Transcribe your podcast
[00:00:00]

Welkom in mijn podcast over media met Ernst-Jan Feud en Alexander Klöpping. We zijn er weer in 2021, nu al een heel gek jaar.

[00:00:10]

Heel raar jaar. Raar jaar. Jaar na jaar. Uhm, hebben het gehad over een bijzonder stuk erfgoed. Wat ik voor jou heb meegesmokkeld? Ja, we hebben onze gezamenlijke vakantie geëvalueerd. Echtgenote binnenlandse oeuvre. Het was sowieso veel erfgoed, want je hebt ook heel bijzonder cultureel erfgoed laten zien, namelijk de Terran reductie Flow van de Postcode Loterij en momentje voor een monumentje voor gemaakt.

[00:00:35]

Ja, u kunt zijn kans en natuurlijk over Bitcoin gehad. Ik heb een explained gedaan over over iets serieus, maar dat was ik vergeten. En uhm nuttig, maar heb het even gehad over kritiek hoe je daar mee omgaat. Ja, een bomvolle uitzendt.

[00:00:51]

Een uitzending in een bomvolle uitzending. Luister ernaar alvast. Denk je nou wat sympathiek dat de jongens het iedere keer doen wordt aan vriend van de show? Ja, welkom. Francis Brandslangen, Benjamin Leïla, Frank, Joost Arnout, Jeroen Nelen, Kenneth Junín, Niels, Michiel Faassen, Michel Leny, Rik Poot, Jan, Joost en David welkom. Wil je ook vriend van de show worden? En wil je ons deze donkere decembermaand doortrekken met je Postcode Loterij achtige vibe?

[00:01:22]

Er wordt dan januari verdiend.

[00:01:24]

Ik bedoel 3januari Pacqué. Euh.

[00:01:26]

Wordt een vriend van de show via www. Een podcast over mediastunt tnl. Nog effe oefeningen Aston Villa die je met uitzending.

[00:01:53]

We zijn terug van vakantie Alexander, welkom terug Haarms Ja, welkom terug Alexander, welkom in nieuw jaar. Ja, de beste wensen. Jij ook? Heb je door dat iedereen dit jaar ook bij zegt dat maal denkt, denk ik dat alleen mensen op leeftijd tegen elkaar zeggen. Maar nu zegt iedereen tegen elkaar in een gezond nieuwjaar. ROIHA Het komt natuurlijk pandemie. Dat komt door de Panaria heeft scherp. Wij waren op vakantie in Valkenburg. Paar daagjes verlaten.

[00:02:20]

Al die mensen die elkaar normaal een gezond nieuwjaar wensen, die waren nu niet naar een verlaten bloemendorp stadje en hebben wel heel mooi stadje. Prachtig en heel mooie omgeving. Sprookjesachtig SURFnet België met allemaal van die heuvels. In België mogen we niet in dit was zeggen best. En als ik zou terugkijken op die dagen, dan heb je er eigenlijk alles wat jij het afgelopen jaar met mij besproken heb. Heb je nu laten zien? Ik mocht het als een Experian verjaren.

[00:02:46]

Ja inderdaad ja. Nodigde de jaarlijkse vakantie uit als een Experian. Ik nodigde haar uit in een huis een dag van tevoren. Wel ja, flexibiliteit ook wel benadrukken dat al die andere Finidi er had gevraagd. Die konden niet op een fijne nietzo doen. Inderdaad, maar die jij trekt gewoon met je hele gezin. De hele karavaan kwam naar, kwam gewoon naar Valkenburg op afroep.

[00:03:11]

We dachten zelfvernietiging, ze hoeven toch niet naar school, dus we kunnen wel nog geknakte maar was toch enig? Ja, ik mocht op de Oculus. Je mocht op de Erkelenz. Ja, ik heb de hele enge manier. Dat is wel heel grappig, maar dat is ernstig denk ik. Dat het nu even tegen botte Ernst II ging, dus in een box in een boksring. Dus een boks box spel op de Oculus, maar dan open je die app.

[00:03:36]

En ik zag gewoon Ajuinlei schijt. De gewone Freeland was van even lang, luidt het grappig. Die meneer was heel lang en heel groot, stond opeens in een schertsende. Het is RadioNL opeens in een arena, zo'n boxart. Een gigantische arena gevuld met publiek tribunes en heel erg hoog lopen.

[00:03:58]

En een sensor. En je staat daar in je ring. Je kan er niet uit, je kan überhaupt niet lopen. En dan een hele grote donkere meneer stond in de andere hoek. Heel lang. Even schrikken. Heel boos, ja. En omdat het dus virtual reality is. Kijk, je moet je ook echt omhoog kijken om te kijken. Ik had een beetje het gevoel dat toen ik keer zombies afknallen. Ik dacht ik wil, ik wil weg.

[00:04:18]

Maar er zit ook niet één van die dingetjes van die controllers. En dan moet je dus echt uithalen zoals je aan het boksmeeting je verdedig met die twee dingetjes waar je voor je ogen. Als je een klap voor je kop krijgt een dan, dan zwenkt het beeld ook even weg. Ik was de hele tijd gedesoriënteerd. Ik heb me wel twee keer tegen de grond gemaaid. Ja, je deed het best wel goed er best bijzette. Dat heb ik mij aan dat zoveel energie als daar in zat, zo weinig energie zat in een andere activiteit die we gingen doen op tv kijken.

[00:04:47]

Ik was echt blij verrast. Op Airbnb is er geen hokje. Je hebt wel hokjes voor, voor een magnetisch, voor handdoeken en zeepjes enzo. Maar er staat geen hokje bij voor IPTV met talloze illegale tv kanalen. Het was even uit dat het is. Nou, je hebt mensen die het goede voornemen is dit jaar toch maar eens in die podcast of media luisteren. Luister nu voor het eerst op tv is dat je illegaal illegale tv kanalen kan kijken.

[00:05:18]

Zo ongeveer alle zenders weren alles in netjes gerubriceerd per land. Ja, ze hebben een wereldreis gemaakt. Ja, want ik iedereen was naar bed en we hebben mijn vrouw. Hebben we de kamer uit gekregen door de Taiwanese televisie. Onder de grond wordt lachen, werden we afgevoerd en radio was een manier. Die was aan het zingen. Dat was inderdaad irriterend voor haar en we hebben de Koreaanse televisie gekeken. Ik realiseer me hoe esthetisch Koreaans televisie is. Eigenlijk kan je samenvatten als dat tv uit Aziatische landen is.

[00:05:49]

Heel grappig en bevreemdend, meestal in ieder geval. En het Midden-Oosten heeft bekeken wat Rabi Oman heel veel strenge dingen, strenge televisa. Daar waren inderdaad veel geleerden aan het zingen. Daar was natuurlijk ook al avond in. In Japan was de ochtend wat verklaart dat? Verklaart dat dag televisie, nacht televisie en heb je geleerde Rensing in zijn te vullen? Maar toen gingen we naar Amerika. Dat het toch als thuiskomen. Want receptje Amerikaanse dingen voel je gelijk in zijn uitleg.

[00:06:21]

Reclame binnen veel te grote uitjouwen die door de bergen rijdt. Dan voel ik me gelijk. Weer voel ik me toch gelijk weer thuis naar zo'n wereld. Of als je zo'n medische reclame ziet, dan haar dat er dan in tien seconden nog even alle terms conditions heel snel noemt. De echte thuiskomen? Ja, heel fijn. En we zagen ook een spotje dat ik het nog even bij pakken, want we gingen naar oan kijken. De rechtse Fox. Ja.

[00:06:45]

Nieuwsmerken S-tog of nieuwsmerken? Nieuwsmerken. Ik ze door elkaar. Nieuws Max. Want daar zagen wij bij. Zapte erop binnen. En toen zagen we die schrijver van van game Shayne, een boek over de Amerikaanse meneer Holthuis en Obama Halperin. Die zat echt aan de top van een Abitur bij MSNBC. Het was echt wel Grootegast politiek commentator overal gevraagd en ABC zelfs toch als er toch in the morning show zat echt op het mounten Morning Jeugddag en MSNBC. O ja gozer, ken je ochtendprogramma.

[00:07:14]

Maar dat was. Dat was echt een grote gast. Maar die heeft een mitose schandaaltje aan zijn broek. En sindsdien? Hij was toen de eerste die de chatty golven lignes dienen specie en hij ook. En toen was hij de eerste die voorzichtig aan een comeback snuffelde. Dus hij kreeg een boekdeel en dat luidde het volgende narratief in een mitose Mito discussie van wanneer mag een man weer terugkomen? Het antwoord was nog niet eens wat hij moest gewoon nog niet vragen wanneer wel nog niet.

[00:07:46]

Dus hij moest weer vertrekken. En nu de AGEM.

[00:07:47]

Inderdaad zijn eigen programma op de nieuwsmerken.

[00:07:52]

Wat echt gewoon gekkie central is. In de Verenigde Staten. Beetje een type zender waarvan het Capitool. En wij? Nou, wij wisten nog niet toen wij dit keken en hoe. Maar ik heb ik zat. Ik zat natuurlijk ook te kijken naar die bestorming van het Capitool. Deze week was een ouderwets zien een avondje uit. Ja, ik zat met rechts kijken, kwam, kwam, laat in maar waar. Maar dan nog hoeveel mensen daar met z'n allen met hun cameraatjes omhoog stonden.

[00:08:18]

Dus het was echt. Ik loop het Capitool binnen, maar ik ben ondertussen ook aan het livestream. Ik dacht dat het echte denken waarnaar live stream je parler? Waarschijnlijk allemaal inderdaad, van die van die Wuppie platformen. Waar gaat het allemaal nog wat te zien krijgen denk ik. Ik denk dat er nog spectaculaire compilaties aankomen. Ja, maar dit is natuurlijk wat. Wat ik daarmee wil zeggen is dat het een soort wereld op zich is. Een heel ecosysteem van media waar die mensen waarschijnlijk in hangen.

[00:08:43]

Want alles wat niet binnen het ecosysteem valt, dat gaat voor hun super dissonant klinken. Dus wij gingen eventjes een kijkje nemen in dat media systeem met met Markham Halperin. Inderdaad er in dit geval de gevallenen die dus nu al zijn. Het is alsof je in Nederland opeens Matthijs van Nieuwkerk dan aanschuift bij Businessclass. Ga eens om een chauffeur. Dumpert Beginjaar. Ja, ook het is ook nog eens heel obscuur of ironisch. In show Dumpert. Maar toen was dus een reclame braak.

[00:09:17]

En toen zagen we zagen we de eerste commercial die we zagen. Opeens gaf het een idee. Deze mensen hebben niet alleen eigen social networks, eigen tv kanalen, maar ze hebben ook hun eigen reclames die echt op deze mensen gericht zijn. Ja, en om dat nou helemaal rijk te maken in deze over geproduceerde podcast kunnen we dat nu laten horen.

[00:09:38]

En wat we wat we zien, wat hier natuurlijk niet zien is. Een man voor die staat voor een soort model van de Verenigde Staten kaart zou je dat kunnen noemen? Ransart 3D kaart. Want misschien moet je erop. Sharona Hij zit helemaal in een soort virtuele studio met een grote kaart op de achtergrond. En die kaart, die explodeert zo door en door de liberals. Dan kan je dat er een beetje bij. Eind begin denk je nog O, het is gewoon heel mooi ideologisch ding.

[00:10:06]

Men neemt dat een wending zo vlak na de explosie van een merker is een worden STB wordt de Libro democratisch hard discounters en mooi babyboomers. Deming mee met Nexon wordt gemiddeld. Prolink serveert Heeckerens als de Stimpy Hainer Priestley in Middelkerke en smoor in schieten op hét 6m je gratis geen feuten haalt Shaping Wireless en mag morgen het Cubber hiermee met pianopartij Cormier, magnetische dakramen, joigny, salmonella guede, gradisca en zijn hôtels shaping.

[00:10:43]

Oh ja, hoe je gaat van wij staan op voor je rechten om wapens bij je te dragen. Naar Ik krijg een Gradisca Pinson hotels. Dat kan gewoon hun eigen staat echt heel soepel. En als je je afvraagt hoe heet zoiets nou? Dat is dus Amerika's conservatieve Cordis club.

[00:11:01]

Maar ik denk dus echt dat we dit album four freedoms the barrel.

[00:11:04]

Dit kan in Nederland natuurlijk ook. Dan sluit we een alliantie met Hoe heet de gekkies van de nieuw bij de NPO komen ongehoord. Longworth Nederlandse tijd een alliantie met Ongehoord Nederland. Wat ik me dus voorstel is een soort mix tussen de Postcodeloterij en omgord Nederland. Beetje zoals het worden, maar ik vind het zo mooi aan zo'n extreem kapitalistisch land als Amerika dat alles uiteindelijk terugkomt. Er was ook een heel schrijnend voorbeeld van hoe alles meteen commercieel kan worden, want op een gegeven moment keken we waar het New Yorkse nieuws kijken.

[00:11:37]

Daar eindigde ook mee. Toen wij een kwartier lang het Amerikaanse New Yorks weerbericht te kijken waren. Met Snoop Mauro en het zuiden zeiden we dat je moet gaan slapen, maar in ieder geval daar. Daar was ook heel schrijnend voorbeeld van. De Vermiste Kinderen rubriek ja, dus graag uw aandacht voor het volgende meisje zo oud. Dit is een foto. Ze is laatst te zien bij Bla. Nou, dat meisje als ik vijf seconden in beeld. In ieder geval.

[00:12:03]

Daarna was de sponsor van die rubriek ook vijf en vijf seconden in beeld. Een of andere lokale bank? Je Amerkaanse? Ja, het was er iets van. D-segment is sponsor bij nij skipping artillerie. Een zeef is Panhard bij Mutual Bank Schuler. Het was.

[00:12:23]

Het was een mooi uitstapje de wereld over. En toen ging. De volgende dag gingen we naar Heerle toe dat ze in een stad in Zuid-Limburg heel pittoresk kreeg. Niet waarom? En euh, daar was natuurlijk ook alles dicht. Maar er ging net centrale marktplein. Daar was een soort skihut achtig etablissement. Daar hing er wat op het feestplein was het overduidelijk. Het plein was naast de Crommen doet er goed ceria bij. Snackbar komen doet er alles wel dicht.

[00:12:58]

Dus wij gingen naar het naar naar een soort van skihut tent waar ze als koek en zopie verkocht. Zo voelt het beetje, maar er stonden heel wat lokalen omheen. Locals die lichtelijk intimiderend frontzone ik. Zij zagen aan, want die zijn niet van hier. Toen bestelde ik een worst Limburgs. En toch hadden we ook een meneer met een hoed. Een lange jas die zei dat zij die naam als een lekkere Limburgse was. Dat hebben ze niet in Sillicon Valley.

[00:13:27]

Ja, daar hebben ze alleen maar chips! Zeiden ze. Jij bent die in een van De Wereld Draait Door en De Slimste Mens hebben werden ook door. Wij werden samen werden wij één individu. Ik ook mooi. Maar het werd wel heel gezellig als gezellig. Alles op veilige afstand. En we hebben nu al een autovakantie miljard jaar aan rust gegund, want je hebt gister iets bekendgemaakt. Oleksander Toch even bij stilstaan brengen wat we deden. Wat is de vraag?

[00:13:56]

Nee, nee, ik wil daar even bij stilstaan. Een monumentje voor een kaarsje of een kaarsje neer. Je hebt gister aangekondigd dat je vertrekt als of een blender met een heel mooi artikel naar je beschreef wat je allemaal geleerd hebt. Dat je last had van het Impulse syndroom toen je naar een Nawal speed werd gereden. En nou vond echt mooi vond ik hele mooie reacties op hoe was het gister? Wat heb je gister gedaan? Ik heb gisteravond afgesloten met oude foto's doorbladeren met een glas wijn en nog één en nog één en nog één.

[00:14:29]

Dat is wel zo grappig hoor. Het was een gekke tijd als je met je melancholische bagage enorm melancholisch, maar gisteren was ik sowieso echt een soort zombie door de dag lopen. Ik bloembodem elk uur de aankondiging intern zeker ook een visioen, zo'n Aguëro niet. En dat is dat was iets waar ik natuurlijk bijzonder tegenop zag. Krijgt worden ook niet echt uit mijn strot. Moet ik zeggen. En toen was het klaar. En toen dacht ik ik voel me nu vast opgelucht, want ik zit er natuurlijk aan te haken en nu is het klaar en voel ik me opgelucht.

[00:15:03]

Maar in plaats daarvan was ik echt verdoofd. Rest van de dag gewoon verdooft, maakt men wel weer ok. Maar gisteren was Gwyn. Ja, echt heel vreemd. Het was gisteren op Twitter was het u maar onze bubbel. In ieder geval was het ook een beetje Blendle alumni feestje gaan. Foto's delen. Maar dat is natuurlijk de stiekem. We hebben er met de tijd heel veel mensen gewerkt, want mensen werken een paar jaar. Ruim 1.000 gaat door.

[00:15:28]

En in deze sector. En dat kom je stiekem best wel veel mensen tegen die nu bij Google en bij Spotify en bij godver zitten. Iedereen om aan toffe bedrijven werken. En die hebben allemaal herinneringen aan dat rare bedrijf in de Jaarbeurs. Dat is natuurlijk ook echt. Dus als je het helemaal teruggaat naar het begin. Er zijn zoveel. Ik zag zoveel foto's weer terug waar we inderdaad in de Jaarbeurs ben begonnen met één kamertje in de Jaarbeurs, maar dat groeide de hele tijd uit zijn lach.

[00:15:57]

En als je medische pop. Die zag ik op veel foto's terugkomen. Het is een pop, een soort wordt zo'n dingetje in biologieles had dat jij de huid eraf kan halen en als hoofd bloedvaten, dat weet ik niet eens meer. Maar hoeveel? Een prop die op heel veel op zoveel foto's. Maar ja, nee, weet ik.

[00:16:12]

Maar dat is de inzet van Nederland, dus deden we dat. Dat deden we op de site. Dat hadden we als het poppoll gemend blijft doen staan. Maar dat is inderdaad maar alle vergaderen daar waar geen vergaderruimtes. Dat was dan gewoon in de omgeving en worden dan een euh. Dan was er een soort van opslag hok waar alleen maar van die. Weet je wel waar die van die van die van die Carre die waar je er een kratje in kan laden enzo, die helemaal vol zit met dat soort karren?

[00:16:38]

Ik zag een foto van de jongen die verantwoordelijk was voor de internationale uitbreiding Duko die daar tussen die Carre en er waarschijnlijk heel serieus Calment en werd. En er was niet eens uit de soort van wie zijn er X-Type en spelen ofzo? Het was gewoon echt ja. Dit is geen plek. Weten wij veel wat we moeten doen? We hadden ook geen borden om lunch van te eten, dus echt heel vaak doen. Al pakte A4 papiertje uit ons bord gebruiken.

[00:17:03]

Dat was gewoon een hele grappige tijd. Hou het echt heel grappig. Ik zag ook zo lang geleden twee foto's die ik zag in 2014 als een jonge God. Ja ja, Jezus minder haar min. Mijn vriendin zei jij hebt nog geen grijs haar en geen wallen.

[00:17:19]

Haha, nee, de presentatie van acht jaar geleden. Maar uhm. Als je die foto's ziet is er gewoon echt. Dan is er zoveel waaruit blijkt hoe? Hoe grappig die tijden waren. Want ik Blendle was echt helemaal in het begin. Uhm.

[00:17:34]

Later werd het gewoon normaal, maar in het begin was het echt een soort van soort.

[00:17:39]

Het was echt een soort van verschijning ofzo die heel veel aan de rebellen had. Ja en ik zat het allemaal ouwe dingetjes te kijken. Voorbeeld iemand herinnerde me gisteren aan dat we er stonden. Een kratje Heineken indool in de hoek en iemand herinner me een oud medewerker herinnerde me aan dat Heineken dus had gezien dat wij. Weet ik veel of een ander biermerk kratten, dat er op een foto stond en dat iemand dit had gelezen? Dat Heineken toen volgens besloot om gewoon kratten met Heineken naar ons kantoor te sturen als vervanging voor dat bier, wat de de NRC next had op haar.

[00:18:11]

Wel, in de mast had hij maar boven en onder. In het logo dat staat in het midden staat altijd de slogan en hoewel het NRC next had op een op een dag, hadden ze gewoon alle artikelen uit Blendle, maar dan bij elkaar. Of je allerbeste artikel, de beste artikelen uit Blendle, maar dan bij elkaar. Al is er maar bovenaan de B bovenaan de krant wat allemaal. We hadden dan de hele tijd natuurlijk een PR geintje uithalen en dan hadden we onze eerste 100.000 gebruikers binnen.

[00:18:40]

Toen was ik zo bijdehand om alle grote bedrijven ter weer of van Nederland de de social media redacties voor de Milad afdelingen te mailen met Hallo, willen jullie ons feliciteren? Wat natuurlijk de meest pedante is die een KLM kan stellen, maar die bedrijven zitten allemaal hun reclamebureaus aan het werk. Om nog gefeliciteerd BLE, noem het jullie honderdduizend leden. En dan een vliegtuig wat 100000 schrijft uit de staart met van die weet je wel uit die die deze trails.

[00:19:08]

Of ja naja geld ammon, dat soort shit. Dat gezeur ook mooi aan zo'n dag is gisteren dat je al die dingen die was je vast wel helemaal vergeten. Ja dat wil herbeleven. Ja, je moet natuurlijk op geen moment een boek schrijven, want dit is het eigenlijk. Ik vind eigenlijk aan de stand verplicht ben om een boek te schrijven, maar om de de alleen al gewoon de de lancering ijsdag op. Wat is het volgens mij? 28 april 2014 ofzo?

[00:19:38]

Zoiets? Dat het in het journaal zat is, dan zie je Rob Trip lopen voor ons logo, met een screenshot van een van onze in elkaar gehakte tablet app. Die Griene gaan echt een. Niet zomaar een korte ofzo, ergens verderop in het journaal, maar gewoon als tweede ofzo. Dat jij een echt debiel stond op teletekst. Ik weet nog echt dat die lanceringsdatum er was en dat cameraploegen elkaar aan het verdringen waren om foto's van ons te nemen bij in Amsterdam-Noord.

[00:20:09]

Dat feestje? Ja, daar was je toch? Ja ja, dat. De columnist was daar altijd een stuk over ons geschreven. Dit is echt. Ik dacht echt van ik en ik denk ook dat ik heel veel van dat soort dingen vond ik op dat moment niet dat het compleet normaal vond. Iemand zo erg? Nou ook weer niet. Maar het is niet dat elke zanger die aandacht krijgt. Nee, maar euh. Het wendde wel op een of andere manier, was wel.

[00:20:37]

Zegt heel veel over momenten, toch over die over. Dit was echt. Ik denk niet dat ik in mijn leven nog iets ga doen, want zoveel momentum had als Blendle. Vooral het eerste jaar, dat was echt bizar. Ook niet alleen natuurlijk de aandacht die het had omdat was. Ik weet dat die lanceringsdatum. Ik ging om 7 uur s nachts in een radiostudio zitten. Ik had bedongen dat dat ze op onze termes al die radio ik bepaalde hoe laat welk radiostation mocht komen, zodat ik ze allemaal tien minuten na elkaar kon inbreken.

[00:21:09]

Ik had ook bedongen dat ik dat vanuit mijn studio. Ik had een studio uitgekozen dat ik die studio kon uitkiezen, dus ik heb gewoon fans naar best wel vroeg. Volgens mij zes uur ofzo. Van 6 tot 11 ofzo. Achter elkaar met gesponsorde energiedrank ernst.

[00:21:28]

Ik las interviews. Ik las het afscheidsinterview. Soort van afscheidsinterview met Klaas Klaas Dijkhoff in de Volkskrant de eindejaarsshow. En die zei als je weet dat ze je zo hard het opbouwen zijn, dan weet je ook dat ze hier weer net zoals jij en ik die schaduw zijn. Heb je natuurlijk ook meegemaakt, daar heb je ook over geschreven. Maar het gevaar is dat dat overheerst. Maar dankzij giften heb je nu ook jaja de vroege jaren weer even herbeleeft. En dat is de de hier natuurlijk ook wel vaker verteld.

[00:21:56]

De de mate waarin als je een bedrijf opricht hoe persoonlijk alles voelt. Maakt dat je ook niet helemaal meer? Ja, je kan gewoon niet objectief of met enige afstand of met enig idee van overzicht kijken naar je eigen bedrijf. Het is allemaal zo. Tering emotional, dat is het nog steeds. Ik kan er nog steeds niet fatsoenlijk denk ik. Zot van realiseren wat er allemaal gebeurd is. Maar inderdaad zie je het het. Het slaat om zoals bij een baby in het begin, je heel gelukkig bent en blij.

[00:22:32]

Slaat het om in totalen wat iedere ouder denken heeft in totale bescherm modus? Je moet je kinderen beschermen. Dat heb ik. Dat heb ik ook. Dat heb ik met Blendle ook. Dus het het laatste deel was vooral beschermen. In het eerste deel was gewoon van vreemde euforie en op dat moment niet doorhebben hoe bijzonder dat was. Dus dat er ook allemaal mensen bij ons solliciteer. Dit de bèta invite codes van Blendle die op Marktplaats verkocht werden. En dan maak je een dingetje.

[00:23:02]

En dan gaan mensen met elkaar strijden om die om die in feite. Dat ding kon nog helemaal niks. In het begin, wanneer de mobiele website. Dat personeel solliciteerde gratis bij ons wilden werken. Zo van ja kijken, laten we wel even wat gaan betalen. Daar heb ik nog niet over gehad. Over de bussen met. Buitenlandse journalisten die langs Bajo. Pfff, ok. Na het einde van een hoofdstuk. Je hebt al net ervoor gezorgd dat je, als dit als deze uitzending of uitzending deze uitzending afschiet.

[00:23:36]

Deze aflevering online staat dat je 10 miljoen uitgevers krijgt omdat je net hebt gezegd dat jij je stand verplicht bent een boek afkomt. Maar ik denk niet dat ik dat op heel korte termijn ga doen hoor. Dat is wel heel leuk om te lezen.

[00:23:50]

Nayar klapper over wiki WikiLeaks is een boek geweest.

[00:23:57]

Ja ok. New York De orde van het jaar Kinky wordt gekozen. Ik moet natuurlijk nu weer wat Hossain doen met mijn leven. Ik heb een keyboard gekocht. Heb je er wel een beetje op gepekeld? Ja, het is best complex, want je moet allemaal van die virtuele instrumenten kopen. Ik wil dus heel graag nieuwe muziek voor Nieuwsuur componeren. Want jij ben je als je als jij zegt ik heb een keyboard gekocht en denkt misschien heel veel mensen gaan nu proberen het voor dialyse uit te spelen.

[00:24:20]

En nee, maar jij bent zo iets. Mijn doel is om nieuwe muziek te kunnen componeren. Want dat is natuurlijk eigenlijk mijn grootste droom sinds ik op de basisschool zit. Is dat eigenlijk al mijn eigenlijk droom? Jingles, nieuws, muziek, televisie, tunes, licht, film, muziek, dat dus. Ik heb een virtueel orkest gekocht. Het orkest zal het orkest orkest gekocht uit Berlijn en dus ik heb nu een heel met allemaal strijkers reacties. Fermanagh Chakkar met Amat strijkers secties en gekocht heb ik gekocht.

[00:24:55]

Je zit onder de knop en nu moet ik nog alleen nog leren ook muziek moet maken. Doe ik het al? Als hardloop ga ik ook altijd eerst de hyper hyper geavanceerde schoenen kopen en daarna ga ik niet meer hardlopen. Dus ik kijk hoe dit gaat. Maar mijn doel is dus om van Nieuwsuur. Ik vind Nieuwsuur fantastisch programma, enig programma. Wat een beetje fatsoenlijk touristic maakt Korona, maar ik vind de vormgeving van Nieuwsuur problematisch, werd opgenomen toen het werd opgenomen in een vrieskist.

[00:25:22]

Alles is blauw en die pauken en vioolmuziek uit de leader. Maar al is het zo over. Het is bijna alsof je een parodie maakt op iets wat autoriteit zou moeten uitstralen.

[00:25:31]

To do to go. En dan?

[00:25:34]

Alles is gewoon ja. Ik erger me daar aan, want ik drink met de goedheid van je hart. Kom je uit. Even oplossen. Dat is dus wat ik ga doen. Stap ongevraagd koop. Niemand heeft hier behoefte aan. Twee nieuwsoortige orkest onder elkaar, maar ik moet ook nog de wereld leren. Ik moet leren ook muziek te maken, maar ik denk dus wel ik. Ik heb nog nooit. Ik zei wel dat er heel goed in mijn muziek leraar en luisteraar graag reisapotheek was.

[00:25:56]

Ik wil graag zangles bij nemen. Vooral muziek leraren die die akkoorden, akkoorden, schema's en een beetje een beetje weten hoe je klassieke muziek componeert. Nou, dat laatste is vast wel iemand die iemand kent. Veel glas wordt het decor. Je zit goed in je energie voor koffie gedronken. Manmanman heeft een deal met Miele inkrimpt, dus een koffiezetapparaat van 28.000 euro Yearbook waar we binnenkort een Barsbold herlas. Veel leuker. Uhm, laat het even hebben gaat.

[00:26:24]

Laten we overgaan tot de orde van het jaar. Prima onderwerp Jez. Pak het lijstje erbij soepel.

[00:26:32]

Ja, nou moet er heel even bijkomen van jou van jouw verhaal. Helemaal niet erg. Ik heb wel iets voor jou. Dat is leuk, terwijl je naar een. Ik heb iets voor jou meegenomen. Voor hem heeft nood, gaat bakken pakken. Is dat je tas. Eén van mijn tassen gaat de rode rugzak.

[00:26:52]

Dit is een beschrijving van de radio. Ik zie een doos. Nokia staat er op Nokia Telecommunications Communications. Dat is een merk dat telefonie producten maakt. Ik zie ook een datum 17 september 1999. Dat is wel goed dat je dat leest, want dat is een belangrijke cuuw. Dit is iets heel ouds. Dit is inderdaad iets oud. Het is zo oud dat je nog dat je dit pakketje waarschijnlijk niet eens op het internet kon bestellen. Je maakt het nu open wat Watteyne Mobile National NoordNed Quick Reference Card.

[00:27:25]

Kijk dit, ik zie. Ik zie hier een handleiding voor een zeer archaïsch toestel van Nokia. En wat ligt daaronder? Is dit een soort auto telefoon?

[00:27:36]

Het is geen uit de telefoon. Jeetje, wat zwaar door audiodescriptie, sprak de telefoon uit. Hij houdt hem vast aan de hendel. Hallo, met wie? Het is een oude telefoon. Het ziet er inderdaad uit als een uitsterving. Even inpluggen, nooit een oude telefoon in mijn handen gehad, maar in films zie je dat. Jammer zou voor het uit de telefoon Chakassië.

[00:27:54]

Ik plug in, plug heel even de hoorn in, vlug even de hoorn in. Ja, dat is een USB kabel. Dat is bekend.

[00:28:01]

Het is heel bevreemdend dat het toetsenbord van een citroen of een toetsenbord je op de telefoon aan de buitenkant van de hoorn. Ja, gek. Maar er zit dus ook. Kijk naar wat er uitsteekt hier. Ja. Een kabel dit is een antenne is een antenne. Goh, wat denk je dat dit is? Ik denk ook aan de datum, de datum die je net hebt gelezen. Ik en het feit dat het mobiel nationaal NoordNed met het logo van KPN Telecom.

[00:28:31]

Toen ze nog voor hulpdiensten ofzo dat ze voor hulpdiensten. Ik schroefje verantwoordelijk en Schoevers alternator. Het zal me heel intuïtief dit. Ja, jij was. Waarom hadden ze een NoordNed 12 toen je toen je dit ding bestelde of niet? Waarom ze dit hadden? Misschien? Om voor de millenniumbug, de millenniumbug, dat als dat gebeurt dat is in ieder geval elkaar hier nog mee konden bellen. Het is een telefoon ernst van een mobiel netwerk wat in de lucht is geweest tussen oktober 1999 en ergens in 2000.

[00:29:05]

Hoewel het zeer actief werd voor een deel van de telefoons op 31 december 2000, omdat mensen alsnog bang waren dat 2000 2001 ook gezeik zou gaan opleveren. Maar toen hadden ze alweer een deel van het van het systeem ontmanteld. Toen waren nog maar een paar telefoons over. Toen was er dus een reeks aan telefoons op alle belangrijke plekken in ons land. Ziekenhuizen, omroepen, politiek ja. En toen heeft de overheid de opdracht gegeven aan KPN om een losstaand van alles mobiel netwerk te maken en vast netwerk te maken.

[00:29:41]

Mobiel National NoordNed van telefoons die elkaar konden bereiken omdat ze zo bang waren dat er levensbedreigende situaties zouden ontstaan door de millenniumbug. En dit is dus een stukje erfgoed. Wat geweldig grappige helpdesk Landelijk Beheer Centrum National. NoordNed werd als mijn kerstcadeau voor een vriend. Heb jij iemand gedaan? Hoe kom jij hier aan? Nou, dat is dus een site die beheerd erfgoed en te koop dingen op uit musea. Dit kun je dus gewoon kopen. Erg grappig, maar je hebt het wel snel geraden ja.

[00:30:13]

Moet zeggen dat ik. Ik ben onder de indruk van je radikal. Ik dacht dus leuk.

[00:30:19]

Interactief element is ook wel de meest visuele podcast die we niet hebben opgenomen, maar je beschrijft het zo goed wel. Heb je als ding gekeken met audiodescriptie? Nee, dat is vaak geen grap. Ik had wel laatst dat mijn dochter dat aan had gezet op de telefoon van mijn vrouw. Het was grappig. Dat is zo. Emile loopt de kamer binnen. In NL kijkt naar de telefoon. Emiel drukt €800 in. Indruk krijgt iemand een gezicht. Hij kijkt een beetje raar bij.

[00:30:42]

Het is heel leuk. Misschien dat erbij doen. Een soort podcast, maar dan voor het eerst. Maar goed ook. Ga maar door met je lijstje. Ik mag hopen dat je mail citeert uit Postcodeloterij. Ja, jij weet het letterlijk zo dat, want het bedrijf achter Postcodeloterij is een investeerder in Blendle die het allemaal opgespaard tot je CHIO af mensen dat je de vuile was buiten gehangen wordt.

[00:31:06]

Postcode Loterij hettweede of zeggen wat een jaar na de introductie meer nieuws te maken? Helemaal niet. Ik heb. Ik heb hem. Erik zegt een heel warm hart voor de Postcodeloterij is coloured. Het Kolibri die betrapt is een jaar geleden een prachtige campagne met de Postcode Loterij. Maar nu lijkt het alsof er alleen maar een soort van commercieel uit commercieel belang. Maar ik vind dus echt oprecht best wel sympathiek. Een van de leukste boeken die ik heb gelezen over ondernemen in Nederland is de droom.

[00:31:33]

De mannen van De Droomfabriek over over de oprichting van de Postcode Loterij. Het is echt echt een Arashiro verhaal van ondernemers verhaal, maar ook gewoon echt rebels club, echt een rebels club en het grootste plaats. Ook een roman gelezen van Pietje Water drinken. Die wordt gemodelleerd naar de Postcode Loterij die gelezen en Radwan Amsterdam is pikant. Slippy Koningkerk. Na wij maar die Postcode Loterij is eigenlijk, want het heeft een beetje in de naam van jou. Het is een soort van afperste, want je gaat alleen maar doen omdat je buren nemen.

[00:32:07]

Zoals die mevrouw De Gier in een rechtszaak betoogde in de rechtszaal betoogde achter het hekje. Maar het is eigenlijk stiekem het grootste soort van culturele herverdeling programma wat we Nederland hebben naar de Belastingdienst. Want die schone pakt geld van mensen en je geeft het aan het Rijksmuseum. Dat is ongeveer wat sterker als een loterij en rede het één na grootste leuke goede doelen fonds ter wereld. Alleen de Gates familie moeten ze voor zich dulden. En het is allemaal geld dat wij Hollanders bij elkaar leggen.

[00:32:38]

Zo bizar een Scandinavië ook geloof ik. En Engeland, maar voornamelijk. Giorgione Renners die wel meedoen aan een loterij. En zo het meeste geld voor een goed doel bij elkaar hengelen. En wat wil je daar vertellen? Dan is het dus belangrijk dat mensen niet opzij gaan. En sowieso is het voor alle abonnementsdiensten wat natuurlijk de Posco loterij ook gewoon met die loader loten. Daarom moet je op een gegeven moment je blenden willen opzeggen. Ook bellen naar een nummer in plaats van zijn fout is zodat wij goed konden begrijpen waarom mensen hun abonnement willen opzeggen.

[00:33:11]

En inderdaad, hou toch op. Je kan toch ook een formuliertje daarvoor? We hebben gewoon netjes formuliertje en klik op de knop. Ja, chador, ok. Ponskaart, reductie opzeggen. Dat wil ik nu. Postcode Loterij opzeggen? Het is dus heel belangrijk voor de Postcode Loterij om leden te houden, want anders gaat minder geld aan het Rijksmuseum. Volg je deze framing? Ja ja, dus. Postcode Loterij opzeggen is gewoon een belangrijke pagina. Als je postcode opzegt Gogol, dan is het eerste zoekresultaat een göbel Edward met niets willen.

[00:33:45]

Jammer dat u het opzeggen van de postcode uiteindelijk al fantastisch. Al grappig. Ja, ik ga het nu aanklikken. O wacht, ik heb een adblocker acht. OK, ik doe nog een keer in een game een organisch zoekresultaat doen. Postcode Loterij opzegbaar. Ik vind dit dus wat is de tweede staat ook jij zal zeggen. Ik vind dit dus wat ik nu ga laten zien en we gaan het een scriptie doen. Vind ik echt een kunstwerk. Opzeg flow.

[00:34:12]

De Anchiornis flow van de Postcode Loterij vind ik een van de nationaal erfgoed.

[00:34:18]

Dit moet het in het museum, maar dit museum als telefoon moeten staan. Dit is namelijk echt kunst. Ik zie. Ik zie het ook niet omschrijven, maar gewoon oké. Ik beschrijf het. Bovenaan staat een foto van een mevrouw met een laptop die een aantal donkere kinderen in een klaslokaal dingen aan het uitleggen is. Zij is duidelijk lerares en zij helpt die kinderen. Daar staat onder u een kans, zij hun kans. Dat is mooi. Dat vind ik sowieso een briljante slogan.

[00:34:44]

Je hebt een lot. Dat is een kans op geld. En eigenlijk, als je dat nu gaat opzeggen is bedenk dat voor die mevrouw die de kinderen aan het lesgeven en voor je eigen kans op geluk.

[00:34:54]

Allereerst Weeda u hartelijk bedanken voor de voor uw deelname. Dat is een mooie binnenkomer, want de enige club was hij op rij. Ik ben er klaar mee. Allereerst bedankt, dankjewel. Dankzij u kunnen vele goede doelen wereldwijd hun mooie werk blijven doen en streven we samen naar een groene, rechtvaardige wereld voor mens en dier. Dat is film bevattend. Dan krijg je een heel verhaal over wat je wilt u uw deelname beëindigen? Geen probleem. Gaan we gewoon doen.

[00:35:23]

En dan vervolgens grote cultuurkring knop. Onze goede doelen. Niet helemaal waar je naar op zoek was. Maar hé, je scrollt door. Dan krijg je een grote rode paar met u maakt nog steeds kans op vele prijzen per maand, onder andere de Zaterdag Postcode Week prijs van 250 000 euro, Malot met vrijdag 1.000 euro en natuurlijk in december de postcode Kanjer die nog niet uitgekeerd is. Nee, nee, want ze zijn bang. Dat soort korona feest ontstaat in die wijk.

[00:35:50]

Hij moet wel die prijs trouwens wel bekend welke wijk alleen nog niet in de kast stonden, nog heel lang, schrijft Buzzfeed. Heel veel prijzen. Colter Action bekijk alle prijzen, daar blijven de ambassadeurs. Scroll door het Stone's hier in zijn rode jas. Hij is blij hier. Dat is belangrijk om te onthouden. Aleksi Confetti, je kan je punten zijn geld waard. Kastor legt uit Wat kan je punt zijn? Is wielertruitjes programma Lizen op dat je opzegt?

[00:36:14]

Want ze hebben een soort legaliteitsbeginsel. Daarbovenop kan je punten. Je hebt ernst. Hoe meer geld je gaat verdienen bij de prijs. Let op als u opzegt kom je Kanner punten te vervallen. Ook belangrijk ijsgang Roberto Maldini, Roberto Maldini boek. In één opzicht is nog steeds geen opzet of voorbijgekomen. Bekijk je, kan je punten? Kijk wat je gaat kwijtraken. Dat is eigenlijk wat dit zegt. En Kastor is hier blij. Nogmaals, ik benadruk dat leden voordeel scroll ik voorbij.

[00:36:42]

En dan zeg ik hier. Hoe kan ik opzeggen? Is de correction onderaan naast wat andere vragen?

[00:36:47]

En daar staan je al in en met heel weinig White's? Staat daaronder veel groter. Hoe kunnen we u verder helpen?

[00:36:53]

Dus ik druk op? Hoe kan ik opzeggen? Maar dat gaat tegen elke verwachting in dat je. Dan ga ik naar pagina 2. Dankzij deelnemers gingen de afgelopen jaar ruim 300 76 miljoen naar goede doelen met een plaatje van een vogeltje achter met haar vogel baby. Oh ja, nogmaals als je die mensen op pagina 1 je niet soort van raakt in je hart. Wat deed je aan deze deze lieve dieren? Ja, een foto van Gaston Gaston kijkt. Minder blij.

[00:37:20]

Kijkt u een beetje verbaasd?

[00:37:21]

Kijkt verbaasd dat doen. Lichte teleurstelling in zijn ogen. Echt gelukt. Wij helpen u graag. Telefonisch vragen we deze foto's. Husa Gaston, nu even een blik. Kijk even alsof we op die live foto's hierboven staan.

[00:37:38]

Dat het niet goed met hen gaat. Uit deze Kasdan. Kijk niet zo blij. Dan zegt de copie wij helpen u graag telefonisch. Wilt u uw Posco lijn Le Point Motorpiloot Lot opzeggen? Dat gaat het snelst. Telefonisch kunnen we oplossing opzegging snel en eenvoudig in behandeling nemen. Goed begrijpen waarom je opzegt. Juist dus. Bel ons en dat heeft heel veel groene vinkjes. Altijd open hou je rekening bij de hand. Het is echt altijd open. Staat bij u laat open is tot 9 uur, iedere avond erna.

[00:38:08]

Nou ja, het kan elke werkdag. Nou, dan staat een heel klein knopje online of schriftelijk. Puntje puntje puntje. Het podium is afgemaakt. Dat is natuurlijk de cultuur actie die wij met millennials, die te angstig zijn om de telefoon op te nemen, op te pakken. Dan willen aanklikken. Maar er is een Coto Action waarvan ik vermoed dat die bedoeld is voor mij, namelijk online of schriftelijk. Waarbij natuurlijk de nadruk op online, want ik heb zin om een formulier in te vullen om van de looten af te komen, maar dit is wel een hele vaccine.

[00:38:37]

Het is mooi hoe oud helder alle andere Colton Actions zijn. Deze wordt niet eens afgemaakt. Ja, nu zit ik op mobiel, dus ik. Laten we dit wijten aan het feit dat ik op mobieltjes draait. Dus ik druk op online of schriftelijk en denk aan die volgorde. Dus we zijn nu naar Welpje telefonisch. Als deze pagina en ik klik op de cultuur, action, online of schriftelijk. Dan kan je dat Kastor wel aan doen. Ik ga nu klikken.

[00:39:03]

Wilt u er steeds lid blijven? Hij is niet blij met online of schriftelijk er. Nu wilt u schriftelijk of telefonisch of nu komen er een aantal scenario's. Scenario 1 Opzeggen per post. Daar staat onder. 91 cent per postzegel.

[00:39:28]

U zit er niet op te wachten om 99 cent te geven aan een postzegel. En dan staat er vermeld in uw brief uw naam, adres, telefoonnummer, loopnummers waarmee je niet wilt verder spelen. Ondertekende brief stuurde brief naar en voor de helderheid. Dit zijn geen groene vinkjes. Dit is een stappenplan. Dan ga ik naar het volgende blokje of bel ons en daar staan groene vinkjes. Het kan iedere dag Lalla. En inmiddels zijn we natuurlijk. Wat was de originele Action online of schriftelijk?

[00:39:58]

En inmiddels zitten wij in het scherm. Wat zegt schriftelijk of telefonisch Harries online? Wij scrollen door naar beneden soloactie. Een overzicht van lootjes met miljoeneuro. Ik zie een frituurpan. Ik zie een koffiezetapparaat. Ik zie een fiets. Er zijn vele prijzen te winnen. Iedere maand moet je helemaal langs scrollen en ieder jaar die worden gesteund. Ik kan niet goed zien naar een Afrikaans dorp. O ja, en ons vrolijk verder uw deelname gedeeltelijk opzeggen. Dit is verwarrend.

[00:40:26]

Gedeeltelijk opzeggen. Dit is online op Sacha. U kunt uw volledige lotnummer vinden op uw bankafschrift, een lotnummer bestaat uit een postcode, gevolgd door drie cijfers en bankafschriften. Hand?

[00:40:40]

Bel dan hahahahaha. Dit is toch absoluut de performance art. Maar niets dan bewondering voor het culturele erfgoed. We hebben al zoveel mooie dingen kunnen doen als de Postcode Loterij. We allebei. Dat is te danken aan een prachtig Christon. Ja, ik vind het. Ik vind het dus echt ik dit erfgoed. Ik vind absoluut dat het erfgoed is en het is makkelijk om cynisch over te doen. Vuurrood maakt het moeilijk om op de vraag aan zou maar Jezus.

[00:41:09]

Je kan je hoofd kan kaal Dini lezen of daar. Maar of je kan gewoon de site door Karim MBC in. In één opzicht flauw. We zouden dankbaar moeten zijn. Vaak moet verschijnen. Ritzau gaat vanavond 20 kunstig in elkaar gezet. Via schrijft op je dan komt helemaal goed! Dankbaar voor de Postcode Loterij terwijl zou hij zou gaan het hele CKO. Ik denk wel, want het is heel bon ton om in soort van de Volkskrant stukjes te schrijven waarin je haat.

[00:41:35]

De post je. Stel je voor dat de Postcode Loterij is Amerikaans als de Amerikanen hier zo trots op zijn dat het naar die weten niet wat het is om klein te zijn. Maar ik vind dat wij als Nederlanders best tot zo hoog zijn dat we met elkaar het één na grootste goede doelen fonds hebben opgezet. Plus dat die gewoon wat het voor culturele wereld zou betekenen als die als de Postcode Loterij of door en shows gewoon allerlei duurzaamheid initiatieven het zou betekenen als Postcode Loterij er niet zou zijn.

[00:42:03]

Dat is gewoon echt rampzalig. Dat is niet op te vullen met belastinggeld. En euh, ik vind dat dat best wel onder.

[00:42:09]

Dit klinkt allemaal huurbeleid bestuurder blunder. Maar ik vind dat best al een onderschat ding. Ik vind dat er best wel wat meer respect inderdaad mag. Als je door de Postcode Loterij mag je naar het Rijksmuseum. Ja, ja. Afbetaalt dubbele. Prima. Nu gaan we iets bitcoin portefeuille. Achterin heb jij ook allemaal vrienden die zeggen de bitcoin gekocht? Ja zeker. Echt iedereen in mijn omgeving, zelfs mijn weet dat mijn sportleraar. Mjb koopgoot Chrisje betreden OverGeld?

[00:42:39]

Ja, ik ben al in de zal ook liggen aan de sportschool hoor.

[00:42:43]

Dit meteen de buizen voor de helderheid. Stand 1 op 1, 1 op 1 en 1. Maar echt. En dan is er een andere plek waar je kan trainen buiten zwemmen, siertuin. En dit is de ander is aan het praten over Tffz. En dan zijn wij met praten over Bitcoin. Denk ook echt. We zitten dus niet in een harde bubbel. Ik zit er dus niet meer in en ik heb. Ik vind het best wel. Ik vind het echt een hele interessante emotionele test.

[00:43:10]

Want wat je altijd verkeerd doet natuurlijk als je als amateur investeerder is hoog inkopen en laagverrijkt.

[00:43:15]

Iedereen koopt nu in en om. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

[00:43:21]

Dat je die emotie weg moet laten. Maar ik volg dus ik, vroeg Marc van der Gijp. Scream! Het is een Nederlander die ooit naar China is gegaan. Daar allemaal internetbedrijf opgezet, nu in Canada zit en helemaal weg is van Bitcoin en alles. Alhoewel al die andere crypto currency al jaren ook in de dieptepunten. Ik volg twee van dit soort mensen eigenlijk voor hem en ik voor Fred Wilson wel, de investeerder uit New York die al die jaren lang al zeggen waar het wordt.

[00:43:49]

Het komt helemaal goed Club. Concurrentie is de toekomst en die komen nu dus voorbij met O. Het is nu 18000 o nu 20 000 o nu 6 reduit gyssels volgens mij 30 1.040 naar Bedummer. En nu laat dit. Laat mij nu voelen hoe moeilijk het is om niet die fout te maken om niet nu alsnog door instappen. Ook omdat je nu de hele tijd denkt als ik op thuis als ingesteld het nu verdubbelt in een week. Ja ja, dat soort dingen.

[00:44:16]

Je weet niet, maar je had het al heb je bijgekocht onlangs? Nee, maar ik vind het gewoon opvallend hoeveel en ook dat wordt aan elkaar. 1. Dus veel minder nieuws erover dan wat is 2017 ofzo? Veel minder nieuws erover dus. Dit pakt veel minder. Ja, want uit de andere de massa zeg maar. Waar het echt nog niet echt gepakt. Nee, het voorjaar van 2017, toen volgens mij een jaar eerder, had mij verteld dat ik die andere Quirino het interim materieel moest kopen.

[00:44:44]

Gedaan en toen een jaar later op mijn vrijgezellenfeest. Toen bereikte het volgens mij 1400 euro. En toen hadden opeens ook mensen totaal buiten de technologie bubbel begonnen op 4/1 daarover. Ja, in onze bubble tipping point was dat. Ja, want daarna crashte het. Dat was ook het moment geweest, want ik anders als ik er al van getrouwd, gelukkig en. Maar nu is het eigenlijk. Het staat in geen verhouding hoe goed het nu gaat. Maar er is ook heel erg aandacht voor de aandacht die er voor IS, zegt dan ja.

[00:45:14]

Maar het is nu niet de hype van de vorige keer, want nu stappen filmjaar Stroessner als international investor stappende in wat ook pensioen. Zo is volgens mij nou niet vertellen dat in Nederland heel snel gebeurt, maar uit buitenlandse institutionele beleggers van het fonds. En zo die koop wel. En elke keer als we dat zo'n nieuwsfeit feite uitkomt, dan is ook die hele wereld dixit van dit telegram kanalen. En zo valt op Twitter, de hele wereld gaat dan ook een beetje borrelen.

[00:45:40]

Dingen als PayPal die toe toevoegt dat je Bitcoin makkelijk kan kopen. Het is ook echt wel iets significant, want ik denk dat bij die eerste hype. Als je toen bitcoin wilde kopen was Berra complex, want je moest je aanmelden bij één of ander vage websites kraken. Kraken nu de eerste keer dat iemand. Ik denk dat als je er via password wil op zullen kraken, zegt.

[00:46:03]

Stuur je paspoort op naar Craecker. Kom dan. Dan denk ik dat veel mensen toch wel denken nou, ik weet niet of dat gaat doen. Dus veel mensen halen denk ik in die flow af. Haken in die flow af. Terwijl PayPal. Daar hebben heel veel mensen. Ik heb nu vooral Amerikanen, hebben al een rekening daar en hebben zichzelf al helemaal identificeert daar met het New York's Market. En als je dan opeens met één druk op de knop Bitcoin kan bijkopen, vergelijk alsof je het gewoon via je bankieren app kan kassiers.

[00:46:35]

Het is mensen met een eigen bankrekening hebben allemaal PPK en dat is natuurlijk wel significant. Helemaal op het moment dat er zo'n zo'n rally is zoals die nu bezig is. Dan gaan toch veel mensen die hiervoor arm wel lazen, maar dan tegengehouden werden door de barrière van het identificeren gaan? Ga nu denk ik dan toch wel een beetje bij een mens hebben natuurlijk meer spaargeld dan dat ze ooit hebben. Gaan zoveel mensen zoveel geld verliezen. Alweer ja, maar aan de andere kant denk ik ook wel als mensen gewoon lekker vasthouden dan.

[00:47:04]

Euh ja, maar mensen kopen dit. Ik ga ook nu wel alles wat deze institutionele beleggers inzitten, maar heel veel mensen kopen die toch gewoon, want ze denken even snel rijk te kunnen worden. Die kopen dit niet zoals de echte bitcoin Avicenna zoals jij, dat je het gewoon koopt om de vast te houden. Anders weten al lang ze dat niet doen. Maar misschien noem eens wat wel ernst. Maar dit is dus. Ik zat dus te lezen over Mysterium.

[00:47:30]

En cerium is dus zoals Bitcoin, maar iedereen gaat veel meer over smart contracts, dus het hele idee wat in begin? Best wel veel aandacht krijgt. Dus het idee dat de blockchain allerlei beroepen zoals notarissen overbodig kan maken omdat je dingen decentraal kan vastleggen. Als ik afsluit dat ik met jou een contract heb dat wij. Weet ik veel dat ik recht heb om bij jou iedere zaterdag op op zo'n groot probleem. Notarissen vervullen toch gewoon een rol in ons in ons leven.

[00:48:00]

Dat is nu iets inefficient, namelijk een vent die een opleiding heeft gehad die control control af naam. Een hele andere naam voor een hele aardige druk. Hele aardige mevrouw, bij mij altijd het meest over Lories. Ik vind het altijd heel even de notaris. Advies mooie pen. Zou het nut van de koophandel aan die leuke starter dag meneer op fout. Laat ze nog een paar honderd euro 100 paar honderd euro extra overmaken. En wie weet die, dit is natuurlijk gewoon in de nerds.

[00:48:31]

Die willen dit soort inefficiënte beroepen kapotmaakt. Maakt de gezelligheid van zo'n mooi mooi. Inderdaad. Nota Haute notariskantoor willen ze echt mooie opkomst? De man ernst weg. Echt mooi. Gaat het dus om smart contracts na hartstikke leuk en cerium is een beetje toch het soort van het broertje van dit. Je hebt een heleboel alt coins, maar interimsector m v staat een beetje. Zal er hoegaerden met je Alt Corn portefeuille minder goed dan kan. Maar 1. Heb je cerium?

[00:49:07]

Een beetje het soort van het bitcoin, maar veel, veel meer dan al die andere al kort. Een imperium werkt met een systeem waardoor we even denken hoor. Er is heel veel rekenkracht nodig om nieuwe cerium blokken te heten die dingen aan te maken. Je weet dat er iedere keer nieuwe blokken bijkomen en dat gaat op steeds langzamer tempo. Komen er nieuwe blokken bij? Maar om schaarste te houden, dat is vanaf het begin het idee van een nieuwe Coinye, want schaarste is meer waard.

[00:49:39]

En wie betaalt daar de prijs voor het milieu?

[00:49:41]

Maar dan hebben we de Postcode Loterij vorm daar al interim opbrengsten. In de Postcode Loterij steken ze niks.

[00:49:49]

Want ja, dat zou heel mooi zijn. Jij kan het ook naar naar de schatkist van de staat overmaken, maar kan het ook naar de Postcode Loterij overmaken? Overmaken naar makkelijke stond blij. Hoe dan ook, dat werkt op een nogal inefficiënte manier, waardoor het heel veel energie kost. En daarnaast is het gewoon inefficiënt en hebben nerds een hekel aan. Dus het gaat nu over een nieuw systeem en dus kun je je imperium. Dit gaan naar een nieuw systeem waarbij ze eigenlijk een soort centrale poel van interim bezitters vragen om computerkracht ter beschikking te stellen, omdat controleren van het controleren van bepaalde transacties te doen.

[00:50:34]

Dus jij kan zeggen ik hou mijn computer 24 uur per dag online om die transacties goed te keuren. Kun je jezelf voor vrijwilliger voor vrijwilligerswerk? Nou nou, nee. Je krijgt er. Je krijgt er geld voor zeker? En nu is het dus nog zo dat het iets is wat op heel veel plek gebeurt, maar ze willen dat wat meer centraliseren. En ze willen ook voor zorgen dat die mensen die om die mensen zo ver te krijgen dat ze dat gaan doen, een computer 20 uur per dag beschikbaar kra krijgen met z'n simpelere Trang simpelere cryptografische rekensom zodat dat nu gebeurt.

[00:51:09]

En daarom kost het minder energie. Willen ze belonen omdat? Omdat, omdat, omdat ze doen zeg maar een beetje zoals vroeger bij de goldrush in het westen van Amerika. Dat je dan al die avonturiers en gelukzoekers die dan met een zegel en een dynamiet stage op pad gingen en op een gegeven moment met je loopjongens nodig hadden en mensen die hun muilezels verzorgen. En zo heb je nu ook komt er een soort economie van mensen die dus een computer en rekenkracht beschikbaar kunnen stellen.

[00:51:37]

Dus ook een graantje mee. En in de 7s worden vervangen door een machine. En dat is een stuk efficiënter dan dat iedereen dat aan het doen kan. Gewoon lekker binnen blijven. Als eigenaar van een machine kan je lekker binnen blijven. Giovanni De Wilde natuurlijk. En daarvoor moet je, om te voorkomen dat het netwerk het interim netwerk wordt, in principe een democratie is. Want als jij de meerderheid van fibrine heeft de 51procent op meer dan 50 procent van van Etrurië hebt, heb je in principe kun je.

[00:52:07]

Heb je het voor het zeggen, dus dat moeten we niet willen. Dus daarom is er ook een. Is er een belang bij dat niet teveel transacties in handen niet veel van die cryptografie berekeningen in handen kwam van een klein groepje? Dus wat ze doen is proberen een diverse pool aan mensen zo ver te krijgen om. En nu komt het boeiende. Nu komt het punt. Nu komt het punt dat je je imperium wat ze noemen steekt de steek als in sta steek.

[00:52:40]

En dan steken dat ze het is een beetje uit stekende grond. Ja, dat denk ik wel ja. Dus net zoals bij goudzoeker vroeger. Dit is mijn terreintje. Hier ga ik zoeken, moine het wel had ik nog niet eens door. Maar het is waarschijnlijk wat het is. Je kan dus een hoeveelheid ijzer. Volgens mij is het elke keer een om een multiplayer van 8 8 of 16 32 terium. Kun je steken, dan steek je het op een blok blockchain.

[00:53:09]

En als je het, dan heb je de schijn. Je kan er niet meer bij vanaf dan, want je steekt. Het is alsof je je geld op zijn spaarrekening zet waar je pensioen belegd bent. Ja, precies. Eigenlijk wel, waarbij het wel in een fonds kan leggen. En het rendeert dus nog steeds van jou. Maar je mag er pas bij na een tijd. Als je het gestaakt hebt kun je er dus niet meer handelen. En als je steekt word je verwacht je computerkracht inlevert.

[00:53:32]

Dus als jij 8 interim steekt en je houdt je computer beschikbaar, dan help jij het netwerk om transacties te doen. En daar krijg je ook geld voor. Dus iedere ieder jaar dat je dat doet krijg je 8 procent Freeks gewoon weer in de weer met 14. Rendement neemt af. Met hoeveel mensen steken er best een goede rendementen? Heel goed rendement. Begin het iets van 14 procent. Dat loopt dan af naar 4 of 8 procent. Ik was laatst in mijn bankieren app en zag dat mijn spaarrekening een internet rendement rekeneenheden, dacht ik.

[00:54:06]

Ik werd helemaal nostalgisch met je net zo oud rendement ook waterlelie. En als je het gestaakt hebt, dan kun je dus centen verdienen. Die krijg je wel echt. Maar je kan het companen natuurlijk allemaal leuk maar nu, waarbij je er zo enthousiast over. Wat is het punt nou? Wat ik dus grappig vind is dat dat Terium netwerk is nog in ontwikkeling, dus wat ze nu gebouwd heb. Dit is onderdeel van Interim 2.0, wat meer transacties aankom.

[00:54:32]

Uiteindelijk soort van concurrent voor Visa MasterCard zou moeten worden.

[00:54:36]

Dit netwerk kun je dus nu op steken. Dat hebben ze gebouwd. De bernards. Maar wat ze nog niet gebouwd hebben is de methode om het insteken. Dus als je eenmaal gestaakt hebt, dan is de belofte. Dus jij doet daar wat? 8. Mysterium. Het is nu 1000 euro per stuk, dus je legt als het ware 8.000 euro in. Als je één soort van block wil steken achtduizend euro. Wat je geeft aan een aan een onzichtbare groep mensen die hebben besloten dat dat zo werkt, waar je een fantastisch rendement voor terugkrijgt.

[00:55:12]

Maar hoe dat precies werkt? Het is natuurlijk een beetje als er via Passport naar een obscure site, maar dan met achtduizend euro cash.

[00:55:19]

En dan is de belofte we gaan nog maken dat je je geld daar ook weer uit kan halen. Waarschijnlijk duurt dat een jaar of twee. Het is niet gegarandeerd dat gemaakt wordt, maar je krijgt wel acht procent.

[00:55:35]

En ga jij steken, Alexander? Maar nu is helemaal niet belangrijk. Maar wat? Wat wel? Want het gaat over de afweging maken heette. Hoe maken mensen die afweging nu? Waarom? Waarom steek jij gewoon uit nieuwsgierigheid en nieuwsgierigheid? Omdat. En omdat er ook uitgedreven naar die hele industrie? Dus ik vind het gewoon. Ik vind het wel amusant om daar mee om daarmee mee te klooien. Ja ok. Maar nu even afronden. Nu ja, nu afrondend, want ik zie dat jouw aanvalsplannen echt al lang overheen is.

[00:56:02]

Om maar aan te geven hoe bizar dit allemaal is. Dus tot zo ver gaat niemand uit. Maar om het nog complexer te maken. Je kan omdatze, omdat je telefoon leuker, omdat je je gelden niet terug kan krijgen. En dus de belofte is dat het over een paar jaar is zeker een stukje te lezen. Van wie doet dat dan? Ja, maar de verwachting is dus voordat je geld officieel kan insteken. De verwachting is dat er derivaten producten gemaakt kan worden, waardoor je gestaakt imperium alsnog kan handelen.

[00:56:32]

Waarmee ik maar wil zeggen het wordt net zo ingewikkeld.

[00:56:34]

Een nieuw financieel systeem als het oude systeem. En toen dacht ik dus oh, die zit dus zoveel echt in. Ongelooflijk. Slimme mensen zitten gewoon hun tijd te verdoen met het maken van derivaten voor gestaakt cerium. Geld maken met geld hartstikke leuk, maar dit is echt zo. En toen dacht ik ze wat zou er gebeuren als wij gewoon alle finish, het hele financiële systeem dat we zouden zeggen? Het enige wat wat mensen die in de financiele wereld werken nog mogen doen is hypotheken en hypotheken scheiden een boek over.

[00:57:11]

Ik dacht dus een stuk Frouke. Ik vind het echt een Kostner artikel. Je hebt nog bij de covalent. Je hebt nog een avatar van mijn leven. Hoe is die acht jaar events alles bezig? Je moet even die een beetje aanpassen, maar dat is een beetje grijswaarden bij een WALLE erbij. Ik dacht wel dit wel interessant. In Zuid-Korea is het gedaan, dus gaan gezegd financiële wereld is verboden. In plaats daarvan gaan fabrieken bouwen. Bij de opmaak van een leuk artikel samen met Jeroen Smit.

[00:57:38]

Om een beetje geloofwaardigheid bij te dragen, moet je wel de juiste technologie, de hele lelijke beledigingen en Jessen VDK tegen lezen.

[00:57:45]

Kan het goed? Hij kan het zo goed en toegankelijk maken na een fijn meifeest met feestnummers. Dat gaat dus wel enorme sprong maken als het bij de volgende. Waarschijnlijk als dit uitgezonden wordt dan. Of als je het liefst met borden in elkaar geklapt. Of het is inmiddels vijftigduizend dollar waard. Kijk maar even.

[00:58:07]

Dit is geen financieel advies in vrede we halen, dan moet je wel erbij zijn. Je bent geen financieel adviseur. Ik ben geen financieel adviseur voor het geval. Anders krijg je de mag. Dat dacht maar als je dat denkt dan ga je die postcode loterij opzich ook niet doorkomen. We hebben het allemaal gehad. Ik kijk op het lijstje even af en weet alleen niet over mijn onderwerp gehad, maar dat gun ik je gewoon eventjes.

[00:58:33]

De dag na deze bijzonder, de dag na die bijzondere dag. Ik wil nog wel even een tip geven. Excuses aanbieden. Wij hebben de laatste poll van de laatste podcast die we online hebben gezet was met woordenschat Hans van Zanten. En daar hebben wij gedaan alsof het vanzelfsprekend was dat iedereen Tim Ferris kent. Ja, dat is de bubbel. Daar bieden wij onze excuses voor aan. Ik bied ik bied blijkbaar ook mijn excuses daarvoor aan. Dat had niet.

[00:58:58]

Dat had niet mogen gebeuren. Sorry, bij deze nog even toelichten. Tim Ferris dat is een naam meneer.

[00:59:07]

Hij identificeert als Sminia Merida in Austin, Texas en Slimste Mens dit. En hij was een Azad heeft zich omhoog gewerkt. Aflevering van De Slimste Mens. Heb jij ingezeten?

[00:59:21]

Ga in een heel moeilijk milieu. Ik heb Flor van de winnaar. Ja dus ja nou dat kan je niet verliest. Iedereen verliest van de winnaar. Dit is toch geen helemaal niet alleen een blij aanbod? Daarbij is Carmela tegen. Je hebt geluk gehad. Ik heb geluk gehad, zei ze. Als Kerstboom zei dat nou niet meteen, zou de naam zeggen. Het is lullig ingeval Tim naar door gegaan. Waarom is dat L'Île? Voor wie is het lullig voor jou?

[00:59:45]

Waar ze het gewonnen hebben? Glorieus verslagen? Ja, wat wil jouw ook niet Oudin? Ik kan ze allemaal precies vertellen pecannoten. Nee, dat wist ik wel. Ik wist niet dat paramotor waren. Paranoid, die hele grote noticed. Heerlijk Yeezus. Ik kom naar Albert Heijn. Ik eet ze wel. Nee, nee dus, vertelde Tim Ferris. Dit alles in de mix. Jacobs koop jij was een bakje paramotor apart. Ik heb wel eens bakje Parana apart genomen.

[01:00:14]

Tim Ferris was een was een internetondernemer die daar bijna aan ten onder ging. Hij verkocht vitamines ofzo en op een gegeven moment zag hij het niet meer zitten. Hij was een bottleneck, had een groot bedrijf opgebouwd, maar hij was ongelukkig in de liefde van zijn leven verlieten. Toen dacht hij zou ik het ook vier uur per week kunnen? Het antwoord was ja, dat kan ook. Vier uur per week schreef hij een bestseller over de voorouder. Dat kwam in 2007 uit en in dat boek maakte die duidelijk hoe je met weinig uur per week werken wel al je droom waar kan maken, als je maar genoeg mensen in arme landen voor laat werken.

[01:00:46]

Daar werd die eeuw werd de eeuw beroemd mee en vervolgens maakte die zijn carrière van. Eigenlijk is een soort zoals je altijd zegt Ame, Jumanji, Quinnipiac dus een Eise Eisinga proefdier. Hij heeft Hoefdier, een boek geschreven over hoe je je lichaam kan veranderen, over hoe je makkelijk kan koken voor haar chef voor Barrie. En hij is een podcast begonnen en het is één. Hij was daar vroeg bij af, nu één van de grootste podcast ter wereld en hij heeft van zichzelf een multi miljoen dollar brand gemaakt.

[01:01:16]

Maar waarom is dit opeens? Waarom Ben Wikipediapagina nadien opeens uit het? Omdat we klachten kregen over wie heeft geklaagd. Nu het echt een paar mensen op Twitter. Maar dat is niet waarom ik er niet over begint. Hij heeft een heel mooi interview gegeven aan Guy Rais van Halenaar. Beeld is één van mijn favoriete podcast. Het beeld is echt niet leuk. Dat is van de ambiance. De Amerikaanse publieke omroep en Guy interviewt mensen over hoe ze een bedrijf hebben opgebouwd.

[01:01:46]

Waanbeeld is één van de oprichter van Starbucks tot de tot clipboard tot cliff bar oude tussen een reep die je kan eten, waar hij over paranoid denim met een leuk leegeten geluisterd. Leuk je wat beter bij meer dan twee. Overal leuk. Goed gevonden dat je niet met je grapjes en je mooie Jahres heeft. Tim Ferris uitgenodigd om zijn leven te vertellen. En er zat daar iets in waar ik denk dat je ook wat aan hebt. Okay, de Wikipediapagina is onderbroken en het gaat over een operationeel moment.

[01:02:23]

Kom maar. Hij. Hij beschrijft hoe hij zijn werk en de podcasting maakt, hoe die daar in het begin en zijn boeken de fout maakte om zich te richten op de mensen die het niet begrepen. Dus hij schreef de foar werkweek. En daarin deed net een beetje badinerend af als een soort koloniaal uitbuitte programma. Maar er zaten echt wel andere wijsheden in waar ik heel veel aan gehad heb als jong pikkie. Maar wat hij, waar hij als energienet begin aan besteedde, waarvan die dacht dat helemaal niet meer doen is mensen die het niet begrijpen te overtuigen wat niet begrepen.

[01:02:58]

Dat boek en de voorhaar filosofie erachter proberen. Die stak als energie in het overtuigen van die mensen de hele dag op Twitter uit te leggen. Ja, Flûte is wel een goed boek. Ja, het is wel gebroken en mijn wereldbeeld klopt wel in Zatox moet proberen, geheel voor ons enorme energie Lacquait en de dag dat zijn leven veranderde. Deze Amerikaanse podcast was toen hij zich realiseerde dat hij zich moest richten op de mensen die het wel begrijpen. Jaja ja, dit is er les voor mij.

[01:03:24]

Je vertelt het alsof je mij een les probeert te vertellen. Nee, ik ben gewoon en vertelt ik in t Zand vind ik het erg dat ik dit persoonlijk opneemt. Nou ja, dan moeten we misschien wel wapenstilstand als de minimumgrens uitslaan. En vervolgens beschrijft hij hoe hij eigenlijk zijn media imperium heeft gebouwd op door zich te richten op de mensen die het wel begrijpen. En dat hij daardoor ook veel meer de diepte in kan gaan filmen kan leren omdat hij niet de hele tijd energie en verspillen is aan het overtuigen van mensen die toch niet willen begrijpen van zijn wereldbeeld.

[01:03:52]

Of het nou mee eens bent of niet wat hij maakt. Ik vond dat wel. Ik vond het wel echt interessant. Omdat ik ook vaak merk als Pontarlier over Fira als ik over vertelt en heel erg bezig met critici.

[01:04:06]

Uhm, de oneerlijke critici. Ook al gaan mensen die het bij voorbaat niet willen niet willen begrijpen wat ik. Wat ik interessant vind aan die beweging, terwijl als je je richten op de mensen die het wel begrijpen. En het is voor mij gewoon een hobby. Geen journalistieke noodzaak ofzo. Net zoals voor hem geen ernstige journalistieke noodzaak heeft heb je een veel interessantere publicatie, want dan kan je met hen de diepte ingaan. Maar ik vind het Obrecht wel een moeilijk onderwerp, want we zijn ook weer niet voorkomen dat je een jaknikkers.

[01:04:36]

Jawel, ook weer voor kannetje. Een soort van jaknikkers om je heen verzameld die kritiekloos zijn en alleen maar die in een of andere eindeloze echoput beland. Met alleen maar cheerleaders. Zo interpreteerde ik een nieuwe. Waarschijnlijk is dit wat Tom Cruise om zich heen heeft binnen de Scientology kerk. Ja, ik kijk volgens mij iemand als Tim Ferris het niet van jou af. Alleen maar gewoon omdat ik denk dat iedere keer als jij nu. Als je nu Hugo de Jong, jong, jong voor een euro die Jong Groen bent dan euh.

[01:05:08]

Je moet het niet interpreteren als het als advies voor een politicus. Ik moet. Ik wil, maar ik denk dat iedereen die die advies krijgt of kritiek krijgt dat dat best wel past best wel ingewikkeld is wanneer je bedenkt. Okay. Hier ga ik induiken en hier moet ik van leren. En wanneer je denkt ja, ik ga iedereen is het idee. Iedereen is tegen me. US-CERT van Het is Nederland. Kop moet dat ook allemaal. Kijk, wat wat een soort basisingrediënt is dat Tim fairs heeft.

[01:05:40]

Want ik denk ik ook hebben ze dat jezelf al heel kritisch bevraagd en dat je jezelf altijd al kijkt van hoe kan dit? Wat klopt hier niet aan? Hoe kan het beter? Ik ben bijvoorbeeld helemaal geen shirt aan een vierkant. Er zit daar een grote flow in namelijk. Als iedereen het zou doen, dan zou het niet meer werken. Of dat het OM het heeft gedemocratiseerd dat je met vermogen geld verdient, maar dat het nog steeds over de rug van anderen.

[01:06:04]

Zitten daar dingen in die probeert te begrijpen en dergelijke. Maar dan kan ik dat. Dat vind ik interessant om dat te onderzoeken. Maar als ik al mijn energie nu zou besteden aan het bevechten van die van die kritiek of van vier gaan verdedigen, dan kom ik nooit aan het onderzoek toe. Zo interpreteer ik het meer dat je dat. Dat je dat je daar geen energie aan besteedt. Dat reageren met je wel gewoon blijft dus zoeken. Het is een balans, maar ik.

[01:06:31]

Ik vond. Ik vond dit bij blenden. Had het best wel moeilijk hoor, wanneer er kritiek van buiten terecht is en wanneer je iets aan het doen bent waarvan de buitenwereld. Ik begin van Blendle was ok. Ik heb verteld over dingen die mensen, maar over dat mensen enthousiast erop reageerden. Maar er waren er zo veel die zeiden ik ga nooit meer dan 5000 mensen doen hoor. Dit is echt niemand gaat dit willen doen. Ik heb echt nog afwijzing brieven van nou ja, mijn mensen die niet bij naam zal noemen met verspillingen daarin over waarom het echt volkomen onzin is wat we aan het doen natuurlijk.

[01:07:08]

Ja, ik ben blij dat ik dat. En dat was ook allemaal omhult met soort van in een soort van patriarchaal advies. Stel je naar voor dat je al je energie. En dat is een val waar heel waar ik zelf ook ingetrapt ben. Misschien je ook dat je je energie uitstekend reageren op die mensen in plaats van dat je je energie steekt in het verder bouwen van Blendle. En je kan toch iets verder bouwen door te luisteren naar kritiek. Ja, luisteren wel en er iets mee doen.

[01:07:34]

Tuurlijk is dit geen pleidooi om niet naar kritiek te luisteren. Alleen het is een pleidooi om je niet daar blind op te luisteren. Je moet er volgens mij kan je kritiek heel goed, kan je sommige kritiek heel goed wegstrepen al namelijk als je sommige kritiek ken je aan OK. Yep, jij. Je ziet als jij Blendle doet, dan zie je 100 procent van het interne plaatje en mensen leverde kritiek op basis van misschien 10 procent van het complete plaatje.

[01:07:59]

En dan kan je erkennen dat is het niet. Of je herkent trollen. Die kan je ook wegstrepen. Of je krijgt kritiek waarvan je zelf al weet dat het klopt. Weet ik veel wat een van de rivier nog genoemd. En er blijft een categorie over van kritiek waar je echt van kan leren, waar je over nadenken en waar je misschien ook een gesprek met iemand over aan kan gaan. Maar volgens mij, hoe ik dit interpreteerde in die podcast van Tim Ferris is dat je die eerste paar categorieën dat je daar dat dat geen functie heeft, dat je daar misschien vanuit een soort ijdelheid of je zegt je moet je kritiek qualifiers proberen te kwalificeren.

[01:08:33]

Soort van hoe van V. Uit wat, wat voor bron of motivatie komt deze kritiek? Ja, en wat kan ik er alvast vastrecht doen? Ja, dat ik dat heel veel mensen en ik heb dat ook heel veel gedaan en doe dat nog steeds. Je laat je leiden door bezig zijn met reageerders. Dat is wel. Dat is wel echt zo. Naar luisteren zoveel. Die lijken er een soort van bijna soort van plezier uit te halen om de hele tijd zo'n Max Pam voorbeeld Max Pam die heeft begeven met een stuk over mij geschreven.

[01:09:02]

Heel persoonlijk en zoiets van euh, heb hem wel eens ontmoet.

[01:09:05]

Nee, ik weet niet wat ik ooit Max Pam heb misdaan, maar als je stukken leest lijkt het alsof je een buurman bent die de hele dag heel hard techno draait. Steeds gekker met de uitdrukking een stuk geschreven in de kop was iets van wanneer meneer euh meneer, verdwijnt Alexander Klöpping een keer ofzo? Zoiets nou, een mooie als geen dreigement, maar het was wel een soort van euh.

[01:09:28]

Zij verdween. Ik heb ik dit aan te danken. Max Pam heeft een soort van karakter, karakter, schetsen die niet echt. Ik denk dat ze daar heel veel positivo's. Misschien krijg je gewoon energie van het zuiden niet te water drinken, want net die uitnodigen uitnodigende bodycheck op Twitter gaat volgens. Ook zou iemand de hele dag. Woedend en Halldórsson, Hofheide viade lijkt me erg grappig, omdat eens een keer uitnodigen dan gewoon breien. De subplot Cassia nu gaat beginnen.

[01:09:57]

Eens de jongens eerst gast mijn harstikke, ik ga luisteren. Drie uur lang weet je waar. Ik zie er wel naar uit. Op zich moet ik zeggen heel veel plezier. Word vriend van de show en dan krijg je drie uur lang Angela de Jong in gesprek met mij.

[01:10:11]

Ik zou luisteren naar tot ziens. Dat.