Transcribe your podcast
[00:00:00]

Tot el que sentireu en aquest programa ha passat els fets i els llocs són reals. Alguns diàlegs estan dramatitzades però el seu contingut consta en documents o surt de testimonis que eren al lloc dels fets. En algunes descripcions aquest programa podria ferir sensibilitats. Relaten crims reals la realitat i la mort no entenen de sensibilitats. L'abril del 2005 uns pares denuncien a la comissaria de la Policia Nacional de Terrassa la desaparició de la seva filla Ana María Ramírez García de 38 anys casada i que viu amb el seu marit.

[00:00:44]

L'última vegada que la van veure en persona va ser a finals del 2004 per telèfon van parlar amb ella el diumenge 27 de febrer del 2005. L'endemà dilluns 28 l'Anna Maria tenia una cita programada amb el metge però ja no hi va anar per explicar a la policia que el marit de l'Anna Maria és molt violent i que la maltracta. Hola tothom sóc Carles Porta. Gràcies per escoltar nos. La policia va trigar cinc anys a resoldre el cas de l'Anna Maria Ramírez.

[00:01:21]

El seu agressor va imposar un estat de terror psicològic tan gran en el seu entorn que ningú es va atrevir a delatar lo. La història d'avui comença a Vacarisses passa per Terrassa Sabadell i arriba fins a Laredo Cantàbria. La droga hi té un paper important i com sempre molt negatiu la persistència de la policia en aquest cas també serà important i abans de continuar us hem d'advertir que avui sentireu descripcions de situacions molt dures. Ja sabeu que la realitat i la mort no tenen sensibilitat.

[00:01:57]

Intentarem posar llum a la foscor. Comencem.

[00:02:10]

Així fins que perdrien la mesquita durant 19 hores. Crims. Un curs deixo vèncer amb més vendes. Recordeu que. Conèixer el relat dels moments foscos de la nostra societat. Quins. En Carles Porta l'Anna Maria Ramírez i l'essència Orduña es van casar el 20 de setembre de 1991.

[00:03:07]

No tenien fills. Es guanyaven bé la vida venent als mercats ambulants.

[00:03:12]

Vivien en un xalet situat a una de les 16 urbanitzacions que té Vacarisses al Vallès Occidental. Vacarisses és un poble petit.

[00:03:20]

Actualment hi viuen poc més de 6.800 persones però el cap de setmana en són més perquè hi van els propietaris de segones residències que venen sobretot de Terrassa. No és estrany.

[00:03:33]

Vacarisses és en un racó privilegiat al davant l'impressionant massís de Montserrat i a l'esquena la cinglera vermella.

[00:03:42]

L'abril del 2005 el poble s'agita per una desaparició pels pares de l'Anna Maria es presenten a la comissaria de la Policia Nacional de Terrassa per denunciar que no saben res de la filla.

[00:03:55]

Des de fa més d'un mes la denuncia en principio la verdad es más relevante que havien tenido un último contacto físico con ella. A finales del dormi Cuatro i que la última conversación telefónica que habían mantenido ja se remuntava al mes de febrero del 2005. Ellos mantuvieron el día 27 de febrero. La comunicación telefònica aquest sentit és el comissari de la Policia Nacional José Jacinto Pérez que va investigar el cas. El pare diu més coses a la policia culpaven o mejor dicho estaba detrás podría estar detrás el problema de que tenía las relaciones con el marido no porque la sotmetia a malos tratos.

[00:04:45]

Tant la família com els amics i els veïns sabien que el marit de la memòria l'Ascensió la maltractava i li pegaven des de feia més de quatre mesos de forma habitual però ella no havia denunciat res. Les pallisses eren tan fortes que més d'una vegada havia hagut d'anar al metge perquè li cobressin les ferides.

[00:05:05]

Dentro de las detenciones había tenido la asistencia els poders que habían determinado que es algo bueno pues havia entès que era víctima de menors tratos pero ocasiones llegaron incluso el PP va a hacer acabaria salir corriendo en pijama i se refugiar a casa de Déu.

[00:05:23]

Així es manifestaven alguns testimonis d'aquests maltractaments.

[00:05:27]

La testigo manifestó Verbist en una ocasión a la víctima concejales d'en Rajoy eficiente en el cuerpo así como marques madures en las manos havien de le he dicho ésta que se les havia causado en essència. Los vecinos declararon que en una ocasión de Maria acudia a refugiar se a su domicilio que presentaba a pie muertos de diferentes colores diciendo que su marido se había puesto violento.

[00:05:51]

La doctora de cabecera declaró que en una ocasión aquella li manifestà haber sido pegada por una essència pudiendo constatar que tenía el timpà no perforada lesión compatible con una causa de producción traumàtica. En concreto un golpe. L'historial mèdic de la dona és ple de les agressions que va rebre en el període que va del 5 d'octubre del 2004 fins al 17 de febrer del 2005. No s'han concretat les assistències que havia de tenir Ana María aquell dia l'havia atendido entre los médicos e incluso hablando con los lectores tomando declaración de lectores parteres que s'han Grave i que tenia a veure amb el timpà o la nariz.

[00:06:37]

Los vecinos también la única familiar que s'havia refugiava en alguna ocasió d'Ana la. També apuntava però que l'havien recogida unes determinades condicions los malos tratos e incluso había manifestado ella e incluso familiares amigos havien contactat o con ella. En aquella època i que estaven tan mala situación de que incluso había pensado de verola alguno que quería suïcidar se. Tot això passava a finals del 2004 i principis del 2005. Fa 17 anys la llei contra la violència de gènere es va aprovar el desembre d'aquell 2004 i no va entrar en vigor fins un mes més tard el gener del 2005.

[00:07:16]

Mentre aquesta llei es tramitava al Congrés l'Anna Maria era víctima de maltractaments per part del seu marit. Avui dia seria impensable que ningú no denunciés una situació de maltractaments com la que patia l'Anna Maria Ramírez. Segurament algun dels professionals que l'haurien atès haurien fet arribar el cas a la policia o a la Fiscalia però i ella per què ho va aguantar que més en sabem. Lídia Orriols. L'Anna Maria l'essència convivien des del 1991 l'any que es van casar. Portaven junts gairebé 14 anys.

[00:07:50]

Tot anava bé fins que ell va començar a drogar se aviat es va convertir en un consumidor habitual de cocaïna. Fumava va ser una pasta a base de coca. El seu cos és una substància molt addictiva i amb molt poc temps produeix alteracions de la conducta. L'Anna Maria em va acabar consumint també i això va ser un altre obstacle perquè fes el pas de denunciar el marit. Tenia una dependència total psicològica i també la major me refiero a consumo porque si ella también había acabado siendo consumidora estaba enganxada.

[00:08:22]

El marido era el que facilitava la tornem a l'abril del 2005 quan els pares en denuncien la desaparició.

[00:08:31]

El último contacto fue en febrero de ese mismo año el día 27 de febrero. La comunicación telefònica pero el día 28 de febrero ja tenia una cita con el médico y no acudió. Se fue la circunstancia que le digo Dato en principio indicios que llevó a pensar que la desaparición había sido de manera involuntària no porque luego después el resto de los meses no vol ninguna contacto con ella. En principio marxar sin dejar ningún aviso i Claro existia. Bueno la información no ha llegado a la base de que los malos tratos i las manifestaciones del entorno de la familia amistades más que todo apuntaba que lamenta la desaparición de guies como consecuencia de las relaciones que tenia con la ciència o no davant la denúncia de desaparició.

[00:09:29]

Les sospites dels familiars i els informes mèdics de maltractaments.

[00:09:32]

La policia interroga el marit l'ascensió el marit però en aquella època balones fuera no reconocía evidentemente los malos tratos porque era una cosa que no va afectar el paso pues las explicaciones que diu que es bueno reconoció que la casa Bueno no recuerdo sí sí exactamente al menos admitió una discussió familiar con ella però en cuanto a la desaparición pues les excuses es que ella seria a casa de los padres que yo sabrien siempre la culpa. Persones que estaven pròximes a l'entorn familiar de Mas i amistades con las que probablemente ell estar allà.

[00:10:23]

Els agents interroga també l'entorn de l'Anna Maria i ningú en sap res. La família diu que en l'època en què l'Anna Maria va desaparèixer ella i el marit no hi vivien sols a Vacarisses. Asseguren que en aquella casa hi havia unes quantes persones més però el cercle de Vacarisses és tan hermètic que la família en té molt poca informació i no pot donar cap nom i l'ascensió al marit continua dient que l'Anna Maria se n'ha anat.

[00:10:49]

Per què ha volgut que els investigadors entrin a la casa però no hi veuen res estrany i fan una batuda pels voltants per veure si troben alguna cosa que els pugui orientar en una de les batalles que se encontró no muy lejano de la ubicación de la casa de Vacarisses encontró una manta planxar de sangre.

[00:11:10]

La policía recull la manta i la porten a analitzar. Els investigadors volen saber si la sang que hi ha a la façana pot ser de la desapareguda el laboratori extreuen ADN dels pares per veure si el seu perfil genètic i el que s'ha trobat a la manta concorden. Caldrà esperar el resultat de l'anàlisi i de moment la investigació no pot anar més enllà. I. En altres programes ja us hem parlat d'interessos l'Associació de Familiars de Persones desaparegudes sense causa aparent. La cara de l'Anna Maria va estar penjada al web d'interessos des de pocs dies després de la desaparició i també se'n van distribuir cartells a la comarca.

[00:11:52]

Un testimonio declaró que la misma persona que a su casa en demanda de auxilio en pocas fechas antes del dia d autors l'havien veu en els cartells que se pusieron con motivo de su desaparición pero que estaba canviada pues así como en la foto si la veia bien cuando vine a su casa és tan estrany beata com gol pèssima imatge.

[00:12:12]

Al cap d'uns dies arriba l'informe de l'anàlisi de la manta tacada de sang que s'ha trobat a prop del xalet de Vacarisses.

[00:12:19]

L'anàlisi d'ADN que se hizo con los consejos de los padres posteriormente informe terminó que había una relación entre l'ADN existente lamentat el núcleo familiar que posibilidad de que se sangre pertenencia a la fallida. La noticia no fa més que reafirmar els temors de la família i la policia que sempre ha investigat la desaparició com un assassinat però van passant els mesos i no trobem res que els permeti acusar el principal sospitós fins que el 28 d'agost del 2005 a la nit es declara un incendi a la casa del número 20 del carrer Turina de Sabadell al barri de Can Rull.

[00:12:59]

Sucedió el fallecimiento de otra persona en Sabadell que fue un hombre que estava relacionado con el mundo de la delinqüència i falleció en su domicilio de forma violenta i además lo la Vivienda i parcialmente bé el cuerpo no. Quan els bombers entren a la casa del número 20 del carrer Turina de Sabadell hi troben el cadàver d'un tal Emilio Torregrossa. Algú l'ha matat amb una arma blanca i després ha incendiat la casa per simular un accident. La intenció era de hacer desaparecer pues el cuerpo y por supuesto las pruebas que pudiera haber.

[00:13:40]

Els investigadors tenen un nou expedient obert sobre la taula. I com és habitual comença interrogant l'entorn més pròxim a la víctima. Un detall. La policia sap que a la casa que s'ha cremat s'hi acostumava a reunir addictes a la cocaïna. Quins. En Carles Porta de vegades les investigacions policials es desencalla per una coincidència. Això és el que va passar en el cas que expliquem avui. La rigorosa ascensió Torregrossa pertenencia prefiero a un núcleo o un ambiente era paralelo a la vida hacia l'essència o no.

[00:14:34]

Recordeu que els pares afirmen que la casa de Vacarisses hi vivia més gent a part del matrimoni doncs investigant el cas de Sabadell la policia acaba d'ensopegar amb una persona que freqüentaven la torre de Vacarisses i que havia coincidit amb l'Anna Maria i l'Ascensió. Evidentemente preguntava què conoces Asensio sap fallecido Emilia Asensio vimos com una persona que conocía más allá de las relaciones cada día entre Emilio i Asensio. Eren persones en concret una que tenia mucha información por conocer Asensio en el ámbito me hicieron de ámbito paralelo que era el de Vacarisses y lo que ocurrió en Vacarisses i la vida que hacía ascensió en su domicilio.

[00:15:20]

El testimoni coneix molt bé la vida que es feia al xalet de Vacarisses però té por de patir represàlies si parla. Per això se li dóna l'estatus del testimoni protegit el nom dels testimonis protegits no revela mai ni el domicili ni la professió ni l'adreça del lloc on treballen. Tampoc se'ls pot fotografiar i si es considera que corren un perill molt greu se'ls proporciona escorta policial.

[00:15:45]

La policia vol saber qui eren les persones que vivien al xalet a l'última etapa quan va desaparèixer l'Anna Maria la vivienda lo que llevamos a concretar és que estava ocupada per Asensio acabaria tres prostitutes Mas i hermano y de vez en cuando Bueno un amigo íntimo de ellos. Todo está en un ambiente de consumo excesivo estupefacientes.

[00:16:16]

Al xalet hi convivien i ja ho hem sentit sis persones lessència i l'Anna Maria tres prostitutes i el germà de l'essència que es deia Toni i esporàdicament hi anava un amic de descenso de nom Raül. Dues de les tres prostitutes tindran un paper fonamental en aquest cas es diuen ahir Lia i Micaela. Però anem a pams. El comissari José Jacinto Pérez ha parlat d'un ambient de consum excessiu de drogues. No exagerava entre els homes que freqüentaven su casa se consumia un quilo de cocaïna a la setmana afirmación que merecido de la médico forense i la precisión literal de què seria un infart de miocardi secular.

[00:16:55]

Escolteu perquè el testimoni protegit tenir por d'explicar el que passava al xalet de Vacarisses sobre todo entró en los malos tratos que era brutal. Respecto l'ascensió hacia su propia mujer no un ambiente cualquiera que és impensable no muy fuerte. Pues amenaçava al resto de personas que estaven porque no porque d'alguna forma intercedir en l'auxili tanto en el Marià como como las malos tratos que también no solo propinar a la mujer sino también a las otras a las otras mujeres que convivien allí en la casa hasta el punto de que esa convivencia estranya en una misma habitación on dormien prostitutes sense i la mujer.

[00:17:47]

Todo esto dentro de un ambiente de consumo de drogas a medida que se van identificant el jove consiguiendo identificat a les persones que estaven allí en la casa algunos decían que aquella no lo habían visto nunca aquello que se salía fuera de la norma. Los malos tratos se legalment hasta el ambiente que ahir era insostenible. Lo que pasa por que eren toxicòmans o que estaven volcado en a vida pues se mantenían allí.

[00:18:18]

No escolteu com descriu el comissari.

[00:18:21]

Tot el que passava en aquella casa aquello era la casa de los errores frecuente la peanya i la maltractava principalmente la habitación pero también a veces s'acabà cerrando de los pelos y los aportava a la hora de coger cualquier figura que tuviera en el salón perla delante delante de cualquier lado la cabeza espatllat para luego dejar l'habitació i haciendo vida pues les prostitutes inclosa en la mateixa habitación dormien junto con la mujer jugando sector d'oci. Aquella o bé esperar i imaginar se yo creo que incluso si no lo imaginaven ni siquiera llegamos alcanzar lo que en realidad fue aquella no.

[00:19:12]

Gràcies al testimoni protegit doncs la policia identifica les persones que convivien al xalet i comença a buscar les per interrogar les. Però recordem que els investigadors tenen un altre crim per resoldre el d'Emilio Torregrosa.

[00:19:26]

De hecho Asensio l'assumpte de Torregrossa Saladich TU lo que pasa es que una investigación por un homicidio de una vida una nación es muy complicado desaparecer determinadas marca determinada. Es muy difícil poder determinar si hay pruebas que apuntan a la participación directa de lo que había. Eren persones que estaven relacionades per un ajuste de cuentas de la muerte i en les quals és de les que estaven interessades o podien tenir interès fallecimiento de punto de vista de la investigación nuestra era. Asensio tenia ben aviat tenía una participación directa de aquellos hechos que bé se le detuvo de libertad.

[00:20:17]

Tornem a la desaparició de l'Anna Maria. De moment no hi ha cadàver tot i que la policia dóna per fet que és morta.

[00:20:24]

Els investigadors tenen un munt de preguntes sense resposta que tenien les dubtes com les havien conocido de dónde eren les prostitutes como habían llegado allí a Vacarisses quién las había llevado con quien estaba. De fet la historia primordial de l'informe no està que queda mucho tiempo después conseguimos establecer una hipòtesi clara de los movimientos que se dieron sobre la desaparición de Ana María.

[00:20:54]

Arribat a aquest punt hem de parlar de la reto.

[00:20:57]

L'àrea és un municipi força turístic de la costa de Cantàbria. No arriba als 13.000 habitants però a l'estiu aquesta xifra augmenta fins a 30.000. I per què parlem de Laredo perquè la família de l'essència Coruña hi tenia una casa de pagès que després serà important. Ara tornarem a l'àrea.

[00:21:18]

La policia ha aconseguit identificar les persones que vivien al xalet de Vacarisses però algunes trigaran molt a localitzar les. Anys l'essència i el seu germà ja no viuen a Vacarisses sinó a casa dels seus pares a Sabadell. Ens havia quedat pendent per què era important l'arrel de les primeres declaracions que volia aquelles persones que estaven fent la vivenda. Optimus que en aquella època pues habían realizado un viaje Santander Laredo concretamente este viaje habían ido Asensio acompañado d'una prostituta en un vehículo i el otro vehículo una furgoneta.

[00:22:03]

Concretamente había ido Toni Raül. Otra otra mujer fue primero primer de marzo cuando realizaron el viaje decían que s'havien dirigido a Laredo Santander donde tenien una casa que era familiar d'essència normal. El motivo de la intención era allí una época estaven demasiado saturades. El consumo de estupefacientes fue muy poco para hacer una vida un poco más tranquila i si se podía desintoxicar pero ninguno de ellos referia que en este viaje había ido a Mariano que l'avaria s'havia quedat el que se había ido a casa de sus padres o estava con familiares.

[00:22:50]

Capítol en les dates el diumenge 27 de febrer del 2005 és l'última vegada que els pares de l'Anna Maria parlen amb la filla i ho fan per telèfon. L'endemà dilluns 28 la víctima tenia visita amb el metge però ja no hi va anar. Al març el seu marit l'essència juntament amb el germà d'en Toni un amic el Raül i dues prostitutes fan un viatge a Laredo on l'essència i el Toni tenen una casa de pagès de la família. Però en aquest viatge no hi van anar María.

[00:23:18]

A l'abril els pares de la víctima es presenten a la comissaria de Terrassa per denunciar ne la desaparició. La policia es dediquen a comprovar els detalls del viatge Laredo que han donat els interrogats l'ascensió al Toni i el Raúl. D'alguna manera demostrant que efectivamente el viaje sabía que había realizado incluso va determinar que en aquella época s'havia producido un accidente de circulación en el que había intervenido Asencio en ese accidente acompañado de una mujer esta mujer era una ciudadana búlgara. Llegamos a concretar que ésta era una de las mujeres prostitutes que convivien con ellos y con la que mantenia una relació en llamas estrecha Asencio.

[00:24:03]

La última època también llegamos a determinar que al cabo de pocos días de suceder el accidente. Casualment tanto el hermano Toni Cómo Como el amigo i La otra prostituta aparecía datos que le situaven en Sabadell significava que Asensio i jo sabia que s'havien desplazado Laredo a Santander. La gent està d'aquí uns dies i ja sabien tenir. I tot Toni como Raúl i l'altre a la furgoneta s'havien vuelto a Vacarisses al cabo de un día aparecía en la zona de Sabadell concretamente en algun hotel de Sabadell.

[00:24:47]

La cosa és que tots els que vivien a la casa de Vacarisses. Bé això de tots no és ben bé exacte ja veureu perquè ho dic doncs tots ells es distribueixen en dos cotxes. Al davant el líder l'ascensió i la seua nova companya la Ilia el cotxe del darrere una furgoneta els que obeïen els que tenien por el Toni i la seua nòvia Micaela i el Raúl. Atenció a aquest grup via la furgoneta que després sabrem que amaga una sorpresa. Arriben a Laredo volten per allà sense rumb l'ascensió i la Ilia tenen un accident i el cotxe que és sinistre total que els altres tres ara no saben per què tornen a Vacarisses.

[00:25:29]

La furgoneta luego esta furgoneta la volvieron i la canviarem per otro vehículo con el que nuevamente hicieron otro viaje para buscar l'essència y entonces coincidieron ya todos en Bilbao. Cap dels interrogats ha parlat de la presència de la memòria en aquell viatge i la policia creu que la devien enterrar a Vacarisses.

[00:25:51]

Abans d'aquell periple d'anada i tornada miramos la fossa sèptica mirant lo saber com estava la zona enjardinada. Fuimos con nuestro suelo de manera material per poder escarabat per a poder mirar l'inventari incluso segmento o incluso como había algunas manifestaciones de vecinos que nos llevaba. Ara allí el cuerpo fue que los propios del vecindario había alguno que al·legaven que en aquella època se habían visto. Se había producido un fuego dentro de la casa no una barbacoa sino muchísimo mucho más que una barbacoa no con mucho humor.

[00:26:34]

I el fuerte olor no equival a pensar que por allí podíamos encontrar algo que incluso he comptat tan no con la Facultat de Geologia. Fue uno de los primeros casos en los que podríamos introducir radi nosotros allí llegamos la Facultat de Geologia. Recuerdo que tragueren dos aparatos diferentes empresas que estaban colaborando con la facultad para hacernos un estudio de la zona segmentada que tenien de aparcamiento en la casa de Vacarisses para desenes profundidad que había de la zona segmentada. Había una consistència diferente como para ver si utilizado como alguna cosa més que una zona donde podien estar oculto o Enterrado.

[00:27:23]

También dio un resultado negativo. Quedeu vos amb això de la barbacoa que tornarà a sortir. La policia està convençuda que la sanció és el culpable de la desaparició de l'Anna Maria i segurament també de la seua mort però no hi ha cap prova que incriminar ni a ell ni al Toni ni al Raúl. Tots tres continuen lliures.

[00:27:44]

Van passant els mesos fins que la casualitat es tornarà a posar de part dels investigadors perquè tem. Quan la policia vol localitzar algú fa el que se'n diu un ensenyament policial. Això vol dir que introdueix a la base de dades una base de dades que només té la policia. La informació de la persona que està buscant i si en algun moment o en algun lloc un policia identifiqui aquella persona o la detenen. Quan els agents consultin els seus antecedents automàticament saltarà un avís d'alarma.

[00:28:27]

Això és el que va passar després del viatge a Laredo ja Ilia que ja tenia identificada coincidió el mes de abril de ese año había sido interceptada o la Guardia Civil cuando estaba afecta a Zaragoza con dirección Madrid.

[00:28:45]

La Guardia Civil detuvo un taxi en el que iba una mujer que era emplear en un taxi de Barcelona i el taxi de Barcelona Pues la verdad se pintado en negro i amarillo pues llamar la atención. Zaragoza por la noche claro cuando intercepta preguntan a ver que vostè senyora aquí a dónde vamos me voy tan lógico identificar una persona i a partir de ahí que ocurre que ella hace unas revelacions esta mujer los síntomas que presentaba señales porque había sido objeto de malos tratos que tenía lesiones pero encima llevar bajo dinero claro cuando fue interrogada por la Guardia Civil lo que manifestava que había salido huyendo de la casa on convivia con una persona.

[00:29:35]

Esta persona era l'essència i ja no dirigia dirigida a Madrid.

[00:29:43]

La Guàrdia Civil s'emporta la Ilia a la comandància i allà la noia posa una denúncia contra la sanció per agressió sexual i maltractaments. El comissari José Jacinto Pérez ha explicat que la Ilia portava al damunt joies i diners 17.000 euros. La Guàrdia Civil pot determinar qui era la propietària de les joies l'Anna Maria i demana permís judicial per escorcollar la casa on viu l'ascensió a Sabadell. La casa dels pares allà hi troba una cosa que confirma el que la Policia Nacional sospitava des del primer moment que la desaparició de l'Anna Maria era forçada a ese domicili.

[00:30:20]

La Guàrdia Civil entre los efectos que aparecen en casa essència aparece en una maleta con el DNI i el pasaporte de Anna Maria que ya llevaba un tiempo desaparecida. Una avaria no havia de ser i por supuesto si hubiese sido una desaparició voluntària. De moment no però va aparèixer en cas d'absència la documentació i el passaport de l'avaria. A partir de les joies que li foren ocupades ahir dia la Guàrdia Civil interroga l'essència sobre la denúncia per maltractaments de la ilia. Recepció.

[00:31:02]

La Guàrdia Civil està desaparecida no està aïllada i en principi actiu. El que passa és que claro no era una investigació que ja va ser a la Guàrdia Civil. La desaparició de l'avaria se centrava en el que era. Finalmente los hechos que había ocurrido con el motivo por el cual tenía joies que había pasado porque llevaba ese dinero no procedia ese dinero. En ese sentido los malos tratos infligides por parte de decència hacia aquest episodi amb la Guàrdia Civil no va anar més enllà.

[00:31:41]

Ilia mai va parlar als agents de l'Anna Maria ni de la casa de Vacarisses. Així que cap dels dos cossos policials mai va poder establir el nexe entre els dos casos el que havia obert la Guàrdia Civil contra la sanció per maltractaments i el cas que investigava la Policia Nacional sobre la desaparició de l'Anna Maria la Ilia era una víctima va quedar lliure i va aprofitar per marxar se li va perdre la pista. No va ser fins anys més tard quan la policia va començar a recopilar indicis i a lligar caps que van decidir tornar a localitzar la per interrogar la pel cas de Vacarisses.

[00:32:15]

Va costar molt trobar la. L'essència continua sent el principal sospitós però no s'obre cap escletxa perquè la policia el pugui acusar i detenir. Fan indagacions en l'àmbit econòmic lessència i l'Anna Maria compartien com compte corren i veuen moviments importants de diners tant abans com després del 27 de febrer l'últim dia que els pares de la víctima van parlar amb ella n'hi ha un que crida especialment l'atenció. és del 8 de març. Uno de los movimientos concreta que se hizo de euros en los que aparecía la firma de Asensio apuntó a una firma que Diana i era similar a la firma que realitzava Nummaria.

[00:32:58]

La policia porta a pèrits el document amb la firma de l'Anna Maria i altres moviments de diners que també són importants intentarà abrir una cuenta corriente Laredo Nueva per un total de 48.000 euros nombre en este caso no recuerdo era Asensio diatònic i los propios empleados del Banco de no eren subjectes que pensaven que incluso podía blanqueo de capitales e incluso el propio banco porque no se firmó de ellos se constituyó la cuenta revocar o estas actuaciones. El dinero devolver el dinero en metàl·lic con 12.000 euros i unos 40.000 euros en un escolta que conclou el pèrit sobre la firma de l'Anna Maria.

[00:33:48]

Efectivamente no había sido realizado por ella sinó que havia falsificat o firma para hacer este movimiento de dinero en un barco. Els investigadors estrènyer el cercle al voltant del marit però no acaben de tancar. L'essència no tenia problemes de diners però sí de drogues i va enganxar també l'Anna Maria les hores a la casa de Vacarisses. Passaven entre l'eufòria de la cocaïna i les pallisses. L'essència no deixava sortir de casa. L'Anna Maria gairebé mai ni tampoc que la família anés a veure.

[00:34:20]

Havia arribat a portar prostitutes a viure al xalet per tenir relacions sexuals davant d'ella. Fins i tot l'obligava ella a ficar se al llit amb les noies. El metge forense que em va fer l'informe psiquiàtric i amb el qual hem parlat el descriu com una persona extremament violenta amb trets narcisistes i psicofàrmacs molt evidents i amb baixa empatia. Si s'hi suma el consum continuat de cocaïna el còctel explosiu. Un altre element determinant per a la policia és la manta tacada de sang que es va trobar a prop de la casa de Vacarisses.

[00:34:51]

L'anàlisi de l'ADN va determinar que el perfil genètic era compatible amb el dels pares d'ella. A més després del viatge a Laredo l'ascensió se'n va anar a viure a casa dels seus pares i allà la Guàrdia Civil li va trobar el DNI i el passaport de l'Anna Maria. La policia té clar que si la víctima hagués marxat voluntàriament s'hauria endut la documentació i per últim tenen la firma falsa de l'Anna Maria en un document bancari per treure 10.000 euros. Nou dies després de la seva desaparició la policia continua buscant la prova definitiva contra la sanció però no la troba.

[00:35:26]

Se centra a localitzar les dues prostitutes la Ilíada i la Micaela però els agents pensen que aquestes dues dones tenen informació clau per resoldre el cas. Segueixen la pista la Júlia i veuen que ha estat a Bulgària que ella se n'ha anat a treballar a un Club de Niça França i finalment localitzen a Brussel·les. A Bèlgica se li pren declaració seguint unes preguntes que he enviat per escrit la policia espanyola. Quan llegeixen les respostes hi ha una cosa que els crida l'atenció de menor de l'avaria i que una vegada la Maria se bloquejava parlar i no daba ninguna explicació lo que motivó que nosotros queremos que estava oculta al lavabo i por supuesto tratar los de impulsar una orden de detención por parte de la autoridad judicial para que en calidad de imputada pudiera a ser conocida a España.

[00:36:20]

Micaela la troben a Oriola Alacant. Un cop els tenen localitzats a tots escolteu com va procedir la policia i si fos una detenció simultània tanto Asensio hermano Toni de Raúl i de Micaela que encontramos en un moment delicat. Però com passa en qualsevol haurà de procedir a detenciones que no obriran conducido extemporània o no en una època o altre i una altra no que no hubieran conducía en declaraciones en aquel momento no nos hubiera han aportado datos mientras que de esta forma con esas detenciones que és la localización Galilea i centrat també a Micaela com Raúl i alhora es procedirà a la detenció i a la simultània negativa a la meitat i la Bíblia la van recollir a Madrid com a conseqüència de la orden europea de detención que se hizo para poner a disposición judicial.

[00:37:19]

Se dio cuenta ya que se le venia encima que no podia estar callada i que ella era una pieza clave ja que era una víctima era una víctima de malos tratos igual que había sido una avería i que al final que tenía d'haver seguido la casa era el mismo final que tu Ana María Micaela porque estaba Contini pero si hubiera seguido seria un poco más tiempo. El estado igualmente desaparecida. I crims. El relat dels moments foscos de la nostra societat. Dimarts.

[00:38:01]

En termes porta. El 15 de novembre del 2010 Catalunya Ràdio i TV3 expliquin així el desenllaç de la història.

[00:38:17]

La policia espanyola ha esclarit l'assassinat d'una veïna de Vacarisses al Vallès Occidental que va desaparèixer fa cinc anys. Els agents han detingut el marit de la víctima tot i que el cadàver no s'ha localitzat mai. Els agents han pogut demostrar que l'home hauria agredit la seva dona fins a matar la. Hauria cremat el cos i hauria llançat les cendres al riu Ripoll a l'altura de Sabadell Josep Nin és portaveu de la policia espanyola.

[00:38:38]

La casa vivien una feina que ocupava el marit de la víctima ha estat empresonat.

[00:38:57]

L'home va actuar amb quatre còmplices cinc anys després de la desaparició d'una dona veïna de Vacarisses. La policia ha resolt el crim i ha detingut el marit com a suposat assassí i a quatre còmplices l'abril del 2005 el pare de la víctima va denunciar la desaparició i va avisar que el marit maltractava la seva filla. En aquell moment la falta de proves no va permetre esclarir els fets però durant aquests anys la Policia Nacional ha recollit informació i els testimonis dels còmplices que han apuntat directament al marit.

[00:39:23]

Aquest hauria apallissat brutalment la seva dona i després de cremar la va llançar ne les restes al riu Ripoll que ha sigut clau en la resolució del cas.

[00:39:33]

Ha sigut la declaració de tots els implicats ja com l'amic de les prostitutes directa o indirectament impliquen el marit de la dona.

[00:39:50]

El matrimoni vivia en aquest pis de Terrassa amb el germà del marit i un amic seu el pare de la víctima va denunciar la desaparició de la seva filla l'abril del 2005 però en aquell moment la falta de proves no va permetre aclarir els fets. La investigació policial va trobar al voltant del domicili familiar una manta amb sang de la dona i d'altres indicis que juntament amb la declaració dels còmplices va permetre que al març es detingués el presumpte homicida. A finals d'octubre es va detenir l'última de les còmplices que havia fugit a Bèlgica.

[00:40:21]

Què va passar amb l'Anna Maria. La declaració de la Micaela és fonamental. Fue una época en la que estava fora imbuir se refirió que en un determinado momento un día a partir de les pallisses de la Marieta magradava balises a encontrar en la casa. En un momento dado un día que habían salido Asensio se había llevado a Maria allí se les había llevado al Monte és a dir a una balisa ja havia vuelto a la casa. Inclús va dir de seguida per la casa Anna Maria ja restaran a la via introducido en la habitación.

[00:41:00]

Micaela era la nòvia del Toni i el germà de l'Ascensió. Ens hem de situar a dins del xalet de Vacarisses. El Toni i el Raúl han marxat de la casa i l'ascensió es pensa que la Micaela tampoc hi és però s'equivoquen. Micaela relata que viu com Asensio a treballar des del dormitori. Al saló el quart podia anar variant una banda no hem presenciat. Entonces se sorprendió el sorprendente que estaba explica i que no sabria dir ho d'alguna forma. Pues la salida del fuego si bé mira el que ha hecho Ilia li acaba les culpes a Itàlia.

[00:41:37]

La turca era el sobrenom que tenia la Ilia a la turca. Ella dentro de su paranoia pues quería la vida estando solos ellos en la casa junto con el cuerpo acabaria con la vida incluso la turca llevaría. La intención era introducir aire com una jerarquia entre aire mal quienes son momentos porque no podía plutoni i B.

[00:42:07]

Per sort la sentència explica així la mort el dia D autos d'una essència propinar una brutal pallissa a su mujer que pasa por la declaración de la testigo quien manifestó que aquell dia el acusado sacó a rastres a su mujer de la habitación i tras introducir la en un cotxe a cuyo volante se puso si fueran en dirección a la montaña podien observar como el barber Ana María presentaba señales de morada o si golpes que si no se podía sostener en pie aceptan la mateixa essència que como mínimo.

[00:42:43]

Poco después de volver a la casa su mujer no podia respirar creient que le preocupa la lesión que finalmente por la falta absoluta de todo tipo de auxilio o asistencia médica a la misma determina su fallecimiento posterior.

[00:42:57]

L'autòpsia va determinar que probablement els cops li van trencar alguna costella i se li va perforar un pulmó però de moment encara no sabem què se n'ha fet del cadàver. Recordeu que l'essència i els seus còmplices havien programat un viatge a Laredo a Cantàbria per intentar desintoxicar se una mica d'ella. Ja us hem explicat que allà la família era l'essència i tenia una casa de Vacarisses a Laredo a uns 630 quilòmetres unes sis hores i mitja en cotxe lo que hicieron fue decidir que el cuerpo de Ana María se lo llevaría a Laredo y lo interferir en el Laredo.

[00:43:36]

Es decir que en el viaje que habían hecho a Laredo i van en el vehículo el Robe Iván Asensio en la furgoneta i van tenir Raúl Micaela i el cuerpo d'Ana María. Entonces se llevaron el cuerpo hasta Laredo envolten los però un cop a Laredo tampoc es van decidir enterrar el cos contra Laredo. La situació allí Marató està fora de si ahir no parava de fer paleses i bé el cas és que no se pusieron de acuerdo incluso llegaron a discutir Toni con su hermano.

[00:44:13]

Total que esos fue cuando los movimientos de salida a l'entrada de llegada de Laredo cuando tuvo la siguiente se tuvo que quedarà lliure sense que decidieron el que decidió Asensio Toni dejando un arma porque siempre que comenten las declaraciones algunas de las personas que aparecieron en la investigación que l'ascensió hi va haver una arma no portava un arma de fuego o incluso en alguna ocasión pero algún disparo intimidatori o alguna de las personas que convivir con ellos allí el hecho de que le facilitó el arma para que se volvieron con el cuerpo.

[00:44:51]

Tanto Raul como Micaela con el cuerpo de María C. Se hicieron del cuerpo.

[00:44:57]

Així doncs el cadàver de l'Anna Maria va fer el viatge d'anada i tornada a Laredo. Estudis forenses que diuen que quan un assassí s'emporta el cadàver de l'escena del crim normalment no va més enllà d'un radi de 23 quilòmetres. El cos de la Maria en canvi va recórrer més de 1.200 630 d'anada i 630 de tornada. Continuen. Recordeu el foc i el fum que havien vist els veïns de la casa de Vacarisses i que havien descrit com a molt més que una barbacoa Vallparadís i el cuerpo no quisieron fue dirigirse a un comercio de madera Don DeLillo solien comprar de madera para el invierno i anar dues furgonetes de Madera i en la zona esmentada el patio de la zona donde aparcaven los vehículos en Vacarisses.

[00:45:50]

El cuerpo el cuerpo de María mientras Asensio estaba en aquella època ja estava en un hotel Aribau no havia vuelto a Dallas. Van necessitar moltes hores per cremar el cos. Una càpsula l'oponent quan tornarà a migrar. No sé quantes vegades estarà però sí una altra manera necesita mucho mucho tiempo. Pensa en les piles funeràries que tenen en ment. Té dues idees que de nombroses maneres i bastante tiempo que marca un cuerpo fixe hace meses entre los días depende del material i immaterial.

[00:46:30]

Antes no tienes elegante si s'adequa a un tipus de combustibles para que ese proceso se celebre tenga una mayor intensidad con mayor calor. La combustió es mucho más fuerte será una combustió más fuerte. Antes se reduce a cenizas como la incineració dentro de una campaña o un horno crematori o tienes que aconseguim mucho. Si lo haces en l'aire libre o tienes que meter mucha madera. La història no s'ha acabat encara prou. Sin haber tenido participación directa digamos en lo que es la muerte responsable de la muerte directa era essència.

[00:47:07]

Ana María fue quien recogió las cenizas que quedaven d'Ana María en un bidons de comida para perros en un cotxe al riu Ripoll. Arribar a la zona aigües acogió los restos de d'Anna Maria que era i en aquells dies però no per això les restes són les tarifes que quedava. Cinco años después se tiran a un río l'exèrcit vial que no encuentra nada en cinco años riada lluvias. El 2013 Asensio Iruña va ser condemnat a 19 anys i set mesos de presó.

[00:47:49]

Jo no he vist casos de maltrato de mujeres como en este caso mi carrera profesional tu una declaración estat presa el topònim que porta a la resta d'implicats. Se'ls va considerar víctimes. La mort d'Emilio Torregrossa va quedar sense resoldre tot i que els policies estan convençuts que sense Coruña hi va tenir alguna cosa a veure. No es van trobar proves ni testimonis. En cinc anys ningú cap de les cinc persones que sabien que havia matat la seva dona es van atrevir a delatar Asensio Luna a qui policies i periodistes van acabar anomenant el monstre de Vacarisses va imposar un estat de terror tan bèstia que la por encara es manté avui.

[00:48:39]

Un dels metges forenses que el va examinar no ha volgut que diguéssim el seu nom en paraules seves. L'essència no és un personatge dels que no s'obliden. Gràcies per escoltar nos. Tornem tan aviat com puguem.

[00:49:10]

Crims guionistes Lídia Orriols Albert Mercadé i Sílvia Comet. Que es d'avui. Lídia Orriols. Producció Núria Ventura muntador musical i Sergi Cutillas. Direcció Artística Dolors Martínez. Direcció Guió i presentació. Carles Porta no. Si Welles. Si. Qui fa. Veig. Desconec. Ara bé si. De Ximenis. Si. Veig. Ara bé si. Xecs. Mai. Banyoles. Màxima expressió mai fa.