Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:12]

U luistert naar aflevering 2 van de podcast Coquilles van NPO Radio 1 en omroep WNL. Mijn naam is Wouter Lammens en wellicht kent u mij als één van de auteurs van de boeken. Mocro maffia en wraak. In het voorjaar van 2017 werd aan boord van een Urker vis kotter ruim 260 kilo cocaïne gevonden. Het politieonderzoek en de nasleep van deze vondst vormden de inspiratie van deze podcast. Dit verhaal gaat over de manier waarop Urker vissers verstrikt zijn geraakt in de internationale cocaïnesmokkel.

[00:00:50]

Polariseert heb ik gebruik gemaakt van politie en justitie, documenten en artikelen van collega's. Daarnaast heb ik ook diverse off the record gesprekken gevoerd met mensen die in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij deze zaak. In deze podcast zijn alle mensen geanonimiseerd. Daarnaast heb ik fictieve karakters toegevoegd, allemaal om te komen tot een zo goed mogelijke vertelling. In de vorige aflevering hebben we gehoord hoe er door de douane ruim 260 kilo cocaïne aan boord van de Urker vis kotter Z5 9.5 gevonden is.

[00:01:27]

Jelle Hakvoort, de eigenaar van de kotter, zegt aanvankelijk dat hij helemaal niks met de zaak te maken heeft. Niet lang daarna moet hij toegeven dat hij wel degelijk van de smokkel op de hoogte is geweest. Hij is ertoe gedwongen, zo zegt hij. De familie is bedreigd. Als hij niet mee zou werken, zou hen iets aangedaan worden. Ondanks deze emotionele bekentenis blijft het de vraag of Jelle Hackfort de waarheid heeft gesproken. En hoe is de politie de smokkelaars eigenlijk op het spoor gekomen?

[00:01:58]

Is de vondst aan boord van de Z5 9.5 een toevalstreffer? Of was de politie van tevoren op de hoogte van de smokkel? De tijd dat topcriminelen oerhollandse namen als Scor, Willem en Klaas hadden, is definitief voorbij. Nu de meeste leden van die oude zogenaamde Hollandse netwerken dood zijn of in de gevangenis zitten, heeft zich een nieuwe generatie gangsters aangediend. Die begeeft zich vol overgave op de lucratieve cocaïne markt. De wisseling van de wacht blijft niet lang onopgemerkt door de buitenwereld.

[00:02:36]

In Amsterdam woedt sinds eind 2012 een hevige gangster oorlog. Daarbij gaan jonge criminelen elkaar te lijf met zware wapens als kalasjnikovs. Sinds 2012 is de situatie er allerminst overzichtelijker op geworden. Hoewel de politie zo nu en dan een zaak weet op te lossen, verlopende moordonderzoek zeer moeilijk. Dat komt doordat criminelen gebruik maken van PGP telefoons. Dat zijn speciaal geprepareerde BlackBerry toestellen waarmee niet gebeld of getapt kan worden, die worden gebruikt om versleutelde e-mails te versturen. Dat betekent dat de politie ze niet kan afluisteren.

[00:03:20]

Deze aflevering begint op 5 november 2015, bijna twee jaar voor de cocaïne op de Z5 9.5 in Amsterdam-Zuidoost. Maakt een groepje jonge criminelen zich op voor een moordaanslag op een rivaliserende crimineel. Ze weten wie hun slachtoffer is, hebben hem dagenlang gevolgd en hebben zelfs het plan gehad om zich voor te doen als politieagenten. Dan zouden ze het slachtoffer aan de kant hebben gezet om vervolgens dood te schieten. Dat plan ging niet door, maar vandaag willen ze definitief toeslaan.

[00:03:57]

Hoewel dit zich allemaal afspeelt op een kleine honderd kilometer van Suruc, hebben de gebeurtenissen van vandaag alles met de koop Visschers van de Z5 9.5 te maken. Ik was ook bij dit onderzoek betrokken. Toeval? Na. Dit was een bizarre dag. Dat waren de schutters namelijk al aan het observeren. De afgelopen jaren zijn er heel veel afrekeningen in Amsterdam geweest en in het kader van een onderzoek naar één van de groepen die betrokken was bij de onderwereldoorlog, hielden we in Amsterdam een shisha lounge in de gaten.

[00:04:53]

De zelfde shisha lounge waar later een afgehakt hoofd voor de deur lag. Op een gegeven moment zagen we iemand op een scooter wegrijden van die lounge. Dat was een bekende van ons. Vervolgens zagen we twee mannen in een auto achter hem aanrijden. Die auto is toen stilgezet en er bleek twee criminelen in te zitten. Daardoor werden we gesterkt in ons vermoeden dat een aantal jongens bezig was met het voorbereiden van een moord. Die jongens zijn toen heel intensief gaan volgen en op die manier zagen we dat ze in een loods in Lijnden aan het rommelen waren.

[00:05:33]

Ook zagen we dat ze naar Eindhoven reden om een jerrycan met brandstof te halen. Dat is natuurlijk heel vreemd. Waarom zou je in godsnaam helemaal naar Eindhoven rijden voor wat benzine? Ook hadden we een fiat die ze gebruikten al tot de nok toe volgehangen met afluisterapparatuur. Zo konden we voorafgaand aan de aanslag al meeluisteren. We hoorden echt wel verdachte dingen. Jo, waarom helemaal Huurman? De mensen hier weten van niks beter hier bij ons toch? Die platen moeten naar die lange.

[00:06:11]

Neem het morgenochtend mee. Ook Cabaret Brugge. Mijn naam is Züricher. Ik werk bij de Landelijke Eenheid. Ik ben trouwens een collega van Sonja, bouwde een woning waar die gasten veel kwamen onder observatie. Op de dag van de schietpartij zag om kwart over acht sochtends drie jongens aan komen rijden in een grijze golf. Vervolgens zagen we die gasten een portiekflats ingaan en omdat we in die golf nog geen afluisterapparatuur hadden gehangen en we besloten dat dit zo snel mogelijk moest gebeuren.

[00:06:51]

Het was allemaal in de hoop er op die manier achter te komen wat die gasten precies in hun schild voerden. We dachten dat we niet zo veel meer konden doen en zijn toen vertrokken. Dat was wel een misrekening, want toen de specialist op de plek aankwamen was de Golf verdwenen. Helemaal toen we later hoorden dat de daders van de schietpartij, een dime, gevlucht waren in een grijze golf. Maar gelukkig. Gelukkig hoorde het onderzoeksteam deze melding ook na.

[00:07:20]

Daarop zijn we gelijk weer teruggegaan naar de woning waar we hun voor het laatst gezien hadden. Ongeveer een half uur na de liquidatiepoging zagen we drie mannen aankomen lopen. Ze gedroegen zich ronduit verdacht. Ze keken de hele tijd om zich heen en toen hebben besloten ze niet gelijk aan te houden, maar eerst te kijken wat ze precies gingen doen. Twee van hen pakten de auto, die wel volgehangen was met afluisterapparatuur. Die man heeft echt kanker geluk gehad dat hij nog niet dood is uit de zevende buikvacht.

[00:07:52]

We hadden niet vandaag moeten doen. Het leek perfect. Als hij niet doodgaat en moet worden gepakt, gaan we niet lang zitten als hij dood gaat. Heel lang moeten zitten, gewoon dit kleintje moeten pakken en hem daarmee aandacht moeten geven. Gaat zeker op opspoorde komen echt zeker. Rauwe. Toen we de verdachte fouilleerden, vonden we een aantal BlackBerry telefoons. Dit zijn zogenaamde PGP toestellen. Die komen we veel tegen in onderzoeken naar zware criminaliteit. Met deze telefoons kan je niet bellen of sms'en.

[00:08:33]

Criminelen gebruiken ze om elkaar e-mails te versturen. Die telefoons maken gebruik van een versleuteling programma genaamd Predict Privacy. Dat programma is bijna niet te kraken. Toch hebben we de toestellen naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd om te kijken of er mogelijk nog bewijs uit konden halen. Dat bleek een gouden greep. Mijn naam is Solbakken, die werkt bij de afdeling Cyber Forensic bij het Nederlands Forensisch Instituut, waar ze eigenlijk de techneuten hier alles wat te maken heeft met digitale opsporing, dat doen wij.

[00:09:13]

Mijn expertise is zorgen. Dat dingen ontsleuteld kunnen worden is wel een soort van Hecker kunnen noemen, wat mij al heel vaak een baan aangeboden in het bedrijfsleven. Ik vind dit veel leuker. Op een gegeven moment kregen we dus die PGP telefoons in liquidatie onderzoek aangeleverd en toen zijn we aan de slag gegaan. Zo'n PGP heeft twee wachtwoorden één om in het toestel te kunnen komen en één om een bericht te versturen of te ontvangen. En hoe ingewikkelder die wachtwoorden, hoe moeilijker het is om een toestel te kraken.

[00:09:45]

Ik kan natuurlijk niet precies ingaan op hoe we het doen, maar het is niet zo dat wij zomaar een hele reeks wachtwoorden proberen maken. Een uitgebreid profiel van de eigenaar van het toestel. Wat voor iemand is het? Is je bijvoorbeeld fan van een bepaalde voetbalclub? Kijken we natuurlijk welke toetsen veel aangeslagen worden? Wij hebben een speciaal computerprogramma ontwikkeld dat we vervolgens met die gegevens loslaten op het toestel. En soms werkt dat, zoals in dit geval. We wisten twee telefoons te kraken en wat we vervolgens lazen.

[00:10:16]

Dat was eigenlijk een soort liveblog van een liquidatie. Konden zien dat de opdrachtgever echt woedend was, dat de moordaanslag mislukt was en dat er aanhoudingen verricht waren.

[00:10:30]

Stijgt tegen predikant? Wat is er precies gebeurd? Is geveegd, Prada kanker, geluksvogels geprotoneerd? Borromeo plastic body bakje was we moesten laten zien, anders waren we niet samen gegaan. Bankroete legt goed uit wat er is gebeurd. Niet van die verhalen. Ze legt uit dat bankroete gaat uitleggen wat er is gebeurd. Begin Rambo garage laten zien kijken op de politici nu Fornix. Belga, reuters. Alle drie Belgacom van Rampal weten we niet op met dochter als iets achterhoudt komen later af, maar liet vermoeden op mijn zusje en mijn dochter.

[00:11:08]

Jij bent degene die verantwoordelijk is. Jij bent geen rooie dat. Wij waren natuurlijk heel benieuwd wie die opdrachtgever was. Zijn naam stond als Bolle in de pgb van een van de verdachten opgeslagen. Nou hadden we wel een idee wie het was. Youssef Ramdani, een beruchte crimineel uit Amsterdam, probeerde zoveel mogelijk uit te vogelen met wie deze Youssef Ramdani allemaal aan het communiceren was. Hij wilde namelijk niet alleen de schutters pakken, maar ook de opdrachtgever. Daarom werd er een apart onderzoek opgestart dat zich helemaal alleen richtte op Youssef Ramdani, wat wij heel graag wilden weten, is met wie we allemaal contact onderhield.

[00:12:02]

Youssef Ramdani konden we het zelf niet vragen. Die was vlak na de schietpartij nog voortvluchtig, maar we hadden geluk. Hij werd door stom toeval aangehouden in Ierland. Youssef Ramdani zou worden uitgeleverd aan Nederland, zodat we hem hier konden vervolgen voor de moordaanslag in Diemen. Toch waren we reuze benieuwd naar zijn. Rond die tijd kregen we een enorme meevaller. Eerst hadden we slechts twee van die boeven telefoons. Die PGP toestellen hadden we gekraakt, maar dat was niet het enige waar we mee bezig waren.

[00:12:40]

We willen ook graag de surfers van die toestellen in, want dan konden we veel meer gesprekken terughalen. In april 2016 hebben we een PGP server in Canada in beslag genomen. In eerste instantie 7 terabyte aan berichten weten veilig te stellen. En voor jullie beeld. Dat zijn ongeveer 3,6 miljoen e-mails. En in die gigantische bak aan data zijn we dan gaan zoeken naar de personen die gesprekken met bollen voeren. Het is een beetje een technisch verhaal, maar één van die mensen maakte gebruik van het PGP adres 67P.

[00:13:16]

Dat waren interessante berichten. Pôle vroeg bijvoorbeeld aan de gebruiker van zevenenzestig W of hij voor hem een duur horloge en een PGP telefoon naar Ierland wilde brengen. De gebruiker achter zevenenzestig W was volgens ons een belangrijk persoon voor Youssef Ramdani. We zijn de berichten van het emailadres Tournadre gaan onderzoeken. We zagen dat er informatie werd doorgestuurd over een reis naar Dublin. Zevenenzestig W1 gaf aan dat hij op 18 november 2015 met een ERLING dus naar Dublin vloog en dat hij tien dagen later weer terug zou vliegen met dezelfde maatschappij.

[00:14:00]

We hebben de passagierslijsten van de heen en terugvlucht toen vergeleken en er bleek een man met de naam Radja op te staan. Wij kregen heel sterk het idee dat deze radja fungeerde als een soort witwasserij voor Ramdani. En we zagen nog iets anders. Radja onderhield contacten met een pgb telefoon met de naam 5 WBF. Die gesprekken gingen over drugssmokkel met vissers. Daarop hebben we uitgezocht wie die vijf WBF was. Dat bleek een Urker ondernemer genaamd Romke ten Napel te zijn, de eigenaar van een zalm rookvrij.

[00:14:46]

Hij is in Frankrijk vervolgd voor betrokkenheid bij hasj, smokkel en uiteindelijk vrijgesproken, maar daar is toen nogal wat media aandacht voor geweest. We hebben daarom besloten om Raetia te gaan observeren. We zijn hem gevolgd naar een carpoolplaats bij Urk. Daar bleek er ook daadwerkelijk een afspraak te hebben met Romke ten Napel. Ik heb die observatie destijds zelf gedaan en ik moet eerlijk zeggen dat we natuurlijk wel enigszins verbaasd waren dat mensen uit het Amsterdamse criminele milieu dus kennelijk warme banden onderhielden met Urker vissers.

[00:15:25]

Waren er toen nog geen idee van hoe het allemaal precies zat. Maar opmerkelijk vonden het wel. Dit was dus allemaal een paar dagen voordat de cocaïne aan boord van de Z5 9.5 gevonden is. Er was nog iets wat Romke ten Napel verdacht maakte voordat de Cotter Z5 9.5 aan zou komen in de haven om door de douane gecontroleerd te worden. Hadden wij daar een observatieteam staan. Die zagen toen onder andere dat radja Jelle Hakvoort en Romke ten Napel daar op de boot stonden te wachten.

[00:15:55]

Toen de Z5 9.5 vervolgens zonder zichtbare douane begeleiding de haven in kwam varen, verlieten Radza en Romke snel de parkeerplaats. De observaties spelen zich dus allemaal af in het voorjaar van 2017. Dan zien observatie teams van de politie hoe Amsterdamse criminelen zich samen met Urker vissers bezighouden met de voorbereidingen van de smokkel van een partij van ruim 260 kilo cocaïne. Wat is er aan de hand? Het antwoord op die vraag ligt verscholen in de onderschepte BGP berichten. Daaruit wordt de volgende werkwijze duidelijk Joegoslaven smokkelen met containerschepen cocaïne naar West-Europa.

[00:16:39]

Via rederij EMHC hebben ze hun eigen mensen aan boord, die de drugs vervolgens op zee afwerpen. Vissersschepen moeten die drugs vervolgens opvissen en van de zee naar het vasteland brengen. Om te zorgen dat alles goed verloopt, stuurde Joegoslaven een mannetje mee op de vissersboot die de drugs op vist. De vraag die de politie zich daarnaast ongetwijfeld gesteld zal hebben is hoelang is dit al aan de gang? En ook daarvoor bieden de onderschepte pgb berichten enige houvast. De communicatie over cocaïnetransporten gaat veelal terug tot begin 2015.

[00:17:17]

Dat is dus ruim twee jaar voordat de cocaïne aan boord van de Z5 9.5 is gevonden. En er zit een aantal opmerkelijke berichten tussen. Zo is er een e-mail gedateerd 1 februari 2015. Daarin wordt door twee mannen, Raya en Bolle, gesproken over gooien van containerschip Tnmc Angela. Aan het eind van die maand wordt er een nieuw bericht gestuurd waarin de nieuwe Kotter van Jelle Hackfort wordt besproken. Ook wordt er dan al dreigend gepraat over Hackfort. In één van die berichten staat die Hakvoort weet niet.

[00:17:55]

Ik heb granaten liggen. Ik gooi op die kanker huis van hem. Als mijn hoofd moe wordt en als je die berichten mag geloven, dan zijn de spanningen tussen Jelle Hackfort en de cocaïne smokkelaars in elk geval dus zeker niet iets van de laatste tijd. Zijn Jelle Hakvoort en zijn bemanning de enige Urkers die bij de smokkel in cocaïne betrokken zijn geraakt? Er zitten aanwijzingen in het dossier. Dat dit niet zo is. In onderschepte berichten wordt meermaals gesproken over Visschers.

[00:18:25]

Tenminste drie andere kotters worden genoemd in de berichten. En één van die kotters wordt zelfs meermaals gecontroleerd in de omgeving van de moskee Angela. Opmerkelijk genoeg beginnen alle nummers van de genoemde kotters met een Z. Alle reden dus om te vermoeden dat er meer Urker vissers bij de drugssmokkel betrokken zijn. Daarnaast valt aan de hand van het bewijs ook wel te beargumenteren dat de smokkel van 260 kilo cocaïne met de Z5 9.5 geen eenmalige actie is geweest. Maar er zit een groot verschil tussen vermoeden en bewijzen.

[00:19:09]

We hadden het vermoeden dat Romke ten Napel als een soort Kobie tweeling tussen de Amsterdammers en de Urker vissers fungeren. We hebben hem na de cocaïne vondst op de set vijf 9.5 gehoord als getuige. We hebben hem toen geconfronteerd met de observatie, foto's die we hadden. En hij zei toen dat hij Jelle Hackfort wél herkende, maar de andere personen niet. Ook zei hij dat hij geschrokken was van wat hij in de krant had gelezen over de smokkel. Hij wilde er gezien zijn verleden ver van blijven, maar ongeveer een half jaar na de Kooken in een fonds stopt de Z5 9.5 kwam er informatie binnen van een team Criminele Inlichtingen.

[00:19:51]

Dat is, zeg maar de geheime dienst van de politie. In die anonieme informatie werd gesteld dat Romke ten Napel financierder was van diverse drugstransporten. Op basis van die informatie is Romke ten Napel toen aangehouden. Waarom? Naast mij zit mijn collega en Joe Bakker. Vind je het goed je jij te zeggen in plaats van het als goed voor dit verhoor geldt dat je niet tot antwoorden verplicht bent? Je begrijpt wat dit inhoudt. Dat begrijp ik wel. We hebben je eerder gehoord over de foto's die we van jou hadden.

[00:20:34]

Op de parkeerplaats in Harlingen. Maar dat was als getuige. Nu ben je verdachte. Je wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie die handelt in verdovende middelen. Begrijp je wat dat inhoudt? Wil je nog iets zeggen voordat we aan het verhoor beginnen?

[00:20:54]

Toen jullie me aanhielden was ik zalm uit roken, mijn rookvrij. Ik ben de enige die dat kan en waarschijnlijk gaat deze lading verloren. 600 kilo heb ik klaar staan in de koelcel. We begrijpen dat iets heel vervelend is voor je zoon. Kan zo de vuilcontainer in als er niet gerookt wordt. Ik was van plan om tot vanavond laat te roken om het allemaal af te krijgen.

[00:21:16]

Is er niet iemand anders die het kan doen? Die ouwe meneer die in mijn zaak was toen ik de is gewoon een kennis zomer. Maar hij kan niet roken, alleen inpakken. Nu ben ik waarschijnlijk zesduizend euro aan handel kwijt. Zoals ik al zei dat is buitengewoon vervelend.

[00:21:33]

Ik denk dat mijn klanten nu geen zaken meer willen doen omdat ik opgepakt ben. Dus op zaterdag 10 juni 2017 is de Z5 9.5 onderschept met aan boord een aanzienlijke partij cocaïne. Je bent die dag door een observatieteam in combinatie met enkele verdachten uit het onderzoek gezien. Wil je als verdachte hier iets over verklaren? Ken je Jelle Hackfort? Waar van ken je Jelle Hakvoort? Jelle Hakvoort heeft verklaard dat hij enkele weken voor de cocaïne vondst benaderd is door twee personen die een driehonderdduizend euro wilden betalen om cocaïne uit te vissen.

[00:22:18]

Wat kun jij hierover verklaren? Was jij één van die mannen? ZWIJNDRECHT Aan boord van de Z 5 9 5 is op zaterdag 10 juli 2017 ruim 260 kilo cocaïne gevonden. Dat is een aanzienlijke hoeveelheid. Wat wil jij hierover verklaren? Ik beroep op een zwaargewicht. Van wie is deze cocaïne beheersbaar? Gebruik jij een PGP telefoon? We hebben een bericht van jou waarin meerdere drugstransporten worden besproken. Wat is daarop je reactie? Zwijg. Wij lezen in al die berichten dat jij vanuit een groep vissers die cocaïne konden opvissen posities en andere maritieme informatie doorgeeft.

[00:23:06]

Wat kun je daarover zeggen? Zwijgrecht? Er is een bericht dat jij gestuurd hebt op 6 februari 2015. Daarin stuur jij een locatie. Die ligt precies in een vaarroute van containerschepen. Wat was de bedoeling van dat bericht? Wordt eentonig, schrijft Jelle. Hakvoort heeft over de onderschepte partij van zaterdag 10 juni 2017 verklaard dat hij hierbij gevraagd werd om coördinaten door te geven waar de cocaïne in zee gegooid kon worden. Hij zou deze partij dan vervolgens uit zeevis.

[00:23:44]

Wij hebben het vermoeden dat er in 2015 ook al op een vergelijkbare manier werd gewerkt en dat jij in 2015 al een rol hierin hebt gehad. Wat kun je hierover verklaren? Zogenaamde zegt. Er zijn ook berichten aangetroffen die wijzen op de betrokkenheid van andere kotters. Wat kun je daarover zeggen? Op 25 maart 2015 hebben jij het in een bericht over het risico van een marinefregat in de buurt. Je schrijft letterlijk we gaan voor de veiligheid en niet voor een lange vakantie.

[00:24:27]

Wat bedoelde je daarmee dan op 4 mei 2015 nog een bericht? Daarin zeg je dat er pas over twee weken gevaren kan worden. Er kan maximaal 500 mee. Meer kan niet verstopt worden. Wat bedoel je daarmee? Zwijgrecht? Ken je iemand met de naam Radja? Waarom wil je geen openheid van zaken geven? Je beroept je op je zwijgrecht? Romke. En dat mag. Dat is je recht. Maar wij hebben een hele stevige verdenking tegen. Behoorlijk wat uitleg.

[00:25:07]

Nu is daarvoor de beste gelegenheid. En jij begrijpt dat een rechter straks ook bekijkt of jij gelijk. Tekst en uitleg hebt gegeven of dat je hebt gezwegen. Sleigh Brecht. Hoewel we dus echt wel indicaties hadden dat dit al enige tijd aan de gang was, moesten we het doen met het concrete bewijs dat we op dat moment hadden 260 kilo cocaïne aan boord van de Z 5 9.5, een bemanning die op heterdaad betrapt was. De verklaring van Jelle Hackfort en de onderschepte pgb bericht.

[00:25:47]

Op dat moment maak je een afweging van wat haalbaar is. Kun je op basis van dit bewijs ook andere vissers oppakken? Nou, nee, want er is niet genoeg. Dat betekende dus dat we zouden gaan voor deze zaak. Terwijl het Openbaar Ministerie en de politie doorgaan met hun onderzoek, is de Nederlandse pers bovenop het verhaal van de Urker Cook vissers gedoken. Vissers in Ned Cook Maffia ronk de krantenkoppen. Ook bij justitie, waar men een speerpunt heeft gemaakt van ondermijnende criminaliteit, leeft de zorg dat de onder en bovenwereld op kurk misschien wel nauwer verweven zijn dan tot dan toe werd gedacht.

[00:26:39]

Ook op Urk zelf vraagt men zich af of de cocaïne vondst aan boord van de Z5 9.5 slechts een symptoom van een veel groter probleem is op het voormalige eiland. Wie zijn er allemaal nog meer betrokken bij zaken die het daglicht niet kunnen verdragen? Dat er meer? In aflevering 3 van de podcast Kook Vissers. De podcast Kook Visschers is gemaakt door mij. Wouter Lammens Muziek en sound diezijn zijn van Daniël de Booij eindredactie is gedaan door Marien van der Kooij en de productie was in handen van Shelby Roks en Frieda Broes.

[00:27:33]

Heeft u deze podcast met plezier beluisterd? Probeer dan ook eens de podcast daders van NPO Radio 1.