Transcribe your podcast
[00:00:00]

Tot el que sentireu en aquest programa ha passat els fets i els llocs són reals. Alguns diàlegs estan dramatitzades però el seu contingut consta en documents o surt de testimonis que eren al lloc dels fets. En algunes descripcions aquest programa podria ferir sensibilitats. Relaten crims reals la realitat i la mort no entenen de sensibilitats. Madrid 30 de maig del 2013. Un jove italià de 31 anys apareix mort en un pis del barri de Les Lettres de Madrid. El seu nom és Mari hi havia un do que estava casat amb una coneguda presentadora de televisió en una sala d'estar força endreçada troben.

[00:00:50]

Viuen en pijama samarreta vermella i pantalons foscos de ratlles. El seu cos està penjat d'una prestatgeria al coll lligat amb un mocador llarg no hi ha nota de suïcidi. Jo sempre hem tingut clar que el meu fill el van matar. O la tothom. Sóc Carles Porta. Gràcies per escoltar nos. Avui us portem un cas carregat de contradiccions i llacunes. La mort d'un jove en circumstàncies estranyes sempre és difícil d'assumir. Però si la policia els informes forenses i la justícia no donen una explicació convincent la sospita està servida.

[00:01:34]

En el cas viendo tot apunta a un suïcidi però la família desconfia d'aquesta hipòtesi des del primer moment. Una actuació policial precipitada i una autòpsia poc rigorosa alimenten el dubte que hi ha al darrere de la mort. Hi pot haver alguna cosa més. Fins i tot un crim. Mentre Espanya s'arxivi el cas com un suïcidi a Itàlia es reobre sota la sospita d'assassinat més de set anys després de la mort de Mario viendo. Encara hi ha incògnites per resoldre. Intentarem posar llum a la foscor.

[00:02:08]

Comencem.

[00:02:18]

Així el principal club que organitza una mesquita i Vol. Els crims. Perquè et deixin començar amb més dient. Recordeu que hi ha electrònica. El relat dels moments foscos de la nostra societat. Crims. En Carles Porta la història que us expliquem avui comença com un conte de fades. El càmera de televisió Mario viendo i la presentadora Raquel Sánchez Silva es coneixen a les paradisíaques platges d'Hondures durant la gravació del programa Supervivientes 2011 de Telecinco para sectores.

[00:03:34]

S'enamoren a l'instant. El 2012 es casen a la ciutat siciliana de Taormina la localitat natal del Mario. Envoltats de la família i d'un nombrós grup d'amics la festa dura tres dies. Les imatges que inunden les xarxes socials mostren un matrimoni idíl·lic però la parella no arribarà a celebrar el primer aniversari de noces. Ens situem el 30 de maig del 2013 als estudis Buñuel de Televisió Espanyola als afores de Madrid. és on es grava la primera temporada del conegut concurs de cuina Masterchef.

[00:04:16]

Pel plató és un formiguer de concursants que van d'un costat a l'altre i de tècnics i membres de l'equip preparant el material des de realització es comencen a estranyar perquè un dels operadors de càmera no ha arribat és Mario Bundó no havia faltat mai a la gravació. Després de diversos intents per localitzar lo decideixen posar se en contacte amb la seua dona Raquel Sánchez Silva per si en sap res. Ella és fora de Madrid. Ha anat a Placentia la seua ciutat natal a visitar la família.

[00:04:50]

Diu que des del dia anterior a la tarda no ha vist el seu marit i que l'últim cop que hi va parlar va ser per Whatsapp la nit abans. Passen les hores i no apareix. La periodista demana la seua assistenta que passi pel pis situat al número 4 del carrer de la Magdalena en una zona transitada i envoltada de comerços. Aquella mateixa tarda quan la dona de fer feines entra al menjador veu el cos de viendo penjant d'una lleixa commocionada baixa corrents al carrer segons l'atestat policial cap a les cinc de la tarda d'aquell 30 de maig.

[00:05:28]

Una patrulla municipal de Madrid passa per allà per casualitat i es troba una dona molt nerviosa demanant ajuda. S'identifica com a Vilma Graciela l'assistenta de Mario Unión i Raquel Sánchez Silva. Vilma explica als agents que ha entrat al pis i que hi ha trobat el propietari mort a la sala d'estar els dos policies locals decideixen pujar i això és el que es troben i l'indicatiu policial accedió al domicilio de la calle Magdalena encontrarán mediante posterior identificación. Resulta ser Mario Hondo té nacionalitat italiana que se encuentra en suspensió parcial con un nu en un extremo cuello en una de les estanteries del Salón Porriño procedint a buscar signes vitals no prestant aparentemente ninguno encontrarán dolor excesivamente frío.

[00:06:24]

Aquest Duelo al qual es refereix era una mina aquesta mena de fulard i les marques que deixa el coll en Mario. Més endavant seran motiu de controvèrsia. Però d'això ja en parlarem i a un quart de set del vespre fa acte de presència el forense que s'encarregarà de l'aixecament del cadàver. és José María avanza rojo del jutjat número 21 de Madrid. Ben roja però tenim aquest nom perquè aquest expert en medicina legal i el seu informe forense obriren la caixa dels trons del cas Mari Oviedo.

[00:06:58]

D'entrada que el doctor estableix l'hora de la defunció cap a les quatre de la matinada i també apunta al suïcidi com a causa de la mort. A continuació es presenta la policia científica per examinar l'escenari i això és el que consta al seu atestat. Aquell domicilis encuentren orden no observen signes del jutge que tampoc és encuentre nota de suïcidi ni medicamentos o sustancias estupefacientes según las ventanas se encuentran cerradas i la puerta no parece estar violenta. Aquí ens hem de fixar en un element que més endavant tindrà importància la imatge d'ordre.

[00:07:34]

No hi ha res que estigui capgirat o remenat a la prestatgeria d'on penja el Mario. Tots els objectes decoratius són al seu lloc cedés llibres marcs de fotos. L'ex Mosso d'Esquadra actualment professor de Criminalística de la Universitat de Girona i conseller en Ciències Forenses de la Universitat Autònoma Lluís Duke és un dels experts que ha examinat a fons el cas per encàrrec de la família avión no només observant les fotografies del lloc dels fets. Creu que des del primer moment hi ha factors que calia haver tingut en consideració.

[00:08:09]

Hem de pensar que una mort per penjament no deixa de ser en definitiva és una mort en occità. El que sabem criminalística de medicina forense és que la segona fase de la inòpia és el període de convulsió al cos. Com evoluciona llavors la possessió que es troba de Mario que justament al seu costat de figuretes de porcellana amb marcs de fotografia. Ha està tot intacte i tot en el seu lloc no s'ha mogut absolutament res. No és habitual el que és habitual és que fins i tot el cadàver presenti lesions amb extremitats i més precisament d'aquestes convulsions de donar se cops contra objectes que tingui al seu voltant contra la paret contra el terra.

[00:08:46]

Tampoc és el cas.

[00:08:48]

I un segon detall la posició del cos i sobretot com està lligada a la pàgina amb què suposadament se asfixia.

[00:08:56]

Ell estava en suspensió estava recolzat d'una esmena i aquesta mesura tenia per sota de l'os i unides era supra laringe. Quan l'habitual és que en aquest tipus de mort sempre ha estat per sobre de la IX per sobre del cos i des de llavors. Una altra característica és que el cadàver estava molt rígid amb una rigidesa impròpia de la posició que tenia en aquell moment. Aquestes observacions no s'esmenten en l'informe de la policia científica va ser prou acurat. Aquesta pregunta la respondran alguns experts més endavant.

[00:09:37]

De moment fem córrer una mica més les agulles del rellotge. Davant l'escena que s'han trobat els agents interroga la dona de la neteja i la veïna del costat. Segons consta als documents policials a un quart de nou del vespre Raquel Sánchez Silva arriba al pis i fa les primeres declaracions davant els agents de la policia espanyola. A l'atestat s'hi pot llegir que la Raquel manifesta que el dia abans de la defunció ella i el Mario van discutir però que al voltant de la una de la matinada es van acomiadar carinyós amén per WhatsApp.

[00:10:10]

Pel que fa al motiu de la discussió la presentadora diu que girava al voltant de tenir fills i que ell tenia una malaltia que li impedia.

[00:10:19]

A més exposa que Mario havia tingut problemes amb les drogues tot i que ja els havia resolt i també que tenia tendència a estats depressius i pensaments suïcides recurrents. Quan arriba el furgó per endur se el cadàver cap a l'Institut Anatòmic Forense de Madrid les xarxes socials i els mitjans ja van plens de missatges de suport a la viuda sobretot dels programes de la cadena Telecinco on ella treballa. Aquella mateixa nit Mercedes Milá envia el seu condol a la Raquel durant una gala en directe.

[00:10:53]

Aquell solo que todos absolutament todos estamos contigo no sólo los señores que estamos en. Abans no se sàpiguen els primers resultats de l'autòpsia el cas s'ha mediatitzat fins a l'extrem que fins i tot circulen teories sobre la mort de Mario que dóna peu a les especulacions. Silvia comet una piulada a Twitter dos dies després de la mort de Mario. Raquel agraeix amb aquest tuit les mostres de suport rebudes i d'entrada descarta el suïcidi.

[00:11:30]

Mario era un hombre feliç ni estava profundament enamorades. Las investigaciones siguen su curso i requeria que no s'acabin conclusions precipitades. Mario quería vivir i no séquito la vida. Todo apunta a un desgraciat accidente o Fuego. Prudència i respeto por la memoria de mi marido y por el dolor de todos los que Magos. Això genera confusió. Comença a córrer la insinuació que l'accident mortal podria haver estat fruit d'un joc sexual que va acabar malament a diferents mitjans. Es dóna a entendre que pot haver estat víctima d'auto asfíxia eròtica.

[00:12:10]

Una manera d'obtenir satisfacció sexual a través de la disminució de la obstruir les vies respiratòries durant el coit o la masturbació. De fet l'auto és ficció eròtica havia costat la vida a l'actor David Carradine. Aquesta hipòtesi ha circulat durant anys pels mitjans de comunicació i les xarxes. Mentrestant els pares del Mario Pipo Hondo i sentint d'Alessandro i els seus dos germans Andrea i Manuela s'han desplaçat fins a Madrid. Segons Sánchez Silva el seu marit volia ser incinerat però la família molt religiosa prefereix que el cadàver patri el cos del Mario serà embalsamat i enterrat.

[00:12:49]

Una setmana després a Taormina la ciutat on ell va néixer i on es van casar fins al dia del funeral Raquel i la família avión són una pinya. Però quan se saben els resultats de l'autòpsia la seva relació agafa un altre rumb. Tot canvia quan es confirma que es tracta d'un suïcidi. El forense José María avanza Rojo ho argumenta d'aquesta manera a l'informe que entregui al Jutjat d'Instrucció número 21 de Madrid. Se trata del cadàver d'un Varón de treinta años que habito Atlético con una talla aproximada d'1 70 metres que té el cuello una paleta de dibujos rojos i amarillas que la existencia de un suculent Cuello ancho a pergamí nada obliqua frente a fiel Corso característicos de Lorca dura vital el típica simètrica o dura ha producido una situación de asfíxia mecànica.

[00:13:43]

La muerte la ausencia de otras huellas de violencia diferente dura así como los datos obtenidos en el levantamiento del cadàver como la suspensión incompleta és a dir una instantània s'orienten a fer una etiologia Médico Legal. Presumiblement sol·licitaran l'autòpsia situa l'hora de la mort entre les quatre i les sis de la matinada. No preveu la participació d'altres persones i tampoc diu res del suposat joc sexual segons l'examen de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses espanyol. La presència de metabòlits de cocaïna en el cos del Mario estableix el consum d'aquesta substància al voltant d'una hora i mitja abans de la defunció.

[00:14:24]

L'informe també diu que havia pres alcohol amb aquests elements es dictamina suïcidi. La investigació judicial per la mort de viendo es tanca oficialment a Espanya el 17 de juliol del 2013 dos mesos després de la mort tot i que no es comunica oficialment a les parts fins al setembre. A la interlocutòria emesa pel jutjat s'hi pot llegir que el fet no revista Caràcters d'infracció criminal. D'aquesta manera es podia haver posat punt final al cas però això no va ser així ni de bon tros.

[00:15:04]

Quins. En Carles Porta. Us hem dit que després del funeral del Mario la viuda i la família es distancien. Aturem nos aquí un moment perquè el pols entre la família i Raquel i sobretot la pressió mediàtica dels avions no contribuiran a impulsar la investigació que passa després del funeral del Mario perquè es creï aquesta confrontació.

[00:15:34]

Tres setmanes després de la mort la periodista es refugia a Formentera la destinació que tots dos havien triat per viatjar junts i celebrar el seu aniversari de casament. I ha anat acompanyada de la seva mare. I allà rep la visita dels seus amics més íntims que li donen suport. La viuda comparteix aquells moments amb piulades com aquestes ironies rient com si no s'arriba a fer una expressió en castellà. Els tuits van acompanyats de fotografies de Raquel passejant per la platja fent submarinisme o compartint taula amb amics els familiars del Mario se senten molestos amb aquest viatge.

[00:16:15]

No viuen el dol de la mateixa manera i no dubten a fer ho saber a través de les xarxes com demostra el bosc que penja Manuela la germana del Mario. Al seu compte de Facebook el 22 de junio ni siquiera una bandada de base a dos compromisos sol Ma amigos raíces su dolor es falso i mejor de aquí la bretxa ja s'ha convertit en un abisme. El periodista Andrés Guerra que ha seguit el cas des del diari La Vanguardia té clars els motius que provoquen l'enfrontament.

[00:16:46]

La decepción que la família pronto poco después del Entierro Miramar del hijo en una entrevista que jamás vio llorar realmente era verdad. Això és una opinió de la madre que hay que respetar però viene cómo afecta la muerte de Mario u otros Raquel conformar se con la explicación de casi dos subsidio si yo creo el forense sacramental Calavera si lo que la policía les investigacions si lo que la jueza que mira el archivo de rechaza les que nunca se habría ningún caso. La familia dicen que Mari no tenía un motiu per a suïcidar se.

[00:17:22]

Creien en la mort accidental. La família com aquelles explicacions sobre investigar els pares i els germans del Mario estan segurs que no tenia motius per suïcidar se i comencen un pelegrinatge per mitjans italians i espanyols descriuen el Mario com una persona alegre i amb ganes de viure. Expliquen que la mateixa nit de la mort havia intercanviat missatges via Facebook amb els seus germans i que els havia parlat de nous projectes professionals com ara un nou programa de viatges per a la televisió. Per ells el cas a Espanya s'ha tancat massa ràpid i gairebé no s'han recollit proves.

[00:17:58]

A poc a poc la sentia i el Pipo augmenten el to de l'ofensiva mediàtica que van començar després del funeral del seu fill. Els dos estan convençuts que el Mario el van assassinar i que l'escenari es va manipular perquè semblés un suïcidi que s'està ocultant la veritat. La tesi de l'assassinat hi afegeixen un possible mòbil del crim sentia la mare no es cansa de repetir la seva teoria amb les seves aparicions als mitjans. També llança la tesi en converses amb persones a qui la família considera possiblement implicades per obtenir respostes.

[00:18:33]

Aquest n'és un exemple gravat amb càmera oculta.

[00:18:40]

Mario aquella nit va descobrir una cosa molt greu i per això el van matar. Per si no n'hi hagués prou el degoteig de filtracions sembla no tenir aturador. A l'octubre el diari El Mundo i La Revista Tapis publiquen una cronologia de les últimes hores del matí en vida. El mitjà explica que ha tingut accés a documentació oficial que inclou l'historial d'ordinador de la víctima de tot plegat es desprèn que després de parlar amb la seva dona a través de WhatsApp cap a la una de la matinada Maria fa diverses recerques a pàgines web.

[00:19:16]

Entre altres coses busca com pot afectar la cocaïna a la infertilitat masculina i consumeix pornografia. També entra a Google Maps per localitzar la ubicació d'un prostíbul del centre de la ciutat i visita el local on pren tres copes. Segons aquests mitjans això ho acredita un extracte bancari de tornada a casa. Torna a fer servir l'ordinador per veure porno i per escriure un document el pressupost detallat del que havia de ser un nou programa de televisió pels viendo qualsevol detall pot servir per estirar el fil en el seu recorregut pels mitjans.

[00:19:51]

Expliquen que coneixent el Mario pel fet que fos estèril no ens sembla un argument prou sòlid per al suïcidi. Això d'una banda de l'altra creuen que la viuda amaga alguna cosa que sap més fer el que diu. Per tot plegat la família decideix portar el cas davant la justícia italiana. Cinc mesos després que Espanya es tanqués com a suïcidi el desembre del 2013 el cap de la Fiscalia de Palerm no veu clar que el càmera de Telecinco s'hagi tret la vida i posa el cas en mans dels fiscals Carlos Gero Ferrara i Claudio Camilleri.

[00:20:28]

La mort de Mario jondo agafa un altre caire s'engega una investigació per homicidi i s'ordena l'exhumació del cadàver per sotmetre a una segona autòpsia. Pels volts de Nadal es desenterrar el cos al cementiri de Santa úrsula de Taormina en presència de la família de l'examen de les restes mortals de Mario són ocupa el doctor Paolo però cap científic forense del Clínic de Palerm i d'aquesta segona autòpsia s'obtenen resultats inesperats revelen algunes inconsistències respecte de l'examen del cos que es va fer a Espanya però que es descobreix a la segona autòpsia que no s'ha detectat a la primera criminalística Lluis Duque.

[00:21:11]

Hi ha diferents punts remarcables.

[00:21:14]

La part posterior del coll hi amb un solc molt profund que es pot veure a l'autòpsia. Una autòpsia italiana que aquí a Espanya havia passat desapercebut. La posició del nus i la posició del cos i després una sèrie de pràctiques mèdiques legals que en l'informe hi són però que després de la pràctica es demostra que no ha sigut així quan fa referència al metge forense. El crani de Maria diu que no té interès mèdic il·legal. L'home si es fa referència a que el crani no té interès mèdic col·legial vol dir que el trenet s'ha examinat.

[00:21:45]

No va ser així. El contingut de l'estómac tampoc no sobre l'estómac s'obre també a Itàlia i es troben de fet trossos de carn que no s'havien digerit. Totes aquestes pràctiques al funeral es farà una mort violenta. Es considera tota aquella que sigui accidental homicida o suïcida i moltes vegades la diferència entre un accident i un homicidi o un homicidi i un suïcidi són detalls que hem de tenir en consideració. I en aquest cas no es va fer tot el que es podia haver fet.

[00:22:14]

I un dels elements que el forense avanza Rojo va obviar que Lluís Duch el consideri particularment interessant. Fa referència al crani quan sobre el crani el que es veu és una extensió l'extensió en el cervell que és compatible amb una acumulació de sang amb un hematoma hematoma al sud durant aquest tipus de. Perquè es formi la persona d'estar viva si és un cadàver no li sortirà hematoma. En aquest cas Mario Bundó en té el que sembla un hematoma no són les úniques diferències que es troben durant la investigació italiana.

[00:22:49]

També es fa una segona prova sobre el consum de drogues i aquesta dóna negatiu. La família encarrega uns anàlisi de cabell de Mario diuen a Itàlia i aquests anàlisis donen negatiu. Què vol dir això vol dir que el cabell a més de donar un positiu a drogues ens donaria una cronologia d'aquest consum. I no és el cas. Per tant els valors que dóna a la mostra d'orina pot ser un consum accidental i que pot ser accidental està en una atmosfera on s'ha consumit cocaïna tocar algun objecte o la vida dipositada sobre cocaïna.

[00:23:22]

Aquest consum accidental tenia metabòlits de cocaïna marihuana o sí però amb una quantitat molt petita. El dictamen de cabell a Itàlia ha resultat negatiu. Per tant no podem dir no podem assegurar que fos una persona consumidora de cocaïna. Aquests nous detalls que havien passat per a l'España fan que el forense però antic consideri que la primera autòpsia va ser un nyap. El seu informe final triga a veure la llum però al cap i a la fi la seva conclusió no és diferent de la de Avanza Rojo.

[00:23:51]

El forense italià també diu que la mort del càmera va ser un suïcidi segons però que aixanti no hi ha senyals de violència al cos del mar i tampoc té en consideració el solc al clatell. Diu que és compatible amb el dictamen forense espanyol tot i que avanza Rojo no l'havia detectat i pel que fa a aquell hematoma subnormal a la templa del qual hem parlat l'atribueix a una colònia de fongs causats per la putrefacció. Us hem dit fa una estona que no oblideu el nom de Jose María avanza Rojo.

[00:24:26]

Doncs també convé retenir el de Paulo però que Chianti perquè tots dos forenses en el futur acabaran als tribunals. Comptat i debatut tenim un doble dictamen de suïcidi però no us penseu que això s'acabi aquí al país de la bota. El cas continua ben viu sobretot a través dels mitjans. Tornem a insistir en el paper de la pressió mediàtica perquè la causa de la tina d'Alessandro i el Pipo jondo se segueix intensament sobretot a Itàlia. Tant és així que les seues investigacions particulars els porten fins a Madrid acompanyats d'un equip de la RAI la ràdio i televisió italià.

[00:25:06]

L'objectiu és dibuixar una línia temporal de l'últim dia de vida de Mario i sobretot reconstruir les seves últimes hores per aconseguir ho visiten llocs clau que consideren que no han estat prou investigats per exemple intenten accedir al pis on el jove va morir amb la intenció d'examinar la lleixa metàl·lica d'on suposadament Maria es va penjar. L'actual llogater del pis però no els deixa entrar. Fan un recorregut porta a porta pels comerços de la zona i fins i tot es presenten al domicili de l'antiga assistenta de la parella Vilma Graciela.

[00:25:39]

La dona que va trobar el cadàver el programa de la RAI la en directe mostra moments com la mare del Mario.

[00:25:46]

Vull parlar un minut amb la Graciela. Ell ja va veure el Mario per última vegada.

[00:25:52]

Són escenes una mica morbós però d'aquest tipus de reportatges d'investigació van sorgint noves preguntes i fins i tot algunes contradiccions. Ho comprovarem de seguida el 2014 quan la justícia italiana engega la investigació. Un equip de fiscals de Palerm es traslladen a Madrid per prendre declaració a diversos testimonis entre ells Raquel Sánchez Silva d'aquest interrogatori on extreuen gran cosa i el 2016 la justícia espanyola excepte una segona petició provinent de la procura de Palerm és a dir de la Fiscalia per fer nous interrogatoris als jutjats de la plaça de Castella.

[00:26:29]

Les declaracions davant dels delegats judicials italians que ara sentireu no veuen la llum fins al 2019. Les filtra el Programa d'Investigació italià l'eina higiene i les hienes. Quin dona. Nosaltres les hem volgut situar al seu lloc cronològicament. és a dir quan la justícia italiana agafa les regnes del cas. Cal tenir en compte que a Itàlia el que s'investiga és un possible homicidi i aquestes declaracions vistes amb perspectiva ens donen una idea força aproximada dels dubtes que vol aclarir la procura de Palerm.

[00:27:04]

Quines pistes segueixen els fiscals italians i quins caps volen lligar.

[00:27:08]

Silvia tu. Dies després de la mort. Declarar davant la policia que el seu marit era consumidor habitual de cocaïna als jutjats de la plaça de Castella. En canvi la presentadora declara que mai el va veure prendre drogues durant la seva convivència. A més ella mateixa introdueix una novetat a la narració que el Mario havia fet diverses trucades a un número de telèfon i que algú sense precisar a qui li va dir posteriorment que aquest número corresponia al d'un traficant de drogues el que la Raquel no sap en aquell moment és que els fiscals italians també tenen informació sobre el seu propi telèfon el de la Raquel.

[00:27:47]

Els fiscals apunten directament a la relació entre la presentadora i el presumpte camell que aquest li hauria venut la droga.

[00:27:54]

Mario sabia com es deia llamada Gracia hora perquè la senyora no sap que ell havia fet la còpia del seu telèfon l'ordinador i nosaltres hi hem trobat tot el directori de telèfon de la senyora té el número d'aquest suposat traficant de droga des del 2008 i ha contactat nombroses vegades. Com pot dir que no el coneixia ni el número memoritzat el seu telèfon directe i el número memoritzat en el seu telèfon.

[00:28:18]

Estem escoltant àudios reals de l'interrogatori. Pradell que jo necessito que taxi porque estamos hablando de mi hijo de l'elefant que no és mentida intimidar recorda.

[00:28:40]

L'atenció es pot tallar amb un ganivet. Insistim que a Itàlia el que s'investiga és un cas d'homicidi el rigor.

[00:28:47]

Per tant no recorda que coneixia des del 2008. A nosaltres ens serveix per saber si la senyora és de confiança el senyor jutge i possiblement també per incriminar la a Itàlia. Potser no ho ha entès. Ha acabat l'interrogatori i si ella continua amb aquestes contradiccions podria ser investigada per l'homicidi a Itàlia. No ho ha entès evidentment la capilla evidentemente vostè tiene que permitir que ellos falla aquí. No quiero pensar sobre la victòria de les esquerres. Història pregunta SMS que resulta un poco comprensible que no recuerdo diciendo que no me acuerdo.

[00:29:24]

Havien passat tres anys des dels fets l'interrogatori i la presentadora s'allarguen més de dues hores. La suposada addicció del Mario a les drogues i la possible connexió de la viuda amb un suposat camell posa en Raquel Sánchez Silva molt neguitós. Però no és l'únic punt de la seva declaració anterior en el qual es fixen tota aquesta informació que els fiscals italians tenen a les mans li extreuen de l'ordinador de Mario un MacBook que en el seu moment ja havia causat una gran discussió entre ells via Hondo i Sánchez Silva.

[00:29:56]

En el seu afany per girar full la presentadora volia vendre els objectes personals del seu marit però els pares els van reclamar. Finalment la presentadora hi va renunciar i dos mesos després de la mort va enviar a Sicília un seguit de pertinences del Mario una moto material fotogràfic un ordinador de taula. I aquest portàtil. Penseu que en aquell moment els avions del suïcidi ja no en volen ni sentir parlar i estan disposats a seguir totes les pistes possibles. Per això també encarreguen un examen de l'ordinador i el que es detecta és que no estava intacte.

[00:30:31]

Part de la informació havia estat esborrada el contingut del buc o més aviat el que no hi apareix marca un altre punt d'inflexió en el cas perquè llança tot un seguit de dubtes. El primer com i perquè han desaparegut dades qui les ha esborrades en la seva declaració davant els fiscals italians el 2014. La Raquel havia admès que havia eliminat les seues fotografies personals va dir que ho havia fet ella mateixa sense la participació de ningú més. El 2016 els fiscals li tornen a preguntar per aquestes dades perdudes i és aleshores quan entra en escena un cosí seu de nom Enrique tècnic informàtic de professió.

[00:31:14]

Els fiscals insisteixen si algú més havia tingut accés a l'ordinador i ara reconeix que sí que hauria de fer era que no había salido de mi entorn a Mimi.

[00:31:23]

Primero es mi familia como si fuera jo.

[00:31:27]

Aquesta segona declaració que surt a la superfície a través del programa la higiene es podria considerar una clarificació però els pèrits informàtics de la procura de Palerm havien detectat alguna cosa més. Dos accessos per via remota que es van fer després de la mort del Mario mentre la Raquel era a Formentera. Un d'ells des d'una empresa on treballava el Enrique i l'altre des d'una xarxa wifi anomenada Salvador que correspon al domicili particular del cosí de la Raquel Plasencia.

[00:32:00]

El cosí també és citat a declarar com diu també l'ordinador del Mario del mort es connecta a aquesta xarxa amb Salvador Salvador. Recordem que els objectes personals del Mario entre ells. Til van ser lliurats a la família el 25 de juliol del 2013 dos mesos després de la mort i els dos contactes per via remota es van activar durant aquest període. Amb quina finalitat. El periodista Andrés Guerra apunta diferents possibilitats és un programa espia efectiva de los jueces. Totes les proves són les que farà ella diu que ho farà.

[00:32:36]

Parece que ja tenia interès a saber si quedava algo por borrar de su ordenador si alguien lo utilizaba para hacer una bustiada a Internet o bien quería saber si la muerte de maría había el d'obtenir otra explicación que no fuese la que la policía española buena que fue ofrecido. Imaginem nos que alguien estarà un programa por ser un culpable possible. Foto B. Atura el ordenador para investigar algo. Una trampa parada si vam descobrir que una explicació del que era del suïcidi.

[00:33:06]

és un misteri. I electrònica. Quins. El relat dels moments foscos de la nostra societat. El col·legi. En termes porta. L'interrogatori dels fiscals italians el 2016 és meticulós incorpora per exemple testimonis de comerciants del carrer de la Magdalena on està situat el pis de la Raquel i el Mario a qui en cap moment va prendre declaració a la policia espanyola. A partir de les seves respostes comencen a aparèixer imprecisions horàries. Una d'elles és la de l'assistenta de la parella la Vilma Graciela que havia trobat el cos del càmera.

[00:33:58]

L'atestat policial del 2013 recull que la Raquel li va trucar cap a les quatre de la tarda i li va demanar que passés pel pis perquè el marit no contestava al telèfon i que passades les cinc baixava al carrer i alertava una patrulla de la policia municipal demanant ajuda. El 2016 els fiscals italians aprofundeixen en la cronologia i troben notes discordants a una de discrepància horària si la persona que atiende al barri de jutgesses Mario i Raquel i María Calle el café con leche no dice que a mediodía ja deia jaleo L'ambulància sí cotxes se la farà la persona que té a la tintoreria que hi ha quasi al lado de la puerta de Mario.

[00:34:39]

I Raquel dice que quan ella va parir la tonteria a les quatre de la tarda ja s'enquadren en el portal de María Raquel una persona que té por sudamericana generando l'escopeta i la porta a jugar. 4 Cuerpo de Mario dice que a las cinco de la tarde aquí empezamos s'ha notat una diferència horària. Si Vilma Graciela té en compte el cuerpo a las cinco de la tarde hasta las cinco i pico no té tant a llegar dispositivos policiales no se entiende. Quan parla la veïna de replà de la parella els horaris tampoc concorden.

[00:35:11]

Assegura que aquella tarda cap a les cinc es va trobar amb la Raquel i dit que és hacia las cinco de la tarde media cuando Raquel llega de Plasencia y recibe de passarel·la a la qual escuela si bien ella ha estado policial a las cinco i Diez és quan Escuela Municipal i a les quan deia que se sentia bé sàtira d'Alessandro la madre de Mario. Me dijo al principi Hable con ella que les fotos que ja examinades agencias era mucho más pronto de las ocho de la tarde Raquel llegar al piso lejos eres del sol els cotxes de los comercios asegura que era mucho más pronto la tarde a las ocho de la noche Pico ficha de media como muy tarde se avecina diferències notables.

[00:35:50]

Però la destinada a ser testimoni que no haguessin absoluto con lo que se investiga en Espanyes aciculars quasi anul·lat investigación són precisament tots aquests detalls als quals els dos s'aferren per aconseguir que el cas no es descuida. Però tot i les noves revelacions que sorgeixen d'aquests interrogatoris el cas a Itàlia no avança. La desesperació de la família arriba a tal extrem que en un nou intent per remoure el procés la mare publica a Twitter una foto del seu fill penjat al costat d'aquesta imatge.

[00:36:21]

També publica una altra foto amb un fragment de l'informe fet pel forense José María havent ferrosos l'informe deia això Maria Villa on se encontraba en la cel·la de Dexter a Horcajo des de la instantània de la Librería con los pies en el suelo i las piernas se mi flexionar. El tuit a sobre de les imatges les sentia i escriu que el forense menteix i que la mare vol demostrar és que el que descriu havent Rojo al seu informe i el que es veu a la foto no és el mateix.

[00:36:52]

Es tracta d'una de les fotografies que la policia va fer la nit de la mort del Mari. Cal dir que part del material fotogràfic recollit quan es va trobar el cadàver i també de la primera autòpsia feta per Avanza Rojo havien estat reclamats insistentment per la justícia italiana sense resultats. Ni tan sols el forense italià Paolo Chianti havia pogut veure les fotografies i per tant no les va poder tenir en compte a l'hora d'elaborar el seu informe. Per què aquestes imatges no es fan arribar a Itàlia fins al 2016.

[00:37:25]

Dos anys i mig després aquesta falta de transparència sumada a les possibles errades forenses no ajuda a mitigar les sospites de la família. Tot el contrari. Segons el criminòleg Luis Duque aquestes fotos posen en dubte la descripció del forense espanyol no té les cames seleccionades i des de la terminologia mèdica podem pensar que aquesta flexió a l'alçada del maluc és una reflexió però la gent quan parla i diu que Mas seleccionades home la flexió és a nivell del genoll no és a nivell del maluc.

[00:37:59]

I a les fotografies es pot observar que les cames les té completament rígides reptes sense flexionar.

[00:38:06]

Aquesta foto del Mario penjat tal com la policia el troba el dia de la mort té un gran impacte als mitjans però la investigació continua aturada el 2016. El cas sembla que ha arribat a un punt mort almenys de forma oficial. En aquest punt del programa ja us deveu haver adonat. Com Seriosament esperen en els avions la seva lluita però també com tota aquesta lluita es troba en un frontó amb les investigacions oficials que no avancen des de la mort del Mario. La família en cap moment es rendeix i no només fent servir la seua veu pels platós televisius ja no s'havien cregut l'autòpsia espanyola i havien portat a terme les seues pròpies indagacions en paral·lel contractant els serveis de diferents experts.

[00:38:54]

Els avions no inverteixen tots els seus estalvis i fins i tot obren peticions de finançament a plataformes com bona causa mort per poder sufragar el cost de contractar nous experts que desmenteixen la teoria del suïcidi encarreguem a quatre pèrits de diferents especialitats que facin una radiografia de tota la investigació que posin la lupa en qualsevol errada qualsevol omissió. Qualsevol detall per petit que sigui aquesta anàlisi minuciosa de totes les dades des de l'atestat policial fins a l'última autòpsia permet elaborar un dossier que tornarà a donar impuls al cas.

[00:39:34]

Ja en parlarem ara recapitulació. I repassem els principals elements i alguns caps que queden sense lligar fins al moment. Els fiscals italians afirmen que la primera autòpsia feta a Espanya a càrrec de José María Aznar Rajoy va dictaminar suïcidi és incompleta. Diuen que no s'examinen ni el crani ni l'estómac del difunt tot i que l'informe final diu que sí que s'ha fet. Pel que fa a l'examen psicològic conclou que el Mario havia consumit cocaïna i al qual la segona autòpsia que assumeix el doctor Paulo Chianti també conclou que el Mario es va treure la vida.

[00:40:09]

Però desvela nous detalls com ara un solc profund a la part posterior del crani i una taca de sang compatible amb un hematoma a la templa. Tot i això ho atribueix a la putrefacció de les mostres extretes dels cabells. Es descarta que el Mario hagués pres estupefaents la nit de la seva mort. La Fiscalia de Palerm descobreix que algú va esborrar gairebé 1.000 gigues d'informació de l'ordinador personal del María la viuda Raquel Sánchez Silva totalment distanciada de la família del Mario. S'esforça per refer la seva vida però ha de declarar dues vegades davant els fiscals italians que creuen que incórrer en algunes contradiccions tant pel que fa al consum de drogues del seu marit com a una possible manipulació del mag Mario.

[00:40:54]

La justícia espanyola triga dos anys i mitja a fer arribar tot el material fotogràfic als seus homòlegs italians. Igual que amb les dues autòpsies també hi ha discrepàncies entre el que s'escriu els informes i el que es veu a les imatges. Mentre tot això passa el cas via on se segueix amb gran atenció a Itàlia els pares del difunt transiten pels platós de televisió i recorren els passadissos dels tribunals amb les seves pròpies investigacions a la mà per fer sentir la seva teoria.

[00:41:23]

El Mario ha estat assassinat. Som al 2016. Han passat tres anys des de la mort de Mario viendo el moment el cas acumula una autòpsia una exhumació una altra autòpsia i centenars d'hores a les televisions sobretot italianes. La investigació es manté viva encara que paralitzada però els avions diuen que tenen una carta a la màniga un dossier que inclou material firmat per diversos pèrits de diferents especialitats que pot fer capgirar la història. Tot el que hi ha dins d'aquesta carpeta és revisat i complementat per dos experts en criminologia informàtica i Ràdio diagnòstic Maurizio Fukushima i Corrado Culla.

[00:42:06]

Arriben a la conclusió que només hi ha una explicació possible per a la mort de Mario viendo l'assassinat i en què es basen Cosimo no fa una reconstrucció informàtica. D'entrada demana al fabricant les característiques tècniques de la prestatgeria on troba en Mario penjat. Es tracta d'una estructura metàl·lica que aguanta diferents lleixes Mario vi on pesa uns vuitanta quilos i fa al voltant d'un metre vuitanta segons Cosimo. L'anàlisi del moviment gravitacional assajat al Laboratori de Ciències Forenses indica que si Mario hagués mort penjat les forces físiques haurien provocat que la prestatgeria es desplacés.

[00:42:45]

Però això no va passar ni tan sols van caure les figuretes de porcellana de la prestatgeria més coses. Recordin aquell sòl profund que no es va detectar. L'autòpsia feta a Espanya i que surt a la llum a l'examen forense italià que aquests experts s'hi fixen especialment Cosimo no considera que no concorda amb la marca que deixaria una mina i afegeix que aquest plec és compatible amb un cable elèctric. També posa el focus en aquell hematoma en una templa que el forense italià va detectar però que va atribuir a la putrefacció.

[00:43:18]

Manu afirma que el cop que va rebre és compatible amb un objecte trobat al menjador on va morir Maria. Un cendrer l'altre especialista Corrado coño afegeix que a la part del coll on es recolza el fulard no s'aprecia cap hemorràgia ni lesions els cartílags valors i olles situat a la part anterior del coll. Pel que fa a la posició del mocador i el nus considera que no eren prou precisos per penjar se. Per tot plegat coño conclou que el suïcidi és inversemblant.

[00:43:50]

El juny del 2016 els avions lliuren el dossier amb aquestes revelacions a la Fiscalia de Palerm. Mesos després són analitzades pel professor de Criminalística Lluis Duque que considera que fins a aquest moment la investigació no ha estat prou curosa i de forma desinteressada. és a dir sense cobrar es posa a disposició de la família habiendo Duque comparteix les hipòtesis dels experts italians al cent per cent i fa el seu propi dictamen en què parla d'escenes simulada del primer li va donar un cop el van estabornit el van estrangular i van simular un escenari penjant lo d'un prestatge.

[00:44:29]

La mina no comprimida en la totalitat del coll només estava recolzat a sobre d'ella també les grandeses fixades a la part dorsal que implica les divises fixades en les zones de pressió a la part posterior. I és que aquell home després de mort va estar en una posició horitzontal si ell hagués mort en aquella posició penjat. Les libaneses l'acumulació de la sang la tindria a la part inferior de les cames no els glutis a l'espatlla. Totes les dades objectives ens indiquen que Mario Hondo després de donar li el cop el van estrangular.

[00:45:04]

Això ho acredita el sòl continu que té la part posterior del coll.

[00:45:08]

Aquests informes fan que el cas torni a revifar i que la procura de Palerm citi els experts que els han redactat. També aparta per inacció els fiscals italians que fins a aquell moment s'havien fet càrrec del cas. D'aquesta manera la Ferdinando es torna a posar seriós. A l'altre costat del Mediterrani fins a l'extrem que la justícia italiana ordena que el cos de Mario es torni a exhumar el novembre del 2018 gairebé cinc anys després de la primera exhumació. Els avions tornen al cementiri de Taormina per presenciar per segona vegada com desenterrar el cadàver.

[00:45:44]

De l'anàlisi de les seues restes mortals se'n fan càrrec quatre forenses de la fiscalia i tres més que aporta a la família la tercera autòpsia incorporen noves anàlisi que el 2013 no existien i que ara es consideren clau. La família es mostra optimista. Veig el que encara crec que encara no hem arribat al centre del cas. El gerent en molt bon camí.

[00:46:08]

Tan bon punt tot van pel bon camí que vol la família només ho sembla perquè la tercera autòpsia que es fa pública el 2019 gairebé 11 mesos després d'haver exhumat el cadàver torna a determinar que la causa de la mort és el suïcidi. Aquesta estocada posa fi al cas viendo no pas hi ha nous camins que permeten mantenir el que es viu que córrer l'autòpsia que todos los que a casa esperamos com guardem allò arrufar el de sota el mecenatge i es lamenta no hay motivos para que que faça senador per tapar la seva descomunal però sostenen que és que el material que es va utilitzar per a ell s'ha aprovat clarament en les dates de la primera autòpsia realitzada a Espanya.

[00:46:50]

El següent forense italià no sé també sóc les proves que aporta el forense Italiano per fer l'autòpsia i frase italiana però chaqueta siempre según la familia también hay que destacar que una pieza separada e investigación acerca de ello son pruebas manipulades i restes biològiques que no a variaria ja us havíem avançat que els forenses espanyol i italià acabarien denunciats als tribunals. Arribats a aquest punt els avions no denuncien però Chianti acusant lo d'haver manipulat proves biològiques en la primera exhumació del cos de Mario i a més reclamen que la tercera autòpsia sigui invalidada prèviament.

[00:47:26]

La família també havia presentat una querella contra el metge forense espanyol avanza Rojo. Lluís Tucker explica en què es fonamenta la doble vessant de falsificació de documents. En primer lloc per totes aquelles pràctiques mèdiques legals que teòricament ell havia fet sobre el paper que després a la pràctica no van ser així. I la segona vessant és per falsificar la seva signatura. Això ho acredita un expert en perícia cal·ligràfica. Per tant això s'ha d'explicar. Al marge d'això en quin punt es troba el cas.

[00:47:56]

El 2 d'octubre d'aquest mateix any el criminòleg català óscar Tarruella que també s'uneix a la investigació i un equip pericial encapçalat per un ex general dels Carabinieri porten al Tribunal Superior de Palerm un nou informe. és un recull dels més de set anys d'investigacions i incorporen nous elements com ara una reconstrucció en 3D del que podria haver passat aquella nit del 30 de maig del 2013. També inclou un examen detallat de l'activitat. Dos ordinadors del difunt Tarruella ha publicat a YouTube una sèrie titulada muerto de Mario Bruno sobre la investigació del cas afirmen això a l'últim capítol.

[00:48:36]

Este caso claramente apuntar a favor o asesinato sin autores. Está claro que hay múltiples contradicciones suficientes si no para inculpar imputar algunas de estas personas que se contra ells. En las declaraciones si al menos para practicar una prueba fundamentales como podría haber sido la localización mòbils de cada una de esas personas declaran que se contra Adif estamos hablando una muerte judicial mal investigada però sí que ho el fet contra Adif. En el caso de la muerte judicial lógicamente tienes que seria investigado no digo inculpar investigar.

[00:49:22]

El 21 de novembre passat Tarruella subratllava a través del seu compte de Twitter que la fiscalia italiana continua amb les diligències per un delicte d'homicidi amb premeditació el qual a Espanya es considera un delicte d'assassinat. El cas queda ara en mans del jutge italià que de moment no el dóna per liquidat i obre una finestra temporal per estudiar els nous indicis. A més segons els investigadors del cas per encàrrec de la família fins i tot obre la porta a invalidar la tercera autòpsia.

[00:49:53]

En aquest punt aquests podrien ser els últims cartutxos dels avions. En la seua lluita per demostrar que el seu fill el van assassinar. El cas viendo dues exhumacions tres autòpsies i una quantitat ingent d'informes pericials per intentar demostrar que Maria hi un dona es va suïcidar. Aquesta és la lluita de la família convençuda de l'assassinat i del fet que la viuda sap més del que explica i tot això que em diu Raquel Sánchez Silva. Durant tots aquests anys la presentadora s'ha volgut mantenir al marge del cas tot i la constant pressió dels viendo que mai han acceptat els tres dictàmens oficials de suïcidi el 2016.

[00:50:38]

Sánchez Silva va guanyar una demanda per difamació contra els familiars. Quatre anys més tard es continua sentint perseguida i ha presentat una denúncia a la policia contra els viendo pel que considera una campanya d'assetjament a través dels mitjans i les xarxes socials.

[00:50:54]

La denúncia inclou els delictes d'injúries amenaces i odi. Si les coses s'haguessin fet bé des del primer moment em sembla que aquest cas hauria sigut molt diferent. Gràcies per escoltar nos. Tornem tan aviat com puguem.

[00:51:27]

I Jordi Mir i. Tornem 1 crims guionistes Lydia Orriols Albert Mercadé i Silvia comet cas d'avui Sílvia Comet. Producció Núria Ventura muntador musical Sergi Cutillas direcció artística Dolors Martínez. Direcció Guió i presentació. Carles Porta amb les veus de Catalunya. Poblats Interviú i. Centre espiritual. No són banderes. Aunque de momento no hi ha d'haver col·legues. Em desperto en el tuyo.