Transcribe your podcast
[00:00:00]

Tot el que sentireu en aquest programa ha passat. Els fets i els llocs són reals alguns diàlegs estan dramatitzades però el seu contingut consta en documents de testimonis que eren al lloc dels fets en algunes descripcions aquest programa podria ferir sensibilitats. Relaten crims reals la realitat i la mort no entenen de sensibilitats. El 18 de gener del 2004 desapareix a Sant Feliu de Llobregat Ana María Martos. Era infermera però feia mesos que estava de baixa per depressió. S'havia separat del marit i això l'havia trasbalsat molt.

[00:00:43]

El dia que va desaparèixer li va dir a la seva mare que volia desconnectar i que si no una trucada que no patís que estava bé van haver de passar nou anys perquè la família de l'Anna Maria sabés que se n'havia fet de la seva filla. Hola tothom sóc Carles Porta. Gràcies per escoltar nos. El cas que us explicarem avui es va batejar com La noia del vídeo és tan sorprenent tot el que va passar que us semblarà una pel·lícula però ja sabeu que això és el que diem quan la realitat juga amb nosaltres molt millor que cap guionista.

[00:01:20]

és la història d'un joc del Tarot que no va poder preveure el final que li esperava a l'Anna Maria Martos o que algú va fer trampa perquè qui tirava les cartes se'n va guardar una la més temuda. Intentarem posar llum a la foscor. Comencem.

[00:01:40]

L'exèrcit. Així fins que perden la gran mesquita i volen. El crim. Per què ho fa. Us deixo un mensaje. Recordeu que. Electrònica. Conèixer el relat dels moments foscos de la nostra societat. Crims. En Carles Porta l'Anna Maria Martos tenia 32 anys quan el 18 de gener del 2004 va marxar de casa a Sant Feliu de Llobregat. Passava per un mal moment. Feia uns mesos que s'havia separat del marit i estava trista i angoixada tenir la baixa per depressió i es dedicava aquell diumenge del 2004 es va acomiadar de la seua mare i li va dir que volia desconnectar un temps canviar d'aires i que no s'ha Moines.

[00:03:01]

Si no li deia res dijous jo ja anàvem si té llarga feina. Això passava a mi em va passar aquesta que heu sentit és la mare de l'Anna Maria en un programa de Televisió Espanyola.

[00:03:22]

L'Anna Maria tenia el costum d'anar a dinar a casa dels pares de tant en tant però des del dia que va marxar ja no hi va anar més. Passaven els dies i com que no deia res la mare amoïnada va començar a passar per davant de casa de la filla i sempre estava tancada. Un dia va veure que hi feien obres i va preguntar. Li van dir que la seva filla ja no vivien i on havia anat a viure l'Anna Maria perquè s'havia venut el pis sense dir los res amagava alguna cosa.

[00:03:51]

Un mes després que marxés els pares van denunciar ne la desaparició. El comissari de la Policia Nacional José Jacinto Pérez va investigar el cas del el entorno familiar poder aportar vostè que tenia una amiga on no tenia diners. No cal dir que dice que tiene enemigos la situación patrimonial que está viendo que está haciendo movimientos o bé d'alguna manera telegrafia. Qué quieren romper con algo no. Bueno és una Barcelona que ha sido amenaçada és un tema laboral tampoc tenia problemes vaja i era funcionària.

[00:04:29]

Els agents van interrogar l'entorn familiar laboral d'amistats i també l'exmarit de la desapareguda.

[00:04:37]

En aquesta línia no encuentra ninguna fissura no encuentra ninguna ningún comportamiento estranya ni ninguna actividad rara. Una persona normal fue lo que pasó tal no tenía en su vida un mayor d'edat i la policia no va trobar res que fes sospitar que l'Anna Maria no havia marxat de forma voluntària. Era major d'edat i podia fer el que volgués amb la seua vida però la família insistia que li havia passat alguna cosa. és difícil resignar se a una desaparició voluntària mentalment. Creu que ahir era cert que vidu lo primero que se piensa la desaparició voluntària Cuesta trabajo a pesar que tindrà algun indici.

[00:05:26]

Però el fet de tenir algun indici del que apunta a una desaparició voluntària familiares em vull complicar el tall va afectar lo. No se piensa voluntari. En un primer momento la familia ha llegado lo refieren aporta informació que ha sortit cara i algo extraño para allò que no conozco trabajar no. La investigació no va poder avançar en cap direcció.

[00:05:59]

La família sempre va pensar que la Maria tornaria a la televisió amb l'esperança que la noia els vells i donés senyals de vida i ara diria que no ja que fa favor que ella com lo ha decidido no és tant però que aquí ella té que no tienen miedo de ninguna clase que haya hecho lo que ha hecho que su padre su hermana para ayudar pero sí tranquil·la.

[00:06:47]

Tal com va deixar en vida la mort fa molt poc què vol dir la família estava amoïnada per la salut de l'Anna Maria sentint la mare i el germà que deia jo que no estava muy bien su cabeza veia com una preocupació com preocupar però que en canvi no comptava el que li passava.

[00:07:26]

Sí sí era problema econòmic o era ella com estaven de pressió. Jo crec que pura tiene por ahí muy grande i Miedo a afrontar la realidad i vulgui explica filla Forqué.

[00:07:52]

L'Anna Maria no va respondre mai a les crides que va fer la família a la televisió. Hi van anar passant els anys quan jo ningú no espera res. Va passar una cosa que posa la policia sobre la pista de la noia. Havien passat nou anys des de la seua desaparició. Per explicar el que vindrà ara hem de parlar primer d'interessos que és una associació de familiars de persones desaparegudes sense causa aparent. Posem nos en antecedents i interessos. Va néixer a Catalunya l'any 1998 tiene sus inicios a partir d'una desaparició córner ja que és una vergonya dir digamos que los padres de la desaparecida Cristina pues fueron los impulsores entre otros familiares de organizar se no sólo con el apoyo familiar sinó també és un poc poder que ara va de bo quan les administracions i ballar un poco por los la familia.

[00:08:57]

La situació és sobretot un procés de vínculo también informaciones que podían actuar de interlocutores con el resto de miembros de la asociación para las autoridades judiciales de la policía.

[00:09:14]

Tornem al nostre relat el 8 de febrer de 2013 exactament 9 anys un mes i 21 dies després de la desaparició de l'Anna Maria interessos rep una trucada anònima aquesta trucada serà molt important perquè donarà una nova perspectiva al cas i. és faria que en tenir notícies que una persona que estava amb una mujer desaparecida és comunicant anònim deixaria de fer allò que l'havien comunicant anònim ho faria que la desaparició de Diana Maria és havia de tenir una participació directa. Una mujer argentino que supuestamente posaria a Sevilla va estar la mujer que l'havia causado la muerte.

[00:10:06]

L'informador no ha volgut donar el seu nom està dient la veritat. Han assassinat l'Anna Maria interessos. Truca immediatament a la comissaria de policia. La recepcionista explica als agents que l'home tenia accent argentí i que havia telefonat des d'un número ocult. L'home li havia dit més coses.

[00:10:25]

Les maniobres d'ocultació o hacer desaparecer el cuerpo l'havia ayudado. Un hombre un hombre que es dedicava o tenia un tipus de actividad relacionada con. La muerte al parecer podría haber causado a domicilio dues persones.

[00:10:44]

L'informador ha donat dades molt precises fins i tot nom i cognoms de les dues persones que estarien implicades en la desaparició i ara suposada mort de l'Anna Maria Martos. Com sempre diem recordeu els noms són Norma Beatriz Kuike i Josep Maria Güell dos noms que d'entrada no diuen res a la policia que els investigadors analitzen tota la informació que els ha donat la recepcionista d'interessos sobre la trucada anònima com proven que s'ha fet des de l'Argentina i donen credibilitat a la telefonada de la T.

[00:11:20]

Cuando sea tanto perfectamente Norma Beatriz i Josep Maria Güell que jo ja lligada a una informació puntual que blaves conocimiento que tenía un efecto conocimiento principalmente enorme. La policia es posa a investigar la desaparició de l'Anna Maria com si fos el primer dia que els agents no s'estranya que després de nou anys algú que no ha volgut donar el seu nom hagi decidit denunciar els fets. Bueno las relaciones entre les persones van siendo diciendo i va enquistar en otro día correr cualquier cosa inesperada.

[00:12:07]

D'aquesta manera va tornar al carrer Entença. I a algú li interessa tenir un determinat moment de mirar te voy a hacer daño. I això ha provocat la ocasión. La policia no ha pogut determinar qui és l'informe anònim però té la seva sospita va pensar que podia tractar se de l'efemèride de l'enorme por las relaciones que su marido de las relaciones tenia con ellas en Argentina principalmente por algún interés económico pues podía sigui qui sigui qui va fer la trucada. La policia té ara dos noms per començar a investigar.

[00:12:56]

Norma Beatriz Kuike i Josep Maria Tarragó ell els agents tornen a interrogar l'exmarit de l'Anna Maria i els expliqui una cosa que aquesta vegada tindrà la seva rellevància.

[00:13:06]

Lidia Orriols declara que després de separar se en l'Anna Maria li va dir que necessitava diners per ajudar un amic argentí que tenia un concessionari de cotxes a Barcelona. L'exmarit explica que ella li va demanar 16.000 euros i que ell li va deixar els diners després de demanar un préstec personal. Torna a sortir la connexió argentina. Aquesta vegada la policia investiga els moviments econòmics que havia fet la memòria. Pels volts de la seva desaparició i veu que va gastar molt va vendre el seu cotxe i va demanar diners a diverses empreses de crèdits immediats.

[00:13:40]

Ningú sap tampoc on van a parar els prop de 100.000 euros que la memòria va cobrar de la venda del seu pis. Paral·lelament els agents comencen a estirar el fil dels dos noms que ha donat l'informador anònim Norma Beatriz Kuike i Josep Maria Tarragó fill de la dona. Descobreixen això que era una senyora que había tenido Bueno llegar a concretar que había tenido una relación con gravaria a partir de la carta mensual no poco sensible que se pudiera encontrar. Era muy aficionada a les cartes.

[00:14:21]

La policia arriba a establir com es van conèixer l'Anna Maria i la Python i s'ha de pensar que a través de l'ICO norma entraria en contacto con él. També va contestar. El caso es que le pasó en relación con la madre con Norma i a partir de ahí la relación en la que Anna Maria cada día se vio cada vez admetia que era petita però la pròpia voluntat de norma provocava provocava sense oblidar aquesta debilitat. Sabeu qui era el fill de la norma.

[00:15:05]

Doncs l'amic a qui l'Anna Maria volia ajudar deixant li 16.000 euros i que tenia un concessionari de cotxes a Barcelona. El seu nom és Diego Ismael. Ningú de l'entorn de la desapareguda coneixia aquesta relació i encara menys sabien res de la terrorista. Mentre la investigació està en marxa es produeix un fet que la policia no pot evitar la Norma Beatriz i el seu fill Diego Ismael marxen d'Espanya i van a Buenos Aires. La policia no ha pogut fer res per retenir la terrorista perquè no té cap element per detenir la.

[00:15:38]

Pensa que ja tornarà i que contactarà amb ella quan sigui el moment adequat per prendre li declaració. Però continuen investigant la. Hem sentit en veu del comissari que la norma s'aprofitava de l'Anna Maria si el provocava deia. Sense oblidar està debilidad económicamente de su situación a cambio de que si detecta que mañana debate ella le dice que va tenir una enfermera o va tener complicaciones de cualquier tipo pues evidentemente era contrarrestar lo un tifó o actividades que ella va fer para mejorar su futuro.

[00:16:26]

La otra presenta cuánto valer tanta vale. No sé quién quinientos mil o que dormir o dependiendo que la capacidad que tenga influenciar la persona i la capacitat que tenen influenciar se sense oblidar que l'altre para dejarse manipular no lo que ha llegado a determinar y ésta que estaba totalmente planejada i manipulada por norma. Josep Maria Tarragó ell és l'altre nom que havia donat el comunicant anònim. La policia li segueix el rastre a la zona de Lloret de Mar i Premià de l'era Josep Maria era una persona que es dedicava a vincular ho a les obres i industrial de la construcció i a la reina tenia una maquinària.

[00:17:23]

Excavadores i diables el trabajo fuerte de preparar los terrenos para les construcciones. Su ámbito de actuación. Premià de Mar. Ara sentirem l'advocat Carles Monguilod. Després us explicarem la seva relació amb el cas.

[00:17:44]

Ell s'havia separat d'ell tenia una citació. Crec recordar que no tenia una dependència de parella. Estava sol. Tenia fills. Per tant una persona normal en el sentit que tots són normals els que tenen fills els que no entenen els que estan casats i no era una persona que ens hagués cridat l'atenció perquè vivia d'una manera peculiar. No era una persona una persona vulgar en el bon sentit del terme. Com podem ser vostè o jo no. La policia descobreix una nova connexió que fa que la trucada anònima cada vegada sigui més creïble.

[00:18:20]

Igual que l'Anna Maria Tarragó ell també era un client habitual de la terrorista Rosa Maria Güell que ahir segons segon comunicat té enorme deixar el cuerpo también era otra víctima también de norma que en este caso hombre que te lo manejava o manipulava también d'alguna forma Los tercios anava con un futuro incierto si no facilitava dinero o no estaba tenia una dependència malaltissa patològica cap Norma Beatriz que el té dominat i que efectivament el seu. El seu comportament abans d'aquest fet demostra que era així que aquesta dona li tenia presa la voluntat i li feia fer el que volia.

[00:19:03]

Comportaments d'entregar li pràcticament el seu patrimoni molts diners i tot a canvi de promeses que eren simplement prediccions del seu futur. La policia comença a establir un triangle de relació entre l'Anna Maria Josep Maria i la norma i la sensació que tenia Josep Maria Traveria vínculo era la norma és la relació de dos entre cometes deixebles el seu Masias el seu guru amb la seva profetitzar diguem li el nom que vulguis no Pito Niza. Parlaven d'aquest món esotèric del terrorisme dels endevina de futur i els detenia realment.

[00:19:46]

En aquest sentit molt adoctrinats en Josep Maria i la pobra en la versió de l'informador cada cop agafa més força però falta un element clau trobar el cos de l'Anna Maria si és que està morta sobre on pot estar el cadàver no es té cap pista i la investigació no avança fins que interessos torni a rebre una trucada. Aquesta vegada l'home que continua sense identificar se donarà dades determinants per al cas.

[00:20:21]

El col·legi. Quins. En Carles Porta. No dijo exactamente lo único que sí hi ha dates que José María se dedicaba a las obras de construcción i que podia estar en el terreno de los que tenía vinculados relacionadas con este señor. La policia descobreix que era l'època en què va desaparèixer la memòria. L'empresari li va cedir gratis a la terrorista una de les dues finques que tenia a Lloret de Mar i que en una davant de l'altra. Després de la sessió terra Güell va insistir per vendre la parcel·la i va aconseguir que un parent li comprés.

[00:21:10]

Aquest moviment aixeca les sospites dels investigadors que ha cedit terminó cuáles eran las propiedades del movimiento que se habían hecho con las parcelas donde había vivido aquella època. José María havia l'asturià va concretar que bé que una de les parcel·les que tenia o había tenido lugar digamos que no la actividad que se desarrollará en aquella època podría tratarse de un sitio donde podia estar integrada. Els investigadors decideixen fer una visita a l'empresari. Recordeu que mentrestant la pitó ni seva enorme encara no ha tornat de l'Argentina.

[00:21:59]

Quan els agents truquen a la porta del domicili de Tara Güell l'home es mostra tranquil. No triguen ni quinze minuts a admetre que va ser ell qui va enterrar l'Anna Maria quan ja s'ha desfet de esta decisión de revelar lo que ha podido passar. Ventalló. Espero que a partir. Per això la missiva i el negro Yo creo que lógicamente ha roto una relación que en un futuro se voluntari estaba totalmente supeditada señora. Jo recordo aquell Olivia com una espècie de resignació bio alliberament d'alguna manera.

[00:22:37]

De seguida va reconèixer que sí va explicar el que ell entenia que era la veritat del que va viure. I així i així ho va fer.

[00:22:50]

La mort de l'Anna Maria Martos s'ha confirmat. No havia desaparegut voluntàriament com s'havia cregut nou anys enrere. Tarragó ell diu que va ser ell qui la va enterrar però va participar també en la seva mort. Com qui i per què van matar l'Anna Maria. L'home dóna la seva versió a la policia i va declarar que havia Estado precisamente el último día con la graderia que falleció porque había coincidido con l'orbe i acabaria venido. Había llegado veia que la vivienda shavia recogido en l'estació del tren i bé que normalment teulada sabia que era la porta del garatge i acabaria la volta al volver se encontró una avería tirada en el suelo.

[00:23:43]

Bé marxaré deixant. Terra Güell insistirà en la mateixa versió el que després serà el seu advocat Carles Monguilod. Explica que estaven junts que allà la víctima estava molt malament aparentment malament de salut molt prima amb problemes d'addiccions i inclús quan baixa el maig la mateixa casa era una casa unifamiliar que tenia un terreny la terra estirada amb Sam al voltant del cos i morta.

[00:24:22]

Això aparentment crida l'atenció. Això pot ser una mort homicida també podria ser una mort accidental. Tu pots perdre la consciència per Ull per ull per desmaiar te un cop al cap i pot sagnar. Això és el que recorda de llavors que s'espanta molt. Veuen que està morta. I pel que sigui allà li aconsella i li diu que el que ha de fer és fer desaparèixer el cadàver perquè per què no es creuran que ha sigut una mort accidental perquè tindrà problemes i ell comet un greu error i ho ha dit sempre fer li cas.

[00:24:53]

Per als investigadors el més important ara és trobar el cos de la noia si se'l localitza i es confirma que és ella. Potser l'autòpsia podrà revelar com va morir i donarà alguna pista sobre el que va poder passar sobretot si la seva mort va ser accidental o la van assassinar. Tarragó segueix col·laborant amb la policia i confirma que va enterrar el cos de l'Anna Maria a la finca que anys enrere havia regalat a la trotskista.

[00:25:19]

El dimecres 12 de juny del 2013 la policia demana una autorització judicial per excavar el terreny on Tarragó diu que hi ha enterrat el cadàver de l'Anna Maria.

[00:25:30]

Preparem nos perquè el que ve ara forenses com el doctor Narcís Bardalet amb més de 40 anys de professió a l'esquena diuen que no havien vist mai un bolet com el cas oblido veritat.

[00:25:49]

De seguida sabrem què pinta aquí el vídeo ens havíem quedat que Tarragó ell indiqui a la policia on va enterrar l'Anna Maria més o menys. Han passat molts anys i el terreny s'ha mogut en aquell solar s'hi ha abocat molta runa i això fa que el nivell hagi pujat. S'han d'ajudar amb un georadar una tècnica que s'utilitza per detectar objectes que estan enterrats a molta profunditat. Un equip especialista en aquestes feines es desplaça des de Madrid fins a Lloret de Mar. La Policia demana als veïns de la zona que retirin els cotxes del carrer per evitar que elements metàl·lics distorsionen el georadar.

[00:26:29]

Sabeu per què. Doncs perquè Tarragó ell els ha dit que han de buscar un bidó. Però atenció tenen una autorització judicial que té una caducitat. Empezamos por la mañana con trabajos con una retroexcavadora dintre d'una finca de zona alimentària alimentària alimentària de dues hores trabajando. Ella està obligada a Diari de les que s'han endut la mateixa orografia del terreny una situació que no té lectures que podia fer errada però no eren les adequades. No hi ha bon estat de trabajo ni trabajo entrenamiento estava com a llengua de dia per al dia i concloïa que a les 23:30 ja no tenia hacía tiempo no tenia un llum natural trabajar com Focos.

[00:27:34]

Falta mitja hora perquè acabi el mandat judicial i el georadar no ha trobat res. Tarragó ell està present durant els treballs i insisteix que la va enterrar en aquella zona i que han de buscar un bidó policia i personal tècnic. Cada cop estan més nerviosos perquè s'ha fet fosc i s'acaba el temps però finalment el georadar localitza un objecte que podria ser un bidó. Luis vial és el tècnic que va fer els treballs sentim el programa víctimes del misterio de Televisió Espanyola.

[00:28:05]

Detectables fàcilment que hi havia un element circular que podia ser l'Auditori o similar que tenia aire de l'interior que tenia algun tipus d'element totalment electroquímica. Era muy fuertes que resulta que fue Cementos hormigón que havien metido gairebé al límit de l'horari. Han trobat el vídeo i es cridat la forense que fa la inspecció ocular Luisa vial. El tècnic del geo radar diu que va quedar impressionat. Para mí fue tremendo momento dado que la forense realizó en l'aspecte visual para certificar si hay una persona o no.

[00:28:42]

Efectivamente visualizar los restos romanos de la persona envestida O. Un xoc bastant gran més aviat tardi una persona poco tamaño poco volumen devia ser una xica i un jove i. Va fugir a Figueres. 40 50 quilos de brou com a màxim metido en una bolsa Viguera a su vez estaba hallado con Cementos i hueso el opi del metàl·lic. Piñera és aquell teixit bast que serveix per embolicar coses per poder les transportar o visualitzar millor si parlem de la roba de sac de tota la vida.

[00:29:27]

Doncs l'Anna Maria era dins d'una bossa de roba de sac ficada dins el bidó que Tarragó ell havia rom ple de ciment. De seguida anirem a la seu de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya a Girona on es farà l'autòpsia. Abans sentim el comissari de policia que ens fa un repàs de diferents maneres de desfer se d'un cadàver que s'han trobat amb les seues investigacions i ens diu Per què creu que es va utilitzar un bidó ple de ciment. El hecho de ser desaparecer depende primero de los conocimientos que tenga la persona que quiera hacer desaparecer.

[00:30:03]

Hay quien por ejemplo de l'artista Martí Sans su propia la misèria de la situación de los conocimientos que la persona. También hay una persona modesta que como digo va comprar una serra i va descobrir en la banyera en una banyera sacando poco a poco bolsas a la calle tirando contenedores no tiene una excavadora quiere decidir formar parte de sembla que instrumentos tenía para hacerse con la nueva. Pero lo mejor de su cabeza trabaja retroexcavadora es un dia els dies que se le ocurrió.

[00:30:56]

Si hi una franja con un poco de la vida i està indicada per enterrar la o bé si hi ha dret una oferta i deixar lo mejor no sé lo mejor restarà un cuerpo de lo mismo que se acerca sumida en el cuerpo aixecar lo del pàrquing al exterior. Si tú tienes el cuerpo dentro del garaje estar a cubierto cojo un bidó dentro del garaje dentro del vídeo tampoco lo saco. Ens havíem quedat al moment que el georadar localitza el vídeo i la forense en fa la inspecció ocular.

[00:31:44]

La retroexcavadora treu el bidó amb l'Anna Maria dins han d'anar amb molt de compte per no provocar cap dany al cos de la noia que pugui dificultar l'autòpsia dipositen el bidó el cotxe de transport judicial fúnebre amb un palet per traslladar lo a la seu de l'Institut de Medicina Legal de Girona on hi ha el doctor Bardalet i altres forenses recorda que l'autòpsia va amb una furgoneta i un vehicle.

[00:32:22]

Els forenses han d'identificar el cadàver i per fer ho han d'extreure el cos del vídeo.

[00:32:27]

L'autòpsia no és fàcil complexa complicada i ple de formigó armat i formigó i tampoc hi havia un esquelet fatal.

[00:33:03]

I això que no hi havia teixits serà molt important en aquest cas jo hi havia trencat aquest os trencat.

[00:33:16]

També tindran la seva explicació.

[00:33:21]

Una dona va dir dins del vídeo també es va trobar el nen ahir de l'Anna Maria Martos un llibret amb fotos de carnet seues i un amulet d'un buda.

[00:33:33]

Immediatament després de l'aixecament del cadàver Josep Maria Tarragó queda detingut i se'n decreta presó preventiva. L'home continua dient que ell no sap com va morir l'Anna Maria. El cas el porta el jutjat de Blanes perquè li toqui per la proximitat amb Lloret. Terra Güell insisteix que el dia dels fets van arribar ell la víctima i la norma a casa seva amb el seu cotxe. Diu que les dues dones es van quedar al garatge mentre ell va anar a feinejar a la casa i que quan va tornar es va trobar la terrorista asseguda a terra i l'Anna Maria Martos morta declara que la norma li va dir que no es preocupés que en uns dies enviaria algú perquè es desfés del cadàver que no digués res.

[00:34:13]

Dos dies després com que no venia ningú Tarragó ell va decidir enterrar la noia. Assegura que mai va veure cap arma i que no es va fixar si l'Anna Maria tenia cap tall o lesió. Cuando se encontró el cuerpo acabaria si se hubiera hubiera encontrado hubiera tenido allí l'arma un arma que se hubiera podido causar la muerte de la cultura hubiera emitida también con las prendas de vestir la documentación de la que pudiera llevar debería incluso a tapar el conocimiento directamente prohibida ni enterrar lo en el mismo lugar.

[00:34:53]

Els investigadors demanen immediatament l'extradició de Norma Beatriz Kuike a l'Argentina en pocs dies. Agents de la policia argentina la detenen a Buenos Aires ella i el seu fill Diego Ismael. Els agents sospiten que també pot estar relacionat amb els fets. Creuen que va seduir la víctima per aconseguir que es vengués el pis i el cotxe i els donés els diners però l'Argentina trigarà un any i mig a decidir l'entrega de la terrorista. Ja hi arribarem. Mentrestant Güell és a la presó de Girona i demana insistentment al jutjat que el deixin en llibertat.

[00:35:28]

és quan està empresonat que contacta amb l'advocat Monguilod. Monguilod diu que va quedar sorprès amb la història d'aquell home. A mi realment em crida molt l'atenció. Primer que tot passi com ell explica. I segon que tota vinguis a fer una cosa així perquè és una persona normal una persona que no té alterada la seva ment quan es troba amb un cadàver a l'ambulància o si ja és un cadàver clarament no té possibilitat de remuntar allà on se avisó a la policía o vises.

[00:36:03]

No ho sé però no fa això. Per aquesta raó Güell no va avisar la policia qui Olot va fer recurs i l'Audiència de Girona va deixar Tarragó ella en llibertat amb càrrecs. El jutge va acceptar els arguments exposats pel seu advocat i ja veurem si realment tens a veure o no amb la mort però sí temps a veure com a mínim amb un encobriment de la mort. Ell era conscient d'això un encobriment que ja veurem si efectivament s'acredita o no. Perquè al final ell tenia por que si ho explicava voluntàriament el que havia passat li digués Escolti si vostè la van tardar.

[00:36:39]

Vostè la va matar. El jutge reconeix que l'únic que es pot atribuir fins ara a Tarragona és l'encobriment prop d'un any després que l'empresari quedi en llibertat amb càrrecs. A l'Argentina decideixen entregar al jutjat de Blanes la terrorista Norma Beatriz Kuike i el 16 de gener del 2015 aterra a l'aeroport de Barajas conduïda per la Interpol. La pitó ni se'n va directe a la presó a l'espera de passar a disposició judicial. El seu fill Diego Ismael s'ha quedat a Buenos Aires se'l reclamava per haver estafat la víctima però les autoritats argentines n'han denegat l'extradició perquè el delicte ja hauria prescrit.

[00:37:19]

El 19 de gener tres dies després d'haver arribat a Espanya Norma Beatriz Kuike declara davant del jutge declari per videoconferència perquè està empresonada de forma provisional a Alcalà Meco. La norma dóna la seva versió dels fets. Declara que va conèixer la víctima de casualitat un dia que es van trobar mentre passejaven el gos per un carrer de Barcelona. Des de llavors diu que es van fer amigues i que quedaven sovint i anaven a fer cafès. Reconeix que és evident que algun cop li havia tirat les cartes del tarot a l'Anna Maria.

[00:37:51]

Pel que fa al dia que va morir la noia diu que ella era amb Tarragó ell a Blanes i que quan estaven junts va trucar l'Anna Maria dient que també era a Blanes explica que la van anar a buscar a l'estació de tren i que la van veure malament que habían llegado havien intentado quedarse en un hotel próximo donde vivía José Maria pero la situació anímica revelaria que jo estava deprimida apuntava que tenia una intenció suïcida per evitar la fallida. Ella era obligada a casar se però en un determinat moment tot i que ella ja no està quan era avaria veure que llegan a la casa deia Wolf el encuentro con una xeringa clavada en el pecho.

[00:38:41]

Jo recordo que com va donar aquesta versió jo estava jo estava allà perquè va fer la declaració al jutjat d'instrucció.

[00:38:51]

A mi em va sorprendre això de clavar una xeringa al pit treure tot pot ser. Evidentment tot pot ser però si penséssim possibilitat d'un suïcidi clavant una xeringa al pit.

[00:39:06]

A mi m'és molt complicat d'entendre i si parlem d'una persona que necessita injectar se algun tipus de tòxic. Lamentablement he conegut moltíssims drogoaddictes i xeringues els he vist clavar llocs inversemblants turmells braços coll sota la llengua però al pit concretament no ho recordo.

[00:39:32]

El jutge tampoc no es creu la versió de la Norma Beatriz i decideix mantenir la entre reixes. Ara ens fixem en l'autòpsia que va morir Ana María Martos. Electrònica. El col·legi. El doctor Bardalet és un dels forenses que era a la sala d'autòpsies de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya a Girona quan es va examinar el cadàver de l'Anna Maria i ha explicat que va ser una autòpsia excepcional perquè primer es va haver de serrar el bidó que contenia el cos i després es va haver de desistir crosta el ciment amb cueta.

[00:40:33]

Regull l'havia omplert tot el volum pesava uns 200 quilos. Recordeu que després de 9 anys al cadàver no hi quedaven teixits. Hi havia algun os trencat. Com va morir doncs l'Anna Maria.

[00:40:48]

Ahir es va poder determinar la causa que el teixit pot canviar i el coll que li ha dit que no pot fer ho perquè ja no pot ser molt tòxic oli no pot ser imputat científicament perquè hi ha molt que ahir van matar de forma traumàtica si el meu oncle armat no pot trencar la mort.

[00:41:37]

L'autòpsia doncs no aclareix com ha mort la víctima. No s'ha trobat cap indici de mort criminal. El cos de la noia. Això no vol dir que no l'hagin matat però tampoc descarta la mort natural o un suïcidi. La terrorista havia dit que la Maria s'havia clavat una xeringa al pit.

[00:41:54]

és possible veure bé i dir que tot és possible i malgrat que l'autòpsia no pot descartar ni una cosa ni l'altra.

[00:42:10]

El doctor Bardalet té una opinió clara d'un cas titulat com el cas Poulidor perquè la seva particularitat la seva singularitat no és normal i verídic i això vol dir que el fet de tractar se d'un cadàver. Per què. Perquè perquè no interessa ningú a l'entorn del cadàver i que es pugui dir que ja li volia donar sepultura a un bidó de formigó. La família col·labora amb la desaparició d'una persona ja dic jo. La mort violenta tot Catalunya Ràdio i cada dia i dia la publicació i mort el cadàver i el perill.

[00:43:20]

Un cas permet moltes reflexions. és el llenguatge forense i moltes vegades els metges parlen de mort blanca en el sentit no sabem què ha mort que aquest és un punt de debat interessantíssim des del punt de vista penal no en dret penal la valoració del dubte sempre es fa a favor del reu. Podria ser que hagués estat assassinada aquesta persona. La resposta ha de ser sí però jo com a defensor no jo com a jurista. Fins i tot si fos fiscal li tindria hagué d'explicar al jurat però pensin que si vostès creuen que hi ha un 50 per cent de possibilitats que fos una mort homicida.

[00:43:57]

Per tant un assassinat i un 50 per cent de possibilitats de que fos una mort accidental. Vostès han de resoldre que la persona a la que s'acusa no pot ser condemnada per un assassinat o per un homicidi perquè hi ha un dubte. I aquest dubte sempre s'interpreta a favor de l'acusat. L'Audiència de Girona havia deixat Tarruella en llibertat acceptant que en el punt on es trobava la investigació només se'l podia acusar d'encobriment. I aquí hi ha un altre element important. Sentim l'advocat Monguilod.

[00:44:27]

Serà un debat jurídic interessant si bé no podem acusar d'encobriment potser perquè no sabem que hi hagi hagut un delicte de base. Si no hi ha homicidi i assassinat que és encobert encoberta cap delinqüent per dir ho així. I si tu el que has fet és inhumà. és a dir enterrar il·legalment un cadàver. Com que han descobert nou anys després estaríem davant d'una figura d'obligat compliment que és la prescripció. Norma Beatriz Kuike se la pot acusar d'assassinat. Aquest cas encara té alguna sorpresa després de declarar davant el jutge.

[00:45:12]

La terrorista havia quedat empresonada tres setmanes després. L'Audiència de Girona va fixar una fiança de 10.000 euros i va sortir en llibertat. Al principi la sospitosa va complir les compareixences periòdiques al jutjat però de cop ho va deixar de fer el jutjat la va buscar però no la va trobar així que la va declarar en rebel·lia i va dictar l'ordre per detenir la. Kuike havia tornat a marxar a l'Argentina. El darrer que hem sabut i estem parlant si no recordo malament del mes d'agost d'aquest any any 2020 el que hem sabut és que per escrit el Govern argentí ha dit que no podia entregar a les autoritats espanyoles a aquesta persona perquè pateix una demència que capacita per entendre el que és un procés penal i el procés d'extradició.

[00:46:06]

Això és el que diu literalment el govern i per tant és una persona que mèdicament a l'Argentina l'han declarat incapaç per això en aquesta situació primer no vindrà Espanya però si estigués a Espanya tampoc podria ser jutjada. La llei d'enjudiciament criminal a Espanya impedeix jutjar un gelat i quan hi ha una degeneració sobrevinguda no se la pot jutjar. Per això ara ha quedat barrat en el sentit que no arribarà a Espanya mai aquesta persona a menys que millorés la seva salut mental que tampoc ho sabem perquè no ens ha contestat Això és el que s'ha quedat en un cul de sac.

[00:46:44]

Si s'obrís judici només podria ser contra terra Güell perquè la terrorista està incapacitada per malaltia i les autoritats argentines ja han dit que no la poden extradir i en cas que s'obrís judici el fiscal hauria de decidir de què acusa Tarragó ell sí d'encobriment o d'enterrament il·lícit. Per exemple dos delictes que ja han prescrit el cas encara és més enrevessat si l'acusació fos d'encobriment. La pregunta seria de quin delicte. L'autòpsia no ha pogut determinar la causa exacta de la mort. és a dir si la víctima va ser assassinada o si va ser una mort natural o un suïcidi.

[00:47:26]

Si no hi ha assassinat hi ha encobriment. Fonts pròximes al cas qualifiquen la situació absurda i asseguren que és jurídicament inviable portar només a judici. Sembla evident que hi ha hagut una actuació criminal però que com que ningú no sap com va morir la memòria ni quin paper hi hauria tingut realment Tarragona ell se l'hauria d'acusar d'encobrir una cosa que no se sap ben bé què és. Ara em vénen al cap els casos sense cadàver però millor que no valien més en fi que hi ha vegades que la foscor és molt tossuda i no es deixa il·luminar.

[00:48:03]

El doctor Bardalet està segur que va ser una mort violenta perquè l'erotisme deuria voler matar l'Anna Martos i Maria hi podia haver alguna discussió però el hecho de que se ha dado cuenta de que l'estava manipulant o romper la hipòtesi de romper con Norma todo el dinero que había sacado o a ver cómo podemos solucionar lo que yo quiero hacer vida o Quiero. Tampoco se refiere a lo mejor momento de su relación. También podía haber comentava Rosa Maria i no era que hubiera ocurrido.

[00:48:42]

El que va passar el dia que va morir l'Anna Maria Martos ha quedat perdut en la memòria alienada de la terrorista segons la policia. Només ella i Tarragó ell eren amb la víctima el dia que va morir i Tarragó ell diu que no ho va veure.

[00:48:56]

Només ells dos saben què va passar. También es extraño el hecho de que lo que no refiere es el momento haya habido ninguna discusión ja hi ha vida o no. Qui serà Ana Maria en el seu moment podia haver viscut sempre el hecho de que no se ha dado cuenta de que l'estava manipulant. Romper la hipòtesi era guixera romería con enorme acero todo el dinero que había sacado. O a ver cómo podemos solucionar lo que yo quiero hacer mira ocultar este cuerpo paralizar la responsabilidad que estar diciendo separa de para poner cuerpo a quedava tierra por medio de una flor lletja i que no haya ningún vínculo una conexión con mi persona que es va sentir.

[00:49:42]

Superat en la seva consciència amb la seva voluntat de ser tot allò que aquella dona dominava i li va demanar allò estava en una alteració clara del comportament degut a la influència totalment tòxica de la senyora norma que ella va tirar morta dins el vigor i es va colar per encàrrec.

[00:50:11]

Segur que no necessita gaire esforç per qui la mort violenta però és probable que ho pugui però és possible una frase molt important en la medecina que la varen matar diguem que no tinc causa de la mort. No podem dir que és altament probable i altament probable. En aquest cas el que sí que és absolutament cert és que hi ha una família que es va passar nou anys sense saber on era la filla i qui va patir i ha patit molt. I si no hi hagués hagut una trucada anònima des de l'Argentina no se sap si per revenja l'Anna María Martos hauria estat eternament desapareguda.

[00:51:02]

Gràcies per escoltar nos tornem tan aviat com puguem. Crims guionistes Lídia Orriols Albert Mercadé i Sílvia comet cas d'avui. Lídia Orriols. Producció Núria Ventura muntador musical Sergi Cutillas. Direcció Artística Dolors Martínez. Direcció Guió i presentació. Carles Porta. El. Si Unió és. La segona xiulada és. A més. Home.