Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Canviant cada temporada canviant de director esportiu que temporada has fet fitxatges que han sortit cada temporada es nota menys la Villa que era molt poderós el 2015 han anat baixant. Però a mi em falta una cosa en aquesta fotografia tan detallada i tan valoro positivament. A mi em falta una cosa que el que no s'ha fet les coses que no s'han fet i per a mi la principal negligència de la direcció esportiva del Barça és ha dit Bartomeu perquè Bartomeu és el vicepresident esportiu perquè no n'hi ha i Bartomeu és de facto el director tècnic perquè ja hi ha un secretari tècnic Eric Abidal que assegura no hi ha director tècnic.

[00:00:46]

De fet des Bartomeu hi ha una negligència clara per a mi que és pagar. Li diré que li paga no només a Messi a més imposició i perquè ho genera però signar els contractes que ha signat a futbolistes titulars indiscutibles al Barça fins al 2023 o el 2024 o fins al 2022. I sobretot això una i dos perquè aquests contractes i aquesta massa salarial tan inflada és el que fa ara és el que fa ara que el Barça sigui presoner del seu vestidor bàsicament 1 i 2 no haver pres una sèrie de decisions.

[00:01:21]

Per mi una molt clara que és renovar la plantilla ja no diré després de Roma perquè després de perdre la Roma tot i que jo era el segon any perquè havia tingut ja l'ensopegada a París i després l'ensopegada Juventus de Torí just després de la de París ja havia sigut un avís. Després vindrà el de Roma. Jo puc entendre que el Lió és un marge de confiança a un grup que t'ha donat tant però que després de Liverpool ho agafi. Ja no dic l'entrenador.

[00:01:50]

No estic parlant de l'entrenador. També estic parlant del grup i aquell grup els canvis de dalt a baix que no ho facis és negligència per part de la direcció esportiva és a dir una fotografia que ens ha mostrat el Rogers i amb moltes errades i falta l'errada més gran que és no haver fet això que és no haver tocat la plantilla de dalt a baix. El maig del 2019. I si no es va tocar la plantilla de dalt a baix el 2019 en part en part és per la informació que va donar el meu company i amic Oriol Domènec que va dir que Bartomeu s'havia reunit a casa de Messi just pocs dies després de superar Pàmfil i després han anat transcendint alguns continguts d'aquella trobada.

[00:02:39]

Per a mi d'aquella fotografia que ha fet el Roger jo crec que falta aquesta trobada ja que aquesta trobada és cabdal per entendre la pèssima gestió esportiva del Barça en els darrers anys que hi ha hagut una pèssima gestió esportiva des del 2015 i que hi ha un moment que s'ha de fer una cosa i no. També i de no fer aquesta cosa i de no fer aquesta cosa que ara Messi diu que s'han atipat. Ell també és en part responsable perquè el responsable és el president.

[00:03:09]

Per això és president del Barça i per això no té un vicepresident esportiu. Ell és el responsable Bartomeu però en part n'és culpable Messi. Perquè d'aquella reunió en surten unes no decisions una sèrie de decisions i aquestes no decisions a part d'altres coses. Aquestes no decisions han conduït el Barça esportivament a la situació en què actualment Messi no pot rentar se les mans però no va conmigo. I que a mi no m'han donat un equip competitiu per guanyar la Champions. Messi ho sento.

[00:03:39]

Aquest paper jo crec jo penso humilment i amb tots els respectes i amb tota la humilitat i amb tota l'admiració que sent capaç de demostrar per Messi i admetent la pèssima i negligent gestió esportiva de la junta directiva del Barça. Ho sento jo més i crec que aquest paper no ho pot fer. Té un punt diabòlic també perquè després de dir nos si és que si és Messi qui decideix i és clar ho decideix tot. Fa i desfà quan no és només un jugador se li dóna massa.

[00:04:09]

Llavors quin és el paper que ha de jugar Leo Messi. Crec que això també té tot i que jo considero que és normal que se li pugui consultar i jo crec que se li hauria.

[00:04:17]

A mi em sembla bé perquè entenc que ajuda a consultar si consultar s'hi però no fer res perquè tenia una sèrie de coses. Ell et diu consultant que li demanes l'opinió i després com a president tu has d'aprendre a tenir força per prendre decisions sobre aquesta qüestió només volia molt ràpidament. A mi el que em preocupa de tot el que fèiem és una mica quan miro enrere la capacitat de decisió que ha tingut Bartomeu a nivell esportiu és a dir ell ha guanyar les eleccions amb aquell trident triplet després de tant diguem ne la presidència quan marxa Sandro Rosell amb Andoni Zubizarreta que és qui construeixen en aquell moment l'equip del.

[00:05:00]

La renovació de Luis Suárez quan arriben jugadors també Rakitic jugadors importants que acaben guanyant aquell triplet i al gener abans del triplet i la crisi d'Anoeta Bartomeu descarrega Andoni Zubizarreta i és a partir d'aquí quan ell comença a decidir i s'acaba aquella temporada es guanya el triplet però les decisions a partir del final d'aquella temporada Jo crec que és quan comencem a ser desastroses i quan han passat d'estar únicament en mans de Bartomeu jo crec que sí. Si mirem per resultats jo crec que són fets.

[00:05:29]

Podríem estar d'acord en això interpretables de qui és la responsabilitat però en qualsevol cas el que està clar ho dóna exactament deriva aquesta responsabilitat pel que està clar és que des de 2015 la cosa no ha anat bé. Deixeu me també que parli amb algú que tinc moltes ganes de demanar li l'opinió. Dani Aguilar. Fora David Bernabeu. Bona nit. Com estàs com estàs. Estava de vacances. Es queda fins a les dues del matí. Era veritat des de fa tres dies.

[00:06:13]

Semblava però no vaig tornar de cop i volta vaig tornar a la realitat. Un mastegot va aparèixer de cop i volta al Camp Nou. Home és mala sort. Espero resoldre com es resolgui. Jo crec que es resoldrà més lluny del Camp Nou. Lamentablement però que es resolgui ràpid. De fet l'altre dia apel·lava parlava d'allò apel·lava als responsables de donar li vacances de Ferran corrides que estava en la mateixa situació que tu. Que li donessin uns quants dies més.

[00:06:41]

Els responsables del Bernabeu durant uns quants dies més de vacances al veure que la bogeria de Lisboa la cara la cara del Ferran i la meva i compartir diverses hores ja era un poema o un poema pel dos de vuit. I era un perquè sabíem els dies. En tot cas d'hàbits a veure de l'escenari que tenim ara mateix a sobre. Tu dius que s'intenti que es defineixi ràpid quin és l'escenari que creus que és més possible que es defineixi parlava amb Paco que ho veu molt complicat.

[00:07:15]

Parlàvem poc qui segurament vaja una possible negociació perquè el Barça finalment acabi fent una venda amb Leo Messi. Recordem que el Barça la intenció del Barça és que a més a dia d'avui segueix sent que Messi es quedi és la voluntat del Barça ho repetim però en cas que no sigui així que hi hagi aquesta venda Qui creus que és el que pot acabar passant David el Barça digui que la intenció continua sent que el projecte gira al voltant de Messi que Messi es quedi.

[00:07:43]

és el que ha de dir el Barça. Em sembla ara mateix tal com està la situació és un brindis al sol com ho és el missatge que avui hem conegut de Bartomeu i la junta directiva a Messi brindis al sol de certa perversió a més a més perquè jo sí que crec que al final Messi se'n va. Doncs semblava que Bartomeu amb aquest gest ha fet tot el possible perquè Messi no se'n vagi. Fins i tot intentar sacrificar el seu càrrec encara que la junta segueixi la qual cosa pràcticament és el mateix.

[00:08:15]

I si Messi es queda segurament doncs alimentarà moltes de les veus que probablement amb raó en alguns moments han venut que Messi manava molt més del que la gent es pensa perquè al final si passés això doncs és evident que s'hauria produït una espècie de xantatge gràcies a la decisió de Messi dedicada al Barça que se'n vol anar del Barça. Si Bartomeu deixa el càrrec i més si és que Messi hauria sortit guanyador d'aquest pols jo crec que això primer és la resultant el que de veritat és lamentable tota aquesta història que és que en les últimes 48 hores el president no ha pogut parlar amb el jugador després de Lisboa.

[00:08:57]

Havien passat 10 11 dies i com a màxim el que havia fet el president era parlar amb el pare del jugador però no hi ha hagut comunicació amb el futbolista en una casa normal en una casa mínimament seriosa. Doncs un plantejament d'aquesta magnitud. Primer més si no ho hagués fet per burofax. Si ha parlat el president ha manifestat les seves intencions si hi hagués hagut bon rotllo i per altra banda Bartomeu evidentment no enviaria missatges a través dels mitjans de comunicació jo el que faria és parlar també amb el jugador i veure quina és la millor solució.

[00:09:27]

Jo crec que al final tot això es resoldrà en un traspàs perquè és el que més interessa a les parts. Al City no li interessa allargar ho si realment vol comptar amb el jugador. El futbolista evidentment el primer pas que farà és anar a entrenar se perquè els seus assessors legals li han dit que el millor que pot fer és clar. Evidentment en rebel·lia i treballa amb el grup a l'espera de la resolució del seu cas. I el Barça. Jo crec que per més indignats que puguin estar a la seva gran estrella se'n pugui anar o se'n vulgui anar.

[00:10:00]

Tampoc li interessa acabar un jugador al nivell més similar al que ha representat al club durant aquests 20 anys a la casa als tribunals en un litigi judicial. Per tant jo veig un traspàs. A partir d'aquí dependrà del nivell que demostri el Barça en la negociació per endur se una bona quantitat econòmica perquè home certa força a la base d'una negociació que sap perfectament que segurament si va val la batalla judicial la té perduda perquè la clàusula és molt clara i que avui té una clàusula de 300 milions d'euros que evidentment no es pagarà.

[00:10:35]

Però aquí ja has de ser prou intel·ligent per negociar un preu raonable tenint en compte la dimensió del futbolista i si poden entrar jugadors que tu necessites i que el City el té clarament a la seva plantilla de cara al futur doncs millor que millor. De tota manera Dani volia dir una cosa Vosaltres sabeu. Jo he estat molt crític amb Bartomeu els últims anys crec que la gestió sota el meu punt de vista ha estat nefasta no només pel tema Messi i jo em refereixo a una qüestió global.

[00:11:07]

Ara el club apuntava algunes de les situacions especialment les renovacions que van fer la política esportiva. Jo crec que el club ha pres males decisions no només en fitxatges que han sortit erràtics sinó en una identitat que s'ha anat perdent i que s'ha anat esmicolant al llarg dels últims anys. I això ho he defensat sempre i de fet a mi quan veu tocar del primer tot just tornant de Lisboa que ara està a l'aeroport de Lisboa ho recordo perfectament el primer que vaig dir és que malgrat que jo sé que si el president hagués dimitit ara hi hagués tingut una junta gestora.

[00:11:38]

Amb totes les dificultats que això representa i que probablement els comptes de la 20 21 s'han hagut de menjar els hauria hagut de tancar la junta que sortís guanyadora d'unes noves eleccions. Jo entenia que era prioritari que aquest president aquesta junta directiva no prenguessin més decisions que poguessin hipotecar el club en un futur. Per tant vaig defensar i en aquell moment que jo entenia que el millor per al Barça era nomenar d'entrenador i Bartomeu dimitís i ho sostinc. Per a mi és el gran culpable i el gran responsable del que ha passat al Barça els últims anys.

[00:12:13]

D'acord. Però sí que vull dir que jo de Messi és una cosa que no ha fet. Jo crec que després de 20 anys al club Messi hauria hagut de dissociar Bartomeu i el que és aquesta junta del que és el club del que és el Barça i del que són els seus socis. Messi pot estar fart d'algunes de les moltes coses que fas als seguidors que s'han produït els últims anys al club de les derrotes en les quals vull recordar també que ha estat al camp té part de raó quan diu que ha estat còmplice perquè jo li he sentit parlar molt bé de Arturo Vidal perquè jo és perquè tots sabem que ha defensat la continuïtat de jugadors com Jordi Alba o com Luis Suárez des de fa uns quants anys que ja en aquells moments estaven en el punt de mira la junta directiva i que la junta directiva i la secretaria tècnica la direcció esportiva no es va atrevir a tocar los ni a plantejar cap qüestió que fos relacionada amb una possible venda futur respecte als jugadors perquè sabien l'amistat i el lligam que hi havia més i al vestidor hi teníem por.

[00:13:11]

Literalment això expressat per gent d'allà dins. En el seu moment Messi se'n fa d'ells. Per tant en part també és còmplice allargat això. Vull recordar que al Bernabéu aquest any quan Arturo Vidal no és titular. Hi ha un problema greu al vestidor amb set i li recriminen que Arturo Vidal no sigui titular. Aquestes coses han passat no com també han passat que s'encarregui Puig per exemple va trigar un temps en tornar als entrenaments amb el primer equip. Sabem moltes històries que ens han explicat i que a nosaltres també les hem mantingut en silenci moltes vegades la majoria d'elles perquè el respecte que li tenim l'admiració que li tenim i tot el que ens ha fet gaudir aquest home és tan gran que això moltes vegades ens ha retingut però aquestes coses també han passat i jo el que volia dir avui és que deixant clar que per a mi el principal i gairebé diria que en moltes coses l'únic culpable és el president del Barça i que per mi hauria d'haver dimitit.

[00:14:05]

Crec que Messi que no té un problema de diners que no en pot vendre que és un problema en Bartomeu encara que estigui fart d'aquest president perquè Bartomeu és pràcticament història del Barça perquè en pocs mesos començarà un procés electoral. I si anem si ens atenem als títols escoltem 34. En quinze anys quatre Champions vull dir. Jo pensava jo pensava que Messi li faria il·lusió seguir intentant ser l'únic jugador a la història del club que hauria guanyat cinc Copes d'Europa el Barça per exemple jo pensava que Messi entendria que el Barça no és Bartomeu que el Barça són els seus socis.

[00:14:48]

Jo creia i aquesta és una sensació personal perquè entenc que és legítim que ell pugui tenir en el seu horitzó altres reptes professionals entenc perfectament però jo després d'haver disfrutat durant tants anys amb aquest paio jo pensava que arribat a aquest punt ell volia ser igualment clar i volia acabar la seva carrera al Barça i li fa il·lusió i li podia fer il·lusió sabent que Bartomeu acaba l'any que ve i que poden entrar altres presidents i altres projectes i altres entrenadors que poden ser al seu gust.

[00:15:18]

Jo pensava que ell li faria il·lusió liderar el procés de transició al Barça i per mi és una petita decepció que jo li respecto perquè ell pot fer el que vulgui la seva vida però jo com a admirador de Leo Messi em sento un pèl decebut que ell no hagi volgut liderar aquest procés i que l'última imatge que ens quedi no sigui el buit. L'última imatge que ens queda del capità del Barça sigui assegut al vestidor a la mitja part amb el 4 1 al marcador contra el Bayern amb la mirada perduda.

[00:15:49]

Quan ets el capità del Barça i que haguem de veure a Pepe Costa animar el vestidor. A mi això em sap greu perquè el gran fracàs d'aquest club no és que Messi se'n vagi en 33 anys a qui voleu. Hauria estat molt pitjor que amb 27 anys. Al cap i a la fi l'han disfrutat molts anys i segurament el millor Messi l'han vist encara que tots pensàvem i ho penso que podia ser un jugador aprofitable fins als 47 38 al Barça claríssimament perquè és tan bo té tanta qualitat que ho hagués pogut fer.

[00:16:14]

Però per a mi el gran fracàs del Barça és no haver aconseguit que aquest tiu acabi al Barça. Sí sí però aquest gran drama que ens enfronten. En aquest sentit però David és un jugador de 33 anys que tenint en compte com veu les circumstàncies institucionals sap que una temporada més haurà d'aguantar aquestes situacions però jo em pregunto Quina garantia té.

[00:16:36]

Ara igual se'n va amb el Pep i ens falta guanyar la Champions. Evidentment jugadors al City entrenador i qualitat Leo Messi per guanyar una Champions. Però ja ha Quina garantia té de no guanyar fora de casa Escolta mira et dic les opcions molt ràpides que tenia o que té. Començant pel City que sembla que és la que es farà al City amb el Pep jugant dos quarts de final i unes semifinals 3 0 Champions. Després d'una gran inversió. és un club que aquest any no ha guanyat res.

[00:17:02]

Tampoc ha quedat a 25 punts del Liverpool ja que el Barça és de 25 punts del Madrid en les dues anteriors Lligues sí que les va guanyar. No li trec mèrits l'atenció. Sí sí. Jo he dit mil vegades si bé em sembla la millor entrada del món. és una desgràcia que estem patint des de que se'n va anar. D'acord. és a dir que no som doctors d'acord però però parlo del club vull dir parlo del club. Sí. Si te'n vas a l'Inter són deu anys sense Champions scudetto.

[00:17:28]

S'havia parlat fins i tot el Manchester United equip d'Europa les últimes temporades. L'altra opció és el París Saint-Germain. és la primera final que es juga de la seva història l'ha perduda els últims anys. Fixa la trajectòria a Europa amb els jugadors que té 1.300 milions després d'inversió és a dir quina garantia de guanyar a fora. L'única cosa que haig de dir és que el City és un equip que juga molt millor que el Barça els últims anys. Evidentment em veig al City i veig més el Barça que a mi m'agradaria que no.

[00:17:54]

Quan veig el Barça això sí però si parlem de guanyar de guanyar títols tampoc fas així amb els dits i guanyes una Champions fora de casa està demostrant el Pep. Lamentablement per a mi hi insisteixo millor entrada al món per adaptar talls pel que tu vulguis se'n va anar del Barça no puc guanyar una Champions i ha jugat. Si ha entrat al Bayern i al City que no és poca cosa i jo crec que després de 20 anys aquí el Leo quan mires la situació al club en el pitjor moment és quan més el necessita el Barça.

[00:18:21]

També crec que el Barça no Bartomeu. Al Barça repeteixo. Tindria aquesta mirada global i diria ostres si penso en el club jo vaig fer això. El que passa que també haig de dir que no té un entorn que m'hagi jugat a fitxar un entorn. No vull faltar el respecte a ningú però tampoc estem parlant d'un entorn paradisíac que hagi aconsellat molt bé a Messi durant tota la seva carrera i per tant ha actuat molt més la rauxa que el seny en el procés.

[00:18:55]

Jo crec que de manera meditada estan tenint a l'hora de decidir com acabar tot plegat però vaja el que està clar és que si ha pres aquesta decisió segurament és perquè imagina't fins a estar fins al Gorro de tot plegat en qualsevol cas David Bernabeu. Lamento que hagi estat en la teva setmana de vacances aquesta notícia però en qualsevol cas ens hagin parlat d'una abraçada forta i si us plau que tothom pensi que crec que el principal culpable és Bartomeu perquè últimament quan dius alguna cosa que no quadra.

[00:19:24]

Et diuen que estàs assenyalant el culpable i que t'estàs baixant del carro de Bartomeu m'has dit abans crec que tots doctors David no pateixis una abraçada forta.

[00:19:35]

Vinga adéu siau que hagi de veure una pausa i tornar a enviar Dani Aguilar. Units pel. Units per una passió. Assistència sanitària per mèdic oficial del Futbol Club Barcelona. Units per l'excel·lència. Tot està canviant de forma fins al pas que porta al següent nivell amb el Grau Oficial a anar. He vist una formació pràctica amb la possibilitat d'estades universitàries internacionals i amb la titulació de la peça més info japonès l'Expo. Bona nit en el sorteig del Cupó Diari celebrat avui el número premiat ha estat.

[00:20:27]

25.000 63 2 5 0 6 3. I també el número de sèrie de la paga premiat amb 3.000 euros al mes durant 25 anys ha estat. 24 0 2 4. Com cada dia hi haurà un menjador molt a prop teu repartint il·lusió. Bona nit. Qui recorda els sortejos de l'ONCE. La il·lusió es compleix. Dani Aguilar. La mitjanit ha repassat a bastament totes les novetats del cas Messi totes les novetats de la situació esportiva i també part institucional derivada del cas Messi.

[00:21:17]

Però és que l'oposició sap comença a moure's i de fet pel que sembla es comença a organitzar per d'una manera efectiva. Engegarà aquesta moció de censura recordem que el precandidat Jordi Ferrer ja havia anunciat que presentaria una moció de censura. Ho va fer a les nou del matí va posar en marxa tot aquest procés i per demà com és també tenim una convocatòria una roda de premsa al voltant d'aquesta qüestió on hi participaran per exemple la resistència del palau al Manifest Blaugrana Seguiment FCB el senyor Ramon volen també dir la seva sobre aquesta moció de censura.

[00:21:59]

Destacar que també diuen aquesta nota de premsa canviava el precandidat Lluis Fernández amb el suport també de Jordi Ferrer. La precandidatura de Fernández i la precandidatura de Víctor Font com si tots plegats anessin demà a anunciar doncs que van a una moció de censura. Val a dir que hem estat en contacte quan hem vist això perquè em sobta que més enllà d'aquestes plataformes manifest ja havia dit en un tuit que donaria per exemple suport a Jordi Ferrer. Però si totes anaven a una i en canvi la resposta que hem tingut de totes les candidatures electorals era que Benedito de moment directament no Víctor Font.

[00:22:37]

Ja veurem que Jordi Ferrer encara ho estava parlant amb totes aquestes plataformes. Per tant no sé aquesta no ha canviat. Lluís Fernàndez. Quin punt de consens hi havia de dir que tenia el suport a aquestes plataformes i tota aquesta roda de premsa per impulsar ho per parlar d'aquesta qüestió de la moció de censura. Vaja que tot encara està una mica a les beceroles. Qui donarà un suport explícit i de quina manera aquesta moció de censura en tot cas sí que ens confirmaven que Jordi Ferrer continuarà al capdavant perquè no sabíem fins a quin punt el fet que entrin també aquestes plataformes podria fer que si no no hem estat en contacte amb ell jo sóc l'impulsor.

[00:23:15]

A més legalment ha de ser així Jordi Ferrer seguirà al capdavant ens explicava també que ja tenen preparats més o menys uns 80 punts també de recollida de signatures. Entre aquests nou a Barcelona entre oficines i agències de viatges han estat buscant punts on la gent pugui anar a donar la seva signatura. Segurament dimarts ja recollirà les paperetes i està pendent a principis de la setmana vinent. Segons sembla abans de dimecres dimarts podria ser el dia en què el club li entregui les paperetes i a partir d'aquí començarà el termini per recollir aquestes signatures per aquesta moció de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta.

[00:23:54]

Com et deia veure'm amb el suport exactament d'aquí demà aquesta roda de premsa d'aquestes plataformes que anunciava Lluís Fernández la veurem si s'hi sumen o no a altres precandidats. Qui hi veu recorregut aquesta iniciativa. Així les dates en què se sap evidentment com que no hi ha lliga i això les dues setmanes són fatals. No hi ha cap esdeveniment al Camp Nou per poder recollir signatures. Ara si el clam és tan bèstia a nivell social qui vulgui i qui tingui ganes de plegui té l'oportunitat de bellugar el cul a la cadira de platja i de la caseta de la Cerdanya a la barbacoa i la signatura és l'única manera perquè això no es resol ni per Twitter ni fotent proclames com la d'entrar a les oficines del Camp Nou per la força en aquest tipus de coses.

[00:24:57]

L'altre dia em preguntava. Recordo que vaig entrar si i hi havia la legitimitat de la junta directiva per seguir per no dimitir i jo vaig contestar que sí que la tenen tota. Perquè van ser escollits pel soci des de 2015 fins al 2021 i per tant legitimitat sí que tenen la manera de perdre aquesta legitimitat és que els socis li diguin escolti no us volem més com a president i quina eina tenen. Tot i que estigui és una eina actualment molt endurida pels canvis estatutaris que s'han produït durant el mandat d'aquesta junta.

[00:25:30]

és veritat. Ara es necessiten 16.000 signatures quan fa uns quants anys. Amb cinc o sis mil n'hi havia prou. Però si el soci del Barça fa la gestió de Bartomeu es poden recollir signatures sinó per si no per tirar endavant la moció. Si per presentar les i dir escolti partit de la junta directiva i ha aconseguit invento 14.000 els 14.000 nosaltres els portem al club perquè tampoc val dir com va fer el senyor Benedito. Tinc 13.000 i no ensenyar los no tinc 30.000 i anar al club i portar les.

[00:26:08]

I encara que no arribin a les 16.000. Potser s'ha dit i tenen en consideració fer algun moviment. Ahir hem perdut el toqui i ara recuperem ara el recuperarem el poc a tu també veu recorregut tenint en compte aquestes circumstàncies també complicades per la logística de la Cobi. Jo moción de censura vista com una herramienta democràtica muy vàlida pero también muy muy muy difícil de llevarlo a cabo. Recuerdo el mandato de Laporta que estuvieron prácticamente a punto òptim de Laporta. Ni siquiera entonces con la meitat de la directiva a dimitir Mas ni sí ni siquiera entonces triomfarà la moción de censura.

[00:27:00]

Estamos en un tiempo que no hay partidos en el Camp Nou. Público havien de girar por aquí. El 15 por ciento del censo con derecho a voto son entre 15.000 i seis mil firmes. Prácticamente puerta a puerta a buscar les gusta también la incògnita de si consideren las firmas que es realmente difícil como se llevará a cabo también el proceso de votación. En un escenario Bid el Barça un club que todavía no permite el voto electrónico no se plantea muchas dudas.

[00:27:38]

Como podríeu organitzar una votación de las características massa ja que además no podemos olvidar que al final del Barça no son las redes sociales importants que haya incluido opinar de res no podemos olvidar que el Gobierno de Bartomeu votaron 25. Són molts els socis. Bartomeu va guanyar les eleccions del Barça una selección en Estados Unidos. El mundo no son las redes sociales en Twitter i hay muchísimas votantes muchísimo socios que muchas veces no nos tenemos en cuenta y que están ahí. Sobre todo en el Barça para que un voto de censura contra Bartomeu contra la junta de Bartomeu saldrá adelante.

[00:28:27]

Conseguir que se senti 6,6 por ciento és una barbaritat. és una barbaritat amiga parece ciertamente difícil. Por eso yo creo que hay muchos precandidats que están tomando ciertas precaucions de censura. En cualquier caso yo lo veo positivo porque es una herramienta democrática muy bien de lo que debería ser el Barça club democràtica i oberta als socis que se posicionar miners sirve com a advertència i experiencia pero yo creo que en este caso no va quedar otra que esperar el próximo mes de marzo per ara s'ha recuperat a poc a poc i es remata amb un.

[00:29:08]

Ara bé el que no sabem quin recolzament tindrà jo avui he vist un He vist per a xarxes socials d'una convocatòria la roda de premsa per demà més que una moció i on està especificat explícitament el suport a diferents precandidats entre ells el micròfon que seria el nou lideratge d'Ana Botella. Al principi el que et deia en aquest sentit és perquè jo també la tinc aquí és que l'envia Lluis Fernandez. Aquesta nota de premsa afegeix que ell hi dóna suport i que també hi són Jordi Ferrer i Víctor Font però que el mateix Jordi Ferrer encara ho estan negociant.

[00:29:51]

Víctor Font tampoc ho tenia clar és a dir que no sé fins a quin punt ha tirat pel dret català també posant les coses en el mateix sac. En qualsevol cas si parlem de legitimitat de la junta directiva la forma de la forma l'única eina que té el soci ara mateix perquè no pot anar al camp a mostrar el seu descontent seria una altra manera és una moció de censura i per tant jo simplement el que dic és qui estigui tan enfadat amb el Bartomeu Home doncs que pugui ocult perquè també sempre després hi ha el típic i amb les baralles per qui lidera una cosa si tu tens un objectiu comú amb altres socis per aconseguir la cosa.

[00:30:27]

Home doncs baralla típica t'hi dóna el teu suport. El que està clar és que és una crisi que va més enllà de l'aspecte purament esportiu i això ha quedat demostrat en els últims dies tanco ja la tertúlia agraint com sempre en Joan Poch i a en Paco Cabezas la seva presència una abraçada a tots. Bona nit abraçada bona nit i també va acomiadar se pressa bona nit de Reis Dani Bona nit una pausa i encaren la recta final del cas. El nostre únic camí és una innovació sostenible que porti el doble de lluny.

[00:31:09]

Nova gamma híbrids endollables TISA i celler d'Audi 40 quilòmetres en mode elèctric. Etiqueta zero i un futur més sostenible innovant per no deixar passar se Audi.

[00:31:21]

Concessionari oficial de Terrassa Granollers Manresa i Vic subscriu La Vanguardia per només 500 euros al trimestre i en porta de regal una magnífica i comportaria obra per a dotze comensals valorada en 255 euros. Setanta cinc peces d'acer inoxidable acabat polit brillant amb la teva subscripció i sense compromís de permanència. El 9 3 3 4 8 1 4 8 2 i gaudeix de La Vanguardia cada dia. L'elegància a la taula tots som. Montilla i Aguilar. Per sobre de la mitjanit i mentre alguns equips de cara a la pròxima temporada n'hi ha d'altres que tot just han acabat l'anterior ja arriben és com una nit bona nit.

[00:32:11]

és el cas del Girona que diumenge passat va quedar se a les portes de l'ascens a Primera. Avui el seu director esportiu Quique Cárcel ha passat revista de la situació del club. El Girona haurà d'anar per feina a l'hora de planificar la propera temporada. De moment el club ja ha anunciat una primera incorporació es del lateral esquerre Enric Franquesa que arriba cedit del Vila real després de disputar l'última campanya al Mirandés. El davanter que Vinçon farà el camí invers i jugarà cedit al filial del conjunt groguet.

[00:32:35]

Si el partit definitiu contra l'Elx va suposar un cop duríssim per als aficionats del Girona no podem dir que la roda de premsa de Quique Cárcel hagi donat gaire més motius per somriure. La nova normalitat ha arribat al club gironí. Oblidar se de l'objectiu de l'ascens a Primera. Almenys d'entrada així ho ha anunciat el director esportiu que ha ressaltat la reducció del pressupost de cara a la pròxima temporada. Que ningú tingui expectatives de pensar coses grans sinó primer fer 50 punts que teníem l'any passat de favorit.

[00:33:05]

Crec que en molts moments ens ha perjudicat.

[00:33:08]

Crec que ara passa a la història diu que molts equips després de quedar se a les portes d'un ascens a l'any següent ha baixat de categoria a Segona Divisió B i això Cárcel que ha aprofitat per cert la roda de premsa telemàtica d'avui per confirmar que continuarà en el càrrec de director esportiu ha reconegut que la plantilla de la temporada vinent patirà molts canvis respecte a la que hagi portat l'equip a lluitar per l'ascens fins l'últim instant. Entre aquests jugadors destaca lògicament Christian Stuani i l'uruguaià ha estat altra vegada el màxim golejador dels gironins i els seus registres fan pensar que retenir lo un any més a Segona Divisió serà molt complicat.

[00:33:46]

Està clar que és difícil que se pueda mantener el jugador número 2 que tiene el futbol busca el mostra de les tres temporades que ell i lògicament té la seva jugadora per altres clubs i està clar que el Girona ha aconseguit l'objectiu d'estar en primera divisió. és una aposta un fuerte ara per ara i la cosa estava bastant difícil.

[00:34:21]

òbviament les sortides no són l'únic maldecap per a Quique Cárcel que fins diumenge no va saber si havia de planificar una plantilla per jugar a Primera o a Segona Divisió. El Girona ha estat l'últim club en entrar al mercat i el director esportiu reconeix que no serà fàcil compensar el temps perdut els últims en poder escollir.

[00:34:41]

L'arribada d'aquest mercat i aquesta és la veritat. Aquesta és la realitat que ens trobem avui. Això no vol dir que tinguem que plorar lamentar nos. Això és futbol i aquest any que hem viscut és totalment excepcional i intentarem que conviure entre tants dubtes almenys una certesa la continuïtat del tècnic Francisco Rodríguez després d'una temporada convulsa amb fins a quatre ocupants de la banqueta gironina Carte ha confirmat que l'entrenador que va portar el Girona fins a la final del play off d'ascens dirigirà l'equip aquest any.

[00:35:13]

El fet que sàpiga que el conductor per mi és una garantia molt important són molt preparat. Jo crec que és una persona que pot portar un projecte com volem que serà de tres o quatre anys. Jo crec que pot conduir il·lusió va crear sensació que passaran coses positives i sincerament estic aquest aspecte. Molt content que estigui entre nosaltres.

[00:35:48]

Seran setmanes mogudes per Cárcel i per Francisco recordem que la competició està prevista que torni el 12 de setembre tot i que el Girona començarà més tard dies de molta feina. Quique Cárcel estarem pendents bona nit. Montilla i Aguilar. Per sobre de la mitjanit el primer carpetada va esclatar el Tu diràs ho fem parlant de l'altre gran focus informatiu del moment l'esport nord americà. Comencem parlant de la Pedrera. Bona nit. Aquesta tarda hem tornat a tenir notícia grossa ha anunciat que reprendrà la competició entre demà i dissabte després del boicot que ahir van iniciar els bancs com a protesta per la brutalitat policial i el Racisme recordem això després que es produís el cas ja que si la Lliga ha donat a conèixer aquesta represa a través d'un comunicat en el qual a més explica que en les pròximes hores hi haurà una altra reunió telemàtica entre jugadors propietaris i la mateixa lliga per acabar d'esclarir si la tornada és divendres o dissabte i també si hi ha algun canvi en la manera que els jugadors els podran expressar a partir d'ara.

[00:36:56]

Parlem evidentment d'expressions socials en contra de la injustícia racial una cosa que hem estat veient durant tota la temporada en aquesta bombolla d'Orlando. Recordem els tres partits que s'havien de disputar avui continuen ajornats és cert però aquesta tarda la represa dels playoffs ja ha vist una mica la llum. Fins i tot abans del mateix comunicat oficial quan espien Adrián Eroski ha avançat que els jugadors tenien la intenció ja de tornar a jugar com deia Dani després que ahir els miwok es neguessin a disputar el seu partit de la sèrie contra Orlando Magic com a protesta social una iniciativa que els altres equips van seguir per posar una mica de context a la situació Pedrol als ajornaments d'ahir i els d'avui són el resultat d'una protesta dels jugadors per un nou capítol de brutalitat policial deia ara en aquest cas pel tiroteig al ciutadà afroamericà Jacob Copley.

[00:37:42]

Si ho expliquem ràpid el cas és que diumenge passat un policia blanc que no és una ciutat al costat de qui va disparar per l'esquena set trets de bala i que en el marc d'una operació per una disputa domèstica en què el protagonista d'aquesta història estava involucrat. El vídeo Dani és absolutament esfereïdor. Evidentment aquest cas va encendre la Lliga reivindicativa per excel·lència i més ara a la bombolla d'Orlando. Després de la mort de Georg Floyd ja hi van ser els qui va qui directament van fer història a boicotejar la paraula que ells mateixos van utilitzar aquesta va boicotejar el seu partit contra Orlando.

[00:38:13]

Com va anar doncs l'equip va anar al pavelló però no va sortir a escalfar el partit evidentment suspès la raó la va explicar la mateixa plantilla mitjançant les veus dels jugadors Jordi Gil i Esther. En els últims dies a casa nostra. Wisconsin és l'horrible vida d'aquell complex hem disparat set vegades però un oficial de policia que no té que els tirotejos addicionals dels manifestants malgrat les peticions aclaparadores de canvi no hi ha hagut acció. Així que el nostre enfocament no pot estar en el bàsquet.

[00:38:43]

Orlando el rival dels bascs també s'hi va sumar els altres dos partits també van ser ajornats i els playoffs van quedar per tant suspesos sine die. En aquest sentit dos documents molt interessants de la bombolla en aquest cas des de la mateixa bombolla és Marc Gasol el pivot català dels Raptors ha parlat amb els companys de Movistar Plus i aquesta és la seva reflexió de tot el que s'està vivint als Estats Units.

[00:39:05]

El problema és que no reacciones. Llavors obstant restringides conexiones hores o bé tot el que està passant no s'ha fet des d'aquí que en saco roto no sistèmic durante años preguntar se a uno mismo què passaria si més no foren gravades i no tuviera la prueba visual sería el mensaje recibía como ciudadano.

[00:39:47]

Marc Gasol que sempre se l'ha d'escoltar per cert després de tot això el president com no podia ser d'altra manera va tornar a criticar la postura de la Lliga i ho va fer amb unes noves declaracions. Si més no incendiàries jo vaig patir i no tinc massa detalls sobre les protestes de la idea però sé que les seves audiències han sigut molt dolentes últimament crec que la gent s'ha cansat de la Lliga. és una pena. La BEA s'ha convertit en una organització política i això no és bo ni per als esports ni per al país.

[00:40:18]

Una altra reacció que vaig dir va encendre encara més a molts jugadors com per exemple el LeBron gent que directament va lluitar fa esment a això no crec que calgui traducció demanem canvis. N'estic cansat. Per cert no ho oblidem via i també es va sumar al boicot les jugadores de les Washington místics van protagonitzar una imatge molt contundent portant samarretes amb set trets de bala a l'esquena. Una protesta absolutament històrica evidentment i per pentinar ho tot plegat marxant cap als Estats Units.

[00:40:45]

Una de les persones que més va entendre a casa nostra en aquest cas el tenim a los àngeles línia ja l'Alberto de l'Alberto bona nit.

[00:40:55]

Molt bé. I tu com estàs allà com s'està vivint tot plegat. Perquè clar és la lliga esportiva dels últims anys que més s'ha mullat tant en les qüestions socials però fins i tot en un concepte com la bombolla que tants i tants i tants calés li ha costat a la nevera. Els jugadors s'han plantat. No hem d'oblidar que no era la primera vegada que era fins i tot abans d'anar a Orlando Florida hi havia hagut anirien a llogar perquè va coincidir amb el cap policial i van esclatar protestes per tot el país.

[00:41:38]

Així que era evident que quan un cas important la brutalitat policial tant o que alguna cosa hauria havia de passar a la UE però això tu què en saps més ha trencat algun tipus de contracte que hi havia entre jugadors i no és correcte això.

[00:42:00]

Tècnicament jugava a jugar i van jugar a la lliga. Van fabricar una forma de jugador que evidentment trencaria la pau que tenen amb el jugador.

[00:42:27]

Deixeu me que incorpori també evidentment aquesta conversa. Marc Mundet a la Mundet Bona nit queda clar en la notícia i ens ho explicava ahir a el Tu diràs és d'un impacte global per tot el que significa per l'impacte que té a nivell esportiu també fins i tot per als calés que això li costarà. I aquesta és la dimensió de la protesta i aquí també cal dir parem l'atenció i la temperatura que hi ha al país i a mi em sembla molt intel·ligent que reprengui la Lliga ho escrivia aquesta tarda i és que aquí hi ha dues coses a tenir en compte.

[00:43:03]

Una és la mateixa reacció emocional per part dels jugadors que evidentment Marc Gasol hi ha un racisme sistèmic i ho diu una persona que ha viscut durant gairebé 20 anys al sud dels Estats Units. Dit Memfis tenaç si això és un fet un altre fet és que els jugadors tenen a les seves mans un altaveu potentíssim i el fet de poder graduar el bon nom d'aquest altaveu fins i tot també amb la mateixa conveniència d'una institució tan marcadament demòcrata algú tan marcadament progressista com és com és la vida.

[00:43:41]

En aquest sentit crec que és la manera més intel·ligent de fer ho mantenim l'altaveu encès i d'aquí fins a les finals que no ho oblidem cauran a poques setmanes de les eleccions presidencials als Estats Units. Ens deixa les possibilitats de fer molta més feina en aquesta campanya contra el racisme que Black Lives Matter com parlava ara en marc clar. Algú pot pensar bé però però la lliga es reprèn ja com interpretes tot oberta aquesta aquesta represa. Recorda que va prendre una decisió unilateral.

[00:44:28]

D'alguna manera ara hi havia un que hi havia una planificació tan clara i que aquest jugador van manava una mica el problema i van dir que volíem. Ara evidentment el marc volen mantenir la veu volen obrir el món perquè volem veure qui aquí.

[00:45:04]

Volem mantenir la veu però no hem d'oblidar mai i jugar però també en aquest tema tan important i també aquest lideratge Marc que a vegades sembla que aprendre i que acaba fent caure altres fitxes de dominó en altres competicions no s'hi ha fet marcar l'agenda i això em sembla el gran punt a favor per part de la Lliga. és a dir a rebuf de la decisió unilateral dels bancs s'hi van afegir després de gairebé de manera simultània. Després va saltar a la lliga de beisbol.

[00:45:42]

Després va saltar a la Women's via i després va saltar a la Sóller i fins i tot donava una nòmina s'acabin començant a jugar el seu partit al Masters de Cincinnati. No és l'únic cas en aquest sentit que la Lliga ha marcat l'agenda. Ho va fer ja en qüestions relacionades amb la paritat home dona al món o el cas de Jason Williams com l'inspirador i el primer esportista que es declara obertament homosexual en actiu. Són moltes les les vessants socials que ha tocat ben aviat els últims anys i aquesta és una més en la qual la Lliga i els jugadors en especial emergeixen amb el seu lideratge i deixa'm que et pregunti també Alberto aquí i allà.

[00:46:31]

Quin és el Time qui és el que es respira al carrer. Com s'està vivint. Perquè clar arran dels casos anteriors realment va haver hi un moviment a nivell federal a nivell de tots els Estats Units.

[00:46:46]

Quin és el clima que respira liderar a nivell mediàtic però aquest clima hi ha hagut criminal negre i milionari popular i molt important és conegut perquè l'OIT brutalitat policial i per a tothom particularment a nivell personal manera que aquest país té un problema i de fet en aquest sentit segurament no sé si estarem d'acord.

[00:47:54]

I evidentment em pregunto per desconeixença. L'esport és sinó l'altaveu més alt de tots un dels altaveus més el de tots alhora intentar lluitar amb aquestes desigualtats.

[00:48:05]

Estem als Estats Units i a Catalunya ara mateix. Per tant una manera paral·lela però molt important perquè arriba a tothom hi ha un mig determinat que veure la gent que lògicament aquest mitjà pot arribar a tothom tan important i ens ho ha detallat i ens ha explicat aquest clima que es viu als Estats Units en primera persona des de Los àngeles l'Alberto de rua la companyia especialista en a qui truquem sovint Tu diràs de RAC1 ha obert una fortíssima abraçada moltes gràcies.

[00:48:55]

Mundet no marxi gaire lluny que ara també parlarem de l'inici de la pretemporada del Bàsquet Manresa ara parlem estem. Toni Aguilar. Abans dèiem que havia fet història de fet ho parlava magre. La protesta que ahir va iniciar els bancs ha tingut molta repercussió més enllà de la bombolla. També s'han ajornat Pedrol diversos partits a la lliga nord americana de beisbol de futbol i fins i tot s'ha aturat el Màsters 1.000 de Cincinnati i per tant el món de l'esport als Estats Units està en peu de guerra i segurament el més sorollós a casa nostra ha sigut que la número 10 del món la japonesa nòmina sap que la tennista en aquest cas recordem dues vegades guanyadora de Grand Slam va ajornar també la disputa de la seva semifinal que s'havia de jugar avui.

[00:49:45]

Finalment la jugarà demà igual que la resta del Masters 1.000 de Cincinnati però Shaka ja va aconseguir que almenys un dels tornejos més importants del calendari s'ajornés tot un dia després que la japonesa emetés un comunicat esgrimint que no està farta de la brutalitat policial abans de l'ETA. Sóc una dona negra i com a dona negra crec que hi ha coses molt més importants i que mereixen molta més atenció que no pas veure a mi jugar a tennis veient el continu genocidi de persones afroamericanes a mans de la policia.

[00:50:14]

Em posa malalta estic exhausta i molt cansada d'haver de parlar sobre aquesta qüestió una vegada rere l'altra la major beisbol la lliga de beisbol nord americana. Ahir es van suspendre tres partits avui de moment a aquesta hora.