Happy Scribe
[00:00:00]

Enkel Radio 1, Outcast podcast en leeftijdscategorie de kleur roze. Zegt u dat iets? In Italie lopen ze bij mij weg. Wij vinden het maar niet. Blijf helemaal bij over de Giro met de podcast De Kopgroep. We kijken naar Car-Pass. Hij schrok zo, dat wel. Het is natuurlijk geen geweldige tijdrijder, maar hij heeft het fantastisch gedaan in deze Giro. Richard Car-Pass is de winnaar van de Giro in 2000 19 in Zéro d'Italia.

[00:00:31]

Het stokbrood wordt ingeruild voor de pasta. Le Grand Départ wordt hier Cram. De partij Inza in het geel wordt het roze. De Tour de France is voorbij.

[00:00:42]

Lang leve de Giro! En natuurlijk is de kopgroep er weer bij met een wekelijkse podcast. En helaas niet met Joost Vullings, want die is erg druk met de politiek in Den Haag. Ik ben Marijn Landsberg en ik hou voorlopig even zijn stoeltje warm. Maar de andere ingrediënten zijn gelukkig onveranderd, dus hoort u het geheugen en geweten van de wielen. Journalistiek? Mart Smeets Mart, is de Jiro stiekem ook leuker dan de Tour? Of veel leuker? En als je van eten houdt?

[00:01:11]

Tien keer zo leuk en als je van goeie wijn houdt. Twintig keer zo leuk en als je van mooie landschappen houdt. En als je weet je, wij zijn zo ingespeeld op de Tour. De Tour de France is onze vakantiemaand. En als daar gefietst wordt, dan vinden we dat het einde. Wij vergeten dat de Giro is van mij, want daar zou die normaal in gereden worden. En dat is daar past die ook precies in. En de Vuelta is van later.

[00:01:38]

Die hebben ze. Daar zijn ze mee gaan schuiven. Maar die drie grote rondes, die kunnen na. Nee, die moeten naast elkaar leven. En ik zeg altijd. En dat is een stokpaardje van me. Wij vergeten de Giro en de Vuelta. Wij leven bij de gratie van de Tour de France. En zo spreken we dat ook uit op de radio. Ook de Tour de France. Het heet de Tour de France. Ja, en het is de Giro d'Italia.

[00:02:03]

En het is de Vuelta a España. En die drie, die klinken in elkaar als een kettinkje. En als je de Tour leuk vindt, dan doen wij nu drie weken lang ons best om u ook de Giro leuk te laten vinden. Nou kon ik mooier beginnen. Zo is het. En dat doen we natuurlijk niet zonder onze peleton. Insider de man met het grote boek Kennis Martijn Hendrickx. Martijn Giorno Hallo giorno! Vorig jaar. Uh, herinner ik me bij de start van de Giro.

[00:02:35]

Was jouw uitzicht nog je eigen ziekenhuiskamer? Ja, is je uitzicht dit keer wel beter? Maar uitzicht is nu mijn eigen huiskamer. Helaas stuurt de NOS geen grote equipe zoals wel tijdens de Tour, maar niet tijdens en niet naar de Giro. Dus ik zit deze Giro gewoon in het idyllische Soest of zo. Eiste zoals de heer Filippo Pozzato een keer zei tijdens de Tour de France presentatie. Maar na de koers ga ik evengoed volgen. Euh. T Is alleen iets minder inside.

[00:03:06]

Alhoewel, in tijden van Korona kan je toch ook nergens bijkomen? Dus het maakt helemaal niet uit. We gaan het drie weken fijne koers vermaken. Mooi. En dat doen we natuurlijk ook in het blije gezelschap van. Nou ja, inmiddels wel een trouwe vaste gast. Michael Boogerd Goedemiddag Michael, goedemiddag, zei ik heb het even opgezocht, maar ik kom. Maar jij reed de Tour de France twaalf keer vaker dan de Giro. Betekent dat dat je geen liefhebber van de Giro bent?

[00:03:31]

Nee, nee, ik ken het niet.

[00:03:32]

Ik heb twaalf keer Tour gereden en één keer één keer Giro. Dus zelfs elf keer vaker de Tour gereden. Snel eventjes. Ik heb in 2002 de Giro met twaalf keer maakten.

[00:03:42]

Maakte dus ik dus exact. Ja en nee. Ik heb er maar één. Daar is er maar één van ons drieën. Wie weet hoe het is om in Italië te koersen? En dat is m. Dat is toch een rijke iets als je dat kunt vertellen? Miramar? Absoluut. Ja, ik fiets. In Italie is toch iets speciaals? Ja ja ja, dat is echt echt.

[00:04:03]

Euh, vele malen leuker dan de dan in Frankrijk te koersen. Spanje is ook leuk, maar Italie is echt het wielerland bij uitstek om in te koersen. Of in ieder geval voor renners zoals ik was. En euh, ik koerste ook het liefst in Italie alleen. Ja, de Giro die paste paste helaas niet. Niet altijd even goed in mijn euh in mijn agenda. En daar wilde de bank ook graag dat ik. Dat ik de Tour altijd zou rijden en het voorjaar.

[00:04:26]

Dus ja, dan was het een hele lastige opgave voor mij om goed te zijn in het voorjaar Giro te rijden en dan ook nog eens te starten in de Tour. Dus het is ze helaas. En dat? Dat meen ik echt. Helaas heb ik er maar één keer gereden en dat vond ik dan een unieke ervaring. En ja, ik heb echt spijt dat ik hem nooit nooit vaker heb gereden.

[00:04:46]

Hoe spraken ze jouw naam uit dit jaar niet in Italie? Als je op het podium wordt werd opgeroepen.

[00:04:52]

Euh, ja ja. Met Michael Boogerd. Bouquet. Hetzelfde als in Frankrijk. Maar ik. Ik had een bijnaam in. Itali en ik was Beyonder, toeliep Pano. Dat de DJ die die heb ik één keer gekregen die euh. Die bijna of die naam die Helderse n keer in de. In de Gazzetta dello Sport of dello Sport telde ze die ene keer als kop gebruik toen ik euh. Toen ik jaren een filiaal wat vond dat ja, ik won.

[00:05:18]

In één weekend won ik de Giro Emilia en Milaan-Turijn Daphné. Milan Viola. En dat, euh ja, dat doet dat. Dat had een bepaalde indruk. Liet dat achter in Italië en vanaf vanaf toen had ik een bijnaam. En euh ja, de twee. De blonde tulp dan en. En ze noemde me ook eigenlijk. De supporters riepen altijd naar mij. Mickey, Mickey, Mikey zat ze en ik weet zelfs dat was eigenlijk al een van mijn mooiste ervaringen ooit in euh.

[00:05:43]

2007. mijn laatste jaren sliepen wij in het zelfde hotel als de Italiaanse equipe tijdens het WK in Stuttgart, waar Paolo Bettini wereldkampioen werd. En euh ja, toen wij in het hotel aankwamen na de koers. Toen was euh, was Bettini nog niet gearriveerd. Heel natuurlijk allemaal plichtplegingen. En ja, daar stond een schare Italiaanse fans te wachten op hem. En ik kwam dus uiteindelijk werd luid toegezongen door de Italiaanse supporters. Dus ik koerste graag in Italië omdat ze mij daar ook wel graag zag koersen volgens mij.

[00:06:14]

Dat klinkt geweldig inderdaad, Martijn. Voordat we de door de ronde wat dieper induiken, zijn er eigenlijk nog wat nieuwtjes uit het peloton. Goh, nieuwtjes uit het peloton. Jeetje, ik zit helemaal middenin en allemaal in mijn mijn giro voorbereidingen. Euh, nou, het is het. Wat vooral nieuw is en allemaal wennen is dat er dat er door worden ineens etappes afgelast vanwege korona in Nederland in de. De BinckBank Tour. Ja euh, daar zijn ineens renners naar.

[00:06:39]

We zullen straks zoals zijn naam al gevallen Ciccone. Die heeft dan ineens weer 15 dagen in in quarantaine gezeten vanwege vanwege korona theaters. Wel korona dat we dat de klok slaat. En en ja, het meest opvallende nieuwtje is eigenlijk wel het nieuwe shirt van Van Education First. En dat is wel echt een man die letterlijk en figuurlijk opvallend nieuwtje. Ja, ik hou echt van van mooie Wyle kleding en ik vind aparte dingen ook wel leuk. En ik heb er tijdens de tour al eens geroepen dat ik het shirt van If By Far het mooiste vind.

[00:07:11]

Maar ja, je moet er van houden, maar wat ze nu hebben gedaan.

[00:07:14]

Ik denk dat Jonathan Vaughters samen met andere ontwerpers een paar flessen whisky en wat joints ugha op he hebberige opgerookt en gedronken voordat ze dit ontworpen hebben. Ze zijn een en een tijdelijk partnerschap aangegaan met een UK met een skateboard merk dat hij Pelléas na. Het is echter gedrocht van een shirt. Het is echte batik met een met een uitgerekte eend erop en een driehoek en de zwartwitte epileptische de tekens na. Je moet je moet echt even de de fotootjes op hun INTA of Twitteraccount gaan bekijken, maar krijtje minnetje.

[00:07:49]

Opvallend zijn ze zeker. Ja, ik vond het wel euh. Sympathiek dat de gedachte er ook achter was dat het niet zo handig was om met een roze shirt rond te gaan rijden in deze ronde. Da's waar naar de naar de kijkers is aan gedacht.

[00:08:02]

Ja nou, daar hebben ze helemaal gelijk in. Alhoewel, vorig jaar was er natuurlijk ook wel een beetje roze achtig. En Jumbo is ook praktisch geel. Tijdens de tour. Maargoed afijn. Nou ja, goed euh. Aardig van ze, maar dan hadden ze misschien ook wel een ander kleurtje kunnen gebruiken. Maar jij durft er toch niet mee op straat te rijden neem ik aan Martijn. Nou, je kent me.

[00:08:22]

Ik durf veel, maar hier is dit is dit bewaar ik voor de nachtelijke etappes.

[00:08:29]

Heb jij het gezien?

[00:08:29]

Bajkovic Ik heb het ook, Gezina. Ik heb het ook gezien. Tja, daar ga je toch weer fietsen? Nou ja, normaal gesproken niet na ik.

[00:08:36]

Ik hield ook wel van een beetje degelijke nette wielen, kleding en euh. Daar stond ik ook wel onbekend. Maar dit is ja, het is eigenlijk. Ik vind het eigenlijk ook zo lelijk dat het dan wat ook alweer mooi begint te worden. En ik denk dat als je als je bruine beentjes heb je hebt een bijpassende fiets bij dat te. Dat we er ook wel aan kunnen wennen dat het eenmalig is, maar dat terzijde dat het ook wel een keertje kan.

[00:08:59]

Later is ook een mampaey van de 21ste eeuw.

[00:09:02]

Maar dit vond ik echt lelijk. Maar vijfhoek geleidelijk, want dat was echt, dat was nog veel verschrikkelijk.

[00:09:07]

Ik geef even willen we maar 2 1 maar eindelijk geven. Wij willen de huiskamer graag mee. Dan mogen ze over nadenken. Welk was het mooiste wielersport ooit? Hoeft nou niet op geantwoord te worden? Denk er over na. Het komt wel of vandaag of een volgende keer. Misschien dat mensen mensen die naar deze podcast luisteren ook een mening daarover hebben. Het mooiste wielersport ooit? Punt. Ja, nou en dan ga ik daar komende week even broeden. Misschien dat de luisteraars ze mee willen denken en euh op onze Instagramaccount een reactie achter kunnen laten.

[00:09:37]

Dan kunnen we morgen of volgende week met de met wat mooie opties voorbijkomen. Jij noemde net om uiteinde de de corona. Uhm, we weten in de Tour de France. De aanloop ernaartoe was natuurlijk zeer gespannen. De die regel over. Bij twee gevallen wordt Thieme er uitgezet. Hoe kijken ze in de Giro daar tegenaan? Na het laatste wat ik. Daarover vernomen heb, is dat D. Dat ze die regel daar niet euh, niet hanteren. Euh, Fanny.

[00:10:05]

De baas van de van de Giro, de de DAT. Hij wordt dan georganiseerd door de RCS. Dat is dan weer de Italiaanse tegenhanger van de ASO. Dat zullen er een beetje de termen zijn die je die de komende weken in deze podcast gaat horen. Euh, die heeft gezegd na dat doen we allemaal niet zo aan. En maar we zien het allemaal wel een beetje op o op z'n Italiaans. Natuurlijk zullen ze wel gewoon de gezondheid van renners in de gaten houden.

[00:10:29]

Maar toe Rouet, dat euh, dat is in de Giro niet wat er euh. Wat ze van plan zijn hé. Misschien een beetje voor euh, voor voor Italië waar ze toch allemaal best wel vrij goed en streng en strikt met de korona regels omgaan. Euh. Het is allemaal wat minder daar aan het euh, tweede golven om even een slecht werkwoord te gebruiken dan in in de rest van Europa. Dus ze kunnen het zich wellicht daar ook permitteren.

[00:10:53]

Maar nu kom ik op gebied waarin je de van dissels van deze wereld voor moet hebben en dat ben ik niet, maar het zou de reden kunnen zijn. Ja, het verbaast mij toch ook wel dat er toch ook het land is waar het euh, in Europa in ieder geval als eerste serieus opkwam en je het gevoel had dat men zich daar het meest van de ernst doordrongen was. Dat je zou verwachten dat ze ook wedstrijd strenger zouden zijn. Italiaans leven?

[00:11:16]

Ja ja, morgen zoiets. Ja, wat? Wat? Dat Zuid-Europeanen heel euh, veel meer hebben dan wij. We zien wel. En als ze t. Als we dat dan zien, dan gaan we optreden. Wij gaan alles bedisseld en Jaap van bedisseld. En euh, wij. Euh, wij willen alles goed voorbereid hebben. Wij stellen in een podcast vragen over iets waar de Italiaan misschien z'n schouders over ophaalt. En dan zegt ma zoiets van oké, we zullen wel zien.

[00:11:45]

Dus een andere manier van leven. En eigenlijk is dat het geheim van het koersen in Italie en in Spanje. En daar kan Michael veel meer over zeggen. Michael, een fiets is een fiets en als je hard trapt dan ga je vooruit. Maar wat is het? Dat de Italiaanse wielrennerij zo bijna heilig maakt? Zo mooi. Waarom kijken we naar Italiaanse fietsen en zijn dan blij? Waarom kijken we naar Italiaanse coureurs? Met hun kettinkjes en met hun gedoe?

[00:12:13]

Het is anders dan wij het voor ons zien. Toch?

[00:12:17]

Euh, ja ja, t is. Het is zomer, zo veel nerveuze koersen. Dat is echter temperament van de Italianen. Komt echt in de in de koersen naar voren en dat zie je zie je altijd terug in de koers. Het is altijd te chaotisch. Euh, mooie dorpjes met smalle passages. Een heuveltje op heuveltje af. Euh. De Italianen zijn volgens mij en als ik naar de Italiaan kijken een beetje nerveuze types. En ja, dat zijn de koers ook in Italie.

[00:12:43]

En ja, de supporters, die zijn echte heel hartstochtelijk in in de Tour. Eigenlijk, als je dat die twee gaat vergelijken, dan zie je eigenlijk maar heel weinig. Weinig echt Franse Franse fans langs het parcours en zijn het vaak de buitenlanders die je die naar Frankrijk trekken. En Italië en Spanje zijn het echt wel de de de mensen uit het land zelf die die hartstochtelijk voor de Koerse supporteren en ook euh, op een dusdanige manier dat ze voor iedereen gaan.

[00:13:13]

En dat maakt dat denk ik voor een en een buitenlandse renner die in Italie komt koersen ook veel leuker om daar in de koers. Je wordt er als wielrenner ook echt als een euh ja, een held ontvangen. Ik bedoel als je. Ik ben wel eens op trainingskamp geweest in Italie en dan was ik met mijn vrouw en kind en daar kwam ik een restaurant binnengelopen en herkende ze maandag wel echt. Ja, ze is te gast. Je zou het haast niet geloven, maar daar wordt er echt gelijk een tafel voor je vrij gemaakt dan.

[00:13:39]

De stoelen worden naar achter geschoven. Je moet gaan zitten met je met je kind. De flessen wijn komen op tafel en daar komt de baas van het van het restaurant kom bij je zit. Ik begin tegen je te lullen. Ja, je staat er geen reet van omdat het niet mijn trouw was. Maar ja, dat begint wel. En en. En ja, dat heb ik meer meermaals meegemaakt in Italie. En dat euh ja dat ik. Het is heel moeilijk te benoemen.

[00:14:00]

Dat zelfde als dat ze wel zeggen dat de renners wel eens aan je vragen. Renners die nog nooit de Tour hebben gereden. Michael, hoe is het nu om een Tour te rijden? Leg dat eens uit. Wat? Wat maakt het zo anders als een andere koers? En dat kon ik nooit uitleggen. En dat zelfde heb ik eigenlijk een beetje met de koers in Italie ook je. Je komt daar en het is gelijk een hele aparte sfeer. Dee Dee Dee Dee ja, het is altijd euh.

[00:14:19]

Voor mij was dat echt heel prettig koersen daar. En dat om precies de de vinger erop te leggen. Kan ik niet. Maar ja, het is het is. Het is ook relaxter. De Giro. Ik weet niet wat het is, maar je. Het publiek kan er ook beter bij. Euh, de de media aandacht. Dat is natuurlijk een stuk minder, waardoor het ook waardoor je ook wat meer van het koersen zelf kunt genieten. En dat de uhm.

[00:14:41]

Toen ik rij wat wat ook vaak in Italië gebeurd is dat daar. Daar wordt heel hard gereden, maar de finales zijn heel hard. Die zijn de vaak harde, ook door het parkoers. Weet je dat dat die? Ze hebben altijd zware finales of vaak toch? En het wil in Italie nog wel eens heel lang heel rustig gaan. Dat is misschien. Een klein beetje veranderd, maar in mijn tijd was dat nog wel dat je een rustige aanloop had met een keiharde finale en dat bepaalde gewoon de Italiaanse renners.

[00:15:07]

Ook vanaf nu gaat er gekoerst worden. En dan werd er ook echt gekoerst met het mes tussen de tanden. En ja, als je daarvan houdt als renner dan is het euh natuurlijk logisch dat je graag in dat land gaat gaat koersen.

[00:15:19]

Maar mag ik, als ze als journalist van weleer daar nog een kleine vertelling naast zetten?

[00:15:25]

De eerste keer dat ik in de Giro aankwam? Ik. Ik had dus een paar keer de Ronde van Frankrijk gedaan. Ik had geen idee en ik meldde mij met Edgard Sorgeloos. Dat was de chauffeur van de NOS. We kregen onze papieren en dat was iets waarvan ik dacht hé. Euh, ik. Ik liep dus in een spijker hem waarschijnlijk aan zijn broek en gewone schoenen. En ik zag mijn Italiaanse collega's en ik dacht verrek, wat zou er vandaag gebeurd zijn?

[00:15:49]

Vrijwel in die tijd tussen vrijwel alle collega's sliepen? Of in een pak of in een mooi jasje met een stropdas. En ze liepen snee. Ze flaneren over straat. Met die kaart om hun nek, zodat iedereen goed kon zien dat zij van de pres waren. Prensa ja, en ze ze. Ze waren onderdeel van het schouwspel geworden en ik dacht van wat moet ik nou ook gaan doen? Moet ik nou hier in een pak gaan lopen? Ik heb.

[00:16:15]

Ik heb dat nooit gedaan, maar ik heb er wel rekening mee gehouden. Ik heb niet de normale slordigheid van de doorsnee westerse journalist meteen aanvaard in Italie. Ik ben toch altijd wel of met een jasje gaan lopen en zorgde dat ik er correct uitzag op hun euh televisie tribune, want daar ziet iedereen dat correct gekleed uit. Anders dan we in Frankrijk en ook anders dan we in Spanje gewend zijn. Dat vond ik heel speciaal. Die manier van kleren en de manier met met elkaar omgaan.

[00:16:45]

En als een journalist, een Italiaanse journalist, of ze nou van radio of televisie of van kranten waren, als die met jou door die straat liep, dan was het heel gewoon dat je als mannen arm in arm liep.

[00:16:57]

Dat volk ook zoiets geweldigs. En dan liep je zo een beetje te converseren voor de voor de voor de finish treeplank zo linksom en rechtsom. En dan ging eerst naar je plaats toe, maar je liet zien als journalist dat je er was. En in Italie wist ook het publiek precies wie van urla carrière willen sporen en wie van Velo was en wie van La Gazzetta dello Sport. Die waren. Dat waren allemaal bekendheden en de hoofdbasis van allemaal Adriano de Zam.

[00:17:26]

Dat was mijn collega van de Italiaanse televisie. Die was hoger dan de paus als die op het Sint-Pietersplein stond. Daar vroegen ze Wie is die man? Naast Adriano. Dat is echt waar. Het is ongelooflijk. De wat daarvan uitging van die man. Ik heb. Ik heb er al diverse stukken over geschreven, maar de as je. Wielrennen voor de Rayhi deed. New York. Daar stond Jos zo hoog in Italië. Dat was ongehoord, dus de sfeer is zo totaal anders dan bij bekende bekend zijn waarmee wij bekend zijn.

[00:17:58]

Het is.

[00:17:59]

Ja, ik vind. Ik vind het heerlijk om in Italie naar wielrennen te gaan.

[00:18:03]

Laat het zo zeggen. Ach jongens, en ik kijk hier naar buiten, naar een grijze grauwe lucht en ik krijg zo ontzettend veel zin om naar Italië te gaan. Helaas. Uhm, als we eens gaan inzoomen op de koers en naar het deelnemersveld ook met name. Laat ons beginnen met de roze trui. Martijn W. Wie denk jij die we tot de kanshebbers moeten rekenen? Na Diederen altijd op het podium staat En Ik ben Wolf en van hem. Dat is Vincenzo Nibali.

[00:18:32]

Uhm. Hij startte vlakbij huis, want hij komt. We starten op Sicilië en hij komt net vanaf de. Van de andere kant dus. Dit is Vincenzo Nibali. Zullen daar zeker zien. Geraint Thomas, Sean Yates, de Steven Kruijswijk en Jakob Fuglsang misschien. We hebben nog Kelderman. Bij zijn laatste jaar van Sunweb in de ronde rijden. Ik ga daar nu heel snel doorheen hoor, maar je gaat er straks vaste namen. Nog even uitlichten. Wat kan Vlasov een uh, een.

[00:19:00]

Een jonge jongen die uh z'n neus aan het venster steekt? Uh, Hinckley Majka Lopez. Wat kan ie nog na na na een Tour? Hij is één van de twaalf renners uit mijn hoofd die na de Tour de France ook nog Hiero moet moeten opstarten. Dus die heeft na een paar dagen op de bank gelegen en kon toen verder gaan met trainen. Ja, daar zit nu maar ineens maar 1. Maar twee weken tussen de 12 dagen zitten maar tussen de Tour Ende en de Giro.

[00:19:25]

Ja te. Nou ja, het gekke seizoen. Jammer genoeg is Remco even oprolde niet bij. Dus ja, daar hoeven we dan ook niet meer euh, over te over te praten. We weten. Hij is gevallen in de Ronde van Lombardije. Hij heeft zijn heup gebroken, dus die is er is er niet bij. Anders had ie misschien wel torenhoge bovenaan alle lijstjes gestaan. Maar goed, da's niet het geval. Dus ja, t is Thyssen t.

[00:19:46]

T Is lang niet zo'n mooie startlijst als ze de Tour. Als ik dat zo mag mag zeggen. Maar uhm. Euh ja euh. De die er niet bij zijn hoef je ook niet te verslaan. Dus het kan zeker een mooie strijd opleveren om de roos. Maar qua. Qua namen is het is het, daar heeft het iets minder grandeur dan de ander toe dan de recente Tour. Ja, torenhoog favoriet is dat niet. Marco is is Geraint Thomas niet de man die te verslaan die we moeten verslaan?

[00:20:13]

Ik denk dat hij wel euh ja, wel wel de man gaat zijn. Samen met Simon Yates. Jesi heeft daar natuurlijk. Twee jaar geleden de Giro verloren. Dat dat de door de raad van euh. Van Froome. Maar ja, die is nochtans wel bekend. En euh ja, daar verliest de íéts de. De Giro dus. Ik denk dat die nog wel wat goed wil maken. Het parcours leent zich ook wel voor. Yepes is natuurlijk puur zo'n klimmer.

[00:20:37]

Uhm Thomas, die gaat natuurlijk wel met een Okay ploeg. Thomas kan je wel zien dat dit de laatste weken zwaar aan t verbeteren? Is er een goeie Tirreno? Geen hele acceptabele tijdrit op het WK tijdrijden dus die gaat. Die gaat alleen nog maar beter worden. Hetzelfde geldt ook een beetje voor Kruijswijk denk ik die daar. Daarvan is nu het meeste bekend hoe hij de voorstad maakt. Van Steven is wel bekend dat hij groeit in een ronde. Zijn nadeel is wel dat je dan eigenlijk vanaf dag twee gelijk moet staan.

[00:21:05]

De finish is dus bovenop de de. De Etna, wat al een vrij pittig klimmetje is. Maar na drie dagen ofja dat je ze begint natuurlijk met tijdrit. Euh, maar ja dus die moeten. Die moet wel van een dusdanig niveau al zijn om daar mee te kunnen. Alhoewel ik ook nog kan herinneren dat hij in 2015 de eerste week heel veel tijd verloor. Maar euh ja, een hele sterke laatste anderhalve week kraaiende in de Giro. Dus ja, die die vlak is ook nog niet helemaal uit hoor.

[00:21:33]

Kruijswijk. Maar ja, Thomas voor mij met J's de de beste papieren. Het gaat natuurlijk wel in de Giro heel anders zijn dan in de Tour. Ik denk dat we naar veel meer aantrekkelijke koers krijgen. Dat is sowieso de Giro of vaker. Maar nu je nu zeker zo kort is op de Tour dat de ploegen euh, in de Tour komen ze echt al echt op volle oorlogssterkte. En hier is het euh euh. Heb je vaak twee of drie.

[00:21:57]

Echt groeien een in de ploeg en de rest is er een beetje bij gezocht. En dat dat wat komt vaak wel ten goede van het koersverloop. Dat het wat minder controleerbaar is en de onvoorspelbaarder. En dat maakt het hier ook zo leuk.

[00:22:09]

Ja, wat die controle van van Jumbo vindt, maar die we in de Tour hebben gezien, die zullen we nu niet meer terug gaan zien en dat geloof ik niet niks.

[00:22:16]

Ik kan me niet voorstellen dat er één ploeg is die zo euh, zo dominant kan gaan koersen als dat je morfisme heeft gedaan in de Tour. Wat wat eigenlijk al heel bijzonder was dat. Dat hebben we maar zelden gezien dat de ploeg zo dominant was, dus zelfs in de Tour. Dus dat dan kan ik me haast niet voorstellen dat er nu een ploeg in de Giro zo het heft in handen gaat nemen. En Martin hebben we bij Sunweb nog twee andere zeer talentvolle Nederlandse renners Oomen, Kelderman Ja.

[00:22:44]

En als die elkaar kunnen vinden. Het merkwaardige, maar ook wel grappige is dat beide US hun laatste koers grote koers voor hun sponsor rijden. Euh, ze gaan allebei een andere kant op. Kelderman gaat naar Duitsland en openblijven. Euh. Gaat in het geel rijden verder. Maar wij hebben de laatste jaren. En Martijn je. Je moet me verbeteren als ik dat verkeerd heb, maar wij hebben toch altijd geroepen dat dat de opvolging was. Dat was die moesten we zoeken bij Kelderman en ome Airtours, las ik vanochtend.

[00:23:14]

Toen ik me zat voor te bereiden wat Kelderman al achter in de twintig is, die zal 29. Dat hebben we die altijd te hoog ingeschat. Of wat hebben we daarmee gedaan? Ja, hij rijdt natuurlijk wel, euh, zegt ze. Ze uitslagen wordt een keer zevende in de Giro, een keer vierde in de Vuelta. Euh, ik zat net ook even goed. Euh. Was even in hem gedoken. Rijdt in 2017 een achter. Je rijdt die Altai top 10 in meerdaagse rondes.

[00:23:40]

Uhm ja, vierde in de in de Vuelta. Euh ja weet je, t is t is. T Is geen Tour de France, maar het is toch wel een renner? Ja.

[00:23:49]

Met klasse, maar t is net geen wereldtop, maar rijdt wel met de besten altijd mee. Maar de echte, de door de opvolging van ja, van wie eigenlijk al moeten we? Moeten we zeggen dat die die die is er? Dat is net nooit helemaal uitgekomen. Ook wel door valpartijen. Is stukken jongen die wel vaak op de op de grond ligt en pech en pech heeft. Uhm, zeker een classen renner, maar de echt top drie in een grote ronde heeft er nog niet nog niet ingezeten.

[00:24:15]

Ik denk aan jongens, ik zit nog.

[00:24:17]

Ik zit toch braaf met een vraagteken. Wie kan mij hier in helpen? Bij de ploeg Vini ZAPU KTM? Wie kent ze niet? Stapt Etienne van Empel op en ik ben gaan zoeken tot ik er een. Tot ik er bij neerviel. Wie? En jullie weten dat is Etienne van Empel. Ken jij Marc?

[00:24:36]

Ja, ik Janes bij ons prof geworden. Wij Roompot in Bauke 2000. 15. Toen je met de ploeg begonnen. Ja dus. Etienne is een hele lieve jongen die euh ja, die die eigenlijk nooit had. Wat fout doet. Ze is geen blaaskaak, iemand die je die voor zijn sport leeft. Het is geen gearing super groot talent maar is nadat de dat ie bij ons geen contract meer kregen. Is die verkast naar Italie en daar? Euh ja, dan rijd je nu alweer een paar jaar euh.

[00:25:04]

In de rondte. Uhm, hij heeft een onwijs strijdlust, dus het is wel iemand euh, zoals ik hem ken. Bij ons in de ploeg. Dat zie je vaak voor bijvoorbeeld voor een bergtrui ging of voor een vroege ontsnapping en door een vroege ontsnapping te zitten. De Beret bergtrui je een dag of een aantal dagen kon dragen in een meerdaagse koers. Dus t is wel iemand die je met een euh, met een opdrachten de koers in kan kan sturen.

[00:25:26]

Dus ja, het zou zomaar kunnen zijn dat hij in deze Giro euh, best wel vaak in een euh in een goeie vlucht gaat. Gaat zitten om zowat wat punten te sprokkelen voor voor bergklassement en euh zich in de kijker te rijden. Want euh ja, dat dat moeten dit soort ploegen vroege zomer zo euh. Altijd doen ze. Euh, de ploeg waar hij voor rijdt. Die hebben altijd wel weer dat soort ploeg. Hebben we altijd wel weer.

[00:25:48]

N euh n onverwachte renner die euh, die die die we heel vaak gaan zien in een Jiro die je die in één keer in rit gaat winnen, waarvan we nog nooit gehoord hebben. Dus dat euh. Het is voor hen natuurlijk ook de koers van het jaar. Ze is staan supergemotiveerd aan t vertrek. En euh ja ikke ikke. We gaan van Empel wel zien. Let maar op. Leuk, leuk, leuk. Kijk maar schrijven m op.

[00:26:14]

Sint-Joris is Handanovic. Ja, dat is dit keer en de Rico Gasparotto geen onbekende denk ik, jullie mannen, een Zwitser.

[00:26:27]

Inmiddels vertegenwoordigen ze altijd de Italiaan geweest. Geboren R.O. In het gebied rondom de Zoncolan. 1. De de berg waren uit menig koppeling van motor, motor en auto is gesneuveld tijdens de Giro. En ook wel koppelingen van waar van renners. Maar hij woont op. Hij woont al heel lang in Zwitserland, vlakbij de Italiaanse grens. En hij woonde zo lang in Zwitserland dat hij je een een Zwitsers paspoort aan mocht vragen en ook op een Zwitserse licentie mocht rijden.

[00:26:57]

Kwam hem wel goed uit, want hij viel vaak net over het randje. Bij je Italiaanse selecties waren er natuurlijk heel veel talent en goeie euh, eendaagse coureurs rondrijden. Uhm, en hij heeft het nu wat makkelijker. Lag daarom ook wel eens overhoop met de Italiaanse bondscoaches omdat dit niet werd genomineerd. Dus hij nou is een echte Zwitser nu keurig in de rust in de luwte en rijdt in een selectie rond. Hij is al enigszins op leeftijd, maar als je het zo mag zeggen hij is een jaartje ouder dan ik.

[00:27:25]

Maar goed, dan ben je al op leeftijd achtendertig twee keer naar Amsterdam. Nou, eigenlijk op leeftijd.

[00:27:32]

Zo bedoel ik het.

[00:27:32]

Zo bedoel ik het natuurlijk. Amstel Gold Race gewonnen. Na één keer bovenop de Cauberg en één keer in op de nieuwe Finnish tussen tussen aanhalingstekens. En dat was wel een mooie zege van een maand. Daarvoor overleed zijn toenmalig ploeggenoot Antoine Demoitié, die je kwam bij een tragisch ongeval in Gent-Wevelgem om het leven. Dus dat was een emotionele, emotionele zege voor hem voor Enrico Gasparotto?

[00:28:00]

Ik weet nog wel eens een keer. Volgens mij heeft die Dröge ook gedragen in de in de Giro. Dat deed jij misschien beter meteen, maar de ze zijn een keer gestart volgens mij met een ploegentijdrit op Sardinië ergens. Dat was toen de grote Danilo Di Luca en nog voor Liquigas reed. En die moest het roze gaan pakken in de in de ploegentijdrit. En oh ja, je stevende op de finish af. En uh en Di Luca? Die moest natuurlijk als eerste over de streep komen.

[00:28:26]

Maar Gasparotto, die ging als eerste over de streep. En die beelden, die? Die staan nog echt op mijn netvlies. Ja dat als ze dat in herhaling draaiden. Dat zag je echt Di Luca roepen. Op het moment dat ze over de streep gingen.

[00:28:37]

Pa die uit het niets. Ik speel dat niet. Nee, dat kon gewoon niet gebeuren dat hij als eerste over de streep ging en dat ze dat. Dat staat mij nog bij van CAS Perrotta dat het echte schitterend beeld. En die heeft volgens mij toen het roze ros gekregen.

[00:28:52]

Ja, het zal. Dat heeft Di Luca vast heel goed opgenomen. Reed s avonds gewoon geen oog en geen onvertogen woord gevallen. Da's gewoon Gösta en leuk voor je. Enrico ja, dat zou zeggen dat zo staat. Zo kennen we die Danilo weer als als als mensen die het vreemd vinden dat dat je dat hoort. Gaat zo. Dat is het woord dat iedere wielrenner in Italie moet weten, want dat valt tijdens een etappe heel vaak. En het betekent wat u zo ongeveer kunt bedenken.

[00:29:21]

Zoiets van hé jij klootzak. Pardon voor de taal. Maar kijk zo.

[00:29:25]

Je hebt het ook naar je hoofd gekregen, maar ik zag wel zo vaak. Dat is inderdaad, dat klopt helemaal wat je zegt. Dat is eigenlijk zowat het enige wat je hoort in de. In het peloton. Dat antwoord heel de dag.

[00:29:38]

We moeten volgende week even dat de dag en dan gaan we het nog even bewaren. Mooie cliffhanger, maar daar wil ik graag even voor jou het verhaal Mayke. Elke keer als ik dat van jou of van Steven de Jongh hoor dat Cipollini over de sprinttrein, dan kan ik hem nog wel een mooie trofee. Ik heb ik heb ik een week. Ik heb nog een hele mooie over Tipo over 2001, maar die bewaar ik ook. Dus dat gaat zeker nog maar die van 2003.

[00:29:59]

Tirreno? Dat is echt schitterend.

[00:30:01]

Al die kan worden gegooid. Volgende week. Och, ik kan niet wachten. Ja, ik ben natuurlijk als als zittend op het stoeltje van Joost. Euh, even naar de Instagram pagina gesurft van van Gasparotto. En dat is toch al een leuker profiel dan dat de meeste renners profiler. En je ziet ook veel foto's van van oudgedienden terugkomen. Je ziet een foto van hem met Johan Museeuw. Euh Mark Cavendish zie ik hem terug in een mooie foto met mooie Mario.

[00:30:30]

Dat is genieten. Het rode boek. Het route boeken? Wat wil je van mijn weten? Marijn gaven we wat. Want ja, alleen naar morgen kijken heeft natuurlijk niet zo heel veel zin hé. Wij kunnen heel snel wel door thee of heel snel. We kunnen gewoon ook even het hele parcours daarbij kijken. Daarbij pakken waar we euh euh, drie tijdritten hebben. Zowel op de eerste als de laatste dag en eentje halverwege totaal 65 kilometer tijdrit die allemaal wel aan de vlakkere kant zijn.

[00:31:02]

Er zit geen zeker geen lap langs de bel 4 achtige taferelen in. Eindigen zes keer bergop in de Tour. Moest even opzoeken, maar waren dat er toch zeven. Ik dacht dat het er minder waren. Maar goed, we weet niet precies wat ze allemaal mee hebben gegaan geteld. En vier à vijf kunnen we ongeveer 1 vlak noemen. Dus dat is ongeveer ook vergelijkbaar vergelijkbaar met de Tour. Het is een euh, en een Giro die zich volledig vanwege Korona.

[00:31:28]

We zouden eigenlijk in Hongarije starten, maar daar ging een streep door. Dus nu starten we op Sicilië helemaal volledig en in Italië afspeelt. En we beginnen dus in het. In het zuiden, op het eiland. En dan gaan we met met reuzen stappen en verplaatsen we ons naar het noorden. Dus de volgers kunnen in de eerste anderhalve week hun borst natmaken voor de vele kilometers die ze af moeten leggen. Maar goed, wat maakt het uit in Italie?

[00:31:51]

Je koopt een espresso van 1 euro 10 jawel, één euro team bij het pompstation. En wat maakt het allemaal uit? Dus heerlijk onderweg in een d'Italie, maar het is een euh. Het is een mooi parcours en een pittig parcours. Uhm, maar is ze?

[00:32:07]

Is het echt anders dan anders? Nee, dat is. Dat is niet echt het geval. Als ik het zo mag mag zeggen t is niet extreem. Het is niet extreem makkelijk. Het is een een en een. Een mooi parcours voor een man, voor een grote ronde. Ja. Rob Vivé vroeg zich op Instagram. Vroeg hij zich af. Wat wordt de koninginnenrit deze drie weken? Paul Daraya ik. Ik heb laatst wel de laatste week zijn allemaal koninginnerit.

[00:32:30]

Nou nee, dat. Ik heb de vorige keer in de Tour ook een rit aangeduid als koninginnerit en er waren heel veel collega's het van mij. Euh, weer niet mee eens. Ja ja, maar goed. Dus het is t is wat subjectief. Ik weet niet, maar ik heb jou goed genoeg gekeken als je als echte expert wat jij de koninginnerit vindt of.

[00:32:47]

Nou, ik vind dat ook altijd lastig, want heel vaak kijk je dus inderdaad uit naar de rit van je verwacht dat. Daar gaat het helemaal gebeuren. En dan? En dan gebeurt er niks. Kasjanov vind ik het ook niet dat je een koninginnerit mag noemen. Dus dat uhm ja, ik onthoud me dat je liever ook een beetje van ik denk dat je het weer onwijs mee gaat spelen natuurlijk. Het is belangrijk dat je dat dat gaat. Uh, als je ziet hoe het nu op de Stelvio eraan toegaat dan.

[00:33:11]

Dan is het nog maar de vraag of ze daar lachen. In die contreien een week geleden. Ja, dat ligt er ook wel eens in mij. De Stelvio is voor de luisteraar dat de inderdaad de achttiende etappe in één week drie, de Cima Coppi het hoogste punt passeren. Ze daarop moest even spieken 27 150 dusja dagen. Daar kan je de stokken al de latten al al onder Binda. Dus dat. Ik heb het even opgezocht, maar op dit moment is het 1 graden op de Stelvio.

[00:33:36]

Ja nou maar voor Steven de Jongh doet dan. Die denkt dan aan een meeuwssen, de korte mouwen en korte mouwen, korte mouwen en Solveld neemt een heel kort broekje dan aan.

[00:33:47]

Goh, nee, maar het is nog altijd maar de vraag of die die ritten doorgaan. Dan staat dat verleden jaar in de Tour ook. Weet je, daar keken we allemaal uit naar die laatste twee bergritten en dat werd een logische deceptie. Dus ja, dat ik. Ik verwacht nu ook nog wel dat er in de Giro nog het een en ander wel gaat veranderen. In het parkoers. Ik geloof niet dat ze helemaal gaan rijden zoals het nu uitgetekend staat.

[00:34:07]

Maar laten we.

[00:34:08]

Laten we het met z'n drieën eens zijn over het feit dat de laatste week. Dat is echt euh. Vrouwen en kinderen juist. Dat zijn prachtige etappes 17, 18 en 20 achter elkaar potverdorie 8 is.

[00:34:20]

En dat is ook wel een serieus ritje met veerstoep. Jaja, Madonna di Campiglio kennen we allemaal nog van Pantani. Ja dus dat de rit zijn normaal gesproken en dus 3 tijdritten daarin is. Kunnen die nog beslissend zijn?

[00:34:36]

Nou ja, Taya, dat ligt ook maar weer aan die andere ritten. Je kan natuurlijk een dijk van een tijdrit 1 rijden tussen de in de 14e etappe. Is dat die halverwege de etappe van morgen van zaterdag? Die is is eigenlijk een berg af 15 kilometer. Daar zullen de grote ritten niet doen. Ja, je kan op D14 een dijk van een tijdrit rijden. Maar goed, als je in de dagen daarna waar die Martinet schetste een volledige offday hebt, ja, dan is dat één naar één één minuutje gauw weer verdampt.

[00:35:04]

En als het weer dicht op elkaar staat, kan die laatste etappe. Die is relatief kort. Ik moet even opzoeken hoeveel kilometer die precies is, maar misschien hebben anderen dat even. Nou, de laatste etappe is ook 15 kilometer, dus dat is dus makkelijk. Zowel de eerste als de laatste zo'n 15 kilometer. Dus naja, daar gaat niet echt het grote verschil komen. Of het moet allemaal nog op postzegels staan dan? Nee, dan wordt het spannend.

[00:35:25]

Maar dat denk ik na zoveel klim geweld niet ok.

[00:35:30]

En dan de komende week. Euh, er wordt veel gesproken over die derde. Etappe 1 de Etna op LA Ze zijn de laatste jaren regelmatig op op de Etna geweest. 1. Jan Polanc Wonderbra wonnen recent en ik herinner me ook nog een mooi duel. Euh, met Contador. Dat was de Giro die won, maar uiteindelijk kreeg Michele Scarponi die overwinning en ze in zijn schoot geworpen wegens te zeggen wat Ferran Cero enzovoorts. Uhm ja, nou ja, dat is het is een relatief.

[00:36:02]

Het is geen ingewikkelde klim, het is wel steil, maar hij is. Hij is vrij regelmatig. Ik heb maar drie jaar geleden een keer zelf op gefietst. Het is mooi en t is mooi asfalt. Euh ja. Dat je je te klassementsmannen zullen zich daar wel van voor laten zien. Maar het zal niet meteen oorlog worden verwacht ik. Daarvoor is deze Giro euh euh. Te zwaar. Maar de deur dus hé. Dat zullen aanvallers zijn die daar hun kans schoon zien.

[00:36:29]

Vermoed ik.

[00:36:30]

Het is ook een klim die je zeker het laatste stuk die nogal vaak gekenmerkt wordt door en door een harde wind. Dus ja, dat wil de koers ook nog wel eens lamleggen. Dat het de twee beste lastige klimmers ja, de wind volle bak in je gezicht blaast, dan nodigt dat natuurlijk niet uit om aan te vallen. En dat is in het verleden ook wel eens gebleken op. Op die berg is ook nog de klim waar volgens mij Weening in 2010 denk ik zo'n roze trui verloor.

[00:36:53]

Die had toen aan de mooie rit gewonnen in EL over de Strade Bianche eigenlijk. En die? Die heeft ie te. De roze trui tot aan de dag van de Etna heeft die kunnen dragen en daar verloren zullen we zullen we het na met ere noemen.

[00:37:07]

Want euh Tournon reed ie en morgen stapt die ook weer op. Dat Victor gewoon rijdt. Knap hoor. Ik vind het echt super van hem.

[00:37:15]

Ja, dat is echt super dat we eigenlijk in de winter was al bekend. Euh vind. Vroeg in het voorjaar was al bekend dat die naar de naar trek zou gaan en dat is eigenlijk door en door heel de corona. Door heel corona gebeuren is dat op een laag pitje komen te staan. En ja, gelukkig voor hem is het toch nog nog goed gekomen, want dat is natuurlijk wel een renner. Hij gaat echt puur en alleen mee voor Nibali.

[00:37:36]

Het is. Ik kijk. Pieter is een renner die heel lang euh, hard kan rijden op kop als het nodig is. En het is niet iemand die ook nog zelf dan voor een twaalfde, dertiende, veertiende plek gaat en gaat rijden. En ja, zo'n renner s ochtends bij trek en die hebben ze gevonden in Weening. En ik denk dat ze daar nog in deze Giro heel veel plezier van van hebben. Mooi. En de derde etappe dus de etappe van maandag zitten we in ieder geval in de agenda.

[00:37:58]

Mart demarreert. Terug in de tijd. Ik had het over Adriano de Zam. Die heeft ooit uhm op moeten treden als volksmenner, dus dan moet je je voorstellen. Het was een soort van Theo Koomen, maar dan in de zevende macht. En de Adriano de Zam zag het volk onder zich. En het volk was het niet eens met de beslissing van de directie van de Giro d'Italia door Pantani eruit te gooien. En de mensen kwamen inderdaad met mest, Rieke en met messen.

[00:38:29]

En met alles kwamen ze al de weg op lopen en ze zouden de koers stil gaan leggen. Ze zouden hun renners te bij. En toen is Adriano is daar gaan staan en die heeft toen met een klein microfoontje megafoons je het soort dingen heeft die het publiek tot rust gemaand. En toen dacht ik. Moet ik ooit van m'n leven in Nederland het publiek tot rust gaan manen als er 65 toeschouwers bij een baseball wedstrijdje boe gaan roepen? Nee, Adriano deed dat formidabel.

[00:39:02]

De mensen bogen, sloegen een kruisje en liepen weer naar hun plaats aan de boarding. En de etappe kwam aan zoals die hoort te komen. Een televisiecommentator die via een megafoon echt honderden boze Italianen vertelt dat ze dat niet moesten doen, want hij Adriano de Zam s. Vertelde ze nu dat het wel goed zou komen.

[00:39:29]

De natte vinger. Michael Boogerd heeft ons al moeten verlaten. Helaas, de tijd speelde hem parten, maar dat brengt ons mooi naar in de rubrieken waar we met ons drieën nodig zijn. De natte vinger. En daar spelen we natuurlijk om de trofee La Senza in nietzo euh. Heerlen. De spelregels zijn natuurlijk duidelijk. Wat zijn je, Martijn? Ja, heerlijk om die naam weer te horen. Dat dacht ik ook. De regels zijn hetzelfde als in de Tour.

[00:39:58]

Euh, één punt voor een goeie voorspelling. En als je heel lief naar de spelleider kijkt, dan krijg je misschien nog iets achter de komma ook. En vandaag met twee voorspellingen voor waar we onszelf nauwkeurig punten toe. Dat mocht van Joost, dus dat neem je maar mooi over. Ik vraag 2 voorspellingen vandaag. Euh, we voorspellen wie wint de Giro? En we kijken naar die derde etappe op de Etna. Wie wint die derde etappe? Ik heb me helemaal op die tijdrit ingesteld.

[00:40:28]

Ik had de dame had ik al goed uitgesproken en dat wordt mij nog ontnomen. Wat een Caligula's. Weet je wat? Dan pakken we die er ook gewoon bij. Doen we drie voorspellingen.

[00:40:38]

De wereldkampioen tijdrijden wint natuurlijk iedereen die die tijdrit. Dat moet hij voor ze uit het publiek gana. Ja ja toch? Ga naar zee en de tour wordt gewonnen door Max.

[00:40:52]

Zit toch helemaal in de toeren.

[00:40:54]

De Tour is zero zero. Ik moet nu gokken. Ik moet een G. Ik ga iets geks zeggen. Yeates Simons die geen geel is.

[00:41:06]

Ja, die heeft nog iets goed te maken. De wat zij er nog meer. Maar in de tweede etappe op de Etna.

[00:41:13]

Euh, ok. Die gaat naar een onbekende Italiaan. Geen idee. Euh. Francesco Romano.

[00:41:22]

Mooie naam. Ja, jij komt te Rome. Martijn. Wat denk jij daarvan? De tijdrit?

[00:41:31]

Ja ze even kijken hoor. Ik had het natuurlijk ook allemaal keurig opgeschreven via ganja is weg. Nou, dan zouden we nog kunnen denken aan Rohan Dennis, zijn Campenaerts en Tony Martin. Maar weet je wat ik wel hoop? Daar gaat het gigantisch grote blad door opdoen en hij won de afsluitende tijdrit. Die die Tom Dumoulin, die won de Giro en voor Jos van Emden, die won de tijdrit. En nu gaat. Jos van Emden gaat de tijdrit winnen.

[00:41:55]

Het is me, het is hem van harte gegund en het zal fantastisch staan, dat mooie roze met je met die schitterende kop van een Derboven de eindzege gaat. En daar is de wens een beetje de vader van de gedachte. Naar Vincenzo Nibali. En de etappe van maandag op de Etna wordt gewonnen door Lopez, die vervolgens zo moe is dat we de rest van de Giro niet meer zien. En jij maar? Ja ja, ja, uhm. Die tijdrit.

[00:42:25]

Ik denk dat nu Rohan Dennis helemaal uit zijn schulp komt.

[00:42:30]

Het is sowieso wel goed. Die hele Inos ploeg is een enorme tijdritten kanon zeg. Is bijna zonder dat degene uhm ploegentijdritten in zit deze weken. Uhm. En als het dan gaat over die derde etappe, nou dan gok ik op een mooie puntje van Majka die ik sowieso uhm nogal hoog in het klassement verwacht. En uhm ja, het is natuurlijk te makkelijk om nu Tommy's te gaan voorspellen. Nou nou ja, dan ga ik voor de eindzege moet je gewoon nog voor de zekerheid gaan.

[00:43:05]

Maar goed, ik zei Bernal in de Tour. Dat hadden we. Daar hebben berlo, lopen nog mensen lachend van over. Is ook geweten.

[00:43:11]

Ja, ik vind dat de naam Fuglsang niet vaak genoeg uitgesproken kan worden. Dus die noem ik nu ook. Durf je dat aan? Ach ja, je moet een gokje wagen zo nu en dan. Ja, ook ik ben benieuwd of die het aankan en echt goed klassement draaien. Een grote ronde voor Fuglsang. Nou ja, we hebben richels. Zou voor het eerst zijn. En ja ja, weet je. Dennis Tripels vroeg zich op Instagram af of er dit keer dan ook roze mondkapjes zijn.

[00:43:40]

We hadden in de Tour toch al de super iconische, exclusieve gele mondkapjes. Maar we kunnen Dennis bijmaken en de rest van de luisteraars ook, want limited edition roze mondkapjes zijn er te winnen. Ook voor de voorspellers van de natte vinger. En laten we dat dan een beetje een eenduidige vraag maken. Dus laten we de luisteraars vragen wie wint de derde etappe?

[00:44:03]

De Etna op Hardstikke Imperio radiomaken Durance? Ja uh, insturen dus. Dit weekend nog even luisteren en dan voor maandag. Uh uh inzender. Precies.

[00:44:15]

Ook toen was het al weermannen beslissen. Wanneer zijn we terug eigenlijk volgende week? Volgende week zijn we precies over een week. Ja, dan zegt ze dat Proxima!

[00:44:33]

Dat konden de renners worden. Daar is onlangs dames die daar stonden en dan hoorde je ciao wel ja, fijne in Giro d'Italia.