Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Horowitz, Johan Toprak. Geloof ik nog in de kleedkamer? Nergens meer. Obsession. Alles ligt. Ajax is landskampioen Paxman. Jans met een thuiswedstrijd? Ja, een stukje thuiskomen. Is dit voor jou thuiskomen? Ik ben in een bad gepland. Wat? Ja, het voelt meteen heel warm, maar je moet wel omhoog zwemmen. Nog even langs de snelweg. Wij Wijdemeren meren heel kort als jij dacht jouw hele leven aan de redactie van Voetbal International. Dacht je dan aan zo'n pand of niet?

[00:01:09]

Ik zie dan toch zal waarschijnlijk heel veel mensen een soort voetbalkantine vormen waar als je binnenkomt, mensen achter de tafelvoetbal tafel gaan, het hooggehouden zijn. Of dat net dat je net tegen Guus Hiddink aanloopt op de weg naar buiten.

[00:01:21]

Maar het is wel dat voetbal tafel om dat dan. Dat ligt wel aan hoor, want anders liggen die hier wel ballen dat er wel wat gebeurt. Maar ja, nee, ik ga verder het beeld schetsen waarin je binnen. Het is mooi, want het ademt wel. Elke Keerstraat en Oud Voetbal boek van 8 tot 18 83 staat langs de muren op gelijnd. Mooie foto's van euh, ik zag Cruijff. Ik zag het elftal van achtentachtig. Het mooie stel het is vanbinnen gaat het de goede kant op.

[00:01:49]

Maar t is wel als je komt aanrijden. Ik, ik ben naar euh, uitvaarten geweest. Gezelliger, gezelliger aan en aankomst. Maar goed, het is dus ook past bij ons in de zin dat ik kan ademen in een station waar een hendaye station met woesteling staan en is. Daar staat een hele trits parkeerterrein. Echte. Nee, ik moet zeggen wel even wij zaten toen in Gouda. Altijd tot een jaartje of vijf geleden zijn we naar Utrecht gegaan.

[00:02:16]

Flikker ook verder prima.

[00:02:17]

Maar dat ging nog echt de sigaar, want van Gouda was een oud bankgebouw. Als je binnenkwam dan liep je daarmee zeggen tegen een denkbeeldige muur op voor een rook. Euh, en dat was echt het kwamen op maandagen bij mekaar. En er was ook nog de tijd dat er ook echt gewoon officieel gerookt mag worden. En ik weet dat je op maandagen dat je vaak wel een beetje ouwe kloffie, want als je dan s avonds thuiskwam. Dat was gevoel alsof je een stapavond had gehad, een avond stappen thuiskwam.

[00:02:42]

Buiten hing. Want als je die in je kamer studentenkamer liet hangen, dan kon je. De volgende dag kon je amper ademhalen. Dat was een beetje het maanden gevoel naar Utrecht. Daar zit je in de stad. Denk je mooi in Utrecht, de stad. Maar dat blijkt wel. Dat maakt uiteindelijk geen zak uit, want het was ook gewoon een statisch pand. En van binnen ademde dat dus geen voetbal. En nu zijn we na De Meern waar we nu zitten en er zitten op een industrieterrein.

[00:03:02]

Denk ja, precies wat je zegt van buiten denk je. We zijn beland, maar gelukkig. Het verschil is als je binnenkomt, dan is het wel overal. Voetbal. Voetbal is eigenlijk ziek. Mag ik daar ook niet over zeuren?

[00:03:13]

Zo ja, dan Van der Meer naar de Arena zijn gegaan. Dus dan moet je ook even aan wennen. Wel goed, maar we zijn hier. De intro was anders die we de juiste schaal. We wedden dat we zijn die als de Pontisch podcast volgens mij net ook bij binnenkomst. Ik versproken. Ja, dat zullen we gewoon blij blijven. Gewoon doen.

[00:03:33]

Ja, we kunnen toch een beetje alsof je je nieuwe vriendin bij de naam van je oude vriendin noemt. Blijft toch een beetje pijnlijk. Maar nee, pak schaal. Het is kapot. Wat laten we zeggen? We hebben natuurlijk opgeroepen van Kom met de naam door was heel kort eventjes terug. We hebben twee jaar panty's podcast gemaakt waar je bij af zou afkicken. En nou ook kort even gesteld. Ik zit nu natuurlijk bij V. Ik ga heen. 2 Ajax podcast in een week maken zoals ik heb aangegeven één keer met jou ik.

[00:04:03]

Wat tamelijk vermoeiend. Dan moet ik al een paar dagen voorbij komen. Langer dan twee te gaan doen. Eentje voor en eentje voor afkicken. Ja, dat slaat gewoon nergens op. Om ook sowieso inhoudelijk twee keer zo lang te gaan doen. Dus ja, het moet gewoon op het avontuur bij je, bij de vrienden van afkicken. Nou ja, toen hebben ze jou transfervrij laten gaan. Ja, ik mocht, uh ik. Ja, ik kon natuurlijk niet zonder jou verder.

[00:04:25]

Bij jou was de optie even kort. Of inderdaad verder. Misschien bij afkicken met de Panties podcast, maar jij comitia mij een beetje als een assistent trainer die je met de dessous op mijn grillpan natuurlijk.

[00:04:38]

Nou, ik moet wel eerlijk zeggen het nukes over nadenken komt er toch best wel naar. Ik denk nou ja in dat het in de kern de voetballerij dus. Dat jij je solidair verklaart. Ja, juist het moest. Dat was eigenlijk geen andere optie.

[00:04:50]

Als je dan een paar weken fout doen dan worden je ontslagen en dan heb je weer een heel andere ander verhaal.

[00:04:55]

Natuurlijk weet wat goed te zijn. We gaan met 5 volle bak door met de Panties podcast op alle vlakken. Alle eigenlijk alles blijven dezelfde dat je alleen de naam is anders dan reven. Want de Panties podcast.

[00:05:08]

Ja en ik had zat eerst te denken moet je dan? Hatem Trabelsi Podcast of the Hyung Suk podcast weet je in de quilt beleid, maar dan ga je toch een beetje kliekjes op een andere manier serveren. Dan moeten we gewoon niet willen.

[00:05:20]

Nee, en ik denk om terug te komen, want we hebben. Kijk, het leuke vond ik de afgelopen twee jaar is toch wel echt wel de binding. En dat klinkt heel aanmatigend, maar de binding toch wel met alle alle luisteraars. Want die hebben we zo vaak over gehad dat krankzinnig is waar je de reacties over kreeg. Dat ik soms ook wel het gevoel had van jou. Ik kon geen kranten of tijdschriften vol schrijven met andere voor Ajax, maar één keer met jou.

[00:05:42]

Wat? Een jongen komt op Schiphol. Als je daar naar uit verzet van de Ajax supporters tegen die allemaal nog maar beginnen te schreeuwen. Met naam dat het ongemakkelijk voelt. Waar dus de binding met de dame ook de opbouw. Wel leuk dat wij willen, zegt Jol. Wij kunnen een naam verzinnen, maar verzinnen jullie maar namen. En toen kwamen de. Ik moet wel zeggen via alle platte vormpjes tot de Arce Kuenen en we zijn aan toekwamen. Bizar veel reacties waarbij pak schaal podcast was.

[00:06:10]

Wel echt booi voor de meest populaire het is. Ik vind het wat je. Tja, dit is natuurlijk niet de aanvoerder. En dat moment dat hij dat zei het was ook echt nog wel zo. Nou, ik weet niet of het uiteindelijk een kantelpunt was, maar het was zo'n belangrijk moment in de jacht naar de titel en dat Ajax niet weer op z'n Ajax effe door z'n vingers liet slippen.

[00:06:29]

En ja, jij gaat hier makkelijk overheen, maar ik ga mijn zij het eigenlijk niet zo heel veel. Jij weet dat het wel eens deze pestkop is. Werd wel eens gevraagd en hij praat natuurlijk op. Ja, hele knuffel achtige manier. Ik heb m al wel eens een dikke kuisvrouw Ajax genoemd, ook omdat die natuurlijk altijd de Servische Dirk Dikson. Super sociaal wenselijk, altijd alles. Maar toen. En toen kwam ook Wooster V. Bij hem de ruit van pak schaal.

[00:06:53]

Maar dat is gaan leven tijdens het kampioensjaar. Toen heette dat gewoon een paar keer geroepen.

[00:06:57]

Ja inderdaad, toen euh. Kijk. Hij was sowieso volgens mij bezig om Nederlands te gaan praten. Dat vond hij zelf ook belangrijk. Nou dat zie het nou weer. Euh. Maar in het begin was dat soort hele schattige mengelmoes. En dan was ik ook erg naar z'n woorden uit zoeken. Dat kwam ook niet, dat soort. Kijk, als je hem op het veld citadis dan is het ook gewoon een soort euh sergeant die zijn troepen aanvoert, maar achter de camera, voor de camera of achter de microfoon.

[00:07:23]

En dan zeker als ie nog Nederlands te leren is, dan wordt het allemaal een beetje pruttelende. Maar wie niet? Hoe pak Schaevers wel meteen daardoor een soort cult uitspraken voor onder supporters echt gaan leven of niet pakken? Ja, maar iedereen weet wel meteen kijken. En dat is natuurlijk fijn als je niet heel erg Ajax volgt. Denk je Paks Gaal slaat dat op schaal bitterballen of wat het is dat je moet een beetje in. In de in de in het wereldje zitten om te snappen.

[00:07:47]

En dat vind ik dan wel heel erg daarbij. We hebben we gezegd dat mensen bij Pantelic die dit niet kende de Pantelic podcast zeiden, maar ook we gaan de PACS kapot.

[00:07:58]

Wat natuurlijk ook de prijsvragen vragen. Want het blijft natuurlijk Nederlanders altijd alle luisteraars niet iets insturen als ze niks kunnen winnen. Dus de Robin die heet en dus zelf het pak schaal. Robin van Leeuwen. Robin van Leeuwen die. Die kwam de gelijk keek. Heel veel reacties op die eten zelf. Pak schaafwond. Je kreeg vervolgens je natuurlijk, zoals alles wat het ook gekopieerd in antwoorden op een pak Schama. Robin was de eerste die dat is echt op de Pax.

[00:08:24]

Eigenaar was. Ik kent hem ook niet zo dat dit nu ook niet bij elkaar op de koffie moet. Dit en dit wordt hem nog wel gelijk. Nee, hij stond achter mij. 1.

[00:08:38]

Werd Tottenham Ajax in Londen toen? Euh. En ja, komt me collecteren toch wat we hebben uit ge uitgelogd. Hij heeft de 50 gewonnen en we hebben laten weten dat het nieuwe uitshirt met pandemische achterop gaat. Daarom moet Mister Paks schaaltjes maar een mooie overbrugging. En hij komt m volgens mij. In de volgende uitzending komt ie langs weer in dit gezellige klinische gebouw met een fantastische M. Formosus centraal gelegen Jeunet slingerarm ook gewoon effe voor de microfoon. Het is dus wel gewoon t is niet iemand is geen t is geen capote of O of iemand die als ie hier binnenkomt en je ziet er fijne Chartier anger dat ie gelijk de boel in de hens gaat.

[00:09:14]

Schuurtje afstekende nieuwsstudio bezetten je v. Je zit hier een half jaar gelijk het einde van de jaren stadionverbod en je staande achter jou. Bij Spurs uit de die kun je er goed bij hebben dat ik dit geel jou. Want ja, voor mij heeft het inderdaad een bepaalde lading pak. Leuk he? Of mij heeft het nou ja. Doordat jij het zei. En de dotje. Ik zag auto's voorbijkomen. Verder wat ik zeg ik. Het is wel een beetje gaan leven helaas, de laatste weken door die inzendingen.

[00:09:46]

En ik heb in Oostenrijk vorige week met de met de Thalys gezeten en toen heb ik hem ook met hem overath. Hij kende de Pontisch podcast De was voor mij geen vaste luisteraar. Natuurlijk wel natuurlijk. Hij kende het wel, maar we hebben wel verpanding gehad natuurlijk. Dat is natuurlijk ook een link, maar ik heb het ook kort over de Pax Gaap podcast en hij vond het echt mooi. Dat is een zegen en we hebben ze zeker. En ik sluit niet uit dat er ook een moment komt dat ie dat ie langskomt een keertje.

[00:10:15]

Maar nee, hij vond het leuk dat we me dat de pax op wat hij vertelde dat het iets was en dan moet ik goed luisteren. Het was allemaal. Hij vertelde dat het ook een beetje vanuit Daley Blind werd gekomen toen in de kleedkamer het over hadden moeten die schappelijk is en dat dat dat hij dat zei. Dat was ook een beetje een één tweetje tussen hem en euh. En Daley Blind volgens mij. Dat heeft ie verder uit, maar daar gaan we hem hopelijk een keertje in de komende jaren een keertje gaan naar ons dan graag.

[00:10:41]

Dan gaan we. Inderdaad, je was op vakantie in Oostenrijk. Je bent een dag op vakantie geweest, gaat ervoor over hebben we zitten in de oefenperiode? Jij noemt de modèle blind. We moeten treffen. Want euh ja, we zijn geen medisch expert. En ik weet niet of jij heel erg in detail weet wat er nou gebeurd is en gaat gebeuren. Maar toch ook. Ja, het is een groot onderwerp. Of we hebben. Ja, we zijn bijna aan het einde van de oefenperiode.

[00:11:05]

Dat is de verdienste van de voorbereidingsperiode. Dus laten we daar nog even over hebben. En voor de luisteraars die euh, mee zijn verhuisd. Die kennen natuurlijk spelers, paspoorten en grill burger challenge. Alles gaat door. Wegdeel Goossens, SPDC paspoort ja en zelfs jij die nog steeds moet. Maar ik heb dus ja, je hebt nog steeds nog nooit een ketsten entertainment. Je kunt me alle alle McDonald's gerechten voorschotelen en dan kan je precies vertellen. En en en er zijn VIP, maar dvb t zit ook niet echt op mijn route.

[00:11:36]

Zit er in Leiden geen VB? Ja, die zitten wel ja. Maar ik weet wat er gaat gebeuren deze week.

[00:11:41]

Dat ik bij de Veluws ja, die ga ik voor je en dan ga ik en ik moet ze nog steeds bakken, want dat is natuurlijk wel. Ik word er terecht door sommige luisteraars op gewezen van. Nee, dat niet. Freek Jansen meneer grijs geel, Gilberts bakken. Kijk, ik kan me nu wel een beetje verstoppen achter Corona naam, want het is verzinnen om vergeetboek te gaan pakken als er toch niemand je komt opeten. Maar we gaan het komend seizoen.

[00:12:00]

Gaan we het licht uit? Het is simpel werk. Dat is met een sensor. En t is altijd heel treurig. Als je in je eentje staat te werken en het licht gaat uit, dan moet je ook echt heel spastisch met je armen langs de sensor aan mijn kant.

[00:12:16]

Dit kan ook wel zo zijn dat dit het geluid is dat we jou hebben binnengehaald. Ja, dan moet je het ook niet. Voor niks gaat de zon op, dat moet. Aan de andere kant moeten we ook wat uit.

[00:12:26]

Er kunnen ook in het donker een podcast opnemen. Dat is prima. Nee, dat is de ware Libertador Oostenrijk.

[00:12:32]

Ik heb je wel eens bruiner gezien na naar Valencia en alle andere tripjes. Maar hoe heb je t gehad? Heel mooi was het voor mij. De combinatie vakantie met t met gezin was lekker was in Oostenrijk aanraders. De luxe vakantie resoluut ja, ja, nee, eten is echt de dag. Ik ben eigenlijk op gekomen dat ik de afgelopen heet Lichtfeesten aan de afgelopen 5 jaar en ook in de andere kamer. Afhankelijk van waar iemand anders de afgelopen 5 jaar of 6 jaar van de afgelopen 6 jaar vijf keer met met afsturen in Oostenrijk geweest.

[00:13:01]

En steeds als ik dan terug even van trucjes kwam, dacht ik van nou, dit is echt wel een heel leuke locatie om het met je gezin naartoe te gaan. Want er is natuurlijk van alles helemaal voor met kleine kinderen. Wat dan? Rodelen?

[00:13:13]

Euh, sla nu natuurlijk doordat ik influenzavirus eerst bij een gigantische burgerlijke vakantie uitkomt. Nou nee, wat mij opviel.

[00:13:26]

En dan moet ik wel lekker eten, maar voor de. Voor de US. Dat wist ik niet. Daar ben ik achter gekomen voor de skiliefhebbers. Misschien, maar dan zit je bij zaten in alle Pach. Dat ligt één dag verder dan Siedler taal. Daar komen zoveel op. Uhm en daar heb je dus zaten dan in de bergen. Dan kun je met die grondels omhoog. En in de winter is wintersport is natuurlijk logisch. Ik kende die grondels eigenlijk eigenlijk alleen vooral van wintersporten.

[00:13:46]

Dan ga je omhoog. En dan Daarkom in een skigebied. En dan na lang leve de lol. En dan euh, dan dan. Dan is dat t. Maar nu hebben die ook niks te doen. Zo slim die Oostenrijkers. En misschien is dat dan heel lang zo dat ik iets van mijn nieuwe Smalhart al tien jaar bestaat. In die bergen hebben ze dus bij die grondels stations hebben ze dus eigenlijk hele parken aangelegd voor kinderen in de zomer, zoals met met glijbanen, rodelbaan en springkussen s speurtochten en dan bergwandelingen, sportpaarden of elke ouder weet.

[00:14:16]

Dan is je kostje gekocht. Je moet tot dat punt komen. En dan maar dat dus prima dat je dus daarboven. En dan gaan die kinderen gaan los. En daar hebben ze ook gewoon dezelfde dingen staanders als tijdens wintersport. Gewoon die hele grote tenten waar je gewoon in de tijd lunchtijd alles kan eten en drinken. Wat ooit verboden heeft. En dat ga je dan uiteindelijk ook weer doen voor veel te vergroten. Ze hebben gewoon die luxe tenten die voor mijn gevoel altijd met wintersport, dus op een strand.

[00:14:45]

Nou ja, wel eentje jawel. Maar die illusie met kinderen heb je die illusie wel laten varen. Denk je dat? Maar goed, dit was verder prima en we een meertje in de buurt. Het was allemaal leuk en prima. En en nee, het was hartstikke leuk en ik had mijn negende vakantiedag. Dat was mijn uitje naar euh, naar Ajax. Daarnaast was hij de vorige podcast hebben genoemd van. Ja, ik keek heel veel reacties op, want ik ging even broodjes halen.

[00:15:09]

S Ochtends zagen we s avonds terugkomen, dacht ik. Ik merkte ook wel op dagjes 7/8 dat het gezin het ook wel prima vond dat ik gewoon even een dagje uit was met je hoofd.

[00:15:21]

Ook bij de bij de training ook wel effe rustgevend. Dat ben ik, maar daar ben ik een fantastische weg. Euh, want het was ongeveer een uur in een kwartier rijden en een fantastische weg over de Gerlachus pas koningslijsten. Schijnt ook bekend te zijn. Dan ben ik langsgekomen. Daar ga je echt gewoon 500 meter de lucht in. Euh, vier van die Cosco wegen de berg over en dan kom je in Salzburgerland bij Bram Berg van Bitcoin al. Dat was mij.

[00:15:43]

Dat was ook weer een hele mooie tocht, maar wat mij wel aangreep en dat is nu wel een schakelaar waar serieus dat ik. Ik moest ook door Cielen taal. Een laatste keer dat ik een Cielen taal was was het 2017 met me. Met Nogi. Met het Keiser. Met met de T. Met het drama en ik Reedie dat dié zielen telt. Daar moest je eerst een heel bijna helemaal doorheen en vlak voor Maio voor, dus vlak voor dat hier Pach waar dat gebeurde op het veld.

[00:16:06]

Ga je dan omhoog de bergen in? En heel gek gevoel toen daardoorheen, want ik zag toch een bepaalde lading op het Russisch.

[00:16:14]

Nooit meer terug geweest. De taal staat voor mij synoniem voor Nouhi en synoniem. Ja, hoe mooi dat ook is van Vanda niet terug hoeft te komen en toen daardoorheen dat het toch heel erg aandoet aan die momenten dat je daar langs het veld stond. En het is allemaal ziet gebeuren. En en de ja. Ja ik ben het.

[00:16:34]

Je kan vzvz. Ik ben niet emotioneel. Je dat heeft me niet superveel gedaan. Maar toch dat dat over je dan toch op zo'n moment als je gewoon zo'n visuele prikkels krijgt en dan gaan er gaan allemaal deurtjes open. Ja, nee, ik heb het wel eens vaker in die week. Ik weet nog die dag van tevoren voordat het gebeurde. Toen gingen zij met die fiets met die blote buik de bergen in. Ik heb het wel verteld en dan gingen ze tot op bepaalde hoogte de bergen in.

[00:16:58]

Achter mekaar, beetje als soort soort cooling down van de training cooling down. Wij zouden de kapotgaan maar voor hun was afkomstig uit fietsen en ook wij gingen toen ook. Ik weet dat toen. Volgens mij was het met Mike Verweij, gingen wij ook euh euh. Een deel mee met de auto niet en stopten we ergens wat dacht wel eens best wel mooie foto te maken. Het kwam ze daarna naar beneden. Echt gekozen. En ik weet niet dat de Noeri voorbijkomt.

[00:17:24]

Die zou gewoon staan en die ging vol in de remmen. Met gevaar voor eigen leven klinkt het gek, maar men weet wat ik bedoel. En die stopte om zodat wij foto's van hem konden maken. De twee die de twee duimpjes omhoog. Ja ja, dacht dat. Die foto heb ik nog steeds op telefoons staan. En ja, met de weten wat daarna allemaal gebeurd is. En en en het hele drama dat. Dat zijn echt van die dingen die.

[00:17:49]

Ja, die raken wel. En euh ja, natuurlijk wel naar de trainingskampen van Ajax rijden. Dat is toch wel eventjes dat? Ja, dat komt wel op. Komt wel binnen. Ja, daar gaan we in één keer keertje pittig.

[00:18:01]

Het is wel even een leugentje om de actualiteit, maar je weet natuurlijk. Vorig jaar rond deze tijd lag het ziekenhuis was vlak voor mijn zoon geboren. Ja, we kunnen allebei nog steeds niet langs het VU ziekenhuis in Amsterdam rijden.

[00:18:14]

Het is gewoon nog Ocko, maar daar heb jij. Daar heb je echt wel 2 3 maanden door. Jouw zoontje was veel te vroeg geboren na 2 maanden te vroeg.

[00:18:24]

Ja, en nu wordt dus over tweeënhalve week wordt ie n.

[00:18:27]

En ja maar het gaat allemaal goed hoor, dat hij rustig doet alsof ie acht 28 jaar in de als compote in de mijnen heeft gewerkt. Dus wel effe heftig, want dat houdt m ook elke nacht wakker. En ons nachtwake. Vooral als je kijkt naar wat elf maanden geleden ons voor horrorscenario was voorgespiegeld. Als je kijkt naar hoe groot en en sterk en stevig en grappig nu is, gaat het fantastisch.

[00:18:50]

Maar ik bedoelde meer als link. Dat heeft iedereen. Je hebt. Iedereen heeft het al leuk. Je hebt van die plekken waar je. En dan kun je daar heel vrolijk 1 3 rijden en dan zie je iets. En dan wordt dat. Euh. Ja, maar daar heb ik dan maar. Daar komen ze ook met Blind nu. Als ik dat wat blind nu zie en dan heeft elke Ajax zie je kunt het niet. Het is heel apart en we moeten ze verder ook.

[00:19:12]

Je kunt geen enkel geval met elkaar verband trekken, maar het is wel dat je denkt jeetje dat dit weer gebeurt. Hoe Ajax?

[00:19:19]

Want die speelde ook heel naar de grond te gaan op TV 1. Maar goed letten daar. Laten we daar wel even apart over blind hebben gedacht.

[00:19:28]

Want jij weet neem ik aan als held ontvangen in brandweg of bij de ouderen. Maar kom je doen? Nee, we hadden daar wat het is. Ze hadden Persan georganiseerd, het normaal trainingskamp open, nu als trainingskamp besloten vanwege cupola en om alles maar op. En dan was op de vrijdag hadden ze dus dan de media uitgenodigd. Dixit, die was van Het Parool en Johan Inan. Wat de a d e Junck op tijd tijdje was namens Telegraaf. En ik was namens Ufjy dus met z'n vier op bed Malik.

[00:19:58]

En dat was dus 5 Nederlands media waarder. Op zich is dat hartstikke. Dat was perfect geregeld. Tot we zagen hoe de hele training. We zagen ook het tactische gedeelte en wat daarin bijzonder is. Normaal dan had ik daar er geen pottenkijkers bij. Nu liet ie als wij wel onder voorwaarde dat er niets werd gefilmd door de tweede, de tweede persoon in anderhalve week tijd die mij niet mij aansprak. Want het was gewoon een algemene regel van Ajax.

[00:20:21]

Maar ik mocht natuurlijk wel. Fox mag geen camera, bril of geen beelden mee schieten in een stadion. Zoals ik al heel eervol dat ze mij volgen beeldvlak. Maar in dit geval deden we natuurlijk ook niet. Maar wat je wel zag was wel gewoon met je eigen ogen. Echt een training die je die je die je ziet en waar je toch wel heel veel van opsteekt. En ook hoe hij bezig is. Hij was echt heel minutieus bezig met en met de ploeg.

[00:20:43]

Een heel erge opbouw van achteruit via Blind en wie dan op welke positie vrij moet komen? Ja, dus dat was wel heel boeiend om te zien. Zij aan zij ook. En we moeten toch weer wat nieuws bedenken en bedenken. Grappig? Ja, dat is toch wat Denk en Ten Hag kennen? Die heeft zich echt in die periode maanden. Die maakte echt een soort literaire van dvd speler Verhenne. Die staat nog na te roken en kijkt alle stukken die de hele helemaal kijken waar afvalt winsten, boeken, noem maar op.

[00:21:07]

Ze willen toch wat andere accenten dingen gooien. En dus nee, die is daar. Die probeert dat dan helemaal over te brengen op zijn en zijn ploeg.

[00:21:16]

En natuurlijk het fantastische visueel fantastische duo met Bogarde. Weet je wat deze foto van hen samen in de bergen? Dat is bij zo'n beekje staan en je kent niet veel van vroeger. Toch wel, liet al web. Zo weet je wel, twee van die agenten die heel compleet anders zijn, maar dan samen een misdaad moeten oplossen met veel explosies. Dat zie je ook gewoon weer. En ook de etien met Türüç bijgehaald, ook die 2 van de ETA.

[00:21:40]

Je ziet het ook voor je als die wedstrijd tegen Hertha. Ook daar zitten ze met z'n tweeën op die enorme bank. Bij Ajax weet je dan of Ten Hag die er zo dat je nonchalant achterover leunen. En dat is echt een. En Bogarde is er heel wijs. Knikt Het is echt een prachtig duo.

[00:21:58]

Wat dat betreft is het een heel mooi duel om toch een andere andere Fiep dan met Schreuder.

[00:22:05]

Maar ja, het is wel grappig om te zien dat die training wat in de. En daarna hadden we interviews met Met de dag zaten we Van der Sar wassen en nam ook uitgebreid de tijd. Dus hebben we nog met ze met Van der Sar geluncht staan met de Nederlanse media. Maar die mocht dus bijvoorbeeld niet hadden AGSO Corona bubbel. Wat iedereen in dat hotel van A tot Z. Geen normaal zit. Ajax is een deel van Ajax een deel voor de toeristen en andere toeristen.

[00:22:27]

Nu niet alles was van Ajax zat hetzelfde personeel wat hun hielp. Ze hadden niemand kwam, konden ook bijkomen als er iets vanuit de stad wilden hebben. Een aparte soort tandpasta ofzo. Dan moesten ze de één persoon voor geen spelen. Dat dacht ik nou bij zo lang elke dat die elke ochtend wakker wordt, maar dan onder de deurbel, tandenstoker, deodorant of welk nummer en wat ik heb gedaan. Wie is niet Djordje? Laten we zeggen waar zo'n hele pak lijst op Patmos komt.

[00:23:02]

Dat zou misschien de waarde stijgen als ie dat als een WK zet. Precies dat kan je wel op je LinkedIn spelers zien. Kunnen we dan nog ergens slijten?

[00:23:10]

Maar goed, hier die daar hadden we ook iemand om de ploeg heen. Niet dat die dat deed. En Van der Sar? Die floot dan de laatste dagen in. Uhm, maar die kwam er niet. En de foto te veel bij hun dus die zat apart. Is daarbij nog mekaar deuntje wat ook verder prima weet ook dat je gevoel dat ze kwamen zo ontspannen of energieker voor of over dan afgelopen jaar.

[00:23:28]

Absoluut, maar vooral omdat en dat dat omdat schuddend geen voorrondes hoeft te spelen. We hebben 5 jaar lang dat gemor gehad met die voorrondes. Het is nu 8 20 augustus en precies een jaar geleden plaatste zich Ajax tegen APOEL voor de Tempeliers. Dat was een hele trits erop zitten dat je gewoon met de Zeeuw had verslagen en dan had je. Iedereen was eerder teruggekomen op vakantie en ze hadden de geest deed de klok. Ja, we al een paar keer benoemd, maar ik blijf dat toch wel?

[00:23:57]

Dat blijft wel het essentieel verschil tussen de voorbereiding nu van Ajax en alle in de afgelopen vijf jaar dat je gewoon geen Champéry in je nek hebt. Want dat zijn. Dat heeft de nou rookpauze probeerde uit te leggen en daar kan ik me horen volgen. Een competitienederlaag kun je nog rechtzetten, maar een jammerlijk nederlaag kun je 9 van de 10 keer niet meer rechtzetten. Dus de belangrijkste wedstrijden voor je seizoen heb je aan het begin van het seizoen vliesje. Die heb je gezeik.

[00:24:22]

Heb je onrust? Heb je spelers die weg willen? Heb je de transferwindow nog open is? Heb je supporters die die dan? Denk eens aan Rostov uit wat voor wat voor gedoe dat teweeg heeft gebracht. Zeker nu ook. En nu geldt natuurlijk dat de deur uitvliegen uit Corona, maar dat is toch wel. Ik vind dat toch ook wel erg spannend he? Afhangt redelijk afhankelijk. Ajax is van de Champs Like' gehaald. Dat gaat natuurlijk een paar keer gebeuren.

[00:24:44]

Niet halen? Jawel, alleen dat heeft Van der Sar ook wel wat vaker uitgelegd. Zij hebben jarenlang natuurlijk moesten schulden wegwerken. Toen hebben ze wat opgebouwd. Toen hebben ze steeds vrij defensief begroot en nu zijn ze ja, wij zijn. Wij zijn de Ajax zij, wij zijn en we gaan ook aanvallend begroten. We gaan ook budgettair de aanval inzetten.

[00:25:02]

Hoog druk zetten, druk zetten, alle spelers op de markt zetten druk aan het werk of zetten clubs op een beleid. En we gaan misschien verlies lijden. Is wat de wind van voren krijgt? Nee, maar het is een risico. Aan de andere kant vind ik het wel. Uhm, het zit nu ook weer uitgelegd. Ik snap er wel de staat heel veel waarde op het veld. Je hebt natuurlijk altijd dat Ajax dat je de sana hates en Lucas Andersen.

[00:25:29]

En ja hoor, daar kun je wel op gaan begroten. Maar ja, die raakt voor maximaal 3 miljoen aan Werder Bremen kwijt dan dat je heel veel geluk. En nu? Je weet ook misschien dat ook koren die. Prijsbrekers naar beneden, maar je weet dat je Vandebeeck, taaie Efico alleen, maar ook wat de Almada onder! Nog steeds zit en aan zit te komen. Ja, dat de rest ga je allemaal op een gegeven moment kwijtraken. En dan ga je veilige ondergrens prima bedragen.

[00:25:57]

En dus op deze manier nemen ze natuurlijk wel afstand van de rest van Nederland. Als je elkaar Champéry speelt en de rest niet.

[00:26:03]

Nou dat is dat is een optie. Ja dan zie je er nog minder zitten. Ja maar euh. Effe denken wat? Ja, want wat je zegt. 13 september begint de competitie. Uit de loting van de Champions League is dat de potjes in oktober een werkvoorwaarden eenenveertig en dat het bedrijf van de transfer is.

[00:26:26]

Op dat vlak is het natuurlijk een krankzinnige periode. Gaat eraan komen. Nu heb je het gevoel Ali Transfermarkt ongeveer dicht en we gaan draaien, maar eigenlijk begint het nu pas echt te zijn. We willen wel in de komende weken duidelijkheid, maar je kan. Ik had niet direct tegen die spelers kunnen zeggen of hebben gezegd euh, weet ik veel. 13 september ben je weg of je of je blijft. Nee, dat was wel zo. Alleen ik denk ik heb wel het gevoel dat t.

[00:26:50]

Dat is de andere jaren wel gelukt. En die spelers weten, die zijn ook niet gek. Die weten wel dat dit de ligt en die zaakwaarnemers ook. En ze zeggen ze hebben geen kerner detail, maar ze weten wel dat. Ongeveer half september 20 september zullen zij wel duidelijkheid willen hebben omdat ze o ja en ja, aan de andere kant die zaakwaarnemers. Die clubs hebben nu wel genoeg gehad. Het is niet zo dat ze nu worden overvallen. Met hoe goed stel je Vico of hoe van de Beek?

[00:27:13]

Dus ik verwacht in de komende weken? Nou ja, Overmars natuurlijk, maar boete. Of nee Dinter voor de Kamer ook gezegd van Ziggo Sport van 1 speler is concreet. En ja dus dus. Ik verwacht wel dat van dat drietal Onana van de Beek de 2 fikken dat en daar zal het toch maar 1 misschien 2 wel vertrekken. Uhm, misschien dus niet alle 3. Nee.

[00:27:33]

En ik denk dat dat best wel een winst kan zijn voor Ajax. Ja en euh. Ik wil het liefst houden van een tfjx Onana en een donji. Kijk ik ik in de voorbereiding zag ik toch wel weer hoe belachelijk belangrijk en goed! Van de Beek is geworden. Maar ik heb bij hem ook het gevoel dat ie zeggen dat uitgeleerd is echt echt heel erg snakt naar een nieuwe stap. Uh, Taif Vico toch wel heel, heel graag houden. Ik ga niet naar iemand weet met zijn plek.

[00:28:00]

Euh ja. En Onana. Ja, ik ben gewoon heel groot fan, dus dat is moeilijk om te zeggen dat je dat. Dat vertroebelt een beetje mijn euh. Oordeel euh.

[00:28:09]

Dus het liefst na wat je moet kijken naar alternatieven. Maar ik vond wel opvallend dat ze dan ook weer zeggen ik snap. Is dat dan echt het spel dat zich met Stekelenburg hebben? Wel de opvolger in huis?

[00:28:19]

Nou nee.

[00:28:20]

Maar twee jaar jonger dan twee wedstrijden in de jaren daarna is dat nou echt het spel? Of dat is wel. Dat gaat nergens over dat ze wel vervangen willen halen. Alleen dat de vervanger heel moeilijk te halen is. Ja ja, dan denk je daar steeds een beetje toch stiekem aan Cillessen. Als die je weg moet, dan kun je dat natuurlijk ook duidelijk maken.

[00:28:40]

Ik zou als ik Stekelenburg ook zie, ik zou Onana dat. Daar zou ik dan als je van die drie zou moeten kiezen. Kijk, daar kun je dat. Hele keepersprobleem kun je weer een jaartje opschuiven. Dus dat zou wel goed. Maar wij zijn nu een tijdje uit ook zitten. Denk natuurlijk alle Pantin podcast.

[00:28:55]

De achterban is natuurlijk massaal neem ik aan en hoop ik ook weer hier gewoon gezellig gaat luisteren hoe wij lopen te ouwehoeren. Natuurlijk ook wel. Misschien wat nieuwe mensen die denken ja, wie is die? Wie is dan die hele lijst te vertellen? Ik kijk bij jou, waar mensen van de dichotomie je doet het cijferreeksen vaak waar ouders wel een leuke gozer nou relatief willen zeggen en dat heet ie echt a konecki arko joki joki.

[00:29:27]

Dat is euh ja, dat is je echte naam. Maar het is geen artiestennaam.

[00:29:30]

Nee, dat is gewoon pasta. Knuppels. Ja, de flauwe grap die Peter Pannekoek te gast was afgelopen zomer bij. Als je als tweede in elkaar zit, dan word je kotsmisselijk. Je hebt je hele leven lang. Ik zal wel heel kort introduceren, probeer ik zo formeel mogelijk te doen. Je hebt je hele leven als ik fout, dat moet je. Maar wij stellen je hele leven lang. Je bent Amsterdammer, hele leven lang seizoenkaart bij Ajax.

[00:29:53]

Naja, seizoenskaart is de Arena. Toen was er plek en kon ik het betalen. En met je fermette met je vriendengroep. Klopt. En eindelijk. Jij bent van de categorie die alles negatief bekijken en ook hoorde van Peter Pannekoek. Die vertelde bij ons dat hij ook zo'n type is dat alles. De Graafschap. Bryan Smeets scenario. Dat zag jij eigenlijk al maanden van tevoren uit komen. Ramptoerist onder de voet onder de Ajax supporters dus. Ik had ook weer met deze voorbereiding.

[00:30:18]

Het ging toch goed. Je weet gewoon Sparta uit wordt n leer gaat een penalty stoppen. Of als je dan iets met blind ziet gebeuren zie zeer wel. Het ging toch goed? Dat zit wel in mijn eigen tegenoverstellen van de optimist. Je hebt aan de ene kant misschien met je. Nee, je hebt niet die Amsterdamse bravoure van de ene op de stropdas.

[00:30:38]

En heel veel Ajaxsupporters ook. Die reageren daar ook vaak op. Een kom op. Nou weet je dat juist, zie die roepen dan altijd van nee. Tuurlijk gaan we de treble binnen dit seizoen een. En als dat niet zo is dan maar niet. Maar dan heb ik het in ieder geval gewoon. Daar sta ik voor en dat heb ik minder. Maar dat is ook wel een beetje op generatie, want die geen negatieve. Als ik zo mag eens duidelijk.

[00:30:57]

Die hebben te veel dingen misgegaan. Die hebben te vaak tegen scouts Slavia Praag en Kopenhagen. Dat denk ik wat ik ben. Ik ben het relatief laat begonnen. Wij gingen toen in Dime wonen, op gehoste afstand van de meer. En dat klonk heel spannend tot dat gejuich en dan op de radio langs de lijn kwam. En dan pas een paar seconden later kwam dat door. En toen ging ik pas op me 9a. Volgens mij met 10 9 negenen na een wedstrijd.

[00:31:22]

En toen dacht. Dit is fantastisch. Toen ben ik helemaal ingedoken, maar dat was natuurlijk 89. Negentig! Was de vooravond van de jaren 90 die fantastisch wordt opgevoerd door een onverslaanbaar Ajax. Met dat je de ene cup na de andere en en dan denk je nou, nu ben ik oud genoeg en heb ik wat centjes om naar uitwedstrijden, naar Europese wedstrijden en een eigen seizoenkaart. Ja, en toen werd t natuurlijk. Tien jaar was het echt drama.

[00:31:51]

Geen grasmat, betonnen back up, selectie die nergens op sloeg. En inderdaad gewoon alles anders ging ook verlaten. Ja, alles ging op het veld mis. Daarbuiten ging heel veel mis. T Was ja, dat was een enorme identiteitscrisis van in je. Het is alsof je heel rijk opgroeit en daarna weet je onder de brug moet slapen. Weet je wat mij ook een beetje synoniem staat voor die periode? Zeg nu en ik denk dat die die die documentaire.

[00:32:15]

Ja, precies daar hoorden ze engelen. Zouden ze zichzelf echt als een als zichzelf neer?

[00:32:22]

Heel schrijnend was heel pijnlijk, want dat was ik weet ook niet of die documentaire toen bedoeld was, juist als een soort van kijkdichtheid. Dit is wereld club Ajax, maar dat was natuurlijk en er waren toen nog. In Utrecht en Rotterdam Den Haag stonden supporters van de lokale clubs te protesteren om te voorkomen dat de film daar in de bioscoop was. Nou, als ze hadden geweten wat voor veel meer mensen gewoon te doen de dader was, maar dan is het wel een beetje ja.

[00:32:46]

En dan vervolgens de tijd van Ajax vrla en Ajax koffie passie die in je zit en euh God.

[00:32:52]

Maar inderdaad vervolgens na de derde de afgelopen 10 jaar de wet natuurlijk door de boer jagen. Nou daar komt een geel bruggetje voor. Dan gaan we straks aan het einde nog even over hebben denk ik. Nou ja, en de afgelopen jaren is het denk ik voor jou weer wat die Pandit Broncos hebben op deze duels ook gedaan. Ja, dat is natuurlijk leuk. Mijn dochter werd geboren te reste 17 en toen was natuurlijk t jaar van Stockholm. Sindsdien is het echter wel weer.

[00:33:19]

Ja ja, natuurlijk een Nouhi en een keizer. Wel anders. Misschien leuk, maar niet saai. Nee, dit is een achtbaan. Is wild ze goed, maar op dat vlak ben je dus. En wij zijn samen inderdaad gewoon de Pantin. Snap echt dingen van voetbal en jij kent daadwerkelijk de mensen. Kijk als ik het over de nacht heb, dat zijn van mij toch een soort abstracte voetballer zijn voor mij ook een soort helden. Ik werk zelf in de media met BNN's dat doet me allemaal niks.

[00:33:45]

Maar wat jij wel 3. Op reis jarenlang de wereld over geweest en nu bij BNN VARA als eindredacteur. Klopt, maar dan weten de mensen eigenlijk al dat.

[00:33:54]

Dat staat meer voor jou dan los van mijn euh.

[00:33:58]

Kijk, ik heb een heel volwassen bestaan en emo Ajax ziet er zelf ook. Nou ja, zo ben ik genoemd. En ik heb veel meegemaakt dat wij na de Europese duels zeiden dat dat geen geen tikje volwassenheid of relativerende emotionele dat de die kant van jezelf kan een keer helemaal laten gaan. Dat is heel therapeutisch voor mij en hopelijk niet heel mooi.

[00:34:19]

We weten allemaal wat we doen. Dus jij bent een dagje langs geweest? Welke conclusie liep je daar weg?

[00:34:26]

Nou, dat het dus allemaal op zich. Ach ja, dat Ajax misschien maar te goed gaat.

[00:34:29]

Nee, het zijn geen excuses om de boel op. Mecca is is in mekaar aan het schuiven en dat is natuurlijk wel een mooie conclusie voor euh, van Ajax. Daar is ook een voorbereiding voor omdat ze nu ook lang de voorbereiding hebben. Je weet nog steeds niet wie die gaat, maar de selectie is wel. Ik kan wel inkomen met slechts wel heel breed is, want als je de wedstrijd tegen Hertha BSC bekijkt prima wedstrijd vond ik bij vlagen. En als je kijkt wie er dan niet bij waren die nog in Gravenberch en Promesse waren allebei een beetje geblesseerd.

[00:34:57]

Niet na Onana dan ook nog een beetje gebaseerd op de lat. Maar Martínez imo, die moest negentig minuten maken. S Middags studieboek Martinez.

[00:35:06]

Was echt basisspeler natuurlijk. Vorig seizoen onomstreden ook wel. Iedereen zeer tevreden. Hoe valt zo iemand dan toch een beetje buiten de boot? Ik vind een beetje lastiger. Is het buiten de boot vallen? Het is ook een beetje. Hij is denk ik toch een beetje slachtoffer dat Taye Fieke nog geen transfer gemaakt heeft, waardoor er in de wachtkamer t. T.

[00:35:26]

T Is allemaal t wordt. De hele voetballerij wordt soms zelfs als een raketgeleerde neergezet, maar t is eigenlijk vrij vrij plat en simpel. Taif Fico gaat niet weg volgens de IS nu nog niet weg, want de club heeft hem nog niet gepakt. Hij mag wel of hij mag wel mag tegen de juiste prijs. Zolang. Je vindt het niet weg, is de nieuwe linksbacks die ze op ogen hebben. Die komen niet, want die willen niet komen met het risico dat thuisverkoop blijft.

[00:35:50]

Want ja, dat weet ze ook. Die slag winnen maar nooit van de linksback van het Argentijnse elftal die gewoon heel erg goed is voor Ajax. Dus die komen niet naar Ajax, dus moeten ze gaan kijken. OK, dan moeten we kijken voor een plan B. Nou, wie kan de linksback binnen de huidige selectie test wordt genoemd? Er is toch meer gewoon een rechtspoot voor de rechtsback? Blind werd genoemd, maar ja, zo centraal als die gewoon te belangrijk.

[00:36:12]

Nou, daar kom je bij Martinez uit. Ja, die kan inderdaad linksback spelen. Nou, dan speelde hij op de momenten dat dat Taif Vico daar niet speelt. Speelt Tham Martinez staat, heeft die de afgelopen weken dus wel veel gedaan, maar hij heeft best wel veel over Pushed die wel bij de A-ploeg meedeed. Alleen twee 4 niet weg dus. Ik kan me ook voorstellen. Zoals dinsdag ook weer even weer een potje Tropico en Van de Beek 19u10 wil geven.

[00:36:31]

Want stel dat ze niet gaan en stel de 12 september. Je gaat misschien ook wat potjes spelen met winden bij de transfer, maar ook langer door. Daar moeten ze ook gewoon fysiek sterk zijn. Dus dan? Dan denk ik ja en. En tegelijkertijd is is hout bezig met z'n dorpels. Hexham met z'n Deblock voor de verdediging.

[00:36:48]

Ja, dat ging niet erover hoor. De dubbel puffend inderdaad. Maar goed om Martinez door te zeggen dat Martinez vorig jaar te veel gespeeld. Ten Hag weet dat ie daar Martinez kan neerzetten. Alleen het vervelende is wel een beetje. Jij kan een mooie denk ik beeldspraak daarvoor vinden van is alsof je in de rij staat voor de ene geweldige discotheek. En ondertussen moet je heel eventjes bij die andere discotheek staan wachten, want er komt een plekje vrij.

[00:37:11]

Maar straks is dat plekje bezet in discotheek The Second Alvares, die al vier keer geweigerd is. Ik kom toch effe langslopen binnen en Gravenberch met Gravenberch samen op de dansvloer afbijt. Die draait ook een prima voorbereiding, dus die kan je de olie uithalen. Dus ik moet voor Martinez. Moet ik nog wel eventjes uhm waren.

[00:37:27]

Ja, jij hebt daar natuurlijk allemaal geen mening over als objectieve journalist, maar sta jij op af te respecteren? Want dan had ik echt wel een mening over. Ik staarde alleen. Dit neemt mijn mening hierover. Zo'n beetje saai, want die zit een beetje nuance. En jij bent voor de emotionele mening. Ja, ik ga niet in mee dat iedereen net doet alsof Alvares voor t eerst voetbalschoenen aandoet. Nee, ik ga wel mee in de mening dat het allemaal niet zo gepolijst.

[00:37:51]

Het is allemaal mooi gepolijst, maar een ballarat. Je zag het verschil met koedoe zodat ik Vercoutere. Ik ben toch stiekem? Dat is wel een beetje snel, maar ik heb onwijs van hem genoten. Tegenhet lekker onbesuisd en onbesuisd op Kreemers schoot die op doel. Tenslotte 1 verdedigen. Van van hetjaar zag je 3 meter verder belandde de bal. Die zag je in in een tweede ring belanden. Dus dat zit echt wel, dat van T. Van t Echt, dat ongepolijst is, maar tegelijkertijd aan de bal heel veel oplossingen voor uit.

[00:38:19]

Heel euh, ook wat technisch aan de bal en in de kleine ruit vond ik m goed. En dat heeft overigens veel minder. Maarja Ten Hag ziet m. En dat vind ik wel. En moet iemand voor de verdediging komen die gewoon ballen weggekopt en zo goed tussenzit. Ja daar ziet hij die hoeveel overigens.

[00:38:37]

Maar jij, hoe sta jij in dit ik ook weer in de groep B? Werd die eerst zwaar verguisd? En hoe kan Ten Hag nou iets zien? Wat is dit voor onzin? Euh. Maarja je mensen zien ook wel natuurlijk dat ie met Gravenberch redelijk euh. Klik of zeg maar na een nuttige combi is. Euh. Dus ja, je wilt natuurlijk ook wel dat Ajax het gewoon euh g goed heeft gehad. Weet je dat je dat je niet 5 miljoen meer in Putte hebt gegooid?

[00:39:05]

Dus euh ja nee. Alleen maar goed als ie als gewoon heimwee blijkt te zijn. Dan heeft een plek gevonden. Stel maar op.

[00:39:10]

Maar ja, nee ja dus. Het is sowieso ver zoeken. Maar ook dat is luxe, want je hebt gewoon veel en er nog andere hips per schuurtje.

[00:39:19]

Ja maar ja. Wat het in de laatste uitzending over de cavea als advies ter harte genomen heeft. Winkel binnengerijfd nieuwe luisteraars. Wij hebben dus die denken wij hebben die gozer over. Dit moeten we misschien wel even uitleggen dat we in die laatste uitzending hebben geroepen dat Pescheux Q-dj moet kopen en dat kunnen krijgt bepaalde opleidingen van het leger bij Defensie. Dan krijg je eerst een konijn, moet je een week verzorgen of een maand en aan het einde moet je hem killen en opeten.

[00:39:46]

Dat ook grassoort. Ik nu nu nog bestaan, maar dat was altijd een onderdeel van de training. Uhm, en jij vertelt het is gewoon zo, maar dat heb jij.

[00:39:56]

Dit is ook echt zo. Ja en uh uh. Toen kwamen wij erop. Dat is wel goed voor wat hij is. De lieve geeist hij. Weet jij nog niet dat de bogarde ingrediënt rond Un Roeg die iedereen in zijn hart blijft altijd goed zit? Hij heeft toch een beetje Suske uitstraling? Nog steeds geen Mister Clean. Maar in zijn spel wordt het wel mooi te zien hoe hij uhm. Hij pakt wel echt z'n kans. Nu ja, en hij zal ongetwijfeld binnenkort ook alweer een foutje gaan maken.

[00:40:25]

Maargoed, daar moeten we niet gek over doen, maar dat ligt ook in de. In het begin. En dan ga ik ze niet teveel met elkaar vergelijken, want ik denk dat. Schuurs wordt niet zo goed als de leert. Je moet wel basis potent. Je weet dat je voor. Ik vind het heel goed doet. Hij heeft de achtste plek. Geen twijfel meer en geworden dus de luchtmacht met het. Aanvallend, euh, koppen dat. Dat is natuurlijk iets.

[00:40:45]

Afgelopen seizoen heb gemist. Euh ja en en en euh Rens. Die krijgt natuurlijk de dester woord van in de categorie uit het niets opeens heel zichtbaar zijn. 17.

[00:40:56]

Jawel, nu vindt nu sla je weer een beetje doorlooptijden in dit Ajax achtige dat dat dagen anders is waar alles wat Deniers of Sedov heeft, hoe net de benen dat is. Dat is dat is weergaloos toptalent bij. Die reizen doet het hartstikke goed. Alleen het is toch leuk je wel eens leuk, maar blijkt dat het Jong Ajax uit zowel Ajax B. Jij doet het heel goed en neemt komend jaar de Zeeuw topzwaar zijn. Rond 30 wedstrijden in Ajax beker spelen.

[00:41:21]

En wie weet snel alleen. Uhm ja en en daar staat geen rem meer op mijn eentje niet heb. Ik zou bijna paks Gaal alsnog veranderen in de Anthoni podcast. Wat een feest is dat ook. Dit is weer zo heerlijk. Is Supporter van jou weer helemaal te spinnen op zijn stoel waarover je twijfelt?

[00:41:43]

Euh. Het ging natuurlijk ook in de groep heel veel over het derde shirt toen het glimmend distant shirt. De rijen voor de fanshop. Hoe kijk jij daar tegen?

[00:41:54]

Ik snap daar echt werkelijk geen ene pepernoot van. Nee, en ik heb het met Van der Sar over gehad in Oostenrijk, want dat was de dag dat iedereen in de rij stonden en liet ook beelden voorzien. En ik snap het. Vanuit Ajax perspectief is het geweldig. Dit is commercieel super gedaan, maar ik hoorde een heleboel nieuwe dingen. Dat t shirt in september is een shirt is aangevraagd. Toen moesten ze aldus aantallen doorgeven. Dus vandaar dat dat de limited edition is.

[00:42:16]

Maar toen kon ze dus ook niet voorzien dat het zo'n hype zou worden. Het is dus echt. Iedereen kan natuurlijk een derde shirt maken, want je kunt gewoon bij de massa staan natuurlijk op de hoek euh. Bestellen of bij z'n kleding een derde shirt alleen. Dit is dus echt specifiek gemaakt door Adidas voor de topclub. Een Chinees fabriekje, ergens een rondje gedraaid wordt.

[00:42:34]

Ik snap dat ze zo trots op is. Ik snap alleen ja wat ik niet snap. Ze zeggen ook tegen Van der Sar. Dit shirt gaan ze nooit dragen. Ja. Nou ja, nou nou ik zeg. Wanneer gaan ze dit shirt krijgen? Zeiden Ja in de in dit uitwedstrijden Shams en in en in. Voor de KNVB beker KNVB dus dat kan het kunnen. 4 potjes zijn vorig jaar ook toen het derde shirt er was. Heel mooi zwart shirt.

[00:42:58]

Één keer hebben ze volgens mij gespeeld. Bayern München uit 4 0 verloren en volgens mij toen nog een keer. Ja, ook in een beker potje tegen Stormvogels. Waarom willen supporters allemaal een shirt? Wat? Wat? Wat de ploeg nooit draagt naar mijn vrouw vroeg exact die vraag. En toen zijn ze negentig euro. Dat ligt dan in de kast, want ik ga er ook niet in hardlopen, want dat is speciaal. Kijk, ik kan ook nog naar wedstrijden aandoen.

[00:43:22]

En zo ja, het is gewoon ja het is. Het is gewoon vol in de hips stappen. Het is een uniek shirt. Ja, echt.

[00:43:29]

Kijk ik uiteindelijk bij De Graafschap, ben ik blij dat ze een goed shirt de helft van zijn tweede shirt. Is prima waar. Ja, m wissel is demarreerden, gedragen shirt aan of op eentje van vorig jaar. Dat is wel anders qua shirt, want ik heb. Je kunt bij de Graafschap kon je echt van de hak op de tak hoor. Want ik heb dus ook een shirtje ontvangen deze week van De Graafschap. Maar gewoon een normaal blauw T-shirt met een kantoor.

[00:43:53]

Een nummer met erop gedrukt hard voor de club met het logo van De Graafschap. Gewoon dan maar gewoon wat je Achterhoekse influence. Ja, wat je wel voor 5 wil kan maken. Maar dat komt omdat je konde je konden doneren iets doneren volgens mij voor 1.

[00:44:10]

Voordat het stadion helemaal op pimpen ofzo. En dat heb ik gedaan. En toen keek Excelsior thuis en. En dat allemaal leuk shirt.

[00:44:17]

En toen keek mijn vrouw ook zo aan. Maar goed, daar ga ik gewoon niet slapen. Of mensen de enige echte aanmaanden kunnen worden? Dat natuurlijk niet geval. Slaapt u gewoon in de grafische? Dat is verder prima. Maar dit is niet iets waar ik nou negentig euro voor neertellen. Of waar ik helemaal idolaat van drie uur voor in de rij gaat staan.

[00:44:33]

Maar dat iemand op Twitter Bjorn Schipper Bjorn Schipper die die zei had een punt. Ben benieuwd of jij het er mee eens bent. Euh, je hebt natuurlijk allemaal classificaties in uitsupporters, dus je gaat of naar voor, naar Nederland of Europees. Of je hebt ook EU plus. En na bijna elke Europese uitwedstrijd geweest. Had die jongens als eerste dat shirt de mogelijkheid gegeven omdat shirt te halen, want die had je, die zijn er altijd bij. Heb je een heel vak in dat je shirt straks?

[00:45:00]

Jawel, ik. Ik snap dat wel alleen. Uhm uhm ja, je moet ook niet aan een verbeiren dat ook heel veel trouwe Ajax ziet die de hele leven al fans bij Ajax maar die niet elke week in een stadion komen. En zijn dat dan minder de supporters? Dat is natuurlijk niet zo, want je kunt ook vanwege je baan of een weekje thuissituatie overwegen, noem maar op. Ze kunnen mensen niet in staat zijn om naar een wedstrijd te gaan, laat staan een uitwedstrijd, wat natuurlijk ook financieel komt.

[00:45:30]

Veel bij kijken. Kijk, ik denk dat gradaties maken in supporters is glad ijs, maar kan je eigenlijk niet omdat. De Special Olympics Like shirt is een Europees shirt. En ik weet hoeveel. Kaarten zijn eind 2003 had je kunnen zeggen. Jullie hebben eerst recht om te kopen. Maar goed, dat is maar een ideetje achteraf. Mooi praten.

[00:45:48]

Ik denk dat we genoeg over de toonbank gingen. Tegenwoordig ruiken wij de Shebaa. O ja, we moeten dan toch heel eventjes ja, heel kort over Blind hebben. Dat ik nog niet echt gedaan. En dat is natuurlijk. Daar kunnen we eigenlijk niks over zeggen. Want jij zegt dat Jan van Halst bij Ziggo? Dat heb natuurlijk niet gehoord. Want ik had dit station resoluut en ik ga daar niks over zeggen. Ik kan er niks over zeggen en dat is denk ik ook de enige juiste statement.

[00:46:10]

Maar toch, iedereen schikt zich echter Coleraine. Kijk dat dit. Dat het niet moet gebeuren. Ja, daar is iedereen het over eens dat het niet fijn is dat de kubus iedereen over is. Alleen we kunnen daar niks na afloop. Je ziet dit gebeurd stadion wat gelijk, doodstil. En het is wel of je. Dat is wel euh. Sorry voor de Noord-Oosten, maar het was gelijk heel stil. Dat was een beetje een jolige sfeer.

[00:46:30]

Die vinden van mij ook. Die stonden met de rug naar het veld. Het was ook de 12 minuten voor tijd en in één keer. Ik zag het wel gebeuren. En denk jij ook echt naar z'n beursstijging zit en ging liggen? En dan denk je o, jij ziet, kijk dan vaak snel op Huntelaar maandlast van het veld. En ik heb een Huntelaar ook maar Noeri meegemaakt. Huntelaar die had die aan die bang tegelijk van hup een foto op.

[00:46:52]

Gelukkig ging het snel goed en na afloop hoorden we van Ten Hag kort wat er was gebeurd alleen. Ik kreeg heel veel vragen, ook via Twitter van en we kunnen de niks verder niet veel meer over zeggen dan dan zeggen wat Ajax. Wat er gebeurd is. En ze gaan nu onderzoek doen. En die dingen. Ja, het lijkt mij het enige wat ik er over zegt. Lijkt me zo vervelend als je zo'n dingen al hebt en je. Je staat gewoon bij de bushalte en zoiets gebeurt als één ding.

[00:47:16]

Maar nu weet je het is live op tv. Duizenden mensen zijn zijn er omheen. Het is zo. Het is zo confronterend lijkt het is zeker. En en oud is blind. Nu dertig en hij is eisen echt aan een waanzinnige.

[00:47:28]

Ik vind hem echt wel een hele goeie voorbereiding bezig bij het strooien met de paaltjes na die actie tegen herten langs de zijlijn. Ja nee, ik moet dan ook altijd toch wat dingen op het terugdenk dat ik in die week nadat het in die week dat Valencia gebeurde. En toen werd het nog allemaal een beetje licht opgevat. Dan heb ik met hem instrueert. Zaten we in de kleedkamer, in het toek op de toekomst. Daar was op dat moment ruimte.

[00:47:49]

En toen heb ik met hem een uur gezeten. Of het heel erg had over hoelang je nog door voetballen. Maar toen zaten we nog helemaal niet op dit. Toen was dit nog helemaal geen item en toen zeiden ook. Vroeger dacht ik altijd dertigjaar ouders prima, dan heb je. Hij zei me ja. Hij zei ik vind het. Ik ben nog zo'n liefhebber. Ik moet nog zoveel dingen bereiken en doen dat ik ja, als ik dag, 5 jaar en 6 jaar doorgaan voetbal.

[00:48:08]

Ik ben nog totaal niet bezig met stoppen en daarna kwam dit soort dingen allemaal voorbij. En dan denk ik denk daar steeds aan terug, want hij is zo lief hebben en hij is zondag. Hij is gewoon echt nog kwaliteit, want je moet er niet aan denken dat hij nu een periode niet zou kunnen spelen centraal achterin. Want dan? Ja oké, dat kan Schuurs nog 28 konijntjes zijn dood knuffelen, maar dan mis je toch wel iemand die de naaste staatde.

[00:48:30]

Ik moest denken aan wat je nu zegt aan een mooie biografie van Van Basten die een stuk op z'n achtentwintigste als dat je die we daar ook helemaal niet zin in had en claver. Dat weet je dat het gewoon echt zo frustrerend kan zijn. Hopelijk hoeft die niet kicksen aan de wilgen te hangen.

[00:48:48]

Spelers paspoort hebben dus een slecht bruggetje. Maar nou en nog voor je t brugje over loopt. Eén ding Luis Suarez, die kon toch ook heel open is een plekje voor een vrij man niet. Het is totaal uitgesloten. Hij zijn slim op z'n Overmars. De kans is heel klein. De kans is klein dat. Tony heeft het in Het Parool goed beschreven. Vorige week. Die heeft vijf redenen waarom de komst van Suarez eigenlijk ondenkbaar is. Ja, financieel is natuurlijk een kwestie.

[00:49:18]

Kijk naar buiten, dan moet je met dit weer beginnen met a heijstek. Met alle respect maar uit. Of je gaat in Miami of Parijs. Nou ja, precies wat. En het is ook nog zo Hijken. Hij zou los van of ie echt vertrekt bij Barcelona. Als ie daar vertrekt dan zou dat denk ik ook gewoon bij echt nog de de Europese top kunnen spelen lijst bij Juventus of wij.

[00:49:41]

Bij prozaïsche men of bij dan noem maar op. Speelt die de helft van de wedstrijden? Dat is ook niet gek, dat weet je ook. Over twee jaar kan ie ook naar Ajax. Ja, en met het hele Miami of Messi verhaal nu ook. Als ze allebei weggaan dan gaan ze natuurlijk samen. Dus ja, ik had ook een Uruguayaans vlaggetje op de leg dat eens uit. Iemand heeft dat een mooie Moevement. Volgens mij was het Karpinski die daarmee begon en ik.

[00:50:02]

Ik kreeg echter een beetje. Doe dan op weer. Je wilt toch dat? Die komt er niet. Ja, ik ben er blijkbaar heel gevoelig iedereen in. Ja, en in de ene groep was het ook nog. Was dat mooie mooie citaat. Was Uh uhm, effe kijken. Tijdens sentiment is er geen ruimte voor realiteit werd er gezegd in groep dus. Ik heb toen dat g dat vlaggetje opgezet was de Suarez hype ook wel een beetje dom.

[00:50:25]

Ik ben ook blij geweest. Prachtig. Toen werd ik volgende nacht ochtend wakker, dacht ik ja, maar dit gaat helemaal niet gebeuren. Nee.

[00:50:33]

Het zou waanzinnig zijn, maar het moet vooral wat dan ook goed zijn. Als hij wil is hij meer dan welkom. Zo simpel is het natuurlijk. Het moet echt vooruit kijken. Als hij wil ze heeft er alles aan doen om het hem naar zijn zin te maken, maar het moet echt vanuit hem komen. En als hij naar andere opties dan ja maar goed. Nou ja, volgens mij zijn er inmiddels drie edities van Wjy uitgekomen sinds we zijn begonnen met deze podcast.

[00:50:55]

Dus laten we deze eerste cd spelers van Sporting, Real Madrid, Albacete, Celta de Vigo, Rayo Vallecano, Salamanca, Espanyol, Athletic Bilbao, Ajax. Tankje. Is dat tanken, het tanken of niet? Hoesseins Russisch? Ja zeker. Gewoon goed weten van een wedstrijd die veel gespeeld heeft. Euh, ik weet wel dat die nul doelpunten heeft gemaakt. Ja zero. Ja hier staat drie wedstrijden. Maar ik heb Wikipedia. Ik heb het altijd even goed bij volgens mij.

[00:51:32]

Maar 2 verschuift twee interlands voor twee verschillende landen. Oh ja, of een land Baskenland en Spanje dan wel groot el tank event. Ik heb hem ook toen hij bij Ajax zat dacht ik nog. Dit gaat erom worden, onze pinchhitter. Maar tanken die bijna wat jij zelf verzonnen. In Spanje was, dat was zijn bijnaam. Maar ik zag hem toen een keer. Bij het eiland Majorca zag ik hem lopen en toen rende ik naar me toe, want ik wilde met hem op de foto ofzo.

[00:51:57]

En toen stootte ik dus per ongeluk in die. Het was in die Bobo zaal dikwijls fietsframes. Zijn vader werkte de gemeente en mochten op de eretribune zitten. En toen rende ik naar Zeist toe, waardoor de schaal met bitterballen over Frank Rijkaard een handtekening kon. Uiteindelijk worden handtekening. Eieren worden door die consternatie met die bitterballen hoorde je me niet te Lipitor was drie keer niks als dat voor mij. Voor Rijkaard was dat niet heel erg te spreken. Mooi.

[00:52:26]

Heb jij één paspoort? Zeker heb ik hem niet weten door kunnen passen aan de luisteraars en dat weten de meesten wel. Maar ik heb lichte hoop bij dezen dat je me de laatste keer weer Sneker, zei Snickers verbouwereerd dat je hem wist. Daar heb ik toch wel een paar dagen op kunnen teren?

[00:52:42]

Ja, dat snap ik. Slaap je niet op bij nacht na. Maar sowieso is het ook weer niet.

[00:52:49]

Toen Ajax, Excelsior, Espanyol, Elazigspor. Blackpool, Rio Ave. Sporting Portugal, Watford en ordinatie. Ja, deze weet ik vrij. Ik weet nee, oh nee, hij is nog actief. Ik wou net zeggen oh, maar hij veel clubs schattenjacht in mekaar. Is ook een keer opgeroepen voor Oranje. De verdediger Yaya Touré, de verdedigende middenvelder en verdediger, is niet echt een bizarre carrière. Waar hij voor Ajax heeft wel eens nee, toch vier potjes staan.

[00:53:30]

Ik dacht ook dat Tiger niet had gedebuteerd, maar wel is. Ja ya ja Jezus. Oh nee, ik nou. Hij leeft dit het ene puntje uit het rijtje clubs Ajax, Excelsior Rotterdam, Espanyol, Elazigspor, Blackpool, Rio Ave in Portugal, Sporting Portugal, Watford en Udinese. Daar speelt nu. Hoe doen we dit ook weer, zeg ik dan wel wie het is of laten we in het midden? Nou laten we gewoon de luisteraars te laat.

[00:54:05]

Want als we nu gelijk zeggen misschien zelfs ik denk als we m als t na de uitzending kan vergelijken opnoemen. Dan hebben we niks aan de toog niet. Want je moet nu presteren. Nee, ik kreeg ik pacem door en euh.

[00:54:15]

Als luisteraar weet. En ja, we kunnen niet elke week een shirt weggeven, een prijsvraag doen, maar u kunt ook wel gewoon eens een keertje iets calender of zo. Wat is jullie mooiste?

[00:54:24]

MultiAir gaat voor niets de zon op. De mooiste? Uhm ja, daar gaan we zelf over na denk je? Ja, nee.

[00:54:30]

Maar goed, wij ging alleen een Gulbenkian. Zeker ik voor Frankfurt, waar Ajax morgenavond de laatste oefenwedstrijd. Euh, ik zeg. Om er in de laatste misschien heel kort als voor de vaste luisteraar misschien vervelend, die moet er van minuut je wegdraaien. Maar we moeten toch wel heel eventjes uitlachen om de Goulburn Cialis. Heel kort. Ja ik euh. In de jaren dat Ajax onder de Boer speelde zeker de laatste paar jaar was het niet om aan te zien.

[00:54:59]

Het spel was saai in de Arena. En om het toch een beetje leuk te maken voor onszelf houden met vrienden. Een soort weddenschap. Als je iets kan raden wat tijdens de wedstrijd gebeurt, wat geen standaard iets is dus niet. Ajax scoort uit een vrije trap of Ajax krijgt een penalty tegen. Gewoon iets iets vaags dus. Euh euh. T. T. T Hooghoudt jongetje. Euh. Kan ze hooghouden niet afmaken? Of euh. De Boer struikelt over de Multan map van Carlo L'Ami.

[00:55:23]

Zoiets? Ja, dat soort dingen. Als dat dan echt gebeurt, dan is het te trakteren op Geyl burgers. Ja, en daar is ze redelijke gek geworden.

[00:55:32]

Is dus duidelijk dat ik dus nog steeds Geel-Punt moet maken. Dat komt door mensen is gaan opvallen. Wat voor vragen zit er allemaal gebeurt tijdens wedstrijden, wedstrijden? En daaromheen? En deze is dan als voorbeeld. Ajax haalt in een laatste poging om Suarez te overtuigen Nicolas Lodeiro terug van de Seattle Seahawks. Oftewel zie het als Saunders die is daar gaan scoren geslagen is beter gebeten dan lokaas voor Suarez.

[00:55:58]

Het was een zoethoudertje, want eigenlijk gebeurde Jerry er nu weer om Suarez binnen te halen.

[00:56:05]

Maar dit is gewoon even los van de wedstrijd en ijssculpturen gewoon een transfer.

[00:56:10]

Dat pak ik. Uhm, dan pak ik gewoon de wedstrijden wel even mee. Ik zeg dat koedoe die gaat opnieuw vlammen disko. Twee keer en die maar niet alleen twee keer, maar die pakt ook onbesuisd rood. Ja dus we gaan in de in de grenzen van het mogelijke. Dat zo. Maar ik zie het helemaal gebeuren. Dus twee kudos 2 keer scoren en rood pakken. Nou, dat is voor de overschrijd je wel genoeg denken over de gehele burcht.

[00:56:36]

Ja nou ja, dat was.

[00:56:37]

Dat was de eerste van de poule. Weet je wat natuurlijk, die bizarre. Het is gewoon de Panzi sportscars alleen benoemen de Wanderers dus. We de schaal podcast nummer op één moment. Seizoen 3 is ook nog steeds een reden. Ja, daar heb ik wel wat tijd gedaan. Ja, dat heb ik ja maar. En zo heb ik wel ja. Smaakt hetzelfde anders? De reden? Ja ja, God ja. Maar goed, daar kunnen we ook over uitweiden.

[00:57:03]

Doe me niet. Nou ja, we, tot na interlandperiode moeten we even gaan kijken. Komende week. Ik denk dat we dat doen, want dat vliegt iedereen weer uit. Dus we kijken wel effe of komende week de volgende. Maar we kunnen niet meer met de eerste Paks Schaal Podcast van seizoen 3. Hebben we hierdoor opzetten? Bedankt voor het luisteren.