Transcribe your podcast
[00:00:01]

Eigenlijk, als je gewoon mannen thuis zet, dan wordt het ook onder controle en als je vrouwen laat aanvoeren, dan wordt dat monsters die graag zien.

[00:00:09]

En misschien is er dan helemaal geen verschil. Denk gewoon dat ik denk dat we gewoon toch allemaal mensen zouden verkennings.

[00:00:19]

Hij doet pijn. Hij zingt af en toe een Facundo.

[00:00:29]

Twee van de testers zeilsport. Salembier voorzitter Sani Sproeier. Weet je wel wat die al zo vaak vertelt over die stomme kut DC's? Hoe dat werkt? Dat je poep vermalen wordt in zijn krylja? Kan ik dan klein? Je kan gewoon de kleine pijpen. Dat zie je nog wel eens in a Amsterdamse appartement aan. Milieuzones is een beetje met hier en zijn.

[00:01:07]

Vorige week achter de betaalmuur of deze week maandag heb je bekendgemaakt dat je nog wat nieuws in het gezin hebt.

[00:01:16]

Dan nog even bij bijspijkeren voor de vorige uurtjes. Groot nieuws, want euh. Er komt een derde Sywert van Reesema.

[00:01:27]

Kan ook de OESO?

[00:01:30]

De OESO is toch de man? Nee, jammer. Dat is toch gewoon nou eenmaal zo?

[00:01:33]

In Zweden is dat dus een serieus gewoon niet. Dat heet Sywert Verrees maar Cutter.

[00:01:37]

Die heet trouwens gewoon. Die gebruikt ook altijd gewoon eigennamen volgens mij, staat in de officiële statistieken. Maar toch weet het eigenlijk niet. Wat een goeie vraag. Ik ga het eventjes. Nee, ik weet nog wel wat ik toen over hebben gehad dat zijn gewone naam altijd blijven gebruiken.

[00:01:53]

Maar voor het eerst zie je het vergeten. Maar ja, als je Perquisite, Cyberspace maar Hofkouter dan.

[00:01:58]

Ik had wel geweten. Nee, dat is dat is helemaal helemaal waar. Maar daar komt er nog eentje aan. Hartstikke leuk. Ik heb er zin in. We weten nog niet wat het wordt. Nog steeds niet nog een paar weekjes. Dan weten we het kind. Het wordt een kind naar het schijnt. Uhm en alles. Euh ja, zit er als het goed is op en aan. Want we hebben de NIPT test gedaan. Keren nipt Sander.

[00:02:19]

Weet je wat het is?

[00:02:20]

Ik ken de Nipkowschijf. Wanneer Nipkowschijf. Die erkenning heeft gewonnen? Nee, nee, nee, nee.

[00:02:27]

De NIPT test is zo'n punctie is een test of.

[00:02:31]

Of het allemaal helemaal in orde is. En of je nou op op geen enkel idee maakt. Maar dat was vroeger moest dat in Amerika doen en nu wordt het allemaal vergoed. En zo dus, maar in ieder geval. Dat ziet er allemaal goed uit, want daar is nu een derde op.

[00:02:46]

Ik vind het mooi, we hebben wij wist natuurlijk al de gieren, die loopt altijd achter. Maar wordt het een jongetje of een meisje?

[00:02:53]

Nou ja, en dan gaan we met een bruggetje in het onderwijs.

[00:02:59]

Wordt het een jongen of meisje? Je hebt nu een man huishouden. Ik heb een man en we gaan het vandaag met een vrouwelijke leider. Tuurlijk, altijd een vrouwelijke leider in het huishouden geven. Leidinggevende Credit Kameni. De vraag van deze uitzending is eigenlijk is de vrouw moreel superieur aan de man? Precies. Interessante willen allemaal mensen van denken, nou, Sander vindt daar wel meteen het zijne van. Vind je dat al? Het halen van kan ook nog wat dingen?

[00:03:30]

Kijk de aanleiding, want wij doen nooit zonder aanleiding. Zo zijn wij niet nodig, zo is ook.

[00:03:36]

Aanleiding was natuurlijk de Miku.

[00:03:39]

Er zijn trouwens hele leuke memes over de zelfspot traumatisch festival over je voor over jou op Twitter met de SpongeBob van de allerleukste. Die moet je even terugkijken als echt top.

[00:03:51]

Maar goed, dus verschijnen de verschenen de afgelopen maanden heleboel memes waarin eigenlijk werd gezegd dat vrouwen betere leiders zijn. Want dan zag je de vrouwelijke leiders van Finland of Noorwegen, Duitsland, Nieuw-Zeeland. Dit zijn allemaal vrouwen. En daar is het Korona technisch goed gegaan. Althans, als je dat zou afmeten aan het aantal besmettingen en doden. Zo en dan zie je een mannelijke mannelijk geleide landen Bosschenaren Brazilië, Trump Amerika waar natuurlijk best wel allemaal niet zo best gaat.

[00:04:21]

Dus er was een meme. Nou, door wie wil je geleid worden? Een man of een vrouw? En toen kwam een beetje het idee van nou wat? Wat zit daar eigenlijk in? Zijn vrouwen betere leiders? Zijn ze moreel? Hebben ze een beter moreel kompas? Zijn ze?

[00:04:38]

Moeten we eigenlijk alles uit handen geven aan die vrouw haar voordat wij dat helemaal gaan behandelen? Mannen diepten bloemen dieptepunten, want die zijn er toch wel weer geweest. Hij recensente RUSA ASI. We hebben ook recensies, je kan er ook. Je kan natuurlijk op Sportfive via podcast op veel. Kun je overal recensies achterlaten. Hartstikke leuk, maar ook open. Petje af en daar hebben wij een echte koning Miguel. En die zegt gasten woar is jullie ambitie. Wat nou maandelijks opzegbaar?

[00:05:08]

Gewoon keihard. 96 ukkies plus fooi stukslaan, niet zeiken en gewoon doen. Een frikandel in de week, laat staan en investeren heet dat. Krijg geen spijt van. Kom maar door met die Synaptics. Ik vind het echt goed.

[00:05:23]

Ik zal hem gewoon willen. Ik vind het echt een leuke opwarmer.

[00:05:29]

En dan was er nog eentje Kuyken humor. Hier is die. Ja, die vind ik ook mooi. Van Van van Lud, Lutke Lutke, mijn God, Schiphollijn, trots om de transfer te maken van een gier naar een Tony. Goed, een simpele rechtsbuiten uit een klein dorp is ook prachtig. De transfers?

[00:05:47]

Dat is de eenvoudige rechtsbuiten. Maar er worden lijder zijn echt. Ik vind dat de recensies is, maar ik vind zowiezo. Ik vind onszelf superleuk, maar ik vind onze fans ook wel. We hebben echt broel, dat zijn echt wel creatieve leuke mensen hier.

[00:06:04]

Bradl maten worden we genoemd en het is.

[00:06:06]

We zijn wel koppig, terwijl het al zo lang geleden is dat we daar een keer een studentikoos gevonden thema zelfspot is. Dus iets wat verbroedert. Want als je ook kijkt naar onze Tönnies, daar zit gewoon GroenLinks raadsleden met mensen die zichzelf met zelfspot zolderkamer nazi's noemen. H.

[00:06:26]

Van FVD wordt wel redster gezeten. Ze zelfspot ding. Dat is toch iets wat verbroedert. Mooi Suzette.

[00:06:34]

Nou pakken ze even de dieptepunten bij, want ik heb een diepte puntje in, ook in thema. Ik weet niet of je dat hebt. Gevolg, maar twee weken geleden of een week geleden was er een soort van dingetje in Dini.

[00:06:48]

Een dingetje.

[00:06:48]

Dat zeg ik altijd een dingetje op Instagram, namelijk de challenge accepted gezien was dat over de vrouwen empowerment up ging.

[00:07:00]

Ja, dat is dus één ding. Dus niemand weet waarom eigenlijk? Wat was uit het niets?

[00:07:06]

Was het gewoon wat laat zien dat je achter de vrouwen staat, achter de vrouwen staat?

[00:07:10]

Het was weer werkelijk goedkoop.

[00:07:14]

Je zit hier te knikken.

[00:07:15]

En die onze onze lieve Salmy weet echt wel ja, maar die heeft ook.

[00:07:22]

Die heeft dat heren iets gedaan. Volgens mij heb jij ook niets opgezet. Heb jij al eens accepted?

[00:07:28]

Maar ik kan verder doorgaan met afzeiken. Ik ben veilig. Kijk dat Chaplins except mannen deden er ook aan mee, want ik zag ook mannen helemaal zichzelf.

[00:07:38]

Zelfs accepted ja, dat deden ze. Gingen ze zichzelf lippenstift en werk voor op, dan zeiden ze ook Ik sta in mijn portemonnee werken.

[00:07:45]

Die heb ik niet in mijn tijdlijn, die hondenbezitter. Maar ik weet. Ik geloof het. Ik geloof dat het zo is. Wasjes Smit. Jaap Smit heeft het gedaan. Bijvoorbeeld. Het punt is ja. Er zijn natuurlijk vaker van dat soort memes en dingetjes acties op Instagram. Daar kun je vanalles van vinden. En met Black Lives Meurders was het echt wel een hel. Dat zat zo hoog bij iedereen en iedereen wist waar het over gaat, was heel duidelijk.

[00:08:10]

Die maakt nu een statement. Had ik geen moeite mee, maar dit was weer zo. Zo nep zelf zo niks zeggen.

[00:08:19]

Jolings Wilman supporting op Instagram, dat was waar vrouwen alleen maar in strings gewoon zichzelf in de etalage lopen.

[00:08:29]

Veel vrouwen. Sommige vrouwen.

[00:08:32]

Maar die gaan dan. Die gaan dan. Die gaan dan een soort van solidariteit suggereren door hun mooiste foto's zwart wit te doen. En ze weten niet eens waar het over ging. Het ging volgens mij over een vrouw die het gewoon uit buitenland.

[00:08:45]

Het was een statement tegen vrouwen geweld in Turkije. En daar was een vrouw vermoord. Uit eerwraak geloof ik vaag en eigenlijk weet niemand waar het over ging. Er waren heel veel gelukkig vrouwelijke columnisten die daar best wel goede stukjes over schreven en en dat dat eigenlijk klein maakte en afkraakt. En zij van jou weet je, als Nederlandse vrouw moeten wij gewoon zeggen wij doen niet mee aan dit soort oppervlakkige onzin. Als je statement wil maken dan moet je. Dan moet je een echt statement maken en dan moet je daar veel in verdiepen.

[00:09:19]

Dan moet je uitspreken en moet je een collum of een stuk schrijven. Moet je niet je lekkerste bikinifoto doen denken dat je daarmee de vrouw.

[00:09:27]

Gewoon zeggen van jou? Ik ben het niet eens wat er in Turkije gebeurt en ik vind ik keur dat argument. Ik vind dat iedereen dat er is een vrouw vermoord, maar ik wel. Maar goed dat het er niet mee eens met wat jij weet. Precies wat jij zei als de taal niet duidelijk waar het uberhaupt over ging. Dat was voor niemand duidelijk toch? Nou dus dan moet je gewoon zeggen waarom je daar met dit dieptepunt is. Natuurlijk eigenlijk.

[00:09:49]

Dat vrouwen vrouwen vaak elkaar rijkheid, zoveel rijker.

[00:09:55]

Maar ik ben, ik ben, ik ben. Het dieptepunt is dat vrouwen. Ik ben Griekse minister die er is. Ik ben pro vrouwen naar de top met z'n allen. Alleen die solidariteit en onderlinge solidariteit is vaak heel nep. Kijk. Mannen die elkaar afzeiken, maar mannen zijn best wel loyaal naar elkaar. V. V. Mannen. Vriendschap is een heel simpel nee, maar neem het voor elkaar om. Vrouwen nemen. Dat is ook een probleem dat er.

[00:10:23]

Dat er weinig vrouwen aan de top zitten. Mannen hebben een beetje old boys network. Geef elkaar schuiven elkaar wel een beetje baantjes toe. Vrouwen gunnen elkaar ook iets heel. Dat is echt een echt een ding dat gewoon bewezen.

[00:10:36]

Dat is dus die die die schijnoplossing kwijt die schijnt. Solidariteit vind ik een dieptepunt, want vrouwen moeten echt solidair met solidair met elkaar zijn. En dat doe je niet door je beste bikinifoto opeens op zwart wit te zetten en er een Engelse tekstje.

[00:10:51]

Ik snap ik. Ik begin het nu wel. Ik begin. Euh, euh. Een beetje de eigen tripjes begin ik te missen. Ik heb natuurlijk. Voor Coronet ging ik een stuk of zes, zes keer naar buiten. Reuze.

[00:11:05]

Oh nee. Uhm nee. Het is wel echt zo dat ik dacht gewoon in ja zeggen ja, het was een boertig die jullie naar Londen waar was, schrijft Tripjes. Dus wat doe je dan? Ga je met een maatje naar schrijven? Mooi de kijker thuis aanhalingstekens niet zien? Dan ga je schrijven. Nou ben je heel even een paar nachtjes. Heb je wat anders? Je schrijft je bent creatief. Hij kan wel de hele tijd zo blijven knikken en doen alsof er dan.

[00:11:36]

Alsof ik dan elke dag naar hoeren ga.

[00:11:38]

Hebben niet elke dag trekken. Maar maak maar serieus. Ik mis gewoon wel af en toe even de mannen tripjes gewoon heel even. Euh. Even los van t gezin.

[00:11:51]

Even 2 3 4 dagen ergens zijn nu wel voor alle mannen die luisteren en hun vrouwen. Het begrip mannen tripje aan verneuken door alle ze geld.

[00:12:02]

Ik was er juist een leuke verhaal vertellen over hoe lekker het is om gewoon heel even. Het gaat onder meer om dat ik dan even uit ben. Je wel alleen dan kan je creatief. Ook kan je veel natuurlijk. Waarom ik geld heeft? Ik zie aan alles in je ogen. Dat heeft geen zin.

[00:12:16]

Maar jij herkent het herkennen. Doe ik iets wil zeggen een niet erkend nee, maar ja, verdomme ken ik dus.

[00:12:25]

En ik ben dus benieuwd of dat nog überhaupt gaat komen. Want wij zouden binnenkort gaan wij met de als je met Titus die overigens ook wel heel leuk om even te vermelden. De extra uitzending dat wordt gehouden.

[00:12:40]

Grote tieten show, want ik wil er meer van weten. En wie is het? En wat doet ie en wie? Wat, waar, hoe etcetera etcetera is ie nog te hep?

[00:12:52]

Wordt ook nog wel eens gevraagd. Heb jij kennen we? Kennen we de nog op intekenden? Nou ja, ik zou er voor.

[00:12:58]

Ik vind de heerlijke knul nooit op een dera altijd te vinden. Dus ja, het is de afhoudt.

[00:13:06]

Daar gaat het nou over. Ik weet ook niet meer hoe het nu terug moet, want ik weet te vertellen dat die tripjes dus die tripjes dus ook met jullie. De game is een podcast lekker maken en dan ga je even en dan heb je. Dat is anders kijk, als ik met de kids ben, dan moet ik en dan moet die samen en wat er anders is aan een truitje met Maria jongens. Ik hoop dat het terugkomt. Dat geeft wel weer een beetje gaat komen.

[00:13:33]

Dat vind ik dieptepunt.

[00:13:35]

Ik voel je dan. Dan gaan wij beginnen.

[00:13:38]

Het hoofdonderwerp. Het hoofdonderwerp. De superieure vrouw. Wij hebben gevraagd aan Marcel van Roosmalen, één van de vrolijkste. Marcel van Roosmalen is natuurlijk een columnist die doet dat nog, die podcast krokante lees map als één van de bekendste podcast van Nederland Krokant leest. Maar opnames zijn onder andere hij met Noortje en Roelof de Vries namens een Nederlands tijdschrift door. Dat was best wel een heel leuke podcast. Volgens mij zijn ermee gestopt en hij schrijft columns gesproken op radio, maar ook op het gemak even zoeken.

[00:14:17]

En ik vind hem een heerlijk ventje.

[00:14:20]

Lekker droog, kloot ook weer uit Arnhem, Arnhemse en een insprekers.

[00:14:26]

We gaan even luisteren naar overdenkt ESTEC die ongevraagd advies van een bejaard Gérard of van onbekenden?

[00:14:38]

Hoi euh. Marcel van Roosmalen hier. Uhm, ik hoop dat het goed gaat. Beetje ondergedoken? Zo euh. Nou, wat mij betreft. Duitsland en uw vrouwen zijn natuurlijk helemaal geen betere leiders dan mannen. Duitsland en Nieuw-Zeeland hebben gewoon heel veel geluk gehad. Ik bedoel kijk naar Groot-Brittannië hadden in het verleden. Dat was ook geen feest. Als je dichter bij huis kijkt dan denk ik dat het voor jou Ingrid van Engelshoven om er iemand te noemen Annemarie Jorritsma.

[00:15:08]

Je moet er niet aan denken dat die een eigen gebied hebben. We hebben het gezien bij Pauline Krikke in Arnhem en in Den Haag. Ik bedoel, in Arnhem is ze zo'n beetje de de stad uitgejaagd en in Den Haag? Dat is bijna helemaal afgebrand toen zij daar de baas was. Dus uhm, ze zijn niet per se betere leiders. Ik heb dan ook het idee van zo'n Palin Krikke geef. Die is een land geef. Die is Denemarken.

[00:15:33]

Wat gebeurt er dan? Bestaat het nog? Het is helemaal niet gezegd dat vrouwen betere leiders zijn dan mannen, omdat ze nu toevallig twee hele goede voorbeelden zijn. Ze zijn even goed of even slecht, want qua mannelijke mannelijke leiders kunnen we natuurlijk ook rolt van visioenen van Richard de Mos die in de Tweede Kamer komt. Daar ga ik ook onderduiken.

[00:15:58]

Gaat hij ook onderduiken? Schitteren door Mai mai mai dro geeft hier zijn hand. Ja, want het deed me een beetje denken aan een stukje van die Bert Klunder. Weet je wel dat van ja. Tot de Eerste Wereldoorlog was er eigenlijk niet zoveel aan de hand te krijgen die vrouwen stram stemrecht nou toe ging. Toen ging miskeek Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog, Koude Oorlog, sjamanistische Alemannisch.

[00:16:22]

Nee, maar hij is ook een redelijke kort door de bocht natuurlijk. Met zo'n verhaal maakt snappen.

[00:16:27]

Maar ik denk in dit geval kijk je, zeker als je naar zo'n Bilzenaren centrum kijkt, niet kijkt naar emergo wat Scandinavische dames aan de leiding in BTK. Het is heel makkelijk om dat natuurlijk af te schrijven op die op die gestoorde euh, op mannen. Maar het zou heus wel een groot deel gewoon. Euh ja korona ja is dat.

[00:16:49]

Hebben ze wel een hele andere maatregelen getroffen met Korona is toch gewoon een beetje toeval? Ik bedoel, Nieuw-Zeeland is een fucking eiland. Hoe makkelijk is gewoon omdat Korona vrij is.

[00:16:58]

Ik denk dat dat niet zo niet zo heel erg scheelt. Maar ja, ik heb dus een van de. Ik geloof dat de Vrije Universiteit was. Heb ik een een en een Kulhavy? Heb ik gekeken? Echt waar?

[00:17:10]

Zo goed die al meer voorbereiding gedaan dan ooit. Absoluut. Euh. Ja euh. En dat ging dus over. Nou precies daarmee bij Jaap. Dat nou fout. Wel hard, maar dat ging wel precies hierover. En dat was eigenlijk wel vrij duidelijk vond ik of ze s. Of beter betere leiders zijn. Nou ja, en daar kwam eigenlijk uit dat. In vredestijd zijn ze sowieso betere leiders en ze zijn meer teamplayer en voor samenwerking in de moderne maatschappij.

[00:17:42]

Die hebben eigenlijk wat meer baat bij vrouwen aan de top. Meer, meer, meer empathische Skylab.

[00:17:47]

Dat werkt nu beter. En als het als het als het oorlogstijd is, uh dan euh ja dan. Dan kiezen ze ook wel heel veel aan te vriend houden. Heb je wat meer mannetjes?

[00:17:59]

Dus ja, zei hij daar. Dat is dat is wel een heel duidelijk natuurlijk al heel lang in vredestijd, dus dan zou.

[00:18:05]

Dan zou je kunnen zeggen dat in alle moderne westerse democratieën waar geen oorlog op de loer ligt, dat je dan maar beter een vrouw kan hebben.

[00:18:12]

Misschien is dat ook wel zo, maar misschien wordt dat ook niet. Komen die toch niet helemaal bovendrijven? Kijk. Mannen zijn natuurlijk ongelooflijk aandachtig, geil en willen macht en zullen ook ja eerder ervoor kiezen om aan de top te staan. Is natuurlijk ook heel veel vrouwen die gewoon dat niet willen en dat ook helemaal niet ambiëren. Dus kleven natuurlijk ook nadelen.

[00:18:32]

Maar dat is een andere discussie. De vraag we natuurlijk was eerder over gehad en over waarom vrouwen de top niet behalen, maar de vraag eigenlijk is. Zijn vrouwen van nature moreel beter? Hebben ze? Kijk, want dat is natuurlijk een beetje de dj. Laten we zeggen het t echte al sinds de Grieken en Romeinen is natuurlijk een heel sterk beeld. Van met name de moeder. Moet je ook verschil maken tussen vrouwen en moeders. De moeder is de barmhartige.

[00:19:00]

Dat is altijd een goed mens. Dat is iemand die zorgzaam, die is. Opofferingsgezindheid die is. Die heeft al die trekjes die mannen natuurlijk hebben. Narcisme, egoïsme, hij boven op die rots willen staan hebben moeders natuurlijk niet, want die zijn thuis. Die zijn verzorgend. Dat is natuurlijk het oude stereotype. Dus als je dat vertaalt naar deze tijd is overigens wel weer grappig.

[00:19:24]

Dat Merkel heeft geen kinderen. Trump heeft het heel zwaar. Ze zou eigenlijk wel ja. Zij is dus geen moeder. Toch een Vacher. Die had. Margaret Thatcher was inderdaad. Zij wordt heel zei toen zij aan de macht was. En in Groot-Brittannië werd zij helemaal niet positief bezien. Nee. En achteraf is zij een soort van heldin geworden voor heel veel rechtse mensen die naar hem keken omdat ze allemaal dingen zei over socialisten.

[00:19:54]

Maar ik vind het moeilijk om er iets over te zeggen, want je hebt zo weinig vergelijkingsmateriaal eigenlijk. Je hebt. Je hebt in Nederland heb je hebben we gewoon nog nooit een vrouwelijke premier gehad. Ik heb ook niet het idee dat de vrouwelijke politici komen bovendrijven. Nou persé echt andere kwaliteiten of eigenschappen hebben dan mannen. En Neelie Kroes was ook best wel een stevige machtspoliticus. Hij speelde ook spelletjes, ook old boys network en zo weet je wel. Ik was ook niet barmhartig of heel vrouwelijk ofzo.

[00:20:29]

En de voorbeelden die Marcel net noemt naar de waarheid zijn gewoon Biti onkundige bestuurders die zijn. Die hebben gewoon het niveau niet. Maar zo'n K.G. Bijvoorbeeld, dat bij de Hopi dan wel van de iets kan zijn. Het wordt wel tijd dat we ring krijgen. Maar ja, is het ook? Hebben we eigenlijk? We hebben wel een quotum. Ford? Ford Nema. Voor in de politiek denk ik niet, maar het bedrijfsleven is er toch wel een soort van.

[00:20:53]

Daar wordt de hele tijd een soort uit.

[00:20:55]

Maar er is toch al een beetje? Of is daar nog niks? Zijn er geen consequenties aan verbonden voor bedrijven?

[00:20:59]

Nee, het is volgens mij nog jaja. Er wordt de hele tijd over gedebatteerd en er zijn mensen tegen, want ze zijn er vaak gewoon niet. Het is gewoon moeilijk om niet om die positie te verliezen. Heel veel mensen uit zakenleven zeg maar. Ja, ik wil heel graag vrouwen in de buurt, maar die zijn er gewoon niet. Ze zijn er gewoon niet. Het blijft een moeilijke rol in de. Hoe meer ik een onderzoekje gelezen, hoe meer vrouwen boardroom, hoe beter een bedrijf presteert.

[00:21:24]

Is het Tendre man? Kijk. Het morele aspect is heel moeilijk om iets over te zeggen ergens vanuit je onderbuik. Denk je dat vrouwen bedoelt dat? Ik heb het gevoel ook dat vrouwen barmhartig zijn. Altruïstische meer bezig met het grotere geheel, met het algemeen belang. Maar dat is aan de andere kant ook weer. Beetje misschien onzin, want vrouwen zijn stuk en mannen zijn veel meer bezig met de groep. Vroeger, toen wij in een hole woonden.

[00:21:50]

Vrouwen zijn toch wel bezig met de kleine groep die de kleine ring. Mannen zijn dan weer misschien bezig met het met een roedel, met de hele met de stam, zal ik maar zeggen.

[00:22:00]

Maar goed, waar je wel iets over kan zeggen is inderdaad of ze beter presteren. Dat kun je gewoon meten, want het is natuurlijk vaak is er onderzoek gedaan naar hoe vrouwen, topvrouwen, maar ook bijvoorbeeld vrouwelijke beleggers presteren. Dat is een bekend feitje. Maar het klopt ook dat vrouwen dus betere rendementen halen omdat ze rustiger zijn. Ze zijn dan verrassend minder emotioneel dense. Als het slecht gaat met de aandelenmarkt, gaan ze minder snel in paniek dingen verkopen of juist ook denken.

[00:22:33]

Hoe meer risico je loopt een grotere kans.

[00:22:36]

Ik heb het ook aan mijn eigen zusje meegemaakt. Wij kregen allebei een aandelen in portefeuille van onze ouders.

[00:22:45]

Ik heb nooit Angoulême. Hij? Nee, maar we hadden wat aan dutjes. Nemen ga ik niet moeilijk over doen en ik heb daar veel meer moeite heb verkocht en meer en meer online.

[00:23:00]

Nee, maar mijn zusje blijft, die is gewoon heel stabiel. Blijft gewoon zitten. Helemaal niks. En dan ben je op de lange termijn gewoon spek.

[00:23:08]

Ja, maar dat hoeft niet. Ik bedoel je kan toch ook hele grote?

[00:23:13]

Maar goed, als je dus belegt en dan op de lange termijn het rendement bekijkt. Tuurlijk die mannen die ze maar korte klappen en die doen dan maken enorme winsten ook of gaan helemaal failliet. Mannen zijn veel extremer in alles, maar als je heel goed of slecht. Vrouwen zijn gewoon stabieler. Dus ja, vrouwen halen, dan volstaat volgens een Amerikaanse vermogensbeheerder 0,3 procent beter rendement. Natuurlijk zich ook weer in Noordam verschil.

[00:23:42]

Maar ik denk ik denk wat het belangrijkste is dat dat er niet de vraag is of vrouwen nou moreel beter zijn of beter presteren. En dat je ook niet moet verwachten dat vrouwen zeg maar toetreden tot mannenwereld omdat ze het beter zullen doen. Maar gewoon omdat ze er omdat je een goede afspiegeling van de maatschappij wil hebben. Dus ik denk of denk jij wel dat vrouwen beter zijn moreel verheven?

[00:24:11]

Nou. Vrouw natuurlijk vreselijk gemeen zijn als slechtheid leidt niet tot oorlogen, maar wel wat ik dus al eerder al zei is dat. Dat nemende dat elkaar hebben. Ik denk wel dat vrouwen elkaar zeker minder gunnen dan wat mannen elkaar gunnen. Mannen kunnen ook veel beter tegen hiërarchie. Die zijn veel beter. Die weten van opgeven. Kom ik misschien aan het op en ik kan. Ik luister dan wel naar vrouwen vinden het heel lastig. Ik vraag me ook vaak af of vrouwen überhaupt inderdaad willen zou vinden vrouwen het prettig als je daarom.

[00:24:44]

Ik weet niet of er onderzoek naar gedaan is om door een man geleid te worden of door een vrouw. Ik denk dat misschien nog best wel veel vrouwen het wel prettig vindt dat ze dat soort van een vrouw misschien ook niet goed kunnen hebben. Dat dat gewoon. Euh, denk ik.

[00:24:57]

Weet ik niet. Maar wat zou jij? Zou jij? En wat jij hebt denk ik jullie?

[00:25:02]

Heb jij in je leven een vrouwelijke baas gehad? Ik heb nu in zekere zin een vrouwelijke baas bij US.

[00:25:07]

Daar kan ik niet zoveel als Nema. Maar waar vind jij gaat helaas niet.

[00:25:14]

Nee, dit was de wodkamerk voor deze Knepper.

[00:25:18]

Drie keer met mijn ogen.

[00:25:20]

Leuk is bij wie weet ik. Daar kan ik echt niet. Ik heb niks met haar te maken. Ik heb niks.

[00:25:25]

Ik heb geen direct, maar direct met mijn voorganger was meer. Was mijn baas. Ja, maar hoe deze? Ja, maar goed, dat is ook weer. Dan ga je toch weer generaliseren? Hoe? Hoe deze heet het als? Hoe meer jammer dat ze niet dat zij nou dat de typische vrouw snap je ook weer zin? Zou je over haar? Nou ja, in ieder geval die vergelijking tussen bedoel. Wij zijn wel enorm verschillende hoofdredacteuren. Bedoel ik ben ik omreizen aandachtstrekker en zij was heel erg op de achtergrond, zelfs heel erg bezig met het team en.

[00:26:00]

Achter de schermen hoor, ik ben hier de man vrouw is, maar ik denk het wel een beetje. Toch wel. Maar wel iemand die zo. Ik denk dat dat voor een vrouw dat er niet veel vrouwen zijn die zo snel in de media omhoog klimmen als ik. Om omdat ik gewoon veel herrie maak, wel mannelijk testosteron gedreven ook een.

[00:26:24]

Een investerings club ofzo die alleen maar uit vrouwen bestaat en die het dan wel of niet beter.

[00:26:29]

Ik weet het even niet meer. Heb je een keer quote. Ik weet ik niet in. Dat vind ik wel.

[00:26:35]

Nou ja, natuurlijk.

[00:26:35]

Dat verhaal geschreven over Eline die even uitlegt als een bookings was een boekingssite. Voor voor. Voor Beentjes. En dat is een vriendin. Ex-vriendinnetje van jou die dat heeft opgezet. Heel leuk meisje dus ik kan er niks over zeggen. Maar heel leuk. Een heel leuk meisje, heel leuk en ook echt een leuk idee. Alleen dat. Dat is gewoon niet gelukt, alleen zij. Zij praten natuurlijk veel bij talkshows over het klimaat als vrouwelijke ondernemer. Zij zei dat het moeilijker is als vrouwelijke ondernemer om investeringen op te halen.

[00:27:13]

En ik denk dat dat in zekere zin wel zo is, omdat mannen misschien vooral investeren in iemand waar ze zichzelf in herkennen. Dat hoor je vaak en ik denk dat dat ook wel een beetje zo is. Maar goed, kijk. Aan de andere kant denk ik dan ook wel van ondernemen is in zekere zin ook een gewoon een heel, heel eerlijk spel. Want als je een goed product hebt en je maakt omzet, dan weet je je. Je hebt met niemand iets te maken, zei ze niet.

[00:27:40]

Ook gewoon dan toch bang dat dat? Vrouwen krijgen nou eenmaal en willen nou eenmaal kinderland niet kinderen. Dat ze gewoon daar toch van denken. Ja die ga ik nu ga. Ik ga ik in investeren. Die zin, die is nu rond en rond de 30. Nou nou.

[00:27:54]

Kan me voorstellen dat het wel tegen je als vrouw. Ja en nee maar goed, maar dat laten we die discussie gewoon even niet in gaan. De werken vrouwen en kinderen, maar de vraag. De vraag is eigenlijk of vrouwen dat dan? Dat vind ik een interessantere vraag in dit in dit thema. Of vrouwen gewoon zo'n startup fundamenteel anders leiden dan mannen. Of of zo iemand als in-line gewoon andere keuzes maakt omdat zij vrouw is. Dus op een andere manier met haar personeel omgaat, op een andere manier in de media kiest, op een andere manier zo'n bedrijf leidt.

[00:28:31]

Ik vind dat ik weet dat.

[00:28:33]

Ik denk wel dat het wat ik wil ik zei het is. In een aantal gevallen zullen ze beter zijn. In een aantal gevallen zullen mannen over het algemeen beter zijn. Ja, dat is natuurlijk niet. Het is denk ik niet bewezen dat mannen met heeft weten het maar mag niet dat je gevoelsmatig denkt dat vrouwen wel gewoon betere mensen zijn zeg maar beter meer geïnteresseerd zijn en dat het goed gaat met iedereen binnen bedrijven bedrijf niet veel meer bezig zijn met ik wil winst maken.

[00:29:00]

Ik wil als ik. Ik wil de beste worden voor mannen.

[00:29:05]

Die hebben hele andere intenties, waarom ze dat willen en een succes en naar de buitenwereld. En dat hebben vrouwen heel anders. En die kiezen ook vaker voor een inhoudelijke baan dan mannen, et cetera. Dat niet heel ook wat meer moet zijn. Maar als ik dan weer in vriendengroepen of vriendinnen groepen kijk hoe dat daar onderling gaat, dat weten we allemaal. Dan is daar weer veel anders. Dan zijn ze nou niet per se betere mensen en zijn ze barmhartig.

[00:29:28]

In dat opzicht als je daar kijkt. Ik weet niet hoe dat als ze de leiding hebben, hoe dat werkt. Ik weet wel dat ik geloof er wel in dat ze dat ze beter. Dat ze dat ze de saamhorigheid en beter samenwerken en dat ze dat ze verstandiger is dus wel.

[00:29:44]

Nou, dat is dat. Dat denk ik eigenlijk.

[00:29:46]

Als je gewoon mannen thuis zet dan wordt het ook rolle. En als je vrouwen laten aanvoeren dan wordt dat monsters die grazie doen.

[00:29:55]

Misschien is er dan helemaal geen verschil denk ik dat we gewoon toch allemaal mensen zijn. Ja ja, dat is het gewoon niet. Zo'n heel groot verschil is nee, maar ik ben denk ik wel gewoon opgegroeid met de idee dat vrouwen hoger op de morale morele ladder staan.

[00:30:11]

Wie weet je dat? Kijk alleen al naar de kunsten. Weet je? Ik bedoel als je als je de schilderijen ziet uit de uit de Gouden Eeuw en zo hoe vrouwen daar worden afgebeeld als een soort van pure, zuivere, moreel zuivere mensen. Maar die mannen en ook alle alle historische verhalen die je ooit leest over de Romeinen, maar ook recenter. Dat gaat natuurlijk altijd over mannen die corrupt zijn. Die complotten bedenken, die slechte dingen doen en de vrouwen die eigenlijk.

[00:30:42]

Maar kijk ook naar de moderne cultuur. Kijk naar Gladiator. Dat soort films waar de vrouw als een soort van stabiele moraal overheen.

[00:30:50]

Ik denk dat de mens ik denk inderdaad dat dat zo gecreëerd is en ik denk echt dat er biologisch dus gewoon gewoon gender verschillen. Die zijn er volgens mij gewoon helemaal niet zo. En nee, ik denk echt dat het heel erg meevalt. Ik denk echt dat het heel erg mee wil dat ik denk. Tuurlijk is er fysiek wel wel wat anders, maar ik denk dat er voor de rest heel veel dingen ook maatschappelijk zo en een iets opgeplakt is. Dat dat zo is.

[00:31:14]

Ik denk dat er heel waarschijnlijk aan de basis.

[00:31:16]

Ik denk echt dat we een veel meer. Gelijk zijn dan dus, maar wat denkt de corrupte, agressieve, gewelddadige mannen? Ik heb het nummer. Kijk maar. Er zijn ook onderzoeken over over jij. Begint het over dat mannen agressiever zijn of. D. Er zijn onderzoeken dat dat helemaal niet waar is. Dat het dat dat vaak als hij. Er was een onderzoek waarbij ze euh, waarbij vrouwen anoniem mochten blijven en dan gingen ze en mannen ook nog eens kijken wie er meer bommen afgingen.

[00:31:44]

Vuur.

[00:31:44]

Dat waren dus de vrouwen die in een simulatie van het nummer mannen zijn.

[00:31:48]

Veel meer, die zullen dat ook veel meer naar buiten toe durven te tonen, omdat dat geaccepteerd is. Maar ik denk puur als je helemaal gewoon naar de basis gaat dat dat verschil. Euh ja. Biologisch gezien.

[00:32:02]

Ja, hoe moeilijk is het dan? Is het misschien gewoon niet zo? Is het bijna in zekere zin seksistisch om vrouwen moreel superieur te achten dat bijna wordt bij bijna dénkt vrouwen zijn?

[00:32:14]

Ik vind zulke schatjes, maar zo hoort dus wel een beetje.

[00:32:17]

Ja, dan wordt het een beetje een soort van die objecten die je zo.

[00:32:20]

En dat is het natuurlijk niet ophemelen. OK, maar ik ben nu al Bernauw. Misschien doe ik dat wel.

[00:32:27]

Maar hoe is dat met zijn mannen en corrupt zijn? Is dat Kim? Euh. Ik heb met Kim dus en dat heb ik. Heb ik altijd met Kim gehad dat ik ja ik bedoel. Ik ben blij dat ik wel verschilt. Dat hadden vrouwen een dikke man en dat we daardoor.

[00:32:41]

Euh ja, plaats aan te kunnen plaatsen en een bepaalde aantrekkingskracht hebben. Maar ik heb verder gewoon echt. Nee, er is gewoon geen verschil. Maar jij bent ook een hele zachtaardige man. Ja, dat zou. Dat is misschien zo, maar dat. Ik denk dat.

[00:32:57]

Dat is misschien zo in je plukte madeliefje van.

[00:33:01]

Maar ik denk dat dat bij jou misschien wel wel anders is. Ik heb wel het idee dat ik. Ik zie Lotta eerlijk gezegd wel als een moreel misschien iets ja, iets zuiverde of juist minder kwaad diskwalificeerde ik mezelf ook mee, want ik vind mezelf wel maar dat kwalijker van Jani v d.

[00:33:21]

Misschien is het wel gewoon jammer.

[00:33:23]

Ik misschien is het seksisme. Ja, misschien is dat wel seksisme. Misschien is Lotto asociale trut die je gewoon.

[00:33:30]

En dat is het mijne. Maar het is inderdaad maar dat. Dat merk je natuurlijk ook wel. Dat is wel waar dat sommige mannen die mijn vrouw wel zo heel beschermend zitten natuurlijk ook een beetje in van mijn vrouwen. Je moet lekker die moesten beschermen, want die is moreel superieur en die kan zichzelf niet beschuldigen. City seksistisch?

[00:33:50]

Ik vind dat wel. Ik vind dat dat al lang zou moeten zijn.

[00:33:53]

Vrouwen zijn niet moreel superieur. Juist, we zijn allemaal gelijk. Zijn allemaal mensen. Niks aan de hand.

[00:34:00]

We blijven natuurlijk wel mannen en vrouwen en dat is ook leuk, maar het is ook wel folklore.

[00:34:05]

En de gekkigheid dan dat er nou fundamentelere dat denk ik, zal ik even een Messi's deze klap Erauw.

[00:34:15]

De nieuwe cd van. Eigenlijk komt het basisidee van deze week van jou. Want ik had jou aan de lijn. En wij bellen wel eens gezellig. En toen hadden we het er natuurlijk weer over. Wat doen we toch? Heb je wel eens een Twente in de huizen gezien? Blablabla. En we zitten weer in het westen met met met met dure dingen. Oh weet je dat?

[00:34:36]

Waarom wonen in godsnaam? En toen? Toen zij er een. En wij gaan hem met de mensen met open titels waar we zometeen nog even een flinke tand voelen.

[00:34:45]

Oh ja, die zich staande houden met de billen bloot. Nou zijn geen grote billen, wel een lieve mooie billetjes.

[00:34:56]

Euh. Maar we gaan natuurlijk wat meer podcasts maken, ook met andere makers die dingen doen. En toen kwam jij met het briljante idee. Euh, want laatst had jouw eigen blad de quote was met de cuuw heli. Of Erik Van Looy die zei ze over euh, over jullie kasteel gevlogen. Toen zei hij Moeten we dan niet gewoon uiteindelijk het Pott Kasteel daar gaan maken? En dat vond ik meteen al zo'n goed idee, want wij zoeken natuurlijk naar een ruimte, want daar moet een beetje mensen kunnen komen naar onze podcast luisteren.

[00:35:26]

We moeten daar een beetje aan werk kunnen. En hoe lekker als we dat gewoon op jouw business idee?

[00:35:32]

Is mijn ouderlijk huis claiming als kantoorruimte?

[00:35:36]

En daar kunnen dan op de oprijlaan mensen met stoeltjes zitten om naar jou te luisteren, zoals hun hoed af te nemen.

[00:35:44]

En dan misschien ergens een festivalletje links of rechts en wat leuks. Dat vind ik wel de batik Nikki Beach naar Diepenheim gaat uitbaten. Die ga ik dan met met witte. Ik denk dat je ouders dat glaasjes hard zo heeft vermoord. Weet je of niet weten waar mijn moeder heeft? Horeca ambities is dus die vijver we daarvan die van typetjes neer. Weet je wel, van die cabanas met Van Leer, Cabana, Cabanas. Dan doe ik dan lekker lekker.

[00:36:10]

Lekker een muziekje erbij. Lekker Hed Kandi en dan doen we. Doen we de torens, maken we twee enorme boxen van nog maar gewoon eens.

[00:36:20]

Zo'n ouderwets is dat je ouders altijd hebben gedacht zoiets. Dat past bij het Nijenhuis, dus daarvoor is dit kasteel wordt echt één grote kasteel. Geweldig. Ik ben een fan van jou. Ja en nee.

[00:36:34]

Ik ga graag terug naar mijn geboortegrond. Maar ik ben bang dat mijn familie hier niet op zit.

[00:36:40]

Gaan daar een stokje voor steken denk ik nou zo een hele balk spoorweg bill's. Gaan zij hiervoor steken in jou?

[00:36:48]

Ik ben er ook bang voor, maar wie weet kunnen we nog wel ergens een ander kasteeltje op de kop tikken. En dan kunnen we alsnog het kasteel kasteeltjes te koop. Zo is het wel. Eerlijk zijn die kosten niks. Daarom voor een appel en een ei.

[00:36:59]

Nou, we hebben wel. We hebben wel nog een kennis.

[00:37:02]

Mocht u nog een kasteel over hebben of weten waar dat nog voor ons te krijgen is om een kasteel in Frankrijk, zo'n kasteeltje, maar dan moet je wel helemaal naar Frankrijk.

[00:37:11]

Is wel leuk. Andere titels. Hij heeft een molen in de familie, maar dan kan je weer geen op na de pot molen ook werken. Nee, nee, het moet een pot kasteel zijn.

[00:37:23]

Ik heb wel sterk het idee dat jouw business ideeën eigenlijk beginnen en eindigen met een grappig samentrekkende of een gek naampje. Nee, maar dat is toch vaak zo je het begint met een leuke naam en dat is marketing. Goed, mooi. We gaan uit. Het sneeuw aan de. Kom maar door. Ik moet even uit. Dit is geen Instragram knaller Deception op Instagram. Ik heb haar niet kunnen vinden op Instagram. Niet jawel, maar dit is echt wel een koele chick.

[00:38:03]

Ik op geen moment zat ik bij Netflix of zat ik op Netflix. Die serie 3 mannen is helemaal top. Dat is weer helemaal fit. Heerlijk.

[00:38:12]

Het is gewoon lekker. Lekker docu's dus. En deze desociale misstanden aan de kaak stellen de misstanden. Maar dan niet. Nee, niet op z'n cash Onderbeke, maar niet Ashton Kutcher, maar die.

[00:38:27]

Die is gewoon schoonzoon van Trump.

[00:38:31]

Ze verloor miljonair. Geweldig goed in de aflevering 3x short. Komt deze vrouw voor het VAG Moisander? Wat is short gaan? Fahmi Qadir? En ja, dat is dat je zeg maar wat tegen een aandeel. Dus dat je denkt oké, dit aandeel gaat heel hard omlaag straks. Maar dat is toch ongelofelijk dat dit uberhaupt nog kan? Dat je dus gewoon alles kan op de beurs.

[00:38:57]

Er is nog een andere soort film met The Big Short.

[00:39:01]

Misschien is The Big Short. Trouwens, ik ken een verhaal verkenner gozer. Zelfs Jack zal zijn naam niet noemen, want de vind ik leuk, maar die heeft gewoon. Toen de korona crisis uitbrak in maart of eind eind februari. Toen zag je dat aankomen en is short gegaan op een paar aandelen voor 25 die 24 keer geld gemaakt. Zeg dat ze dan dus gewoon. Ik vind het in een maand tijd geweldig of in een dag gewoon een miljoen verdienen.

[00:39:31]

Dat is echt niet normaal. Dit is een week over.

[00:39:34]

Nou, jij hebt het over D. Dit is een een shorter, dus geen nee, ik ga niet, maar het is geen uhm. Even kijken hoe heet ze nou echt afketst.

[00:39:45]

Nee familie. Nee. Vaag Fouhami. Familie Qadir over waarom familie? Waarom staat hier meer over? OK, dit is er niet. Dus de familie Tsjadiërs is Indiaas denk ik.

[00:40:00]

Waar heb je die aflevering gezien?

[00:40:01]

Nee, heb ik niet gezien. Zij was zelf. Zij was zeg maar de ster. En het is. Het gebeurt natuurlijk niet. Verhaal hoe oud ze denken. Echt jonger wij. Begin dertig.

[00:40:10]

Maar zij gaat de short en zij gaat wat wat voor.

[00:40:13]

Zij is een jonge vrouw en ze zit natuurlijk in de über mannenwereld van Wallstreet. Al die films al van de wolf. Het gaat altijd over mannen en zij is gewoon een fucking koele gangsta chick die dit werk doet is dus zit te wedden tegen aandelen. Dus wat doen die mensen die gaan vet. Die gaan de hele dag op zoek naar bedrijven die bullshit verkopen. Die gaan op zoek naar bedrijven die gewoon liegen over hun cijfers. Die lijken in de kast te hebben, want als die lijken er uit vallen gaat het aandeel natuurlijk als de luistercijfers van poltiek van de basisprincipes.

[00:40:50]

Nee dus dan dat. Is dat echt het eigenlijk? Een spel wat op het snijvlak van investeren en onderzoeksjournalistiek ligt? Want die mensen gaan op onderzoek. Maar wat doet zij dan? Zij gaat echt naar. Ze heeft dus mensen voorwerken. Dat zijn een soort van onderzoeksjournalisten. Die zoeken de hele tijd naar bedrijven waar iets mis is, waar iets niet klopt. Een contract nep is. Milieuprobleem zich opstapelen door een concreet gevaar dreigt wat nog verwezenlijkt moet worden, maar wat boven de markt hangt.

[00:41:21]

Dat is superfood, want dan kan dit soort heel spannende, geheimzinnige wereld waar je dus gaat kijken van welk bedrijf gaat binnenkort omvallen? En zij is gewoon de Puppet Master CXY.

[00:41:31]

Lees hier dat ze ergo ze had Rikard. Had ze dan was een val.

[00:41:36]

Dat was haar laatste succes. Dat had ze goed gezien. Het bedrijf had ze tegen gewed. Dat is gewoon super vette business. En als een jonge, aantrekkelijke vrouw dat doet, dan ben ik ben ik wel om.

[00:41:51]

Feit is wel kicken, maar zo'n vrouw is natuurlijk nooit thuis. Dit is gewoon stamppot wil hebben op maandagavond met rookworst in mijn familie.

[00:42:00]

Zou het.

[00:42:00]

Ik bedoelde. We bespreken. Wel zou het ook iemand kunnen zijn om om tesamen mee op te trekken?

[00:42:08]

Is wel interessant, dus het is wel heel vet toch? Ik zou dit wel, dan ga ik thuis. Ik vind het ook een gavialen hoor.

[00:42:15]

Ik zou zeggen jullie toch lekker naar New York ga je daar een beetje wordt bedreigd omdat ik iets zeggen over een prinses? Laat mij dan maar afwassen.

[00:42:25]

Ik vind dat je het moet opzoeken, maar ik vind het ook wel heel gaaf dat ze dan dus niet de kop op de gram zitten.

[00:42:31]

Ik heb kunnen vinden. Nee, maar dat San Marino moet vrouwen in een mannenwereld vind ik wel zeggen. Erotiserend ouders afnam. Mag dat wel zeggen? Mag je dat nu?

[00:42:45]

Zeg je? Nee, aannemer. Nee, dit mag helemaal binnen de grenzen. Prachtig. Jouw Marcel, jij, vind jij het ook? Heb jij dat ook? Ik vind het natuurlijk vind ik super vet. Maar ja, die vindt dat niet.

[00:42:56]

Da's toch gnou? Veel mannen voelen zich natuurlijk bedreigd in hun mannelijkheid. Heb ik helemaal niet. Ik vind bijvoorbeeld ook bij Kim vind ik heel veel dingen waar zij zoveel zoveel beter in is. En dat vind ik heel aantrekkelijk. Vind ik heel tof. Veel handiger en.