Transcribe your podcast
[00:00:00]

Zo ga je luisteren naar de podcast waar je nu eens een rol geven dit ons Prego Alexander kwamen wij in hemelsnaam naar Puro gaan?

[00:00:08]

Ongekend en ongekend. We gaan iets bijzonders doen, namelijk een evenement alleen voor onze vrienden. Dat wordt live, dus in tegenstelling tot wat je luistert naar iets wat op vrijdagochtend opnemen we live s avonds. Euh ja, soort van samen een podcast maken die exclusief is voor vrienden van de show. Via video en waar je zelf aan kan meedoen. Jij kan erbij zijn. Je kan een onderdeel van zijn alles wat je altijd al hebt willen weten over de podcast, over media of over Ernst-Jan.

[00:00:35]

Fout! Kun je dan? Kun je dan vragen waar, waar? Hoe doet ze in haar verhaaltjes en pak vandaan? Waar koopt die zijn handschoenen? Dat soort vragen. Die kun je insturen via podcast over media panel als vriend van de show band. Dan vind je daar de instructies. Als je vragen hebt, dan kun je er ook vragen insturen. Je kan, als je dingen als je wilt dat wij dingen bespreken waarvan je altijd al hebt gedacht.

[00:00:58]

Waarom hebben ze het hier nooit? Kan je nu gewoon afdwingen? Je nu gewoon afdingen? Neen zeggen. Jullie moeten nu praten over bla en wij zullen dan leveren. Want wij zijn dienstbaar en onze vrienden van de vrienden. Welja. Dit alles vindt plaats op vrijdagavond 19 februari om 8 uur s avonds. En als je daarbij wil zijn, ga dan naar podcast over media panel. Word vriend van de show, dan krijg je vanzelf de instructies. Als je al vriend bent hoef je niks te doen.

[00:01:22]

Dan ben je welkom. Krijg je gewoon een mailtje met daarin precies wat er van je verwacht wordt. Ik heb er heel veel zin in. Als je nou ook wil komen. Dat is nog wel belangrijk. Laten we daarmee eindigen als Correction Gaan, een podcast over media panel Cortvriendt van de show. En dan zien we jou vrijdag 19 februari om acht uur s avonds gezellig op Zoem!

[00:01:42]

Einde van de Raw. Welkom bij een podcast over media met Alexander Klöpping en Ernst-Jan Fout. We hebben een aflevering opgenomen over ik denk toch wel. Als ik twee thema's moet noemen is het een is Discovery Discovery? Ontdek je nieuwe dingen? Ontdek dingen waar ze de vraag kanten eigenlijk van de media. Maar ook over dat aanbod kant aanbod. Ja, dus wat voor nieuwe spectaculaire media initiatieven zijn er zoals de founders van Masterclass? Zijn iets nieuws begonnen? Jij moest er van huilen, zou mooi moest huilen van het weer?

[00:02:16]

Ja en. Maar ook amateur makers die willen uitgroeit tot professionals. Hoe? Hoe doe je dat?

[00:02:23]

Hoe kom je daar ook een stukje over? En hoe je je vervolgens wat je maakt in de blockchain kunt vastleggen en daar geld mee kunt verdienen? Wat? Nee, het is weer heel compleet voor. Ongelooflijk dat je zelf zelf ook verantwoordelijk voor prachtige creaties. Niet alleen deze podcast, maar ook op Instagram tegenwoordig. Ik ben echt zo trots op onze Instagramaccount nu. We hebben dus wij doen er zelf helemaal niks. Zien we het allemaal zo goed is, want we hebben iemand geheim.

[00:02:47]

Iemand die eigenlijk nieuws voor ons maakt. MEMS. Waarom? En euh. Die gaf toe t kost vanzelf. Ik kan er dan net niet of net wel om lachen. Hangt een beetje van mijn stemming af. Ja, die zijn populair. Rjjy. Ja, ik vroeg me af hoe ongemakkelijk. Nee, dat is precies die idee. En we hebben quiches gemaakt door onze nieuwe redacteur Bianca Schrijver en die Jan Pronk. Nou, dat heb ik ook echt van genoten.

[00:03:09]

Ik natuurlijk alle antwoorden waar het ging over onszelf, maar onze luisteraars blijken ons toch iets minder goed in kaart gebracht te gaan als de Instagram podcast over mediacultuur ex-nummer 1 0. Ja ja, volgende Catthoor Action wordt vriend van de show, net zoals deze verstandige mensen. Laten we even de nieuwe vrienden van de show welkom heten.

[00:03:26]

In één adem Tergooi Kei in Adema en dan praten Choices Bernard Bregt, Luc Dedel Huber Talloos Moreno toontaal of Appie Sander, Fabio, Gijs Marlier, Stef van Genugten, Jorne Edwin basioniem Anna en Robert meester Sander Marky, Dennis, Bob, Hester, Arjan Matthijs, Rowan, Adrian, Bas de enige trouwe luisteraar. Celine Ariola, Martijn Negenennegentig, Rogier, Hans, Gwen, Okki, Clemens Bludenz, Mark Joery. De Australiër die uit Korea normaal vinden wordt Luister naar mijn kopermijnen.

[00:03:52]

Hans en Ronald Esmeralda Joost uit Groot was iemand uit Bunschoten, Lisa de Hermandad.

[00:03:56]

Als je er nou eenmaal al op 5 of 4 na Eva teug.

[00:04:03]

Ja Eva May digit doelpunt. Kom Luuc en Annique. Ik ga even liggen.

[00:04:09]

Ik ga je zuurstof geven op opgeven. Welkom allemaal. Welkom allemaal de vriend van een jou. Als je ook wil. Veel mensen. Dat komt omdat we een event gaan doen wat je terug naar luisteren. Volgende week wil je ook vriend van de show worden. DBW Punt podcast over media. Punt NL en NL. Ja, en deze aflevering wordt niet alleen onze vrienden mogelijk gemaakt, maar ook door onze sponsor bier in the box.

[00:04:33]

Wist jij dat er honderden bierbrouwerijen in Nederland zijn? Nee, dat wist ik niet. Nou leuk. Wat is onder andere een bierbrouwerij? Is er één in als sjirk? Dat ligt tussen Dokkum en Leeuwarden in en dat is admiraal. Bierbrouwer bierbrouwerij ALS. En er staat dus bij. Want zijn overal van die tekst bij. Naast de adellijke status van weleer is al-Sharaa het laatste dorp waar Elfsteden schaatsers passeren voordat ze de laatste kilometers afleggen tot de eindstreep op de bonken vaart.

[00:05:01]

De boeken vaart meer in het dorp. Aan het waterstad Café Mohács Royaal met een plafond Balkh, waar de naam op wordt geschreven van diegene die als eerste als er geschaatst kan worden gepresteerd om schaatsen. De route Leeuwarden al-Sharaa afleggen, een traditie van meer dan honderd jaar. Dit is dus één van de honderden brouwerijen met allemaal van dit soort verhalen die er. Er zijn in Nederland en waar zij bier van opsturen. Ja, ik zou zeggen in plaats van gewoon weer zo'n stander Heineken blik uit het schap te trekken van de Albert Heijn.

[00:05:30]

Kijk een keer om je heen wat voor mooi ondernemerschap in ons hele land is de chef van die ambachtelijke biertjes bezorgd wil krijgen. Dan kan het dus via bier in de box S.N. En aan de grootse Craft Beer Discovery Club van de Benelux. Het zelfverzonnen? Of hebben zij dat dan? Misschien dat zij in Nederland zijn, maar voor de Benelux wel echt beter in Nederland en Belgie zeggen zij nou Benelux. Luxemburg heeft vast geen grotere Discovery club erbij. Als jij ook van die lekkere biertjes orgineel biertjes thuis wil hebben, ga dan naar Byrnes Boxmeer Munteanu Slash podcast over media.

[00:05:58]

Voeg daar de kortingscode in podcast over media en dan krijg je 25 procent.

[00:06:04]

Dat is een kwart korting. En dan nu de show over media.

[00:06:31]

Ik zat als laatst een YouTube video te kijken van iemand die ook meerdere camera's in huis heeft die die maakt. Het maakt dus heel leuk iemand die maakte voor muziektheorie, video's die uitlegt hoe je muziek moet maken en die doet dus zelf de regie. Dus die heeft een soort van kastje naast me naast zich staan. Waar die gewoon elke keer als hij aan het spelen is en Kirstie terwijl die aan het praten is. Totaal shot close false studiootje thuis. Ja, van die vier camera's die in zijn huis heeft en input uit je computer vol screenshots of off screen kan laten zien.

[00:07:06]

Doet u dat in Vind ik echt iets voor jou? Witty, Pixar en Pixar met zichzelf Clowes. En dan de video op de achtergrond. En wat voor podcast is dit? Het YouTube kanaal kanaal? Waarom? Maar dat je praat en tegelijkertijd de video rigy kan doen vind ik wel iets om te iets wat ik nastreeft waardig vind om te kunnen. Kan jij? Misschien kan ik daar groeien. Ja, ik heb er niets aan. Ik denk dat ik heel goed ben.

[00:07:28]

Ik wil mijn video laat zien. Je lijkt mijn programma gaan altijd meteen tips. Of is dit geen tip? Het is wat soorten op elkaar beginnen met tips. 6 Nieuw format ik ga je laten zien als je mee wil kijken, dan moet je maar een finisher uitkijken. Het is een website heet Out Liar. Org outline. Ik kwam hier op omdat ik over masterclass aan het lezen was. Masterclass is inmiddels een vrij grootbedrijf waardering. Ik weet niet meer uit mijn hoofd wat waardering is, maar dat is hoog omdat iedereen thuis zit en een dingen wil leren.

[00:08:04]

Maar kijk hoe Martin Scorsese films maakt. Juist, maar voegt juist. Dus dat ging lekker tijdens de pandemie. En dat is een soort mix tussen entertainment en leren, waarbij de balans wel erg doortstraat slaat naar entertainment en inspiratie. Ja, we hebben lazaret gezag, maar je hebt een business idee gedeeld dat je masterclass inspireert je. Maar als je nog steeds met lege handen? Juist. Dat zei ik op het moment dat ik uitlijnen niet kende. Want blijkbaar heeft de oprichter van Masterclass exact dát wat ik wenste gemaakt.

[00:08:33]

Dat blijkt uit Lier sinds de site een nieuw bedrijf is. Ik ga ervan uit dat er één is moeflon en heeft nu uit Lier. En dat is dus een online masterclass, maar dan echt leren. Dus je pakt een vakgebied zoals psychologie, astronomie, astrologie, astronomie, astrologie, astronomie. Ook in stand kan ook. Maar ook wiskunde. En dan krijg je les van niet bekende mensen, maar van professors. En die geven je een vakgebied waar je, maar waar je transfer wel colletje credits voor krijgt.

[00:09:11]

Amerikaans markt je is echt colletje credits. Als je die cursus afrondt. Da's knap. Dan heeft u dus allemaal geregeld dat het allemaal gebeurt. Blijkbaar. Het kost volgens mij 400 dollar zo'n cursus, dus dat is in vergelijking met wat een Amerikaanse opleiding zou kosten. Is dat voor hen? Is dat goedkoop? Voor ons belachelijk. Maar in Nederland is dat niet willen. Errv College gaat een jaar voor alle colleges, maar hier kun je een vak volgen.

[00:09:37]

Maar goed, krijg je wel gratis. Voor Amerikaan is dat een ding. Het gaat mij niet erom of dit een revolutie in onderwijs land is of zou kunnen. Misschien dadelijk overkomen. Maatschappelijk bedoeld? Nee, dit is even, maar masterclass trailers zijn beroemd om hoe. Hoe lekker ze hier maken. Ik kan gewoon niet naar masterclass trailer kijken en dan aan het eind van die een minuut 30 denken en werk net na de Kaine. Je denkt daarna gewoon oké.

[00:10:03]

Ik wil ook leren koken. Dat is wat masterclass met je doet of scenarioschrijven met Aaron Sorkin. Maar dit is daadwerkelijk iets. Het is echt gewoon echt vakken, dus wat abstracter. En het is de maker van Masterclass. Dus je bent het oppompen allemaal. Maar het is de master van Maz, de maker van Masterclass dus. Hier ze een vakgebied als wiskunde en ik ga wiskunde uit zien. Dat vond het lastig om voor te stellen hoe maak je daar iets van waardoor je echt zin krijgt?

[00:10:37]

Ik kan audio laten horen, want het is een podcast, is een podcast over. Maar ik raad je aan om de video daarna ook gewoon te kijken om. Ik moest gewoon huilen, net als ik. Kortom, ik mag nu wel meekijken. Jij mag meekijken op mijn iPhone. Ik had een op mijn eind liefst 5,6 voor wiskunde, dat is afgerond. 6. Ik dacht na dit ding. Hoe heb ik geen wiskunde kunnen nemen? Het claver ja, ik ook een YouTube app Bugaboo erop dat één Sayadi Arandia die er trekking elke was haar woorden Karginov.

[00:11:14]

Twee keer werd dat Sjans. Brydon al lorne in het zijn. Zij zijn een Zweedse intimus. Zijn content in Tuffen What's? Uit zijn matchfixing stijl. Samatta Leybaert Ameobi in strikte zin worden. FFR, Timp hen en Peiper I want marktkraampjes, Abimo geen mens. Albert Tchang met de tablet. Hoe dan ook, het die in Finne Hiljemark. Die is smal.

[00:11:48]

Misschien heb je nodig storytelling en long. De cakeje is hete Duez my hand, hanteerbare Morrowind, de Buffalo Bills baas en zal Zabel voor Explanation de kar surigao laudy haai. Maar in het Heidenau over Loulou. Whyte Lesbische Tejada hebben deze nacht Smartschool Fakse ons verdenkt wervingscampagnes haar wezen zien Example een tijdje Sampil in de Moab aangeven hoe mooi ze mee Centraal-India grazend beste Clé is. Fiorano 20 is in juni maar het langst.

[00:12:25]

Bij naar Reece een mooi ewua moet je 16 bij Bechstein cyclisch, maar grotesk voor klein bier. De held stuurde van Diefenbach als tussenstop houtskelet. Badji mag stukken lopen. Je kunt Lennox Juniors jongste team van flink inlay. Welkom geld, baskets, baskets in geluidschip, start net castraten. Ik krijg nu weer tranen in mijn ogen.

[00:12:59]

Jawel, maar ik zat er ook echt serieus tranen in. Maar jij had het zo aangekondigd van tevoren dat ik dacht ik wil ook kijken wat ik was het ook een beetje met een analytische blik aan het bekijken.

[00:13:08]

De Mini Dony moet erin opgaan. Maar die muziek? Hoe kan je? Hoe kan je nog soort van analytische blik, maar mag ik toch even analytisch analytisch gaan kijken wat ze doen? Want kippenvel. Je ziet wat je nu niet gezien als je hebt gezien, dus het is wel met video's sterk. Want is net als een filmtrailer kom van die tekst. In de animatie moet je zien mooie slow motion shots. Het is echt een film in een donkere kamer.

[00:13:31]

Heel romantisch echt. Die associatie die je hebt met een berouwvol mind. En zo ja, het gebruik van oude materialen ook na vorige eeuw. Bal van die tablet. Je bent een een schoolbord, maar het bureau is ook Ajax en zou het heel erg. Die sfeer van oude colleges en wat ze doen is praten tegen mensen als wij die. Ik had de 5,6 op mijn wiskunde lijst en jij dacht waarom ik naar de mis kunnen gaan. Het eerste helft gaat alleen maar over over.

[00:14:00]

We maken het hoe toegankelijk voor iedereen. Het is menselijk. Ja, ik doe het op mijn bord. Leeg bak. Ja, het gaat over echte. Het gaat over de echte wereld. Ze maken ze. Ze leggen uit dat het overal inzit. Wiskunde. Dat zeggen mensen altijd. Maar opeens voelde ik het. En dat is heel weinig over wiskunde, dus dat stukje gaat over wiskunde en verder gaat het eigenlijk helemaal gaan. Dat zie je wel eens een hele tijd zittend uitrekenen, maar eens heel veel mooie grafiek en trailer natuurlijk niet.

[00:14:28]

Onwijs. Het is dus een professor van Omidyar, van Londen en Oxford en dus niet minsten aardig club.

[00:14:36]

Hier? Ja, maar ik heb wel. Ik heb wel wat jij met die kookcursussen masterclass hebt, dat heb je hier ook bij. Ik heb wel het gevoel dat ik nu wiskunde die Rikers moet gaan volgen.

[00:14:47]

Ik dacht na die trainen ik heb het gevoel dat ik nu wiskunde kan a en C supermotard ook heel erg. Dat zat er een hele grote titel tussen in van de Founders of Masterclass. Zou echt een Hollywoodproducties? Ja ja, dit is dus. Ik ben echt al. Ik heb dit nu twee weken geleden zien. Vorige week had ik me ook op de lijst staan. Toen heb je hem overgeslagen. Ik ben dus al twee weken in de war van deze video's.

[00:15:13]

Heb je ook opgegeven? Nee, nog niet gedaan. Het stap Pingjum? Ja, dat is een goede vraag. Dat ga ik echt nog wel doen, want ik wil dit wel meemaken. Ja, ze doen ook filosofie. Superleuk in in een soort van oud Grieks locatie achtig van die pilaren met allemaal marmer en shed. Het is gewoon zo ongelooflijk mooi gefilmd, maar waar ik oprecht benieuwd naar ben. Kijk naar masterclass. Hay deze sfeer heel makkelijk vast, want je kan.

[00:15:42]

Achterover leunen en lekker kijken naar die kookcursus of naar over, naar Martin Scorsese, over of regisseren. Maar hierbij is het de bedoeling dat je echt wat gaat leren. Dus ik ben benieuwd hoe ze in hoeverre ze die sfeer weten vast te houden. Die romantische sfeer? Ja, maar er is in masterclass zelf. Als je eenmaal de cursus gaat doen, dan verliest het ook redelijk snel. Het gaat gewoon redelijk snel de inhoud in. Het is niet dat je er iets zit te kijken wat gewoon een soort van muziek of suitcase is in de echte Kerkstoel meer qua activiteit.

[00:16:14]

Je zit dan niet te zweten op een sommetje en weet ik niet. Weet ik niet dat wat moet ik echt nog gaan probeer. Voor mij gaat het doel. Ik denk dat inderdaad je gaat nadenken over hoe zou je willen dat onderwijs? We hebben allebei kinderen, je je. Je denkt na over de manier waarop onderwijs gegeven wordt en of dat niet beter zou kunnen. Het is natuurlijk allemaal al. Het is allemaal heel mooi hoe dit in zwaar. Er zijn heel veel mensen die heel hard werken om goed onderwijs te maken in Nederland.

[00:16:45]

Maar ik denk als je de gemiddelde techneut praat, dan is er ook heel veel frustratie over het gebrek aan ontwikkeling in onderwijs, zeg maar. De grootste ontwikkeling lijkt te zijn. Een digi bord en trommelt het wel ingrijpend. Wordt dat dat? Ja, maar dat doen ze. Maar ik heb het idee dat als je nu met leraar praten dan ook leraar zijn. Ja en nee. We hebben geen Digi-World, want wij kiezen ervoor om geen technologie in de klas te gaan en zo laveert het dan heen en weer.

[00:17:10]

En het lijkt blijkt lijkt daar een beetje op te blijven hangen. En gelijk vind ik dat zo. Fascinerend verhaal dat de in Silicon Valley. Heel veel kinderen worden gestuurd naar die ene school zonder technologie, zonder technologie. Helemaal geen technologie. Ja, maar er zijn in Amsterdam ook OCAR. Toevallig man, ik ben er toevallig basischool aan het bekijken. Er gaan er heel erg prat op dat het die geworstel bij ons in de gang zetten, die niet standaard voor ons klas.

[00:17:39]

Als een soort van statement. Dat is gewoon een ding niet. Ik ben daar onwijs gevoelig voor. Laatst een podcast. Raya zei dat je je kinderen nog druk zou geven. Na Ivan. Een goede garage ligt de hyperbolen goed in, zeker vlak na het intieme boarders dat zei dat hij niet meer zou kunnen. Maar ik denk ik denk dat. De de vorm waarin dingen gegooid worden is zo ondergeschikt in in hoe we onze kinderen dingen laten leren. Het is jammer, want zeg maar van basisschool tot aan de universiteit.

[00:18:20]

Met de tijd hebben we ooit Universiteit van Nederland opgericht, dus het idee dat je als je je hebt skien in de game. Trouwens, jij. Je ziet er niet vrijblijvend over te praten, zoals bij 80 procent van de onderwerpen als podcast. Je hebt zelf. Heb jij nu in een virtuele universiteit opgericht in een stichting geplaatst? Bestaat nog steeds. Loopt harstikke goed. Ja hoor, de. Het idee dat invited voor Nederland is het idee dat je goede docenten met goede docenten bedoelen.

[00:18:47]

Wij goed sprekende docenten, het zijn allemaal hoogleraren of Duins of investeerders. Centen die je in een setting zet waar ze normaal niet staan preken. Rono was dat een nachtclub waar we met publiek korona vijf colleges van vijftien minuten opnamen achter elkaar. Dus die mensen hebben een leuke avond, want ze kijken naar een docent die vijf keer vijf keer een kwartier praat. En voor YouTube is het lekker omdat het een kwartiertje is per onderwerp. Wat we deden was. Lekkere vraag aan begin van college.

[00:19:18]

Dus je hebt een heel heldere belofte over wat je gaat leren. Als het over. Weet ik veel. Natuurkunde gaat, dan is een vraag waarom is de lucht blauw? Kan een vraag zijn waar dan vervolgens een kwartier over gepraat wordt? Rhyl van schermen op de achtergrond. David Grifhorst heeft dus. Ik heb een keer, ging Schiffers en Dexter hebben. Dat is iemand die de Passio nutteloos. Ik dacht na La Grifhorst kijk gaan kijken of een decor kunnen maken.

[00:19:42]

Het is maar één zijn. In zijn studio hebben we gewoon samen in 3D een decor getekend dat een heel mooi decor. Ik ben een paar keer bij de opnames geweest en je kon ook als publiek heen. Ik Kolonia. Het was ook een hele leuke ervaring. Ja, maar het is echt een leuke avond uit met een biertje naar college kijken. Wat doe je nog meer? Naar goede spreker en uhm en naar de stad. Inmiddels zijn er honderden en honderden van die colleges opgenomen en is altijd een beetje een soort van de het soort van dingetje geweest.

[00:20:17]

Soort van wat is het volgende dan? Ja, want leuk dat mensen geïnspireerd kunnen worden om een vakgebied te gaan studeren wat ze daarvoor niet bedacht hadden. Of dat het een vorm van vermaak is die iets intelligenter is dan wat je normaal gesproken op YouTube zou vinden. Het zijn allerlei goede reden om die dingen te kijken, maar het is toch altijd soort van behoefte om er meer mee te doen. Het wordt gebruikt als lesmateriaal dat mooi voor EMBO ook. Ook leuk is altijd wat.

[00:20:43]

Wat is de volgende stap vanuit dit? Vanuit de. Vanuit het idee okay, mooi opgenomen. Colleges die inspireren. Een beetje als masterclass zegt. Wat is de volgende stap? Daar ben ik wel benieuwd naar. Hoe is dit? Hoe je dit dus dit productieniveau? Misschien doen ze dat erbij erbij al langer combineren met persoonlijke begeleiding. Ik heb. Ik heb momenteel een Oudemans beeld waarvan ik ben. Af en toe haal ik een Nederlandse klassieker in nu.

[00:21:10]

De wetten van Connie Palmen had ik nooit gelezen. En daar zit daar beschrijft ze zeven mannen in haar leven die voorbijkomen. Eén ervan is de scriptie Begeleider die belt op een duister, dan nogal intense relatie mee. Het is een beetje ook een hyperbool, maar die belt ze wel s nachts op dat ze een scriptie heeft afgerond. Daarna gaat ze heel lang huilen aan licht en zegt die man. Kom morgen maar langs en dan. Lees hier haar scriptie en dan weten ze allebei.

[00:21:38]

Dit is het einde van hun samenzijn, want het is een briljante scriptie, dus ze gaat de wijde wereld in. Terecht. Ik heb nooit echt bedoeld, zo intensief ook niet.

[00:21:46]

Ik heb dus nooit echt zo'n band gehad met een docent, leraar of Finkel. Jammer. Als ik terugkijk op mijn mijn misschien weer in het verschiet ligt. Maar ik heb het in ieder geval de meeste jaren educatie al achter me liggen, denk ik dat ik nooit zo'n band heb gehad. Na leraar werd het gehad. Nee, want als je in interviews in het Vd Magasin heb je op zaterdag al het publiek van het belang en het gesprek van je leven.

[00:22:09]

De helft daarvan is met een docent. Dus dat mensen vertellen over het belangrijkste aspect van hun leven hadden. Ik vraag me af hoe je dat kan realiseren, maar misschien de moeite hebben niet het doel zijn om dat te repliceren. Aanvullend is ja en en tijdens bedoeld. Dat is nu tijdens Korona had. De Britse publieke omroep had maakte gelijk. De les voor kinderen die kinderen thuis moesten blijven niet naar school konden. De Britse publieke omroep gewoon. Lesdagen gevuld op tv met gang.

[00:22:41]

Je kan er tv kijken en dat is je schoolbord, schrijft TV School eigenlijk. Het is een goede achtervang voor voor kinderen die hier geen school hebben waar hun status les verstoort. Maar ik vind het heel jammer dat de publieke omroep tot nu toe daar niet in Nederland. Ja, het blijft een beetje hangen bij school tv. Van de dingen die er al zijn, maar door het niet soort van enorm ambitieus ding opgezet om na EMBO leerlingen of of maak je toch met HAVO wil je wat je zei?

[00:23:13]

Ik ga dit niet maatschappelijk maken, maar je hebt er toch. Tijdens het Dousa Tielerwaard zijn het andermans werk moeten doen. Maar goed. Oké, oké, ik zou zo lekker zijn als er iets meer mix zou zijn tussen Holywood of echt goede tv maker zeg maar John de Mol en de geluiden en basisonderwijs middelbaar onderwijs. Na vroeger, als je dit soort dingen zei, dan dacht ik altijd een goed idee. Moet iemand maar wat meer doen? Nu denk ik telkens wordt dit het volgende ding wat hij gaat doen aan de slag.

[00:23:45]

Hij schrijft in je boekje Épinal, zorgmarkt uit het boekje Wat maakt uit het boekje. Mark Tuitert vertelde in ons podcast dat hij een boekje op zijn nachtkastje heeft liggen waar hij alle business ideeën opschrijft. En daar heb ik deze podcast voor ernst, al zeg ik wel tegen jou, dan hoop ik echt dat iemand anders het gaat doen. En als niemand anders dan gaat doen, dan ga ik het wel doen. Kijk wat er overblijft. Ik heb even snel de tip, want neem al de tips door.

[00:24:05]

Ja, dank je wel voor jouw tip. Ga gedaan. Ik heb even een korte tip. Want vorige week besprak ik een serie zegt maar nemen altijd de tips door. Hebben het een keer eerder gedaan, maar de derde keer een nieuw format. Als je wilt je moet op geen moment tradities moet je gewoon beginnen om een one. Vorige week vertelde ik over een nieuwsbrief die documentaires organiseerde en dat je altijd Weeda een nieuwsbrief opent van die documentaire moet de kijkers hebben aan heel rond gehouden.

[00:24:31]

Waarom doet NRC dit niet? Bekijkt het zoals ik doe ze wel hebben. Ze hebben we best wel veel Surf's gericht nieuwsbrieven, echt meer dan ik dacht. En dus ook Dordts gerichte nieuwsbrieven. Wat zegt surveys gericht? Nou ja, ja, slimmer leven. Ja, één van de dertig ofzo kijkt. Tips hebben ze in. Kijk, tips, nieuwsbrieven en best wel kort de spil van hun servers. Gerichte nieuwsbrieven zijn dan eigenlijk gewoon verkapte linkjes naar stukken die ze hebben geschreven.

[00:24:59]

Is de cultuur nieuwsbrieven dan gewoon links naar interviews die ze hebben gedaan? Maar dit is echt een nieuwsbrief. Dit moet je kijken. Dus dat is een aanvulling én aanvulling. Een journalist die voor NRC over SCIRI schrijft. Maar het zijn. Die heeft een nieuwsbrief over Syrië. Maar ja, daar kan je. Hij doet het nu als een soort van rectificatie is, maar doe ik helemaal niet. Wij hebben allebei die behoefte heel erg aan het soort nieuwsbrieven.

[00:25:26]

Dus ik help you en de luisteraars is mooi. Ik vind het mooi dat ze dat doen, maar ik mijn mijn. Maar jij wel? Overkoepelende overkoepelende overkomst Cavaria? Ja, het is tenzij het is gewoon. Zou deze krant om dan gewoon meer nieuwsbrieven en meer artikelen te gaan schrijven? Jij blijft dus koffiezaak de Bakary waar tot over is.

[00:25:45]

Meer dan wanneer ik. In ieder geval dat die behoefte die lacune te vullen met wat er wel is en elke Meira aan de Zweedse spits bij. Over series met nieuws over series zoals wanneer komt het nieuwe seizoen van Successiewet? Ja, maar dat is dus een ding. Je kan nergens invoeren. Ik hou van successen en geef dat de NRC doen. Ik zag gisteren een tooltje die een RSS feed masseer, je nieuwsbrief alike to watch en is op substraten na tip als je serie tips werd gewond.

[00:26:11]

Maar ik lag gisteren een je was. Gisteren werd het heel moeilijk om surfers gericht te zijn als jij er doorheen walst. Hij heeft gelijk laten vieren dat de NRC een nieuwsbrief heeft geschreven. Je hebt dus NRC, kijkt tips en je hebt dus die is dan niet van NRC, maar van NRC journalist of financier Ernest. Lang verhaal. Ja, we like to watch. We vieren het met Convair. Hoezee! En dat was een RSS, een RSS feed waar je de schrijvers kan invoeren die een leuk verhaal gemist.

[00:26:41]

Ik zat nog meer in mijn eigen verhaal. Waar en waar? Welke RSS feed? Waar? Waar ik nu mijn punt is. Ik zou willen dat je bij dat je bij zo'n service die tips geeft kan invoeren wat je leuk vindt. Ja, want eigenlijk wil je gewoon als er een nieuw seizoen van Secession komt, dat de NRC degene is die je vertelt. Er is een nieuw seizoen van successen aan het kijken en als je van successen houdt, dan hou je ook van bla waarschijnlijk.

[00:27:05]

Dus ik zag een tooltje waarmee je dat kan doen met boeken dat je kan zeggen dit zijn mijn favoriete auteurs, zal het Bianca zeggen. Het was weer niet in mijn hoofd dat internet. En dan kun je invoeren. Wat zijn je auteurs? En dan krijg je je recensies. RSS Reader Een update is een nieuw boek uit. Kijk, dat is het type. Hij wil geen, maar dit op maten afgestemd? Ja, maar dit is ook een beetje naast elkaar zijn overkoepelen ding van mij aan het worden hoor.

[00:27:33]

Deze tweede de eerste sfeer inderdaad waar ik inzit is onderwijs en de tweede sfeer waar ik in zit is in je informatie. Dieet optimaliseren kan waarnemen met zijn allen zo veel informatie tot ons die ongericht is. Of dat nou Twitter is, of dat nu een krant is, of tv of wat dan ook of podcast ook, het is allemaal heel rudimentair. Hoe we dingen ontdekken. Dus een krant is een redelijk willekeurige bundel met verhalen. Het is echt idee dat het concept ook dat je na met is, niet het idee is, niet het redelijk willekeurig.

[00:28:12]

Ik denk dat kranten makers chaise denken, het heel formule en daarin bedienen wij heel heldere. Alleen het idee is niet dat je, als je net over Discovery hebt, het voorbeeld dat je daar noemde van. Het moet aangepast zijn om de auteurs die ik goed vind of de serie goed vind. Het hele concept van een krant is dat een redactie voor jou bepaalt. Dit zou je moeten zien, dus dat is niet willekeurig. Dus redactioneel is er in mijn wereld.

[00:28:36]

Is dat iemand voor jou bedenkt die er verstand van heeft over goeie smaak heeft? Dit zou je er moeten zien, ook al past het helemaal niet bij wat je nog vindt. Maar ik snap dat dat in een. Het voelt een beetje als dat iets is wat bestaat in een vacuüm. Kijk, het is zo'n overdaad aan informatie die je tot je kan nemen als je bereid bent het Engelstalige taalgebied er ook bij te betrekken. Alleen al een podcast. Dat ik denk dat dat voor dat het een heel realistisch realistisch iets is, dat je de krant dat je de tijd die je besteedt deze van de krant wisselt verduistert van podcast.

[00:29:10]

Ik denk dat dit is. Je ziet er bij techies het meest dat ze zeggen ja, ik lees geen kranten, want ik heb het gevoel dat het niet voor mij gemaakt is. Ik denk dat dat is omdat mensen die veel van techniek weten gewoon meer al beter een informatie dieet hebben geoptimaliseerd voor hun eigen smaak. Er is meer aanbod in de niches, misschien een tennisloopbaan altijd voor. Qua media dieet omdat. Mensen uit hun community eerder publiceer iets publiceerden online.

[00:29:41]

De eerste grote blogs waren techblog eerste grote in plaats van in Archon auto. Het laatste verdicht ontdekt dat echt bestaat. Dit is een tijdschrift uit zijn auto waarin u volgens mij een keer in geadverteerd is. Echter hebben wij daarin geadviseerde. Wij als de component. Waarom? Om het boek te promoten. Hele goede, gerichte random? Ja, maar gewoon. We willen artsen voor wat dan weer? Volgens mij voor een serie over ja, ik weet waarover een boek over bureaucratie in de zorg oke.

[00:30:13]

Maar als je het hebt over de wereld van een krant van NRC. Dit is geen mogelijkheid om een individuele journalist te volgen of stukken over een bepaald onderwerp te volgen. Dat zit allemaal nog in, het is gewoon niet voor gemaakt. Ze maken de krant niet met ons idee. Dit is iemand die komt even langs om de columns van zijn of om de stukken over over over onderwerp. Je leest. Je komt voor de Bendella en broeien kan. Bij NRC kan je bijvoorbeeld Marcel van Roosmalen volgen en dan krijg je een onderwerp Ajax.

[00:30:52]

En dan krijg je op de voorpagina van de app. Heb je dan alleen die artikelen? Ja, maar dat is dat is een soort functie van dat hebben we erbij. Jij bedoelt het als uitgangspunt nemen. Want grappig dat je er nog steeds over nadenkt, want Blendle delen natuurlijk voor een heel groot gedeelte al. Ja, maar ik heb het over alle informatie. Alle informatie en Blendle doet aanbeveling van de redactie en poging tot algoritmische aanbevelingen binnen onderwerpen. Uit die kranten, maar dat is niet alles wat gratis beschikbaar is en dat kan iets wat gratis beschikbaar is, kan in principe net zo relevant zijn als iets wat betaald is.

[00:31:28]

Als het binnen jouw specifieke interessegebied valt en ik zit er ook aan, ik zit er ook aan te denken. Uberhaubt what's? Wat zou ik doen als ik nu een gratis nieuwssite? Als ik gewoon als je zou willen gaan concurreren met NU.nl, AD.nl, Telegraaf.nl, de grote gratis nieuwssites. Wat zou je nu kunnen introduceren in Nederland om. Die van de troon te stoten, want het is geen aantrekkelijk idee omdat kinderen bedoeld de hele krantenwereld wordt, wordt gerund door twee Belgen, moeten gaan op hun moment een einde aan komen.

[00:32:02]

Daejeon aan die hegemonie naast het ANP? Schwan niet. Het is ook niet gezond dat zo'n klein zei wel eens kapotmaken. Er moeten in ieder geval een een. Er moet een een een derde partij bijkomen lijkt me. Lijkt me gewoon nuttig en wondermooi heeft. Stel dat je met John de Mol een joint venture begint ja, mission action. Maar wat ga je dan doen? Of heb je nog? Dit is het. Je vraagt het nu alsof ik fictie.

[00:32:31]

Alsof ik weet hoe je nu punten elke week over haar kunnen denken. Nee, ik bedacht het op de fiets naartoe. Ik wilde de vraag wat zou jij doen als je als je als je nu snel van de troon zou willen stoten? Kijk, voor mij vloog ook een matras gueuze van de troon stoten qua bereik. Want uit mijn voorgaande verhaal gaat eigenlijk veel meer over niets. Dat is weer een ander pessimistisch hoor, want ik weet nog altijd volgens mij dat AD.nl op een gegeven moment zo'n zoon is, ongeveer tien jaar geleden verdween.

[00:32:57]

Brandt had echt meer. Klik. BTW meer platte dingen ging doen en kan je er nog grenzen dat al die kranten werden overgenomen door De Persgroep? En toen werd de site werd gegoten in De Laatste Nieuws. De tabloid uit België en sinaasappelen zagen Glenn en sindsdien is de site door Dach gegaan. Volgens mij is nu één van de grootste nieuwssites waar het schoon is, met heel veel. Naast de fantastische journalistiek die de mensen van Adeje maken ook heel veel domme shit er omheen.

[00:33:32]

Zo groot door meuk. Dit jaar neem ik denk dat dat ik denk dat dat in algemene zin sowieso waar is. Gewoon meer meuk toevoegen. Maar als je dat nu zou doen, je zou zeggen ik maak een site met veel shownieuws en weet ik veel gezondheids en schandalen. Dat is niet een recept om snel groot te worden. Nee, de IS is revolutionair doen. Er moet iets anders doen, dus wat in. In China is gebeurd is houtbouw is helemaal algoritmische, dus het is gewoon dat het zich steeds meer homolobby aanpast.

[00:34:06]

Dat CVTY zich extreem op aanpast, dus dat is een optie. Een andere optie is het in andere apps. Integreren is bijvoorbeeld chat apps, dus als je als de basis is van wat je doet. Chatten, faciliteren en je doet daar nieuws bovenop. Dat is een andere CEP wat gewoon geslaagd is. Elders dan is nieuws gewoon maar een ding wat je kan doen. Maar dan is chatten eigenlijk de soort koevoet, waardoor dat waardoor waardoor je deur binnen breekt en er veel visuele, beknopte, veel meer story formats dan die lap tekst in Java en nieuwssites dat al doen hoor.

[00:34:42]

Maar denk je ook mee? Nu ja, ja, ja ja. Maar maar ja, dus dat dat zijn ding is bij elkaar. Maar grappig dat je dit voor een massa wil doen. Ik dacht dat je in een soort dat je een verhaal begon met. Ik vind het allebei een schande voor mezelf ben ik heel erg op zoek naar. Ik vind dat de manier waarop ik informatie consumeert podcast luisteren. Af en toe een krant openslaan weet ik veel nieuwsbrieven.

[00:35:12]

Twitter. Het is allemaal gewoon heel erg. Je moet heel erg. Het is heel erg gebaseerd op geluk. Als ik mijn recente rider doorgaat, dan ben ik meer aan het afwijzen omdat ik aan het lezen ben. Ik heb een heel erg houtje touwtje systeem gebouwd, met allemaal veel tertius via het internet en het komt dan wel niet de minste peper aan. Ik ben eigenlijk. Ik denk dat ik misschien wat ik wel twee uur per week bezig ben met mijn informatiesysteem te optimaliseren.

[00:35:38]

Echt schoon, gewoon en het is nooit af. Of het dan één uur per week wat voor veel. Nou, als ik dan als ik iemand tegenkom die ik een hele goeie blog vind bijhouden. Zorg voor team blogposts in mijn in SPP komen en dan kom ik op achter, wacht uit. Heel veel meuk op zijn blog. Ik waag ik alleen maar zijn essays en dan zoek ik de categorie essays op en dan pas de derde sessie aan en zorgt dat alleen die winst bij bekomen.

[00:36:01]

Zo ben ik telkens van die kleine van die kleine aanpassingen zullen maken. En dan heb ik stoep daarnaast voor nieuwsbrieven waar ik dan eindeloos blijven aanpassen. De hele tijd bezig met een afspeellijst voor op een podcast aan te passen met een podcast. Daar moeten. Ik heb, als ik op Telegram een linkje zie, de stukadoor aan een kanaal waar ik alleen in zit, komt het weer automatisch in mijn Instapaper terecht. Hmm, als ik ik vind vinden dat dit.

[00:36:26]

Ik vind dus dat wij. Wij moeten niet alleen wil ik dit voor mezelf maar wil democratiseren. Dit moeten we natuurlijk democratiseren, uitgewerkt moet worden, in een vorm worden gegoten worden. In eerste instantie voor het Friede van de show zou ik zeggen. Ah, kijk eens aan. En waarom niet? Ja, mag ik is wat ik zelf doe is een tooltje die heet Mail Brew en Mail. Brew is een nieuwsbrief dienst waar je het is van de makers van Boxy.

[00:36:51]

Ik weet niet of je er wel eens van hebt gehoord, maar die maken zo'n negatieve app voor je mail. Dat hebben ze inmiddels verkocht, maar dat was een mooie, nette verschil voor je Gmail en voor je. Lajos Lender zou op Mac macroscopische en zij maken het Milburn en daarmee kun je instar instellen om nieuwsbrief te krijgen die je zelf krijgt als een dagjes nieuwsbrief. Je maakt je eigen dagjes, dus je kan zeggen ik wil wat ik heb gedaan is.

[00:37:20]

Ik wil altijd beginnen met de quote van de dag van To Learn. Op Reddit vind ik het leuk, dus ik krijg de meest up voted to learned van Reddit en dat zijn altijd grappige feitjes. Het is echt heel grappig, dus daar begint het mij. Dan krijg ik mijn agenda omdat die op mijn kalender ingelogd is en dan krijg ik gewoon puntsgewijs wat ik die dag op mijn schema heb. Dan krijg ik de populairste foto van Thomas Slijper van gisteren.

[00:37:44]

Dat is de fotograaf van Amsterdam. En dan krijg ik dus in mijn nieuwsbrief. Zijn de populairst. Meestal lijkt de tweet van gisteren Fantoom van Thomas Slijper omdat ik dan kun je zeggen Twitter account user. Thomas Slijper En dan hoeveel 2/2 laat zien én sorteren op likes en plakt iedereen wat ik morgen ga doen. Gran Hemmings koersen van alle aandelen die ik heb. Ik ga één keer per dag en crypto koersen natuurlijk. Één keer per dag krijg ik de met naar boven naar beneden.

[00:38:15]

Dan alle product hunt startups die meest geupload zijn tot in de afgelopen 24 uur. Dus gewoon een lijstje van top 10. Domme retorische drie artikelen uit retorisch. Hij liet 3 highlights uit Marith wijze van boeken die ik ooit gelezen heb. Ja, dan heb ik het maar door. Die werden uit je hoofd, omdat ik het omdat ik het iedere dag lees. Het werkt voor de tekst supergoed. En het maakt het uit. Het komt er na een review.

[00:38:43]

Sorry, ik onderbrak je. Daarna kwam met een lijst van Duidelijk Het Eigenlijk om gedaan, een lijst van Twitter users die ik gejureerd heb en die bij iedere Twitter user. Dit zijn een stuk of tien en dan bij iedere Twitter user toont die de top vijf tweets van de afgelopen 24 uur of in mijn geval 50 cent winst. In het geval van de laatste 12 uur 50 tweets. En dan krijg je dus. En dan zie je die tweets gaan integraal.

[00:39:14]

Laat zien dat, want het zijn mensen in andere tijdzones. Omdat ik iedere 12 uur mezelf zo'n nieuwsbrief stuur. A 1 begint maandag aan het eind van de dag. Er zijn die hetzelfde. Hij pakt gewoon. De format is hetzelfde, maar herpakt de content van sinds de laatste nieuwsbrief. Zeg maar leuk zeg. En het maakt dat ik minder op Twitter zet wat wat top is. Maar het geeft me ook een inzicht van hoe ik wil dat ik gang.

[00:39:42]

Ik wil alles bij elkaar en filtert. Ik kan me voorstellen jij een behoefte hebt om al te weten wat zijn. Wat zijn de nieuwste interessante dingetjes op Paddington Broadband? Dat het jou op de hoogte houdt voor deze podcast en voor een nieuw idee vorming? Je hoeft er dus nooit meer over na te denken. Nee, dat je die behoefte hebt wordt nu gewoon gefaciliteerd met de milburn en binnen mijn variabelen van wat ik acceptabel vinden zonder dat ik naar een of ander optimalisatie algoritme van YouTube of van Facebook of van Twitter zit te kijken om mij nog verder Surf's in te sleuren.

[00:40:10]

Pak die als het ware de interessante stukjes pakt die eruit en plakt die in een nieuwsbrief waardoor ik ook geen behoefte meer heb om Twitter te gaan. Chakri aandelenkoersen? Ja, omdat de Scharn twee keer per dag. Ik praat met die mensen nu. Het zijn twee Italianen die dat ding hebben gemaakt. 3 reacties onder anderen. Ik ben nu. Want wat ik eigenlijk wil is dat wij een lijst kunnen maken van Twitter users die wij goed vinden. Binnen media dat we creëren voor de links die Dimence delen, dus wat zijn de dingen waar zij over praten?

[00:40:43]

Dat die in een nieuwsbrief komen? Iedere dag dus wat wij pureren. Een lijst van media, media, Twitter, mensen die deze linkjes die trekt die surfers uit linkjes zet die op volgorde van meest gedeeld of andere variabelen van een soort van die aangeeft. Wat is er aan de hand? Daar krijg je iedere dag een nieuwsbrief van POM Witte of POM sectie in je mailbox. Ik eigenlijk denk ik gewoon dit moet gewoon een surveys zijn voor vrienden van de show had je gewoon.

[00:41:14]

Het is ook een leuk brugje, want laat er even over hebben. Ik vind het een heel goed idee. Je bent volgens mij nog midden in onderhandelingen met Milburn hierover. Dit gaat gebeuren. Goed, het Getúlio geen Nederlands spreken, anders hebben ze nog bij het rode handelspositie gekregen. Maar deze zijn mijn belang om dit met ons te gaan doen. Want mensen die deze nieuwsbrief gaan krijgen, die denken dan ook maar ik wil heel Milburn hebben, daar moet ze gewoon voor dokken.

[00:41:36]

Maar je zei vriend van de show willen in de naam Bianca genoemd en alleen vrienden van de show weten wie weet wie wie dat is. Ja, de resten van gefluit. Nee, want Bianca is onze nieuwe rector en schrijver. Ja, die helpt ons om het er wat aantrekkelijker te maken. Het programma en om al die dingen die wij in de ether gooien om die ook vast te leggen. Want wij babbelen al bijna zes jaar. Dat klopt. Bijna vijf jaar moeten bijna vijf jaar zitten hier aan het Botta en dat is allemaal informatie die we maar spuien.

[00:42:09]

En Bianca, die gaat het nu proberen meer te organiseren. Die is eigenlijk een soort executief nieuwsbrief mag noemen. Ik zeg het nieuwsbrief Nadine. De actie past in de stijl van actie Jos en en passant toe op onze podcast, minus al het slappe gelul. Belangrijk is dat belangrijke mensen op hoge functies als de president van Amerika eigenlijk zijn briefing, executive briefing, hulpmotor. Exact dat eigenlijk. Inderdaad die vergelijking. Dat hebben wij nu voor Freja wekelijks rond media.

[00:42:37]

Sophie de president van van de media ben je maar kort wat analyse en samenvatting, feiten en analyse. Maar wat er dus ook heeft gedaan is heeft ons geluisterd.

[00:42:49]

Dat is omstandig. Maar goed in deze executive. Ik heb het heel confronterend. Ze heeft dus op 29 juli 2016 een gesprek gevoerd met Tim de Gier. Ik was toen net. Dat is de onze, onze broodheer. Dat is de uitgever van Dag en Nacht Media podcast. Uitgever was toen nog niet. Maar wat dacht u wel over na al? En daar zeg ik zeg ik iets over podcast? Doelman instar Stofzak nu voorlezen. Lees het voor. Ik vind het lekker dat we een uur praten en dat het dan af is.

[00:43:22]

Ben jij in 2016? Er zit iets van hogedruk op. Je kunt gewoon lekker kletsen. Tenzij Alexander het op zijn heupen krijgt. Maar vaak is het een ontspannen gesprek zonder dat je elk woord moet wegen en rekening moet houden of mensen het wel lezen. En het is een team. Dat vind ik ook heel leuk. Eigenlijk heb je dus Kliphuis uitgevonden? Ja, want vorige week zei ik over Club houden had maar wat meegedaan. Ja, want Bianca heeft dit.

[00:43:44]

Ik heb me niet door. Nee, dat snap. Bianca, die heeft toen dat opgezocht. En omdat ik vorige week over Club hou zei dit dit is de Ernst-Jan van een week geleden. Ja, of clubhouse? Het is laagdrempeliger. Voor deze podcast moet ik helemaal naar de studio komen. Alles wat ik zeg wordt hier vastgelegd en als ik iets verkeerd zegt, dan word ik een week lang daarmee op Twitter lastig gevallen. Op clubhouse hebben we een slap geluld en we hebben luisteraars gesproken.

[00:44:07]

En dan komt de analyse van Bianca. Dit is. Nu ben ik Bianca. In 2016 vond hij een monnik. Daarbij vond hij het heerlijk dat je in een podcast niet elk woord hoeft af te wegen. In 2021 klaagde hij dat elk verkeerd woord voor woorden wordt vastgelegd. Ondertussen zit een miljard waardering van Andreessen Horowitz in de data, maar elk van de drie initiatieven komt dan samenvatting van alle linkjes die wij besproken hebben met waarom het belangrijk is volgens ons autoritair.

[00:44:36]

En dan waar openzette, geloof ik. En na uw mooie samenvatting waar ik die analyse vond is interessant. En laagdrempeligheid wilde ik er nog even over hebben, want dat is eigenlijk gewoon een thema. Voor mij is dat in ieder geval een thema dat je altijd altijd op zoek. Hoe kan het laagdrempeliger? Hoe kan het weer onbevangen worden online? En dat heb je dan heb je even een mooi moment dat het zo is. Daarna wordt het woord is iets concreter.

[00:45:04]

Even kijken. Vroeger ik ben vroeger toen ik begon op het internet. Eerst maakte ik sites. Heb jij humor? Penalty theorie view panel. Film basistunnel. We kunnen maar 1691. Het is veel, maar het was een site met met foto's van actrices die knap door. We gaan door. Want laten we nog even stilstaan. Ik was toen 16 en ik ging nog elke zondag naar de kerk met mijn ouders en op een gegeven moment zoveel zeggen dit allemaal geen moment was.

[00:45:33]

Er werd ik na de kerkdienst bijna altijd even buiten om na te praten. En toen werd ik aangesproken door door een ouderling. Dat is iemand die een functie vervult binnen de binnen de kerk. Dat ze hadden gezien dat ik die site had. Ik was ermee in de metro gekomen toen ja. En dat ik een site had waar ook tepels zichtbaar waren. Een gesprek over met me wilde voeren. Hoe het met mijn geloofsleven in was. Toen was dat niet meer laagdrempelig.

[00:46:02]

Afschuwelijk. In de kerk erop aangesproken. Gelukkig kwamen daarna kwamen de blogs. Het werd weer laagdrempelig, hoeven niet allemaal zelf mekaar te Kodokan. Gewoon lekker dat je lekker weer schrijven. En mensen wisten ook niet wat blogs waren. Het was gewoon eigenlijk is het een thema in jouw, in jou, in jouw leven dat je de hele tijd dingetjes begint als hobby. Dan wordt het serieus. Een toename krijg je met alle meuk te maken. Op een gegeven moment ging zoveel bloggen dat ik dacht hier wil ik altijd mee gestopt met studie en werk.

[00:46:31]

Blogger. En toen kwam er nogal wat druk op te staan. Dan moest je natuurlijk geld mee verdienen. Gelukkig rond die tweets. En toen kon ik garra of dit ook wel een beetje laagdrempelig twitteren en ook niet meer. Nee, je tweets verwijderen nu inderdaad al. Heb een keer al mijn tweets laten doorlichten. Dacht ik. Oké, gaat ze nu maar gewoon elke drie maanden verwijderen. Dat is gewoon genant is al gezegd. Ja ja, al die shit.

[00:46:52]

Ik snap het over. Ik snap het nou ook trouwens. Omdat het toen ik trouwde. Ik was mijn getuige toen een speech helemaal gehouden op basis van oude tweets. Dit is een nare man geweest zijn schuurke vent. Even af en toe vraag je af waarom je zulke mensen in leven maakt. Uhm. En toen heb jij mij ook gewaarschuwd, want juist die getuigt natuurlijk van. Moeten we echter vrij fietsketting hebben voor 2011 gezegd van Steve Jobs die Duitsland aan de Brexit en die bleek achteraf heel ziek te zijn.

[00:47:21]

Maar ja, goed. Uhm, dacht ik wel. Ik ga. Ik ga die dingen maar verwijderen. Maar jij begon dit allemaal door te zeggen. Ik wil de toegang. Ik ben altijd op zoek naar dingen, toegang, laagdrempeliger, laagdrempelig maken. Toen die tweets waarin even het publiek toe kwamen nieuwsbrieven op eerlijke achter gesloten deur nieuwsbrief stikken. Dat is ook mij uit de hand gelopen. Allemaal drip campagnes. Nu ook weer veel te serieus. Podcasts.

[00:47:43]

Zelfde verhaal ook. Allemaal vastgelegd clubhouse en ook weer informeel. Maar het is een goede sink. Piasten dorf medium, maar clubhouse het ook maar een week klappen. Iedereen zit er nu op. Gister zag ik er vooraf bij de uitzet van Ajax. Ajax is gisteren voetbad Europees en dat Danner een club houdt. Rumours waar allemaal Ajax coryfeeën zoals Sjaak Swart als hele Ahlmann. Ergens eind om Cruijff gevoetbald en volgens mij richting Z80 dat hij nu zelfs een club houdt.

[00:48:07]

Vragen aan beantwoorden is. Vanavond heb ik een clubhouse sessie met demissionair minister Sigrid Kaag, dus dat is ook niet meer laagdrempelig en een week verder. Dus ik ben altijd op zoek naar het volgende laagdrempelige medium. Weet jij nog niet wat ik ga postduiven houden? Wat een heftig verhaal. Dit is heel intens, met heel persoonlijk gemaakt. Ja, en ook volgens mij een trend die we zien. Ja, gaat het zoemen in online media dat het nieuwe idee altijd laagdrempeliger of meer privé dan het vorige idee wordt?

[00:48:43]

We zijn altijd op zoek naar meer intimiteit. Terugveroveren dus. Het nieuwste dingetje 21 is nu toch disco of zoiets? Dat is wel zo app. Dan maak je. Dat is de digitale variant van een weg webcamera camera. Dus je gaat naar een feestje na ooit weer een keer of misschien naar illegaal raaff. En dan maak je daar foto's van elkaar met die met die app. En de volgende dag wordt die binnen je groep ontwikkeld en kan je alle foto's zien die de avond ervoor heb gemaakt.

[00:49:09]

En die zijn er ook van door. Dit filmpje lijkt op weg. Laagdrempeliger timer na gewoon de beperking van features zit het. Misschien is dat ook wat je bedoelt met laagdrempelig eigenlijk? En een manier waarop je dingen laagdrempelig maakt is juist door dingen te beperken. Dus bijvoorbeeld de verspreiding te beperken in het geval van je foto app in het noemt en de natuurlijk ook. Uhm en Snapchat en Stories heeft allemaal te maken met dit succes. Heeft te maken met de beperking, namelijk dat het niet eindeloos wordt vastgelegd.

[00:49:46]

In de praktijk en amaro is dat het Ferrero syndroom mooi buzzword voor Meral en Kliphuis. Er zijn een paar features die heel logisch zijn. Zag gisteren iemand op Twitter zeggen. Chat gewoon tussen mensen die luisteren. Het zou heel logisch zijn dat je door de moderators ja, precies wat je ervan. En dan heb ik een WhatsApp bacchanaal erbij met de moderator van Sueben, die gast een vernieuwde of afrondden. Het tweede ding is opnemen, want terug luisteren van dingen is evident, maar dat doen ze niet.

[00:50:26]

En wat zag ik nu nog meer zilver toe? Maar het zijn allemaal hele logische fietsers die er niet in zitten. En dat komen ongetwijfeld op een gegeven moment. Komt dat omdat het uiteindelijk toch wel als je niet meer groeit? Dan is het lekker om fietsers erbij te houden die toch uiteindelijk toch weer toewerken naar de doelgroep. Vergrote dorth kunnen terug luisteren. Maar dat het nu niet er inzit maakt ook dat het heel fris voelt. Dat is de essentie van waarom die FPSO lekker overzichtelijke simpel is.

[00:50:59]

En dat het idee dat Facebook open, dat je het gevoel hebt dat je aan het werk moet. Al die verschillende opties en mogelijkheden. Maar wat jij toegankelijk noemt is dus is dus denk ik dat het feit dat het verdwijnt dat je het niet opneemt maakt voor jou. Dat je het gevoel hebt dat je intiemer kan, dat het intiemer is. Ja en misschien. En laagdrempelig vind ik ook een belangrijk woord. Ik denk ook omdat bij elk netwerk begin weer opnieuw.

[00:51:24]

Elk medium begint weer. Dat is ook lekker fris. Eindstand. De tip was een centrum voor tips. Tip is wordt geen vriend van de chef, want wordt er echt steeds. Het wordt steeds fantastisch. Heb jij een tip? Wat wil jij nu? Jij bent weer aan de beurt. Nou ja, ik dacht wel ik wil wilde ook nog iets over Lindsay Lohan kwijt. Lindsay Lohan en veel babyshower. Helemaal Lizzie Louis Herman in Bitcoin. Dat vond ik opvallend, want het ze er laatst.

[00:51:57]

Kijken dat opschrijven. Bitcoin is the future happening new. Het is in NoordNed of blitse sport Misidjan of Marmont bij Collecting. Deze One Of One Neftçi From Reprobel kan wat ik ga nog een keer voorlezen. Support my version of papiermand by collecting dis one of wine neftçi from rebel rubberboom. Je enig idee waar het over gaat is Lindsay Lohan? En die is met een paar maand bezig van wat van zichzelf Collecting is. Belangrijk wordt Collecting, al is one of win win of win win win.

[00:52:39]

1 1, 1 1 en fty. Ik zou het gewoon zeggen is het helemaal af kunnen vullen. Het is het nieuwe ding. En Evty dus Neftçi NV Start Vernunft Jubal Token. Een token is iets op de blockchain en het idee is dat je virtuele goederen zeg een video, zeg een stuk audio, zeg een digitaal kunstwerk kunt claimen als van jou. Op de blockchain. En dat kunstenaars die in de echte wereld een schilderij maken en kunnen beslissen om daar maar één of 500 of wat dan ook van te maken en die te nummeren.

[00:53:26]

En dat jij als jij nummer één hebt. En als er maar één is, dan is dat het enige ding aan jou te kunnen verkopen middels een galerie. En dan heb jij dat ene kunstwerk in huis. Het hele punt van het Rijksmuseum. Ja, er is er maar één ding. En of dat je zo'n zeefdruk hebt hangen dat graszaad één van 500 precies 74 is. En daarmee is schaarste. Een deel van de waarde en de kunstenaar is een deel van de waarde en laat in de digitale wereld bestaat dat niet echt hebben.

[00:54:04]

We hebben wel digitale goederen gehad in de zin van in Hoboken. Tuurlijk, digitale goederen kopen een sensatie in de. Maar dat zou voor voorbode. Waar hebben we nu nog meer gekke pakjes in het spel? Ja, in ieder geval is het. Het is al langer een ding, maar dat gaat altijd over dat en dat. Dat is de eerste stap, namelijk het toekennen van waarde aan digitale goederen. Dus dat je in een online wereld zit waarin je daadwerkelijk geld op hebt, over hebt voor iets wat niet echt bestaat.

[00:54:36]

Dus een inderdaad een een blokje in Habbo Hotel of wat dan ook voor Demian het spel in Minecraft. Bedoel je? Nee, ik bedoel het spel dat we elkaar wijdopen maken. Dat degene die overblijft wint. Dat klinkt als ieder spel op aarde vele. Waarvoor maar gekke dansjes, dat is mijn Kraft ernst is niet Minecraft als het andere spel. Hoe zit het nou? We zijn zo oud. Couvent Second Life. Dank je wel, maar zeg het liever was dat ook.

[00:55:05]

En dus 1 is de eerste stap die voor de meeste mensen overwinnen is namelijk in een digitale context. Zijn sommige dingen geld waard? Is het bezit? En dan heb ik het niet over muziek kunnen luisteren, maar over het bezitten van een digitaal object opa. En de tweede stap is het kunstwerk is van jou en in de hele wereld bestaat er maar 1 of x exemplaren van En die is van jou. En ik denk dat dat voor de meeste mensen een redelijk abstract gegeven is naar mijn Nicolo.

[00:55:36]

Waar gaat het? Ik lees die Lodens dit helemaal aangekomen zijn loopt voorop voor de troepen uit. Ik had niet gedacht dat dat zo zou zijn, maar in Zielona loopt voor de troepen uit het Lintelo en gemaakt heeft ze een kunstwerk gemaakt of een video. Zij heeft volgens mij een kunstwerk gemaakt wat je kan kopen. En hoe dat werkt is dat je een hash van het kunstwerk. Dat kan dus een Tux stuk tekst zijn, bijvoorbeeld poëzie of een yay pech.

[00:56:03]

Of een videootje die jij gemaakt hebt met je Dron en je zegt dit is kunst of wat dan ook digitale kunstenaars maken. Laten we wel wezen dat is echt wel zo, maar dat is er gewoon. Er is zoiets als digitale kunst. Daar bestaat een deel van. Van mijn Instagram feed uit van mensen die mooie foto's maken of het veel licht werk of wat dan ook al hadden ze hier nog afdrukken. Maar ik heb misschien ook kunst die alleen maar digitaal kan bestaan, waarvoor het nog relevanter is.

[00:56:27]

Ja Leiber, zou je foto's kunnen bestellen natuurlijk. Ja zeker. En het. En dan maak je een hash van die media een hash als in. Hoe zag je dat soort van ieder digitaal ieder? Iedere digitale faal heeft een vingerafdruk. Die vingerafdruk kun je samen met jouw identiteit. Dus ja, ik ben Roshan en dit is mijn bewijs van identiteit. Gecombineerd met die twee kun je die op de blockchain indienen via van die tussen servers. En dan kun je dus kunstwerken toe eigenen.

[00:57:03]

Ik snap het en Lintelo en doet dit werd al snel gemaakt. Ernst, dat weten ze toch niet? Moet ik nu gaan kijken? We zijn complementair aan elkaar. Jij kijkt naar de technologische kant, naar de culturele kijken, wel naar Reprobel wat ze gemaakt heeft. Linsey leidt naar DLO in Italië in een rurale Witches Financial Center lijst. Tuurlijk, The power of dreams by the court of the Lightning network of humans Heers. My first DeSoto collectibles from which I shall donné donate shirtjes ewxa Bitcoin to power Jünger generations in order Verdam to Dadaab en Learn About This Revolution.

[00:57:38]

Humanity is Whitney ging heten. Ik heb geen idee wat zijn marsroute collectibles ingevallen. Dat vind ik wel in ieder geval. Het hoogste hoogste bieding is 288 of 28 100 dollar. Op dit ding wat zij heeft gemaakt. Maar de grap is dus dat je in het contract. Want het is een een een smart contract. Kun je dus invoeren dat als jij de kunstenaar bent dat je bijvoorbeeld altijd als het. Je kunt het ding weer verkopen als jij iets hebt gekocht van een kunstenaar.

[00:58:08]

Lipa flippen en een tijdje bewaren en kijken of laten meer waard is geworden. En je kunt insignis. Maar het contract in tegenstelling tot Van Gogh, dat kon in zijn tijd. Maar ik Everon. Kun je dus zeggen ik wil altijd 10 procent van de cultuur. Niks nee, grote maar zijn erven dan de erven Van Gogh. 10 procent van tien procent van de bijvoorbeeld van alle toekomstige opbrengsten laat. Dat is best wel een interessant gegeven. Dat een heel grote frustratie nu met kunstenaars.

[00:58:40]

Dat ooit iemand David Hockney zei laatst was. Twee jaar geleden was zijn kunstwerk volgens mij van een zwembad, was het duurste moderne kunstwerk geveild was en toen werd hij geïnterviewd over die man. Leeft nog steeds ook erg tegen de 80, net als Sjaak Swart. En die zei ik verdien er niks meer aan. Terwijl bij voetbal trouwens werkt dat nog wel zo. Als jij als club. Als je als MFW nu een talentvolle speler hebt opgeleid die gaat naar Ajax krijg je natuurlijk geld voor.

[00:59:09]

Maar als Ajax hem later verkoopt aan naar Barcelona krijgt hij ook nog eens echt heel veel van die clubs. Ook bij sommige oudere clubs is echter moderne tribunes staan omdat ze gewoon hebben kunnen betalen. Dat zei ooit ik hou het grappig dat kunstenaars dit wel echt echt oprecht. Heel veel potentie. Grappig. De één van de meest succesvolle uitingen hiervan is dat ik naar te kijken. God ons lekker overzichtelijk. Even kijken zag ik dat nou? Ik heb in mijn pocket.

[00:59:46]

Hier is geen crypto banks en dat is eigenlijk een soort Pokémon verzamelen. Dit zijn gewoon plaatjes die ik amuseer. Pokémon verzamelen en de duurste crypto banks die ik zie zitten in de honderdduizenden dollars dat ze inmiddels waard zijn. Omdat is natuurlijk ook de met baas packages de wie heeft het volgens mij ook basic package op de blockchain? Ook voor veel geld wordt dus een non fund. Jubal tokens moeten wij maken. Ja, wij moeten een reeks aan non-event Jubal tokens maken om te verkopen.

[01:00:21]

Ernst Orkestjes, goede vriend van de Shop&Go, krijgt korting als je vriend je bent. Leuk, dat is mijn tip voor jou eigenlijk leners. Iets tip. Ik heb het nog een podcast tip en een. Carrière? Tip 1 Kijk voor mensen die gaan schrijven. Er zijn er nogal wat van die naar ons luisteren. Weet ik toevallig. En ik herkende dat. Ik herkende iets in online schrijven. Soort onzekerheid die inherent is aan het vak dat het allemaal heel erg vluchtig is.

[01:00:56]

Ik heb in mijn leven duizenden blokjes geschreven en in veel van dat werk is vervlogen, letterlijk of offline gegaan. En het is niet. Het is niet zoals bij het archetype schrijver die die boeken oplevert die daar in de kast staan en die daar voor altijd blijven, die in de bibliotheek gearchiveerd worden, altijd beschikbaar zijn. Als je daar dan blokjes tegenover zet of nieuwsbrieven een vlucht. Zo zijn veel onlangs schrijvers er mee bezig. Is best heftig. Ook de.

[01:01:28]

Ik volg een paar van de community's op subtekst als compounds riding. Ja, dat is een club voor online schrijvers. Het is sowieso een markt die gaat groeien is. Omdat natuurlijk mensen allemaal op zoek zijn naar subtekst. Is nu een hype. Hoe kan ik daar geld aan verdienen? En wat is Compound Riding Company? Riding is een virtuele schrijf club en kan je lid worden en dan kan je elkaar beter maken als schrijvers in elkaar gaan. Ritzau. En wat?

[01:01:52]

Wat? Ik ben geen lid van, maar ik volg wel hun nieuwsbrief en een podcast, want daar hebben ze altijd hele leuke interviews over de inzet voor het internet. Grappig. En zij doen van die van calls voor leden van compound riding. Die kunnen dan vragen stellen. Dus ooit hadden ABY kwam hier op. Ik heb het ontdekt omdat zij op een gegeven moment hadden ze de man van Super Organizer, Schipper en Neten nog wat van de Fishing bundel hadden ze in een podcast te vertellen over het succes van hun nieuwsbrieven en daar toen op ingebeeld was.

[01:02:26]

Maar eens bij geluisterd. En nu alles in ieder geval een gast. En die heette David Purrel. Dit is de founder van ook een andere grote, Rudolf Pessers, die zei je moet het helemaal niet zien dat het vluchtig is. Dat is een misvatting die hij heeft. Het was een man met veel bravoure en een Amerikaan, zo'n tegenvoets wijsheid fabriek. Af en toe vinden dat heel prettig, maar het luisteren zij. Het is niet waar dat het vluchtig is.

[01:02:54]

Ten eerste moet je gewoon een onderscheid maken in alles wat je schrijft, wat je gewoon doet om het vak te leren. Dus iedereen maakt maakt heel veel meuk online. Dat is prima. Dat moet je ook gewoon laten gebeuren, want het is iemand die z'n smaak ontwikkelt. Je hebt een heel beroemde uitspraak van Ara Glass, de de een van de hoost van deze merken live. Die zei ooit dat een soort taaiste gap. Dus je gaat. Je gaat bijvoorbeeld een podcast maken omdat je ontzettend geïnspireerd door Reckless begint bij het maken van die podcast.

[01:03:26]

Maar je hoort dit is gewoon nog lang niet zo goed als deze merken. Oostkaap tussen jouw vaardigheden nu en dat wat jou geïnspireerd heeft. Oostkaap. Omdat er een gapend gat zit tussen de vaardigheden die jij nu hebt en het geen wat jou geïnspireerd heeft om ooit podcast te gaan maken. En dat is dus een kwestie. Smaak is wel al ontwikkeld, maar je vaardigheden voldoen nog niet aan je smaak. OK, misschien dat. Ik ken dat heel erg van.

[01:03:55]

Als ik iets nieuws geleerde en dan iets nieuws ga doen, dan wil ik zo goed zijn als diegene daartoe inspireerde. Maar ik zie dat al niet zo goed. En online schijfjes een hele goede manier om die detentiekamp op te lossen. Ze zei dat je sowieso omarm met allemaal om beter te worden, je vaardigheden te verbeteren. En stel dat je dan wel goed bent en je schrijft nog steeds maar alleen maar online. Dan is het nog steeds niet vluchtig, want er zijn online cd's die iedereen kent.

[01:04:24]

Bijvoorbeeld van Paul Graham. Jawel, dat is visagie. Die heeft een paar paar essays geschreven. Mick muziekmanager Time bijvoorbeeld, die het iedereen geleend moet hebben waar veel gerefereerd wordt. Zo heb ik ook een paar stukken ooit online gezet, maar nog steeds zoveel bezoekers naar komen en die in die zin niet vluchtig zijn, maar die juist onder de radar nog heel veel lezers trekken. Ferron af, dacht ik. Maar zelfs als je dat niet meetelt, dan is het nog steeds niet vluchtig.

[01:04:51]

En dus kan je met een mooie meid voor haar. Begon over Chris Rock. De comedian, die doet af en toe een spectaculaire Netflix special. Maar als je dat ziet, die Netflix special. Briljante man. Wat een goede grapjes. Knap dat hij dat doet, maar wat je niet ziet is dat hij alle 40 tot 50 try out 40 tot 50 triades op dezelfde plek doet, namelijk het even opgezocht. De Stress Factory. Dat is een comedy club in New Brunswick, New Jersey, New Desolate.

[01:05:22]

Volgens mij niet krijgen en daar zit hij daar. Daar treedt hij 150 keer op om zijn werk te verfijnen. Uiteindelijk komt daar een geweldige Netflix special uit. En wat zegt die bril zo moet je onlangs ook zien. Het zijn gewoon je try outs jersey. En uiteindelijk leidt dat tot een boek dat wel in de kast staat. Of tot een tot een artikel formalisme. Maar of willen schrijven. Ik dacht is bemoedigend voor al die mensen die nu nieuwsbrieven aan het ontwikkelen zijn.

[01:05:48]

Of bloggen zij ook voor mezelf? Ja, het gaat niet om het gaat, niet om hoe succesvol je nieuwsbrief is. Het gaat over hoeveel je vaardigheden opbouwt om daarna iets te doen wat een groter publiek krijgt of relevanter. En dat kan. Het kan een online essay zijn waar iedereen naar verwijst. Tot in de eeuwigheid. Of het kan zo'n boek zijn, maar je moet het gewoon als een online als een proces zien. Ergens wat een stukje zelf.

[01:06:12]

Zelfhulp zwaarder moet er af en toe eens af en toe in. Wow! Ja, het is de laatste ook Roy die podcast de Z.M. In de show nods want is een hele mooie verhandeling over je online kunt publiceren en je publiek kunt vinden, een naam kunt opbouwen. Ken nog één Tippi dan. Ja, ik zat laatst te praten met de oprichters van een bedrijf bedrijfseenheid, het immer Nederlandse startup Leaseweb. Niels, Niels, Niels t Hooft en zij.

[01:06:40]

Zij zeggen en vind ik best interessant. Zij zeggen er zijn heel veel mensen die lees tegenwoordig luisterboek op hun telefoon. Ja, en dat is best logisch als ik doe dat persoonlijk niet. Maar als ik denk hoeveel artikelen ik lees op de telefoon, dan is de stap naar boeken natuurlijk niet heel erg groot. Ja, en misschien is wel de reden waarom ik het zo weinig doe, omdat iBooks lezen op je telefoon best wel archaïsch archaïsch is. Het is een epub timed met een beetje pech.

[01:07:10]

Heb moeten downloaden en moeten uploaden en in het beste geval zou komen altijd slecht over. Maar dat is het epub formaat is. Herman is helemaal niet de meest elegante manier om de content van een boek over te brengen op je mobiele telefoon. Dus zijn we eigenlijk bedacht. We gaan dat deel opnieuw uitvinden door de tekst te pakken als basis en dan vervolgens een erbij te maken die veel makkelijk lezen. Ze passen eigenlijk het Stories format van Tepper toe op e-boeken.

[01:07:41]

En dan zie je dus niet een hele pagina zoals ePub ze nog steeds proberen te doen, een soort weergave van hun papieren boek. Ooit was zij pakken paragrafen uit die logisch op één scherm passen, passen dus die in enige samenhang hebben. En daar heb je doorheen. En daarnaast maken ze een soort van overkoepelende paraplu van de samenhang van het boek. Dus wat zijn de grote delen waar het boek uit bestaat? Zodat je ook kan zeggen ik heb zoveel tijd.

[01:08:12]

En dan kun je ongeveer dit bereiken in die tijd. Dit kan je. Dit kan je ongeveer tot je nemen zodat je van tevoren iets meer motivatie hebt om ook echt te gaan lezen. Dus bedoel je dan als je. Je hebt een half uur. Dat gaat voor dit boek genoeg zijn om ieder geval centrale konden de eisen van het boek af. Dat is het idee erachter en ze verkopen die boeken nu per. Dus ze hebben blijkbaar een deal met een aantal uitgevers en verkoop ze boeken per stuk.

[01:08:40]

Je merkt gewoon dat ze heel erg aanzoeken zijn naar Okay, hoe gaan we dit echt doen? Wordt het amendement waar verschillende boeken inzitten? We hebben ook best wel met schrijfsels, Grunberg en al borden gemaakt, preciseert de virtuele weergave. En dat is veel interessant als je een boek met achtergrondgeluiden en dat soort dingen? Best wel. Ik heb het nog steeds niet uitprobeerden God. Al heel lang proberen zijn is heel erg gaan zoeken naar wat maakt dat de negatieve ervaring voor een boek op je telefoon?

[01:09:05]

Wat maakt dat Tiv? Dat is natuurlijk iets wat ze moeten uitvinden, want dat doet niemand. Emmerson is gewoon epub, maar dan in de cloud. Ik door de hele puppy's knallen. Dat is wat Kobo en Bol.com is ook. Het werkt allemaal net niet. Het is gewoon best wel het. Je voelt echt alsof het in 1996 gemaakt is in plaats van in dit jaar. En zij zijn het eigenlijk aan het uitvinden. In t begin dacht ik aan elk boek op je telefoon.

[01:09:33]

Boeiend kan het zijn, maar hoe langer ik er, hoe langer ik dat laat sudderen, hoe langer hoe meer. Ik denk het natuurlijk mensen leeg. Heb je er al mee gelezen? Ik heb ermee gelezen. Hoe was dat? Ik vind het heel fijn om trappend door, door hem door een boek te gaan. Maar ik ben vooral geen. Doet het nog alsof je een boek het lezen was? Of voelt het als een als een ander de media?

[01:09:53]

Dit loopt natuurlijk allemaal door elkaar. Want wat is een boek en wat zijn artikel op het moment dat je gewoon ergens middenin zit op een scherm wat je gewend bent om te gebruiken voor alles? Het is de distinction tussen wat een artikel is. Intussen een boek is niet ze is niet zo bijster boeiend. Het gaat erom. Dat is ook het interessante denk ik. Dat dat weg gaat van de non-fictie is daardoor echt minder boeiend. Bij fictie heb ik dat nog wel.

[01:10:15]

Maar waarom? Omdat ik me daar bij daar wil verliezen en het niet om kennis tot me nemen. Maar dat is hier ook. Het is hem. Het is daar helemaal omheen gebouwd. Dat zou beter zijn, maar lijkt me dan een nieuw soort en ervaar ik. Ik moet nog steeds geen Abdu'l-Bahá. Een nieuw soort ervaring als je die fictie dan op je telefoon gaat lezen. Ik lees dat nu heel bewust op papier. Piiroja Desnoods van mijn kinderen.

[01:10:39]

Ja ja, omdat ik juist afgesloten wil zijn van al die anderen. Ja, ja, nee, zei dat. Dat is een uitdaging om daar net zo'n omgeving te maken dat je erin kan verliezen en tegelijkertijd dat het zo toegankelijk is dat je m daadwerkelijk gaat pakken in plaats van een andere heb. Ik kan me inderdaad hier Krak Mold, die Motz. Het gekke Louis zegt het is een mens, geen robot. Krak krak die die gast in Japan woont.

[01:11:06]

En die doet al een hele mooie dingen met boeken zowel houd heel erg van ventilatie, ook ventilatie. Jetteke vertelt Krekar ventilatie verhaal, maar die maakt boeken echt uit. Gaat het echt naar de drukker en dan een knuffel die daar papier haalt? Heel erg pikant, maar ook de virtuele kant experimenteert ermee en had toen een keer een verhaal over Tokio. En dan had hij dan zo'n soundscape van de straten van Tokyo achter. En het werkte. Ik was daar met je, kijk naar daarmee.

[01:11:30]

Het zou een gimmick zijn, maar het werkte dus heel erg kort door, meegevoerd in de sfeer van het verhaal. Ik kan me wel voorstellen dat het werkt. Ik alleen naar mezelf zou kunnen verkopen als in. Als een Leesdijk. Ik weet dat het lezen van romans bedoeld is voor mijzelf, een belofte dat ik juist even helemaal niet connected ben. Het is een soort rare krampachtige. Ik snap het wel, maar het is een overreactie op een soort van tijdverspilling die je normaal gesproken met je telefoon doormaakt.

[01:12:03]

Het is jouw ulder over het schermtijd rapporte. Ja, maar dat is natuurlijk wel een heel arbitraire metric, want het gaat niet over de tijd die op je telefoon besteedt. Het gaat erom wat je met je telefoon doet. In principe is dat stuk glas. Daar kun je alles op doen wat je wil, dus het is een. Ik snap het wel. Het is een kramp waar je in schiet omdat je denkt ik wil dingen doen die mijn tijd waard zijn, maar waar zij naartoe proberen te werken is heel veel.

[01:12:26]

Dat ik mijn, dat ik wil verliezen iets. En dat kan dus ook daarop zijn. Dat is niet houden aan papier toch dat je kan verliezen en niet. Je telefoon is zo gemaakt dat je de hele tijd afgeleid wordt. Ik snap dat je het hoeft niet zo te zijn. Nee, het is zo'n onderzoek in mijn hoofd. Ik moet ergens opzoeken of daar nu onderzoek naar gedaan. Maar tijdens mijn studie was er een onderzoek dat aantoont dat mensen vermoeider raakten van televisiekijken.

[01:12:52]

Dat het een activiteit is waar waar wij moe van worden. Biologisch gezien. Of. Biologisch? Logisch, evolutionair. Maar dat het bij lezen van romans niet zo is. Dat heb ik al in mijn hoofd als ik voor mijn ontspanning tussen haakjes een serie ga kijken waar ik wel van geniet. Waarvan ik dus ook denk ja, dit is ook vermoeiender vormen. Het is beter voor mijn hersens om fijner voor mijn hersenen als ik, voor mijn welzijn als ik gelezen een roman gelezen.

[01:13:22]

Onderzoekend gesprek, leuk om een eind te breien. Zelfs mijn tips zullen analyse aanvatten na wat de analyse nu als je denkt Vanwelden geloof ik in een volgende keer geen tijd meer voor. Kan je ook gewoon een executief nieuwsbrief van Bianca lezen. Dat was te laat. Deze podcast heb je allemaal afgeluisterd. Voor de volgende edities. En mocht je de tijd hebt, hoe meer je moet betalen. Dat is eigenlijk de. Ja, zo is het leven. Wij spreken elkaar vanavond weer op als je vindt van de show en spreek elkaar vanavond ook, want we hebben vanavond een online vrienden evenement.

[01:13:55]

Op Zoem gaan we met de Posco bij de post. Sorry, de podcast over Media Voordeel Club weet niet waarom ik Postcode Loterij zou een soort fotoclubs wou. En nu het zo zegt. Ik was best wel een parallel. Meer en meer voordeel. Als je geen vriend van de show bent, moet je een weekje wachten. En dan krijg je de registratie volgende week te horen, want wij gaan er even een weekje tussenuit. Het is voor en waar zitten wij?

[01:14:18]

Midden Nederland, Noord-Nederland?

[01:14:20]

Volgende week vakantie dus chouchou tot ik.

[01:14:27]

Per jaareinde proberen we even de administratie af te doen. Jij tuned helemaal uit. Belangrijke luisteraars. Stel je voor dat je volgende week de podcast aanzet. En het is niet.

[01:14:36]

Ja ja, het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Veel mensen schrikken.