Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

No perquè no ho era. Anglaterra no guanyava lligues de manera continuada. De moment ha guanyat. Ha començat a guanyar lligues de manera regular i la Champions ja sabem que sempre és més loteria que et pot anar bé no et pot anar bé. El que és evident és que el City no ha caigut perdent 8 a 2 ni ha caigut en una remuntada és a dir ha caigut donant bona imatge i considerant lo un dels candidats a arribar a la final. Sens dubte hi ha un projecte hi ha un equip hi ha un entrenador i a un club hi ha una estructura i una sèrie de coses que jo entenc que atreguin Messi com qui compta i jo no descarto que al final pugui decidir fer un canvi de nom.

[00:00:43]

I el Paris Saint-Germain no pel fet que hi hagi Neymar pel fet que ostres no han pogut tampoc guanyar la Champions. Llavors els falta alguna cosa per acabar per poder guanyar la. Però clar el City també passa això i el City té un entrenador que sap què farà l'equip perquè ell llueixi allà els altres equips del París Saint-Germain o algun altre o un Inter i a més sobretot al final Girvent i altres futbolistes podrien creu que li podrien fer ombra entre cometes tot i que jo crec que no.

[00:01:13]

Però té tot el sentit que vulgui anar de la mà de la persona que li va canviar la seva carrera. Realment canviant la seva posició que va treure a treure tot el suc és el valor afegit diria Guardiola el que fa que realment vagi més enllà que hagi el Kun o qui sigui al final Guardiola més ho ha dit per activa i per passiva és l'entrenador que més l'ha transformat tàcticament. A més ha ordenat sobre el terreny de joc i així que potser no van acabar del tot bé amb aquella frase de Guardiola farem mal però el temps ho cura tot.

[00:01:51]

I al final Messi també s'han adonat que sense Guardiola li ha costat moltíssim guanyar o ser competitiu amb molts d'Europa a la lliga així que ha guanyat moltes d'elles però al Barça li ha faltat ser competitiu. Guardiola també li ha faltat un jugador que acabi sent determinant com Messi a Europa sobretot per acabar fent el gran objectiu en Champions i ajuntar ho tot de nou. Jo crec que Messi ara mateix no es plantejaria anar a un PSC encara que hi hagi Neymar amb un túnel que tampoc sap com acabarà.

[00:02:28]

En canvi a Guardiola coneix perfectament sap perfectament el que juga i he escoltat aquests dies entrevistes Messi que parlava sobre Guardiola en el seu dia i que parla i els elogis que crec que és claríssim que la carta Guardiola per ells és la clau de tot plegat i després d'un fet d'intercanvis. Perdona perdona davant els noms els noms què és això del Berlín i de les comunicacions a distància que evidentment dificulten la connexió i parla fluidament. Per tant com sempre diem únic i no treballem perquè si no és complicat.

[00:03:20]

L'intercanvi que parlava de jugadors meva experiència Evidentment entenc que de bruixeria és un jugador que el Barça potser. Bé segurament no voldria deixar escapar segur que aniria a més perfil un perfil de jugadors fins i tot més joves. El nom de Gabriel Jesús que tampoc ha acabat d'explotar grans temporals eh però explotar com s'esperava la terra. Potser el Barça li va venir el Barça està buscant un nou cap Eric Garcia perquè és un jugador de futur que el Barça ja el volia.

[00:03:59]

Fins i tot poden fer. és un jugador que m'encanta i que evidentment el City és la seva perla i el seu joc de futur. També costaria deixar volar però jo aniria més per perfils de jugador jove que encara tingui recorregut perquè al final el Barça el que ha de fer és reconstruir el seu equip i començar a l'aeroport Messi amb un equip de joves jugadors. Intentar reforçar la plantilla amb joves jugadors que vingui al City i que tu puguis utilitzar i que et vagin bé per aquesta era més que començar.

[00:04:33]

Hem parlat del City parlat del PSC avui ja havia una notícia de Le Parisien que explicava que Neymar i Di María haurien trucat Leo Messi per convèncer el perquè fitxar pel club francès immersa en la relació que té evidentment amb Messi absolutament directe i també amb Luis Suárez i Di María és company evidentment de selecció igual que igual que ho és per exemple també el Kun Agüero.

[00:04:58]

Sabeu on també volen diguem un detall només per mi és evident que tant si va al París Saint-Germain com si va al City el Barça perd molt més del que perd Messi. El Barça per mi l'any que ve ja ho he dit al principi. Bé no sé si ho he dit o no. Però per mi el Barça sense Messi no lluitarà per la lliga fet que tindrà problemes per lluitar per guanyar la lliga. Ja no cal dir la Champions vull dir jo bec catàstrofe total.

[00:05:30]

En canvi ell segur amb el país germànic amb el City optarà a ser a la final de la Champions. Sens dubte. Bé de fet la catàstrofe del Barça fa 14 dies. Vull dir que la temporada pinta malament però ja venim d'una catàstrofe i pinta que potser n'hi haurà un altre deia que havia de lluitar per l'euro.

[00:05:52]

Ara lluitat per la Lliga gairebé fins ara. Tu creus que el Barça ha de lluitar per una Europa sense Messi. Sí sí sí sí sí sí sí. Jo entenc que ara això el més gran vindrà algun futbolista de Genòmica al Barça vaja.

[00:06:10]

A mi em sembla violista Gerard no vindrà cap futbolista que faci tot el que ha fet Messi en aquests anys. Resoldre la majoria de partits el 70 per cent dels partits que els ha resultat un futbolista que faci això impossible impossible.

[00:06:23]

Si em diguessin que el Barça no lluitaria per la Lliga t'ho podria. Vaja jo hi podria estar d'acord però però lluitar per l'Europa em sembla una mica precipitat.

[00:06:34]

Vol dir lluitar per quedar entre els set primers. Jo diria que lluitar per la Champions però bé ja ho veurem. Ja ho veurem també que mira Marc-André Ter Stegen no hi serà seran els dos primers mesos i no sabem com quedarà confeccionada la plantilla. Ara sí vull anar cap a un lloc on somien tenir algun dia Leo Messi que Messi torni als orígens. Anem cap a Rosario. Soy de nius bois. Què et sembla aquesta. Aquest és l'himne dels New Old Boys Old Boys.

[00:07:19]

Anem cap a l'Argentina per parlar cinc minuts l'Eli en les últimes hores alguns aficionats s'han manifestat pels carrers de la ciutat. Malgrat que hi ha una pandèmia pel mig hi ha molta gent evidentment que somia que Messi torni als seus orígens. No cal dir evidentment que és una possibilitat utòpica molt utòpica. Ara i segurament també després d'aquí uns anys en qualsevol cas com deia Volem parlar amb la gent. Un dels periodistes més ben connectats amb el club i també amb la ciutat de Rosario.

[00:07:57]

Hola buenas noches de todo un poco aliados con el caso Messi.

[00:08:06]

Imagino que allí también habrá llegado algo que cariño que inclou a moure el club i a partir d'aquell qui era i el lema és el lema de la ciudad de los aficionados de teniu el Soul boys o de quién o también.

[00:09:04]

Obviamente un momento Maradona recordem Alberto Martín el dia 1 d'abril i el primer dia moriran també un poco.

[00:09:38]

No sé no sé como lo digo Rosario todo esto que siempre que tu primer partido o de Oro diu que el tema del Mundial auto i la poca gent normal i pandèmia de 30.000 persones que òbviament una hora i mitja hora i mitja hora i et porta a moure 30.000 persones.

[00:11:13]

Que si no hubiera evidentemente una pandèmia de por medio nos Niue hubieran salido a la calle i si hubiera hecho una manifestación con aproximadamente 30.000 persones es prácticamente Estadio entre 40.000 averiguar Colombiano de todo lo que genera obviamente. No sé qué tanto por ciento de posibilidades hay seguramente es muy reducida hora.

[00:12:20]

Seguramente igual va ser reducido dentro de unos años pero evidentemente la Puerta i el nombre de Wells siempre va estar relacionada con Leo Messi. Queríamos tomar el pulso de com està estos seva Rosario. Muchas gracias por aprender muy fuerte habrá.

[00:12:45]

. La Liga ya está aquí. Cuál será la alineación. Bueno en todos cualquier posición colorants gratis tota la temporada con la libertad de ver los dispositivos a motor de hora en hora punta. O democratitzar el 14 14 i consultar condiciones.

[00:13:07]

Toc d'atenció. Si tens una hipoteca és molt probable que contingui una clàusula abusiva com clàusula terra multitud Visa i o despeses hipotecàries bufete Rosales. Revisem la hipoteca i et calculem gratuïtament els diners pagats de més informa The Buffet puntCAT o el 93 5 8 5 11 44 bufete Rosales més de 20.000 sentències guanyades a la banca et mereixes els millors advocats. Bona nit el número premiat en el sorteig del cupó celebrat avui ha estat el. 79.000 252 7 9 2 5 2 de la sèrie 16 0 1 6.

[00:13:58]

Aquest número ha obtingut un premi de 9 milions d'euros 15 milions si s'ha jugat el comuners pots consultar la resta de números premiats són pioners. Demà tens una nova oportunitat amb el sou del cap de setmana bona nit i recorda els tornejos de l'ONCE. La il·lusió es compleix. Tu diràs. S'acaba el partit de l'ús i la sintonia de RAC 1 Barça 2 Bayern de Munic. Avui el club necessita cambios d'entrenador. Los jugadores no quiero a nadie. Estructuralment l'equip no necessita cambios tot i forma avui fa quinze dies d'això que escoltàvem ara sens dubte una de les nits més negres de la història del Barça B per ser més exactes dues setmanes d'aquest partit d'aquest Bayern 8 Barça 2 només dues setmanes una ferida i moltes conseqüències que són més vives que mai per això avui hem volgut repassar una mica tot el que ha passat en aquests 14 dies perquè en el cas de Leo Messi ja pràcticament ens havíem oblidat de molts altres temes que hi ha ara mateix damunt de la taula l'onada expansiva del 2 al 8.

[00:15:52]

Dilluns 17 d'agost tres dies després del 2 al 8 La Junta destitueix Setién però no dimiteix el president del Barça esgotarà el seu mandat i les eleccions quedaran convocades per a partir del 15 de març tal i com marquen els estatuts i fa celebrant el primer dia de partit després de la nit a la reunió de la junta directiva d'aquest migdia on també s'ha certificat la destitució de Quique Setién 18 d'agost després de Setién. Abidal és el segon a caure sobre aquesta notícia notícia que s'ha confirmat aquesta tarda Eric Abidal ha deixat el seu càrrec a la secretaria tècnica.

[00:16:26]

Després d'aquesta renúncia el president com d'elles ha explicat a Barça TV que la decisió l'ha pres el mateix Eric Abidal i que a partir d'ara serà Ramon Planes que era el seu adjunt qui passa a ser el màxim responsable d'aquesta parcel·la esportiva i 9 d'agost cinc dies després del 2 a 8 arriba a Roma el primer holandès holandès. Era el primero sí qui era més fort com Messi cosa jo crec que són coses privades 20 d'agost primer dia de feina de Coman i cara a cara amb Leo Messi.

[00:17:08]

Doncs bàsicament el que li ha transmès Messi al nou tècnic blaugrana són els molts dubtes que té sobre la seva continuïtat al Barça tal i com hem avançat aquest vespre a RAC1 Messi està dolgut. Messi està profundament decebut amb tot el que ha viscut aquesta temporada. Leo Messi es veu més fora que dins. 24 d'agost deu dies després del 2 a 8 el club no compta amb Rakitic Arturo Vidal Umtiti i Luis Suárez pel qual el tècnic holandès ha mantingut una breu trucada.

[00:17:46]

El davanter uruguaià per dir li que no entra en els seus plans per començar la temporada aquest proper diumenge 25 d'agost del dia el dia de Messi i el burofax fa una estona tres quarts d'hora que el canal argentí feia saltar la banca amb aquesta informació. Leo Messi ha enviat un burofax al Barça demanant acollir se a una clàusula del seu contracte per rescindir lo unilateralment. Per tant demanen oficialment Shape marxa del Barça que poden explicar ara mateix d'aquesta notícia insistim d'impacte quina és l'última hora sobre aquestes sortides.

[00:18:25]

Doncs el més important és que tenim també la confirmació del club del Barça cal Leo Messi efectivament ha fet arribar aquest burofax al millor jugador del món. No vol continuar al club de la seva vida. Jo crec que ja ho podem dir el millor jugador de la història del Barça s'ha creuat malauradament amb el pitjor president de la història del Barça i la conseqüència per a la institució és devastadora. Déu n'hi do amb música de pel·lícula de terror. Aquest reportatge de l'Oriol Jové clar passen els dies i pràcticament no ens n'adonem.

[00:19:03]

Ferran Danae però m'han passat moltes coses en aquestes dues setmanes que portem just després de la nit desastrosa de Lisboa.

[00:19:16]

I el que no ha passat és que algú doni la cara del club algú altre que el màxim responsable màxim dirigent perquè molta gent reclamant que Messi surti a parlar no crec que tanta gent reclamant que Bartomeu doni la cara és que és esperpèntic que davant la crisi institucional partint de la base que ell comença negant que hi hagi una crisi institucional esportiva segons ell que ja comença negant les evidències. Malament baix però que la crisi institucional és més greu del club els últims no sé quants anys que no siguis capaç de sortir a dir que sí a plegar.

[00:19:55]

Ja sabem que no ets capaç de sortir a plegar. Tampoc és capaç de sortir a donar explicacions a donar un missatge No sé si d'esperança o d'autocrítica o que ets capaç de donar la cara de què estem parlant jo és el que trobo a faltar. Aquests dies han passat moltes coses fins i tot alguns hem pres les decisions sense que ell hagi hagut de prendre la sortida d'Abidal. Potser hagués estat al club perquè és un dels màxims responsables esportius. Abidal marxa perquè ell ha volgut.

[00:20:25]

Ningú l'ha fet fora. Tot és tot Peramea i no cal gota que diuen en castellà. Potser sí la veritat és que ha passat moltes coses però no ha passat el que deia el que comentava Ferran a l'inici. Què és el fet i el que comenta molta gent és el fet que després d'aquest 2 a 8 Bartomeu presentés la dimissió. El que molta gent va demanar no ha passat ara mateix. Però jo em volia centrar per exemple en algun cas concret com el de Luis Suárez.

[00:20:58]

Aquesta tarda hi havia alguns mitjans que el relacionaven amb la Juventus. Nosaltres el que podem afegir simplement és que és veritat que la Juventus està interessada en el fitxatge de Luis Suárez però que de moment no han parlat. és a dir los Luis Suárez no ha parlat amb la Juve sobre un possible traspàs i que té més equips al darrere evidentment és un jugador que tindrà més nòvies durant el mercat d'estiu que s'allargarà fins al 5 d'octubre. Jo us volia preguntar clar Luis Suárez Arturo Vidal Ivan Rakitic Samuel Umtiti.

[00:21:32]

Parlem de Leo Messi però és que aquests quatre van ser acomiadats entre cometes per Coman per telèfon però diumenge si no han sortit del club s'hauran de presentar a la Ciutat Esportiva. L'ambient. Jo no sé si dir que serà irrespirable però no és el ideal.

[00:21:55]

Sens dubte el millor escenari per aquest govern comença. Comença el seu projecte. La veritat. Però vaja s'ha d'anar analitzant tots els casos. Començant per Luis Suárez que repassant tot aquest reportatge SANTIAGO ROMERO explicant que l'havia trobat quan en una breu conversa. També cal dir que és decisiu si es decideix si és decisió l'entrenador que no compta amb ell. Està bé que li comuniqui l'entrenador però esperava. També hi entenc el jugador que el president que ha portat el club al final no deixa de ser el tercer jugador el tercer màxim golejador de la història del Barça.

[00:22:42]

També hagués tingut un gest amb l'uruguaià. En el cas de Suárez veurem on acaba avui han sortit equips de més de més categoria. Al principi havíem sobtada perquè sortia en ofertes de Qatar i ara s'està parlant de l'Atlètic de Madrid. S'està parlant d'un equip que crec que li podria encaixar per caràcter però vaja. últimament veurem com està físicament Luis Suárez perquè perquè sempre s'ha de córrer de valent i la Juve també s'ha interessat i el Barça per exemple amb la Juventus últimament està tenint bons tractes amb aquests jugadors.

[00:23:24]

No crec que ens hi posaran totes les facilitats perquè puguin marxar d'allà.

[00:23:30]

A mi em preocupa especialment Luis Suárez. Bé crec que els seus números ho diuen tot. La importància de la història del club i ha de situar se com el tercer màxim golejador de la història. I resulta que com que tu no has estat capaç durant probablement la temporada passada ja Suárez hauria d'haver sortit el club si. és a dir ja és un futbolista que sí que et donava un mínim molt elevat. Jo crec que la nota no el set sempre l'ha complert marcant gols i gols importants però no ha arribat a aquest nivell sobretot en Champions que et permet fer el salt d'aspirar a guanyar.

[00:24:11]

S'ha passat tres quatre temporades sense marcar un gol fora de casa. Era evident les mostres de que potser ja no estava al nivell que necessitava. Eren evidents i llavors com que no ha estat capaç de fer lo fora de trobar una sortida al final resulta que fa servir l'entrenador que acaba d'arribar. Això l'ha portat a company que no té armes a la bandera i que em diu amb caràcter i que diu així jo assumeixo ha de venir el company per acomiadar lo i dir li a mi no tornar a trucar a muy buena Muchas Gracias por los servicios pero no me interesa.

[00:24:43]

Home no es pot fer pitjor és que no es pot fer pitjor abans per inacció que tu i hauries d'haver trobat una sortida amb Suárez perquè ja no estava portant aquell diferencial que et fa aspirar a ser guanyador de Champions i al final resulta que el fas fora. D'aquesta manera no es pot fer pitjor. Sincerament entendria Suárez que no vagi a entrenar o que no faci el que li doni la gana perquè a mi com Messi és el dret a fer el que li doni la gana fins que trobem una sortida i quan hi ha un gran equip i jo crec que encara Suárez pot donar rendiment a un gran equip.

[00:25:21]

No sé si com a titular de manera contínua potser sí com a suplent sortint de la banqueta perquè a nivell futbolístic el té però una altra cosa és el físic. Jo crec que per exemple l'Atlètic de Madrid seria un gran equip per a ell i en parlarem un altre dia perquè avui ha aterrat a l'aeroport del Prat a l'aeroport de Barcelona. Ha estat aquests últims dies a Amsterdam on se li han fet proves després del problema al cor que va tenir durant precisament el confinament durant tres mesos més durs de la pandèmia.

[00:25:52]

Avui ha aterrat a Barcelona i demà ja s'hi tornarà a posar hi. Com dèiem el diumenge comencen ja les proves PCR també les haurà de passar evidentment abans per tancar l'actualitat del Barça. Avui també hem tingut notícies institucionals l'actualitat del dia és que hem de parlar de la moció de censura engegada contra Josep Maria Bartomeu i la resta de la directiva del Barça. Ho farem amb l'Oriol Jové Oriol a la nit va o bé ja hi ha música així Oriol també no et preocupis avui que els grups impulsors han presentat aquesta han presentat aquesta moció de censura amb el lema Més que una moció.

[00:26:39]

Si la moció que recorda es va activar dimecres al precandidat Jordi Ferrer l'impulsen vuit grups d'opinió de l'entorn del club el Manifest Blaugrana compromissaris Futbol Club Barcelona blaugrana el senyor Ramon dignitat blaugrana Seguiment Futbol Club Barcelona. La resistència del Palau i no a Twitter Barça. Tots aquests grups a més a més banda de Ferrer hi donen suport amb els precandidats Víctor Font i Lluís Fernàndez. El president de Manifest Blaugrana i portaveu dels grups Marc Duch ha insistit aquest matí en la presentació que la moció és transversal que està oberta a tots els grups i precandidats que vulguin sumar s'hi.

[00:27:13]

Ara bé no ho ha fet ni Joan Laporta ni Agustí Benedito sentim Marc tampoc estaven contents.

[00:27:20]

Resposta positiva. Agustí va manifestar que no considerava una moció en aquests moments però reiterem això és una moció transversal de tots ens hem vingut faltaria més. és més hem de cridar a tothom i en qualsevol moment són nostres.

[00:27:39]

A banda de venir Laporta un altre dels precandidats Emili Rosó no ha deixat clara encara quina és la seva posició sobre aquesta moció de censura. Aquest migdia ha estat el primer toc. Un d'aquests precandidats que sí que s'ha alineat amb la moció és Lluís Fernàndez i ha reiterat l'objectiu comú de fer fora Bartomeu.

[00:28:14]

Tot i així Fernàndez realista ha reconegut que el context de pandèmia no ajuda que la moció tiri endavant però que almenys ho intentaran buida complicada òbviament i encara el. S'ha d'intentar diu Lluís Fernández. No és massa optimista la veritat. Per què Oriol que és el que ha de passar exactament perquè aquesta moció tiri endavant. Anem a pams en primer lloc ara el Barça té cinc dies hàbils per donar el que hi ha escrit Jordi Farré que va presentar per iniciar aquest vot de censura ho va fer dimecres recordem a primera hora i per tant ja han passat dos dies hàbils.

[00:29:10]

Tan bon punt arribi aquest vistiplau per part del club hi haurà ara 14 dies hàbils més que és el termini per recollir les 16.000 signatures de suport perquè 16.000. Doncs perquè representa un 15 per cent del cens de socis del club que és el percentatge mínim i necessari que fixen els els estatuts. Si se supera aquesta barrera amb les signatures del 15 per cent dels socis llavors el club estarà obligat a convocar un referèndum perquè el conjunt de la massa de socis decideixi si fa fora o no Bartomeu.

[00:29:40]

Ara bé no n'hi ha prou amb el 50 per cent i estigui d'acord amb aquest referèndum sinó que s'hauria de produir el que es coneix com a majoria qualificada. En aquest cas dos terços dels socis ho haurien d'aprovar haurien d'estar d'acord en fer fora l'actual president. Per tant el 66 per cent hauria d'estar d'acord i hauria de votar per fer fora Josep Maria Bartomeu alguna cosa més Oriol. Doncs que tal com ha avançat l'agència Efe aquest migdia demà hi ha una reunió entre els impulsors de la moció de censura que comentàvem abans per tal de posar se d'acord en el finançament d'aquesta moció d'entrada.

[00:30:16]

Els càlculs ronden els 200.000 euros perquè la moció tingui opcions de triomfar. Estarem pendents de tot plegat Gràcies Oriol. Fins ara. Fins ara hi ha la dona i el Ferran per tancar ja la tertúlia. Els voldria preguntar si creieu que prosperarà aquesta moció o no. Amb la màxima brevetat possible perquè el temps se'ns tira a sobre. Però creieu que aquesta moció tirarà endavant. Jo veig difícil la situació en la que estem i crec que no arribaran les signatures però crec que és molt sa i molt democràtic que s'intenti que com a mínim hi hagi un intent perquè es conegui això que hi ha una sèrie un grup molt important de gent que forma part del Barça que no estan d'acord amb la manera de fer les coses i que ho proven públicament.

[00:31:13]

Llavors és igual si no s'arriba tant de bo si arriba perquè jo crec que és important guanyar temps i com abans es poguessin fer canvis. Millor però és complicat però que això surti bé i que hi hagi aquesta transversalitat. Crec que és molt important.

[00:31:29]

Jo crec que és un mecanisme democràtic que està establert als estatuts del club i que està bé que es faci servir però que faci servir també i entenc per què perquè perquè tenen molt clar que poden assumir les signatures. Jo escoltant l'altre dia per exemple Benedito em deia que les 16.000 signatures que havia recollit gairebé 13.000 però una bestialitat es va aconseguir un dia de dies de partit. El que passa que si ara mateix no aconsegueixes les signatures estàs condicionant que en els propers sis mesos no puguis presentar una moció.

[00:32:08]

I si després a la llarga es pot tornar. Això també s'ha de veure al camp de futbol on camp no es podien recollir més signatures. Ara mateix està una mica tapant el que en un futur si no ho aconsegueix. Que potser sí. Com diu la RAE també em sembla molt difícil per la situació actual en què s'està vivint una situació de pandèmia on els camps de futbol no poden tanta gent i serà difícil que el soci pugui accedir a. Però vaja volem viure.

[00:32:38]

A més hem de calcular que les butlletes es recolliran segurament la setmana que ve i a partir d'aleshores ja ens ho explicava ara Oriol hi ha quinze dies per intentar recollir totes les signatures i poder presentar aquesta moció de censura vaja cap prosperi la moció de censura sense partits al Camp Nou perquè el Barça en principi ho haurem de confirmar dilluns quan sortia el calendari de la temporada que ve. El Barça en principi hauria de tornar a jugar el cap de setmana del 26 de setembre és a dir hauria de començar a jugar quan els altres equips la majoria dels equips de la lliga espanyola de Primera Divisió ja hagin jugat les dues primeres jornades.

[00:33:19]

Ho deixarem aquí i en continuarem parlant perquè evidentment ens vénen uns dies amb una moció de censura a Messi amb el Barça l'equip que torna a la feina amb Luis Suárez Arturo Vidal amb Rakitic i amb un titi que ara mateix no sabem tampoc si es presentaran als entrenaments en aquesta tornada a la feina i amb un comunicat tindrà una feinada evidentment per posar ho tot en ordre i perquè el seu equip comenci a funcionar perquè aquest Barça comenci a funcionar des del primer dia.

[00:33:49]

Ferran Danae moltes gràcies evidentment per ser hi per participar en aquestes tertúlies que ja ho sabeu estan animades últimament he fet una abraçada una abraçada una abraçada. Moltes gràcies.

[00:34:04]

I de seguida parlem d'un gran esdeveniment que comença demà a Niça és el torn de França. El nostre únic camí és una innovació sostenible que porti el doble de lluny ha activat la nova gamma híbrids endollables té 40 quilòmetres en mode elèctric.

[00:34:31]

Etiqueta zero i un futur més sostenible ignorem per no deixar se gaudir concessionari oficial de Terrassa Granollers Manresa i Vic integra el projecte port cada mes i només durant deu dies no pot deixar escapar l'oportunitat per unitats limitades amb descomptes especials aquest mes fort que busca es trobarà des del 19 al 29 d'agost al Port Tàrraco frontera Tarragona Reus Valls i Cambrils. Les dotze i cinc minuts de la nit. Demà comença el Tour de França 2020. Ho deia amb un tu molt diferent.

[00:35:37]

D'entrada perquè es corre en unes dates gens habituals normalment comença a finals de juny i s'acaba a mitjans de juliol aquest any per culpa de la pandèmia que ho condiciona tot anirà del 29 d'agost al 20 de setembre. Volem saber entre altres coses quines mesures sanitàries es prendran. Quina serà també la duresa de la prova i quins són els favorits per guanyar la. és per això que saludo el nostre especialista de capçalera el Robert Mercer la Robert bona nit.

[00:36:06]

Gerard molt bona com estem com estem jo amb moltes ganes que comenci un tu molt diferent tu ja sé que vaja de ganes. Des del mes de març. Diria jo diria que des que va acabar el torn de l'any passat. Sí sí és evident és la prova que espera qualsevol aficionat al ciclisme. Però jo crec que ens hem de situar una mica en aquesta ronda francesa del 2020 i començar parlant dels protocols. Jo crec que hem d'explicar quins protocols hi ha.

[00:36:42]

Si un ciclista dóna positiu si dos ciclistes donen positiu. Què passa també amb les proves PCR. Quants en passen els ciclistes.

[00:36:51]

Tot això Robert és interessant i important també pel que passi després en el transcurs de la prova explicarem ràpidament que surt el més estrany de la història amb unes mesures que s'han suavitzat inicialment. El que estava previst ja que de forma primera s'advertia que amb dos positius a l'interior de qualsevol dels equips ciclistes la formació seria expulsada de la ronda francesa després dels dos positius dels auxiliars de l'equip personal que han quedat apartats de la formació. El TU ha decidit avui després de les indicacions de la Unió Ciclista Internacional que la mesura d'exclusió només s'aplicarà si els positius afecten dos ciclistes no el personal també que forma part de l'equip i que quedaria expulsat de forma immediata però que no afectaria en el futur de l'equip.

[00:37:49]

Dins la ronda francesa tots els corredors. Com explicava avui a La Vanguardia el nostre company Xavi Garcia el que han passat un test PCR sis dies abans de la cursa i un segon anàlisi amb tres dies d'antelació hi haurà també Gerard noves proves a les dues jornades de descans. Entenc que pel que fa als espectadors veurem pocs no estaran limitats.

[00:38:14]

Suposo que les arribades també de les arribades com les sortides i el fet també que sigui el mes de finals del mes d'agost i durant tot el setembre això també provocarà que França que tradicionalment fa les vacances durant el mes de juliol on tot el públic francès es bolca a les carreteres per veure el pas dels ciclistes. Això provocarà també una forta reducció del nombre de públic a la cursa i també destacar que les mateixes limitacions de la pandèmia mundial que vivim també hi haurà acotacions importants durant les etapes el públic tindrà accés al tu però en zones de filtrat a les sortides i les arribades amb el límit que fixa el govern francès que són 5.000 persones amb esdeveniments a l'aire lliure i que podria variar durant el tu en funció de l'evolució de la pandèmia a les etapes de muntanya.

[00:39:12]

També hi haurà filtratge de públic. Una vintena de ports i Pujades aquest filtratge es farà en funció de la distància que tingui el port i la gent haurà d'anar amb mascareta durant el TU. Estan previstes dues tonelades de gel bucòlic que estaran repartides a 60 punts i brigades sanitàries que també ens ajudaran i proposaran a la gent el rentat de mans i també que es mantingui la distància de seguretat en una temporada que ha estat tan atípica en tan poca competició que s'està intentant i s'intentarà i s'ha aconseguit que es pugui fer el Tour de França que és la cursa que tots els patrocinadors volen participar i estar amb els seus equips ciclistes en un any que si el tornen no s'hagués pogut fer.

[00:39:57]

Segurament molts equips es plantejaria en el seu futur a nivell de patrocini per la poca visibilitat que haurien tingut en aquest any 2000 2020 per tot el que estem vivint i de moment sembla que l'han salvat l'any almenys el turc és la ronda més important en aquest cas a l'espera del que passi amb la Vuelta i el Giro per entrar directe a la teca esportiva i per anar al gra. Perquè ens espera al Carlos de Andrés que també volem fer un truc per saber com veu aquest Tour de França.

[00:40:25]

Dues pinzellades de. Serà el recorregut d'aquest curs Robert I qui són els favorits Qui són els homes importants que han d'estar lluitant per la general en l'última i l'última setmana a la tercera setmana.

[00:40:40]

Serà un recorregut bastant dur i exigent i ja només començar ja tindrem un bon exemple perquè tindrem etapes de muntanya. Només començar aquest Tour de França serà segurament el guanyador final. Un escalador perquè a més a més només hi ha una contrarellotge que serà una cronoescalada als Alps. El penúltim dia de la sortida i arribada a Niça en terreny trencacames diumenge a etapa de muntanya amb dos ports de primera categoria un d'ells al mític port del Ral·li de Montecarlo el coll de Torí de 14 quilòmetres etapa amb final a un port de muntanya el quart dia dimarts merlet amb bonificació meta de 8 5 segons i no serà fins a la cinquena etapa què arribi aquella típica etapa clarament de primera setmana d'atur que serà de perfil pels esprintadors.

[00:41:25]

Es prioritzen els finals en baixada aquest any al Tour de França als Pirineus. No hi haurà aquells ports gegants típics dels Pirineus i el primer cap de setmana de setembre tindrem els Pirineus al Tour de França i també hi haurà bonificació al darrer cim abans de l'arribada d'aquestes etapes als Pirineus mitja muntanya al Massís Central. La darrera setmana i l'únic port de més de 2.000 metres serà la dissetena etapa de 2.300 metres d'altitud i la traca final als Alps amb l'única cronoescalada de 36 quilòmetres amb final a la plana fils el dia abans d'acabar a París.

[00:42:04]

Un to molt dur durant 21 etapes amb 55.000 metres de desnivell i pel que fa als favorits el darrer guanyador del Tour de França amb l'equip Qashqai i el seu company d'equip Ricard Campàs que va guanyar el Giro l'any passat primer el Roc Blanc guanyador de la Vuelta a Espanya Mikel Landa que passa aquest any arriba com a cap de files del bari Mèrida i és el que sempre ha volgut treballar pels altres i dependre d'ell mateix i del seu equip. Valverde que intentarà ajudar Enric Mas a fer ho bé a la general.

[00:42:36]

De seguida parlem del Marc Soler ha estat una bona temporada per l'equip telefònic que vol capgirar aquest any la situació tu i moltes mirades també cap al ciclista eslovè de 20 anys. L'any passat va revolucionar la Vuelta amb el tercer lloc al podi de Madrid amb tres victòries d'etapa. La muntanya que és company d'equip del ciclista català David de la Cruz que intentarà ajudar en tot el que pugui amb el seu company d'equip Fabio Aru que són els caps de files i pel que fa a ell mateix han intentar aprofitar les oportunitats que pugui tenir durant les etapes però sense oblidar treballar pels seus caps de files i Marc Soler que comentava abans estava previst que anés al Giro d'Itàlia.

[00:43:21]

El futur de les tres de les dues grans curses per etapes que falten del Giro i de la Vuelta és una mica incert. L'equip ha decidit apostar per ell també en aquest curt de França que si sabem segur que es celebrarà tal i com explica el director general de l'equip Movistar Eusebio Unzué el futur acord medio plazo pintava de manera que el dia a dia d'aquesta última més vells que el virus és lejos de desaparèixer perquè creia que podia estar a aquestes altures del año.

[00:43:57]

Ja vells multiplicar se és molt difícil cualquier Carrera del calendario i aprovechar un poco o La Razón de incluir los tu Eusebio Unzué el cap de l'equip de Movistar parlant sobre Marc Soler.

[00:44:24]

Evidentment tota la carn a la graella perquè no se sap què passarà d'aquí uns mesos a la Vuelta i tot gràcies Robert com sempre seguirem parlant que vagi bé. Bona nit i va rematar aquesta prèvia va tornar a França i afegim una veu autoritzada la del Carlos de Andrés periodista de Televisió Espanyola Hola Carlos. Bona nit. Deixa'm preguntar. Primer de tot.

[00:44:46]

Quin tu serà aquest per tu quin número quin número portes a l'esquena.

[00:44:52]

Perquè jo era que em porten uns quants ja no ho recordo. Déu n'hi do.

[00:45:09]

Sí i aquest és el més estranya no. Evidentment no tot. Realment la gran incògnita d'aquest acabarà perquè cada any hi ha una vida una mica aturada però aquí hem vist com li va passar molt ràpid va adquirir clar jo crec que puc dir que hi havia corredors que al final un piropo parlant clar Tirant lo Blanc a la gola i s'acabi en això crec que ja no és tan important perquè la gent pugui viure en directe. I tant.

[00:46:28]

Relacionat amb això què et sembla el protocol que ha preparat la Unió Ciclista Internacional. Ho dic perquè s'ha suavitzat en les últimes hores. Ara per exemple si un ciclista dóna positiu d'un equip s'aïlla i no passa absolutament res. I si en són dos aleshores sí que es podria excloure només aquell equip. Vull dir que aquí l'organització també va amb peus de plom i intentarà estirar al màxim possible el Tour de França per molt que hi hagi positius.

[00:46:57]

Aquí hi ha un membre del Govern i del món ell ho viuen com una cosa rara. Ell només faltaria però evidentment un ciclista positiu. I no hi havia ningú. Bé va contra la pilota. Sí però crec que la clau serà qui marqui un programa i un 24 perquè si realment n'hi ha 1 i un corre ja característica. Algú ja va que el problema multiplicarà o no vagi bé. Però no hi ha una altra cosa que tot l'equip hem portat el millor que tenen però no cal que vinguin aquí.

[00:48:18]

Per què.

[00:48:19]

Perquè perquè és probable que no hi hagi Giro i Vuelta. No ho sé. Però si no acaba el futur però ara ja no orgànic a va dir al final el Ministeri de Sanitat a Espanya entenc que l'italià haurà de donar el permís perquè aquest va passar. Tal com va dir clar aquí tenim un exemple claríssim d'una potent. Evidentment jo crec que hi ha qui ho explicarà què vindrà després i centrar nos una mica més en el que és la cursa.

[00:49:01]

Ens hem de divertir aquest any a divertir se o que ens hi tirem però el recorregut convida a divertir nos o no.

[00:49:09]

Jo crec que el recorregut convida el recorregut convida poc habitual i governar. Jo crec que hi ha molt ja que el corredor no oblida l'últim enfrontament verbal i no verbal era el torn de la vida del rock. Jo crec que era un home que no acabarà tan bé però jo crec que corre boca estarà molt bé per córrer i arribarà al final del curt. Vagi molt bé per aproximació. Aquí per exemple al parc culer. I vet aquí que de moment tenim la millor escola i anem aquí recorregut.

[00:50:15]

Jo crec que val. Doncs ens els apuntem i no estarem pendents i estarem pendents evidentment de la ronda francesa. Hem volgut parlar una estona amb el Carlos Andrés per saber com es respira aquest Tour de França 2020 que serà com bé diu ell. L'edició més estranya que ha hagut de narrar i comentar mai en aquests 30 anys que porta a la professió fent Ciclisme Carlos una abraçada molt gran n'anem parlant.

[00:51:02]

Ara la basca donava les notícies del dia sens dubte al PNB i al sindicat de jugadors han acordat reprendre la competició demà mateix. Marc Mundet bona Jornet reprèn tot tal i com estava però els jugadors han aconseguit dues coses realment importants ressò internacional i la implicació directa de l'afició ha estat en una nota de l'oficina de Nova York que ha distribuït els mitjans i diu que s'han reprèn la competició demà mateix entenent que patronal i sindicats treballaran per promulgar un seguit de compromisos per exemple la creació del que han anomenat una coalició de justícia social.

[00:51:33]

No sabria ben bé com traduir o prou el que es tractés d'activar un mecanisme que incentivi el vot electoral a les eleccions presidencials del mes de novembre convertint atenció als pavellons en centres de votació. La Lliga és una lliga eminentment demòcrata sobretot jugadors entrenadors i treballadors i molt progressista en els seus principis i sembla haver tocat el moll de l'os els jugadors. En aquest sentit són alguns detalls de les reunions per mirar de convèncer els va explicar ahir de mantenir l'altaveu de la Lliga.

[00:52:04]

Els han tocat la fibra i l'acord per reprendre la competició inclou que deia que hi hagi un grapat de pavellons que esdevinguin centres electorals en temps de crisi. El president del sindicat de jugadors com escoltarem en versió original el meu anglès pareu l'orella perquè el preu base d'Oklahoma City. Francament emocionat quan relata una conversa amb el pobre vagi com si fossin molts els preus blanc i negre. Així es vulgui veure un canvi real. Estan cansats i cansats de veure les mateixes coses una i una altra vegada.

[00:52:53]

Em sento afortunat de poder haver parlat amb el bagenc públic que es va graduar a Winston Salem molt a prop de casa seva i és realment emotiu emocionant sentir Quan en Josh parlava poc. Què vol dir ser un home negre estava ferit. Tots estem ferits cansats de rebre les mateixes coses. Una i una altra vegada hi ha gent que diu que d'acord que per molts culers però som éssers humans això és el que crispa els horaris per aquesta represa. Bachs màgic demà a dos quarts de deu de la nit seguit del foc de roques que estableix es resolgués proposat podria jugar per cert també ho farem vell i beisbol.

[00:53:32]

Totes han anunciat que també rebran competicions vinga. Tots cap endavant. Després d'aquests dies d'aturada l'altre focus d'atenció d'aquest divendres el debut a la pretemporada del Joventut de Badalona en un derbi a Salou contra el València derrota 82 a 96 catorze punts de diferència en un clàssic partit de pretemporada molts alts i baixos amb la Penya intentant refer se després d'un mal inici. Hi ha hagut moments de tot bons dolents i intensos d'errades no se'n poden treure conclusions evidentment això sí diria que la posada en escena de València és francament bona.

[00:54:01]

Em queden repel·lits rodatge com Derrick Williams que avui no ha jugat també límit aspirants a lluitar per la Final Four. El fort sens dubte dedicarà una de les notícies de Salou ha estat l'estrena a deixar un Dawson israelià que es va lesionar el gener del 2009 i va tornar a trencar se el dia que reapareixia nou mesos després. Un any i vuit mesos sense trepitjar una pista de bàsquet aniríem molt llargs si la escoltessin Mundet que ha dit exactament Dawson aproximadament jo crec que podem recuperar un tallat o doblat al company de producció en lloc de sentir el gruix de l'entrevista.

[00:54:39]

No sé si tenim en tot cas ell estava molt molt content i estava molt satisfet amb el que va passar ha jugat avui el podeu escoltar molt content d'haver pogut ser molt content d'haver pogut començar un partit de bàsquet i d'haver lo pogut acabar.

[00:54:58]

No ho havia fet des de feia molt i molt de temps. Crec que des que ens van classificar per a la Copa del Rei de fa dues temporades ha passat molt temps i sóc molt feliç de poder ser molt content d'haver tornat un altre cop a una pista de bàsquet.

[00:55:14]

Les paraules de deixar un nou content després d'aparèixer gràcies a la nit i tancarem a la plana poliesportiva parlant breument d'handbol perquè demà jugar la final de la Supercopa d'Espanya. Hola Jordi les una nit que davant d'aquesta final serà al pavelló del Benidorm on els blaugrana s'enfrontaran a l'equip local que és el subcampió de l'última copa els alacantins arriben un pèl més rodats que el Barça havent jugat ja tres partits de pretemporada. Recordem que aquest serà el segon partit que jugarà el Barça d'handbol.

[00:55:41]

El primer va suposar una victòria en la Supercopa de Catalunya. Estarem pendents demà aquesta final de la Supercopa d'Espanya d'handbol entre el Barça i el Benidorm gairebé 12 i 26 de la nit és moment per actualitzar nos. La Sandra i la Sandra que ens expliques bona nit. Avui comencem amb el temps perquè estem molt contents de com evolucionen unes tempestes que tenen gran part del territori en alerta fins a les deu de la nit el 112 ha rebut més d'un centenar de trucades per una seixantena d'incidències provocades per les fortes pluges d'aquest divendres.

[00:56:26]

Els Bombers també han rebut una vuitantena d'avisos per inundacions branques caigudes i objectes duts pel vent a causa de la tempesta. Protecció Civil informa que el cabal del riu Ter ha superat en molt poca estona el llindar d'alerta situat en els 130 metres cúbics per segon i a l'estació de Ripoll. El cabal és de 138 metres cúbics per segon. Són les dues zones que més preocupen Martí oliveres si aquestes tempestes que continuen afectant bona part del nord de Catalunya però també atenció especial ara mateix entre el Camp de Tarragona i la costa de Barcelona una línia de tempestes molt fortes que al llarg de les properes hores continuarà afectant aquesta zona central de la costa catalana entre les ciutats de Tarragona i Barcelona al llarg de les properes hores alguns aiguats acompanyats d'un molt apagat elèctric també possibilitat de pedregades fortes ventades i algun fenomen de temps sever.

[00:57:11]

Per tant precaució en aquests desplaçaments de matinada sobretot entre Tarragona i Barcelona de cara a demà al matí encara precipitacions més continuades a les comarques de Girona de Barcelona a la meitat est del país. Per tant també al Pirineu encara localment de forta intensitat en canvi cap al sud cap a Ponent i Terres de l'Ebre Camp de Tarragona. El vent de mestral ajudarà a netejar la nuvolositat i tot plegat també amb tramuntana al nord de l'Empordà el que farà que les temperatures comencin a baixar.

[00:57:36]

Aquest descens es farà més evident de cara a diumenge quan encara no farà net entre Girona i Barcelona però en general el cap de setmana ja s'arreglarà amb el temps sobretot a les comarques de Lleida i Tarragona. Martí ja en un to més alegre a RAC1 ha presentat la nova temporada que arrenca dilluns que ve amb dues novetats una versió Rac1 amb Toni Clapés s'avança a les tres de la tarda i l'altra que el nou presentador del Tu diràs Serà Aleix Pellicer. Avui ha explicat la principal novetat del programa.

[00:58:01]

Hem creat seccions noves per exemple jo crec que n'hi havia una de molt clara. De fet és una idea del pou en una de les reunions que vam fer amb el pou per parlar va utilitzar per demanar li consell i em va dir Escolta la Segona Divisió pot ser de les més potents de la història i farem una tertúlia setmanal per donar cabuda i veu a aquesta segona divisió històrica a nivell català. GIRONA Espanyol Sabadell. Dilluns també tornen els seus programes Jordi Basté el món a RAC1 a partir de les sis dels òscars amb la competència.

[00:58:31]

Marc Giró vostè primer Albert Om Islandia i Agnès Marquès el nou C. Xavi Bundó s'incorporarà al Via Lliure dissabte 5 de setembre. A més RAC1 estrena la setmana que ve RAC més o en tot cas que explicaran tots els fenòmens que li passen al nostre planeta a càrrec de la Mònica usat i sobre sexe demanar Alfonso i Rosanna Carceller. La temporada s'ha presentat des de la Facultat de Medicina de l'Hospital Clínic de Barcelona com a homenatge i reconeixement als professionals sanitaris que fa mesos que lluiten contra el coronavirus per cert en les últimes 24 hores.

[00:58:59]

Catalunya ha registrat més de 1.200 nous casos i nou persones mortes. El nombre total de contagis ja supera els 4.000 i segons el darrer balanç del Departament de Salut el risc de rebrot continua augmentant i ja s'acosta a 200 mentre que la velocitat de propagació del virus es manté per sobre de la resta de l'Estat. La situació continua sent crítica al Ministeri de Sanitat ha registrat gairebé 10.000 nous positius per 29 a Espanya dels quals gairebé 4.000 s'han diagnosticat en les últimes 24 hores.

[00:59:30]

Bona nit bona nit. Segons ell arribarem a dos quarts d'una de la matinada. Nosaltres ho deixem aquí agraint la feina com sempre a tota la redacció d'esports de Rac1 i de l'Ernest Ferrer. El control tècnic i tornem demà a Messi amb Josep Maria Bartomeu. I amb tota l'actualitat esportiva. Evidentment aquí el Tu diràs nit és que el seu.