Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Sonos. Willem Jonne, heb jij nog een serie of iets dergelijks gekeken? Ik kijk net als alle de rest van Nederland momenteel The Crown. Ja, ik kook trouwens. Ja ja, het is natuurlijk fantastisch. Ja, het seizoen waarin Lady Day wordt geïntroduceerd. Maar wat mijn kijkervaring nog extra sympathiek en leuk maakt, is dat ik tegenwoordig met een scheut roze bi mag doen. Lekker. Ja ja, de stad die van Netflix heeft nog nooit zo helder geklonken als nu.

[00:00:34]

Maar zoals bv. Heb je hem ook al zo helemaal ingesteld dat je je hele kamer heeft gescand enzo. En dat je dan het geluid van Mosaic zeker. Ik moest dat al een keer doen, want ik had al twee andere Sonos producten, al kan ik er nu dus op aansluiten. Dus heb ik vanuit drie verschillende plekken hoor ik dat. Wat is het? Bestaat er nog iets groter dan stereo naar mono stereo? En dan? Wat komt er dan Dolby Surround?

[00:00:56]

Nou, dan heb ik nu Dolby Surround. Met dank aan Sonos. Leuke man dus bereid je alvast voor op het nieuwe jaar door je geluid een upgrade te geven. Het is zondag 13 december 2020 en live vanuit de Dag en Nacht Studio's in Amsterdam West is dit de rode lantaarn. De wieler podcast van Het Is Koers. Spraken we eerder al met de Thijmen Arents man David Dekker en Niels Eqov, Vandaag is het de beurt aan de benjamin van de klas 19 jarigen sprint talent Olaf Kooij.

[00:01:53]

Sinds begin 2020 rijdt hij voor het development team van Jumbo Prisma, waar hij zowel voor als na de Korona Lockdown de stenen uit de straat fietste. Hij won in Kroatië de Trofee Umag en de Trofee Porec in Slovenië. De GP Krang en in Italië sprint tijd tussen de profs naar een ritzege in de Internationale Wielerweek van Coppi en Bartali. Hij sluit 2020 zelfs af als de Nederlander met de meeste UCI zeges. U begrijpt, het is lastig de huid niet te verkopen voordat de beer geschoten is.

[00:02:19]

Nederland lijkt een topsprinter rijker. Op 1 juli volgend jaar maakt die de overstap naar het WorldTour team van Jumbo Wiersma. Ploegleider Merijn Zeeman noemt hem een groot talent. Wieler Flits nomineert hem als de renner van de Toekomst en zijn bijnaam is al het jachtluipaard van Numansdorp. Wij willen de druk niet nóg verder opvoeren, maar de titel jongste vriend van de show krijg je ook niet zomaar van harte welkom bij de rode lantaarn Olaf Kooi. Ja, dank je wel ja.

[00:02:45]

Welkom. Leuk dat je er bent geschreven door Yvonne Rou. Horst trouwens Jane. Een 1 3 die in de vorige special met Niels Eqov. Euh. Het geschilderde slotakkoord verzorgde met het gedicht Einde als recensie. En die zei die ik op Twitter bedankte voor haar mooie woorden. En toen zei ze Ja, het was natuurlijk eigenlijk een open sollicitatie, maar keer die intro te schrijven, zei ik. Olaf Kooij is binnenkort te gast. Ga je gang en dat heeft ze gedaan.

[00:03:08]

Dus dank je wel iets heel moois zeker? Dat alleen niet echt rekening gehouden. Euh, je staat veel moeilijke woorden in heel ik met jou Brabants spraakgebrek. Ja dus. Hoe schrijf? Hoe spreek je trof u mag uit? Olaf Dat weet ik zelf eigenlijk ook niet. Maurits Crank en kraantjes kraaien zo. Euh. Zo is dit in onze ploeg een beetje uitgesproken in Kerkrade en hou dan houden daarop daarop mijn hart hartelijk welkom bij de rode lantaarn. Ja, dank je wel.

[00:03:36]

Hoe gaat het met je? Ja, gaat goed. Ja, dat wil ik er lekker aan trainen. Ja. Heb je wel. Heb je lange vakantie gehad? Uhm ja, zoals gewoonlijk een beetje 2 3 weken wat rustiger aan. Ja uhm, ons seizoen eindigt eigenlijk zoals normaal ook eindigt voor mij eind september ongeveer. Hmm dus euh. Ja daarna even gaan skiën. Even van de fiets af en daarna weer rustig. Ga rustig fietsen bij gepakt.

[00:04:04]

Wees blij dat weer dat je weer mag beginnen met fietsen. Ja, begin is altijd wel lekker als die even even aan de kant. Mag de fiets even wat anders doen dan. Dan is het ook wel even goed geweest. Maar na een tijdje dan kriebelt het wel weer. En dan? En dan is het lekker om weer weer te gaan fietsen. Ja ja, ik zag je gisteren op de schaatsbaan staan. Ja, klopt ook dat zo? Iets wat ik erbij pak in de winter?

[00:04:25]

Inderdaad één keer in de week. Dan sta ik nog wel op het ijs. Ja, leuk. Wat is je afstand? Euh, ik rijd toch wel meer wat langere afstanden op het ijs. Dus wat meer de 3 kilometer en 5 kilometer onder. En toen sprak je gisteren ook met verbazing koordje mee in Breda. Ja, precies als je het er toch bij. Dan kan je gelijk maar beter goed doen. Nee, dat was inderdaad. Dat kwam goed uit om nog even een wedstrijd te rijden.

[00:04:51]

Ja uhm, dit jaar anders dan euh. Als die mogelijkheid er is, dan laat ik die zeker niet liggen. Dus heb je het altijd gecombineerd met elkaar fietsen en schaatsen. Ja, vroeger nog wel en intensiever dan nu. Uhm. Toen was het echt. In de zomer fietsen, in de winter schaatsen en allebei GONA met de focus om te presteren. Ja, uhm. Tot vorige winter eigenlijk. Toen ik eigenlijk naar de opleidingsploeg van Jumbo, Wisman ging, heb ik er eigenlijk voor gekozen om om van fietsen prioriteit nummer één te maken.

[00:05:20]

Uhm, en daarmee het schaatsen op een lager pitje te zetten, maar zeker uh uh in de winter in s dus november, december en januari ook nog een beetje bij te doen als training. Ja, schat je dan in de kleren, ook van je? Of nee, dat zeg ik ook. Dat is voor mij ook wel een beetje ja, maar heb je niet zo'n pak? Zit er toch niet voor niks in schaatsen? Ja, dat klopt wel, dat geloof.

[00:05:42]

Nee, maar ik schaats. Ik train al mee met atxx uit, zeg maar waar ik waak voor. Voorheen ook meetrainen? Ja, dus ik rij nog in die kleren. Inderdaad sexy. Maar ik zou effe een appje sturen naar de materiaalman van Movistar Whisper. Een pakkie moeten me stellen. Zo moeilijk is dat niet te best. Mooi ook. Ja, dat had eigenlijk al geregeld moeten worden. Ja nou, bij dezen. Ze zullen vast luisteren.

[00:06:02]

Misschien is ze al niet meer nodig. Ja maar en en en de keuze voor euh, want ik kan me voorstellen schaatsen dat je ook echt op niveau 1. Dus waarom viel de keuze op fietsen uiteindelijk?

[00:06:13]

Uhm ja, met schaatsen ben ik nu nog junior zeg maar. Ja uhm. En met Vitesse ga je WO II. Maak je al eerder de overstap van de junioren naar de beloften? Ja uhm. En ik had voor mezelf al wel duidelijk dat mocht er een mogelijkheid komen om van de junioren de overstap te maken naar een continentale of een mooie opleidingsploeg. Dat ik die wel met beide handen wou grijpen en uhm ja, zo doen is heb ik daar ook voor het fietsen gekozen?

[00:06:40]

Uhm, en ik denk ook dat het fietsen maar altijd wel. Iets beter heeft gelegen. Hoe? Hoe kan het dan dat je daar meer van de drie kilometer en de vijf kilometer bent? In het fietsen? Ja, lijkt het toch vooral om explosiviteit te gaan? Ja, klopt. Ja, dat verbaast altijd wel meer mensen. Maar in het schaatsen is is de sprint dus de 500 1000 meter. Dat zijn inspanningen van. 35 seconden, 35 seconden, één minuut.

[00:07:06]

En uhm ja, op de fiets moet ik, moet ik alsnog 5 uur in het zadel kunnen zitten en dan dan nog die laatste 30 20 seconden explosief kunnen zijn. Dus wat dat betreft euh ja ok vet, daar mis je het wel. Ze schaatsen op op niveau. Maar ik bedoel je hebt nog steeds niveau, maar dat gebeurt natuurlijk langzaam minder. Als je meer gaat focussen op fietsen. Ja klopt uhm, vorig jaar misschien meer dan dan nu.

[00:07:32]

Uhm, zeker als je kijkt euh, wat ik zeg maar afgelopen zomer voor terugkrijg. Euh. De investeringen die je dan doet op de fiets. Euh, zeg maar. Euh, door het schaatsen iets euh, iets minder serieus te nemen. Dat euh ja, dat is dubbel, want als euh dubbel en dik waard is. Ja ja, dat is ook wel zo. Het is ook een hele logische combinatie. Sowieso veel schaatsers die ook in de zomer aan t fietsen zijn natuurlijk.

[00:07:57]

Ja, ze is wel op een of meer. Euh. Je traint wel dezelfde spieren natuurlijk. Ja zeker. Die combinatie is altijd al goed gegaan. Ja ja, het is euh. Ik ben zowel los van elkaar begonnen voor mijn idee zeg maar. Ik vond t allebei gewoon heel leuk om te doen. Te zeggen dat ik het met één begonnen ben om het ander te ondersteunen. Maar zeker het euh zit elkaar zeker niet in de weg. Zeker gezien de seizoenen waar het inderdaad in gebeurt.

[00:08:20]

Ja, ideaal he? Uhm, zoals gebruikelijk bij de rode lantaarn beginnen we altijd eventjes met een met een lijstje persoonlijke vragen uit Voetbal International. Daarover straks trouwens nog een een leuke update, maar dat dat geheel terzijde. Oh ja, ik ben benieuwd. Ik ga ik aan het einde, ga ik dat verklappen. Dit heb je in dit deel je niet gewoon even met mij van tevoren? Je verrast mij gewoon weer trouwens. Jouw terplekke opvallend, maar wel met een.

[00:08:45]

Ik denk wel een verrassing die jij leuk gaat frqw. Ik ben benieuwd. Maar dat zijn altijd een aantal persoonlijke basis vragen om gewoon even setting te zien. Dat we even een beetje weten met wie we te maken hebben behalve. Nou ja, dat we weten dat Olaf Kooij. Ik ga aan tafel zitten, maar uhm, e. Even simpel naam, leeftijd, woonplaats.

[00:09:02]

Olav Kooij, 19 jaar, Numansdorp, Numansdorp. Maar je bent net verhuisd toch?

[00:09:07]

Ja, inderdaad, ik ga nu ook uh in in Riemst wonen. Net net over de grens bij Maastricht. Dus euh ja dat. Dat wordt vanaf nu ook ook mijn woonplaats. En je woont daar niet alleen samen met gijzeling reizen een andere ploeggenoot dit jaar bij de opleidingsploeg die volgend jaar ook de overstap maakt? Ja, gaan we daar samen? Samenwonen heeft hij niet. De kom op 1 reet doet. Ja zeker? Ja ja, daar heb ik nog een onderdeel gehad in In de liefde uit Turijn.

[00:09:38]

Die achterlijke samen met Rik Rookpluim is een eeuwige lijn erqw. Ook twee grote talenten natuurlijk. Ja ware. Volgens mij moesten in een dag testen in Limburg. En toen? Euh. Toen bleven we daar nog overnachten om euh ja, om dat te doen. Toch waren er nog lekker te trainen. Dus een dag later euh, richting 1 doodgereden.

[00:09:59]

En euh ja, toen ga je ze een beetje opgenaaid dat je die koma moest pakken. Want euh want jullie dachten. Hij heeft. Hij is onze beste kant of absoluut hij zij is de beste, de beste man. Daarvoor dus ben ik het eerste stukje. En euh, daarna reed ik een lang stuk en een oan die wachten om een stukje verder bovenop nog op echt opwacht. Het zit zeg ja, wat is dat? Dat was erg mooi, zeker bovenop.

[00:10:23]

Even checken of dat ie nou wel had. Ze was mooi en van wie pak die m af? Sjöberg Dat is dat.

[00:10:30]

Dat weet ik nog. Ik dacht ook Spielberg ja, zoiets wil zeggen ja ok. Ah ja, jammer dat je dit verteld hebt dat je als je m aangezien, want volgens mij wordt ie dan gevlekt of straf. Echt? Ja, want dat is toch alleen als je met een brommer? Nee, dit was. Dit is namelijk wat er met Sam Oomen volgens mij op de Cauberg is gebeurd. Die had namelijk een zelfde soort treintje en zijn zijn commence van hem afgenomen omdat dit omdat dit officieel niet valt onder de onder meer Strava regels.

[00:10:56]

Kinderachtig zeg vind ik ook zal ik het eruit knippen dan maar laten weten. Ik stel voor dat we a met allerlei scheirs van rode lantaarn en nooit meer over spreken. Kreise heeft dit eenmaal op eigen kracht gedaan. Moesten zij zelf mogen fietsen? Tuurlijk als leuk, maar wat leuk, maar je bent er echt gaan wonen omdat het gewoon beter trainen is daar. Ja, ze zeggen zeker een mooie mooie trainings omgeving. Natuurlijk ook een mooie stap stormmeeuw. Maar om zelfstandig te gaan wonen ja.

[00:11:20]

Samen met Gijs en euh ja, zeker in de ontwikkeling zeg maar als wielrenner. Is dat ook wel een mooie stap? Ja ja, precies. Er is meer voor de heuvels of meer voor de kasseitjes. Dat je daar toch wel woorden voor de heuvels kun je gewoon wat meters omhoog gemaakt hebben. Ja zeker. En jij kan mooi d'Ardenne daneen vanaf. Vandaar dus. Ja en maar nu en maar per manier ga je daar wonen, want nu ben je weer staat luxe.

[00:11:43]

Weer gewoon in Numansdorp, maar dat is misschien ook gewoon december. Ja, dat is inderdaad een beetje nu. December Kerst uit een nieuwe ja, maar vanaf januari is en zeker ook in seizoens. Ook terwijl ze er wel mee zitten. Even voor de. De luisteraars die die dit natuurlijk wel weten. NUMANSDORP Dit is niet vernoemd naar Arthur Numan hoor ik niks.

[00:12:02]

Nee, het zou wel terecht zijn als die een plaats naar vernoemd krijgt. Maar ik denk het niet. Nee, nee ok. Dan is Westland toch Numansdorp en een BCE waard? Hoeksche Waard? Sorry. Ja ja, da's wel echt heel anders. Ja, dat is wat anders. Ja goed. Uhm partner maar ach. 2 single kijken opleiding. Ik heb afgelopen schooljaar m'n VWO afgerond. OK. En als wielrenner. Euh. Ik ben begonnen bij de Hoekse renners.

[00:12:29]

Uh, in je eerste jeugdcategorie tot en met categorie 7. Daardoor lopen en daarna na en even geen gegaan. Uhm, toen als eerstejaars junior bij een Belgische ploeg gereden en euh laatste jaar bij Willebrord wil vooruit. OK en was het gelijk duidelijk van o ja dit. Die kan het wel. Of was het gewoon euh, een beetje meerijden en hopen dat het wat wordt? Uhm, ik deed. Ik deed wel vrij snel mee om de prijzen. Maar ja, of dat het dan?

[00:12:59]

Wat wordt dat? Dat moet nog maar blijken natuurlijk. Maar euh, ja, ik vond dat hartstikke leuk en het ging ook wel vrij snel goed. En dat? Ja, dat maakt natuurlijk ook wel een extra extra leuk. En was je. Was je gelijk ook een sprinter? Of was het gewoon allround goed en kon je ook lekker aan komen? Ja, ik heb wel altijd de idee gehad dat dat de sprint wel met een sterk punt was.

[00:13:20]

Dus dat is op zich wel grappig. En zeker in Nederland is dat ook wel handig.

[00:13:24]

Want na al die vlakke rondjes bij de jeugd natuurlijk eindigt allemaal in de sprint is veel sfeer. Heel veel koersen die eindigen in een sprint. Ja ok. En waar ligt dat al aan? Dus dat je gewoon. Je hebt gewoon je. Je kunt gewoon hills op korte stukjes heel hard aanzetten ofzo. Ja, het is natuurlijk wel een deels deels je aanleg. Denk je ja dat euh ja. Hoe dat komt weet ik ook niet. Het was wat was er gewoon altijd?

[00:13:49]

Het is altijd wel geweest. En. Hoe kom jij bij je Jumbo Development terecht? Uhm. Bellen zie je dan. Stuurt die dan een berichtje bij?

[00:13:59]

Ik werd de tank voor het seizoen. Als tweedejaarsjunior werd ik gebeld door Jan Boven. Die was dat toen. Euh, dat Jumbo zou beginnen met een opleidingsploeg. Uhm. En dat ja, dat ze mij wouden uitnodigen voor een informatieavond. En nu ja, zo doen is het balletje gaan. Informatie en informatie aan de foldertje ofzo? De wagen kwalijker ik als er een powerpointpresentatie. Er was wel een fout resultaat. Ja, géén Jan boven ook. Euh, wie waren daar?

[00:14:30]

Ik denk Merijn Zeeman ook. Uhm ja, nog wat andere mannen, een mensen van der Ploeg en en met een aantal junioren zeg maar. Of jongens die nu ook bij de ploeg zitten. Ja, kwamen wij daar weer die avond samen en werd ons uitgelegd wat? Uh wat de bedoeling was? En euh ja, en of je leven konden tekenen.

[00:14:50]

Ja, daar komen ze wel of niet. En wat was en wat was de bedoeling dan? Nou ja, dat zij graag graag gewoon weer een opleidingsploeg wouden beginnen om jonge Nederlandse renners op te leiden tot euh ja, tot profs. Ja ehm. Ja, en dat dat euh, dat zij ons graag bij de ploeg wouden hebben ook. En dan eindelijk een informatieavond. Ik neem aan dat ze dan ook nog wel een keer persoonlijk met je praten toch? Euh ja, je kan persoonlijk natuurlijk altijd nog vragen stellen.

[00:15:17]

En natuurlijk euh ja. Is dat persoonlijk een afweging die je maakt? En euh ja, er zijn ook punten die je die misschien persoonlijk wilde bespreken. Euh ja ja. En wat voor wat? Wat? Wat? Wat zagen ze aan jou denk je op dat moment? Toen bij de junioren was sprint ook onbewapende, maar wat? Wat ze precies inzagen dat? Dat weet ik ook niet. Maar heb m. Heb je een vermoeden? Was je?

[00:15:43]

Ja sorry, neem maar was je verbaasd. Dat zei dat jij uitgenodigd hebben vond je eigenlijk vanzelfsprekend. Uhm, nou, ik ben bij de nieuwelingen en junioren wel wat ook al leuk mee. En ik denk ja met al die jongens die euh die daar zaten waren wel euh bij de top van Nash. Van de Nederlandse Nederlandse lichting zeg maar van ons jaar is euh ja, heel verbaasd. Was ik ook niet leuk. Nou, lekker mooi. Ja, dat doe ik graag.

[00:16:07]

Risicomatch. Nu zie ik jou aan de haal. Dat is meneer Van der Breggen toch? Ja, ja, ja, nee. En dat is sinds dit jaar. Ja ja, nu we nu een jaartje of wat? Wat? Wat? En wat kun je? Kun je zeggen wat voor soort coach hij is? Waar helpt die het meest mee? Ja, vooral euh. Het is een coach die ook euh, ook luistert naar euh, naar mijn gevoel en mijn idee rondom trainingen.

[00:16:36]

Uhm, zij staat ook wel open voor mijn euh, mijn feedback, mijn gedachtes honte rond de trainingen. Ja dus. Nee, dat zal fijn samenwerken zeker? En hoe werkt dat dan? Want je spreekt. Dit is natuurlijk altijd een beetje gek, want wielrennen stuk je hebt. Je traint heel veel alleen en waarschijnlijk aan het eind je rit dan? Euh. Dan doe je upload je trainings Pharos ergens. Euh. Hoe heet dat trainingspak waarschijnlijk? En hoe vaak heb je dan contact?

[00:17:03]

Hoeveel? Hoe vaak spreek je hem? Euh ja, toch wel wekelijks. Heb contact em ook wel bellen, maar bij de opleidingsploeg hebben we wel trainingsweek. Kende dus ook zeker. Vorige winter was natuurlijk een nieuwe ploeg. Iedereen was nieuw. Daar hadden we denk ik om de week een trainingsweek weekend in Limburg of Baarle-Nassau. Dus dan zie je elkaar ook leren elkaar ook goed kennen. Ja uhm ja, je hebt toch wel redelijk veel contact zeker? Begin als je elkaar moet leren kennen en euh ja, hoe je werkt met elkaar dat.

[00:17:34]

Ja ja, oké. En wat ik me ook kan voorstellen, want het is. Jij zou net van ik ga. Ik ga nu in België wonen met Gijs Leem reizen voor de eerste. Maar het is ook natuurlijk zo'n opleidingsploeg. Is gewoon leren hoe het is om professioneel wielrenner te zijn en te worden. Stuur. Echt een zij. Het is nog echt wel een verschil met de junioren of de nieuwelingen en waar je nu staat zeg maar wat is.

[00:17:56]

Wat is zeg maar van. Als je kijkt naar het afgelopen jaar, wat daarin dan de dingen zijn die je anders bent gaan doen? Of je. Of ben je anders echt anders gaan leven? Ja zeker. Maar dat komt ook natuurlijk omdat. Euh. Of tenminste voor mij. Mijn school dan? Euh. Vorig jaar geen thành. Vier avonden in de week naar school in plaats van hele dagen. Ja, dat was nog je Febo. Ja ja, ik heb tenminste als eerste gezakt.

[00:18:20]

Toen deed ik nog drie vakken. Vanavond dus kijk eens aan. Maar als je op gezakt. Euh. Geschiedenis Duits en euh. En Berno, dat is model management en organisatie. Ja, ik ben van euh waardeloos vak. Ja waardeloos vak. Goed dat je daarop gezakt bent, maar geschiedenis de kantoor niet. Kan je zulke geschiedenis om ze allemaal te. Iciar. Euh, geschiedenis is de toekomst. Heeft Timmy ooit gezegd. Of was jij dat een schitterende quote?

[00:18:48]

In ieder geval. Maar uhm ok. Dus je ging nog avondschool? En dan? Ja, maar je was het stellen wat er veranderd was? Nee, dat biedt je. Dat biedt gelijk ook een stuk ruimte natuurlijk. Dat je dat je overdag kan trainen. Uhm. Jij hebt veel meer tijd om met je sport bezig te zijn, te rusten. Euh ja, ook gewoon. Je krijgt natuurlijk vanuit de ploegen veel veel informatie over training en voeding.

[00:19:11]

Ja uhm. Dus ja, je gaat zeker wel en wel meer leven als wielrenners. Zit je al op de Jumbo Voed quote? Ja, wij hebben wel. We gebruiken om nog niet euh, superveel. Uhm. Maar ja, da's natuurlijk op t begin ook de nodige basisinformatie die euh ja, heel veel kan helpen. Vind je het leuk om omdat om dat soort aspecten te leren? Want dat is natuurlijk. In het begin gaat het gewoon natuurlijk gewoon over haha.

[00:19:34]

Zo hard mogelijk fietsen en wedstrijdjes winnen in wedstrijdjes, race en zo. Maar het gaat natuurlijk ook steeds meer om, zeg maar die omstandigheden buiten de koers die je moet proberen te zoveel mogelijk moet proberen te chape en te beïnvloeden om goed te zijn in de koers. Ja ja, ja, zeker afgelopen jaar. Wat wel? Euh. Nou uh, in gemerkt dat dat echt euh ja. Vind ik dat ook wel steeds leuker zeg maar. En uhm, is dat ook wel een spelletje wat je wat je moet proberen uit te vinden voor jezelf?

[00:20:02]

Ja euh ja. Wat? Hoe je, hoe je jezelf je beste omgeving kan creëren om uiteindelijk ook zo goed mogelijk te presteren. Dus dat, uh ja, dat is ook wel iets wat ik afgelopen jaar een beetje proberen uit te vinden. Ja en uh ja, dat zal zeker leuk om mee bezig te zijn. Maar ik kan me ook wel voorstellen dat zeggen. Maar zeker voor euh in euh, jouw leeftijd zeg maar dat er nog vaak nog best wel of de opoffering nog best wel stevig is.

[00:20:29]

Dus dat jouw vrienden zo, die gaat natuurlijk allemaal lekker stappen en uh en uh en een biertje drinken. Tot laat in eten weet ik wat en chips eten. Li kijken begint te lachen. Voor niet. En dit is natuurlijk allemaal dat stuk allemaal, wat steeds moeilijker wordt voor jou om te doen. Ja ja, dat wordt vanaf nu al wel wat lastiger gemaakt. Ik moet zeggen tot en met m'n, met mijn middelbare school zeg maar. Ik heb ik nooit echt heel erg het gevoel gehad dat ik daar heel erg op heb gemist.

[00:20:58]

Zeg maar kon ik nog a m zaterdagavond koersen? Kan en kan je daarna best nog een biertje drinken of gaan stappen zeg maar. Ja uhm, alleen nu is het moment waarop ik heb gekozen. Zeg maar om niet te gaan studeren inderdaad. En ja, gewoon volledig voor het wielrennen te gaan. Ja dus ja. Ik denk tot nu toe heb ik niet het gevoel dat ik daar op dat gebied heb gemist. Alleen uhm ja, op een gegeven moment zeg maar.

[00:21:21]

Nu is wel dat punt gekomen wou waarop ik dan een andere afslag neem dan dan mijn vrienden. Ja ja, ze zijn naar andere aspecten. Nieuw zijn die je zou minder leuk vindt. Uhm. De hel? Nee, niet direct eigenlijk. Tot nu toe is alles gewoon. Euh, ja, die Swift race is dat helemaal helemaal ruk.

[00:21:41]

Maar verder vind je de druk. Ja, ja, nee, dat vind ik niks aan. Nee, dat de UCI ook niet zo vaak te doen. Wij als ze geen lockdown ofzo maar komt dan. Dan hoeft dat. Waarom dan was je gewoon niet zo goed in. Neem nou dat ook niet, dat ook niet. Maar nee, dat trekt me niet zo. Dan kan je gewoon lekker buitensporten. Ja precies. Ja oké. Jeugd idolen. Euh, toch wel Sven Kramer.

[00:22:05]

Ja ja. Kijk, zien we meteen weer terug bij het schaatsen. Ja ja, lijkt het wel een beetje op een feestje?

[00:22:11]

Ja ja, een beetje ja. Maar dat is toch wel iemand zeg. Maar ja, sinds ik sport ben gaan kijken. Euh ja, staat hij al aan de top. En ja, zeker omdat. Ik keek altijd al veel fietsen en schaatsen. Maarja hij zal natuurlijk altijd euh. Ja. Hij was altijd al een winnaar zeg maar sinds krachtsport ben gaan kijken en dan groeien en toch een beetje mee op. Heb je wel zo'n moed? Ik heb hem wel eens ontmoet.

[00:22:32]

Ja ja ja en ontmoet niet, maar wel een handtekening gevraagd. Dat is wel wat je er onder moet doen. Als ik nog wel echt jong denk ik maak dan zo mooi toch dat je dan nu ja, dezelfde ploeg toch ziet zitten.

[00:22:49]

Zit je maar toch.

[00:22:50]

Ja ja ja, ik zou zeggen dan is dat schaatspakken helemaal makkelijk. Draai je gewoon een oudje van Sven? Ja ja en vet even verder. Maar ook zeg maar zo dat je een postes van hem op je kamer had. En zo ja, ik had wel ik, maar ik had wel best veel boos op elkaar. Min of meer van het knippen en plakken. Euh ja, ik ben nog meer Cancellara en ik ook wel. Uhm. Kittel ging ook wel.

[00:23:16]

Of dat nou is. Ja net vraag ik qua wielrennen. Wie zijn we? Wat zijn waren dan die voordelen? Maar voorbeelden? Maar Cancellara en Kittel dus? Ja, toch wel. Die twee namen? Ik denk het wel. Wel twee heel verschillende renners. Ja, ja, klopt. Met wie? Allebei mooi boy's, dat sowieso. Met wie zou je jezelf qua fietsen? Of gewoon mooi waar je mag ook natuurlijk. Met wie zou je jezelf qua fietsen vergelijken?

[00:23:44]

Ja, ik ben zeker niet zo'n zo'n tijdrijder als een klassieke man als Cancellara denk ik. Het is dan toch eerder richting Kittel. En als je van alle renners mocht kiezen. Type Kittel of. Ja, ik ben toch nog eens een keer kleiner dan Kittel, ook iets lichter dus dat niet direct. Uhm ja, lastig. Ik weet niet precies. Euh. Kleiner, lichter Cavendish. Of is dit de topmatch? Ja, dat is weer iets iets ergens tussenin, denk ik.

[00:24:19]

En kijk, wat zit er dan? Wat zit daar tussenin? Euh, ja, dan ga je wel echt. Hij noemde de garnituur in. Maar Bryan Coquard, die bij ons de Nederlandse Jankauskas, Slash, die heeft een bijnaam en daardoor ook een emoticon van de citroen omdat die duvw vrijwel altijd zuur op staat uitgeknepen. Ja ja, dat snap ik. Brian Koolkaai Ik weet niet of je zo de studio uit laten lopen, maar laten we hebben, we verzinnen nog wel een andere.

[00:24:46]

Ja zeker? OK. Euh, muziek. Maar Lucina, ik luister al wel van alles vrij breed. Net als ik ook, maar vertelde me al die als ik zelf vooral toch vrij veel hiphop. Uhm, maar in de Amerikaanse of Nederland, euh, allebei wel meer Amerikaans. Maar in de auto als ik met mijn vader naar de koers rijden als een lacht. Ook altijd cd van André Hazes in de auto. Voor de wedstrijd moest ie toch ook altijd even zeggen ja ja.

[00:25:18]

En dan een speciaal nummertje dat je dan. Nee, dat niet per se gewoon alleen de stem van André deed. Al is genoeg. Snap ik snap ik heel goed.

[00:25:26]

Wielrenners ook leiden. En dat kon Andrei wel goed. Ja wanneer maar goed. Ja mooi. OK. Mooi. Uhm, uitga hebben het over gehad. Hoogtepunt tot nu toe toch? Coppi Bartali. Ja ja ja toch die eerste zege bij de profs dat. Euh ja, die zomer. Ik denk wel het meest bijblijven van dit seizoen. Nou laten we daar zelf voor. Benzine dan want stukken. We hebben. We hebben de sprint gezien m. Maar hoe ging die koers verder?

[00:25:52]

Hoe heb jij een beleefd zegmaar die je die wedstrijd? Euh ja, het was een was een ochtendetappe en in de middag stond er nog een ploegentijdrit op het programma. Dus het was etappe 1 a. Klopt, het was gelijk ook eigenlijk de enige enige kans van die die meerdaagse, maar de rest was allemaal vrij lastig. Was ja als veel bergop dus. 1. Dat was wel een beetje. Ja, de etappe waar ik mijn zinnen op had gezet.

[00:26:16]

Dus uhm uhm ja. Uiteindelijk werd de in de voorgaande jaren reden ook nog eens een kopgroep weg die je tot de finish haalde. Dus ik hoop inderdaad dat er geen al te sterke kopgroep wegreed. En uiteindelijk reden maar eenmaal weg, dus dat was dan nog niet zo zeker. Uhm. Toen Bahrein voor Bauhaus ging controleren. Daarna toen. Ja, toen was ik al zeker dat het dat een sprint ging worden. Ja ja was gewoon focussen. Goed van voren blijven zat een klein klimmetje in.

[00:26:49]

Daar gewoon goed van voren beginnen om iets uit te laten zakken en een beetje te sparen was een muurtje. Ja was een korte corner, een uurtje kilometer en 10 procent. Ja, maar werd redelijk gecontroleerd op. Dat was wel goed te doen. Ja, van Bau is het ook niet zo hard. Nee, ro uh. En de andere ploegen. Ja de middag nog een ploegentijdrit dat uh ja, die houden zich ook allemaal redelijk koest. Uhm.

[00:27:14]

Ja, en toen, in de aanloop richting een sprint, was het wel vrij chaotisch. Ik zat eigenlijk redelijk alleen. Uhm, ik denk op twee kilometer voor de streep, toen andere een bocht naar rechts. Want zo wacht even, want ze deed dit nog maar eens het development team. Of was dit zo'n mix mix mix? Welke jongens waren erbij? Eekhoorn en Takeo van? Nou ja, ja, oké dus. Euh, en toen een bocht naar rechts.

[00:27:38]

En toen voelde ik me acht uur een beetje slippen. Dus ik dacht eigenlijk dat ik een leegloop had. Maar euh ja, pak? Check. Nou ja, toch niet? Uhm, op hoeveel meter was denk twee kilometer voor de streep? Kijk en denk, op zeven meter van de streep lag een rotonde. Ja, het was eigenlijk. Lekker moment. Ja, cruciaal punt. Uhm, wist je gelukkig? Nee, dat wist ik gelukkig. Ja, ik denk dat Banshees toen euh op kop reden om aan te trekken voor en heette.

[00:28:05]

Euh. En toen van Niels. Ja ik zat denk ik in vierenvijftig positie toen bij die rotonde in het wiel van Gianni Vermeersch. En het zijn allemaal geen koekenbak snijden zijn zijn prima. Toen euh. Toen was ik denk SVW b euh heter een beetje kwijt. En toen liep Tim helemaal naar buiten lopen in die bocht. En ja, toen. Toen ben ik gewoon aangegaan. En toen? Euh ja ik. Ik voelde wel dat dat er genoeg dat er wel wat op zat.

[00:28:34]

Uhm ja, en toen kon Streep steeds dichterbij. 20. Ja ja, dit woord horen. En daarna ja, handjes in de lucht. Hoeveel ruimte had je nog op hete hete werd tweede. Iedereen iedere. Ja, een bouw is derde van uiteindelijk nog. Ik ben best veel. Ja ja, het was niet zeg maar millimeter geklopte zo souvereine. Geen jumpte een. Was dit? Het was dit heeft Bauhaus natuurlijk ook best wel aardige namen inmiddels zeg maar.

[00:29:01]

Was dit het het zwaarste sprint veld waar je je ooit gewonnen? Ja, ja, ja, ja zeker. Zeker in die andere continentale overwinningen zijn er wel een paar rappe mannen natuurlijk. Maar de ja, dit schat ik toch wel als een niveau hoger in ten opzichte van een van die andere mannen. Als je het verwacht dat je er al mee zou kunnen doen. Die eerste keer.

[00:29:23]

Uhm. Hij kreeg daarvoor een meerdaagse in Tsjechië. Toen Uhm, toen Rego ook al de eerste etappe. Een sprint, zeg maar alleen toen. Ja, toen zat ik wat ingesloten. Kwam ik er niet echt uit, werd ik uiteindelijk nog vierde. Maar ja, daar baalde ik toen op het moment zelf wel erg van, omdat ik juist de snelheid toen ook. Man als mijn lier, mij ik. Ik voelde wel de max bijvoorbeeld. Ja ja, ik voelde gewoon dat ik niet de sprint had gereden die kon rijden dus.

[00:29:53]

En toen werd ik vierde, dus zeker in de aanloop naar die sprint. Als je dan denkt dat je niet gaat winnen dan euh. Dan ga je sowieso niet winnen. Dus ik had wel euh. Ja toch wel vertrouwen om om die sprint uiteindelijk zelf aan te gaan. Ja. Euh. Denk je dat die andere gasten ook rekening hielden met jou? Ik denk dat dat denk ik wat minder.

[00:30:17]

Ja ja, dit is natuurlijk wel drie keer wat je één keer kan doen. Ja, misschien op een niveautje hoger dat ze het ook niet verwachten. Ja hoor, je kan elke keer nog een niveautje hoger schakelen als die gast in het geel, dan weer zo rijtijd natuur. Nee, inderdaad op dat moment zelf. Euh ja, dan kan ik tenminste dat. Van tevoren denk ik niet echt dat ze daar rekening mee hielden. Maar ja, ja en dan?

[00:30:43]

En dan? Euh. Dan heb je m gewonnen en verandert er dan ook iets? Hoe reageren die gasten dan? Reageren ze uberhaupt zeg maar? Krijg je dan van euh een schouderklopje van euh euh. Van Bauhuis van goed gedaan jongen of onverwerkt? Of wie ben jij eigenlijk? Ja, wat doe je in dit peloton? Ja toch effe een kort felicitatie, maar verder niks geks. Euh ja. Dag later in de etappe. En dan af en toe wel van euh, van renners dat je dat je felicitaties krijgen bijvoorbeeld.

[00:31:11]

Ja, ben je niet James Knox ofzo? Die dan langskomt en zegt van Asustek sprinten? Jelle Vanendert bijvoorbeeld? Ja, dat is. Dat is dan wel een leuke waardering die ook het peloton krijgt. Want die mannen dat toch toch hebben gezien in New York en Luik is ook wel bijzonder. Toch om in één keer met dat soort gasten in één peloton te rijden toch? Ja, vast. Ik zou in mijn ogen uitkijken als ik eerlijk was. Zeker als je daarna ook veel van de jongens die waren dan mijn voorbereiding op de Giro.

[00:31:35]

En als je dan maar naar de Chiro kijkt, dan is dat toch toch leuk om te zien dat je ja dat je met die man heb gekoerst? Zaten er mannen in het peloton waarvan jij dacht van daar was ik echt? Daar ben ik echt fan van. Euh nee, dat dat niet per se dat niet persé ja. Van wie ben je momenteel in het peloton Fenn? En ja, ik zou maar ik zou niet meer echt Ven noemen. Nee, nee, nee, geen poses meer.

[00:32:02]

Nee, geen pose van Gijzen. Nee, die tijd is wel voorbij. Maar als Sagan bijvoorbeeld dat zou wat zijn, dan heb je daar als MVG nog niet. Nee, nee, nee, nee. Mooie mooie voor volgend jaar. Je weet dat zou. Heel bijzonder zijn als je daar een bril. Dikke kans dat je die een keer nog tegenkomt in een sprint. Is best aanwezig. Ja, die kans wordt wel steeds groter. En dat je m gaat kloppen ook als ik zelfs de laatste sprint.

[00:32:28]

Denk je dat moeten we wel kunnen leggen, de laatste niet. Met zijn liefdesleven staat nu. Ja, dat zal waar. We voeren wel langzaam die druk op hé. Dat je eigenlijk moet presteren gaf hij een dieptepunt. Ja. Heb je dat al gehad? Euh. Nee, nee eigenlijk. Euh. Eigenlijk niet. Euh, ik heb Renquin voor mijn sleutelbeen gebroken, maar. Ja, wat nou echt een dieptepunt te noemen? Rahou is een pijnlijke exercitie doorgaans.

[00:32:55]

Maar ja, dat wel. En dat gaat sowieso natuurlijk vaak met ups en downs. Maar nee, een echt dieptepunt. Euh nee.

[00:33:05]

Kijk nu even afkloppen is wel lekker. Heel gewoon nog nooit een dieptepunt hebt. Ja, je weet nooit wat zijn echte. Dat is de kracht van de jeugd. Ja hé, uhm euh. Want ja nee, de Coppi en Bartali. Euh. En wat ik zei het al. Natuurlijk in de in de introductie. De Nederlander met de meeste UCI zeges in 2020 erbij. Ik. Ik en ik gingen natuurlijk even naar jouw Procycling steeds kijken ter voorbereiding op dit gesprek en hadden daar wel even over met jonne ter voorbereiding.

[00:33:33]

Ja was een absurde lijstje. 2000 integreerden.

[00:33:37]

Ja ja. Sterker nog, ik kreeg toen af en toe uh in mijn wielen. Heb een spelletje en dan krijg je een lijst doorgestuurd. Een palmares met de vraag wie is dit? Ja, en de eerste vraag van mij was is dit dit jaar? En toen? Ja en nou, dat bleek te zijn. En welke Sloveen is zo niet? En dit was euh. Dit was jij. Dat was een paar paar maanden geleden. Ja, maar maand of vier, vijf geleden denk ik.

[00:34:01]

Ja, want absurd. Ja dus. Het begint dus eventjes als we even overviel. Het is bijna een doorgetrokken streep. Verticaal ja, wel veel. Ja, dit is dus euh. Nee t begint natuurlijk. 29 februari. De K. De Ster van Zwolle. Daar heb je natuurlijk verloren van Dave Dekker, vriend van de show. Mogen jouw versie van Onzalig Eventjes Waarom je wat? Waarom verloor je van David? Ja, maar een versie komt wel overeen met die van David.

[00:34:27]

Wat moet ik zeggen? Het was gewoon een euh ja, een zware koers. En uiteindelijk met 1. Met de mannen waarop waarmee we voorop kwamen waren ook wel gewoon de sterkere man in koers. Ja uhm. Ja, ik heb voor mezelf ook niet echt fouten gemaakt die koers en ik denk dat euh ja, tuurlijk altijd dingen anders doen, maar ik denk dat het dan de uitslag niet veel had veranderd. Ik denk dat David die dag wel het meeste meester over had.

[00:34:51]

Krijgen we straks nog een vraag over vanillesuiker of zeg ik dat kan komen zeker nog over te spreken? Ja, ja en nee dan. Je die klopt is dan eerste. In die oemma trofee mag dan eerst in die trofee, Porec was één van die twee. Nou euh, met die verkeerspaal. Halve laatste bocht dat als dan was kraan. Oh o ja, die komt, die komt dan. Nee, die komt later. Die daarna. Oh ja, die Poiret zit nog wel wat een paar maanden tussen.

[00:35:18]

Of dat is volgens mij de eerste keer dat ik zeg, maar dat ik jou op tv zag. Dat was die absurde sprint, maar dan heb je die gezien jonne. Nee, dat zat zo. Ja ik als ik me goed herinner, maar jij juist een reden zijn weet misschien nog beter. Maar er was een ujm waar eindigde dus in een massasprint. En volgens mij denk ik 150 meter van de streep was een bocht en net na die bocht stond een verkeerspaal admit.

[00:35:39]

Oh ja, ik weet nog zoiets als ik. Zo ja, die sprint liep wel iets omhoog. Uhm ja, ik. Ikzelf heb niet echt problemen mee gehad, maar het was ik een omloop. Als je als eerste doorheen ga, maar je mag ze Sevilla eigenlijk voor die ze vielen in die bocht en dus schoven ze tegen die paal aan. Dus ze vielen niet persé door die paal, maar die pas zou natuurlijk wel ontzettend onhandig. Ja maar uhm, maar ik kan het niet in mijn herinnering willen zien in niet vielen zo omdat ze anders tegen die power waren geknald.

[00:36:08]

Dat kan ook dat ze die bocht zo strak moeten houden dat dat ze onderuit schoven. Ja maar wat een. Wat is het toch? Da's toch ja. Had jij niet het gevoel dit? Dit slaat nergens op. Toen je daar aan het fietsen was?

[00:36:19]

Ja ja, ik kom wel vaker gekke dingen tegen. Maar ja, het zou inderdaad niet mogen kunnen. Maar ja, we hebben wel vaker veel vaker gekke dingen. Wat? Wat zijn de dingen die je dan meteen te binnenschieten? Uhm, ik vond deze naam ook wel echt het hoogtepunt van het seizoen hoor. Je steekt wel redelijk bovenuit.

[00:36:36]

Ja ja ja. Verder gekke dingen.

[00:36:39]

Nou ja, het is misschien even iets iets meer uitzoeken dan natuurlijk de afgelopen jaren, als we echt heel veel te doen over de veiligheid van sprint nu. Uhm. Hoe kijk jij daar na rond? Want ik kan me voorstellen, je komt nu langzaam op een niveau waarop je zeg zeker als zeg maar de type koerst dat je rijdt. Daar zou het in ieder geval steeds beter geregeld moeten zijn. Het is een steeds grotere dingen, maar vind jij het onveilig?

[00:37:03]

Sprinter? Uhm ja, zo heb ik het zelf nog niet nog niet ervaren. Nee, zeker op het moment zelf. Uhm. Heb ik me nog niet onveilig gevoeld of bij mezelf gedacht van jou? Ben ik nou mee bezig? Om. Ik neem aan dat zulke gedachten die die liever niet in je hoofd zetten natuurlijk als je als je wil gaan sprinten en zeker niet voor de overwinning. Ben je een typische sprinter. Een mannetje? Euh, je plek verdedigen?

[00:37:36]

Euh, ja ja, ik denk tenminste mee. Ik moet mijn koers toch wel winnen in de sprint? Dus ja, ik ben mooi. Ik denk dat ik mezelf als sprinter kan noemen. Ja, maar als je dan als je dan het afgelopen jaar waar natuurlijk best wel veel incidenten moet doen. Belangrijkste was ik met Groenewegen en Jacobse, maar wel meer flinke valpartijen. In de Scheldeprijs kwam er ook René Renner die euh, Noorse medailles die overigens mij die je heel hard op zijn hoofd viel.

[00:38:03]

Zijn dat dan dingen waar je naar kijkt? Waar je dan die? Ik kan me voorstellen dat je die ook dan misschien wel betrekt op jezelf. Weet je wel van dat je denkt ik zit er ook wel eens in. Dit soort situaties is dat die net wel of net niet goed gaan. Ja je. Je denkt er zeker over na, zeker met de gebeurtenissen van afgelopen seizoen en zeker ook uhm, maar ik zelf hopelijk nog een hoop jaar op jaar kan fietsen en ook kan sprinten.

[00:38:26]

Uhm. Ja, is dat wel een item natuurlijk. En uhm, ja, maar ja, het is inderdaad euh, lastig om daar regels op te betrekken. Uhm. Dat de discussieer op dit moment gaande is, vind ik wel goed. Ik denk dat dat uiteindelijk. Euh ja. Maar ja, jij bent sprinttrein. Jij wat? Wat? Wat zou jij dan zeggen? Wat zou ik nou kunnen doen om het om zo'n sprint om om daar minder incidenten in te krijgen?

[00:38:57]

Als zij zijn kun je daar wat Kedar. Wat kunnen we aan doen? Uhm ja, goeie parcours. Euh, Jacques, zeg maar. Ja zoon Paul. Euh, zo'n hoort. En niet natuurlijk in Craen. Uhm, ik denk dat dat euh, dat dat een belangrijk punt is. Natuurlijk is er ook genoeg gezegd over de hekken in de polen bijvoorbeeld. En nu behoudt die sprint naar beneden. Ja, ik hoorde Theo Bos over lijnen op de weg.

[00:39:24]

Ja, zit je ja op een paar meter? Heb je gewoon lijnen m? Nu ga je alleen je eigen baan onderhouden. Nou ja, in ieder geval dat als je voorop rijdt dat je dan euh, je je je eigen baan houdt. Want waarom zou je als je voorop rijdt nog naar links of naar rechts gaan? Is is zo. Is dat iets waarvan jij denkt dat is haalbaar? Of is dat meer dat je van vandaar, dat is iets voor de bühne.

[00:39:46]

Dat dat werkt niet. Uhm, ja, ik denk de lijnen worden denk ik wel lastig. Kijk, op de baan doen ze dat natuurlijk wel. Als je als je eenmaal binnen zit in de sprint, dan mag je niet boven de. Ik weet niet veel kleur die ik ben niet van de baan, maar dan mag je niet boven die lijn komen zeg maar. Uhm. Uhm, ja, er wordt natuurlijk wel over lijnen gesproken en uhm. Het zou wel een referentiepunt kunnen zijn van euh.

[00:40:15]

In welke mate je je kan uitwijken natuurlijk. Uhm. Je hebt ook te maken met de ligging van de weg als je net een flauwe bocht naar rechts hebt. Je begint iets links van je neemt toch de kortste weg. Wat is de ideale lijn? Is niet altijd de trein is altijd een rechte lijn inderdaad. Uhm, en in de sprint moet je soms ook bewegingen maken om jou om dingen wel te voorkomen. Dus ja ja, het is wel het disciplineren van sprint.

[00:40:46]

Nou ja, dus uiteindelijk is is eenmalig straffen dat. Dat zal denk ik niet zoveel verschil maken als je. Als je gaat straffen dan moet het wel consequent. Uhm maar alsnog die die lijn niet blijft. Ik blijf blijft op dit moment natuurlijk super vraag. Uhm. Van wat wel mag en wat niet mag? Uhm. Ja, dat dat op dit moment gewoon heel lastig. Ja ja, voorruiten, want het is waar we zijn hintere het natuurlijk al op de de.

[00:41:18]

Het sprint incident het afgelopen jaar met groene wegen Jacobse. En dat is natuurlijk verschrikkelijk en alle aan alle kanten euh. Maar ik zag ook een zag videootje van jou van het begin van het jaar dat je voor t eerst met Groenewegen ging ging je ging trainen. Stuk wel Steger, maar binnen de Jumbo Wisman ploeg is dat natuurlijk gewoon. Dat is natuurlijk dure sprinter. Ja, nee, absoluut. Hoe kijk je daar tegenaan? Hoe dat? Wat dat nu?

[00:41:40]

Met? Hoe? Nou, hoe? Wat er met hem gebeurd is in het afgelopen? In het afgelopen jaar? Euh, ja, ik zat zelf toen in. Ik kan me nog wel goed herinneren. Wij zaten zelf in Tsjechië voor een koers. Uhm, maar ook met een mix ploeg. En ja, eerste als Milaan-Turijn denk ik. En daarna? Ronde van Polen. Ik weet niet alles zelf die dag Algera. Ik denk dat wij die dag daarna moesten beginnen.

[00:42:04]

Ja uhm. En toen ja toen inderdaad. Natuurlijk die vreselijke hoop partij. Dus ja, dat. Schriek in eerste instantie natuurlijk ontzettend van een euh, ja, dat was al het onderwerp van gesprek. Uhm. En ja, natuurlijk ja, Joop, gewoon dat ze dat ze er allebei goed vanaf komen. In eerste instantie natuurlijk vooral Fabio. Euh euh, dat die weer volledig kan herstellen. Ja. En daarnaast natuurlijk was verdwenen ook lange tijd onzeker van het wat de UCI zou doen.

[00:42:38]

Verder heb ik inderdaad die training met hem gedaan, maar verder niet per se veel contact met hem. Ja ja, heb je hem nog gesproken? Sindsdien gaat het met hem. Nee, nee, een beetje uit de wind gehouden door de ploeg. Natuurlijk snap ik. Heb je hem al eens geklopt in die euh. Op die training haalde. Lynn Groenewegen Lijkt me iemand die dat heel erg kan waarderen. Kijk, hier komt de echte sprinter naar voren.

[00:43:03]

Ja ja, nee, het was euh. Of tenminste die ik denk één of twee dagen van tevoren. Toen hoorde ik dat ik zeg maar mijn Diller mocht gaan sprinten. In eerste instantie zei mijn trainer of euh, ons hoofd van de opleiding, die zei Van der AA. Je mag met Dylan mee. Kijk maar een beetje. Misschien hoe je die sprints wel zelf niveauverschil is. Is wel. Is toch nog wel flink de. Je bent tenslotte pas 18.

[00:43:27]

Daarom ja dus. En toen gingen we met en met Marijn en Dylan die kant op. Euh, waarnaartoe? Ja, naar zijn afgelegen wegje waar we mooi konden sprinten. Zeg maar dat ze daar eerst even wat warmer sprints toen euh. Euh. Toen liedje liet ik me wel eens achter Jill zien en toen hij namens de twee keer 30, twee keer 20 en twee keer 12 seconden doen ofzo. Dus euh ja. En toen? Toen die eerste keer 30 seconden toen.

[00:43:53]

Euh. Toen was ie wel iets sneller weg. En toen bleef ik toch redelijk naast. En toen euh uit de auto trok, maar op gegeven moment wel de voorbije tournee. Hoeveel was ik wel verbaasd? OK. En hoe reageerde hij? Ja, weet ik niet meer goed.

[00:44:08]

Nou ja, je bent sowieso helemaal kapot. Na 30 seconden, dus we moesten prikken. La Lactalis prikken bij marinades. Euh ja, eerst vooral effe uit eigen. Uhm ja niet die training was buitengewoon. Euh ja of tenminste ik steeg, ook al denk ik boven mezelf uit. Die dag was natuurlijk een. Ja, super gaaf om zo'n training te doen. Uhm, ik dacht misschien heeft ie een mindere dag ofzo. Maar een paar weken later won die in Valencia denk ik twee of drie sprints.

[00:44:36]

Euh ja, toen dacht je van al dat. Dat zit toch wel goed? Dus dat gaf gaf mij ook alleen maar moraal richting en richting het seizoen natuurlijk. Ja. Hoe reageerde Cemal? Ja, die zachte sprint zelf niet. Die stond wat verderop onder die stal niet op te letten. Nou, die moest prikken. Dus we moesten eerst nog iets doorrijden en dan pakken. Maar ja, toen de jongens. Toen ik terugkwam zag Maarten vroeger de jongens van opleidingsploeg natuurlijk wel hoe het was gegaan en wie gelooft waar ik sta.

[00:45:03]

Natuurlijk wilde ik dat ik binnen had geklopt. Ja, mooi zo vet. Doet een beetje denken aan Fabio Jakobsen die Viviani paktia en iedereen opleggen aan zeker. Leuk? Ja zeker belooft dat. Het belooft zeker wel wel, maar we waren eigenlijk nog bezig met de erelijst van jaar. Langgerekte N. Ja precies. Ja dus. Ja dus die. De dès die we durante. Ja crash. Inderdaad, eerst die ronde, dus dat was die gekke sprint.

[00:45:30]

Toen kwam die check tour. Dat was dus met die vierde plek in in de. In een van de etappes, de zevende in de National Jaimy chips die voor Looijen een beetje tegenvallen. Euh ja, 23 23mei is inderdaad een is altijd wel een lastige koers. Ja uhm ja, wij zouden er staan natuurlijk. Met best veel renners aan de start. En zeker op zo'n parcours waar ja, waar we eigenlijk allemaal goed mee kunnen doen. En uiteindelijk ja rijden in een kopgroep.

[00:45:59]

Of tenminste. Eerst ging ik nog op m'n bek samen met David en dan Nole is. Uhm. Toen moest ik eerst terugkomen. Maar dat dat ging allemaal redelijk vlot. Euh. Toen ik terugkwam toen was inderdaad de kopgroep weg met een mix van dijken. Nou ja, een goeie laatste uitspugen. Maar ja, ze hebben ook een hele sterke en één ook euh ja, belangrijk geweest in een aantal sprints die ik heb gewonnen. Dus eigenlijk. Ja, eigenlijk hadden we daar wel super veel vertrouwen in.

[00:46:24]

Euh dat hij dat hij het af kon maken. Ja, uiteindelijk werd die tweede, maar wel een supersterk koers. Ik. Ik kon daar achter het sprintte. Dus ja, ik was er maar een grapje hoor. Ik vind 7/0 met elkaar niet per se Goslinga. Toen vijfde in de vijfde op het WK. Ja euh. Nou ja dus die etappe in Coppi en Bartali. En je eindigde dat seizoen met winst in de eerste en tweede etappe van de oorlel nations kroonprins.

[00:46:51]

Dat is dus dat is een is kampioen is rijden met Nederlandse ploegen aan uw selectie? Ja ja, maar die eerste. De eerste etappe is een ploegentijdrit. Ja ja, ja, precies maar gereden met dat de tweede wonderjaar ook al een absurde lijst.

[00:47:05]

Ja ja, ja, zeker die op het begin. Euh, natuurlijk sterk. Begon al supergoed. Ja, tweede. En daarna met ja tuurlijk superveel vertrouwen richting en richting Kroatië gegaan. En dat waren ook gewoon twee koersen die me die supergoed lagen. Twee rondjes om niet al te zwaar. Ja, en uiteindelijk ook twee sprints. Uhm ja. En toen? Uh, toen hebben we natuurlijk een lange preek gehad. Uhm. Ja en toen, euh.

[00:47:36]

Toen kon ik daarna gelukkig weer hervatten met euh, met de overwinning in Kraan. Zo maar die um. De eerste etappe in Kroatië. Dat lijkt wel een beetje een punch. Als ik zo naar het euh. Ja, dat was een tweede correcte Porec. Was als de tweede jaar zou kunnen. Ja dat dat ging. Nou ja, dat is toch wel een laatste anderhalve kilometer. Wel licht omhoog, maar wel op een grote versnelling. Dus dat ook buiten blad?

[00:48:00]

Ja zeker.

[00:48:02]

En jij hebt je deze nauwe Drina ook? De evaluatie van dit seizoen om met Sierk Jan de Haan? Ja, en wat was de. Wat waren de conclusies? Kwam je binnen met champagne en taart? Of euh. Nee. Het was helaas op. Is altijd lastig. Ja en nee natuurlijk. Ja, stel je van tevoren. Euh, je doelen zeg maar. Ja uhm. Nou ja. Dat liep natuurlijk ook uit. Seizoen liep natuurlijk sowieso anders.

[00:48:25]

Uhm, maar we hadden. Uhm, na de eerste paar wedstrijden dus voor de tweede seizoenshelft ook al wel een evaluatie zeg maar. Uhm ja, en dan neem je inderdaad. Dan weet je dat je echt met een jonge generatie zit. Af en toe die stembureau's laten denken en dan neem je inderdaad wat dingen door dat. Uhm. Gewoon de punten die waar je jezelf aan wil werken, uhm en de doelen die je nog hebt. Uhm ja. Weet je nog wat van die doelen?

[00:49:01]

Em. Win zoveel mag koersen. Maar eerst was het inderdaad meesprinten om de overwinning in bepaalde koersen zoals in Olympia's Tour ofzo. En in het algemeen. Gewoon een sprint verbeteren door bepaalde trainingen bijvoorbeeld. Doen? Euh ja, en daar evalueer je dan op. En over het algemeen hoef ik die doelen wel behaald. Ja ja, ja, nee, maar ja nee zeker. Maar het schept ook wel verwachtingen voor voor het volgend jaar. Want het absurde is natuurlijk zeer.

[00:49:34]

Je bent eigenlijk de Nederlander met de meeste meeste UCI overwinningen dit jaar, maar je bent nog niet eens prof.

[00:49:40]

Ja klopt. Ik snap dat je dan de rode lantaarn al bereikt hebt, zeg maar, want officieel is één van de per 1 juli volgend jaar ben je hebt als bij jou. G. Sluit je pas aan bij de World Tour.

[00:49:52]

Nu eerst nog een half jaar bij de beloften. Inderdaad ja, misschien met wat combinatie koersen zoals afgelopen jaar ook nu en dan vanaf dan volledig de overstap.

[00:50:01]

Is het gesprek geweest over wat de doelen voor komend seizoen gaan gaan zijn?

[00:50:06]

Uhm, nee, nog niet. Nog niet concreet. Natuurlijk. Denkt daar zelf nu wel een beetje over na, zeker nu het seizoen wat dichterbij komt. Ja dat euh ja, dat moet nog wel besproken worden. Wat zou je? Wat zou je willen? Wat is de ideale agenda volgend jaar? En ja, ik hoop in die eerste helft al wel een keer met de profs mee te mogen zeg maar. Een voorbeeld een mooie meerdaagse te rijden en daar ook euh, ook mijn sprint te rijden zeg maar.

[00:50:33]

Ja en. En dan nog zich een vacature voor een sprinter met een schorsing van Groenewegje, dat wel. Uhm, en dan ook nog de klassiekers zeg maar beloften niveau als Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen zeg maar. Ja, dat zijn ook nog wel wedstrijden waar ik wél wil ontdekken. Zeg maar wat ik daar in Roubaix. Wat ik daar kan? Ja, die is ook nog voor beloften. Ja ja ze. Dat zijn inderdaad dan koersen die ik ja, maar ik ook wel wil zien hoe verder kan komen zeg maar.

[00:51:00]

Ja, wat denk je dat de klassieker is die je het meest zou moeten liggen? Behalve Gent-Wevelgem ligt ik voor de hand. Maar ja, dan in euro. Bijna Vlaanderen. Ja ja, het is toch opvallend vaak toch sprinters die daar ook goed zijn? Ja ja zeker? Ja, t is. T Is flakkeren. Ja. Hou je van kasseien? Ik vind de voorjaarskoersen wel super gaaf om te rijden. Ja, absoluut. Zo mag ik te horen.

[00:51:23]

En dan? 1 juli is dan de de. De peildatum zeg maar. Euh. Wat verandert er dan? Behalve dat er dan geen Calvé pindakaas meer op je shirt staat? Geniaal detail dat jij altijd eigenlijk. Echt leuk is dat de opleidingsploeg van Jumbo vist. Maar heeft Calvé pindakaas? Wie is er niet groot mee geworden? Nou, ik vond dat heel goeie samenwerking. Uhm ja, wat veranderen? Ja. In principe sluit ik dan ook aan.

[00:51:48]

Zeg maar bij US. Bij een trainingskamp bijvoorbeeld met de WorldTourploeg. Ja, nu volg ik nog gewoon het winterprogramma bij de opleidingsploeg, dus de trainingsweek kende. Uhm ook begeleidingsstaf. Uhm. Voor mij is nu nog een opleidingsploeg. Ja euh, daar zou ik misschien wel wat veranderen. Uhm ja. En natuurlijk de wedstrijden. Nou ja en dan. Want dan ben je. Dan ben je nog steeds 19. Toch geen mens van september tot oktober oktober?

[00:52:16]

Ja, nog steeds negentienjarig ga ik gewoon in de cultuur. Ja ja, ja zeker. Ja dat is zo. Dat is inderdaad wel wat sneller gaan dan ik zelf had verwacht. Ja ehm. Maar ja, tuurlijk ben superblij mee uiteindelijk. Toen bij de opleidingsploeg kwam, moest je ook je droom doelen opstellen en één daarvan was dan prof worden. En dan ja dat dat is dat dat zo snel is gegaan dat er alleen maar mooi. Ja, het is geweldig.

[00:52:42]

Ja, want na 1 juli zitten er nog best wat leuke WorldTour koersen staan op programma.

[00:52:50]

Ja, en als je bij Sunweb ADG uit je gewoon de Vuelta mogen doen bijvoorbeeld. Of misschien de Ronde van Polen. Zoiets. Ja, ik. Ik moet het programma nog. Ik denk ik denk dat dat voor de tweede helft van Soennah pas echt euh, ook wel wat later bekend wordt. Ja uhm ja dan. Dat weet ik nog niet precies. Maar uhm a kijk wel heel erg naar uit. Uhm, ik denk dat absoluut wel mooi Koesj tussen zullen gaan zitten en je maar na zo'n.

[00:53:20]

Zij vonden in de jeugd en bij de nieuwelingen en zoals je altijd dat ik gewoon. Je kon wel winnen, meekomen en ook wel één van de grote talenten. Euh, we hadden natuurlijk een van de redenen waarom we de deze klassen of toch niet in die reeks deden. Was eigenlijk gewoon omdat we dachten dat het leuk om met een nieuwe gouden generatie uhm uh kennis te maken. Dus wat het op Twitter gevraagd. Inderdaad, Arents man Ekel of deinende Dave Dekker, uh en uh en Olaf Kooij.

[00:53:47]

Uhm, ik dacht dat natuurlijk hartstikke leuk en eervol dat je zo'n rijtje wordt genoemd. Maar het is ook wel. Ik kan me ook wel voorstellen dat ik wel een beetje druk kan geven of ook wel v. V. En ook het schept ook wel verwachtingen. Hoeveel ga je daarmee om? Hoe ervaar je dat uberhaupt zo? Ja, ik moet zeggen dat ik het zelf niet niet eens zo ervaar. Uhm. Ja, ik denk dat de druk vanuit.

[00:54:08]

Of tenminste niet deze druk, maar verwachtingen van jezelf. Euh, daarin gewoon leidend zijn. John. Ja, en dat dat je in zo'n rij staat, vinden dat alleen maar een grote waardering. En ja, dat vind ik mooi. Maar ja, dat doet me verder niet veel. Wat? Wat zijn er in je verwachtingen van jezelf? Niet niet per se voor komend jaar, maar de komende jaren. Uhm, nou niet per se verwachting. Maar ja, uiteindelijk stand by is wel natuurlijk.

[00:54:35]

Uiteindelijk op het hoogste niveau euh. Mee te doen. En uiteindelijk is dat ook waar je van de van hebt gedroomd. En euh ja en nog steeds naartoe wil etappes. Moet de ronde twee rondes en klassiekers? Ja tuurlijk, als je naar het wielrennen kijkt dan zijn er grote rondes en monumenten gewoon. Ja het hoogst haalbare. Dus ja, wat zou jouw droom coach zijn om te winnen? Zou ik inderdaad naartoe? Dank je wel winnen. Parijs-Roubaix zou ik inschatten.

[00:55:04]

Bij Sanremo na een rit in de Tour Champs-Elysées ga ja, dat zei toch wel.

[00:55:13]

Dat zijn toch wel drie koersen? Ja ja, die staan toch wel het hoogst aangeschreven? Voor mij heb je alles over de Poggio gefietst. Nee, nee, nooit moet je wel een keer oefenen van afscheid nemen.

[00:55:24]

Je moet je wel eerst ook nog 280 km afleggen en dan die Poggio over. Dat schijnt echt prima te doen. Ga je dit als stuk? Dus uhm, hoe het is. Het is je naast het. Naast dat prachtige rijtje van ons standje ben je ook nog genomineerd voor de Gerrie Knetemann. Gerrie Knetemann Bokaal. Geeft je goeie kans eigenlijk om te winnen met zoveel overwinningen op het seizoen? Gaan mensen hard op nog spelen? Natuurlijk al. Ja ja, ja, die ja precies.

[00:55:50]

Ja, maar ja ja nee absoluut. Die is weer wereldkampioen geworden. Het is altijd is toch altijd lastig om om op een goede manier heeft een man, een wielrenner, toch bij Wieler Flits publiek nog een iets hogere status dan gewoonlijk. Wat is het donderdagavond te zien? Ja, precies. We zullen nog effe oudje doen, maar we hebben natuurlijk ook Dave Dekker als kanshebber rijden. De twee vrienden van de show. Nee, sorry, Tijmen Aarsman Bermuda's.

[00:56:17]

Maar ja, precies. Maar uhm. Uhm, wie vind jij eigenlijk? Dus in dat rijtje Arents man eqov. Uhm, jij en Dave Dekker? Wie missen we dan als we het hebben? Over over zeg maar de twee toptalenten? Wie zie wie beschouw jij als zeg maar de de de de jongens waarvan je waar waarvan jij denkt wow, die of die vink echt goed? Ja, Gijs, die die natuurlijke koers ook wel pech gehad bijvoorbeeld Burgos, Ja, ik ben in training ook even later wel zwaar.

[00:56:51]

Die zijn vingeren. Logisch? Ja ja, het gaat inmiddels weer wel redelijk. Dat gaat wel goed. Uhm, je zorgt goed voor een hapje nu je volgens mij. Dus als je soda ja denkt dan ga je ze ook al euh ja, mooie dingen gaan laten zien. Verder zijn er jongens die net doekt inderdaad allemaal wel euh, wel wat ouder dan ik. Ja, da's fascinerend. Je bent dat stukje, zei euh he? Voordat we aan de opnamen begonnen.

[00:57:19]

Jij hebt ook nooit tegen ze gereden. Nee, nee, zeker tegen Thijmen. Niels? Niels helemaal niet. En gasten zaken. Ja, ja ja, daar zijn lullen. Ja, natuurlijk een hoop jongens waar ik veel tegen heb gekoerst. Die euh ja, die er ook nog aankomen zeg maar ja nee daar een paar van noemen. Als je gewoon naar onze ploeg kijkt bij de bij de beloften dan euh ja, dan zitten daar al na een hoop jongens tussen denk ik die euh ja, die uiteindelijk ook wel die stap zullen gaan maken.

[00:57:48]

Uhm. En daarnaast passen we hebben. Ze is natuurlijk ook een hele sterke opleidingsploeg en bij Sexe hetzelfde dat uh ja, waarom ze daar nou precies uit te pikken? Ja, dat is altijd Brassica Marcel. Onwijs hoopvol vind ik dat. Zeg maar dat we nu gewoon drie van die opleidingsploeg hebben die het zo selecteren en zo bezig zijn met ontwikkelen van zeg maar een talent voor het profpeloton. Het idee is toch Qadri. Jumbo? Jumbo? Sunweb CEC?

[00:58:14]

Oh ja, ja, tuurlijk ja eigenlijk. Ja. Enne, ik heb ook het idee. Maar een ken jij me? Weet jij misschien nog een beter beeld van dan wij? Maar dat we daar in Nederland dan eigenlijk Sunweb heeft dan ook nog wel redelijk. Denk nou iets internationale opleidingsploeg dat jullie toch zeker eigenlijk ook? Misschien wel ja. Ik denk dat wij wel denken van die ploegen. Paar Noren en dan verder door en hier twee Duitsers en FinFisher plek Nieuw Zeeland.

[00:58:40]

Ja ja, maar daar stelt dat dat het ook in vergelijking met bijvoorbeeld andere landen wel heel luxe is om zoveel development teams te hebben, toch? Ja ja, ja, in principe ja. Is ze bij ons van echte oorsprong Nederlands natuurlijk. Ja wij sekte. Ik denk ook wel het grootste gedeelte het Nederlands. Maar inderdaad, t is wel. Het is wel heel erg mooi dat dat die opleidingsploeg onder zijn en denk ook zeker dat die dat die helpen bij de ontwikkeling die je ziet.

[00:59:10]

Dat dat jonge gasten sneller de overstap maken. Ja ja, maar ook in vergelijking met andere landen. Het is toch niet dat een tour zijn? Toch niet zo heel veel andere landen die zo'n vergelijkbare infrastructuur hebben nu zeg maar waar dat dan in kan? Nee, jij hebt. Ja. In Italië heb je ook wel gewoon sterke continentale ploegen bijvoorbeeld. En in Spanje hetzelfde. Maar dat? Ja dat, dat zien wij met misschien wat minder. Zeg maar je omdat je ja ja hoor Nederlands oogpunt kijkt.

[00:59:36]

Ja ja, maar misschien inderdaad. Euh ja, dat wij daar wel een kleine voorsprong hebben. Ploeg van Axel Merckx en Axel Merckx natuurlijk. Maar ik heb wel het idee dat het allemaal, want die zijn ammo. Ik heb de juiste Ziemovit, maar investeert Tuuk ufhy steeds meer eigenlijk niet in het development team. Sunweb is het ook echt integraal onderdeel van Van wie zijn en Sergeï natuurlijk echt gemaakt om eigenlijke. Die hebben natuurlijk gewoon een eigen opleidingsploeg gekoppeld aan hun eigen management.

[01:00:02]

Weet je wel. We willen gewoon zoveel mogelijke supergoede profs zodat we ons management beter wordt. Eigenlijk. Ja, ik zeg niet het simpel. Maar volgens mij heel veel van die development teams in andere landen. Die zijn juist een beetje. Bijvoorbeeld Axel Merckx hebben volgens mij heel veel last om sponsoren te vinden om om door te gaan. Zo zijn ze hebben ook niet natuurlijk niet niet. En niet in een profteam waar je dan automatisch of automatisch tussen aanhalingstekens naartoe kan.

[01:00:26]

V. V. Ik heb mijn hoofd FDG. Volgens mij heeft een echt een development team waar ook best wel wat in voorkomt. Ja uhm. Maar voor de rest kan ik eigenlijk ook niet zo sinds BMC gestopt is. Kan ik ook niet zo snel een Lotto Lotto Soudal. Dat heb je natuurlijk ook wel. Ja, we hebben bijvoorbeeld nog. Die hebben natuurlijk ook nog procontinentale ploegen. En dat, dat hebben wij bijvoorbeeld in Nederland niet. Sinds Roompot is weggevallen.

[01:00:53]

Dus ja, dat is Topsport Vlaanderen en ja en Wallonie. En inderdaad Lotto Soudal belofteploeg dan. Inderdaad dus. Hmm ja nou ja, waar. Ik wou even constateren dat dat toch best wel aardig doen. Nou ja, ik ben er heel blij mee. Uhm, het was natuurlijk een groot gat sinds sinds Rabo weg was. Ja euh. Dus ik weet nog ergens vorig jaar dat dat Jumbo dit aankondigt en dat ik daar wel. Ik stond er wel voor op de banken.

[01:01:18]

Ja ja, maar dat precies. Maar het is zo dat er nog gelijk toppers doorkomen. Ja, dat hadden we helemaal niet durven hopen. Maar het voelt ook zoveel gezonder dan dan Rabo. Rabo was natuurlijk echt de goon. Die haalde al de krenten uit de pap, zeg maar dan. Daarvan werden er dan uiteindelijk dan twee prof bij Rabo en dit stuk zoveel met Seck en Sunweb erbij. Je hebt zoveel meer ruimte om de jongens door te laten.

[01:01:39]

Maar ja, het risico is dat ze bijvoorbeeld Wambé. Waarom BMC op termijn stopte met de met de wet op mijn team is dat ze uiteindelijk heel veel goeie renners aan het opleiden waren voor andere ploegen. Ja dus ja, dat is natuurlijk wel de valkuil. Heb jij nog contact gehad met andere ploegen bijvoorbeeld? Nee, nee, gewoon alleen. Euh. Alleen was het Jumbo jou. Jouw hart was geel zwart en euh. Dat klopte. Dat klopte uitsluitend voor Jumbo.

[01:02:05]

Ja, nou, eigenlijk komt het daar wel een beetje op neer. Ja ik. Ik wou gewoon graag. Euh, ik voel me gewoon goed binnen de ploeg. Uhm, euh. Vertrouwen was er vanuit de ploeg. Dus uhm ja ik uh. En zeker ook omdat euh. Toen kwamen al snel gesprekken op gang. Uhm, rook ook al voelde dat het goed zat. Dus. Uhm ja uh, wat staat er?

[01:02:28]

En wat zijn andere ploegen waar jij met met elkaar? Ik kan me voorstellen. Het is natuurlijk geen voetbal, dus het is niet wat je zegt. Maar vroeger wel onder een jumbo vis maar dekbed sliep. Of een Rabo dekbed voor Dettmeijer. Maar wat zijn nou andere ploegen waarvan je die waarin hij kijkt en denkt over die zinc? Dat vind ik echt wel heel tof. Daar zou ik. Dat zou ook echt leuk vinden om in de toekomst ooit ooit misschien eens te rijden.

[01:02:50]

Hoe ben je nu? Ik zou nu niet echt één ploeg hebben waarvan ik zeg van naam. Daar zou ik nu echt liever zitten. Natuurlijk als ja, QuickStep doet natuurlijk al heel lang mee. Dan kijk je ook al eens klein gastje na. Inderdaad ja, ik wou net zeggen die hebben we toch ook niet de minste sprinters voortgebracht? Die hebben inderdaad zeker wat betreft sprinters. Hebben ze wel mooie mooie dingen laten zien? Ja, absoluut. Ja ja, het zou ik het zou ik ook noemen.

[01:03:17]

Ja, ik was ook de eerste waar ik aan dacht. Ja, blauw en wit. En dan zou dat mooie Aldi logo. Nee hoor. Ja, maar het is dat natuurlijk. Maar het is ook Lidl. Want is het? Het grappige is ik had het dus bij Q. Ik was er dus een euh, ik had dat eqov gesprek hadden Tim en Jonne gedaan. Ja en zo dachten ook van wat, zeg maar het voorland van zo'n jongen.

[01:03:36]

Dus het is. Het heeft natuurlijk ook te maken met je met karakter. Dus los van dat je het mooie shirt vindt zeg maar ja, zei de Keuning natuurlijk echt een ploeg waar je bij moet passen. En uhm, ik zeg tijm en Arents man. Die zie ik niet bij die keuring. Quick Step rijden bijvoorbeeld. Nee hé, maar. Maar als ik jou hoor en Niels eqov denk ik dat zijn dat. Dat is de klassieke klassieker. De coureurs.

[01:04:00]

Ja eigenlijk. Nou ja, ja, sommige dingen moet je ook gewoon laten zeggen.

[01:04:08]

Ik zeg ja, we hebben we. We hadden natuurlijk euh. Twee jaar geleden zaten we met de met Fabio Jakobsen precies. En ja, hij. Dat was het hetzelfde type. Zelfbewust, snel en leergierig. En die wou dit. Die zat duidelijk heel goed op z'n plek. Maar goed, toen was Jumbo ook nog wel een veel kleinere speler. Zeker is Jomo natuurlijk gewoon wel de heilige graal van de beste ploeg ter wereld. Precies. En je kunt prima zitten als sprinter.

[01:04:34]

Voortaan hoef je allemaal niet op te antwoorden. We zitten te mijmeren. Willem van Cees. Ja nee, dat klopt. Maar dat is natuurlijk bij jongens die meer toekomst hebben dan verleden. Dan word je gedwongen om te maken. Uhm nee, zo wil je een Fitlink een paar luisteraars vragen beantwoorden. Uit de postvak Post Postzak. Uhm en vraag van Floris van. Uhm, als je nou maar twee variabelen op je computertje mag zien. In het seizoen.

[01:04:57]

Welke zijn dat? En waarom mag je kiezen tussen wattage, hartslag, afstand, snelheid, tijd? Ik wou niet zeggen niet je PlayStation, maar gewoon je fietscomputer. Hoe zijn jouw voorneemt kwaliteiten trouwens even tussendoor slecht? Oh, ik ben geen gamer. Ik ga je wel de eerste, de eerste die geen gamer is. Ben jij degene die dan meekijkt terwijl de andere jongens dan gamen zijn? Ook niet echt. FIFA wil ook nog wel aan meedoen.

[01:05:19]

FIFA toernooi. Mijn ploeg zal het wel halen, maar het is niet dat je dan glansrijk wint. En nee, dat niet, dat niet. Nee, thuis ook niet echt. Nee maar uhm. Euh, de. De variabele Wii computertje. Waar? Waar? Waarom? Waar kijk je nou? Uhm ja, in training dan toch vooral wattage denk ik. En voor de wedstrijd is vind ik de afstand altijd wel wel fijn. Zeker richting een sprint natuurlijk.

[01:05:43]

Je wil weten hoe ver je nog moet tot de finish. En ja, je hebt in je hoofd wel na 5 kilometer voor de streep Monuta zit de 3 kilometer daar? Ja, dus je denkt dat de afstand en wattage zijn dan wel handig? Ben je een coureur die veel bezig is met data?

[01:06:02]

Nee, als ik me vergelijk met andere jongens uit de ploeg dan euh. Dan ben ik wel een van de minderen daarin. Ja was ook denk ik toen bij de opleidingsploeg kwam. De enige die nog niet met een wattage reed. Hmm ja ja, ik kreeg altijd wel veel op gevoel. Uhm dus ja.

[01:06:19]

Ik snap niet waarom je die Swift course niks uit. Ja en ja tenminste. Ja, ik koers gewoon graag. En daarvoor. Ja zeker. Tuurlijk, als je je wat meer klimmer ben, dan kan ik me voorstellen dat je daar meer op gefocust bent. Maar voor mij. Uhm, nou ja, ik ben en ik ben er wel steeds meer mee bezig. Uh, mee bezig, maar toch nog steeds. Als ik vergelijk met andere jongens dan valt dat wel mee.

[01:06:46]

En snelheid. Wat ben je daar mee bezig? Als je je topsnelheid bijvoorbeeld dat je record in een sprint. Uhm ja, koppie was denk ik een van de eerste keer in een wedstrijd boven de 70. Ja ja. En ja, verder probeer je natuurlijk wel ook jouw houding aan te passen voor de sprint bijvoorbeeld. Uhm, maar verder is snelheid A en B. Wat past je dan aan? Ja, je hebt natuurlijk de extreme varianten van een Kilburn dan bijvoorbeeld zijn neus op wiel.

[01:07:14]

Ja, en jij nou niet met mijn neus op het wiel, dat zeker niet maaien. Ik probeerde wel euh, soms ook wel wat aandacht aan te besteden. Zeg maar toch. Omdat het toch al iets is waarvan ik denk dat je dat je toch wel wensink aan de haal. Maar hij wel eens geprobeerd. Ik heb het wel eens over ebola en toen viel me telefoon via mijn nek uit mijn zakje. Ik dacht hier en kunt u dieren IVVO dus euh.

[01:07:42]

Nee ik dat. Euh. Dat. Dat lukt niet. Maar nee, iets lager bijvoorbeeld dan euh. Dan dat ik eerst bijvoorbeeld. Je moet ook een beetje zoeken van wat bij jou past. Euh, waar je nog wel genoeg kracht in kan leveren. Ja positie ja. Is dat iets wat je met je coach bespreekt of met een andere sprintten, bijvoorbeeld Groenewegen? Ja, nee. Bijvoorbeeld met in die training. Dan vraag je er wel naar hoe hij aan een kijkt of dat in de film mee bezig is.

[01:08:09]

Euh. Met Rayhi vanuit de ploeg onze ploegleider. Is dat ook wel iets waar je soms over spreekt? Of met mijn trainer? Inderdaad. Dat kan ook. Maar ja, dat zijn wel dingetjes waar je waar je wel eens mee. En kijk je, dan kijk je dan veel. Dit is zegt net juni natuurlijk naar eigen stijltje heeft zeg maar. Maar kijk je sowieso veel sprints terug van ook van andere, zeg maar om gewoon te kijken wat zij doen en op welk moment.

[01:08:34]

Na terug niet per se proberen. Inderdaad kan je wel veel koersen. Dan zie ik ook al veel sprints, maar ik speel ze niet per se af op Salomo's. En dat niet, maar wel een gewoon lief. En al kun je kunt wel snel analyseren. Je ziet en je ziet herhaling ook een paar keer voorbijkomen, dus dan zie je inderdaad wel wat er gebeurt. Ja ja ok. Hij vraag van Jurek HAC wie was de eerste Légende die je hebt gelost?

[01:08:59]

Of lostte uit je groepje in een wedstrijd?

[01:09:01]

Wie? Vinden we Phil Bauhaus al een legende? In ieder geval deze show op niet legale manier is het wel. Ja ja, gelost. Verslagen dan? Ja ja, dan zou je denken de grootste naam in de kroep petto. Ga ik niet snel iemand lossen. Dan ik het gezellig gewoon. Ook niet de bedoeling. Ik denk dat je daar geen vrienden mee zou maken. Dat zou je doen. Ja oké. Euh. Vraag van Wilco, wat als jij zuurstof verliest ooit?

[01:09:33]

Umm. Als ik naar dit seizoen kijk, denk ik. Op zich het EK was ik al als goed in orde en blijven drie man Driemond fruiten. Maar ja, was ook niet super zuur, want je wordt ook niet op één centimeter geklopt ofzo. Maar het is toch dat je denkt van ja. Is toch niet niet het maximale vandaag? Daar reed de ploeg wel voor jou helemaal? Ja, we hadden wel euh, wat inderdaad. Er is dan ook een mannetje mee.

[01:10:03]

Euh. Maar uiteindelijk euh ja was bleef die kopgroep waar ook drie sterke renners en euh ja. Die bleven gewoon vooruit. Dus ja, we zelf. Ja, kon ik er ook weinig aan doen? Hoe vind je het eigenlijk dat? Euh, want dat gaat natuurlijk ook steeds meer gebeuren. Stad ploegen in dienst van jou gaan rijden. Ja, ja, binnen de opleidingsploeg is de vaak ruimte, ook voor de andere jongens, om zeker in het begin van de koers een ding te doen.

[01:10:33]

Ja, er worden wel meerdere mogelijkheden uitgezet, zeg maar voor iedereen. Maar ja, als dan blijkt dat je richting de finale richting een sprint gaat, dan dan wordt het wel euh. Dan rijden de jongens wel. Euh wel voor mij zeg maar. En hoe werkt het dan? Dan ga je even overleggen met elkaar van het wordt sprinten of weet iedereen dat wel? Ja, nou ja, je zet al een bepaald punt uit in een koers van nou ja, nog zoveel kilometer is een scenario.

[01:10:59]

Is is dusdanig waarschijnlijk dat een sprint wordt dan. En dan moet er gewoon euh euh groeperen en trekken we jouw kaartje. Maar jullie rijden er niet met oortjes toch? Nee, nee. Ja, alleen in die combinatie koers dan wel? Ja en euh, één punt. Twee koersen niet. Maar dit is natuurlijk wel zo. Het is natuurlijk ook wel weer een ding wat s dus s in die E vanaf 1 juli bij je prof. Dus vanaf laten we zeggen in september rijdt een koers waarin Jos van Emden aan t werk is voor jou.

[01:11:25]

Ja, wie weet. Ja, ja, ja, maar da's toch lijkt me. Lijkt me ook best wel lastig. Zeg maar om euh, maar misschien helemaal niet zeg maar. Is dat je op een gegeven moment euh, waar je diegene die die ook om moet gaan opeisen? Dat dat renners voor je gaan werken toch? Ja, misschien wel. Maar als je dan bij een koers bent en in die dag ben, ben jij degene die die euh voor het best mogelijke resultaat kan gaan dan?

[01:11:55]

Ja dan. Dan is dat zo een. En andersom is dat dan ook. Zal dat soms ook gelden? Ben jij? Durf je dan te zeggen? Ook Jose een ga nu maar op kop rijden. Euh, ja of ja, als als soort tien woorden van jou. OK, ik voel me goed. Euh, nu euh. Op kop een euh dan. Euh ja, dat moet nog blijken natuurlijk. Maar vanuit de ploeg worden van touwtjespringen, sinaasappelen en Granny Smith nee.

[01:12:21]

Ja ja. Nee ja dat. Uiteindelijk zijn dat ook wel dingen waar ik je, waar je je moet ontwikkelen. En natuurlijk ook met de sprinttrein die je aan wil sturen. Uhm. Dat soort specifieke communicatie dat. Ja, dat wordt wel steeds belangrijker denk ik ook. Dus euh ja, dat zijn ook wel leerpunt aan comedy op bezoek, maar is wel heel mooi. Lijkt me ook heel leuk om te gaan leren toch? Want dat is weg.

[01:12:44]

Als je kijkt naar wat voor. Inderdaad, die sprinttrein voor groene wegen zo. Maar ze hebben natuurlijk. Je hebt al aardig wat goeie, echt goeie piloten bij Jumbo vis, maar die gewoon die je echt heel goed kunnen afzetten. Het is ook één ding het lijkt me ook dat in t begin gewoon andersom werkt. Dat zei dat als jij met Mike Teunissen in een euh in een finale rijdt zeg maar dat dan de theunisse gaat niet besluiten dat het voor jou te gaan sprinten.

[01:13:06]

Dan is het gewoon in zijn wiel gaan zitten en hem hem het werk laten doen. Toch gewoon een trui rijden. Hij heeft er meer ervaring mee. Ja, nee, precies. Precies dat. En dan is de gewoon gewoon volgen en vertrouwen op je, op je, op je Lida, Aardman zeg maar. Ja en dat. Ja, dat is bij de opleidingsploeg soms ook al als ik uh, als ik iemand voor me heb dan. Dan is hij in principe degene die je die de lijnen uitzet en mij goed moet afzetten.

[01:13:30]

Dus. Maar zeker inderdaad met mannen die zoveel ervaring hebben. Uh, dan is het gewoon luisteren en volgen. En ja en op het einde je ding doen en uh in in opvolging daarvan een mevrouw van William. Ben je bang voor interne concurrentie met drie SP sprinters en veel klassementsrenners bij Jumbo? Nee, nee, niet. Niet per se. Nee, nee. Ik ben vooral gewoon bezig met en mijn eigen ontwikkeling op dit moment. Uhm, ik denk dat we daar bijna allemaal tenminste voor de sprinters van allemaal onze onze kansen zullen krijgen natuurlijk.

[01:14:06]

Ja delen is natuurlijk al een gevestigde orde die. Die hoeven niks meer te bewijzen in principe. Uhm ja, en voor David en mij denk ik ook dat dat de. Ja, omdat wij ons gewoon zo goed mogelijk moeten proberen te ontwikkelen en euh, en dat we daarin onze kans zullen krijgen. Vraag van Niels Eqov in dit verband. Wie is wie is er eigenlijk de beste sprinter? Jij of Dave Dekker? Sneeker Dave Sneeker? Dave Ja, ik heb eigenlijk nog maar één keer tegen me gesprint en dan eens in de Ster van Zwolle.

[01:14:37]

Dus ja, op basis daarvan kan ik moeilijk beweren dat ik beter ben natuurlijk. Ja, maar hoe zijn jullie je dus beter? Je zou er natuurlijk gewoon allebei supertalent en allebei anders. Maar waarin verschillen jullie van elkaar denk. Hij is misschien iets, euh, iets meer, Aysal iets groter dan ik. Hij is misschien wat meer een kracht sprinter denk ik. Of ik misschien iets meer van de snelheid. Maria Barbara en wil ik zeg ik best ik sterven zonder tegen elkaar gesprint, maar ook nooit echt een massasprint tegen elkaar gesprint.

[01:15:13]

Uhm ja, ik las ontzeggen. Ja ja naja. Twee net iets andere stijlen dus. Vind je het vervelend dat leuk de tijden dat hij er nu bijkomt volgend jaar? Ik vind. Ik vind het mooi voor hem en ook zeker de binnen de ploeg dat wat de twee jonge gasten zo euh. En zo de kans krijgen en euh, zo aan aan de spin mogen gaan werken? Ja ja, maar het is ook wel. En het is ook gewoon een concurrent toch?

[01:15:43]

Zeg maar een voordeel. Als je dan nadenkt over euh, wie gaan we uitspelen in een rittenkoers van een week? En wie mag het sprintje doen? Ja, het is toch zoveel? Ja, dat is dan ook bij. Ik moet ook zeggen ik weet het programma nog niet en ik weet niet of hij het weet. Maar ik weet ook niet of we samen rijden of niet. Uhm ja, zo leuk zijn ook een hoop koersen. En euh ja, ze twee Koesj tegelijk zijn dan.

[01:16:08]

Euh ja weet je, als je allebei je kansen kan gaan dan? Euh ja, heel goed. Ja, ook prima. Oké, ja, ik zou me daar niet te veel zorgen maken. Zoveel niet zoveel. Het is toch mooi juist dat Jumbo daar volop inzet vind ik ook. Het was ook niet mijn vraag. Dan kan je kort vertrouwen wat Wouter vraagt. Wat vind je het mooiste wieler shirt? Laatste te houden bij wat er nu in het profpeloton rondrijdt en je morfisme natuurlijk.

[01:16:34]

Geel zwart telt geel zwart. Ja, verschrikkelijk na Jumbo Fritsma.

[01:16:40]

Uhm ja, Inias heeft altijd wel een strak shirt. Gewoon. Euh ja, één sponsor of. Maar ja, ik weet niet wat ze nog meer. We hebben misschien twee kleine namen. Santelé wel euh. Zal zijn straf altijd goed? Ja, zeker? Vraag van kliffen hunnen man, hoe train je precies? Als sprinter springt je net als groene wegen achter de scooter van je vader. En wat? Wat doe je? Daarnaast, giet van voeding.

[01:17:03]

Krachttraining. Mentale gesteldheid. We hebben ook een paar dingen al wel gehad. Zit je in een rij veel achter de scooter? Euh, niet superveel. En zeker nu niet. Euh. Richting het seizoen is het wel een prikkel die euh ik mee probeer te nemen nu. Wie gaat er dan voor jou op de scooter en mijn vader ook? Ja, dus nu is het inderdaad. Euh ja. Krachttraining is inderdaad wel iets euh, iets om de sprint te verbeteren.

[01:17:29]

Dus echt in het krachthonk met gewichten. Ja ja. En dan richting het seizoen wat meer euh, wat meer specifieke sprints. En hou ook op snelheid. Inderdaad deed je dat al die je die echt in het krachthonk meent, want dat is echt wel sprinters dingen. Dus ik kan me er Fabio Jakobsen herinneren die gewone van die zware Wheat weet te lifting. En dat doen we als zo dat stuk. Dus dat doe jij ook al. Het is dat dit seizoen begonnen is.

[01:17:52]

Nou, het is tenminste vanuit het schaatsen. Heb ik dat wel meegekregen zeg maar. Dus ik deed het al wel wat eerder uit schaatste. Euh, zit er toch wat meer in trainingsprogramma? Ja dus. Vandaar dat ik dat al wel een beetje een beetje erbij pakte. Uhm, en nu? Euh ja nu ook. Is dat gewoon euh. Ja n twee keer in de week onderdeel van een training en dan heb je thuis gewoon een garage voor gewichten staan of ga ik heb.

[01:18:17]

Bij mijn oma heb ik de garage volgestopt. Nou echt van altijd en wat gewichten dus. Nee, dat is een mooie locatie. Ja, mooi. OK, ik heb me nog een beetje gek. De vraag durven we niet stellen je jongeren? Jij gaat je ga je gang. Maar van Max Cycling? Pats! Ow ja, die zag ik ook al voorbijkomen. Ik weet niet of dat geschikt is voor elke luisteraar. Leuk.

[01:18:40]

Ja, we kunnen we altijd nog maar als als toetje. Nee, doe maar. Ga je gang? Euh, ja. We zullen wel zien hoe de gasten erop reageert. Ja, het is een. Het is een spel. Misschien kan je het wel. Fuck Mary, Kill moet je dus. Euh. En dan moet je dus iemand kiezen. Maar je krijgt dus drie opties. Euh. Euh. Patrick Lefevere. Titi nuclaire en Moscone. Dus je moet eentje.

[01:19:03]

Ja, when fuck what merry won kill.

[01:19:06]

Ik dacht dat ze dit de vrouwen achter.

[01:19:11]

Euh, ja ja, we hebben. We hebben niet drie vrouwen paraat die we nu zo kunnen noemen. Nou nou, blijkt maar John. Misschien moeten we t aan jou vragen.

[01:19:22]

Je oh ja, laten we geven Olaf een beetje ruimte. Ja ok. Paul. Listige vraag zeg nu. Uhm, t lijkt me in ieder geval de hel om met Patrick Lefevere getrouwd te zijn. Het is zeker, maar daar ga ik wel voor. Hij is wel veel met de ploeg op pad. En dus jawel, als uit principe ja. Dit is waar. En bovendien, als je bij Patrick eenmaal in het goede in t goeie blaadje zit, dan ben je wel.

[01:19:50]

Eigenlijk zit je lekker. Ja ja. En qua passie is natuurlijk steken eenmaal boven uit. Dat Eclair. Nou ik dacht dus daar moet je mee naar bed en vermoorden jouw Moscone. Dat is een racist, een agressieve racist. Is het zo raar? Dus ja, dat lijkt me duidelijk. Ik. Ik sluit me wel aan bij deze analyzer. Ja, mooi. Olaf. Ja, knikken horen de mensen niet beschaamd. Ja, precies, maar dank je wel Mexican targets voor dit.

[01:20:20]

Euh, deze interessante invalshoek heb eigenlijk nooit over nagedacht. Ik vind het een leuke vraag, maar wel een in wel een ingewikkelde. Ja ja ok. Euh ja. U luisteren naar de rode lantaarn, gepresenteerd door uw favoriete bankzitters Willem Dudok en mijzelf Johnny SSRI's en vandaag zonder Tim de Gier, maar met Olaf Kooi. Waarvoor hartelijk dank Olaf. Wat vond je ervan jongen? Ja vond gezellig. Ja. Was het euh. Een goeie eerste kennismaking? Prima met de internationale pers.

[01:20:53]

Euh, veel dank ook aan onze sponsor. Ken je een heijstek fiets van de show en Sonos? En aan de twee kindjes voor het gezellige muziekje en aan de vrienden van de show. Bijvoorbeeld Evelien Overtoom, Nienke Klaver, Freek, Henry Paulussen, Jeroen Gielen en Hans van Burg. Ja, en ook Sander Dijkman, Atzo Bleeker, Vincent van den Elzen, Antoon Kanis, Bart Witje en Rudi Chelles. Als je je wil aansluiten bij dit steeds machtige Rode Leger van de inmiddels zevenhonderd eenenveertig dappere soldaten webserver dan www.

[01:21:21]

Punt vriend van de SHO. Puntenloos heel slecht. De rode lantaarn. Klik op Cortvriend trekt de portefeuille en voor je het weet vallen we samen België binnen. Dat zou leuk zijn. Dan wil je ook gewoon weer in Nederland. Ja, dat is ook wat waard. Ideaal. Ja Roland, daar wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht media en het is koerspotentieel. De wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Wij danken hem voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen, Kjaer, Maarten Visser en Leon Green en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd en prijswinnende brandweerman te Made.

[01:21:49]

Wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan via vele wegen. Je kan ons sowieso vinden op Facebook en Twitter. Nou, vooral tegenwoordig op Instagram zijn we heel actief. Ja, jij hebt je daarover ontfermd. Maar daar vond Pharmacia da's echt leuk. Moeten we zometeen nog een foto maken voor voor de grap? Dat is wel goed. Ja, dat is wel goed. Ja en uhm ja en nee dus. Onze weg naar instar Famous Roemenië is er nog een beetje aan te ontdekken hoe het als de rode lantaarn nou leuk kunnen gebruiken.

[01:22:12]

Zeg maar dat hele de Grinham, maar dat is jou. Dat is jouw forte toch? Jij jij? Dat is dit uitvindt. Ja ja, jij kan niet. Ja, er worden inmiddels toch ook wel wat is met tweeduizend volgers al jaren gewoon de rode lantaarn op intrekbaar? OK. Nou, ik ga misschien ook wel voor. Hoewel ik geen Instagram heb. Maar je wordt wel vaak genoemd. Ja ja, om nou te zeggen ook wel euh.

[01:22:33]

We vinden het niet leuk als je eens een review achterlaten op iTunes omdat we ze zelf leuk vinden, maar ook omdat ze andere helpen de show te vinden. Tim. Dit is echt een streek. Willem ja, Tim, hebben we er nog eentje. Euh, ja, zeker van Bill Kil. Gore? Real won. O ja, men die mensen zomaar wilt. Nee, nee.

[01:22:54]

Misschien dat je het niet eens van een neppe mail Kuilboer. Wars van pretentieus gewauwel is de titel waarvan ik denk nou de rode lantaarn als je zou moeten definiëren dan een stand pretentieus gewauwel zijn wel zeker. We zijn de laatste tijd boven staan. Zijn laatst al begonnen met een gedicht van Marsman. Als ze iets BTCS, dan is dat het wel. En dat is waar. 5 sterren. Lekkere podcast, elke keer weer bankzitters. Verfrissende, verrassende pretentie. Pretentieloze kwaliteitsmedia met elkaar op de hak nemen ontlokt telkens weer een glimlach.

[01:23:22]

Het is een soort toog waar ik graag aan mag schuiven. Ook echt tof, die dik uur met sessies mooie persoonlijke inzichten. Ga zo door. Nou neuken. Ja, dan had ik nog een verrassing. Oh ja, wat was het nou? Uhm Wyle boek veiling. Ja, die twitterde mij een vraag of dat ze het leuk zouden vinden om in het kader van onze reeks specials een euh editie van de ontvoering van Freddy Heineken te veilen voor het goede doel.

[01:23:50]

OK als m en uhm uh. En de dames, daar ben ik natuurlijk zeer groot voorstander van. Ja zeker, dat is van Heineken. Ja, het is. De komende tijd staat onze Instragram in het teken van de veiling van thee van een eerste druk ontvoering van Freddy Heineken van van Peter de Vries.

[01:24:08]

Heb jij hem gelezen? Olav Nee, nee. Ben jij een lezer überhaupt? Euh, nee, niet echt niet gamen en niet lezen. Een luisteraar luisteren en luisteren. Podcast luisteren ook niet echt wel meer dan naar. Ik ben wel meer aan het lezen nu zeker op school. Die boeken. En zo nee, dat is waar, wanneer die ook. Maar kut? Ja, we zijn helemaal niet leuk om voor een leeslijst te moeten lezen. Het is echt echt een afstraffing.

[01:24:35]

Zo eentje waarvan je dacht al die heb ik. Daar heb ik nog wel enig plezier aan beleefd. Aan de renner dan. Je staat op elke lijstje van elke wielrenner denk ik. Ja, mooi. Ik vond het echt een kut boek. Renner, jij bent ook geen renner.

[01:24:51]

Nou, ik kan dat in ieder geval hardst fietsen van alle drie de rode loper gay.nl.

[01:24:55]

Je leest net iets voor over. Niet pretentieus gewauwel. Ja, en dan ga je nu zeggen dat je wel kan fietsen.

[01:25:01]

En gisteren? Ik heb gisteren nog eens Swift recherchewerk. Heb jij? Heb je Olaf geklopt? Ook nog niet? Waarschijnlijk wel.

[01:25:08]

Ja, ik ben wel goed in die powerups goed, maar die zijn wel belangrijk te weten hoe je die moet gebruiken. Maar goed. Uhm, de staat. Nou ja dus. De ontvoering van Freddy Heineken is de komende tijd op onze Instagram in de veiling. Euh. En uhm. Dit was het. Ja, dit was onze reeks specials. Mooi, maar heb je nog een euh. Heb je nog een euh. Een boude conclusie uit de vier gesprekken met onze met de jong Nederlands mannelijk talent.

[01:25:32]

Ja, goeie gastjes, goeie gasten. Ja allemaal. Euh, ja hè? Heel vet om ze euh, te spreken. Ja euh. Ten eerste. En allemaal wel. Euh ja, goeie praatjes en en ook allemaal wel echt karakters. Ja lees. Euh. Ik kreeg echt grote ja zeggen ook echt heel veel zin in de komende jaren. Hierdoor. Gewoon om omdat er zoveel moois aan zit te komen. Ja, en het is ook leuk dat ze dat het is.

[01:25:56]

Het idee is natuurlijk dat we deze jongens de komende jaren ook gaan volgen. Euh. En dus ook met enige regelmaat er weer achter de microfoon trekken om om te horen hoe het nu weer gaat. Op het matje roepen als het niet goed gaat. Evaluatie, gesprekjes bij functionering? Ja dus. Dus bij deze op de uitnodiging Olav offy over een jaar of twee nog weer eens terug wil komen. Als je een groots en succesvol miljonair bent en met je je weet dan beter wie is de Porsche Panamera?

[01:26:24]

Hier voor de deur parkeert hij gewoon dubbel parkeert, want die vakanties moeten die nieuwe lijn gewoon gewoon op de stoep en op mijn fiets wegtikken.

[01:26:31]

En hop ja, ben jij en ben jij iemand die je die voor de de mooie auto gaat als ie je? Ja, ik ben een auto liefhebber, welke ook zij kopen dan? Ja droomauto toch wel?

[01:26:42]

Euh, GT3 eres Porsche ook. Ook een Porsche is. Dit is Dylan Groenewegen, maar dan vijf jaar jonger. Hij koopt een UH, een Cayenne en Panamera. Dat zou ik net weer niet doen.

[01:26:55]

Je wil wel echt een sportauto dan? Ja, nou toch ook wel weer niet als Steely Dan. Maar ja, dan zou ik niet als Deley gewoon daarbij is heel ver weg. Gewoonweg leuk. Zo leuk dat Tijmen aardgasmarkt de volhouder als droomauto had. Ja, dit is ook zo klassiek. Nou echt weer heel. Euh ja, gewoon heel ander karakter. Echt schitterend. Hij Olaf. Succes komend seizoen. Veel plezier met de kerstdagen enzo. En nou ja, we spreken elkaar over.

[01:27:21]

Twee jaar weer is Abierto Abierto.

[01:27:25]

Hoe is die zin?