Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:01]

NPO Radio 1 podcast, De Onderwijskoepel podcast met Arno Vermeulen.

[00:00:09]

Goeiedag Voetbal podcast liefhebbers bij de NOS. Wij praten maandag altijd na over het voetbal van het weekend, maar het zou ook kunnen zijn dat het misschien handig is om eens over het voetbal van de afgelopen week te praten of wat er mis ging in de voetballerij afgelopen week. Ook dat zal allemaal wel even voorbijkomen, in ieder geval het komende half uur. En al was het een gemankeerd weekend, door de sneeuw, door de vorst werd er minder gefoefel gespeeld. Hebben we denk ik wel voldoende om over te praten?

[00:00:35]

Zeker zeker? Ja toch Jan? Ja zeker. Jan zit er klaar voor. Jeroen Elshof en Jeroen Grutter. Uhm, je wakker Arnall. Want ik heb vannacht natuurlijk de Superbowl gekeken naar MPB ha. Dat moest toch iets over vragen begreep ik. Nou ja en nee ja, de de. De luisteraars kregen een appje van Peter Pannekoek. Die vroegen zich af of het weer over de Superbowl ging hebben, zoals jaarlijks. Dat jij dat even afkraakt en dat ik dan zeggen dat je geen verstand van sport.

[00:00:57]

Want hij is hijzelf. En ja ja, hij heeft geen goeie nacht gehad. De stem van Kansas City. OK. En die hebben V. Verloren door ene Tom Brady. Ken je?

[00:01:06]

Misschien heb je misschien wel van gehoord. Daar kun je nou maar één keer herhalen. Tom Brady Ja, maar die sixpack salaris dag in de regio Messi. Denk jij Jeroen of niet? 500 vijfenvijftig miljoen? In China is dat geld in ieder geval meer dan waard. En misschien wel meer over marktwaarde. Maar is dat een vriend van jou, die Peter Pannekoek? Nee zeg, ik heb weinig vrienden, maar ik vind wel leuk gast. Ja, ik vraag me af waarom wij nooit in in dat programma van hem mogen zitten.

[00:01:25]

Ik vind het wel leuk, maar als Roco heeft hij als de rock n roll.

[00:01:28]

Maar wij staan toch ook grappig werkprogramma soms? Dit is het nieuws. Heeft Amanda weggezet? Ja ja, da's heel gek. Worden ook wel eens mensen anders dan jij.

[00:01:37]

Ik ga ik lekker weten. Wij begonnen als uitgenodigde Sies, maar voor eentje uitgenodigd alleen maar een vracht. O uh, niet over hen heen.

[00:01:49]

Nee, noem mij maar. Maar ja, natuurlijk wel gekeken wat jij bent ook een liefhebber. Euh. En en hoe laat ga je dan naar bed? Half 5 was het ook al 5 met 4. Ik had 4. Budweiser 6. Op zich niet het lekkerste bier, maar het hoort er een beetje bij. Beetje bijna bij de Superboeren. Ja, en ga je ook zo'n holler klaarmaken enzo? Ha ha en wordt ook gedaan. Het is immers in je eentje kijken.

[00:02:07]

Wie heeft er gezongen? Vind ik er ook daarbijhorende weekend in de rust was niet mijn. En nee, helemaal mijn 1 ding. Wat niet zo'n goeie act maar goed ook.

[00:02:14]

En mochten de fans dan weer naar beneden zoals normaal gesproken of niet? Nee, nee, het gekke blijven zitten. Het gekke was er door zaten. 22. Wat natuurlijk wel interessant is trouwens om eventjes naar t voetbal dan te kijken. Daar zaten 22 duizend mensen in het stadion. Pas toen de zesenzestig duizend eigenlijk anders was voor een derde gevuld 75 100 gevaccineerde zorgmedewerkers hadden ze gratis uitgenodigd. Alleen op internet dacht iedereen dat stadion helemaal uitverkocht was, dus worden mensen heel erg geïrriteerd.

[00:02:37]

Euh, want ze hadden kartonnen poppen neergezet. En het zag er vanboven dus echt uit alsof het helemaal uitverkocht was. Dus werden ze die daarna zouden bekijken. Die zijn echt van wat is dit half vol stadion in Amerika? En dit dus maar dat was het dus.

[00:02:49]

En mochten mensen ook schreeuwen hoeft dat niet? Ja, dat moesten ze met hun ratel. Nee, nee, nee, nee, nee, nee. Er is wel geschreeuwd ja. Waar werd gespeeld. Jeroen in Tampa, Florida. Ja, in Florida is één van de meest vrije staten ten opzichte van Corona en interessant. Tot slot Arnor en en met een met een oudere en oudere samenleving, want heel veel bejaarden wonen overwinteren in Florida. Heel opvallend, maar goed, dat is een andere discussie.

[00:03:12]

Maar wat wil je daarmee zeggen? Nou ja, niks dat het opvallend is dat dat deed. Daarom vroeg ik waar wordt t gespeeld omdat er dan meer mag? In een staat als Florida kan je dat niet zeggen. Dat in andere staten twintigduizend mensen in een stadion hadden. Dat bedoel je. Dat bedoel ik nou. Het was wel bijzonder om er naar sport te kijken met flink wat publiek. Dus ja, daar snap je toch gewoon naar?

[00:03:32]

Ja zeg maar. Daar vanaf hebben we de de Superbowl keurig besproken. Toch? Hier zeker wel een open en ook met publiek gadolinium. Nu gaan we voetballen. OK. Uh, dan een hele concrete vraag. Moeten er koppen rollen in Amsterdam bij Ajax? Daar is vandaag een een bestuursvergadering. Wat verwacht u daarvan en stapt er iemand op? Of ge gaat mijn eisen misschien van buitenaf of via de raad van commissarissen dat daar iemand de verantwoordelijkheid moet pakken voor dat debacle van afgelopen week met 1 halfje die ach.

[00:04:00]

Mag ik beginnen? Ja, je mag aftrappen. Ik zeg nee omdat als je gaat kijken naar het bedrijfsresultaat van Ajax nu als je het bedrijfskundige bekijkt prima geld op de bank. Uhm uh, spelers verkocht staan bovenaan in de competitie geplaatst voor de Europa League.

[00:04:16]

Als je puur feit feitelijk gaat kijken dan wordt Ajax gewoon goed geleid. Nou, dan moet je gaan kijken van waar deze fout vandaan komt. Nou wat Ten Hag terecht zei, een fout kan gemaakt worden waar dan ook. En ik vind niet dat daar makkelijk hoor. Ja, dat weet ik. Maar ik vind niet dat daar iemand denk ik persoonlijk voor kan worden aangesproken in dit proces.

[00:04:39]

Maar er is nog altijd iemand zoals we dat gisteren zeiden, ook in Studio Voetbal ministerieel verantwoordelijk. Ja, dat weet ik dus niet in een voetbalclub als Ajax of of je dat. Dat is wel heel makkelijk, namelijk om bijvoorbeeld. Ha, daar wordt dan gezegd. De Van der Sar is als algemeen directeur denk ik uiteindelijk verantwoordelijk voor. Het wegsturen van zo'n lijst is ook een discussie. Is dat de technische staf dus Overmars? Ten Hag zei op die persconferentie te ha.

[00:05:02]

Overmars en Ten Hag. En ik ben verantwoordelijk.

[00:05:05]

Daarmee nam ie dus degene die deze fouten heeft gemaakt in bescherming, waar die ook over zei dat ie je als controlfreak bekend staat, maar dat ie dus dit misschien ook wel had moeten controleren. Waaruit bleek dat in deze lijst eigenlijk niet had bekeken dit keer. Maar dat is een even in de breedte daarvan een discussie. Euh, dat in mijn optiek is het. Is het tegenwoordig zo? In mijn optiek moet je veel meer gaan uitgaan van bedrijfsvoering en ook een clubleider vanuit excellence.

[00:05:28]

Niet vanuit perfectionisme, want perfectionisme gaat er van uit. Is heel dicht dat dat er geen fouten worden mogen worden gemaakt. Jan kwam op het idee Jaminé.

[00:05:36]

Het zijn sowieso ook wel holle woorden, maar d'r zijn in een seizoen misschien wel meer dan 200 clubs die zich inschrijven voor Europese dat er een ongelooflijke fout is gemaakt.

[00:05:46]

Natuurlijk absoluut. Ben ik het helemaal mee eens als we het in Malta kunnen. Ja, maar het hoe je het ook organiseert binnen een club, op wat voor. Op wat voor manieren ook. En soms zijn er wel met veel mensen verbonden he. Dat er binnen een betaald voetbalorganisatie teveel poppetjes in een patroon zitten waardoor dingen fout gaan. Dat is een proces waar ze kunnen onderzoeken. Maar om hier nou iemand voor aan te wijzen om hier Van der Sar ver weg te sturen, die die of Overmars die dat zelf denk ik dat proces niet hebben begeleid.

[00:06:15]

Ja, dat gaat mij letterlijk.

[00:06:16]

Maar die moeten dat dus wel begeleiden. Euh, we hebben ook wat rond gebeld bij uhm. Andere clubs die ook wel Europees voetbal spelen en daar ervaring mee hebben zijn er minimaal vijf belangrijke mensen binnen de club die zich daarover buigen. Dat gaat tot aan de club arts, want de keuringen moeten ook in de papieren staan. Dat is de technisch directeur. Dat is een trainer, dat is een elftal begeleiden. Dat is een jurist. Die hebben allemaal te maken met dit.

[00:06:38]

Met dit proces. Daar kan je toch niet teveel euh ogen hebben? Ik bedoel, dat is toch. T Is toch goed? Maar als er vijf mensen naar kijken dan kan je toch niet voorstellen dat er dan fout gaat? Want zitten de vijf te slapen?

[00:06:48]

Maar dit kun je eindeloos eindeloos analyseren discussieren. Uhm, maar ergens is er een fout gemaakt en dat is uiteindelijk toch een menselijke fout geweest.

[00:06:58]

Wat vond je van het optreden dan van Edwin van der Sar op televisie? Op moment dat ie dat gaat uitleggen? Nou ja, niet echt overtuigend. Euh, dat is natuurlijk wel een beetje het manco van Van van Van der Sar.

[00:07:12]

Is het niet handig als je dan gewoon de naam van het middel gewoon weet? Ook ten aanzien van Onana bedoel je? Ja, ja, nou ook. Maar daar gaan ze een weekendje. Maar dan vind ik een standbeeld van de fiasco's. Ja, ook even week van de fiasco's. Dat klopt. In dit soort gevallen is het ook belangrijk om feiten te noemen. Euh, precies te weten waarover je praat, precies te weten wat de rechtsgang is ten aanzien hiervan en die feiten benoemen.

[00:07:34]

En euh, dat maakt het verhaal sterker.

[00:07:37]

Een familieman. En jullie luisteren geïnteresseerd? Gratis mee. Jeroen Grueter. Nou uhm, nog even terug naar dat gebeuren met je. Met die lijst. Uhm ja, als er zoveel mensen bij betrokken zijn. Kan me niet voorstellen dat de hele tijd de verkeerde lijst heeft gunstige gecirculeerd. Dus het lijkt mij typisch iets waarbij een oude lijst 1 plotseling uh als definitieve lijst is ingediend, waarbij dat vinkje van HLR niet was. Euh. Gaat die nog vinkjes? Heb ik gisteren uitgelegd in Studio Voetbal.

[00:08:05]

Maar ja, weet ik het wel. Maar het is wel belangrijk. Je hebt een uh uh en dat. Ik kan me niet voorstellen dat dat de hele tijd HLR niet op de lijst heeft gestaan, dus waarschijnlijk is er gewoon een ouwe lijst ergens gepakt. En nee, je schudt zijn hoofd bij elkaar en zo gaat dat niet. Nou ja, het is een beetje prutswerk. Dat is het zeker. Euh, chaos? Uhm, want anders dan.

[00:08:24]

Dan ontstaat zoiets natuurlijk niet. Euh. Maar ja, hoe dat? Is het toeval? Of heeft het toch te maken met de bedrijfsvoering van de club? Ja, daar kan ik totaal niet beoordelen.

[00:08:32]

Het is wel heel vaak goed gegaan. Nou nou. Dus ik bedoel dat kan je zeggen dat dit is dit. Dit is een incident. Dit? Dit. Dit. Dit is een verhaal met Jan Siemerink, de teammanager en de jurist. En dan weet ik dat allemaal, want het natuurlijk wel a en misschien een beetje anders is dan dan Ajax. Even los van dat het een grote club is of als bij RKC zou gebeuren. Euh ja, ze lopen natuurlijk voorop als gaat om topsport mentaliteit.

[00:08:54]

Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. Ja, dit is wel lastig als je daarnaast eens een keer mensen gaat aanspreken op dingen die niet goed gaan. Natuurlijk wil dat ook te denken. Iemand met een ziel onder de arm binnen. Binnen die organisatie misschien wel meer. Maar ik zou liever niet in de schoenen van Jan Siemerink nu willen staan, denk ik. En dat is natuurlijk allemaal best wel lastig te managen. Ik zou het ook zo 1-2-3 niet weten.

[00:09:16]

Ja, koprollen is zo'n term wat je wel dan moeten koppen rollen. Maar dan zou je denken over het grotere geheel moeten bekijken en dan alleen over deze fout. Dat is wat Kees Jansma gister volgens mij ook ook zei. Daar gaat nu zoveel mis in zo'n korte tijd. Ja, dat dat bij miljoenenbedrijf kan dat eigenlijk niet. Dat is wat ie zegt toch? Dat klopt, maar dat vind ik toch te makkelijk ook omdat het enige geval waar je echt naar kunt kijken is de inschrijving HLR.

[00:09:38]

Ik vind hem nou Promes. Ja Promes. Dat heb je niet in de hand als club. Ik vind Onana heb je niet in de hand als club, wat er ook gebeurt is. Dat zijn dingen als je dat moet gaan monitoren als club. Ja, en dan wordt het een sollicitatie beleid. Want de spelers mogen of niet mogen op Nori. Nouri is uhm vind ik ook een hele lastige Robby een hele lastige. Ja brombeer? Ja na ok.

[00:10:02]

Als je dus gaat kijken naar beleid ha en en erover. Ja ok, maar dan heb je het over over en de inschrijving halen. Dat zijn de punten waar je het qua beleid echt kritiek op kan hebben. En of daar dan koppen moeten rollen. Ja, ik vind van niet. Nogmaals omdat Ajax is niet in crisis. Nou heb ik net allemaal opgenoemd dat rijtje.

[00:10:21]

Jij kent Jan Siemerink goed. Weer hebben we vaak naast elkaar gezeten als commentatoren bij het tennis. Hebben u al gesproken?

[00:10:27]

Lijkt me gek, maar geen zoeken in dit geval. Dat begrijp ik ook wel. Uhm ja, ik weet dus niet. En dan ga daar ga ik ook geen uitspraken over doen. Of Jan uiteindelijk degene is geweest die uh uh het vinkje heeft moeten zetten of wat dan ook in het hele proces. Uhm, maar ja uh, je moet gaan kijken in dit in dit geval ook. Ik vind zo'n lijst manage ha, want daar heb je het over.

[00:10:51]

Ja dat is iemand. Ja die moet je heel precies in zijn. En en dat is gewoon de taak van. Ik bedoel dat hoort doen. We hoeven niet te doen voor Janssen, want die heeft dat dit. Die heeft het uitgelegd in een podcast. Ja en Arno heeft gebeld en ik ook met wat. Wat me wat teammanagers bij andere Europese clubs zullen doen. Dat zijn gewoon wel mensen die we dat. Het is een echt wel een vak.

[00:11:08]

Tien mensen zijn. Je moet een hoofdregel in maar een hoop doen tegenwoordig. Het is niet meer alleen maar een bosje bloemen sturen naar de vrouw van de speler op het moment dat jaar is dus echt wel een t is echt een regel functie. En als daar dan fouten in worden gemaakt, dan is het dus zeker deze fout. Ik bedoel, dit is het missen van een penalty in de finale en niet in de voorronde een keer. Daar ben ik het ABZ.

[00:11:26]

Daar ben ik het absoluut mee eens. Daar ben ik het absoluut mee eens. Maar nogmaals euh, euh. Koppen rollen vind ik een vind ik een te grote stap op dit moment. Kees Jansma, gisteravond naar Studio Voetbal, vertelde nog verhalen over Hans Jorritsma bij de KNVB. Wat een totale controlfreak was die alles. Ook met Jansma 4 5 6 keer checkten. Dat Kees op zijn hand. We hebben nu echt zes keer doorgekregen. Het klopt wel, want ook in die rol bij de KNVB is natuurlijk uitermate belangrijk dat je precies bent en de goede spelers op lijsten zetten.

[00:11:53]

Dat was misschien ook geen toeval, want hij was volgens mij al weg denk ik. Jeroen Elshof en 2018 bij het NL elftal toen bijna Rosario tegen Duitsland. Weet je nog? Ja, Jeroen Grueter ook. Die kijkt me aan op de spelerslijst. Die was geschorst, maar die was was geschorst via Jong Oranje. En die hadden ze toen wel in de selectie opgenomen en die is op het laatste moment toen op de tribune gezet omdat ze daar heel laat achter kwamen vlak voor de wedstrijd.

[00:12:16]

Ik weet het wel dat die niet inzetbaar was. Dat was natuurlijk best ook wel een cannaert en dat ging dan nog net goed. Maar dat scheelde ook maar heel weinig.

[00:12:24]

Zoals hier, maar daar zijn best veel valkuilen. En uhm, je moet heel scherp zijn om dit kennelijk toch goed te moeten doen. Aan de andere kant. Ja, we hebben hier toch over iemand recordaankoop van Ajax 22 half miljoen. Volgens mij zeg je die toch als eerste op de lijst en niet als laat.

[00:12:37]

Het is gewoon een ongelooflijke blunder. Het is gewoon een. Dit is echt met geen pen te beschrijven. Daar ben ik het absoluut mee eens. Zou niks voor jou zijn. Een timemanagement technologie. Moet je echt met computers echter allerlei systemen van de UEFA in en wachtwoorden enzo.

[00:12:49]

Het is voor mij, maar het zou vandaag de dag ook niks meer van mij zijn. Juist omdat je zo precies moet zijn. Maar uiteindelijk zeg ik maar weer komt er een trucje op print komt er een pdf uit, want zo gaat dat namelijk. Zet je een handtekening onder die stuur naar de KNVB? KNVB kijkt daarna alleen maar of alle spelers speelgerechtigd zijn. Datzelfde papieren dus papier komt weer terug bij jou in je handen. Ja, maar de moeten wel handtekeningen onder de deal.

[00:13:13]

Gaat het even gezegd he. Ajax moet jullie je mannetje niet opstaan en van het verhaal, maar het lijkt een taak. Gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, mogen ze zelfs niet doen. Dit met je kunt bedoel. Het kan. Het kan overmorgen weer wat anders gebeuren met Ajax waar je helemaal geen reet wat helemaal niet zou mogen kunnen. Of met PSV of met of met FC Twente. PSV is het ooit overkomen. Nou ja, natuurlijk wel een beetje gelijk worden.

[00:13:36]

Spuwden analyseren, maar kunnen ook in de grote finale van een groot toernooi. Je kunnen net op het laatste moment de verkeerde doelpuntenmaker noemen. Dat kan ons ook overkomen. Ja ja, ik heb.

[00:13:45]

Elke maand heb ik wel een nachtmerrie dat ik een belangrijke wedstrijd mist omdat ik me vergist in de tijd of dat ik in de file sta of dat ik het stadion niet in kan komen. Dus ja, je weet het niet.

[00:13:54]

Je bent al vrij vroeg je bed uit als Sayadi zo snel gebeuren volgens mij. Hij zit zo heel snel na wat ik nog wel wat ik ergens op heel ik had. Maar wat ik interessant vind nog in deze hele discussie, als je het misschien om af te sluiten. Ik weet niet wat voor meer onderwerp je hebt voorzitter, maar je hebt v d van ten Hag is bekend dat het een perfectionist is. Wil alles helemaal een controlfreak? Puur sang? Ja, misschien is het ook een een en een misschien dat dan dat iedereen denkt dat uiteindelijk Ten Hag wel verantwoordelijk is.

[00:14:25]

Weet je dus D. Daar kan ook natuurlijk kwa qua management. Dan kun je naar gaan kijken naar Ajax fan. Ben je niet teveel een controlfreak waardoor anderen niet de verantwoording voelen en uiteindelijk jij teveel verantwoording op je neemt? Ook voor dit soort processen wellicht binnen het beleid van De Santis zienswijze. Dus dan kom ik weer terug op het feit van Excellence is een veel mooier rijker begrip. Ook voor een topclub als Ajax dan. Perfectionisme en perfectionisme is heel dodelijk.

[00:14:51]

Is er weinig creativiteit? Uh, weet je ja dat merken dat jij je motivatie spieker.

[00:14:58]

Uh, af en toe roepen dat je met v d. Dit gaat wat ver. Ik geen ongelijk geld je zetten. Ik ga niet teveel. Lijkt nog wel eens onder mijn perfecte Pranab soennisme. Neem het ter harte. Meen ik serieus meen ik. Serieus. Excellence? Dat is dat. Dan geef je alles, daar doe je alles. Maar perfectionisme is een is een killer. Als we deze kop boven de podcast zetten, dan weet ik niet of er echt mensen gaan klikken.

[00:15:20]

Maar dan houden Derin extra, maar niet om extra.

[00:15:22]

Ik zou Jans zeker niet verantwoordelijk maken binnen mijn club. Inderdaad voor de lijst naar de UEFA, want dan moet je ook met deze slogan ik daar weinig vertrouwen in hebben. Wat betekent dit uiteindelijk ook? Bij rondde het af, maar uhm. D. D. De gebeurt nogal wat in Amsterdam. Er is nogal wat gebeurd. Maar wat betekent dit intense maar voor die club? Jan ook daar heb jij wel verstand van. Hoe die hoe die processen lopen?

[00:15:41]

Hoelang lang? Ja, hoe lang heb je daar nog last van? Hoe dit door uhm. B gaat dit dus het seizoen bijvoorbeeld nog verder echt beïnvloeden?

[00:15:50]

Uhm ja, dat weet ik niet. Kijk. Uhm, misschien ook weer een beetje te ver, te ver van bedshow. Maar ik zeg het toch. Je kunt deze crisis ook aanwenden om juist als club dichter naar elkaar toe te groeien. En uh uh die deze enorme blunder om te draaien in een succes dat. Dat is de kunst wat je nu moet doen als de Club Med club met een club als Ajax. Alleen uhm, hoe doe je dat?

[00:16:15]

Ja, dat, dat gaat te ver om daar weet je op door te gaan. Maar uhm, Ajax krijgt echt klap op klap. H. Onana is ook een enorme klap. Dus ja, rug recht. Nee, recht je rug. Uhm. Uh, ga dat proces aan en zorg dat je deze crisis omdraait tot tot goeie resultaten. Dat is wat Ajax moet doen. OK, even praktisch nog.

[00:16:39]

Onana is er een jaar uit. Mag je aannemen. Uh, of het CAS moet ingrijpen, maar alle experts hebben sterk. Alle experts verwachten dat dat niet gebeurd is. We gaan ervan uit dat ze dat ieder jaar uit is. Had jij bij t zwemmen geloofd guten?

[00:16:50]

Als je als iemand zei dat geloof ik ook nooit, want daar komt het middel furosemide regelmatig terug bij zwemmers die die dan daadwerkelijk iets hebben gepakt en euh en hard worden aangepakt. En een dikke schorsing krijgen dus. Toen dat woord van. Hij kwam in de berichtgeving Toen wist ik eigenlijk wel genoeg. Uhm ref. Raar verhaal dat het voor zijn vrouw zou zijn. Waarom zou zijn vrouw dat moeten slikken trouwens? Ja, daar is ook.

[00:17:14]

Daar is wel euh. Daar zijn wel duidelijkheid over. Je kan het krijgen als je zwanger bent geweest om vocht en nu praat ik alleen maar na wat ik heb. Duizend keer gehoord en andere horen zeggen vocht te snel en vocht kwijtraken. Ja, nou, het is echt zo maskeren. Wasmiddel wat? Euh, wat eigenlijk standaard wordt gebruikt op het moment dat je in de doping zit. Dus uhm, ik heb uhm, hoe lang kijkt zei dat dit een euh.

[00:17:36]

Hoe lang krijgt de zwemmer als ie? Dat hangt ervan af. Dat Lee dat gaat bij zijn richting twee jaar dus een jaar is is zo slecht nog niet. OK, laten we er nog steeds van uitgaan dat tien jaar weg is. Uhm, wat gaat. Hoe gaat Ajax dat oplossen?

[00:17:50]

Ze hebben twee potentiële vervangers en je kan enorme routinier en een en een gewoon talent. Dit is geweldig nieuws voor Maarten Stekelenburg, want die gaat natuurlijk gewoon keepen. Dat heeft. Dat hebben ze ook al duidelijk gemaakt. Het lijkt me eigenlijk ook wel logisch dat je daar gewoon de meest ervaren man neerzet en niet een jongen van eenentwintig die je het in de beker tegen Utrecht bijvoorbeeld al best wel lastig had. Nee, Maarten Stekelenburg heeft een WK finale gekeept, heeft 58 interlands 1 gespeeld en kan de bondscoach misschien wel een dienst bewijzen nu.

[00:18:19]

Want zo lekker zitten we niet in de keepers. En nu gaat ineens een ervaren keeper een halfjaar gewoon in het doel van Ajax keeper elke wedstrijd lopen. Dan moet ie het goed doen. Jawel, maar dat gaat uit. Laten we nou niet doen alsof ze in een wedstrijd. Toen vond ik hem heel zeker. Hij zou, zo dacht ik, tegen zet in de beker. Was goed, toen dacht ik wow. Het is echter helemaal terug. Hij heeft natuurlijk.

[00:18:39]

Hij zei even mee omdat die veel op de bank heeft gezeten. Van der Raeder afgewezen. Maar je kan. Het is niet zo dat je ineens helemaal niet meer kan keepen.

[00:18:45]

Nou ja, die kwaliteit, die blijf je natuurlijk behouden. T Is alleen of je te lichamelijk allemaal nog aankan. Een keeper heeft natuurlijk wel gewoon meer duurzaamheid dan een veldspeler. Goed, hij is natuurlijk altijd wel eens nooit gezien als een als iemand die leefde als een topsporter. Dat is altijd een kritiek geweest, die ook van Van Eemeren. Ik moet de beelden op een balkon in Zwitserland volgens mij. 1. Prachtige foto waar ie een heerlijk astron sigaret staat staatstheater te trekken.

[00:19:11]

Maar dat je Wesley Sneijder deed dat zeker. Zeker, maar v v bedoeld. Bij hem wordt het wel vaak bijgehaald. Weet je wel dat ie het voetbal?

[00:19:17]

Nee, van Gaal was er euh. Irriteerde zich altijd volgens mij om als één van de Coos aan dat dat soort zaken maar goed, dat is hoe die jongen in elkaar zit. Ik denk niet dat ie je op z'n achtendertigste dat er op een dag gaat. Verander maar even serieus. Ik bedoel zo lekker zitten we niet in de kepers bij Nederlands elftal als hij nu gewoon een half jaar. En het kan echt best hoor. Gewoon hartstikke goed keept. Dus dan zie je zie ik het nog gebeuren dat ik straks ook nog een rentree maakt?

[00:19:38]

Waarom niet? Jongens, noem de andere keepers is nou ja, dat de drie wissels hadden. Bizot hebben we. Nee zou ik niet meenemen nu Krul. Want dat is eigenlijk de eerste keeper van brozer eerste keeper. Gek hoe je het wendt of keert als Cillessen. Cillessen zal toch wel meegaan naar het WK maar keept niet. Hij is van de serie, is gebaseerd maar gaat wel mee hoor. Zegt Ja, nee, dat lijkt me ook aan zijn revalidatieproces.

[00:20:00]

Hij zou in maart fit zijn he? Het is toch lekker dat er nu een Nederlandse keeper met zoveel ervaring ineens gaat kie weer gaat keepen? Ik zou me echt wel in de gaten.

[00:20:08]

Ik denk dat Frank de Boer hier wel flink te spreken over is. Ja, absoluut. Arno is niet overtuigd.

[00:20:13]

Maar overmorgen. Of bedoel ik vanmorgen in de poep gooide hoorde ik ook al die meegaan. Als derde keeper moet je een moet je een keeper?

[00:20:21]

Ik vlieg je hele selectie Cillessen fit worden en gewoon gewoon de afgelopen dagen al hele grote wedstrijden, straks ook nog in Europa. Ik stel dat Ajax nog een rondje doorkomt of rondjes doorkomt. Daar kan ie ook op dat niveau nog eens de sterren van de hemel keept de komende halfjaar.

[00:20:32]

Dan gaat ie misschien wel naar het EK. Maar hij heeft gewoon wel jaren nu op de bank gezeten. Het gaat erom wat ie gaat laten zien tijdens de EK. Als hij zou spelen. Ja nee, want die de afgelopen jaren heeft gedaan. Het gaat erom wat ie laat zien bij Ajax nu de komende maand in eerste instantie geen jaar gekeept hoeft. Niet gek. Nou, dat is hartstikke lang. Drie jaar. Nou en en we zeggen terecht, Cillissen heeft dan ook weer een jaar niet gekeept.

[00:20:52]

Bedoel, we hebben een probleem met doelmannen, dat weten we. Als Krul Fipresci is, is ie erbij. Ik zou Drommel goed kunnen voorstellen dat je ook omdat je nog op drie keepers een jonge keeper meeneemt. Precies dat vind ik een ideale reserve dan dat Stekelenburg met al zijn ervaring die dan derde doelman gaat worden bij Oranje. Dat zou ik ook als ik Stekelenburg zou zeggen misschien. Nou ja, na 1 jongen en n ervaren toch? Ik bedoel, ze gaan een heleboel gasten gaan.

[00:21:14]

Wordt naar zo'n toernooi als ze gaan. Maar ik maak me geweldig om een gastarbeider in het rijtje.

[00:21:19]

Euh Cillessen, Krul euh. Drommel bijvoorbeeld.

[00:21:22]

Vind ik ook geen gek rijtje hoor. Bedoelt Clark Bijlo als ie weggaat ook, maar ook een topkeeper? Weet je dus. Dus ja, denk ik. Klaring Maarten Stekelenburg. Ja, ik denk dat zijn missie is om om zo goed mogelijk keepen natuurlijk komende. Het gaat ook gewoon om goed keepen, wil zeggen dat we vinden dat ie mee moet.

[00:21:37]

Maar dat kan een situatie ontstaan waarbij het allemaal wel zo van toepassing gaat zijn. We hebben.

[00:21:43]

Mogen we aannemen als de weergoden ons goed gezind zijn? Woensdag een uitermate prettige affiche met Ajax PSV. Ja nou, dat kan niet meteen. Is laten zien wat hij waard is.

[00:21:52]

En die wedstrijd zal toch wel doorgaan als het niet als t niet. De Arena gaat wel door als het gaat sneeuwen. Dus ik moet naar en ik moet naar NCV de.

[00:21:59]

En maak ik me veel meer zorgen over die weer. Over de wedstrijd, maar wel over mezelf. Wil ik gezegd wat ik heb? Mag ik? Ik heb niet de indruk dat jij tegenover mij elke dag belde over je. Jij hebt mij op NCV gezet en zou dat ook vanuit huis kunnen doen. Denk je dat die doorgaat? Een dag later? Kunnen we dat niet vanuit het zullen doen. Toen zag ik net ik wel ja weet. Je mag maar toevoegen dat die wind daar.

[00:22:22]

Die komt er echt. En oostenwind komt echt recht in je. Ik ben bij de koudste wedstrijd ooit geweest. Dat was namelijk in het Rijn stadion toen Ajax die schorsing had. Uhm, Ajax tegen Osasuna. Dat was gevoelstemperatuur. Min 45 zat ik met gids en dagwinkel. Van V. Zat ik op de tribune. Ik denk dat we drie uur later zijn losgewrikt door een. Ik ben in Wilders gehakt na een Shakthar Donetsk tegen Bayern München voor de.

[00:22:51]

Daar was ik in Lviv was ook min 19. Voor Robben gingen we daar naartoe en het was een geweldige 0 0. Ja jongen. Ja, we hebben trouwens al een heel leuk leven hoor.

[00:23:03]

Volgens Wijzigen. Als dat allemaal wel eens overkomen. Maar een beetje professional kleed zo goed aan.

[00:23:07]

Ja ski ondergoed.

[00:23:09]

En ik bedoel daar zit er eentje die weer zo'n beetje bijgeknipt volgens mij vergelijken met voor weggeknipt zijn dichte vriend. Ja, dan kan je dochter toch gewoon doen of niet? Zou dat wel kunnen? Ja ja, zeggen dat ie er iets fatsoenlijker uitzag dan euh. Uitziet dan vorige week. Ja, iets. De iets minder kolderieke muts heeft u op tv.

[00:23:27]

Ehm, we maakte eigenlijk al bij toeval een beetje via Cillessen en Stekelenburg een brugje. Een hels elftal. Het is maar 4 maanden. Dan nemen we aan dat het EK gespeeld gaat worden. Beagles moet je tegenwoordig een slag om de arm houden, maar we gaan ervan uit. Ook bij de NOS gaan we ervan uit. Dat is voor ons een enorm groot project. Dat Eka. Gaan we allemaal live uitzenden. We gaan er allemaal voor op pad. Maar wat ik zei, het komt echt heel snel eraan.

[00:23:50]

Dat betekent dat je eigenlijk ook wel, want Engelse elftal gaat binnenkort wel weer voetballen. Ja, en wat. WK kwalificatie zeker. Belangrijke wedstrijden kan kijken naar de contouren van van Oranje. Uhm, ik wil toch met jullie daar even op inzoomen en een aantal posities even langslopen om een soort tussenstand 1 1 te maken. Uhm. Dat begint even met die positie daar. Euh, links voorin. Uhm d. Er is wat aan de hand in Belgie.

[00:24:13]

Rob Rensenbrink. Ja, je begint dat de piep. Ik weet het naar Rob Rensenbrink. Hebben ze niet meer. Euh zo'n linksbuiten gehad die zoveel indruk maakt als Noboa. Lang elf doelpunten, 6 assists. We hebben in het verleden de de deel Roossens ook wel eens laten spelen in. In Oranje is hij nou iemand die bij de eerste de beste wedstrijd door Frank de Boer op z'n minst geselecteerd moet worden om te kijken of hij in aanmerking komt voor Engelse elftal?

[00:24:36]

Jeroen Elshof, kom erop.

[00:24:38]

Ja maar ja jeetje, ik vind de. Ik vind het een hype en dus harstikke leuk dat die gozer het nu even goed doet. Maar we zijn net de bezigen en elf doelpunten. 6 assists is er en m en de meeste maakt die ook nog in. In 6 weken tijd geloof ik om vanaf 20 december als je echt aan het scoren tegen Eupen en Sint-Truiden is weer drie maanden achter elkaar speler van de maand en euh en euh. En allemaal van dat soort euh clubs.

[00:25:00]

Ja weet je, noem maar eventjes de laatste. V. V. Euh. 5 topscorers uit België van de laatste jaren. En dan zijn. Ja ik. Maar waar de Belgische competitie?

[00:25:09]

Nou ja, omdat we weer de topscorer in Nederland euh. Nu euh, die niet bij Nederlands elftal zit. Jako maken is ja die niet bij. Ja ja, ja nee. Maar ik bedoel de Belgische competitie sla ik niet hoger aan dan de eredivisie. Nee en Henk Veerman roepen we toch ook niet op met 12 goals? Maar is een andere positie? Ja, ook dit is maar goed. We hebben aan de linkerkant minder linker dan aan de linkerkant hebben we.

[00:25:29]

Daar heb je, heb je opties voor. En maar welke ook. EPA. Op doodnormale is daar een goeie optie voor je. Euh, dat vinden we. Er werd gister ook weer wat lacherig zo er lacherig over gedaan. Maar euh, als je je beetje laat informeren schijnt Ryan Babel het op dit moment best goed te doen. Gister een kwartier ingevallen einde van de wedstrijd.

[00:25:47]

Kijkt altijd naar cijfers en zie vijfde minuut ingevallen. Maar kijk. Geef me dan eens wat meer. Bedoel jij ijzeren ei voetbal daar dus. Dat hoor ik ook van de mensen die me in de gaten houden. Beter dan bijvoorbeeld de laatste periode zat ik me niet g gelijk. Ryan Babel vind maar de competitie in Turkije vind ik nog zwakker dan die van Belgie hoor.

[00:26:03]

Nou weet ik niet eerlijk gezegd dat vraag me af.

[00:26:06]

Maar ook Babel zal zeker op de lijn staan waar naar gekeken wordt. Maar even laten we even bij nummer lang blijven. Dan bedoel ik wel dat er naast me een fan zit van de Belgische competitie. Ik ben. Ik ben niet zo'n fan.

[00:26:18]

Ik heb gisteren die twee goals nog even even gezien ja. Hoe je het wendt of keert. Ik ik. Ik snap eerlijk gezegd bij jou. Je zet je heel erg schrap omdat je het gevoel hebt. Nou, ik vind dat een beetje vroeger. Ik bedoel maar dat is niet het enige. Je hebt het idee dat hij dat. Laten we zeggen t Vraagteken wat te zeggen zetten achter zolang lang. Heeft niet maar niks te maken met zijn voetbalkwaliteiten en wat die laat zien.

[00:26:37]

Die twee goals gisteren ook. Kunnen jullie de beelden gezien hebben, maar dat is imponerend. We zetten dat vraagteken omdat we denken dat hij mentaal misschien niet in de topsport thuishoort. Hij heeft signaal afgegeven. Is de Ajax periode waar een vraagteken achter staat. Ten Hag, dat zijn echt jouw woorden. Nou, dat vind jij ook. Ik had zijn mening. Kunnen wij niet in tov Fortuyns? Helemaal niet. Ik dacht dat dat. Er zijn allerlei vormen om om in de topsport thuis te zijn.

[00:26:59]

Alleen tot doet is het niet echt een cvva team. Euh, discipline. Gast geweest waarvan je denkt hé. Maar het klikt niet met Ten Hag. Daar heb je gekke dingen gezien toch? Of niet? Ja, het is een jonge trainer. Lijntjes kleurt. Alleen, je hoort ook en je hoort ook mensen die vinden dat we geweldige gasten. Dus ik bedoel ik kan de hemel niet zo goed over oordelen. Dat zeg je nou en ik vind het ook.

[00:27:18]

Ik vind dat. Dat zou iets kunnen toevoegen, maar ik vind het te vroeg voor het NL elftal. Dan laat ik dat heel duidelijk niet zijn. Ik bedoel precies wat je Donelson zegt. Euh, elf doelpunten. Uhm, maar t. Dat heeft ook weer te maken met met een bondscoach wil je. Wat heb je nodig? Wil je daar iemand zien? WK kwalificatiewedstrijden lenen zich daar niet voor en gaat nooit lang nu toch niet mee nemen voor Turkije?

[00:27:39]

Nee, daar ben ik helemaal met je eens dat ik helemaal niet van een WK kwalificatiewedstrijd zou. Het lijkt me niet een wedstrijd om dat uit te proberen, maar er zijn wel andere wedstrijden waarbij je dat wel zou kunnen. Maar dan zit je al bij toernooien. Dat is wel een probleem, je hebt dus heel weinig. Gibraltar bijvoorbeeld kun je toch eens even kijken wat je doet is nu wel bij de groep. Nou ja, why not? Ik vind het namelijk wel interessant om zo'n jongen die duidelijk anders is andere karakteristieken heeft dan alles wat we in de selectie hebben.

[00:28:03]

Die kan gewoon wat toevoegen aan het spel. Die kan misschien in een wedstrijd komen er gewoon voor. Voor een heleboel h. Ik bedoel zoals Elia, die zat er ook opeens bij. Tja, in 2010 dachten ook veel mensen van ja. Elia moet je nou ook bij. En die zorgen ook dat wedstrijden opengebroken werden die vastzaten. Jongeren is het juist wel een interessant als de jonge Memphis had dat natuurlijk ook. Ja ook ja, zeker in 2014.

[00:28:26]

Daarom dus nee. Maar kennelijk vind ik vind ik trainer heel interessant. Al heel vroeg.

[00:28:29]

Een jongen die die 3 maanden goed voetbalt in België in een competitie die ik.

[00:28:34]

Hij heeft een verleden. Heeft natuurlijk wel laten zien dat ie iets speciaals heeft. Alleen dat kwam er niet zo heel vaak uit. Maar ik kan me toch ook al een paar dauwpunt herinneren bij Twente, bij Ajax.

[00:28:42]

Wijzelf hebben over ons leven hoor. Over Nederlands elftal toch? Mij is toch geen Dryon? Hij is toch geen 33 ofzo? T Is toch een jonge speler die zich wel ontwikkelt en nu toch wel zich sensationeel ontwikkelt? Bedoel, dat zien we toch wel natuurlijk, maar we hebben al van kleins af dat toe. Zeker? Uhm, ok. Dat is een positie waar in ieder geval uh uh, nog ruimte, zeg maar eens om je uh in uh het EK 10 te voetballen aan die euh.

[00:29:04]

Aan de linkerkant. Die spitspositie is ook uitermate interessant. Natuurlijk Memphis, geen discussie. Malen is eigenlijk een spits, maar kan in Oranje ook al aan de linkerkant spelen, maar is ook een spits. Maar t gaat natuurlijk om de zeg maar een pinchhitter die aangetrokken gaat voor een enkele discussie. Dat moet natuurlijk Luuk de Jong zijn. OK. Die heeft gewoon uhm. Op de momenten dat het nodig was heeft hij gewoon gezorgd dat ie deed wat hij moest doen.

[00:29:26]

Die als sabayon. Ja, maar los daarvan, die speelt bij zijn Vieja in een grote competitie is daar belangrijk. Hij heeft in de grote wedstrijden daar heeft hij belangrijke doelpunten gemaakt. Uhm maakt al onderdeel uit van de selectie, dus dat is dus totaal niet in vragen of die gewisseld moet worden voor Weghorst. OK, maar dat betekent wel dat. Euh. Hoe goed Weghorst ook speelt in Duitsland, want die doet het fantastisch.

[00:29:48]

Euh, dat die ten alle tijden kansloos is om naar het EK te gaan omdat Luuk de Jong een een en een ja, of je moet geloven dat Luuk de Jong of Wout Weghorst misschien eerste spits is en dat er een andere rol is weggelegd voor Memphis Depay. Dat zou kunnen. En dan ga je dus met en met een lange spits in de punt spelen en dan ga je. Daaromheen ga je iets verzinnen, dan zou het kunnen. Maar als de vraag is wie is de beste pinchhitter, dan is dat 100 tegen 0.

[00:30:11]

Luuk de Jong. Wel interessant is uhm. En ik. Euh, ik. Heel wat mensen die met Weghorst werken. Simon Cziommer. Dan heb ik ook wel eens over gesproken en die je strak in de begeleiding zit met een mij. Heeft wel echt dat er snoeihard gewerkt, want hij wil zo graag naar Nederlands elftal en dat lijkt me aan. En aan de aan de punten waar ie h waar de kritiek op wassen dus, want hij was namelijk niet zo'n goede kopper.

[00:30:32]

Dat was het grote verschil met de met Luuk de Jong, die natuurlijk als kapstok ook 25 meter van de goal euh kon functioneren want Weghorst helemaal niet had. Daar is ie zo ongelofelijk hard mee aan de slag gegaan en dat schijnt. Dat lijkt er nu op dat dat wel beter wordt. Ja, hij blijft ons wel verbazen. Weghorst. Nou ja, maar dat lijdt geen twijfel. Ik heb echt heel veel waardering voor wat ie laat zien bij Wolfsburg, want dat is absoluut de klasse.

[00:30:57]

Maar toch binnen de constructie van het Nederlands elftal. Die selectie? Euh ja, dan is het toch altijd de Jong boven weg? Of ik denk ook treft?

[00:31:03]

Ik denk ook dat we niet moeten vergeten dat er mee gaat. Doe ik nu al een jaar later met het EK. Dus altijd gesproken over een bepaald groeps, een bepaalde groep die dit ging doen. En dat was altijd Koemans en euh, zijn stokpaardje. Weet je wel, kom er maar eens tussen. We hebben deze club maar deze club. Gaan we dat doen? En niet alleen de voetballende kwaliteiten, maar ook het hele euh. De Spelen die we nu hebben, daar moet je wel van goeden huize komen.

[00:31:23]

Daarom heeft COBOL nog steeds een hele grote kans dat hij ook meegaat naar het EK omdat ie toch belangrijk is voor het groen. Maar Frank de Boer natuurlijk wel daar iets minder mee te maken. Inderdaad dan Koeman. Als je op dat jij dan de baas wordt, dan hoef je niet zoveel af te aan te trekken. Van de bondscoaches zie ik dat dat dat proces met die club wel ook wel bewaakt en dat ie. Ja, hij heeft natuurlijk wel dingen gedaan met de mensen erbij gehaald die daar ook al daarvoor bijgehaald Brusselse steng.

[00:31:47]

Ze bedoelde dat. Dat was onder Koeman dan nog.

[00:31:51]

Tja ik. Ik wil even naar t middenveld Frenkie de Jong, de sterren van de hemel om Barcelona gisteren ook weer als laatste man zelfs weer ingevallen. Hij had gisteren een 100 procent basis percentage als invaller. Ja, alles in 80 is toch mooi.

[00:32:06]

Wijnaldum die? Uhm nou ja ok. Het gaat niet geweldig met Liverpool, maar hij speelt alles. Staat tuurlijk in Oranje niet ter discussie als nummer 10 in in. Nou ja, die rechtermiddenvelder positie over. Uhm, dat is ook nog wel een tombola toch? Maar ie is is Gravenberch. Hoewel ie deze week nog meer zei bij ons in een interview dat die positie links op het middenveld waar ie nu bij Ajax speelt, hem het beste bevalt. Maar is Gravenberch dan een van de belangrijke kandidaten om toch de derde middenvelder te worden?

[00:32:32]

Nou ja, dat zou kunnen.

[00:32:33]

Ik wil hem wel even zien dan op die positie, maar hij heeft wel alles in huis om op het middenveld van Nederlands elftal thuis te horen. Klaassen heeft daar nu de laatste wedstrijden gespeeld waar we maarja niet altijd even tevreden over. Niet helemaal terecht hoor trouwens als je ziet wat voor werk. Zeker ook tegen AZ scoort. IE wil niet zeggen dat we dat we totaal ontevreden zijn waar niet altijd even tevreden. Maar voor de zekerheid met jullie checken. De droom, die is toch zeker van zijn ticket?

[00:32:58]

Als ze als zou je zeggen versnel ja dus. Ik denk dat met name in die grote wedstrijden Nederlands elftal gaat als het goed is een aantal hele grote wedstrijden spelen tijdens de EK. Dan heb je De Roon misschien wel het hardste nodig dus. Uhm, het gaat eigenlijk ook.

[00:33:09]

Kijk naar het middenveld middenvelder. Ja nou ja je. Klaassen, Gravenberch, Propper. Dat zijn dan de kandidaat waar Pröpper tekeningen niet meer kan. En dus eerder hoor. Dus linkermiddenvelder voor de rechtermiddenvelder heb je dan Klaassen en en de Roon.

[00:33:23]

Dat lijkt me meer dan genoeg. En dan kun je Gravenberch heeft wel meenemen. Die kan zowel links als rechts heb. Ik koop mijn isnog en dan uhm, kan geen Donny van de Beek en Van de Beek. Nou ja, da's is meer een 10 natuurlijk. Is een concurrent van Wijnaldum, maar toch gek. En zolang net ja, veel te onervaren. Kan allemaal nog niet, dus veel te vroeg. Gravenberch is 18 jaar. Dan word je er helemaal niet over.

[00:33:44]

Nou dat is dat hè?

[00:33:46]

Dat dat dat klopt. 18 jaar. Uhm. Maar dat is grappig. T Is toch dicht bij huis? Dan ga je daar dus anders over oordelen. Ah ja, goed. Los daarvan. De jongen die speelt als. Die 28 is precies dus. En dan schijnt ook wat champions die wedstrijden gespeeld te hebben ook dat maar eens met de week, want dan met 2 0 zetten.

[00:34:03]

Ja, dat is dus een ander. Vindt het een andere discussie. Euh, we oordelen wat makkelijker over me. Ik zou voor Gravenberch in ieder geval gaan gaan gaan meenemen, maar je moet ook een een. Tuurlijk de rode zeker van zijn ticket voor t Balans. Als je die nodig hebt op middenveld, maar met een Frenkie de Jong als je daarover hebt op het middenveld en Gravenberch. Ik ben al extreem benieuwd naar een combinatie Gravenberch Frenken niet of ik ook.

[00:34:24]

Wat heb je heel veel creativiteit, heel veel, heel de tweede 2 die durven in te dribbelen durft te passeren. Tot meer dan.

[00:34:31]

En dan dat. Je had Hesbaye niet verdedigen. Nee, nee, ik ben een echte.

[00:34:36]

Echt wel. Euh, waar? Gravenberch gaat mee. Daar zijn we wel zeker van.

[00:34:39]

Naja, als hij zich zo blijft ontwikkelen dan dan lijkt het me wel. Maar ik bedoel die gaat denk ik wel gewoon door nu geselecteerd worden en de kans dat we die zien is ook nog wel vrij. Euh aanzienlijk.

[00:34:49]

OK, wil ik nog even naar de rechtsbackpositie. Daar is Dumfries 1. Die heeft al kunnen mee kunnen boeken. Uhm, maar de andere euh. Hateboer, Karsdorp, Veltman, Tete en misschien zelfs wel. Is dat ook Karsdorp? Is wel interessant natuurlijk. Staat nu wekelijks bij bij Roma in in de basis.

[00:35:06]

Maar ja, ik vind stemfies gewoon de absolute nummer één. Ook qua persoonlijkheid. Captain van PSV. Euh, laat de wedstrijden goed gedaan. Is weer terug. Wat een beetje een dip. Euh, dat vind ik geen discussie op dit moment aan die rechterkant. En dan ga je naar tweede keus kijken. Ja, vul het maar in. Karsdorp zou kunnen. Euh Veltman wat minder. Wat mij betreft staat Karsdorp nu op een tweede plek. Als je t als je t zo in een rubriek moet gaan gaan in zeventien wedstrijden gespeeld in de Serie A.

[00:35:37]

Goed, echt wel gewoon een goede. En als hij fit. Dat heb ik toch altijd wel een goed gevoel gehad als hij fit kan zijn. En dat daar lijkt het nu op. Dan is natuurlijk echt wel als in aanvallend opzicht ook mentaal.

[00:35:48]

Welke speler? Waar toch vaak getwijfeld is aan zijn mentaliteit en zijn vermogen om zich honderd procent voor de sport in te zetten. Als dat euh. Kijk, er is altijd een moment en een carrière dat je die omslag kunt maken is dat dat het kantelpunt wordt bereikt. En misschien is dat dit seizoen wel gebeurd bij Rick Karsdorp. Dan kun je alleen maar hopen, want de kwaliteit daar hoeven het eigenlijk niet over te hebben. Dat was in zijn tijd bij Feyenoord al en het is niet voor niets dat die destijds naar een toch wel een topclub als AS Roma is gegaan.

[00:36:17]

Als dit nu ook daar laten zien. En dan is er een interessante speler, maar vooral omdat die natuurlijk aanvallend ingesteld is. En wij willen graag. Met die Beks willen we gewoon naar voren en dat is een onderdeel van het spel. Hij past daar wel beter in dan TT, beter dan Veltman. Hij is misschien wel eisen aan de bal, beter dan Humphries. Ja kijk, Humphries heeft wel die drive en die de energie, maar niet de voorzet.

[00:36:38]

Daar gaat het vaak fout. Ja en gezien. Maar aangezien ze altijd gezegd hebbende is ie natuurlijk in in belangrijke wedstrijden voor Neals elftal toch van grote waarde. Maar ook waar die. Die gaat sowieso naar het EK. Natuurlijk Dumfries D, dat staat niet ter discussie. Nee, dat lijkt me ook niet. En erna te mooi. Kunnen we dan een streep doorheen zetten omdat die in Oranje toch alle keren dat ie de kans heeft gehad het niet heeft kunnen laten zien?

[00:36:59]

Bijna alle keren staat niet op de eerste startrij.

[00:37:02]

In ieder geval. Euh ja, nee, nee, maar het is moeilijk om hem a. Ik vind ook weer moeilijk om hem a af te schrijven. Vind ik sowieso een rot woord. Maar dan komen er straks weer ineens een aantal wedstrijden topwedstrijden in de Serie A. En dan zien we weer als een man van de Champions League. En dan zijn ze zich als een gek gaan en voetballen. Dan heb je toch het idee Vieja is gek als je hem niet ergens op tijd Atalante Real en hij zal er weer twee inschieten of 3 voorbereiden.

[00:37:24]

En dan hebben we het leukste om over te praten. Minder dan. Dan is er sprake van van enige beelden. Want dat blijkt ook wel uit dit verhaal. Toch dat we de keuzes op sommige posities hebben. Dat is een 4/5 man. Ja, ja en nee. Dat er geen enorme schaarste is voorgevallen was het slechtste berichtje kwam uit Liverpool van Klopp, die zei dat Van Dijk dit seizoen niet meer zou spelen. Dus uhm ja, dan is de kans dat ie tijdens de EK gaat voetballen toch opgevuld.

[00:37:47]

Ben benieuwd of daar ook nog wat clubbelang bij zit. Ja, natuurlijk zitten clubbelang bij. Maar dat. Daardoor maak je het wel lastiger om euh. Maar dat wordt natuurlijk een dat er dat dat spel komt natuurlijk straks op de wagen. Dat weet je wel. Euh dan dan? Dan krijgt die A bij Liverpool. Als t m daar een klein beetje speeltijd geven dan. En dan zeggen ze hier dan kan ie mee naar het WK. En als ze hem daar geen speeltijd geven dan.

[00:38:06]

Dan gaan ze natuurlijk in de in de steigers om omdat ze bang zijn dat ze daar zal ik worden. Zal ik al financiële én een andere tegenovergesteld als je moet hopen dat Liverpool tot op het eind van het seizoen nog ergens om speelt en dat ie dan nodig is. Maar niet met de titel Wat? Wat de clubs ook. Wat de club ook wil. Dit gaat echter een beslissing zijn van Furdjel zelf.

[00:38:25]

Uiteindelijk ja natuurlijk. Als hij wel fit is in mij en hij wil zich melden bij ons elftal, dan zal Liverpool hem ook niet tegenhouden. Maar het is wel een race tegen de klok. Dat is. Dat is natuurlijk een ding wat wat zeker is. Uhm, dankzij jullie bijdrage trouwens. Daarover gesproken zal gekraai in Donk. Ja ja, ik kan het als Reichsführer-SS 34 hoor.

[00:38:44]

Maar het gaat er over Babel. Maar die Donk, die is die scheiden. Maar ja, jij hebt wat moeite met het optimisme over Noa Lang, maar je komt wel Matera met draaien. Denkt nu eindelijk.

[00:38:55]

Daar heb ik natuurlijk wel even gebeld en niet over n voorzet. Euh. O maar mag het ook allemaal? Je zegt dat ie het erg goed doet. En die heeft een beetje verstand van voetbal, maar wel zes jaar lang. Euh, ging het een stuk minder met een taal als die? Dank jullie voor de bijdrage. En Bert Verbeke Deinze. Waar moet je ook mee hier komen? Alsof.

[00:39:12]

Ik ga met heel veel plezier naar. En C. VWV als ik zometeen van de productieafdelingen hier een stok krijgt die langer is dan anderhalve meter om interviews te doen na afloop.

[00:39:23]

Jan, jij mag jij? Neen, eigenlijk waren deze week. Ik hou jullie allemaal in de gaten. Dat is nog een hele zware taak, namelijk rusten en jezelf en jezelf. Niet ingedeeld deze week met dat je twijfelt of ik ne se V.V.V. Zou doen, maar ik dacht dat jij daar toch de beste man van was. Dat vind ik ook een elshof perfect. Gaat het hier een wedstrijdje vormen. Nee, echt een wedstrijd voor jou. Met een lekker stadion voor is het wel leuk om mee naar de Goffert te gaan?

[00:39:43]

Rommel is niet leuk, maar is niet open. Alles is buiten, dat is lekker met het weer ook echt waar. Lijkt me een mooi afsluiten denk ik. Nou, ik denk dat de mensen ongelooflijk veel medelijden krijgen hoor. Dank u voor het luisteren. Deze podcast van de NOS. Euh. We zullen alles op de voet volgen en we zijn soms in de stadions. Euh, komend weekend sowieso een volle week. Maandag zijn we weer met een hele verser podcast.

[00:40:05]

Prettige week en kijk je vooral uit op de weg.

[00:40:10]

Dit was de NOS Voetbal Podcast. Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.