Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:01]

No és això que té un bon projecte va ser el projecte no ho fes. I a partir d'aquí per ell tampoc no tampoc. A mi em sap greu i a mi s'anomenà tampoc posaria la mà al foc com deia abans no fos cas que ens gravessin no fos cas. Agraeixo molt ha estat minuts avui a diràs abraçar la forta plaça forta quan Irigoyen que ha fet aquesta entrevista Luis Suárez que avui hem pogut llegir a l'edició del país sobre Suàrez i ara entrem en l'apartat Mèsia Ferran Manolo sobre Suàrez.

[00:00:48]

Voleu afegir alguna cosa més del que diu a l'entrevista o de la seva situació. Jo sí que li dono tota la raó a Suárez tenint en compte que porta sis anys i que per mi és el millor davanter centre que ha passat pel Barça en els últims anys juntament amb tots dos que vist entre els dos. Fins i tot em quedo amb Suárez. Crec que per la seva trajectòria es mereix es mereix que li digui a la cara ràpidament el que s'ha de fer.

[00:01:27]

Què espera d'ell. Crec que ho farà aviat i si ha de sortir mereix la via de la sortida. Igual que si haguessin de sortir altres jugadors com Busquets per exemple. Són jugadors com baixen les de la sortida. Això sí clar això sí el Barça. En aquest sentit una actitud senyorial respecte a aquests jugadors que han donat tant no. I tant deia ara el Ferran i el que deia abans del primer dia ara primer mereixen tenir una sortida pràcticament fer li una estàtua al Camp Nou per tot el camp per tot el que han donat i evidentment ja claríssimament no sigui com a qualsevol treballador.

[00:02:21]

Dir li a la cara que el que volen fer que no els vagi enterrant per la premsa i coses d'aquestes que acostumen a passar no al Barça molts clubs. Evidentment que Suárez Busquets i Jordi Alba i més jugadors que porten molt de temps aquí i que pot ser que surtin es mereixen tenir una sortida. Por todo lo alto. Avançar Manolo fins a quin punt no és injust per un entrenador que acaba d'entrar un club com és Ronald Koeman que ara mateix hagi de ser ell qui carregui amb això perquè clar vull dir al final sí d'acord.

[00:03:03]

Ell pel que sigui no hi compta però clar gairebé podríem dir que és una decisió compartida amb el club i que potser seria més just que algú del club fos qui o com a mínim cantés acompanyat d'algú del club. L'altre dia que sol començar a reunir se amb Messi. Perquè si no és una mica dèiem que és gairebé Gary Cooper Solo ante el peligro. Això no passa ni en equips de Segona B i Tercera. Això sí que jo sí que he estat en aquestes situacions.

[00:03:40]

El director esportiu tal i jo com a entrenador. Doncs parlant amb el jugador qui sigui dient li que no es compta amb ell per a la temporada que ve però deixant només a l'entrenador que acaba d'arribar. Per mi no és un paper. No és un paper molt difícil de començar. Ara mateix dir arriba i més o menys ara els que estan més assenyalats són els jugadors i tothom és tothom està bastant d'acord que s'ha de fer una revolució perquè la cosa no funciona.

[00:04:12]

Aquí el que falla un cop més és el club que és que no pot ser. No pot ser que l'entrenador sigui el que sigui el cara a cara li digui al jugador si vol o no vol que continuï. Que precisament per això estan els secretaris tècnics i les direccions esportives als clubs. Ferran hi ha un lligam absolutament admès i a partir d'ara barra lliure. Sobre el tema de l'argentí però creus que el Barça fa bé com vaja fa la sensació perquè sabem que va ser com sol qui va anar a reunir Messi.

[00:04:47]

I a part fins i tot avui llegíem en Joan Pallàs el cap d'esports de La Vanguardia que publicava un article en què explicava que a Bartomeu li va dir que no volia saber ni el contingut de la conversa. Messi que ho deixava tot a les seves mans. Et sembla bé que això sigui així.

[00:05:03]

O aquí potser algú més hi hauria si hauria d'implicar del club són jugadors de tots els jugadors són Messi és a dir jo crec que com deia el Manolo li va dir a Busquets Jordi Alba o Umtiti Arturo Vidal o a Rakitic o a Luis Suárez fins i tot va començar a parlar amb ells però després també en el mateix moment o ha seguit a parlar. Ara li tocaria a Ramon Planes que és el nou director esportiu fins i tot el vicepresident esportiu és el mateix president Ramon Planes i fins i tot el director general.

[00:05:58]

El cas de Messi és per a mi a banda jo crec que és millor sabent el que pensa Messi ara per exemple del projecte de Bartomeu i que no està còmode amb aquest projecte. Jo crec que és millor que en aquest cas creixerà millor que sol no perquè els altres jugadors bàsicament amb els que parli amb Molt soroll per dir los que no és com també coneixen. Sí ja ho va fer el València al València Cañizares Albelda Angulo. Van marxar els va apartar però no van marxar del club van estar apartats de la plantilla on jugaven.

[00:06:42]

Mentre ell va estar allà parlarà amb els jugadors per això. Però a més si no en aquest cas ja era tot el contrari era per intentar convèncer perquè ja se sabia que el seu malestar després dels seus dubtes era per intentar convèncer el que el seu projecte funcionarà i que així sigui el pal de paller del projecte. Per tant era una cosa diferent i a més a més sabent que ja en aquell moment la seva relació amb el president no passa pel seu millor moment jo crec que era millor que anés hagués ha estat pitjor.

[00:07:18]

I la lectura actual de la situació de Messi que es quedarà.

[00:07:24]

Jo ja explicava. Jo crec que és impossible ara mateix que un club pagui els 700 milions d'euros de la clàusula. El City i el PSG serien els dos únics equips que qui són els propietaris ho podria fer. Però crec que pagar aquests 700 milions més el salari de Messi que són 40 nets quan seria oportú de a cada país perquè cada país té una fiscalitat diferent. Però jo ho veig impossible. A més és impossible d'amortitzar si li queden dos o tres anys de futbol que espero que sigui el Camp Nou.

[00:08:06]

Per tant tenint en compte que el Barça ja ha dit que no pensa negociar la clàusula si vol marxar. Doncs jo estic convençut que es quedarà aquí i que jo crec que esperarà a veure què passa amb Cuba. Com va evolucionar la temporada i com deia el Juan no crec que es comprometi cap aquí al gener perquè al gener. Aquí perquè va lliurar el mes de juny. Jo crec que no ho farà per veure com evoluciona la temporada i sobretot veure com acaba les eleccions qui guanyarà les eleccions.

[00:08:48]

Li agrada el nou projecte sense Xavi i Xavi sí convençut que esperarà així també Manolo creus que acabarà esgotant aquest any de contracte malgrat els dubtes que tingui ara Messi.

[00:09:04]

Bé jo el primer que volia dir és que estic d'acord amb el que ha dit abans del Ferran perquè no és el mateix. Les reunions amb jugadors que no compti amb el jugador que precisament vol comptar hi i vols que sigui el teu pal de paller de seria el pal de paller a qualsevol equip del món perquè per a algú és el millor jugador del món. Llavors a qui sí que la reunió ha de ser Messi cara a cara i sols si fins aquí està clar el tema que es quedarà.

[00:09:34]

Jo no ho veig tan clar no ho veig tan clar. També és cert que penso que cada dia que passa ell té més possibilitats de quedar se. és a dir jo l'únic l'únic equip que veig que és el City no veig no veig un altre una altra opció. Sincerament jo l'únic que veig és un club que és veritat que el París Saint-Germain també està animat i podria. Però jo penso que seria un altre cop el binomi Messi i Guardiola que intentar guanyar la Champions amb els anys que li quedin però econòmicament ja ho heu dit tots.

[00:10:18]

No és impossible que cap club pagui 700 milions. S'ha de negociar clàusula de totes aquestes coses. De totes maneres la lliga anglesa li falta una setmana per tancar el mercat perquè la Premier de les lligues que tanca el mercat abans de començar ha de començar a jugar. Llavors no sé si seran set o vuit o deu dies que queda ben vist per al mercat anglès es tanqui. O sigui que hi torno a repetir que cada dia que passi té més possibilitats que Messi segueixi al Barça.

[00:10:52]

Però jo l'únic lloc el veig al City perquè des del punt de vista d'ell Manolo el jugador clar 33 anys fets al juny té un Mundial. El seu últim a la vista el novembre del 2022 és a dir que estem parlant això comptant que tot el tema del virus no no alteri la data. Però estem parlant del novembre del 2022 que per tant fins llavors ha d'estar un equip que competeixi per coses importants perquè tu no pots anar al Mundial. Estan en una lliga a una lliga menor i amb la sensació que el Barça no optarà a la Champions a curt termini.

[00:11:26]

Clar els dubtes són lògics. No de Messi. Sí jo penso que si no té una situació fàcil en tot aquest panorama què dibuixem. Jo he sigut crític amb ell. He sigut bastant crític perquè no m'ha agradat el seu sou. La seva actitud entre cometes dels últims dies per què se'l veu emprenyat. Se'l veu descontent. Ja és un tip de córrer. Però decidir en cada pilota que toca i la veritat és que aquest any ha estat per a mi ha estat un nivell a un nivell inferior d'altres temporades i hi.

[00:12:08]

I és evident que està molest amb la directiva i que no està a gust. I això unit amb l'altre que deia Ho diem tu ara mateix no poder se anar a un club li queden dos o tres anys de futbol. S'ha d'anar a un club on prepari bé la temporada per al Mundial i on sobretot pugui intentar guanyar la Champions que ara mateix ara tinc la sensació que quan el veiem jugar és com una obsessió que té ara mateix. No però és un tema que si no estigués els diners pel mig.

[00:12:49]

Jo veuria bastant clar que ell que ell surt del Barça que ha guanyat Ferran una Champions en els últims nou anys és a dir en la seva plenitud entre els 24 i els 33 ha guanyat una Champions que és molt poca. Sí sí que és cert que hi ha assegurat que podria ser admès ho podria haver guanyat el Barça. Sense anar més lluny la temporada passada perquè el 3 0 al Camp Nou que a la final i possiblement la final hagués guanyat el Barça faria alguna Champions.

[00:13:28]

A més li ha anat al Barça inexplicablement perquè jo crec que hi ha anat batent cada any un projecte guanyador i veient que ha anat guanyant Lligues però aquesta temporada ell mateix ho ha vist o ha avisat vàries vegades ha dit després. Després de partits no ho ha dit una vegada ho ha dit vàries vegades que a l'equip no li donava per guanyar la Champions i recorda que el dia que es perd definitivament la Lliga contra una per entrenar ni la Lliga tampoc. Ell mateix ho veia i ho deia públicament.

[00:14:17]

Jo crec que el fet de que vingués Neymar la temporada passada l'estiu passat va deixar molt tocat perquè creia que era el jugador que hi havia un jugador decisiu que el marcaria diferències i ajudaria amb ell. Suárez a tornar a ser el millor equip d'Europa. Després crec que tampoc li va agradar que vingués Griezmann. No és cap secret. La realitat tot i que sí que és cert que a poc a poc van anar congeniar i després el tema d'entrenador al gener i jo crec que no estava tan d'acord amb Valverde fora.

[00:15:06]

I a més a més Valverde havia d'anar a fora. Jo crec que era perquè li havíem dit o promès o promès si intentaria aportar Xavi i quan Xavi va ser un opció més llavors ell estava al projecte guanyador que cada any se li diu que tindrà per tornar a guanyar la Champions. No és una qüestió jo crec que és una qüestió bàsicament que ha deixat de creure els de dalt perquè per un tema esportiu aquesta realitat és un tema esportiu. El que vol és guanyar.

[00:15:45]

I abans quan deia a partir del gener podran negociar amb un altre club. No crec que ho faci. Hi ha un candidat Ferran. Estem en un any electoral. Tot això li hem d'afegir que estem en un context electoral clar. Imagina't que veu un candidat i porta la renovació de més i firmar un compromís. Vull dir no sé quin candidat ho pot fer amb dos candidats ara perdedors. Bàsicament estem parlant d'això que expliques. Jo veig dos candidats que poguessin fer això Joan Laporta perquè tots sabem que Messi Messi i tots els jugadors que ja.

[00:16:31]

Joan Laporta i l'altre seria Víctor Font perquè no és cap secret tampoc si guanya Víctor Font de Xavi. En una entrevista fa poc va dir que encara guanya el triplet dimarts passat. Exacte. Llavors només veig aquests veig aquests dos possibles candidats. Si digués alguna cosa seria fort i seria molt fort. Hi ha molta gent que sobretot xarxes socials que diuen el que Messi digui Bartomeu o jo. Doncs bé si fes això més o menys seria dir jo no només em quedaré si aquests tots perquè sóc dels meus vint dies això és això i l'última Manolo sobre el tema Messi.

[00:17:28]

Si es queda comptant que es quedi Messi. Quin rol futbolístic ha de tenir en aquest Barça de. Doncs jo crec que aquí precisament quan hem parlat ja hem parlat d'això d'intentar involucrar lo al màxim possible fer li veure que li queda el que li queda i que té un bon diàleg i que bé ja no sé si li haurà dit a algú del Barça de la Champions però intentarem fer un equip competitiu per poder anar per Europa i intentar si es pot guanyar o guanyar.

[00:18:17]

Però evidentment el paper que li toca ara és aquest lideratge que jo he criticat. O sigui aquest lideratge positiu que ell suposo que amb tota la raó del món pel que ha explicat ara mateix li han anat prometent coses i no es complia absolutament res. Però penso que ell ha de ser un líder positiu. L'equip és a dir si me toca jugar. Quan el Jordi el teu cas d'ERC el Jordi t'ho será mejor no emprenyar me porque me toca jugar con el Gordo.

[00:18:54]

Estic exagerant quan van al col·le. Fer ho una mica és això i no està emprenyat perquè ara la pilota la passa al jugador que tu no t'agrada doncs no has d'intentar intentar canviar aquestes coses. El que passa és que això s'ha de fer bé. Això partint pràcticament de zero tot i que per a Messi. Per això per això veig jo que si ell té la possibilitat de sortir. No ho veu desgavellat. Què perquè perquè ell ja està. Se'l veu molt a disgust amb la directiva.

[00:19:31]

Veurem què acaba passant. Continuarem parlant. òbviament esperem que deixem de fer perquè Messi es quedi al Barça però això només depèn d'ell. Però la sensació és que continuarem fent uns quants es passa quatre minuts d'un quart d'hora. El nom de Cuba. Quan hem parlat de Messi quan hem parlat de Suárez precisament ens volem centrar en les banquetes de Primera Divisió perquè ja tenim gairebé definits tots els propietaris de les banquetes de la Lliga. Ara si l'espera s'acaba demà per fi sabrem qui acompanyarà l'Osca i el Cadis en aquesta transició de Segona a Primera i amb l'ascens del Girona.

[00:20:24]

Tindrem definits els 20 equips que conformaran la Lliga 2020 2021 a excepció d'algun que altre moviment. Podríem dir que els clubs Jaume han apostat majoritàriament per la continuïtat tenint en compte les circumstàncies d'aquesta temporada tan atípica a l'hora de decidir qui dirigirà els projectes esportius del proper curs. ha uns quants retocs però ja són sonats si són cinc els canvis que s'han produït a les banquetes com han estat l'últim en sumar se a aquesta llista d'entrenadors nous. Dues setmanes abans va fer ho Pablo Machín que després d'una breu experiència a l'Espanyol ara serà l'encarregat de dirigir l'Alabès.

[00:20:57]

Els altres tres tècnics que han arribat o millor dit han tornat són de sobres coneguts per l'afició espanyola. El Betis va ser el primer club a moure fitxa després de destituir a Rubi a falta de vuit jornades per la conclusió de la competició i de col·locar a Alexis Trujillo com a solució d'urgència per aconseguir la permanència. L'1 de juliol és a deu dies per la finalització de la lliga els andalusos van anunciar a Manuel Pellegrini com a nou amo de la banqueta del Benito Villamarín.

[00:21:23]

El xilè torna a Espanya set anys després quan va classificar el Màlaga per a la UEFA la temporada 2012 2013. Abans havia passat per Vila real i Reial Madrid Manchester City Xina Fortune West Ham i United han estat les tres últimes experiències de Pellegrini però una de les sorpreses va ser la marxa de Javi Calleja de la banqueta del Vila real després de firmar una gran temporada sobretot en la represa i de classificar els groguets per a l'Europa.

[00:21:48]

El club va anunciar que no comptava amb ell per al proper curs. tres dies després es confirmava que el seu substitut seria una puta i viva i significa en el trabajo orgullós de participar hi.

[00:22:09]

Ho va viure aquí a l'estadi de la ceràmica el 2016 el basc va abandonar Espanya concretament al Sevilla per afrontar l'aventura europea amb el Paris Saint-Germain i posteriorment amb l'Arsenal. Curiosament Emery va ser entrenador de l'etern rival groguet al València. El conjunt C és l'altre equip que ha canviat d'entrenador després d'una de les temporades més convulses del club amb tres tècnics diferents. Javi Gracia serà l'encarregat d'intentar tornar al València a Europa. El navarrès amb experiència a Primera amb l'Osasuna i el Màlaga estava sense equip després de deixar la disciplina del Watford el passat setembre.

[00:22:43]

Aquests són els inquilins els nous inquilins podríem dir de les banquetes de Primera Divisió. Tots són prou coneguts però també fem un cop d'ull refrescar la memòria clara als tècnics que es queden si la resta de tècnics ja tenen assegurada la seva presència a la propera temporada. Són Zidane el Reial Madrid Simeone a l'Atlètic de Madrid Lopetegui al Sevilla i Manuel Alguacil a la Reial Societat. Diego Martínez el Granada José Bordalás el Getafe ja sap de l'Osasuna Gaizka Garitano a l'Athletic Club Paco López el Llevant Sergio González el Valladolid José Luis Mendilibar Leiva i el català óscar García al Celta.

[00:23:18]

Pel que fa als nouvinguts d'aquesta temporada també han apostat per la continuïtat i serà el tècnic de l'Osca i álvaro Cervera el del Cadis. Tots dos tenen experiència a la màxima categoria del futbol estatal. També la tenen Francisco i set entrenadors del Girona i de l'Elx. Quin dels dos es convertirà en el vintè entrenador de la Primera Divisió.

[00:23:38]

Que és una final. Al final al final de la temporada per a nosaltres és el 23 d'agost on haurem de veure si es pot fer tant de bo. Tant de bo sigui Francisco l'últim tècnic d'aquesta llista que ocuparà les banquetes de la Primera Divisió on naturalment sobresurt el nom de Ronald Koeman. Manu Olot sembla una bona elecció per al Barça. En aquest moment si jo era partidari més del Garcia primer en parlarem dissabte passat ho recordo per què no una mica per què estàvem parlant per al que li queda la directiva de Luca i a fora em sembla segurament la decisió més encertada diu amb caràcter altiu un ídol a casa que ell li fa molta il·lusió entrenar el Barça.

[00:24:31]

La gent no ho veu amb bons ulls. Penso que segurament una molt bona elecció per ser una persona que no estava al club Ferran. Si jo també era partidari de fet diria que dissabte passat tots eren partidaris de CC tots tots però sí que crec que del que es podia fitxar és el millor. I sobretot tenint en compte que el que pretén el Barça enllaçant amb l'inici de la tertúlia és fer una petita revolució. Saps que no li tremola el pols.

[00:25:13]

El València és el cas el que s'ha vist més de prop i ha començat a demostrar va ser presentat ja es va posar a treballar el dia següent ja s'havia reunit amb Messi i com escrivia el Juanjo a La Vanguardia Avui avui entre avui i demà passat. Possiblement deixi passar el cap de setmana. Dilluns dimarts començarà a parlar amb tothom tenint en compte que ha programat l'inici dels entrenaments per al dia 31 i el dia 30 comencen a passar de ploure proves PCR.

[00:25:50]

S'ha dit que és la setmana que ve i això comença ja una altra vegada.

[00:25:54]

Això torna a arrencar hi i veurem si ja la setmana que ve transcendeix algunes de les decisions que ha pres el tron al començ del seu estiu futbolístic. Manolo el veus plenament identificat amb el Barça hi ha qui diu que és més pròxima que Cruyff. Jo crec que no és ni una cosa ni l'altra. Jo crec que és un entrenador que s'adapta bastant al que té. Nosaltres vam veure a València jugar bastant bé un equip més rocós més defensiu. En canvi amb la selecció holandesa la veritat és que juga un futbol bastant atractiu.

[00:26:41]

Clàssic bé de la metodologia holandesa de tota la vida. La naranja mecànica famosa però és un home que diguéssim que sou Fenton. Ara no recordo exactament com jugava però a l'Everton. Però per què. Pel que he vist és un home que s'adapta bastant als jugadors que té. I aquí estic jo estic bastant convençut que intentarà una mica retro diguéssim al Barça.

[00:27:20]

No veus la possibilitat d'un canvi de sistema. Ho dic per adaptar una mica als jugadors que bé veurem quins jugadors acaba tenint. Però per tal com està pensada la plantilla aquesta opció de jugar amb doble pivot es va comentant quadre.

[00:27:41]

Sí però una mica enllaça amb la resposta que acabo de donar. Depèn del que tingui del que vingui. Sí sí que és veritat que en aquest moment sembla que un doble pivot o un piano per exemple seria seria un doble doble pivot de nivell. Però ell també ha comentat que jo hauria de fer una mica de jugar com jugava a la selecció holandesa és a dir hom li tregui millor partit i de joc li treu millor partit jugant en aquesta posició per exemple.

[00:28:17]

Futbolísticament Ferran Peres va començar molt tècnic de l'escola holandesa sense ser Ecologista Radical però és evident que la seva última experiència a la selecció holandesa li agrada tenir la pilota pressionar davant. Li agrada jugar amb extrems però també li agrada l'equilibri. No hem d'oblidar que ha estat defensa i per tant li agrada l'equilibri. Possiblement no veurem els laterals dels laterals atacant els dos a la vegada a camp contrari. Manolo que és entrenador del Barça el Barça aquesta temporada. Els dos laterals estaven els dos a l'àrea contrària no només els dos laterals els dos laterals i els extrems i tothom a l'àrea contrària.

[00:29:22]

Moltes vegades quan perdia la pilota el Barça estava en els dos centrals i Busquets contra tots. Jo crec que ara això no passarà. Jo crec que quan és més Guardiola sembla que Guardiola carregava molt el joc per la banda de Dani Alves però Abidal que era al lateral esquerre pujava poc. Llavors jo el veig més d'això buscarà atac possessió pressió però també equilibri darrere. Ara que repassava la llista d'entrenadors de primera per 20 21 a l'espera del que passi demà a Montilivi Manolo alguna cosa que et cridi l'atenció algun nom que tinguis especial ganes de veure com li va dels nou sobretot.

[00:30:10]

No més que dels nous. A mi m'agrada altre home m'agrada molt. és molt innovador i molt treballador. A veure si Machín després de Sevilla i Espanyol aconsegueix un altre cop a l'Alabès el que va aconseguir amb el Girona i Unai Emery és un home de molta experiència molt reconegut. I una cosa sí que em crida l'atenció. A diferència d'altres anys i és que hi ha varis equips que ja porten entrenadors diguéssim amb cert amb certa encerts i bastants anys seguits Paco López el Levante el Valladolid Mendilibar Mendilibar ara l'Eibar a mi Mendilibar a mi em sembla absolutament tot per la base però em sembla que difícilment un altre entrenador hagués aconseguit el que ha aconseguit l'Eibar amb ell Arrasate Osasuna Alguacil a la Reial Societat.

[00:31:14]

El Granada ha estat una mica obligat per la sensació però continua. Exacte. Els entrenadors de continuïtat llarga això sembla una mica al futbol anglès d'abans. Exacte. I fins i tot a vegades això abans passava més als tècnics que pujaven de Segona a Primera. No sempre entrenava l'equip a Primera i de moment vaja i segur que de demà cal que pugi continuarà i continua l'Osca i álvaro continua al Cadis.

[00:31:46]

álvaro Cervera em sembla que té un signar un contracte de tres anys més i major crec que porten quatre o cinc anys. Em sembla una bona una bona notícia segurament per l'estabilitat del treball dels entrenadors Ferran I dius A tot això també el que em va sorprendre és el canvi a la banqueta del Vila real B perquè el Vila real crec que ha fet una bona temporada i em va sorprendre em va sorprendre que a banda d'això poca cosa més. Hi ha entrenadors. Vull veure com deia el Manolo Machín que ho va fer molt bé al Girona després no va tenir sort ni al Sevilla de l'Espanyol.

[00:32:35]

I després ja m'agradaria aprofitar els entrenadors per Julen Lopetegui és molt bon entrenador i ho ha tornat a demostrar. El Sevilla no va tenir sort al Madrid potser als vestidors del Madrid i del Barça són diferents i es mengen els entrenadors però no s'havia fet una grandíssima temporada la sisena a Europa. Per tant jo volia estar aquí. Per mi és un molt bon entrenador ho va fer bé la selecció espanyola i va marxar amb les circumstàncies que va marxar perquè el va fitxar Florentino i després va durar el que va durar ja que crec que els vestidors del Barça i de l'Espanyol i del Barça i del Reial Madrid són diferents però Sevilla ha fet una gran temporada també amb el reconeixement de Mònaco.

[00:33:38]

Una vegada més l'ha clavat en un món de fitxatges. Una vegada una vegada més clar de totes maneres la vida de l'entrenador és curiosa perquè ha afegit el que ha dit el Ferran al Porto va estar dos anys i pico i no va guanyar absolutament res i el Porto no guanyés res a Portugal en dos anys. Tampoc és molt habitual llavors i en canvi aquí la sensació és que ha guanyat una experiència que l'ha fet millor entrado perquè la sensació de quan va acabar el partit no és només de campió sinó va cridar molt l'atenció.

[00:34:21]

La pinya que els jugadors tenien amb ell. Fins i tot amb la imatge famosa que s'ha fet del porter del Barça li va començar la lliga es va lesionar.

[00:34:31]

Una imatge molt maca al final a l'acabar a l'acabar la Copa i que deia abans de Mendilibar que deia és per aquest tipus d'equips tipus ell va Mendilibar és l'entrenador perfecte. Segurament Lopetegui també té el seu sostre en aquest tipus d'equips que ja tenen una ambició gran però que no és un vestidor d'estrelles Manolo que els vestidors d'estrelles ostres que jo cada dia estic més convençut que bé ho he estat sempre però això ha tingut discussions discussions amigables amistoses evidentment.

[00:35:08]

Què hi ha entre dos equips grans i entre dos equips no tan grans. Els equips grans la gestió la gestió del vestidor avui en dia és molt important a tot arreu però en els equips grans és molt més important que en altres equips i Mendilibar per exemple que acabem d'enumerar li ha anat molt bé al Leiva i al Valladolid em sembla però en canvi a l'Atlètic on sembla que va durar set o vuit jornades de Lliga és a dir que sí que penso que això no me gustaría veure Guardiola en el Cadis d'on ve vostè no és que Guardiola no pot entrenar al Cadis no perquè no tinc nivell sinó perquè no li oferiran perquè Guardiola és un equip gran.

[00:35:49]

és igual que segurament a una entrada d'un equip petit. I no vull dir noms evidentment per respecte. Però no li donarà un Reial Madrid o un Barça però sí jo sí que penso que hi han entrenadors d'equips grans i entrenadors d'equip petits. Tres quarts i mig d'una. Fem una pausa per la publicitat. I demà dos entrenadors d'entrenadors ben diferents aixecaran la lluita dura lluita. La Champions serà o Flickr amb el Bayern de Munic o amb el París Saint-Germain ara em sembla prèvia.

[00:36:26]

En Jaume Mullor. Units pel treball en equip va acabar passant la units per la dedicació contínua contínua a més assistència sanitària partner mèdic oficial del Futbol Club Barcelona. Units per l'excel·lència Audi el nostre únic camí és una innovació sostenible que aporti el doble de lluita. Nova gamma híbrids endollables D i E d'Audi 40 quilòmetres en mode elèctric. Etiqueta zero i un futur més sostenible per no deixar se Audi. Concessionari oficial de Terrassa. Granollers Manresa i Vic Raúl sense una etiqueta blava al front.

[00:37:13]

Cultura elèctrica alcalde no puc treure mai se suma al pla d'ajust amb fins a deu 1.110 euros de descompte del pla molt més a més instal·lació i punt de recàrrega gratis finançant amb Llombai finançar a través de Banco Cetelem fins al 31 del 8 al 2020. Més informació i conèixer a les nostres instal·lacions ahir un dia més tard a la torre del carrer Viladomat i també a la nostra exposició digital consulta a la nostra web.

[00:37:37]

Està clar és Montoro presenta mobilitat aquest estiu a les noves instal·lacions de baix motor i per la compra en porta un patinet elèctric valorat en més de 500 euros. Consulta les condicions de la web. Baix motor poder aprofita per descobrir el nou Seat León més atrevit més motor. A cavall del Baix Llobregat avinguda Bertran i Güell 54 al costat del centre comercial. Bona nit en el sorteig dels comerços el cap de setmana ha celebrat avui el número premiat amb cinc mil euros al mes durant 20 anys i 300.000 euros.

[00:38:12]

El resultat ha estat. 77.000 133 7 7 1 3 3 de la sèrie 29 0 2 9 i també quatre números de sèries més han obtingut un superàvit de 2.000 euros al mes durant deu anys.

[00:38:31]

Pots consultar los es van fer públics demà una nova oportunitat amb el suport de cap de setmana bona nit i recorda sortejos de luxe. La il·lusió. Ja tornem a ser aquí escoltarem per última vegada aquesta llarga i estranya temporada 19 20 la música de la Champions demà és la gran final entre el París Saint-Germain i el Bayern de Munic David Bosch. Bona nit bona nit Jaume doncs el PSC votarà demà en una final de Champions contra el totpoderós Bayern de Munic. Els dos conjunts estan a només un partit de tancar una temporada atípica espectacular i aconseguir el triplet.

[00:39:21]

El PSG ja ha guanyat la Copa de França i la Copa de la Lliga per la seva banda el Bayern ha guanyat la Bundesliga i la Copa alemanya des del 2015 amb aquell triplet del Barça de Luis Enrique que ningú aconsegueix. Mirant el futur més immediat els bavaresos arriben al duel amb un gran estat de forma en el camí a la final de Lisboa. Atenció als números dels alemanys a vuitens es van carregar els 7 a un a doble partit. A quarts van atropellar el Barça 8 a 2 i a les semifinals van guanyar 3 0 contra el Lyon un dels seus líders Thomas Mayola ho té molt clar volen ser els reis d'Europa.

[00:39:56]

On volem ser els reis d'Europa i això ens pot reconèixer cada un dels nostres partits. I és així com volem jugar demà. La confiança és enorme lògicament i al mateix temps hem de dir que l'equip se'l nota molt madur. Una concentració que ens ha acompanyat durant tota aquesta temporada també a la Bundesliga és el focus.

[00:40:16]

Per altra banda el PSG arriba a la final amb les esperances dipositades en Neymar i sobretot amb el brasiler en aquests últims partits ha estat el jugador més destacat dels francesos. L'aventura del PSG cap a la final ha estat més delicada van eliminar els vuitens el Borussia Dortmund perdent dos a l'anada i remuntant 2 a 0 la tornada a la fase final a Lisboa a partit únic. Els parisencs van eliminar a l'Atlante a quarts però Déu n'hi do quin partit el PSC perdia un 0 al 89 i en pràcticament cinc minuts va remuntar el partit.

[00:40:45]

Les semifinals van tenir un duel més tranquil guanyant 0 3 a Leipzig. Avui també ha parlat en la roda de premsa prèvia a la final. El francès insisteix que demà tenen una gran oportunitat per si per fer se grans a Europa. Sobre si el PSC és un gran d'Europa penso que demà és una bona ocasió d'entrar en aquest cercle. Guanyar la Lliga de Campions somriu.

[00:41:06]

El Bayern arriba al duel amb el dubte de Boateng i tot i no estar al cent per cent. Els dos jugadors s'han entrenat avui a l'escenari de la final el PSG per la seva banda arriba amb el dubte de Keylor Navas que també s'ha entrenat amb normalitat i apunta a ser titular una final l'habiten que es poden aconseguir diferents rècords. Si el PSC guanya serà la primera Champions de la seva història i a títol individual. Keylor Navas està a 90 minuts de ser el primer porter a guanyar quatre Champions al seu palmarès tres recordem amb el Reial Madrid per part alemana seria la seva sisena Champions i qui ja està a tres dianes de superar el rècord de gols amb una Champions que de moment el té Cristiano Ronaldo amb 17 gols.

[00:41:43]

El polonès en suma 15. L'espera dels 90 minuts de demà a veure com acaba tot plegat recordem Jaume a la final començarà a les nou de la nit a l'estadi de Lisboa. Recordo de mans i posem a dos quarts de nou del vespre els de RAC1 i estarem pendents d'aquesta final de la Lliga de Campions entre el París Saint-Germain i el Bayern de Munic i òbviament farem tota la prèvia i a les 10 de la nit ens buscarem el Girona fins l'hora que faci falta depenent del que acabi passant.

[00:42:11]

Com veus aquesta final entre el Bayern i el PSC. No sé si el Bayern és el bloc i el PSG les individualitats. Resumint ho molt o no.

[00:42:22]

Jo vaig fer un partidàs un partidàs i i penso que tot i que sembli una ullada però per l'estil de joc dels dos equips el que marqui primer té. Jo crec que té bastant guanyat el Bayern de Munic fa una defensa una mica avançada que amb Neymar i amb paper pot patir. El Barça va tenir si recordem ho va tenir un parell d'ocasions molt clares. L'altre dia l'Olímpic de Lió amb 0 0 va tenir dues o tres ocasions claríssimes també però com posin per davant el Bayern de Munic com una piconadora.

[00:43:02]

A mi em va encantar a mi ara que està tot el futbol modern qui posar simètric cos i 42 jo veig al Bayern de Munic i això és un equip de futbol. Dos laterals que són dos laterals dos centrals dos extrems o ben oberts els mitjos que s'hi entra. No que es queda molt Thiago Allà guardarà el lloc un davanter centre que ara potser no estigui en el seu moment però és evidentment que és un davanter centre de toc. A mi m'agrada molt el Bayern de Munic.

[00:43:35]

Penso que és un pèl arriscat. La defensa ha estat tan avançada per la seva pressió a camp contrari i si el PSC sap trencar lo doncs tindrà problemes aquí. Però. Però penso per això que serà on serà un partit molt molt maco. Les individualitats. Contra un equip contra un equip molt ben fet i de difícil pronòstic Ferran ho veus tu algú una mica superior.

[00:44:05]

No sé si el Bayern en aquest cas ja veig el Barça superior. Jo per mi els dos grans favorits a guanyar la Champions. Abans que comencés la final avui de Lisboa el Barça té el City al Bayern que és qui ho havia de dir va començar molt malament la temporada molt va arribar a ser tercer o quart estava molts punts a la Bundesliga del món. De fet fora Cobacho després d'encaixar. Si no m'equivoco un 5 a 0 durant el mes de novembre o desembre i arriba a Flickr i fa un equip del Badalona és una piconadora.

[00:44:50]

Des de llavors sembla que l'última derrota és del 7 de desembre de desembre abans del abans del Barça havia jugat 27 partits i havia guanyat 26 i havia empatat un gol del Barça de l'altre dia ja són vuit victòries i un empat. Sí que és cert que l'altre dia quan estava quan estava de Luz els primers vint minuts com deia abans vaig veure que la defensa no era possiblement de la defensa sinó la manera de jugar. Feia que concedís oportunitats perquè fins al punt jo recordo el pal de Messi un altre de Messi que no defineix bé a Suárez després d'una passada Acevedo.

[00:45:37]

Al Barça li va crear oportunitats fins al 2 a 1 i possiblement amb Neymar amb paper patirà però jo el veig el veig ara mateix el veig invencible.

[00:45:49]

Ara que parla de noms Manolo Neymar va té Leven 2 qui juntes algun nom més de jugadors que poden ser determinants a la final de demà. Qualsevol altre dia obrir aquest nou partits 9 World Cercs jugador del Bayern de Munic no sé si dir enamorats potser és massa fet però hi ha un jugador que es diu químic em sembla a mi em sembla un jugador realment extraordinari jugui de lateral jugui d'amic o a mi em sembla molt jugador. Segurament no serà el jugador decisiu del partit però a mi em sembla molt molt bons els jugadors del Bayern de Munic i una mica pot ser que sembla que em contradigui amb el que he dit abans d'entrenadors d'equip i equip petit però és que sembla que aquest hagi sortit del fluid de la vieja Amaya.

[00:46:49]

Aquest home és un home que ha estat molts anys era l'assistent de Joachim Löw a la selecció alemanya. Vull dir que no que tampoc és un desconegut. A part que ha estat l'assistent del Bayern de Munic ja fa també algunes algunes temporades. Per tant sempre Manolo i lligat amb ara d'elles i reforçant el teu argument sempre amb vestidors amb estrelles tant a la selecció alemanya com al Bayern no si tothom té un començament que suposo que haurà començat amb l'aleví de l'equip del seu barri.

[00:47:24]

Sí sí però els últims a arribar al futbol professional. Sí està clar que altius s'ha sabut moure molt bé i que haurà fallat amb el cop. és un entrenador també reconegut. Ell segur que ha encertat amb el tema de gestió que segurament era el que necessitava. Jo vaig jugar al Bayern de Munic i els jugadors per mi estan gaudint quan estan jugant a futbol. Estem parlant gairebé de 40 partits de Flickr ara m'hi fixava amb dues derrotes una és la del 7 de desembre la famosa l'última però és que l'altre dia en el partit anterior contra el Bayer Leverkusen ha perdut dos partits des del 2 que agafa l'equip Flick.

[00:48:06]

El 6 de novembre és el primer partit que dirigeix a la Champions contra l'Olympiacos i demà jugarà la final B per una de les virtuts que ha recuperat un jugador que estava passant. Ja veterà tot i que no tant com sembla perquè l'altre dia abans de jugar contra el Barça vaig mirar a dalt i em semblava són 31 anys quan jo pensava que tenia o 30 fins i tot que encara no ha fet 31 homes. A mi em sembla un jugador brutal i que sí que és cert que portava un any de caiguda i en canvi explica.

[00:48:43]

De fet estava sent suplent en joc i l'ha recuperat i està a un nivell brutal. I a més a més cavall guanyador que fa ràbia contra ell és brutal. No és com celebra els gols. Com va mirar a la cara d'un guanyador brutal. Jo crec que sí. Quan Lewandowski és el golejador tothom té molt molt a dir. Un altre nom que ens apuntem de cara a aquesta final de demà a les nou de la nit entre el PSC i el Bayern de Munic i amb la Champions tanquem tertulia Manolo Márquez Ferran Carreras ha estat un plaer parlar aquesta nit té una llarga estona de futbol i de temes tan diferents que vagi bé una abraçada una bona nit.

[00:49:35]

A RAC 1 Tu diràs Jaume Molló. Tu diràs hem de dedicar una estona a parlar de mutu i d'un nom propi el de Marc Màrquez que avui ja podem dir malauradament que no podrà revalidar el títol de campió del món de Moto GP. El pilot cerverí i el seu equip han canviat el pla de recuperació previst per la lesió al braç dret per un de més conservador que l'allunya de les pistes pràcticament fins al final del Mundial si es torna que tot això està per veure Oriol Jové Bona nit bona nit.

[00:50:14]

Sens dubte la notícia del dia al món del motor. Ho ha explicat avui l'equip Repsol Honda en un comunicat on assegura que no vol fixar un Gran Premi de termini per al retorn de Marc Márquez. Tot i això apunta dos o tres mesos encara de recuperació. Cal tenir en compte que el mundial s'acabarà el 22 de novembre a partir mà o per tant en el millor dels casos és a dir si està de baixa aquests dos mesos pel cap baix. Màrquez tornaria el 25 d'octubre al circuit de Motorland Aragó i podria disputar aquestes últimes quatre curses la de l'Aragó.

[00:50:43]

A més a més les dues previstes al circuit Ricardo Tormo de Xest i l'última a Portugal si el temps de baixa en canvi s'acosta més als tres mesos ja dependrà de Màrquez i el seu equip decidir si val la pena reaparèixer per disputar una o dues curses o deixar ho ja per al 2021. Clar que no sé si és millor dir Acabem de fer net del tot o potser provar tant una cursa per dir doncs mira si situa el braç torna a estar bé i per tant tot tranquil de cara al Mundial del 2021.

[00:51:13]

Córrer i com ja van comentar després de la segona operació al braç dret. Tant l'equip com Màrquez han decidit prioritzar que la recuperació sigui total del cent per cent en comptes de tornar amb presses i abans d'hora.

[00:51:25]

Així ho ha explicat el mànager de l'equip Alberto Puig que ha donat el Mundial per perdut van tindre una opinió més a nivell mèdic. Finalment hem decidit que degut a la situació del campionat evidentment no es pot guanyar evidentment però no valia la pena intentar tornar a córrer era millor. Anem a fer ho bé.

[00:51:52]

Márquez es va fracturar recordem l'húmer del braç dret al Gran Premi d'Espanya a Jerez. Era la primera prova de la temporada. Fa un mes es va operar al cap de dos dies de la caiguda un dimarts i el cap de setmana d'aquella mateixa setmana ja va pujar la moto en els entrenaments del Gran Premi de la República Txeca però quan va arribar a la qualificació oficial el cerverí no ho va veure clar i va renunciar a disputar la cursa. Màrquez va haver de tornar a passar pel quiròfan poc després en comprovar se que la placa de titani de la primera operació s'havia trencat en un accident domèstic i ara s'ha imposat la prudència tal com ha explicat Alberto Puig.

[00:52:30]

Els pilots de motos sempre corren per tornar la moto però en aquest cas això ja està una mica avançat doncs hem decidit que és millor que torni quan quan estigui recuperat pràcticament el cent per cent la notícia evidentment ha tingut molt impacte al pàdoc entre els pilots.

[00:52:49]

Avui hem pogut escoltar algunes valoracions sentim per exemple Valentino Rossi que ha lamentat la mala sort que ha tingut Márquez després de la segona operació són declaracions a on pensa que penso que tot el que li ha passat sobretot la segona lesió és una cosa molt greu quan ja portes una operació i després tens aquest tipus de problemes. Necessites molt temps necessites estar molt a casa i esperar que el físic es recuperi.

[00:53:13]

Ara que fins i tot també n'ha parlat Andrea Dovizioso que diu que esperaven Màrquez per al Gran Premi de San Marino el següent després del d'aquest cap de setmana però que està convençut que el cerverí tornarà molt fort per I si no ocorre així tots hi detalli espatllat o parlar per experiència personal.

[00:53:32]

Crec que és un error parlar si no coneixes tots els detalls. Només ells saben què ha passat no ho sé. Si algú té la culpa o és mala sort no vull comentar aquestes coses és una pena. Esperàvem el marc a mi serà una pena no tenir lo per tant temps però ell és un tauró i tornarà competitiu.

[00:53:49]

Crec que hi ha un toro com competitiva.

[00:53:53]

Un altre dels que ha parlat és Aleix Espargaró que ha volgut fer una mica de broma dient que l'absència de Màrquez farà que el Mundial pugui ser més competit. Jo crec que seguirà aplaudint lo que intento una pena que no es té. Hable con él y me dijo que realmente no podría volver mucho tiempo. Així que la recuperación i que lo único bueno que no esté está más abierto.

[00:54:16]

I per últim Maverick Viñales li ha desitjat una bona recuperació i valors a Màrquez sempre una llàstima.

[00:54:24]

A la festa és interesante hacer una recuperación de les opinions dels rivals de Marc Màrquez en aquest Mundial de Moto GP i afegim a tot plegat l'opinió del nostre motor en Quim Salvadó quin Bona nit bona nit Jaume tots ens pensàvem que la cursa del Gran Premi d'Estíria de demà al Red Bull Ring seria l'última d'aquest any sense Marc Márquez a la pista. I aquesta tarda ens ha caigut pel cap un gerro d'aigua freda en forma de comunicat del Repsol Honda. El campió no tornarà fins que estigui plenament recuperat cosa que em sembla encertada i sensata i no l'esperen.

[00:54:58]

Això sí que no m'ho esperava fins d'aquí a dos o tres mesos. Naturalment ara sí que podem afirmar sense por d'equivocar nos que Marc Márquez no podrà aquest any revalidar el títol fins ara jo almenys no m'hi havia atrevit perquè encara que la lògica ho indicava que seria impossible que he començat la temporada amb cinc zeros pogués acabar sent el campió. Marc Márquez ens ha acostumat durant la seva increïble i sensacional trajectòria a les promeses aparentment impossibles. és evident que la recuperació després fallida de Jerez ha fet reflexionar al campió i el seu entorn i sense opcions de guanyar el Mundial val més prendre s'ho amb calma i recuperar se del tot.

[00:55:37]

En tot cas no el crític o per haver ho intentat. Marc Márquez és sinònim d'èpica i sempre ens ha agradat així no canviarem de jaqueta perquè aquest cop no hagi sortit bé és humà i aquest any no podrà guanyar el seu novè Mundial i setè de MotoGP ja ho tornarà a intentar l'any que ve. Sense Marc Márquez ens queda un Mundial òbviament diferent. Segur que menys espectacular però no menys interessant. La finestra dels pronòstics sobre de bat a bat i ara veurem si quarterades es confirma com a gran estrella emergent assolint galons de campió si Dovizioso Ducati subcampions els tres últims anys aprofiten aquesta gran oportunitat sense Márquez a la pista o si Maverick Viñales emergeix per confirmar el potencial que li atribuïm des de fa anys i de passada es fa fort com a número 1 de Jamaica.

[00:56:21]

Amenaçat òbviament per quarta ara també vés a saber si Pol Espargaró que demà arrencarà des de la pole amb la M Alex Rins amb Suzuki malgrat haver començat el Mundial lesionat o l'etern Valentino Rossi també hi poden dir la seva. Un Mundial 2020 que no guanyarà Marc Márquez. Serà interessant veure qui ho aprofita.

[00:56:41]

En tot cas Marc ja sabem que trigarà a tornar però esperem impacients i tant que sigui quan sigui d'aquí dos mesos o vés a saber potser ja al Mundial del 2021 però esperem impacient el retorn de Márquez i ho seguirem tot plegat. Quim Salvador sense anar més lluny la cursa de demà al circuit d'Estíria on com ara apuntava en Quim Oriol la pole és per un altre català però no és la primera que aconsegueix el vallesà a la categoria i la primera també KTM i l'aconseguida dos minuts pel final dels entrenaments oficials i per només un marge de 22 mil·lèsimes.

[00:57:14]

Així ho valora el pilot les les 4 quatre esta mañana marcar ahir l'última volta que li havien de guanyar.

[00:57:39]

Darrere de Espargaró el segon millor temps l'ha fet ta ta caqui Nakagami. I el tercer lloc amb Zarco. Tot i així serà Joan Miró qui ocuparà el seu lloc al lloc des del racó a la primera línia perquè recordem que el francès ha de sortir des del pit lane per sanció. Uns arcs que per cert ha corregut després de ser operat fa només tres dies d'una fractura a les boires. Des de la segona línia sortiran Maverick Viñales i àlex Rins. àlex Màrquez 16 Aleix Espargaró dinovè i Tito Rabat 21 Moto2 sortirà des de la pole el valencià encara també per primer cop a la seva carrera.

[00:58:12]

Ho farà acompanyat del madrileny Jorge Martín i el japonès Tech sud Nakajima que han marcat el segon i tercer millor temps respectivament per als pilots catalans d'avui mal dia al Red Bull Ring Xavi aviat que sortirà dinovè i llarg Pons vintè i a Moto3. Millor temps per a Gabriel Rodrigo l'acompanyaran Raül Fernàndez deïtat Suzuki Suzuki en la primera línia i el gironí Albert Arenas líder del mundial ha fet bé les coses a l'hora de sempre a partir de les onze del matí gràcies a Oriol bona nit.

[00:58:40]

Bona nit acabarem parlant de l'espanyol perquè Frank Robert Bona nit bona nit Jaume a Vicente Moreno a la banqueta ha començat avui amb un empat contra l'Osca. Així és el conjunt blanc i blau ha empatat a un contra l'Osca de Primera Divisió en un partit disputat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. En aquest primer amistós de pretemporada Vicente Moreno no ha pogut comptar amb Sergi Darder i Raúl Tomàs ni tampoc amb el recent fitxatge Fran Mérida. D'altra banda sí que alineat d'inici a Diego López sota pals Cabrera ha jugat a l'eix de la defensa i Marc Roca amb barba i volei també han format part de l'onze inicial.

[00:59:11]

A la represa Moreno ha sacsejat la banqueta donant entrada a jugadors com era la a la porteria. El capità David López Padrosa Campuzano o Vargas al final del partit el tècnic ha declarat als micròfons d'Esport 3 que treballa amb el que té la plantilla i no se centra massa en el mercat de fitxatges.

[00:59:25]

Mercat o en ella mateixa. Jo treballo per a mi això sobre que en això focalitzen tota l'atenció i per això el mercat valora d'alguna situació de sortida o d'entrada haurem d'anar canviant de. La seva part el tècnic Vicente Moreno ha assegurat que ha vist en l'equip bastant del que té en ment de cara a la temporada hi ha moltíssimes coses que m'han agradat. La més important és la voluntat. La intenció d'això de fer les coses bé és molt important.