Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:01]

Senyores i senyors bona nit són dos quarts d'onze. Benvinguts a tu diràs. Algú dirà ballet. és divendres 28 d'agost del 2020 el dia en què Leo Messi i el Barça han tornat a jugar als escacs amb un taulell. Messi ha mogut la tercera fitxa i el Barça la quarta amb els representants legals de l'argentí demanen una reunió amb el club per pactar una sortida amistosa. Això no vol dir i ho remarquen de cap de les maneres que Messi es faci enrere amb la seva voluntat de marxar del Barça.

[00:01:07]

Això vol dir simplement que en comptes de tirar pel dret i que el Manchester City o qui fos hagi d'assumir el risc que un jutge fixi el preu es vol pactar un traspàs o una sortida. Vaja que el burofax és la prèvia de la prèvia de la prèvia i a tot això el Barça no pensa ni reunir se ni negociar de seguida. El Roger Saperas amb l'última hora del cas Messi i lògicament la tertúlia avui amb la Danae Boronat i el Ferran Martínez tot plegat en un programa on també parlarem de la moció de censura impulsada pel precandidat Jordi Ferrer.

[00:01:45]

Avui s'hi ha sumat més gent aquesta moció del Tour de França que comença demà a Niça i dels playoffs de PNB a que també es reprenen demà ho hem sabut aquesta mateixa tarda. En total hauran estat tres dies sense partits per protestar contra el racisme després de l'últim episodi del tiroteig ja Copley. Tot això i alguna cosa més. Fins a dos quarts d'una de la matinada abans però ens posem al dia. El resultat final 3 es feliciten els futbolistes a la gespa seu senyor Munuera que ha difós en joc a la lliga francesa l'inici de la jornada 2 amb aquest partit minut 75 o l'Olímpic de Lió 4 Dijon un amb un hattrick i una assistència de pair.

[00:02:39]

Avui també és un dia de partits amistosos en destaquem aquests València 2 Vila-Real un Granada 0 Valladolid 3 Rayo 0 ell un i en futbol internacional tot amb 4 reis un doble amistós del Borussia Dortmund a la tarda dormo un poder mort un i seguidament dormo un volum Tres i tanquem en bàsquet perquè la Penya s'ha estrenat aquesta tarda amb derrota en el seu primer amistós de pretemporada a Salou. Resultat final Peña 82 València 94. Un Barça que se manifiesta hasta el día 31 no todo está abierto.

[00:03:20]

Saperas Leo Messi ha demanat als seus serveis jurídics que es reuneixin amb el Barça per mirar de solucionar de la millor de les maneres la seva sortida del club. Aquesta és la resposta d'avui al nou capítol que tenim en el cas del jugador. El moviment que feia ahir al president Josep Maria Bartomeu deixant clar que estava disposat a deixar el càrrec si això assegurava la continuïtat de l'argentí Messi però creu que la qüestió no és la figura del president. Si Bartomeu si Bartomeu no la qüestió creu va molt més enllà i per això es manté ferma la idea de sortir i d'aquí la intenció de reunir se amb el club per mirar de consensuar la el pols però està servit perquè el Barça ja té clar que no vol asseure's a negociar.

[00:03:58]

No escoltarà aquesta proposta de cap de les maneres. No vol ni sentir a parlar d'una sortida pactada i per tant remet al jugador a pagar la seva clàusula de rescissió. Si el que vol és forçar la seva sortida del Barça és tot el món. Esperem que la realitat del futbol femení continuï i que no es quedi aquí estoy contento muerto. Robert BEA i el sindicat de jugadors han acordat reprendre la competició i demà mateix es podria disputar la jornada que es va suspendre a través d'un comunicat han explicat que també volen crear una coalició de justícia social per promoure una reforma de justícia.

[00:04:34]

També el vot electoral al mes de novembre atenció convertint els pavellons en centres de votació i la realització de espots publicitaris per promoure el civisme en les properes eleccions. En futbol el Girona ha anunciat que compta amb un nou accionista es tracta de l'empresari bolivià Marcelo Claude que ha comprat un paquet accionarial perdó de Pere Guardiola corresponent al 35 per cent clau i té clar que vol formar part d'un projecte amb cara i ulls. Compartimos la meva visió de crear una gran institució esportiva de crear un gran club de fútbol y lo más importante queremos compartir la pasión por el equipo ganador.

[00:05:09]

Més coses. D'aquesta manera l'empresari s'ha convertit en el segon màxim accionista del club per darrere del City del grup que té un 47 per cent de les accions i per davant del Girona Futbol Club de Pere Guardiola que es queda finalment amb un 16 per cent. Marcelo clau és també copropietari de l'Inter de Mar i amic de David Beckham i president del bolívar. A més els gironins han anunciat la renovació del lateral dret Yago López fins al juny del 2022 tot i que el tornaran a cedir al Logronyès també de la Segona Divisió A i l'espanyol i el porter Andrés Prieto han arribat a un acord per resoldre el contracte que els unia fins al juny del 2021.

[00:05:39]

Prieto ha fitxat pel Birkin Birmingham d'Aitor Karanka a la categoria del xip i passem al Sabadell el club arlequinat ha comunicat que degut a les baixes no disputarà l'amistós que tenia programat aquest diumenge contra l'Osca. Finalment el partit es jugarà el divendres 4 de setembre i en futbol internacional el s'hi ha fet oficial la incorporació del central de 35 anys Thiago Silva ha signat per una temporada més una de opcional mentre l'Olímpic de Lió ha anunciat que ens posem a Guard la seva estrella ha donat positiu per coronavirus és simptomàtic i ja està aïllat en tennis Milos Raonic jugarà la final del Màsters 1.000 de Cincinnati després de guanyar sis sipais per dos sets a zero i ara mateix en joc.

[00:06:14]

L'altra semifinal entre jacobins i Roberto Bautista. El valencià s'ha endut el primer set i el segon guanya joc a Vic per 4 2. Passem a la Fórmula 1 Max Verstappen ha estat el més ràpid dels segons entrenaments lliures del Gran Premi de Bèlgica seguit de Daniel Ricciardo i Lewis Hamilton el líder del Mundial. La lluita per la pole demà a les tres de la tarda i la Federació Espanyola de Patinatge ha decidit cancel·lar les Copes del Rei de la Reina d'hoquei patins arran de la pandèmia.

[00:06:36]

Unes competicions que s'havien de disputar el setembre a La Corunya i finalment acabem amb l'ultra fondista català Pau Capell ha completat el repte de l'Ultra Trail del Mont Blanc amb un temps de 21 hores i 17 minuts però s'ha quedat sense poder superar el rècord que ell mateix va establir l'any passat amb 20 hores i 19 minuts. Dues de les 10 i 37 minuts. Pausa Messi i tertulià.

[00:07:09]

Units pel treball en equip va acabar passant. Units per la dedicació contínua contínua a més assistència sanitària mèdica oficial del Futbol Club Barcelona. Units per l'excel·lència. El futur ha començat avui i només els més preparats podran liderar lo assoleixi el cim professional que proposi l'Executiu MB immediat i marca el camí cap al futur immediat. Entre els millors considerats segons el rànquing de QS més d'informació honest i helvètic sabem que aquest any el veritable viatge dels seus somnis estava creuant el Pacífic amb els teus.

[00:07:53]

Costa 30 litres o més de carburants i participa per guanyar un reportatge gratis. Bona sort i bon viatge. Més informació al web del GP d'Espanya que massa atenció.

[00:08:09]

Si tens una hipoteca és molt probable que contingui una clàusula abusiva com clàusula terra multi divisa i Peach o despeses hipotecàries bufet i. Revisem la hipoteca i et calculem gratuïtament els diners pagats de més informa el bufet Terrassa puntCAT o el 93 5 8 5 11 44. Bufet Rosales més de 20.000 sentències guanyades a la banca et mereixes els millors advocats. Tu diràs. Ja ho sabeu que des de dimarts passen coses amb Messi de seguida expliquem l'última hora de la seva possible sortida.

[00:09:11]

Hem de remarcar possible sortida perquè Messi a dia d'avui continua sent jugador del Barça. Abans però tinc ganes de saludar els dos tertulians que ens acompanyaran avui al llarg del programa Hola Danae Boronat Bona nit Gerard beneït com estàs. M'agrada molt m'agrada molt aquest possible sortida. Aquest matís que fas optimista és dels meus néts dels meus l'esperança és l'últim que es perd. Si ets optimista que s'ho repensi més si no. En realitat però jo també crec que sí que s'ha de dir que s'ha de dir així.

[00:09:53]

Sí crec que hem de mantindre allò aquell bri d'esperança de dir Escolta Mísia com que hi ha tot això que està passant. Jo encara no me'n sé avenir realment. Ningú podia preveure això escoltant ningú pot preveure tan poc com acabarà. Vés a saber. Així que mantinguem aquell aquella mínima il·lusió perquè fins que no sigui oficial hem de ser descendents. I de fet hem de dir que és d'augment la possible sortida de Messi per molt mala pinta que faci ara mateix.

[00:10:27]

De fet jo. Hem perdut la dona un moment a veure si no podem tornar a recuperar la Danae Boronat que estava parlant del seu optimisme amb Messi al Barça. En qualsevol cas a veure si hem recuperat.

[00:10:43]

No és que jo no tinc gaire bona cobertura. No sóc gaire però jo de moment ho sento entretallada però aguanto. A veure si vaig moure'm una mica a veure si pots. En qualsevol cas si no intentarem fer ho de manera més pràctica i trucar per telèfon a Ferran Martínez. Em sembla també per aquí Hola Ferran. Bona nit.

[00:11:06]

Em sembla bé Gerard Bona nit tal com estàs tu també ets optimista o no ho sé. Sóc optimista perquè és que és molt difícil. Ara mateix tal com està la partida és molt difícil que pugui sortir el Barça encara que ell vulgui perquè al final sembla bé que el Barça té la paella pel mànec encara que encara veurem. Veurem si després estem molt la corda i s'acaba en un judici que això ja seria molt còmode tot plegat del desastre per dir ho així però vaja ara mateix perquè tot i que crec que Messi segueix amb la idea que s'ha acabat la seva etapa al Barça i que vol marxar.

[00:11:55]

Les possibilitats que té són difícils.

[00:11:58]

és difícil vaja. Dues veus optimistes avui el Tu diràs recula Danae Boronat i el Ferran Martínez i no estava preparat i estava preparat si després d'escoltar vaga jo diria que en els últims tres dies des de dimarts la majoria veus pessimistes sobre la sortida de Leo Messi del Barça o més aviat sobre poder retindrà Messi encara un any més aquí a Barcelona hi havia molta gent que ja el donava pràcticament per perdut i que el dóna pràcticament per perdut a veure Gerard jo el primer jo era el primer però veient com s'estan movent les fitxes en aquesta partida en aquest pols entre Messi la junta directiva ara mateix sembla per la informació que ja tinc l'última informació que tenim és que Bartomeu s'ha tancat en banda i que només vol la clàusula que no vol negociar una sortida a Messi.

[00:12:52]

Quan semblava fa 24 hores o 48 hores que si Messi volia marxar així que el Barça accediria a negociar un traspàs o incloure jugadors etcètera. Però de moment si no surt a dir que el problema és ho veu i no veig massa massa com desencallar aquesta situació com enrocar la.

[00:13:18]

Anem a la teca anem a posar en situació a tothom perquè ahir ja sabeu Josep Maria Bartomeu va posar el seu cap a disposició. Si Messi deia públicament que el president era el problema és a dir bàsicament que si Bartomeu havia de dimitir perquè Messi continués ell dimitia. Messi no li ha fet massa cas a aquesta proposta però el que sabem avui ha hagut nous moviments en aquesta. Jo diria que partida d'escacs ja ho parlava el Ferran Martínez abans i crec que molta gent està fent aquest símil és ara mateix una partida d'escacs a penes bona nit.

[00:13:59]

Si ara ara jo crec que tindrem temps per parlar ne però abans volia situar un moment com està tot plegat. El cas Messi i fer ne f5 amb el Roger Saperas que em sembla que té informació de tot el que ha passat al llarg d'aquesta tarda sobretot qui ha passat avui Roger Messi i també amb el Barça estava parlant d'aquesta partida d'escacs que em sembla una bona definició.

[00:14:27]

Doncs si partim d'aquí avui moviment diríem per part del jugador per part de Leo Messi que el que ha fet és demanar als seus serveis jurídics que es reuneixin amb el Barça i mirin de buscar la millor sortida possible del club Messi pel que ens diuen entenc que per respecte a l'entitat i als socis vol buscar aquesta sortida com la millor possible i no entrar en aquesta qüestió de si Bartomeu si o Bartomeu no l'estratègia que presentava ahir el president de dia sí jo sóc el problema.

[00:15:02]

Doncs me parto i ja està més i entenc que la cosa no va per aquí. No entrarà en aquesta estratègia al voltant de la figura de Bartomeu. Creu que la qüestió és més profunda i que tot passa per reunir se dir se les coses a la cara i que totes dues parts busquin una solució que els permeti acabar de la millor manera possible. Messi entén que el burofax no va ser en sí la manera de dir que marxa només un element legal.

[00:15:30]

Utilitzar durant aquest procés si és necessari i per això ara planteja aquesta reunió com la millor manera de vehicular una veu que ell continua tenint molt clar que s'ha de produir sí o sí és a dir la decisió de Leo Messi continua sent ha de deixar el club aquest mateix estiu. La idea de la reunió és aquesta no està pensada ara mateix com a mínim des de la part del jugador per plantejar quina ha de ser la fórmula de sortir perquè les dues parts entenguin que estan en aquest cul de sac i que el que els convé és trobar una sortida insistint en la idea que Messi transmet els seus serveis jurídics que és la de poder sortir ne.

[00:16:09]

Tot això com dic és la resposta del jugador al moviment d'ahir del president d'apartar se aquesta petició de reunió que aquesta nit ens deien que no té resposta per part del club perquè com també ara molt bé apuntava el Ferran i explicava abans del que ens diuen fonts del Barça no tindrà aquesta resposta el Barça no vol asseure's a negociar res amb Leo Messi. La posició és que és intransferible que no faran res per facilitar la seva sortida ni escoltar ofertes ni buscar opcions ni tampoc reunir se amb Leo Messi per parlar de res que impliqui la seva sortida.

[00:16:45]

Per tant no del Barça aquesta proposta que explicava la reacció del jugador a la proposta del president no té la intenció al Barça de reunir se per escoltar cap proposta ni cap manera ni cap via de sortir. El que farà és remetre al jugador la clàusula de 700 milions si vol forçar la sortida i per tant buscar sí o sí aquesta sortida del Barça. Per tant també com estava comentant el pols que continua servit després d'aquest doble moviment del jugador i també la resposta del club a la possible reunió si continua servit.

[00:17:21]

Com explicava Roigé i no veig tampoc una clara solució en tot això vaja. No m'imagino tampoc s'hi assegut a la graderia del Camp Nou durant tot un any. A mi a mi el que em diu el nas és que ara mateix. Primer va ser al Barça és a dir rep el burofax i mira de fer un moviment el fa reaccionar també a Leo Messi que diu No no. La cosa no anirà per aquí la cosa ha d'anar per asseure'ns i a partir d'aquí jo crec que comença aquest pols començaran a passar els dies.

[00:17:57]

Jo crec que tothom anirà apujant els terminis esperant a veure qui doblarà el és a dir que és capaç de fer Leo Messi. No entenc què pensarà el club i Leo Messi pensant a veure què és capaç de fer el club amb una figura com la meva retenir me quan jo ja li he dit que vull marxar. Per tant després d'aquests dos moviments a seguir esperant a veure quin és el camp avança aquest pols i si algú acaba donant el seu braç a tòrcer.

[00:18:22]

Jo crec que és el que acabarà passant quan quan vagin passant els dies o el que hauria d'acabar passant perquè evidentment això no pot acabar així. Jo no vull reunir. Jo no vull seguir aquí d'una de les dues bandes la cosa ha de caure sobretot perquè si fos un altre jugador potser sí. Però estem parlant de Leo Messi. Algú ha de baixar del burro. Veurem qui ho fa. En qualsevol cas estem a menys de 48 hores que els jugadors tornin de vacances.

[00:18:51]

Recordo que els jugadors diumenge estan convocats a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per passar testos Serra abans d'iniciar la pretemporada.

[00:19:01]

La gran pregunta hi anirà Messi Roger Mira avui es a Catalunya Ràdio Tot costa han dit que els serveis jurídics de Leo Messi li han aconsellat que no es presenti a aquestes proves PCR que han de passar els jugadors diumenge. Evidentment que hem preguntat per aquesta qüestió jo no tinc la confirmació que sigui així tampoc tinc evidentment perquè dubtar dels companys de Catalunya Ràdio. De fet el que ens diuen apuntar una mica en aquesta direcció que podria encaixar també amb l'estratègia legal del jugador després també d'haver presentat el burofax al fet de no començar diumenge la pretemporada i a partir de dilluns els entrenaments amb l'equip.

[00:19:44]

En tot cas veurem perquè tampoc tinc més detalls més enllà d'aquesta informació que com dic avançaven els companys de Catalunya Ràdio però en tot cas que no descartaven en absolut el fet que Leo Messi no es presentés diumenge a aquestes proves després d'estar molt pendents evidentment perquè és el primer dia també després de tot aquest sarau on hauríem de veure ja Leo Messi entre cometes començant la pretemporada amb el primer equip. Per tant marquem també el diumenge passat com a dia important també en aquest cas.

[00:20:19]

Recordem que seria si Messi no assisteix a aquestes proves PCR seria el segon jugador del Barça que deixa plantat el club ho va fer Artur. S'iniciés la Champions li va caure un expedient disciplinari després però tampoc presentar se als entrenaments. Artur ja no és jugador del Barça però seria el segon jugador que s'hauria plantat. Poc després quina decisió prendria el Barça i per últim Roger ahir va explicar que Messi tenia previst parlar aquesta proposta de reunió amb el club canvia alguna cosa o no.

[00:20:57]

Evidentment les tres qüestions que teníem sobre la taula per preguntar iniciativa que premia el jugador van anar a la reunió la qüestió dels tres guerres. Si diumenge apareixeria una Leo Messi també si manté aquesta idea que ja explicàvem que tenia de parlar amb algú i quan ho preguntava la resposta és que sí que Messi parlava que Messi donarà explicacions. També ens deixarà molt clar alguna cosa no serà de manera imminent. No hem d'esperar és a dir literalment ni avui ni demà dilluns ni potser la setmana vinent és a dir Messi parlarà però tranquils perquè no és una cosa immediata.

[00:21:34]

No és una cosa que haguem d'estar pendents del que potser és demà. De moment veient quina és la situació i el clima actual Messi té la intenció de fer ho. Però temps al temps quan arribi el moment ho farà parlar clar i dirà el que hagi de dir. Però com et dic hem d'assegurar que no és de manera imminent i això ja és un indicador que va per llarg. La sortida de Leo Messi no serà no resoldrà ni avui ni demà i demà passat ni segurament la setmana que ve sinó que va per llarg.

[00:22:04]

Qualsevol novetat evidentment línies obertes Gràcia sempre pot portar nos a aquest punt d'informació fresca sobre el cas Leo Messi. Només faltaria. Bona nit.

[00:22:14]

Una abraçada deixava el Roger Saperas que ens ha posat al dia de com està la situació de Messi amb el Barça. Abans volies dir una cosa amb la paraula a la boca és lògic com que és una cosa d'ahir no és una cosa d'ahir no és la actualitat més recent que és el que acaba d'explicar.

[00:22:37]

Sap el que és d'ahir. Crec que s'ha de començar per aquí. és aquesta postura de Bartomeu. Aquesta filtració que Messi digui que jo sóc el problema i jo vaig crec que és tant és que m'he de mossegar la llengua per dir el que penso realment què hi ha darrere d'això. Crec que és lamentable. Per dir ho suau lamentable que aquesta situació comenci a agafar aquest perfil que una vegada més el senyor Bartomeu vulgui intentar quedar bé o no quedar malament el president que va forçar la sortida de Messi intentant fer lo quedar ell com el dolent de la pel·lícula i fer lo quedar com fixeu vos si tenia poder.

[00:23:27]

No cal fer fins i tot em fa fora a mi sincerament no m'esperava que el president Bartomeu el considerava un president limitat però una persona una bona persona una persona de tracte humà i crec que ho està perdent completament crec que està perdent els papers completament completament des del dia que ahir sabem sabem això i entenc i espero que Leo Messi no caigui en aquesta trampa perquè no ho farà perquè evidentment no és només Josep Maria Bartomeu el problema. La cosa és molt més àmplia.

[00:24:06]

No és que aquí no es tracta d'una persona clar que no vull el Barça. Bartomeu no és Florentino Pérez. No sé si em enteneu no sabem que les decisions que ell ha pres normalment han estat consensuades amb una junta directiva i que tots responen amb el seu. La seva situació personal econòmica que ells han d'avalar etcètera etcètera és a dir em sembla tan RUI que intenti que hagi intentat forçar la situació d'aquesta manera. I ara ja el següent pas és dir nosaltres no ens asseurem no parlarem amb Leo Messi.

[00:24:40]

Doncs ara un pas més cap a part com ho diria de club mafiós gairebé. I alguns diran no d'anar hi però és que el Barça s'ha d'assegurar treure el màxim permès el màxim de calaix doncs no hi estic d'acord. No senyor Leo Messi que ho ha donat tot d'intentar aconseguir que la sortida sigui bona per ell i per a tu però no només per a tu com a club ni molt menys. Ho sento molt perill i per a tu per mi i jo crec que hauries d'intentar asseure.

[00:25:13]

Però des del principi no intentar forçar com deia el sap que creu que anirem fins als últims dies aquí la partida d'escacs cadascú va tensar la corda que les dues bandes atansar la no no de tensar la corda si ell vol marxar no tindràs no. Que no vol ser aquí. I si no vol ser aquí és perquè té motius de pes perquè té molts arguments de molts anys que ha anat omplint el pap. Doncs ara no facis el ridícul intentant forçar lo d'aquesta manera amb aquest tipus de pràctiques gairebé mafioses que ja sé que són habituals al món de futbol.

[00:25:50]

Però jo no estic d'acord en que el Barça les apliqui amb el futbolista més important de la seva història.

[00:25:55]

Ferran creu que el Barça s'hauria de seure amb Leo Messi o que ja fa vi demanant la clàusula de 700 milions d'euros a dit perquè ha quedat molt clar que no entén ni tan sols perquè perquè el Barça almenys no proposa un traspàs tenint en compte que Messi ja ha dit per activa i per passiva que vol marxar que no és només per Bartomeu que no és només per la junta directiva i que són per als projectes esportius en aquest cas també l'últim projecte que li ha presentat Ronald Koeman que no li han agradat.

[00:26:30]

Jo crec que aquí les diferències entre estic d'acord que el problema per a Messi no és Bartomeu sinó un problema estructural també va més enllà del president que és tota una junta directiva i unes decisions que s'han pres també esportives que són els màxims responsables i que per tant les diferències i discrepàncies en els últims anys entre Messi i la junta són més que evidents. Però dit això crec que com deia abans dins aquesta partida Bartomeu jugar les seves cartes i jo no jugaria com un mafiós.

[00:27:15]

Simplement crec que tots dos s'estan posant a la mateixa alçada i per mi és trist i lamentable sinó trist que aquest capítol hagi arribat a aquests extrems. Per mi sincerament és la meva opinió. Bartomeu tira un farol amb això perquè sap perfectament que bé entre el triplet seria amb tot el respecte però seria molt tonto fer les coses d'aquesta manera o molt fluix. I després hi sortiríem guanyant evidentment ell i això sí que entenc la postura del club de dir Vale. Respectem que tu vulguis marxar però tu va signar el contracte una renovació molt ben pagada molt ben pagada.

[00:28:09]

El millor contracte del món i tens una clàusula de 700 milions d'euros igual que el dia que el teu amic Neymar va voler marxar de 222 milions i els va pagar. Doncs nosaltres que no volem que marxi és més si tu t'has de retirar aquí has de saber si vols marxar. Doncs ara mateix ens ho plantegem si vols porta als 700 quilos i entenc que tot això arriba per les maneres de fer. També de l'altra banda perquè crec que igual que Messi hagués pogut fer les coses molt millor que les he fet i entenc perfectament bé així perquè jo comparteixo que ell hagi estigui fart i vulgui marxar i crec que és molt trist que Messi amb tot el que porta aquí hagi decidit que després de 20 anys no es vol retirar al Barça perquè així està enfrontat amb la directiva del club i no s'ha sabut no han sabut fer sentir se suficientment important i per això ha decidit marxar però Messi havia de ser molt més intel·ligent a l'hora de moure les seves cartes i fer ho molt millor per poder sortir almenys del Barça i ara crec que Messi s'ha equivocat i està justificat moltes de les decisions que ha fet segurament mal assessorat.

[00:29:32]

Jo no dic que sigui culpa del jugador perquè també té un entorn que moltes vegades en contra és a dir tu creus. Per exemple Ferran Obiols per exemple que hauria estat més correcte per exemple abans d'enviar un burofax al club dient que vols marxar.

[00:29:49]

Comunicar li al club que vols marxar que vol reunir i que vols intentar i després si realment el club perquè també s'ha dit des de l'entorn de Messi que vam intentar posar d'acord en contacte amb el club i no ens va agafar el televisor que Bartomeu no s'hi va posar ha votat sí però això. Però llavors què pot ser l'acord per fer la part legal. El tràmit envia un burofax però després si vols convocar una roda de premsa i explicar ho públicament surto a donar la cara també perquè jo li recrimina a Messi.

[00:30:30]

I és que tot això s'hagi d'anar fent per darrere que no surti a donar la cara després de tot arreu. Sincerament així diu i diu he intentat parlar amb el president del Barça no s'ha posat al telèfon. La meva intenció després de tot això per fer ho bé és que vull marxar i per això he enviat aquest burofax. Em sap molt greu haver acabat la meva. La meva era al Barça. D'aquesta manera crec que és el millor per als dos ho argumenta i hi crec que Messi surt reforçat fins i tot i la seva estratègia si realment era voler fer saltar la directiva.

[00:31:10]

Això també l'hem d'escoltar diu. Hauria sigut molt més fructífera que el que està fent ara. Crec que després del 2 a 8 el barcelonisme en general es treballa molt d'acord que s'havia acabat un era i que el club necessitava canvis estructurals començant per unes eleccions i que aquesta junta havia dit crec que aquest pensament era bastant unànime a dins del club. Messi. Messi ha acabat. Crec que aquesta carta ha acabat jugant molt malament i fins i tot diria que més enllà del desastre directiu i executiu molta gent també se li ha trencat alguna cosa amb Messi per com ha fet les coses des de Ferran coneixent Messi veient com ha paït ell tots els disgustos que ha anat tenint en la seva carrera.

[00:32:10]

Sincerament jo crec que ell no deu estar ara en un estat d'ànim com per sortir durant la roda de premsa és a dir que tots estem pensant que ell està emprenyat vol marxar. El primer que Déu ha estat Leo Messi trist i fet pols de dir era marxar perquè ho ha manifestat repetidament que ell aquí era feliç com ho sortia explicava. No ho sabem això. El problema és que si no estàs amb la seva parella Imagina't està molt malament doncs. Doncs això.

[00:32:43]

Això va amb el sou va amb el braçalet que portes i amb la samarreta portes i portes. Sabeu el que fos un discurs brutal dient que la línia hi deixava i quatre frases el tren passa a tot el barcelonisme. Després d'això tu com a capità perquè ha sortit dues vegades al final de temporada per quan has perdut la Lliga i sí que va sortir a donar la cara quan tens quatre fracassos consecutius a la Champions i amb un 2 a 8 com aquest.

[00:33:14]

Que hagi de sortir Gerard Piqué ell realment també hauria estat tan fotut homes com Messi. Doncs no ho entenc. Si surt Gerard Piqué Jo entenc que pugui restar un 2 dies perquè sabem que Messi no tolera el fracàs. Ho porto fatal i després de fracassos els campions clàssics que ha perdut en el dia següent a entrenar i això ho puc entendre que estigui 24 48 quatre dies si vols sense sense donar la cara o callat o emprenyat però quan fa quants dies fa que va sortir el 2 a 8 després de tot això és que no té cap obligació és a dir no té per què fer ho com nosaltres pensem que ho ha de fer perquè nosaltres ho pensem des del nostre Prisma.

[00:33:58]

No vull dir. Cadascú és com és cadascú com és i no podem pretendre que tothom sigui com nosaltres voldríem encara més i ha de sortir a explicar ho però potser no pot o potser no vol. O potser li han recomanat i potser m'han recomanat que no surti. Si potser ho està fent malament però és que toca fer com nosaltres. és a dir si ho va estar fent així tindrà. No deu creure que cobra menys perquè moltes vegades ha opinat que ell és conscient de la difícil que suggerir clara n'és conscient d'opinar o no està ben assessorat arran de la roda de premsa.

[00:34:34]

Ell fa la roda de premsa i comença a descobrir de Bartomeu de Vidal de planes de Kluivert. De tota la gent que ha anat passant per dir de totes elles oberta llavors és una guerra oberta. No estic dient això i llavors això sí que surti que es vol. Positiu no pot explicar per què vol marxar perquè són coses molt greus i moltes coses a més a més. Llavors em diu si jo surto Despotovic o no hi haurà negociació possible encara la vida impossible.

[00:35:06]

Ningú ha dit que hagi de sortir publicat ningú ha dit Home i si surt que són tots molt macos. No al revés jo el que dic és que sí quan enviar un burofax pot sortir. Jo he intentat posar me en contacte amb el president del Barça i explicar ho perquè els meus arguments per sortir d'aquí i ho pots explicar en positiu no ha estat política i pot ser la gran a l'hora de marxar. I ja hi ha un míssil molt difícil ja que no és tan difícil.

[00:35:37]

Jo crec que perquè per exemple el Gerard Piqué ho va fer i 200 pulsacions just quan va acabar el partit ho ha fet al qual Gerard Piqué i no va trigar ni obrir en canal. Per això en qualsevol cas és una reacció post. Avui no hi ha molta gent que li ha criticat el fet de no sortir a parlar.

[00:35:59]

Però és que ja no només no parla Messi camí que no parli més dels seus gols al final que el que ha importat no ha parlat mai en aquests quinze anys i què m'importa a mi que parli Messi si el que és important és tot el que ha fet sobre el camp. és que a vegades com a periodistes potser algun aficionat potser també li dóna importància a les coses que no té importància del que ell ha fet sobre el camp i pel que ha de sortir a dir després és que no cal que parli.

[00:36:25]

En realitat no. Bé de fet ell és el que ha de fer. Ja hem explicat que quan les coses estiguin més clares sí que sortirà a parlar. Home evidentment. Suposo que qualsevol culer si algun dia Messi marxa del Barça voldria almenys una roda de premsa de comiat. Vaja el que voldria és un homenatge amb 100.000 persones al Camp Nou o 5.000 homenatges a Leo Messi els que facin falta. En aquell moment té tot el sentit clar per acomiadar té tot el sentit que ho facis.

[00:36:54]

Però per començar una negociació per sortir del club jo crec que no és lògic no ho ha fet ningú. No és que no sap trobar exemples Ferran no hi ha cap futbolista que hagi volgut marxar d'un club i hagi fet una roda de premsa per dir Escolteu que sapigueu que me'n vull anar. Ja no us explico per què ho ha fet ningú. Això no s'ha vist mai. Tampoc no serà el primer a fer ho.

[00:37:15]

En tot cas Leo Messi de moment diu que no parlarà de moment que ho farà en els pròxims dies. Ni avui ni demà ni segurament la setmana que ve. Per tant això ja és un indicador que la cosa anirà per llarg. Deixeu me que us pregunti per què hem parlat. Evidentment la postura del Barça de si és correcta o no que Bartomeu i el club no accedeixin ni tan sols a negociar. No estem parlant de donar li la carta de llibertat que això era el que es parlava dimarts quan Leo Messi va enviar un burofax no no estem parlant de negociar un traspàs.

[00:37:51]

Tampoc ho vol el Barça. Diu que és intransferible i que la clàusula o res d'això es pregunti també per Messi per aquest canvi d'actitud. Dimarts va enviar un burofax. Avui en canvi vol una sortida pactada. Creieu que aquí hi ha el rerefons de saber que la batalla legal probablement ja la començaria perduda que ja tindríem perduda d'entrada tenint en compte que el Manchester City. O qui fos. Després en parlarem dels possibles de les possibles destinacions dels possibles equips interessats en més si creieu que el Manchester City o qui fos no es vol arriscar a haver de pagar un preu desorbitat.

[00:38:34]

Al cap d'un any o de dos anys o quan el jutge fixi aquest preu de traspàs. Ho entenc que el que els obliga a Messi abans de jugar perquè el que poden poden remetre's a la decisió de rescissió i la clàusula de rescissió són 700 quilos i per tant una mica sí si ahir arriscat és molt arriscat és una operació molt arriscada.

[00:39:02]

Si ahir parlàvem i els clubs el Manchester City o el club que volia Messi el que és és com a mínim asseure's amb el Barça per intentar negociar i que tot i que Messi pugui sortir però amb un traspàs ara mateix al Barça el Llagostera ho vol. Ja ho deia més que res perquè Ferran dimarts semblava l'única opció de sortir lliure. I esclar vam estar buscant i parlant amb advocats de quines opcions tenia Messi que li donessin la carta de llibertat. Què passaria després amb els altres clubs.

[00:39:38]

I ara aquesta opció ja sembla absolutament descartada vull dir que no sembla viable ara mateix.

[00:39:45]

Clar és que el que no té gaire lògica és un primer Ferran i després Ferran Ferran. Crec que Messi ha pres aquesta decisió i ha seguit tot aquest procés és perquè des del despatx li estan portant tot el tema jurídic. Li han assegurat que realment ho està fent bé i que pot sortir lliure a l'estiu modificant 10 dies abans dies després d'acabar la temporada Plaza que pot sortir.

[00:40:18]

Entenc que ho ha fet per això i entenc que encara que avui hagi dit Volem reunir nos ells segueixen confiant en aquesta carta.

[00:40:29]

Això ja no ho sé ja perquè en aquesta partida també estic veient que hi ha estones que entre uns i altres van recollint cable i no sé fins a quin punt jo suposo que no el Barça ni Messi les tenen totes en aquest procés normal de Bartomeu. Surto i que surti bé que plegui. Llavors jo marxaré un farol per la pèrdua de papers. Total que al final ni la carta de llibertat ni els 700 milions vull dir. Anem a veure. Es tracta de buscar una solució coherent adequada i de trobar això un punt d'enteniment.

[00:41:16]

No crec jo que jo crec que sí que has d'intentar trobar aquest punt d'entesa. Per tant ni la carta de llibertat no em semblaria bé ni els 300 milions de la clàusula. Tampoc anem a pactar una sortida un traspàs i si has de negociar el Manchester City de calers entenc i tu ara ara és que jo ara vull veure la capacitat de negociació del Barça. Ja sé que aquest pas que ha fet és el normal és el que fan tots els clubs al principi i no no negociem molt bé cita hauràs de d'abaixar els pantalons al final i ho saps que els hauràs de baixar per aquestes.

[00:41:49]

Leo Messi no és un qualsevol. és Leo Messi. Si et diu que vol marxar hauràs d'acabar baixant dels pantalons i vagi jo no en tinc cap dubte. Llavors abans d'haver d'arribar el moment a fins al final no Jové negocia des del principi intentar trobar aquest punt d'acord. Jo entenc que el Barça vulgui treure un traspàs. Entenc que Messi vulgui sortir amb la carta de llibertat però crec que s'ha d'arribar a una quantitat que no sé quina és. Però és que ara vull veure quantitat ara s'està parlant fins i tot de jugadors que puguin entrar en l'operació.

[00:42:22]

Tu tens Leo Messi tens el més valuós ara mateix al món del mercat futbolístic. A veure com negociar. Però és que tens. Tens tota la força. Tu i jo tinc molta curiositat per veure perquè fins ara crec que ens hem quedat molts dubtes de la capacitat de negociació del Barça i de traspassos importants tant a l'hora de vendre com a l'hora de fitxar. En tots els casos sempre ens ha semblat que ho ha fet bastant malament. Doncs anem a veure ara ara que tu tens el Leo Messi que tens aquesta carta.

[00:42:52]

No però negocia no facis el ridícul negocia i aquí la partida d'escacs ho repeteixo crec que Leo Messi ha de ser molt més respectuosa i molt més acurada que mai i no amb aquest sistema del món del futbol l'enrocament i jo d'aquí no em moc. Aquesta és la meva postura i afegiré una altra cosa que trist que és de la nit un divendres d'agost estiguem parlant de partida d'escacs entre el Barça i Leo Messi però en fi aquesta fase això és trist i és increïble.

[00:43:28]

Encara no està clar i abans Barça em permet quan deia allò de la paella pel mànec. Simplement perquè perquè hi ha un contracte firmat i que. Bé cal veure si s'acaba abaixant els pantalons perquè en els últims anys amb Messi faré servir aquesta mateixa expressió. S'ha acabat baixant moltes vegades a dins el club la gent als pantalons perquè per fora del Ferran perquè Messi no ha posat una pistola al pit. Que sàpiguen on sigui. Jo no ho dic com ara no ho dic com a crítica a cada vegada que em recorden això el que li paga al Barça cada vegada que m'ho recorden.

[00:44:12]

Un moment un moment però ell ha posat la pistola al pit a algú no li han donat perquè ho han considerat que havien per això. Per això ha fet servir aquesta expressió d'anar justament perquè em sembla molt adequada de baixada de pantalons perquè moltes vegades el Barça no s'ha sabut plantar amb els seus jugadors no només amb Messi. S'ha arribat a gaudir també de cada jugador jugadors m'agraden tant perquè algú els ha deixat marxar. Aquests jugadors mai s'han sabut imposar. A veure si el Barça és capaç per exemple jo tinc un altre exemple molt recent a 1.000 quilòmetres de Barcelona a París quan es planta el president el president no marxaré Cristo i el Barça ho sap perfectament.

[00:44:51]

I jo aquí ho veig més difícil que el Barça sigui capaç de fer això jo mateix va dir Ferran. Fins i tot però tan lluny a 500 quilòmetres Florentino es va quadrar amb Ronaldo quan li va demanar un altre augment i va dir no paguen més de qui no passo i per això va marxar Cristiano per marxar perquè Florentino ja no li va voler donar res més.

[00:45:15]

No I. Ara que parlar una baixada de pantalons. Diumenge és un dia important. Els jugadors estan convocats a Joan Gamper per passar les proves PCR. Vosaltres creieu que Messi hi anirà. Creieu que hi hauria d'anar. és una altra cosa molt diferent. I sobretot m'interessa la vostra opinió. Què creieu que farà el Barça si no hi va perquè Artur ja sabem com va actuar. Evidentment estem parlant d'un altre jugador. òbviament estem parlant d'un altre jugador es diu Leo Messi però clar si el Barça es vol quadrar Messi com tu deies ara Ferran té un contracte amb el club.

[00:45:55]

Jo crec que Messi anirà. Crec que abans de dir que els serveis jurídics li havien recomanat que no hi anés.

[00:46:03]

M'ha semblat entendre sí que els hi podrien haver recomanat això és a dir diguéssim que l'entorn de Messi no ho ha negat avui i per tant si no és això em sembla perillós que Messi d'entrada es va dir que no aniria a entrenar però finalment que sí que estaria als entrenaments perquè mentre no marxi del club ell vol seguir complint amb el seu deure com a jugador i com a empleat del club i crec que no forçarà o no tant de Messi. Arribar a aquest extrem.

[00:46:36]

Ell a més a més si vol que el Barça acabi seient tensant la corda segurament també és una opció però crec que per a aquest final d'etapa és millor que les coses acabin ja que hem arribat a aquest punt i així s'ha fet tan malament. Tot des d'una banda i des de l'altra veig que al final sigui el millor possible. Jo sincerament no li dono tanta importància al fet que es presenti o no i sé que anualment se li dóna perquè és com allò es declara en rebel·lia.

[00:47:14]

Si no a entrenar alguns diran això. Sincerament no ho sé dir si hi hagués un títol. Si hi hagués un partit o una final de la Supercopa d'Europa posem llavors Messi es negués a jugar. Això sí que em semblaria greu però com que no és el cas és a dir si ell considera que per pressionar el club o perquè no li dóna la gana perquè està enfadat que no hi ha d'anar jo no jo no ho veig tan greu. Sincerament no ho veig greu i crec que el Barça no pot fer res més que entrenar.

[00:47:50]

Crec que vol fer multar lo. Què pot fer no fem el ridícul. Tampoc vull dir a qui suposo que Messi farà el que assessoren els seus advocats perquè ara això ja és realment una partida d'escacs la marquen els juristes els que miren la lletra petita i diuen. Si fas aquest pas pot implicar aquesta altra conseqüència. Llavors suposo que això estarà tot estudia digui'm si va serà considera conseqüències que el puguin perjudicar i si no hi va. També al contrari però per mi no té tant de valor.

[00:48:26]

No em considero un fet tan greu si no és igual la veritat.

[00:48:30]

En qualsevol cas ho veurem. Jo crec que potser Messi encara s'està avançant a aquesta hora de la nit i en qualsevol cas seria forçar encara més aquesta partida que estan jugant les dues parts perquè evidentment seria descartar de totes totes un apropament amistós com el que ha proposat avui Leo Messi que no ha obtingut resposta del Barça perquè. No hi haurà cap reunió. Ara mateix estem en un punt en què ni una part ni una altra s'entenen és a dir quan un proposa una cosa l'altra proposa un altre i fins que no hi hagi crec jo una de les dues parts que vulgui cedir una mica aquestes.

[00:49:21]

En aquests dos objectius el de Messi de marxar del Barça i el del Barça de retenir lo serà impossible preveure per on aniran els trets hem de fer una pausa un quart i quatre minuts de 12 a la nit. Tornem però parlant del Manchester City i també farem un truc a l'Argentina a veure com s'ha viscut el possible adéu de Leo Messi del Barça en les últimes hores del torneig.

[00:49:50]

Descobreix l'univers blaugrana en exclusiva col·lecció Barcelona Edicions vintage de les seves més clàssiques i col·leccions de moda sostenible escrites pel dia a dia i edicions exclusives de les seves regles de joc. S'hi troben les coses que no trobaràs enlloc més. Només disponible a les borses de Barcelona ja està a punt de fer se Barcelona apunta.

[00:50:14]

Molts elèctrics i híbrids endollables de força fins a 40 quilòmetres d'autonomia elèctrica Etiqueta zero emissions i potència un motor elèctric atorga a qui escollir segons vagin a Terrassa Sant Cugat Manresa Castellar del Vallès Granollers i Vic.

[00:50:38]

La lluita per la llibertat i la lluita de la Resistència francesa durant l'ocupació nazi. Adiós camarada comunista. Poques pel·lícules han retratat aquesta lluita d'una manera tan magistral organización pertenece el ejército de las sombras. La pel·lícula i el privilegi de diumenge a la nit a 8 TB.

[00:50:59]

Actualització constant recull punt sigueu on sigueu ara per ara ara per ara. Feu Estiu RAC 1. De la companyia. 11 i 21 minuts esteu escoltant el Tu diràs de recull fent tertúlia sobre Messi el Barça Danae Boronat i el Ferran Martínez. Encara no hem parlat fet per sobre però encara no hem parlat exclusivament de l'equip que el vol fitxar i de l'equip el que vol anar Leo Messi que és al Manchester City i ja sap el que des de dimarts hem anat repetint que l'argentí ha escollit l'equip entrenat per Pep Guardiola com a nou destí ja que bé almenys la via de la rescissió de contracte sembla morta.

[00:52:18]

Jo vull posar sobre la taula també el fet que el Manchester City estigui liderat per Ferran Soriano o per Txiki Begiristain que estigui entrenat per Pep Guardiola. A mi també se'm fa complicat i ja ho sé que d'anar hi per exemple tot i que s'havien de seure les dues parts a negociar. A mi se'm fa una mica complicat que el Barça negociï i sigui molt flexible amb un club com el Manchester City no si això també s'ha de tenir en compte realment perquè tots sabem com va sortir Ferran Soriano com va ser la sortida en el trencament que hi va haver.

[00:52:56]

I si és un altre factor que complica una mica tot això. Un altre factor de la partida d'escacs. Aquí no hi juguem només es juga a jugar més gent. I clar aquí hi ha tot això. Coses del passat que segurament dificultant o dificulten tot. Però jo crec que el Barça és ara s'ha de veure la seva capacitat de negociar. El que passa és que ells pensaran no el Barça té un problema. Ells pensen que ha estat un problema perquè Messi ha dit públicament que vol marxar.

[00:53:28]

Ells es volen aprofitar d'això i el Barça pensa bé però nosaltres tenim més i ell té contracte i ells són els que ens han de fer una proposta econòmica o ells són els que s'han de buscar la vida. Així que realment serà complicat complicar la taula de negociació d'escacs. Crec que tots els moviments es miraran amb molt de compte però clar es coneixen molt bé. Això també juga el que tots saben bé de quin peu calça l'altre.

[00:54:02]

Entre altres coses perquè han viscut uns quants anys junts al Barça i si el negoci evidentment Txiki Begiristain amb els números a la mà de Ferran Soriano amb Ferran creu que el City ara mateix és l'única opció perquè s'ha parlat del París Saint-Germain s'ha parlat també de l'Inter de Milà.

[00:54:23]

Però jo sincerament pel que sé l'Inter pràcticament no ho descarta perquè també econòmic i perquè veu que realment tinc la sensació que Messi també té molt clar on vol anar. Des del PSC el volen convèncer perquè vagi a jugar a París però si el Barça crec que té bastant clar on vol anar al Manchester es preguntava ara Gerard Jo vaig tenir hàndicap al City perquè ja són grups que han estat negociant aquesta temporada. Van intentar ho es va parlar d'un possible intercanvi de laterals.

[00:55:18]

El Barça vol éric Garcia i tampoc al final. és un negoci tan complicat. Jo el que veig més difícil ja seria la Creu de Bartomeu. I el desastre absolut per aquesta junta. Messi se'n va anar se'n va amb Guardiola al City i guanyar la Champions i guanyar la Premier. Clar la gran pregunta és com es pot haver acabat. Com pot ser que aquests dos hagin guanyat hagin tornat a guanyar junts i no hagi estat al Barça. Per mi aquest és el correcte seria còmoda tot això i crec que aquí encara que no guanyin.

[00:56:05]

Ferran encara que no guanyin és a dir jo crec que ara aquests que estan indignats seria molt indignats. Messi ja és la cirereta a tot un desgavell i un desgast i anat menys a nivell de club i a nivell d'equip i que a més a més després que Guardiola marxés com marxés així si marxa marxarà com marxarà. Que aquests dos s'hagin retrobat que són dos jugadors barcelonistes sempre s'ha trobat a un altre equip per guanyar una altra Champions. Hi haurà moltíssima gent gran part de l'entorn del Barça que li va recriminar a més a més de tot això.

[00:56:50]

Veu fins que s'obre a guanyar tot això. Així si es dóna tot i així i si guanyen. Però jo crec que aquesta possibilitat encara els fa fora clar però és que fins i tot per a mi és trist el final trist ja és molt trist. Acabo trobin allà i no es trobin aquí.

[00:57:10]

Una d'elles a nivell de negociació crec que el Barça si accepta finalment asseure's en una taula per deixar marxar Messi i Messi ha triat el City i el City realment vol. Ha de ser molt intel·ligent i aprofitar aquesta jugada per treure dos tres futbolistes perquè joves amb talent i recorregut que pot tenir el City i que li serveixin al Barça per millorar una plantilla que està molt descompensada. Segurament perquè has hagut d'invertir molt bé en jugadors de dalt sobretot que són els que s'han endut grans inversions i els grans sous.

[00:57:51]

Doncs aprofitar que s'ha d'enviar el teu millor jugador. I tampoc pots fer gran calaix. Una part seria encara ja entenc i l'altre amb dos o tres jugadors que s'estan parlant afinar molt bé en els jugadors que poden que poden venir. Si al final que per mi també és trist encara que no guanyi el canvi per a mi no serà necessari que la guanyin per sentir que per reflexionar per què no s'han pogut tornar a retrobar Guardiola i Messi al Barça perquè molts pensaven que després de la sortida de Guardiola Messi no ho podia veure Guardiola i ara clar si això s'acaba produint si al final es retroben els tres molts diran.

[00:58:39]

Resulta que no tenien tan mala relació que resulta que volen tornar a treballar junts. Ostres i automàtica. I per què això no ha pogut ser el Barça. Doncs per la gent que hi ha manant. I això és el que s'ha de plantejar molta gent perquè el Guardiola mai ja ho va dir públicament mai tornaria a treballar amb aquesta junta perquè el Messi acaba marxant havent hi aquesta junta i això és el que estaria bé que la gent reflexioni i ja clàssic si guanya la xamba ja no cal dir ho però és que no cal el fet que es retroben dos mites del barcelonisme com Guardiola Messi en un altre equip.

[00:59:13]

és una bufetada tan grossa per la gent que hi ha ara mateix club que s'ho haurien de fer mirar.

[00:59:19]

Farà mal sens dubte ho farà amb el pol culer. Jo tinc dubtes que pesa tot el pes de Guardiola i també pesa la plantilla del City ara mateix tot i que hem de recordar que tampoc el club anglès ha arribat a cap final de la Champions i ha estat alguna vegada a prop. Però vaja crec que més que més que Guardiola que també és de Bruyne és Bernardo Silva és recte.

[00:59:48]

és un projecte clar. és un projecte que té sentit és un projecte que no oblidem el Manchester City fitxar Guardiola per intentar realment ser.