die die cashflow houden zoals wij noemen het Bayern München model. Ja, vooral soms als je kan je concurrenten.

[00:42:39]

Euh, leeg kopen hebben ze niet eens nodig. Nee, zelf elk jaar kampioen worden, dan pak je die 40 50 miljoen mee. En als spelers van de concurrentie nu openlijk solliciteren naar een plek bij Ajax, dat is weer een nieuwe. Je bedoelt je hetjaar en bij PSV? Ja, dat is heel leuk. Dat vinden ze niet heel leuk in Eindhoven. Hopelijk is het instrument ik openlijk. Ja, je kan zelfs worden met een insteek waarmee je kan van alles zoeken achter de foto's die mensen plaatsen of de berichten.

[00:43:03]

Dat is echter ook gevaarlijk, maar het gaat uitstekend op z'n Audi geplakt. Of wat? Anyway, kijk op Instagram. Jij staat ook bij Instagram. Ben je er weer vanaf sinds slimste instrument voorbij is? Af en toe kijken de orders al op.

[00:43:15]

Wanneer je alleen maar een foto op 6 december gaat schaatsen, dan is die Instagram helemaal vol. Zeg dan wel gewoon een heel selfie verhaal met mensen. Ik hou van jullie allemaal. Dat het schaatsen is geweldig. Waar ze geen comfortabel ego. En beste luisteraars, wij zetten hier een punt achter. Maar de NOS maakte nog meer podcast en zeker in de lijn ook van de deze. Voetbal bijvoorbeeld, de olympische podcast die nieuw is die deze week opstaat van Jeroen Stekelenburg met Sarina Wiegman.

[00:43:42]

Ik heb al gehoord die het beluisteren. Leuk waard. 1. Echt wakker, maar daar even bij. Dan heb je ook de volgende drie kwartier nog wat te doen. Dit was het voor deze week en wij zijn er zeker volgende week weer in een hele jonge opstelling in. Dit was de ethnos voetbalgod gast. Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.