Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:01]

Daar komt dat schot, waarvan de Carla. Ja, een goal. Dan is ie door het net te gaan. Hij laat ook toe om te laten zien dat er een gat in het net zit. 2 1 is misschien wel de populairste voetballer in Eindhoven. Toch niet allemaal een unieke avond en dan pure van de doelen van de doelen. Wat een heerlijk afscheid voor hem. Geen uitstel bij de eerste paal, geen twee op de rand van het strafschopgebied. Willy van de Kerkhof is daar.

[00:00:55]

Willy Vandercammen. Gpsw inval is dan ook de site Willy Podcast inval in de Wallez deze week. Euh ja. En Marco Timmer collega Macken Timmer is op expeditie voor ons kerstnummer. Ik mag het een weekje van hem overnemen. Ja, ik ben hier op bezoek weer eens bij de parel van Brabant, Kostroma. Doen we de parel van Brabant? Ja, we hebben weer even ouwehoeren over PSV. Ja, twee wedstrijdjes weer gehad de afgelopen afgelopen week. Ja, wil je daar meteen over beginnen?

[00:01:26]

Of ik heb? Ik heb me godzijdank achteraf gezien de wedstrijd tegen Sparta niet gezien. Ik dacht ik wel. Ik. Ja, ik hou van jou net. En ik las in de een euh, ik.

[00:01:37]

Ik las dat t dat het verschrikkelijk was zomaar om aan te moeten zien.

[00:01:41]

Verschillende meningen over ja ja, ik noem het de perfecte voetbalavond. Nou ja, ik ben het dan ook alweer. Achteraf gezien.

[00:01:49]

Dit gaat AZ als PSV zo kampioen kan worden. Dan lult op het Arnhemse toen echt niemand meer roodborsttapuit en daar is wel een ding zeker is. En ik vond wat ik vooral. Ik heb de wedstrijden tegen Paque gezien en euh ja, daar vond ik wel euh. Da da da da da ook wel van genoot, ook in de zin van Want ik zat net te vertellen 2 0 achter de tango en zet ik die thuis om te vloeken. Dat is ook veel uit voor mij.

[00:02:17]

Nee, hij wil de pijn. Ja en dan maken ze het en komen ze nog knap terug. En natuurlijk altijd. Dat was ie met was met buitenspelgoal ook niet doen. Loopt ja, die die dat. Dat? Ja dat is wel heel raar. Euh ja. En waarom is het dan? Is er dan nu geen? Bij dat soort wedstrijden?

[00:02:36]

Wie weet wie is daar de reden voor? Waarbij geloof ik in Europa League, maar da's dan toch net niet belangrijk genoeg voor de voor de UEFA.

[00:02:43]

Dat is toch raar, want het is die die dat soort hoe minder van hoe beter, maar z'n persoonlijke mening alleen in dit geval van PSV. Dramatisch natuurlijk. Ja, ik moet ook zeggen maar wat die 4 betreft. Ik heb daar ook nog niet echt heel veel voordelen van gezien. Ik vind veel vaak dubieus, want jij bent voetbal die ik de afgelopen jaren wat minder gevolgd en een beetje door deze podcast. Volgens mij ben je dan weer wat meer gerold.

[00:03:02]

Leuk om dat. Euh ja, want ik hoor maar dat is hier die Warren. En ken jij wel wat? Wat mag jij daarvan?

[00:03:08]

Nou ja, want wat ik net zeg ik had dus uhm. Je zou denken dat dat alles veel duidelijker zou moeten zijn. Nou, door die vraag. Maar het is ook. Wat was er met die penalty die PSV kreeg? Volgens mij was er tegen Twente kruisbessen toen of Twente. Bij PSV krijg je Cruijff volgens mij een penalty ja en die ook gemist werd door Zahavi. Dat was zeker 20 mensen zeker. Nou dat was. Dat is de ja.

[00:03:33]

Als je maar lang genoeg naar die beelden blijf kijken dan zie je ja, hij raakt in de armen. Zaaigoed zijn voet. Maar dat is daar was. Dat had niks met een overtreding te maken. Dus wat dat betreft heb ik niet het idee dat dat t. V. V. Dat het veel meer duidelijkheid heeft opgeleverd of een of eerlijkere beslissingen. Laat ik het zo zeggen. Dat is natuurlijk de bedoeling, maar ook de speelstijl die jij zelf wat voor je was.

[00:03:55]

Tuurlijk een middenvelder die dan nog wel eens in kletsen. Ja en. Maar maar. Maar die stijl, die gaat ook wel een beetje uit het voetbal natuurlijk. Ja, installeren daar wordt steeds minder.

[00:04:04]

Ik zei ik zat toevallig die wedstrijd die Grieken tegen ons, al zat duels te, klinkt het. Het wordt er ook niet makkelijker op. Ze mogen ook heel weinig Phenix scheidsrechters fluiten. Veel ja af. Wat waarvan ik denk na is gewoon euh, heel weinig aan de hand. De tent is een en het was in mijn tijd al minder makkelijk dan laten we zeggen in de jaren 70. Ik weet niet of liever helemaal geen kamer stuurde die halve finale Nederland Frieza in Brazilië 74 dat was een slagveld mag noemen.

[00:04:33]

Hoewel, natuurlijk hebben natuurlijk ook Nederland nog gehad tegen Portugal met 3 1. Dat we dat logo er ook niet om. Maar uhm nee, wat mij betreft mag ik mag het allemaal wel iets mannelijker en mogen scheidsrechters wel iets meer doorlaten voetballen. En euh ja, ik vind het sowieso raar.

[00:04:48]

D. Hoe kan je nou eigenlijk? Zit ik nou te denken? Dat dan is niet heel belangrijk vinden de Nederlands competitie. Hebben we wel een vaag ja, maar dan Europees gezien wat PSV nu die poule wedstrijden speelt. Niet wat ik denk. Ja, als er volgens mij iets belangrijk is voor PSV dan is het wel als een ronde verder komen. Euh. Alleen financieel gezien hoor. Je kunt ander moeilijk zeggen. Van Hout is niet zo heel belangrijk, maar maak het uit en ben blij dat ze dat eigenlijk nog gewonnen hebben.

[00:05:14]

Nee, alles was natuurlijk achteraf wel heel zuur geweest als ze door die afgekeurde goal het niet hadden gered. Ja, ik weet niet waarom het is. Je moet het na zoeken. Maar. Ja ja zeggen brengt niet op gedachten voor je t weet te heb je die vast? Tegenwoordig wel al die potjes.

[00:05:28]

Van mij mag er nog wel een beetje, maar dit is voorstelling om aanvoerder tevoren was was ik al tegenstander.

[00:05:33]

Maar wat? Wat heb je dan bij? Want ik moet je meteen ook weer denken aan zo'n. Dat was een wedstrijd een keer op een week. Het is lang geleden, want euh, ik heb het toen gezien. Euh, Duitsland Engeland ofzo.

[00:05:46]

Die zonder Lampard over de lijn was toch? Ja, maar dat is dan doellijntechnologie vind ik wat anders. En dat vind ik prima dat er gewoon. Binnen een fractie van een seconde krijgt de scheids een seintje. Baldur's over de lijn of niet? Ja, dat wat, dat verstoort het spel volgens mij niet. Maar ja, ik weet niet of je m intypen. In mijn ogen wel, maar het hele idee erachter vind ik gewoon. Ja, dat past niet bij hoe ik euh euh.

[00:06:08]

Voetbal euh wil zien. Weet je wel. Ik vind het ook iets. Voetbal is een spel van fouten. Het is sowieso een illusie om te denken dat je fouten dat blijkt onder meer uit kunt halen aan E en hoe meer jij uh uh, zeg maar de.

[00:06:20]

De dat soort dingen allemaal gaan toepassen in het voetbal. Hoe kleiner de kans is dat een underdog ook kan en kans. Ik ben allemaal voor de underdog zeg maar.

[00:06:27]

Hoe meer je dit soort dingen gaat invoeren in het voetbal. Als je dit spel probeert te halen is de kans kleiner dat er een kleine ploeg. Weet je wel, die je net als Sparta dan tegen PSV zondag de wedstrijd heb jij gezien? Heb jij ook al gezien jij en en wat? Uhm ja dacht.

[00:06:43]

Dat was verschrikkelijk dat je van de slechtste wedstrijd die ik ooit ooit heb gezien en ik heb een slechte wedstrijd. Ik moet je toch ook wel wat gezien hebben wil? Nee, ik vond het echt.

[00:06:51]

Daar kwam geen einde aan. Er gebeurde ook heel weinig voor die goals ook ook s. Sparta was ook niet niet de dat ze heel goed goed goed weerwerk boden ofzo. Ze hielden stand maar PSV PSV creëerde ook niks. Dat dat het was. Het was traag.

[00:07:04]

Het was maar snap jij zijn euh, zijn gok? Want ik dacht. Ja, zeker achteraf gezien heeft het. Hij heeft het gewoon goed uitgeprinte op een 3 punten, maar om acht spelers. Euh.

[00:07:16]

Nou ja, ik dacht dus naar die wedstrijd die hij had ook gezien tegen de Grieken, die ze dus heel knap om mogen. En dus ben ik met heel veel vertrouwen. Kom je uit zijn wedstrijd nog 3 2 gewonnen. Ik denk juist dan je. Laat dan je ploeg staan en ik zou dan denk ik neem eerst mee met je basis, het elftal afstand van zo'n Sparta en ga dan wisselen en rij je dan jongens na rust afblaast van dat je dan nu met de tweede keus in de problemen komt en met heel veel stress nog die wedstrijd moet proberen te winnen.

[00:07:41]

Ik. Ik vond het. Ik vond het wat veel acht spelers.

[00:07:44]

Ja voor niet. Ja ik. Ik zeg dat ik ze nu dus ook te denken. Ik heb volgens mij ook euh, nog in de krant gelezen dat iemand zei van ja, dit is niks nieuws. Want volgens mij kwam er ook al wat kritiek op Smits dat ie dat ie zoveel jongens wisselde terwijl ie zelf en dat ie. Ook zelf is een boek had geschreven volgens mij dat ie geen voorstander is van we leren dus dat ie daar toch ook wel van afgestapt.

[00:08:09]

Maar ja, ik snap ergens ook wel wat ze moet. Het is ook veel wedstrijden die snauw moeten spelen en de manier van spelen vergt gewoon veel te veel energie. Ik ben een groot liefhebber van fan van pressie en en ik kan me herinneren. Ik kan me herinneren dat dat ik ooit een inval las met Ruud Gullit toen die nog bij Milan speelde onder Sacchi. En die speelde volgens mij ook heel erg pressie. En zijn zij zo'n beetje degenen die die de buitenspelval zo geperfectioneerd?

[00:08:38]

Ja, maar dat Gullit daarover ook zeiden is deze manier spelen is niet euh. Da's dus geen heel seizoen vol te houden. En dan heb je t over jaren 80. Heb kunnen nagaan dat dat. Maar ja maar toen. Maar toen alles nog niet. De luxe van Van Doorworstelen is volgens mij echt iets van de laatste 10 15 jaar. Pas zijn dat er echt grote Europese selecties. Dat ze zei van euh, om t om t euh vol te kunnen houden.

[00:09:03]

Maar dat is ja. Hoeveel? Hoeveel wist je dan? Acht is inderdaad dan wel erg veel, maar aan. Aan de andere kant moet je UM toch in wezen ook genoeg kwaliteit in de selectie hebben lijkt me.

[00:09:17]

Euh ja, ik vind een moeilijk verhaal, want die jongens hebben nooit in deze samenstelling samengespeeld. Die zondag op het veld stond. Nou, lastig om de dan toch een beetje tot vloeiend voetbal te komen. Hij is is het dan niet logisch? Je hebt er meer verstand van dan ik, maar dat je dan toch met je met een wat sterkere ploeg begint probeert snel wat goals te maken tegen Sparta. En dat je dan wat wordt dat wat de jongens moeten zijn gaat wisselen.

[00:09:37]

Ja, da's toch niet zo heel raar gedacht. Ja, ik zit dus nou na te denken van hoe we dat een uur in onze tijd ging. Maar ja, goed, ik heb ook al een keer eerder aangehaald in de artsen 80 toen ze de trippel worden. Tournadre ze maar een verlies van 14 spelers gebruikt ofzo. Snap je dus. En toen gingen ze ieder donderdagavond op stap. Nou ja, dus.

[00:09:55]

Wat is dat dan? Wat spel? Ja, ze speelt ook minder wedstrijden dan vandaag de dag. Maar vind niet dat ik te veel nadruk wordt gelegd, vaak door trainers en spelers op het op op. Op die volle programma's als je Jürgen Klopp kan niet of je dat hebt gevolgd van Liverpool zag ik natuurlijk helemaal flipte tegen een journalist omdat er teveel spelers geblesseerd raken door het door het volle programma. Natuurlijk is elke race zo met korona voorbereiding natuurlijk anders geweest dan normaal, maar het lijkt of of of er nu veel meer wordt.

[00:10:19]

Wordt de nadruk gelegd op die volop programma. Ja zien, trainen, spelen of trainen terwijl trainen harder dan in het verleden tussen de wedstrijden door. Zo ja, dat lijkt me dan heel onverstandig. Want wij? Dat was het inderdaad als je zo. Als je de drie speelt in een wijk, dan dan dat je in ieder geval de basis deej dan. Dat waren vooral hersteltraining. Is een keer een partijtje voed volley daar je niet allemaal. Misschien een keer tactisch wat dingetjes.

[00:10:43]

Nog een dag voor de wedstrijd, maar conditioneel ga je dan zeker niks meer doen. Want ja, t is het squall van een kwestie van herstellen. Maar dat vind ik er ook zo raar om, want volgens mij is het toch allemaal verder gegaan. Geprofessionaliseerd? In zoverre een woord is zeker, maar qua voeding, qua rust, qua euh. Nou ja, ik denk niet dat ze dat nog. Dat er dat er nog zoals vroeger wat rookruimtes tussen hopen en o altijd wel ja waren.

[00:11:11]

Maar mijn oom zei altijd de goede voetballers roken.

[00:11:13]

Zaharie die ook verder over Michel heel veel roken heeft, namelijk zo'n 7000 kijkers.

[00:11:23]

Je hebt nou zo opeens jezelf.

[00:11:24]

Maar goed. Dus nu aan roken live jeugdige luisteraars zei ik al tegen onze kinderen op papier. Maar jij rookt toch ook wel eens? Ja, maar wij moesten vroeger roken tegen de honger. Ja, goed voor de meeste NEMA, maar JC miljard deed ik ook gewoon.

[00:11:39]

Denk wel bijna altijd 3 wedstrijden per week. Ja maar ik heb anders. Dan heb ik. Nou ja en nee, want ik heb met PSV het seizoen dat ik heel veel heb gespeeld was was onder Robson. Euh, toen begon ik ook in een instantie op de bank en toen ben ik uittenue om de schuur van Ooijer. Euh, in in de basis kwam er eigenlijk ook niet echt meer aan. Nee, je hebt volgens mij heel seizoen doorgespeeld. Spelen we ook wel Europees, maar ook alleen wijzen.

[00:12:03]

Heb je nooit 200 Jambi slijk gehaald? Ja euh. En dan nog wel beker dingen dus, maar dat was allemaal wel te overzien. Ik heb het seizoen in Luik. Heb ik wel echt zo als een van de weinige spelers volgens mij alles gespeeld, maar dan ook Europees dat ze nu geen Europees. Maar ja, Intertoto of in de voorbereiding. Maar uhm. Euh. Ja ik heb wel. Ik heb wel toen veel gespeeld, maar ik heb toen.

[00:12:27]

Ik had het einde van seizoen en was ik een heel eind op. Maar ik kwam ook wel een heel eind omdat ik maar 1 2 weken zomervakantie had gehad en toen ook nog gewoon door getraind heb. Omdat ik altijd. Ja, daar zaten in mijn hoofd. Twee weken voor het seizoen begon ging ik weer volop trainen en ik had me twee. Ik dus eigenlijk altijd een betere of twee weken goed. Sta niet zo interessant mama, maar groot misschien wel gehad.

[00:12:48]

Misschien moeten we terug naar rood.

[00:12:50]

Ja, dat denk ik. Maar uhm, nou nou. Terugkomend op de tijd van nu af. Dat verbaast me dan wel weer dat ze een gezien uh al bij. Uhm wat ik zeg ze. Dee Dee Dee Dee Dee Dee Dee Dee Dee ligt zo'n de nadruk op het euh, op de opvoeding op rust. Bij ons werd er ook wel. We hebben. Hebt die podcast met Paul gehoord ook wel voordringen.

[00:13:14]

Kwam ook wel eens een keer een pannenkoek voorbij en een euh ja woord van een loempia.

[00:13:19]

En dat soort dingen. Euh. En da's nou wel euh. Euh wel veranderd. Volgens mij moeten ze ook ontbijt op de club. Dus je zou denken als alles zoveel. Uhm want want ja, ik zit effe een beetje allemaal hardop te denken hoor. Ook die ze spelen is nou ook echt veel meer wedstrijden dan dat dan. Want daar zit ik nou zelf wat. Er zou Sievers verantwoordelijk zijn al noorden.

[00:13:40]

Ja euh. En nogmaals, het is natuurlijk jachtseizoen door door Corona zeker in Engeland hebben doorgespeeld tot laat en euh. Kortweg korte voorbereiding en weer door naar nieuwe seizoen, maar dan nog te raken. Niet het idee dat er vroeger ook zoveel over werd geschreven en gezegd over overbelasting voetballers. Maar dat kan aan mij liggen hoor. Dat het euh. Dat had ik er misschien een item. Was je bij PSV bijvoorbeeld.

[00:14:02]

Maar nee, ik heb de idee niet zo. En ik heb het idee ook dat wij uh, als ik teruggaan in de tijd dat daar ook hardop wisselen. Het was eigenlijk nooit uh ja, in de voorbereiding, maar ik wel een trainer. We nog. Uh, dus de voorbereiding op het seizoen gingen we week op trainingskamp in handen. En dan had je s ochtends trainingsmethodes, training, s avonds een wedstrijd tegen amateurteams. Uh en dan euh bus.

[00:14:27]

Dan wisselen we wel door Talens die euh. Of die wedstrijd speelden iedereen over de auman s avonds. Euh, een helft. Behalve Jaap Stam. Die speelde de hele week iedere avond een hele wedstrijd. Die was niet kapot te krijgen. Het was wel opvallend ja, die was zo sterk, dus die wilde gewoon zelf dat.

[00:14:49]

Ik maakte waarschijnlijk groter dan is, maar ik weet dat die nog wel eens een keer blijft staan omdat omdat. Nou ja, daar ligt natuurlijk ook aan de speler dat de advocaten stuntrijder die veel te doen hebben gehad denk ik tegen die amateurs. Toch kwamen ook vaak wedstrijdjes. Daar zijn ze ook mee gestopt omdat. Die zijn best gevaarlijk omdat je dan af en toe verstomt, ook als ze gewoon tegen derdeklasser. En die zijn iets te zwaar. M coördinatie is niet optimaal.

[00:15:11]

Als die tegen je aanlopen. Ja, zapte dus. En op Reimond gingen we wat meer ook oefenen tegen het Duitse tweede klasse. Of eigenlijk veel. Dat dat niveau was was daar gewoon een Boniek ook. En verloor regelmatig hoor. Die waren ook wat dat betreft qua conditie is. Ja want ja dat jarenlang geroepen werd over de Duitsers. Altijd gelukkig einde van de wedstrijd nog winnen. Ja, dat heeft ook te maken met fitheid. En ik heb daar wel eens gehoord.

[00:15:39]

Bijvoorbeeld van Tommy vanLeest heeft in Duitsland gespeeld, Jesaja. De eerste twee weken van voor raak je gewoon geen bal aan uitlooptraining en na een wedstrijd te zei kijk niet eens bijhouden maar laufen. Ja maar ja, het is. En ze hebben uiteindelijk de ideale combinatie toen volgens mij gevoel gevonden toen ze met nationaal team zo succesvol waren tussen hen. Een hele goeie basisconditie en discipline, maar ook nog eens creatieve voetballers.

[00:16:05]

Maar die wedstrijd zondag weer een ja, om daar voor terug te komen nog. Dus die wissels? Ja dat dat Smith wisselde? Dat goed. Dat dat euh, dat kan. Maar dat je dan achteraf zegt terwijl iedereen heeft kunnen zien dat het eigelijk een draak van een wedstrijd was. Dat hij dan spreekt over een perfecte voetbalavond. Ik snap het uit zijn Deportiva als trainer heeft de wedstrijd gewonnen en wat jongens toch wat rust kunnen geven.

[00:16:24]

Maar denk ja, heeft ie niet gezegd dat het gewoon een pot was? En euh. Nou ja, ik bedoel denk ik met perfecte voetbalavond in Nederland die bedoeld van ja het is. Ondanks dat het slecht was zijn we heel veel mensen in rust kunnen geven en toch gewoon 3 punten binnen geharkt. Uhm. Wat ik zou zeggen wou hij heeft E15 niet gezegd van het is. Het was gewoon niet om aan te zien of StuDay niet met euh. Niet met die woorden.

[00:16:50]

Hij zei wel dat vanuit zijn perspectief was het een perfecte voetbalavond voor hem als trainer. Ook Rijvers is een beetje bijgehouden.

[00:16:56]

Ik had toch wel graag iets meer willen horen dat hij ook een beetje heeft meegeleverd met de mensen zoals ik die interesse helemaal hebben uitgekeken. Het kwam er op tv uit te zetten of een film te kijken. Ja, zoiets. Ik had het enige tijd wanneer en zat ik naar PSV te kijken dat ik m eigenlijk liefst af en toe wilde zetten. Dat was volgens mij tegen Twente. Twente in de tweede helft was slecht. Eerste helft was.

[00:17:18]

Ik heb toen de tweede helft gezien, de eerste niet een laatste stukje eerste helft. En en euh heb ik die tweede helft zitten kijken. En dadelijk dacht ik oh ja, als die podcast niet had gehad. Gelukkig had ik hem uitgezet. Wat wel?

[00:17:32]

Wat denk je die? Je hebt toch wel wat wedstrijden bij PSV ondertussen gezien? En dan zie je dat Ajax die wedstrijden met groot gemak wint. Toch de voornaamste concurrent denk ik om de titel. Denk je dat PSV goed genoeg is om kampioen te worden dit jaar? Of 1.

[00:17:46]

Nou ja, ik. Ik t. T Is euh. Euh ja. Moet het zeggen. Wisselvallig in die zin. Euh, ik zijn echt heel veel. Eens begin al wat ik wat ik. Wat me soms zorgen baart is dat ze dat qua druk zetten. Nogmaals, ik ben er altijd zelf. Ik speel zelf graag met met druk naar voren en en euh, en wist toen ook dat er risico's met zich meenam. Daar waren ook genoeg trainers die v d trainers waren buitte.

[00:18:13]

Volgens mij is zwart of wit door mij of ze of ze hielden van me of ze vonden me verschrikkelijk. En en omdat euh euh. Hebben me een manier gevonden van van jagen. Euh. Nu komen ook weer posities. Een vraagje en en als je dan uitgespeeld wordt, dan ben je in een keer heel erg kwetsbaar. En dat zag ik tegen. Wat was het nou dat die boskap die nog net een voetje fy dat ze 4 tegen n kwam was zeggen de Grieken volgens mij omdat de berg stond zo ver naar voren staan, wat aanvallend natuurlijk een overmacht is.

[00:18:44]

Maar bij balverlies sta je in één keer 4 tegen 1. Ja en uhm. En daarnaast is het ook. Ondanks dat ik ze maar het is, want ik vind ze in in de n op n duels achterin ook eigenlijk ook hartstikke goed spelen. Euh, pure na n op pijn. Alleen slaat dat maar misschien. Ik ben wat ik zeg al lang het voetbal. Het is heel veel zone dekking wa wa wat ik. Waarop vertrouwd wordt en wat toch regelmatig misgaat in mij.

[00:19:11]

Nou dat ik denk je, als je in je laatste fase 16 staat, dan zal ik als speler 100 gewoon heel lijken om een tegenstander te voelen en een B en toch iets van vast kunnen houden van dat type dat ie dat ie niet vrij kan schieten of koppen. En nu zie je ze eigenlijk gewoon vaak. Uhm. Uhm. Spelen ze tussen dan en een. Dat viel me ook op het journaal betrof Reibel komen we denken van niet westerse bovenstukje weer maar een week geleden en heeft een weekend tussen gezeten.

[00:19:36]

Die kent het wel. Euh, dat die Grieken dat ook deden, want ze zakten. D. Ze zakken heel compact ver terug. Dat je denkt. En PSV speelt dan vervolgens ook heel goed uit. Maar dat komt ook omdat ze wel de vrijheid krijgen tussen die spelers in. Snap je? En dan is het. Dan is het nogmaals vind ik heel erg knap gevoetbald van PSV, want dat is om op positie positief te komen. Ja, daar kunnen ze.

[00:19:59]

Daar kunnen ze met vlagen echt. Dat is echt wel genieten hoor. Of v dan dat? Dan gaat het snel en op de kleine ruimte. Ze hebben voor hun echt een hele handige jongens lopen. Ja uhm. Maar ja, goed. Uhm, defensief vind ik het vaak wel. Wel wa wel. Maar de creativiteit en de inn in de ploeg. Uh. Wat ze nu juist hun GAK body die 1 dag verlengt? Ja ja, dat is wel euh.

[00:20:24]

Dat vind ik heel leuk. En op meerdere vlakken niet alleen voor PSV is dat goed, maar voor die jongen zelf ook. Dat ie dat ie want de B. Er is genoeg interesse voor hem. Ongetwijfeld dat ie en dat ie denkt. Ik teken eerst eens af bij die jongen uit. Is dat ook? Ja, dat ik ook. Dat vind ik ook leuk. Ja euh, uit de eigen jeugdopleiding ook. Dus dat is euh, dat dat g.

[00:20:46]

Ja maar kijk kwa kampioenschap ik ken. Ik heb Ajax niet zien voetballen, dus ik heb geen idee hoe goed die zijn een en.

[00:20:53]

Maar je ziet de uitslagen dat natuurlijk wel iets gemakkelijker daar. Dat gaat zo mank aan bij PSV. Maar goed, dat zal ook blijken in januari, als al die topwedstrijden staan gepland. Dan kunnen we echt zien wat wat zeg maar die je de topclubs waard zijn. Ja, dan gaan ze pas tegen elkaar spelen. Dat is waar je Corona allemaal ook anders ingedeeld. In jouw tijd.

[00:21:10]

Ja ja, ja, ja en ik en ik. En een seizoen als het kan. Hoe rare Tukkers denken ook in enkele veranderen is mijn ervaring. Ook sneeuwploegen kunnen een heel seizoen lang bij PSV voorkomen. Ook vaak overkomen voor een aantal keren voor de winterstop al zo goed als kampioen rijken tonen om vervolgens toch overwinteren. Dus het zegt allemaal niet zoveel nee. En B. Dat is dus ik vind de vraag die je hoort vanuit PSV over hoe het de.

[00:21:38]

Hoe het de sfeer onderling is, hoe het ALS team is, hoe het de trainersstaf is. Het dat is euh, euh, als dat goed zit dan uhm. Dan heb je wel een basis om op te werken. Kijk, ik zei euh. Ook toen v Bommel net begon met PSV. Euh, niet om daar weer op terug te komen. Maar sowieso, het is als het goed gaat. Als team lekker loopt, dan zou je dan dus makkelijker global vriendjes van mekaar te zijn.

[00:22:02]

Maar je leert elkaar namen kennen op momenten dat slecht gaat.

[00:22:05]

En euh, ik heb het idee dat het wat dat betreft PSV wel snor zit en dat is n een naam die dan de laatste tijd vaak valt om het toch ook dat het kritische aspect eventjes op te pakken. Dat de kan wat vragen over binnen zag ik over Zahavi, de spits uit Israël met de trainer. Jij die wel met de trainer eerder gewerkt had. Die heeft die net als die kennen inmiddels enthousiast over hem even naar Eindhoven gehaald. Uhm ja, die begon nogal wat goed volk en scoorde meteen eens een D op z'n debuut.

[00:22:34]

Maar de laatste weken presteert hij minder. Euh. En ja, dat schijnt toch wel het irritatie over hem te bestaan in de spelersgroep. Als je de berichten mag geloven.

[00:22:42]

Oh ja, heb ik gemist. Maar wat met mijn Mercury's fan? Als je dan die wedstrijden kijkt? Kijk dat ie dat je heeft. U bepaalde erover zeggen ja, dan moet de spits ook hebben. En moeten we ook over een ego hebben die volgens mij wel. Ja, schrijf je ook wel uit. Ja, alleen als je dan niet presteert dan ook trek je denken. Ja, dan komt die bal wel terug. Mansa, het is ook daar had ik al een tijdje terug aangegeven dat het een.

[00:23:04]

Het is niet zo'n typische spits dat als je niet scoort, hij dus eigenlijk het enige wat ie waar ie voorstaat. Klinkt lullig, maar ga gaat er anders heel weinig aan van mij op. Het is geen speler voor in de combinatie tis uh, ik zeg niet dat ie niet hard werkt, maar t is ook. T Is ook weer niet dat ze bijna onder de kont uitloopt. Uhm uhm. Dus ja. V. Voor hem is het dat zo snel mogelijk al.

[00:23:28]

Ik vind het ook wel weer mooi. Ik maak Vaccine niet af. Uh, zo blijkt. Blijkt er omdat het al in mijn hoofd Ogata is dat ik zag, maar ook kansen missen. Maar ik zag m. Ik zag m die dan wel weer missen, zoals bv. Een persoonlijkheid die grote kans mist. Ik zie m v. Ik zie hem dan. Nou ja, hij miste t en daarna zijn houding. Ja, ik vind het dan weer wel waar dat ik denk.

[00:23:49]

Maar ik had echt denken ja. Ik denk als je dan heel veel kwetsbaarheid ziet bij een speler, euh dan. Dat helpt denk ik niet mee vorm. En juist dat ie toch op een bepaalde manier een een t is ie blijft stralen. Geef mij het idee. Uhm dat dat dat dat scoren dan een gewoon goed komt. Het klinkt misschien raar, want ik kan me daar absoluut niet mee vergelijken. Want uh maar Van Nistelrooij m v d E uiteraard een veel grotere speler, maar die had dat ook.

[00:24:18]

Die kon op een heel zelfverzekerde manier. Uh uh. Van een gemiste kans weglopen. Ja, waar bijvoorbeeld Arnold Bruggink. Ik vergelijk de twee wel eens vaker ja, omdat ze voetbaltechnisch volgens maar niet zoveel voor mekaar onderduiken. Maar als karakters. Ja, en dat is het niet, want Brugge was ik ook een absolute prof en ook een grote grote speler en een groot karakter. Maar Van Nistelrooij is dan net weer. Dat is dan de de de.

[00:24:43]

De uiterste top, zeg maar zo. Wie zegt dat dat? Daar zat iets in die jongen. Dat zie je bij heel weinig spelers en dat maakt dan uiteindelijk het verschil. Moet natuurlijk ook goed kunnen voetballen, maar daar. Dat zat in zijn kop wel als dusdanig goed. En dat zag je bijvoorbeeld ook over hoe raar het klinkt. Hoe ouder, hoe ze reageren nadat er een kans gemist wordt bij waar bruchsal ik altijd iets meer kwetsbaarheid. Ja maar Ruud, zag je zoiets van een bijna een soort woede naar zichzelf toen de voorden die Jack de godverdomme in als er een en en dat is.

[00:25:11]

Dat is denk ik was denk ik toen wel anders. Speler die zich had bewezen bij PSV ook. Je wist als medespeler dat je van hem op aankomt. Dat je dan toch vaak stond als het moest Zapfi natuurlijk. Nieuwe Nederland?

[00:25:21]

Ja, en hij heeft natuurlijk niet in euh, want dat hoorde ik ook de verslaggever volgens mij zeggen dat ze zich graag wil bewijzen in een grotere competitie en euh.

[00:25:31]

Ja, ik weet het niet. Ik zou hem ook niet te snel afschrijven op de een of andere manier. Het is. We hebben het ook al gehad over De Jong toen hier wat PSV begon. Gelukkig heel goed. Toen kregen we meteen een ploeg aan het voetballen. Euh, te jong? Ja ja en. En uhm, toen allemaal in. Nou ja, snapte dus het. Daar heb ik al vaker gezegd. Het kan niet zo zijn. De jongens lijken niet meer kan voetballen.

[00:25:52]

Ik en en en en ook.

[00:25:54]

Sowieso in het afschrijven van de spelers. Ik zou dat toch echt eens mee dat dan niet te snel mee zijn? Da's heel makkelijk, maar het kan niet zo wat. Wat speelt de bal warm? Loopt het nou niet zo? Wat zit er inderdaad in die groep? Want wat is het? Wat is daarover gezegd?

[00:26:07]

Wat je doen nu en dan? Ik ben dus niet de PSV watcher. Ha, dat is Marco. Die kan er misschien binnenkort wat meer over zeggen, maar het verhaal wat dus rondgaat is dat hij ook wordt gezien als het vriendje van de trainer en dat ie dus meer krediet heeft, ook dan de jongens van PSV. Of er nou waren ze of niet. Heb je dat wel eens meegemaakt zelf als AZ als speler dat? Dat je je daarover euh.

[00:26:27]

Euh ja, dat dat je dat irriteerde.

[00:26:29]

Of dat het de ploeg eerder dat er één jongen was die meer privileges had dan een ander en het niet waar maakte.

[00:26:34]

Nee, dat niet zo zeer. Ik vond het. Ik vond het een euh. Toen ik net bij het eerste kwam. Toen heb ik ben gedebuteerd onder Ray of Dennis. De Mos haalde maar uit de selectie die werd ontslagen ruim misliepen. Debuteerde kan advocaten kwam ik op de bank te zitten en ik had toen. Maar ja, dan ben ik nog ook jong. Euh, advocaat was niet zo'n zo'n prater met euh. Die had ze echt een vaste 11 mm 12.

[00:26:59]

Misschien 13. En daarbuiten. Dat je niet zo heel erg mee tenminste gevoel had ik toen. Daar vond ik toen lastig, maar ook omdat wat ik zeg je met Tandjong en en en ik vond hem daar mag best geluid maken shot. De boodschappen zijn de boodschap, de boodschappen zijn niet gedaan. Uhm, ik had daar wel behoefte aan, merkte ik dat ze en en en ik voelde bij Advocaat destijds wel dat ie toch gewoon niet zo heel veel vertrouwen in mij haalt.

[00:27:24]

En euh uhm, da da da dat. Dat vond ik toen wel lastig en en daarom vond ik toen Advocaat een lul. Maar nou vind ik dat helemaal niet meer. Ik vind het een hartstikke goeie vent, leuke vent ja en een en een hele goeie trainer.

[00:27:38]

En dat is hij zegt dat ik stop als trainer. Maar goed, dat dat geloof ik niet. Dat heeft ie al vanaf 2002 geloof ik als je daar meebrullen met dat en vertelde ook dat ie dus een beetje uit het handje of weet en die ook weer ja, die ook elke keer weer terug bleef komen. Ja ja, maar hoe kijk je terug op de samenwerking met Advocaat?

[00:27:53]

Nou ja, wat ik zeg ik. Ik vond het toen heel moeilijk, omdat ik omdat ik onder hem toch wel behoorlijk buiten de boot viel en en ik ook het idee had. Hij was namelijk heel erg met z'n eerste elf bezig. Maar ja, dat is ook gewoon z'n euh. En wat minder met jeugd. Toen die uitkwam. Boudewijn Zenden, die heeft zoiets wel. Euh. Uhm. V. Het laatste debiteren voor Nani was een gedoopten maar veel laten spelen.

[00:28:16]

Maar verder had ik het gevoel daar een beetje euh buiten te vallen. Dat vond ik toen lastig. Ik heb het niet zo meegemaakt dat er één speler was die euh, die m echter ter hand de hand boven het hoofd werd gehouden door uh uh door door de trein. Het was een beetje met dat gevoel was er wel. En ja, lullig om te zeggen, want dan lijkt het toch alsof het elke keer over Van Bommel en op maat van Van Bommel ging herhaald hadden dat een buitje.

[00:28:44]

Nou ja, ja, ik kon over Van Bommel veel zeggen. Maar toch niet dat ie niet presteerde. Want die die dat wat ie was wel een van de belangrijkste spelers om die ploeg toen kampioen te maken uit de stijging van de punten. Het heeft niet presteert worden misschien in de groep wel een item dat we dan. Dan wordt het dan nooit op te vallen. Want ja, maar zolang spelers presteren dan uhm maarja goed ik. Uhm he. Da's even afwachten wat dan hun verhalen bovenkomen als zaken.

[00:29:11]

Stel voor een trainer om daar snel op inhaken want dat moet niet gnb. Dan moeten geen dingen gaan sluimeren.

[00:29:16]

Want je hebt ook eens gehoord deze week zaken. Dan zal het ook snel gedaan zijn denk ik met die euh ja beste antwoord. En ja, Romario kon nog ja zeggen van ik maak je maar één ding zal worden, want want die heeft die heeft en ook dat was op met ook ergenis met Romario, want die kan wel. Die komen wel eens een keer niet trainen, want dat Wambé Romario een beetje moe of had een beetje hoofdpijn. Maarja dan zij die voor een belangrijke wedstrijd schieten vanavond.

[00:29:37]

3 en een scheutje Drin.

[00:29:38]

Ja, maar dat was dat. Jongens die eerst zich zonder Pelé zonder problemen wegcijferen waren dat die na een paar seizoenen in één keer toch ook vonden dat ze er zelf wat meer.

[00:29:47]

En dat was volgens mij te groot voor je. Euh. Die vonden zichzelf al belangrijker. Worden geloven. Ja en euh.

[00:29:52]

Volgens mij was dat toch ook weer meer moeite met Romario toen? Ja ja, Theo en ik.

[00:29:57]

Nou ja, dat zeg moet ik ook denken aan. Volgens mij was het een achtenzeventig dat wat jongens bij PSV, Brauns en hoe en waar geweest. Ja en toen euh. Wat ze zelf laten Zaaijer terugkwamen en ook Reker dachten dat ze toch wel wat belangrijker waren dan ze eigenlijk waren. En dan gaat het mis. Daarom het is gebeurd. Dat soort jongens had je toen uit.

[00:30:16]

Ja ja en Poortvliet. Ja, Jantje Poortvliet. Dat is wat trainer B nu dus ook een mooie vent trouwens. Zeker acht karakters gesproken.

[00:30:25]

Ja da da dat euh. Die zie je niet zoveel meer in het voetbal. Zou. Zou je dat, zou je denken dat die nog? Weet jij, hoelang loopt jou nou? Kan mij ook al een tijdje 16. Ja, in Safir is er veel vooral, want het is natuurlijk ook een beetje ouwe lul. Leuke praat om te zeggen vroeger was het allemaal anders. Dan had je meer mama cvva. Maar is dat überhaupt nog ruimte voor ik?

[00:30:47]

Voor het? Wat ook wat jongens die wat ondeugende zijn in de zin van dat ze nog eens een keer het café induiken.

[00:30:52]

En t is gewoon zoeken naar dat soort karakters zoals jij er eentje was natuurlijk. Dat is dat. Die die sterven toch wel uit?

[00:30:58]

Ja, maar is het ook omdat die wereld vooral door om me heen is veranderd? Dat denk ik ja. En door de clubs wordt ze ook steeds meer in een soort keurslijf gedrukt van media trainingen en is gewoon minder ruimte. Weet je wel, alleen als journalist kom je al amper meer bij spelers thuis. Want in de begindagen had ik me even inwerken, maar wel gebruikelijk was ook nauwelijks. Ook hier kon ik gewoon nog langskomen. We moeten dus wel steeds nog steeds gelukkig.

[00:31:20]

Ja, maar dan zou ik wel zo gewoon gebleven schatten. Ondanks onlangs alle successen heel benaderbaar. Nee, maar die dingen zou veel te zwaar. Jammer denk ik. Ja ja.

[00:31:33]

En wat je ook volgens mij eerder tegen Marokko over hebt gehad natuurlijk ook ook. Ja, het is ook allemaal anders geworden door de opkomst van social media, noem maar op. Het is ook moeilijker. Als speler denk ik om om kleurrijk te zijn.

[00:31:43]

Want euh stond stond in de in de kranten. Dat stuk over geaccordeerd heeft bijgetekend. Dat ie als euh 10 of 11 jarig fijntjes bij PSV gekomen geloof ik. En dan had ie. Had ie dat dat ie een tweetje gestuurd. Ik denk God op die leeftijd dan wel word ik autónoma en denken dat ze een K. Ik kan. Ik heb dat nog steeds niet. Een Twitter of Viewmaster waarschijnlijk? Euh. Als kind. Dat was het hoogtepunt van de techniek in die tijd van je die aan de viewmaster in mijn jeugd.

[00:32:12]

Dat is een viewmaster. Geen dingen waar je een kaartje in zonder zo'n nette kamer.

[00:32:17]

De kleine paardjes waren al een hele dag zoet mee, was Atari. Ja, ik had mijn idee nooit. Tenminste, werkt allemaal niet. Maar goed, euh, waar halen we het wel?

[00:32:28]

Want we hebben van alles al wat moet zeggen. Want dan houdt u al veel series van voetbal hebben zitten. Ik niet verwacht van tevoren, maar we vielen wel midden in nauw. Laten we effe nog effe de lijn doortrekken en komend weekend is Heerenveen uit in de competitie van PSV. Ja, dat is de wedstrijd eigenlijk die je in mijn beleving vaak misgaat. Kan je daar met gemak heeft gewonnen, maar is altijd wel euh euh. Harker en het is vaak puntenverlies als er jouw tijd ook al zo in Heerenveen dat er echte kansen was.

[00:32:53]

Het is altijd koud, dus het is het geld dat ze in december ook naar zich toe moeiten zeg. Wat scheelt er een paar? Dan doe je een warming up greiner binnen het veld op en dan moet je winnen en het volkslied inzetten. Luisteren sta je dan weer weg te waaien als dat nou niet gaat waar je zo dicht bij als zinvolle Khiter is nou. En dan is er niet meer Recaro en hebben ze dat afgeschreven. Mag niet gezongen worden.

[00:33:14]

20 jaar na het scheelt natuurlijk denk ik wel euh. Uit of thuis. Euh. Trouwens, wij hebben tussendoor een anekdote bij de bij Heerenveen. Volgens mij heb ik helaas nadat we klaar waren Sjoerd vertelde waarbij Heerenveen hadden gespeeld en euh, onze d. D. Wij zaten uiteraard in een uitkleedt kamer. Niet douches waren gloeiend heet en die kregen ze in mekaar. Dus wij konden daar niet douchen. Dus moesten wij bij Heerenveen in de kleedkamer gaan douchen. Dat Corona toen ze stuif met de tegenstander onder de douche na een Prince Polley voetbal, de outtoernooi en die cantina een gesjouwd met dat apparaat zo weinig en een drama opgeleverd behield.

[00:33:55]

Maar goed, dat is dat denk ik aan Heerenveen uit Preparatory onder de douche. Ja, maar ja, het is het is het is ja, maar het is ook zo. Het is een eind weg. Dat is wel gewoon. Ik wel. Ik was daar allemaal euh, toch enigszins gevoelig voor. En dan zo'n zin, zo'n vlakte, niemandsland en een koud en een.

[00:34:21]

Dat je in Alaska moest werken gaat wel.

[00:34:25]

Het is wel die kant op onderweg. Zo voelt het wel, maar dat is wel een beetje lastig voor je. Had mij vorige week gewoon een dikke warme jas. Sledehonden? Nee, maar dat zeiden omdat. En laten we vooropstellen dat Heerenveen gewoon een Arica al heel lang over het algemeen gewoon hele goeie ploeg heeft ook. Ja snapte tussen Krijnen dit, maar jij vindt die angst?

[00:34:46]

Kenens hoor. Ik heb niks met statistieken, maar de eerste die ik waar ik zelf wel altijd voor de wedstrijd naar kijk van het verleden tussen twee clubs. Je hebt. Je hebt altijd van die van die ploegen die dan wel typische stellingen hebben één of andere manier.

[00:34:57]

Ja ja. En en zou het dan speelstijl zijn? Of zit ik nou ook weer een beetje hardop te denken? Kijk, want hoeveel clubs spelen nou? We hebben gewoon echt een eigen eigen stijl, al wat ze vanuit de jeugd mee bezig zijn. De meest wisselvallige, maar ligt er maar net om over een trainer voor de groep staat. Maar dat zal nog een beetje tussen de oren zitten denk ik. HEERENVEEN Hoe zijn de cijfers tegen Heerenveen slecht en slecht?

[00:35:21]

Ja, ik heb ze niet paraat. Maar slecht. Ik durf, ik durf gehad. Ja, zeker in de laatste. Ja, ik weet dus niet in jouw tijd.

[00:35:27]

Ook al was dat dat je bij Heerenveen dus vaak ja, ik kan me herinneren dat uh onze mijn Robs hebben daarvoor zeemijn.

[00:35:34]

Toen verloren en ik ja dat zal wel ja. Want Heerenveen Champs reliekhouder geloof ik.

[00:35:39]

Ja ja, dat denk ik dan. Ja, ik weet het allemaal niet meer precies hoor. Nou ja, en en daarna met Geerits hebben ze volgens mij toch gewoon gewonnen omdat ze daar toen euh. Omdat we toen gewoon heel veel sowieso goed. Vooral de eerste zoemend geven het geloof ik. Ja, maar ik weet wel dat uhm ja, dat ik dat ik nou hoe het ook zij van de Koninklijke de andere vind ik. Och ja, dat is altijd de Gotze en hopen dat t euh dat ze daar uhm.

[00:36:07]

Maar ja, ze hebben de rust gehad. Dus uh ze zijn ze zijn de Russen gerust. Zijn we de rust wel? Als je deze week inderdaad van Granada. Granada of daar niet een goed resultaat pakt in Europa en de Calw meer dan heeft onmetelijk groot gelijk. Ach, die zitten er natuurlijk nog tussen die wedstrijdje in Granada. Dat is wel lekker warm. Mooie stad, inderdaad warmer dan in Heerenveen. T Is goeie busjes.

[00:36:27]

Een soort Finse sauna dinges, die ze eerst heel warm, dan heel koud. Maar dat is natuurlijk wel voor PSV een belangrijke wedstrijd. En die Groningen kijken toch donderdagavond op het bankje.

[00:36:38]

Ja ja ja, die ga ik wel spel ja. Ga ik wel even kijken dan vind ik wel leuk. En. En Heerenveen is er zondag denk ik ja zo kwart voor vijf.

[00:36:47]

Dan weet ik dat de jacquard van 5 ton ben ik wel weer hersteld. Waarschijnlijk fan van de avond tevoren sinterklaasviering.

[00:36:55]

OK, ja hoor, ze trekken wel een flesje wijn mee open. Ja, maar countryzangers Shannon Jongen, hartstikke goed. Nee, maar uhm ja, het is maar. Kijken Marco zegt. Hij heeft ook al regelmatig gezegd, maar het zijn eigenlijk al. Het is allemaal belangrijk. Het zijn allemaal belangrijke wedstrijden. Het is geen wedstrijd. Want ja, wat als ze dan Veria? Wat ze dan vliegt? Ja, da's niet goed. Want hem snapte dus maar.

[00:37:19]

Dat is dan onze taak om daar een beetje over te lullen, maar uit Aneke euh ja zeggen ja, we kunnen. Wat kunnen wij daarover zeggen? Ik heb je iets gezien vorige week tegen de Grieken? Wij, want dat vond ik nog wel opvallend die wedstrijd. Nou ja, wat eigenlijk?

[00:37:34]

Daar kwamen dus een P en E. In die wedstrijd zal dus wat dat betreft wel veel. Wat ik net zei de kwetsbaarheid van PSV. Ja en ook die kwaliteiten en het is en en ik ga dan vooral wederom van het goeie uit. Ik ga. Ik ga ervan uit dat dat die kwetsbaarheid. Maar ja, het is ook wel we ook met Ruiz over gehad. Zal ik nog een keer benoemen. Het. De opbouw van achteruit, dat gepriegel achterin, dat maar door blijven.

[00:37:57]

En dat. Ik snap niet zo goed wat dat is een en een en wat dat wat zo'n trainer daarvan zegt. Want ik zou zeggen jongens. Als je op een gegeven moment ziet het v d je ziet hoe een tegenstander druk begint te zetten. Yass dat ding naar voren toe daar. En een want wets. Hier worden geen wedstrijden gewonnen. Dat is. Dan moet ik mij van Vandereycken die die bij Twente had. Daar heb ik weinig goeds over.

[00:38:19]

Maar wat ie wel wat ik wel euh. Hij zei de grafiek waar ik me toch wel bij kon. Hij zei je als je ze al een gele kaart pakt, zorg dan dat de tegenstander het vult. Dat vond ik al een goeie. En hij zei met dat gepriegel van achteruit. En hij zegt daar worden daar worden geen. Daar worden geen wedstrijden mee gewonnen.

[00:38:38]

De keuze was dat misgegaan? Kun je even alleen verliezen? Zarina, heeft ie wel een punt? Ja, het is soms een tuurlijk als je euh en het heeft. En alles heeft een risico natuurlijk. Euh. Hoewel mannen woorden schieten zo min mogelijk. Maar als je wil voetballen en uiteraard van achteruit. Uiteraard als dat. Euh ja, je moet daar. Maar het is ook hetzelfde hé. Euh, met me druk zetten. Voetbal van achteruit Dreux.

[00:39:03]

Je moet wel een beetje aanvoelen wanneer dat kan en wanneer niet. En ik heb het idee dat dat ze ook doet het druk zetten af en toe. Euh, dat dat g. Dat het qua gevoel en je af en toe nog niet helemaal goed zit, waardoor ze kwetsbaar zijn als ze druk zetten omdat er nog mensen vrijkomen. En hetzelfde met het voetbal van achteruit dat ze af en toe nog niet aanvoelen van ja nou eens genoeg geweest. Nou moet het ding weg en en t is en dus maar dat is ik.

[00:39:25]

Ik neem aan dat dat ook gewoon de ervaring is die ze nauen in al die wedstrijden die ze spelen. Want dat zou natuurlijk wel weer het voordeel van veel wedstrijden spelen in korte tijd natuurlijk wel weer heel veel. En het is intussen een behoorlijk jonge ploeg. Volgens mij natuurlijk wel zelf.

[00:39:39]

De lat meteen hoog gelegd toen die kwam, want hij heeft ook in een boek van hem geschreven dat ie binnen een paar weken elke ploeg kon laten voetballen zoals hij dat voor ogen heeft. Ja goed, dat is natuurlijk een half uur later dan niet echt geluk bij PSV, maar Brenet met vlagen door goede omstandigheden.

[00:39:52]

Maar ja, dat speelt natuurlijk ook niet mee. Maar het is het is. Kijk de koekjes klok 12 uur.

[00:39:57]

Ik heb is een vak, hoort de achtergrond. En nu zie ik hem een keer in een keer live. Mooi, mooi klokje jongen koek, zegt ie. Maar euh. Euh ja dus. Maar met vlagen hebben ze het wel laten zien vind ik. En ik vind het. Uhm uh, wat ik zeg. Uhm, waar ze nog veel plezier aan gaan beleven is is dat ze optimaler vind ik. Dat vind ik ook een goeie gooijer en uh te stoppen gutsen nou ook uh fit is en uh uh uhm hertaling.

[00:40:29]

Kom terug. Ja die komt terug.

[00:40:32]

Nee, je hebt ze hebben wat dat betreft kwaliteit genoeg hoor. Ja en nu? Het is gewoon zaak om om een paar uh. Van die kwetsbare punten, dan moet ik het. Dan zijn ze ook wel meteen heel erg kwetsbaar vind ik. Ja Fanny, eigenlijk altijd wat ik zou. Die zonder dekking heb je dan ook niet dat je dan denkt nou daar ook niet zo mee bezig.

[00:40:51]

Maar wat ik zie wel die kwetsbaarheid. Inderdaad, dat euh, wat je zegt in vier tegen de Grieken. Dat vond ik ook wel een heel bizarre situatie. Dat had gewoon 3 0 3 0 tot stand 2 0 toen geloof ik en toen stond het 1 0.

[00:41:03]

Dat is net wist te redden. Maar euh. Nou ja, dat is euh, inderdaad wel. Dat blijft wel een kwetsbaarheid bij PSV. Dat het dus vaak allemaal naar voren toe en dan euh god zeggen en begrepen weet je.

[00:41:16]

Ja maar ja goed, we zullen het. We zullen het zien en daarom zal ik de vier geven spelen tegen Sparta. Da's dus wel wat degelijker. Een speler ook denkt die euh ja, die is. Die zorgt er misschien voor iets meer stabiliteit. Nog in die ploeg weet ik niet, want die heb ik dus. Dat was nog voordat ik deze podcast maakte dat de jongen veel speelde. Die heb ik Eike niet zien spelen. Ik vind wel een hele.

[00:41:36]

Volgens mij is t al een hele goede jongen. Een kat. Euh ja, zie wel betrouwbaar en euh. En euh. Maar ja, da's voor zo'n jongen natuurlijk ook niet simpel. Als je dan tegen Sparta. Nee euh weer moet spelen. En euh en t is dan toch een beetje een rommeltje. Want wat waar lag het voornamelijke aan? Dan is het stond is t is t zat er geen vuur in zat. Diegene vonden goed als ie m.

[00:42:00]

Een makkelijke analyse altijd van ze te weinig geven. In maart leek het leek of ze, hoewel dat dus allemaal de zogenaamde frisse krachten in het veld stonden, leek het. Wat het ook wat vermoeid en plichtmatig, plichtmatig allemaal. Euh, jammer, stroperig en stroef. Dan heb je soms zo zo'n wedstrijd en dat kan. Maar daarom verbaast me dus dat de trainer af op zegt perfect te voetballen. We hebben het over gehad. PSV heeft gewonnen en als ze inderdaad deze week goeie resultaten neerzetten dan euh ja.

[00:42:27]

Dat is toch een goeie keuze geweest dan van Schmidt achteraf gezien sowieso al denk ik maar Hallemans b. Vraag me dan wel af als speler. Als je dan een slechte wedstrijd gespeeld dan had dat. Dat je ik in het veld echt geloven. Goed en slecht gespeeld wordt vaak ook de analyse na afloop van spelers meteen na wedstrijd ook anders doen vermoeden. Maar voortaan praat ik als een trainer dan toch? Euh. Deed voorkomen alsof het wel een goeie pot was.

[00:42:49]

Wat je dan liever dat een trainer ook dan gewoon op ik zou zeggen, want het was niks vandaag.

[00:42:53]

Ik heb het volgens mij nooit meegemaakt dat de trainer zei je kan me een heerlijke middag gehad als het als het euh.

[00:43:00]

Je hebt trainers die verdedigen altijd ten koste van alles hun spelersgroep zeg maar. En je hebt trainers die meer gewoon ja en als advocates iemand die denken ze goed is goed en slecht is slecht. Ja ja, dat klopt. En meeste trainers atty waren volgens mij wel eerlijk over zijn. En wat ik. Wat volgens mij voor. En wat die denk ik toch slim doet. Want is dat die gewoon zo min mogelijk woorden aan vuil wil maken? Want wat heeft hij daar nog aan?

[00:43:22]

Hij denkt dat je hebt gewonnen en Elham zitten en euh. Door naar de volgende wedstrijd en het is tot de volgende wedstrijd. En dan wat ik al zeggen dan is het vergeten, want nou hebben we er nog over omdat dat de laatste wedstrijd was.

[00:43:33]

Maar ja, iqp IKB zou het veel liever ergens anders zelf veel te veel of zelfs zo over zo'n dekking begint. Laatste wat ik verwachtte toen ik in de auto stapte muziekleraar. En ja, dat kan ook. Dat kan ook, maar ik effenaf natuurlijk. Uhm uhm, ergens tussen een groot artiest voor vorige week. Euh, heengegaan. Denk daar hebben we eerst over beginnen een stuk euh, empirie Corrie van Gorp. Maar wel euh. Je bent namen een kijkje.

[00:44:00]

Weet over wie ik het heb. Maradonna.

[00:44:02]

O ja, ik zat er tegen. Maar het is nooit de artiest. Ik denk euh, is wat het is. Ja, ja, ja, maar ja, dat was toch ook ook jouw idool geloof ik? Dat was mijn idool voor jou en ik heb ik waar. Volgens mij bij deze podcast al verteld dat ze toen dat hier als trainer van zoon van euh ja.

[00:44:20]

En in een Meerlo. Maar ik euh. Ik kon niet met hem op de foto van Cool. Jammer, maar gezien toen nog. Nee, ook niet iemand. Bij de eerste training regende het. En dan komt ie niet naar buiten kennelijk hé. En het was de tweede keer. De eerste keer was het lachen. Alles op slot geloof ik. Ik weet het niet meer precies, maar ik heb hem niet gezien. Weet je daar naartoe geweest om hem te ontmoeten eigenlijk?

[00:44:41]

Of anders daarvoor een foto te gaan? Want een vriend van mij. Die is er twee keer naartoe. Grijpt gewoon goed gelukt. De lobbying bellingham hand zat te Juanes. Die heeft die staat niet één keer, maar twee keer. Want op de foto. Ik twee keer nie godverdomme. Nee, maar het is trouwens een euh. Het is natuurlijk wel een een ja, een heftig verhaal. Gewoon heel wat, heel wat euh.

[00:45:01]

Heel dat levert alleen zo'n euh en ik. Voor mij is het. Ja, ook als ik nou weer wat dingen van hem zie dan denk. Het is. Het is natuurlijk altijd mooi, zei de beste ooit. Of maar won wat mij betreft wel ik, ik, ik. Als die als middenvelder zo compleet en toch met matige ploegen waren wel wereldkampioen gemaakt en euh een kampioen gemaakt. Maar je kunt je voorstellen als je in zo'n Napoli euh of B bij Napoli.

[00:45:27]

Ja, daar is ze dus wel minder nuchter dan hier in Nederland zeggen. Kan hier af en toe heel veel zijn. Maar dat want er zit zo dat ze waar dat volk natuurlijk ook zoveel frustratie ook nadat het rijkere noorden van Italië en de club is.

[00:45:41]

Daar heb je een documentaire over Yego gezien. Neem ik aan van wel, of heb ik het hier nog niet gezien? Ja, ik kan me storen. Ik snap, ik heb het. Ja, ik heb een stukje te kijken. Ja en. En euh. Volgens mijn. Ja, ik heb ik m alleen nog niet af gezien.

[00:45:56]

Moet je wel door. De prachtige documentaire geeft toch een goed beeld van de gekte in de jaren. En dan snap je ook wat beter waarom het ook misgegaan is met hem?

[00:46:04]

Ja, hij was omgeven met ook wel krabbel. Zwaar koperslager kennelijk.

[00:46:08]

Euh, ja, hoewel er ook al wordt verteld dat je in Spanje al af en toe.

[00:46:12]

Ja, maar toen was het volgens mij een beetje recreatief en heus daar in. Euh. In Napels is dat helemaal fout gegaan. En dan met die maffia erbij. Dat wil je ook niet echt. Maar goed voor de. Voor de rust?

[00:46:23]

Nee, maar wat maakt het voor jou dat jij daar als als jonge gast in Brabant ook door gefascineerd raakte?

[00:46:28]

Was het puur het voetbal of hij het? Kijk, het eerste WK dat ik een beetje bewust meekreeg was een zesentachtig. Toen was ik 10. En toen was je absoluut op z'n top. Euh. En. En over over hoe en hoe dat toen gevoetbald werd. Man ook aanslagen voor zeemijn speelden ze toen ook. Niks dat me kan herinneren. Tegen Zuid-Korea. Canada was er niet via later shirt. Dat zou ook een zoekertje zelf op 8.4 laten, maar het zou ook kunnen.

[00:46:54]

Om Maeda Winters werden aanslagen op hem gepleegd, maar hij was heel moeilijk te tackelen. I. Uhm. Ja, een fenomenale dribbel en een fantastische trap ook nog. Hij was niet vies van tenminste drie jaar om mee te verdedigen wat ie ook nog kon. Ja. En ja, het zag er fantastisch uit man. Dat die die die mooie dikke poten en ons een grote bos zwarte krullen heeft zijn we vergeten. Ja ja, zijn loopje nam zoveel atletisch, want de sprong godverdomme, net de lucht en ook altijd.

[00:47:26]

En een. En ja idd. Ik vond dat de naam was ook altijd al goed natuurlijk. AMUZ fantasten Armando Maradona in het mooie tenue van Argentinië is natuurlijk uhja.

[00:47:35]

En ook van mij wilde hij vroeger vaak Maradona zijn. Zij voetballen op straat met vriendjes. Dat denk ik wel. Maar het gekke was dus ook dat ik al heel jong ook fan was van een Sören Lerby en en Jan Wouters. Wat andere types, compleet andere types Mada. Maar ergens ik weet het niet. Het zat daar zat. Euh. Ja, dat dat gwyn. Ik denk dat Maradonna ergens ook wel een soort o je kunt zien wat zelfvertrouwen te bieden.

[00:48:06]

En uitstekend alstublieft alstublieft. Volg je voorbeelden op de voet? Dus ja, alles is stickertjes. Stickertjes daar. Stewart die flinke schop, die wedstrijd een flinke schop.

[00:48:14]

Ja ja, maar euh. Ja het is allemaal. Het is ook een ontzettend zwak voor spelers als Leire bij Jan Wouters en zou dat euh. Maar waar we?

[00:48:24]

Had je Maradonna achteraf willen willen zijn? Zou je willen ruilen. Bij Arsenal zou niets liever willen lijkt na China.

[00:48:30]

Nee, ik denk.

[00:48:31]

Ik denk toch niemand is het beste voetballer aller tijden volgens velen de mooiste dingen meegemaakt. En toch. Ja, maar dat blijven we ons afvragen. Jongeren ervanaf ook. Ja, de evolutie is natuurlijk sowieso al opgegroeid in de sloppenwijken. Nou ja, dat Ludo V. Voor mij niet zo. Euh, ik een korte periode van een heel veel succes. En dan heeft hij nog een puur op kwaliteit. Heeft ie dan nog? Die dan nog eigenlijk behoorlijk lang volgehouden?

[00:48:55]

Gezien zijn levensstijl. Maar uhm ja, ik moet er niet aan denken dat ik zo euh zoon. Want het is natuurlijk ook een ongelooflijk eenzame bestaan. Gewoon geen kanten op kunt. En uhm. Daarna zag hij afgelopen tijd van meer mensen gehoord. Ha, dat is de ene kant. Is dus de meest bewonderde euh. Voetballer aller tijden. Ongeveer iedereen zou super zijn schoenen willen staan. En toch wel niet niet. Niemand kiest voor zo'n ruilnetwerken natuurlijk.

[00:49:26]

Het is een heel treurig. Nou ja, dat is. Het is goed voor de documentaires en de films en de boeken daarover die die figuren die je die die zijn al de moeite waard om naar te kijken en te en over te lezen. Maar om ze te zijn, dat is een heel ander verhaal. Dat ze dan. Dan ben ik liever de gemiddelde boerenlul.

[00:49:41]

Ja toch wel ja.

[00:49:43]

Je hebt ook zelf met n wereldster ook gevoetbald met meer. Maar de is die mij nu te binnen schiet is Ronaldo. Ronaldo die ook toen een WK al had gewonnen. Tunica speelt maar kom tuurlijk wel als een ster naar naar Eindhoven en was ook meteen euh steengoed. Heb je daar ook al wat van gezien? Die gekte was dus anders hier in Eindhoven dan Maradona en Napoli. Maar ja, het klopt wel dat je zag van dat zou ik niet willen leven leiden dat wat zou.

[00:50:04]

Ronaldo heeft het filmen.

[00:50:05]

Volgens mij was de eerste keer dat het echt, want want die kon hier in Eindhoven dat behoorlijk wel gewoon. Ja, er was wel wat aandacht voor, maar maarhij de tijden waren hier in Eindhoven toch destijds vrij. Ja, nu kwam eens een keer wat supporters naam toe. Maar het was. T Was te overzien. En euh, volgens mij had die Atty als ik me goed herinner bij Barcelona getekend en waren wij met PSV een avondje op maandagavond in t Dockside in Belgium Genk.

[00:50:34]

Nu in Hasselt gingen we dan eens in de maand zo'n tour met z'n allen. En toen kwam hij daar. En. Hij was ze toen ook ik. Euh. Terwijl hij volgens mij net weg was. Maar toen was ie echt de grote ster denk ik. Maar toen viel me. Toen viel me voor de eerste keer op. Er was niet normaal dat iedereen, al die mensen daar zo op hem opdook. En toen dacht ik. Oei, dan moeten ook maar willen.

[00:50:54]

Ja, hoe ging hij daartoe mee om als jonge gast? Ja volgens mij. Euh, ja, ik vond het sowieso altijd nog hartstikke goed en slim. Een slimme jongen was het, ook al sprak ik heel snel de de taal enzo en uhm. Maar ja, ik denk ook dat voor hem euh, ik weet het niet. Dat is uiteindelijk toch ook nog best turbulent geweest allemaal? Euh of viel van mij. Wat we wel zware blessures. Volgens mij.

[00:51:20]

Ik heb problemen gehad, maar mij nooit zo ontspoort als vindt hij dat niet voetballen. Of of laat zelf belladonna wel oké ook behoorlijk aankomen.

[00:51:29]

Ja sorry, maar dat te maken is nog maar een stiltecoupé afwijking of iets zegt oh ja, er zat wel een probleem onder. Geloof ik, maar dus ja ook ook. Was natuurlijk misschien voor hem een perfecte start in Europa.

[00:51:37]

Maar wanneer we langzaam kunnen wennen aan de belangstelling dat en volgens mij komt hij ook niet, kwam hij niet uit een wat meer minder stance gezin. Klopt, kwam niet uit de sloppenwijken en er scheelt ook al veel denk ik hem. Euh ja, dat is toch ook een iets ander contrast dan in één keer? Dan euh, van van extreme armoede na extremere welvaart en aandacht. En dat is eigenlijk. Ja, daar is ik. Ik vraag me af wie v wie, o wie?

[00:52:05]

Euh. Zijn er überhaupt voorbeelden van mensen die vanuit de sloppenwijken duims, misschien niet eens in de grote van Maradonna, maar die daar gewoon op een fatsoenlijke iedereen zijn gekomen? Ik denk dat de contrast gewoon te groot is om om van van zo'n situatie in zo'n situatie is sowieso al moeilijk zat denk ik om met al die aandacht en dat geld en de roem en euh om daarmee om te gaan. Maar als je er bij wil natuurlijk.

[00:52:32]

Extreem heet je dat natuurlijk vastberaden zijn. Ze zijn zijn zoon en zijn zus en er zijn talloze voetballers die het wel hebben gered. Of die wel enigszins normaal konden blijven functioneren, want alleen bij hem natuurlijk alles. Euh, een overtreffende trap.

[00:52:46]

Ja, natuurlijk zegt ze ook de gekte. Luc zat. Ik zat toen laatst te denken als je eigenlijk naar z'n naar z'n carrière kijkt qua clubs naar Barcelona. Maar dat was nu echt een succes kennelijk.

[00:52:55]

Dat is je ook toen de cijfers er niet zo slecht zijn over die V. Over die periode maart als euh. Volgens overlevering was inderdaad geen geen fijne periode van mezelf ook. Ja ik veel trappen kreeg dit ook te verwerken, ook in die tijd. Ja. 3 kookcursus die groep thematentoonstellingen dressuur gehad. Maar dat die man een Napoli destijds was daar eigenlijk helemaal geen grote club onderaan onderaan Seria was voordat hij kwam.

[00:53:20]

Maakt je wel kampioen Anthonisz je ook nog heel even een civilian geweest in niet met Petrović Petrovitsj werd niet meer gespeeld maar culturen? Nee, maar die kwam volgens mij naar PSV. Die moest wijken van Maradonna voor hij. Dat was het verhaal. Dus jij bent voor. Ik weet niet of ze nog samen spelen. Bovendien was een shirtnummer heeft ie toch afgestaan aan marathonafstand. Niet het verhaal dat hij nummer 10 had eigenlijk? En dat ie zei van ja, dit is nu voor Yego.

[00:53:42]

Daar ga ik niet in.

[00:53:42]

En rondlopen met Maradonna ook in de selectie.

[00:53:45]

Dat heeft ie zelf verteld denk ik. Ik heb het ergens gehoord van het zelf was, maar dat heb je wel met Peter ooit over gehad. Over zijn euh. Nee. Nee nee. Maar t is Petrovitsj ook heel lang geleden hoor. Dat is echt de eerste periode bij PSV, dus dat is echt ja, vijfentwintig jaar geleden niet zo heel van herinner.

[00:54:02]

Nee, maar jij zelf hebt dus Maradonna uiteindelijk nooit ontmoet. Wel geprobeerd in Mierlo, maar niet van gekomen, niet van gekomen.

[00:54:07]

En uhm nou ja, goed. Euh, genoeg beelden van hem zien dan wel euh. En die vervelen nooit. Nee, nee, dat is. Wat dat betreft ben ik dan wel volop liefhebber hoor. Wat vind de mooiste marathon een moment dat je de afgelopen dagen voorbij zien komen?

[00:54:24]

Ja, het blijft ook een beetje die euh, natuurlijk sowieso die die die eigenlijk twee goals tegen Engeland. Die zijn. Die zitten zo ook in mijn geheugen. Gegrift. Die handsbal was de eerste denk ik dat je die maakt die de wedstrijd en toen die dribbel.

[00:54:42]

Dat alles uiteindelijk na een hele loopbaan gevat en tweede hand van God weet te winkel in een paar minuten.

[00:54:47]

Ja, da's een mooie oplossing om het zijn hand van God te treffen.

[00:54:51]

Engelsen zijn nu weer helemaal getraumatiseerd of de trauma's weer helemaal tot leven gewekt door en door zijn Duitse Maradonna. Jajah was er nog steeds een gevoelig puntje.

[00:55:00]

Ik vraag me af hoe het is om hoe het zou, hoe het was om tegen hem te spelen toen. Dat is bijna. Die was bijna niet te verdedigen, ook gewoon. Dat zag ik aan de aanslagen die op hem gepleegd waren gruwelijk dan in een netwerk aanslagen mensen, zei New Maradonna.

[00:55:15]

Euh, wat? Euh. Wat wil je nog? Euh. Verder? Euh, op tafel gooien. Maar toch zitten. We hebben nieuwe muziek gehad. Nee, nee, nee. Maar ja, dat ligt toch allemaal een beetje stil? Nou ja, ja ja. Hoe kom je die tijd door nu? Ik kon dat goed hoor. Ik heb toevallig voor ik manager van zo'n online optreden gedaan in euh muziekgebouw blijft. Het blijft raar, want er is geen publiek.

[00:55:35]

Maar ja, u zat er wel met een man of vijf lekker muziek te maken. Met fijn geluid zal het mooi in beeld gebracht en euh. Dus dat was wel weer lekker. Uhm ja, werkt.

[00:55:45]

Werkt dat voor jouw gevoel ook? O jee, je publiek zat zat thuis achter me Mumm.

[00:55:51]

Maar dat is niks, want daar krijg je niks van mij. Maar nee, dus je zit eigenlijk in een lege zaal te spelen. Dus je bent klaar om een liedje waar je normaal gesproken iets van een applausje krijgt? Ja hoopt hoopt op.

[00:56:02]

Dat weet je die voetballers nou meemaken natuurlijk. Die een lijstje is qua kijken vind ik het ook. Daar wordt het wel. Als het al niet best is, wordt het alleen maar treuriger op als je t in zo'n leeg stadion moet doen, maar kon je als muzikant toch wel het beste uit jezelf halen.

[00:56:15]

Dus de interactie was met met een publiek uiteindelijk. En ook of je nou een cvva voetballen. Als ik op donderdagavond zou kunnen nou niet trainen maar zo'n kleine partijtjes doe, dan vind ik daar nog steeds heel lekker om te doen en en muziek maken, ook al zit er niemand bij. Met een paar fijne muzikanten. Dat blijft gewoon heel erg fijn om te doen. En natuurlijk is dat is t m met publiek bij. Ook als je een wedstrijd voetbalt in een uitverkochte PSV stadion is een heel andere ervaring.

[00:56:42]

Meer dus dan een verrijking. En ook als je in een in een volle zaal met je bandje staat. Maar in de basis blijft ze de t t muziek maken en het voetballen blijft en blijft gewoon leuk om te doen. Dus ik. En omdat we al lang niet meer met z'n allen hadden gespeeld met het bandje was het wel euh. We hadden de vragen voor eventjes euh gerepeteerd omdat lang geleden was. Dan denk je en dan begint iedereen met muziek te maken.

[00:57:05]

Is dat erg fijn om gewoon.

[00:57:08]

Maar even volhouden. En nog een vervolg spuit erin. En dan allemaal weer lekker naar bandjes kijken en naar festivals toe. Jawel, ook denk ik. Euh ja, dan moet je dan zijn. Ik begin er wel naar uit te kijken. Nou ja, weer ja, dat ik denk euh, heel het sociale gebeuren ligt wel echt op zijn gat. In vele opzichten elkaar uhfw een keer een knuffel kunnen geven of euh, dat is er allemaal wel al een hele tijd uit.

[00:57:31]

En we hebben het wel allemaal nodig. Uhm dus ja, maar we knuffelen je thuis. Wil dat? Dat doe ik nou voornamelijk veel. Tot nog genoeg op de bank. Ja, op de bank tegen. Nou ja, hoe is de bank leeg? En film kijken en mensen altijd Mecca dat. Zo kom ik mijn meeste dagen door en ik zal je zeggen die dat veel, maar nog steeds niet. Vind het heerlijk.

[00:57:50]

Ik zal maar even kijken of er geluisterd is, of de luisteraars vragen waren. Uhm, ze heeft de tijd moeten doden. Kijk even naar een anekdote over Theo Lucius die je kunt overtuigen met eventjes mijn telefoon. Hij kijkt me rustig graven. Even kijken hoor.

[00:58:05]

En we hebben alles Jumo genoemd. Met die euh, dat stuk wat je had gemaakt over de cultuur.

[00:58:10]

Als laatste reactie sprak hij. Daar werd hij gekozen tot grootste cultheld ooit van van PSV. Ik neem aan dat je leven sindsdien niet meer hetzelfde is, maar dat de Indiaanse taferelen ingetogen. Weet je nou ja, waar we over Theo hebben we toen wel wat mooie verhalen, maar daar ben ik nou alweer vergeten wat er was.

[00:58:28]

En waarom eigenlijk toen? Een paar jaar daarvoor gingen we naar festival soort Lowlands van Van Brabant. Als ze in Asten hoor.

[00:58:34]

Hoe heet het festival ook alweer godheid dat nou daar was? Dat was vanuit vanuit zijn jeugd sausje daar euh. Georganiseerd.

[00:58:43]

Dus er was zo zand, zand, stof zelfs als stront klein festival of zoiets. Nou ja, dan nog weet jij de headliner wel. Als ik de lag voor voor. Voor zoveel mensen ongeveer. En dat was wel heel leuk toen dat. Want ik weet nog dat ik de avond ervoor een een b een uur een borrel had gehad of een vriend was komen borrelen.

[00:59:02]

Ik had er nog toen ik de volgende ochtend naar je toe en euh, de toen n de vervlakking steeds half stok.

[00:59:08]

Hier en daar zijn we daar in gaan kacheltje. Ja en euh. Maar dat was wel. Ik vond dat wel allemaal weer een leuk stuk voor gemaakte muziek zijn er genoeg.

[00:59:18]

Uh, ik zie de vragen ook inderdaad deels over Zahavi. Robben zelf had een vraag over Zahavi. Uhm, wat hebben we nog meer? Uh, over de wissels tegen Sparta. Ja sorry, ik had effe de naam moeten noemen toen ik net erover begon. Maar helaas bij deze toch Pascal. Wat hebben we nog meer? Ja, spelregel opeisingen ook. Of wat de unie goudkoers vraagt. Dat voorbeeldrol dus vrij conservatief. Welke spelregel? Opeisingen zouden het spel ten goede komen?

[00:59:42]

Heb je daar een pasklaar antwoord op?

[00:59:44]

Of nou ja, het enige wat met een Mounties is misschien buitenspel? Dat het euh klopt wat Marco van Basten ook al heel lang voor pleit om buitenspel af te schaffen geloof ik. Ben wel benieuwd wat er gebeurt als je als je dat doet dan krijg je wel doen. Wat wordt er zo achter? Nou ja, op het veld wordt een stuk groter denk ik.

[01:00:01]

Ja, maar dat de man nog een eigen idee om het voetbal aantrekkelijker te maken. Heb je dat nog? Ikzelf raad ja, gewoon euh, wat minder lullen, maar die de Rolls ook door ons trouwens. Nee, ik heb daar verder weinig. Euh Tibbs hoor. Ik weet ook niet of er nog dingen zijn veranderd trouwens. Want euh of ja ik weet in het laatste werd zo een van de eerste wedstrijden die ik sinds lange tijd bij PSV 2.

[01:00:31]

Mijn idee dat ik daar achter kwam dat de aftrap in één keer mocht. Je mocht dan ook anders. Ik dacht nee, dat mag helemaal niet wil zou zij doen. Maar dat bleek al een tijdje veranderd te zijn. Maar dat was nog een opgooien behalve wat de moeite. Voorheen moest je altijd vooruit, maar dat hoeft nu niet meer. Kennelijk ja, zij schoten meteen na acht. Dat mag helemaal niet. De kreet Ja jongen, da's al enkele maanden geleden veranderd.

[01:00:52]

Zo zou het je dan zeggen in euh, dringende spellingen. Waar zingen meer hebt dan euh. Stel ik voor dat we meer euh afkappen.

[01:01:01]

Helemaal goed jongens als morgen en misschien nu er voor muziek verder ook nog de microfoon uitstaat na een goeie een worstenbroodje.

[01:01:07]

Nouhi goed ADO, daar komt dat schot van der Carla. Ja, een goal. Dan is ie door het lijf gegaan. Nu naar natuurlijk toe om te laten zien dat er een gat in het net zit. Op Van der Doelen 2 1 is misschien wel de populairste voetballer in Eindhoven. Bale en zijn vijf keer doel niet allemaal een unieke avond. En dan puur van de doelen van de doelen. Wat een heerlijk afscheid voor hem. Geen uitstel bij de eerste paal, geen twee op de rand van het strafschopgebied.

[01:02:02]

Willy van de Kerkhof is daar. Willy Vandercammen.