Transcribe your podcast
[00:00:00]

Tot el que sentireu en aquest programa ha passat els fets i els llocs són reals. Alguns diàlegs estan dramatitzades però el seu contingut consta en documents o surt de testimonis que eren al lloc dels fets. En algunes descripcions aquest programa podria ferir sensibilitats. Relaten crims reals la realitat i la mort no entenen de sensibilitats. En el capítol anterior. El carregador que lleva una alarma i qui veu com una bala menys hi és la bala de meros La Tengo en casa en espacios y el resto hace no paga para la SEAT a la qual ara es paga per gastar se una rosa.

[00:00:51]

S'ha percebut alguna lesió de la pell per al coll. Sí comenta inicialmente que bé comú no és que algú superficial però se l'ha vist molt probablement creu que estima una persona i una persona que es diu perquè és. Probablemente estaba refiriéndose a nosotros es que lo digo yo difosos a nuestro entender la llamada Albert se desencadena una serie de hechos. Nuestra opinión és que en ese momento se inició algo que ja tendría un planificava ja sabent que la pistola de la Rosa li falta una bala.

[00:01:29]

Però no s'ha pogut demostrar que el Pedro morís d'un tret. Tampoc s'ha pogut provar que la Rosa el marqués per deixar lo endormiscat i matar lo amb més facilitat. La jutgessa creu que va ser un assassinat a quatre mans entre la Rosa i el verd veu clar que si la Rosa hagués comès el crim sola com diu l'Albert hauria hagut d'arrossegar el cos per terra per posar lo al maleter del cotxe i no hi havia cap rastre de sang. Qui la va ajudar a carregar el cos.

[00:01:56]

El Pedro pesava més de 90 quilos i ella 60. El judici queda fixat pel 3 de febrer del 2020. Sis dies abans apareix una nova prova un telèfon de prepagament de mòbil que l'Albert havia comprat deu dies abans del crim. L'Albert truca a la rosa amb aquest mòbil només una vegada el dia de l'assassinat. La policia creu que és un senyal entre tots dos per posar en marxa el pla per matar pedra. Hola tothom sóc Carles Porta. Gràcies per escoltar nos.

[00:02:36]

El cas de la Guàrdia Urbana arriba a judici amb dubtes o versions contradictòries sobre quatre aspectes clau l'hora del crim com van matar la víctima. El qui en va ser l'autor i el motiu no és poca cosa i el tribunal popular serà qui haurà de determinar. Els dos acusats l'Albert i la rosa s'assenyalen mútuament en el capítol d'avui. Analitzarem les hores i l'escenari del crim i ens fixem en l'Antònia la testimoni de referència. Ella no va veure res però sap que una de les Filles de la Rosa li va explicar la nena de sis anys era a la casa on es va cometre el crim.

[00:03:17]

Així que el seu relat serà considerat molt important per aclarir els fets. Intentarem posar llum a la foscor. Comencem.

[00:03:30]

Així. Diu Així referint se al grup que perduri en el present mentre escric això i ho volem que dels onze crims. Com és obvi que et deixin començar podrien nos recordeu que. Però el relat dels moments foscos de la nostra societat. Crims. En Carles Porta és 3 de febrer del 2020 i a l'Audiència de Barcelona comença el judici d'un dels casos més mediàtics dels últims anys la víctima i els dos acusats són policies i això hi afegeix un plus d'interès.

[00:04:39]

La imatge que destaquen els mitjans és la de la Rosa i l'Albert asseguts al mateix banc un a cada punta i sense mirar si escolten com ho expliquen a TV3 separats a molt curta distància els dos acusats Rosa Peral i Albert López escoltaven el relat de la Fiscalia sobre la mort de la víctima era un el vehículo con el cuerpo de Pedro Rodríguez en su interior resultant de su cuerpo casi íntegramente carbonitzat por la acción de las llamas. Una fredor les aparences només trencada en un moment quan s'ha llegit l'escrit de defensa d'ella sobre els plans que tenien junts com a parella la pareja tenia planejada un viaje a la Feria de Sevilla.

[00:05:15]

El fiscal no s'ho creu i ha fet servir dures paraules al referir se al suposat mòbil del crim és gratuït. Mentides manipulacions dades de toxicitat tòxics i les defenses cadascuna en la seva direcció carregant el mort a l'altre.

[00:05:36]

L'advocada de Rosa Peral mostrant l'altre acusat com un home agressiu i l'advocat d'Albert mostrant amb ella com una persona freda i calculadora sòlida va privades de llibertat però és fidel a aquella petició per no ser capaz de romper la baraja hay que denunciar la explicación lógica que ésta parte les va exponer perquè és la que se acerca. I és que és l'absoluta realidad de que esta fue una pelea o una agresión entre dos hombres por esta mujer.

[00:06:07]

Una nova prova ha estat acceptada avui. Es tracta d'un telèfon mòbil de prepagament comprat dies abans dels fets i amb el qual els acusats van trucar la nit del crim per les acusacions demostraria que l'assassinat seria premeditat. Una altra prova demanada és amb relació a la investigació judicial ja arxivada per la mort d'un manter l'any 2014 en el que estaven implicats els dos acusats. Un cas que segons les acusacions podria ser el mòbil del crim. D'ara però que el tribunal no ha acceptat perquè diu que no té res a veure amb aquest cas.

[00:06:35]

Roger Rovira TV3 Barcelona heu sentit com el periodista Roger Rovira diu que les acusacions la mort d'un manter l'any 2014 podria ser el mòbil del crim. Ho vam explicar al primer capítol la Rosa i l'Albert van treballar durant anys en la unitat de suport diürn de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Formaven el que es coneix com a binomi o parella professional. Durant els seus anys de patrullatge van ser investigats per la mort d'una persona després d'una persecució policial. L'home de 40 anys es va enfrontar a la policia li va fer un tall a la cama de la Rosa i va fugir.

[00:07:11]

La versió oficial diu que mentre fugia va saltar una tanca i va caure al buit per un precipici de 30 metres. Es va considerar un accident fins que arran de l'assassinat del Pedro es va decidir reobrir el cas amb la sospita que potser el manter no havia caigut sol pel barranc. Després veurem perquè les acusacions creuen que això podria estar relacionat amb l'assassinat del Pedro. Hem dit que analitzarem les hores del dia del crim el dia 1 de maig del 2017 que era dilluns el Pedro De la Rosa i les seues filles arriben al xalet de Cubelles a les 21 37.

[00:07:49]

Tots quatre i els pares de la Rosa han passat la tarda a la casa familiar que el Pedro té a Roda de Barà. S'han fet un munt de fotos que podrien representar una família feliç. A les 21 hores 51 la Rosa fa una trucada perduda a l'alberg. Dos minuts més tard a les 21 hores 53 insisteix. Aquesta vegada parlem durant quatre minuts. Immediatament després l'Albert truca a la rosa però no amb el seu telèfon habitual sinó amb el mòbil de prepagament que havia comprat en un establiment pla i que molt ball La rosa no l'agafa més coses entre les 22 20 i les 22 42.

[00:08:31]

El mòbil del Pedro té força activitat. Lidia Orriols. El Pedro hauria estat mirant cotxes a la mateixa enviant missatges i correus i el telèfon de la Rosa tampoc para cap a les onze de la nit del dia 1 per exemple. La Rosa va enviar missatges de whatsapp al millor amic del Pedro dient li que el Pedro i el Rubén tenien molt mala relació i que el Pedro volia punxar les rodes del cotxe del Rubén i obrir li el cap amb un bat de beisbol.

[00:08:57]

D'entrada l'amic no va fer cas d'aquests missatges. Però després quan el Pedro gent ha mort va dir a la policia que li havien semblat gratuïts i que li van donar una coartada com una casa. El mateix dia o al vespre la Rosa també va guardar la seva agenda telefònica un nou número de telèfon d'un home anomenat Severiano qui era el Severiano. Doncs algú que. Manifestat una evident enemistat amb el Pedro un detall important al costat del nom del Severiano Larrosa i va escriure la paraula oi amb un interrogant oi.

[00:09:32]

Els dos telèfons el de la Rosa i el del Pedro. La nit del crim estaven localitzats al xalet de Cubelles. Ara posem el focus en l'alberg diu que la Rosa li truca cap a les deu de la nit. Li diu que ha matat el Pedro i li demana que vagi a Cubelles però l'Albert en lloc d'anar hi ràpidament sopen i se'n va a dormir. No aconsegueix agafar el son es lleva i se'n va al xalet de la rosa on arriba a les 2 47 de la matinada des de la trucada que li fa la Rosa fins a les 2 47.

[00:10:05]

Han passat prop de cinc hores però els investigadors es fixen en el poc marge horari que hi ha entre la Rosa i el Pedro. Arribem a casa diu que la Rosa truca a l'Albert per dir li que l'ha matat. Els investigadors sostenen que no hi ha temps suficient entre les 21 37 l'hora en què la Rosa arriba al xalet de Cubelles i les 21 hores 53. Quan ella Truca per segona vegada a l'Albert perquè el Pedro i ella hagin discutit s'hagin barallat i li hagi passat alguna cosa al Pedro.

[00:10:33]

A més hauria hagut d'esperar que el Pedro s'ha adormit si és que li va administrar sedants. La hipòtesi que el crim es cometés després de les 22 hores desmunta la versió de l'Albert que diu que la Rosa li va trucar cap a aquella hora per dir li que havia matat el Pedro. També hi ha moltes ombres sobre com va morir el Pedro. Al judici hi ha citats una cinquantena de testimonis hi havia un posem hem anat dient al llarg del nostre relat un dels que tindrà més importància és l'Antònia l'actual parella del Ruben exmarit de la Rosa.

[00:11:04]

Ja sabeu que l'Antònia no va presenciar directament els fets ni va sentir res però pot explicar el que li ha dit una de les filles petites de la Rosa. Les dues nenes estaven a la casa de Cubelles quan es va cometre el crim i la Gran va veure alguna cosa. La fiscalia i l'acusació particular consideren que la nena és fonamental per saber què va passar aquella nit però la menor s'acull al seu dret de no declarar en contra de la seua mare tal com contempla la llei i per això és l'Antònia la que va al judici com a testimoni de referència.

[00:11:38]

Aquests testimonis es valoren amb certa cautela perquè no tenen la mateixa força probatori que un testimoni directe. Deixeu me fer un incís sabeu com li deien afectuosament les Filles de la Rosa al Pedro El Titi. Ho dic perquè és un sobrenom que sortirà més endavant i sabeu com havien batejat amb afecte l'Albert. En aquest cas l'Albert era tonta del bote continuen les acusacions. és prioritari que el jurat sàpiga tot el que la nena va explicar l'Antònia però ara veureu què passa durant el judici.

[00:12:12]

L'Antònia havia de ser un dels grans testimonis de l'acusació però el jutge no la deixa explicar se perquè considera que un testimoni que no ha vist els fets de forma directa no pot declarar. Davant d'això l'advocat de la família de la víctima troba una fórmula per salvar la situació. Li pregunta l'Antònia pels gestos que li va fer la nena i que per tant ella sí que va veure directament. Així que amb el permís del jutge l'Antònia es veu obligada a fer mímica i només pot reproduir gestos i alguna paraula fan la seva representació des d'una altra sala per videoconferència i amb un so pèssim això que sentireu va passar durant la segona sessió del judici el 4 de febrer del 2020.

[00:12:52]

Qui és real. és una qüestió que esto no se había hecho mucho menos. Això de sol o de fuera porque no lo sé d'on va dir los que nos dice manifestació. I qui ho sap és que si usted no puede explicar el tribunal como la niña realizaba unos gestos como había dirimir tanto como estaba el señor Pedro aquella noche pues se producirá ante el jurado esos gestos que hace la niña reproduïm sólo por favor y me que levantar se sent jugador o Blanco es va parlar per demostrar que no no com ell representa un set no representar cap obra o bé era com perdonés que no era bien dient que el micròfon no sé per què ser al darrere de qui.

[00:14:23]

Guarda. I bla bla bla bla bla bla bla bla però va fer ho en eixa representació de la nit es és cert amb un robot que refiriéndose al senyor Pedro Sánchez ha dit que implica tot i no acabar de preguntar se qui pagava no prou era hora de aplicaria una forma de lluita contra la pobresa conèixer estalvi atiada per la dreta i una pel·lícula si era una representa i on té sentit i va saber identificar es dóna a entendre. El senyor Pedro referint a algun dia o atiat general tenia les seves preguntes sense pensar si com a mínim com estava que era el Día de los hechos és a dir la veritat és que ara i aquí tinc el que és una contradicció amb el que diguin les declaracions anteriors la clara extradició al Congreso és que no se puede permitir que sepa se pueda solamente exponer parcialmente una parte no te malament potser sigui immoral.

[00:15:53]

No hem de tenir en consideració un llaüt una figura. Si al principi l'entenia es va aixecar de la cadira on estava asseguda es va agafar ella mateixa de les espatlles com si les seves mans fossin les de la Rosa agafant el Pedro i les va moure d'un lloc a l'altre com si baixés unes escales ja l'heu sentida que ho descriu com si fos un robot. L'Antònia també es va agafar a ella mateixa pel coll. En aquest cas com si les seves mans fossin les del Pedro i el seu coll el de la Rosa Peral.

[00:16:30]

Al final es va fregar la galta imitant un suposat gest de l'acusada eixugant se la sang.

[00:16:35]

El testimoni de l'Antònia que només ha pogut reproduir gestos i el sol portarà cua alguns lletrats consideren que podria obrir una discussió jurídica.

[00:16:44]

La reproducció de gestos és el mateix que si l'Antònia hagués explicat el que li va dir la nena perquè els gestos són valorar amples i les paraules no els gestos són o no són manifestacions. La defensa de la Rosa creu que sí i en això basarà bona part de les seves al·legacions. Ja hi arribarem. Continuem Aturem nos en la representació teatral de l'Antònia. L'Antònia es mou com un robot perquè la nena li hauria dit que el Pedro baixava les escales com un robot com si estigués atordit.

[00:17:15]

Tot i que ell era alt i fort una teoria és que el Pedro estava sota els efectes d'un sedant i que el podrien haver drogat. D'això se'n de Déu diria que la mort del Pedro s'havia planificat i que no era una mort accidental. El fet que en la representació teatral l'Antònia també agafés el coll amb les mans com si fossin les del Pedro i el seu coll el de la Rosa podria demostrar tot el contrari. Una altra hipòtesi és que no hi havia cap pla criminal sinó que hi va haver una baralla entre tots dos i que la Rosa el va acabar matant.

[00:17:48]

Aquest gest del Pedro agafant el coll de la Rosa també explicaria la marca vermella que l'acusada tenia a la part de la gola i que alguns testimonis diuen que van veure l'hora del crim. L'arma i l'autoria són grans dubtes del cas. El crim va ser premeditat o accidental si estava planificat. Va ser idea de la rosa o de l'Albert o de tots dos. Això obre una quarta qüestió el mòbil. Per què van matar el Pedro Rodríguez. De seguida veurem les diferents hipòtesis que es plantegen primer.

[00:18:22]

Situem nos en el dimarts 3 de març del 2020. és la quarta setmana del judici aquell dimarts. La vista es va centrar en un àudio inèdit que es va trobar entre les 160 gigues d'informació que els Mossos van poder recuperar del mòbil de l'acusada. La rosa és un missatge d'àudio que la Rosa enviava l'Albert l'àudio és aquest.

[00:18:49]

Bravo. Quan es va aturar aquí és quan per al fiscal quan diu això si hacemos esto vol dir matar el Pedro.

[00:19:08]

El missatge es va enviar el 19 d'abril onze dies abans del crim i se'n podria deduir que si la Rosa feia plans amb l'Albert és perquè sabia que el Pedro ja no hi seria. A més a l'àudio la Rosa parla en plural. Per al fiscal aquest missatge abonaria la tesi que el pla el van dissenyar tots dos i que per tant va ser tot premeditat. Des que ara anem ara els diferents motius pels quals segons les acusacions la Rosa i l'Albert junts o per separat podien voler matar el Pedro segons l'Albert la Rosa va matar el Pedro en defensa pròpia perquè ell la maltractava.

[00:19:44]

Tornem a sentir José Luis Bravo l'advocat de l'Albert i vull fer el favor de Rosa. Jo estic segura que no sabrà qui som tan arrelat però qui som probablement una persona d'una persona que feia figa probablemente estaba Rajoy no es que lo digo yo lo dicen sus hijas lo dijeron. Però és molt estreta i probablement aquella fue una discussió provocada per algun ex sosté. Però el que voleu vosaltres Porto gairebé sobre la festa major és.

[00:20:20]

Repassem quina és la versió de l'Albert del que va passar la nit de l'1 de maig del 2017. Segons ell el dia 1 de maig la Rosa li va trucar dues vegades. La segona vegada a les 21 hores 53 va agafar el telèfon i la rosa segons ell estava histèrica plorant cridant demanant ajuda i confessant li que havia matat el Pedro. Segons l'Albert la Rosa li va demanar que anés a casa d'ella. Ell va dubtar però com que la Rosa li suplica ajuda per les nenes i va acabar accedint quatre hores després de la trucada és a dir a les dues de la matinada l'Albert se'n va anar de Badalona a Cubelles.

[00:21:00]

Segons l'Albert quan va arribar al carrer dels llorers va telefonar a la Rosa perquè li obrís la porta del jardí però ella no agafava el telèfon perquè estava plorant i fregant el terra va saltar la tanca per anar cap a on era la rosa i va començar a preguntar li coses però ella no parava de plorar i no contestava cap pregunta. Llavors va ser quan es va adonar que tot feia una olor molt forta de lleixiu. Al cap d'una estona la Rosa li va ensenyar segons ell un dispositiu de vídeo a través del qual va veure que les nenes dormien juntes en un matalàs al terra de l'habitació de matrimoni i va fer sortir l'Albert fins al jardí on hi havia el cotxe del Pedro.

[00:21:38]

Va obrir el maleter i va veure que hi havia un cadàver. Ell diu que no va poder identificar i que la Rosa li va dir que era el Pedro. Segons la versió de l'Albert el Pedro tenia el cap ple de sang i quan va preguntar la rosa què havia passat ella li va dir que havien tingut una discussió molt forta que el Pedro li havia pagat davant de les nenes i que llavors ella el va matar. Explica que la Rosa li va ensenyar una marca que ella tenia al coll.

[00:22:02]

L'Albert diu que va tractar de convèncer la rosa de la necessitat de trucar la policia i explicar què havia passat que li buscaria un advocat i que es podia parlar d'un cas de legítima defensa però diu que ella s'hi va negar per por d'anar a la presó i perdre la custòdia de les nenes. En canvi la Rosa diu que va ser l'Albert qui va matar el Pedro per gelosia perquè la volien només per a ell el Pedro i l'Albert es van barallar per ella i que l'Albert va acabar matant el Pedro.

[00:22:30]

Ell se piensa que alguien le ha quitado algo soy jo hi anava i l'equitat absolutamente nada suyo.

[00:22:35]

Repassem ara la versió de la Rosa aquella nit de l'1 de maig segons la Rosa. L'Albert López va anar al xalet de Cubelles i va saltar la tanca del pati. Duia posats uns guants i un buf i portava una motxilla de la qual sortia un pal. Ella va deduir que era una destral. La Rosa diu que el va veure i es va quedar paralitzat al mig del pati. L'Albert la va amenaçar i ensenyant li la pistola li va ordenar que li donés el mòbil.

[00:22:59]

Tot allò va atemorir la Rosa que diu que va marxar corrent cap al pis de dalt de la casa per protegir les nenes de 4 i 6 anys que dormien juntes a l'habitació de matrimoni. El Pedro s'hauria quedat adormit al sofà. La rosa explica que va pujar al pis de dalt sense dir res al Pedro es va tancar a l'habitació i va sentir molts cops forts al pis de baix diu que va viure la situació en un estat de pànic i per això es va sentir anul·lada.

[00:23:24]

Hi va ajudar l'Albert a netejar la sang a carregar el cos al maleter del cotxe a portar lo al pantà de Foix i a cremar el vehicle. Ara veurem la tercera hipòtesi. La Fiscalia creu que la Rosa i el Pedro van actuar conjuntament però ho van fer tots dos. De comú acord perquè el Pedro era un obstacle per a la seva relació no es cierto que este crimen no és basc i una diabòlica i perversa prueba de amor que va unida a vostè i Albert para siempre por supuesto que no además si el día siguiente de i hijas y arengues amenazas i control.

[00:23:58]

La tesi del fiscal és el triangle amorós en què Pedro tindria gelosia cap a la Rosa i l'Albert tindria gelosia i hostilitat cap al Pedro. Escoltem com ho explica el periodista Toni Muñoz la Rosa Peral vol acabar amb la vida de Pedro Rodríguez perquè és una relació que no li satisfà que l'angoixa que la controla perquè el Pedro Rodríguez mesos abans descobreix que encara manté una relació d'amagat amb l'Albert que manté altres relacions simultànies que li posa les banyes i això no li agrada.

[00:24:28]

I aleshores Pedro Rodríguez el que fa és marcar la en curt. I aleshores això és una cosa que la rosa no li ha passat mai. En fi ha de sotmetre's només als desitjos del seu nòvio i això és una cosa que ja no la satisfà i que l'angoixa moltes. El fiscal en el seu al·legat final ho explica d'aquesta manera el que no es fixi la pericial pública que tiene rasgos histriònic o si no es dicen por su personalidad no tiene en cuenta el contexto de los otros desfogar sus emociones tensos actitudes Control control l'expressió emocional conductes de seducció auto percepción como encantador.

[00:25:03]

Para mí representa i Lo digo con respeto. Una masculinitat primitiva del Plistocè no que se disfrutar con uniforme de policia i que se resume en el principio. Si me qui tant a mi em meravella fer lo necesario para recuperar la llar si me convierte en el rey de la Selva. Encara hi ha més hipòtesis sobre el mòbil del crim. Alguna més sorprenent. Recuperem primer l'historial sentimental de la rossa perquè tot es mou en el triangle amorós Pedro Rosa Albert la Rosa estava casada amb el Rubén Mossos d'Esquadra van tenir dues filles el 2003 el Rubén s'assabenta que la Rosa té una amant l'Albert López la perdona perquè segons diu sempre ha cregut en les segones oportunitats però tres anys després descobreix que la relació entre la Rosa i l'Albert continua.

[00:25:51]

I decideix buscar se una altra parella. El desembre del 2016 cinc mesos abans del crim és la Rosa qui esbrina que el seu marit surt. Altra dona l'Antònia li retreu i ell decideix acabar amb el matrimoni i marxar de casa. En aquell moment ella ja havia començat d'amagat una nova relació amb Pedro Rodríguez alhora que mantenia viva la seva història sentimental amb l'Albert. Amb aquest triangle amorós de fons anem a la quarta hipòtesi. La premsa que havia compartit cel·la amb la rosa Abad.

[00:26:23]

Diu que no és la Rosa qui volia deixar el Pedro sinó al revés va deixar anar la Rosa la Rosa i l'Albert havien esborrat els seus missatges i tampoc van voler facilitar als Mossos les contrasenyes dels seus mòbils però els investigadors van poder recuperar la informació i van descobrir converses de la Rosa amb el Pedro i també amb l'Albert que posaven al descobert les tensions que hi havia entre tots tres. Segons els Mossos els missatges apunten que la Rosa i el Pedro passaven per un mal moment tot i que a estones s'animava a continuar endavant.

[00:27:02]

La teoria de la família de la víctima és que la rosa no acceptava que el Pedro la volgués deixar. No podia tolerar un nou fracàs. Pocs mesos després que el seu marit el Rubén abandonés per una altra dona a les ruptures la gelosia i les mentides que envolten aquest cas s'hi afegirà un nou element la revenja. Pedro Rodríguez podria haver descobert un altre element important com és un anell que a l'Albert López dies abans del crim li regala a la Rosa Peral és a dir a l'Albert López li va demanar matrimoni a la Rosa Pera pocs dies abans del crim.

[00:27:35]

Pot ser que aquest anell o aquests missatges que ja s'intercanviaven fossin descoberts pel Pedro qui tingués intenció de marxar i aleshores és quan la Rosa decideix matar lo o trucar al seu ex el seu ex nòvio perquè anés allà i acabar amb la vida del Pedro. O un tercer element que és el que comentes. I és que el Pedro tot enfurismat i enfadat després d'haver descobert que potser l'Albert López era el nou nòvio una altra vegada de la Rosa Peral que encara mantenia la relació amb ell doncs decideix esbombar aquesta informació que era la rosa Peral i l'Albert López havien estat implicats en la mort d'un indigent a Montjuïc.

[00:28:13]

La Rosa i l'Albert podrien haver matat el Pedro perquè la víctima després de descobrir que la seva parella i l'Albert eren amants els va amenaçar de revelar que van passar exactament a Montjuïc l'any 2014. Llavors si us recordeu la Rosa i l'Albert treballàvem junts i van tenir un incident amb un manter. Un dia que estaven patrullant la Rosa i l'Albert que patrullaven junts a Barcelona eren agents de la Guàrdia Urbana quan de cop i volta van veure en el marc d'un dispositiu contra el top manta.

[00:28:40]

Se n'adonen doncs que hi ha un suposat manté o un indigent que fuig cames ajudeu me quan veu que acaba d'arribar a la policia. I aleshores el que acaba passant és això que al final l'Albert López es troba cara a cara amb aquesta persona. Aquesta persona ha agredit la rosa amb una ganivetada a la cuixa i al final com si fos una mena de duel un western doncs es troben cara a cara l'Albert López i aquest indigent i segons afrontaran després a l'atestat policial doncs la millor manera que va trobar aquesta persona per escapolir se va ser saltant d'esquenes des d'un terraplè.

[00:29:18]

Quina és la sospita doncs que no va saltar voluntàriament sinó que l'Albert López el va empènyer. Per què aquesta sospita. Doncs perquè els agents que van arribar després per socórrer aquesta persona quan estava a baix i ja estava inconscient quan ja estava al terra després d'haver caigut per aquests vint metres d'altura estava inconscient i emmanillat. Aleshores la sospita era que potser aquesta persona l'havien emmanillat emmanillat quan es trobava a dalt de tot de la muntanya i que l'havien tirat emmanillat muntanya avall.

[00:29:46]

L'informe sobre aquesta investigació és la prova que com hem dit al principi el jutge no va acceptar perquè considerava que no pintava res del cas. El judici contra la Rosa i l'Albert va durar dos mesos i mig i es van exposar totes aquestes teories a la recta final. No va faltar el coronavirus. La Rosa va donar positiu de cúbit 19 i la van ingressar a l'Hospital Penitenciari de Terrassa. Des d'allà i per videoconferència va fer el seu al·legat final on va reiterar la seva innocència.

[00:30:27]

L'Albert va quedar en aïllament al mòdul especial de quatre camins. Ell va insistir que la Rosa el va manipular i que només va ajudar a fer desaparèixer el cos culpa fue segons el boca les paraules de l'Albert van tancar l'última sessió del judici. Per què. El 17 de març del 2020 el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona va quedar vist per a sentència i pendent de veredicte. Els nous ciutadans que formaven el jurat popular es van tancar a deliberar i van necessitar sis dies per arribar a un veredicte dels nou membres del jurat.

[00:31:07]

Set d'ells es van creure que la Rosa i l'Albert van actuar conjuntament i plenament conscients del que feien i dos membres van creure la versió de l'Albert és a dir que l'autora del crim va ser només la Rosa però la majoria 7 de 2 els van condemnar a tots dos. M'encantaria poder parlar amb algun membre del jurat perquè m'ho expliquin les deliberacions guardant l'anonimat. He acabant el jurat va concloure que els dos acusats van planificar la mort del Pedro perquè era un obstacle per tornar a estar junts.

[00:31:42]

El 14 d'abril del 2020 22 dies després del veredicte del jurat popular el jutge dictés sentència els va imposar les penes màximes. 25 anys la Rosa penal i 20 l'Albert López a la Rosa se li va aplicar l'agreujant de parentiu perquè era la nòvia de la víctima. A TV3 li explicaven així com van matar la víctima. Quin va ser el motiu per fer ho. Són dos dels enigmes no resolts. Durant el judici que ni és rosa ni Albert no han volgut desvelar pel jutge això no impedeix que quedi demostrada la culpabilitat de tots dos amb fets provats corroborat per testimonis que recullen en la sentència com per exemple que els dos acusats tenien una relació sentimental paral·lela mentre Rosa tenia altres parelles.

[00:32:30]

La ràbia d'Albert quan descobreix la relació de rosa amb la víctima l'acostament sentimental posterior un altre cop entre els dos acusats i l'ànim de revenja contra la víctima és que diversos indicis complementaris que junt són suficients per demostrar que tots dos van atacar violentament la víctima. Una deducció que es fa en la sentència tot i que mai s'ha trobat l'objecte en què van cometre el crim ni tampoc s'ha determinat la causa de la mort perquè el cadàver estava carbonitzat. Sobre la premeditació de l'assassinat la sentència justifica amb proves com la compra d'un telèfon mòbil de prepagament amb què es fan dues trucades la nit del crim la multitud de sospites que van llançar els acusats per incriminar altres persones l'ubicació dels seus telèfons mòbils i el canvi d'actitud quan estaven sota sospita policial.

[00:33:19]

Per tot això el jutge és contundent a l'hora de fixar la pena de presó per a Rosa Parals 25 anys la màxima possible per assassinat amb l'agreujant de parentiu i per Albert 20 anys. Punt i apart però no pas punt final a un dels casos més mediàtics de la crònica negra.

[00:33:36]

Ara a l'espera que Rosa i Albert presentin el recurs contra la sentència el que va entendre com a veritat oficial en una primera sentència és que la Rosa i l'Albert tenien un pla pilot en executar l'u de maig del 2017. I efectivament la rosa com l'Albert van presentar el recurs. Gairebé mig any després de la primera sentència que condemnava Rosa Pera l'Albert López per l'assassinat de Pedro Rodríguez el cas de la Guàrdia Urbana va torna als tribunals. Els dos condemnats van reclamar ser absolts o que es repetís el judici.

[00:34:10]

La defensa de la Rosa es basava en el fet que s'havia vulnerat el dret de defensa perquè s'havien rebutjat testimonis que ell considerava importants que el veredicte estava poc fonamentat sobretot pel que fa a la causa de la mort i que la tesi de l'enverinament es fonamentaven sobre la declaració d'un testimoni de referència al qual ella no havia pogut replicar. En aquest sentit un testimoni de referència de l'acusació va tenir un paper clau en la condemna i a la defensa no li van permetre utilitzar un altre testimoni de referència que hauria pogut contradir la versió de l'enverinament que la Rosa hauria drogat el Pedro es fonamentava en el fet que una de les Filles de la Rosa havia vist el Pedro caminant com un robot i que una companya de cel·la havia declarat que la Rosa li havia confessat l'enverinament.

[00:35:02]

Però a la presó hi havia una noia la Clàudia que digui que la presonera mentien per fer mal a la Rosa.

[00:35:09]

Escoltem la lletrada Olga Arderiu durant la vista d'apel·lació on no estima Mas Julià que se había propuesto que és la senyora Anna Zúñiga que és la mare d'una interna de Wad-Ras a qui un bon interna que se llamaba Clàudia aprecia per ser rossa le dijo que había escuchado como testigos en Juli Jennifer en concreto en julio porque Jennifer estan parades declaren juicio i en julio ha sido tomada por el jurado como una de las pruebas como ellas decían que habían metido en contra. Pues esta xica Clàudia murió en estranyes circumstàncies.

[00:35:51]

De hecho se abrieron las diligencias previas i la tanto no se podía contar con su testifical pero sí que se le había comprado todo a su madre que disponía còpia de la carta que además había mandado a Rosa. Por lo tanto se podía acreditar era era de su hija. En este sentido también se estima ja que era un testigo de referencia pero es evidente que es una de las supuestas no se puede permitir el Festival de referencia porque nos encontramos con que había fallecido la testigo principal Estíbaliz l'advocada va qüestionar que el jutge acceptés com a testimoni de referència l'Antònia la dona del Ruben l'exmarit de la Rosa.

[00:36:29]

En la primera declaració en aquesta sessió era que la niña decía que Pedro no se celebraven en el piso de arriba y baixaven corriendo del piso de abajo o para seguir la discusión por lo tanto baixaven corriendo. Tenía nada que ver con bajar como un robot. Era absolutamente contradictòria una versión l'altre i que por cierto. Impugnar el recurs no és no ha introducido de les tres declaraciones de esta senyora i no tenía ninguna buena relación con la señora. Sólo hace falta decir en el mòbil però la tenia guardada Antònia puta.

[00:37:09]

Problemes per la custòdia el règim de visites de les niñas con lo cual sufrir credibilidad o poder decidir si distava mucho de que fuese realmente la realidad lo que había. Por eso entendemos que esta prueba nunca se debería haber practicada i es que ésta es una de las pruebas estrella. El jurado ha dado para considerar que estaba provada que la senyera había dormido al señor Pedro Rodríguez es la prueba estrella la única e entendemos que se debe de anul·lar por como se práctico que no se debe poder declarar esta senyera como testigo de referencia.

[00:37:48]

Una altra prova de descàrrec que va presentar la defensa de la rosa és la relació amb el Pedro. Hay muchas conversaciones que son muy vagin muy romàntiques hasta el mismo 11 de mayo incluso del 30 de abril. Todo ello viene acompañado con una serie de documentos que también se han aportado están los libros les dedicatòries que se passaren por Sant Jordi el 23 de abril era una semana antes. Pedro sol segundo pago de un crucero que van a hacer con Rosell con sus hijas.

[00:38:18]

El 28 de abril o bien el 28 de abril se artística el señor Leal que le dijeron que creien que s'estava embarazada. Levy ha venido la regla o por ejemplo el 29 de abril Rosa 4 de embarazo toda una serie de cuestiones que nos demuestran el mismo día uno de mayo tenemos las fotos del magnífico día familiar que pasen con los padres de Rosa en la Casa de Campo con las niñas de rosa en canvi considera que lAlbert no era gaire amic dels Pedro.

[00:38:50]

De hecho el jurado sí que ha dado aprobada por unanimidad en la proposición cuarta que había un sentimiento de utilidad entre Albert i Pedro no tenía guardado en su móvil como a Pedro.

[00:39:02]

Hijo de puta el recurs de l'Albert coincideix amb el de la Rosa que no hi havia prova indiciària suficient per considerar que va existir un pla previ a la mort del Pedro José Luis Bravo. L'advocat de l'Albert. No hay una muerte intencionada. No hay una muerte planificada. Por qué Señorías si ustedes s'examinen como buena fe con toda seguridad todo el material telefònic que está de su disposición vienen ustedes Pedro amenaza Rosa constantemente con ellos té por que no se lleven bien lo que diga aquí no se lleven bien tienen conflictos medios i físiques.

[00:39:42]

Rodrigo Palacios testigo amigo íntimo de Rosa lo dice antes de que sufrieron los també comunicó en dos ocasiones que le dormido por el cuello i física i que lo que ocurre és que aquí se dice que d'alguna manera pero havia que matar lo obstruir la relación no a Pedro había que abrir la puerta a la de Mas i Pedro Saura ahir era su intención. Lo dijo numerosas conversaciones dijo que quería volver con su mujer y creo que quería volver a su hijo que sólo era lo que consumia.

[00:40:14]

I la relació que hi pugui tuvieron una època felices no lo voy a discutir evidentemente tuvieron muebles luego quita que en un momento determinado por alguna causa determinada se producirá conflicto acabará con un incidente violento.

[00:40:32]

Pel que fa al telèfon mòbil la defensa de l'Albert es pregunta quin sentit tindria utilitzar com a telèfon de seguretat un que et compres fent constar el teu nom quan és fàcil comprar ne de nòmines a l'1 d'octubre i que o bé li ha de donar importància fil al telèfon o pago que el senyor Alberto López compra un nombre de mi teléfono pago las redes. Vaig veure perfectament que si volia sexe era internet per saber la quantia d'ofertes de Teléfonos a nombre de terceros una empenta per aquí no quiero ser descubierto a través de la titulació de sostenir los Mossos d'Esquadra.

[00:41:18]

12.

[00:41:19]

I què puc dir si li hem oblidat la defensa de l'Albert també es queixa que no s'hagi investigat què ha passat amb la bala que falta el carregador de la pistola de la Rosa però li falta una bala i nunca de explicación porque la diana compañera i amiga de Rosa Clara Rosa si hi va haver una arma aquesta és una cosa que pressupostos Rosa Rosa Casas. Por qué fuera porque vivíem digamos apartada o el que fuera pero se lleva. Frecuencia lo declara una persona amiga d'ella i com en el cas de la Rosa també carrega contra el missatge.

[00:41:59]

Si fem això si hacemos eso la setmana següent anem a Port Aventura.

[00:42:04]

Envia Vicent aquí una una Alterio desconocido sea tergiversada perquè és un nou guió que Rosa manda a un desconocido pero como equipo utilizan la palabra con todo el bote significa el tonto del bote con mi cliente en el cual se dice algo así como bueno para decidir si esto se viene de setmana hacemos eso i luego no paga els proveïdors a Port Aventura. Eso para estas acusaciones y a Pedro no es un trabajo en el lugar. No és una visita no és una compra no es matarà Pedro han rascada donde no había para sostener algo.

[00:42:45]

En fi és pura ficción como es la existencia de un plan para matar.

[00:42:53]

El recurs de l'Albert obre altres interrogants per què la Rosa no va denunciar l'Albert des del principi perquè no va anar directament als Mossos i el va denunciar.

[00:43:04]

L'última paraula a la vista d'apel·lacions va tornar a ser per a la Rosa i l'Albert ja no hi és i el 30 de novembre del 2020 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebutjar íntegrament els recursos i va confirmar els 25 anys de presó per a Rosa Peral i els 20 per a l'Albert López.

[00:43:47]

La sentència considera totalment lògica la valoració del jurat de l'Albert diu això los indicios en los que se ha pasado el jurado de forma inexorable a la existencia de un plan para acabar con la vida de Pedro. No se puede de su casa de madrugada. No se salta la valla no se pretende inculpar a otra persona no se simula su vida ni se manipula su teléfono ni se pregunta sobre la forma de deixar fer servir un cadàver si es busca una zona sin cobertura i otras muchas cosas que detalla el jurado de la Rosa diu això Rosa sostiene que ni participó ni vio la muerte de Pedro ja que se refugia en el piso que arriba con sus hijas cuando vio al ver saltant de la valla con una pistola.

[00:44:32]

Es lógico es lógico que no gritar per alertar a Pedro cuya corpulència era superior a la d Albert. No és lógico que no avisarà la policía cuando dice que al ver vuelve el móvil es lógico que pensarà que Pedro i Albert si havien pelea tot i que Pedro si havia marxat de casa enfadada i Sin embargo al ver a limpiar conseguía la casa. Es lógico que manifiesta que està preocupada per saber dónde estar Pedro i que piensa que vol veure i Utilice su móvil para simular que ella és Pedro.

[00:45:06]

Cualquier persona sabria que estaba muerto i hubiera buscado d'ajuda policial máxima. Cuando la mateixa acusada es agente de la Guardia Urbana. No és lógico que conducía el cotxe de Pedro estadi el pantano con el cuerpo en el interior del maleter. No es lógico que simulava que Pedro estuviera vivo utilizando su móvil es lógico que pidieron a su padre que mentia no es lógico que quisiera imputar suecs marido Rubén. Es lógico tantos encuentros en la casa con Albert después de los hechos.

[00:45:34]

No es lógico que es conegui el móvil de Pedro. Ja em perdonaran els magistrats i magistrades del Tribunal Superior que han intervingut en la sentència però em sembla que en aquest cas hi ha de tot menys lògica si bé encara pot acabar intervenint el Tribunal Suprem. La veritat oficial queda clara la Rosa i l'Albert es van rememorar l'abril de 2017 i van decidir matar el Pedro l'1 de maig. No s'ha establert com ho van fer ni el moment exacte però el jurat popular va decidir per set contra dos que ho havien fet tots dos i amb traïdoria els magistrats que han revisat l'apel·lació.

[00:46:16]

També els ha quedat igual de clar. Per això han ratificat la pena de 20 anys per a l'Albert i la de 25 per a la Rosa perquè ella era la parella sentimental de la víctima. A tots dos els castigui l'actitud que van tenir després del crim. Diuen els jutges que van voler dissimular i enganyar. I això encara els fa més culpables. Ells l'Albert i la rosa continuen acusant se l'un a l'altre i tot plegat farà que aquest cas tingui sempre parts fosques sense il·luminar.

[00:46:50]

Gràcies per escoltar nos. Tornem tan aviat com puguem.

[00:46:59]

Crítics i guionistes Lidia Orriols Albert Mercadé i Silvia Fumero que d'avui Lídia Orriols producció Núria Ventura muntador musical Sergi Cutillas direcció artística Dolors Martínez direcció i guió i presentació Carles Porta amb les veus de Catalunya i. Millorar la vida. Va descobrir valor. Quan va. Verda. El meu. Girona. El Centre Internacional esta mañana inició la Conferència Internacional sobre la crisi humanitària contra un acuerdo que permita xarxa radicalització neta de matrícula humanitària contrasta con el que predomina quan tots els hospitals que comprèn els següents barris esperant Grècia per controlar les baixes dels països en vies d'assumir el país responsable d'una quarta part planetària carboni no és un model de referència.

[00:51:09]

Mai com ara i que això hagi obert quasi ningú en tot o en part europea. El clima de muntanya pot ser un greu problema per als vehicles espai esporàdics improvisats i.