Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Teniu un jugador de talent de Leo Messi al seu equip però veurem què passa. Veurem què passa perquè això al final és una operació que no és de dos dies com et Maria.

[00:00:10]

M'agradaria fer una consulta al poble per confirmar que Pep Guardiola li queda una temporada de contracte. No sé si hi ha alguna possibilitat d'ampliar setmanes.

[00:00:22]

Sara parlava aviam què passa amb aquest any de contracte perquè evidentment si és un tema que no es resol en cada roda de premsa que Pep Guardiola afronti en el que quedi de la temporada serà un tema molt recurrent que suposo que no voldrà que segueixi aquí durant tot l'any però ara mateix sobre el paper el 2021 se li acaba el contracte a Pep Guardiola.

[00:00:45]

D'acord haurem d'estar pendents d'una possible renovació Pol perquè podria tenir una certa relació. és a dir m'imagino a Messi dient va firmar un parell o tres temporades amb el City però que es quedi l'entrenador no sigui així.

[00:01:02]

és una opció tot i que jo crec que el que és més motivat per Guardiola en aquest sentit és tenir un club al darrere que li proporcioni el destí molts necessaris per seguir. Tenim doncs un equip com el amb el que se senti còmode i en aquest sentit evidentment Messi és una oportunitat que jo crec que per a un club com el City doncs és molt atractiva i veurem com va però sí que pot ser un motiu per si front doncs aquesta operació tot i que ja sabem també que per al cap de Pep Guardiola molts cops és incontrolable o impossible de preveure què pot passar.

[00:01:39]

En aquest sentit una curiositat. No vull posar la mà molt molt morbós però qui du el 10 al City ja ho està mirant de bé perquè el Kun Agüero li cediria mig no hauria problema.

[00:01:55]

Però una cosa és la fa o si fa mal al Roger que a vegades també té tendència a vegades és tendència a recrear se una mica en el fang a vegades deia M'estic imaginant la samarreta del City amb el teu Messi. No no. Jo no era l'Argentina i la samarreta del Barça hi cap més. Aquí hem començat la nit incrèduls perquè jo encara no m'ho crec que pugui passar això ja m'estava mirant qui porta el 10 amb Guardiola com jugaria ja m'estava imaginant Messi al City i em sembla això Isla clara.

[00:02:29]

Això és el futbol ja era la nostra història del futbol. De fet el pol. Jo crec que també hem mogut fils per dir ho jo vull que continuï sent un pol informatiu a Catalunya mai millor dit un pòlip riu i Imagina't amb Messi allà de cop i volta el Manchester City. El retrobament de Guardiola i Messi imaginat seria com bestial seria una bomba parlava al pol també de al·licients per Guardiola.

[00:02:57]

Evidentment crec que no li havia passat pel cap gestionar possiblement el final de carrera de Leo Messi lluny del Camp Nou per acabar de Pol informativament.

[00:03:07]

També ha estat una bomba a Anglaterra. Sí sí sí. Jo diria que algú que ho ha estat sobretot molt sorprenent perquè sí que se n'havia parlat tant de la situació de Messi i de la reunió amb Ronald Koeman en aquest últim dies però hi havia una mica com la sensació que era la mateixa història com cada any. No perquè sí que Messi havia sonat però al Manchester City amb més temporades però mai s'acabava de concretar i el Manchester City en el passat havia fet intents per intentar lo fitxar.

[00:03:32]

Hi havia com aquesta sensació de fons però amb aquestes declaracions ja ha explotat tot i evidentment que contemplen que l'arribada de Messi a la seva lliga és una opció més que possible.

[00:03:44]

Recordem també a Itàlia la guerra de fa quasi quaranta masies camí de Manchester camp on un nou acord tira pel dret a decidir el futur del club nou.

[00:03:57]

Però no és que sigui un tiu que tingui fons o simplement ha tirat per aquí perquè devia tenir com el vell però ha mort la mare. I entre visitar i pintar no deixa de fer hi algunes coses al costat. No ho he volgut dir perquè no estava allà però hi posaria la mà al foc. I aquí. I per què no ho fem això és clar.

[00:04:16]

El malalt és el dia que sempre som bastant del dia i aquí també hi ha una falta al City està dividit entre el fang i el fang una mica. Els dos són fans del City. Sí però el que sempre està allà a primera fila quin dels dos és el que és el que ha fet el tuit.

[00:04:37]

També va voler que el vestidor no baixa faci el que faci falta per saber què li va fer una entrevista a Pep Guardiola quan el van fitxar era el model més centrat en les relacions amb el club blaugrana.

[00:04:50]

Crec que té competències en el Camp del Roure.

[00:04:52]

és que jo em conformo que ho hagi d'acabar tot. Jo crec que no podem millorar molt gràcies. Crec que hi haurà altres que vagi bé que vagi bé. Passen cinc minuts de mitja nit.

[00:05:10]

Crec que és important recordar una mica la gent que es va incorporant perquè és un dia d'aquells que suposo que el teu telèfon crema com a com crema tota la redacció. A aquesta hora de la nit no hi ha cap intenció que Bartomeu plegui. Vull dir que alguns companys que diuen que podria ser a més a més hem explicat que està tocat anímicament per tota la situació que està veient que s'està vivint però que no hi ha cap intenció. I crec que és important remarcar la fotografia que ens explicava el shape d'aquesta reunió de la comissió del David.

[00:05:44]

On s'ha rebut aquest burofax hi havia aquesta reunió a qui ha arribat el burofax i els directius amb el president els pocs directius que hi havia ni el president. Allà han fet lectura d'aquell burofax on estaven realment incrèduls de llegir el que estava llegint no però que aquesta hora de la nit continua i tot amb aquesta estabilitat entre cometes del president i també referent a Messi. Crec que com han anat explicant i ara explicava Ramon Besa. Tot això està molt estudiat de fa molts dies.

[00:06:22]

Vull dir en el moment que Messi es reuneix amb Ronald Koeman li diu el que li diu Coman i li diu el que li diu Messi. Saperas ens posa al dia aquí a RAC1 que la gent que pensa no perquè ara mateix el fet que ahir a Luis Tosar carregués això ja és l'espurna que ha fet esclatar tot. Jo crec que tot això ja fa dies que ronda i de fet aquests contactes amb el City ens diuen que fa dies que van. Per tant no és una escalfada i no és a dir avui s'ha activat des d'aquest punt de vista.

[00:07:00]

Jo crec que el següent capítol té a veure amb això que comentes tu que comentava al Ramon que hem posat sobre la taula treballar amb el Xavier Albert Canal que és des d'un punt de vista contractual qui té les de guanyar. és a dir si donem per fet que Messi evidentment no ha fet aquest moviment a la babalà sinó que al darrere té un bufet d'advocats sòlid i que per tant està ben assessorat etcètera i que si ho fa així és perquè creu que se'n pot sortir.

[00:07:26]

Veurem quin és el comportament del Barça. A mi em sembla que ara mateix la manera diguéssim de solucionar ho amb els danys col·laterals mínims és això que comentàvem un pacte ni 700 milions ni zero. No intentem trobar una quantitat que pugui pagar el club on tu vols marxar i que el Barça com a mínim li quedin uns quants diners que també et diré que aquesta junta amb dos cents milions d'euros o 250 em fa més por que una pedregada però si això ja seria una altra.

[00:07:58]

Una altra pel·lícula però ara mateix no el punt de trobada de consens és aquest. O anem a una de les dues parts. Guanyi qui guanyi del tot tinguéssim la partida no. Fa anys que la voluntat dels jugadors pesa per sobre dels contractes. és evident que tenir un jugador desgana i sense motivació a la plantilla no és positiu ni per al gran públic ni pel mateix jugador i per tant si un jugador vol marxar té les de guanyar. Ara s'ha de fer si realment Messi ha dit prou i l'han esgotat tant en aquests últims anys amb aquesta junta en totes les decisions que hem pres que ha dit prou i ho decidissin.

[00:08:36]

A mi també m'ho sembla per tots els moviments que ha fet amb aquest burofax el que se l'ha fet com un Cristiano al Madrid. Cristiano va dir prou a Florentino però li va aportar 120 milions d'euros de la Juventus. Doncs si aquesta és l'única solució que queda. Jo entenc que com a mínim Messi marxa gratis em semblaria un despropòsit.

[00:08:55]

I també passen nou minuts de la mitjanit ens aturem un moment aquí perquè evidentment hi ha molta vida més enllà del burofax de Leo Messi Sergi alemanya la bona nit o la bona nit fem un repàs de l'actualitat i recordarem que avui Pedro Sánchez ha ofert a les comunitats autònomes la possibilitat de poder decretar cada govern l'estat d'alarma al seu territori si ho considera necessari una petició que hauria d'anar a defensar abans del Congrés per aconseguir els suports necessaris per tirar ho endavant. De moment però sembla que el Govern de la Generalitat descarta la proposta tot i que Quim Torra ha dit que es mirarà amb deteniment l'oferiment del govern espanyol.

[00:09:34]

Fonts de la Presidència també han deixat caure que la torre dubtat que ara si el virus ja entengui de territoris. La consellera de Salut Alba Vergés creu que el Govern se'n pot sortir sense aquest recurs. Fins ara entenc que són els ciutadans i ciutadanes d'aquest país. En aquesta gestió que ens correspon com presencialment majoritàriament a nosaltres ens trobem en alguns casos grans unes propostes. Nosaltres proposem un 30 per cent al canviar un jutjat a 50. Són inconvenients això conveniències ens han de fer avui demanar un estat d'alarma canviant de tema.

[00:10:09]

Avui s'ha presentat el Pla d'Educació que ha preparat la Generalitat per al nou curs escolar un curs que ja s'ha dit que es farà sí o sí presencial a Infantil i Primària. Sobre les ràtios és a dir el nombre d'alumnes per classe es deixa en mans del centre fer les al més petites possibles en línies general però tant en centres públics com concertats i privats hauran de ser de menys de 20 alumnes per aula. Ara bé un cop els directors traslladin als departaments els plans s'estudiaran alternatives és inviable aplicar ho.

[00:10:35]

Així ho explicava el conseller Bargalló i ara estem en condicions aquesta setmana d'acabar aquesta feina per saber en quins llocs. Ràtios excessives que hem d'actuar com un tipus de contractació com vostè i amb algun tipus de reorganització evidentment.

[00:10:56]

Per cert que aquesta roda de premsa per presentar com serà el nou curs escolar ens ha deixat també una dada rellevant si més no curiosa el fet que aquest curs el 2019 2020 hagi acabat de manera telemàtica ha fet que més de 130.000 nens de Catalunya s'hagin quedat sense posar se aquest any la vacuna de la grip A l'escola de fet a la Generalitat li han quedat unes dues centes seixanta mil dosis de la vacuna de la grip sense subministrar i acabarem explicant que un centenar de persones s'han concentrat aquest vespre a Salt Gironès per rebutjar l'agressió LGTBIfòbia que va patir una dona transsexual ara fa dues setmanes quan caminava pel carrer i dos joves la van escopir i increpar amb insults de caràcter homòfob.

[00:11:31]

A més van intentar robar li la bossa de mà i van acabar clavant li cops de puny a la cara i al cos. En resistir se a l'acte d'aquest vespre a Salt organitzat per diferents entitats ha acabat amb la lectura d'un manifest de solidaritat amb la agredida i per reclamar lleis que reconeguin el dret a l'autodeterminació de la identitat sexual. Tot plegat ho han fet sota el lema No ens faran callar.

[00:11:57]

Sergi bona línia el Sergi Pàmies sola Sergi nits.

[00:12:04]

Què et sembla tot plegat quan el llarg i i i il·lumina igual que culmina el futbol i captiva i acabat aquest 8 8 8 d'agost. Era previsible que per alguna cosa però aquest frau a manera d'exemple. No no oblidem i per tant no hi ha hagut perill.

[00:12:57]

I jo crec que des del punt de vista diabòlica jo concloïa que el hauria anat l'Armand no n'hi ha hagut cap però ara i sense tocar sense una mica de perspectiva històrica de la institució i tot plegat On situem aquesta crisi diguéssim en la història del Barça estem parlant d'un atac groc molt rellevant i a més la manera com Messi comunica al club que vol marxar jo crec que també és bastant significativa.

[00:13:36]

Però la manera com comunica Jo ho interpreto com un tràmit jo em recorda quan a mi em volen llegir on acaba el contracte amb un burofax. Però quan arribo a Cal·lígula i que el canvi que pot canviar però no crec que hi vagi. Jo volia anar a Roma i a partir d'aquí em preguntava. Jo crec que no. I aquest tema al bar. Victòria molt per damunt del Parc Taulí. Vivim un moment històric d'una gran rellevància i l'any que tanca i per tant ja han hagut d'obrir la Guerra Civil abans de la guerra i durant la Guerra Civil durant el franquisme.

[00:14:55]

Evidentment en l'últim any que avui rellevant la mediàtica el club mai no. Però jo vull un coronavirus que produiria una bombolla una bombolla vulnerable que vol viure al marge de la realitat virtual pandèmia i que localment no hi haurà i hi haurà calendari i el normal. Jo dic que era molt delicat i diabòlic. I jo personalment el sentimental un sentimental i ell no em dóna la gana per la ineptitud la directiva o la metodologia de l'advocat i oli. No ho oblidaré mai.

[00:16:03]

El jugador obté el global a mi m'agrada i a mi m'ha donat el camí de demostrar tenir algun racó i m'he trobat que no vull veure el buit polític. No vull aplaudir lo i quan torni al Camp Nou que digui el que va dir No el vam poder aplaudir no hauria de donar la dimensió i reconeix el dret i la manera com aquest club que no ha puc entendre o que simplement produint un divorci parelles. M'agrada aquesta reflexió que es fa sobre les emocions sobre els sentiments.

[00:17:00]

Acabi com acabi aquesta pel·lícula és evident que el barcelonisme ha de poder se acomiadar bé. Leo Messi i Ariel l'ideal pogut culminar gran jugador. Tenim tecles no tenim cap límit oriental manera per acomiadar però tenim molt joc d'atac com a comiat i per tant tenim una cosa i l'altra ja que tot i que a mi em sembla important l'important és el Barça que el Barça trobi una manera tan diabòlic com sembla.

[00:18:05]

I sobretot tenint en compte el Sergi moltíssimes gràcies per ser. Bona nit passen tres minuts d'un quart d'una. També tinc en línia el David Carabén col·laborador de RAC1 La Vanguardia evidentment músic cantant líders dels Mishima David ola la bona nit.

[00:18:30]

Primer de tot. Estirant el fil que ha posat sobre la taula el Sergi Pàmies el vessant sentimental emocional de tot plegat.

[00:18:38]

Com ha reaccionat i com s'ha sentit quan ha sabut la notícia de la veritat. Molt crític. Tot i que era una mica la crònica d'una mort anunciada que m'ha causat una reflexió profunda realment ho trobo. I és veritat que el que diu el Pàmies és molt possible que sigui simplement una col·lisió formal previsible l'advocat vital però igualment denota un trencament total amb la institució i amb la directiva. Ara que replicava ell mateix el relleu de Guardiola Jo era com a club a l'hora de gestionar els nostres.

[00:19:36]

No era cap màquina per resoldre la situació hi ha un enfrontament amb la directiva del. No crec que ho malmeti en aquest. En aquest context els pròxims mesos començaran aquest un matí molt probablement en aquest club igual que abans no hi hauria acord entre tancar i el Real Madrid. Ja ho he dit o el que tenia un altre dia el turista va avisar el projecte olímpic. Oi que no. Una peculiaritat del Barca davant de gran el que hauríem de fer.

[00:20:31]

Com Encarnación que no va hermètic. Era un home que era al Barça. Guardiola és el Barça. Guardiola que va aplegar amb pilotes Mickeal contra el rigor obra del benèvol equip blaugrana que al vespre va ser l'entrenador que ens ha portat al cim del futbol d'aquest club. El Barcelona era Guardiola i Guardiola de barca jugant igual. I llavors clar.

[00:21:07]

Jo ho vaig fer aquell programa meravellós parlant amb diferents entrenadors del Barça. Una mica de trajectòria i per tant també tens una perspectiva històrica del club es faci la mateixa pregunta que li ha fet el Sergi Pàmies no sé on situar el fil històric del Barça.

[00:21:28]

Aquesta crisi lluny d'arribar al cim de la història del Barça. Jo diria que per al Barça ha tingut el reflex dels 300 milions de seguidors del Barça i que té un nano de Singapur o un nano. Vulgui de Montevideo que un cop hi té un port o potser algun lloc no era ni un crack tan universal com a herois del món. Aquest creient i llavors clar que sigui per un malentès amb una droga que no té ningú i que aquest no hagi sigut capaç de retenir a una persona que era pàl·lida i que era directiva no n'hi hauria prou per quedar me la directiva ja ho dic Ho dic perquè nosaltres com una propietat que no sap gestionar això.

[00:22:37]

Tinc una transacció que no no no acabem de tractar bé la nostra gent amb talent i era un drama.

[00:22:45]

Jo crec que és un drama una obra molt trista i ara que ja hem arribat hem arribat al populisme i hem arribat a sublimar amb la guardiola hem arribat al públic amb el mòbil i d'intentar que hi puguem tornar a arribar d'una manera gaire i amb molta paciència i sobretot sacrificant sacrificant la lluita que tenen aquesta gent per nosaltres tampoc. I jo em val i poc típic perquè em sembla tan evident que ja et dic que em corre el risc d'haver dit Gràcies per ser hi una abraçada val més que vagi molt bé.

[00:23:38]

Sis minuts i mitja arribarem a dos quarts d'una. Ara tornem.

[00:23:45]

Feu estiu com l'energia que ara. Tot i especial del rovelló el profe 4 minuts ja arribarem a dos quarts d'una continua en directe la sintonia de RAC1 compartint amb vosaltres aquest especial. Leo Messi vol marxar del Barça que vol dir riure nerviós perquè és la mort de Ramon. Hola hola perquè estem igual per a tothom. Tens aquest punt encara com això no. Això no és això. Quan et donen una notícia que té un punt de xoc psicològic res una mica el què està passant.

[00:24:48]

Ara m'està passant del xoc he passat. Tinc un nus a la gola com la sensació com començo a tenir sensació com de pèrdua. M'estic començant a posar o si estàs començant a fer el dol. Estic començant a posar me trista. Ho he començat a notar fa uns minuts. Com que m'has encarregat el que m'has encarregat he començat a sentir molta tristesa de cop i volta tres minuts i arribarem a dos quarts d'una. La Marta li ha demanat que fes un exercici que crec que val la pena.

[00:25:17]

Com aquestes noies que escollís 10 moments del 10 però que els escollís ella a través de la seva mirada. Segur que la Marta té una mirada especial i li he demanat que triés un moment del 10 que per a ella són significatius i que els compartits amb l'audiència ja ha avisat per WhatsApp. Bé si esteu Tous pot ser que no és que si és història és història. Jo també he vist que a manera de xat òbviament perquè és que n'hi ha tant de moment tenia veu clar i jo mateixa mantenia sent axil·lar.

[00:25:54]

és molt fàcil l'exercici. Aleshores farem una mica. Ho farem cronològic perquè ningú perdi el fil i ja veureu que tot és farcit de simbolisme. Començarem pel primer moment del gol contra l'Albacete per simbòlic amb aquella imatge a collibè de Ronaldinho el rei i l'hereu. 1 de maig del 2005. El primer anul·lat el segon pràcticament idèntic és vàlid. Era el tret de sortida. Aleshores no ho sabíem i a més a més ja saps que sóc cinèfila. Aquest gol a més a més surt en una pel·lícula.

[00:26:27]

Aquest gol per sempre estarà en una pel·lícula a tu vida i cinco minutos. Escoltem lo.

[00:26:35]

Atenció a Messi i Ronaldinho. Pilota picada per Messi Leo Messi. No sabíem que era l'inici això que passa no em quedo amb la reacció també del Camp Nou que el pòster que en aquest gol contra l'Albacete de Messi i al Camp Nou. El primer gol de Messi i com sento un Camp Nou per aquell moment és una enquesta i els dius Escolti aquest serà 633 més. I no t'ho creus. Si no t'ho creus no t'ho creus. Seguim amb la pel·lícula bon moment al Gamper contra la Juve 24 d'agost del 2005.

[00:27:44]

Jo recordo com aficionada l'estranyesa de molts entre la graderia del nostre voltant jo hi era amb la meva germana i la meva cosina la meva germana una autèntica friqui del filial. De tot el que es coïa a La Masia feia molt temps que advertia del talent de Leo Messi. Jo aquell dia me n'adono que més germana té raó els senyors que estaven al nostre voltant amb el puro. També es van adonar que encara som al Camp Nou. Es van adonar que allò prometia moltíssim estàvem assistint a la història.

[00:28:15]

No ho sabíem. Messi va aconseguir que al Camp Nou l'ovació anés. I és curiós sentir avui un fragment de la micro entrevista a peu de gespa.

[00:28:22]

Quin partit més bo. No però sempre em va meravellar tothom i va meravellar Capello entrenador de la Juve que va arribar a dir en aquell moment que havia vist un diavolo. No es va equivocar en el pronòstic a la sala de premsa sobre todo un jugador que no s'equivocava. Només tenia jugadors del joc vell més d'un aquell tiu va intentar endur se'l com a cedit però la gran revelació al Gamper ho va impedir el partidàs contra el Chelsea de Mourinho tan fort Brit serà el tercer moment que hem escollit en aquest camí cap a la Champions de París hem saltat una mica en el temps que acaba amb l'expulsió de Del Horno i a Mourinho plorant a la roda de premsa en el preludi de capítols gloriosos que estaven per venir el 22 de febrer del 2006.

[00:29:42]

Això és cultura però també és cert que un país on la cultura són socis és que és clar que la via de posar en valor la reacció dels periodistes els problemes que han fet per mi el quart moment és molt important per tot el que va significar el hat trick contra el Reial Madrid el 10 de març del 2007 és el primer hat trick de Messi amb la samarreta del Barça i per a mi és l'escenificació que comença a apagar la flama l'estrella de Ronaldinho i que a més si ja ho certificava es convertirà en el millor del món a bord de la pilota.

[00:30:29]

Ronaldinho continua Ronaldinho no passava per Messi. Leo Messi xuta. Brutal perquè va ser l'única bona notícia d'aquell clàssic per aquell clàssic ja molts. Jo recordo que el donaven per perdut i Messi va salvar els mobles del Barça i de quina manera. El cinquè moment triat moment de moment del gol maratonià contra el Getafe el 8 d'abril del 2007 pel simbolisme d'aquest gol perquè el seu talent descomunal entra en el debat de tu a tu amb Maradona per Messi bo i en el segon duel sota unes ulleres de Messi a la frontal de l'àrea continua Messi.

[00:32:16]

La narració és definitiva és definitiva. El perquè l'encarregat això està ara bé està passant els està passant en el moment del teu gol preferit ho ha dit molts cops que en té molts però el que guarda el que més afecten a la seva memòria és el gol que fa amb el cap a la final de Roma el seu gol preferit i per mi és l'arribada i la consolidació definitiva al tron del futbol. El 27 de maig del 2009. De fet la rematada de cap.

[00:33:01]

El gol va marcar a la seva marca amb la marca el Mallorca va marcar amb la seva marca amb la seva marca o marca Mas i Mas i Mas ha marcat Mercè Homs ha marcat com a marca finalista el temps una mica més endavant. Aquest és un dels meus moments preferit ens situem a la nit contra el Madrid de Mourinho 27 d'abril del 2011. és l'època de la rivalitat més dura entre Guardiola i Mourinho. Amb Messi explicant li al món del millor i on es fa el millor futbol del món i per tant és iconografia pura.

[00:33:35]

Només se'n fa tres. Continua més entre l'entrenador i el. Recordem ho d'aquelles declaracions exclusives de Mourinho que a més a més van continuar en el post partit després del tema. Per mi el partit perfecte la sublimació al cel el paradís terrenal Wembley 28 de maig del 2011. Messi i Messi a la frontal continua més al sud amb el. Tot el curs que el pot dur però la quarta Copa d'Europa i amb la que celebra el gol traslladarà la Laura una puntada o la gallina de tot el dia en aquell post partit Guardiola fa la reflexió ja cèlebre de demanar que sempre s'emporti Messi dels millors perquè no està regi i continuï gaudint del futbol.

[00:34:52]

Un visionari Guardiola i queda claríssim que tenia tota la raó del món novè moment la Champions de Berlín el trident l'última Champions dir triplet. L'últim cop que el recordo genuïnament feliç de debò. Però no em quedo amb la final. Jo em quedo amb com deixo assegut Boateng a l'anada de les Famitsu contra el Bayern. Però és que no és d'aquest món és que una dona ferotge ha fet amb la pilota Leo Messi Leo Messi a la bota i li fa una finta lliurat a ell el deixa assegut a terra el deixa sense cintura abans de la sortida no li queda tòpica dreta aplicada tòpica aplicada Caretta caretta caretta caretta aplicada aplicada al joc del Barça.

[00:35:48]

Aquell mur que té del que vulgueu i arribem al final és el moment per mi el gol de falta contra el Liverpool a l'anada de la camisa al Camp Nou l'any passat abans del desastre de fil de la desfeta d'un fil que encara la tenim aquí clavada. Jo no em trec del cap era una obra d'art que al final no va servir per a res. I és com si el temps s'hagués quedat suspès en aquell moment. En aquell instant Katusha escrivia citant te'n del pou i que de vegades penso que molt més si el primer en la seva intimitat ens agradaria tornar a refer ho tot canviant al final com si fos una pel·lícula i que la Copa Linda iniciada l'última segurament estigués ja al Museu del Barça.

[00:36:30]

Roma amb l'esquerra sota el falta des del rebedor de casa seva és un d'aquells moments. és aquell instant sublim justifica tot aquell meravellós que ens permet explicar li al món que ens agrada. Perquè senten passió per aquesta samarreta és possible que ara. O taquicàrdia. Potser teniu sopes fredes potser teniu una mica de vertigen potser ens fa la sensació que emociona Déu no passa res no passa res. Esteu impactats. Pensava que la taquicàrdia la suor freda també es podria aplicar al moment actual de vellesa colpidora sinó una cosa.

[00:37:31]

Jo només vosaltres sou conscients del que esteu fent o no ha marxat encara aquest home per favor per favor. Per què no vull ara els grups perquè ens està escoltant aquesta nit ens està escoltant tothom. Tinc els clubs que la Marta Ramon la mare que la va parir vaig estar caient la llàgrima podia estar el barcelonisme ara mateix que necessitarà vuit sobres de Duerme bien per dormir aquesta nit. Jo només pensava Ara la pregunta després d'escoltar tot això que també m'estava tocant de dir tot això s'ha acabat.

[00:38:06]

Jo entenc el que diu el Gerard i que hi pot haver hi un sector de l'audiència però jo crec que m'ha encantat. Marta no tenia cap mena de dubte que sortiria així bé perquè t'adones del que estàs a punt de perdre si és que no ho has perdut ja ara és a dir has hagut d'escollir Déu. Has demanat dues hores i cent moments no he hagut de dir Em sap greu dir això és això.

[00:38:35]

La dimensió és tan bèstia que jo mirava el Barça perdrà dos dels seus tres màxims golejadors de la història de cop de cop això són vuit cents vint i quatre gols dels 6.000 7.000 que ha fet el Barça a la història. és una barbaritat perquè després vas mirant la resta de màxims golejadors de la història del Barça César Kubala cementiri Escolà Paulino Rivaldo és clar el primer jugador en actiu de la llista de futbolistes amb més gols del Barça Neymar i Neymar que ja no hi és tampoc.

[00:39:10]

Albert Om vola bona nit de tal manera que el monarca no té res a veure per posar una mica d'alegria de sentir és un patrimoni nostre per sempre.

[00:39:36]

Vull dir que avui és un dia molt molt dur i la constatació que és molt difícil acabar les coses que és molt bonic començar molt bonic vivint aquest any. La relació que hi ha un dia que s'acaben i que creu que no ho volíem veure i que ha acabat de la pitjor manera possible. Però quan tot això passi això queda un patrimoni que portarem sempre el que hem viscut no era bo. Jo crec que això de situar me una mica més enllà de l'impacte tan fort que estem tenint avui que sobretot em dius com estic impactat.

[00:40:18]

Però això ja creus que estem parlant d'un daltabaix històric. Ho penses que potser encara precisament perquè estem impactats. N'estem fent un gra massa.

[00:40:32]

Jo li vaig escriure fa un mes ara Leo Messi que tant de bo pugui il·lusionar per viure l'últim ball. Jo escrivia que les cordes s'acaben no perquè acabin més tard acaben millor que hauríem de ser capaços entre tots de poder construir acords. I ara després del 2 de 8 tan forta que passarien moltes coses i que tots serem conscients els moviments haguessin sigut diferents. Qui sap si haguéssim pogut anar a Leo Messi perquè pugui comprendre tot aquest últim últimament l'últim ball escolten sabent que això s'acaba.

[00:41:23]

Tots en som conscients hem acceptat molt bé hem acceptat que el Barça ja no era aquell Barça encara no estava preparat per acceptar que ja no era aquell Messi. Aquest detall que segurament no era exactament aquell Messi però però no ho volíem veure i sobre porta i també Leo Messi perquè així perquè per ell mateix no arriba a pensar mai que ell havia sigut sempre la solució no ho podia ser part del problema. Si avui hi ha hagut una generació a nivell de club diferent i cap ara estaríem parlant d'un altre acord.

[00:42:09]

El mateix entrenador el mateix entrenador. Perquè era una situació diabòlica quan aquest algú elèctricament. O no. Però aquesta és una mica la llàstima i sabem que això s'acaba molt bé entre tots.

[00:42:28]

Albert l'última fixes molt a vegades amb els símbols petits matisos. Hi ha una cosa que jo no em puc treure del cap. I és que ara mateix si no hi ha un gir copernicà que serà l'últim partit amb la samarreta del Barça del millor jugador de la història és un 2 8 en uns quants de la Lliga de Campions.

[00:42:56]

Dic que és el pitjor final possible. Però això el recordarem del moment que ha posat la Marta eren 90 anys que no hauríem pogut triar i hem viscut una cosa única i les tenen un final. També Messi i i a partir d'aquí la anys i hi de continuar i segurament tardarem molt a veure la nostra generació. Una cosa semblant a la que hem viscut amb Messi però hi va haver gent ho vam poder viure amb Kubala i ja veurem una altra cosa i crec que l'últim partit sigui el 2 8.

[00:43:49]

Ocuparà molt poc espai a les nostres memòries signatures i en canvi el que ocuparà l'espai és tot això. La pregunta que hem fet abans crec que tinc la resposta alguna solució possible. Jo ho veig molt difícil perquè des del moment tampoc l'hem sentit a dir si no hauríem sentit Messi i el primer moviment del burofax. Quina solució hi ha. Encara manté la dimissió de Josep Maria Bartomeu i això ha fet replantejar a Messi i Suárez. Ho veig molt complicat. Realment el nivell de producció molt molt difícil que viu avui el primer capítol d'aquest final com notícia avui he pensat molt en un moment que hi ha un moment que viu el seu entorn.

[00:45:00]

Li família tots allà reunits. Hi ha un moment que Messi diu que era correcte i que quan ja en aquella demolició d'un edifici que hi ha ja busca el detonador hi deu passar uns segons abans tot. No obstant al menjador de casa teva acabes de donar el que hi comencem a veure l'allau i un moment que no permet que tingui el que et permet.

[00:45:40]

Quan jo tinc dubtes Albert perquè aquí és una història tan meditada que avui ha passat que jo m'imagino. Vull dir una tarda una tarda que que evidentment és dura perquè és un moment dur i complicat però molt molt meditat molt meditat s'ha tret un pes de sobre. Potser és veritat. Avui Messi aquesta tarda l'ha compartit amb gent molt propera a casa seva i amb bastanta bastanta tranquil·litat i hi insisteixo està tot molt ben preparat. Ha estat tot molt ben preparat. Vull dir que a vegades ens podem imaginar i ens fa mal dir ostres com pot ser tan fred no.

[00:46:38]

Doncs jo tinc la sensació que perilla aquesta tarda. Ha estat una tarda que sí que evidentment ha estat el llançament de la gran bomba que fas al burofax. I llavors comença a rebre inputs per tot arreu i veu que és d'unes dimensions generals però aquell bé doncs ja està sinó el que havia d'aparèixer. M'he tret un pes de sobre i a partir d'ara veurem Veurem perquè tu Albert que coneixes també una mica més propers amb Pep Guardiola.

[00:47:12]

Veus Veus el futur de Messi. Molt difícil d'imaginar avui encara no sóc capaç d'imaginar el mateix Guardiola amb una altra samarreta. Qui era un canvi especial jo hi era que parlava de l'Inter el Minguella.

[00:47:39]

Ell a nivell fiscal li anava a l'Inter i el que a mi m'agradaria jugar amb Guardiola seria dolorós però diferent. No vull encara no vull pensar jo i entenc el que poden prendre i segurament en calent hi hauria per quarta vegada. Jo hi devia haver cinquanta vegades. Però hi ha un moment que activa i ho haig de mobilitat i crec que ho permet convençut.

[00:48:29]

Ara tampoc per a ell Albert bé fins demà perquè he quedat per esmorzar en especial a Alemanya donat que l'he acomiadat vull dir i si no és en llibertat sinó perquè molts hem plegats com l'Albert perdoneu la interioritat però per això li he dit fins a Màlaga i m'ha sortit bé. Voleu convidar tindrem el Bulli però no serà tot això. Per cert per cert estàs parlant de la mar. Demà al matí si no hi ha una suspensió presentació de trinca us vull dir que.

[00:49:13]

La il·lusió la il·lusió el paperot serà troncal i veurem si el president apareix un bon dia per presentar La Trinca o nou minuts i arribarem a l'una. Toni Padilla cap d'esports de l'ara Hola Toni ets per aquí.

[00:49:29]

Hola hola Toni he demanat als companys del Fran Robert i a la Clara Rodergas que fessin un repàs a una mica de mites de la història del futbol i com van marxar dels clubs de la seva vida. I m'agradaria que ens ajudessin a posar ho tot plegat una mica en context faig un repàs així molt ràpid no exhaustiu d'alguns comiats per exemple Francesco Totti el capital a la Roma de tota la vida diguem ho així 24 temporades amb la mateixa samarreta i el 2017 té un comiat absolutament apoteòsic a l'Olímpic de Roma.

[00:50:00]

Un altre mite del romanista Daniele De Rossi 17 temporades també marxa amb un bon adéu a l'Olímpic tot i que deixa anar un missatge que la directiva no li renova el contracte. Per exemple Iker Casillas és un altre mite de la història del futbol. En aquest cas del Reial Madrid juga 16 temporades al Reial Madrid i el 2015 el conviden a marxar i farà una roda de premsa en solitari marxa sol. La roda de premsa una imatge absolutament patètica d'un referent del madridisme Ryan Giggs 24 anys defensant la samarreta del Girona el 2014 encara recorda un aplaudiment etern d'Old Trafford.

[00:50:43]

Paolo Maldini una altra llegenda del Milan 25 cursos a San Siro 900 més de 900 partits tres Lligues de campió de Champions i directament al club el que fa és dir.. Ningú més jugarà amb el tres per tant ja veiem quina és la magnitud del comiat. Carles Puyol Xavi Hernández i Andrés Iniesta tots tres van tenir un comiat gloriós. En canvi Víctor Valdés va tenir molt lamentables. Frank Lampard va admetre que no volia marxar del cel si no li van oferir la renovació.

[00:51:17]

Em va dir que no s'hauria imaginat mai jugant en un altre equip de la Premier però va jugar amb el City. En tot cas estan favorits es va poder acomiadar d'ell de bones maneres. També hi ha comiats bons a Fernando Torres de Luis Figo al Madrid de Zinedine Zidane també al Madrid Juan Carlos Valerón. El Deportivo estava en guerra al Liverpool i. També després de 17 temporades al Liverpool Bobby Charlton en el seu moment una llegenda també es pot acomiadar amb tots els honors.

[00:51:50]

Gary Neville també al pol Escolta Toni a l'Arsenal veig tectònica a les Illes Britàniques i concretament a la Premier sembla que els equips anglesos estan especialment dotats per acomiadar les llegendes com es mereixen. Si el futbol anglès té memòria sap estar a l'alçada dels esdeveniments. Alguns futbolistes tenen estàtues en vida. Ara mateix per exemple massa miralls abastaria l'arsenal de la segona volta. és i aquí no esperen que tiri difon per fer li un homenatge i ho fa en el moment en què toca.

[00:52:25]

Però molts aquests noms querelles van tenir un comiat bonic en forma de cerimònia però no vol dir que els dies anteriors a la cerimònia fossin bonics. Això també va explicar és a dir el mateix cas de venir a la Garrotxa i em vaig emprenyar deixin me sempre jugant a la Roma perquè ja no es porta amb la propietat nord americana. Molts ha dit que en la història hi ha una gran tensió que ha succeït sempre que l'atenció propietat futbolista és una relació que no funciona mai.

[00:52:53]

Sempre algun moment en què es produeix trencadissa com Marxa Diego Armando Maradona dels clubs que estimat el Nàpols o el Boca Juniors marxaven malament Maradona. Moment que torna a la sala cara a la Bombonera i tota la Bombonera està en contra seva perquè Juan Román Riquelme és a dir que si analitzem molt algunes situacions però no oblidem que hi ha una temporada el Feyenoord no oblidem que Kubala jugà una temporada amb l'Espanyol per exemple crec que han hagut jugadors que han acabat fent un pols amb la directiva i marxant amb males formes fins i tot decidint que marxa en un altre equip per si poden fotre una miqueta.

[00:53:26]

Ho feien però alguns dels que han tingut un gran homenatge són aquells que han sacrificat és a dir si tal és el cas en Xavi Puyol Iniesta. Els tres accepten que és el moment de marxar abans que acabi a la banqueta és a dir ells s'han de fer un sacrifici. Potser en alguns casos també hi ha un sacrifici econòmic i en altres no acceptaven les condicions del joc havien canviat i ell era una decisió. Francesco Totti que era el club de la seva vida però accepta que no guanyarà malgrat que de fer també un sacrifici.

[00:53:57]

El cas de Messi és absolutament incomparable perquè és el millor futbolista de tota la història i perquè aquest comiat no arriba en un moment en què comencem a entendre i a la banqueta. El debat de si acaba a la banqueta o Messi encara no havia arribat encara el debat de si es justificava o no especificava. Per tant d'alguna forma aquest A veure és aquesta història que ha existit ja que el futbol es va convertir en una qüestió professional en el complicat que és la relació entre l'empleat i el propietari.

[00:54:30]

Tot i que en cap cas el Barça pretén que la directiva no és propietària forma part d'un vell litigi d'una vella guerra que ha estat sempre molt complicada i per això estem esperant. No podem intentar entendre què ha passat ara parlant els darrers mesos. és un conflicte que se n'ha fet molt gran en els darrers anys tot i que vagi bé. Tres milions i mig ja arribarem a l'una per posar hi també una mica de context es trobaria el Toni que és un savi del futbol internacional.

[00:55:03]

En fi un referent en aquesta matèria ens explica això que moltes d'aquestes llegendes de gols ha costat marxar bé dels seus clubs perquè en el seu món actual. és un rara avis en el futbol actual que els jugadors estiguin tants anys en un club perquè hi ha tants calés i estan el negoci la indústria que els jugadors es mou per les comissions per primes de fitxatges era un rara avis o serà un rara avis. Si escoltem una cosa se acaba de treure el burofax o por medio de la carta i un Lionel Andrés Messi cotitzin i quan de veritat sol·licita que se procede a resolver el contrato i prestación laboral que ocupa actualmente distinguido Club emparant en la clàusula número 24 que me permite disponer de esta facultat todas las oportunidades de crecimiento personal i preparación professional se me brindar durante el tiempo laboral no aprendizaje que me permitieron consolidar mi perfil técnico humano pero motivos personales.

[00:56:07]

Aquí això ha estat un xat difícil decisión que espero tomada de la mejor manera por la dirección de este club atentament. Lionel Messi Xavi sent més fred i més tècnic no pot ser no anomenen la institució perquè déu n'hi do. Déu n'hi do. Teníem engegada una enquesta que hi ha hagut una gentada que ha contestat més de 12.000 vots que quedar se al Barça amb Leo Messi i diferents opcions deixar lo marxar lliure exigir la clàusula de 700 milions traspàs negociat a eleccions i convèncer l'opció més votada aquesta última a 60 9,5 per cent dels vots que hi hagi eleccions i mirar de convèncer Leo Messi la segona opció un traspàs negociat.

[00:56:57]

La tercera seria deixar lo marxar lliure 8,8 pràcticament la mateixa que exigir la clàusula de rescissió de 700 milions. Opció que han votat un 8,6 per cent dels oients. Per tant gairebé un 70 per cent de la gent que ha votat més i convèncer Messi que es quedi home ha llegit el text del burofax. Tornes bona nit i tornes a entendre la magnitud de la magnitud de la tragèdia l'esportiu titula demà ha dit prou l'esport. Guerra total. As a Dios por burofax marcha.

[00:57:36]

Quiero ser del Barça i l'equip titular Dios interrogant final. Mundo Deportivo finalment se quiere. I amb un altre títol una mica més petit bomba més continuarem parlant durant molts dies de tot plegat. Molts molts molts dies perquè és una notícia d'impacte en el món de l'esport per descomptat el Barça però evidentment també l'esport mundial. La història va començar amb un tovalló i malauradament s'acaba amb un burofax. és un dia molt trist per al barcelonisme. Bona nit.