Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:02]

La reunió amistosa és simplement una qüestió formal. és a dir que la reunió amistosa és per asseure's i li al Barça. Jo vull marxar i marxar gratis perquè tinc raó però no significa reunir se per trobar un traspàs. I és veritat que s'havia parlat de l'opció City però és que ara mateix estem almenys almenys des del bàndol de Messi. Estem parlant d'una rescissió de contracte que segons ells ja s'ha produït dimarts amb l'enviament del burofax. Clar és que és clar A mi també el que s'obtenia és si això fos així és que aquesta clàusula de la que es parla bé s'ha de veure com es comunica al club i que el club no conegui que el club està defensant el cens i no està en venda des del primer dia.

[00:00:57]

Per tant interpreto que el contracte se la mira a totes les parts i interpreto que el Barça també se l'ha mirat és a dir no ho deia. Ho deia el pou al Barça. No crec que faci el ridícul perquè seria un ridícul està demanant als 16 milions i després que no existís.

[00:01:16]

I a més a més el president posa el seu càrrec a disposició dient que si sóc jo el problema me'n vaig quedes però jo me'n vaig però si ja tens si ja està clar que no cal arribar això que ja és dir. I aquesta clàusula i agafo i me'n vaig i ja saps que hi ha coses que no acaben de quadrar però bé al final trigaran a sortir però al final sortiran però si si tot queda en clàusula 9 clàusula crec que també si tu per exemple va ser al City i li pots treure el seu millor jugador et posen catifa de plata catifa vermella i Pont de Plata no te la posen vas a buscar l'Eric García que és un jugador que compta poc i demanen més el que ofereix el Barça.

[00:02:07]

Com és natural d'aquí a un any també contracta d'èric Garcia. També és una situació vulnerable però quan et demanen perquè és la seva obligació demanar perdó pel que és seu. Doncs jo crec que el Barça també s'ha de fer valdre i si es manté el tema de la clàusula que és mirar de convèncer Messi. I si és impossible convèncer el molt impossible demanar al màxim que es pugui treure perquè no és el que genera Messi a dintre del camp que també perds un cop els perds assistències perds lideratge perds intimidació és que perds el teu que està a la façana.

[00:02:48]

L'anunci de Rakuten és que per això calen més samarretes per a la marca Barça. He dit que la marca Barça perd moltíssim. Què és el que estaves comentant llavors. Home èric García i i Gabriel Jesús set milions. Home Depèn. Depèn perquè és veritat que sí. Si es planteja un escenari així de canvi de jugadors també és perquè el City hauria de rebaixar la seva massa salarial perquè entrés el Messi allà entre la massa salarial del Messi ha de fer forat traient jugadors.

[00:03:29]

O sigui que al final li fas un favor al City o a qui sigui la City o el PSG o a la Juve. M'és igual que a qui vulgui emportar se'n. Ho dic perquè s'està parlant més del City en surtin noms de possibles jugadors. Doncs bé jo crec que s'ha de lluitar. Ara veurem com evoluciona això. Veurem com evoluciona però anem perquè ara mateix no. Fernando Armet si em permet estic d'acord amb el Fernando. Molt d'acord amb el tema que no acaba de quadrar el tema de la clàusula perquè certament si és cert que existeix això sí que significa que el Barça no té dret a cobrar una clàusula 700 que significa que el contracte de l'últim any de contracte és paper mullat.

[00:04:10]

Què passa a preu de mercat ja has de negociar un traspàs o que no pots negociar res i es trenca el contracte quan es vulgui i aleshores marxes a preu zero. Però si és així aleshores perquè et presentes un burofax dient que apel·la a la força de la clàusula que pots marxar a final de contracte que està posat el 10 de juny. Per què. Perquè aquesta clàusula Si tu pots marxar en qualsevol moment és a dir aquí hi ha alguna cosa que tampoc no quadra.

[00:04:35]

No estic tampoc massa d'acord amb el Fernando que sí d'acord quan el Barça va a buscar jugadors i els clubs tanquen la porta i s'aferren els seus drets als seus contractes i moltes vegades vas amb les mans a la butxaca. Si no és Messi i tampoc és un club que ve a buscar Messi o que vol fitxar Messi que et va convèncer perquè li traspassés a Messi és Messi que t'ha dit que vol marxar. és Messi que ha dit que vol plegar després de 20 anys al club.

[00:05:02]

és Messi que va dir que volia retirar se al Barça i que és el número u del món i el teu jugador el millor jugador de tota la teva història el màxim golejador bla bla bla. és ell que està dient que vol marxar i que té una clàusula alliberadora que tu li has firmat a ell perquè perquè ell diu que s'ha guanyat el dret a poder decidir quan vol plegar. No és un qualsevol i no és un club que el va fitxar. Ara si surt al City el que tu vulguis però és Messi que ha dit que vol marxar com a conseqüència del que algun dia ens explicarà.

[00:05:35]

Espero que sigui aviat perquè també com diu el pou serà molt interessant de sentir lo i possiblement no gaire agradable però també interessant i suposo que ho acabarà o acabarà dient. Però és ell que vol marxar del Barça i que t'ho ha dit així de clar. Jo estic molt d'acord amb tu que és Messi però és que no és un qualsevol però precisament perquè no és un qualsevol és patrimoni teu de lluitar i a més a més és que no és el primer cop que li passa això no és el primer cop que em diu que se'n va del Barça o que se'n va de la selecció argentina.

[00:06:08]

Jo crec que aquest cop és més fort és que ja et dic l'impacte el 2 a 8. Això destrossa qualsevol i si pots convèncer. I si al final recapacitar i si ha prou clar si et penses a la primera opció Això no t'ho creus que hi ha alguna opció l'estratègia pugui conduir a alguna cosa això no t'ho discuteixo que el Barça tingui valent no t'ho discuteixo que tingui que buscar el millor preu possible no t'ho discuteixo però que vulgui aspirar a retenir el jugador contra la seva voluntat.

[00:06:44]

Això sí que això sí que em sembla però també vaig sentir el Ramon Planes i deia que era el moment de gestionar de portes cap a dintre de no parlar. Jo això ho interpreto és que el Barça deu estar fent moviments amb gent propera a Messi o amb companys o amb amics o quan sigui bé per intentar fer li veure aixecar el peu aixecar el peu de l'accelerador. Espera. Pensa a tu recapacitar. és una història d'amor de 20 anys. Jo he dit jo interpreto que és això perquè que has de lluitar perquè és Messi precisament perquè és Messi i perquè com a club t'ho mereixes.

[00:07:31]

El darrer partit de Messi no sigui un 2 8 i que acabi aquí la seva carrera o mirar o escoltar o mirar una cosa o que la propera junta que surti de les eleccions que estan convocades tingui l'opció d'intentar convèncer Messi amb un projecte guanyador és clar jo penso el seu opositor. La gent que som precandidats que aspiren a guanyar les eleccions volen tenir Messi. No els he sentit bé. Sobre aquest aspecte concret hi ha qui diu que no cal que se'n vagi o igual a qui li agradaria tenir lo i presentar el meu projecte a l'entrenador que és el seu amic Xavi.

[00:08:13]

Per exemple que intentaré portar Neymar que és el seu amic de l'ànima. A més a més crec que ha sigut una part essencial d'aquesta història de desconnexió que hi ha hagut. Ja ho analitzarem un altre dia si al final el Barça ha de veure's obligat a portar un càntir als tribunals i que el va deixar tirat fa dos anys. Però en qualsevol cas és el que vol. No és igual que vingui la voluntat o la capacitat d'intentar ho. Estic d'acord que el Barça va intentar lluitar ho però és que hi estic d'acord.

[00:08:53]

és veritat que Messi és la primera vegada que té dubtes de continuar al Barça. Però jo crec que aquesta vegada és irreversible. Mai havia arribat una cosa eren dubtes i una altra cosa és enviar un burofax al Barça i això ho he explicat abans es presentarà a fer les proves i entrenar perquè considera que el seu contracte ja ha acabat. Jo sí que crec que per molt que el Barça ho pugui intentar això no té marxa enrere i això s'ha acabat. La relació amb Messi va ser per a tots i que com deia Joan Maria abans tothom hi havia en estat de xoc encara.

[00:09:31]

Això és irreversible. Aquesta història d'amor entre el Barça i més s'ha acabat. Jo crec que ara s'ha de tractar d'acabar de la millor manera possible. és evident que no acabarà bé. és evident que tal com estan les coses no acabarà bé però intentar de la millor manera possible. Per això crec que al final el més normal és que hi hagi una negociació i que el Barça ho vulgui. Després d'una negociació i que el Barça pugui treure els milions o els jugadors que els interessin d'allà on vulgui i jo ho veig totalment impossible fer recapacitar que es quedi aquí.

[00:10:14]

Després del que ha fet després de presentar aquest burofax i de no presentar se ha tingut dubtes vàries vegades però mai havia arribat tan lluny i per tant ara l'única sortida és que l'única sortida. Però a la selecció va deixar però tots sabíem que al final acabaria tornant. En canvi aquí faig la selecció argentina. Déu n'hi do deixa la selecció argentina. Sí però ara considerem que ha arribat molt lluny. Jo estic d'acord amb. La lluita ha arribat per una millor per la millor sortida possible de tot plegat acabarà sent.

[00:10:59]

Jo crec que tots coincidim en el principi que això acabarà amb una negociació entre el Barça i l'equip allà on sembla que serà el City. Però és una altra. I sobre la clàusula d'avui a és evident que jo estic rumiant i és evident que al final de temporada 20 21 no hi ha cap clàusula perquè acaba contracte. Clar que no hi ha cap clàusula de rescissió però clar una cosa és el 30 de juny del 21 i una altra cosa és ara el 20 i 9 d'agost.

[00:11:33]

El 29 d'agost la clàusula. Sí sí és una de les coses que ha de ser perquè Gerard és una cosa és el que diguin els advocats de Messi i els advocats del Barça defensen una cosa totalment contrària. Llavors al final això és una negociació o un tribunal. Jo crec que el millor tribunal va arribar. Ara que estem parlant de clàusules d'advocats com ja diu primer Fernando Polo li agraeixo moltíssim que hagi pogut intervindre aquesta nit el Tu diràs gràcies Fernando bona nit i en continuarem parlant perquè suposo que la setmana que ve serà molt de gust parlar amb vosaltres.

[00:12:10]

Una abraçada bona nit. Deia que Ferran no com sempre a les tertúlies d'ara tu diràs deia que tenim molts dubtes aquesta nit moltes preguntes i sobretot preguntes jurídiques. I qui millor que el Xavier Albert Canal un especialista en dret esportiu perquè ens respongui crec que ja ens escolta Hola Xavi bona nit. Jo crec que amb una hora i dotze minuts que portem ara mateix de programa ens hem fet moltes preguntes i tenim molt poques respostes com deia abans. A veure Anem a pams.

[00:12:46]

Messi avui a través dels seus advocats ha dit que no es presentarà demà a les proves PCR Serra Messi. Dimarts va enviar un burofax també a través del seu bufet dient que el seu contracte ja estava exhaurit que ja s'havia acabat aclarint que s'havia rescindit acollint se a una clàusula que hi havia en el contracte que va signar a la tardor del 2017.

[00:13:11]

Això vol dir clar jo entenc que tu no has vist no tens al davant el contracte de Messi però ja ho sé però la teva interpretació és que els advocats de Messi volen tirar pel dret i estan segurs tal i com ens ho transmeten de fet que tenen raó a veure coherent va dir quiralitat perquè era obligat obligar opac a complir.

[00:14:13]

I com interpreta de manera coherent i Com interpretes el fet que no tingui clàusula de rescissió.

[00:14:31]

En aquest últim any de contracte ho vincula De fet a la rescissió acollint se a aquesta clàusula o pot ser que en l'últim any de contracte el jugador hagi indicat que en l'últim estiu baja de contracte al jugador hagi indicat que no vol tenir una clàusula concreta per poder negociar més fàcilment amb un altre club.

[00:15:07]

Allargat com cada any jo volia marcar. Però tenint en compte que quan he jugat el meu partit de renovació al club el 10 de juny el dia 20 jo el vaig entendre. és a dir tu creus que no.

[00:16:19]

és a dir no el club en aquell cas posem per cas el Manchester City no hauria de pagar 700 milions d'euros.

[00:16:25]

Un jutge i una demanda laboral el 85 ho podria fer. Jo crec que hauria evitat la ruptura. Era molt més baixa. Li quedaria un any acabat. Un cop va haver firmat un contracte laboral es trobaven poc apropiada per aquesta temporada. Això no vol dir que no queda clar almenys independentment d'aquesta clàusula figuri o no el contracte.

[00:17:57]

M'agradaria sí sí. Si pogués ser Xavier que ens expliqui si en el cas que Messi segueixi tirant pel dret. Clar i ja creu que no pertany al Barça. Per tant hauria de ser. Podria demanar el transfer. La FIFA sabem què li donaria aquest trànsit provisionals que després podria acabar als jutjats. Quins són els passos que hauria de seguir Messi a partir d'ara.

[00:18:21]

A veure qui és ara i a partir d'aquí ja veurem veure què passa a un altre club un altre cop i això significaria que no justificada justificada ordinària oi. La FIFA Quantum l'import que hauria de pagar el Barça per un contenciós. Un contenciós possible durant aquest contenciós tan ràpid.

[00:19:29]

I després entenc que Messi el que hauria de demanar és el trànsit a la Federació Espanyola la Federació Espanyola li preguntaria al Barça. Evidentment si aquest tram serà el Barça diria que no. I la missa que és la que després intervindria li donaria cert provisional declaració anglesa i podria fitxar pel Manchester City i això ho podem negar en qualsevol moment.

[00:19:52]

és a dir a qui van treure una quantitat important per mantenir una estructura. Jo crec que hi ha raons per veure com podem arreglar allò que no es troba pertanyent i una última qüestió que a més si se salti aquests primers entrenaments el Barça podria podria denunciar el jugador per incompliment de contracte.

[00:20:51]

Una altra denúncia laboral tenir un reglament intern evidentment obliga el club per tant li diuen que ha d'anar a entrenar durant l'entrenament formant part del seu planter que no acabaria el laboral que obliga a aquesta indemnització laboral.

[00:21:53]

Jo tenia dret a pactar que no hi ha cap clàusula d'indemnització i el diners no s'hauria de pagar o no dret.

[00:22:26]

El jugador sempre haurà acabat pagant poc clara la voluntat del jugador. Ningú està obligat i per tant ell pot marxar. Ara bé el club no hi hauria d'intervenir perquè hi ha un tercer jugador que interpreta que el pagament la indicació nacional espanyola reconeix que haurien de pagar una altra.

[00:23:34]

és a dir hi hauria diversos clubs que podrien haver d'indemnitzar el Barça en aquest sentit o no acabaria malament el club.

[00:23:48]

En aquest cas el City o qui fos en aquest sentit o bé en tot cas com no sabem la resposta i no sabem qui diu el contracte ens seguirem en seguirem parlant.

[00:24:02]

De tota manera a veure una jugada. Clar. Si la normativa era correcta. Però bé i això és el que ens ha d'assegurar que si té la raó i marxarà sí o sí.

[00:25:05]

Hem volgut posar una mica de llum a tot aquest tema legal perquè ara mateix més que una qüestió moral ètica etcètera etcètera. Ara mateix és una guerra legal que ha iniciat evidentment Leo Messi i els seus representants Xavi.

[00:25:23]

Gràcies per atendre la trucada de veu que se sent. Doncs mira Bardalet la cascada. Jo crec que tens prou per rematar la qüestió d'una manera legal.

[00:25:41]

Hem volgut mirar el conveni de la Lliga de Futbol Professional i de l'Associació de Futbolistes Espanyols què hi diu en cas que Messi no es presenti demà als entrenaments tal i com té previst. és una qüestió que està regulada i que pot comportar sancions. Oriol Jover Bona nit Hola bona nit. Quines sancions es podria trobar a Messi. A veure abans que res cal deixar clar que qualsevol sanció evidentment depèn al final del règim intern que tingui el Barça ho ha deixat molt clar el Xavi també l'escolta com a entitat inscrita a la Lliga de Futbol Professional el Barça es regeix pel conveni col·lectiu de la Lliga i la l'AFE un conveni que per cert va vèncer el 30 de juny però que queda prorrogat fins que no se'n firmi un de nou.

[00:26:24]

En primer lloc tipifica tres tipus de faltes disciplinàries dels jugadors les lleus les greus i les molt greus evidentment l'absència dels entrenaments és una de les qüestions tipificades com a falta però sempre que l'absència sigui sense avisar i injustificada avisar Messi ha avisat a qui la qüestió si el club considera que el burofax i el seu contingut sobretot serveixen o no com a justificant ens posa amb la circumstància que l'absència es considera injustificada i sempre conveni col·lectiu en mà a un jugador se li pot imputar una falta lleu per no presentar se als entrenaments un dia una falta lleu que vol dir una falta lleu.

[00:27:01]

Quina sanció comporta doncs pot ser una amonestació la suspensió de feina i sou d'un dia i una multa econòmica que pot anar fins al 4 per cent del sou del jugador. Això seria demà. Què passaria si Messi no es presentés demà ni tampoc dilluns. Doncs aquí sí que es començaria a complicar una mica la cosa perquè el conveni ja ho consideraria una falta greu falta dos dies. Com ho sanciona. D'una banda un club pot decidir suspendre de feina i sou el jugador des de tots dos fins a deu dies.

[00:27:35]

A banda d'això el conveni també preveu una sanció econòmica que podria anar des de fins al 4 per cent fins al 4 per cent del sou del jugador més 25.000 euros. Evidentment en aquests 25.000 euros al costat del 4 per cent del sou de Messi és la mateixa amb el que ha fet i en cas de tres faltes és a dir que faltés demà dilluns i dimarts que passaria a partir de tres absències o més. El que diu el conveni és que es tracta d'una falta molt greu i evidentment les sancions també van en correspondència amb això es parla de suspensió des d'onze fins a 30 dies de feina i sou Això d'una banda i a nivell econòmic la multa pot tenir pot ser de com a mínim el 3,3 per cent del sou i com a màxim del 10 per cent tenint en compte insistim en el que cobra l'argentí evidentment seria una senyora multa però a banda de la sanció econòmica les faltes molt greus Gerard també poden comportar tensió segons el conveni col·lectiu.

[00:28:33]

L'acomiadament del jugador a qui el Barça tindria tot el dret a acollir se aquesta clàusula però si Messi per una altra banda considera que ja no pertany al Barça ens trobem en la mateixa en la mateixa qüestió d'interpretacions. Sí senyor. En qualsevol cas és el que diu el conveni gràcies Oriol Bona nit bona nit. Ho poso breument al damunt de la taula. Què ha de fer el Barça ara amb aquesta situació. Si ha de posar de cul ha de sancionar Messi ha de ser comprensible amb la situació Ferran.

[00:29:09]

Insisteixo que la situació és irreversible. No sé si això ho va veure malament ja no jugarà al Barça i al Barça és comprensible i pensar a saber què s'hi juga el Barça la temporada que ve i començar a buscar una sortida negociada i pactada que no li veig cap altra solució perquè estava rumiant rumiant i fent alguna consulta. I és evident que per a mi la clau de tot és per a tothom. La clau és la data del 10 de juny. Aquesta interpretació el 10 de juny i el 10 de juny que això suposa un contracte nou posa en vigor el contracte.

[00:29:56]

és a dir si el 10 de juny havia de comunicar la seva solució al Barça serà la clau. Ara aquesta novetat d'aquesta nit que no existeix aquesta clàusula de rescissió de l'última temporada. Jo interpreto que és un pas més dels advocats de Messi és a dir no no hi ha clàusula de rescissió. Per tant no sóc del parer que aquests 200 milions d'euros si són alguna cosa del 10 de juny si el 10 de juny ja ho va comunicar la pagar els 800 milions d'euros davant el Barça però si hauràs de negociar alguna cosa.

[00:30:41]

Aquí està el quid de la qüestió. La novetat d'aquesta nit després del final tingui raó Messi pot tenir raó evidentment el Barça ha augmentat això és calia fer tot això millor. El Barça per això per això per això per això estic convençut de la immensa majoria del Barça li donaria la raó i portaré amb les ofertes la negociació. Però jo vull ser feliç en un altre equip i crec que tothom ho hauria entès que les formes no són les correctes de Messi en aquest cas i dels seus advocats.

[00:31:33]

No les formes. Jo porto una bona estona aquí escoltant molta gent i la veritat és que jo no sé vosaltres però jo en tots els anys que porto jo no recordo una temporada com aquesta bogeria d'aquesta magnitud. Cada tertúlia que feia es deia és una cosa i el dia següent havies de decidir per què perquè canviaven totalment les coses d'un dia per un altre. A nivell esportiu ara nivell ja quan ha acabat tot això un desastre com el 2 a 8 i ara rematat amb això de Messi Jo no recordo una cosa igual.

[00:32:17]

El que sí que puc dir és que ara en aquest moment estem en el punt àlgid. Acaba de presentar el burofax demà serà el primer dia que no es presentarà. Lo normal lo normal seria que les coses anessin suavitzant durant els propers dies. Jo vaig dir equivocadament la setmana passada que el mercat a la Premier ja està a punt de tancar se. Em vaig equivocar més. Era l'1 de setembre. Era l'1 d'octubre. Evidentment encara tenen temps els equips anglesos per això jo pensava això es solucionarà ràpid perquè el City no té gaire temps.

[00:32:55]

Estava equivocat però jo penso que a partir de demà on sí que no es presentarà jo penso que a partir de dilluns el tema s'ha suavitzat perquè no pot ser. No pot ser que un jugador com Messi surti d'aquesta manera del Barça després de tot el que val. Al Barça també li ha donat el Messi. Però jo crec que un jugador com Messi no seria sortides al camp si es va sortir malament del Madrid però res és comparable amb això que estem vivint aquí.

[00:33:34]

Si és per ser un símbol del madridisme res té a veure amb aquesta esperpent que estem vivint setmana rere setmana el Barça. He vist o escoltat més comprensible abans el bàndol de Leo Messi no sé què et semblen les formes de l'argentí per bé que ja n'hem parlat per exemple de les formes de Josep Maria Bartomeu i de la seva junta directiva però no sé què et sembla l'actitud en aquest cas del. Jo sóc comprensiu amb la decisió en les motivacions en la seva postura personal en aquest moment de la seva carrera.

[00:34:21]

Venint d'on venim i el plantejament que es fa això és absolutament comprensiu i a més a més és que crec que fa bé fins i tot crec que fa bé i ho dic a contracor perquè jo sóc dels que penso que en un món ideal això s'hauria d'haver pogut arreglar d'una altra manera i podia haver separat Bartomeu del Barça i podia haver entès que Bartomeu li queda un any i hi podia haver pres decisions que no són les que ha pres però tot i així entenc molt bé la seva decisió.

[00:34:48]

Ara estic absolutament no puc estar més d'acord amb el que ha dit el Ferran dit Messi té molta més autoritat davant de l'afició que pugui tenir aquest president qualsevol president del Barça per molt que legalment és el màxim representant de l'entitat i ha estat votat pels socis. Si Messi hagués plantejat públicament els seus greuges la seva frustració la seva incompatibilitat amb seguir en aquesta situació i la seva demanda de sortir jo crec que tindria és a dir que tothom ho entendria i que a més a més el president tindria pocs arguments per posar se a l'altra banda i segur que s'hauria estalviat el tema del tema de la incomprensió que pot generar l'afició per exemple el tema del burofax.

[00:35:43]

Aquest diàleg faxos perquè ja no n'hi ha només un dos o tres i això és això el posa també en una situació que també és criticable. Jo entenc que les formes de Messi no són en absolut encertades segurament per influències del seu voltant pels seus assessors o els seus advocats. Pel que sigui diuen és molt més beneficiós per a nosaltres aplicar això i marxar a cost zero. Si creiem que podem fer ho perquè així és el contracte o si el sou que ens han de pagar en un altre club seran aquests 100 milions bruts com a mínim que el que cobra aquí serà més assumibles més fàcils més fàcils d'aconseguir.

[00:36:25]

Potser és un plantejament no és un plantejament molt egoista que evidentment jo crec que els socis del Barça tampoc el poden compartir. De totes maneres tornant a l'origen així si demà el sancionin si no sanciona amb tot això em sembla que la xocolata del lloro. Aquí el més trist de tot és que el Barça fa quinze dies va encaixar una derrota històrica. Va arribar a la conclusió d'acceptar el seu propi fracàs del seu projecte va tancar un cicle que havia estat gloriós i finalment l'ha tancat de manera que ara tot el que era indiscutible era sagrat.

[00:36:58]

Ja no ho és i ha de començar una feina enorme des del principi i ràpid per construir una cosa nova. I jo crec que tot el talent tota la intel·ligència i tota l'energia que pogués disposar que pogués generar aquest club en aquests pocs dies d'estiu que li queden per començar una nova temporada els hauria de posar a posar aquesta primera pedra per construir un nou cicle que durà cinc o deu anys i que ha de portar les Glòries que han de venir. I això és el que hauria d'estar concentrat tota l'atenció del Barça aquests dies i en canvi estem aquí en una mena de guerra de l'horror que no pot acabar bé per ningú i que el que hauria de fer és fer via a fer ràbia i tancar com més aviat millor perquè amb Messi o sense Messi el Barça ha de continuar.

[00:37:42]

Veurem què passa en els pròxims dies. Queda clar que en aquesta taula s'aposta evidentment per negociar perquè les dues parts s'asseguin d'una vegada i fixin un traspàs tenint en compte que vaja. Crec que tothom o gairebé tothom dóna per perdut a Leo Messi i que les formes de Messi no han agradat més enllà de com deia el Toni. Moltes més coses que jo crec que ens estem oblidant entre altres coses perquè Messi acapara tot i evidentment. En aquest sentit com bé deia després d'un 2 a 8 el Barça hauria d'estar pensant en moltes altres coses i no enfrontar se en aquest sentit a la seva baixa el seu millor jugador de la història com és Leo Messi.

[00:38:28]

Són les 12 i 38 minuts aniré tancant la tertúlia agraint al Ferran Correa el Toni Brosa i Manolo Márquez que hi hagin volgut dir la seva sobre el cas Messi. Gràcies. Bona nit i en continuarem parlant perquè jo crec que la setmana que ve aquest cas continuarà de ben segur. Una abraçada Bona nit serà bona nit és una cosa marxa de vacances no he afectava la setmana l'escollit. Simplement dir que les coses que. Cuba comença la seva etapa al Barça però per res del món.

[00:39:17]

La que desitjo molta sort al Barça. Barça és veritat és veritat. No sé si encara està per aquí el Manolo o ja l'hem ja l'hem perdut. Una abraçada molt gran Manolo i gràcies per tot. Avui més que mai perquè sóc gràcies per tots i una abraçada i una abraçada molt gran.

[00:39:40]

Gràcies a vosaltres ja ho sabeu demà els tertulians i de seguida continuem al programa. L'hem de rematar i que hi ha molta teca i vol. Tenim ciclisme. Avui ha començat el tu i una mica de bàsquet també que està en joc ja un altre cop algun partit de la sèrie torna. Elvira Vallés. Et mous elèctric ja pots ser endollables de força fins a 40 quilòmetres d'autovia elèctrica a zero a més potència un motor elèctric. Aquí cadascú utilitza segons vagin a Terrassa Sant Cugat Manresa Castellar del Vallès Granollers i Vic.

[00:40:36]

Atenció. Si tens una hipoteca és molt probable que contingui una clàusula abusiva com clàusula terra multi divisa i Peach o despeses hipotecàries a bufete Rosales. Revisem la hipoteca i et calculem gratuïtament els diners pagats de més informa el bufet puntCAT o el 93 5 8 5 11 44. Bufet Rosales més de 20.000 sentències guanyades a la banca et mereixes els millors advocats. Tens una etiqueta blava al front cm d'altura elèctrica i no m'ho puc creure veí se suma al pla d'ajust amb fins a 10 1.110 euros de descompte del pla molt més a més instal·lació i punt de recàrrega gratis finançant amb Llombai finança a través de Banco Cetelem fins al 31 de vuit del 2020.

[00:41:20]

Més informació i esperem a les nostres instal·lacions de Hyundai masterclass. Ara és el torn del carrer Viladomat i també a la nostra exposició digital consulta a la nostra web.

[00:41:31]

Està clar és un dia sense el nou Seat León. Així el meu cotxe amb el nou Seat León també. Però si el vaig deixar aquí es basa perquè igualment Seat connecta localitzar el teu cotxe i saber com arribar hi serà molt més fàcil. Ja ho sé perquè és a 1.900 euros com tot el que és nostre. Si el concessionari oficial de Granollers Sabadell i Terrassa.

[00:42:04]

Propeller. 42 minuts obrim pàgina poliesportiva el Barça d'handbol ja té el segon títol de la temporada a la butxaca. La setmana passada va guanyar la Copa Catalunya i avui s'ha proclamat campió d'Espanya per novena vegada consecutiva en la vint i tresena. En total han guanyat 18 a 38 a l'amfitrió el Benidorm i en línia. L'entrenador del Barça Xavi Pascual Xavi Bona nit bona nit. Primer de tot enhorabona un títol que és el que més t'agrada avui de l'equip Xavi és per estar ne satisfet.

[00:42:40]

No hem fet un partit molt seriós i l'equip va anar recuperant els automatismes quan vam guanyar va dir i de fet ara ho mirava.

[00:43:08]

és la primera vegada que el Barça guanya una Supercopa d'Espanya per 20 gols o més. La veritat és que són partits que solen arribar a l'inici de la temporada on l'equip encara s'ha de rodar. Vaja que per exemple el rival amb només 18 gols. és significatiu.

[00:43:24]

La veritat és que avui hem fet un partit extraordinari i en qualsevol cas mai hauríem avui a córrer i córrer més.

[00:43:48]

La prèvia que estava lluny del nivell que volíeu assolir.

[00:43:52]

No sé si avui pots dir lluny o una mica més a prop del que teníem la referència de la temporada que ve. L'altre dia va jugar i em va deixar preguntar me un nom propi un dels nous fitxatges d'aquesta temporada.

[00:44:24]

Marc Puig avui escollit MVP de la final tocar el veus entrenar el dia a dia és el mateix jugador que hem vist avui tan efectiu.

[00:44:37]

Bé no ho sé ens ha sorprès bé un jugador molt jove que anava a veure què hi havia al marcador.

[00:45:08]

Hem de tenir cura de tenir només 20 anys. Aquest jugador Xavi més enllà d'aquesta final també se n'està parlant i molt. Què passarà amb l'inici de les competicions tant de la Lliga com de la Champions. Em pregunto primer s'ho val. Avui la federació ha proposat ajornar l'inici de la competició. De fet en el comunicat asseguren que ho han demanat jugadors i entrenadors. No sé si tu també et posiciones a favor que s'endarrereixi almenys unes setmanes aquest inici de la Lliga Asobal.

[00:45:47]

Jo crec que aporta seguretat quan hi ha una disputa de partit jugant competició europea. L'únic que demanem seguretat jugant a la taula l'entrenador. Està clar que volem jugar i jo crec que requereix i molt bé seria bo minimitzar això.

[00:46:39]

Això vol dir un canvi de format Xavi. Més enllà va més enllà de les proves que s'han de fer l'altre dia. En el cas que jo havia de prohibir ho a la qual entre altres coses perquè m'agrada el calendari de temporada per col·locar els jugadors les competicions són molt important olímpic i mundial ja va ratllar i tirar endavant. Hauria de ser coherent.

[00:47:49]

I per últim i acabo parlant de la Champions encara tardarà unes setmanes a començar. En principi allà sí que evidentment hi ha una seguretat pel que dius. S'haurien de fer proves PCR a tots els equips però aquí hi ha un altre factor que són les fronteres dels països. Per exemple Ucraïna és el primer país que ha de visitar les fronteres tancades. Optimista ara mateix que això es pugui així es pugui tirar endavant.

[00:48:17]

Home jo crec que és el mateix que he dit abans la situació de cada moment no ho permet. Tenim dues opcions o bé ja jugar a jugar bé ja que el que volem és una cosa que té molt clar i que en principi jo crec que es jugarà. Crec que això no passa.

[00:48:49]

Xavi. Enhorabona pel títol i en seguim parlant. Una abraçada.

[00:49:01]

I tocant de peus a terra és el crit al cel salta a Barcelona. Vine a saltar en paracaigudes des de 4.000 metres amb un instructor professional reserva al teu Sala saltar espurnes i molt aviat saltar mos atreveix te volar descobreix l'univers blaugrana amb l'exclusiva col·lecció Barcelona Edicions vintage de les samarretes clàssiques col·leccions de moda sostenible escrites pel dia a dia i edicions exclusives de les seves regles de joc legitimen les coses que no trobaràs d'allò més només disponible a les borses de borsa i està a punt de fer se Barcelona tinta.

[00:49:45]

Gira amb Gerardo Vallès. 12 i 49 minuts més coses avui també ha començat el Tour de França amb una primera etapa accidentada i marcada per la pluja. En parlem com sempre amb el Robert Mercer o la Robert bona nit. Gerard molt bona havia va ser un dia relativament tranquil i Déu n'hi do. Hem tingut sobretot moltes caigudes.

[00:50:11]

és difícil recordar una jornada amb tants accidents com els avui en aquesta primera etapa al Tour de França. La pluja ha arribat després de mesos a les carreteres franceses i això ha fet de l'asfalt la brutícia que ha generat una escuma que ha deixat moltes zones de les carreteres d'avui com una autèntica pista de patinatge amb noms importants que han anat per terra. Miguel ángel López tot l'equip Movistar ha caigut a excepció d'Alejandro Valverde i Enric Mas i. El català Marc Soler per exemple dues vegades ha anat per terra o tres el seu company Imanol arbitri home Fraile de l'equip Astana ha descrit l'etapa a la línia d'arribada com una autèntica carnisseria als companys de la ràdio.

[00:50:57]

Fins a tres vegades al terra alguns ciclistes hi ha hagut caigudes i també hi ha hagut polèmica sobretot quan a mitjans de l'etapa al gran grup la majoria dels equips que formen part d'aquest Tour de França han decidit aturar se i neutralitzar la cursa veient el que explicava ara que la pista que en aquest cas la carretera estava impracticable.

[00:51:20]

Toni Martin del Jumbo ha demanat calma amb els braços aixecats en algun moment de l'etapa concretament a 53 quilòmetres de l'arribada i que ha generat algunes crítiques. Ja sabem també com són les xarxes socials en algun sentit però per què ells veiessin que el terreny estava tan i tan delicat i que els ciclistes no recordaven la meta una jornada amb tantes caigudes. A vegades és molt fàcil opinar des de fora però al damunt de la bicicleta en una jornada com avui ja hi havia era força delicat per poder se mantenir al damunt de la bici i en el moment que hem vist que la cosa estava fins i tot alguns potser un 70 per cent del pilot ha anat per terra entre unes entre uns accidents i un altre estava delicat i tenint en compte això també els jutges del Tour de França han fet valdre els temps a tres quilòmetres de l'arribada perquè a la primera volta que hem fet abans del pas de meta ja s'havia produït una caiguda i menys mal que a tres quilòmetres perquè 2,8 s'ha produït la darrera caiguda massiva del dia que ha estat en aquest cas per exemple en la segona de Marc Soler o la de Thibaut Pinot Noir de França.

[00:52:39]

Portada del diari francès l'équipe. Per tant ha estat un dia molt i molt delicat avui el món de la bicicleta en aquesta primera etapa del Tour.

[00:52:48]

En qualsevol cas Robert qui és el primer líder testimonial d'aquest Tour de França i que hem d'esperar a demà en una etapa que jo diria que per ser la segona és bastant interessant.

[00:52:57]

No ha guanyat el ciclista noruec Alexander Kristoff aconseguit a l'esprint. La victòria d'etapa en aquest primer dia d'atur. Segona posició per al campió del món. Tercer vol del web Quart Sant Benet i cinquè el tres vegades campió del món Peter Sagan Alexander Kristoff és company d'equip de mèrit del ciclista català David de la Cruz i vestirà el mallot groc de líder a la segona etapa de demà que serà de muntanya. En aquest segon dia hi ha 186 quilòmetres amb sortida i arribada a Niça i dos ports de muntanya de primera i un de segona de muntanya de 16 quilòmetres d'ascensió.

[00:53:38]

També el mític Torí ni del Ral·li Monte-Carlo també de primera categoria com de segona. Aquest port el Calders durant molts anys es va fer el darrer dia de la París-Niça una cronoescalada i també hi haurà un port de segona bonificat amb 8 5 i 2 segons per als tres primers. Aquest port amb 9 quilòmetres de l'arribada per tant serà molta teca per demà a les rodalies de Niça amb una meta menys perillosa que la d'avui amb sol per a aquesta segona etapa del Tour de França que passa demà en aquesta etapa interessant la segona de França gràcies Robert.

[00:54:15]

Bona nit una abraçada serà bona nit. Arribarem a la una de la matinada abans d'obrir pàgina de bàsquet. Repassem un tema de futbol que ens havia quedat pendent perquè gairebé una setmana després de l'eliminació del Girona al play off. Pere Guardiola accionista i nou president del consell d'administració ha donat avui una roda de premsa per parlar sobre diferents temes de l'actualitat del club. Nit les bona nit bona nit ha parlat de present però també de futur. Segons Pere Guardiola l'arribada del nou accionista marfil o claus només fa que enfortir el club a llarg termini.

[00:54:50]

L'empresari bolivià aportarà idees i sobretot ajuda econòmica per poder engegar nous projectes com per exemple la construcció d'una Ciutat Esportiva. Els tres pilars. Quan vam començar que era el primer equip d'infraestructures a Ciutat Esportiva i futbol base. Hem de seguir potenciar al màxim la ciutat esportiva evidentment Marcelo. Potser és així. Jo crec que serà l'objectiu primer que tenim a nivell de club com a tal. La compareixença també ha parlat del futur de l'estuari. El club evidentment vol que continuï una temporada més però segons Guardiola la realitat és la que és i serà complicat retenir lo molt complicat.

[00:55:33]

Gràcies David Bona nit bona nit i s'ha reprès la idea ja tinc perquè el Mundet a la marca una nit als Estats Units que viuen una efervescència preelectoral a dos mesos de les presidencials marcada els últims dies per tiroteig a Jacob Blair que ha acabat d'encendre les protestes anti racistes i anti Trump. Alguna cosa que hem de destacar sigui una mica decebut de la mort de tres persones relacionades amb els drets civils. Seleccionador americà Olson Clifford Robinson. Molts van estretament lligat als drets civils i les Panteres Negres i en el moment dels himnes el bosc dels blancs han abandonat la pista per anar se'n al passadís i ha tornat quan s'ha acabat en joc ha guanyat amb 108 104 s'ha classificat per a les semifinals de conferència amb 28 punts millor 21.

[00:56:18]

Jugaran a partir de dilluns contra les semifinals de conferència cara a cara contra Jimmy Bender. De fet el quadre ja estava configurat. L'altra semifinal ja fa dies que se sap que serà Boston Toronto diumenge. Avui podem tenir del primer classificat explica Esport 3. Tenim en joc el cinquè partit de la sèrie entre Oklahoma i Houston amb el retorn de bàsquet en directe de moment a casa nostra el Barça ha posat avui punt i final a l'estat de Encamp amb una treballada victòria contra l'UCAM Múrcia per 89 a 84 en un partit marcat per la major intensitat de Múrcia i que el Barça ha hagut de remar de valent per guanyar lo.

[00:56:55]

L'equip ha jugat clarament de menys a més amb un altre cop amb la batuta de la disputa un final ajustat amb algunes variants tàctiques a destacar novament dos bases i jugant de dos per exemple jugant sense cinc bàsquet modern Estat Major juga sense un sender dominant i avui hem vist coincidir a pista Claver i Mirotic per exemple per exercir que és el més destacat ha estat el caràcter que ha demostrat l'equip i demostra que va dur un partit molt difícil positivo. Ahora mismo iguala el resultado no es lo más importante es importante nuestra condicions físiques nuestra actitud como aprendre moltes coses molt il·lusionats inscrits i novament álex Abrines que continua arrossegant problemes musculars.

[00:57:39]

Per tant la disposició tàctica que estem veient aquests dies és molt orientativa 17 punts màxima i també hem tingut notícia aquest matí Pierre Oriola nou capità del Barça de bàsquet en substitució de Ante Tomic Si el club ho ha comunicat aquest migdia assumeix aquest rol conjuntament amb Nikola Mirotic i el mateix Oriola. Ha dit que per a ell és una gran responsabilitat per a mi és un somni ser el capità del Barça jo crec que és una responsabilitat enorme també molt gran que portaré a sobre.

[00:58:06]

Només portar aquesta samarreta ja que la responsabilitat sigui molt gran. No el capità doncs aquesta responsabilitat es multiplica per milions. El Barça ha posat punt i final a sis dies d'estar girant com avui a casa i demà torna a jugar a les vuit del vespre contra l'Espanyol i aquest matí s'ha jugat un segon partit Marc el Cadí La Seu que ha guanyat el partit de tornada contra el Saragossa de tornada entre cometes oi. Si el club va pactar dos amistosos contra Saragossa i una casa i una fora.

[00:58:34]

Dimecres va perdre a Saragossa la Seu i avui en canvi ha guanyat 69 a 71 a la capital aragonesa. La capitana Georgina Bahí diu a RAC1 que malgrat que és molt d'hora amb la pretemporada les sensacions amb el grup i el tècnic Bernat Canut estan sent positives.

[00:58:47]

Molt contenta la gent vol treballar molt treballadora el dia a dia. En Bernat molt maco molt bé però el més important.

[00:59:04]

De moment els dos primers partits encara sense lesionar de gravetat. L'any passat acabo amb un detallat i és que tenim a l'agenda els catalans de la LEB molt empipat amb decisió el conveni que s'ha signat entre la federació espanyola allò que baixen dos. L'any vinent la decisió ha rebut per sorpresa els catalans. Atenció al president del Força Lleida el tertulià es queixa que s'hagi de deixar al marge i no se'ls hagi tingut en compte per res d'acord.

[00:59:30]

Com a mínim puc dir lloc quan tu ja tinc pagat jo sóc un altre acord i un cop ja tancat i canvi d'opinió com a mínim dilluns hi haurà trobada de tots els equips per analitzar ho.

[00:59:56]

Serà una bona nit.