Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Sonos, het toonaangevende merk als het gaat om geluid beleving. Bijvoorbeeld als je naar een etappe kijkt van de Vuelta en geniet van de omgevingsgeluiden. Een helikopter, een motor, een supporter die hard Mike Teuntje alleen alleen roept bij kijken. Het wielrennen hier in Amsterdam-West. Met een prachtige Sonos Beam soundbar onder de tv en jonne zit daar vaak met jou. Wat is jouw favoriete koers geluid Renaat? Of toch misschien toch dat Jos?

[00:00:34]

Nee, niet niet, niet niet? Nee. Het is moeilijk. Kiezen is zoveel moois om naar te luisteren. Maar dit alles wordt dus extra mooi met een Sonos Beam soundbar. Schuif even op je agenda jonne van Black Friday tot Cyber Monday. 27 november tot 30 november Sonos. Speciale aanbiedingen op zo'n news.com. Perfect moment om je audio te verbeteren zodat je heerlijk deze podcast kan luisteren of de koers kan kijken. Goed Nieuwjaar en dan nu door met de aflevering.

[00:01:23]

Het is vrijdag 27 november 2020 en live vanuit het Dag en Nacht Studio's in Amsterdam-West. Is dit de rode lantaarn? De wieler podcast van Het Is Koers.

[00:01:43]

In het jaar 2020 was miserabel, maar gelukkig was er wel wielrennen, want te midden van de besmetting cijfers Agee opnames P. Waarden en andere Loosdorf miserie zagen we er toch maar mooi. Drie grote ronden, een paar monumenten en een WK conclusies trokken we al eerder over de wenselijkheid van meer koersen in de herfst, de waarde van een compacte kalender en de fascinerende doorbraak van de junkies aan de top. Denkt Pokédex Theo, denk hier Changi. Maar hoe moet het dan met onze gouden generatie?

[00:02:08]

Vroegen we ons soms vertwijfeld af. Om vervolgens opgelucht te constateren dat ook het Nederlandse wielerpeloton een cohort jonge mannen en vrouwen kent om je vingers bij af te likken. Tijd om daar eens nader kennis mee te maken. Dachten wij. Want als iemand een beetje hoop op schitterende wielen tijden in zijn kerstpakket verdient, dan bent u het wel beste luisteraar van de rode lantaarn. Vandaag de tweede uit onze reeks over de klas of buurthuizen. Trenti spraken we eerder al met Tijm en Arents Man, introverte 100 talent van Sunweb.

[00:02:34]

Vandaag is het de beurt aan een sprintende groeibriljant van Saigo Racing en vanaf 1 januari. Team Jumbo. Vis, maar niet zo gek. Voor wie bijvoorbeeld bezig zag tussen de profs in de Samijn een van de laatste koersen voor de eerste Lowdown van dit jaar, waarin meteen weer even derde werd vanuit een kopgroep vol grote motoren. Van harte welkom bij de rode lantaarn. David Dekker, dank je wel welkom. Ja, leuk om te zien is dat je went.

[00:02:58]

Heel leuk dat je er bent. Ja, hoe is het? Ja, goed weer langzaam in training sinds een paar weken. En euh ja, echt heel veel. Euh, morael nu al vooruit 1021. Ja, en voor het eerst in de kleuren van je monisme. Ja. Heb je stiekem ooit stiekem je pakkie aangepast? Nee, ik heb aangepast, dat wel. Maar ik heb nog geen kleding pakket. Euh, daar kijk ik erg naar uit.

[00:03:18]

Dat is iets waar ik al jaren uitkijken een pakket krijgen als we prof zijnde. Ja, het is toch ook een beetje alsof je voor t eerst Ajax shirtje aan mag toch? Ja ja, inderdaad. Je je beetje kerstgevoel. Siquet weet jij wat je? We hebben natuurlijk al heel veel over gehad over dit rare jaar. Euh. Maar dat is natuurlijk dat gold voor de profs, maar zeg maar voor het niveau net daaronder nog veel meer. Want jullie waren natuurlijk helemaal veel wedstrijden die waren afgelast.

[00:03:43]

Ja klopt ja, toen eenmaal alles werd afgelast ook allemaal begon met weer perspectieven en te organiseren. Maar ja, daar gaat natuurlijk de prioriteit naar de profs toe. Ja, en dan merkten wij al vrij snel dat er euh, niet zo heel veel koersen meer hun best gingen doen om toch te organiseren. Euh ja, die hebben nu natuurlijk financieel nog moeilijker omdat ze een minder groot publiek hebben. Dus dat was al lastig inderdaad. Maar jij hebt dus per saldo zeg maar tot tot de eerste lockdown in maart.

[00:04:08]

Heb je heb je aardig wat kunnen rijden? Toen heel lang niks. Ja, ik heb. In het voorjaar heb ik vier koersen kunnen rijden op acht dagen tijd. En toen stopte het dus. Dat was toevallig was ik blij dat ik nog vier koers had kunnen rijden. En wee. En hoe en hoe? Ja inderdaad. En euh. Daarna was het eigenlijk vooral euh. Afwachten, afwachten. En zelfs toen het weer opnieuw begon met koersen werden de koers afgelast.

[00:04:30]

Ja, op ons niveau voelde je. Voelde je je nog wielrennen? Ja, dat wel. Maar ik heb wel toen in die zeker het begin van nu ook daar echt het de Quick gemaakt. Dat ik me niet ging focussen op wanneer gaan we weer koersen? Omdat ik al vrij snel doorhad dat dat niet een kwestie van weken was, maar van maanden. En ik zou niet vier of vijf maanden kunnen trainen met de gedachte. Ik heb zin om te koersen.

[00:04:51]

Ja, ik heb wel vrij snel ge geswitcht naar ik ga gewoon elke dag fietsen zeg maar gewoon rustig gaan. Niet over trainen. Nee nee, zeker niet beginnen. Wij houden meteen een rustige gehad en vervolgens gewoon helemaal geen gekke dingen gedaan. Pas weer de laatste maand voordat we zeker wisten dat we gingen koersen. Ja, weer echt euh, specifiek gaan trainen. Maar wat versta je andere gekke dingen? 1 Ritjes van 300 kilometer of veertig keer de muur op de Everest.

[00:05:17]

Die dingen. Dat versta ik ook als gekken dingen. Javed mooi. En toen het wielerseizoen dan eenmaal weer herstartte, toen viel je ook nog eens keihard. Ja, het was een beetje het tweede deel van het seizoen is eigenlijk meer wat meer. Valt het dan op de fiets? Voor mij ben ik vijf keer gevallen, uiteindelijk op vijf weken tijd. Ja, was dat. Is dat iets wat je vaker overkomt? Nee, nee was echt.

[00:05:42]

Ik val wel eens één keer per jaar ofzo. Maar. Dit was wel vrij speciaal voor mij dat we niet weer een supertalent slash brokkenpiloot in huis. Ik hoop het niet. En in laatste. De laatste keer was ook wel stevig, want daar liep je een hersenschudding op. Ja, ik reed de Baby Giro begin september. Euh. En was acht etappes en de laatste etappe wel de zwaarste van allemaal. Daarna ging ik in een afdaling over de kop, waarschijnlijk door een gat gereden.

[00:06:07]

Ik zelf weet er niks meer van. Hij was ook echt uit. Jaja, ik weet nog dat moment. Ik ben eigenlijk het moment. De laatste honderden meters voor de val ben ik kwijt en ik word wakker als ik op een brancard wordt gehesen, zeg maar. Ja, ik kan me nog een flèche van één twee seconden herinneren dat ik door een gat rijdt. En voor de rest weet ik er niks van. Heb ik van andere jongens uit de groep moeten horen?

[00:06:28]

Ja, heftig, ja. En dat was zeker. Euh, ik bedoel vallen is niet fijn. Maar dat is. Dat was een valpartij die eigenlijk veel meer was dan alleen de pijn zeg maar. Sowieso maakten de doktoren mij wel duidelijk dat ik best wel geluk had gehad met een klap op mijn hoofd die niet veel. Niet echt 1/2 centimeters hoge mate had moeten zijn bijvoorbeeld. Ja unsafe de fietshelm ook. Ja precies. En als ik niet naar de fiets, dan kan je dit heel wat te verduren gekregen.

[00:06:57]

Euh. Maar ook het feit dat je niks meer weten is ook wel vervelend. Want je wilt toch wist het al dat ik heel erg euh weten wat je fout hebt gedaan of iets fout heb gedaan? Ja, en dat je daar rekening mee kan houden. Ja, dat was ik helemaal kwijt. Ja, dat vond ik best wel lastig in het begin. Maar goed, dat heb ik allemaal wel een plekje kunnen geven en dat speelt nu niet meer.

[00:07:15]

Ga je dan mee met iemand erover praten? Of nou dat is op zich was. Dat heeft er echt maar een paar dagen geduurd bij mij dat ik. Ik was daar echt wel mee bezig en dacht er verdorie verdorie, kan ik niet herinneren. Nee, want ik wel eens. Ik vond ik in een afdaling zitten en een krijg 70 80 kilometer per uur. Wil ik weten van ik moet niet dat doen, want daar ben ik de vorige keer door geworden.

[00:07:33]

Euh, maar dat heb ik wel weer een plekje leren geven. Ik ga er niet achterkomen, ik ga het niet weten. Nooit dus. Ja maar raar einde van seizoen, dus dan lach je daar thuis op. Op de banken kon je wekenlang komt jij wel? Je hebt enorm uitgekeken naar weer herbeginnen. Ja, de Giro was echt een hoogtepunt voor mij om naartoe te werken. Sowieso een heel groot avontuur als belofte renner. En daarna had ik ook nog een aantal leuke koersen nadat.

[00:07:56]

Was met een valpartij meteen Claerman gedaan. Wat heb je dan? Wat heb je sindsdien gedaan? Want dit was begin september volgend jaar, dus we zijn inmiddels eind november. Ja, je gaat toch weer snel. De Gooikse Pijl. Stond je nog aan gokspel? Daar stond ik letterlijk aan de start. Maar dat was eigenlijk meer om de ploeg te helpen dat zij konden starten. Ook al is dat best wel wat blessureleed hadden. Ja, ik moet met een bepaald aantal renners.

[00:08:22]

Je moest naar een bepaald aantal renners, anders snappen ze jou met je hersenschudding gewoon een helm op gezet. Ja, ik heb veel hoop. Het ging toen net weer beter, dus ik heb wel anderhalf uurtje. Het ging ook niet zo heel hard, dus ik heb anderhalf uur mee gefietst toen gestopt, gestopt. Maar ja, dat noem ik geen wedstrijd. Ik kan me voorstellen, maar wat heb je dan gedaan in de tussentijd? Euh, na eerst heel veel rusten omdat ik merkte dat ik heel veel last had van vermoeidheid, van een hersenschudding en die valpartij.

[00:08:46]

Uhm, en dat duurde wel iets langer dan ik had gehoopt. En je moet. Ja, ik heb best wel wat, zegt een verhaal daarover over hersenschuddingen en koers beginnen? Ja ja. En dat wilde ik absoluut niet hebben. Dat wilden ze bij SEG ook niet hebben. En nu willen ze bij Jumbo ook niet helpen. Dus daar heb ik echt heel lang euh rustig aan gedaan. Een keertje fietsen in de week, twee keer in de week fietsen.

[00:09:05]

Ja euh. En dat langzaam opgebouwd. En nu ja, sinds drie weken weer echt aan. Ja, echt aan het fietsen zeg maar. Ja ja en toestanden. Hoe vind je het om weer op de fiets te zitten? Ja maar Luc, t is euh. Uiteindelijk in het begin snak je altijd wel na rust ja. En dan doe je al zo'n twee, drie weken voordat ik weer euh, toch wel weer zin krijgen. Dan moet ik meestal de eerste week me weer een beetje te zetten.

[00:09:27]

Maar eenmaal weer. Ik ken het ritme zit. Dan is het wel weer echt erg leuk, want je rijdt nu wel weer gewoon op de schema's van de ploeg. Ik rijd nu gewoon weer op volle sterkte en dat is nu al is er nog eens 1 januari is officieel het moment dat je bij je Movistar in dienst treedt zeg maar. Maar rijdt je nu al wel dan op hun? Ja ja, ik val wel onder de begeleiding inderdaad van Jumbo.

[00:09:45]

Ja euh, dat is ja. Dat is eigenlijk. Vanaf het einde van seizoen wordt dat meteen overgenomen. En in mijn geval was het nog eerder omdat ik nu al in de lappenmand lag door die valpartij. Ja, dat dat eerder wordt lichte training genoemd. Marc Lamberts. Elke nieuwe film kennen de nationale Belgische Belgische trainer en ook trainer van Wout van Aert. En kijk Primoz Roglic. Dit is een goeie finale. Een goeie verhalen over kan je mee thuiskomen?

[00:10:10]

Ja, ja, ja, superleuk. Mooiste is er een groot verschil met met je, met je vorige trainer trainingsschema's bij je? Euh. Na dit moment nog niet omdat de training ja gaat nu nog niet heel erg de diepte in. Het is vooral een beetje omvang creëren. Ja, ik beginnen vanaf komende weken met wat intensievere trainingen. Ja, het is op dit moment is het euh gewoon duurtraining en op een normaal tempo af en toe een keer wat harder rijden.

[00:10:33]

Maar ja, wat staat er dan in Schemer? Gewoon vandaag vier uur fietsen ofzo? Ja, na vandaag een rustdag je gelukkig maar geen media dag. Media daargelaten. Nee, maar volgens. Moet ik vierenhalf uur fietsen, ga ik vierenhalve fietsen, dat niet. En dan is het gewoon vierenhalf uur Duy tempo en morgen moet ik een paar blokjes doen, maar dat is ook niet super intensief. Oké, oké. Om te beginnen een paar euh, Voetbal International vragen.

[00:11:02]

Lekker ja. Heb je de ontvoering van Freddy Heineken wel eens gelezen? Nee. Nou, die mag op je lijstje. Maar we gaan er wel. We lopen gewoon even een paar een paar dingen af. Euh. Naam Dave Dekker geeft ook namen. Nee, helemaal niet. Geen katholieken, geen katholiek nest gedoopt. Halleluja. Je woont nu er een katholiek gebied. Leeftijd 22. Wanneer word je 3.20? 2 februari? Kijk uit al. Ja, ja, nee.

[00:11:32]

Op zich had die nu al een tour kunnen winnen. Had ik al kunnen winnen. Woonplaats meer België. En euh, dat is bij mijn moeder en mijn vader woont in Hedel, vlakbij Den Bosch. Dat maakt kom ik ook af en toe. Euh. Precies onder Breda. Ja ja. Uhm. Waarom altijd even benadrukken hoor dat zeker het centrum van de wereld voor Willem. Ze hebben hele goeie brandweerkorpsen niet meer in eigen huis. Moet een veilig gevoel geven.

[00:11:58]

Dat ben ik ook. Zo voel ik ook echt partner. Euh ja, heb ik vorig Heitzer? Zij is euh. Studeert momenteel ontblootte worden in Noorwegen. Oh, piloot worden in Noorwegen.

[00:12:11]

Ja, de. De. De praktijk volgt daar. Zeg maar eens. De vlieglessen volgde de dagen voor. Ja hoor, maar zeg maar F-16's. Of nee echt 4.7 is. Ja gewoon, dat wil ze wel doen. Inderdaad gewoon een uh, het KLM en dergelijke. Vet leuk. Leuke leuke betrekking. Ja. Niks mis mee. Hoewel momenteel natuurlijk wel. Ja, da's waar. Maar weinig gevlogen. De pandemie gaat voorbij. Een jongen zal een vaccin heb ik gehoord.

[00:12:37]

Ben benieuwd. Kan je daar wat meer over denken? Niks opleiding. Euh, ik heb vwo. Ja aso. Ik heb in België gestudeerd. Middelbare school A, zo heet dat. Humane wetenschappen. Dat is te vergelijken met VWO in Nederland. Ja ok. Om het zo leg ik het altijd uit. Ja, ik heb nog een universitaire studie gedaan, maar die heb ik afgebroken. Na wat deed je de communicatie en informatie wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en ben je gestopt vanwege het wielrennen?

[00:13:06]

Euh, gewoon niet leuk. Na de deels wel mag hoor. Na tweeënhalf jaar ging ik de intresse de vakken die ik leuk vond verder. Ik steeds minder ten opzichte van de vakken die eigenlijk niet leuk vond. En dan ging ook de interesse steeds meer naar wielrennen. En toen heb ik besloten om te stoppen en na een halfjaar echt alleen te gaan fietsen. En dat ging half jaar. Ging zo goed en heb gezegd na een uur doe ik nog een jaar.

[00:13:26]

Ja, alles. En dat was dit jaar. Ja nou ja, oké. En je wieler opleiding. Goeie vraag. Dank je wel, Willem. Afgelopen jaar bij Racing Academy. Ja, euh. En de twee jaar daarvoor bij US Medic tegen haar andere continentale ploeg en het jaar daarvoor bij de VVD jongeren. Als eerstejaars belofte. Bekijk ook. Nooit te vergeten. Zeker zeker? Uhm, hobby's sneakers? Ja, in de eerste plaats Sneker Dave kwamen.

[00:13:57]

Ja klopt ja. Dat we meteen de bijnaam getackeld. Een man, een man naar mijn hart. Ik kom, je kom binnen en ik dacht ik moet meteen effe kijken wat je draagt. Ja vandaag. Ja. Wat? Wat? Wat zijn het? Is dit model? Weet jij dat jongeren uit je hoofd? Dit is er Journey of niet? Ja, inderdaad erg jong. Neem een speciale schoen met de bovenkant is. Het is een reekers kleurde Spaans met geel goud en daaronder zit een Chicago brug rood met wit.

[00:14:24]

Alleen die Kananga door slijtage afgaan. Dus als je maar vaak draagt, dan gaat het eraf. Maar dat zie je nu. Maar kijk nou ook die komt dan later pas. Ja, dus je kan hem echt met nagellak remover of zo. Kan je toch zelf afhalen, maar kan ook door slijtage kan niet eraf gaan. Oké dus, maar die zitten nu wel op die kleur. Of komt er dan in een andere kleur?

[00:14:46]

Nee, die die kleur zit echt onder zeg maar. Oh echt ja en zij zijn verandert langzaam van een lekkere schoen naar een Chicago. Inderdaad, als ode aan amicale worden natuurlijk. En Kobe Bryant ja, was al. Hij zal wel voor het hele Kobe Bryant actie uitgekomen. Maar ja ja, de Lakers en de Chicago Bulls toch twee grote. Maar is het nou Spinoza's sneakers of Spain je niks? Euh, sneakers wel. Maar ik heb eigenlijk maar twee paar Yeezus van Adidas en daarnaast heb ik eigenlijk alleen maar niks, waarvan dan ook nog eens het grootste deel Jordan is.

[00:15:19]

Maar jij hebt echt een je hebt echt een collectie. Dus ja klopt. Euh. Ik ben denk ik tweeënhalf jaar geleden echt begonnen met sneakers waar ik nu in zit. Ja, ik heb altijd wel een voorliefde gehad voor sneakers, maar ik doe ze verzamelen en ook kopen en verkopen. Ja, doe ik ook. Ja, en daar komt de naam snikkende waar ik vandaan is mijn verkoop naam geweest. Like. Ik vind het een heerlijke bijna dat al die beter dan de pelikaan van.

[00:15:45]

DEIL Als ik even mijn instuurden snikkende even achtenzeventig mag zeker tuurlijk kopen, kopen en verkopen kan etc. Het is niet wat je onder die naam ook nooit speelt of ook. Ja, en ook allemaal om reclame te maken voor een instapper. Hoeveel volgers heb je em driehonderdduizend denk ik? Op snikkende ÉV? OK. OK is niet slecht, maar dat doe ik eigenlijk om mijn hobby van Snickers te kunnen bekostigen. Want het is een vrij dure hobby, is niet gezond dat je een beetje handel zegt, maar dan kun je af en toe eentje.

[00:16:14]

Zo ja, dan kan ik eigelijk met de winst. Daarvan koop ik mijn eigen schoenen. Wat is de. Wat is het paard waar je het meest trots op bent? Euh man, Jornal n ofzoiets? In de Younsi Callaway lichtblauw van de de Coluche ploegwagen Michael Jordan voorspelen. Ja, daar heb ik een jaar geleden iets meer dan een jaar geleden gekocht. En ook echt een anderhalfjaar naar op zoek geweest, maar vooral anderhalf jaar lang getwijfeld. Zal ik het wel doen?

[00:16:39]

Zou ik het niet doen? Ja, gewoon nog toch gedaan inderdaad. Nou, wat is er zo bijzonder aan dit aan dit specifiek paar? Ik vind de kleur gewoon heel mooi. Breeuwsma living terug en hij is wit met rug brouw. Euh, wat oranje accenten erin. En dat vind ik gewoon heel mooi uitzien. En ja, hij is vrij schaars, maar dat maakt me niet veel uit. En hij is wel leuk toch? Ik vind het wel ja.

[00:16:59]

Ja, dat is wat ik overal tegenkom, maar ik zou eisen. Ik vind de prijs van wat die waard is maakt mij nooit zoveel uit. Ja en nee, maar het is wel vet om iets unieks te hebben. Een iqot ja, ik heb. Ik heb schoenen die die zijn gemaakt uit uit, uit één stuk een stuk leer. Ja n rol. Kijk deze Sennett. Oh ja, en die zijn dus. De luisteraar kan dit niet zien.

[00:17:21]

Maar jongens zijn goed in de lucht gevlochten schoenen, in en in allerlei kleurtjes, in allerlei kleurtjes. Maar ze zijn dus fan van n stukgemaakt, dus er is geen enkele schoen hetzelfde. Dat vond ik. Vond ik bijvoorbeeld heel vet. Dat heb ik ook wel, dat ik echt. Ik hou wel echt van unieke en speciale dingen. Ja euh. En daarom had ik ook niet de. Zomaar mijn schoenen, niet schoenen haal die je bij de voetzoeker intrekt, ziet staan, zeg maar.

[00:17:45]

En FNV vraagt het voor een vriend als Janauri die die die Gordon's of uit wil wil kopen van jou nu. Stel, je plakt er een prijs op. Wat zou dan de prijs zijn? Die jongen je ondervraagt dit in plaats van vriend.

[00:17:58]

Ja zeg. Euh. Denk de marktwaarde voor een nieuw paar. Da's helemaal omgeslagen. U gaat denk ik rond de 500 euro. Zouden knetter. Ja, ik heb er. Ik denk dat die van mij is. 2 3 keer opgeroepen door jou, één keer door iemand anders. Ja en daar heb ik m voor overklasten.

[00:18:17]

Kon ik dan gaat er ook iets van de prijs af. Dus dat het financieel weer voordelig? Ja en euh. Ik heb er zelf nog maar 2 keer op gelopen. Ik zou wel. Dan ben je wel echt heel erg oplettend. Waarschijnlijk waar je zeker en sowieso met elke schoen, maar die is gewoon zeker. 2. Als je twee keer twee dagen aanhebt op een jaar kan het alleen bij mooi weer en eventjes als je heel eventjes als je naar de supermarkt gaat ofzo.

[00:18:40]

Niet. Niets was nou Sneker Dave. Nike heeft 98 Marie Qdw 8.9 mooi goed jeugdidool.

[00:18:47]

Uhm. Goh, dat zijn er al verschillende eigenlijk. Euh, ik was eerst altijd helemaal in toe. Euh voetbal. Dus daar had ik best wel. Euh. We hadden het straks over Edgar Davids. Daar was ik eigelijk verder maar van af. Maar al omdat die Davids in zijn naam had eigenlijk.

[00:19:03]

Je bent niet de moeilijkste merken. Nee, ik was ook fan van David Beckham. David Trezeguet. Dus dat was een vrij makkelijke. Iets wat mooi. En hij speelde voor Ajax. Is dat ook een voordeel? Uhm. Maar in het wielrennen ben ik altijd wel veiligheidsman Fabian Cancellara. En dan was ik wel echt ver. Ja ja, dus echt wel. Euh, shirtjes kopen die hij van zijn ploeg, van zijn zus, kampioenstrui en dergelijke. Nou ja, ja, daar was ik wel echt.

[00:19:27]

Wat vond je zo goed aan hem dan? Pharmacia van Van Uhm? Ik vond de manier waarop je won vaak heel erg vet hem. En hij ziet er sowieso heel erg imposant uit vind ik. Heb je wel zo'n moed? Euh, ik heb wel een keer handtekenen bij mijn kort bij de Eneco Tour in Breda. Met de tijdrit heb ik denk ik een eeuw lang voor de bus gestaan. Echt zijn opwarming gekeken en toen euh, stapten die van zijn taks af en toe.

[00:19:51]

U die als eerste naar mij toe voor die handtekening. Ik was toen echt bij als een euh, letterlijk als een kind. Ja, want waar was je toen al aan het fietsen? Ja ja, dat was. Ik denk dat ik toen 14 was en zo'n 15 jaar en ik ben begonnen met fietsen. Toen ik zeven, acht jaar oud was. Ja, ook mooi. Hoogtepunt tot nu toe in je carrière. Uhm. Lastig. Ben, in 19de als kampioen geworden, vond ik heel erg tof omdat ik heel erg veel waarde hecht aan Nederland kampioenschap en aan die trui.

[00:20:23]

Snel je truitje. Euh, maar aan de ene kant is euh. Samyn. Dit voorjaar was ook wel echt een euh ja, superjet daar gewoon tussen die namen te rijden. Het was de eerste inderdaad ook die kwam. Ja, dus ik denk dat dat uiteindelijk wel. Ja dat is geen overwinning. En dan word ik derde. Maar dat is ja. Euh. Figuurlijk gezien voor mij wel een overwinning geweest, precies voor de manier waarop. Ja precies.

[00:20:48]

Dat was niet vol gevoel gevolg, maar wel echt koers mee doen in het in de koers. Ja, en dat maakt van mij denk wat verscholen die daar boven staat. Moeten we straks zeggen we straks zeker zeg jij Le Samyn of Le Samijn zoals Willem graag doet in de. Ja, maar dit is. Ik heb dus vanochtend wat ik dacht. Ik dacht dit punt gaat komen in ik podcast dat we het over deze koers moeten hebben. Ik heb dus op YouTube gekeken en naar allerlei commentaar en commentatoren geluisterd.

[00:21:15]

Wat zeggen die die zijn? Die zeggen dus ook voortdurend iets anders dan ik zeg zelf voortdurend ook iets anders hoor. Ja, ik weet ook niet meer wat jij net in je intro Samijn is, maar wat jij zei. Toen dacht ik oh ja, hoe zeg ik het ook alweer? Ja, want ik zeg het continu zelf ook. Sackjacking? Ja, ik zeg dat Sami. Maar ik zeg ook Samyn omdat het begint. Dat zou ik als leuke dus dan dan.

[00:21:35]

Nou, dan is het op z'n Frans uitgesproken samyn. Het is een Franse koers, dus. Fransen zijn Salomein lijkt me. Nee, maar ja ook. Wat zeggen Michael en Chelsea? Want je hebt geluisterd. Nee, die Abadi kon ik niet vinden. Het waren vooral veel Engelsen enzo. Maar misschien moeten we nadien even bellen, maar we kunnen het ook zelf beslissen. Nu heet het gewoon Sami, lijkt maatschappelijk akkoord. Gaan we zo meteen uitgebreid nog over praten, want die kwam.

[00:21:59]

Dat is waar. Dat stuk denk ik ook het moment. Ronaldo kennen jouw naam natuurlijk al, maar het was natuurlijk ook het moment dat je bij het grote publiek een soort van voor het eerst echt de neus aan het venster straat. Als er deze jongen moeten in de gaten houden. Ook denk ik. Een van de redenen waarom je in ons top5 lijstje van talenten van 2020 terecht bent gekomen. Maar euh, dieptepunt. Dat is natuurlijk weer een andere.

[00:22:21]

Uhm noemde net al die vijf valpartijen in september. Dit zal niet. Ja. Dieptepunt? Ja, die valpartij is wel iets heel vervelend geweest, maar dat zou ik niet direct. Ja, omdat het echt een dieptepunten gaat noemen wil ik niet zeggen ja. Twee jaar geleden thuis had ik een heel slecht jaar, toen ik voor mijn eerste jaar bij meetrekken als tweedejaarsbelofte. Toen had ik eigenlijk echt een lastig jaar qua best wel wat gezondheidsproblemen. En ik had het ook mentaal lastig.

[00:22:48]

Ik draag mezelf best wel druk op en ik denk dat dat jaar veel lastiger voor mij is geweest en dat ik daar ook heel veel van heb geleerd op een vervelende manier hoe je anders moet kijken naar dingen. Euh. Trouwens, ook de periode dat ik aan de podcast ben beginnen te luisteren. Kijk, omdat ik wat motivatieproblemen had met trainen en lang trainen acht ik na. Je wat toen? Troost zoeken bij de jongens. Ik had. Ik kende de podcast wel, maar ik had nog nooit een podcast geluisterd.

[00:23:17]

En Jack gaat gewoon eens keer opzetten. Dat heb ik denk jij. Toen heb ik echt een week lang alleen maar podcast geluisterd. Op de fiets, alleen maar terug. Ja, echt leuk. Welke rode lantaarn en een nog andere Reeshof Ajax ook. Ja ja, mooi mooie combi zeker. Daarvoor krijg je wel zin om te fietsen. Lijkt mij althans. En dat hielp een beetje. Ja, dat hielp toen wel. Wij inderdaad. En ook nu nog steeds.

[00:23:39]

Maar nu heb ik het opzich niet meer nodig. Maar maar hoe uitte dat zich dan dat je dus thuis de was? Vond je het moeilijk om dan om je te motiveren om om te blijven fietsen? Of dat motiveren om te blijven fietsen was eerder. Uhm, na als en na het altijd aanslepen van. Dit gaat fout. Dit gaat fout zeg maar. Ja tijd was ik. Ik had een infectie in de winter opgelopen en dat heeft best wel lang zitten.

[00:24:04]

Vervolgens was dat weg, kreeg ik maagproblemen waar we nooit iets voor hebben kunnen zoeken en voor de rest. Ja, als ik dan een koers reed en het ging. Fysiek was ik niet top. Ja, dan ging het niet goed. En dan praatte ik mezelf meteen naar beneden in koers van synergiën reed. Ja, zie je hiernaast rijden. Weet je wel us en werd het shirtje niet echt waard. Ik bedoel je rijdt dan het continentale niveau. Dat was dan.

[00:24:28]

Rij je dan tussen andere Conti ploegen? Renners en denk jij? Ik word hier gelost uit de tweede groep. Ik moet. Ja, het kan toch niet komen? En ik denk dat dat eerder een dieptepunt was dan van die valpartij van dit jaar. Weet je nog, weet je nog wat het omslagpunt was? Wanneer? Wanneer? Want ik kan me voorstellen dat dat echt. Dat is natuurlijk echt zo'n periode dat Jan en dat je eruit moet. Maar heb je nog het gevoel van.

[00:24:50]

Weet je nog wanneer het moment was dat je dacht nu? Nu heb ik de positieve flow weer te pakken. Goh, ik heb op zich best wel heel het jaar mee gesukkeld toen. Ik heb al wel geprobeerd al vrij vroeg in het seizoen de switch te maken van mentaal van. Ik ga gewoon fietsen. Ik ga vandaag gewoon koersen. Geen geen doel. Maar ik ga gewoon proberen zeker te koersen mee te doen in die koers. Ik zie wel waar het schip strandt en mezelf ook veel meer bezig te houden met.

[00:25:14]

Andere jongens uit de ploeg laten winnen omdat dat mij een beetje meer ontspanning gaf. Maar ik heb echt aan het einde van seizoen, twee weken voor het einde van toen, echt al de klik gemaakt. Na het weekend 19 en ik dacht ik ga het komend jaar helemaal opnieuw beginnen dingen anders doen. En dat was het moment dat ik weer helemaal euh ja, ik een reset had gedaan. Wat heb je dan anders gedaan? Euh, ik ben van trainer gewisseld toen ik werkte een aantal jaar met het trainen en ik had het gevoel denk ja.

[00:25:46]

Misschien moet ik gewoon iets nieuws. Euh, dat vooral. Uhm. En ik denk ook dat het misschien een zet in het algemeen was. Euh, om weer een stap verder te staan, weer meer voor willen doen. Professioneel worden. Ik denk dat altijd een beetje het algemeen was. Ja en ook plezier maken of. Of was het echt je? Of moest het juist serieuzer? Of het is niet alleen.

[00:26:12]

Ik heb altijd plezier gehad in het fietsen. Behalve dat ene jaar was het misschien iets minder leuk, maar ik heb wel altijd plezier al gehad in het fietsen. Euh, en ik ben ook niet het type die zich. Ik voel geen last aan het aan de dingen die je moet opgeven als je wielrenner bent, zeg maar je. Ik heb geen problemen mee dat ik niet uit kan gaan in het weekend. Zulke dingen doen ze met plezier maken. Mijn plezier maak ik wel.

[00:26:33]

Als Nikes koop ik beschouw mijn plaats afstruinen.

[00:26:36]

Marktplaats. Ja, ik weet het. Ik had vroeger als pas t als ik na. Eigenlijk voornamelijk als als er een relatie uitging of als ik echt verdrietig was, dan kocht ik een paar heel dure schoenen. En dan was het weer goed. Nou ja, heb je dan veel schoenen? Ja, best wat. Euh.

[00:26:55]

Maar ja, dan dan. Dan kom je kan ook altijd naar kijken. Ah ja, nou zo slecht gaat het ook weer niet.

[00:27:01]

Ja ja, ik word ook al operatiekamers. Ja maar verzamelen. Ik zal het overwegen. Ja zeker? Zeker. Ik heb die schoenen gezien aan waar je m mee binnenkwam. Ja, die kunnen wel wat. Mijn dokter Martens. Verschrikkelijk. Dat is echt. Dat was vroeger voor mensen die alleen maar. Ja, dat is waar. Met Dracula tanden op het. Op het schoolplein staat toch geen Gunnink? Ik dacht dat ook altijd, maar ik gun ze iedereen, want ze lopen echt zo lekker.

[00:27:26]

Ik kan me niet inbeelden dat ik kan lopen als dat al eerste twee weken loopt. Verschrikkelijk en daarna echt wil je nooit meer rijden. Maar als lekker lopen het enige de enige argument is voor een schoen ja, ik ga je niet door Crocs aandoen. Daar schijnen lekker te lopen, dat weet ik niet zwaar. Dan moet je wel ja. Ik vind het de enige. Waarom? Alleen als je in de zorg werkt mag je Crocs dragen. Ze zijn helemaal hip en momenteel zijn helemaal hip.

[00:27:49]

Crocs? Niet in mijn ogen is in mijn wereld zwarte. De drie topmodellen in de Arena ineens draag de hele wereld Crocs zijn nog steeds iemand zien. OK. Laten we even naar naar toe gaan, zo naar richtingen. Volgend seizoen in Lotto-Jumbo en jouwen die. Maar sorry en jou. Ja zo ga ik al mee. Maar laten we even beginnen bij je. Bij het begin van dit seizoen, want je had het daarnet al eventjes over. Dat ging crescendo.

[00:28:17]

Ja, dat was het. Het seizoen net acht, acht nederlagen duurt en dat was in principe het droomscenario wat voor mij ja was. Dat was vanaf de start meteen Ster van Zwolle. Ja euh, nagenoeg in topvorm. Uh, wist het al dat je zo goed was? Iedereen wist wel dat ik goed echt wel in orde was, maar ik had wel. Ik had eerder gedacht dat dat een paar koersen zou moeten duren voordat ik echt in topvorm zou zijn en dat ik had Visp kan Lein ook ouwe trainer?

[00:28:47]

Ja, en die zei of van afgelopen seizoen? Ja. En die zei dat je inderdaad nog niet eens in topvorm was omdat je omdat je nog volle bak aan het trainen was en dat jullie nog niet aan het. Wat is dat geloof ik dat je de rust vervangen? We kwamen denk ik dinsdag terug van een trainingskamp met de ploeg en de ster van Zwolle was zaterdag. Ja, dat is niet echt de ideale voorbereiding om om top te zijn, maar dat was ook niet het plan.

[00:29:11]

Het plan was om een om een Ronde van Drenthe twee weken later eigenlijk collectief richting topvorm te groeien. Maar goed, de bedoeling was wel. Ik stond daar in de Ster van Zwolle wel aan de start om die koers te winnen. Ja ja, ja ja, dat is eigenlijk wel het zet. Dus ja, je was gewoon duidelijk. Vandaag wil ik winnen. Ja ja zeker. Dat was ook. Dat was eigenlijk ook de hele het hele doel van het seizoen om koers te gaan winnen op dat niveau.

[00:29:35]

Ja dus 1 punt tweede 1 punt 1 en dan de Ronde van Drenthe is één punt pro geloof ik 1 punt 2. Nijs. Ik dacht dat er van Zwolle 1 2. Ja maar nee. Ronde van Drenthe dus. Dat zou het hoogtepunt moeten zijn. Ja, ronde van lengte was ook meteen denk ik. Ja hoor, die zijn dan omlaag gegaan. Ja, want dat het was dat het een Aranha en HCR. Maar ik durf niet met zekerheid zeggen, maar dat was de bedoeling om daar top te zijn.

[00:30:02]

Ja euh. Die had ik gelukkig. Die topvorm zal toch al wel te pakken dag? Ja, je kan je nog terughalen hoe het moet. Hoe het ging. Want het werd uiteindelijk een sprint en hondje van Olaf COI. Ja, binnenkort te gast in deze show. Want ook mega talent. Waar is dat? De staat dat dan nog? Zeg maar goed in je geheugen. Hoe dat? Hoe dat ging? Ja was. Het was een heel zwaar koers.

[00:30:25]

T Was wind, regen, hagel. Dat was echter aan slijtage.

[00:30:31]

Schitterend weer om op de bank te zitten en televisie te kijken. Ook schitterend weer om op de fiets te zitten hoor, in de Ster van Zwolle. En hou je van vastrecht weer? Ja, zeker voor de. Ik vind dat echt een droom weer. Vorige voor de ster van Zwolle. Ja euh, dus dat was echt een echte slijtageslag. En de ploeg was in orde. Alleen daar waren twee valpartijen, daar waren ploegmaten bij betrokken. Dus uiteindelijk zaten we maar mee.

[00:30:51]

In de eerste waaier en ik voel me eigenlijk heel de dag zo goed. Dat gaf ik ook meteen aan bij de bij mijn ploeggenoten die bij me zaten. Maar ja, ik ben echt in orde, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Bewijs van euh. En toen was het. Eigenlijk is het ook al een beetje ieder voor zich in de wind omdat het toch. Het is toch hectisch op momenten en je probeert als ploeg samen te rijden, maar dat was het.

[00:31:14]

We bleven enkel met 5 4 5 over. Uiteindelijk komen we in de laatste kilometer nog een groepje aansluiten en toen gingen we sprinten. En sprint was vooral zorgen dat je niet in de kramp schiet. Na zo'n koude koers een zware koers uit. En nu binali dat dan? Jij rijdt. Want ja, je kijkt dan eventjes om je heen en dan zie je. Er waren nog wel meer jongens die goed kunnen sprinten. En even Douglass bijvoorbeeld. Olaf Coen Vermeltfoort zat er ook daar waar.

[00:31:42]

Maar ja, dan zaten we de laatste dertig kilometer al mee. En ik wist dat Olaf, Koen en ik ook gewoon niet alleen de drie sterren snelsten waren, maar ook de drie sterkste. Ja. En dan focussen ik vrij snel op die. En dan wordt er nog wel eens gedemarreerd. De jongens komen uit de achtergrond terug. Ja, maar je weet ook waar. De jongens rijden al een uur lang achter ons aan. Die hebben hier veel meer krachten verspeeld.

[00:32:01]

Ja, en dan ben je veel meer bezig met je jezelf positioneren voor die sprint. Ja, hoe doe je dat dan? Neem Nederlanders mee in zo'n gedachte. Het is een idee je rijdt de laatste kilometers in en je weet op wie je moet letten. Maar hoe werkt dat dan? Ja, op zich wilde en was ik eerder van mezelf wel aan het uitgaan. Ik was echt mezelf. Ik zette mezelf in tweede of derde positie, denk ik.

[00:32:20]

En euh, ik wist dat Coen Vermeltfoort bij mij in het wiel zat en dat ik die vooral in de gaten moest houden. Olaf zat daar weer achter volgens mij. Ja en euh. Toen werd nog aangevallen was Van den Berg, maar dat was Olaf had nog een ploeggenoot mee zitten. Die reed het gat dicht. En dan is het gewoon. Was het voor mij? Ik was echt heel erg bang dat ik in een kramp zou schieten door het zware weer.

[00:32:40]

Ja dus ik wilde eigenlijk niet te vroeg aangaan en ik was alleen maar afwachten tot ze van achter zouden komen om ze op te vangen. Ja, en toen kwam Koen. Die ging aan en toen ben ik ook me aangegaan. En toen was ik kijk nog steeds bang dat het te vroeg was. Zo ben ik weer gaan zitten tot Profel meter was het. Ja, ik denk dat het op 200 begon. Alleen de ster van Zwolle is best al moeilijk in te schatten, omdat het een hele grote weg is.

[00:33:02]

De Ceintuurbaan en het stadion van PEC Zwolle vlakbij. Ja ja en er staan er te staan en pas heckler laatste honderd meter of zo, dus dat is best wel moeilijk inschatten. En dat voelt ook niet aan. En die bordjes net als in de Tour staan echt pas op 100 of 150 meter ofzo. Ben je al lang aan sprint als het goed is? En inderdaad, dan is het al te laat als je daar pas als je daar bent. Euh.

[00:33:22]

En ja, eenmaal je begint te sprinten was het denk jij? Je denkt eigenlijk ook niet zo heel veel na in de finale. Ja, alles gaat best wel op automatische piloot. Heel erg in de zone, zeg maar.

[00:33:33]

En toen je aanzette voel je dan al. Ik heb de power om te winnen. Nu ja, voel. Ik voelde toen wel dat ik niet zo vermoeid was, zegt Maagband. Als ik dacht ja, dus dan is het eigenlijk eerder van hopen dat niet iemand nog sneller is. Ja, maar in ieder geval wel zeker. Of ja toch had gevoel dit kan ik tot aan de streep gewoon volle bak doorgaan. Ja ja, leuk hoor, en kwamen ze nog dicht.

[00:33:58]

Uhm, ik denk dat Olaf die kwam bijna het echt wil, denk ik. En Koen I zat er nog iets verder achter. Het was zo'n slopende koers dan Koen. Die was helemaal bevangen door de kou. Die stond te trillen op podium. Ja, die zat niet meer zoveel op. Ja, grappig. En volgend jaar met Olav samen dus in de ploeg. Jacobs Die komt halfweg het seizoen. Komt hij erbij? Ja, hij wil niet veel tegen elkaar gekoerst.

[00:34:20]

Nee, hij is mee. Hij is eerstejaarsbelofte, was de afgelopen seizoenen. Het was pas het eerste Yasar. Euh, we hebben Ster van Zwolle samen gedaan. Het Enca en het EK hebben we samen gedaan. Ja, tof. En na de ster van Zolder. Wat was de eerste koers turnen? Dat was er dinsdag meteen Raya meteen na. Dit is een beetje vergelijkbaar weer. Ook meteen toch. Jacob was iets minder winst, maar jij maakt je op voor een hele zware koers met je.

[00:34:48]

Ja, je rijdt tussen de profs, tussen WorldTour mannen en ja zeg dat wel. Dus je maakt je op voorhand het zwaarste wat kan gebeuren. Zegt was het de eerste keer dat je dat je in zo'n kwalitatief geweldig peloton rondreed?

[00:35:00]

Uhm, ik heb ook Ronde van Drenthe gereden. Twee Agueda 2018. Dat was toen ook al. Dat was de allereerste keer dat ik tussen profs zei ja. En dit was denk ik weer de eerste keer sindsdien dat ik echt zo'n sterk deelnemersveld reed. Met wat voor verwachtingen ga je dan naar zo'n wedstrijd toe? Uhm. Vooral eigenlijk heel veel zin in die koers hebben heel veel motivatie, omdat jij echt stond te trappelen om zelf te laten zien. Nu ja, je hebt het is vrij makkelijk om vertrouwen te hebben als je op zaterdag de ster van Zwolle bent.

[00:35:33]

Je weet dat het goed zit met de vorm en je zit dan toch vrij snel in een flow als je als je wint. Ja, en het was vooral super gemotiveerd zijn, super gretig zijn. Ik dacht alleen maar ja, ik hoop dat ik weer zo'n dag heb als in Zwolle. Dat het niet opeens de vorm weg is. Euh. En dan is het gewoon super gretig koersen en proberen de dingen niet aan toeval overtraden in koers. Omdat Samyn veel kasseistroken.

[00:35:58]

Dan moet je wel gewoon. Dan moet je het echt zelf afdwingen mee te zitten. Ja, dat was het eigenlijk. Je houdt je houdt van kasseien. Ja kijk, daar word ik gewoon warm van. Kasseien rago. Heerlijk. En kun je nog herinneren hoe? Heb je nog herinneringen aan die koers zelf zeg maar? Jazeker, dat herinner ik me vrij veel. Wat waren de beslissende momenten bijvoorbeeld waarvan je denkt waarvan je achteraf denkt? Vandaar. Dat was goed dat ik wat ik daar deed.

[00:36:28]

Hebben we allemaal gezien waar de laatste negentig kilometer eigenlijk drie grote plaatselijke rondes. En daar kwamen op een geheim moment op een kleine honderd kilometer van de streep. En toen zat ik meteen van voren op de eerste de beste strook. Ja, en dan is het eigenlijk allemaal hele smalle strookjes kort opdraaien, wat best wel hectisch is als je niet bij de eerste twintig zit. Ik zat construeert bij de eerste vijf eerste tien en dat spaar rijk. Zoveel energie dat je eigenlijk continu in die koers blijft, waardoor het moeilijker is om naar achter te gaan dan van voren te blijven omdat je.

[00:37:00]

Je hoeft de jongens niet in te halen je hoofd door de na de bochten niet volle bak op te trekken. Euh. En die finale was eigenlijk van mijzelf. Niet zo'n supergoede finale. Waarom niet? Omdat ik eigenlijk heel erg bezig was met hem. We zaten in een groepje van elf, denk ik. Ik dacht dat ik alleen maar ik moet niet los. Ik moet niet los moeten, want. Was je ook op. Euh. Ik zat wel echt aan het einde van mijn krachten, maar dat merkte ik pas op drie kilometer.

[00:37:25]

Ja, maar ik was toch. Ik denk jij. Dat was de eerste keer dat ik zo meedoe tussen de grote jongens. Ja, ik wil het nu niet verknallen, zeg maar. Ach ja, het was ook anders. Dus niet solo. Senecio, Gianni Vermeersch, Kiers, Aimé De Gendt. Het was echt een beetje de kopgroep volgens mij. Hofstadter, Hofstadter. Laten we die vooral niet vergeten. Ach ja, ja ja. En dan daar ook nogal namen.

[00:37:47]

Maar ja, het was inderdaad veel. Ik was veel minder bezig met die koers. Winnen was veel meer bezig met in die laatste kilometer. Komaan zeg maar ja. En een goede uitslag draaien. En pas op echt. Op een kilometer halve kilometer van het einde was ik echt bezig met het wil winnen. Ja maar goed, toen was het bij mij. Meer dan de beste hadden vanaf, want je zat. Je maakte wel echt koers mee, dus wat je zegt van je stad is dat continu voorin.

[00:38:13]

Het was niet. Althans zo. Zag er niet uit. Het was niet van. Hij blijft er maar aan. Elke keer net mens echt niet meeslepen. Nee, nee, het was echt indrukwekkend. Dus dan vind het wel grappig om te horen dat jezelf. De mee bezig was om er niet niet vanaf te geraken? Zo leek het niet. Ik was eigenlijk zo erg bezig met continu positioneren dat ik eigenlijk niet meer bezig was met een finale te rijden, maar om omdraaide voor de wind stak het zo zeggen ja, en dat kwam pas aan.

[00:38:43]

Eigenlijk te laat. En dan als reden rijden voor de winst is dan een plan bedenken. Hoe ga ik deze koers nu kunnen winnen? Ja ja, ja. En kijk dus maar tot de laatste tot de laatste anderhalve kilometer kilometer of zo toe. En dat was dan een groepje op de laatste kasseistrook weggereden. Want ik kijk iets te ver gepositioneerd zat en dat gat moest eerst nog dicht. En ik dacht ja, ik ga het zeker niet op. Ik ga zeker niet op kop rijden nu.

[00:39:06]

Want als iemand het niet hoeft te doen ben ik. Dan ben ik het wel. En ik hoop alleen maar dat ze terugkomen. En toen kwamen terug en toen. Ik weet niet waar, ik heb die beelden tentoon gezien, maar ik snap ook niet hoe ik opeens van voren. Conix had haar positie 10 en opeens had ik positie twee. En ik snap ook niet hoe mensen wat iemand die andere jongens dat doen ze maar waren. Toen was pas op 6 een meter dat ik precies de tweedehandszaak ja ik ga hier verdorie kan die koers winnen zeg maar.

[00:39:30]

En dat zei ik meestal hard ja, want ik neem aan dat je dan om je heen kijkt en denkt zo wat zijn.

[00:39:37]

Wie kun je nog meer snel anko? Precies. Ik weet nog dat Ieperfest week als ploegleider en die zei wel de oortjes waar hij dan niet zo heel vaak met oortjes. En dat hij op een link links 7km het fonteijn of zo noemt hij de samenstelling van de kopgroep. Want ik had sowieso ken ik niet iedereen. En dat ging eigenlijk een beetje langs mij heen en hij zei geen met hofsteden, Hofstadter kan ik wel. Volgens mij kan die wel sprinten, maar ik was zo eenzaam, maar niet normaal.

[00:40:06]

Zo zou ik daar veel meer mee bezig zijn. Normaal als ik met een. Als ik nog maar na een Strooker maar wegrijden, dan zou ik meteen kijken met wie zij me zeg. Maar ja, het was nu veel minder, dus ik was ook totaal niet bezig met waar ze het Hofstadter bijvoorbeeld de laatste kilometer ofzo of niet. Zo leuk of niet zo. Ja ja, ook geen. Ook geen slechte sprinter inderdaad. Ja en. En dus toen ik op een gegeven met Follens mij een paar honderd meter voor de finish zette en één keer op de tweede tweede plek.

[00:40:33]

En toen? Ja, want dan voel je je. Dan voel je wel van. Ik moet nu toch. Ik moet wel iets gaan doen. Nu ja, ik denk dat Fantini van als je de serie gaat rijden. En daarbij zit ik in het wiel en die gaat eigenlijk heel snel. Echt op 54 meter begint hij langzaam tempo op te voeren. Ja, en ik was heel erg bang dat van achteruit kwamen, maar hij ging steeds harder. Had hij echt al hard voordat we überhaupt wilden beginnen met sprinten?

[00:40:56]

Ja, en jij zat in tweede positie. De tweede juist het wiel. En toen kwamen we op. Ik wou. Ik was echt zenuwachtig op dat moment, omdat ik echt echt zenuwachtig. Normaal vond ik nooit zenuwen. Als ik in zo'n situatie zit, maar die keer wel. Omdat ik echter denk ik kan geen profkoers winnen. En toen ging ik aan denk ik op iets minder dan 200 hetzelfde meter en ik schoot echt direct in de kramp. Zowel in mijn rechter als linkerbovenbeen zat ik goed te zien op tv en worthing nog kunnen ook niet mag blijven staan, zei ze.

[00:41:26]

Maar ja, dat was echt het op. Op tv is het nog. Ik heb in mijn hoofd een kort beeld, maar als je op tv kijkt is het echt een kort beeld dat ik uit het zadel ga. En daarna? Ik kon gewoon echt helemaal niks meer harken. Naar de finish ga ik grappig genoeg of ik knap genoeg hield je nog wel aardig de snuit in? Ja, ik dacht echt ik kan. Ik kan winnen totdat ik aanzette.

[00:41:45]

Toen dacht ik nee, ik kan niet winnen. En toen was inderdaad echt kruipend naar de finish voor je gevoel. Ja, ik zag je nog effe. Ik zag je namelijk op een geven moment is. Hofstadter kwam hard overeen met Aimé De Gendt. Zat je volgens mij nog een beetje? De Gendt, die zat bij mij in het wiel en die kwam zo heel kruipend erover aan. En toen dacht ik echt shit, die gaat me net kloppen.

[00:42:05]

Ja, ik was eigenlijk bij wijze van blij dat Hofstadter zo hard overheen Watermeter gewoon echt nog met vier lengtes ofzo wint. Toen kon ik hiervan niet wakker liggen van die diner, die fietslengte die ik neem. Maar ik zag je nog wel effe. Toen Aimé De Gendt toch over je heen kwam en jij niet meer de macht had zag ik even omkijken. Zou ik nog wel op het podium? Jaja zeker? Ja, dan hou je het toch gewoon?

[00:42:27]

Euh. Een jongen van 22 die de eerste keer zo tussen rijdt en die ik wil graag winnen. Maar omdat men denk ik wil ook wel heel graag podium rijden. Ja, zo snel kwam dat ik kwam. Dat besef van. Ik kan me voorstellen, je baalt, maar ik kan me ook voorziet dat je heel snel weer denkt van Yes. Ik baalde wel. Ik heb wel best wel. Denk dan wel een uurtje gebaald. Hoor ik echt boos of meer op mezelf?

[00:42:48]

Ach ja, wat heb ik nou te weinig gedronken? Of dit vertaald en ik was echt denk ja, dit is een kans. Die ga ik niet meer zo heel vaak krijgen om zo een ofja op. Op dit moment zijn magica niet meer zo heel snel krijgen om een koers te winnen. Ja euh. En toen was ik wel echt pissig op mezelf. Ik was op het podium stonden ik. En toen heb ik ook eigenlijk echt niet genoten van het feit dat ik derde was, zeg maar.

[00:43:07]

Heel goed vind ik echt goed. Ja, en toen zat ik met drie zonen als andere ploegleider in de autocar. Had nog dopingcontrole. Dus de rest van de ploeg was al naar huis. Ik was nog dusja zo en toen kwam eigenlijk pas de vreugde zeg maar. En vooral besef van God is echt vet. Wat wat ik vandaag? Welke koers ik heb gereden. Maar het is wel goed om eerst te balen vind ik altijd zeker. Euh ja, ik bedoel ik.

[00:43:30]

Ik weet nog dat Nederlands elftal tweede werd en dat er toen een groot feest werd gegeven. Dat ik dacht ja, daar was ik echt woest. Ja, ik ook dit jaar, die niet zozeer het Nederlands elftal, maar ook de mensen die feest vieren. Ja, dan denk je we willen het gewoon niet gaan. Hierdoor hebben we verloren. Exact dus goed om om ongoing te balen en daarna natuurlijk wel trots te zijn. En denk van Yes. Als je nu.

[00:43:50]

En als je nu terugkijkt naar die koers had je wat dat je? Als je iets beter kunnen doen. Naar uiteindelijk denk ik niet zo heel veel. Ik denk dat het op dat moment gewoon was van euh, die allemaal jongens zijn al beter na 200 kilometer koers. Na zo'n koers aan 12 kilometer. Dat kan niet echt heel veel dingen verkeerd gaan, zeker omdat ik. Ik heb continu in de koers gezeten, ik heb nooit hoeven achtervolgen. Denk je dat ik mezelf dan niet echt iets kan verwijten?

[00:44:17]

Hooguit misschien, maar dan zou ik zeggen dat je altijd, zelfs al altijd bezig moet zijn met een plan te hebben voor hoe je gaat winnen. Ja, ja, ja ik. Bij mij is dat plan vrij snel. Ik ga sprinten, zeg maar. Ja, maar ik was totaal niet vooruit aan het denken. Maar nu? In die laatste kilometer kan ik niet aan het denken van God. De finish is zo en zo weet je wel. Waar ik normaal was in dit wiel moet ik zitten.

[00:44:39]

Ja, precies heb je. Heb je al je overwinningen gepakt in een sprint? Of heb je ook wel af en toe dat je denkt. Euh, solo ben ik nog.

[00:44:48]

Ja, ik ben bij de junioren één keer solo aangekomen. Maar voor de rest is het altijd sprint. Vaker een sprint van een kleine groep. Dus echt een klassieker. Ja, euh. En dan? Ja. Nooit zo in een massasprint. Euh. Dopper Mabrouk van dit jaar. Een week na de hiragana de Samyn en voor beloften. Ook voor de rest heb ik niet superveel. Heb ik eigenlijk ook nog niet heel veel massasprints gereden? Voor mezelf zeg maar ja.

[00:45:16]

Hoe kijk je daar nu naar? Ik had vanochtend Jan boven een telefoon. Ja, die kan ook wel. Daar heb ik nog een jaar mijn trainer geweest. Dat zei die ook precies. Die hadden te Siro hadden. Hier kregen ze hierover Reina, een kassei van Van Uhm. Ik tot het. Hij zei ja, ik ben op gegeven moment naar de waarde van die David kan trappen, gaan rijden en ga zeggen ja, je kunt eigenlijk gewoon massasprints rijden en winnen.

[00:45:38]

Dat jij daar in eerste instantie toch een beetje huiverig voor was. Ja ik. Ik ben altijd heel erg. Ik hou wel heel erg van koers. Ik kan heel van klassiekers van koers maken vooral. Ik heb heel erg veel moeite met mezelf in bedwang houden, zeg maar. Ik dacht dat dat sprinten. Moet ik dan 180.000 kilometer in t Wiel gaan zitten? En dan de 100 meter voluit? Ja, en dan inderdaad effe tien 10 seconden volle bak.

[00:46:04]

Ja, dat vind ik niet de charme van de koers. Maar ja, uiteindelijk ben ik inderdaad wel achterkomen dat ik dat wel kan. Dat ik die explosiviteit heb. Ja, het is zonde om er dan niks mee te doen. Ja dus ja, zo ben ik inderdaad eigenlijk een beetje ik. Het is niet alleen. Het is niet altijd voor de hand geweest dat ik kon sprinten. Ja dus dan zou je maar er zijn natuurlijk ook. Renners die het die het combineren.

[00:46:27]

Jaja zijn dus de klassiekers in een massasprint. Ik zei Visp ik zou over die die die refereerde naar Kristoff bijvoorbeeld. Is dat iemand waar je naar kijkt? Goh ja, naar kijken zeker? Uhm, we mee gaan eten als je daar maar voor mij is. Ik heb wel de krik alvast gemaakt dat ik zeker bij een boot komende jaar me echt veel focust op sprinten. Omdat ik denk dat dat al dagen de meeste winst op de korte termijn als je spreekt over twee, drie jaar.

[00:47:03]

Dat daar iets valt te halen? Ja, en ik denk dat klassiekers is veel lastiger. Denk dat je daar heel veel ervaring voor nodig hebt. Ik denk dat er veel meer jonge jongens sprints vinden dan dat jonge jongens klassiekers winnen. Ja euh. Maar ga je dit? Ga je de trajecten van sprinten, maar hou je in dat traject ook wel? Ga je ook wel klassiekers rijden, bijvoorbeeld om het altijd te doen? Ik ga ook wel normaal gezien klassiekers rijden om je uit die ervaring af te krijgen.

[00:47:28]

Uhm, en dan hoop nog altijd wel op lange termijn wel aan klassiekers te komen zeg maar. Want ik zou ook nog van Gent-Wevelgem en en en. Dat zou hem moeten liggen. Ja ja, op zich wel best zeker Andronicus. Ja ja. En Gent-Wevelgem is ook zeker niet het laatste jaar die koers hebben gemaakt. Is de hele nadat. Zien we dit jaar hoe boeiend die finale is qua tactisch steekspel? Omdat het niet tussen twee jongens gaat, maar tussen 15, 15 en 20 man.

[00:47:56]

Veel wind, veel wind. Inderdaad, hoop op slecht weer. Ja, ik denk waar je in een massasprint altijd. Je moet ook maar durven. Ja ja, dan moet je ook wel best wel. Euh. Denk dat dat daar is. Er zijn weinig profwielrenners bang denk ik, maar er zit toch een verschil tussen. Niet bang zijn en jezelf overal in thuis durven gooien. En in welke categorie zit jij? Ik durf mezelf niet overal in te gooien, maar ik zit er een beetje tussen.

[00:48:24]

En ik ben niet degene die mezelf echt overal in kwakt. Maar als ik echt helemaal in mijn focus zit in een sprint, kan ik euh. Dan doe je eigenlijk dingen waarvan je achteraf denkt dat is ook al gevaarlijk. Op dat moment weet je gewoon. Euh. Heb je heel veel vertrouwen in alles en denk je niet.

[00:48:41]

Ja, je moet eigenlijk sowieso niet nadenken in een sprint. Ik moet niet vallen zeg maar. En dan gaat het al ja, dan kan je nooit winnen. Knijp je altijd een keer piscine rem. Ik kom je altijd. Dan moet je altijd vraagt positie 15 beginnen sprinten. Ja ja, ik moet gelijk denken aan Greipel en Kittel. Ja, en toch ook wel Kristoff die dat die ook zo sprinten ze wat meer ruimte nodig hebben maar op maar. Ook zich zich heel goed staande kunnen houden in een massasprint.

[00:49:12]

Hoe lees je dat? Hoe doe je dat dan? Want het massasprint sprint natuurlijk ook heel erg over. Positioneren we net ook al over gehad. Ik snap dat. Je beetje trainingsschema's gaat natuurlijk heel erg over. Over vermogen opbouwen en dat soort dingen allemaal in twintig seconden. Of voluit. Dat soort dingen. Hoe leer je dit deel van het vak? Ik denk dat dat heel veel ervaring een aspect is, denk je. Je moet sowieso dat een beetje van nature zelf hebben dat je dat kunt.

[00:49:40]

Ja of ja, dat je in ieder geval niet snel die angst hebt die naar boven komt. Daar zit heel wat ervaring tussen die moet opbouwen. Maar ik denk ook dat je heel veel kan leren van tv kijken, van koers kijken. Dat doe ik al jaren.

[00:49:56]

Wat dat betreft ben ik jong en ik zou de goeie sprinters. Nee, maar je kunt best wel je als je je kunt naar een sprint kijken. Maar je kunt ook echt naar een sprint kijken. Euh. Als ik als ik naar een sprint de trap ernaartoe kijk, ga ik de laatste drie kilometer, ga ik altijd dichtbij zitten omdat ik alles goed wil zien. Omdat ik wil zien welke sprinter pa zit. Hij verliest die positie. Hoe komt die terug?

[00:50:19]

Hoe doen treintjes het en dergelijke? Dus dat is heel erg iets wat je wil. Dat kun je jezelf echt aanleren, denk ik. Maar er zit altijd wel inderdaad iets in wat je. Toch moet hebben qua durf. Als je dan terugdenkt aan de afgelopen grote koersen, welke sprint staat jouw bij zegmaar je op die je voor de televisie hebt gekeken? Waarvan je dacht die die moeten onthouden? Waar geen massasprint? Een sprint van Van der Poel en Van Aert natuurlijk.

[00:50:46]

Maar goed, de Daya, dat is ook iets waar je heel veel kan van carriëre. Wat dan? Ja, een snelheid, maar waar je mee kunt aanlopen als aanrijder. Wanneer je een sprint inzet. Wie wat bepaalt. Maar je kunt als tweede zit als eerste. Het instinct is eigenlijk altijd ik ga in het wiel zitten, want als makkelijker. Maar zijn kop zit. Heb jij altijd de regie van de sprint? En je ligt al drie meter voor je ligt gewoon een fietslengte voor inderdaad.

[00:51:15]

En dat zijn echt wel dingen waar ik echt wel fascinerend naar kan kijken. Van hoe kan je dat tot in de perfectie doen? Wat analyseerde sprints van Van Aert en Van der Poel is dan op zijn plaats? Dedeckers. Ik denk dat Van der Poel heel goed is van die snelheid naar beneden brengt. Omdat hij heel goed is op de korte acceleratie op lage snelheid. Ik fiets wel eens met hem zie je op de eerste meters ook al heel snel.

[00:51:41]

Ik denk dat hij slim is dat hij niet te vroeg begint. Ik denk dat ze na twee kilometer beginnen, houdt hem. Sowieso zorgt hij dat ik denk dat de wind van links komt. Een beetje en vooral van links staan ze sowieso, zodat ze rechtzetten dat vanuit het door de wind moet. UJM. Het is Aike. Het grappige is dat eigenlijk exact hetzelfde moment beginnen? Ja, ja, dat was echt. En het was in het begin dacht iedereen dat de regie van de poes reageerde van aard, maar dat is niet zo.

[00:52:08]

Begin dit jaar zag ik toevallig aan hetzelfde en ik denk echt dat Van der Poel daar op dat moment de perfecte sprint rijdt. Ja, heel lichte versnelling. Dat is ook maar net wat je wat bij je past. Iemand die vindt het misschien heel fijn om een lichte versnelling te gaan. Maar het zijn allemaal dingen die je over jezelf. Euh ja, leren kennen. Ja, dat kun je weten door. Dat kan je op training al heel veel leren over jezelf door verschillende sprints te proberen, maar ook in koersen zelf.

[00:52:35]

Ik bedoel een koe op een training is anders dan na 52 kilometer Ronde van Vlaanderen. Ja ja. En dus ook nog. Dus zeg maar. Na zo'n slopende lange koers dat allemaal nog kunnen denken. Ze hebben natuurlijk wel de tijd gehad om te bedenken. Je 30 kilometer lang inderdaad. Euh ja, klopt. Dat is inderdaad het. Wat is jouw dan jouw manier van sprinten? Signed, lage snelheid, snellere acceleratie, een lichte versnelling. Wat ligt jou meer?

[00:53:07]

Ik vind dat het ook het fijnste om gewoon met een selecte groep aan te komen. Sowieso lichtsnelheid dagen op vragen dan als je met 100 man aankomt, want dan word je met een trein gelanceerd vanaf 60 meer dan 60 per uur en na eindig je boven de 70 km uur en op lage snelheid vind ik toch wel fijner. Ja, ik heb ook het gevoel dat dat beter mijn, dat mijn waardes beter tot uiting komen dan dat die gewoon hoger zijn.

[00:53:29]

Euh, dus dat vind ik altijd nog altijd fijner. Neus ja uhm. Heb je nog wat aan je vader en zijn ervaring nog wat aan mijn vader?

[00:53:42]

Jazeker, dat stukadoors. We hebben het allemaal nog niet over gehad, maar een stuk of Fassin goals. Ik was een inleiding als schrijver, niet. De oorspronkelijke inleiding begon met dat je in het leven van een ervaren Wilier kijken op een gegeven moment het moment tegenkomt dat je kunt, dat je naar de televisie kijkt en zegt ik heb zijn vader nog zien fietsen. Ja, we voelen ons wel auto geklopt. Ja, dat vond ik heel heftig. Maar ik kan die You Can Do You helpen met dit soort dingen met de sticker super ervaren rot in induwen.

[00:54:12]

Ja, hij kan zeker helpen, maar hij heeft ook niet van alles. Euh hij. Hij kan mij over. Sprintten niet super veel vertellen. Ja, hij heeft niet zo. Hij was nooit een eikel. Hij was al snel, maar dan ook erg snel in het euh ja, in een kopgroep. Of ja, heel af en toe eens een keer in een sprint. Maar het was niet dat hij een massasprint was, dus daar heeft hij veel minder ervaring in.

[00:54:33]

Ja, maar het is veel meer dat hij de ervaring heeft in het algemeen. Ja, het totaalplaatje van wielrenner zijn. Ja euh. Daar achter komen wat je wilt. Hoe je mijnerzijds moet zijn. En die dingen. Euh. En dat is dus daar kan ik altijd met vragen. Kan ik altijd bij hem terecht? Ja, en hij komt daar niet zo snel zelf mee, omdat je weet dat dat niet de manier is dat het werkt. Zeg maar ja.

[00:54:55]

Euh, hoe bedoel je dat dan niet? De manier?

[00:54:57]

Hij moet niet euh, zeg maar de schoolmeester gehelen als de vorige. Je moet het zo en zo doen dat. Ja, dat gaat niet als sparringpartner. Ja, precies dus. Het gaat veel meer in dialoog dat ik dat in een keer over wielrennen als we gaan samen gaan fietsen ofzo. Ja dat overeen met een onderwerp aan bod komt daar dat we daar nog zijn. Elektrische fiets.

[00:55:15]

Wat was de eerste keer dat je een versloeg?

[00:55:17]

Ik weet nog dat ik me mijn vader voor het eerst sloeg met schaken en dat was echt. Mijn vader was zo verbaasd en ook wel trots gemixt met teleurstelling. Maar wat is de eerste keer dat jij hem gewoon in een sprintje pakte?

[00:55:31]

Uhm, ik weet nog wel. We hadden toevallig een week geleden over dat ik. Toen ik acht jaar oud was, waren we in Frankrijk. Hij was ploegleider en toen we op een rustdag gingen we samen fietsen. En ik kijk was acht jaar oud. En ja, je hebt aanleg en je weegt echt helemaal niks als achtjarige jongen. En als je dan een beetje als je dan aanleg hebt en je kan dan en je gaat. Je begint gewoon onderaan een klim, maar je hoeft maar twintig meter te fietsen.

[00:55:56]

Ben je eigenlijk als achtjarig jongetje heel hard rijden? Maar het kan je één keer, zeg maar. En dat vonden filmervaring nog steeds heel erg bizar zijn. Maar dat ik toen zwaarder dan ga. Misschien als je het zou kunnen als je als ik ooit had zou kunnen weten hoe hard ik daar reena, dan zou ik niet willen weten hoe hard dat is ten opzichte van nu. Bij wijze van twee jaar zou ik twee keer zo oud ben en nu eens harder fietsen toe.

[00:56:16]

Maar ja, wat doe je dan dertig kilo? Precies, dus dat is niet echt in contrast te. Best wel een contrast te zetten waar je sneller boven. Ja ja zeker. Ja ja ja, dat vond je best wel. Euh dat. Ze konden heel erg op de plaat zetten. Wat snapte die wel? Ja, maar ik weet nog wel dat mijn broer. Mijn broer heeft ook gefietst tot zijn 19de en dat we met z'n drieën in Limburg samen gingen fietsen.

[00:56:40]

En toen was die echt helemaal niet goed aan hem. We moesten echt op elk twee minuten moesten wachten en dat vond ie. Zo ja, dat was best wel even nieuw. Zeg maar ja. En sinds afgelopen jaar is het iqc structureler dat we ook gewoon samen gaan fietsen. Is gewoon normaal tempo dat hij dat die dan ook al wel zegt. Dit gaat wel hard ja. En de laatste weken is zijn vorm niet al te best.

[00:57:05]

En daar is ie best wel korona kilo's mee. Maar hij is. Hij is toch wel heel fanatiek geweest met fietsen de afgelopen jaren. Helemaal toch opgepakt en uit vorm. Was altijd best wel goed. Hij heeft me zelfs nog twee jaar geleden is het onderschriften. Minder strandrace, nog echt draf gereden. Maar toen met die wel derde werd de kopte die Ten Dam ook toen ie nog toen Ten Dam nog prof was over dit mobs voor te schamen. Maar volgens mij werkt het nog.

[00:57:31]

Ja, ja en nee. Wat verdienen? Vraag jij dan aan hem? Goh ja, da's niet supersub, ik kan er niet zo snel iets over geven. Een voorbeeld zo'n zo'n wedstrijd was Le Samyn. Bespreken dat al na? Of heb je het aan dan om over. Nee, niet echt volgens mij. Hmm, denk niet dat wat toen echt hebben besproken over hoe die koers ging of over wat ik goed of fout? Ja. Het is niet super specifiek dat we echt die tegen.

[00:58:00]

Het is best wel algemeen waar we het over hebben. Alleen dat zijn ook wielrenners. Zoveel meer dan alleen die training doen en alleen die wedstrijd rijden. Ja, je moet ook beseffen hoe je je moet gedragen bij wijze van in een prof leven. Ja, en die dingen allemaal in dat opzicht kan me voorstellen dat je wel een voordeel hebt ten opzichte van Idool. Maar dat zijn dingen die eigenlijk alleen maar te weten kan komen als je zelf prof bent geweest.

[00:58:24]

Ja, omdat dat niet voor jou daar zijn geen voor de hand liggende dingen. Ja, precies oké. Heb je nog op je? Heb je dat bewust meegekregen? Zijn zijn profcarrière ja, de laatste jaren? Zeker wel, ja. Euh. Ik zeg altijd ik ben opgegroeid in het wielrennen. Ja, wij gingen best wel veel naar wedstrijden kijken. Maar ja, mijn vader wint dan in 2000 en 2001. Wint die Touretappes? Ja, daar weet ik helemaal niks van.

[00:58:49]

Uhm, ik ben er wel van wasje. 3 of 2. Ja ja, dan is dat net, vroegen ze net. Jammer? Ja. Nee. Maar de laatste jaren weet ik het wel van dat we echt Amstel Gold Race gingen kijken. Dat het dat en Gabon de die dingen weet ik wel hetzelfde vind. Bijzonder dat je dan nu. En het is natuurlijk reeds voor de raad voor de Rabobank als één van de uithangborden van de Rabobank. En je Movistar is de opvolger van Rabo.

[00:59:15]

Bijzonder dat je dan in zo'n weer in zo'n zelfde ploeg rijdt als je vader heeft gereden. Uhm. Enerzijds wel, maar ik vind het vooral bijzonder dat die ploeg nog altijd bestaat en dat die structuren had, daar bestaat de derde. Ik denk dat er dan een compleet andere ploeg is. Ja euh, ik denk dat toch heel veel. Ik denk dat ze qua personeel niet meer overal is overgebleven. Nee, van toen. Euh. Dus ik zie best ook wel als twee verschillende we echt twee verschillende ploegen zeggen.

[00:59:40]

Maar ja, dat hoor wij ook. Ja ja dat. Ik denk wel echt dat een nieuwe ploeg is gewoon is. Daar ben ik op zich. Maar ik vind het eigenlijk wel grappig dat ik uiteindelijk bij de zelfde licentie ploeg rijdt. Ja zeker hé. Hoe? Hoe kwam dat tot stand? Ja, want jij reed bij Sex en Sex Racing. Hoorden we gisteren ook van Time, een Fransman? Een stuk zaagbek. De opmaat naar een profcarrière?

[01:00:00]

Duinhoven verleggen de goeie. De goeie jongens worden geselecteerd om een soort traject in te gaan om een beetje de jeugdopleiding van Ajax, zeg maar. Ja, en ik vind dat Ajax lekker vaak wordt wordt aangehaald. En ook in positieve zin mag ik echt graag horen. Zo ja, ik ook. Ik ook. Uhm ja, ik wil ik zeggen dat de jeugdopleiding van NAC is deze niet zoveel ook. Hij heeft ook een goeie reputatie. Toch zou de stremmen niet weinig door de parel van het zuiden geleden, want brengt echt heel weinig pareltjes voort hoor.

[01:00:28]

Ik denk laatste. Van Hooijdonk. Van Hecke. Nou ja, ja. Is heel goed. Als je dan nadenkt over wat het net over de opvolger van Van Persie Schuurs bij Ajax. Ik zou van NEC is net naar Brighton. Dat is jammer, maar die had je voor je van 2 miljoen kanalen. Tippi Tippi groot is leuk. Leuk voor mijn voorbereiding op het afgelopen seizoen. Ik heb mijn krachttraining in het NAC stadion gedaan. Echt, ik heb nog getraind op de trappen van stadion.

[01:00:54]

Je zou kunnen zeggen dat soort Rocky Rocky scenario. Dus NAC Breda of nog iets. Hier scoor je wel punten mee hoor. Wij willen een Willemaers laten, zelfs die gasten zo in een NAC Breda podcast. Ik hoor dat ja ja maar schijnt als ze hoogtepunt die al even hoog merksteijn. Behalve dat ik Calderoli aanduiden als rechtsbuiten terwijl die linksbuiten was. Oech. Ja maar van een leider. Maar kon ie niet ook rechtsbuiten? Eigenlijk dat ie naar binnenkwam.

[01:01:19]

Nee, het was eigenlijk een blunder. Maar sec. En dan? Dus jij rijdt daar goed en je wint. Wanneer was u? Ontstaat dan een soort eerste contact met Jumbo? Prisma? Uhm, het eerste contact. Ja, het heeft op zich best wel lang geduurd. Uhm. Dat was mede door de hele Corona Lockdown. Had eigenlijk alles stilviel. Ja, ploegen waren eigenlijk meer bezig met uhm dingen regelen voordat ze zichzelf met ja kijken. Wanneer gaat het seizoen weer beginnen?

[01:01:48]

Overleven ook overleven? Inderdaad voor een ploeg zorgen dat je een ploeg hebt in 2021. Ja uhm, en ik denk dat dat na half maart was ook dan. Denk dat uh begin mei dat er contact weer kwam. Dat was al wel heel even contact geweest na S Samina Zwolle. Ja maar ja, dat viel meteen weer stil door de hele aan aan. Uhm, en ik denk dat het in mij nu gaat, zo'n contactman Zena in Zwolle. Krijg je ook een in-stat dametje.

[01:02:16]

Nee, ik krijg geen contact, gaat niet via mij. Dat gaat vooraf. Ja zeg, uhm en dat wordt a b. Dat wordt ook pas met mij gedeeld als dat echt wat concreter wordt. Ach ja. Maar goed, ik spreek ook wel met zeg euh, zeggen ze ook management dus. Uh. Dus mijn managers zijn niet per se. Die zijn niet per se gelinkt aan de ploeg zelf. Uhm. Daarmee bespreek ik wel van heel wat.

[01:02:40]

Wat wil je? Wat zoek je voor ploeg? Ook omdat je dan opgenomen toch wel in de hoogste positie komt dat je kan gaan kiezen. Zeg maar opnieuw wat dat je kan gaan selecteren van wat je wel wilt en wat je niet wilt. Ja, want die positie dat je wel kon kiezen uit meerdere Dajaks. Je kon in ieder geval gaan, zegt Goqw. Ik wil wel graag bij een ploeg waar je kansen gaan krijgen. Geelzwarten te nuttigen is werkt het liefst op een cervelo, dus als ze dat er dan een beetje.

[01:03:07]

Ja ja, nee, het liefst met Merijn Zeeman als ploegleider. Nee, dat gaat.

[01:03:12]

Ja, dan komt er vooral heel veel contact tussen het management en tussen Jumbo. En dan komt de paassoldaten stadium waarmee is waarmee ik in contact komt met Jumbo zelf. Gewoon om elkaar te leren kennen en we zien met wie praat je dan bij Jumbo? Met Marijn Zeeman en met Mathieu Heijboer heb ik gesproken. Dat is goed. Dan weet je dat goed zit en houd je gelijke dag van Justin. Dit wordt hem. Of dacht je ook. Misschien kijk je Niels nog interessen.

[01:03:40]

Nou, ik al zou meteen heel erg enthousiast. Ik was sowieso. Van tevoren vond ik het al heel vet dat überhaupt een ploeg als Jumbo interesse toonde en vervolgens ook nog een gesprek wilde. Dat vond ik al heel erg vet en na dat gesprek was ik ook wel heel erg enthousiast over wat zij in mij zagen en wat ze voor ogen hadden met mij. En wat is dat? Wat hebben ze voor ogen met jou? Euh, nou, dan zat ik daar straks over.

[01:04:04]

Dat sprinten tijdens de eerste jaren dat ik me daar echt wil op focussen en dat hun daar ook echt de kansen inzien. Ja, en vooral maar de kansen geven dat ik voor mijn eigen kans kan rijden in een sprint in een koers en dat ze dat ook echt wel voor ogen hebben. Dat ik dat blijven doen. Dat je het wielrennen de laatste jaren positief verandert. Dat je als jonge renner jezelf niet meer hoeft op te werken. Door middel van het aantal jaar dat je mee rijdt.

[01:04:29]

Ja, maar eerder meteen de kwaliteiten die je bezit. En dat waren ze meteen heel duidelijk in van ja, dat willen jou. We zien in jou iemand die je gewoon wedstrijden kan winnen en we willen jou daar ook de ruimte geven. Samen met Groenewegen en Olaf Kooij zijn dat een beetje de drie sprint kanonnen voor de komende jaren. Uiteindelijk delen is natuurlijk wereldtop. Een van de beste ter wereld. Waar? Die mag tot mij niet sprinten. Die mag tot mij uh, jammer genoeg inderdaad niet sprinten.

[01:05:00]

Euh. Daar zochten ze zowiezo iemand achter omdat ze dat laatste met het vertrek. Danny van Poppel zijn altijd de tweede sprinter. Die is dan weggegaan en dat is ons te vroeg.

[01:05:10]

Net iets te vroeg. Ja, echt jammer. En dan zachtjesaan ja. Zocht ze eigenlijk iemand achterna met mij? En Olaf, heb je twee jonge jongens? Euh, die zich kennen? Een onontwikkelde twee potentiële toppers. Ja, als ik dat over. Ik hoop het de nummers één en twee van de ster van Zwolle. Ja zeker. En ja, op je. Waar heb je nog twijfel over andere ploegen? Of als meteen? Dit moet het maar gewoon worden na het voetbaljaar, maar was wel meteen heel erg goed.

[01:05:36]

En ja, je uitharding was Jimbo ook wel als een. In de winter nadacht van Harry sta je het ideale scenario. Je kan overal heen staat Jumbo al vrij snel in ieder geval heel erg bovenaan. Ja, en dat is natuurlijk altijd afhankelijk. Je kunt niet zeggen ik wil naar Jumbo van tevoren, je moet met die mensen spreken. Wat is hun verhaal? Weet je wel? Hoe gaat het daar aan toe? Maar na dat gesprek was het al wel.

[01:05:56]

Heb ik niet heel lang moeten twijfelen of moeten denken van ga ik dit doen? Ja. Mooi hoor. Ik heb wel wat postzak vraagjes doen. Uitstekend idee. Wil je je mag. We hebben t even omgedraaid is geen vragen die doen. Doe mij zelf maar jij mag nu zelf bepalen welke welke postvak vraag je wil. C een getal tussen de 1 en 15 en dat stellen wij wel de vraag die daarbij hoort. 1 8, 8 welke koers van groep 4 zijn?

[01:06:24]

Welke koers zou je als prof graag op je palmares bijschrijven? Als je er eentje mag kiezen, ja dan paarsrood. Zou ik zeggen dat het toch. Ik zat er een auto nog aan te denken dat jij dus dat vroeg. Vraag gaat sowieso voorbijkomen, maar paars opent ook best wel een stereotype antwoord. Maar goed, dat is alleen maar omdat die koers zo mooi is zeker. En bedenk dan 7 het scenario waarin Dave Dekker deze koerswinst zit in 2000.

[01:06:47]

22. Het zou leuk zijn voor een jaartje een jaartje wennen. Ik vind het het mooiste nog altijd winnen in een sprint met een aantal jongens. Ik zat daarvan een week na te denken omdat iemand zei zo aankomen. Ik vind dat hij die adrenaline van een sprint nu zoveel mooier. Natuurlijk is het raar als je ze als je zegt hij op een kilometer rijden weg. Heb je iets meer zekerheid? Ja, dan dat je met 4 man bijvoorbeeld naar de streep rijdt.

[01:07:10]

Maar uiteindelijk vind ik dat nog de allermooiste manier. Triest natuurlijk, tegen de allerbeste van de wereld en hagel en wind en regen. Inderdaad, een regenachtige voorbij was was bijna gelukt dit jaar. Ja, heb inmiddels bij de beide. Ik heb hem als tweedejaarsbelofte gereden, hebt hem uitgereden en dat was eigenlijk het. Dat was toen voor mij al echt heel erg. Vette Bibendum, toen je tien maanden derde stond, won wantoestanden van de Willem de Wolf voor Julius van den Berg hebben we gisteren uitgebreid over gehad.

[01:07:40]

Reken ook nog een nummer twee. Hoe leuk als je een match hebt op Tinder van Pym? Deze vraag als je een match hebt op Tinder en de beste man slash vrouw vraagt jou waarom je wielrenners zo mooi vindt? Welk antwoord geef je dan als? Die hoef ik niet meer, want ik heb een vriendin. Als alles op het wielrennen zo leuk vindt.

[01:08:05]

Uhm, ik vind het spelletje vooral heel erg leuk, denk ik. Het spelletje van een koers winnen. Ik vind het een mooi aan wielrenners de sterkste of niet winnen en dat kan winnen door middel van een goede tactiek. Ik vind dat iets heel erg leuk. Tactiek bedenken dat het veel meer is dan wattage trappen. Ja ja, ik hoorde dat van Van Eyken ook. Die zei dat jij ook in de tien besprekingen en de nabespreking zodat je veel vragen stelt.

[01:08:34]

Veel dingen voorstelt. Ben je veel mee bezig? Uhm ja, dat is dat is denk ik. Ik ben er niet bewust mee bezig. Dat is eerder iets wat gewoon uit mezelf al komt. Ik vind het vooral voorbereiden van koersen heel erg belangrijk en ik denk sowieso dat het vaak een voordeel geeft van koersen en echte klassiekers. Maar ook als je een sprint stappen hebt. Hoe loopt de aankomst en dergelijke? Ben ik altijd best wel bezig met hoe kunnen we dat doen?

[01:09:02]

Waar wil je zitten? Wanneer je op kop komen? En daar ben ik echt wel mee bezig inderdaad. Mooi ook nog een nummertje 14. Kijk, bouwnummer Xavi doelen voor Rob Malschaert. Wat zijn je doelen voor 2021?

[01:09:21]

Uiteindelijk is mijn eerste doel is zorgen dat ik me kan handhaven op dat niveau. Maar uiteindelijk heb ik wel gewoon de ambitie om ook in mijn eerste jaar direct voor de overwinning mee te kunnen doen. Omdat ik het vertrouwen hebben dat ik dat kan natuurlijk. Het gaat niet zomaar een WorldTour wedstrijd zijn die even gaat winnen. Wil die. Dat is een mega hoog niveau, maar ik wil wel gewoon meteen mijn stempel kunnen drukken, zeg maar. En dat zal dan in koersen als Le Samyn zijn of iets eindje doders.

[01:09:53]

De punt pro ja, dat is dat. Nou ja, dat dat niveau zal, het zal het eerder zijn. Maar dat is ook wel wat. Jumbojet je met je ogen uit de Tour? Ik weet voor het programma is er niet heel veel duidelijk omdat. Nou ja, goed de hele situatie daar rondom. Ja euh. Maar inderdaad is het de bedoeling dat ik eerder in zulke koersen en dat ik daar mijn kans kan gaan en wellicht al proeven aan koersen als Kuurne-Brussel-Kuurne ofzo.

[01:10:19]

Dit is daar in ieder geval de start staat. En zie maar hoe ver je dat je dat idee.

[01:10:24]

Dan zal het misschien eerder zijn van probeer daar ja op te volgen en als je dan zit zit je dag. Als je er niet zit heb je een dag ervaring opgedaan. OK. Euhm, ik ga er ook eentje kiezen. Euh, Hans Reumers. Ik ben heel benieuwd hoe een sprinter zich voelt in de laatste kilometer voor de meet. Wetende dat je aan de bak moet. Ben je dan een tijger klaar om de prooi te verschalken? Of schijt je drie kleuren geel?

[01:10:47]

En in hoeverre ben je er op zo'n moment mee bezig om te zorgen dat je ook de juiste manchetten die nodig is om te winnen? En kun je daar op trainen? Ik denk dat je na wat zegt dat je eerder gericht bent op je prooi, zeg maar, denk dat je zo erg in de ja in je focus zit. Wat ik net ook al zei dat je je moet eigenlijk niet kunnen nadenken. In een sprint, dat is het best.

[01:11:09]

Dat is de beste sprint die je kan hebben als je gewoon zo alleen maar bezig ben. Ik moet dit doen. Daar links rechts daar gehad. Daarin weet je wel, als er een ruimte ontstaat en ga denken zal ik links gaan? Zal ik rechts gaan dan bij elk apparaat? Ja, het moet best wel veel op intuïtie gaan. Ik denk dat ik ook over Sam.

[01:11:29]

In zijn salmy was ik heel veel wat ik niet nadenken. Als ik eigenlijk juist wel het nadenken van ook moet. Somé kan die koers winnen zeg maar. En in de perfecte situatie heb je dat eigenlijk niet. Nee, een fobie is gewoon wat er op dat moment moet eigenlijk. De focus moet eigenlijk hetzelfde zijn als je die sprint tussen maar Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Maar ik zal de focus zijn als een kermiskoers waar ze van Ronde van Made bijvoorbeeld onder Van Balen.

[01:11:56]

Ja, maar dat wil niet de gory.

[01:11:58]

Die wil je niet winnen. Mag er ook kiezen. Ja van Ridder Ridder Schwalbe. Ik hoop dat dat weer een. Namen van jou is winnen? Maar neen, zeker niet. Zeker niet. Euh, kan David het succes van CEG verklaren? Elk jaar stappen er wel een aantal sterke talenten over naar de WorldTour. Wat is het verschil bijvoorbeeld tussen Medic en SEG?

[01:12:21]

Uhm. Ik denk dat erbij, wij zeggen wat ik het afgelopen jaar. We zijn. We zijn. Met dertien renners waren we dit seizoen en daarvan zijn er alle dertien renners die maar één doel voor ogen hebben. Als prof worden. En dat zijn allemaal jongens van die echter die het inzicht hebben om Proft worden kakafonie dertien, gaan ze nooit alle dertien prof worden. Dat weet iedereen, maar iedereen doet zijn best om dat wel te worden. En ik denk dat het een belangrijk aspect is dat het niet ten koste van is, zeg maar.

[01:12:52]

Ik wil niet prof worden ten koste van mijn ploeggenoot, maar dat het samen kunnen bereiken zeg maar. Ik bedoel zoals dit jaar ploegmaat van mij Jordi Meers. Een Belg. Die is eigenlijk die is even oud zeker. Is eigenlijk ja, praktisch hetzelfde type wielrenner als ik. Die werd vierde geloof ik. Bij in Zwolle toch? Jacobs Die gaat niet naar Borra toe. Ik ga Labora. En ja, je kunt op twee manieren je kan denken. Ik moet hem verslaan, zeg maar binnen de ploeg.

[01:13:22]

Maar uiteindelijk is ja, zeker als je mij zegt het is de markt. Eigenlijk is het zo breed omdat Chia. Je bent niet gelinkt aan een profploeg bijvoorbeeld. Dus je kunt overal heen en je moet best wel de nadruk op dat je dat de ene keer Yordi mij helpt afkoop te doen en daarna help ik hem weer. Ik denk dat dat een hele grote kracht van de ploeg is. En ik denk dat alles binnen CEG draait om prof worden en jongens voorbereiden op het leven van een prof.

[01:13:51]

Dat merkte ik al toen ik vier jaar geleden hadden we twee dagen teambuilding. En natuurlijk ga je leuke dingen doen en je gaat karten en dergelijke, maar je merkt ook als je dan gesprekken hebt met ploegleiders. Zo gewoon met ze al dat het direct gaat over prof worden. Weet je wel, wat moet je doen? Hoe moet je je gedragen en dergelijke? En daar ligt zo erg focus op en Metaxas. Ik heb twee jaar bij Meteb gezeten en ik heb daar twee supergoede jaar gehad.

[01:14:18]

En ook bij meetings zitten heel wat jonge talenten. Er zijn de afgelopen jaren heel erg op gaan focussen. Ik bedoel, ik kom van meet af was Van den Berg komt van Medic. Je rijdt dit jaar bij de opeisbaar van Frances. Ik word daar volgend jaar prof. Zijn broertje gaat. Marijn gaat nu naar de opleidingsploeg van Frans-Duits, hoger dan die van een tekort volgend jaar. Prof. Die komt ook van Medic. Je wordt bij de Spaanse ploeg prof.

[01:14:43]

Dus ja, meteen goed ook zeker. Goede dingen. En daar is gewoon binnen. Het zijn echt maar procenten verschil denk ik. En wat je dan binnen zegt natuurlijk. Die hebben een internationaal karakter. Ja, en dan wordt op een geheel moment een beetje een versterkend iets. Natuurlijk. Als je als al die renners goed beginnen te rijden, willen ook al die jongens uit Europa bij zich komen. Een beetje vergelijkbaar met wat imago, wat Jumo, Prisma en misschien Sunweb.

[01:15:06]

Ook al hebben we voor jonge renners gewoon een hele fijne plek om jezelf door te ontwikkelen. Bij Sijx denk ik misschien ook nog zelfs dat ze juist ook dat makelaars netwerk maakt. Dat is super om een belangrijk deel aan. Euh. Inderdaad, de bij CEG is het van belang bij de ploeg. Zeggen ze het echt van belang dat er dat elke jong eigenlijk prof wordt? Ja wat? Ach, dat is het business model van het management. En dus op die manier kan ik ook heel erg vertrouwen op iedereen binnen zeggen, omdat ik weet dat zij er baat bij hebben dat ik jou supergoed ga.

[01:15:38]

Dat het bij mij supergoed gaat inderdaad. En dat het niet gaat op de korte termijn. Maar dat gaat over lange termijn. Mooi. Ja. Vraag van Vincent van Beest. Hoe intimiderend is het dat andere tweeëntwintigjarige? De Tour winnen? Euh lijk? Jullie zijn het al gewoon. Je bent al oud, maar soms betrap ik mezelf ook al eens op die gedachte. Als je dan dit jaar Locations ziet winnen. Ja, ze vorig jaar banaals iets winnen.

[01:16:03]

Ik denk Jesus, die is PAGASA ze even oud als ik. Ja en ja, maar dat slaat ook helemaal nergens op. Natuurlijk had hij dat. Hij de tour wint, al zie je een paar dagen voordat die 22 wordt. Bovendien, Willem is out. Jij bent echt een talent. Hier Wilhem, je hoort dat drooggelegde. Ik ben bijna dood. Dus ja, intimideert is op zich. Ik vind het juist een heel mooie ontwikkeling in het wielrennen dat het mogelijk is.

[01:16:27]

Ja euh, dat jongens naar wat even de boel doet ook. Is ook echt bizar dat hij zich ook zo snel handhaaft op dat niveau. En dat is eigenlijk alleen maar mooi om te zien. Ja, en dat put ik aan de andere kant ook motivatie uit dat ik denk ja, het is. Ik bedoel, ik denk niet van ik ga vorig jaar de Tourwinnaar natuurlijk. Maar t is in ieder geval mogelijk om op vrij snelle termijn jezelf al te handhaven op dat niveau.

[01:16:50]

Heb je een verklaring voor de goede? Want het is niet. Het is niet incidenteel of wegbereiders. Je ziet ook dit jaar al helemaal een soort bevestiging. Een ontwikkeling die we al langer zagen dat het steeds makkelijker wordt voor jongeren. Makkelijk is het natuurlijk nooit, maar steeds vaker voorkomt het jonge renners op jonge leeftijd al heel erg meespeelt. Ik denk dat de professionaliteit op het niveau van het belofte junior. Ik denk dat die de afgelopen jaren zo erg gegroeid is dat die euh, dat het verschil veel meer in kracht zit.

[01:17:18]

Zeg maar in de volwassenheid die je moet kweken dan in de beleving van de sport zelf uit te zoeken. Hoe professioneel je bent, hoe erg je met voeding bezig bent. Hoeveel je weet over training. Euh, die dingen. En denk dat en dan het tweede ding is dat de professionele wielerwereld zelf ook inziet dat jonge renners ook kunnen winnen. Ja, ik bedoel als. Hij krijgt dus ook meer kansen. Ja, je kunt wel zo goed zijn als dat je wil, maar als je bij een profploeg binnenkomt dat ze zeggen ja Garschagen, vier jaar knechten, weet je wel, dan heeft het nog geen zender.

[01:17:47]

Dus bij de profploegen zijn ze het afgelopen jaar ook echt achter gekomen dat als je een goede jonge renner binnenhaalt, dat je gewoon meteen kunt uitspelen. Dat je wat hierboven is, maar tegen jou zegt, besloot ik meteen koers kan winnen. En dat is de afgelopen jaren heel erg doorgedrongen tot iedereen. Een lekkere tijd om prof te worden door Gaia. Op zich al enkele jaren. Ja ja ja ok. Uhm, even kijken. Euh, Avantime misschien?

[01:18:11]

Ja, die moeten we sowieso doen. Waar u misschien nog eens van urinezuur zoer tussendoor. Oh ja, de mooiste overwinning in het wielrennen die je gezien hebt. Misschien moeten we ons beperken tot dit seizoen of tenzij in dit seizoen. Ja, het is die Ronde van Vlaanderen. Vind ik supermooi dat er omdat het gewoon één grote showdown was tussen de twee beste. Voor wie was jij eigenlijk? Euh, ja ja, dat is toch wel weer geluk voor jou daar uiteindelijk toch wel voor Van der Poel.

[01:18:40]

Ja ja, omdat ik die die ken ik persoonlijk. Ja euh, dat fiets ik nog wel eens mee. Dus heb je dan toch wel een voorkeur voor en euh. Maar dat vond ik gewoon zo een mooie finale omdat ik ze reden weg. En ik vond al bizar dat de twee beste renners de drie beste renners rijden gewoon weg. Dat zie je al niet vaak dat je op voorhand de drie favorieten ook echt letterlijk wegrijden. Samen worden de dan twee en dan denk ja, die sprint wordt echt fantastisch.

[01:19:04]

Ja, want ik wil gewoon. En ik wist van tevoren normaal weet ik altijd wel een beetje. Die zal waarschijnlijk wel sneller zijn. Uiteindelijk was gewoon in de praktijk het verschil exact even groot als dat ik het verschil acht keer in mijn hoofd zeg. Maar van ja, ik weet het eigenlijk niet. Het kan. Ja, het kan linksom of rechtsom. En dat was het uiteindelijk. En dat vond ik gewoon zo spannend. En als je bijna niks in de laatste twintig keer, maar eigenlijk heel erg saai.

[01:19:26]

Rij rijden, gewoon koppelverkoop. En ja, behalve dan dat je je eigen hartslag de hele tijd voelt. Het is voor mij gewoon een grote opmaat naar 200 meter spanning. Dat vond ik zo mooi. En als veel over gehad. Over hoe bijzonder het was dat het zo stil was op de finish straat. Ja, dat dat eigenlijk alleen nog maar een soort toevoegde aan spanning. En hoe goed gaat het dan als je met Van der Poel traint? Beeld je er dan op, zegt David morgen.

[01:19:53]

Je hebt een beetje contact van. Ik ga, weet ik, veel of twee dagen. Moet ik een training duurtraining doen? Jij ook? Of zoiets? Ja, ook oké. De laatste vraag van Thijmen Aarsman. Je kent hem wel herkennen. Wat was het effect van de Brotherhood dit jaar op jou? Sta je misschien eerst even uitleggen wat de Brotherhood te zijn? Is de bijnaam ben zoals je de Wolfpack hebt bij Quick Step? Hebben we binnen? Zegt dat ook zelf maar iets bedacht ik mij nog brothers bij Bora?

[01:20:22]

Ja, ik weet dat ik niet wiede mee is gekomen in het Yordi meer is dan een van de oprichters van het idee. Wat zeg ik? Nee, maar het is inderdaad echt. We hebben een hele goede groep en ik vond het in het begin best wel lastig inschatten omdat je met een internationaal poetsten. Ik heb altijd in Nederlandse ploegen gezeten en dat is best wel makkelijk om een goede sfeer te hebben. En ik vroeg me altijd wel af of dat als je met buitenlanders iets of wat dan nog steeds hoe erg dat er onder te lijden valt.

[01:20:48]

En dat was eigenlijk minimaal. En ik weet ook niet of het anderzijds tijdswinst, maar dit jaar hadden we echt. Ja, het was gewoon een super toffe groep. Euh. Iedereen had zijn eigen doelen. Maar ja, ik merk bijvoorbeeld ook in in Zwolle en Samyn en Mauwen en Rockville dat jongens ook heel erg voor mij bereid waren om te werken. En dat vond ik echt supermooi omdat merkt dat de jongens daar echt wilden zeg maar aan. De jongens waren oprecht blij.

[01:21:12]

Als ik iets presteerde en ik vond het ook in de tweede klasse hoe leuk om dat terug te doen. Dus ja, op dat vak heb ik qua sfeer ook echt een supergoed jaar gehad. Ja, dat heeft dus een. Even teruggaan op de vraag, want dit is grappig. Dit was je Jan boven was het hier ook over. Dat zei jaar David is echt een jongen die het zeg maar een fijne sociale omgeving nodig heeft om goed te kunnen presteren.

[01:21:36]

Ja ja ja, dat denk ik wel. Ik denk dat ik tot bij mij dat heel erg veel positief kan helpen als een hele leuke sfeer hangt. Dat ik daar maar beter ga van presteren. Ja, dus dat ik de juf niet continu grappen te maken zou, maar als het gewoon gezellig. Weet je aan, je kunt met iedereen goed overweg en je kunt. Je kunt grapjes maken over mekaar zonder echt slechte bedoelingen, weet je wel. En je kan lachen om als er een beetje gekneed wordt.

[01:22:03]

Ja precies, jij weet wel wat Kate is. Gisteren zeiden ze dit tegen Thijmen. En toen? Nou ja, hij wist niet wat Kate was. Dus ik dacht dit is een generatiekloof. Maar gelukkig weet je het wel. Nee, maar dat klopt wel wat Jan zegt. Ik vind euh en een sociale situatie kan mij echt als een sociale omgeving. Kan mij echt energie geven. Ja ja, leuk, maar dit klinkt wel het. Het klinkt ook echt als de kracht van zeg.

[01:22:30]

Uhm op aansluiten op die vraag van Ned. Dus dat je inderdaad. Ik weet van vroeger in het eindpunt, in het in het belofte circuit dat de D. Daar waren er weinig plekken, bijvoorbeeld in de opleidingsploeg van Rabobank. Jaren gingen ze elkaar maar één of twee. En dan was het dus echt wel knokken om dat plekje. Knokken om de plekken in rijen dus. Dan heb je dus nooit een gevoel van een team. En dan zit je altijd van ok.

[01:22:55]

Rijdt hij nou voor mij? Vraagt hij voor zichzelf. En ja, uiteindelijk wist je dan het antwoord wel. Dus wat dat betreft wel ja, dat is wel heel mooi. Ja, dat is echt wel het verschil.

[01:23:04]

Als je bij als je een ploeg als zeg hebt zeg is niet gelinkt aan een profploeg. Nee dus. Je kan inderdaad zoals ik ga naar Jumbo. Jordy gaat naar Bora. Ja, dat kan perfect naast mekaar leven zeg maar.

[01:23:18]

Er is niet als jij sta je voor je zit bij opeisbaar van Jumbo is het denken. Is er misschien nog wel jij? Ik weet dat niet. Niet in de ploeg. Ze kan ook niet weten hoe de sfeer er is, maar ik kan me voorstellen dat daar iets meer competitie sfeer is. Omdat natuurlijk de eerste plek waar je voor vecht is bij de opleidingsploeg of bijna profploeg. Daar zijn geen tien plekken vrij. Nee, precies. Okay. Mooi helder?

[01:23:39]

Ja. Uhm, hebben we nog dingen niet behandeld die ik graag zou willen bespreken?

[01:23:43]

Uhm, ik heb me Instragram gedropt is niet al. En het is niet allemaal. Komt continue gaan eten. Nee, hartstikke goed. Kijk euh, u luisteren naar de rode lantaarn, gepresenteerd door de favoriete bankzitters Willem Dudok en mijzelf. Johnny, zei Rice vandaag. Zonder Tim de Gier, maar met Dave Dekker. David. Wat vond je ervan, jongen? Ja, sticker gezellig. Ja, was leuk. Alsof je aan de keukentafel zitten. Lekker aan een euh.

[01:24:08]

Dan hebben wij ons werk euh, in dit geval goed gedaan. Wil je nog iemand de groetjes doen? Euh, dan aan mijn vrienden? Ja. Euh, die zit in Noorwegen. Die zit er nog bijna een jaar en die kan ik Naya door de hele situatie niet zo heel vaak zien. Dus euh, dan spreek jullie elkaar via de podcast, dan via de Astra. Nee. Misschien dat zijn impuls de podcast kan kennen. Ken je WhatsApp ook leuk om contact te houden?

[01:24:32]

Als m gaat luisteren natuurlijk. Je weet niet of dit heel leuk vindt om euh. Mijn vriendin luistert nooit, dus dat je ook niet meer echt heel wilde. Heel zal alles zeggen wat ik wil. Ik heb nog maar een jaar een relatie. Dus dan is het waarschijnlijk ja, zwaar. Dat scheelt nog wel boeiend. Zo is de dolk in mijn hart, deed hij deze fout aan. Uhm ja, nou leuk aan je vriendin dus. Nog één keer haar ook namens ons.

[01:24:55]

Fleur was het Hooijer Ja en Ken. Nou euh. Veel dank aan onze sponsor. Ken je een heijstek fiets van de show en Sonos? En natuurlijk aan de swing. Euh niente als voor t gezellige muziekje. Euh. En aan de vrienden van Cho bijvoorbeeld. Martijn Nole. Euh. Richard Janssen. Bas Bennebroek. Thomas alias Alexander Klöpping. Willem speciaal voor jou. Volgens mij stond nog een dingetje bij Fener 2 50. Maar ja, echt he.

[01:25:19]

Het initiële laagst mogelijke heeft die jou. Ik had nog een vraagje ben ik nu ook vriend van de show? Ja, zeker niet op een paar euro. Ja, dat scheelt je 30 euro die je kan uitgeven aan nieuwe sneakers. Begint alles? Ja, euh. En Paul Bisschop? Ja. En ook Jelte Brienen, Théoden, Genieter, Ajahn Last 3. Maar nu al beter ramps en een giller. Shinobi Ridder, Familie. Ook nu is nog een vraag gehad.

[01:25:42]

De kleuter Patrick Kruger juist. Echt leuk dat er ook ridders luisteren afweet. Je weet het niet met die jongens. Voor het geld zijn ze alleen maar bezig met vechten en jonkvrouwen, maar gewoon zijn ook gewoon. Luister ook gewoon onze podcast kan gewoon. Als je nou denkt pot verdikken, dat was me weer een fijne special omdat de jongens van de rode lantaarn er zo eentje zou kapot verdikken nog wel eentje lusten. Dan moest je misschien eens nadenken over het toetreden tot het olijke Genootschap der Vrienden des Podcast, waarvan de enige toetreding regel is dat je een kleine of een wat grotere.

[01:26:07]

Wat jij wilt donatie doet op een vriend van de Joop.nl, Slash de rode lantaarn of profrenner wordt bij je morfisme. Dat werkt ook, want werkelijk alles is itera. Ja, toch meer moeite? Uiteindelijk ja, maar wel goed achteraf. Achteraf had je liever gewoon 30 euro betaald. Daarvoor kunnen wij. Daar heb ik ook het komend jaar weer allerlei toffe dingen doen en daar worden we allemaal gezellige mensen van. Hoeveel is wel gebleken in deze pandemie? De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht media en het scribenten.

[01:26:33]

De videoblog van Nederland en Vlaanderen bedanken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen, Kaija, Mart Visser, Leo Geule en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd en prijspunt winnend brandweerman te Made. Maar Willem, winterstop en winterstop. Is er een kans dat jullie naar Mader gaan verhuizen? David uit Breda? Ja, dat is inderdaad bij Breda. Maar ik hoop voor de actie niet in mijn Amada. Want dan ik daar gebruik moet geloven gebeurt er niet zoveel.

[01:26:59]

Wel heel veilig. Maar ja, heel veilig JNC in de buurt van een bejaardenhuis. Dan wordt het echt hommeles. Echt de vlam in de pan. Wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan via vele wegen. Je kunt ons sowieso vinden op Instagram en Twitter. Wil je nog één keer je inzet? Dekker, Davids, mijn eigen en snikkende even achtenzeventig.

[01:27:18]

Voor de handel. Wat al voor jou? Voor de handel. Wij hebben de sensible hobby sinds twee dagen ook een ook een Instagram account niet. Terwijl het de rode lantaarn. We zijn zo. Gisteren is de Story opgezet. We zijn zo heet, dit is om de jeugd aan te spreken. We hebben meer jeugd nodig. A man shout out. Zo ja, we elkaar. Grote? Ja maar euh. Mocht je euh, ze onder de veertig zijn en niet weten wat Instagram is, dan mag je ook mailen naar groetjes uit de rode lantaarn.

[01:27:48]

Podcast puntennood of een brief sturen of een brief sturen? Inderdaad, gewoon ganzenveer je beetje inkt en euh. Geen probleem. Je kan gewoon naar Carmersstraat 20 in Amsterdam. Euh. We vinden het leuk als je een review achterlaten op iTunes omdat we ze zelf leuk vinden, maar ook omdat andere helpen de show te vinden. We hebben wel weer wat revoltes nodig. Ja, want iedereen focust zich enorm op vriend van de show. Uhm. Maar een riviertje.

[01:28:12]

We hebben nog één n, maar je moet af en toe. Iedereen is wel een oproep om weer even naar iTunes te surfen. Ja, ook dat. Dat is goed. We hebben er eentje van.

[01:28:19]

Euh, die who do vrij za zo leuk. Ja, originele naam Meerkat.

[01:28:25]

Meer en meer champagne 1 5 sterren en schreef goede nabeschouwing van het enerverende wielerjaar 2020. Vaker opnemen met een glaasje champagne. Ja, dat roep ik al jaren altijd. Vandaag niks. Of is dat niet met de gasten erbij zijn? Ja ja, het is wat mij alleen maar s avonds op een het altijd is om om 11 uur s ochtends al aan ik dacht ik wil straks niet opstaan om elf uur s ochtends inderdaad. Ja, had je het gehoopt?

[01:28:47]

Nee, zo na van bier helaas te zijn.

[01:28:51]

Nee ook niet. En het is ook wodka Flügel. Echter, die 2 3 keer dat ik uit ga op een ja dan is het eerder euh. De mixdrankjes sterke drank zijn waar, maar van een paar korte. Gold Struikje kocht ik bij zijn eentje voor dat volgende keer gewoon op. De reden is ook dat we inmiddels zegmaar na een heel seizoen, eigenlijk alleen nog hele zware tripels en KVA druppels open hebben en hebben liggen in de koelkast. Ik denk dat dat wel echt heel heftig.

[01:29:16]

Vrijdagochtend vrijdagochtend zeker. Ik ben überhaupt geen ochtendmensen, dus om dan gelijk aan na misschien. Misschien dat dat trouwens wel helpt zijn de scherpe randjes eraf. Is wel lekker geweest. Misschien is een podcast uit David nogmaals hartelijk dank. Superleuk dat je doen was. Ja. Ik vond het heel goed. Kom, kom nog eens terug over naar die na je eerste drie etappeoverwinningen in de Tour. Dat ik aan de Ooijer kan terugkomen. Laten we dat afspreken.

[01:29:39]

Euh jonne. Abierto Habito.

[01:29:43]

Hoe is die zit? Mag er ene dingetje de Sloe in Yerseke eentje, want even los het opnemen. Heb je nog een vraag voor Niels Eqov of Maria of Olav COI? Olaf Kooij mag zelf kiezen wie doelman Niels Eqov. En dan? Uhm moet over even voor tijd gaan vooruit met een heleboel jongens. Heel vaak ja, echt een euh. Ik heb een maand geleden mijn eigen toernooi georganiseerd met 75 man groot. Dave Dekker. Niet in het toernooi, ook weer.

[01:30:24]

Hij heeft ook maar één van de proefdruk.

[01:30:27]

Had hij mij, heer en meester VDP. Monsieur VDP heeft ondertussen zijn naam.

[01:30:32]

Volgens mij vooral omdat wij te vaak heel wat minder Steiners dan iedereen kiele gaat. Hij heeft het toernooi gewonnen, niet de niet stijl onbekende hij ook een paar jaar. Het waren niet allemaal alleen maar mensen die we kenden. Maar ja, wat wel wat we hem vragen. Maar Niels, Eqov deed ook mee, dus ja, ja of. Of Niels zal zijn nieuwe gaming pc heeft gekocht. Is goed. En of je dan eindelijk wel wint omdat ie binnen Sumba ook zo dat er nog meer games zijn.

[01:31:01]

Elke koe kan men vragen uit de Aarsman in ieder geval. Die deed ook wel voort. Nachtzijde. Jawel, Wertheimer Adya. Die kan je Nikaya. Nooit Geordie. Maar hij deed ook uhm.

[01:31:14]

Stedebouw en die beelding. Zo ja, nee, dat is internet. Zit ik niet zo in zijn vermoeider had ik al gauw aanvragen. Leuk.

[01:31:25]

Hoi Lieke, hier van dag en nacht. We hebben een spannende nieuwe podcast. De Vlaamse kunstroof. Het gaat over de gestolen paneel van het Lam Gods, het meesterwerk van schilder Jan van Eyck. En het diefstal is een van de grootste onopgeloste kunstroof aller tijden. En dat terwijl deze kunstroof gewoon opgelost had kunnen worden. Samen met journalistieke schaut duik ik in het Vlaamse mysterie. Wallace afperst brieven, kraken codes en zoeken met amateur speurders naar het gestolen werk. Luister je snel naar de Vlaamse kunstroof?