Transcribe your podcast
[00:00:00]

Tot el que sentireu en aquest programa ha passat. Els fets i els llocs són reals alguns diàlegs estan dramatitzades però el seu contingut consta en documents de testimonis que eren al lloc dels fets. En algunes descripcions aquest programa podria ferir sensibilitats. Relaten crims reals la realitat i la mort no entenen de sensibilitats. En el capítol anterior. Pero en todo momento estaba allí donde no tenía nostrats discusiones pero ha estado ayudando. Creo que és l'última persona que pot obviar la relació que es crea també va tenir una bona relació.

[00:00:46]

Però per fer se el vestit d'uniforme i entregar mentre va anar a agitar arròs com cal home penses que és una anillo solitària con un brillante anillo aparentemente no en el que llevan a piedra incrustades diferentes una millor l'ISO com a criteri compatible contra anillo de prometatge de Pedro llevaba o no a final del dia. Pero con qué palabras me quedo completo. Vista i major pasa lo mismo que en los correos electrónicos del día 13. El dia 13 també hi havia una polaritat la misma polaritat que intentava recuperar desmentia que tenia un con Pedro por otro lado hablaba con Pedro se tener un bebé un registro i en el armario de Rosso una compañera encuentro documentació i la placa la credencial.

[00:01:38]

Pedro contesta o comenta que no había un teléfono móvil de la marca sólo su teléfono móvil era el Teléfono de la va gastar se sortir viajaba sólo se abrió un AVE i Alejandro la pregunta sobre si de forma sobtada la fesomia viajaba estava marxa. No funcionava vagó i llavors la Rosa parant li l'Albert López estan en presó preventiva acusats d'haver matat el nòvio d'ella Pedro Rodríguez. Tots tres són guàrdies urbans la Rosa i l'Albert s'acusen mútuament del crim. La Rosa diu que l'Albert es va presentar a casa seva amb una destral i que en veure ella va pujar al pis de dalt per protegir les seves filles i l'Albert diu que la Rosa li va trucar molt nerviosa plorant perquè havia matat el Pedro i que li va demanar que hi anés per ajudar la.

[00:02:29]

Només coincideixen en una cosa que van ser còmplices a l'hora de desfer se del cadàver. La causa de la mort també és una incògnita. Primer els forenses apunten que el Pedro podria haver mort escanyat. Després la policia troba restes de sang a casa de la Rosa cosa que fa pensar en la destral com a arma homicida però més tard descobreixen un petit objecte metàl·lic entre les cendres del cos de Pedro. Sis mesos després del crim el novembre del 2017 el departament de balística dels Mossos d'Esquadra determina que és una bala de 9 mil·límetres de calibre els que utilitzen les pistoles oficials de la Guàrdia Urbana.

[00:03:12]

El laboratori intenta ara establir de quina arma ha sortit aquesta bala. Si de l'arma del Pedro de la rosa o de la pistola de l'Albert. Hola tothom sóc Carles Porta. Gràcies per escoltar nos. En el capítol d'avui el cas de la Guàrdia Urbana tornarà a tenir moltes sorpreses. Des d'una serra elèctrica que és un veí de la rosa passant per uns ratolins que fan niu en un sofà i una paret taronja pintada de blanc. La confusió general s'hi sumarà una nova mort.

[00:03:50]

Nosaltres intentarem posar una mica de llum a la foscor. Comencem. L'exèrcit. Així fins al proper nodrir estructural mesquites i religiosos crims per què maten els dos grups humans més de fetus. Recordeu que un electró. Conèixer el relat dels moments foscos de la nostra societat crims. En Carles Porta en el capítol anterior ens havíem quedat al laboratori de balística dels Mossos d'Esquadra. El fet que s'hagi trobat una bala entre les restes del cos del Pedro fa pensar als investigadors que podria haver mort d'un tret.

[00:05:04]

Fins i tot creuen que les taques de sang trobades a la casa on vivia la víctima i la rosa són compatibles amb els esquitxos que podria produir un tret. Però això està novament per demostrar. El que sí està clar és que entre les cendres del cos calcinat hi havia una bala i seria molt més fàcil matar d'un tret un home corpulent com el Pedro que no pas escanyant lo a cops de destral com s'havia especulat fins ara. Però si va ser així qui va disparar.

[00:05:33]

Els especialistes en armes intenten descobrir quina pistola ha disparat la bala que s'ha trobat entre les restes del cos del Pedro Rodríguez. Ja sabeu que cada pistola deixa una marca particular al disparar. Els investigadors han examinat l'arma del mateix Pedro De la Rosa i la de l'Albert i sabeu que la bala estava molt malmesa i no han pogut determinar de quina pistola va sortir el projectil. Però hi haurà sorpreses. La primera arma que es revisen és la de l'Albert. Amb quin resultat li diu Orriols no hi troben res estrany.

[00:06:07]

L'Albert tenia la pistola i les 30 bales reglamentàries. Després revisa la del Pedro. Tampoc res. La pistola i 30 bales. I per acabar revisem la de la Rosa. Compten les bales. 29. La pistola de la Rosa N'hi falta una. No traieu conclusions precipitades. La pistola de la Rosa era l'armeria perquè si ho recordeu l'havia hagut de deixar allà perquè estava de baixa per depressió a causa del judici de la venjança. I quan un agent està de baixa ha de deixar l'arma a la caserna i aquells dies que la Rosa estava de baixa i per tant no tenia la pistola.

[00:06:45]

Va ser quan van matar el Pedro. Els investigadors han de demostrar que la rosa o qui fos l'1 de maig del 2017 va fer servir aquella pistola que teòricament li diré les dependències policials. I resulta que a l'armeria de la Guàrdia Urbana de Barcelona no hi ha càmeres de seguretat. Ningú controla qui entra i qui surt d'aquella habitació. O sigui que la pistola de la Rosa li faltava una bala. Però no sabem si es podrà demostrar que va ser ella qui va disparar o no.

[00:07:14]

Si és que el Pedro va morir d'un tret que no està confirmat encara a casa de la Rosa hi van trobar més d'una bala. Escoltem què diu ella.

[00:07:22]

Potser tenia l'error de nombres y ha dicho todo yo estaba bien en un equipo de Tiro B. No se me da bien pero durante un tiempo me ofrecieron estar equipo de tiro a no hacer más bien tirar deje de estar en equipo de tiro pero bueno B i en ese tiempo me dieron unas cuantas Balas. Recuerdo la época i algunas veces deia que me dieron algunes bales més valen les guardaré. No tenía más misterio ni una pistola ni tenía absolutamente nada. Una de les que jo rebia generalment no la tenia ahir de diverses vegades.

[00:07:55]

N La Guàrdia Urbana la Guàrdia Urbana la Policia va justificar ne el fet vostè diu un documento. No hi van faltar el carregador de pistola. Explicació tipus Saber dicho cuando ya estaba en el equipo de tiro. A mí me comentaven que si ponían les 15 bales destensar el muelle. Hay gente que lo crea si hay gente que no cree que simplemente es una història i que està passant igualment igualmente aquesta no passa fora i que és en castellà. Bé a mi no m'ha fet ni muntanya ja que jo no tenía intención nunca en mi vida.

[00:08:28]

La pistola a menos que me encuentre en una situación demasiado de peligro. Me dijeron que era mejor así que tenen en el carregador que lleva una alarma o con una bala menos i es la bala de menos la tengo en casa en espacios de la el resto. Si encalçar dijo usted la policía que falta aquí perquè no tenen vostès notícies d'aquí estant tot està en la cantidad de bales. Más la bala de que falta de la otra. Sabies que en total sumen 19 més que en total són 37 es me parece que són ocho a casa i 29.

[00:09:03]

Doncs són són 37.

[00:09:08]

La Rosa diu que a casa té vuit bales set de les quals li van a la Guàrdia Urbana quan era membre de l'equip de tir i la vuitena és la que faltaria el carregador de la pistola. Diu que la va treure perquè li van dir que amb una bala menys al carregador la pistola no callava. Si és tal com ho explica la Rosa. El Pedro no hauria mort d'un tret de bala però llavors ha sortit la bala que s'ha trobat entre les restes calcinades del cos del Pedro.

[00:09:33]

De moment els Mossos s'inclinen a pensar que la causa de la mort del Pedro va ser un tret de pistola però de nou un fet inesperat fa trontollar la hipòtesi dels investigadors. El gener del 2018 una companya de la Rosa a la presó de Wad-Ras fa una declaració sorprenent. Segons ella la Rosa li va dir que havia donat medicaments al Pedro i que no comprenia com no se n'havia adonat.

[00:09:57]

Me dijo que el cadàver no tenia el pare. Semblava una bala i ella dijo que lo mejor se encontraba en el cotxe. Pensa que era certa que Pedro tenia el cotxe que era una medicació que tocava quan Seat a base d'anar a Pedro Urraca ara és mare perquè estava farta i rosques dijo Rosa.

[00:10:35]

No si les sospites sobre el medicament i una possible dosi excessiva fa pensar en un possible enverinament. Però l'autòpsia no va poder determinar ho en absolut. La primera autòpsia va apuntar que podia haver estat estrangulat però això no quadra amb les restes de sang que es van trobar a casa de la Rosa. L'Albert va admetre que havia comprat una destral i que l'havia portat al xalet de Canovelles però com que el crani de la víctima estava molt malmès i només se'n va conservar la part de baix tampoc es va poder saber si va rebre algun cop.

[00:11:07]

També es va trobar una bala al costat del cadàver. El projectil estava tan malmès que no es va poder determinar si va sortir de l'arma de la rosa de la del Pedro o de la de l'Albert. Això sí la pistola de la Rosa li faltava una bala de les 30 reglamentàries però ella diu que la té a casa amb set bales més que li van donar quan era de l'equip de tir de la Guàrdia Urbana i ara surt el tema del medicament que més endavant tindrà algun lligam amb l'Antònia.

[00:11:31]

La testimoni de referència ja n'hem parlat en capítols anteriors. L'Antònia és la parella del Rubén. L'exmarit de la rosa ella no va veure res la nit del crim però pot explicar el que li va dir una de les filles petites de la Rosa que sí que va veure alguna cosa amb el tema del medicament sobre una nova hipòtesi que el Pedro fos enverinat però l'autòpsia tampoc ho va poder determinar. De moment l'única cosa que està clara de com va morir el Pedro és que no va morir per la inhalació del fum del foc ni pel foc mateix sinó que ja estava mort.

[00:12:04]

Quan el van cremar dins el cotxe sabeu què va dir la rosa sobre el que havia explicat la seva companya de cel·la. Ho va negar tot i va dir que aquella dona s'havia enamorat d'ella que ella l'havia rebutjada i que l'altra presonera s'havia inventat aquella mentida per fer li mal.

[00:12:21]

L'antiga companya de presó de la Rosa i esclar una sola veu una noia rossa se le dejó claro que sólo le gustaba a los hombres que costaven las mujeres claro la Rosa. Claro que no podia ser una nòvia o una xica perquè no sé si vostè ha intentat entrar en ella. No són una solució ràpida. Ella no va poder parar.

[00:12:58]

Tenim pendent saber d'on va sortir la bala que es va trobar entre les cendres del cadàver del Pedro. Hem dit que la víctima era de complexió robusta feia un metre noranta d'alçada i duia una pròtesi d'esquena. L'havien operat dues vegades per hèrnies fiscals i això li causava dolors. La seva exdona va explicar que la medicació que prenia era tan forta que el deixava adormit fins l'endemà. Els investigadors creuen molt possible que els acusats donessin al Pedro algun medicament per anul·lar lo físicament i atacar lo quan estava adormit narcòtic o inconscient.

[00:13:32]

Però els escorcolls fets al xalet on viuen la Rosa i el Pedro tampoc permeten corroborar aquest fet. La policia no encontró medicamentos de ningún tipo en la vivienda de Rosa Pera según recogieron los dos mossos d'esquadra que practicaren su búsqueda por orden del subinspector jefe de la Unitat Territorial d'Investigació Metropolitana Sud on són els medicaments al voltant dels medicaments. Hi va haver una mica de desconcert. La Rosa en les primeres declaracions va dir que el Pedro no prenia cap tipus de fàrmac i després durant l'escorcoll que es va fer a casa seva es va contradir i va dir als agents que en algun lloc hi hauria d'haver els medicaments que prenien ella i el Pedro.

[00:14:12]

El 24 d'abril del 2017 la Rosa havia anat al metge i li havien receptat l'Ecce Tim que és del grup de les benzodiazepines administrat en dosis baixes calmar l'ansietat i el nerviosisme a dosis altes. Té un efecte sedant i relaxant muscular. Doncs ni rastre de l'extint al domicili de la Rosa.

[00:14:32]

Més coses les internes de ras que tenen contacte amb la rosa continuen destapant sorpreses com aquesta que vindrà ara gana si se lo dijo en una ocasión hace unas semanas quan ella estava molt estès. Era cert expressant la certesa. El SI i la senyora Rosa pidió algo en relación con la presunta màgia negra que usted hacía bueno em pesa molt la carta del Tarot ja tenia carta del Tarot i Hola Laia. C. b. sí. Va una setmana negra i le preguntó en alguna ocasió la senyora Rosa.

[00:15:23]

Així confia confia té la manera detenen un sicari o. Bé el preu tot s'hi va apuntar expressament que aquella dijo. Si conocían la música ària per a banda la Cerdanya el senyor Romero. Segons la versió de les dues preses la Rosa estava disposada a pagar 30.000 euros a un sicari perquè matés el seu exmarit llega un momento en que su compañera dice perquè ja estava en masia de la situació.

[00:15:53]

Vale és compañera infermer 19 anys i és falsa i Anna Saldaña. El senyor Rosell tenemos que hablar porque si al día de mañana llega pasarán o no la bomba o mentre nosotras también i no podemos cert pot ser claro éste fue no tan rosa a medida que ell va mostrar tant nul·la i va enviar. Su manera de pensar de declarar se toma con la decisión de hacerlo saber a la. Bueno no sé com qui anava a Jennifer Vergara però el poble quan la señorita Sole usted ya subió que lo que estaba haciendo algo que la todo privadament de Rosa no era una venganza.

[00:16:38]

Ella bueno yo los Jo lo assumir porque se estaba hablando de quitar la vida a un mosso d'esquadra. Sabe era Golf fuerte era algo grave no era ahir demócrata ja no está porque queremos no és es algo que el día de mañana implica un delito más i jo creo que jo ja tinc això quan el miro. La Rosa va ingressar a Manresa el maig i en sis mesos la direcció de la presó decideix traslladar la al mòdul de dones de Brians 1. El periodista Toni Muñoz ha recollit el cas al llibre Solo tu tendres.

[00:17:18]

Ella entre avatars una presó de dones a les presons de dones s'ha de dir que les preses no només entrar agafen fan servir una mena de mecanismes de protecció i és que s'agafen a dones no intenten fer petits grupets per sentir se més protegides perquè en fi són entorns a vegades no del tot adequats.

[00:17:41]

La Rosa entra allà i gràcies al seu magnetisme aquesta voluntat de lideratge acabà dinamitant tots aquests petits grups d'amigues que hi havia és a dir de fet moltes es fan dir a moltes nòvies moltes parelles sentimentals algunes per protecció altres per amor a dins del centre penitenciari i ella es fica pel mig i els dinamita. Aleshores això fa que l'equilibri de la presó salti pels aires. Una de les amigues que la Rosa ha fet a la presó la Clàudia una noia de 22 anys li escriu una carta a Brians i li diu que declararà a favor d'ella en el lloc de l'enverinament perquè considera que s'està cometent una injustícia.

[00:18:25]

La Clàudia afirma que darrere d'aquesta acusació hi ha una revenja per gelosia perquè la presa que la va denunciar no excepte que la rosa no vulgui tenir sexe amb dones i un cop més en aquesta història es produeix un nou gir de guió que us explicarem de seguida. Abans Tornem un moment a la bala que es va trobar entre les restes calcinades del cos del Pedro.

[00:18:52]

Sabeu quin regal de bodes van fer quan el Pedro i la seva exdona la Patricia es van casar ganamos bodes unes dades que estan gravades només en un lapse de Aragón que estava errònia perquè totes dues quedaran famoses allà perquè és allà on els dos eren els policies. Doncs jo no en una bala gravada de fumar i a beure era un llebrer o si i perdona perquè si no ho serà al jurado cuando dice té una bala una bala. Castillo i el projectil es decir una bala completa si em fessin eco.

[00:19:34]

Bé aquí doncs ja es dispara vostè i jo vaig veure si. Podria ser que la bala trobada al costat del cadàver fos el clauer que havien fet el Pedro i la seva exdona per al seu casament. L'interrogant sobre l'origen del projectil quedarà sense resoldre perquè no es podrà demostrar res científicament. De fet l'autòpsia definitiva del febrer del 2018 no determina com van matar el Pedro i això deixa la porta oberta a les especulacions. El Pedro el va matar l'1 de maig i el seu cos el van trobar tres dies més tard calcinat al maleter del seu cotxe al pantà de Foix.

[00:20:15]

El cadàver va quedar tan deteriorat que el primer informe forense només va poder detectar una fractura a la zona cervical. A partir d'aquí els forenses van resoldre que va morir estrangulat però sense tenir ne cap seguretat. La jutgessa va ordenar una ampliació de l'autòpsia per veure si es podia trobar alguna pista més sobre com el van matar. La nova exploració no va aconseguir posar nous elements sobre la taula al xalet de la rosa on es va cometre el crim. S'hi han trobat restes de sang la qual cosa no s'ajusta al fet que fos estrangulat.

[00:20:48]

Després es va trobar una bala al costat del cadàver que ja hem dit que no s'ha pogut determinar d'on va sortir. Tampoc es va poder establir si el Pedro va ser enverinat tal com havia dit una reclusa companya de la Rosa. Les restes del sedant no s'han pogut detectar en les restes calcinades del cadàver. L'estudi forense definitiu apunta que el Pedro va morir escanyat però com una possibilitat i no pas com una certesa ens havíem quedat amb la Clàudia i el nou gir de guió que farà aquesta història.

[00:21:17]

Som al març del 2018 la Rosa Peral i l'Albert López ja fa deu mesos que estan en presó preventiva acusats d'haver matat el Pedro Rodríguez i la Clàudia una reclusa de 22 anys que ha fet amistat amb la rosa i li enviï aquesta carta a Brians 1. Tot això és una injustícia. Res del que diuen no és veritat. Sé que va ser per gelosia de la Jennifer i les altres que li van seguir el joc. No comprenc que no volguessin entendre que no t'agraden les dones i simplement per això potser ja no deixaré que s'enfonsi ni que et jutgin injustament.

[00:21:49]

Molt bona noia i tens un gran cor. Deu dies després d'haver enviat la carta la Clàudia apareix morta a la seua cel·la amb una bossa al cap. Els forenses diuen que és un suïcidi amb la mort de la Clàudia. La rosa s'ha quedat sense un testimoni important que la defensi la seva declaració hauria pogut contrarrestar les acusacions de les altres recluses però ara és morta. En canvi apareixen nous elements que no van a favor de la Rosa.

[00:22:19]

Escolta alguna de les companyes de presó que expliquen coses que suposadament ha dit la rosa o cap avall.

[00:22:34]

No és clar si els forenses no descartaven que un cop mort el cos del Pedro hagués sigut esquarterat perquè semblava que li havien amputat les cames potser per poder lo ficar dins del maleter del Volkswagen Golf. I aquí ve una nova sorpresa. Després de molts mesos els investigadors aconsegueixen desbloquejar el mòbil de la Rosa i troben uns missatges entre ella i un veí que es diu Manuel on parlen justament d'una serra mecànica. Els tenim per escrit i els hem posat veu. Era vuestra de motoserra.

[00:23:11]

He disfrutat d'una votació que va tenir ahir a Barcelona tot i que la moto serra no estarà i les eres hi estaria al voltant del canell de que no parava les gràcies.

[00:23:29]

La conversa entre el veí i les roses es produeix el 3 de maig és a dir que s'havia despertat la nit del 2 al 3 de maig. La nit que la Rosa i l'Albert van portar el cos del Pedro dins del maleter del seu cotxe al pantà de Foix i el van cremar. El veí va dir que el soroll les vides passades les tres de la matinada pot fer anar una serra mecànica de matinada algú que talla arbres o algú que està esquarterar en un cos que li ha de tallar les cames a un home de metre noranta perquè no hi cap al maleter d'un Volkswagen Golf qui empunyar bé la serp.

[00:24:04]

La Rosa l'Albert tots dos. L'autòpsia tampoc no va poder determinar si el Pedro li va tallar o no les cames perquè les restes estaven massa calcinades. Continuant amb la investigació els Mossos han tornat a quedar desconcertats per una foto que han trobat el mòbil de la Rosa. Quan els investigadors van fer l'escorcoll de la casa de Canovelles el 14 de maig les parets de la planta baixa eren blanques i no hi havia cap sofà però el seu telèfon la Rosa hi guardava una fotografia del 4 de maig tres dies després del crim on es veia que la planta baixa estava a mig pintar.

[00:24:41]

A més si bé hi ha la foto del 4 de maig a les parets s'hi veia a trossos un color taronja quan dies després quan fan l'entrada i registre a la casa les parets eren completament blanques. En l'escorcoll tampoc ningú va sentir olor de pintura. La foto del 4 de maig també hi havia un sofà. Deu dies després quan els Mossos escorcollen la casa no hi ha ni rastre del sofà. El 4 de maig és important per a alguna cosa més perquè aquell dia la Rosa i l'Albert van participar junts en un dinar amb altres companys de la Guàrdia Urbana que hi van passar dos detalls que criden l'atenció als investigadors d'una banda que la Rosa es va fer una foto Traient la llengua aparentment molt contenta.

[00:25:22]

Això tres dies després que la seva parella hagués mort i hores després d'haver lo cremat ella jura i per jura que va treure la llengua en un gest automàtic i que aquell dia estava molt trista. L'altre detall és que aquell dia va demanar una furgoneta o un amic. Els investigadors creuen que la Rosa i l'Albert haurien pogut utilitzar la furgoneta per traslladar el sofà i desfer se'n i que després haurien pintat de blanc les parets de la planta baixa per eliminar les restes de sang que haurien quedat a la paret.

[00:25:55]

La jutgessa demana a la unitat científica dels Mossos d'Esquadra que tornin a buscar si darrere de la pintura blanca queden restes de les esquitxades de sang que els investigadors tornen al xalet de Cubelles resseguint la pintura i el resultat és negatiu. No troben cap taca de sang que reforci l'acusació contra la Rosa i l'Albert la Rosa va treure importància a la desaparició del sofà. Va dir que se l'havien menjat els ratolins i que per això se'n van desfer. La tesi del fiscal Félix Martín és molt diferent.

[00:26:28]

Vamos a la habitación que está allí vamos a la desaparición del sofà ponga el croquis por favor si ustedes acoge mi tesis de que el senyor Pedro estava adormida o descansant. Si ustedes ven que el senyor Pedro podía prever que li van atacar el senyor Pedro se pudo defender si se hubiera podido defender un tio de cien quilos habría alguna señal evidente i una roja en el cuello en el cuerpo de la señora del señor al ver o de la senyora Rosa se pudo defender podía prever que li van atacar.

[00:27:11]

No es cierto que estaba dormido o descansant. No es cierto que nadie es mucho ruido. No es cierto que desaparece el sofà porque estaba lleno de sangre porque estaba allí descansant. Se pudo defender. Rotundament no. Obrim ara una nova hipòtesi. Els investigadors van considerar la possibilitat que el Pedro agredís la Rosa i que ella es defensés la hipòtesi es basa en el fet que la Rosa tenia una marca vermella al coll en Parra i la Patricia.

[00:27:41]

L'exdona del Pedro que els dies posteriors al crim aquell mes de maig del 2017 va parlar amb la rosa li va donar Cladera i la va regalar de Pedro Yllanes segundo plano sentenciant i l'obra ja Cuesta. Era atípica per la frase per al clima que feia que el dia inicialment té més que mai perquè estava baix però sí que és veritat que fa moltíssima calor i ara ja està abocada a allargar la boca si és percebuda d'alguna de Paracuellos si comenta inicialmente que ningú no pot ser superficial com una d'allà són golpes s'hauria de definir un poc o superficials com una mujer a 15.

[00:28:35]

L'exdona de Pedro Rodríguez diu que va veure que la Rosa tenia una rascada superficial al coll i escolteu què diu la companya de la Rosa res.

[00:28:44]

Segons ella làpites és. Recordeu que els investigadors havien trobat missatges escrits per la rosa com a Qué echa de menos Albert. Comprendre els detalls totes les dies són plens sens falta però cualquier cosa. Durant la reconstrucció del crim l'Albert també va explicar que la Rosa li havia dit que el Pedro portava setmanes pegant la. La hipòtesi de l'advocat de l'Albert José Luis Bravo és aquesta.

[00:29:17]

Estoy seguro de que no sólo quiso matar tal vez han arribat a matar lo però Rosa probablemente esté mal hablar de una persona hablar de una persona fallecida probablemente estaba recibiendo malos tratos no lo digo yo lo dicen sus hijas lo dijeron Túria después de cómo nos trata. Mentre servicio de malos tratos y probablemente Aquello fue una discusión provocada por algún hecho externo por lo que volvemos ante el porqué hubiera habido sobre el mensaje de Albert. Mejor eso yo soy seguro por qué siguen en planificación de clase alguna.

[00:29:56]

Qué clase de planificación es extraño. Planificant la muerte de Alien cuando tienes el fin de semana a tus hijas ya que lo pueden ver que lo vieron. Planificar la muerte en tu casa dejando todo tipo de sangre. Dejar el cadàver. A doce kilómetros del lugar donde este señor residía a doce kilómetros d'aquella casa provocando posiblemente un incendio. Eso es preparà. El cos policial va preparar una muerte. El Pedro maltractava la Rosa i ella farta dels maltractaments el va matar i després va demanar ajuda a l'Albert per desfer se del cos i lAlbert enamorat de la Rosa es va deixar convèncer i la va ajudar.

[00:30:41]

és una possibilitat però els investigadors no ho veuen clar com l'hauria mort. Quin. El relat dels moments foscos de la nostra societat. En termes porta. Ens havia quedat pendent la serra mecànica que suposadament havia sentit el veí de la Rosa a les tres de la matinada de la nit del 2 al 3 de maig. El seu testimoni reforçaria la hipòtesi que el Pedro hauria pogut ser esquarterat però curiosament el veí no havia explicat res de tot això la policia la primera vegada que el van interrogar perquè pot ser un lapsus a la memòria.

[00:31:33]

Però el telèfon de la Rosa i troben que ella i el veí s'havien intercanviat missatges com aquest que sentireu quan la secretària si repetirem. Sí sí sí fa mesos que està enfadada i Fuerza que no l'estima que la foto no s'aprecia any.

[00:32:01]

Se'n podria deduir que entre la Rosa i el Manel hi havia alguna cosa més que un bon veïnatge. L'explicació dels investigadors és que entre tots dos hi havia una relació sexual d'amagat i l'home no ho va voler dir a la policia perquè no se'l descobrís. Els missatges deixen entreveure que la Rosa i el veí ja havien mantingut relacions sexuals abans aprofitaven quan el Pedro marxava de casa després d'alguna baralla. Diversos testimonis havien explicat a la policia que la víctima acostumava a sortir de casa un parell d'hores per airejar se cada cop que es discutia amb la rosa.

[00:32:35]

Escolta o com ho va explicar el veí. El judici a preguntes del fiscal vostè sigui manteniendo que sólo tuvo un encuentro sexual con la senyora Rosa sobre el taulell un encuentro sexual.

[00:32:45]

Vostès si vostè siguió manteniendo que usted no hablaba ni ella le comptava sus problemas con Pedro.

[00:32:56]

La relación fue antes de conocer a Pedro tuvimos más blog y poco más ámbito sexual. Cal preguntar li pels problemes que no volem perdre allò que ha qualificat Pedro J. El senyor Manuel adelanto que lo siento mucho el Ministerio Fiscal no le cree valoraran su momento oportuno contra vostè. Deducció por falso testimonio muchas veces más però que el fet és que la Rosa i el Manuel es van intercanviar els missatges sexuals que hem sentit abans quan el Pedro ja era mort i quan el seu cos ja estava calcinat pel que fa a la serra mecànica igual que la destral i el sofà tampoc s'ha trobat mai.

[00:33:47]

Han passat onze mesos des que es va obrir la investigació i ni forenses ni policies han pogut determinar com van matar el Pedro Rodríguez ni qui ho va fer. Ara anirem un moment enrere abans del crim. Al sumari hi ha la declaració d'un guàrdia urbà de Barcelona que explica que el 16 d'abril del 2017 quinze dies abans de l'assassinat estava treballant amb el seu company Albert López quan l'Albert li va fer aquesta pregunta. Asimismo el guardia urbana en su declaración afirmó que Albert le preguntó en fecha edificis de abril de 2017 como el deixa fer servir un cadàver per eliminar problemes i li contesto que lo llevaría la FUNAI i prendria Fuego el cuerpo introduir al maleter d'un cotxe extremo que Comissió con el fin del cuerpo de la víctima.

[00:34:34]

La jutgessa que instrueix el cas considera que la declaració d'aquest guàrdia urbà implica directament l'Albert en el crim un any i mig després de l'assassinat. La jutgessa escriu en la seva interlocutòria que creu que va ser un assassinat a quatre mans amb el mateix grau d'implicació de la Rosa i l'Albert segons escriu en aquell moment la jutgessa de Vilanova i la Geltrú. En la interlocutòria la Rosa i l'Albert volien estar junts i per això van matar el Pedro i després es van desfer del cadàver ficant lo al maleter del seu cotxe i calant li foc en una pista forestal a prop del pantà de Foix.

[00:35:08]

El foc va esborrar totes les proves i no s'ha pogut determinar com el van matar. El que la jutgessa veu clar és que si hi havia tanta sang que els acusats van haver de repintar la paret aquesta sang hauria d'haver deixat pistes a l'hora de carregar el cadàver al cotxe. Si el crim l'hagués comès la Rosa Sola com diu l'Albert hauria hagut d'arrossegar el cos per terra i a terra no es va trobar cap rastre de sang de manera que la magistrada conclou que el cos va ser traslladat en l'aire és a dir carregat entre dues persones l'Albert i la rosa.

[00:35:39]

Els dos acusats en canvi tots dos han negat reiteradament que estiguessin al lloc del crim en el moment de l'assassinat. La Rosa diu que estava al pis de dalt amb les nenes i l'Albert assegura que quan va arribar a casa el cos del Pedro ja estava carregat al cotxe. Hi ha un fet que aixeca les suspicàcies de la jutgessa. L'entrada de l'Albert a la casa saltant sigil·losament la tanca. La magistrada sospita que si va voler entrar a la casa sense fer soroll havia de ser perquè el Pedro no era mort i per tant quan el van matar havien de ser hi tots dos.

[00:36:11]

A finals d'octubre del 2018 queda tancada la instrucció del cas a l'espera que es fixi la data del judici que es farà el 3 de febrer del 2020 a l'Audiència de Barcelona. I per increïble que sembli sis dies abans que comenci la vista apareix una nova prova que també tindrà la seva controvèrsia. Nosaltres sempre hem mantingut que la seva participació en el crim va ser secundària i que es va limitar a ajudar la Rosa a desfer se del cadàver. La nova prova que han trobat els investigadors pot confirmar si el paper de l'Albert va ser passiu tal com diu ell o va ser actiu.

[00:36:47]

Ara hi anirem abans però hem de parlar de dos conceptes importants en aquest cas la gelosia i la por. La Rosa i l'Albert havien mantingut una relació intermitent però feia anys que estaven més o menys connectats i sembla que l'arribada del Pedró ho va canviar tot va tallar completament la relació entre la Rosa i l'Albert fins al punt que la Rosa se sentia amenaçada per l'Albert el seu amant de sempre que ara es veia apartat escolta com ho explica la Rosa. A preguntes del fiscal el dia anterior que me ha dicho usted de dinero ese día no llegaron a las manos porque yo le dije a Pedro que no saliera i no entrará en la discusión però la intención de ese día 20 dos compostos a no ser los insultos que se puso a gritar i de Mas y la intención que tenía el enviant los correos imagino que sería para que Pedro me dejará pues por su propio ego porque a él como le he dicho antes se piensa que alguien le ha quitado algo suyo nada l'equitat absolutamente nada suyo.

[00:37:49]

Después de este episodio que aparece en casa ahí aparece evitando insultant que casi llegan a las manos. Después de ese momento me pareció que lo siguiente va ser. Yo le Koji miedo en ese momento. Ese momento yo Sinceramente me pareció que tenía un problema mental que no era normal lo que estaba haciendo yo cuando me ha cogido muchísimo más miedo cuando Menelau de los hechos Rosa usted me acaben de decir hace un minuto que el difícil dinero que tenía mucho miedo me hace cinco minutos.

[00:38:19]

Claro que le tengo miedo. Por supuesto es que con esos comentarios como no voy a tener miedo algo no le impide mandar este correo donde dice que quiere patrullar junto con él.

[00:38:29]

Si a lo mejor seguramente mi narra una reacción más coherente o más correcta el mejor hubiese sido haber cogido ese correo i haberlo llevado a Mossos i a ver haberlo denunciado ya por si acaso no en el futuro me pasa algo. Podia haver lo he hecho y en vez de hacer eso me callar la boca i Dije Bueno Tengo miedo tomará mis precaucions. Me ha parto le envio este correo que creo que no estoy con él y se queda ahí en el aire i puntos.

[00:38:56]

Es una manera irracional que no le pueda parecer correcta pero Reacciona así.

[00:39:06]

Alguns dels missatges de mòbil i correus electrònics que l'Albert enviava a la Rosa deien coses com aquesta ets una puta no saps el que m'estàs fent passar t'ho diuen tot el meu cor. Estimada vaig confiar en tu i aquest ha sigut el pagament. Veure la teva cara amb aquell porta a casa teva. No oblidaran tota la meva vida. No em fa vergonya això de ser un banyut perquè val més que vosaltres. Aquest missatge li havia enviat l'Albert a la Rosa el 29 de gener del 2017 la Rosa i la seua advocada Olga Arderiu afirmen que l'Albert tenia terroritzada la Rosa i que li provocava una por insuperable que la va tenir paralitzada durant 12 dies des de la mort del Pedro.

[00:39:52]

Per això no va denunciar la desaparició de la seva parella ni l'Albert com a suposat autor. Un pèrit de la defensa així ho va afirmar però els pèrits públics és a dir els metges forenses que va citar el fiscal no pensaven el mateix escoltem el fiscal com pregunta i els pèrits com responen con los peritos publicaciones preguntar a los peritos públicos se han encontrado en algunos de los años de experiencia que ellos tienen donde sea compatible que una persona tenga un temor reverencial durante dos días consecutivos siendo una persona que tiene libre el vidrio siendo una persona.

[00:40:27]

Ante el supuesto amenaçador no convivir con ella no cuantos años llevan ustedes ejerciendo pregunta veinticinco declaraciones de l'amateur 20 anys veinte años por mi parte hay más preguntas muchas veces. Dotze dies són els que van passar entre la mort del Pedro i la detenció de la Rosa i l'Albert. Justament el dia que la Rosa es va decidir a dir que l'autor era l'Albert i el Rubén com havia insinuat fins a aquell moment. De nou la versió de l'Albert és un altre és ell el que es presenta com a víctima de la Rosa.

[00:41:08]

Aquesta és la seva resposta al judici.

[00:41:10]

Quan li pregunten si es va treure o no la barba que portava el dia del crim la barba ha dit jo aquí Estévez no sé si demà vostè el dia al día siguiente el dia 3 mantuvo su habitual actividad se quiere usted la broma el dia 3 No no. El día 4 o 5 acudir usted a una comida col·laboro que tenía si hecho hasta la fotografia de autor y se puede ver la barba. Cuatro tampoco se la vida no me aquí costa siete. Creu que hi ha eines com aquesta i jo com a gilipolles no val com a protesta perquè ja és el que diu perquè ja fer el tema waco.

[00:41:54]

Per això l'Albert diu que és un excedit de la Rosa i que quan va rebre la trucada cap a les nou del vespre on segons la seua versió la Rosa li va demanar que anés a ajudar la la va encobrir i la va ajudar a desfer se del cos perquè estava emocionalment segrestat per ella. A la misma manera que un ex alcohòlic o en defecte l'olor alcohol des d'una certa distància com ho com queda llamar lo se detecta més de conversación d'una manera magistral i a la el fiscal que suelo eso no se llama Mesta.

[00:42:29]

Per a mi serà una oda a una tesi doctoral a la manipulació mental que debería ser investigada i ara diu el senyor Mas seguro que en les escoles de Criminologia s'analitza perquè era una tesi doctoral sobre com esta persona que el punto de vista que tengo ahora des de la distància espacio temporal te hace ver cómo trabaja en Barcelona cómo se gana la persona. Quins. Amb Carles Porta. Situem nos ara sis dies abans que comenci el judici. Hem dit que el 3 de febrer del 2020 apareix una nova prova que serà molt estranya i portarà més ombres al cas.

[00:43:19]

Quan van passar els fets la jutgessa d'instrucció 8 de Vilanova va preguntar a totes les companyies telefòniques els serveis que els acusats tenien contractats per poder rastrejar ne el senyal i revisar tots els missatges de text i fotografies. Tots van respondre menys una laica mòbil. La companyia va trigar dos anys a contestar el requeriment de la jutgessa i quan ho va fer es va descobrir això que l'Albert havia comprat un telèfon de prepagament i que només havia fet una sola trucada que precisament va ser la nit de l'1 de maig la nit del crim.

[00:43:55]

L'Albert va comprar el telèfon el 20 d'abril quatre dies després que preguntés a un company de patrulla de la Guàrdia Urbana com és desempallegar se d'un cadàver. Són dates en què els investigadors consideren que els dos acusats ja planificava matar el Pedro. Ho acabem de sentir des que el va comprar deu dies abans del crim. L'Albert només va utilitzar el telèfon una vegada justament el dia 1 de maig el dia que van assassinar el Pedro.

[00:44:22]

La policia creu que aquesta trucada demostra que el crim va ser premeditat però ara entendreu per què encara aporta més ombres al cas. La nit del crim hi va haver tres trucades. La Rosa telefona a l'Albert a les 21 hores 51 hores és una trucada perduda dos minuts més tard a les 21 hores 53. Tots dos mantenen una conversa de quatre minuts però encara hi ha una tercera telefonada la trucada perduda que l'Albert fa a la rosa des del nou número de prepagament.

[00:44:51]

Fiscalia i acusació creuen que aquesta telefonada era un senyal i demostraria que l'Albert estava plenament implicat en un pla premeditat per matar el Pedro. Es basen en el fet que el telèfon de prepagament només es va activar aquella nit la nit del crim. Quin sentit té la trucada des del mòbil laica.

[00:45:09]

Quan l'Albert i la rosa ja havien parlat durant quatre minuts pel telèfon oficial que duia ell habitualment però és que l'Albert havia comprat el telèfon i la targeta de prepagament amb el seu nom i quin sentit té utilitzar un telèfon de seguretat si el compres fent constar el teu nom és fàcil comprar un mòbil anònim o el nom d'un tercer. En canvi l'Albert el va comprar en nom seu si havia de ser el senyal per posar en marxa un pla criminal per què el va comprar identificant se pels investigadors aquesta trucada amb el mòbil de prepagament indicaria que hi va haver premeditació.

[00:45:44]

Sentim els investigadors responent la defensa de l'Albert A nuestro entender la llamada Albert se desencadena una serie de hechos que todas estas llamadas. Para nosotros ja entro en conjectures no expliquen el porqué al ver llegar a les tres de la madrugada ja se situa en el punto de inflexión. La llamada una llamada primera que se produce corrección como la segunda después de cuatro años desde su casa teòricament està dirigida a la senyora Rosa para que vaya este tema no la nostra opinió és que en ese momento se inicia algo que tendría planificada i a saber què ha fet fins ara.

[00:46:29]

L'Albert sempre ha mantingut que la seva participació en els fets és secundària i que es va limitar a ajudar la Rosa a desfer se del cadàver. Però els Mossos creuen que la trucada que va fer amb el mòbil de prepagament demostraria que l'Albert estava implicat en un pla per matar el Pedro i que ell va tenir un paper actiu. El 3 de febrer del 2020 fa només sis dies que s'ha descobert la nova trucada entre la Rosa i l'Albert amb un mòbil de prepagament després de prop de tres anys d'investigació comença l'Audiència de Barcelona el judici del crim de la Guàrdia Urbana amb diverses incògnites fonamentals sense resoldre a quina hora i com es va matar el Pedro Rodríguez qui va ser l'autor material del crim i perquè el van matar.

[00:47:18]

Els únics testimonis directes dels fets són precisament els dos inculpats la Rosa i l'Albert i tots dos s'acusen mútuament. No hi ha cap prova que apunti directament l'un a l'altre o a tots dos. Tots són indicis separats de molt curta distància els dos acusats Rosa Peral i Albert López escoltaven el relat de la Fiscalia sobre la mort de la víctima prengueren forma el vehículo con el cuerpo de Pedro Rodríguez lusitania és el més notable és que aquest tema que seria molt estressant però és ben bé que tot ho tot és actor.

[00:48:11]

Totes dues són obres d'art. Sobre todo esto en realidad es aparentemente sencilla complicada porque aquí se plantean tres teories. La teoria de la defensa de la senyora rossa de qui l'actor de todo esto y al ver la teoría del siglo el defensa considera que l'autor de todo esto és la senyora Rosa. La Teoría de las acusaciones de que son los dos que com una pistola fiscal no ha sido capaz no ha sido capaz de afirmar la obra concreta del senyor Pedro i la forma concreta que se dio muerte al señor.

[00:48:59]

En el mateix capítol l'últim d'aquesta minisèrie explicarà els detalls del judici i ens centrarem en un testimoni de referència que serà clau per al veredicte. Una dona la parella del Rubén que parlava cada dia amb les filles del Rubén i la rosa i que per tant les va escoltar quan li explicaven el que havien vist la nit del crim un crim i els ho avancen que elles no van veure el que la madrastra explicarà al jurat amb gestos perquè el president del tribunal no la va deixar parlar.

[00:49:30]

Serà determinant. Avui se'ns ha acabat el temps gràcies per escoltar nos. Tornem tan aviat com puguem.

[00:49:46]

Crims guionistes Lídia Orriols Albert Mercadé i Sílvia comet cas de buit. Lídia Orriols. Producció Núria Ventura muntador musical l'IHC Sergi Cutillas direcció artística Dolors Martínez. Direcció Guió i presentació. Carles Porta amb les veus de Catalunya Ràdio. Diu que prou ella. Partit. Si. Això no hauria de tenir. Avui és produir. Aprenguem a seguir fent. Doncs bé. Tot i aguantar bé o. I que un cop ja estava pactat.