Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

No ens enganyem encara que s'hagi de pagar uns diners la major part d'aspirants que hi ha ara mateix a la presidència saben que no per anar a comprar en cartera. Per tant el més probable és que d'aquí un any vingui un altre entrenador ja amb l'autopista oberta per prendre decisions més còmodes entre cometes perquè és difícil i tots ho sabem és fer la feina que s'ha de fer en aquests moments. Llavors Ostres no ho sé. Mira mirada lleument una possibilitat molt gran. Una cosa és aquesta decisió una possibilitat ha dit que veient que hi ha ara ja a l'horitzó no pensis pensis que és l'última oportunitat de poder entrenar Messi.

[00:00:43]

Si bé si és una opció i jo vull entrenar me i veient que no estic Xavi pot ser un entrenador que tingui un recorregut llarg quatre o cinc anys més si quan li queda és a dir potser és l'última. La meva última oportunitat al marge que ell hagi volgut anar al Barça. Sí però però l'hauria pogut entrenar. Sí sí d'acord però encara més en aquest moment vull dir a priori abans de fer ho i no ho pots veure com una cosa tan celestial.

[00:01:10]

Continua sent el millor del món però a més si fa cinc anys que són a Europa també s'ha de dir s'ha de dir així de clar l'acompanyament. O pel que vulguem però porta cinc anys també fracassant. I més si és còmplice d'aquest fracàs. Messi és còmplice d'aquest fracàs. Per això vull dir no sé com anirà la reunió entre Messi. Jo si fos Coman tinc molt clar que li preguntaria Messi si tu què vols fer. Els últims anys de la teva carrera esportiva vull és un marrón encara que tinguis entrada més si estàs en una situació que no és venir aquí et fots el xandall i entrades a Messi no t'has de seure amb ell per preguntar li diverses coses perquè tu Leo si jo faig fora dos o tres jugadors que sé que són de la teva corda però que considero que ja no estan per fer te a guanyar.

[00:01:57]

Tu quina cara en faràs el primer dia i el segon perquè quan tinguis un problema el rondo amb un futbolista determinat del planter decidiré jo decidirà si triga a jugar o triga a tornar o no. Tots sabem que han passat coses que jo no dic que Messi hagi fet les plantilles que Messi hagi de citar els fitxatges. Messi no ha fet això però Messi té un poder de selecció que s'ha guanyat que s'ha guanyat evidentment segurament com a producte de tot el que ha fet durant aquests últims quinze anys és per anar fotent una estàtua a cada cantonada del Camp Nou perquè no veurem una cosa igual però tot té un bé escàs i l'edat amb l'edat les coses canvien i ja no és ja no ha estat capaç els últims anys de revocar les coses a la Champions a la Lliga si digués això pràcticament però la Champions no ha pogut no ha pogut incloure tan malament que la posada en escena ha estat baixar els braços i baixar el cap a Liverpool com a Roma com l'altre dia a la segona part contra el Barça.

[00:02:57]

és a dir que no és ja no és allò de dir ostres quina il·lusió vinc a entrenar me sinó que també veig sobre Messi per preguntar li què vol fer. No és fàcil gestionar això. Per tant en aquestes condicions sabem que d'aquí un any pot venir un altre entrenador després que tot hagi menjat al Marroc que t'has de menjar. A mi em continua sorprenent que coman hagi dit que sí. Per això jo defensava la possibilitat de Garfield Vivienda per cancel·lar el cultiu de la casa contigua Club un diu que el tipus acaba de cara al futur que hagués fet jugar els joves que és el que necessita també de cara al futur.

[00:03:30]

L'únic marrón de qui seria menjar la junta és fer fora els jugadors que consideren que s'havien de fer fora. Ja està més operacions i ho he dit a Twitter ara em sembla un acte de servei al club el que fa com més enllà de que hagi volgut dos anys i que hagi volgut aquest condicionant econòmic per si algú ho vol carregar l'equip un any. Però segons deia De fet Carlos Marchena i el Tu diràs deia No no allò no és. Jo poso la banya aquí qui em segueixi bé aquí fora.

[00:03:59]

Per tant també et diu el part del seu caràcter li recordem el que va fer València. és allò una hipoteca absoluta aquests dos anys. Incorrecta eclipsi absoluta absolutamente però mira el confinament o no estoy de acuerdo ni Baviera sentido. A mí no me parece tanto marrón a veces para demostrar el punto de vista. El Barça e sigue siendo el Barça. El Barça en un momento complicado es el Barça después de un dos ocho pero ese el Barça suma ahora mismo.

[00:04:47]

No sabía que tenía que hacer porque no hay fecha ni Eurocopa ni cuál será la fecha estarà cuando se jugará en fin entre eso entrenar al Barça. Ole encima está en un momento debilidad se les puede colar de contrato. Que una cosa és hacer un servicio de club no sabemos tan ingenus. Sovint evito estarà por tener contrato cuando le han preguntado si hi havia una clàusula si hi havia una clàusula de liberación Saida o Serra verda hi ha contestado esto de Bueno el siguiente presidente adquirir importantes ganar y si gana espero vencer el próximo presidente es decir no a contestar a la pregunta de com audiència pero és igual.

[00:05:34]

La pregunta era per a ell sinó per al president com el president per importar com el presidente no se puede preguntar por qué se monta las entrevistas en su Televisión dice Gracia prengui Tèrme i no se'n riu. A la primera fila que està allí assentada vostè mira preguntant què tenien dice esto no contesto i convèncer el próximo presidente en el caso de que gane i se le firma los años. Sabemos que pagará bien por contrató porque una cosa és que te hubiera una cláusula si venia otro presidente y otra cosa es que se tiene tenia contrato.

[00:06:08]

Tampoco sabemos que vamos digo yo que se tiene que resulti perillós i arriba una tarde otra tarda hora de la tarde otra insisto Bartomeu mientras saluda a la primera fila que son los directivos con los que se supone que se ve indemnització. El Barça que ja té prou pocs calés. D'alguna manera o altra encara va empitjorar la seva economia insistint tot això ve derivada d'aquesta gestió esportiva. Ara. Com ara Werther també ha parlat o ha començat a intuir quin és el seu estil de joc.

[00:06:55]

S'hi ha parlat molt d'exigència d'intensitat ha subratllat molt que a aquest equip li falta intensitat per tornar a competir per recuperar aquest prestigi perdut. Però sobretot ha recordat el seu geni futbolístic holandès i on era un pensament pensamiento sempre és bo dominar e intentar guardia en el futbol i al final el màxim per tant a partir ho i ha tret a passejar també la idea.

[00:07:28]

Cruyff està una mica del Celtic disfrutat per disfrutar també és el primer dirigirà les jugadores sin disfrutar el máximo rendimiento diu creu que és buscar les dues coses trabajo i disfrutar i estar orgulloso de cada 1 de jugador però també com a entrenador. Poder estar ara en Barcelona és cara o creu que és un privilegi. Mantres llistes per anar. Evidentment un dels jugadors que va tenir per acabada de tallar una mica més l'estil de joc de l'holandès li han demanat a un dels nostres analistes en Marc Guillem que ens faci cinc cèntims de la proposta de la millor manera de definir l'estil de joc de suma.

[00:08:11]

Crec que és dir que no té un estil de joc molt definit. Això no vol dir que no tingui les idees clares de fet crec que té les idees molt clares però no és un radical d'una proposta només de joc. Per exemple al seu camp contra l'Everton amb un estil de joc més reactiu esperança al seu propi camp i després sortirà al contracop. En futbol més directe. En canvi Holanda és una proposta de joc més propositiu. Una sortida de pilota neta intentant pressionar a dalt.

[00:08:35]

Tot i que algunes fases de joc es pogués esperar al propi camp i després intentant finalitzar amb un joc més vertical no allargar els atacs innecessàriament. Per això és una entrenador modern perquè fa molts canvis de sistema. Fins i tot a mig partit pot canviar els sistemes per exemple amb Holanda que és el que s'assemblaria més al Barça ha jugat amb un 4-3-3 però també un quadre de dos tres o fins i tot amb un 3-5-2. I jo crec que pel que fa a la proposta de joc el més important és que sap bé comú en sap quin estil li agrada.

[00:09:06]

A partir d'aquí ell s'adaptarà per buscar una proposta atractiva alhora que vol un punt de pragmatisme com pot ser també un migcentre més defensiu del costat de joc o passar alguna fase del joc sense pressió alta. Fixeu vos tots els equilibris que hem de fer per intentar acabar de definir quin és l'estil de Coman clar jo crec que ara hi ha moltes persones que fan la següent pregunta i allò per intentar ser una mica esquemàtic i jo sé que són aquestes preguntes que no es pot aguantar tants anys però jo intento tirar així com corista.

[00:09:32]

Sí i no va arribar abans comparat amb Luis Enrique. La frase el líder i jo també el compraria. Salvant les distàncies amb Luis Enrique o futbolístic perquè és un tècnic que s'acosta a l'escola Barça i ho ha dit l'holandès vol la pilota però com deia el Madrid no té cap problema en canviar el sistema o ser més defensiu i fer un joc més directe. Llavors al final això jo crec que s'allunya del que hem vist darrerament em sentia molt bé però sí que ens porta una mica com salvant les distàncies.

[00:10:02]

Aquell Barça de Luis Enrique i la seva forma de jugar del que coneixem aquí seria segurament el més semblant. Si no és complicat acabar de definir Coman. Bàsicament per a mi no. Bàsicament no però és curioso i aquí el equipo de Cruyff han salido tantos entrenadores tanto secretarios técnicos así que evidentemente algo ha aprendido de Cruyff. Algo Cruyff evidentemente. Pero como seguimos. El Barça ha perdido el estilo desde hace años seguim con la cantina de Cruyff. Creo que habría convidar me refiero si seguimos con lo que hay.

[00:10:53]

El presidente sigue siendo Bartomeu que opini básicamente esto ahora no podem arribar dir no. Sí sí com a columnista no porque aquí importa igual si lo ha dicho hoy que lo que li importava era ganar que es otra de las frases que también ha dicho hoy que Vale holandès importa córrer detrás de la pelota sin tener la possessió i córrer la pelota. Però aquí el que importa és ganar porque ganando ara però el presidente sea quien sea así se podrá cumplir su segundo año de contrato i no solamente uno por ejemplo es decir que no me parece tan importante ahora mismo el debate sobre si és o no.

[00:11:37]

Cruyff está porque és un entrenador que has terminado haciendo dos línies i media en un comunicado que era súper corista i que ayer durante la entrevista que el presidente hubo una pregunta una tiene más respecto a Messi Coman que se tenía que hacer hacer temas económicos con lo cual si no es el tema de la qüestió. Però en tot cas a nivell d'estil futbolístic un agent del Barça tu creus que ho és o no ho és. Guardiola i Cruyff visto ni Guardiola han entrado que basa la seva fe i els seus plantejaments en la adaptabilitat que és una diferència molt gran respecte al propi Guardiola.

[00:12:36]

Però Guardiola era el cas del papers. Jo era entre dos que buscaven futbolistes amb els quals desenvolupar sí o sí una idea és tenir matisos en determinats partits. Lògicament com tots els entrenadors després del Barça el City i el City adaptat a coses diferents a les que feia al Barça perquè no tenia ni ha pogut somiar la millor plantilla que ha tingut el servidor del Barça però van ser sempre entrenadors que volen jugar amb un determinat tipus de futbolistes perquè entenen que són els que li faran desenvolupar la idea en la qual creuen i són fonamentalistes com és un entrenador.

[00:13:24]

Des d'aquest punt de vista com tants d'altres no marca diferència aquest sentit és un entrenador que intenta jugar i s'adapta al joc i això el fa ser reactiu no només en els equips que ha dit Marc Jo crec que ha estat creatiu amb més equips de la selecció holandesa i en partits que sí ha hagut de ser reactiu ho ha estat i no ho fa des de la preocupació. Ho fa des de l'Entesa que és el partit el que li marca el camí en aquells moments i sempre buscant el resultat.

[00:13:55]

Diríem que els entrenadors amb nom o amb renom que s'han forjat en la xarxa del cubisme. Johan Cruyff és per mi un dels entrenadors més resulta que ja no és a dir no. Espero que li vagi molt bé i evidentment arribar a les coses molt difícils perquè no sap ni tan sols la partida que tindrà. Crec que la major part de les vegades sorties del darrere jugar donarà molta importància als joves perquè està molt acostumat a jugar amb gent jove i això m'agrada.

[00:14:21]

Espero que es compleixi. Si tu vius futbolísticament home no trobaràs a Canaletes doncs tot això tot el que ha d'explicar ho fa tenint com a rival per donar ho l'any 90 cuando se dice que conoce perfectamente el Barça el club el entorno también significa que hoy ha hecho un niño porque no ha hecho una roda de premsa. Quiero que el equipo porque si no se disfruta decidiré también que disfruten disfruta. No se pueden conseguir los objetivos que están inexorablement a la frase aquella incluida esto contra el club no sabe.

[00:15:07]

Entonces suerte una frase disfrutar porque sabe que la cultura barcelonista vale muy bien entre. Llicència pur i pur. Pero también hay que divertir se un poquito i disfrutar i vender o intentar ganarse tanto a la gente como los jugadores. Con este argumento previo vam estar passant canviem vam disfrutar està contenta i intentar que primero seamos. I després el famós serà més fàcil. Pero también el club la imagen de comen. Foto B. Esta imagen de Amposta con la gavardina también es va destruir todo siempre tenint en llengua Cruyff en fin.

[00:15:53]

De fet el que ha fet a mi em dedico ara a la figura del jugador que avui ens hem preguntat a redacció. Us imagineu que algú o alguna aficionat del futbol del Barça no conegui l'episodi de Parli'm de la figura de l'heroi de Wembley i no sàpiguen de què parlem amb rebuscat en el joc està tan de moda en això de les generacions hem pensat que no per desconeixença sinó potser també per Joventut. Potser els que pertanyen a la que es diu ara es veu la Generació Z desconeixen el paper de jugador la figura del jugador.

[00:16:23]

Doncs bé per als joves per a vosaltres joves el que us ha preparat aquest reportatge per il·lustrar. Clar amic de la Generació Z aquí el mil·lenni el Saperas ve de fet crec que això sinó al contrari permeteu me que em dirigeixi a tots vosaltres d'entrada un dubte per generació Z serà per això. Zorro de Disney fa broma. Fora bromes ara sí. Doncs això ja. Avui sóc aquí per presentar vos el gran protagonista de la jornada.

[00:17:03]

Roda el coma. El nou entrenador del Barça perquè sabeu qui és Ronald Koeman imaginava doncs vinc aquí amb quatre claus per si aquests dies heu de fer veure que sabeu qui és el nou tècnic blaugrana.

[00:17:19]

Mi crida a mí no me parece que ni próxima destinat al museu es referia ells sapigueu que se'l coneix com a Tintín per la seva semblança física amb el personatge perquè era roig per al tupè no perquè fos periodista com el còmic. Ell era futbolista un futbolista holandès que va fitxar pel Barça quan encara hi existien els dinosaures o gairebé. Era el 1988 perquè us en feu una idea sabeu que estava al número 1 de les llistes dels 40. Jo sempre menjo. No no no eren els fuets ni tampoc era la pau.

[00:17:54]

Era això i disc dissol Rosa aquesta novel·la de i no ens agrada molt però no era aquesta era la de Walt Disney. Aquesta cançó romàntica era el número u dels 40 quan va arribar al Barça guapa. Doncs amb aquesta banda sonora va arribar després que el club blaugrana prengués una xifra que es va considerar estratosfèrica astronòmica desorbitada. Sabeu quan va pagar el Barça per ell mil milions de pessetes. és veritat que a vosaltres això de les pessetes no domina gaire 6 milions d'euros.

[00:18:45]

Eren altres temps sis milions d'euros. Temps en què les victòries a la Lliga valien 2 punts. Hi havia molts riau riau positius i negatius en funció de si perdia a casa o guanyava fora a Primera. Si a vosaltres aneu rient a primera aquell any i eren l'Oviedo el Múrcia i Sporting al Cadis el Logronyès.

[00:19:07]

Que sí que veig que us fa molta gràcia però no ens desvia estaven parlant de Rosa Comes i si voleu parlar d'ell nivell expert podeu dir això com en la vall de Wembley i tranquils no patiu que ara us explicaré de què va tot això de Wembley i això de Wembley és perquè allà es va jugar la final de la Copa d'Europa del 1992. Ah d'acord. Copa d'Europa. Sí la competició que jugaven els campions de lliga només els campions de lliga abans que existís això.

[00:19:43]

Era l'antiga Champions i sabeu quantes Xavi quantes copes d'Europa tenia el Barça fins al 1992. Cap zero o zero. Doncs sí però cap és cap a aquell any però el Barça es va plantar a la final de la Copa d'Europa contra la Sampdoria. I sabeu que es va veure a la tele. La final de la Champions de la Copa d'Europa en obert. Sabeu que ho van fer per La 2 de Televisió Espanyola. Sabeu que es va jugar a un quart de nou hora catalana a un quart de vuit hora anglesa.

[00:20:20]

Doncs bé amb tot això es va jugar la final el Barça s'enduria els 90 minuts van acabar amb empat a zero a la primera part de la pròrroga també però al minut 111. Sabeu què va passar al minut 11. Doncs que Eusebio ja ho sabia tampoc era un migcampista de Valladolid que tenia al Barça. Eusebio va provocar una falta i llavors llavors va passar a la posició de la barrera tot i que no. Com el va marcar la falta va marcar el gol que li donava al Barça la primera Copa d'Europa de la seva història.

[00:21:04]

Per tot això se'l coneix com l'heroi de Wembley i esperem que aviat tornem a cantar més gols i més títols de la mà de Ron al vídeo del procés. Aquest també és el Barça. Elvira i Aguilar. Unicef la Liga ya está aquí. Cuál será la línia Bueno este año juegan todos desde cualquier posició. Ahora color han sido diners todo gratis tota la temporada con la libertad de ver los dispositivos este año con todos. Ahora entre en hora punta és gratis el 14 14 i consultar condiciones.

[00:22:01]

Vols estar units pel treball en equip. El passat va passar l'any units per la dedicació contínua contínua a un mes o mes assistència sanitària per mèdica oficial del Futbol Club Barcelona. Units per l'excel·lència. En el sorteig del Cupó Diari celebrat avui el número premiat ha estat. 439 0 0 4 3 9 i també el número de sèrie de la paga. Premiat amb 3.000 euros al mes durant 25 anys ha estat. 18 0 1 8. Demà com cada dia hi haurà un venedor molt a prop teu repartint il·lusió.

[00:22:47]

Bona nit i recorda que en els sortejos de nom fe la il·lusió és completa. Dani Aguilar. A la mitjanit això que felicita al Roger Saperas i també en Joan Ferrús al muntatge per aquest tros de reportatge que s'ha apropat als més joves. Com a jugador veia moltíssimes altres coses que segurament no coneixia el tros de reportatge. Sap com n'és el gran nom del dia evidentment hem rebaixat bastament tot el que dóna de si la seva figura. Però també volem dedicar el tram final de la tertúlia suposadament a l'home amb qui haurà de coordinar la famosa reestructuració.

[00:23:35]

Si t'agrada el jovent és vintage. Ara ara ja no sóc jo aquí en tot cas parlem d'una altra amenaça greu així que crec que ara parlaré d'un nom diferent de Ramon Planes. No sé si hi tabú que el cas sigui però en qualsevol cas Ramon Planes que avui ha estat anunciat com a nou responsable de la secretaria tècnica. Tal qual.. Aquest és el comunicat o un comunicat fet que és inversament proporcional a la quantitat de canvis de l'estructura esportiva del primer equip.

[00:24:12]

Això va passar en Jaume Molló o Jaume Bona nit perquè amb el nomenament de Ramon Planes com a secretari tècnic Bartomeu utilitzarà la setena fórmula diferent en l'estructura esportiva del primer equip. 7 fórmules diferents en set anys i mig a la presidència del club. La cinquena fórmula en els cinc anys d'aquest mandat vaja. Màxima tranquil·litat i estabilitat per poder treballar i confeccionar les plantilles cada temporada ja veieu. I només parlarem Dani del primer equip. Perquè si entressin en les diferents fórmules per gestionar el Barça B i el Planter crec que a dos quarts d'hora en canvi seria segur que si Josep Maria Bartomeu De fet accedeix al càrrec el gener del 2014 després de la dimissió de Sandro Rosell pel cas Neymar.

[00:24:53]

A veure si han és el director esportiu del club des del 2010 quan Rosell guanya les eleccions qui té plens poders sobre l'àrea de futbol tant en l'àmbit professional com en el formatiu. Però Bartomeu l'exporter basc li dura menys d'un any fins al 5 de gener del 2015. Un bonic regal de Reis per avançat. Tot i que el motiu oficial de l'acomiadament és una pèrdua de confiança sobtada en la seva feina. A ningú se li escapa que hores abans de comunicar li la notícia Zubizarreta feia aquestes declaracions a la llotja d'Anoeta.

[00:25:23]

En relació recordareu la dura sanció pel cas de les irregularitats a la masia més responsable en todos los sitios como el vicepresidente deportivo que trabajaba era mejor com a comentarista i cómo se desarrolla todos los presidentes del Barça. Ahora que sempre estaran a disposición de la presidenta no tot hi ha el mateix senyor Bartomeu. Bartomeu va agafar li la paraula Zubi i va quedar se sense director esportiu per cert parèntesi. Quina delícia escoltar aquella entrevista de Zubi partit a Anoeta. Algú del club amb discurs amb les idees clares sobre què fer a nivell esportiu.

[00:26:11]

En fi no oblidem que Zubizarreta és l'artífex de l'última gran regeneració de la plantilla ara que n'estem parlant tant l'estiu del 14. Ja hi havia Bartomeu i una generació. Cal recordar ajudada per la llavors probable sanció del TAS. Es tractava de fitxar per dues finestres d'estiu va fer el parèntesi que estem molt retro. Carles Puyol que era adjunt a la direcció esportiva amb Zubizarreta marxa del club. Hores després de saber la destitució del basc el 5 de gener del 2015 a la tarda també acaba la vigília de Reis els coordinadors de futbol professional Narcís Julià i el secretari tècnic del club Albert Valentín fins a arribar a les eleccions del juliol del 2015.

[00:26:48]

Bartomeu utilitza la segona fórmula Jaume C. El president nomena una comissió tècnica per planificar la temporada següent 15 16 que ja us avanço us pot generar algunes reaccions. Intentaré acabar ràpid al febrer del 2015. Fitxa Bartomeu ària Braida 68 anys aleshores fins al 2016. El millor que va fer les seves actuacions al Bartomeu dels caçadors va agrair a banda incorpora Carles Reixach seixanta vuit anys fins al 2016 i afegeix a la Comissió dos directius el vicepresident esportiu Jordi Mestre i l'aleshores responsable del futbol sala.

[00:27:21]

I això durant cinc mesos fins que el 15 de juliol Bartomeu guanya les eleccions i va anunciar la incorporació de Robert Fernández com a secretari tècnic que ja era un secret a veus però no s'havia fet oficial. L'objectiu passa per competir i guanyar títols. No queda una altra millora en tots els aspectes que Podem poden millorar. Sempre hi ha un xicotet marge de millora i lògicament intentarem que cada vegada se millors. Robert Fernández ocupa el càrrec en solitari i podem dir dos anys fins al final de la temporada 16 17 l'última de Luis Enrique en què es guanya una copa i els primers avisos europeus a París i a Torí el juliol del 2017 arriba Pep Segura fins llavors responsable del futbol formatiu Segura es guanya la confiança de Bartomeu que el nomena.

[00:28:07]

Esportiu del club és a dir com era Zubizarreta amb poder sobre tota l'àrea de futbol. Això sí manté Robert Fernández com a secretari tècnic del primer equip però amb un paper secundari aquesta línia d'aquest estil i aquest model és el que ens ha fet arribar a un extrem és el que ens ha fet arribar a ser grans i l'hem de preservar. Passi el que passi i sigui el que segurament mantindrà el càrrec de mànager esportiu fins al juny del 2019. Un parell d'anys però entremig després de la patacada de Roma hi ha canvi de secretari tècnic del primer equip.

[00:28:39]

El binomi éric Abidal Ramon Planes substitueix Robert Fernández que acaba el seu contracte el 30 de juny del 2018 i no se li renova a Vidal secretari tècnic de la candidatura de Joan Laporta el 2015. Recordem ho entra al club amb l'aval del seu coneixement del futbol francès i sobretot per fer el llaç entre el club i el vestidor que es comença a revolucionar. On encara hi queden alguns excompanys seus muy importante como le OFF preparado durante muchos años para no estar esta posibilidad Hoy estoy aquí.

[00:29:19]

Estoy seguro que será un any més tard després de les derrotes a la final de Copa de Sevilla. Nou canvi de fórmula Jaume C. A finals de juliol del 2019 Pep Segura és qüestionat des de dins i des de fora del club i perd qualsevol opció de continuar arran de la dimissió de Jordi Mestre el seu gran avalador com a vicepresident esportiu. Tres setmanes més tard Bartomeu destituït assegura a Vidal i planes queden com a responsables de l'àrea esportiva del primer equip.

[00:29:47]

Bartomeu no nomena Vicepresident Esportiu i agafa les regnes d'aquesta àrea sent decisiu per exemple en el relleu de Valverde a la banqueta el passat gener. La sisena fórmula el binomi Abidal plana sense Pep Segura ha durat una temporada. El 2 de 8 ha acabat amb la renúncia d'Eric Abidal tocat després d'enfrontar se amb Messi a través de les xarxes arran de la destitució de Valverde i amb el nomenament de Ramon Planes com a únic secretari tècnic. Recordo una fórmula en set anys i mig de Bartomeu a la presidència que a més neix amb mal peu perquè Plana és el gran valedor de Mauricio Pochettino com a relleu de Setién a la banqueta i en canvi avui ha viscut en directe la presentació de Coman com a nou tècnic blaugrana per a les dues pròximes temporades planes com a mínim Ghani ja sap la seva data de caducitat.

[00:30:29]

Però això no ha de patir. El 30 de juny del 2015 quan acabi el mandat de Bartomeu a no ser que s'avancin les eleccions o el president torni a canviar la fórmula tampoc ens anirà molt bé tenint en compte totes les que aporta set en set anys i mig. Clar tots els problemes segurament alguns dels problemes que acabem de comentar alguns la qüestió institucional d'altres la qüestió financera d'altres la qüestió social David i o hem parlat moltes vegades en aquesta tertúlia deriva d'això no d'un a falta d'un projecte o si ara mateix allò aconseguit que estigui en un cinquè pis veient l'abisme a punt d'arribar dóna David.

[00:31:07]

Perquè si és que s'ha escapat o no. Si l'informe és sensacional i reflecteix efectivament el que ha passat però quantes vegades hem parlat d'això i ara no es pot fer res per arreglar això sí el drama el drama del Barça és que no pot fer res per això i que això l'únic que farà és que la reconstrucció ja comenci o no aquesta temporada i veure les coses aquesta temporada la reconstrucció trigarà molt de temps. Així de clar. La construcció entenent per reconstrucció tenir una plantilla seriosa per anar a intentar ser campió de Lliga per intentar guanyar la Champions etcètera.

[00:31:48]

Això per tornar a ser un dos tres quatre cinc millors equips del món cap està lluny de ser o no però podem afegir més el que hem dit Dani últims aquests últims anys és a dir el futbol t'ha donat moltes senyals. No li has fet cas i al final la bola s'ha fet tan gran que s'ha desplegat directament a la cara. I ara has de buscar remeis pràcticament d'emergència. Jo amb el tema de Planes. Home el tema esportiu del Barça és el director esportiu va volia portar Pochettino i és el director esportiu que va portar Boateng noi.

[00:32:32]

Bé no sé quin nivell d'ascendència tindran. No sé qui prendrà les decisions. Jo sí. Si fos Coman hauria estat molt clar que avui prendrà les decisions perquè estic convençut que Bartomeu estarà allà com diu la Gemma. No s'ha de mirar se la ratlla i estarà allà intentant decidir no només si saludant hi o no. I clar això és un problema molt greu. Aquí tot el que no sigui Bartomeu faci un pas al costat. Ja no dic dimitir perquè.

[00:33:08]

Em sembla que a ni em tira la tovallola. Però un pas al costat que és el protagonisme prendrà decisions i jo entenc que s'havia de posar alguna persona després de la marxa de Vidal. Jo sincerament hagués intentat buscar algú al club algú de la secretaria tècnica per fer les funcions interina d'interinatge al llarg d'aquesta temporada esperant les eleccions o el que passés. Perquè crec sincerament que Damià Vidal podia continuar ni plagues podríem continuar estem parlant de la secretaria tècnica que han portat el Barça a jugar una fase final de Champions a Lisboa amb 17 fitxes professionals de les quals estem bé.

[00:33:42]

Com sabem no estava per jugar i estem parlant de la secretaria tècnica que fa que en l'última jornada el campionat pugui fer un equip digne ni per jugar se el play off d'ascens a Segona. Ni per complir l'última jornada a Vitòria va dir contra l'Alabès per primera vegada a una banqueta del Barça. Hi havien dos porters. Aquesta és la realitat i que han fitxat vint i nou jugadors dels quals 12 formen encara part de la primera plantilla i només tres són titulars.

[00:34:09]

El currículum de secretari li pot donar continuïtat ni a Vidal ni a Planes. Sincerament és el que penso aquí. Que Déu salvi el currículum és horrorós però clar és que van set en set anys i mig i això també és un llast espectacular per al club.

[00:34:28]

Sí sí però és que volvemos a lo mismo. Hay una desintegració en club absolutamente visible por mucho que Bartomeu empenyi en aquestes una crisis deportiva i no institucional i que hay muchos ejemplos. Pero en este caso concreto el secretario técnico sólo recordar que en una rueda de prensa de Valverde Robert Fernández estuvo en una rueda de prensa intervino en una rueda de prensa tenia un papel en rueda de prensa de la presentación de Mas en la rueda de prensa de Vidal de Setién. Perdón estaba Vidal que intervino en la rueda de prensa dio también su punto de vista porque se le fitxar fitxar cuáles eran las ideas contestar a las diferentes preguntas.

[00:35:16]

Mas i Ramon Planes también para hacerse la foto pero claro está en Ramon Planes. Que ayer Bartomeu haya tot passa tan de pressa. El Barça va fer un poco tiempo allà pero en el comunicado que se hace cuando hablan de la profunda reestructuració de la plantilla quan l'actual secretaria tècnica i veinte horas después resulta que el responsable de la secretaria tècnica ha dimitido el siguiente Ramon Planes. Ni siquiera hasta hoy en la rueda de prensa presentando el nou entrenador. Las naciones que no pinta nada más pronto Montes no pinta muy poco pero como Bartomeu insiste o quan estàs en règia i saludant vital cada vez t'agafa más poder presidente vicepresidente deportivo y el secretario técnico tampoco pasa nada nuevo ni siquiera hablar en la rueda de prensa.

[00:36:17]

I aquí no passa nada nunca pasa nada venga seguimos cuál será el papel de Ramon Planes. No tengo ni idea ni punyetera idea hasta ayer era junto al secretario técnico que debía de emprender una profunda reestructuración a partir de ahora va saber cómo hacerlo del mono con el platillo. No sabem quina funció tindrà Ramon Planes. Bé sí. Algú que treballi a la secretaria tècnica però jo estic com el David que segurament Ramon Planes no està capacitat per ser el secretari del Barça.

[00:36:54]

Crec però en tot cas crec que és un error focalitzar el debat en Ramon Planes perquè al final el culpable és qui posa rumb clar hi ha un pla director esportiu el que reporta perquè no hi ha director esportiu ningú mercaderia esportiva i no hi ha un vicepresident esportiu. Només el president i estructura. Llavors després s'hi ha abstingut. En sis anys és evident que el problema no ha sigut el problema del club i per tant del president i això deixem ho amb una cosa que he dit abans perquè la gent no perdona.

[00:37:24]

I així aplaudeixo a les xarxes quan he dit que el món he dicho que no tiene nada que comen sinó el seu primer fracàs. Seria positiu per justificar la resposta. No vol dir que en cap moment que sigui així marxo perquè com han arribat. Si i marxa òbviament serà culpa de Josep Maria Bartomeu. Jo em referia a la estava intentant explicar per què la resposta sobre Messi culpat acumulen cap cas que marxi fora del Real Madrid ni fuera mujer. El Real Madrid no te quiero ni contar lo que tenia clar si no he tingut temps de fer res encara que no només faltaria.

[00:38:12]

Ara la gent entén el que vol dir llum. Només faltaria. Ara hem tancat una tertúlia. Ara de fet parlarem de l'altra gran sèrie que sembla que ens oblidem que hi ha una competició que es diu Segona Divisió amb tot el que hem patit per arribar al que comença demà només faltaria. El Girona comença el seu camí definitiu cap a Primera Divisió davant l'Elx amb un sí o un no. Dels tres us demano el Girona l'hem de veure a primera divisió la temporada que ve.

[00:38:41]

Si sempre. David. Sí jo crec que l'evolució no havia previst. Fantàstic fantàstic. La capacitat de l'aragonès jo els he posat a la batalla moltíssimes gràcies a altres tres una abraçada bona nit per cert Dani que ara és l'hora d'anar a dormir també al sap gràcies a la Magdalena demanant li una pausa. Parlem del Girona. Els tècnics. Les Yamaha. Els meus mestres he sentit dir casa. Sempre desitjant el millor als nostres concursants aquesta és la gran recepta de rebaixar un estiu com més va més ràpid.

[00:40:06]

Aquest dijous el Girona juga a les 10. El Girona anava a la final de la promoció d'ascens a Primera Divisió. El Girona encara l'últim pas per tornar a Primera a només dos partits de la glòria aquest dijous a les 10. El Girona viu el partit des de mitja hora abans amb la narració de Miquel Agustí i l'equip d'esports. Aquest dijous el Girona juga. Tots som. Tu diràs amb Dani Aguilar. 11 milions per sobre de la mitjanit. Ara ja sé que falten menys de 24 hores per a l'inici de la final del play off d'ascens a Primera demà a les deu de la nit primer assalt.

[00:41:04]

Girona des de mitja hora abans com sempre a la sintonia de recolzaran Gerard Bellera o Gerard Bona nit bola de neu. Avui ha estat un dia de prèvies hem escoltat les reflexions dels nous tècnics comencem pel del Girona Francisco vall ara sí que ha estat prudent com sempre però alhora convençut del compromís i la il·lusió que té el vestidor davant aquesta final. Assegura que demà intentaran portar el pes del partit i que li és igual el mal estat de la gespa del Martínez Valero ara o d'aquí però ara toca fer ho bé.

[00:41:33]

Una setmana ahir va ser el partido que jugaran a casa contra Saragossa. Però la imatge de televisió no s'havia fet. Però d'aquí al final ha també una jugadora que té valor que intenten treure valor ni res igual. Cada tarda a cada fase de juego intentarem crear Iniciativa però si no fet. Què va passar l'eliminatòria. Però la qüestió de creure que sabem el que ha fet mai contra Francis Francisco considera que no són favorits i que els precedents d'aquesta temporada són paper mullat perquè de fet ni tan sols ell ocupava la banqueta gironina de l'Elx.

[00:42:07]

En destaca sobretot les diferents maneres que té de jugar. Tenen molt bona jugadora versàtil i dinàmica en campo contrario i defensivament som on som i a l'hora de replegar un equip acabaria la temporada jugant línia de quatre o bé per fer de forma diferent. Jo he deixat enrere una temporada al Girona que tindrà un problema demà que haurà de solucionar concret Francisco. Per què els dos laterals esquerra de l'equip estan lesionats i no li van continuar amb problemes al turmell. Mujica es va fer mal diumenge passat a Almeria.

[00:42:42]

El tècnic assegura que trobarà una solució com ja ho ha fet en altres moments de la temporada. Hemos tenido problemas en el lateral derecho a haber estado també deixar anar Jordi i va fer jugador diuen yo creo que ahora hay un compromiso con el resto de la plantilla.

[00:43:05]

Ara com ara están haciendo i i com Jairo Aday com ho va fer el otro dia que estic en la llista de convocats és de 24 futbolistes Això vol dir que Francisco n'haurà de descartar un i podria ser Aday Benítez que encara no està al cent per cent que viatjarà demà però fa tota la pinta que no jugarà la novetat a la convocatòria és el migcampista del filial Ibrahim que veu el Girona que viatja demà al matí en vols xàrter cap a terres valencianes. Tots aquests condicionants llavors qui no ens pot treure demà Francisco Mira per exemple en riesgo la porteria una línia de quatre en defensa amb Ramalho Juanpe Ignasi Miquel i Maffeo que podria ser lateral esquerre.

[00:43:46]

També ho podria ser Ramalho i Maffeo. Aleshores jugar el lateral dret que se les jugaran entre ells dos al mig del camp Gumbau i Granell i a dalt sense Aday amb Jairo Borja Samu i Christian Stuani. Aquest trident meravellós que tan bons resultats ha donat al Girona pel que fa a l'equip gironí que ha dit el tècnic s'ha mostrat convençut que aconseguirà l'ascens i també ha parlat de la plantilla del Girona segons ell la millor de la categoria. Si hablamos de eso tenemos otra intentar que no té unes diferències sinó que nosotros estamos ante un rival muy muy potente que en los últimos partidos muchas líder que mucha energía vuelve a repetir a dos partidos.

[00:44:38]

Estamos aquí però diu que no faran res especial per aturar Toni i que també li preocupen a altres jugadors i m'ha agradat especialment un fragment de la roda de premsa en què panxeta ha definit molt bé el que demà necessita el seu equip perquè aflorin les seves virtuts més espais i bogeria. Jo no li puc dir que sí que és una locura és una final. També arriba el gol obra de estos tres dies contra el Girona. Jo aquí sí que volia seguir i ho incentivat.

[00:45:09]

Esto es lo que somos. és un disc on es pot superar un els millors partits polítics els té només una baixa l'Alentejo notes i àrbitre per aquest partit serà el castellanomanxec accedien al monestir.

[00:45:23]

De fet no deia patge d'aquest Girona és més sòlid des de l'arribada de Francisco a la banqueta els gironins han deixat la porteria a zero en quatre dels vuit partits que han jugat sota pals. El nostre protagonista avui el tenim en línia Asier Riesgo Cierva ha dit en primer lloc com veus l'equip. A poques hores de començar aquesta final es parla molt que arribo al millor moment d'una temporada que ha estat eterna que ha estat llarguíssima però sembla que a vosaltres us toca arribar en el millor moment.

[00:45:59]

La temporada llarga ha estat de Primera a Segona Divisió A la Reial Societat però clar un play off és una altra qüestió on no es disputa mai hi ha pressió hi ha nervis i aquell sentiment de responsabilitat.

[00:46:27]

Als 36 anys això ja després de tot el que ha viscut temes tan superat ja que era molt bonic i complicat però ara hi ha molts jugadors que han destacat l'equilibri de l'equip que arriba Francisco la seva solidesa.

[00:47:15]

Els rivals arriben amb menys facilitat que abans us arriben menys des de la porteria et fa aquesta sensació. Però va una capital i preguntes al porter del Girona si ja en el partit de demà en aquest partit d'anada al Martínez Valero és obligatori marcar.

[00:48:26]

Sí que és molt important marcar i després Quina importància li doneu a jugar el partit de tornada a Montilivi. Perquè ja vam veure l'eliminatòria contra l'Almeria que vam ser capaços de jugar fora de casa en l'últim partit guanyar lo i classificar nos igualment.

[00:48:49]

Que va marcar un gol i després l'Elx toca el sisè classificat de la lliga regular.

[00:49:16]

M'agradaria tocar porter que en parli si dic que arribaria un dels que diuen que és un dels millors porters de la categoria que ja va fer molt bons partits a la lliga regular contra el Girona.

[00:49:27]

Creus que és un dels porters més en forma una de les seves grans virtuts. I que hi fet més enllà d'aquesta solidesa defensiva més enllà de la importància de Garmendia sota pals.

[00:50:14]

De moment encara no li guanyat aquesta temporada. Què destacaria de l'Elx. I li diuen que jugar a un estadi al Martínez Valero amb una gespa en un estat preocupant.

[00:50:49]

L'altre dia un bon Nadal. Això us amoïna també. Com pot afectar això un porter.

[00:50:59]

Ja veurem l'herba i jo faig les dues últimes per part meva.

[00:51:25]

L'altre dia va dir Granell que no havia vist mai una competència tan sana entre porters amb tu amb Juan Carlos Suárez tan bon rotllo amb vosaltres. és així.

[00:51:51]

Però aquí no. I després no sé si saps que un porter del Girona no para un penal no atura un penal des de fa sis anys.

[00:52:26]

Em sembla des del 2014 a la temporada 2014 2015 que no hi hagi penals. Suposa treure un pes de sobre o tu t'agradaria que si l'eliminatòria quedés empatada uns penals per poder decidir la i poder ser protagonista.

[00:52:56]

Va intentar parar lo mirar al mil·límetre tenim les claus del Girona en aquest trident s'ha mogut força estona i és un luxe veure des de la teva perspectiva és un luxe a Segona Divisió tenir tres jugadors d'aquest talent una trajectòria i l'última es contracta aquest any.

[00:54:00]

Passi el que passi si fos per tu seguiria al Girona. Quan diu que és el que penses tu.

[00:54:27]

Bé doncs si arribes moltíssima sort demà i gràcies para atendre tant de bo podem parlar de nou ja amb el Girona a Primera Divisió. Moltes gràcies una abraçada.

[00:54:46]

En l'actualitat de Segona Divisió A tota la sort del món parlem del Girona. Parlant de l'Espanyol Jaume per què Fran Mérida és el primer fitxatge de l'equip per intentar tornar a Primera Divisió l'any que ve. Si el metge barceloní de 30 anys arriba lliure després d'acabar el contracte amb l'Osasuna firma per dues temporades més una de opcional i ho fa convençut des que se li va obrir l'opció de ser perico en el momento que causa Antonio Vega me comunicó que hi havia interès de l'Espanyol.

[00:55:15]

Així de la nostra primera segona és saber esperar unes setmanes com ells però al final estoy aquí sentado llevaba muchos ya se espera el nostre dia i diu muy agradecido. I deixar no entrenar me en forma per ajudar me. Fran Mérida amb ganes de començar i amb les idees ben clares dels objectius de l'Espanyol per a la pròxima temporada. Des del primer momento se m'han emitido un proyecto ambicioso con un objetivo claro que descendent no lo. Pero con el mismo tiempo sabiendo que és una categoria molt competida i diferentes tipos de partido i situaciones que tendremos Durante el camino i centrar nos en el camino para el bienestar semana para tener un buen inicio i per això avui hem sabut que a Mèrida i a la resta de jugadors de l'Espanyol ho faran en espais de 12 dies amb la revetlla del 25 d'agost fins al 5 de setembre on jugaran quatre amistosos i amb rivals i dies encara per definir per salvar el club ha anunciat un positiu no concloent en les últimes proves del Cobi que ha quedat aïllat a casa és simptomàtic el cas detectat a l'inici dels entrenaments de la setmana anterior.

[00:56:28]

Continua sense símptomes als dos se'ls faran més proves els pròxims dies. D'altra banda el Sabadell ha anunciat el quart fitxatge pel retorn a Segona A Jaume Sánchez. Central esquerrà de 25 anys que viurà la seva segona etapa al club arlequinat arriba procedent del Valladolid promeses i segur Dani que serà millor que la primera etapa a Sabadell perquè la temporada 16 17 Sánchez no va poder jugar cap partit per culpa d'una lesió al genoll i llavors venia cedit del Reial Madrid Castilla. Per cert el Sabadell ha anunciat avui tres futbolistes del primer equip i un del filial que han donat positiu.

[00:56:59]

Tots estem aïllats i asimptomàtics a l'espera d'una prova la setmana que ve. Els quatre positius han provocat que Antonio Hidalgo hagi hagut de treballar amb els jugadors de forma individualitzada i ho continuarà fent fins que no tingui el resultat d'unes segones proves que es faran a finals d'aquesta coronavirus que no marxa. Jaume Arnau la farà nit. Com sempre per posar nos al dia de la informació general o Dani Cortés val a dir que era tal on anirem a explicar una notícia que hem sabut aquesta nit que és que Carlos Carrizosa serà el cap de llista de Ciutadans a les eleccions al Parlament unes eleccions que encara no tenen data però que sí que els partits ja van preparant el partit.

[00:57:42]

Per tant a part de la fins ara candidata Lorena Roldán així s'ha decidit en una reunió del Comitè Permanent extraordinari una decisió que haurà de ratificar el comitè executiu del partit. Ciutadans assegura que Roldán mantindrà una presència destacada a la candidatura participarà a la campanya electoral i seguirà sent la portaveu al Parlament. Roldán recordem ho va ser triada per primàries el juliol de l'any passat com a candidata a la presidència de la Generalitat amb el 86 per cent del suport de les bases.

[00:58:10]

Ciutadans vol que en les pròximes eleccions al Parlament vagin junts. Ciutadans PP i PSC. Els socialistes ja han dit que no i el PP s'ho està pensant. El partit taronja ha avançat que intensificarà les converses i els contactes amb la resta de formacions constitucionalistes per aconseguir aquesta candidatura conjunta diuen per garantir que no es perdi cap vot per la convivència i la democràcia segons han explicat en un comunicat i que pugui guanyar a les urnes una aliança contra l'independentisme i acabarem aquest repàs de l'actualitat de l'actualitat explicant ho recordant l'avís que ha fet el president de la Generalitat avui.

[00:58:44]

I és que si l'evolució del coronavirus no fa un tomb podrien arribar a mesures més dràstiques per frenar els contagis. L'advertiment que ha fet a Twitter amb màxima preocupació a tota la ciutadania de Catalunya per protegir nos de la Cobi 19 estem en una situació complexa i si continua l'evolució que avui hem analitzat en la reunió de seguiment haurem de tornar a prendre mesures més dràstiques. Més que mai màscara distància mans els darrers dies han aparegut brots que preocupen per exemple al sud del país a Reus.

[00:59:11]

Salut ja ha anunciat cribratge massius a tres barris de la ciutat i al nord a la Seu d'Urgell. Es faran controls a bars i restaurants per garantir el compliment de les mesures sanitàries després que hagin aparegut brots relacionats amb l'oci nocturn gràcies a la bona nit. Té dos quarts d'hora mig minut i tanquem la barraca. Tu diràs recordeu demà més esforç al primer toc i a partir de dos quarts de deu comença aquest assalt definitiu de Girona cap a Primera Divisió amb el partit entre ells i el Girona evidentment el podreu seguir aquí a RAC1 després de deixar la butxaca del Tu diràs.

[00:59:49]

Per tant ens tornem a escoltar demà descansa bona nit.