Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:01]

De radio die door Postcards, hoe is het mogelijk? Vraag ik me af. Een podcast uit 2020 en Joost Vullings? Komt met de kopgroep met Mart Smeets, Joost Pulinckx en Martijn Hendrix reflecteerde de. Filip op de gele trui van de. Is Alaphilippe, die met een half wiel voorsprong wint voor, voor, hier en daar wordt, wordt derde. Alle Verlipack etappes pakken de gele trui. Net als vorig jaar in de Champagnestreek mag u daar blij mee?

[00:00:39]

Prachtige overwinning voor Julian Alaphilippe. Wat is dat toch met Tom Dumoulin? Hij heeft de onhebbelijke neiging het onnodig spannend te maken. Beetje omkijken in volle finale, potje schijten in de berm, aan de verkeerde kant van de weg, met een lekke band gaan staan. Het is echt ontzettend slecht voor mijn bloeddruk. Mart. Als jij zo'n moment meemaakt als tv kijken, blijf je dan rustig totaal? Ja, dat was. Dat was helemaal geen enkele reden om in paniek te raken.

[00:01:12]

Dit was een. Hij stond bijna stil toen ze daar reden. En je zag toch. Je zag toch aan de lichaamstaal dat er niks aan de hand was?

[00:01:20]

Ja, maar ik krijg dan toch echt echte stress. Krijg ik dan gewoon? Oh nee, helemaal niet. Gelukkig maar.

[00:01:27]

Nou, dat is dat dus goed om te horen. Euh Martijn. In een nog Ignis. Je gaat het vandaag verlaten. Afscheid nemen van kamer 111 in het Holiday Inn en daarna thuis te voelen. Heb je heb je alles al gepakt? De puinhoop is weggehaald, maar we hebben nog even overigens nog even inhaken Tom Dumoulin. Stef Clement zei het gisteren mooi. Tom Dumoulin. Die oogt zo relaxed. Hij valt zelfs relaxt. Ja ja, dat. Euh.

[00:01:57]

Volgens mij maakt ie wel een aardige rol nog. Euh ja, hij was na na na na. Na afloop was hij heel relax. Maar ik kan erg. Euh ja, als alles om zich als vent vind ik dat toch altijd te spannend om naar te kijken. Maar goed dat. Dat maakt sport ook leuk. En Martijn? Euh ja. En nieuwtjes uit het peloton. Heb je die?

[00:02:14]

Laten we beginnen met een rondwegen contract ontbinding in het peloton. Contracten zijn in de wielerwereld normaal nog wel heilig. Dat dat die je uit dat respecteer nog. Maar het contract van Maico met viewers wordt ontbonden aan het eind van het seizoen en die gaat terug naar Michotte. Dus het is weer aan toprenner die Sunweb verlaat. In het persbericht spreekt zelf van ja, andere visies bij de renner en bij de ploeg. Sunweb wil Bredeweg een bredere club maken die mee kan doen in de finales, in de klassiekers en in de sprints.

[00:02:45]

Ja dan. Dan ziet Mathues die is niet meer de koning. Dus ja, die gaat zijn heil elders zoeken. Dus terug naar het oude nest, naar Michotte waar die vroeger al reed. Maar overschatte wielrenner geweest vind je? Ja, anders zou ik zeggen ook ja. Nee. Dat vind ik interessanter. Games een keer een glas drinken of bij drinken.

[00:03:05]

Hij dacht dat die bij de topvijf van de wereld horen.

[00:03:10]

Jammer als ik zijn lijstje zie met me met wat die gewonnen heeft. Ik denk dat negentig procent van het peloton daar ook al weer voor tekent.

[00:03:19]

Dat ligt dan aan die negentig procent.

[00:03:22]

Ik vind wel dat die heel weinig wordt opgesteld. Dat je denkt van hoe vaak mag die jongen en wedstrijd rijden van Van van Sunweb wil nu ook weer. Waarom neem je hem niet mee naar de Tour?

[00:03:30]

Hij heeft een groene trui gewonnen een aantal jaren terug omdat ze kan er niet was. Moet ik eerlijk zeggen. En waarom die niet mee gaat naar de Tour? Dat zal de mee te maken hebben. Dat is dat ik nu vertrokken is, ook al in de pijpleiding. Dat zal niet in een week geregeld zijn, maar dat zat al in de pijpleiding. Euh, voor deze Tour speelde ik natuurlijk maar goed. Sunweb zegt eigenlijk wel we willen met meer spitsen de finale in terwijl ik denk jou.

[00:03:57]

Jullie hebben amper spitsen. En dan? Dan laat je de beste spits ook nog eens gaan.

[00:04:03]

Ja, inderdaad, ik ik. Ik ben het met je eens. Maar ja, zij hebben een andere visie op 1. Op wielrennen zijn zij investeren in een jong talent. Kijk naar er heerste gisteren de de die toch alle Philipe moeilijk maakte en een zeer beloftevolle jonge renner wereldkampioen bij de beloften geweest. Overigens een leuke quote van van Lance Armstrong. Die heeft ook een wieler podcast. Iedereen maakt tegenwoordig maar een podcast, maar is wel leuk om even naar te luisteren.

[00:04:32]

Mark, Marc en Mike die hem kbdb. Je kan er met de vingers in de neus naar daar waar die door Hubert Damen wordt. Het bordje liberté waar je een praatje. Uhm, wees naar de paniek. Ook in de Yuto. Niet Yuriy World Champion, zodat je weet dat het derde Palmaers moia dat Armstrong heeft het nog over pannenkoek.

[00:04:54]

Hij is geen pannenkoek, maar toch leuk. In het Nederlands bij bij Lens. Hartstikke goed. Mooi. Mooi, mooi. Mooi om te horen over over over de winnaar van gister gesproken. Je hebt van die wielrenners die denken altijd iedere gram gewicht. Minder is winst op de fiets fiets, maar die die alle verliep heeft een behoorlijk klokje om de pols.

[00:05:17]

Ja, dat is geen euh, geen klokje die je voor een euro uit zo'n grijpmachine bij de beide kamers haalt. Inderdaad, ik wist het niet hoor. Horloges zijn niet mijn maar wereld. Maar hij heeft een en en een Richard Mill. Geen idee. Ik had er nog nooit van gehoord, maar dat is een horloge van een met een catalogusprijs van 160 duizend euro. Pottie horloge. Ja dat. Ja, maar als je op gewicht wil besparen denk ik dan.

[00:05:41]

Dit ding is geloof ik 30 gram. Als je echt op gewicht. Veel besparen, dan doe je geen horloge om, maar ja, misschien ben ik iets te simpel voor deze wereld. Maar maar maar is dat een horloge waarmee je ook als wielrenner lekker kan vallen op het asfalt? Wat is het voor een ding? Nee, het is gewoon een heel mooie dingen. En en en en veel van de grote sporters hebben het. En als je de dingen op Marktplaats zet en hij is.

[00:06:03]

Hij heeft geen kruisje. Dan kan je daar inmiddels het dubbele voor voor krijgen. Het is een show. Het is een show wereld. Euh, alle verliep die. Dit is natuurlijk ook een show mannetje. Maar ja, die rijdt met een klokje rond van en van 160.000 euro.

[00:06:18]

Nadal tennist met een klokje van bijna een miljoen om zijn pols houden.

[00:06:24]

Het leven is bizar. Ja, en in de enbij doen ze ook een klokje klokjes. Dat mag waarschijnlijk niet tijdens wedstrijden markt. Nee, dat mag niet. Nee nee, wij zijn sporten waar dat voorkomt en en horloges en wielrenners. Dat is lange tijd. Is dat ook wel een mooi gesprek geweest dat de kop mensen na een geslaagd seizoen hun knechten een dure leauge gaven.

[00:06:48]

Mag ik nog even wat andere kleine wieler nieuwtjes voor? Wout Poels? Dat kwam gisteren pas. Nadat we de pot podcast hadden opgenomen, kwam dat tot ons. Maar die had en heeft inmiddels aan een rib gebroken. Dat blijkt dus uit de rit van 1 van zaterdag. En hij had die avond ook bloed op zitten hoesten. Nou was de rit gisteren. Toen we hem daarna spraken was er was hem eigenlijk niet tegengevallen. Hij had gedacht dat het zwaarder zou zijn, maar echt fris stond het kopje nog nog niet.

[00:07:15]

We zagen niet dat de. De humoristische Wout Poels zoals we die zoals we die normaal kennen. Er wordt gesproken over dat het WK. Dat is de week na de Tour de France is meteen de WK week. Het is ook weer gek, net zoals dat volgende week ineens de Tirreno Adriatico tijdens de Tour wordt verreden. Maar er wordt gesproken dat dat WK wel eens op La Planche de Bel 4 kan zijn. Dat dat rondom het door de Vogezen wordtde wordt gereden.

[00:07:41]

Ja, goed, ze zijn dat land toch allemaal. En misschien Finnish de tour dan ook wel, als we niet naar Parijs gaan. Maar goed af. En dat was gisteren een filmpje. Ik verbaas me er nog steeds over. Bjarne Riis, de baas bij bijenteelt. Die ging dan een stuk van het parcours verkennen en de ploeg postte een filmpje van Bjarne. Dat je dat doen is. En die man heeft nog geen helm op. Dan denk ik waarom fietsen nog zonder helm en b.

[00:08:06]

Als je dan een WorldTourploeg bent en je hebt je altijd bekommerd over de zwakkeren in de samenleving. Waarom breng je dan dit beeld de wereld in van je ploegbaas zonder helm? Ik vind dat toch getuigen van een domheid? Maar afijn, Crump zomaar eventjes.

[00:08:24]

Grapperhaus van afstand. Het is allemaal hetzelfde.

[00:08:28]

Het valt mij op als als als amateur wielrenner dat de de. De mannen zijn altijd mannen die je tegenkomt op het fietspad zonder helm. Die zijn over het algemeen. Uhm, 60+. En ze vinden zichzelf heel erg mooi. Dat is dat is echt. Dat zie je aan alles. Dat zijn oude macho's dragen. Geen helm in aanval op de Nederlandse fiets fietspaden en dat weet ik niet of Bjarne Riis een oude macho is, maar de PDC is die wel in die categorie ingedeeld.

[00:08:57]

Door mij nog even terug naar 60. Je had het over 60+. Dat is natuurlijk wel erg komisch. Na 5 5 werd hij vaak wat toch wat oudere mannen.

[00:09:07]

De jeugd zie je altijd met een helm rennen en dat zijn altijd van die mannen waarvan je denkt oh ja, vind je zelf mooi en daarmee een beetje een beetje een beetje wapperende haren. En je? Je gaat het jezelf niet aandoen om om een helm op te zetten.

[00:09:18]

Maar goed, bedoelde met 60+ op z'n hematocriet van vroeger is nog voor Storia joh. Ja, dat is al lang geleden. Dat dat hier. Daar was ie ook heel erg goed in. Maar goed Mart. Even na de rit van gisteren nog. Euh, natuurlijk heel veel. Jumbo vis. Maar v. V. Euh. Vooraan gezien. Maar in de echte volle finale was het alleen nog Roglic en Dumoulin. Dat vond ik een beetje tegenvallen. Nee, want dat zijn toch de enige die vooraan moeten reinigen.

[00:09:47]

De anderen moeten gewoon zorgen dat ze vooraan kunnen rijden. Dus het viel allemaal wel eens potje. Kijk, die de klassementen van al die andere jongens zijn niet belangrijk.

[00:09:56]

Nee, dat weet ik, maar je hoopt dat het bij zo'n hoop kan ophopen. Daar is geen sportwedstrijd op gebaseerd.

[00:10:02]

Jawel, sport draait alleen maar om hoop en vooruit. Nee, ik wil je verwachtingen in de rit die zwaar is, maar niet de zwaarste dat in die volle finale toch nog wel één of twee mannetjes mee kunnen zijn. Ja, maar je moet kijken wat ze gedaan hebben. Ze controleren compleet de laatste. Wat is het honderd kilometer van die etappe om te zorgen dat die kerels veilig aankomen? Dat kost kracht en ze weten. We zitten in die groep en Gesink heeft op de Col d'Eze z'n werk gedaan.

[00:10:31]

Die laat zich lekker uitbollen en die eindigt ook gewoon op 10 minuten. Dat maakt je man vol is t. Dat maakt helemaal niks uit. We zijn nu wel in de na de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk. Zitten er al gaten van meer dan een. Half uur in het algemeen klassement. We weten precies wie er voor het algemeen klassement gaan en dat is een heel klein groepje en de rest maakt niks uit. Of je nou zeven minuten verliest of twaalf minuten verliest.

[00:10:55]

Ze komen rustig binnen en daar hoort ook wie die die tussen aanhalingstekens sjieke knechten van euh, van. Hoe heet ie die kruidenier? Die hoort daar ook bij. Die krijgen ja maar zo. Zo is het toch. Zo moeten we kijken dat we. Ik weet. Ik weet dat ik me niet druk hoeft te maken om het klassement van Geesink. Maar ik had gewoon gehoopt dat dat dat er nog n. N. In een minimaal n mannetje nog in dat kleine groepje zat wat richting de finish ging voor als er wat gebeurt om er ergens een gat dicht te rijden om een fiets af te staan.

[00:11:25]

Dat soort. Dat soort dingen waar we op een hoopje, dat nou allemaal.

[00:11:30]

Dat had ik eigenlijk wel verwacht. Ze zijn zo sterk en in één keer zaten ze nog maar met z'n tweeën. De kracht die de kracht doet zich niet gelden in de uitslagen van de nummers 3, 4 en 5 van. Dat weet ik wel. Ik nummer 1 als de nummers 1 en 2 maar, maar daar zitten waar ze moeten zitten. Heb je kijk Sepp Qhs zijn hartstikke goeie klimmer. Die liet toch ook gewoon lopen? Die ook nog maar met 2 jaar.

[00:11:55]

Ik heb het wel even op zitten zoeken. 2 Julianastraat kletsen, dat is echt dorma. Maar ook laat en Bernauw. Ja ja, dat klopt niet.

[00:12:06]

Hoewel je wel een echte Godert ik is stress trouwens. Yes. Euh. Airmiles, die reed verrassend goed. Daar had ik ook niet meer zo'n rekening mee gehouden tijdens de Tour. Maar die euh, die ga ik nu toch wel opschrijven voor een serieuze top 10 notering Martijn. Dat strookt niet helemaal met wat ze vooraf gecommuniceerd hebben. Wat zij gaan we hier voor de ritten? Uhm. Dus daarom startte gisteren z'n neus aan het venster. Zal me verbazen als Yeates voor een klassement gaat.

[00:12:34]

Uhm ja, die zijn hier om een ritje te kapen. Als ik maar een persbericht en een communicatie van voor de Tour goed herinner. Ja, maar ik kan me ook herinneren dat Wout van Aert werkelijk waar op alle wielersite is gezegd. Ik ben er niet om te sprinten. Nou, in de in de eerste etappe probeerde je toch. Toen dacht je iets te eind. Toen deed ie t niet. Gisteren ook weer een reactie. Bij de Belgische media.

[00:12:55]

Ja, het viel niet allemaal lekker voor mij. Anders had ik willen meesprinten. Dan denk ik nou die ze stiekem gewoon wel bezig met met de toch ergens een etappe te kapen.

[00:13:03]

Jammer is het eventueel meesprinten niet wat anders dan voor 21 dagen goed gaan voor een algemeen klassement. Ik denk dat juist dat dat wel aan andere knopjes.

[00:13:13]

Maar ze zeiden van neem mijn taak is echt om om die die mannen zo lang mogelijk veilig te houden, dus ook in hun finale. En daar past niet bij dat ik dan euh, in mijn eentje of met iemand anders naar voren ga, want dan ben je weg bij de bij de twee kopmannen. Sowieso, zo werd gepresenteerd. Dat klopt, maar we zullen zien.

[00:13:32]

Jan Nelissen had daar vroeger een hele mooie over. Die zei altijd en dan parafraseren ik een beetje in het Limburgs. Of je hebt een hele goeie lunch in de middag, of je dineert rijk. Maar twee kunnen niet in de Tour. Denk er eens over na. Ja, mooi gesproken. Zullen we eens gaan naar de nummer 69 van gister?

[00:13:56]

She was. Dat was een man die we gisteren ook veel in beeld hebben gezien. Toms Schroyens uit de uit Letland Mart. Volgens mij ben jij wel een beetje fan van deze renner, toch? Nou, ik weet in ieder geval ik weet niet veel van wielrennen, maar ik weet van deze man in ieder geval dat ie een plaats had in de Hincapie ploeg en Hincapie. Dat vond ik een aardige man. Daar praat ik wel eens mee. Euh, die zei dit woord.

[00:14:26]

Een goeie klimmer heeft die ooit tegen mij gezegd en dat heeft ie wel eens bewezen. Hij heeft op zijn palmares staan 3 etappeoverwinningen in de Ronde van Californië en op zijn palmares staat ook een hele goeie rit in Canada die door de bergen gaat. Dus in koersen waar niet de echte grote klimmers zijn. Daar kan hij voorop gereden en dat is zo. Da's zo'n beetje alles wat ik weet. En ik heb. Ik kwam een stuk ergens tegen dat die nog eens een keer in de Ronde van Frankrijk beticht werd door Sven Nijs.

[00:14:59]

Dat die gemotoriseerde doping had omdat zijn wiel doordraaide na een valpartij. En dat is nog eventjes is dat een item geweest in de Ronde van Frankrijk? Maar dat was zoals zo vaak volstrekte onzin. En dat moet ik erbij zeggen. Ieder jaar vraagt ie met kerst nieuwe sokken. Nou, als we dat niet fijn vinden om te weten van onze zoals dat. Ha ja, dat is echt wel fijn.

[00:15:23]

Zij vraagt geen dure leauge, maar nee sokken sokken.

[00:15:26]

Ja nee, maar dat dat betekent heb je verstand van een ton en Joost. Als je dat nou toch al weten weten. Zijn liefde is een opmerkelijke Amerikaanse wielrenster.

[00:15:38]

Ook dat weet ik niet. Ja, ok dus. Maar hij. Dat heb ik ook. Liefde? Ja, hij lag. Hij lag wel goed bij de dames. Zo zo, zo heb ik dat ooit gelezen. OK, maar hoe heet zijn Amerikaanse vriendin dan?

[00:15:51]

Dan weet je of is dat ik geel heb? Ik wil nog. Wat heb ik ook? Ik heb de pub Twins. Ja, als die getrouwd is en ook niet. Nee nee. Nee, het was D. B. Los van die in in die Ronde van Californië heeft ie ook een valpartij op z'n naam staan die nogal een een YouTube hit is. Hij schuift er onderuit en zit in een kopgroep en hij rolt een beetje door als als Neymar.

[00:16:14]

Maar dat is voor een wielrenner wel wel euh. Vervelend om te zien. Maar dan ja. En dan vervolgens. Euh ja. Wilt u dus opstaan om z'n fiets te pakken? Maar hij is volledig groggy en dan gaat hij daarover die weg. En dan is ie ook de kilometerteller kwijt en die wil ie gaan pakken. En ondertussen wordt ie waar je bent zo bang dat ie wordt aangereden aangereden. Als je daar tegen kan moet je het filmpje filmpje maar bekijken.

[00:16:35]

Maar het is wel doodeng. Martijn. Wat weet jij van hem? Van onze cosinus is.

[00:16:40]

En het zal een beetje met een knipoog zijn, maar hij is een soort beschermheer van de aardappel. Hij is het product, de aardappel en daarna ook. Op z'n website maakt hij allerlei leuke brengt die allerlei leuke gerechtjes met met aardappel. En ja, we hebben nog wel eens daarover geïnterviewd. Een paar jaar geleden, toen had over ons Donati de bollentrui veroverd. Misschien was het zelfs naar achteren achttien. Nou, twee jaar geleden. Inderdaad had ie de UH.

[00:17:05]

Na een vergelijkbaar ritje als uh als gisteren had ie ineens de de bollentrui aan. En toen er sprake van een daarover. En toen vertelde over zijn liefde voor de aardappel.

[00:17:16]

En nu Duno. Mooi marktpartij door twee jaar. Wanneer we best een beetje T-bond in Majapahit.

[00:17:24]

Ja, dat komt misschien omdat ie uit Letland komt en dus daar euh. Daar weet aardappelplanten. Oh dat weet jij. Chocolade land is dat. Ik heb daar. Ik was er toevallig vorige zomer in in Riga. En uhm, daarbij, zoals je weet heb ik ontzettend veel vrienden in het peloton. En Thomas Collins is er toevallig ook één van. Hoewel, de band wordt wel steeds dunner.

[00:17:43]

Ik was daar met hem mee, met mijn moeder vorig jaar en een paar dagen in Riga en toen. Op de laatste dag gingen we een beetje uit het centrum wandelen. En toen kwam ik in een in een euh fietsenwinkel. Tevens skaters shop. Weet je zo'n beetje zo'n hippe, hippe, alternatieve gelegenheid waar je koffie kan drinken en een beetje hippe shirts? Ja, en daar hing dus een shirt van hem aan de muur met handtekening. Dus hij wordt daar wel euh euh.

[00:18:08]

Geëerd, in dit geval door de fietsliefhebbers. Euh, je weet dat dat euh. De de Esten brengen nog wel eens aardige wielrenners voor de Letten. Een stuk minder. Er wordt wel gefietst in Riga, is meteen opgevallen, maar het is wel een gevaarlijke stad om te fietsen. Want over die brede ales die je daar hebt het is een soort soort soort Parijs achtige binnenstad heb je daar. En die auto's rijden daar echt als idioten. Daar zou je echt als fiets dus niet gaan rijden.

[00:18:33]

Maar er wordt toch een fiets waar de doezum op de op de trottoirs fietsen daar gewoon over over de stoep, want die zijn daar heel breed. Dus het heeft wel potentie als fietsland zodat hij opvolging gaat krijgen. Maar dan moeten ze wel iets doen aan de verkeersveiligheid.

[00:18:47]

Heb ik zo het gevoel wat een leuke podcast wordt? Ja, leuk? Ja ja, allemaal onzinnige dingen. Maar wat overigens.

[00:18:56]

A redacteuren Rosanna. Die heeft toch even opgezocht. Abby Mickie is de vriendin. Van Scottisch en zij maakt nu iedereen door vertegenwoordigers uit het net al over Lensen podcast voor Cycling Tips. Ja, ik heb gehoord, dat is de slechte podcast niet lauw.

[00:19:12]

Je moet de concurrentie wel een beetje onder de duim houden. Het is echt een hele slechte podcast te zijn.

[00:19:17]

Goedmaakt Martin demarreert. Het verleden was 19 74 en ik was gepaard aan Jan Nelissen en daar keek ik tegenop, want die man wist van wielrennen en ik wist daar niets van. Dat was wel makkelijk om naar de Tour te gaan, want dan luister je alleen maar. En we hadden een etappe in klimmers. In Engeland. Ze waren met de boot over gevaren van ergens bij Brest in de buurt. We kwamen in Engeland aan en de etappe ontspint zich, zo heeft de.

[00:19:47]

De leiding H. Hij is de eerste man in de uitzending en ik vul soms iets aan als er iets is, dan komt het tot een massasprint en klimmers en zo geeft die op zijn zoons. Ik sta aan de kant van de weg en ik denk op dat moment dat ik hem hoor praten. Dat is niet waar. En dan kom je in een ongelooflijke spagaat uit. Moet ik als wijsneus je die net uit een baseball hall vertrokken is en die van zijn leven nog nooit op een wielerbaan en fiets gezeten heeft?

[00:20:20]

Daar nu tegen ingaan tegen jouw Nelisse. Dus ik hou mijn mond, want zo ziet Michel Riyadh als winnaar van de etappe en houdt dat vol. Hij zegt daar komt ie dan, de Brit en hij wint op Eigenlo. Met die mooie blonde kop. En hij geeft een heel exposé van Michel uit.

[00:20:38]

En ik weet zeker, maar dan ook echt honderd procent zeker dat Michel Ray niet gewonnen heeft. En dat heeft een paar minuten geduurd. En toen had ik de winnaar van de etappe had ik naast me staan, want ik had een zender microfoon en daar stond Henk Poppe uit Nijverdal en Henk Poppe. Je moest even wachten en ik zei tegen Henk ik moet even iets regelen en dan heb ik heel voorzichtig tegen de stroom van het gangbare in gezwommen en heb gezegd zo.

[00:21:11]

Daar is toch iets anders in de uitslag. Ik heb de overwinnaar van de etappe naast mij staan. Michel richtte iets verderop in het klassement uitgekomen, maar ik geef toe. Michel Riyadh en Henk Poppe zouden broers van elkaar kunnen zijn. En zo heb ik dat toen opgelost. En het gesprek met de etappewinnaar heb ik toen gemaakt. Henk Poppe uit Nijverdal wint de etappe, maar voorshow. Tot lang na zijn dood heeft ie volgehouden dat Michael reispartner die de etappe won.

[00:21:43]

Maar waar het ook echt broers leek is ook echt op elkaar was. Dat deze leeftijd het weet was het pure beleefdheid van mijn kant. Ze hadden allebei een wit shirt aan. Dat was het, had een wit shirt aan en Rita had een wit shirt aan.

[00:21:57]

En nou nou ok. Maar zulke dingen gebeuren in het leven en daar moet je op een of andere manier moet je daar een balans in zoeken. Je moet niet. Wie was ik? Dat ik tegen jou ging zeggen nee, je ziet het verkeerd. Nee, het had Michel niet kunnen zijn.

[00:22:15]

Heel mooi opgelost. Hoe te boek? Daar gaan we weer terug naar na vandaag de dag. Het grote boek Marthijn ja, we gaan naar. We starten weer in Nice. Voor de vijfde keer op rij vertrekken we of komen we aan in Nice. Maar we eindigen dan eindelijk eens een keer in een ander plaatsje en daarna in een klein gehuchtje. Een mooi, mooi dorpje. Sisteron Achtduizend inwoners. Ze echt, zo'n Franse authentieke citadel dorp dus. Jaar na jaar kan dat voorzien met mooie rivieren en ik die voor mijn gevoel zijn dat altijd pijnboompitten bomen.

[00:22:46]

Maar ik weet dat eigenlijk nooit. Gedubbeld? Check, maar zo vind ik ze eruitzien. En dan? Dan doemt daar ineens een dorpje op met daarbovenop zo'n prachtige mooie citadel. Dus dragen, daar finishte ze vandaag. Voordat ze daar komen moeten ze wel op bijna 200 kilometer afleggen 198 om precies te zijn en drie bergjes van de derde categorie en eentje van de vierde categorie. En na dat bergje hebben we nog een een sprint voor de groene trui. En wat wordt het dan vandaag voor de aankomst?

[00:23:12]

Je kan de rappe mannen wel weer opschrijven. Want jawel, weliswaar vier bergjes. En we gaan ook nog vanaf zeeniveau, want niets ligt aan zee, die vogel. Gaan we nog wel naar twaalfhonderd meter? Maar dat mag voor de voor die mannen toch gene geen probleem op opleveren. Dus ik verwacht de naam een sprint van de sterke mannen.

[00:23:32]

De natte. Nou, daar zijn we gelijk bij de natte vinger aangekomen, dan kunnen we de de de snelle mannen gaan euh gaan voorspellen Mart. Welke snelle man gaat het worden? Of zie jij toch een ander scenario zich ontvouwen vandaag?

[00:23:46]

Nee, ik, ik, ik gooi steeds euh, een ander kruit in dit spelletje. Niels Polite wint vandaag. Jongens Ludmila, politie dat dat is. Ja. Dat vind ik wel dat als die wint, dan krijgt Mart vijf punten. Dat vind ik ook helemaal niet. Dan weer op een stoel rond gereden door Amsterdam en hij roept iedereen tegen mij. Kijk, dat is Miyako Riyadh.

[00:24:08]

Ja, dat gaan we organiseren. Nee. Vertellen waarom dat zo is, omdat de laatste koers, die een sisteron eindigde, gewonnen werd door iemand van boven de één meter negentig.

[00:24:19]

Kijk. Maar die vallen heb ik gister gehoord van iemand. Dat maakt Dag Allemaal niks uit. Als het met een mens. Wie wil eigenlijk gisteren?

[00:24:32]

Alle verliep. Wie had dat? Ja, ik. Ja, ik wil eerst even. Ja, ik had dat wat fantastisch Joost. Ik schrijf een vol punt op. Ja ja, nou ja, als oh nee. Dus ik zal even de tussenstand en de tussenstand doorgeven. Ja, ik heb dus één vol punt en één achtste. Martijn heeft een kwart punt en Mart heeft één twaalfde. Dus het echt.

[00:24:59]

Het ligt wel heel dicht, heel dicht bij mekaar liggen. Het geeft precies wat spelletjes.

[00:25:06]

Het is dus gewoon echt mooi, maar polite schuiven voor op. Nou Martijn. Wie? Wie kies jij uit?

[00:25:15]

Nou, Valverde dat? Dat durf ik niet meer aan. Dat dat. Dat was gisteren geen drama, dus laat ik voor. Ik ga voor, ik ga voor Sagan.

[00:25:27]

Sagan, daar zit er wel, geloof ik. 31 100 hoogtemeters in deze etappe, dus het heeft ook al eens een rit met 4.000 hoogtemeters gewonnen. Dus dat is dat noemen ze een Frans vlak. Oké dat euh. Sagan overigens ook geen dingetjes Heijning. De moraal van Sagan. Ik vraag me wel een beetje af hoe dat daarmee is, want gister werd ie bij de eerste tussensprint verslagen door Trentin en Trentin op een open lekke band. Dus je bent.

[00:25:55]

Sagan is verslagen door iemand op een lekke band. Nou, denk niet dat ie daar heel goed van geslapen heeft. Of juist weer wel dat het hem niks interesseert dat dat niet meer. Zo kan men natuurlijk ook weer reageren. Het motiveert. Dat kan ook je ze mooier kunnen alle kanten beredeneren. Ja, ik ga dus voor voor Caleb Ewan. Die werd jaar. Die werd gisteren laatste in de etappe. Toen dacht ik gaat het wel goed met die jongen.

[00:26:16]

Toen ben ik teruggegaan naar de Tour van vorig jaar en dan zie je toch dat ie echt een abonnementen heeft op in bergetappes om bij de laatste vijf te eindigen. Dus kennelijk is hij uhm of echt de slechtste klimmer van alle sprinters. Of hij spaart het meeste energie. Geen idee, want hij is wel de kleinste en daardoor neem ik aan de lichtste van A van van alle sprinters. Dus je zou denken na H hij moet dat beter kunnen dan Kristoff, die dus wel ver voor hem is geheiligd.

[00:26:43]

Maar goed, die laatste plek schijnt dus niks uit te maken dus. En die ploeg Jaadi die die ligt op apegapen, dus die hebben iets goed te maken. En nu is Gilbert en Degenkolb weg zijn en hij gaat dat wat rotgevoel bij Lotto-Soudal wegspoelen met een prachtige overwinning.

[00:27:01]

En jullie vallen stil.

[00:27:02]

Jullie zijn het mee eens is het beste antwoord natuurlijk. Laat dat nou gewoon Joost, we laten jou gewoon na.

[00:27:10]

Ik word nu al niet meer serieus genomen hoor. Je keus. Goeie keuze.

[00:27:13]

Ja dat goed heren. Ja ehm, dit was alweer. Of of nog een jaar. Jammer, maar als je nog wat te vertellen Mart. Je bent altijd welkom.

[00:27:25]

Euh ja, daar zit nog wel wat in onder de Drexel. Maar laten we het maar zo houden. Je moet wel nu euh. Maar als je niks te doen hebt op deze maandagochtend, dan moet je in het algemeen klassement van vandaag nemen en dan moet je een streep kunnen zetten net onder de top. En dan zie je wie er voor het eindklassement gaat. Daar is zo'n schifting na twee etappes. Na twee etappes is de grootste schifting zoals het in jaren niet geweest is.

[00:27:52]

Een heleboel mensen zijn al kansloos en die wisten dat van tevoren. Maar nu staat het ook gewoon vast in plaats en in tijd achterstand. Je moet eens kijken hoeveel mensen al achter hebben. Hoeveel mensen kwamen er gister op een kwartier op 20 minuten op 25 minuten? Allemaal piano, piano. Ze weten precies hun plaats in deze tour is heel opvallend. Leuker rijden, ze hebben allemaal. Hebben ze 5. Vier maanden hebben ze vast moeten zitten. Dan worden ze losgelaten.

[00:28:22]

En dan toch is er meteen de schifting die je kon verwachten. Dat vind ik opvallend. En er zijn een aantal namen.

[00:28:29]

Jongens die gisteren ook gevallen zijn, die misschien hoopten op toptwintig. Misschien dromende van top 10 die door valpartijen euh ja, naar buiten de buiten zijn gevallen. Dus euh. Daniel Martinez. Euh Kemna jou. Jouw favoriete Mart gisteren ook geval op achterstand binnen QDU. Is ook zo iemand. Zo'n jongen die natuurlijk met een gebroken heiligbeen. Als je dat heb ik ooit gebroken in m'n leven. Nou, dan is het dit poepen. Dat lukte nauwelijks. Geen Aro en zakker die niet.

[00:29:01]

Toch ook makkelijk kunnen verstaan?

[00:29:05]

Nee dus. Het is inderdaad schiftingen. Hoewel, als je dus gaat fietsen met iets aan je heilig boontje. Mart, dan trek je je wel aan hoofd de hele tijd alsof je aan poepen bent. Dus dat is wel euh. Dat is volgens mij op het eind lider. Maar ik wil wel nog positieve n echt positief geluid laten horen.

[00:29:25]

De regisseur van de Franse televisie verdient een compliment, zo als hij de helikopter. In de afdaling van de Tolimir heeft gehangen. Gisteren was het graf van plastische shots. Dat mag ook gezegd worden, want die Fransen die? Die kunnen bij Martijn Lindenberg nog altijd in de leer gaan. Dat is een Nederlandse regisseur die het echt heel goed deed, maar deed wat die gisteren deed. Geholpen door het landschap. Maar het zag er wondermooi uit en gebeurde bijna niks.

[00:29:52]

Maar het zag er goed uit.

[00:29:54]

En ik heb nog één ding echt waar we zijn vergeten de. De natte vinger. Mensen kunnen tuurlijk meedoen. Via de website NPO Radio 1. Daar kan je dat vinden. Euh. Net als vorig jaar ook dames doen mee. Jullie hebben ontzettend veel verstand van wielrennen. Ik word zo vaak ingehaald door dames, dus doe alsjeblieft mee. Ik ga twee winnaars uitroepen van gisteren. Meerdere mensen hadden. Natuurlijk waren met mij meegegaan die snappen dat ik altijd goed zitten.

[00:30:18]

Alle verliep voorspeld. Maar erg. Eergisteren of gisteren hadden we geen winnaar. Dus we gaan twee mondkapjes draait vandaag en die gaan naar Sicko Kracht en new meao. Rein Slagter, die twee mensen krijgen en zo prachtig origineel iconisch. Zoals Mart dat in de promo noemt de kopgroep mondkapje. Nou, dan zijn we aangekomen om te roepen ademen.

[00:30:44]

Maar je luisterde naar de Radio 1 tour podcast Dikkopje. Niet Joost Vullings van Praag en Martijn Hendrix van de radio door de podcast morgen een nieuwe aflevering. Luister elke middag naar Radio Tour de France en Radio 1. Of je hebt een hele goeie lunch in de middag of je dineert rijk. Maar tweeen kunnen niet in de Tour.