Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:01]

Daar komt dat schot van Van der Kamila. Ja, een goal. Dan is ie door het leven gaan. In Anatool toe om te laten zien dat er een gat in het net zit. Op Van der Doelen 2 1 is misschien wel de populairste voetballer in Eindhoven. Vijf keer die allemaal een unieke avond en juan van de doelen van de doelen. Wat een heerlijk afscheid voor hem. Geen uitstel bij de eerste paal, geen twee op de rand van het strafschopgebied.

[00:00:54]

Willy van de Kerkhof is daar. Willy Vandercammen. Nu heet ze. Ja, ze zijn begonnen, ze zijn allemaal Olvarit, maar die van vorige week was anderhalf uur. Euh ja, dan de podcast zelf. Ik had na over het intro van de podcast die ze daar heeft. Heb jij die geen minuut? Euh, ik ben hierop verder gegaan.

[00:01:12]

Akai beginnetje dat.

[00:01:15]

Je hebt dus de diamantje. Heb jij zeven druipend een pareltje Kruisdreef opgepoetst? Ja, wanneer is dat Ver.di van vorige week? Was ze anderhalf uur met Paul van Kemenade op elf, elf en twaalf. Dan was het port met port erbij. Ja, dat is uiteindelijk nog een hele gezellige middag geworden. Ja was leuk. Ja, het was al gezellig, maar hij moest wel naar een begrafenis. Maar ja, dat was een beetje de redding dat Paultje niet meer mogen rijden.

[00:01:41]

Hebt u die te vieren? Het was leuk om voor mekaar om elkaar weer eens te zien. Jullie gaan zingen toch? Tijdens die begrafenis zou je dan. Nee, nee, nee. Nee, nee, nee, nee. Maar euh ja. Maar ik zeg het was leuk om weer te zien. Ja, een spijker en een vat vol verhalen natuurlijk. Dat hij daar ook. Ja, ik sprak hem een dag later op De Herdgang en toen zei je ik van zoveel leuke reacties.

[00:02:02]

En of die niet wekelijks kon aanschuiven zeiden dat niemand. Mama maandelijks wel bij deze. Kijk, hier zeg ik vorige week.

[00:02:11]

Heb ook al waarschijnlijk weer een gasten. Ja, moet je dan nu al onthullen? Zeg je nou, dat is misschien leuk. Dan weer een mystery guest hebben. Euh, ja ja. En niet zomaar in ha. Ook niet zo bij waar alleen maar toppers hier. Een manier om aan te kondigen eigenlijk al. Euh ja, dan moet je nog horen hoe die afscheid nam. Ben je een goeie? Ja, ja, ja, ja ja. Maar nee, daar geven we wel klaar.

[00:02:31]

Eentje. Kleinere interesse. Waar de vorige uitzending vol jolijt en vrolijkheid was. Met Van Jou met Paul van Kemenade. Maar ja, wil ik toch de deze. Ik had Harry van Raaij is overleden. Ja en ik ben niet eens een PSV vent, maar ik heb hem wel van dichtbij meegemaakt. Uhm, maar ik was er wel een beetje fan van van slag. Ik dacht wel een beetje frpv. Ik was er een beetje verdrietig bij omdat ie ik had.

[00:02:56]

Ik had en iedereen kent, maar voorliefde voor good regels. Dus ik heb geen. Met PSV heb ik in zoverre veel minder dan degene die hier naar luisteren dan jij maar maar met Harry, maar eigenlijk wel heel veel. Ja snap ik, ken jij het? Hoe kwam er nieuws bij jou binnen? Nou, ik zeg ik euh. Ik zag het op 1 social media. Euh, zou ik een berichtje denken denk jij? Ik had niet meegekregen dat het slecht ging met zijn gezondheid en ik had hem sowieso al heel lang niet gezien of gesproken.

[00:03:24]

En euh, ik spreek Kees Ploegsma senior nog wel regelmatig en die is was ook goed bevriend met hem. En ik heb hem als speler gewoon euh ja, dat dat. Ik vond het zo'n geweldige vent en ik weet nog toen ik net bij de selectie kwam en zat ik met Tommy ik in de kleedkamer na een wedstrijd 94 verenigen. Hij kwam in zes inktzwart. Devoorzitter maar 4.9 zat die wel ook al. Als penningmeester. Daarvoor. En dan kwam een groepje van het bestuur.

[00:03:54]

Kwam dan nog na een wedstrijd allemaal even de kleedkamer in om een handje te geven als we hadden gewonnen. Dat was dan onder Bill Maijer nog en dat liep zo fraai dan ook bij. En ik weet nog dat ik toen dacht. V. V was van, want daar liep een beetje. Zo kom je gewoon gratis een beetje sloffen. Een beetje binnensmonds dat we dachten dat. Wat is dat voor figuur? En uhm ja. En Tony voorzitter? We kwamen er al snel achteruit.

[00:04:19]

Gaan ze naar een hele slimme vent. Was grappig ook. En euh, en vooral heel. Ja, gewoon heel sympathiek. En het was ook wel leuk met contractonderhandelingen. Dan euh. Als het over voetbaltechnische zaken gingen. Enigszins dan een beetje onderuitgezakt, met een hand half in z'n broek. Zoals je voor de tv reeks zeg maar. En zodra het over de centen ging dan weer die kerel. Maar hij was wel ik ik. En ja, hij heeft een.

[00:04:47]

Toen ik wegging. Wat PSV deed zal ik ook nooit vergeten op de oude Herdgang. Nog dat die naar me toe kwam. Een zakje voordat ik hier weg ben. Uh uh, ben jij weer terug en na die afspraak had gemaakt. Maar dat is zal niet meer van gekomen helaas, maar gaf wel aan over wat voor een Naya waardering eigenlijk voor mij had. En uh en uhm. Dat was volledig wederzijds. Maar het is ook wat ook al eerder is a gehaald tenminste.

[00:05:11]

Daarna lees ik dat natuurlijk ook stukken in de krant dierentuin Eindhovens Dagblad hebben ze hebben ze veel aandacht aan besteed. Uiteraard dat die ook uhm ja, de nodige zelfspot had. Hij kon wel erg lachen om die om die euh. Van Muiswinkel. Daar kan ie zelf. Met een videoband kwam je naar De Herdgang om te laten zien hoe ze brachten. Ze moet je zien en dan moet je zien. Schoof je die videoband erin en zaten we snel te lachen.

[00:05:37]

Ja, ja, dat geeft ze aan.

[00:05:39]

En die. En ik moet zeggen dat van Erik van Muiswinkel dat ook. Heel tof d. Het is heel zo met die overal. Het is heel goed gedaan en het is uit de zat ook wel. Hoe moet ik het zeggen? Tja, het zat niet op het afzeiken of de liefde. Ja, dat maakt het heel mooi. En euh volgens mij, want ik sta. Volgens welke foto in een krant van Van Muiswinkel als Van Raaij samen met Van Raaij een keer in het stadion.

[00:06:03]

Dus 2 dat je uit je twee keer voor. Maar uhm, ja en nee voor PSV natuurlijk ook goed gedaan. Nou, ik kwam erin weer, zegt Ploegsma. Maar ik kwam er inderdaad midden jaren tachtig. Kwam die erbij als penningmeester en nam samen met Jacques Ruts en Kees Ploeg als manager en hij was dan de penningmeester. Maar ja. Hij was toch ook heel erg toen al betrokken bij het bijvoorbeeld binnenhalen van die Brazilianen? Ik bedoel euh. Hij deed voorbereidende financiele werk en uhm, Romario en euh en Ronaldo zijn er ook mede ook mede door hem gekomen.

[00:06:38]

Ja euh da, daar weet ik het fijne dan niet vanaf. Maar wat ik inderdaad wou, hij durfde een risico te nemen, ook al was het. Daar lees ik dan ook in dat die wel euh risicovolle euh voorzitter was of destijds penningmeester. Ik vond het gewoon heel erg belangrijk dat het geld op het veld moest staan. Ze zeiden het dan en hij heeft natuurlijk ook wel op tijd aankomen dat dat er iets moest gaan gebeuren. Nederland om de Europese top Buiting en nou daar heeft ie nou uhm, blijkt ook wel gelijk in gekregen dat euh kijk ze niet deed wat hij wilde is een soort B een Benelux competitie geloof ik.

[00:07:12]

Beneliga inderdaad. Roly competitions goalie rethink lequel krijgen zij het letterlijk? Ja en euh. En dan zijn die toen altijd weer een beetje meer uitgelachen. Maar uhm, nou goed, hij kan in ieder geval met ideeën en een visionair. Wat dat betreft, ik ben in ieder geval zag je wel aankomen. Van daar moet dan wel iets gaan gebeuren, want zo gauw zo groeit het allemaal scheef. En dat is uiteindelijk ook wat er gebeurd is. Ja, maar hij ook mooi als Waeri.

[00:07:40]

Dat vind ik ook zo prachtig aan die vent dan. Als we kampioen waren ging je t mij ook met de oude Harrie van Kemenade Stratumseind op. Ha ja, het is een grote pluche pet op. Daarna was gekomen wat denk ik voor een president verpakt en gingen we. Op het einde van het seizoen gingen we ook naar met het hele team, naar euh, we gingen toch naar n naartoe ergens in Spanje. Man John K. Daar ergens in de buurt geloof ik met de privéjet van een ondernemer hier in Eindhoven die ook geïnvesteerd wordt in spelers.

[00:08:13]

Want dat stond ook in de krant. En Wray deed er alles aan. B was heel creatief en waar halen we het geld vandaan? Hoe doen we het aan de winst? Zo ja, nou ja, ja, hij had dan investeerders zeg maar. Die speler kochten spelers van en op het moment dat die verkocht werd dan konden zij daar de centen pakken. Precies wat zij van die van grote jongens die had een beetje had geregeld dat wij met zijn vliegtuig naar Spanje konden.

[00:08:37]

Daar ben ook hotelletje geregeld, alles erop en eraan en gingen we daar op stap. Daar stond Harry stond erbij en dan waren die vleugeltjes waren waren toen in geloof ik ze domme Apollinaris en dan zag ik een veel groter hoofd dan met een dopje op zijn je dan medevoorzitter. Ja, denken we net zo gezellig.

[00:08:54]

Maar ja, inderdaad, het interesseert me dan niet wat anderen van hem denken. Op dat moment is dat. Dat karakteriseert hem wel, want dat is toch prettig. Dat lijkt mij prettig leven. Als je zo in elkaar zit, dan neem je jezelf al te serieus. Ondanks dat ie z'n werk natuurlijk wel bloedserieus nam, maar dat was ik wel zo degelijk. Tijd voor euh. Voor. Voor een feestje als er 1. En als we kampioen werden stond je gewoon tussen 4 keer is hij met PSV kampioen worden.

[00:09:19]

Toen hij voorzitter was. Ja, daar waren waar. Dat dacht ik. Oh, dat valt nu dan nog. Ik dacht dat het er meer waren, want uh, ik heb dat 2 3 van meegemaakt en ik daar omdat ie er al langer zat denk. Maar hij was van zesenvijftig en die is twee jaar ouder. Was die film 2.

[00:09:34]

En uh, wanneer is ie weg?

[00:09:37]

En 2000, 2004 en 2004 komt zo nog op. Ik heb hem geïnterviewd in 2003. Heel groot. En toen kondigt hij ook zijn afscheid aan. Een euh dakbedekking dus, dat toen ik wegging er toch een paar magere jaren.

[00:09:51]

Zo ja, mag er verder wel zo goed dat hij dus 4 kampioenschappen heeft gevierd, ook na een periode van droogte, terwijl die ook in de jaren midden jaren 80 eigenlijk met de insteek van wat moet PSV weer terug naar de internationale top? Dat is ook gelukt. En 19 achtentachtig ja, hoe abizaid jij je uit was? 12. En zag je toen al PSV? Ja, ik ben een zesentachtig naar PSV ontkomen en dus beleefd, maar wel als dat het was.

[00:10:20]

Ik stond op de op de juiste rang. Bestond toen nog die wedstrijd tegen tegen Real Madrid thuis en dat van wat ik me daarvan kan herinneren. Dat van dat verhaal ik een Waucquez Vanenburg op de keeper afkwam en en een soort halve schaar maakte en schoot. En die ging net naast en was op de goal waar de jeugdrangen zat. Daar kan ik me nog heel levendig Sylviidae stonden met die van jonge ventje van jaja, dat ie net naast schoot. Maar uhm ja daarom.

[00:10:48]

Kijk, Kees Ploegsma senior is wat dat betreft voor mij ook een van de belangrijkste. PSV is nieuws omdat mijn zaakwaarnemer is hoor. Maar die heeft ook aan de basis gestaan van die ontzettend succesvolle jaren tachtig waarin ze volgens mij uh, in zeven jaar zes keer kampioen werden, ze uiteindelijk de trippen wonnen in een achtentachtig en uhm ei na al die succesjaren. Daarna kwam Romario. Die heeft ook nog voor een paar mooie jaren gezorgd. Maar toen? Toen is het het verval tussen aanhalingstekens.

[00:11:19]

De depth, de welbekende diptiek die altijd komt. Je hebt dan een piek in een tijd van. Successen. En dan loopt het weer iets terug en dat is toen uhm. Maar begin jaren negentig een beetje ingezet. In 94 kwam ik erbij, was het ook allemaal magertjes. En toen wonnen we. De eerste prijs die we wonnen was toen de beker. Euh, tegen Sparta uit in de. Of jaren in in in de Kuip. Dat was dan in moet goed zijn in 96 en er waren we toen heel blij mee.

[00:11:47]

Of met een B. Met de beker toen al magere jaren kan ik me voorstellen natuurlijk dat ze goed feesten ook trouwens. Maar toen was het eerste kampioenschap pas weer een 17:19. Ze heeft het best lang geduurd en toen was Ajax heer en meester in de in die Ajax won en toen volgens mij een vijfennegentig nog terrein en kunnen RoboCup zijn mislukt. Ik kan me nog herinneren dat wij toen in een volgens mij dat seizoen met PSV uit tegen Ajax speelden. En volgens mij was het Olympisch Stadion en het regende nogal dat na de eerste helft als één kant van het veld was.

[00:12:18]

Helemaal naar de klote. De andere helft was nog helemaal intact, dus niet uit te leggen. Dat was maar dat de doelman het verschil wel groot maakt. Het mooie is dus dat wat jij zegt het gaat met de golfbewegingen. Dat zoon Harry van Raaij tot twee keer in een opwaartse golf zei dat ik dat zegt. Wel iets ik over het langste stadion, maar ook een echte uit en een echte clubman, een echte Philips man, een echte vuilnisman, registeraccountant ja, en zich via de avondschool euh.

[00:12:47]

Opgewerkt tot directeur. Ja, mooi verhaal.

[00:12:51]

Mooie is dat die ik Renet langs langste stadion en uhm de Danann zie je dus ook de vlaggen hangen en de Chee en de sjaaltjes en uhm, een eerbetoon aan Harry van Raaij dat hij ook in het.

[00:13:03]

In het in het supporters lied Wat het meest gezongen wordt dat het PSV lied dat hij daar ook in voorkomt. Ja, dat zijn zelfs maar mensen met met het portret van A. We gaan terug tot regeert. Ja, ik zie jij ook onder de namen. Harry zingt graag, maar daar staat geen Harry of nee. Dat kan nog komen. Nee, maar het is wel mooi wat je zei dat zo nu is, ondanks dat ie toch vierentachtig is geworden toch een mooie respectabele leeftijd is.

[00:13:29]

En uhm, ik had het. Ik had m. Ik had het zwaarder toen. P. Uhm. Euh ja, ook arrivé. Euh. Van Kemenade en maar ook Michel, want die zijn we eigenlijk helemaal vergeten te benoemen. De vrouw van Harrie van Kemenade, ook mede verantwoordelijk voor de sfeer geweest. Altijd twee torpedo's. Salazar overlijdt ook. Dat was echt Jong un. Die was in begin 50 voormalig perschef van euh, ja, duidelijk. Dat vond ik toen de dewil af en toe die dacht je wel dat ie minister president was.

[00:13:59]

Pedro H. Rooie vent, h. M. Ja zeker? Euh. Maar wat het dan vooral was was van mij. Kijk ik wat vorige week al aangaf een ontzettend leuke tijd gehad. En in die tijd was dat bij Pedro door onder andere ook mijn. En je weet op een gegeven moment dat leven doorgaat. Ik kan bij andere clubs en en en je ziet die jongens eigenlijk bijna nooit mazurka. T Komt de stad weer leuk en gezellig. Maar als dan zo iemand op jonge leeftijd overlijdt uit die periode denk ik godverdomme, die tijd is nou dus echt voorbij.

[00:14:28]

Snapt. Je hebt altijd nog zo van. We komen mekaar altijd wel weer tegen. Dat doe je misschien te weinig moeite voor maar en dan overlijdt iemand bij Harry. Is dat wel anders omdat ie natuurlijk een stuk ouder is geworden? Maar is dat ook elke keer weer aan een soort confrontatie van dat er een? Dat er een tijd voorbij is zeggen ja, dat vind ik. Dat vind ik soms wel moeilijk aan. En euh. Maar verder, wat ik zegt is de.

[00:14:50]

Ja, het is een leeftijd waar resultaat. Ja toch? Ja, hoor je hij. Hij wordt dan vaak de pater familias genoemd. Uhm da. Dat was hij ook. Ja, zei hij. Hij kon echt met iedereen en hij kon in de top. Hij kon met de supporters. Hij komt met het echt naar iedereen. Ja hoor. Ik denk dat het geliefde man. Ik denk dat die 2 jarige geliefde man. Ik denk omdat ie zo gewoon was.

[00:15:14]

Ja, dat klinkt dan weer zo gewoon of cliché. Maar ik denk dat het idee dat het leven wat dat betreft een stuk simpeler is dan we denken dat zelfs als je als voorzitter van PSV je toch heel mee wil. Ja ja, klinkt bijna raar. Maar om het zo te moeten zeggen maar gewoon goed tussen het volk of Verdonk. Maar ja, het is en je kent ze wel allemaal wel wat een interessant gaan lopen doen. Maar uiteindelijk was dat wat ik zeg ze een vent.

[00:15:42]

Die kwam toen ook gewoon op straat. Zintuigen? Nou dan dat. Euh. Dat ben je wel zieltjes mee. En het is niet dat die daar omdat jij t is. Niet dat ie daarna Stratumseind mee ging zo. Nou dan. Dan. B valt er wel goed bij de supporters. Hij had gewoon zin om mee op stap te gaan. Keukenmeid verrekken. Het mooie is wel van hem dat de in die tijd dat ik meemaakte als als voorzitter en en jij dan nog speler was.

[00:16:07]

Was je wel een van de grote drie? Je had Faraj, Van Praag en Van den Herik en een wat van mijn stukken, zei de 7/6. Verheijen Van Praag. Van den Herik en de voorzitter van Vitesse. De Kerk en de voorzitter van de. Dat is evenveel of veel zijn interesses. Maar goed dat hij was na het grappige is. Ik heb een tijdje terug een artikel geschreven uhm, met het afscheid van de mastodonten in het voetbal. Ja, goed woord mastodont.

[00:16:39]

Nou ja, Hans Nijland, die was zeg maar één van de laatste der Mohikanen. Jan Smit. Riemer van der Velde. En dan had je dus de grote drie. De Grote Kale Leider van de Herik. Uhm. Euh. Van Praag en Van Raaij. Maar ik had er met Hiddink over. Van Raaij. Van Raaij kon ik zelf niet meer bellen. Was toen al ziek. Het is niet zo heel lang geleden en toen zei Hiddink die zijn ruzies uit hem.

[00:17:02]

Faraj maakte heel handig gebruik van het feit dat de mensen hem onderschatten. Ja ja, ik kwam zo lichtjes gebogen Geschke binnengeschoten. Ja, precies. Inderdaad, dat is binnensmonds bij jou en je weet dat je denkt. Maar je zal het allemaal niet met zekerheid zeggen, want die geef je geen stuiver. Ja, maar ondertussen als die wat saai. Ja, in zo'n overleg. Maar ja, luistert iedereen. Ja, wat dat betreft natuurlijk een hele slimme man.

[00:17:27]

Hij maakt het heel handig gebruik van dat vond ik dan ook. Dan ben je toch ook wel heel slim? Ja, hij was ik en was ik wel heel erg slim. En euh. En wat je zegt over die voorzitters? Euh ja, dat is ook weer. Kom je toch weer op om de andere tijden dat? Euh. Als je de verhalen die dan wel eens horen bij mij. Heerenveen kwam vroeger en zo dat jij corner van Ploegsma senior.

[00:17:49]

En dan dat. Dat was een bepaalde vorm van gezelligheid. Ook die euh, die die naar Genk. Ja, het is allemaal wat professioneler geworden. Laten schieten. De whisky is kon niet meer op tafel en stevig gedronken en ingenomen. Nemen de mensen precies, klinkt het wat minder? Ja, nee, dat is maar wat de consequentie daar ook van is, als we daar heel kort op door filosoferen is.

[00:18:16]

Kijk, deze mensen deed het ook. Onbezoldigde zal Faraj. Die gingen er ook prat op dat het allemaal onbezoldigde. Tegenwoordig heb je de directeur en de directeur die wordt betaald en de algemeen directeur.

[00:18:28]

En wat je toen zag is dat die mensen hun hele leven lang verbonden waren aan één club. Hans waren ook gewoon Jan Smit Heracles. En nu zie je er ook een bij. En dus Harry van Raaij PSV, Van Praag Ajax en Van den Herik Feyenoord. Je ziet nou toch ook de directeuren die zijn bij haar club hoppen?

[00:18:45]

Nou ja, ik kunt niet altijd een goede, heb ik het idee. Nou, daar is. Dat is dus euh, wat. Wat ik ook wel al een beetje zag gebeuren destijds bij PSV nu zit. Euh. Maar die club is veel groter geworden. Dus steeds meer functies op de tv. Vroeger had je op kantoor geloof ik tien man zitten en er werd alles geregeld een en. Op een gegeven moment zie je steeds meer mensen daar bijkomen. En dan heb je ook eigenlijk de D.

[00:19:09]

Zijn er m een paar die de D die daarvan weet? Je ziet dat zijn echte PSV ze van kleins af aan Philips de Eindhoven t is gewoon met de paplepel ingegoten en die hebben een echte binding met de club. En je ziet op een gegeven met inderdaad op bepaalde functies mensen binnenkomen. Euh, waarvan je weet Jace. Als ze door Ajax beter betaald krijgen gaan ze daarin en dat zijn toch van die van die jaren flikkerden en maneschijn of een clichés tegen aan zijn van die cultuurverschillen die.

[00:19:38]

Uhm, die je die je ziet ontwikkelen. Uhm. En en waardoor dus een bepaald soort charme een beetje wegvalt vind ik. Ik vind dat inderdaad prima, ook wel. Vorige week zei hij daartoe dat je juist omdat er dat je wat langer aan de club verbonden bent. Heb je ook meer de kans een tijd om samen iets op te bouwen om een band op te bouwen? En hoe sneller dingen gaan? En en ja, het is ook het is.

[00:20:02]

Ik vind het ook wat mooier heroïsche. Als je voor een uh uhm daadwerkelijk ook een clubliefde hebt om daar dan voor te werken, dan ben je ergens anders. Ja ja ja, dat is exact wat. Wat niet? Wat niet per se slecht is ofzo. Mensen moeten ook gewoon een boterham verdienen. Maar ik vind het wel prettig ook wat voor vorige vorige week aanhalen over die elf salades die we vroeger hadden in de jeugd. Van die echte Eindhovense jongens die je echte clubliefde hadden en op een gegeven moment zag je de Chios trainers binnenkomen is ook niks mis mee, maar het is toch allemaal een iets andere.

[00:20:36]

Het is anders. Ja ja, daar zit wel minder. Clubliefde dan. Zeg maar ja. En de de. En dat zorgt er ook voor dat die directeuren. Uh uh, als dat slecht gaat dan wel eens ergens ontslagen. En dan is het toen Eudokia. Krijgen ze nog Grijpstuiver mee en dan komen ze bij een andere club gewoon weer binnen dat ze een bepaald kunstje beheersen. Dat was vroeger was dat niet. Ik heb hier een. Ik heb.

[00:20:55]

Ik wil. Ik wil je een anekdote vertellen. Ik ga zo een stukje voorlezen uit de. Uit een interview dat ik met Harry D. In 2002, in 2000 en 2003 zou 17:17. Ja, dat is een bizar bizarre tijd en ik vond het toen een heel erg prettig interview, wat ook in de in zijn. In de hoek van stadionnetje kamer en bij het afscheid zei die tegen mij. Marco en ik hoef niet op de Cavaria en ik zeg Harrie, dit is een heel slechte aandraaien.

[00:21:23]

Dat is meer Gooisch wellicht op de VARA. Dit is wel heel erg, mijn best zo slecht. Een heel slechte imitatie, maar ik hoef niet op de cover voor een ander. Dat vertelde ik aan Johan en Johan. De verhalen lezen en dit is wat Yolanthe van maakte. Ik weet niet of jij er nog iets mee kan sturen om het te laten zien. Eddy V. Opwacht Dit is toch prachtig. Hij heeft Johan die zei van wel. Op de cover volgden we op haar blaast het me helemaal op.

[00:21:51]

Die foto is de hele cover is Harry van Raaij. En dat zijn die pretoogjes, die glimmen oogjes en die geweldige Lachlan.

[00:21:57]

Ja ja, dus dat vond ik nog nooit. 17:16 Nog nogal iets op gereageerd? Nee, want dat vond die uiteindelijk ook wel weer leuk natuurlijk. Wanneer interesseert me dan ook weer niet zo heel veel? Nee, dat is dan ook niet zo heel veel wat ik. Ik heb dat interview dat hij is overleden en dan ga je terug denken aan die tijd.

[00:22:10]

En uhm, ga je dat interview ook nog eens bij pakken? En dat wordt volgende week ook nog een keer gepubliceerd op tv kanalen. En dan voeg je toch ook van wat wat karakteriseert dan zo'n man? Ja en. En wat ik? Een van de vragen die ik aan het einde gesteld heb is van uw populariteit kent nauwelijks grenzen. Wat is uw geheim? Dat was na zeven jaar dat hij afscheid nam. Maar dan? En dan zegt u eigenlijk dit.

[00:22:34]

En dan zagen we jou ook al aangegeven heb. Er is geen geheim. Dus heel simpel belde de jongen uit het dorp collega die zich bij de supporters van PSV. Op wat voor niveau dan ook altijd thuisvoelt. Ja, zo simpel is het. Het laatste Harry van Raaij heb nog uitgereikt bij een zaalvoetbaltoernooi. Fan van United waar de harde kern van PSV supporters aan meedeed. Terwijl ik gelijktijdig goed kan omgaan met al onze sponsors, waar ik ook acte de présence geven, maar maakt niet uit.

[00:22:55]

Ik ben niet anders bij de ene groep dan bij de andere. Ik speel geen toneel, blaast niet hoog van de toren. Ik hoop dat als ik stop, dat ze terugdenken aan een voorzitter die opkwam voor hun belangen. Ik besef verrekte goed dat ik leiding heb gegeven aan PCW, maar dat het succes alleen maar mogelijk is geweest doordat ik de goede mensen op de juiste plek heb gezet. Dat is de essentie en de belangrijkste rol van de voorzitter. Wat een zegen om zo weer is weer terug te horen in een tijd waarin je.

[00:23:20]

Waarin je het. Een beroep is om euh, euh, om een emitter voor iemand te creëren of zo uit. Ja, je hebt er bijvoorbeeld die zangwedstrijden. Ik moet een bepaalde kleding aan. Of euh ja dus. Daar zijn ze heel erg druk mee. Maar noem je dat? Euh. Die trainingen? Hoe je je in een in een interview moet profileren en hoe je op social media je moet laten zien. En da's echt heel erg. Van deze tijd zijn mensen mee bezig hoe jij je moet gaan gedragen zoals jij Marco zo populair mogelijk kunt zijn.

[00:23:50]

En vlaai zeg. Nou ja, dit dus gewoon ze. Zo simpel is het. Maar ik kan me heel veel mensen zonder werk zitten als iedereen gewoon weer normaal gaat doen. En dat is toch wat het is? T Is toch? Dat is toch eigenlijk net ook al zeggen? Is toch gewoon eigenlijk dodelijk eenvoudig dood door je gewoon als een normaal ventje gedragen? Ja dus inderdaad s'avonds voor iedereen prettiger voor jezelf, ook als je maar lang genoeg normaal doet.

[00:24:15]

Daar word ik dus vanzelf gezonder dan Harry.

[00:24:18]

Mooi mooi van die Harry was ook dat ie dit was de kop boven het artikel.

[00:24:22]

Ik ben niet tevreden over mijn voorzitterschap. Ik ben niet tevreden over mijn voorzitterschap. 4 keer kampioen, mede aan de basis gestaan.

[00:24:29]

Ook in die jaren denk ik dat ie dood, opdat we de Champions League in die tijd niet in Nederland 2 in de tweede ronde kwamen. Dat klopt. Ja, dat heeft hem heel erg. Ja, dat zat hem zo goed als dat dat hij wat. Dat was ook wel nodig voor PSV, want hij wil hij namens de risico's aan de zaterdag. We zaten de Vosmaer in maanden seizoen met Dat betekent mij in Naarden, speelden heel dicht tegen aan en wonnen we thuis van mijn Nayarit.

[00:24:53]

Maar toen kreeg het voor mekaar. Volgens mij was dat als het om twee keer van Anderlecht te verliezen. Dat je denkt ja, als je nou twee keer van mijn Inayat verliest. Maar toen vlogen volgens mij klopt dat dat seizoen Anderlecht en qiha volgens mij Kiëv uitwonen we. Ja, zei ik dat goed? Volgens mij. Euh, uit en thuis gewonnen. Mijn Yona de thuis gewonnen kerstmannen negen punten en had was er toen een beetje Jasjin punt of negen of tien.

[00:25:18]

Dan ben je sowieso door naar de volgende ronde. En toen verloren we uit bij Anderlecht. Allebei mee naar t en thuis tegen Anderlecht verloren we toen volgens mij. En dadelijk gingen we niet naar de tweede ronde. Toen had ik me godver, omdat ik me dat nog kan herinneren. Denk in verband met de premies die maar niet helemaal niet. Ik zeg er over na te denken ik kan het heel moeilijk maken. Ik was er volgens mij bij.

[00:25:44]

Bij Anderlecht, PSV en wat ik me van die weer thuis na het in België. En wat ik me kan herinneren van die wedstrijd is dat ze voor de Fore voor dat duel en een liedjes per se een liedje speelden waar ik me heel erg over verbaasde. Als je dan niet springt ben je een homofiel. Ah ja, daar kan ik me nog wel niet. Daar kan ik me nog van herinneren. Daarvan ja, daar waren jongens die niet sprongen en welke veel zwakker waren.

[00:26:09]

Maar dat vond ik zo raar.

[00:26:10]

Ik vond dat zo raar voor die in in. En wat bedoel je dat supporters daar zongen? Nee, dat was een liedje wat uit de speakers kwam. Al uit de speakers. Supporters. Maar nee, daarom was ik Christus. Daar word ik ook zo over.

[00:26:24]

Maar dat is wel heel apart. Ja ja, duidelijk. Dat kun je trouwens al helemaal in me voorstellen. Nee dus. Heel raar. Eén ding wil ik nog vragen aan jou? Ik weet niet of jij daar nog iets mee wat kan. Ik heb hem ook een vraag. Als u terugkijkt op die zeven jaar ha, waar heeft u dan het meeste van genoten? Nou, als alles goed verloopt en de mensen goed met elkaar omgaan en goed in hun vel zitten, dan doet mij dat goed.

[00:26:43]

Ik ben op gepaste wijze trots op wat we hebben gerealiseerd, ook het stadion uitgebouwd en de Herdgang onderzoek mijn vak. Maar als je met mensen slaag die zich gelukkig voelen, doen me dat meer dan een mooi gebouw. Ja, maar ik heb mogen vragen waar blijf je het meest bij in negatieve zin? En dat noemt ie het. D. De zaak Gerets. En dat er uiteindelijk even afscheid moeten nemen van Gerritsz en spelers hem hebben laten vallen. Dat heeft een pijn gedaan.

[00:27:06]

De spelers hebben toen Gerritsz laten vallen. Als jij daar nog bij, dan was ik net weg, maar ik heb het wel aan zien komen. Ken jij iemand? Kun je daar iets over zeggen? Want ja, ik weet Tony. Ik weet niet hoe dat precies is gegaan. Misschien is de speler die volgende week komt daar meer over kan zeggen zeker vragen. Ja, ik denk dat die daar ook zeker antwoord op kan geven. U weet beter dan ik.

[00:27:30]

Ik merkte wel wat ik volgens mijn vorige week heb. Hebben we daar ook over gehoord? Ja, de porto. Jij bent, ga je dingen vergeten? Euh. Dat ik dat me dat me opviel dat Gerets euh, moeilijk om kon gaan met grote persoonlijkheden als als Nilis en Van Nistelrooij. Dat botst nog wel door de grap met zelf ook zo'n grote speler geweest. Maar ik denk dat ie het moeilijk vond om uhm, om die positie die je als speler had op een bepaalde manier af te geven.

[00:27:57]

Euh, snap je dan de. De dingen gaan een beetje verschuiven terwijl die wel succesvol was geweest ook zeker. En als iets voor Gerets sprak ook vond ik dat dat ie z'n contract bij Brugge destijds netjes uit wilde dienen. En euh en euh euh. Maar dat ging in de spelersgroep. Ging dat op geen moment wrijven. Dus uhm, toen ze hem met hem en een aantal spelers. En dan euh, is er geen houden meer aan. Nou ja, ik weet het niet helemaal omdat ik dat seizoen er niet bij was.

[00:28:26]

Euh, maar ik denk ik denk het dan niet. En wat ik al zeg dan moet, dan moet er best wel wat gebeuren wil je. Uhm, als spelersgroep de keuze maken om een trainer te laten vallen tussen aanhalingstekens klinkt ook zo ja, wat zo. Maar zo werkt het natuurlijk wel. En ja, da's fijn als Van Raaij in meegaan. Maar kerels zoals een goeie vriend van M. Ja euh. Geeft ook wel aan dat die wel heel goed wist van dat dat dan ook wel de beste keuze was.

[00:28:53]

Als zo'n als dat als. Als die combinatie gewoon niet meer werkt, dan werkt die niet. Maar het is natuurlijk riskanter. Wat ik voor mijn tijd terug al zei als een spelersgroep zegt ja, die trainer, maar die hoeft niet meer dan zorg daarna. Maar wel dat je gewoon een boel voor mekaar hebt. Want anders weet supports de spelersgroep ook weer heel snel te vergaan. Dat was geen probleem, maar ze waren toch normaal, verwende fijntjes die zakje op moeten rotten.

[00:29:13]

Ja, dat was geen probleem met Hiddink. Hiddink kwam toen, dus ja, dat is dan natuurlijk de B. Dat is veilige keus, maar ook een goeie keuze uiteindelijk. Want dat is waar. En veel. Vosmaer die mij mama, want hij kan volgens mij in die tijd overwonnen. Hij kwam inderdaad van het Sociaal Huis, het beste de beste CCA. Ja, daar hebben ze. Dat is gewoon goed gedaan. Ik denk dat vrijdag ook een grote vinger in de pap had om om Hiddink hierheen te halen.

[00:29:34]

Je haalt niet alleen heel veel rust. Een compleet andere trainer weer, denk ik in de zin van D. Als iemand goed door had of heeft, hoor je met al die karakters in een groep om moet gaan je met de grote persoonlijkheid dan moet gaan met de jonge jongens om na te denken dat Hiddink. Tja. Ik heb helaas nooit met de morgen kunnen werken. Maar euh. Ik denk dat ie dat heel goed uhm. Door wat ik heb een vrouw en een vrouw ons verteld wat Lodewijkx toen zei over Toni als jonge keeper bij PSV kwam en Sören Lerby nog in de selectie zat.

[00:30:01]

En dat Serono Lerby tijdens een partijtje euh. Lodewijkx goed om te autokoffer was en dat Lodewijks ook pas 18 of 19 jaar toen terugziet tegen de grote Leib. Juist ja, een keer je man niet laat lopen, dan zou ik wel helpen. En toen kon ik u komen en ik zou heel rustig vanbuiten komen gewandeld. En toen zei je tegen Lodewijkx als je nog één keer je bek opentrekt tegen Lerby, dan kun je je tas pakken. Hoef je nooit meer terug te komen, maar even duidelijk te maken hoe de moeder van de vrouw draaide.

[00:30:28]

En uhm. Nee, maar dat dat datering toe en daarna seeding als trainer. Toen ik toen terugkwam daardoor is maakte het ook weer makkelijker om spelers naar de club te halen. Dus het mes snijdt aan twee kanten. Zo'n beetje wat nou hetzelfde? Volgens mij is Smet met Smith die als wat ik net hoorde van jou euh geen interview wilde doen voor de beste special rij. Jij wil. Ik denk dat zij zelf te druk zijn en we willen focussen op jou snap ik al.

[00:30:57]

B. Nou ja, ik wil effectjes. In de kerstspecial in elk geval niet, maar zal ongetwijfeld komt er een keer een moment dat de dat van kunnen spreken. Een interview geeft die niet. Al die pers momentjes dat dat geloof ik wel. Maar dat komt ongetwijfeld deze keer. Moeten we even genoegen nemen met de met een nee. Nee hoor. Wat komt er nou in de kerstspecial vanmorgen jongens? Mag ik nog helemaal vertellen jongen? Dat mag allemaal niet.

[00:31:17]

Het wordt weer een knaller. Ja joh, net zoals al die kerstspecial, een kerstspecial. Ik zal hem voor je meenemen. Bijna ik waar je van geniet.

[00:31:27]

Hou over Harry. Harry van Raaij. Bij waarbij. Het was een dankbaar onderwerp om m te. Een dankbare man om te bellen. Want als er dan iets was en dan moest ergens een mening over komen, die gaf je altijd. Kon je al Harry bellen, ook nadat hij al al lang gestopt was, dan was het de club wel een doorn in het oog af en toe. Ja, ik kan me nog herinneren dat de dag dat ik hem belde.

[00:31:49]

Hadden we de rubriek van panel en dan had je in een stelling en dan had je twee mensen of drie mensen aan het woord over die stelling. En dat ging dit. Dit Gedik ging het over koku en. Zal Flor van Osieck PCV? Ja, dat was wel zo. Het was wel even spannend of we of Filip het zou overleven of niet. Uhm en ik belde Harry en vroeg Harry vanuit naar zijn mening aan Harry en die je moet weten die v penal.

[00:32:15]

Dat zijn allemaal kleine korte blokjes van een aantal zinnen, maar die Harry liep helemaal leeg. Ah ja, ik ga niet nog een keer nadoen, maar dat gaat toch niet lukken? Laat het alsjeblieft achterwege. Maar ja, maar die Harry die je die zei van ja nee, dat ga ik toch doen. Jullie zijn van ik dat dat chemie eens een keertje is, een keertje klaar is een keertje op. En dat helemaal niet erg. Dus bij mij ook gebeurt dat.

[00:32:37]

Gerretson ja, en dan moet je op een gegeven dat je afscheid nemen van elkaar hebben om de club weer te laten groeien. Uhm, en ik merkte dat de chemie tussen Cocu en de spelers weg was en dat er dus uiteindelijk een keer tijd was. Na zoveel succesvolle jaren met Philips dat er keren afscheid van genomen moest worden. Ja euh. Philips bleef en werd kampioen PSV. Ja Harry, nog even gebeld. Die zeiden dat ik niet goed gezien.

[00:33:02]

Nou ja, dus je kon hem altijd. Ja, wat weet ik? Als je vond er al te. Als er iets stond eet je ook altijd wel een quote van van hou je tussen. Die nam geen blad voor de mond. Finca vind ik ook wel mooi dat ie euh, zo ook altijd betrokken gebleven. Ja en euh, altijd blijven gaan kijken nog. Ik weet niet tot hoeverre, want zijn gezondheid. Kees Ploegsma nam. Danny haalde een man op waarmee hij een wijntje erbij.

[00:33:27]

Ja, het laatste werd nog heel lastige natuurlijk. En het minder. Ja, ja, ja, ik weet niet wat. Euh ja, waar ik zei ik had m al lang niet gezien of gesproken. Dus uhm. Maargoed, we gaan naar de actualiteit van vandaag vandaag de dag. Harry, je vindt zo raar om te zeggen zacht. Maar ik hoop wel dat ik dat. Ga niet zeggen Harry Gezag, want hij hoort het niet. Maar ik hoop wel dat die zachte rust dat dit zal.

[00:33:52]

Vast en zeker goed. Staf was er ook al. Ik wilde eigenlijk toch een keer weer een skiet Willy feit noemen omdat ie zo leuk is om hem en omdat we eigenlijk niet moeten vergeten de iconen en uhm de boegbeelden te blijven weer en koesteren. Ja, zeker is ook Willy van der Kuijlen. Uhm, in zijn tweede seizoen wordt PSV achtste. Kun je je voorstellen? PSV achtste hoor.

[00:34:14]

Kun je daar een keer iets bij voorstellen? Euh ja, met een hoop tegenzin. Maar ja, dat is dus lang geleden. Afkloppen. Afgelopen is lang geleden. Nee, maar als je ze als ze vierde worden Isreal is het al hommeles. Laat staan als ja als je Abdera de derde en tweede is al. Nu sta je hier ook niet te juichen he. Is toch wel Feyenoord gewoon kampioen worden? Ja, dat hoort ook bij de club. Ja zeker.

[00:34:37]

Nou zet PSV achtste, maar hij hij. Billy kan in zijn tweede seizoen topscorer worden van van de eredivisie. Maar dan moet hij op de laatste dag laatste speeldag in in Enschede. Tegen Twente moet ie er vier maken. Het wordt 1 7 en Willy maakt 4 echte echte.

[00:34:56]

Dat is toch. Ik verbaas me. Verkozen ze dat seizoen toen topscorer wil de topscorer geworden. Ik dacht met zesentwintig doelpunten met Piet Kruiper de gedeeld topscorer, maar hij moest de 4 maken om hem te evenaren. En hij mag je dit niet vergeten. Zo kon Romario ook van tevoren aankondigen. Ja ja, die heeft wel eens gezegd. Bijvoorbeeld tegen die wet Stege stouwen. Ja, die volgens mij ook arica tenen dat die van tevoren zeilmaker maken. 3.

[00:35:25]

En euh ja, dan schoot ie er ook 3 in. Ergens wel lekker als je kunt zeggen of er iets te doen. Nijdig Ik maak er geen zaaizaad en die kans was heel groot dat ik er weer geen zou gaan maken. Maar dat kwam. Dat kwam wel uit, maar dat zijn wel de echte grote spelers die het gewoon even doen dan. Ja ja, die die nou ja effe doen die dat Dida die daar volgens mij in dat uhm euh heel erg kunnen gebruiken om om zichzelf weer tot een bepaald niveau op een bepaald niveau te krijgen om totdat ze topprestaties te komen.

[00:35:57]

Dat. Die moeten een beetje gekieteld worden. En dan waar de 1 dichtslaat stijgt de andere boven zichzelf uit. En ik denk dat Willy vooral tot die laatste categorie behoorde. Ja, die uh, die had dat doel en dat lukt hem dan. Ja, mooi feitje weer ja, het is een B ja en dan fenomeen.

[00:36:15]

Ja, je hebt nog een notitie met een paar pijltjes allemaal. Zie je al een tijdje, want ik maak van de allemaal bruggetje. Cervantes. Ja ja, dit bruggetje zo makkelijk. Hij deed deze laatste wedstrijd FC Twente. PSV speelt komend weekend of heeft gespeeld.

[00:36:32]

Ja, alsnog is Twente in Twente. Euh, zonder publiek. Het lijkt me niet uit de stand h, want ze staan nu vijfde. Maar plan dat dat Twente publiek dat dat. Dat is wel wat he dat? Ja dat is wel bijzonder. Daar gaat ze wel twee keer. Ja en uh. Uhm, wij hadden toen uh. Men begon het seizoen heel matig en voorbereidingen speelden volgens mij nog een oefenpot tegen Anderlecht. Zo een goed pak slaag krijgen.

[00:36:59]

Dat ze toch nog heel euh, positief blijven, maar op een gegeven moment in het tussenseizoen sloeg het een beetje. Want jij moet niet blijven verliezen. En toen? Euh dan? En dan werkt het ook niet mee. Moet ik zeggen. Maar uhm ja. Het is wel een euh. Qua aanhang is het wel mee. Is het wel een hele fanatieke trouwe. En het is godverdomme een lap grond daar. Wat? Wat? Wat dat stadion?

[00:37:24]

Ha ha, wat je aan de supporters binnen kunt harken zeg maar. Het is euh. Dat hebben ze daarvoor in Enschede wel goed voor mekaar moet ik zeggen.

[00:37:34]

En inderdaad trouwen. Want ook toen ze degradeerden. Ze waren de 50 duizend seizoenkaarten.

[00:37:38]

Ja, dat zie je. Dat is vaak waar dat soort clubs dat. Ik vind dat we Feyenoord een en een NAC vind. Ik ook euh, in een club van dat. Soms lijkt het wel hoe slechter het gaat om meer mensen erop afkomen op zijn of haar manier. B.Sc. Is juist daar de mentaliteit dan wel heel erg van. We gaan er achter staan waarbij andere clubs bijvoorbeeld naar Ajax. Nu zie je meestal dat dan op. Met succes uitblijven.

[00:38:03]

Daar ga ik minder seizoenkaarten verkocht worden. Dat geeft ook iets aan hoe leuk dat is. Ik als eerste man. Als dat als voorbeeld. Ik vraag me af of dat wel. Ik weet dat dat. Ik weet dat dat zo was in het verleden. Ja, ik wil meer. Nee, ik vraag me af of dat nog zo is. Denk het niet namelijk. Nee, ik denk dat het inderdaad zal bij Ajax. Ze toen. Nou ja, ik weet wel, want ze laten we wel wezen.

[00:38:30]

Volgens mij van die harde kern supporters van Ajax die wat vroeger F-side was. Ik weet nu dat nou allemaal uit ik heb. Daar heb ik er ook wel eens voor mij gedaan. Die zich ook een beetje eigenaar van. Als het goed ging dan kwamen er een hoop mensen in bed met een met een Kolberg sjaal en Ajax sjaaltje. Een beetje hippe happening. Euh, lekker naar Ajax kijken en op een moment dat resultaat tegenviel zie je ze niet meer.

[00:38:51]

Ja, als ze gelijk kunnen hebben gehad. Maar het is wel zo dat nu de bijvoorbeeld de club met Corona. Uhm. Zag je het meteen ook doen toen ze de seizoenkaart voor dit seizoen in de verkoop deden dat ze geen enkele moeite hadden om nee nee, nee he. Op die tiende zijn van Zuid zijn. Het is leuk om daar een grapje over te maken, maar ik denk dat het allemaal zo heel veel verschilt. Qua elk jaar. Ligt er een beetje aan wat van K.

[00:39:14]

Wat voor club dan moet ik het zeggen. Kijk, waar we hier in Eindhoven, waar we. PSV en FC Eindhoven? Ja, die stad is natuurlijk eigenlijk niet groot genoeg voor. Ik snap dat kids van nu dan niet zeggen van waar gaan rijden. Ja maar snapten. Dus als daar de resultaten tegenvallen, dan wordt het wel heel lastig om er om de kids vol te krijgen. Dus als de resultaten goed zijn dan die niet makkelijk. Maar bij clubs als Twente of NAC of Feyenoord of nou ja, eigenlijk alle grote clubs is het toch?

[00:39:45]

Ja. En als je dan toch voor een club bent, dan ook in de A, dan ook in slechte tijden. Toch denk ik ze staan nu 5e. Maar wat ik opmerkelijk vind dat ze vorig jaar 14de stonden, daar is een boel veranderd. Ted van Leeuwen is weggegaan. Jan Streuer is gekomen. Heel nieuwe selectie geformeerd Fronde van dit Dingens.

[00:40:02]

Het zijspan duo Distillers Jan Streuer voormalig wordt dan nog wel. Ik kijk de sport meer, maar vroeger werd dat de Shoutcast. Ik zou waarschijnlijk niks niks bij Vitesse zetten. Zaten wij gewoon met een boordje. Beschouwt de zijspannen te kijken. Strooibriefjes zijn dus wereldkampioen. Weet je wat zijspanrace uberhaupt ook niet de juiste waarde is? Een motor en dan zit een bakje aan dat wel meer wedstrijden en de waarde. We kwamen ze vaak emme of de uit. Dat denk ik wel.

[00:40:33]

En eigenlijk Snider. Ja zoiets. Wie waren die? En die ene die deze Schnieders zat die in het karretje? Of eigenlijk wel die endie die zeker uit gelazer Tok'ra? Daar kan ik me nog herinneren. Ik maakte pas zal is wel zo dat over dat asfalt bij Jan Streuer van Vitesse, de voormalige technisch directeur. Wie heeft daar een B bij Twente? Toch wel aardig team geformeerd met. Ze hebben daar die Danilo van Ajax gehaald. Queensy Menig en Segni, dat zijn drie spitsen die maken van de 15 of van de 20 goals die ze hebben gemaakt na Ajax de meeste doelpunten, maar dit seizoen hebben zij daar 15 gemaakt.

[00:41:06]

Uhm desondanks bij Twente PSV.

[00:41:10]

Ja ik kan, maar ik ben daar elke keer als je. Als je, als je dat het meestal een vervelende wedstrijd om te spelen. Ja, in en uit. Laat ik het zo zeggen. Uh. In tijd was het zo, was dat wel en zeker het oude Diekman stadion, dan was dat wel een euh. Daar ging je niet naartoe met het idee van daar zullen we wel eens eventjes overheen hangen. Maar hij is altijd al te al een stukje stukje taai geweest en ik weet niet hoe dat nu is.

[00:41:40]

Maar als je ziet nou ja, als vijfde zou vijfde staan, dan zal het zaaltje ook niet makkelijk zijn. Ik weet niet hoe die cijfers liggen, want soms heb je dat ook niet over gehad. Bij Vitesse hadden verloren de laatste keer maar eens jarenlang gevreesd dat we daar dan als PSV zijnde nooit verloren. Nu is dat bij Twente een hele goeie zaak. En hoe zijn de cijfers van de laatste jaren? Weet je een land of niet? Ik weet alleen van het seizoen uffw van 65 66 tegen Willy van der Kuijlen met 7 huishielden viskweek 4 keer scoort.

[00:42:10]

Dan zal het wel. Zal het ook dit keer ook niet komen in de geest velen van Willy? Ja. Uhm, Philip Max komt terug van zijn avontuur bij die Mannschaft.

[00:42:20]

Ja, goeie speler hoor. En hij heeft. Hij heeft nu drie interlands mogen spelen achter mekaar.

[00:42:26]

Gisteren krijgt ie een ongenadig pak op de broek 6 0. Ja, Spanje sinds 1931 niet meer gebeurd. Die Mannschaft 6 0. Ja, da's een flinke aanval 15 ook kunnen zeggen. Ik heb de wedstrijd gezien. Spanje was dus ook nog een keer. Kan je dat nog herinneren? Even voor de oudere luisteraars een Nederlands zich moest kwalificeren en het ging om Spanje. En die moest je dan met ik weet niet of alle 12 april moesten winnen en ze moesten van Malta of Malta en die hadden toen even voor shirtjes wel leuk.

[00:42:57]

Wat dacht als Nederlander zijn gekwalificeerd. Maar waar was het voor? Want ik dacht WK 82 was het niet WK 82?

[00:43:04]

Hoewel opzoeken Argentijnen en Spanje Moesj met vanavond maar minimaal agnomen doelpunten verschil winnen van van Malta? Ja dus wij dachten hier in Nederland dat dat loopt. Dat loopt wel los. En toen hadden ze die Malte. Nee, ze hadden iemand in de goal gezet. Nou, die had echt nog nooit een bal. Zoiets was het. Die jongen, die komt totaal niet keepen. Die dook overal overheen. 12 0 werd Dinosaur. Ja, en er zijn heel veel Sendo documentaires over geweest.

[00:43:31]

Hoe is het nou gaat kijken wanneer het was die dag drieëntachtig. Daar is dan voor vierentachtig. Voor het EK vierentachtig huistaken.

[00:43:39]

Ja ja, ja, ja er. De fase dat wij als Nederlands elftal eigenlijk waren. De donkere jaren van Nederland over de natuurlijke 19:54 achtenzeventig. Heel goed gedaan en daarna effe een hele tijd niks. Deden we gewoon niet mee. Nee, dan kwamen mijn achtentachtig heel sterk terug. Natuurlijk h met de WK winst zesentachtig minder 12 0. Dan is de documentaire over verschenen. En ja daar. Nou ja, daar wordt toch ook wel over corruptie gezegd? Is dat wel zo?

[00:44:03]

Na 12 weken was een duidelijk verhaal ja, want dat was gewoon verkocht. Was meteen uitverkocht. Maar waar kwamen we vandaan? Hoe kwam ik dan aan waar jij zei iets? Nou, ik zei dat Philip. Max komt terug met een 6 0 om zo snel Spanje. Daarom moet ik eraan denken dat door. Denk je bij zo'n speler na weet ik niet. Hij had in ieder geval wel wat vind ik. Wat ik las is dat die dat die van die 3, dat die 2 goeie wedstrijden had gespeeld.

[00:44:26]

En tegen Spanje was het heel lastig en ook qua en vooral op zijn flank werd er ook wat ie werd enigszins overlopen. Ja, maar ik vind m. Ik vind een euh wat meer tussen aanhalingstekens zorgen baart. Dat weet ik niet, maar hij heeft 10 wedstrijden normaal niet gespeeld, dus best flink hoor. En zeker gezien zijn speelstijl. Die jongen maakt wel meters. Dus niet te geloven. Maar ik heb hem toen ik de laatste was van PSV zat te kijken en viel me weer op dat hoe?

[00:44:52]

Uh uh wat ik elke keer van emissienorm PSV hoe constant die speel. Je speelt wel echt oke, maar een flauwe term de theatervorm, maar al wel al te ruim onvoldoende. Die. Ik vind niet echt ik. Ik vind het echt een hele goede aankoop is het ook. En het is te hopen dat ie inderdaad dat ie uhm ja dat ie niet uhm moet zeggen dat het dat ie te zwaar belast wordt. Want het zal voor hem denk ik ook wel weer anders zijn.

[00:45:18]

Als ie inderdaad voor het nationale team moet spelen is m misschien toch een iets andere spanning dan wanneer die voor PSV speelt. Dan weet ik niemand, want dit was een D waren ze was zijn debuut toch? Nee, hij heeft. Hij heeft ooit met olympisch team meegedaan als ie naar Olympische Spelen gegaan en dus de finale verloren van van Brazilië. Daar heeft ie de drie keer ingevallen. Hij heeft er één keer gescoord en dat waren eigenlijk zijn interlands. En zijn vader Philip Maxence eenmalige opzet.

[00:45:40]

Sorry vader Martin. Max is eenmalig international. Oh ja, maar deze man die maar maakte was wel twee keer topscorer van de Bundesliga, dus heeft maar één interland gespeeld. En dat is wel een dingetje in de familie Max van New York. Het wordt wel tijd dat het wordt, tijd dat we dat zwijgen. En hij schijnt ook dus de eerste keer dat ie de eerste interland van de afgelopen periode dat ie in t veld stond dat ie ook echt de klok heeft gekeken.

[00:46:00]

Van hoeveel minuten heb ik? Ben ik wel over mijn vader gesteld? Ja. En zo hebben iedere Gudjonsson maar die bij PSV nog mee gespeeld. Die heeft toen samen met zijn vader vader gespeeld in een nationaal team gespeeld. Maar ja, z'n vader was volgens mij 15 juni. Hierdoor kreeg OLVE 17 15 jaar jonger was de.

[00:46:26]

Nee, maar nu, als die was, die was volgens Bart een heel jong Tinny Indiaase. Je kon juichen. Van Eidur Gudjohnson waren we toch een beetje van de hak op de tak? Kunnen die 1. Dat was wel leuk. Sowieso kwam die euh. Kwam die bij het. Bij het bij het tweede D. Ik was dat. Ik was daar toen niet bij. Maar ik heb het verhaal later gehoord en toen moesten ze naar een uitwedstrijd, want dat was voor de eerste keer dat ie meeging en voorgesteld dan de jongens.

[00:46:52]

Dus iemand in die bus kwam ook die bus en een trainer zou jongens. Dit is uit de goede. Zo'n jongen uit IJsland. En die doet vandaag een wedstrijd bij ons mee. Toen had ie nog een of ander Ombelets show, dus zou je Raymon vissersschepen zijn. Robelco zien ze dat in een homo? Het is eigenlijk niet zo raar. Dat ben ik niet hoor, want ik ken de on-Nederlands vader jarenlang in België. Had gevoetbald, die was gewoon in België.

[00:47:17]

Daar ben ik niet hoor. Maar dieren die bij PSV een hele goeie speler raakte toen heel zwaar geblesseerd in een in een uhm in een interland met Jong IJsland tegen Ierland ijken een interland om spek en bonen geloof ik ook nog eens zo'n duel aan de zijkant van het veld. Wat een Baldi uitrolde Notion. Iedereen kon vliegen, z'n been brak zijn enkel kwijt. Nu precies en toen is euh euh bij PSV. En ja, daar doe ik mee. Hij heeft volgens mij toen de artsen onderzochten zogezegd van jou.

[00:47:48]

Topvoetbal zit er voor hem nooit meer in. Het hebben ze z'n contract niet verlengd. Toen is Tommy van der Leegte ooit nog eens een keer bij hem langs gegaan in IJsland om een weekendje te stappen. Hij heeft hem daar zien trainen op een Bijvelds die en toen was je flink aangekomen. Tommy zat tegen, maar die komt dat woord echt nooit meer iets.

[00:48:02]

En toen is je vervolgens Chelsea Barcelona. Weet je toch wat die wou? Die gevoel thuis al aardig carrière had een schitterende carrière gehad. Ja en euh. Zo zie je mooie dingen kunnen lopen. Ja maar ja, absoluut. Uhm ja, maar waar kwam jij? Denk je dat het dat die man kan jij het natuurlijke?

[00:48:23]

De dieook leuk? Die bondscoach heeft hem niet voor niks erbij gehaald op de linksbackpositie. Spreekt van een hele goeie speler als sexier die bij PSV elke keer op niveau en een mijters stelt een hoop assists en is verdedigend betrouwbaar. Hij heeft nauwelijks balverlies. Hij wint zijn duels, maar hij de sterren uit. Doet me een beetje aan. Euh ja, een nu ook een Heintze denken. Wat was Heintze minder? Euh. Van Gaal gaf die minder assists, maar van die betrouwbare DVD-RAM, die zou ze bijna vergeten.

[00:48:54]

Maar, maar ze zijn en zijn dus gruwelijk belangrijk voor zijn team bij DA. En nu wordt het wel heel erg gezien omdat PSV na alles wat kwetsbaarder is centraal. B. B en W zie je nou wanneer Dumfries. Als je die niet eens gemist wordt. Je ziet de kracht van Max terwijl dat voorheen waren de backs toch een beetje van ja nabootsen. Tja, wie gaan we Dani inzetten? Dat doe jij dan maar Humphry. Zoveel Dupriez gesproken?

[00:49:17]

Euh, Dee Dee Dee? Ja, PSV mag denk ik blij zijn met zulke backs. Euh ja. T Is wel duidelijk dat t pleit een beetje beslecht is in het Nederlands. Als dat een Fries devrieze heeft korona gehad, maar het lijkt alsof die je daardoor harder is gaan lopen. Maar ja ja, ik heb het Nederlands elftal meer kijk uit.

[00:49:31]

Ja, hij heeft de paasbest op zijn naam had en nog meer op z'n naam moeten hebben. Want sommigen die als ze dat zelfs normaal binnenschieten maar weer een assist. Uhm nee, je blijft Mangano.

[00:49:41]

Het is dus wat dat betreft voor PSV en een mixte interland namens Geenhuizen een tijdje v.

[00:49:47]

Dat ie een tijdje niet heeft kunnen spelen. Een bepaalde rust gegeven gegeven fysiek. Ik weet niet of je veel last heeft gehad van die Corona, want hij niet. Nou ja, dan Pablo Rosario bijvoorbeeld. Wel, die was na één helft in PAOK Saloniki. Zij mijn lichaam lichaams op, maar dit maar Dumfries. Die Jaadi die ik blijf maar aan mijn lijf maar sprinten. Euh nee, dit is voor PSV. Lekker dat ie dat ie er weer.

[00:50:08]

Dat ie er bestaat. Uhm, jij zegt de ja heeft 10 wedstrijden gespeeld. In een maand tijd viel Max. PSV moet het komende maand 9 spelen. Okay, nou, dat is wel zetje. Hoe? Ik speelde nooit vervelen zeg maar kan. Het zat meestal te kijken. Euh ja, dat kan wel. Tuurlijk kan dat. Dat was volgens mij wel. Dat is dan euh, gewoon ieder weekend een wedstrijd. Anand en dan en om twee keer wel ja, daar speelden wij ook wel.

[00:50:36]

Granada, PAOK en een Omonia Nicosia komen er weer tussendoor fietsen. Ja, dat is wel te overzien. Volgens mij is het juist in die competitie in Engeland, zodat ze er gewoon drie in een week spelen ofzo. Zo veel trouwens. Want ja, e en tegenwoordig omdat je zegt van ze zijn al een loopwielen. Maxi heeft al zoveel gespeeld door Denzel Dumfries. Die is natuurlijk al 1. Die blijft altijd maar gaan en is t. En je moet natuurlijk ook maar kunnen blijven opbrengen.

[00:51:00]

Altijd elke keer.

[00:51:01]

Dus ja, ik denk dat uh. Merckx zegt even te denken over over euh, want gelobde sneeuw ook al lang Mayon, als ze dan in onze tijd eieren kwam. Wat werd daar een beetje over abattoir? Wel eens over te veel wedstrijden of. Jullie speelden altijd Europees. Dus jij weet het beter dan? Maar dat werd m volgens mij toch ook niet over geklaagd?

[00:51:24]

Of euh, hoe blij je hoort ook wel spelers, hoe meer hoe beter hoe meer wedstrijden. Als je zeker als je een zekere redneck hebt. En dan? En dan? En dat een non. Qua training doe je niet velen dat jaar stellen en euh, misschien een beetje tactisch. Maar t is dan vooral haar stijl. En dan die was watervogel ze erop. Want je moet daar wel aan. Je moet er wel een paar dagen voor. Bijkomend is niet, zoals net zoals bij boksen, dat het op de professionele boksen boksen geen dringende werken.

[00:51:54]

Toch hou je het eigenlijk niet de moeite. Die moeten ze nu uitkiezen. Om maar aan te geven hoe zwaar die sport is. Nee, maar uhm ja, natuurlijk is er wel vol te houden. En ze hebben toch uiteindelijk voor ons toch ook prima? Euh. Hebben ze een prima brede selectie. We moeten ook niet te paniekerig gaan doen als. Als iemand eens een keer een half firuz moet krijgen voor een wedstrijdje. Dat is prima op te vangen en daar en de korona golf is eigenlijk geweest bij PSV.

[00:52:20]

Het is te hopen dat ze nog af willen, want dat ze veruit de interlands nu nog een keer het meenemen, want dat was natuurlijk de vorige keer zo. Ja uhm, ik sprak afgelopen week en dat wil die wilde ik zo'n beetje. Iedereen heeft toch ook Ronan gehad volgens mij? Ja ja ja hoor. Maar ja, als je geen korona heeft moet je apart zit ik je. Ik wil jou vragen over over. Marco van Ginkel die. Die heb ik gesproken afgelopen week.

[00:52:44]

Staat deze week ook in Voetbal International met een stukje en hij zit er weer bijna tegen aan NEC. Hij traint weer geregeld met de groep mee. Niet alles, maar wel geregeld. Die hebben we dus ook nog een, twee en een half jaar niet gevoetbald. En ik? Ik vroeg om van ja. Kan dat? Dat kan, maar kan je dan een terugkeer op niveau 2 als je twee. Hij zei het is een hele vrolijke jongen is en een positivo een mooie inborst die zegt van voetbal of leer je niet?

[00:53:13]

Nee, daar ben ik het met hem eens. Zijn half jaar is lange. Ja, dat is wel heel lang zonder wedstrijd.

[00:53:18]

Dat is wel heel lang. En ik. Ja, dan moet u wel aangemeld. In dit stadium toonde. Ja, ik vind het al wel erg lang. Inderdaad ik ik. Ik ben wel benieuwd. Dat dacht ik. Ik denk niet dat je dat je dan zomaar weer de tussen stapt en euh en het een en in een tempo meedraait. Dat denk ik niet. Maar ik, ik kan het missen. Ik weet van mezelf dat ik dat ik euh naar met na mijn carrière mijn kruisband scheurde.

[00:53:48]

Maar je bent training je bij de serieus van Nunen, klapt ik door mijn knie, heb kruisband gescheurd en ben ik ook anderhalf jaar zoet mee geweest. Toen ging ik weer eens voorzichtig aan een wedstrijdje voetballen en toen viel me toch euh, angst op. Ja ja, ook wel. Die knie was gewoon niet helemaal goed. En uhm, nog steeds niet toen. Ja, nu wel inmiddels. Maar ja, ofwel voor ze verder gaat. Maar da's toch maar de vraag.

[00:54:11]

Inderdaad, maar het is wel uhm. Ja, ik weet niet hoeveel, hoeveel pech kan iemand hebben? Kijk, hij heeft. Euh. Ik was er bij dat PSV 3 0 van Ajax won en kampioen werd. En hij was als aanvoerder van dat team. Twee jaar geleden kon ie die kampioensschaal omhoog houden en daarna heeft ie eigenlijk geen wedstrijd meer gespeeld. Euh ja, dus een mooie laatste wedstrijd zal nooit helemaal anders gelopen. Dus eigenlijk. Hij heeft het seizoen afgesloten tegen Groningen.

[00:54:36]

Dat kan dat nog wel, maar daarna eigenlijk dat seizoen er niet meer gespeeld en of daarna heel wat. Was zijn blessure knieblessure ook kruisband? Nou, hij heeft al eerder last van zijn knie en had ie al. Uhm, en wat het nu wat er toen gebeurd is? Hij ze op een gegeven moment is je verkeerd geopereerd. Is niet goed gegaan en daarna heeft ie een infectie gekregen.

[00:54:55]

En ja, hij zegt ja, dat was eigenlijk wel een beetje de schuld van de doktoren. Maar ik kan en ik kan wel gaan schelden. Het is kut voor. Ik kan wel gaan schelden, vloeken die iedereen de schuld geven. Maar jongens jongen zo maar dat ik. Daar help ik mezelf niet meer mee. Maar als bescherming verzekerd. Ze nou wel heel veel pech gehad daar iemand aan een ademende infectie in zijn qau tency. Hij is nog maar 17 en 28 jaar, nog pas na 27 jaar.

[00:55:18]

In ieder geval een ferrata, maar een infectie.

[00:55:21]

Als ik die vertelde wat? Uh, waar Baretta. Normaal gesproken nemen mensen 2 weken antibiotica en dan is klagen en bij hem vrat het z'n hele knie op. Aan de binnenkant tastte ook de kruisband aan. En uh, en ook het hele gewricht. Groth zoveel pijn. Ja ja en noem maar. Nu is het die knie daar. Nou dan uit. Nou nou ja, hij moet dus heel erg goed luisteren naar naar zijn lichaam en balans zien te vinden van wat wel en niet kan.

[00:55:42]

En hij zegt de lijnen. Dat lijkt me wel jammer. Dat is heel moeilijk hoor. Ik zou gewoon de lijst met moeilijk sturen en ik wil op een gegeven moment wil je gewoon niet meer na hoeven denken en gewoon volo volop kunnen klappen. Ja, sowieso. De mannen van van onze leeftijd merken gewoon dat niet alles meer af en toe vanzelf gaat. Hoe zwaar dat al is op onze lijf, dat ze moeten accepteren dat iemand niet alles zoals het was.

[00:56:06]

We tekenen vertonen. Dat kan wel nog wel over. Maar ja, dat is het toch vooral met topvoetbal? Je moet de vrouw geen angst hebben inderdaad. Uh uh. Dat zal wel een heel mooi moment zijn als het als als t. Als je wel wil hij. Hij gaat er vanuit dat ie. 1. Hij zeg ik. Ik doe nu veel mee. Met de groep ga ik steeds meer meedoen en die moet ook altijd behandeld blijven. En ook in de j'aime werken steeds de balans zoeken van wanneer wel, wanneer niet.

[00:56:33]

Maar ja, hij gaat ervan uit dat ie nog nog dit seizoen zeker weer. Laten we hopen. Het zou fijn zijn toch voor zo'n jongen dat ie dan in ieder geval nog fit dat ie zelf kan beslissen. Nou is het mooi geweest in plaats van dat dat door z'n blessure moet hij inderdaad er alles aan gedaan hebben voordat ie uberhaupt een beslissing moet nemen van het gaan niet meer.

[00:56:53]

Ik zal laatst toevallig te denken over dat betaalde over mentale met Wim en ik weet niet meer wat waar we precies overhouden om in ieder geval mentaal sterk zijn.

[00:57:04]

Of ik weet niet meer dat. Toen moest ik aan denken denken aan die die jongen die toen ook nog naar PSV Ciani Jory Hoogstraten heette hij volgens mij over 1 van Groningen kwam niet. Samen met Stef Nijland en wegsmelt Robben. Zo'n beetje het grootste talent geloof ik. We hebben de 5 gehaald in. Jelle ten Rouwelaar kwam die 5 voor in ieder geval, maar hij was daar ook, maar was het grootste talent van Groningen. Ja, absoluut. En die uh, die heeft dat gewoon.

[00:57:30]

Die kon er gewoon niet aan. Die mee. Daar zit wel een zielig verhaal aan vast. Dat klopt deels. Maar mentaal had dit lastig en dat kwam ook een beetje van huis uit. En ja, hij staat heel veel druk op vanaf vanaf Franse jeugd dat er heel veel druk op. Ja en ja, dat heeft hem toch wel genekt? Ja, hij is uiteindelijk gewoon ook heel vroeg gestopt. Volgens mij is dat en dit is gewoon een.

[00:57:53]

En ik heb nog even opgezocht. S shit trainer geworden en euh ja maar ja, wat het is om er aan te geven dat dat bovenkamer is. Euh ja maar als je. En dat is daarom als je dan zo'n Van Ginkel hoort over dat die zelf zo tegen aankijkt. Dat is al. Dan ben je al op de helft denk ik. Als Sneijder zo in staat. Natuurlijk moet het lichaam meewerken, maar zorgen dat je zelf ieder geval nog steeds zin heeft om om terug te komen.

[00:58:21]

Ja, ik wil nog één speler behandelen. PSV en dat is door Jamala. Ja, vanavond is Polen Nederland. Hij heeft de afgelopen twee wedstrijden. Heeft ie niet gespeeld. Ik cose de bondscoach Frank de Boer voor Luuk de Jong in de spits. Daarvoor speelde Memphis Depay in de spits. Uhm, die dat heel goed deed onder Koeman. Heel veel gescoord. Vrije rol is eigenlijk uhm. Heeft ie die rol nog steeds? Want hij kwam nu van links maar heel vrij mocht doen en laten wat ie wilde die de spitspositie van het Nederlands elftal.

[00:58:53]

Ik heb daar met de met de pet van Hooijdonk, Arnold Bruggink en Youri Mulder over gehad. Zo kan het rijtje a topspitsen. Ja kan cantón jouw malende, maar moet ie niet de spits worden van Oranje gewoon. Kan Ik kan daar niets zinnigs over zeggen, want ik ken hem als speler. Je ziet hem wel als ja, ik vind ze. Ik vind een euh, ik. Ja, ik vind de goeie speler. Ik vind euh. Met name als je wat ik al zei als je met z'n gezicht naar de goal kan spelen.

[00:59:25]

Maar daar ligt een je aan een date hoe je wil gaan spelen. Want euh, met de Jong voorin. Wat? Wat vooral een speler is die met zijn rug naar de goal spreekt. Ja, leg ze maar net aan wat wat van de tegenstander en euh ik. Ik zou hem daar wel omheen zien spelen of in de buurt van zien spelen denk ik. Maar ja goed, je hebt Depay ook nog kunnen ze niet alle drie gewoon. Ugha dan Danny van Bergwijn straks ook nog.

[00:59:48]

Oh ja, je hebt natuurlijk. Ja ja ha. En dan hebben ze ook een goede naam. Nog een paar aardige, andere aardige. Ja, nou, zo steekt een luxeprobleem. Maar jongens éénentwintig toch malen. Dus wat dat betreft ook we ook nog wel de tijd. Ik kan het trouwens achteraf verschil tussen die man, maar de weken pas 18. Dus ja Jezus, ik. Die is dan ook wel al een heel eind hoor. Dat is echt.

[01:00:12]

Daar zijn ze bij PSV van overtuigd dat Twente volgende pareltje is dat uiteindelijk als malen. Want malen zal als ie. Ik denk dat die als je zo blijft scoren en dan is je weg ja, terwijl ik hoop dat ie dan toch ook nog. Wat je toch wel eventjes nog plakken nog effe. Ik geef jezelf iets meer tijd nog kom je ook anders binnen ergens anders.

[01:00:31]

Nou ja, ik vind v. Daar is m misschien wel. Deze heeft niks met een speler om zich te maken, maar zo snel als de dat nu gaat. Dat na één of twee goede seizoenen is snap je immers. Spelers zijn snel weg en je hebt denk voor jezelf er ook mentaal iets gezien nodig als je naar grotere clubs gaat van Steven je in je schoenen staat als je daar aankomt, hoe beter het voor je is. En natuurlijk snappen Krashna.

[01:00:55]

Na een jaar is het goed spelen bij PSV. Je kunt naar een groot club, dat dat je daar dan voor kiest. Maar probeer maar eens nee te zeggen tegen het geld en tegen de club waar je naartoe kunt. Maar het zou denk ik voor die spelers toch gewoon al goed zijn dat ze even de tijd hebben dat ze dat ze pas weggaan. Op momenten zeg ik Nou Camp Nou wel gezien snapte. Ik heb hier nou een paar prijzen gepakt.

[01:01:17]

Dit deed dit rondje hier in Nederland ook nog een paar keer gemaakt. Kan ik wel. Tijd voor de grotere stadions en grotere competities. Dat denk ik. Dus ik hoop eigenlijk dat die 1 dat die dan nog zo verstandig is. Ja, Mino is zijn zaakwaarnemer. Ja, dat het daarom maar niet over hebben. Maar uhm. Ja goed. Bruggink even in ieder geval een goeie. Wat? Wat vonden zij? Bruggink zeiden wij. Bruggink zei van ik uh, uh, ik ben een enorme fan van hem.

[01:01:44]

Hij is compleet. Hij kan eigenlijk alles. Tweebenig, snel, technisch kan op de in een kleine ruimte voetballen ook. Uhm en ik. Ik denk dat hij. Ik vind hem alleen met Metz met z'n rug naar de goal. Niet zo minder vind ik. Daar vind ik m. Maar als ik toch een zwakker punt moet noemen denk ja dat v d. D. Ik heb het idee dat ie dat minder prettig vindt. Dat gaat sneller in balverlies als een manier dan andersom.

[01:02:04]

Bruggink zei ik. Ik denk dat ie de spits van Nederlands elftal kan worden en dat t dan jaren en jaren zo blijft. Dat zou gingen de andere denken dat ook op termijn alleen Jan, denk ik dat ook? Nee, maar die zeg nee maar nee. Want die zeggen over jij zegt hij heeft in zijn buurt heeft ie aangevers nodig? Dus ja, nou, hoewel ie wel vanuit een individuele actie gevaar dat ie wel maar iemand die wegsteken met de inderdaad gezicht naar.

[01:02:25]

Ja ha ik je hebt. Ik denk niet aan ouders, als je maar als trainer gaat gebruiken als diepe spits die aangespeeld moet worden en ze daaruit zijn middenvelders. Uh uh in beweging zet zeg maar. Ja dan kun je beter de Jong daar neerzetten. Ja, maar voor iemand die met inderdaad met snelheid en ook v in de kleine ruimte gevaren of kansen kan creëren voor zichzelf ook. En die inderdaad makkelijk weg te sturen is. Als je dan een paar goeie middenvelders zie zullen ze ook wel hebben.

[01:02:53]

Denk het Nederlands elftal die m die m weg kunnen sturen. Ja dan is je levensgevaarlijk.

[01:02:58]

Ja, laten we natuurlijk dan goed. Het grappige is wel dat dat Youri Mulder zei ook van euh. Hij moet niet snel gaan. Want als je een beetje in het verlengde van wat jij zegt als je te snel gaat. Jongens, luister allemaal naar deze podcast denk ik dat dat eigenlijk niets is eigenlijk. Ook al zijn ze uit de koker van Gornja Gepakte gehaald. Haha, nee, maar ja, dat is volgens mij een beetje alleen maar, zei hij.

[01:03:22]

Maar hij gaf daar al zo een als reden voor van dat je dat malen in. In de eredivisie deed. Wat is geen topcompetitie? Maar die topwedstrijden speelt ie wel in de Europa League of jumpings link met PSV en die topwedstrijden speelt je ook met Oranje. Hij zegt als je naar het buitenland gaat nu al naar een topcompetitie, een topclub, naar een topcompetitie. Dan speel je moet je drie keer in de week moet je top zijn? Ja, en en dat doe je niet zomaar.

[01:03:48]

Dat moet in je botten komen. En vergeet de trainingen niet die ook allemaal op Komon net iets meer van je gevraagd wordt omdat de spelers ook kwalitatief sneller stijgen. Hij zegt dat moet in je botten groeien. Ja, nou, daar zou ik inderdaad zo lang je moet. Je moet gewoon dat. En ja, nogmaals euh. Ik heb het idee dat soms spelers. Euh, de. Gewoon niet mee krijgen is natuurlijk ook de keuze die je zelf maakt, maar nog zwak ook al zei van Yade.

[01:04:14]

Ik snapte ook wel dat je dan denkt ja, die trein kan misschien maar één keer voorbij. Ik springen me gauw op, waarbij hij ook een een ernstige knieblessure heeft gehad, waarbij je misschien kan denken. Ja, dan zou ik helemaal niet kunnen laten waar ik maar kan, die krabbel. Laten we.

[01:04:30]

Laten we hopen van PSV dat ie daar nog even blijft. Is de eerste als topscorer. Worden we ze toch gaan naar vraagt toe. Zijn niet veel dit keer om de mensen toch een beetje allemaal het nieuwste Harry van Raaij tot zich ontfermen na de laatste polkadots gedachte jongens. Die lummel moeten we daar in godsnaam nog aan vragen. Na afloop keer waren het toch wel veel, nu en nu niet? Euh, ik wil toch effe eindigen met Van Raaij waar we ook eigenlijk mee begonnen zijn?

[01:04:54]

Uhm. Met één vraag eigenlijk maar één vraag, maar kunnen de Amerikanen de vragen altijd leuk leuk zijn? Ja. Zou er een standbeeld bij het Philipsstadion moeten komen voor Harry van Raaij? Of heeft ie daarvoor te weinig betekend voor PSV?

[01:05:09]

Maurice nou vond ik wel een leuk vraag. Ja, vind ik ook wel leuk. Als als, als er een enquête wordt gehouden hier in Eindhoven dan wat? Wat waarschijnlijk niet zal gaan gebeuren, want de gemeente rommelt hier ook maar gewoon een beetje aan. Kun je een hele podcast aan Portugals aanwijzen? Nee, dan zou ik wel zeggen doe maar. Ik vind het wel waar. We hebben een mooi standbeeld van Frits Philips. We hebben er één van de Willy van der Kuijlen en van euh, Delecour Dillen.

[01:05:41]

Toch zou ik dat goed weten wat jij bij Twente bastaens dat er twee of is. Jij weet beter dan ik. Zou wel nee maar dan zeker. Uhm, ik zie het. Het is dan ook een totaalplaatje denk ik bij waar je zoon Harry van Raaij daarvoor is. Het zou een legende tussen aanhalingstekens hier en Einthoven. Dat is niet alleen omdat ie t als voorzitter goed gedaan heeft. Die voorziet zuinig genoeg. T Is heel de persoonlijkheid uit. Het is.

[01:06:07]

Het is. Dat we als PSV ers graag uit wilden stralen, dat soort type mens dat nou ja, dus van Raaij is dat toch wel een beetje de verpersoonlijking van. Dus dan zou een standbeeld langzaam maar wel leuk lijken. Sowieso denk ik toch leuk voor supporters. Als je uit je baseball komt dan zie je er ook Dennis Bergkamp. Zie je die balaanname? Die bal op die voeten is het karakteristieke Bergkamp pose, weet je wel. Oh ja, ja, ik ben ik nooit geweest.

[01:06:32]

Maar goed, als je daar hoor. Ik leg uit. Dat zou ik als supporter prettig vinden. Als je dat. Dat je de Historium met je voelt. En ja uiteraard. Dus euh ja, een standbeeld. Laten we maar eens een T-shirt niet over en rap een beetje. Ofwel hoef je niet te verwachten van de gemeente. Nee nou ja, weet ik niet precies. Ik maak me. Het was een heel slecht grapje. PSV zelf ook nog eens.

[01:06:55]

En hoe ga je? Je mag geen Sinterklaas meer. Viriel? Hoe ga je Sinterklaas vieren met die kinderen?

[01:06:59]

Een kerst gewoon thuis met maar heel weinig mensen. Ja, maar we hebben gewoon met z'n vijven. En dan euh. Men wil wel een kerstboom. Maar eigenlijk hebben we nu gezellig alleen maar een Malte halen. Die zijn nou niet open. We allemaal te weten verkleden als donderdag. Zilverstraat Enos als afsluiter schreef een berichtje dat we alvast enkele maal nee, we hebben we al zo'n welke hier woont. Al die naalden vallen niet zo uit. No Nordmann, dat zeg ik.

[01:07:29]

Volgens mij is het een andere blauwblauw blauwzwarte.

[01:07:32]

Ik weet het niet. Nee, ik wel. Ik werd wel eens in de afgelopen twintig jaar een stuk duurder zijn geworden. Trouwens klopt. Kerstbomen met heel wat basically die hier directieve worden. De geur die Rutte en de jonge dieren weer donkere boodschappen voor de donkere dagen. Eén ding is zeker volgende week weer heel veel licht, want er zijn weinig weer.

[01:07:49]

Ja, en zo is het. Daar werden weer oude mistress pathway.

[01:07:53]

Daar komt dat schot. Waarvan de Carla. Naar natuurlijk toe om te laten zien dat er een gat in het net zit. Op Van der Doelen 2 1 is misschien wel de populairste voetballer in Eindhoven. Door die allemaal een unieke avond en dan puur van de doelen van de doelen. Wat een heerlijk afscheid voor hem. Geen uitstel bij de eerste paal, geen twee op de rand van het strafschopgebied. Willy van de Kerkhof is daar. Willy Vandercammen.