Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:01]

Daar komt dat schot van Van der Kamila. En dan is er nog het net te gaan. Nu naar mate ook toe om te laten zien dat er een gat in het net zit. 2 1 is misschien wel de populairste voetballer in Eindhoven. Door die allemaal een unieke avond en dan pure van de doelen van de doelen. Wat een heerlijk afscheid voor hem. Geen uitstel bij de eerste paal, geen twee op de rand van het strafschopgebied. Willy van de Kerkhof is daar.

[00:00:55]

Willy Vandercammen. We hebben. Ik had je vorige week aangekondigd als mystery guest, ik heb gisteren toch effe gemeenten moeten onthullen dat jij hier zou zitten. Ronald Waterreus. Euh. In onze skiet Willy podcast te gast bij Bjorn in De Parel van Brabant van de doelen Parel van Limburg, Terblijt Bouhlel Limburg erbij en De Ster van Overijssel. Nou, dat is dus overbeladen? Nee, maar de ster van Zwolle. Oh nee, je kon daar dwtw. Ik had.

[00:01:21]

Ik had wel even aangekondigd dat er ook wel vragen zijn van mensen. Ik heb ik. Ik vind het jammer dat Sjoerd niet de belangrijkste vraag is aan doelen. Waarom heb je die watervrees uitgenodigd? Dat is een goeie vraag. Heb je daar de antwoorden op? Nee, maar ik heb alles al voorbij horen komen. Je hebt de mooie pot meegenomen, zie ik. Ja, ik had geen idee waar ik mij was verteld dat hier elke ochtend bij die podcast post gedropt is, alleen maar tranen valt.

[00:01:42]

Er zijn ook waarschijnlijk ochtend dat het niet doenbaar is. Ook duidelijk maken hoe denken we hebben jullie leuke veel vlees bocht te maken krijgen? Maar we gaan het ook omdopen in Muskieten Willy portokosten. Misschien wel erg goed op zich. Op zich aardig, maar veel vragen. Daar gaan we straks straks over hebben. Ik. Ik hoorde dat je, als je een risotto maakt, dat je dat toch niet lekker is. Uitjes, de uitjes, fruit en afb de knoflook erbij.

[00:02:06]

En dan lekker een beetje af blussen, met port gooien, port of zelfs witte maar meestal roj. En dan krijg je ook nog een beetje een mooie kleur. Je hebt tijd genoeg om lekker te koken kokkerellen. Ik heb niks te doen. Een hele dag niet. Nee, er is dat. Nee, dat is ons flauwekul trouwens.

[00:02:18]

U toch ook? Jij kunt toch ook goed weinig doen? Dat is niet helemaal waar. Nee nee, ik ben eigenlijk best wel. Euh. Ik ben eigenlijk altijd wel bezig, alleen niet ik meer. Ja, ze heeft heel wat voeten in de aarde. Nou ja, ja, eigenlijk wel. Dat zijn vooral heel veel leuke dingen. Ja, precies kan het kijken. Fijn dat je de bent. Ja, dank je wel. Hartstikke leuk. Uhm, nou, er zijn genoeg onderwerpen die die de revue gaan passeren.

[00:02:42]

Allereerst hoe gaat het met je uitstekend? Korona tijd, hoe kom jij? Dat is natuurlijk wel heel vervelend. In die zin vervelend dat jij. Goed dat je bij jouw predicted, want je woont dan in Overijse. Maar ja, wij hebben natuurlijk wel zeker vanaf het begin behoorlijk in het epicentrum gezeten. Want jij bent ook nu in Brabant. Ik Ja, ik woon al Sint-Michielsgestel.

[00:03:02]

Ja en ja, gisteren ligt echter al echt in het epicentrum. Dus je moet zeggen de beginperiode was wel euh. Niet dat ik nou in één keer heel leuk vind, maar toen was het al bij vlagen. Ja, ik woon echt letterlijk langs de kerk in Gestel. Echt letterlijk. Ja, daar zag je gewoon drie uitvaarten bedanken. Nee. Zo heftig was het begin dat. Nou ja, zeker, daar was ik wel, want je gelooft zelf ook niet jonger dat je ooit wel eens denkt.

[00:03:26]

Ja ja, we fokken al jaren. Ik word net vertelde met carnaval waren wij in New York. Achteraf denk je bij jezelf dan zou eigenlijk best wel goed weggekomen. Als je daar over nadenkt. Bilzen, New Orleans of New York gevaarlijker was een carnaval periode, maar achteraf was eigenlijk best wel. Euh ja, ik moet zeggen fold als broekie en vind nog steeds wel wat ik helemaal wou, maar eigenlijk ook een beetje zonnebaders dat de tegenstellingen in de in de maatschappij.

[00:03:50]

Maar ik weet niet wat de voetbalbond Heineken. Nee, juist niet. Ja, want de tegenstellingen in de maatschappij op dit moment zo extreem worden. Het heeft misschien niet alleen met een kroonen te maken, maar ik denk wel dat Corona dat erger maakt. Nu ja, hij was wel al aan de gang. Nou, dat vind konden vind ik al een ding hoor. Vind ik best wel beangstigend bij vlagen polarisatie. Wat jammer is. Maar is het ook niet een beetje van alle tijden?

[00:04:11]

Want ik heb hetzelfde, ik ook, denk wat nou niet erger. Maar ja, ik zag laatst beelden van zat die film van JFK te kijken. Na en in de jaren zestig rommelde het ook behoorlijk.

[00:04:22]

Maar goed, ik weet zeker dat is ook van alle tijden. Ik denk dat het één van de belangrijkste de gegevens nu eens is dat gewoon allemaal veel sneller gaat dan dat. En dat we door de sociale media en weet ik veel wat allemaal. Elke zolderkamer of terrorist met zijn mening naar buiten kan komen. En die wordt ook nog serieus genomen. Ja, kijk maar met die podcast. Hier lijken we misschien nog wel serieus genomen na al die allemaal dezelfde horzel.

[00:04:42]

Maar ja, maar dat is inderdaad de v. D. Alles is zo zichtbaar tegenwoordig. Ja en ik. Daar komt zoveel informatie van zoveel kanten dat het maar inhaken op de actualiteit. Maar dan ook. Als ik jou zou horen, dan denk ik vandaag misschien zit er wel een politicus in je Forum voor Democratie. Ik ben inderdaad wel echt iemand van de nuance. Als je dan als je een forum in zee gaat, dan moet je toch echt aan de andere kant van spectrum gaan zoeken.

[00:05:10]

Want dan dat aan die kant van de spectrum zul je mij nooit vinden. Nee nou, gestrekt been in de politieke politiek, duim gestrekt been terwijl je strekken kan je ledenlijsten. Ik zou zeggen ik vrees dat mijn reputatie niet echt op dat gebied niet de beste is, maar ik denk dat dat best wel meevalt. Ja toch? Ja, dat denk ik wel. Maar weet je het?

[00:05:31]

Volgens mij is Marco sowieso dat als een. Als een speler af en toe eens een keer inderdaad een ongefundeerde mening geeft dan. Dan valt er al behoorlijk op een man. En dan, en in een wereld met toch behoorlijk wat ego's wordt hem over het algemeen dan ook wel weer heftig op gereageerd. Helemaal nu in deze tijd is. Terwijl het eigenlijk. Nou ja, nou ik moet wel straks je even over eigenlijk. En nooit echt gekke dingen gezegd. Snapt een kind inderdaad de nuance?

[00:06:00]

Even voorbij fietsen? Meedenkt. Daar heb ik nou even geen zin in. Want die die interviews. We toch ook allemaal? Wel dat we allemaal heel voorzichtig doen en die negatieve uit wil laten mogen laten over de club. Maar soms is het wel eens goed als een als een belangrijke speler z'n bek opentrekt. Ik denk dat er juist ook een beetje de kracht was van onze ploeg waar zij hadden toen zo'n team maar gewoon jongens de mond open deden, maar ook gewoon zorgen dat in het veld dat wel gebeurde.

[00:06:25]

Nou ja, wat mooi van Ronald vind ik waar ik ga. Ik loop al een tijdje mee, dus ik heb m ook mogen intervieuw in die tijd dat dat die keepte bij PSV. Mogen mogen. Maar je weet nooit op audiëntie komen. Nou ja, het is. Het was toch wel een beetje voer voor de School voor Journalistiek? Die interviews met jou ook na afloop van wedstrijden omdat je je eigenlijk niet veranderd? Dat wilde ik eigenlijk zeggen. Jij hebt altijd altijd ook wel jouw ongezouten mening gegeven, ook toen die tijd.

[00:06:48]

En eigenlijk doe je dat nu nog, dus wat dat betreft zit er wel enige consistentie in.

[00:06:52]

Nou ja, ik weet. Weet je wat wat wordt, wat bio en ook zegt. Je hebt teveel te vaak euh. Ja, nietszeggende uitspraken waren wij waar niemand wat aan heeft, waar je, als je dan bij wijze van spreken als insider voor de tv zit, bij jezelf denkt ja, wat zegt ie nou? Want we weten dat die heel iets anders vindt. Ja, en daar ben ik niet zo heel erg van.

[00:07:11]

Hoe is. Hoe is dat nu eigenlijk? Want je zit te denken dat we nooit trouwens. Euh, een met, want jij doet best veel van die wedstrijden.

[00:07:19]

Ik doe mee aan wedstrijden doe ik al helemaal niet meer. Ik zit nog één keer in de vijf, zes weken bij Rondeau en dan is het ook mogelijk. Maar die de file die daar zitten is. Volgens mij is dat wel allemaal een beetje uitgesproken. Of ze wordt behoorlijk in een euh, een cirkels geluld.

[00:07:35]

Ooit, zo bedoel je, is het uitgesproken, dus dat wil iedereen wel gewoon door wat.

[00:07:40]

Wat mij wel vaker opvalt is dat dat je. Kijk, ik heb, laat ik het zo uitleggen. Ik heb in het verleden ook al eens euh toe De Avondetappe gedaan. Een hele week als tafelheer van Mart Smeets. Ja euh.

[00:07:52]

En daar heb ik ook nog wel eens een keer als eenling. Euh euh gezeten. Gewoon voor één etappe en nog wel eens bij peptalk houden of om andere sporten gaat. Zo gauw het exclusief over voetbal gaat, is de sfeer in één keer anders. Oh ja, omdat je namelijk ook altijd wel weer merkt hoe groot de spelers dan wel trainers danwel journalisten ook zijn. Collega's van Marco. Het belang is vaak zo groot dat ze toch altijd denken ja, daar zal ik dan maar even aan voorbij fietsen of dan blijven liggen.

[00:08:21]

Of ja, net zoals we in onze generatie bij ons vroeger ook heel vaak van. Is er altijd wel weer eentje. Is ook die het wel zeker? Als ik dan. En dan ja, dat je dag de rest. En dan is het een gezegde en dan kunnen we instemmend knikken. En dan word ik interessant voor wat je net zei voordat deze dingen stonden. Euh, je zei van ja. Even over loyaliteit. Wat is dat dan precies?

[00:08:42]

En soms en soms heb je je ook wel eens uitgelaten over de club en over PSV dat het daar niet in dank afgelopen A af afgenomen werd, maar soms ook wel. Uhm ja, je moet ook. Je moet ook gewoon jezelf kunnen zijn en zeggen wat je wil zonder dat daar aan loyaliteit getwijfeld wordt toch? Maar goed, ik dacht ik laat ik zo zeggen de mensen die aan mijn loyaliteit van PSV twijfelen. Die moeten misschien eens goed in de spiegel gaan kijken.

[00:09:04]

Ja maar eens. En het is wat waar we het net ook overal. Ik vind het juist ook een bepaald soort loyaliteit, want ik kan me ook herinneren me jij misschien juist meer. Maar ik vond m mooi. Ik heb daar al eens een keer eerder verteld. Volgens mij was dat laatste seizoen al bij Ajax. Op trainingskamp waren en bij jou hadden de avond tevoren mochten me snel op stap. Zouden we nog gaan naar Barcelona? Zaaijer nog vragen zou ie?

[00:09:25]

Een spaarzaam allemaal mensen. Nou ga je nog wel missen hier. Nou ja, als je volgend seizoen weg bent dan anders. De volgende dag rondhout je op op het strand liep ik een beetje te klooien en toen kreeg ik moet toch gewoon lekker vallen. Je hebt gelijk. Hoe gaat dat dan? Nou ja, je hoeft niet helemaal laten spelen. Verdomme nou, even gewoon even normaal doen of. Zoiets lijkt nog een stuk bozer dan kijk naar de manier waarop die wij.

[00:09:46]

Kijk dat ik dacht okay, doe dat maar weer gewoon. Maar ik vind dat ergens ook een plaats van loyaliteit. Je bent bent ook aan elkaar een beetje verplicht vind ik. Als je samen en ook goed met elkaar overweg kunt, dan moet je t mekaar juist kunnen zijn als je als je steken laat vallen en dan moet daar juist niet in de weg zitten. Maar dan moet u eigenlijk blij om zijn. Ik heb daar nooit als vervelend ervaren, is integendeel juist.

[00:10:07]

En ik denk dat dat soms is dat wat we hebben net over allen en. En dan vind ik de eigen rare afvalarm dan over loyaliteiten te beginnen. Het is een washi Gleb als nekt zich, zeggen ze. Was dat wel zo'n lifters naast zich? En en en dus als 1 in huis. Je kunt wel mee aan de club verbonden zijn, want die zijn niet kritisch op Mars zijn. Dat alles goed is bij die club is juist goed om maar af en toe kan wel over.

[00:10:32]

Nou ja, ik wil weer omdraaien. Is het misschien juist niet een verplichting Ronald? Als je als je 10 jaar lang met PSV in doorstaan om om je en t is je club en je bent één van de cultuur bewakers om juist eens een keer af en toe begint wel een plicht in plaats van. Nou ja, dat weet ik niet. Om te beginnen ben ik op dit moment over. Op dit moment ben ik al sinds weet ik veel. Wanneer ben ik vertrokken?

[00:10:52]

2004 in zekere zin een nobody, want ik ben dat te hebben natuurlijk. Ben natuurlijk verder niet gelieerd aan die club. Ik kijk alleen. Een gegeven is natuurlijk dat mensen als beren en ikzelf de rest van ons leven met die club geassocieerd zullen blijven. Wonen is ook geen schande hoor. Kan echt veel erger. En ik ben nou ook al trots op. Maar verder weet je wat het is. Ik heb m.

[00:11:11]

Ik heb uh ja, ik. Ik ken al jongens, ook uit onze generatie die nu bij de club werken. Wat ik dan ook nogal eens hoor in een goed glas wijn drink die dan ook alles ooit zeggen.

[00:11:20]

Het blijft wel raar bij mij, dus dat je enerzijds dat al een beetje verre van willen. Hele ouwe. En anderzijds ook wel heel graag iets over wil zeggen en het leuke is. Ik herkende dat ook al een beetje bij hem, waar ik zei dat net toen ik weer binnenkwam, meteen met veel bombarie van het sandel. Goed gespeeld die het allemaal niet zo goed weet, maar je weet het ronduit. Kossmann Het conserveren van de merken. Ja, precies dat zei hij.

[00:11:44]

Ik weet wel dat het een heel te 12th op Zeegelaar lijken. Hij en ik op in dat gebied best wel een beetje op mekaar. We hebben dat ook al eens vaker gehad met dat voetvolk. Daar waren we ooit uit. Iedereen werkt nog bij de club behalve. Bar en ik ben het ook al eens een keer.

[00:12:02]

Ik weet niet of jij dat überhaupt weet te hebben. Een keer een met drie bier.

[00:12:07]

Euh Arnold, daar heb jij nog iets ingesproken. Heb jij ons zelfs nog die cd cadeau gedaan? Moesten we voor Foxit Terugblik op één van onze seizoenen samen?

[00:12:17]

Oh, en hij sprak iets in en ik werd daar echt geëmotioneerd van naar meen ik. Serieus, want ik weet nog dat o o dat je naar mij keek.

[00:12:25]

Ik dacht het is helemaal aan de hand en dat ik ook alles ooit bij mezelf dacht dat je o wat je vaak in de voetballerij mist is. Mensen die echt zijn. Ja, kijk maar.

[00:12:34]

Wij hebben het. Zitten hier nu eigenlijk al over loyaliteiten, het feit dat wij ons zouden moeten verdedigen, over onze loyaliteit omdat we ooit eens een keer iets kritisch zeg ik nee, maar een beetje. U bent voor de supporter. Ben je loyaal als je me altijd op sociale media zegt ik hou van jullie, harte dit en zie dat.

[00:12:49]

En je vindt het allemaal best en dan acht. En dan iedereen achter de acht. Tot daar onder zijn oksels afzakken. ViaVia? Ja ha. Dus niet racistisch is er meer. Men geloofde, maar eigenlijk wel een beetje. Maar bedoel, dat is weet je, dat is echt heel raar als je daarover nadenkt. En ik weet zeker dat een aantal jongens uit onze generatie van mij wij meegespeeld hebben daar nooit een punt van zullen maken. Die snappen gewoon dat het erbij hoort.

[00:13:15]

Het is natuurlijk onmogelijk om euh, een seizoen als het vorige seizoen van PSV als een succes te bestempelen.

[00:13:21]

Maar wie zou ik zijn als ik dan bijvoorbeeld of hier of in mijn columns of in een wei rondo zou zeggen het gaat eigenlijk best wel. Het gaat goed. Nee hoor, dat deden ze allemaal zo goed. Weet je dat dat dat zal worden? Dat staat als een tang op een varken. Alleen ja, je moet die vrijheid wel hebben.

[00:13:37]

En ja, ik bedoel ik neem gewoon een euh ja en nee, zelfs gewoon als je benoemt het zelf. Maar je gooit een behoorlijke steen in de vijver en ik denk. Terecht en misschien ook wel, want het ging niet goed. Euh. En daarom misschien ook wel de verplichting dat je dan eens een keer wat moet zeggen. Ja ja hoor. Ik ik. Ja, lekte uit dat de Amerikanen het maar Ye wilden. Heel duidelijk in je column wil je wel?

[00:13:56]

Wilde je wel een stelling nemen? Ja, maar dat is toch leuk? Daar ben ik toch voor? Ik ben Colorless worden. Ik snap dat jij als journalist als je die column ziet denkt van wordt die daar ook nog voor betaald? Maar ja, daarvoor betaald?

[00:14:07]

Ja en dan willen die mensen ook iets iets. En die willen niet iets krijgen omdat ik maar wat stennis wil schoppen. Die willen gewoon mijn mening horen. Nou ja, dan zeg ik. En die geef ik daar. Nou ja, dan zeg je iets en dan vind ik wel een belangrijk en daarom ben je wat mij betreft ongeloofwaardig. Het is geen stennis schoppen, omstanders schoppen, het is niet groot. Bijkopen trek je zo van. Kijk maar eens je grote bek er op.

[00:14:26]

Op het moment dat je iets daadwerkelijk dwars zit en daar kan ik dan ook. Ja, dan heb ik en ik en ik woon ergens voor uitgenodigd om me zegt u. Dan doe ik die wel, want dan denk ik dat ze dit dit willen. Dat moet eruit. Ja, maar ik ga niet. Ik ga niet je een en heel bedank uit het afzeiken opzoeken. Om maar gewoon weer eens iemand af te kunnen zeiken, want die daar zijn ook genoeg voorbeelden van.

[00:14:48]

Dan kan ik je gewoon geld. En die die mensen, die trek ik heel slecht. Dus euh ja, wat dat betreft. Nou ja, goed we hem daar hebben. We hebben inderdaad over die koppen van euh, over Mark van Bommel. Uhm, zo mooi mooie schrijf.

[00:15:00]

Al vier jaar komen columns als de enige die ooit gelezen is. Maar goed, dat terzijde. Ik zou zelfs die hebben. Maar je zou er geen letter van terugnemen. Geen echt werk. Nog nooit. Ik nog geen komen. Nog niet misschien hè? Nee. En het grappige is ook dat je zegt van nee kan. Als ik een Mark tegenkom, dan zou dat ook prima goed kunnen vinden. Ik denk dat Mark iets minder enthousiast is, maar dat die jongen als Gueuze flesjes 7A voor hem kan regelen lukte misschien nog wel ja.

[00:15:24]

Is die relatie dan voorbij? Nee joh, wat mij betreft absoluut niet. Nee, zeker niet tijdens de top. Ben je een nadeel is. Dat is misschien. Dan zit m misschien meteen de crux. Dat mocht dan meteen persoonlijk gemaakt. Is helemaal niet persoonlijk. Ik ben columnist.

[00:15:37]

Punt. Dat zal ik om Bommel doen die dag later tegen. Want als ik al Mark zegt, dan vind ik al bijna dat we al geen vrienden meer zijn. Ik heb hem altijd Bommel genoemd omdat hij nog steeds onzin wil. En toen was ie natuurlijk boos. Dat begrijp ik overigens drommels goed. En laat dat heel duidelijk zijn. Ik zou zelf ook niet zo heel gelukkig worden van zon brouwsel, maar die zegt dan op geen moment ja, maar waarom schrijf je uberhaupt om mij?

[00:16:00]

Zo zei ik ook tegen een bobbeltje. Je bent de meest succesvolle en beste voetballer die de provincie waar je uitkomt ooit voortgebracht heeft. Ja, ik zeg er niet toevallig iemand die voor de regionale krant in die provincie iets schrijven mag. Ja ja, meer meer, meer is het niet meer is er niet. En ik zei net dat meen ik oprecht. Uh, ik ben met carnaval in New York geweest met dingen en hij schijnt met z'n kinderen en andere ook in New York geweest te zijn.

[00:16:27]

Ik heb dat Arahant. Via via iemand als ik dat geweten had, had ik hem gebeld en hadden we ergens op. Weet ik veel. Met uitzicht op de fiets en een glaasje wijn gedronken als ik me zover gekregen had. En dan was dat allemaal dat jij dat is. En dat is die straks ook voor de lol. Het zegt eigenlijk ja, maar is het naïef van jou om te denken dat dat dat wat jij zegt? Meer is het niet.

[00:16:45]

Maar is het nou dan naïef om te denken dat er dat er niks van komt? Daar kan natuurlijk een. Hoezo niks van komen? Er kwam een hoop van. En van die Köhlen kwam een hoop ruis. Nou, ik vond het wat mij vooral is opgevallen is dat daarna heel stil werd. Dan werd ze wel euh. Dat vond ik al heel opvallend minder instemmend geknikt. Nou, ik vond wel dat dat nou ook niet meer zo heel veel reis niemand te veel naar buiten is gekomen.

[00:17:06]

Dus ergens aan één kant van het spectrum is er toch een voedingsbron stilgevallen. Zonder nou te zeggen welke precies weten we welke dat is? Nou ja, jij denkt ook beter dan ik. OK. Nee, je hebt niet de behoefte gevoeld om de naam nog eens een nummer wat veranderd is en ik heb het nieuwe nog niet gekregen. Ik ben nog niet ingezet om een nieuwe job te krijgen voor hem, dus dat doet ie met collega's van jou. En zo terecht.

[00:17:28]

Ja, ik vind. Ik zou het hem gunnen. Van harte. Ik zou hem wel bij Fortuna willen zien. Terug naar zo roots om duidelijk te zijn. Ik heb echter I. Ik.

[00:17:35]

Ik zou echt graag willen dat hij een goede trainer wordt en succesvol wordt, want ik net als een fantastische speler. Echt. Ik denk namelijk dat Bommel absoluut hier hier het beste was wat hij ooit geweest is. Ja was goed, hij was.

[00:17:49]

Tuurlijk heeft ie echt gruwelijk grote clubs gespeeld. Maar ik heb wel ooit gedacht die die Delwart die later wat minder had. Hier had ie, want die denderde over over tegenstanders heen. Karaktertekening statistieken zijn tong uit zijn mond. Altijd Tasty. Hij was. Hij was heel jong aanvoerder. Ja, ja, ja, goed. Dat werd ook gedoogd, maar werd gedood. Nee joh. Nee. Maar hij wel. Die vond dat heel belangrijk. Dan krijg jij zo'n dingen om je arm en de rest doet hij wel ok.

[00:18:17]

Met wij bedoel ik de Olijve. Als ie ik dan weet hij alles van hoor. Ik blijf. Ja, dacht ik wel. Ik blijf de vrouw ook mooi vinden en volgens mij moet je ook al een keer aangehaald. Toen was en via kwam ik in 94 van Kamp tegen deze aanhouding tegennatuurlijk van de ondergang ingezet. Toen kwam een dipje. Stel je ze ook weer te boven. Nou ja, want toen m ik ging het over de rugnummers en Menzo was een euh.

[00:18:43]

Dat zei hij. Van de mensen kreeg dan rugnummer één de zouden geven. Maar er zit toch een heel jaar in trainingspak. Helemaal goed onthouden. Is iets anders, vertelt hij. Wij waren in de 1. Ik was bij Chiel De Bilde in Nu. Euh. In Chicago geweest. Na een wedstrijd van Maikel. Zonen inkijken en Giel wilden per se nummer 23 hebben. En ik moest toen een paar weken later bij US Advocates toen al trainen. Toen kregen we pas vaste rugnummers, namelijk AH, en toen moest ik bij Advocaat komen en die vertelde mij dat Sjors Kocher verkeerd kon gangster op gang werd.

[00:19:14]

En toen dat gesprek dat Jacco was eigenlijk gewoon een heel goed gesprek omdat advocaat. Ja, ik heb daar echt een gruwelijk zwak voor de man.

[00:19:21]

Ja en euh ja, die vertelde dat gewoon open en eerlijk ja. Hoe mooi kun je er veel van winnen? Ja, dat te accepteren. En toen de Libie moest ik ben ouwe herdgang was er nog liep ik de kamertje uit. Rob Baan zat erbij en toen zei ik uh, toen het gesprek bijna afgelopen was zei ik trainer euh.

[00:19:38]

We krijgen volgend jaar vaste rugnummers, toch? Ja, zei de ja, klopt, ik zeg jou, mag ik dan volgend jaar 23 hebben?

[00:19:46]

Toen zeiden ja maar dan krijgt die andere keeper wel nummer één is Jelle maakt niet uit, want als in een trainingspak en dan ben ik naar buiten gelopen hé. Advocaat was een paar weken geleden te gast bij Eronderdoor. Die had ik dus ook al een hele tijd niet meer gezien uiteraard. En toen zij daar kwam die anekdote ter sprake. En toen zei ben ik dus weggelopen en de hardheid schermen tegen Robby zeg hadden de keeper nooit hoeven aantrekken, want hij was toen al was ik.

[00:20:08]

Ik heb daar veel vragen over gekregen. Nou ja, dat de verrassing. Nou ja, nee, kennelijk niet. Euh. Koch, Menzo, Kral je. Euh. Kick kun je een klein dipje geven. Want die mensen vragen zich echt af van wat voor psychologische oorlogsvoering was dat dan wel van psychologische spelletjes? Geen penalty waren er niet. Dat is echt flauwekul. Dat denken mensen wel ja. Maar goed wat mensen denken. Mensen denken zoveel.

[00:20:34]

Ja. Ik heb daar wel eens over nagedacht. Ik ben laatst gebeld om aan een boek over Stanley mee te werken. En toen? Euh.

[00:20:42]

Daar zat ik ook te denken over jou. Want waarom zou je dat doen? Dan moet je je voorstellen. Ik had vijfenzestig wedstrijden in het eerste van Roda gespeeld. Goh, dat ik gemaakt had. En toen kwam ik naar PSV en toen kwam Stanley Menzo naar PSV. Die had grote tornooien met Oranje meegemaakt. Die had Europacup met Ajax gewonnen en die was al drie keer kampioen met Ajax geweest en die heb ik weggepest.

[00:21:04]

Lekker nagenieten kan je daar zijn. We elkaar zagen waren dit anders? Dat is die zou ik weggepeste hebben in een selectie waar Jan Wouters en Luc Nilis en Ronaldo en Arthur Numan en die zouden dat allemaal goed gevonden hebben. Allemaal gezegd dat groentje Limburg, die laten wij dat wel even doen. Totale nou lariekoek. Anders dan was je extra gedreven en heeft het je extra gemotiveerd. Kral je kon er gewoon niet aan de kop gekocht. Was drie maanden geleden weg.

[00:21:28]

Ik bedoel ik het gekke Vandervee of van ja zelfs. Maar wij noemen hem zelfs maar eten. Natuurlijk geen hoor. Was de enige die ze vloeiend Duits sprak. Ik kon het er ook niet goed mee vinden. Trouwens alleen jij. Hij ging op een moment wegen en toen kwam er in één keer zoiets van jou dat hij hij had. Ja, weet je toen al was het in één keer een. Terwijl al die tijd dat wij mee dat hij hier speelde.

[00:21:46]

Ik ben er een paar keer bij hem thuis geweest. Ging ook prima. Ik vond er echter een leuke kerel.

[00:21:51]

Ja, alleen weet je, dat krijgt zo z'n eigen leven leiden.

[00:21:55]

Ik heb laatst een keer euh, een paar uurtjes met Jelle ten Rouwelaar zitten kletsen. Die kwam ook nog. Ja was ook. Ja maar ik bedoel 5 5 jaar later ook nog eens zelf gefeest. Feest gezegend ik cxua kwam ook nog wat kom je doen dan proberen eerste keeper te worden. Ja, dat is goed uit. Ja ja, maar daar ligt dan toch niet aan mij?

[00:22:16]

Nee, lees ook niet. Maar wat was je wel en wee? Je was wel jezelf, maar dan je geen normale zelf. Was je misschien een beetje extra geprikkeld of je zei niks of ik had wel gewonnen.

[00:22:25]

Ik luister. Ik heb euh maar heel vroeg stadium gerealiseerd dat als je er iets van. Kijk, je moet ook niet vergeten. Ik ben heel laat met voetballen begonnen. Ik had helemaal die, die basis helemaal niet. En ik ben eigenlijk best wel een beetje per ongeluk terechtgekomen waar ik terechtgekomen ben. Maar ik had wel in de gaten dat als ik er niet alles aan deed, ik zo weer weg was. Ja, het enige wat ik gedaan heb is er elke dag toch al.

[00:22:48]

Hoe lang hebben wij samengespeeld? 11 6 4 5 7 seizoenen gemaakt? Dus ik heb 6 jaar gespeeld, maar ik ben een jaartje in Luik geweest, dus we hebben 5 jaar samen. Nou wel vraag, maar ik denk niet dat hij zich in training kan herinneren dat ik donji, dat ik niet voldoende voluit ben gegaan zonder weinig. Maar dat is ook een vorm van intimidatie. Natuurlijk, het hoort erbij. Jij wil het voor je voor je eigen vakbroeders heel spannend maken.

[00:23:08]

Maar lol. Ik heb niet meer en die minder gedaan dan mijn uiterste best elke dag aan de andere kant gaan. En topsport is hard.

[00:23:17]

Ik ben daar niet voor de gezelligheid. Dan merk je wel. Maar dat is. Ik heb me nog wel heel vaak heel erg gezellig gehad. Nou ja, ja en. Als we dan toch over dat onderwerp bezig zijn. Ik ben ook naar Ringers gegaan. Ja, dat speelde Steffen Kloss. En vroeger had je in die goren bij Ringers. Die noemden ze wie. Die had niet eens de naam en dat was gewoon die goalie. Maar omdat Steffan uit Duitsland kwam was het Dero goalie en hier Pietje Pannenkoek kwam en die speelden gewonnen.

[00:23:46]

Ja, we hadden ze toen, want ik was gewoon trainer van mij. Gewoon beter. Ja nee, maar weet je, ik snap het wel. Hij krijgt Songhai alle ladingen. Zeker als je dan wat ouder wordt. Denk je nou wel een trainer dat je met die mensen het allemaal over jou? Het zou wel eens interessant zijn om het aan die mensen zelf vragen. Ga maar hebben, dan had je. Het is ook in het verleden, dat weet ik wel.

[00:24:04]

Dat heb ik allemaal niet gezien. Maar goed, kennelijk is het beeld er toch. Ja ja, goed is wel meer. Het is natuurlijk zo. Mensen willen. Mensen willen ook gewoon een verhalen. Dat is het toch ook dat dat als wij als. Als er ergens iets van een conflict schijnt te zijn, dan is het ruw en en. En nou ja, juist omdat Ronald ook zegt vonden dat in de voetballerij heel vaak met meel in de mond wordt gepraat.

[00:24:26]

Dan is het wel eens verhelderend als er ook eens een keertje gewoon over een conflict gesproken wordt als alsof het een normaal ding is in sport. Want dat is ook zo natuurlijk. Ja, maar dat wil zeggen is vol met situaties. Tumult Stani en dan later met met euh, ik denk het wel. Jij hebt dingen. Zou mij gemakkelijk als je als exhibitietoernooi de slag gaat op tv. Op de elfde of de foto hadden we toen een lange broek en daar heb ik dus niet gedaan.

[00:24:50]

Dat doen mijn collega's. Oh ja, welke snorretje dragen? Mama stond er nog. Ik had toen ze een keer bij ons ook zo lullig bij. Toen ik bij Twente zat bij die Badi Van der Eikenaar kom ik natuurlijk over geen meter mee overweg. En je had dan je. Zet er dan altijd een zoon Flip over in de kleedkamer op maandag. Met de opstelling van de tegenstander voor het weekend erop en om en om bij elke bij de tegenstander stond, dan vond de linksback een sterke linkerbeen.

[00:25:20]

Een goeie voorzet M. En die was dan daar goed in. En ik had erbij geschreven. Is dol op spruitjes en of het vaak uitgefloten lievelingskleur blauw. Ik vond het zelf een grap natuurlijk. Hij vond dat hij vond dat helemaal niet leuk. Toen moest je met z'n allen bij mekaar komen en toen als een schoolkind. Stel jongens nu even trekken. Hadden ze, dan moet je je als zo stellen. Dan was ik trainer toen. Ja en nee, dat was voor jou nog meer reden om zoveel mogelijk buiten die selectie te houden.

[00:25:52]

Wat voor een. Wat voor speler was en hoe? Hoe kijk je naar hem? Heel hard gewerkt, zo hard gewerkt. Jong? Ja, maar je krijgt jullie zijn wel redelijk onafhankelijk, ook in wat je zegt. En doe maar hoe. Hoe kijk je een hélemaal speler? En krijgt als twaalfde man nu een twaalfde man of de man?

[00:26:16]

Ik kan ook nog wel een jaar herinneren. Nogmaals, ik ben heel slecht maar jaartallen dus vind je het jammer. Robson denk ik wel. En ja, wij jaar weggerend is heel veel gespeeld. Laten we een week werken met een straatlengte voorsprong kampioen werden. Ja, want in een periode van Geerits denk ik nog steeds dat we in onze generatie veruit het beste voetbal gespeeld hebben. Ja, heel goed. Kijk je.

[00:26:38]

Kijk Bjorn, in die tijd had je best wel veel spelers bij. Bij die selectie. Waarvan je altijd wel wist dat kon je wel altijd van op aan. Weet je als hij speelde dan niet altijd. Maar is gek, hoeveel wedstrijd heb jij gespeeld? Waarvan PSV, dat weet je ongetwijfeld.

[00:26:57]

Volgens mij is volgens mij iets. V. Uh 90 of zo goed. Maakt er 100 van. In vijf jaar, dat zijn er toch nog stiekem 20 per jaar? PSV. Terwijl wil de VVD wil laten vandaag de dag heb je als je dan 10 gespeeld hebt en je kon er van op aan. Als je dat onmiddellijk je juist zeggen. Dat vind ik één van de belangrijkste punten kijken. Bill was natuurlijk in een bepaalde periode was Origin natuurlijk ook al.

[00:27:18]

Ben je nog steeds een echte cultheld? Nee, daar is ie. Daar is de cultheld goed gekozen. Maar ja, ik snap ik ook wel alstublieft. Hij mag en mag daar nu, net zoals ik dat waarschijnlijk ook zou doen, een cynisch grapje over. Maar op een s. Als je dan al eens op een serieuze noot wil hebben.

[00:27:34]

Ik denk dat iemand als hij ik effe in Carré. Uh uh, van Bommel bobbeltje woonde bij mij in complexe jaren in Eindhoven.

[00:27:45]

Ja, ik mocht altijd gratis bij inparkeren en dan waren wij ook altijd. En toen?

[00:27:53]

Ja, toen het al wat minder ging dan Blokart kwam hij McCabe alles tegen. En toen heb ik een keer meer dan effe een bakkie koffie zitten drinken. En toen heb ik hem een tekening zegt ik zeg. Weet je wat jij moet doen? Je moet dus een uurtje met doelen gaan kletsen? Ja, dan kijk ik maar zo aan. Zijn wij nu ook aan kijken?

[00:28:10]

Hij zag er waarschijnlijk waterbehandeling. Weet ik. En toen dacht. Dus ja, daar is ie. Daar snapte die natuurlijk allemaal niks van. Ik zeg nee, wat doen. Dan gaat jouw oma niet vertellen wie de beste linksback is en gaat jou ook niet best tactiek uitleggen eigenlijk? Zeg maar die gaat nou eens een keer. Als jij dat tijd en zinvol zou hebben en hij ook trouwens gaat als ie die gaat heel anders naar dingen kijken die ze wel namelijk wel ook gewoon verstand van heeft.

[00:28:33]

En het bedoelde wat ik zeg.

[00:28:35]

Ik maak een zijsprongetje nu. Kijk, als ik hem nu af en toe zie en die reclames in die. En ja maar ja, maar hij moet er nu zelf ook om lachen.

[00:28:42]

Maar alles. Oud collega's, ook alle oud collega's die daar nu werken moeten er ook om lachen. Maar die lachen hem niet uit. Zijn stiekem allemaal jaloers. Want die moeten elke ochtend om acht uur met een motor omdat je naar rechts gaan. Je moet er dat eten van Paulus elke dag eten. Nee, maar dat is echt zo. Een zekere onafhankelijkheid.

[00:29:01]

Maar tegelijkertijd heeft ie wel een kijk op iets en dat wil niet nam als hij gaat. Hij gaat ook nooit trainer worden. Dat snap ik allemaal wel iets oprecht meen ik. Ik zou.

[00:29:12]

Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom hij nooit eens een keer gevraagd is voor een functie. Ik bedoel, ik heb ooit in een forum gezeten. Daar refereerde jij denk dat straks ook al dat die niet altijd in dank afgenomen? Dat bedoel ik. Kun je nog niets over zeggen dat vorm. Nou ja, dat is jammer.

[00:29:25]

Dan een beetje een dachten. Vroeger leek dagenlange Goop. Je zou het gedaan hebben. Maar ja, nee, maar dat dat eigenlijk verbaast, maar dat wel een beetje. Weet je, dan wordt er ooit wel eens gezegd van mensen die bij de club gespeeld hebben.

[00:29:39]

Die ja, een zekere vorm van verstandelijke vermogens. Intelligentie wordt er wel eens ooit genoemd, denk je toch?

[00:29:47]

Ja word. Ik bedoel, het voldoet niet aan het clichébeeld van. En ik bedoel, het zal best moeilijk zijn hoe mooi de stropdas voor te doen. Hoewel we die vroeger ook gewoon weer voor. Maar dat Simonsstraat m. Ik zeg dat soort dingen nou niet omdat ik toevallig hier bij me in de keuken mag zitten, maar dat is wel ik. Ik verbaas me daar wel eens ooit over. Dat is zoiets als wat vorig jaar in zekere zin geëscaleerd is, niet in zekere zin.

[00:30:10]

Ja, inderdaad, je hebt gelijk. Ik ga niet zeggen dat hij dat had kunnen voorkomen. Maar het had waarschijnlijk een hele hoop mensen aan weerskanten van het spectrum ook eens ooit eens een keer met een knipoog naar iets laten kijken. Alles mysterieus en amateurgolfer, zo zo'n verkrampt en lange tenen en Oranje-Zwart van elke elke.

[00:30:30]

Euh euh.

[00:30:32]

Lijntjes. Hij heeft geen nummers van mensen om te bellen. Wat vjfw lijken aan Taling die op Twitter kijken wat mensen van deze podcast vinden. Maar dat is wel verfrissend, omdat teruggekomen op je vraag zoals die als speler ook ja, waar is wat je kent.

[00:30:46]

Hij riep af en toe wel eens een beetje uit de pas in de zin van wat die ging jagen, omdat de publiek dan ging schreeuwen.

[00:30:51]

Euh, ja, nee. Maar ja, ik bedoel kom op, wij zijn toch niet gek hè? Dat is ook wel geinig hé. Je hebt in de selecties heb je altijd spelers die populair zijn en bij sommige spelers vinden andere spelers dat vervelend. Maar bij zo'n speler vindt niemand dat vervelend. Iedereen vindt dat alleen maar leuk. Ja, ja dus. En jij? Je hoort wat. Het zal je niet verder uithalen uit je komt of alleen maar verzinnen.

[00:31:09]

Almere is een voetbalclub. Zitten ze lekker zo? Is er een rol weggelegd voor je bij PSV? Rambler zegt ons al zegt het ook wel eens dat ik ICT is. Ik weet het net stopte met eens gevraagd om een jeugdelftal te trainen, maar dat wilde ik niet. Want wat denk je? Zit ik weer in het voetbal? Seksvideo's, ik ik een andere rol? Nou ja, want het is euh. Daar hebben we t over gehad. En ik maak net die grap, maar het is het t.

[00:31:37]

Ik ben er wel achter gekomen dat ik sinds gestopt ben er steeds verder ben uitgegroeid. Ja, en dan maar dat je heel goed bevalt omdat het zo'n zoon zo'n wereld is. Wat ik zei? Ik kan. Deze podcast begon er volgens mij de voorkeur aan. Maar ik kijk nooit voetbal. Ja, maar we kunnen het ook over andere dingen hebben. Nou, dat ben ik voor die Portugals kijken of de NOS een keer in een uur een wedstrijd plaatst.

[00:31:57]

De tweede afgezien tegen Twente is altijd beter niet kunnen doen. Daar komen straks nog beter de eerste kinderen aan. En waar wil ik naartoe? En dan dan dan? Zoals die ook nu weer op stap uiteindelijk opstapt. Dat is altijd wist wel je eindigde.

[00:32:17]

Want wat zo lekker is is eigenlijk waar je nou ook zegt ik heb zoveel vrijheid. En aan de ene kant is het denk ik ook wel zo, want ik. En als ik dan soms wel eens dingen zie of met voetbal van Van. Van die oudste weet je wel, daar ben ik nou een tijd niet heen kunnen gaan. En die Corona uhm. Soms jeuken mijn handen dan in de zin van volgensmij. Als wat dingen nou eens gewoon heel anders aanvliegen levert dan veel meer op.

[00:32:38]

Ik. Ik heb daar hebben het ook wel eens over dat we soms vergeten hoe belangrijk het is dat spelers gewoon goed in de vel zitten en het zelfvertrouwen en met vertrouwen krijgen. Behalve dan dat ze alleen maar te horen krijgen van hun gemoed. Dan dit en gemoed dan dat. Maar wat me dan verbaast is dat dat en hakt er maar op in ze als je daar iets over zeggen ook een RONO. Maar we hadden wel verbaas is dat je je afkeer van voetbal terwijl je eigenlijk het voetbal misschien wel heel veel te bieden hebt.

[00:33:04]

En ook het voetbal heeft je veel gegeven. Nou ja ja, daar zowiezo de laatste zowiezo. Maar het is. Ik heb daar. Ik heb dat toen ik stopte op een gegeven moment wel eens een zin aangehaald van Bob Dylan van doding terwijl hij zich zo richtte. Hij gaf me mijn hart Bushman uit mijn school. Dat was een beetje met het voetbal, eigenlijk ook. En ik vind het nog steeds niks zo leuk Ranst als op donderdag te trainen met met de gewoon kleine partijtjes, met een paar goeie jongens die fanatiek zijn en en niet te fanatiek naar.

[00:33:33]

Hoewel het. Hoewel ik nog steeds wel eens kan hebben dat dan elf te worden en zo een ruzie maken. Ik heb daarna ruzie in t Veld stel ik t af en die komen zelfs soms nog wel nog steeds als een denk jongen doet het normaal, maar een frisse blik, een nuchtere kijk. Misschien niet allemaal. Juist ja, maar dan weet je d. Ik denk dat ik die ook nog steeds wel heb omdat ik juist zo uit ben. Graag, want ik merk nou al als ik een met tijdens deze podcast als we het over voetbal gaan hebben daar mee.

[00:34:01]

Nou nou hebben het al een paar keer over voetbal gehad dat ik er ook zelf zo vaak betrap op de clichés dat ik denk ja, nou hoor ik mezelf lullen. Nou, dat is anders beslist wat je eigenlijk? Nou ja, waar je bij andere. Ja, maar jij weet volgens mij ook wel dat ik in deze podcast uffw dan volgens mij toch wel ook. Uh, in die zin een a een eigen beeld ergens op dat ik. Ha wat ik.

[00:34:25]

Wat ik zeg over jonge spelers en en het. En uhm. Uhm. D. D. Dat we niet snel mee moeten euh. Rennen denk ik met wat een algemeen beeld is van iemand h van euh. Als iedereen roept dat iemand gebel een geweldige voetballer is, dan denk ik ja, dat geeft m die jongen nou eerst zelf een beetje tijd.

[00:34:44]

Laat die eerst nou eens even een seizoen lang laten zien. Ja, over een paar seizoenen zijn ze ook al heel wat snapten. Maar Ronald en ben jij terug aan het voetballen? Nee eigenlijk. O nee. Om de doodeenvoudige reden Dee Dee Dee Dee Dee Dee. We lijken niet op mekaar, maar eigenlijk best veel. Ik heb gewoon in mijn leven sinds ik gestopt ben zo ingericht dat ik in om veel leuke dingen kan doen. Nou euh. En dat past gewoon geen voetbal toe.

[00:35:11]

En ik zou ook wel verfrissend zijn hoor. Ik denk dat onze blik. De rechttoe rechtaan doelen als je dat je niet met me eens bent, onze blik op voetbal. In zekere zin zo verfrissend is omdat we dan niet fulltime inzitten. Kijk, als ik geen uitzending heb heb ik maar één keer in de zes weken kan het echt goed zijn. De hele week even voetbal zien hoor. Dat kan echt goed zijn. Maar daar voel ik me inderdaad af bijvoorbeeld.

[00:35:34]

Maar de zoals laatste voor altijd de Spagna in deze tijd. Nou, dan kijk ik elke dag wel eens na. En dat geldt voor de masters in het golf ook handicap 4. Heb gehoord. Ja goed, dat doet nu even niet ter zake, want dan denkt echt iedereen dat je alleen maar heel veel vrije tijd hebt. Alleen de andere kant van de medaille is er al. Je hebt ook al altijd en dat herken bij hem wel. Maar ik heb dan met Paulus ooit zelfs een keer ruzie over gehad over jou.

[00:35:54]

Moet je nagaan wat het allemaal voor jou gedaan. Of ik even naar buiten die drie mensen die luisteren, die kennen. Paulus vervolgt Ik loop nee waar. Nou ja, ik heb daar al eens een discussie over gehad. Dat ik ook al eens ooit zei ik denk dat iemand als euh doelen ook echt wel die drive wel heeft, maar niet die fulltime drive. Omdat ja, ik bedoel precies wat hij zegt. Ik wil. Hij heeft een fantastisch leven en realiseert zich echt wel dat die dit leven heeft omdat die vroeger heel fatsoenlijk kon voetballen.

[00:36:22]

En kijk, dit grote verschil met mij is nog eens dat ik die gewoon niet krijg. Hij is nog echt voetballer. Van nature ben ik helemaal niet. Ik heb gewoon al in 20 jaar gevoetbald.

[00:36:33]

Maar ja, goed. Dan wil ik nog wel voor één keer slogans zijn. Als ik nou al eens keepers zie voetballen, dacht ik daar nou aan. Maar daar kan ik nog wel iets mee bij. Weet je ik?

[00:36:44]

Ik heb. Ik ben daar niet mee opgegroeid. Nee, nee, dat scheelt. Deze is heel anders. Dat maakte ook dat ik bedoel.

[00:36:50]

Dan was ik verwijt jou niks dat dat toch vaak een beetje een negatieve klank is. Ik heb ook wel vaak de indruk gehad dat ik gewoon veel frisser was dan de rest. Natuurlijk zou het niet fris, volledig onafhankelijk. Volle bak gaan, gewoon niks aan het toeval overlaten. En je zult verdomme weten dat ik de beste keeper hier ben. En als ik het niet ben heb ik pech. Kijk omdat hij voor zijn eigen straatje een beetje is gewoon verkeerd gaan.

[00:37:13]

Nou ja, maar goed, ik bedoel, ik heb ook een tijdlang bij Oranje gezeten. 7 interlands. Ja euh, die andere keeper in die periode heeft de Hongaren 90. Ja, dan is het verhaal verteld. Dus als ik zo goed was in mensen wegpesten? Nee, dat snap ik wel. Het is. Je moet ook reëel zijn. De keeper die andere keeper Edwin van der Sar weer op doel, die is nou directeur van Ajax. Ja, heel mooi.

[00:37:34]

Maar jij zou met een V, maar met je frisse onafhankelijke kijk toch ook met uit die frisse onafhankelijke blik verlies je als directeur bent of Johnny fors? Ja, absoluut. Ik hou je niet vol. Hou je niet van mij, Sudanezen Ausma. En daarom is het denk ik inderdaad goed om euh. Of gooit. Het zou inderdaad niet dat ik daar ambiëren. Of nou ja, cqq schokker die tussen 12 uur en moet door de bocht moet komen.

[00:37:58]

Wat me zo? Uhm, omdat je daar juist niet. Het is maar het is ook wel hetzelfde. Maar als je in een studio gaat dan aan een liedje bezig bent een. En soms ben je al een hele tijd mee bezig met het overzicht. Gewoon een bandje kwijt en dan komt iemand anders van buiten die grote glazen die luistert. En die kan meteen de vinger op de zere plek leggen. Net. En ik denk dat het daar ook is.

[00:38:19]

Het is ook niet, maar als je dag in dag uit te begeven bent weten die trainers allemaal ook niet meer van gekkigheid wat ze moeten verzinnen van ze alleen daarom zou kunnen denken. Want we zouden vandaag toch weer voor een training in mekaar moeten fietsen snapt ik. Zit nou op m'n telefoon. Je denkt maar die zijn dood. Jij zegt maar, want die is op een sukkel. Ja inderdaad. Euh euh. Fantastisch boek. Wat jij nu zegt?

[00:38:37]

Wisdom of Crowds? Geschreven door James Sloetski en nee, maar dat dit niet iets laten wat jij nu net zegt. De. Ik kijk. Stel dat wij met z'n vieren heel veel verstand van voetbal hebben hebben we niet. Dat blijkt wel. Maar goed. Stel dat je in elk geval ja. Nee. Maar stel dat wij met z'n vieren heel belangrijk heel veel weten over voetbal. En daarover kletsen zijn zonen dadelijk ellende erbij roepen. Dat weten we samen nog steeds meer dan wij vieren die wel specialist zijn.

[00:39:03]

Dat is de crux van dit verhaal. Want precies wat jij zegt over dat liedje bijvoorbeeld. Iemand die iets niet weet. Ik kan wel heel veel naar iets kijken, ook al heeft die er intrinsiek geen verstand van. Ik bedoel, ik snap echt wel dat als wij met z'n tweeën of wij met z'n vieren nu ergens sneeuw in een vliegtuigfabriek gaan en wij niet gaan vertellen hoe de vliegtuigen we.

[00:39:22]

Dat snap ik wel, maar een losse opmerking of een invalshoek of een zienswijze kan ontzettend ontzettend euh, verhelderend werken ooit.

[00:39:33]

Alleen als je onderdeel bent van een groep dan krijg je dat nooit, want je wordt elke dag komt hetzelfde vertroebelt, vertroebelt dat denk ik. Weet je trouwens meer wat ik nou aan moet denken. Dat vind ik ook een mooi verhaal. Een Geukers als als drummer. Reuze drummer Ringo Starr. Euh. Ik heb laatst wat zitten kijken over Ringo Starr dat ie zelf zit te vertellen om zijn eigen legende. Iets meer naar beneden, dat vind ik mooi. Mensen zeggen Ascania over een geniale drummer zoeken.

[00:40:00]

Ik vind ook fantastische drummer. Hij doet bepaalde dingen zo apart omdat die eigenlijk linkshandig is, maar hij Moesj rechtshandig. Drummen dan was. In die tijd moest je met schrijven, anders krijg je een draai om de oren en moest je alles moest. Gewoon Marijs, want ook eruit. Rare tijd met zijn ik links neenee maken doet. Maar dus omdat ie op een bepaalde manier beperkt was in wat hij en wat die euh kreeg die een aparte stijl. G.

[00:40:25]

B. B. Ging je dingen anders doen omdat ie t. Hij moest het anders op gaan lossen. En dat heb ik ook wel eens een producer horen zeggen dat met een bandje in de studio en die speelden allemaal te gek. Die jongens en en. Ja maar ja. Maar die producer had zoiets van ja. Jullie spelen tegelijk allemaal Sam. Keigoed. Maar ja, het leest iets. Dus die zei tegen de gitarist euh, speel jij toevallig ook nog iets anders?

[00:40:46]

Hij zei ja, ik kan wel een liedje drummer gaan, gamers achter een drumstel zitten, niet drummen. Ja ik. Ik kan een beetje bas en iemand anders kan dus de g. Krijgen ze allemaal andere instrumenten in de handen, wat ze veel minder goed beheerst. Maar daarna moesten ze in één keer ook weer een stuk creatiever worden met die beperkte kennis die ze improviseren voordat de instrumenten aan, waardoor je toch ook weer hele mooie dingen ontstaan. Snapte soms zo.

[00:41:08]

Daar heb ik af en toe het idee wel eens met Voetbal International. Doordacht is zo uit, want dat zijn d'r is niet meer n w. Video analyticus voice. Maar de trainingen worden gefilmd met een drone boven de bol. Soms is het ook gewoon flikken dat die bal naar veld rent. Erachteraan en en je moet een half idee komt dat soms ook? Maar dan pleit ik toch voor jullie twee bij PSV in een rol? Maar daar krijgen we nu al da.

[00:41:31]

De boze mailtjes komen we nu al weer binnen. Veel mensen denken van die hebben ze in hun leven dat ik in ieder geval niet. Wil je nou stiekem een biertje wordt? Ook wel een beetje voice over dat ik al een keer twee keer wat ruzie met jou kan krijgen vandaag. Ik denk dat jij. Ik denk dat jij dat stiekem diep vanbinnen best zou ambiëren uitstraalt. Maar het streelt mij als jij zegt als ik. Het zou leuk zijn als zijn mensen kiezen, maar ik heb absoluut geen interesse.

[00:41:56]

Vierenveertig jaar en dat is nog een heel leven voor je.

[00:41:59]

Ja, ja, nee, maar ja, zo is het nog wel leuk. Ze door een jongen. Nee, maar dat klopt. Maar luister. Dat moet dansen en luisteren. Stel dat dat ook. Ik vind het ook wel. Ik vind zo'n leven dus voor mij behoorlijk in de luwte en daar is echt heel erg naar te luisteren. S Avonds met zo'n bandje een beetje aan rommelen in misschien wat wat toneel. Wat wel acteert is een beetje. Maar je gaat trouwens volgende week allebei in het theater optreden.

[00:42:22]

Ja of nee, je gaat niet door. Nee, ja, dat snap ik als ze dit horen. Zeker gaat het ook niet. Want het mooiste toch dat ik mag komen? Die hebben we allemaal afgezegd. Bij deze kunnen worden gezet. Maar wat wilde ik wilde maken is bedoel je? Ik bedoel als je als jij 10 jaar verder bent, dan is dat misschien wel en dan heb je weer meer levenservaring. Kijk, want dat is er misschien ook wel één van de dingen die in zo'n in niet specifiek hier.

[00:42:44]

Want dat geldt voor heel veel oud spelers. Heel snel rol je weer in.

[00:42:47]

Kijk naar Kevin. Ja, een andere jongen, die mag dan trainer worden van z'n van z'n club. Eigenlijk wil Kevin heeft bij meerdere clubs gespeeld, maar ik heb me nog lopen kunnen zetten. Bij Fortuna krijgt de kans en word dan ontslagen en niet dat die niet ontslagen zou mogen worden. Ik wil dat gebeurt als je ooit trainer wordt en denk ja dat je daar iets in e hele korte tijd eigenlijk al heel veel kapot weer gemaakt, terwijl die misschien wel beter gerendeerd zou hebben om eerst eens een keer een stuk verder te kijken dan nog eens een keer terug te komen.

[00:43:16]

Ja, ik snap wel. En het is een beetje met hij. Ik dat toch allemaal van tevoren zo bedacht en bekeken en je meteen na je carrière de cursus Affected jeugdelftallen. En dan moet je dit doen met al wat. Ik heb nu af en toe de eer om dan een keer mee, waaronder met Marco van Basten aan tafel te zitten. Ja, die zegt gewoon. Ik had nooit trainer moeten worden en kon er helemaal niks van. Hij is wel.

[00:43:38]

Zo is KVO trainer van Ajax en AZ te noemen. Heerenveen geloof ik nooit, Heerenveen wel. Als je daarover nadenkt en dan denk ik al eens ooit. Ik wil meneer Van Raaij is vorige week of vorige week overleden. Al hoe hij uiteindelijk is geworden, tot wie ie is geworden. Daar is ie eigenlijk gewoon door. Juist niet te zijn.

[00:43:57]

Want iedereen zei dat je moet zien het in die rol ervoor kiezen of erover nadenkt die man. Ik bedoel Suijker simpel, hadden veel te veel respect voor de man om hem uit te lachen. Maar eigenlijk zou ik me af en toe willen uitlachen. De douanier was absoluut niet in de verste verte niet zelfs. Maar dat ding? Ja, hij had eigenlijk alles wat iedereen zou zeggen dat je niet moet hebben. Ja en dit mensen staan ondanks korona met duizenden op straat.

[00:44:22]

Ik wilde er naartoe. Jij mag de. Nou ja, goede doen. Ik hoorde het twaalf uur als ik denk moeten zo snel zijn gegaan. Het was weer te laat gaan. Dit gaat gewoon een wedstrijd podcast worden. Mooi! Harry van Raaij. Ik nu al wat aan, maar ik wilde daar eigenlijk wel zelf ook naartoe praten van je. Nou ja. Een rol als clubbesturen. Je hebt zelf ook wel eens een keer gezegd. Ik heb van de week in mijn column geschreven dat dit de enige uitspraak is wat ook ooit spijt van heb.

[00:44:49]

Dat je Harry van Raaij zou willen dat je voorzitter van PSV. Hij was natuurlijk de reden dat ik dat ooit zei. Ja, kun je die uitleggen? Uhm, moeilijk zonder dat ik heel erg veel kippenvel krijgt nu. Uhm, nou ja, wat zaterdag was je er ook he? Hoe weet jij dat? Ik vertel m ook iemand mij was was toch. Ik denk dat doet niet ter zake. Maar zo niet. Maar het geeft toch aan hoeveel waardering je voor die man hebt aspect.

[00:45:13]

Ik bedoel, ik heb was best wel een lastige tijd. Dat is ook al in die tijd geweest. Toen was jij dringend weg dat ik in. Toen ze Kralj hadden aangetrokken dat dit een voorbereiding op een derde keeper was. En dan moest ik een dag later naar Spanje reizen en een dag later naar Engeland reizen en op de tribune zitten. En allemaal die poppenkast. En toen speelden we in de voorronde Champions League tickets tegen het altijd lastige Cymru Chisinau. Ja, dat was wat ik bij jou.

[00:45:38]

En toen moest ik in één keer spelen. Dus ik was in één keer weer van euh, derde keeper. Waarschijnlijk met een derde. Ja, die zat er nog tussen dat ik Lodewijkx een beetje herrie was dan ook al.

[00:45:47]

Ja en dus ja Gerets, die kwam naar mij toe en die zegt ja euh ja. Ik speelde woensdag zegelring ook al. Goed idee, maar die komt helemaal niet uit een flesje. Dus toen euh ja. Dus wij reizen naar nou naar Chisinau en we zitten daar s avonds hebben gegeten. Een voorzitter die aantal altijd mee. Je kent dat allemaal wel. En die komt na het eten naar mij toe, zegt de kun je afmaken om een. Shurgard Wilk en die gaat met mij zitten dalen, die zich tegen mij luistert, dit verdient allemaal de schoonheidsprijs.

[00:46:16]

Schoonheidsprijs niet. Hij zegt een uhm ja, dat is nou eenmaal zo gelopen als jij mij beloofd dat jij gewoon je best doet voor PSV. Dan beloof ik je dat opgelost worden en dat wordt alles. Dat was het hele gesprek. Dat zei ie. En wel opgelost. Nou leuk opgelost. Euh, dat het netjes opgelost werd. Camellia. Ze hadden mij verkocht aan Santander. Nee, ik had gezegd. Dat is een hele leuke stad en een leuke club.

[00:46:41]

Maar ik ga er nou van niet naar toe. Nee, nee, dat is wel een ding.

[00:46:45]

Maar als een jongetje en ik heb daar het hele jaar gespeeld en in in de winterstop in Spanje kreeg ik een verbeterde aanbieding voor drie seizoenen. En toen zei ik tegen je kent die wel, die gesprekken in La Manga? Ja, zei ik tegen Een keer is een verrader. Dus toen bij mij op de kamer waren. Ik zeg dat contract tekening niet zolang Herens trainer is en een fijne dag verder nog heel reageerde. Heerlijk met de hele hele dag al die aangekeken dat we daar zaten te praten.

[00:47:15]

Dus ook toen ie. En toen liet de voorzitter mij naar buiten. En toen zei ik tegen de voorzitter van Essec Luister, ik snap dat het heel pijnlijk is zo. Ik zie maar ik doe het ook écht niet. Ik zeg en ik zou u willen vragen om tegen de trainer te zeggen dat ie de volgende spelers die nog binnenkomen vandaag. Want ik was de eerste die op gesprek kwam. Dat is misschien wel een keer aankijkt. Dat is op zich wel fijn in een gesprek.

[00:47:34]

Nou ja, hoe lang vooral al. Het seizoen wordt uiteindelijk uitgespeeld en Geerits wordt uiteindelijk ontslagen. In China en ik was het op dat moment met Oranje in Amerika. Ik heb ook interlands gespeeld, doelen echt niet, konden toen echt helemaal niemand anders vinden. Maar ik vloog terug uit Amerika. En uh, en ik maakt tussenlanding in Frankfurt.

[00:47:53]

En meneer van Raaij, die belde mij op en zegt als je als je wil, als je kunt. Zou ik graag willen dat je vanaf Schiphol rechtstreeks vanuit het stadion komt voor hij naar huis gaat. Nou niet toprijders uit een andere hoek, dus was er niet een punt. En ik kan daar en dat contract lag gewoon op tafel als geregeld.

[00:48:08]

Nou zeg, jaar kan toch weer. Ik had toch eerder moeten luisteren? Toch was het. Ja, wie weet. Ik wil daar twee dingen zeggen. Ik was ook bij La Manga. Uhm. Hoe laat we daar tegelijk over hebben dan? En dan terug naar Faraj? Euh, we hebben daarover gehad ook een Gerritsz vorige week. En toen zei van ja, ik weet nu precies hoe dat toen gegaan is, want Geert was heel succesvol en fantastisch.

[00:48:28]

Ik bij veldtrainer waarschijnlijk de beste die ik ooit gehad. Zonder enige twijfel heel erg goed. Dat was een groep H groepje die echt niet meer met V echt niet meer met een verder wilde Bjørnstjerne. Ik weet dat die ze goed moeten rusten. Wat is wat? Nou ja, je zit een een auto. Natuurlijk, ik zal het wel weer doen joh. Nee. Maar goed, het is wel interessant dat er een baas een aantal spelers die de bal serieus nemen in de wacht ik heb.

[00:48:49]

Ik heb. Ik heb het over autoruit. Eigenlijk is het raar met me, inderdaad. Ik maakte met mijn eerste zoemend. Ik weet voordat die trainer heb ik een gesprek met hem gehad. Hij heeft die in alle eerlijkheid gezegd ik heb deze twee jongens op het middenveld. Van Bommel Vogel kon je toen nog niet noemen, maar daar was ie toch wel mee bezig. Maar jij bent de directe maandagnacht. Je kon nogal wat en zo een zo. Zo verliep het seizoen ook.

[00:49:10]

Euh, ik was ik gewoon toen. Ja. Ik heb toen heel veel gespeeld wat die toen nog altijd was, ook al zat die na na de trainingen en van praatje mee. Komaan. En hoe is het geven minder leuke bedoening denk. Oh dus ook leuk mee. Ik denk sympathiek, want nooit meegemaakt aan het seizoen erop. Op het einde van euh, dat euh, van dat eerste zoen met Gerets hoor ik dat Theo terug zou komen. Theo Lucius.

[00:49:36]

Dus ik zeg u nu, ik spreek met niks, zegt trainer. Of niets. Hoe zit dat Wouter van mij in? Want als Theo terugkomt middenvelder bij dan? Als ik dan doorschuift, ja dan. Dan kom ik echte Waring aan spelen. Daarna Danai. Theo is meer op 1 op door door Frank Arnesen. Die wil hem graag terughalen. En nu zie ik meer als rechtsbuiten. En het volgende seizoen begint de voorbereiding en Theo staat gewoon op middenveld.

[00:49:58]

Zie ik gewoon een plaatsje. Dus ik check. Trainer hebben we toch vorig jaar in een gesprek gehad? Zal ik dan van mening veranderd? Denk ja, da's godverdomme lekker. Dan schiet ik daar niks mee op. Maar je hebt me wat ik dus ook met m had was, dan vond ik wel leuk in dat laatste seizoen. Dan haalde die. Dat deed ie dan ook weer goed. Al die jongens die niet spelen bij mekaar voor de laatste wedstrijd uit bij Vitesse op zijn kamer.

[00:50:20]

Jongens eventjes kletsen wat bij waar de jongens die buiten de selectie valbrug zodat zat bij uhm dingen. Zat dat er nog bij. Hoe heet ie? Euh, Fredje? Je hebt een verstelbare Liston die zat. Die zat er wel bij, want ik kan me herinneren dat dat Geerits zijn jongens. We willen je drinken. En dan was het een avond voor de wedstrijd tegen wij zeggen ja of doe maar wat. Je waant je normaal wat. Oke. Ja, zeg ik dan nog maar een pilsje en een Fredje.

[00:50:44]

Maar wat een baco en. Ja, maar dat is de ZMA te lullen en hun. En Geert zegt wat dat wat? Wat zouden we nou anders kunnen doen? Ik zeg nou weet je wel, ik persoonlijk wel vervelend vind is dat. Want ik viel dat seizoen ook een paar keer gewoon compleet. Buiten de selectie zat ik op de tribune. Ik heb de hele week getraind en volgens mij train ik gewoon. Je weet ook trainer, we gingen altijd wel volop en er wordt een briefje opgehangen met de selectie.

[00:51:08]

En Zinjibar. En dan zit ik dan niet bij Ajax. Ik vind het wel prettig als al of niet was een assistent als dat iemand naar me toe komt kijken en luisteren. Luister jongen va n valt er naar buiten. Want eigenlijk heb ik iets aan het Yarkand. Kan ik misschien iets aan doen? Ja, heb je een punt zeg? Je hebt wel een punt? Ja, dan gaan we. En daar gaan we dan toch wel anders. Een week later wordt ie gewoon weer een briefje omgaan.

[00:51:28]

En dan word je niet. Want ja, dan dan. Waar zitten we dan voor te lullen? Dat zou je eigenlijk. En A. En wat jij zegt hij dat de ene dag kon ie euh gezellig met je gasten kletsen en de ander keek je gewoon niet meer aan dat ik dacht. Waar is ie nou? Waar heb ik nou verkeerd gedaan eigenlijk? Wat was dan niet heel moeilijk? Die roze Roozen Geen poses denk ik, was bijna heel wispelturig en nam al snel af.

[00:51:48]

Als trainer was ie echt geweldig en ik ben nog steeds van overtuigd drie seizoenen onder hem. Maar dan moet je natuurlijk wel reëel en zijn twee keer kampioen. En speelden we heel goed. Johan Cruijff Schaal waarschijnlijk een keer of 1. Die hebben we toen volgens mij een keer of zeven of acht in die jaren dat ik speelde en al veel gewonnen. Twee keer de kwartfinale, UEFA-Cup gespeeld, de bekerfinale gespeeld met hem dus het was allemaal. En en toch.

[00:52:09]

En toch hield het op h t dat. Dan gaan we terug naar Faraj, maar dan moet je toch even het verkeer eens vertellen. Faraj zei toen tegen mij afscheidsinterview zij die vonden was de allermoeilijkste. Er was maar dieptepunten in zijn voorzitterschap dat je afscheid moest nemen van Gerritsz. Een vriend en een vriend. Nou, daar waren jullie min of meer ook. Nou ja, ik heb zelf aan. Ik wil wel blijven, maar dan niet onder deze trainer.

[00:52:28]

Maar goed, wat gebeurt er nou? Nou ja, dan overweeg ik wel effe. Mijn eigen straatje is gewoon heel graag. Ik zei tenminste waar die bij was. Ja, ik zeker. Er was de waarde. Ik heb het. Ik bedoel, ik heb er zelfs een urn bij. PAOK Saloniki speelt het toevallig deze week weer tegen. Wij speelden thuis tegen Saloniki 4 1. Het kwam hij s middags met minicamera op denderen. En in de roos hebben zijn de muren niet zo heel dik.

[00:52:51]

Dus ook een hotel. Het ging me toch een portie te keren. En ik? Ja, ik zeg ja, ik deed dat en jij suggereerde ik zeg weer helemaal niks.

[00:53:02]

Ik zeg het gewoon zeg. Ik denk dat beter is dat jij weggaat. Ja, maar daar is toch de rest toch? Da's toch heerlijk als je zo geleefd had? Nou ja, ik weet niet of hij dat doet. Ik weet niet of hij dat ook zo redelijk vond. Maar je bent nou eerlijk. Hij heeft mij ooit op m'n flikker gegeven en ook vorige. Inviel Omdat ik mijn trainingspak niet snel u. Dit is echt. Ik wilde zo voorrondewedstrijd voor de Champions League ook en ik moest erin komen.

[00:53:23]

Stond je al helemaal verrot te schelden? De trainingsbasis is bij mij nooit gedaan, want ik moet wel zeggen kijk. Hij trok al aan en uiteindelijk stel die stelde die mij wel op en uit. Maar dat was zijn aankoop, want dat was Ruud ooit nog toen zo boos over. Dat was ooit een keer en niet nog voordat als trainer bij ons was. Toen euh euh zeggen gaf die een interview daar weg natuurlijk. Ik stond gewoon al vier of vijf jaar in het eerste van PSV en toen werd Caldecott een nieuwe keeper.

[00:53:49]

Maar Gerrit zei toen b gevleugelde woorden in zo'n interview van We hebben niet alleen een goeie keeper aangetrokken, maar bovenal een fatsoenlijk mens. Ruud jongen, die jongen, die ontplofte zo'n beetje, want die zijn Ojai. O what I want gij bent geen fatsoenlijk mens. Waar kan hij ook al weten? Ruud van Nistelrooij? Ja ja. En uhm dus Didi die. Die relatie is nooit echt ideaal geweest. Maar dan nog blijf ik zeggen ik vond écht op het veld fantastische trainer.

[00:54:13]

Oefenstof was geweldig. Ook die trainingskamp in La Manga. Hoe ik me die gesprekken maar die trainingskampen anssi. Wij zijn gewoon twee keer in La Manga kampioen worden, want wij kwamen terug en waren tot de tanden toe bewapend. Fitter dan elke tegenstander die we hadden. En we waren gewoon beter dan de rest. En niet zo'n beetje. Maar de wet werd ook gewoon elke dag en dat was ook de selectie. Er werd gewoon wel echt heel scherp getraind en dat is een beetje wat jij daar straks suggereerde.

[00:54:38]

Kijk. Wij, wij konden allemaal goed met mekaar door een deur. Maar wij konden mekaar ook echt gewoon als het even niet meezat. Ook gewoon flink de waarheid zeggen. En dat gebeurde ook gewoon hé. Of je dan s avonds met de vrouwen ging uit eten of niet. Het werd. Ik heb wel Rudi en ik waren echt niet altijd even goed. Goeie vriendjes op mijn trainingen. Nee, ik heb dus ook wel eens lastig.

[00:54:58]

Een spits en een keeper zijn komt toch vaak in je buurt? Ja ja, nee. Maar ja, ik heb nog wel eens waarin het niet altijd even leuk om Ronaldo om even af te maken. Heeft hij uiteindelijk geluisterd naar de spelers? Nou ja, goed, ik ben daar toen uiteindelijk in China niet bij geweest. Ik heb bij de bijna overlevering van maar nogmaals de match in La Manga was het al bekend toch? Nee, nee, nee, zeker niet.

[00:55:21]

Want toen was nog steeds het beeld dat ik eigenlijk de enige was. Alleen ja, toen ze gingen zijn A naar China. En toen riepen ze drie spelers om de beurt binnen, waarvan er drie in Korea zijn van nou euh, wegwezen, wegwezen. En toen was het wel euh. Daar heb je ook weinig andere keus denk ik toch? Nee, dat was toch klaar? Het mooiste was was dat je twee jaar later was trainer van Kaiserslautern, zaten we in Turkije op trainingskamp en was Guus natuurlijk al trainer bij ons.

[00:55:46]

En toen zat hij met kruidt als L'Autre op trainingskamp en daar stapte ik de lift in. Het stond in de lift, zit een beetje ongemakkelijk, maar dat was wel ongemakkelijk.

[00:55:57]

Wat, maar wel de waard. Dat was wel een Wackenier zijn. En toen liep die euh toeliep die de lift uit en toen kwam die een speler van ons tegen. Ik zal zijn naam niet noemen, want het was een Zwitser. En dat was ook één van die spelers die zei dat ze al afscheid van hem moesten nemen en die gaf die een knuffel. Oh ja, ben ik daarna nog even naar zijn kamer gelopen? Johann Vogel heb je dan?

[00:56:15]

Ik heb je de mogelijkheid teruggehaald of nee. Maar goed, dat terzijde. Oh ja, weet jij het wel? Maar zo werkt die lens een beetje. Waarom? Waar je dat allemaal niet zo bij wil? Ik wil daar geen onderdeel meer van zijn. Nou weet je dat dat geen achterbaks verhaal dat jij zegt dit over mij. Dan zal ik dat wel eens over jou van tegen hem vertellen, zodat die dan morgen weer de Haegemans reus. Weet je wat beters te doen?

[00:56:35]

Heus wel, dat is een daad daarvoor. Fietsen waren volgens mij een lekker doorheen is dan we behoorlijk onafhankelijk zijn. We zitten nergens echt vast toch? Hij doet wat dat dingetjes. Dat helpt wel. Een Gosse daar mag je natuurlijk wel effe vast, maar met bijna heel het spel is vrijheid stopt. Daarvoor snap ik soms niet dat er voetballers zijn die zo'n prachtige carrière gehad al hebben en zoveel geld verdienen. En begrijp me niet verkeerd is absoluut geen W geen verwijt.

[00:57:02]

Maar ik snap het niet. Ik heb. Ik denk. Je hebt zo'n mooie carrière gehad. Ga, ik snap dan niet dat je zelf nog steeds zo moeilijk gaat, maar je hebt als voetballer jezelf al. Het is een soort c. D, want daar heb ik toch wel doen voor. Mensen denken dat OM geen reet voorstelt en voetbalt het allemaal makkelijk hebben en euh over het paard getild zijn job toch echt wel een klein beetje iets moeten gaan doen hoor.

[00:57:22]

Anders g t komt echt niet aanwaaien, daar kan ik er wel over zeggen. Dus daar hebben gehaald en mooi gehad. Dan denk ik ga dan toch eens. Waarvan maakte u eigenlijk toch zo moeilijk om als trainer te worden? En ik snap ja, die heb dan misschien de uitdaging nodig, maar backpack heel wat opties. Mooi is dat merkte. Daar komt er dus uiteindelijk volgens mij in zo'n beetje overal tegen. Want ik heb dan vorig jaar met Sauli tonele euh um meegedaan.

[00:57:46]

Een toneelstuk. En dan dat de fietsrek ook maar gewoon n, want ik heb totaal geen ambitie als acteur. Scoorde er ook maar voor wat ik denk lag. Leuk doe ik, maar dat merk je ook bij acteurs. Die zijn er niet en zijn heel veel leuke mensen ontmoeten. Maar je ziet ook een aantal die wil die. Dat is ook. Die heeft wel die rol. En als het dan wel weer bij De Wereld Draait Door? Ik niet.

[00:58:06]

En waarom we dus eigenlijk in architectuur zit en een bepaald soort wereld. En en en daar gaat zeker alles op ruimte om geld gaat. Dan wordt het lelijk en dan moet er helemaal niet in ons zitten. Dus terugkomend op ambitie van PSV. Daar heb ik niet die collum over. Harry van Raaij. Oh ja, wij van Harry afmaken. Uhm, die column over Harry van Raaij dat je oud voorzitter. Hij was daar de reden van dat je dat zei.

[00:58:27]

Daar heb je spijt van ja. Uhm, je was er zaterdag. Ja ja, ja oké, ga door. Je was zaterdag. Euh. Bijzonder bijzonder moment, daar word ik al, zeker als je daar dan staat en je ziet dat. En ondanks dat ik echt niet van de massale bijeenkomst eruit verachten cq. Bijeenkomsten, Bengaals vuur, feestjes en partijen ben, realiseer je je dan eigenlijk voor zover dat nog nodig was. Wat iemand keek Paulus Zuid-Polen, je bovenkamer de zijn.

[00:58:59]

Die man is ook alweer 16 jaar weg. Ja, en het is nog steeds de voorzitter. Maar je hebt me ook nooit de Harry genoemd of never nooit altijd voorzitter en ik heb er altijd vol.

[00:59:10]

Zit nog ik. Ik heb de laatste keer dat ik aangesproken was in de verlengingen, anderhalf jaar geleden. Ja, ik kom niet eens in Mol op en het hoeft ook niet. Ik bedoel dit. Dit was ook geen, maar het paste ook wel in die tijd. En dan gaan we weer. Die tijden zijn veranderd en ik weet het allemaal wel. En het kan allemaal niet meer, zegt men dan. En dat is eigenlijk vind ik wel waarom het ook zo prikkelend is om daar met jou af en toe even te stoeien.

[00:59:30]

Ik kan er niet meer of is het omdat men niet meer wil dat het kan? Maar dat is natuurlijk wel een hele belangrijke vraag. Kijk, want je kunt wel zeggen euh, ik. Het zijn er zoveel dingen. Ja, dat gaat nou eenmaal zo. Ik voel me toch, al is er geen algemene vergadering. Ik had ook alles ooit weet je.

[00:59:48]

Ik ben euh, wil ik. Ik geloof heilig erin dat als jij gewoon als club of als je hoeft niet eens een club te zijn, als bedrijf of als instituut, of als er gewoon een een euh voor iets staat dat je dat ook gewoon kunt invoeren, ook al doen anderen dat niet. Misschien volgen ze je voorbeeld wel dat jij ook zeker in de sport hebben. Ja, wij doen het ook. Dat jij wel ja, we moeten. Hoe moet je ze proberen bij een rechter?

[01:00:16]

Als je aangeklaagd wordt? Volmondig ja, maar je hebt ook iemand vermoorden. Dat gaat echt niet werken hoor, zegt hij. Uiterlijk laatste Duitsland jaar na was iedereen de hele dag lang aangehouden. En ik denkt wel dat je dat je ooit unm.

[01:00:30]

Ja, ik bedoel, ik geloof ook heel erg in kruisbestuiving tussen verschillende sporten. Ik denk ook al dat heel verfrissend kan zijn dat je het gewoon eens een keer luistert naar mensen die uit een andere sport komt en komen en weten hoe een journalist vangt. En daar hoeft dan niet. En dan als die gaan niet bepalen hoe jij moet voetballers en allemaal. Larie. Maar die kunnen misschien ooit eens een keer een heel fijn en goed inzicht hebben dat je zelf nog niet hebt of niet tot kritiek kunt nemen omdat je steeds in hetzelfde cirkeltje zit.

[01:00:55]

Zou best kunnen. Punt gemaakt. Euh, PSV dit seizoen moet er toch ook echt boven hebben? Ik ben wel nieuwsgierig naar jouw mening over kapittelt Schmit. Tot nu toe, want ik ken de beste man die hij maakte. Maar je met uitzondering van euh. Het was dat Vitesse uit een hele goeie indruk met zijn spel. Nee, dat dat volgas voetbal, dat kunnen ze volgens mij maar 50 minuten tot nu toe. En dat vind dan toch wel mogelijk nog zelfs wel meevallen.

[01:01:23]

Dus voetballen hou ik nog niet over. Maar ik heb wel de indruk dat er een selectie staat waar je echt iets mee kunt. Ja, en als je kijkt kom ik toch weer heel terug op het begin, omdat dat natuurlijk toch altijd hetgene is waar we het meeste allemaal over willen hebben. Omdat mensen graag conflicten horen kijken. Nee maar ja, goed bedoelen. Jij en ik weten ook gewoon drommels goed hoe het allemaal werkt. En wij kennen zo ontzettend veel mensen binnen die club kijken.

[01:01:45]

Hij gaat als vak idioot idioot imo met iemand een interview doen. Daar ziet iedereen een beetje aan, maar dat kan komen vertellen. Dat kan ik niet vertellen. Dit moet ik onderzoeken. Off the record. En wij komen ergens en drink een kop koffie met mensen. We krijgen zo vertelt wat de zonder iets zeggen, maar wat er allemaal gebeurt interesseert me niks. En nu hoor je alleen maar positieve geluiden van binnen de PSV familie over die man. En daar is niemand die gaat zeggen Dui spelen oogstrelend voetbal onder die mannen, daar snappen ze allemaal wel en weten ze ook wel.

[01:02:12]

Maar die man die die als die een uurtje later wil trainen dan misschien afgesproken is, dan vraagt hij dat. En dan je die legt geen dictaten op. En die Eddy, die gedraagt zich gewoon als een en ander onverzoenlijke kerel. Zo simpel is het nou zo simpel vrouw. Een vrouw is zwanger en je weet toch wel ja. Krijgt dus maar de D. Da's sociaal. Dat is inderdaad wat soms verloren wordt. We hadden dat met die van der Eikel moest zwaaien om 10 uur in de kleedkamer zitten.

[01:02:37]

V voor de bespreking voor een training kwam je zelf van kwart over tien of theezakje c. G s spira groeischeut uit. De jonge vogels die aan voor het toen van trainen. We moeten toch allemaal om 10 uur? Ja, maar ik ben trainer. Ik kan niet te laat komen.

[01:02:52]

Denk na een tijd of staafde. Dus mensen raken op gegeven moment ook een beetje de realiteit kwijt. Dus ook in omgangsvormen. Ik ben trainer, dus ik zeg we gaan het zo doen. Je kunt wikken. Kunt u hebt met meerdere mensen te maken? Na de spelersgroep is anders, maar de. Mag je de journalist uithangen? Je? Ja maar ja. Maar laten we. En kijk maar gewoon interpreteren. Kijk maar of je spijt van die man is omdat je aardig is.

[01:03:18]

Die man zagen zelden PSV kampioen te maken en PSV goed te laten voetballen, maar dat kan niet zonder gewoon sociaal gedrag. Dat vind ik ook fijn, maar gaat pak ik wel even door. Zij is dan ook vaak in de top. Moet je een klootzak zijn? Helemaal niet, maar hij moet wel zijn. Zorgt ervoor dat er mensen zijn die dat zeggen. En dat moet meedogenloos dit en dat. En op de een of meer vinden we dat in de Sport Royce dat iemand de grote prestaties bereiken over de lul is.

[01:03:40]

Of die maakt geen flikker uit. Maar als de zakenman is, dan vinden we het wel verwerpelijk. Maar bij in de sport kennelijk niet. Want dat is dat is heroïsch.

[01:03:47]

Maar gaat het erom dat we beoordelen op hoe je PSV laat spelen? En dit in de resultaten is nou 4 per dag. Voetbaltechnisch hebben we hebben. We hebben het nou. Het is een goed mens. Ja nou ja, dat. Maar dat is bijzaak kennelijk. Ja nou vind ik. Bij mij is net omgekeerd bij een voetbalclub. Bij een voetbalclub is het misschien wel bij mij. Davids werk ik niet voor een voetbalclub. Maar kijk, ik vind het een goeie vent en Duits is voor mij n of de goede trainer is daar zo.

[01:04:13]

Maar eigenlijk allemaal Rijdtmeersen. Daar heb je als club niks aan. Daarom moet ik ook nooit voor een club. Maar ja, ik moet het in insluit allemaal natuurlijk niet uiten. Nee, want ik denk zelfs dat het ene het andere makkelijker maakt. Het feit dat dat er gewoon een fatsoenlijke goeie kerel is, maakt het een stuk makkelijker dat die spelers net iets harder voor hem gaan lopen en uiteindelijk dus gewoon. Wel kampioen worden? Kijk, we hebben net een keer iets gehad.

[01:04:33]

Die werd door het gros van de spelersgroep, zeker naarmate de tijd vorderde, niet echt heel erg leuk. Meer gevonden zal ik me wel subtiel uitdrukken. Maar goed, tegelijkertijd ben ik een voorbeeld van ik weet. Ik had met hem veel problemen, maar tegelijkertijd dacht ik. Als jij kampioen wordt, hoorde ik het ook. Maar zo kan ook niet iedereen denken. Nee, en ik denk alleen dat je bedoelt dat we kijken of een fatsoenlijke vent nog wel winar en over weet ik veel wat allemaal.

[01:04:55]

Kijk, laten we dan nog één keer terug, een beetje schuin na terugblikken. We hebben vorig jaar wel gezien wat er kan gebeuren als je pretenderen de winnaar te zijn. Ik bedoel, we moeten het ook allemaal een beetje. H. D. Vorig jaar hadden we misschien iets meer aan een fatsoenlijke kerel gehad. Ja, als je snapt wat je bedoelt, zeker de mensen die werken. Dat is niet subtiel gezegd van je, dus dat. Dat snap ik niet subtiel.

[01:05:13]

Nee dus dat snap ik toch. Ik vond dat voor jou heel simpel geworden. Het er misschien luisteren. Cycladische optilde Ronald Faber van Bommel afrekenen op de resultaten. Moeten we deze man ook afrekenen op de resultaten? Nou, ik denk als deze man van de komende veertien wedstrijden nog maar twee wint dat ie echt een probleem heeft. Ja, en dan heeft Sony die jongen ook een probleem. Zo heeft toch een Hermans ook een probleem, want zo werkt het.

[01:05:36]

En zo werkt het. Maar je kunt niet ze willen kopen. Hebben we dan. Maar wat zit je daar dan? Geen probleem? Dat is toch zo lekker? Maar daar wil ik me dan af. Ik hoef mij niet te vertellen, maar dat denk je dus ook. Wacht even dus je wint als trainer van PSV. Van de laatste veertien wedstrijden win je toch maar twee en dan word je ontslagen terwijl je ook nog echt een puinhoop achter hebt gelaten.

[01:06:01]

En dat is dan nu al een legitimatie om deze trainer alleen nee als deze trainer de komende veertien wedstrijden nog maar 2 wint. Zelf geen probleem heeft. Wat ik net ook zeggen. Ik zie een probleem en waarschijnlijk toon ook. Ja, want die hebben hun nek voor deze man uitgestoken. Jouw Cheider realiseren ze zich ook wel. Zie jij in wedstrijden wat hij wil? Laten we Twente even even de. Israël wel hoor. Die heb ik dus niet gezien.

[01:06:25]

Als jij de eerste helft hebt gezien dat jij de tweede helft. Ik heb de tweede ook nog wel gezien. Ik heb de tweede wou ik echt heel graag afzetten. Moet ik wel heel eerlijk zeggen. Pijnlijke een word ik niet vrolijk van. En meestal dingen waar ik niet vrolijk van worden. Dat snap ik dan wel echt. Maar ja, je kunt je zeggen toch ieder geval kijken. Legt de vinger toch maar eens op de zere plek. Waarom wat jij daar niet vrolijk van?

[01:06:41]

In die tweede helft tegen Twente? Ja, omdat de show a b, c d klinkt ook achteraf. Maar je ziet het gewoon aankomen van ik gaat nou dit. Dit gaat euh. En dan krijg je zo krijg je die penalty Noyce een pakkans. Het laatste deel van de eerste helft heb ik gezien. En dan? En ik Hoornbrug innere in rust, zeggendat eroverheen en denderen waar. Dat was in de tweede helft een kwestie was hier gebeurd. Maar daar is het schrappen, want ik zat ernaar te kijken en dacht ik op een gegeven moment, dan zit ik er dus ook niet voetbal, tactisch of technisch naar te kijken.

[01:07:07]

Toen dacht ik ik kan die. Ik kan dus hier ook niet over zeggen. Ja, daar hadden ze anders moeten doen.

[01:07:13]

Als jij daar zit enige wat je kunt zeggen, maar dat hebben we zelf natuurlijk vroeger ook best vaak meegemaakt.

[01:07:17]

Als je dus een cliché van hier tot Tokyo Marginal. Als je er zelf niet in schiet, dan vliegen ze uiteindelijk aan de andere kant erin. Kijk je wel een tot dan in je die zowel Drommel, die pakt dan een paar ballen. Helemaal niet. Die ene wordt die achter zich. Ja, dat is nu al de redding van het seizoen. Ja euh. Maar goed, normaal in zo'n penalty vliegt dan normaal gesproken ook gewoon in en ben er gewoon klaar.

[01:07:37]

En daar sta je wel met 3 0 voor en dan wordt het uiteindelijk 6 0. Toch is het toch zeg je iets heel erg baas over die dat je dat je goals moet maken. Maar uhm, dan moet je mekaar wel duel hebben gespeeld met Nilis en Van Nistelrooy. Ja, één seizoen maakte ik geloof acht. 19:39 maakten de fans. Er worden eenendertig en Nilis maakte de 24 niet te gaan. Ze gaven mekaar het balletje wel gewoon de nul houden, maar kan je wel zeggen dat die ook nog alles en de enige of best wel eens wat pittige discussies hadden ooit hoor.

[01:08:03]

Ja, maar dat maakt dat is zo speciaal en dat wil ik eigenlijk naartoe jaarlijks. Nou ja, ik weet niet of dat een issue is, maar als dat een issue is, dan ben ik het wel met je eens. Dan is de. Om het maar eens in goed Nederlands te zeggen. De trainer geeft verder. Dan kan die laten zien dat het een goede trainer is en daar meteen kop indrukken. Want anders. Alles wordt dat een sluimerend iets als dat al zo is.

[01:08:24]

Nou ja, ik heb er tegen Willem 2 gezien dat in de een goal. 3 0 en dat is. Dan is ie de hele wedstrijd op zoek naar z'n goal. Euh Zahavi zag je een paar keer echt kijken van he? Ja, geef mij die bal ook eens. Euh. En tegen Twente was het de eerste helft omgekeerd. Je hebt geen saven gezien. Het begon overigens wel met de week van de week begonnen, maar daar word ik ooit wel terecht vond dat ie gewoon.

[01:08:45]

Als je die erin schiet is het gewoon wat kansen. Maar dan weet je dat het makkelijk breed te leggen was. Die niet alleen. Ik kan niet beoordelen of het een issue is. Dat kunnen ze intern zien, want ze zien op trainingen. En als dat een issue dreigt te worden, dan is nu inderdaad wel de coach aan zet om daar meteen niets mee te doen. Want anders wordt dan een sluimerend probleem. We gaan het te mogen zien.

[01:09:04]

Je had het er nog over de wedstrijd tegen PAOK. Jullie wonnen toen overigens met 4 1. Waren ook wel echt zo slecht. Het werkt, maar ik heb de beelden behoorlijk op poten gezet. Ik denk dat kan me gerust dat de boer te laat twee jaar achter, maar je hebt ook nog één keer tegen heeft meegedaan. We hebben twee jaren achter elkaar tegen hem gespeeld. Maar nee, ik heb tegen PAOK volgens mij iets zat. Ik heb ik ook verteld.

[01:09:24]

In de voorbereiding hebben. Nou, dat was zwart Zweed. Toen zat Rommedahl die dacht dat we tegen Panathinaikos speelden. Die komen. Minuten voor rust achter doordat eindelijk grote leeuwen in de kleedkamer. PAOK Saloniki. Je kan er ook vaak pas achter dat het begonnen was. Laat Ronald als als je als PSV morgen geen ofja wanneer die weer uitgezonden wordt geen goed resultaat haalt tegen PAOK dan en Granada wint, ja dan. Dan is het eigenlijk. Dan kunnen we eindelijk zeggen dat er een streep is door de Europese campagne.

[01:09:52]

Ja. Ik weet wat ik net ook al zeg, ik bedoel, daar ga ik dit. Kijk, ik vind het leuk als je van mij onafhankelijk vind, maar dan vind. Dan ben ik ook onafhankelijk. En dan is dat gewoon een hele slechte zaak. Euh, hoe heet zoiets? Prestatie prestatie? Sowieso, maar ik bedoel dan begint in t. Dan begint de periode smient niet al te best natuurlijk. Dan moeten we wel heel railing zijn.

[01:10:14]

Maar wat ik net ook zeg, dat is ook gewoon een jongen.

[01:10:16]

Dat is het feit dat Joran en die man een leuke kerel vind of een correcte kerel. En ik vanuit de keuken zal ik maar zeggen. Niet letterlijk de keuken, maar uit de keuken van de club hoor. Dat die man door iedereen enorm gewaardeerd wordt, wil niet zeggen dat die man niet afgerekend gaat worden op zijn resultaten. Dus als ze zich niet plaatsen voor de ha of niet overwinteren in de Europa League zal dat zeker een vinkje achter zijn naam zijn.

[01:10:39]

Nou, een of een asterisk, zeggen ze, dan geloof ik een functie. Het moeten. Vink is meestal goed vast. In Amerika zeggen ze het wel eens als sportte prestaties besmet zijn. Nou ja, ja, dat vond ik geregeld ook al niet. Of nog heel beperkt leven eigenlijk juist heel fijn hoor. Het gelui waar de informatie van de week nog naar Jersey Girl zit te luister omdat jij de laat zien in één van deze uitzendingen. Ja dus eigenlijk.

[01:11:07]

Ik dacht altijd van Springsteen was met Tom Tom Waits. Maar ik weet ook al wel die tekst ook. Oh, ik wil er nog steeds. Ik heb er gewoond. Dus vandaag cross de Reval. Serieus? Ik heb een jaartje New York, New York en reed ook echt helemaal niks in New Jersey. Daarom is het thuis alleen van langs naar huis van Springsteen. Daarom is het natuurlijk zo leuk omdat je namelijk als je in New Jersey zegt Across the River of in New York zegt de cross.

[01:11:29]

Waar ben je meteen een andere staat? Als je de Hudson oversteekt bij een andere staat en hij is geboren in euh, free old. En ik ging daar best van golven. Oh ja, you want. Dat is aan de da da da da is een Landon. Dan moest je met de auto negentig minuten naar toe. Maar als je me dwars over zee zou kunnen gaan of over de oceaan is dat. Dan was je er in een kwartiertje en ik kwam daar best vaak.

[01:11:50]

En hij woont nu in roomsen. En dat is ook wat we hebben, bijvoorbeeld op Broadway. De show van Broadway zegt hij van Ik ben. Als je in Free Holland geboren wordt.

[01:11:58]

Het enige wat je wil is weg. Wat is de enige ambitie die je hebt? Want wie wil hier nou wonen? Ja, ik heb het gemaakt. Ik woon al 10 kilometer verderop. Dat is heel de wereld rond. De zonnebrand. Joji woonde ook in Ramsey, dus daar denk ik iets meer van Bon Jovi dan Springsteen. Maar ja, ik heb geen idee hoe we er op komen eigenlijk. Maakt niet uit. We gaan zo naar de vraag hoe het hem aan.

[01:12:16]

Ik wil nog even n ding hebben. Na de wedstrijd pa. Ook is het de PSV, Sparta, de SP. A ja Pim Doesburg ze zowel humor, sport stelt. Ik moest denken, het tweede speelt ook een rol als de musical. Hij vond het doel dat meneer T.K. Dit kapsel kreeg. Ik ja, dat zeggen ze nou ook niet. Dat ik dat kapsel Isparta vind ik een mooie club, maar daar moeten ze dan gewoon nog even over over Cuypers hebben.

[01:12:46]

En euh. Pim Doesburg is dan ook overleden. PSV oud doelman Sparta. Uhm. Je hebt niet meer nog gewerkt en een heel klein beetje op gesproken, maar nooit nee, nooit meegewerkt. Nee, nooit geweten eigenlijk dat die dat is toch ook al ooit goed? Leuk. En ja, nee, niet leuk. Die man overlijdt uiteraard zeker niet. Maar nee, maar goed, daar komen die feitjes. Ja, daar ga je dan nog eens naar kijken.

[01:13:09]

Dat niet lang hier gespeeld. Ja, ik ben al aan voor. Ja had ik met Jeroen natuurlijk ook. Die heb ik natuurlijk na 7 jaar gewoon een paar keer gezegd. Jij hebt nog altijd dat jij vertrekt. Zie je ook weer. Hoe wegpesten ik natuurlijk uiteindelijk ook gewoon weggepeste. Ik me ook werkloze als die me volgooien. Ach ja, ik weet dat jullie die hoogeschool op onze gekeept. 10 10. Jij zou je net als van BEUC, net als Vanbeveren en van Breukelen.

[01:13:35]

Ja, da's niet het slechtste rijtje om in te snijden lijkt. Dat wil ik echt met alle. Zonder enig probleem zit ik dan op de laatste plek. Dat geeft me echt een raar. Dat maakte het allemaal niks dan brons. Belgen staan op het podium, stukken op een podium. Of over keeper gesproken wij hebben nog wat vragen. Uhm zijn er best wel veel, maar ook ook over keepers. Ja, wat vind je van de huidige bezetting?

[01:13:56]

En wat vind je van Inverko in het doel? Een en ondertal op de bank. Jij kon zelf overigens goed met je voetjes, ze de ballen weggetrapt, links naar rechts en links en rechts.

[01:14:06]

Ja, wat bedoel je die me voor volgens al heel slecht begonnen natuurlijk. Dat waren twee gruwelijke poedels. Uhm, en dan vind ik die die bal die je nog over zijn voet stuitert nog niet zo'n ding. Dat kan. Dat gebeurt iedereen eens een keer. Afgelopen weekend zag je nogal al, dus dat euh. Voor de rest moet ik zeggen ik maak, die vind ik echt een uitstekende indruk. En vind ik echt alleen maar dat heeft niks met bvb te maken dat je niet in die trainers moet omkeer.

[01:14:30]

Stoppen met voetballen van achteruit en als je t. Als je t kunt is het leuk is fijn en als je dat echt goed kunt met z'n allen vooral lekker doen. Ja, maar nu is dat een soort van opdracht en we moeten die bal liefst binnen onze eigen zestien al zes keer geraakt hebben. En als we dan toch spelen weten we tenminste zeker dat we meteen een goal tegen. Ja, ik denk ik daar helemaal niks van. Nee, ik durf schoenen aan.

[01:14:50]

En dan heb je dus eigenlijk ook al verteld dat ik dacht waarom blijven ze nou? Jank dat ding toch naar voren maar eens een keer h. Je moet die ook. En ja, nee maar wel. Weet je wat heeft Marco je je in sommige. Ik hebben in één generatie gespeeld dat waar je in Nederland in elk geval bijna altijd de betere ploeg waren. Ja kijk, en als je dat dan doet omdat ook iedereen in die ploeg de bal wil.

[01:15:13]

En omdat in dit geval je achterin ook mensen hebben die iedereen een bal kunnen geven. Ja, dan is dat fijn. En dan gaat het ook nog wel een keertje mis. Maar nu doen team staat die dat waar waar de keeper niet van kan worden verdedigers en die van kunnen terwijl ze onder druk staan. Vooral inderdaad straf het gewoon. Ziet het ook gewoon gebeuren dan dan dat de manier van druk zetten voor een tegenpartij denkt je nu. Nu moet je gewoon dingen volleybalschool, want die ga je voetbal niet meer uit bent.

[01:15:37]

En dat Barcelona al ben je het wel werkte in dit geval. Je zegt ze staan godverdomme meteen voor je keeper hoor. Zie je ooit eens ooit keepers nog een bal terugspelen en uiteindelijk de bal op de vijf meter? Staat er iemand de achterlijn? Goed idee Heffinck spelen gaat toch nergens op in het spel dat PSV onder Smith wil spelen? Eerste helft, want we hebben gezien heel veel druk naar voren, dus ook heel veel ruimte achter de laatste linie is het belangrijk dat je meevoetballen?

[01:16:00]

Tikkie. Dat is wel handig dat ie dan een beetje voor z'n goal staat. Dat is m natuurlijk in Cyprus een keer opgebroken, maar dat is de die die goal was te mooi om dat aan een keeper om op te hangen en überhaupt om hem af te keuren. Want dat had ie wel eigenlijk niet nodig. Nee, maar ik vind dat ie dat wel uitstekend beheerst hoor. Ik vind ik. En ik vind ook dat die uitstraling trouwens ook heeft.

[01:16:20]

De uitstraling vind ik ook. En ik ben vooral van meevoetballende keeper dat ik denk het zijn inderdaad niet die korte ballen, of dat nou maar hij heeft een goeie trap. Nou vind ik. Euh, naar de na de V op lengte. En dat is denk ik wat een een en een en een trainer over de armen wil met een meevoetballende keeper die m inderdaad over 40 jaar. Weet je wat dat is? Dan schiet het wel op. Kijken we.

[01:16:40]

Wat is als twee uur spelen en twee verdedigers aan mekaar gaan? En die worden onder druk gezet? Nou, dat betekent dat vanzelf de backs vrijkomen. Dan was die nog onder druk gezet worden. Zijn de tegenstander al vier mensen kwijt? Ja, als dan de middenvelder zoals hij dan vroeger was. Die zou je de bal niet geven. Maar als die stopt is gedekt door dan ben je al vijf mensen. Kan je nou, dan kun je je wel verschieten, want dan is het daarachter ergens 1 tegen 1.

[01:17:00]

Wel zo moeilijk is het nu. Eigenlijk is het allemaal niet zo spannend. We hebben t over euh, over graduele en ook een keer zijn gaan staan. En dan krijg ik een vraag over. Waar was jij toen waterhuis de tegenhield tijdens het duel met Kaiserslautern?

[01:17:14]

Het zal me samen met de Gerretson Wereldcafé. Daar stond er eerst eentje op het veld. Ha ja, die heb jij weggeblazen. Ik heb helemaal niks, want ik wil ik rond dat hek stonden open. En als die mensen het wel opgekomen waren waren wij allemaal platgewalst. Want die hadden allemaal zoveel gesnoven dat ze wel zo gek gaat dat ze op het veld door de zussen zullen zingen. Terwijl ik nog. Toen hield ik mijn neus zat op de bank.

[01:17:36]

Ik denk wijselijk nog op de bank. Jij zat dus op de bank. Ik opent zachtjes de rolprenten, zag je ze ook denken. O ja, en nou en wat moeten we nou doen? Dus toen werden ze terug gewoon Zuurdijk gingen we dicht en toen hij een grill dopper bijstaan. Zo heb ik van jongens die doen gewoon trucker zitten. Zo n zo helemaal zeker toen het ik weer dicht was. Toen was ik een beetje met deze gekke is.

[01:17:59]

Dat heeft zoveel impact op de buitenwereld gehad. En die beelden? Ja, ik weet.

[01:18:05]

Ik kan me alleen nog eigenlijk nog maar echt goed herinneren dat die man achter me stond. Dat is het enige wat ik me nog echt goed kan herinneren.

[01:18:11]

Die stonden gewoon dichter dan wij, maar wij zitten anderhalf keer na mekaar, maar die stond er gewoon echt echt letterlijk achter me in de goal.

[01:18:19]

En wat heel goed, wij hadden wij een penalty gehad tegen Kaiserslautern thuis en die miste Arnold. Ja en zij kregen een paar minuten later in een Basler. Maakt Mario toewijden dus eigenlijk ze min of meer uitlachen. En nu UEFA maffia u een in één keer ik. Ik stond in het kader van meevoetballende keeper. Buiten de zestien. Natuurlijk weet je alles te volgen. Ja, ik ben Maashaven. Ik voelde gewoon dat er wat waar is, maar ik had geen idee wat ik wou.

[01:18:46]

Helmonders stond echt iemand gewoon een meter achter. Maar. Ik denk die die is niet van Kaiserslautern. Dus de volgende passage uit voorgevormde vraagt. Dit is al even ter sprake gekomen, maar daar stond de apparatuur nog niet aan. Jammer ja, maar dan haal ik. Dat is jammer. Aan die wil die wil aanhouden. V. Ja hoor, vragen van de. Kun je nog één keer iets zeggen over hoe dat dat toe ging met het interview met die twee goeie spits en een goeie keeper.

[01:19:07]

Maar dat was een bezetting als deze alleen s avonds na de wedstrijd, dan ben je in staat om heel veel domme dingen te zeggen. Jan is heel simpel, maar was toch niet heel dom. Nou, ik moet wel eerlijk zeggen hij heeft dat de doelen refereerden. Ik kan me nogal herinneren toen euh, op de Herdgang komen op een ochtend.

[01:19:24]

En dat Stan Valckx toen nog bij ons speelde en die koffie pakte en ook voor mij en mij echt zoals jij mij nu aankijkt, mij aankijken en zijn wat denken dan?

[01:19:33]

Wat vinden we nou zelf van mij? Daar lach je nou om. Ja, nee, ik vind de prijs is twintig jaar geleden. Wat zeg ik vijfentwintig jaar ondertussen?

[01:19:41]

Ik weet het nu nog.

[01:19:42]

Ha ha. Dus dat zegt ook al iets. Maakte wel indruk. Ja, dus als je dan ooit hebt over onderling corrigerend vermogen. Dat was dan. Dat was het. Nogmaals, de nuance viel weg doordat daar natuurlijk in een opmerking was, eigenlijk met een knipoog. Alleen goed, dat komt op papier en daar anders over. Daar komen ze ook allemaal niet erg.

[01:20:00]

Ik heb het over verantwoordelijkheid voor genomen. Ja alleen ja, ik wil dat dat. Dat is nu ook. Kijk, als je dit nu bedoel. Wat ik al zeg, hier zul je niet al te veel mensen naar luisteren, maar je zijn natuurlijk wel dingen veel selini waar menig n die ja dit over gezegd wordt niet zo blij mee wordt. Maar jij goed van de andere kant wat ik al zeker als je in deze wereldje begeeft, dan weet je ook alles over twee weken iemand anders hier te gast en zullen ze best wel om mij een keertje.

[01:20:25]

Dus ja hoor, dat hoort er allemaal bij. Daarmee wordt er ook een heel groot probleem eigenlijk.

[01:20:29]

Nee, als je je als je niet bedoel ik vind dat je had dat in het begin ook over loyaliteiten denk ik al eens ooit weet je als je weet hoe het werkt in de voetballerij moet je ook af en toe gewoon even tegen een stootje kunnen. Kijk, als ik karaktermoord enzo, dat vind ik een heel andere dingen. Ja, maar ik bedoel als je gewoon een grote kerel bent en zelf op tv of in euh of in de pers kunt zeggen of mensen kunt laten zeggen wat jij wil dat er gezegd wordt, dan moet je ook niet zo euh niet zo kinderachtig zijn als er een keer iets over jou gezegd wordt.

[01:20:56]

Het is allemaal helemaal over jou. Zij vertellen dat ze onder meer heel erg op zijn. Mateja Kezman. Kesha? Kesha? Ja, dat heeft ze gezegd. Nou, die zit niet jij ooit dat dat Ronald in de belangrijke wedstrijden wel eens de bal liet gaan. Klopt. Ze weet ik niet of die had ooit gezegd heeft. Maar dat ging toen ook als gewoon dat mensen nu ook spijt van heeft. Ja, want in Newcastle ging het mis toen.

[01:21:15]

Ha ja, oh ja, maar dat heeft daar. Ja ok. Jazeker. Ging het daarmee? Zij krijgen vragen over kun je vertellen wat daar gebeurde? Ja, daar ging ik twee keer in de fout en dat was euh. Dat is wel echt een van mijn absolute dieptepunt in die wedstrijd. Dat weet ik nog wel. Ik wist namelijk dat mijn laatste was. Ach ja, dat wist Keisha toen ook niet. Nee, maar ook ook om deze lezer cq luisteraar Gerd uit zijn droom.

[01:21:37]

Geert, Geert, Mak, Krzanich spits en een keeper hadden we heel vaak discussies, maar ik vond t echt een fenomeen. Super super, super, super. Aardige keer. Dat is ook een vrij goeie keer. Dat is ook de vraag hoe de relatie is. Ik weet nog dat ik ooit toenam. Die afscheid bij ons. Ik weet niet dat een speldde jij denk ik hier al niet meer. Nee, oh nee hoor, af en toe werd ie.

[01:21:56]

Hij werd speler van het jaar. Ofzoiets topscorer 34, maar dat was aan het eind van seizoen en ik ging meteen na het seizoen op vakantie en we gingen met de hele selectie naartoe en ik was daar dan niet bij. Daar ben ik m s nachts wel op stap. Hier in de stad ben ik nog naar huis gelopen. Ben ik een fles wijn vorm gaan halen om die cadeau te doen voordat die oh bedoel ik? Ik vond César echt. Ik bedoel wat ik.

[01:22:17]

Ik kende wel een liedje van die verhalen, maar kijkdoos e kom altijd naar de training, vragen ze. Liedjes schieten en dan eigenlijk ik altijd begin jij maar alvast. En als je dan de goal gevonden hebt, dan sta je grootste echt alle kanten op. Jij zondagsschool die 0 3 binnen. Ongelooflijk. Maar ik vond de. Ik vond hem. Hier was hij echt een fenomeen. Ja, twee dingen nog. En dan breien we er een eind aan.

[01:22:39]

Helaas, moet ik zeggen, want ik wil graag met jullie nog tweeënhalf jaar vol. Maar ik denk niet dat De Soete er zo blij van wordt. Euh Bjorn ik? Ja, ik moet er geen Brabants praten.

[01:22:49]

Nou ja, ik ben er slecht in. Nou ja, zonder dat iemand iets van die man stelde vragen we ook weer Brabantse woorden. Ja dan lees en mogen we onze Ruud van Meijel Bjorn. De sfeer in de groep is naar mijn idee prima, maar kende jij nog Londen Ju op korte termijn een Schomme actie op touw zetten om PSV een extra zetje te geven? Want Europees overwinteren is wel noodzakelijk?

[01:23:09]

Ja, maar als als toch wel? Maar of dat zo erg is zo erg is, dan kun je een schone actie op een schönen zeggen. Is gewoon een mooie actie op poten zetten om. Nou ja, het is natuurlijk grappig bedoeld. Daar kan ik weinig mee doen. Wat moet ik daarop zeggen? Nee, dat kan niet.

[01:23:27]

Nee, ik zou filmpjes spreken over ze, maar die snappen de meeste spelers niet meer. Kijk je die? Je humor is natuurlijk ook kunnen worden. Grappig, zo'n opmerking van zo'n jongen die dan zegt de sfeer in de groep is wel goed. Dat zal ongetwijfeld zo zijn. Euh, alleen ik zie ook wel eens horen dat je als je dan hebt over generaties van euh die mekaar ook scherp houden. Kijk, nu geeft ooit iemand een brede pass en die komt dan ongeveer 60 meter verder naar rechts uit dan dat ie eigenlijk bedoeld was.

[01:23:54]

En daar staan ze nog van. Ja, applaus duimpje. Ja, misschien zou dan wel eens iemand kunnen zeggen. De trainer kan die nog niet uit, want dat deed wij vroeger dan hoor. Als je zo'n pass gaf voor de twee nederlagen, daar gingen we winkelen. Liever iemand anders? Ja, nee, maar ik heb toch wel zien Jan nog langer door bijvoorbeeld Onink. V. Ja joh. Die moest wel.

[01:24:15]

Moest ja nee dus ik moeilijk medelijden. Maar ik klinkt wel echt als een ouwe lul. Maar ik zag ze wel toen B en C al een beetje gebeuren met met de manier van trainen. Dus een goal met een af werkvorm strak inspelen. En als iemand daar niet uit ziet, dan krijg je flikker. Heb je t hier wel eens over afwerker gehad hier met Marco? Ja, nee want, want op de jongste komt thuis. Want al zou je vroeger aan het afwerken was dan als je die bal na hem breed gelegen had, dan riep ik al altijd Tartare uit op Bobby Robson.

[01:24:44]

Bobby Robson heeft altijd geroepen en een loopjongen. Hierna werd ik al lekker. Begrijp ik hieruit dat je nu goed mag werken voor geen meter, maar dat ik dacht dat het ter sprake zou komen vandaag? Jij hebt je bij NZe en bij Twente. Tegen Makaay scoorde hij drie goals in zijn carrière gemaakt. Twee tegen mij. Ja, maar in mij mijn eerste wedstrijden zie je dat zelf ook niet vergeten. Nou nou nou. Het was een mooi verhaal, is een mooi verhaal.

[01:25:16]

De eerste wedstrijd speelde ik met de v d. Toen ik bij PSV weg was met Twente het voor de Johan Cruijff Schaal en we lopen het veld op en na. Reus zegt tegen mij. Als je door mijn benen scoort krijg je flesje wijn dus maar ik scoor. Maar ja zeiden ja, niet door Wenen. Dus dat Twente nog goed speelt ging naar ensuite. Toen speelde ik mijn allereerste wedstrijd voor een saai thuis tegen PSV. En we lopen het veld op.

[01:25:39]

En hij zegt als je scoort dan krijg je flesje wijn. Vier minuten zijn we bezig geweest. Dat koningsschieten binnen. We lopen in de rust het veld of komt van lopen. Rood of wit. Ja, dat wat ze deden. Dat met Twente en toen met Tnnc. Inderdaad. Nou en uhm.

[01:26:04]

Rijngrens lijkt mij een mooie afsluiter. Piet wil nog weten of je op de kerstkaartje lijst bij voor staat, maar daar hebben het uitgebreid over gehad. Gaan we nog een keer over hebben. Ik bedoel zo'n week. Willem, ik heb een nieuw adres, maar je mag het hebben. Ik wil u hartelijk bedanken. Zelfs op de koffie komen. Nou, bij deze uitnodiging staat Rick Santorum sturen. Ik heb ze nummer 1. Daar heb jij. Ik wil je bedanken.

[01:26:23]

Omdat ik vond het heel, heel erg leuk. Dank u wel. Ik. Wat mij betreft ook voor herhaling vatbaar. Ik weet niet. Na amper anderhalf uur voetbal wachtte ik wacht effe de reacties op de reacties. Nou ja, ik kijken of ik nog de bedreigingen binnenkrijgen of zo. Maar even als jongen. Maar je moet een louter sympathieke luisteren. Maar jij kijkt niet op internet, maar Ronald misschien af en toe nog wel. Nee, houden zo.

[01:26:44]

Never nooit. Houden zo. Hartelijk bedankt. Ja jonge ja jongens. Dan toch maar denken. Ja maar die Adyar.

[01:26:51]

Maar daar komt dat schot. Waarvan de Carla. Om te laten zien dat er een gat in het net zit. Op Van der Doelen 2 1 is het misschien wel de populairste voetballer in Eindhoven. Vijf keer toen die allemaal een unieke avond dampierre van de doelen van de doelen. Wat een heerlijk afscheid voor hem. Geen uitstel bij de eerste paal, geen twee op de rand van het strafschopgebied. Een andere oplossing voor PSV? Welke krijgt. Willy van de Kerkhof is daar.

[01:27:45]

Willy van Zerkani.