Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

L'última reflexió perquè era el que ella explicava jo ho veig molt clar i molt evident que convocar eleccions immediatament o dimitir sigui el més aviat possible. Bon dia absolutament a ningú del Barça i per l'altre dia 8 pensàvem que amb aquell resultat havíem tocat fons i malauradament sembla que hem arribat avui.

[00:00:39]

és que volia compartir amb vostè aquest sentiment. No sé si a vostè també li ha passat al seu entorn a la seva candidatura. Encara ara sabem que hi ha un burofax i sabem que Messi vol marxar. Es fa difícil de creure que realment la temporada que ve al Barça començarà a aspirar als títols.

[00:00:58]

Sense Leo Messi al terreny de joc sembla inversemblant sembla impossible estem passant un any on sembla que tot sigui irreal i per això avui quan hem sabut la notícia amb el que creiem que l'únic que pot tornar la estabilitat institucional per una banda i la possibilitat de reconstruir el club. I tant de bo perquè lògicament només hi ha alguna probabilitat per petita que sigui encara més complicada la dimissió immediata del president i per tant volem posar d'una vegada els interessos del Barça per davant de tot el que cal que dimiteixin.

[00:02:00]

En cas que no dimiteixin per a vostè el mal menor és que s'intenti arribar a un acord que deixi molts diners a la caixa del Barça.

[00:02:11]

Jo crec que el mal menor és tractar com qualsevol jugador qualsevol bon jugador. Nou jugadors que han passat per institució que Leo Messi està a la categoria de mite del jugador que tenen una estàtua al Camp Nou. Tenim Kubala i el millor de la història i per tant hem de ser generosos. El que em va donar Leo Messi durant tot aquest gran cap de setmana rere cap de setmana el partit rere partit és que hem de ser generosos amb aquells que ens han donat tant a la institució.

[00:03:02]

Per tant li interpreto bé senyor Font en cas que la voluntat de Messi sigui marxar o marxar vostè creu que el Barça li ha de dir gràcies per tot i li molta sort.

[00:03:14]

Jo crec que hem de facilitar la seva sortida. Hauríem de veure de quina manera. No puc. No em puc ni imaginar que deixi el club vint anys després del darrer partit fent un comiat que segur que li podria fer. Hem d'assegurar que això no ho deixem d'aquesta manera. Hem d'arribar a un acord. Bé doncs veurem què és el que passa. Gràcies senyor Font fins molt aviat Maria.

[00:03:54]

Vagi que vagi passant quatre minuts a dos quarts de dotze. Jo veig que aquí Víctor Font que sabem que aspira a ser el proper president del Barça a les eleccions del març ha posat sobre la taula una via que és com a mínim interessant que és si vol marxar que marxi i no li posem la raó perquè hi ha aquest asterisc que ja ha repetit i he escoltat. Toni Freixa dirà no però és que no és positiu perquè si no la nova junta que si s'avancen les eleccions hauria d'assumir els números de l'actual i en canvi una de les persones que porten més temps preparant se per poder arribar a la presidència del Barça.

[00:04:38]

Jo no tinc cap problema si ara mateix el president fa un pas al costat i hem d'avançar les eleccions i jo he d'entrar des de ja. Per tant si jo crec que aquí és un punt interessant a tenir en compte però és molt estrany vull dir que el millor futbolista de la història del Barça acabi marxant després d'un 2 a 8. Era tan fàcil mantenir content Leo Messi és un jugador que públicament ha dit més d'una vegada. Jo em vull retirar al Barça és el club de la meva vida als meus fills i la meva dona són feliços aquí jo sóc feliç aquí l'únic que havia de fer se era fer li un bon projecte tenir lo mínimament content futbolísticament parlant i això s'ha fet fatal en els últims anys absolutament fatal.

[00:05:18]

Sense vicepresident esportiu sense director esportiu amb un secretari tècnic a qui Messi ha estripat en públic com és Eric Abidal aquesta temporada amb Bartomeu prenent decisions esportives sent el vicepresident vicepresident econòmic i Vicepresident Esportiu fitxant bastant al vestidor. L'home orquestra així no pot anar bé mai un club ja entenc que Messi s'hagi anat desgastant poc a poc a poc a poc i a poc a poc un jugador que abans ho deia 731 partits n'ha guanyat 513 de 731 és el 70 per cent de victòries des del 2004 fins ara hem vist guanyar a Messi i al Barça el 70 per cent dels partits que hem tingut en línia.

[00:05:52]

L'Emili Rosó rosó de la Bona nit bona nit senyor Rosell fins fa quatre dies formava part d'aquesta junta directiva va marxar per tot aquell sarau que van destapar els companys de la Cadena SER i que hem anomenat a l'entorn del Barça. No va ser això. Vam dir no sé com està i com ha rebut la notícia. Vaja semblava impensable.

[00:06:18]

Home estic molt tranquil i crec que la pàgina més brillant del nostre club i per mi la marca. Jo tinc la sensació que hi ha hagut una clara carrera de projecte esportiu dilapidat molt i molt rodatge del nivell competitiu adequat per ell mateix. Villar i jo crec que la causa principal única que pot tenir la marca Valero molt clarament per la manca de projecte esportiu i possiblement amb Luis Suárez forma part del club. Adequada ja van trobar al web del TOT. Jo diria que m'agradaria molt.

[00:07:31]

M'agradaria moltíssim que el president Bartomeu i Leo. Per què no pot marcar una història bonica. Va començar l'any de forma abrupta pot acabar amb un burofax. Intentar reconduir aquesta situació perquè la idea que pugui vostè Karanka vostè ha estat company de molts directius i del president que han de gestionar tot això.

[00:08:02]

Vostè creu que és el moment que plegui. Tot això que ens està explicant ara no ho veia vostè quan era directiu que s'estava degradant la relació de Messi amb els governants del club.

[00:08:16]

Jo Jo francament quan veig Company una carta que la directiva havia fet per canviar determinades situacions molt il·lustratiu la manca d'aquest projecte esportiu amb un canvi anual de secretari tècnic i tècnic. Amb tot el carinyo que com Robert Fernàndez i Abidal han donat. Tècnic quan ja era secretari tècnic a nivell europeu i el mateix Villa però al final realment cara dir Bartomeu i jo i jo crec que el Leo i parlar amb ell intentant convèncer lo i demanar li que li va agradar el que vol gol.

[00:09:11]

Torno a dir per a mi impensable que Leo pugui marxar del Barça. Avui tocava Pina i jo li deia i tenim els millors del món. Una notícia molt dolorosa. No podem creure el que tenim en. Tenim el joc el jugador la Lliga i la nostra història i una victòria molt maca que amb ell arribarà en trenta anys. Aquí tot el tema del tractament mèdic és molt maca com per poder acabar d'una forma abrupta.

[00:09:59]

Em nego que vagi molt bé el Roger.

[00:10:07]

Tenim alguna novetat algun moviment a l'entorn del Barça. Si parlem de precandidats perquè ja ha mostrat també la seva intenció de presentar se a les properes eleccions Jordi Ferrer acaba de penjar ara mateix un tuit on diu demà a les nou del matí presentaré un vot de censura contra Bartomeu i la seva junta directiva pel bé del Barça. No podem permetre que segueixin ni un minut més. Demà mateix serà el mateix a les nou del matí. Presenta un vot de censura contra Josep Maria Bartomeu.

[00:10:35]

De seguida intentarem donar vos alguna novetat més sobre aquesta possibilitat que és que el Manchester City ja estigui molt pendent de Leo Messi que li pugui oferir un projecte tant econòmic com futbolístic sobretot que li faci el pes a l'astre argentí. Segurament el fet que Pep Guardiola entrenador del City pot fer que Messi potser Jugaré bé a futbol és una bona opció i la cerca Agüero amb qui tenen molt bona relació. També que li digui mira cap aquí tot passarà per cert però també parlant el que dèiem abans de relacions que havia quedat també una mica quan Guardiola se'n va.

[00:11:15]

és que ja no suportava aquella relació era horrorosa amb Pep Guardiola no es va arribar a aquests extrems sigui veritat que les relacions es desgasten ja potser es va desgastar i ara amb la separació s'ha tornat a acostar al que podia estar estàvem parlant de com eren les relacions de la junta mal vestida com era la de Guardiola. Leo Messi doncs si decideix marxar. El primer que fou la primera opció és mirar cap a Pep Guardiola. I també hem vist quina era la relació que mantenia darrerament amb la junta per cert també amb més fons quan estava preguntant i què són d'aquestes que pot considerar fiables també apuntaven cap al City i preguntat també sobre aquesta qüestió del contracte de la clàusula.

[00:11:59]

El bufet Cuatrecasas qui envia el burofax al Barça i jo entenem l'absoluta certesa que poden defensar que Leo Messi pot sortir lliure de massa això està estudiant abans d'enviar un burofax. Hi ha alguna escletxa legal a la qual es puguin acollir. N'estic convençut. També Messi ha madurat quan fa entrevistes dins el camp i suposo que també en qüestions legals com aquestes deu tenir un bon equip d'advocats i un apunt que ara m'ha fet venir al cap al Saperas. En tres anys el trident han dilapidat en tres anys del 2017 al 2020 el trident que va guanyar el segon triplet de la història del Barça amb Luis Enrique.

[00:12:34]

Aquesta presidència acumularà una sèrie de rècords que algun dia també haurem d'agrupar perquè realment el president del Barça Josep Maria Bartomeu passarà sense cap mena de dubte a la història. Malauradament no en positiu sinó en negatiu. Acabo aquesta ronda de candidats a la presidència del Barça de gent que en el seu moment ha estat votada per socis del Barça per aspirar a la presidència amb Agustí Benedito senyor Benedito o bona nit. Com ha reaccionat a la notícia del dia de l'any i probablement de la dècada del Barça.

[00:13:11]

Però jo recordo que el diari l'acord i el va voler titular. Al final Bartomeu era jo crec que va variar una mica de memòria històrica diguem ne econòmica de la política esportiva. Em recorda la venda de Neymar o com li va. Allò va provocar un benefici aquella operació de 192 milions d'euros i aquella que va tancar amb 18 milions de beneficis. Dit d'una altra manera la venda de Neymar a mi em sembla que estem en una situació molt semblant. Jo em veia amb un agreujant l'últim any de mandat que aquest va tancat formalment per la nova junta directiva per tant era molt d'interès d'assegurar que qualsevol reformulació del nou li doni pèrdues.

[00:14:21]

El nou Girona tindrà una entitat com ho van tirant del concret. No ho dic per cobra aproximadament un estalvi de més de tres milions d'euros. Vull dir de Messi no tenir raó. Quin és el problema que tenen amb una clàusula de 7 milions d'euros. De mala manera pot acabar dient que vendrà el City per exemple 150 milions. Digui públicament que vol marxar i ho ha fet aquesta tarda a través d'un bon amic. La vida impossible que emeti. Acaba dient el club que el club vol retirar on té la família totalment arrelada.

[00:15:04]

Han aconseguit que admeti públicament digui que vol baixar al Barça. A partir d'aquí que pronóstico o bé que d'aquí a pocs dies o hores. Davant d'aquest desig del jugador la icona pot portar li la sortida. Potser acabaran fent un acte de generositat i finalment aconseguirà entendre ho per 50 milions d'euros i amb això arreglarà canviarem. Potser alguna responsabilitat o alguna cosa amb el patrimoni. Jo ho vaig veure d'aquesta manera.

[00:15:38]

Per tant des del seu punt de vista el senyor Benedito ja li està bé a la junta directiva que hagi aparegut aquest burofax perquè així els números sortiran no quedaven al darrere d'aquest burofax cercaven.

[00:15:53]

Ell volia que Messi ja t'he dit abans que s'ha tractat de fer li la vida impossible pacíficament. L'últim episodi del quart és que tots sabíem tocar li el quart gairebé provocar lo no hi anaven darrere perquè és clar. I no és l'única manera que tenen el jugador acabi dient ell admet i acabi dient que vol el Barça. Joan Maria li hem fet la vida impossible. Prou han conquerit han enfortit i ho ha fet jo el que vull dir en el col·legi que pugui escoltar.

[00:16:25]

Canet no marxa per entendre que Bartomeu en aquest moment no representa el barcelonisme culer. Volem que quedi net i clar no li pagui d'Alberto Barton no representa el Barça. El Barça vol cap crèdit. Afortunadament en molt pocs mesos tindrem eleccions i hi haurà una junta nova. Jo estic d'acord que la gent vagi a veure Bartomeu i li demanin que plegui. Perfecte. No cal que digui el que vulgui que li diguin el Messi que volem cap crèdit perquè finalment hem d'aconseguir un retorn net i no marcat Marià Lorca.

[00:17:10]

Ha dit que vol marxar. L'hem de convèncer entre tots. La veu de Bartomeu veu al Barça la veu del Barça li demana li publica. Li demana a Leo Messi que digui que havia cap història escrivint No fem cap Cortina amb ell no permetent que finalment acabin venint 150 milions i tal número no hem de permetre ho. Jo crec que aquí hi ha la qüestió. I encara som a temps. Encara som a temps de carnet. No ho va aprofitar tot Benedito.

[00:17:45]

Es passen tres minuts de tres quarts de dotze.

[00:17:52]

Qui el. Míster Cómo ve la próxima temporada la próxima temporada. La veo claríssima con un juego de calidad excelente definición en cada partido. Otra cosa eran los els diners todo el fútbol gratis toda la temporada en calidad de mayor calidad de imagen para disfrutar de todos nuestros partidos. Este año con todos ben d'hora entra en hora punta és gratis el 14 14 i consultar condiciones. Hi vols estar units pel treball en equip. Què va passar va passar. Units per la dedicació.

[00:18:36]

Molt bé continuar continua. A un mes o mes assistència sanitària per mèdica oficial del Futbol Club Barcelona. Units per l'excel·lència. Bona nit en el sorteig del Cupó Diari celebrat avui el número premiat ha estat. Cinquanta mil quatre cents seixanta vuit 5 0 4 6 8 i també el número de sèrie de la paga.

[00:19:02]

Premiat amb 3.000 euros al mes durant 25 anys ha estat. 51 0 5 1. Com cada dia hi haurà un venedor molt a prop teu repartint il·lusió. Bona nit i recorda que en els sortejos de l'ONCE la il·lusió es compleix. Especial del tema del tovalló el burofax. Deu minuts i mitja arribarem a la mitjanit continuant amb aquest programa especial. Leo Messi ha enviat un burofax a Can Barça per dir que vol marxar que ja en té prou i que la temporada que ve vol defensar una altra samarreta podria ser la del Manchester City.

[00:19:52]

és clar que tinc en línia un referent periodístic. Nits com aquestes sempre és bo que passa a parlar en temes de RAC1 senyor Ramon Besa o la bona nit de Joan Maria Pou Ramon.

[00:20:09]

Primer de tot jo crec que hi ha un aspecte emocional en tot això canvia en dies com aquest m'agrada destacar més enllà de la teva valoració analítica i periodística. M'agradaria saber des d'un punt de vista emocional una persona que coneix perfectament l'entorn i la casa com tu. Com ha rebut aquesta notícia.

[00:20:26]

Quin impacte ha tingut molt colpidor. Perquè m'havia imaginat que ho intentava imaginar com seria el Barça i no m'imaginava mai com seria l'última veu de manera d'una forma totalment incontrolable perquè permet estar preparat. Quan vaig veure de la manera que han passat a venir sabíem que a la part de manera activa això es va plasmar en el contracte el 2017 quan va pujar aquella clàusula per poder anar una clàusula que en aquell moment no li va aplicar perquè va dir que no volia dir res i que preferia el Barça ha demostrat que aleshores allò va ser un avi que anava pujant cada temporada perquè la directiva la directiva no ha corregit i al final ha dit i aquí hem arribat amb una permet ha comentat el cicle.

[00:21:38]

El punt i final. Ni Bartomeu ni jo ni ningú ha acabat perquè ho ha dit. També crec que la manera que ho hagi dit és la millor manera. Entenc que hauria d'haver a el Barcelona de la directiva del Barça cosa que crec que utilitzarà la directiva que hi ha hagut una gran guerra part de Messi ja no parlaré amb la directiva perquè la donava per burofax. Però entenc que d'alguna manera i molt greu per entendre que havia d'haver hi per mandat i fins i tot la possibilitat d'haver anat al club com ja ho contemplava i que demanava que ara perquè ningú li fa mal a ningú.

[00:22:25]

Piqué que va justificar recordem que no va pactar amb Cristiano Ronaldo va arribar a un acord on anàvem a negociar una sortida pactada amb una quantitat econòmica feta mai acabat però en canvi ha demostrat que la guerra civil que la directiva i la plantilla no era un invent de la realitat ara anava per aquí Ramon.

[00:22:50]

Si fins a quin punt s'ha degradat la relació allà dins entre la directiva i el vestidor i concretament Leo Messi que tot plegat s'acaba amb documents amb advocats amb un possible judici podem tenir un contenciós durant tota la temporada si el Barça s'ho proposa recorda el de Neymar.

[00:23:12]

M'agradaria recordar un eslògan que el senyor Josep Maria Bartomeu amb el president va guanyar les eleccions i el triplet no hi ha ni triplet ni ningú el criden jo perquè encara i tots o molts que el 2015 surten al pacte. Alves Mascherano i Neymar Xavi i Messi perquè votin no perquè el club no quedi fora titula sapigut endevinar això i veure que podria acabar amb Messi. La manera de fer mal al cap havia omplert el pap i ha dit que era la fórmula i discutirem.

[00:24:06]

Crec que en el programa electoral molt important entenc que Messi no ha actuat molt bé. Té un pla molt fort i preparat per que la gent creia. Ara veurem d'alguna manera com acaba de finalitzar però acceptarà una compensació econòmica perquè no crec que a nivell però entenc que en aquest cas. Localitat Ramon. Per què. Perquè quedi clar per part on vas. Què vols. Vols dir que Messi té molt clar el que està fent.

[00:24:45]

No crec que hagi fet un brindis al sol com diuen ara en català no hauria trobat a l'Iraq. No ho crec. Ell va plorar el moment clau. Simplement perquè no ho havien fet i ara crec que evidentment ha d'aprovar una conjuntura o trobar un club. Però vull pensar que serà allò rebel com un marginat Romario. Jo crec que em van molt bé. Crec que veuen poca aigua en cabina econòmica determinada però cal resoldre qui vol arribar a un acord.

[00:25:33]

En aquest cas com que no hi ha acord i la quantitat possible que ens trobem amb una compensació mínima i que no vaig poder compensar econòmicament la pèrdua d'un jugador que carregava amb el club Ramón com sempre una abraçada igualment gràcies per convidar me quatre minuts i arribarem a la mitja nit.

[00:25:59]

Des que s'ha fet pública el burofax i que Messi li havia dit al Barça que marxava hi ha hagut un subseu per les rodalies del Camp Nou amb gent que ha anat a manifestar se i escridassar el president i a la junta a expressar el seu malestar. Ha estat pendent de tot plegat el nostre company David Bosch David Bona nit bona nit.

[00:26:21]

Explica'ns una mica quina és la situació ara i què ha passat durant aquestes hores a ara mateix tranquil·litat la manifestació espontània que ha començat al voltant de dos quarts de nou de la nit on el PP ha pecat ha estat la sortida del club òscar Grau al voltant de les deu de la nit. Ha estat l'únic tret important que ha passat per barba a banda del crit que hi han hagut durant tota la tarda nit amb Bartomeu i jo hi era en algun moment i que ha tallat el trànsit d'aquest carrer i Mallol a la Quirón.

[00:26:58]

Ara mateix a prop de tram restablert i la gent que va marcar una mica en mica gràcies David fins ara és tan gran l'impacte que ara mirava les tendències els hashtags o els temes més comentats a Twitter a Espanya són per aquest ordre Messi. Més de mig milió de tuits. Barça Bartomeu Barcelona i Nobita. Aquests són els cinc primers temes més comentats a les xarxes a Espanya. Tinc el lineal Ballús sola. Bona nit bona nit. Els oients a RAC1 el coneixeu perfectament perquè és col·laborador habitual del Tu diràs i perquè és probablement un dels millors periodistes que tenim exiliats voluntàriament del país.

[00:27:45]

Això s'ha de matisar avui dia perquè perquè la toca especialment en tot allò que fa referència a la premsa ric i el Manchester City de fet ha escrit un llibre amb el Martín sobre el Manchester City. Exactament és una delícia i ho recomano molt si no l'heu llegit i ja feu taps de res pols. El Manchester el Manchester City evidentment és un equip que té bon gust pel futbol. Ja ha dit calla que si Leo Messi vol marxar potser li podríem fer un lloc aquí al vestidor.

[00:28:27]

La primera pregunta que faig és des d'un punt de vista econòmic. Pel que tu coneixes la institució es pot permetre pagar una quantitat important de diners pel traspàs a Leo Messi i pagar li una fitxa semblant a la del Barça.

[00:28:42]

El que no es pot permetre al Manchester City i toleren fonts properes al club és que puguin pagar els 700 milions que té la clàusula. Jo crec que no ho pot pagar ningú el món del futbol a dia d'avui també s'ha de dir que si s'obre un nou escenari que és el de no haver hi clàusula jo crec que aquí començaria un partit nou per al Manchester City perquè com sabem és un club que no té problemes de diners que en aquest mercat de fitxatges amb els canvis en el pla financer hi ha més flexibilitat i que ja estava pensant en una inversió molt important per a aquest mercat i amb pedreria més que poder fer algun tripijoc.

[00:29:22]

Per acabar de quadrar comptes i per fer una oferta econòmica per Messi que repeteixo no sigui aquests 16 milions de la clàusula. Tot i això pel que em transmeten que estan a prop del City. S'ho agafen amb calma diuen no hi ha cap tipus de oferta clara que s'agafen amb calma i que va per llarg perquè evidentment és una operació de les que no es fa d'hòsties. A partir d'aquí veurem què passa el cas comentat una mica per la filosofia de la Manchester City per com juga.

[00:29:54]

Jo estic segur que per a Pep Guardiola seria una benedicció tenir un jugador de el talent de Leo Messi el seu equip. Però veurem què passa. Veurem què passa perquè això al final és una operació que no és de dos dies com et Marea.

[00:30:09]

M'agradaria fer una consulta al poble per confirmar que Pep Guardiola li queda una temporada de contracte. No sé si hi ha alguna possibilitat d'ampliar setmanes. S'ha de parlar de aviam què passa amb aquest any de contracte perquè evidentment sí és un tema que no es resol en cada roda de premsa que Pep Guardiola afronti en el que quedi de la temporada serà un tema molt recurrent que suposo que no voldrà que segueixi així durant tot l'any. Però ara mateix sobre el paper el 2021 se li acaba el contracte a Pep Guardiola.

[00:30:43]

D'acord haurem d'estar pendents d'una possible renovació. Perquè podria tenir una certa relació. és a dir m'imagino a Messi dient va firmar un parell o tres temporades amb el City però que es quedi l'entrenador no sigui així.

[00:31:01]

és una opció. Tot i que jo crec que el que és més motivant per a Guardiola en aquest sentit és tenir un club al darrere que li proporcioni el destí molts necessaris per seguir. Tenim doncs un equip com el que se senti còmode i en aquest sentit evidentment més si és una oportunitat que jo crec que per un club com el City doncs és molt atractiva. Veurem com va però sí que pot ser un motiu per si afronta aquesta operació tot i que ja sabem també que per al cap de Pep Guardiola molts cops és incontrolable o impossible de preveure què pot passar.

[00:31:37]

En aquest sentit una curiositat jo no vull posar me molt molt morbós però qui du el 10 al City ja ho està mirant també perquè no el Kun Agüero vol. No hauria problema però una cosa és que la nit o si fa mal a ser el Roger que a vegades també té tendència. A vegades els projectes de tendència de recrear se una mica en el fang a vegades em deien M'estic imaginant la samarreta del City amb el teu Messi. No. No era argentina i la samarreta del Barça i més.

[00:32:15]

Jo anava aquí hem començat la nit incrèduls perquè jo encara no m'ho crec que pugui passar això ja m'estava mirant qui porta el 10 amb Guardiola com jugaria ja m'estava imaginant Messi al City. Em sembla ara Isla clara. Això és el futbol ja és història del futbol. De fet el pol. Jo crec que també ha mogut fils per dir ho jo vull que continuï sent un pol informatiu a Catalunya mai millor dit un pòlip i Imagina't amb Messi ara de cop i volta el Manchester City.

[00:32:45]

El retrobament de Guardiola i Messi imagina't seria com bestial seria una bomba. Parlava al pol també al·licients per Guardiola. Evidentment crec que no li havia passat pel cap gestionar possiblement el final de carrera de Leo Messi lluny del Camp Nou per acabar informativament també ha estat una bomba a Anglaterra sí sí sí. Jo diria que algú que ho ha estat sobretot molt sorprenent perquè sí que se n'havia parlat tant de la situació de Messi i de les reunions amb Ronald Koeman en aquest últims dies però hi havia una mica com la sensació de que era com la mateixa història com cada any.

[00:33:22]

No perquè sí que Messi havia sonat però al Manchester City amb més temporades però mai s'acabava de concretar i el Manchester City en el passat havia fet intents per intentar lo fitxar. Hi havia com aquesta sensació de fons però amb aquestes declaracions va explotar tot i evidentment doncs que contemplen que l'arribada de Messi a la seva lliga és una opció més que possible recordem també altre italià la guerra de fa quatre masies camí de Manchester Camp Nou tira pel dret a moure fitxa i que el Manchester City Football Club ja nou però no és que sigui un tiu que tingui fons o simplement ha tirat per aquí perquè no devia tenir com el vell però mort entre visita i pinta no hi ha alguna cervesa al costat.

[00:34:06]

No ho he volgut dir perquè no estava allà però hi posaria la mà al foc. I ha dit i per què no ho fem això és clar.

[00:34:14]

El malalt és el dia que sempre som bastant del dia i aquí també hi ha una falta al City està dividit entre el fan i el fan una mica. Els dos són fans del City. Sí ja però el que sempre està allà a primera fila quin dels dos és el que és el que ha fet el tuit. No baixa es faci el que faci falta per saber què li va fer una entrevista a Pep Guardiola quan el van fitxar. Era el mòbil més centrat en les relacions amb el club durant el Mundial.

[00:34:50]

és que jo em conformo amb aquests oasis. Jo crec que no podem millorar gràcies a un altre llibre que vagi. Passen cinc minuts de la mitja nit. Crec que és important recordar una mica la gent que es va incorporant perquè avui és un dia d'aquells que suposo que el teu telèfon crema com crema tota la redacció a aquesta hora de la nit no hi ha cap intenció que Bartomeu plegui. Vull dir que alguns companys que diuen que podria ser a més a més m'ha explicat que està tocat anímicament per tota la situació que està veient i que s'està vivint però que no hi ha cap intenció.

[00:35:35]

I crec que és important remarcar la fotografia que ens explicava el shape d'aquesta reunió de la comissió del cúbit que és on s'ha rebut aquest burofax. Hi havia aquesta reunió a qui ha arribat el burofax i els directius amb el president els pocs directius que havien i el president allà han fet lectura d'aquell burofax on estaven realment incrèduls de llegir el que estava llegint. Però que aquesta hora de la nit continua. Tot amb aquesta estabilitat entre cometes del president i també referent a Messi.

[00:36:12]

Crec que com han anat explicant i ara explicava Ramon Besa. Tot això està molt estudiat de fa molts dies. Vull en el moment que Messi es reuneix amb Colman li diu el que li diu Coman i li diu el que li diu Messi i Saperas ens posa al dia aquí a RAC1. La gent que pensa no perquè ara mateix el fet que ahir al Visitors carregués això ja és l'espurna que ha fet esclatar tot. Jo crec que tot això ja fa dies que ronda i de fet aquests contactes amb el City ens diuen que fa dies que van.

[00:36:51]

Per tant no és una escalfada i no és a dir avui s'ha activat tot. Des d'aquest punt de vista jo crec que el següent capítol té a veure amb això que comentes tu que comentava al Ramón que hem posat sobre la taula amb el Xavier Albert Canal que és des d'un punt de vista contractual qui té les de guanyar. és a dir si donem per fet que Messi evidentment no ha fet aquest moviment a la babalà sinó que al darrere té un bufet d'advocats sòlid i que per tant està ben assessorat etcètera i que si ho fa així és perquè creu que se'n poden sortir.

[00:37:25]

Veurem quin és el comportament del Barça. A mi em sembla que ara mateix la manera diguéssim de solucionar ho amb els danys col·laterals mínims és això que comentàvem un pacte ni 700 milions ni zero. No intentem trobar una quantitat que pugui pagar el club on tu vols marxar i que el Barça com a mínim li quedin uns quants diners que també et diré que aquesta junta amb 200 milions d'euros o 250 em fa més por que una pedregada però si això ja seria una altra.

[00:37:56]

Una altra pel·lícula però ara mateix no el punt de trobada de consens o és aquest o anem a una de les dues parts. Guanyi qui guanyi del tot sembla la partida. Fa anys que la voluntat dels jugadors pesa per sobre dels contractes. és evident que tenir un jugador desgana i sense motivació a la plantilla no és positiu ni per al grup ni per al mateix jugador i per tant si un jugador vol marxar té les de guanyar. Ara s'ha de fer si realment Messi ha dit prou i l'han esgotat tant en aquests últims anys amb aquesta junta amb tot les decisions que han pres que ha dit prou i ho decidissin.

[00:38:35]

A mi també m'ho sembla per tots els moviments que ha fet amb aquest burofax el que s'ha de fer és com un cristiano o el Madrid Cristiano va dir prou a Florentino però li va aportar 120 milions d'euros a la Juventus. Doncs si aquesta és l'única solució que queda. Jo entenc que com a mínim Messi marxa gratis em semblaria un despropòsit i també passen nou minuts de la mitjanit. Ens aturem un moment aquí perquè evidentment hi ha molta vida més enllà del burofax de Leo Messi.

[00:39:07]

A Alemanya la bona nit o la bona nit fem un repàs a l'actualitat i recordarem que avui Pedro Sánchez ha ofert a les comunitats autònomes la possibilitat de poder decretar cada govern l'estat d'alarma al seu territori si ho considera necessari. Una petició que s'hauria d'anar a defensar abans al Congrés per aconseguir els suports necessaris per tirar ho endavant. De moment però sembla que el Govern de la Generalitat descarta la proposta tot i que Quim Torra ha dit que es mirarà amb deteniment l'oferiment del govern espanyol.

[00:39:33]

Fonts de la Presidència també han deixat caure que. Ara si el virus ja entengui de territoris la consellera de Salut Alba Vergés creu que el Govern se'n pot sortir sense aquest recurs. S'ha d'entendre són els ciutadans i ciutadanes d'aquest país. En aquesta gestió que ens correspon com presencialment majoritàriament a nosaltres ens trobem en alguns casos grans unes propostes. Nosaltres proposem un 30 per cent i ens envia un jutjat a 50 inconveniència. Si això és inconveniència ens hem de fer avui demanar un estat d'alarma.

[00:40:07]

Canviant de tema avui s'ha presentat el Pla d'Educació que ha preparat la Generalitat per al nou curs escolar. Un curs que ja s'ha dit que es farà sí o sí presencial a Infantil i Primària. Sobre les ràtios és a dir el nombre d'alumnes per classe es deixa en mans dels centres fer les el més petites possibles en línia general però tant en centres públics com concertats i privats hauran de ser de menys de 20 alumnes per aula. Ara bé un cop els directors traslladin els departaments als plans s'estudiaran alternatives si és inviable aplicar ho.

[00:40:34]

Així ho explicava el conseller Bargalló i ara estem en condicions aquesta setmana d'acabar aquesta feina per saber en quins llocs. Tenim unes ràtios excessives que hem d'actuar com un tipus de contractació com vostè i amb algun tipus de reorganització. Evidentment. Per cert que aquesta roda de premsa per presentar com serà el nou curs escolar ens ha deixat també una dada rellevant o si més no curiosa el fet que aquest curs el 2019 2020 hagi acabat de manera telemàtica fet que més de 130.000 nens a Catalunya s'hagin quedat sense posar se aquest any la vacuna de la grip A a l'escola de fet la Generalitat li han quedat unes 260.000 dosis de la vacuna de la grip sense subministrar.

[00:41:16]

I acabarem explicant que un centenar de persones s'han concentrat aquest vespre a Salt Gironès per rebutjar l'agressió a LGTBIfòbia que va patir una dona transsexual ara fa dues setmanes quan caminava pel carrer i dos joves la van escopir i increpar amb insults de caràcter homòfob. A més van intentar robar li la bossa de mà i van acabar clavant li cops de puny a la cara i al cos. En resistir se a l'acte d'aquest vespre a Salt organitzat per diferents entitats ha acabat amb la lectura d'un manifest de solidaritat amb la agredida i per reclamar lleis que reconeguin el dret a l'autodeterminació de la identitat sexual.

[00:41:46]

Tot plegat ho han fet sota el lema No ens faran callar. Sergi és lineal. Sergi Pàmies Girona nits. Què et sembla tot plegat.

[00:42:07]

La conseqüència d'un llarg i il·luminat culmina amb el futbol i ha acabat aquest torneig el 8 8 8 d'agost era previsible que algun acord amb Europa sempre no hauria de tenir. I jo crec diabòlica jo complia un marc.

[00:43:11]

Però i sense tocar tens una mica de perspectiva històrica de la institució i tot plegat On situem aquesta crisi en la història del Barça. Estem parlant d'un atac groc molt rellevant i a més la manera com Messi comunica al club que vol marxar.

[00:43:31]

Jo crec que també és bastant significativa però la manera com comunica Jo ho interpreto com un mer tràmit burocràtic. Em recorda quan a mi em volen llegir on acaba el contacte amb el món i la política. Però quan arribo a voler enviar un burofax el canvi pot canviar. Però no crec que hi hauria una arma i a partir d'aquí em preguntava jo crec molt en aquest tema. Victòria molt per damunt del Parc Taulí provinent del Parc Victòria d'una gran rellevància. L'any que tanca i per tant hi ha hagut moments d'obrir un debat i abans i durant la Guerra Civil i evidentment en l'últim any rellevant per la dimensió mediàtica el club mai.

[00:45:04]

Però jo vull un minut que va produir una bombolla una bombolla altament vulnerable on vol viure al marge de la realitat i que no hi haurà i hi haurà calendari durant tota la jornada. Molt delicat i diabòlic. I jo personalment sentimental sentimental i no em dóna la gana per la ineptitud la directiva o la metodologia d'advocat. No ho oblidaré mai. Lloc A mi m'agrada i m'ha donat el camí ni compromís. I encara que no vull veure volia polític prou. Quan torni al Camp Nou que digui o no el vam aplaudir no havia de donar la dimensió i reconeix el dret i la manera com aquest club no ha pogut entendre o que simplement produït un divorci tant per ella.

[00:46:54]

M'agrada aquesta reflexió que fa sobre les emocions sobre els sentiments. Acabi com acabi aquesta pel·lícula és evident que el barcelonisme ha de poder se acomiadar bé.

[00:47:08]

Leo Messi i Ariel l'ideal de gran valor tenim tenim clar no tenim oblidada durant mig any tenim el Pep que el vam acomiadar però tenim molt en joc com a jugador. I per tant tenim una i l'altra i tot això victòries i a mi no em sembla important ni important tenir el Barça que el Barça trobi una manera tan diabòlic com sembla.

[00:48:04]

I sobretot tenint en compte moltíssimes gràcies per ser bona nit passen tres minuts d'un quart d'una. També tinc en línia el David Carabén col·laborador de RAC1 de La Vanguardia. A banda d'això evidentment músic cantant de Mishima David Ola.

[00:48:28]

Primer de tot estirant el fil que ha posat sobre la taula el Sergi Pàmies el vessant sentimental emocional de tot plegat. Com ha reaccionat i com ha sentit quan ha sabut la notícia.

[00:48:44]

La veritat tot i que era una mica la crònica d'una mort anunciada que m'ha causat realment ho trobo gravíssim i és veritat que el que diu Espanya és molt normal previsible l'advocat vital però igualment que denota un trencament total amb la institució amb la directiva ara que repassava ell mateix l'adéu de Guardiola Jo era com a club a l'hora de gestionar els nostres. Ara quan Messi per resoldre la situació hi ha cap enfrontament amb la directiva. No crec que ho malmeti. En aquest context que aquest home molt probablement en aquest club igual que abans era anomenat Guardiola atorga avantatge al Real Madrid ja ho han dit o manca tenir una autoritat o evitar el conflicte.

[00:50:17]

Oi que no. Una peculiaritat del Barça davant de gran mites que haurien de fer com Encarnación que no va tenir èxit era un home del Barça. Guardiola i el Bac Guardiola que va aplegar amb pilota al gorg del benèvol com l'equip del vent que el 4 de juliol va fer l'entrenador del Futbol d'aquest club. Guardiola no era el Guardiola de Bartra el joc igual que ho va ser aquell programa meravellós parlant amb diferents entrenadors del Barça.

[00:51:14]

Una mica de trajectòria i per tant també tens una perspectiva històrica del club. Faig la mateixa pregunta que li ha fet al Sergi Pàmies no sé on situar el fil històric del Barça.

[00:51:26]

Aquesta crisi lluny d'arribar al cim de la història el Barça. Jo diria que perquè el Barça ha tingut el Ros Roca milions de seguidors i que té un nano de Singapur un nano.

[00:51:54]

De Montevideo un porter i un porter Ronaldinho és un crac tan universal i pel món. Aquesta gent i llevat clar que sigui per un malentès amb una vida que no té ningú i capaç de retenir una persona que era pàl·lida i que era directiva per la directiva que ja et dic. Ho dic per quedar me amb nosaltres amb una propietat que no sap gestionar. Tinc la sensació que no no acabem de tractar bé perquè era el talent i era un drama.

[00:52:44]

Jo crec que era una broma trista i ara que ja hem arribat hem arribat a Lima i hem arribat a Lima amb el Guardiola hem arribat al lloc i pensar que hi podem tornar a arribar d'una manera gaire i amb molta paciència i tot sacrificant criticant que per a nosaltres tampoc ho negui Lippi perquè és evident que aquest David gràcies per cert hi ha una abraçada i val més que vagi molt bé.

[00:53:36]

Sis minuts i mitja arribarem a dos quarts d'una. Ara tornem. Descobreix l'univers blaugrana amb l'exclusiva col·lecció Barcelona Edicions vintage de les seves rendes més clàssiques col·leccions de moda sostenible escrites pel dia a dia i edicions exclusives de les seves regles de joc. S'hi troben les coses que no trobaràs enlloc més. Disponible a les borses de Barcelona altmedieval sempre a preu baix garantit i actualitza cada dia els nostres preus i serveis és més barat preocupis igual amb el preu al moment actual.

[00:54:18]

La diferència sempre el preu baix garantit i a més a més des de fa 14 anys que és segur ha pagat puntualment les rendes el dia 5 de cada mes i ara més que mai que ho continuem fent com el primer dia. Estem orgullosos de ser l'única empresa que garanteix passi el que passi el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes trucar al 902 37 57 77 o entre lloguer i segur Punt Cat Lloguer Segur protecció als propietaris i preu tot el que sona.

[00:55:06]

Està preparat dos millones trescientos mil tones. Tot feia pensar que era un banc impossible de saltar arriba perquè no comptaven amb gent del món de l'altre dia a Madrid és el saldo al món real. Avui tots som. Feu estiu l'energia. Tot un. Espacial Déu del Déu del tovalló el burofax. 4 minuts arribarem a dos quarts d'una continua en directe la sintonia RAC1 compartint amb vosaltres aquest especial. Leo Messi vol marxar del Barça que vol riure nerviós perquè és molt bo.

[00:56:19]

Estem igual per tu tens aquest punt encara com això no. Això no és una notícia que té un punt de xoc psicològic. és una mica el que està passant. Sí ara m'està passant del xoc. He passat tinc un grup un nus a la gola com la sensació començo a tenir sensació de pèrdua. M'estic començant a posar o si està començant a fer el dol. Estic començant a posar me trista. Ho he començat a notar fa uns minuts. Com que m'has encarregat el que m'has encarregat he començat a sentir molta tristesa de cop i volta tres minuts i arribarem a dos quarts d'una.

[00:56:56]

La Marta li ha demanat que fes un exercici. Crec que val la pena en una nit com aquesta no és que escollís 10 moments del teu però que els escollís ella a través de la seva mirada ja que la Marta té una mirada especial i li he demanat que triés 10 moments. 10 que per a ella són significatius i que els compartits amb l'audiència ja ha avisat per WhatsApp. Bé si esteu Tous potser és que si és història és història. Jo també aviso que m'han deixat òbviament perquè és que n'hi ha tants de moment tenia 10 i tu mateixa Mandiá se situava.

[00:57:38]

és molt fàcil l'exercici. Aleshores ve farem una mica. Ho farem cronològic perquè ningú perdi el fil i ja veureu que tot és farcit de simbolisme. Començarem pel primer moment que és el gol contra l'Albacete per simbòlic amb aquella imatge a collibè de Ronaldinho el rei i l'hereu. 1 de maig del 2005. El primer anul·lat el segon pràcticament idèntic és vàlid. Era el tret de sortida. Aleshores no ho sabíem i a més a més ja saps que sóc cinèfila.

[00:58:09]

Aquest gol a més a més surt en una pel·lícula. Aquest gol sempre estarà en una pel·lícula Tu vida en 60 minuts. Escoltem lo.

[00:58:18]

Atenció a Messi Leo Messi Leo Messi. Que no sabíem que era l'inici això que passa a Salt veig em quedo amb la reacció també del Camp Nou que el pòster canta en aquest duel contra l'Albacete de Messi i al Camp Nou. El primer gol de Messi està sent un Camp Nou per a aquell moment és una enquesta i els dius Escolti aquest arribarà 633 més. I no t'ho creus no t'ho creus no t'ho creus. Seguim amb la pel·lícula Segon moment al Gamper contra la Juve el 24 d'agost del 2005.

[00:59:27]

Jo recordo com aficionada l'estranyesa de molts entre les graderies al nostre voltant jo hi era amb la meva germana i la meva cosina la meva germana una autèntica friqui del filial. De tot el que es coïa a La Masia feia molt temps que em advertia del talent de Leo Messi. Jo aquell dia me n'adono que més germana té raó. Els senyors que estaven al nostre voltant amb el puro també ens van adonar que encara es fumava al Camp Nou. Es van adonar que allò prometia moltíssim estàvem assistint a la història.

[00:59:58]

No ho sabíem.