Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Toen mijn vader overleed, hebben we alle afspraken afgezegd dat ik een afspraak heb ik door laten gaan. Het was de Asmir de Fara om een keer te praten over waar we zijn en misschien dingen die ik kan doen bij de vader. Euh ja. Binnen deze tijd volgend jaar eindelijk werk. Een dag na de crematie werd ik gebeld door de Phare met dit aanbod aan olie mensen.

[00:00:18]

Welkom bij In de kop van een serie waarin cabaretiers van het BNN VARA radioprogramma Spijkers met Koppen in gesprek gaan met hun grote inspiratiebronnen uit de cabaret wereld. In deze aflevering is Kiki Schippers helemaal in haar nopjes, want ze mag alles vragen. Echt alles aan niemand minder dan Paul de Leeuw. Dit is in de kop van. Ik heb een liedje voor jou. Ja, ik dacht dat zoiets. Queenie Roof Je zat te wachten op een interview met mij, waar je net nog vriendelijk lachte.

[00:00:58]

Kijk je nu steeds minder over Paul? Je bent tot mij veroordeeld. Als een zalm in een fuik. Je bent een rolmodel, bijvoorbeeld ziet het allemaal, maar al in mijn herinneringen klink jij als soundtrack mee. Als mijn moeder jou gaat zingen al die poppers op tv poppers schrijven, vaders dood. Je troost leert elke zaterdag jouw show. Zelfs toen ik bruut ontmaagd werd, was jij op de radio en. Ik weet dat iedere collega wijs, ik was graag met mijn rafflesia.

[00:01:57]

Hartstikke goed, maar daar ben ik op een gegeven. Daar heb ik een pianist genomen. Ik wil daar nog niet precies weten. Komt wel. Ik was ook ongeveer 33 toen ik dacht ik Capidis even.

[00:02:10]

Dat was meteen een huwelijk met euh. Met Cor Bakker gelijk. En natuurlijk met Cor Bakker. Ja, dat was in 89 19 die ik was. Rijkevorsel jongens, 28 jaar en waar ze die opgepikt had, die hoorde ik op een programma met Jacq kleuters. De radio van de Nederlandse, de Nederlandse muziekpodium van Nederlandse muziek en daar Wat maakt u? Deed hij heel prachtig piano speelt. Hij is echt de beste amusements pianist en nu al bij opa Peter binnen bijgekomen.

[00:02:32]

Hij was echt heel goed. Uhm, en hij maakte hele ordinaire mopjes. Hele flauwe komt een vrouw bij de dokter, mopjes en dan moest ik ontzettend om lachen. En hij heeft ook een mop, maar hij heeft mijn mop doen toekomen. Die heb ik ook op de radio verteld in het zalige Liedtsplein, wat uiteindelijke ontslag heeft betekend bij de KRO. Dus ja, ik ga die mop niet herhalen. Wat is jullie me leuk? Die tijd was heel leuk, maar nu is dat.

[00:02:55]

Ik kan het echt niet meer. Maar toen was je echt daar was gedoken, vervolgt de CADO. Daar ben ik ook ontslagen. Ik ben wel vaker ontslagen, zeggen jij. Dat loopt een beetje als soort rooilijnen. En nu werk je nog met Cor Bakker of niet? Ik heb je ook wat barmeid Stef en Bernd en zo bent zo fantastisch. Die heeft eigenlijk hetzelfde touché als Cor, vind ik. En dat is mooi ze denken. Ze spelen denkend dat we ook heel mooi.

[00:03:18]

Ze denken met je mee. En ja, ik. Ik heb recentelijk in euh, in een soort project de tuin van Brielen of de Te de tuin van 2020. In Brielen hebben wij een aantal shotjes gegeven. Verzoeknummers kon en al een tijd niet meer gespeeld. Dat was heel erg leuk. Weer? Ja ja, het is wel goed om na lange tijd weer met elkaar te gaan werken en merk ik dat er niks veranderd is. We kwamen dus weer moppen en daar was ineens opa geworden.

[00:03:38]

Maar de. De dummie de chemie is goed. We gaan wel een Sinterklaas uitzending doen voor RTL. Dan is ie met zijn band weer aanwezig. OK, en dit jaar dit jaar Sinterklaas komt. Dat weet natuurlijk niet.

[00:03:49]

Kijk maar als je komt kijken. Dat laat het hoofd. Nee, jij bent eigenlijk met meer mensen een huwelijk aangegaan en je artistieke carrière bedoel ik. Euh. En één van die mensen en die valt eigenlijk samen met euh ja, iets waardoor ik jou ook goed ken omdat we het vroeger verdraaide thuis laten en vooral ook nooit op.

[00:04:18]

Maar Bazel hield zijn. Apologeten. Drinkyoghurt nooit. Ook is zit er nog maar eens terug.

[00:04:54]

Nee, nee, nee, ik ga ik dan. Dit wordt de Democraat. Ik ga weer terug luisteren. Is wel heel erg leuk om te horen wat Simone Kleinsma jij, waarbij het herbergiers paar in Les Miserables de grootste eerste musicals, internationale musicals die in Nederland zegt produceert. Joop van den Ende. Ja, te gek. Maar ik moet ook denken. Welke wrede gril van t noodlot bracht me samen met die lul meneer jullie go.

[00:05:15]

Wij wijken uit. Jullie komen eigenlijk allemaal heel erg ver, heel ver.

[00:05:19]

Wij komen uit 1905 en 1985 1987. Euh, toen deed ik. Euh. Ik had met twee. Nee, deed Sterrenslag Joop van den Ende houden mij op de. Ik had een radioprogramma, de zalige liedjes Lijn of Liverpool. Daar heb ik ook toen ontslagen. Is die avond teruggekomen? Ik weet wie ik ben. Ik kwam het wit altijd weer terug. Ik weet niet hoe dan, maar ik val. Toen heeft Joop van den Ende hoorde mij op de radio en ze zocht een opvolger voor André van Duin als soort commentator van Sterrenslag.

[00:05:46]

En dat werd geregisseerd door Guus Verstraete. Oh ja, en Guus Verstraete kende ik helemaal niet en Guus Verstraete regisseerde weer even de bekende show Regisseurs. En die had toen net een relatie met Simone Kleinsma. Dus ik denk dat Simone eigenlijk op het veld van Sterrenslag kennen. Ze deed ook een keer mee en euh, toen ze al le miserable zou euh in Nederland worden gespeeld. En ik dat had ik echt Musin opgezet op die TenneT J's rol die herbergiers rol.

[00:06:10]

Maar ik was te jong. Dus de Engelse producent die uhm vond maar niet goed genoeg heeft om me te jong. En toen heeft Arjen van der Grijn dit ongelooflijk hard werk verricht om mij ouder te schminken. En ze konden maar niemand vinden. Een geschikt iemand, dat heb ik. Ken ik helemaal gezoek. Heb ik nog een speciale video opname gedaan. Die is naar Engeland gestuurd. Het is Cameron Mackintosh, dat is een grote producent. Je heeft toch eens toen akkoord gegaan?

[00:06:32]

En toen wilde Joop van den Ende, die eerst drie man om de limiet Stabel een beetje kloten te geven, nog een grote namen bij. Want ik was er maar één groot. Nee, niks. Maar toen heb ik Simone Kleinsma voor drie maanden gevraagd. En toen zijn we eigenlijk voor het eerst samen gaan werken.

[00:06:43]

Wauw. Maar dit is echt met heel veel tegenzin. Hebben ze jou die rol gegeven? Nou ja, ja, ze hebben twee keer geweigerd. Het is dus lullig, maar t is euh en. Maar ze konden niemand vinden, dus ze gingen maar door met het verzinnen. En dan heb jij daar dan ook erg op doorgedraaid. En ja, als ik iets wil dan wil ik het echt heel graag. Dan ga ik ook echt hard aan voor aan de slag.

[00:07:02]

Zeker toen nog jong was en natuurlijk weer gewoon BB ook ambitieus en euh. En vele ellebogen heb ik ook gebruikt om bedoelt dat er had was op de lagere school. Al was er een euh, een musical het koffertje van meneer van Dalen en ik wilde echt de hoofdrol. En Belinda. Ik werd er achter Blind. Junck geloof ik. Die speelde die wel, maar ik wist dat zij niet kon zingen. Alle liedjes uit m'n hoofd geleerd en toen de liedjes moment kwam doordraaien iets de schorre stem.

[00:07:27]

En toen stond ik echt als soort nachtegaal die op zong bij nummers en ik was. Uiteindelijk speelde ik de hoofdrol.

[00:07:32]

Kun je wel ambitieus noemen en heeft het je ook dan naar negatieve dingen opgeleverd. Dat je denkt dat je dingen kunt die helemaal niet kan. Dat je op je muil en dat is. Ik denk dat wat ook als je mij zou vragen wat zou iedereen adviseren dat je filmpje muil valt? Want iemand altijd opgevangen is, staat altijd weer op om weer verder te gaan. Maar je doet ook veel naast elkaar. Dus ik bedoel, je kent. Je hebt ook veel artiest natuurlijk om je heen die je uiteindelijk echt een richting in zijn geslagen.

[00:07:55]

Maar al die tijd bedoel ik Miserabele maakt je ook vroeg in de ochtend een radioprogramma. En dan toeren in de avond. Dat is nogal veel. En had ik maandags vrij. Dan dinsdag s morgens had ik diepgaandere. Ik begrijp Giel Beelen wel, die al twee keer niet op komen dagen. Ik kan ook wel eens zwaar. Zwaar beneveld kwam ik dan de studio binnen. Maar goed, ik hoef daar natuurlijk de plaat stel niet op te zetten. Dat deed ie het wel zelf.

[00:08:17]

Nee, ik deed niet zelf. Euh, ik werd dus. Ik kwam gewoon binnen en ik kreeg gewoon mijn ding. Maar ik heb dat ook wel.

[00:08:23]

En ja, die gulzigheid daar ging in die zin. Daar heb je dan gewoon zelf last van dat je eigenlijk te veel van jezelf vraagt. Maar dat brengt je natuurlijk ook daardoor op plekken waar je waar je anders niet was gekomen.

[00:08:34]

Maar als je ouder wordt, kun je ook niet dezelfde vraag stellen. Dat had ik nou niet op één ding moeten specialiseren in plaats van alles tegelijk te doen. Dus Rupsje Nooitgenoeg, is dat een thema nu? Nou ja, dat is eigenlijk een themes. Dat was meer rond mijn vijftigste denk ik. Dus ik ben nu gewoon pakken wat je pakken kunt. En euh, het is allemaal hartstikke goed aantal om te doen. Maar. Nou, dat is helemaal waar, maar wel bedoeld als je kansen krijgt zoals nu.

[00:08:58]

Ik ga nu opeens doen. Uhm nou ja, dat dat het zou zijn zou jammer maar misschien passen. Dus wel heel spannend om dat te doen. Kan ik finaal de mist mee ingaan. Maar dat vind ik gewoon heel erg. Een grote uitdaging. Dat soort actualiteitsprogramma? Nee, nee Kamp. Ik neem komen zou ik. Ik vraag me meer af. Iedereen zag mij vragend kijken. Zou van euh. Vind het niet bij jou passen. Ik kan me dat heel goed voorstellen.

[00:09:18]

Ik hou van mensen die ik al goed kennen, maar dat denk ik hoor ook ik. Ik laat ik voorzichtig beginnen. Kijk, als er een moordaanslag is niets en ik zit daar dan denk denk. Hoe gaan we dit aanpakken? Zou ik toch echt zeggen? Laten we toch wel een deskundig iemand naast mij zitten? Als de statistieken er vaak maar wat ik wel zeggen over. Ik heb met Hans Kettingdraden, zei een van de beste vrienden. Discussie over.

[00:09:38]

Kijk, ik kan best leuk acteren. Ik kan, ik kan denk ik wel heel goed prijs. Improviseren kan ook best wel leuk zingen, maar het is allemaal net het is het hart raakt wel de emotie, dat wel. Maar ja, je t is niet. Het is niet echt top of the bill, maar dit allemaal bij elkaar gepre opgroef. Gepleurd is best wel een aardige, aardig talent. Want ik heb ik onderschat mezelf helemaal niet, want ik zou breed, goed en ook als ik thuiskomt kan ik wel.

[00:10:04]

Kan ik wat uit op kaart barsten van tevredenheid. Maar als je het op. Ik ben ook wel heel jaloers op mensen die jij met je liedjes bijvoorbeeld hebt, dan vlak. Dat vind ik. Dat vind ik briljant wat je doet. Dank je wel erg.

[00:10:14]

Misschien moet ik jou alles moet je wel heel valse manier is. De pianostemmer zou ik adviseren. Dit geval. Maar dat kan ik echt heel erg goed jaloers zijn. Begrijp je dat? Ik ben ook heel erg. Ik kan iemand heel erg. Ik kan wel jaloers zijn op iemand. Iets wat is dat goed bedacht? Spoelen mensen aan bijvoorbeeld? Denk je wel dat wat ik écht moet ook echt? De eerste nummers die daarover gingen, die thematiek? Nou ja, sorry, nee, dank je wel.

[00:10:38]

Ik ben nu eenmaal eenmaal een beetje leuk dat je weet.

[00:10:43]

Leuk. Nee, wat ik ben wel benieuwd naar Wassenaar. Dus Simone en Cor en en uhm euh bass. Het hele spul gaf mij ook over dat je dus ook maar een beetje. Misschien wel de baas wil zijn.

[00:10:53]

Zo ja, hoe? Hoe? Euh. Hoe? Hoe was dat? Omdat altijd? Om dat vaak te doen lukte dat wel en moest je eigenlijk die ruimte veroveren? Nou ja, je tijd. Je moet. Je moet zorgen dat je altijd omringd door goeie mensen dat is én dat. Dat heb ik altijd gedaan. En ik en mensen die lang bijblijven dat. Dus dat gebeurt ook. Daardoor kan je wel een soort klein clubkleur kliekje worden door God.

[00:11:15]

Heb je de delen met zijn entourage en je moet gewoon lef hebben. Goh, bluffen. Ja, je moet echt bluffen. En ik denk wel dat je ook. Qua karakter moet je ook wel rekening houden. Ik was vooropgesteld omdat ik een tijdje bekend dat ik nogal wat dingen zei die je moet zeggen. Dat kan je in deze tijd hem niet meer voorstellen. Je mag je dat niet gezegd destijd, maar in die tijd kon nog wel. En dan had ik goed iemand om de al bij al wat ook God heb ik excl.

[00:11:35]

Excuus Rosen die er als iets teveel had gezegd dat natuurlijk weer besprong chiro's op. Je moet ook zorgen dat je de mensen pampers blijft verzorgen. Je moet flink deel berekenen. Berekenend. Klinkt als een dat je over de grenzen gaat. Ik weet nu waar ik moet Zipper verzorgen, want als ik geen bal gehakt heb gesmeerd dan euh. Nee. Maar het is wel zo dat je wel euh. Euh. Op een gegeven met ik kijk als je dan als je de rel veroorzaakt dan dat gaat goed.

[00:12:00]

Ik heb wel een aantal keer rellen veroorzaakt. Dan baal ik enorm, want t. T. T. T. T is enorm veel gedoe. Ja maar ja, ik kan niet. Ik komt en kan nog steeds niet anders. Ik ben nu al je oude baby. Iets dat je iets meer nadenkt. Maar ik vond ook wel leuk om te rellen. Maar uiteindelijk als je dan thuiskomt. God als iedereen je over je heen valt. Je eisen dan ook dat de gedaan maar ik kan.

[00:12:19]

Ik kan toch niet? Ik kom toch niet anders? Is een leuke, leuke rel bij me.

[00:12:22]

Ook niet Elberfeld dat het hier zou gaan om boze brieven pál ingezonden stukken getwitter op de radio. En dat allemaal omdat jij ook een boze brief naar ons van kwade dames.

[00:12:38]

Omdat jij er een aantal dagen geleden een aantal dames gesommeerd hebt het theater.

[00:12:45]

Ik heb ze vriendelijk verzocht om het theater te verlaten. Ja, in de pauze, ja, omdat ze zich misdroegen. Ja, nou nee. Misdroegen niet, want het viel reuze mee. Maar uhm, de dames hadden een vrijgezellenavond. Eén van de dames ging trouwen.

[00:12:58]

Ja, vertel even de dames ging trouwen. Daar zaten al in het al in. En Den Bosch en het kleine theater namelijk even vergeten koningswater horen daar dat concert zo Exki. Het heette vroeger anders dat het Bos theater werkte, of de naam ieder geval Daar was ik! En zaten ook 80 mensen in try out. Ik ben nog heel onzeker en die dames zaten. Euh ja, die hadden gewoon een feestje op zichzelf. Dus die lachte niet om mijn lachen om zichzelf.

[00:13:21]

En kijk, in een zaal van 600 man is het geen probleem met 80 mensen. Toch gaat het ook irriteren, dus het keerde ook andere mensen. En toen heb ik ze eruit euh. Gevraagd of ze met geld teruggeven, vergaten, van geld weg konden gaan. En waarom werd het dan een enorme rel? Want dat moeten gewoon kunnen. Ja, nou ja, het is toch. Mensen zoeken dan ook publiciteit, want dat was vroeger natuurlijk zeldzaam.

[00:13:40]

Nu op Twitter heb je al rel voordat er nog eigenlijk wel is ontstaan. Maar je hoort hier ook wel een soort arrogantie van mij. Leuker. Het gaat ook echt nog helemaal door met die wijven.

[00:13:50]

Het gebeurt aan t begin van de voorstelling Kom, komt u binnen. Mevrouw de bruid bruidje was even gekleed in wit. Er werden foto's gemaakt. Jullie moesten. Ja, omdat de makers vragen aan jullie of jullie geen foto's willen maken. Waarom mag nog even door moeten zijn? Mevrouw Mark van Eeuwen.

[00:14:08]

Nu ja, even baal. Dus dan gebeurt er dus we gaan begin de voorstelling, kom de trap of ik vergis. Maar niet ik vind ik hoor, jullie maken echt lawaai met z'n zee. Met z'n achternaam.

[00:14:19]

Maar het is wel. Nou nee, die maken nu ook al met z'n zessen. Ik dacht begin dag dat alles wat er ook van mij. Ik dacht dat dat gevoel hetzelfde gevoel wat ik nu. Want wat ik op een gegeven leuk vond in het fragment ook dat er. Dat ze op een gegeven begonnen te zeggen dat je al grappig was, ook als je iets serieus kwam brengen. En toen dacht ik ja, dat heb je denk ik wel vaker meegemaakt dat.

[00:14:41]

Dat is een terugkerend thema denk ik. Ja, je moet wel ja. Het heet dat die je bent. Mensen zijn leuk, ook mensen doen leuk. Het is wel vaak en ze zeker kijken binnen normaal, want ik zit daar in tunieken niet in dat ik. Ik was een beetje schoppen en ik was een beetje branie. Ja, da's alles wat ik deed werd al heel leuk gevonden. T Is moeilijk omdat je namelijk als je dan binnenkomt dan.

[00:15:00]

Dan denken ze al dat het leuk wordt en wil je ook nog een gevoelig liedje of zo doen of iets anders. Nou, dat wordt ook het ook soms niet geaccepteerd. Het moest allemaal lollig en vrolijk zijn. Maar heb je het idee dat je daar dan nu uit ontworsteld hebt? Ja, ja, nee, omdat je ook die keuzes maakt. Kijk, als je moment. Ik ben het ook heel jong begonnen. Ik was 23 toen ik euh, mijn eerste première had in 85.

[00:15:20]

Ik was eenentwintig toen ik Cabaretten. Twee prijzen won. Want jawel, jij deed een lerarenopleiding in Delft. En toen had je je ingeschreven. Maar ik las ergens dat je je het was vergeten dat je kleuters geen.

[00:15:31]

Ik ben twee dingen in mijn leven vergeten dat ik. Ik neem een kabelnetten festival dat ik had opgegeven. Adoptie zet van twee essentiële dit tijdelijk in. Mijn carrière had ik wel. Ik had gewoon gedaan en niet meer over nagedacht. Het echte ja, ik wil heel groot, want mensen zouden er ook gewacht hebben in jouw leven. Op dingen die hij zijn voor huwelijken of huwelijken. Zou niet geschuwd. Nee, het gaat ook zo. Maar toen ben ik gebeld en ik had helemaal geen theaterprogramma.

[00:15:56]

Wel dat ik in een band in de schoolband speelde. En toen zijn ze bij Cameretten. Ik kan ook gewoon auditeren in een soort jaar.De. Een soort sporthal. Dat wil ik wel, maar een tas meegenomen met een brilletje. En ik had wel in die tijd Bob de Rooij al een beetje gedaan op mijn leeren opleiding. Ik studeerde Nederlands en je had die ervaring van en voor pianospelen. Ja, pianospelen. Jan van der Valk God ettertje. Veel van der Valk en ook wel in de schoolband spelen de.

[00:16:18]

De No Budget Band heette die in Krimpen aan den IJssel. Zaten we? Uhm ja, maar was het dan serieuze?

[00:16:24]

Was de gebedje wat eigenlijk uit de hand gelopen? Zit ik hier gewoon tegenover iemand die de Amsterdammer nog wél wilde? Heel graag. Ik wilde heel graag, maar ik wist niet hoe ik er moest komen. Maar ik heb het dan eigenlijk op eigen kracht gedaan. En dan ook ik wil het. Kijk, want toen ik Cabaretten de deur. Ik won de persoonlijk persoonlijkheidsprijs en Brigitte won de publieksprijs en de juryprijs. Want wat wat voor finale was, het was een spannende finale.

[00:16:46]

Een heel spannend jaar. Wat Hans Liberg werd. Tweede en syndroom, dat is ook nog wel een nou ja, die uiteindelijk even de jongens is. Toen ik bij de EO door gaan geloof ik. Uh, met die vogel, waar ben je maar? Uhm. En ik was dan. Ik kreeg al de aanmoedigen aanmoedigingsprijs, kreeg je nog in de avond zelf en de persoonlijkheidsprijs had al eerder gewonnen. En ik mocht een heel klein stukje doen van mijn programma.

[00:17:05]

En om een voorbeeld geeft mijn moeder die wou zat toen in Nieuw-Zeeland. Die was na een een of andere zwakzinnigen night gegaan ofzo in Nieuw-Zeeland en die was drie weken weggeweest of vier weken. En ik weet nog wel dat ze mijn vader belde met m'n moeder. Ja, hij doet mee aan een festivalletje. Ik weet ook niet dat is toeval. Toen landen zitten zei m'n vader jij, je moet. We moeten nu naar Dallas, want in de hogeschool is het eerst de finale.

[00:17:24]

En als je het in de finale. Zo is t echt gaan. Dus uiteindelijk kwamen ze in een bak met 500 man met vrije plaats. Keuzes zwaar te laten zaten echt rechts rechts boven. Het zag dat zagen ze mij opeens de 500 man een beetje vrolijk staan te wezen. Doen ook dat de andere Amoris prijzen toe zijn aan ouders van ja. Daar moet je over nadenken wat je wilt doen ben ik in Amsterdam gaan wonen. We hebben nog snel een fragmentje namelijk, want je loopt er zo lekker heen.

[00:17:50]

Daar kan Maret Lacazette naar. Links staat linksboven in Cabaretten. En toen dacht ik ik ga optreden.

[00:17:56]

Nou, het is namelijk Salomein. Mijn jongste dochter, die kwam vanmiddag thuis. Maar hey Louisa, ja, die zou Stappaerts. Ja, als wij wisten dat ze stad en haven natuurlijk ook Marie-Louise gaan zijn. Mij zou Rita's jet afrijdt. Hetzelfde, maar zij komt ter stays en ze zegt dat ze verklein Mona verkleedpartijtje as naar as you all star sister wel was. Maar voor dat dat dan uitkwam. Want wat ik ook zou, ontzettend zenuwachtig en in feit u weet had ik hyper.

[00:18:28]

Nou, ik héb haar, ik heb last van hyperventilatie en dat ging nog even zo door dat Rigolet hebben door met dat helder zieligheid in zee was Arie Roiha. Dus dat is wel een van mijn euh alter ego's. En toen ben ik dus thuisgekomen. Dus zijn m'n ouders, wat wil je het signalisatiebord hiermee door willen gaan? En toen zei Ziekendag twee jaar op onze kosten mag je lessen nemen, dus zangles. Ik heb zelf dansles gedaan, maar snel gestopt met pianoles en tekst lasting.

[00:18:52]

Werd begeleid door Natasja Emanuel als de grondlegger van t vrouw. Cabaretten. Perfect voor mij. En uhm, dat zou in december 85 ophouden. Maar ik was wel in mijn eentje in Amsterdam, dus ik had geen. Ik had geen klasgenoten van of jaargenoten, moest als in mijn eentje doen en dat was echt wel dat ik ook wel echt alleen was. En uhm, ik kwam uiteindelijk ze kwam ik hier in de Nes in Amsterdam de Engelenbak kwam ik in aanraking met de de de open bak dinsdagavond.

[00:19:18]

Dat is echt de redding geweest. Heb ik zoveel leren mensen leren kennen en ook veel mogen doen? Dus echt ook door netwerk, netwerk en veel doen. Ik werk in de horeca, is echt zo'n Amerikaanse droom. Werken bij Broodje Vergote. Ik wil het eetcafé De Hut allemaal voor die klus. Om maar wat geld verdienen ook. Want ja, ik krijg wel geld van mijn ouders, maar verder was dit geen vetpot.

[00:19:35]

Maar als ik je ook zou horen, dan vindt het wel belangrijk dat er mensen om je heen staan. Altijd is niet zo dat jij gewoon een einzelgänger bent die altijd gewoon voor aanstaat en in en tegen alles in zichzelf naar voren duwt. Nee, maar het gaat ook om de mensen om je heen die die je steunen. Heb je ook nodig?

[00:19:51]

Ja, dus als je al de mensen die ik werk die uit die uiteindelijk dus bij me weggaan. Die hebben allemaal een hele goeie andere functie genomen. Zoals iemand eens dit keer van de Kleine Komedie geworden. De andere heeft de heeft een geweldige café De Waterkant in Amsterdam. En al die mensen hebben wel heel belangrijk geweest. Nou en.

[00:20:09]

En hoe was dat dan vanuit vanuit thuis? Zeg maar. Weet je daar dus. Ik bedoel, je krijgt wel echt een toelage en je mocht twee jaar gaan studeren. Hoe? Hoe heb je dat aan? Heb je het al steun ervaren of had je meer het gevoel van dat je het toch wel met andere mensen uit moest zoeken? Nee, dat zijn twee kanten, want mijn vader is een zakenman is net overleden. Drie weken geleden. Dank u wel.

[00:20:29]

En dat dan. Dus dat komen al deze erin in. Komen echt nog naar boven dat mijn vader was een conserven koning. Hij importeerde fruit en dat werd dan weer verwerkt tot Shem en alle andere producten. En hij was altijd iemand die zei als je je Kamper geld uitgeeft als je het hebt. Dus dat was echt wat vereist. Ze hebben ze vrij streng. Dus hij zag ook wel wat. Toen ik term zei dat ik naar toneelschool wilde. Zij die daar aan n Luc Lutz hebben we wel voldoende.

[00:20:52]

Luc Lutz was een was een blijspel acteur van vroeger. Maar ja, een goeie acteur, dat is wel voldoen in Nederland. Dus die toneelschool moet hij ook helemaal niet aan. Hij wilde eigenlijk dat ik zijn zaak over zou nemen, maar dat wilde ik niet. Hij wilde het liefst een nijenrode hebben en had ie ook wel iets geregeld volgens mij. Met onder. Met geld weet ik, want ik was helemaal intelligent genoeg voor Nijenrode. Althans, dat vond ik zelf.

[00:21:12]

Daar gaat het om. HAVO is dat een binnengeglipt of ik weet niet wat hij had beloofd? Uhm. Maar uhm uit. Toen zag ik natuurlijk dat toen niemand daar zag in Delft. Op die finale had ie ook wel door dat daar wel iets een talent zat ofzo. En dat zag ie wel. En dat heeft dus echt wel heel erg aangemoedigd samen met mijn moeder en maarja dan kom je naar Amsterdam. Daar heb je een kamer en dan heb je ook die lessen.

[00:21:32]

En ik ben er wel door mijn vader. Ik kan een kastje v kerstavond vieren, maar af en thuis. Ik weet nu wel. Ik denk dat het in oktober ofzo begon. Ik geloof ik ga naar november ja, want het kabinet wordt ongeveer Oktoberhallen. Dat hebben. En ik weet nog wel dat ik in december twee jaar later premier had. En het jaar daarvoor zei mijn vader echt bij z'n kerstdiner. Ook natuurlijk. Beetje teveel wijnen, zo laten ze horen wat je kan met je, wat je daar allemaal leert.

[00:21:55]

Dat is grappig. Nou ja, precies daar stond de piano om de hoek van de eetkamer. Dan moet ik ga je dus in je eentje de hele familie zitten. Een tafelkleed horen wat je kan. Ga je om de hoek en dan hoor je ook dat je na die drie tonen dat ze door lullen. Weet je wel. Ken je dat? Denk je dat ik, jij, ik? Ze hebben helemaal geen aandacht me. Ze kon terugkeren. Ding bij mij.

[00:22:14]

Psychiaters voeren is natuurlijk niet zo dat je daar de hele bouw voor je om die hoek zit in je hoofd, dat je de hele stam de goede hoek. Dus heb jij geleerd om altijd een goeie binnenkomer te hebben? Altijd goed bij, want dan blijven ze je lippen verzorgen en doorgaan en doorgaan. Ja, altijd doorgaan.

[00:22:33]

Jij bent het door de groep. JW en doubletten 7. Wordt. En hoe vaak heb je het fragment geworpen? Was je al bang dat we het zouden draaien? Nee, oh nee. Ik dacht dat ik nog nooit hoorde dat. Oh ja, natuurlijk. Tuurlijk zouden. Ik begrijp het ook wel dat t wordt gedraaid in zekere. Het blijft natuurlijk een monumentaal moment voor hem natuurlijk. En van neklijn. En ik was natuurlijk de komt die ruimte geeft het podium geven.

[00:23:26]

Dus ja, het is natuurlijk één van de hoogtepunten uit ons beide carrière.

[00:23:30]

Ja want want want hoe stond je daar toen in? Ja, dat aids, dat de aids en hiv? Dat speelt natuurlijk in Amsterdam. Maar we wisten. Ik had ze niet in mijn buurt. Ik hoorde dat hij hoorde dat de druk Putrock Witsen had en die had. Maar wat het was wist niet wel dat. Je mocht niet uit dezelfde beker drinken en als je als je zaad doorgeslikt kon je het ook krijgen. En bloed en bloed. Het was allemaal van die geruchten.

[00:23:52]

Ja, en toen zei ik met Cornald Maas staat er weinig. Binnenkort is de man van volle zalen. En euh, wat sowieso al die? Die was directeur en we deden alles met een klein clubje. En toen zei ik. Volgens mij is die jongen van BAM bam bam was een jongens groepje en ik was. Ik was heel erg blij. Neklijn klein. Ik was. Ik vond hem heel aantrekkelijk. Jonge jongens, een hele mooie vent. Van mij zie je ziek en uhm toezenden naar de Dam.

[00:24:17]

Daar kunnen we dan misschien iets mee maken om iets met aids te doen. Ik maakte de programma's Schreeuw van de Leeuw en je elke week het thema behandelde en dat eigen thema ook wel een beetje. Ook op de op de hak namen. Maar dit? Dit was natuurlijk wel wat mijn persoonlijke interesse. Ik wilde weten hoe het allemaal werkte. Hoe zou naam toegaan? En hij wilde eerst niet, want hij vond mij helemaal niet zo leuk. Euh. En toen zijn we.

[00:24:37]

Je kunt wel een punt maken als je wilt dat een gegeven jou dat. Die uitzending kun je gewoon invullen wanneer wat je wil. En toen zei ze Vriend met namen maken, zeiden moet je doen. Je kunt nu een punt maken dat ie ongelooflijk lastig heeft. Die euh. Alles van alles een punt gemaakt met een punt gemaakt.

[00:24:54]

Maar dat ik a. We slikten alles. Ja, hij gaat dood en ik blijf. Wij blijven leven, dus we hebben dat ook beloofd, is er tot aan. Wat ik aantrok moet wilde zich mee bemoeien. Ik mag wel mee zich alleen refreinen, maar dat wilde u dan wel. En uhm. Maar het was een bijzondere uitzending, maar die impact had ik ook helemaal niet hoor tijdens de opnames. Nee, want want maar je, hoe stond jij dan in dat programma?

[00:25:14]

Was het voor jou gewoon ook een journalistiek luik of meer meer? Juist taart en entertainment inbrengen.

[00:25:20]

Het is beter dat je echt interesse hebt. En ik denk dat ik wel een sociale antenne heb. Dus dat ik ook wel sociaal weet wat ik doe. Wat ik wil. Ik goed zijn. Een vraag die je eigenlijk? Ja. I. Van mij staat wel een beetje bekend dat ik net de vraag stelde je thuis euh, je ook afvraagt ja. En in dit geval is echt alleen interessant. Ik ken ik. Ik ken het hele. Ik weet niet wat het was.

[00:25:40]

Ik wilde weten wat was. Hoe kon je het keigoed gegaan? En ondertussen vertelt hij natuurlijk prachtig verhaal. En dat was ook even de eerste momenten dat er een aidspatiënt op tv kwam en een soort amusement achtige setting. Dus niet zwaar, euh, journalistiek, maar gewoon een jongen was gewoon ja getroffen door aids en had een prachtige carrière in het vooruitzicht. En dat is nu pas allemaal voorbij.

[00:26:00]

En uiteindelijk heeft het nog anderhalf jaar ongelooflijk geteerd op dat succes dat Mister Bloemmolens in het overigens koelboxen en nog wat meer nummers ook gemaakt.

[00:26:09]

En ook een cd. En wat dat zoals ook schreef van Lento met die berg met die slechtzienden. Dat vind ik zo'n goed verhaal, want hij heeft mensen weten dat. Niet iedereen denkt gewoon wat een briljant idee. We pakken een paar slechtzienden en we doen een berg. En dan moeten ze voor het interview naar Paul toe komen.

[00:26:23]

Maar zo ging het dus helemaal niet. Het was helemaal niet zo conceptueel. Vertel. Ja, wij hebben elk jaar het. We hebben elk jaar allemaal gingen we praten en gingen we scheel van de leeuw. Maar ik vind ook leuk om dit vertellen we namelijk. Het is echt begin van je carrière, dat kon alles nogal brutaal en euh en kiss komen. Zoals als decorontwerper en je had gezegd moeten we niet met sektes gaan werken. Je hebt dan een soort.

[00:26:44]

We doen elke keer een check je een boot, een iglo, een camping, een berg? Euh, we konden het allemaal nog allemaal.

[00:26:52]

Absoluut toch? Ja, absoluut.

[00:26:53]

Ik kan me niet voorstellen dat nu. Jeroen en Niels kunnen zeggen naar uit om mij effe ik dan ook veel hoor. Inmiddels was het goed, dus wat we hadden als het elk weekend decorstuk is. We hadden vorm. We hadden het er nu wel gingen over 10 jaar Lubbers gingen we doen en hadden we auto in nudisten doen we lekker de nudisten camping en aan. Daar hebben ze allebei. De boot doen we maar toen ze aan het doen waren ingenomen en steeds acquis komen.

[00:27:14]

Ze hebben nog die bergen. Dat we nog die bergen. Ja en ik ben gewoon ergens op. Ja dat is toch net die wet? Wat moest Gema die was gemaakt? Maar dat was een grote berg die echt het hele decor bestreek. Dus ja ja, die berg komt wel. Dus het was de ene laatste uitzending denk ik. Hadden de blinden en slechtzienden. Nou, we hadden toch voor décor? Ja, die berg is die berg. Nou ja, doe dan maar die berg.

[00:27:34]

Moeten we anders? Ja, daar komen ze wel. Die berg opgelopen. Geneest de impact van wat we hadden? Ja, we hebben die berg, dus dat moet gebeuren. Vervolgens kwam er een fantastisch artikel in de van Joop van Tijn in Vrij Nederland. Dat het zo briljant bedacht was, staat helemaal niet briljant bedacht. Wat een grote berg op moesten dat ik het kort kwijt was. Dan zie je dat dan de dingen. Dan heb je gewoon.

[00:27:56]

Dan heb je eigenlijk geluk. Dan loopt het allemaal. Uiteindelijk loop het allemaal goed is. Als ik jou zo hoor vertellen dan links lijkt het net alsof je. Veel dingen waar je eigenlijk heen wilde, dat die allemaal niet doorgingen, dat je Shepard alle weerstand en iedereen moest overtuigen om me om, om en om maar te kunnen komen. En dat eigenlijk de dingen waar mensen je aan onthouden dat die gewoon toevallig langskomen, maar dat je dat helemaal niet doorhad dat het zo'n feit was.

[00:28:23]

Nee, gewoon lol maken was met mensen. Ja, dat maakt het wel echt echt zo. Ja, ik kan ja ik. Ja, het is echt zo. Ja het is echt zo. Is ook heel grappig en ook heel erg prettig. En ook maar heb je dan niet te begint geleerd? Maar misschien moet ik minder mijn best doen voor een en ander dat het wel. Zo werkt het dan toch weer niet? Wat dan? Dan word je vergeten dat dat zo werkt.

[00:28:40]

Want niet elke elke treffer is een euh is een voltreffer. Dat dat. Dat jij dat. Dan zou ik ook heel. Ja, we hebben wel nee gezegd. Laten we keer met niks iets gaan maken op tv, maar durf je dan toch niet? En wat is dan voor jou nu de. De balans tussen dingen die je voorbereidt en dingen die mag laten gebeuren?

[00:28:58]

Uhm, nee, laat ik nu. Ik wil veel meer meer nadenken over wat voor wat wordt je volgende stap? Dus toen ik vorig jaar bij RTL dacht ja, ik moet iets meer voor. Ik moet iets meer van mezelf laten zien om iets meer de verdieping in, zodat ik weer in eigen programma's concept komt van cadeautjes geven of wens vervullen. Dat ik heel leuk vonden dat ik nu geweest de dag. Ja dan ga nou eens nadenken wat die volgende stap wordt.

[00:29:20]

We gaan even luisteren naar volksleningen. Uhm nee, natuurlijk niemand.

[00:29:25]

Die heb je nog je je. Iets wat ik ook niet weet is een fragment uit 2DS 33. Vind. Nee uhm. Iets wat natuurlijk super groot succes was. Maar wat je ook echt al heel lang doet.

[00:29:39]

Emma, want waarom hysterisch?

[00:29:43]

Jij kijkt naar wat we opdrachten delen. Je kan niet zo.

[00:29:55]

Kookwekker Emanuelle Givens Zittau Grieve Givens Describe, maar nu willen is ok.

[00:30:02]

Doet even in het nieuws geweest is. Nu zou je het wel moeten weten. Ja, maar ik zal je willen grief is er wellicht geen plaats vrij, maar ik zag jou echt iets.

[00:30:13]

Robbens alweer een paar weken geleden. Jij leest helemaal niks, waarbij verwaeren haalde. Vers gemaakte ik gratis weg en gratis wel voor gratis drank. Ik hou wel van gratis, want ik wou eerder echt dat je gegraaid bij expeditie graadjes of graadjes Phraates. Hij graadjes de hout royaal van.

[00:30:28]

Op 10 heb ik Loretta Schrijver nooit ja gezegd. Zij kon dierenporno halen. De een steigerend paard werkt. Maar ik kijk nooit porno. Loretta. Nee, niet op internet. OLO op nummer 3 Richard Groenendijk.

[00:30:47]

Ik lieg niet.

[00:30:48]

De weegschaal die er nou maar naar achter werkt was mijn laatste affaire.

[00:30:56]

Richard Dat lijkt me ook superleuk om dit te maken, omdat het helemaal stuk samenvalt met mijn met het gevoel dat mensen bij jou hebben, namelijk dat alles mag en alles kan en alles benoemd mag worden. Ja ja, het is één grote improvisatie van mij kant. Alleen de tien opmerkingen heb ik uh en is ook echt uhm. Ik ben ook twee per dag op 3 per dag. Lukt niet, dat is gewoon te zwaar. En dat is omdat alles moet uit je uit het hoofd komen van je.

[00:31:21]

Je moet heel zen zijn, is ook heel relaxt die je die uitzendingen. Maar dit staat als je niet zen bent. Daar heb ik nog nooit meegemaakt. Is nooit gebeurd. Wat heerlijk. Bij Ranking the Stars. Dan heb je dus andere dingen. Ja, dan ben je gewoon paniek. Of je gaat zweten of je bent heel erg genaaid over ja, of je te snel hebt. Over je woorden heen. Of te snel. Dat is de grootste.

[00:31:43]

Dat is eigenlijk wel moeilijk, omdat ik af te snel praten te snel wil reageren. Een ranking is ganglia is gewoon een speeltuin waar je in zit. Ik kijk ook bijna nooit terug. Nee, precies wie dit verfijnder teruggeleid vind ik niet verder dan zo. Nou, hoewel ik. Nee, het is allemaal leuke fragmenten. Maar ik kijk niet terug, want ik weet niet waar ik, terugkijk ik. Ik moet zeggen mijn man, die heeft opeens.

[00:31:59]

Vorige week had ie Ranking the stars dingetje dat je bent wil kijken. We kijken nooit. Wat kwam het? Zeker omdat je hoorde dat ik aan de open 3.Pc3 zeg ik ga nou eens lekker een week de kijken en die zich moest Salter het lachen. Wij kijken nooit terug. Dus euh, maar zegt wel dat je je schaamt aan ofja, omdat het ook een goed moment.

[00:32:16]

Nee, ik schaam me niet met me. Het is een moment dat ik het heel erg leuk vind. Als ik terugkijk, heb ik er weinig mee dat de dat is. Ja, en als ik weer eens af en toe mee kijk, dan kijk ik wel. Maar ik denk ik word ook heel snel denk ach, ik ga wat anders doen. Heb je dat altijd al gehad? Nee, dat denk ik niet. Ik kijk ik naar ik kijk ook wel dingen terug op de om voor een al te zien wat beter kan.

[00:32:36]

Maar hoe realistisch ga je niet kijken wat beter kan? Dat is groot. Dit is wat je grote suikerspin. Ja, als je daarna nog een grap had verzonnen. Jammer, want je bent te laat, dan weer te laat. Maar je moet ook wat dingen uit omdat ook dingen echt gewoon de bedoeling nu al veertien jaar ofzo dat dat ook zo'n dingen gewoon nu niet meer kunnen. Maar jij zat ook altijd juist op het snijvlak. Vroeger kon dat ook niet en daarom werd je juist aangenomen om dat als enige te mogen zeggen op tv, op de radio waar dan ook iedereen dacht nou ja, als papa al mag dat zeggen.

[00:33:04]

Ja dus waar zit dan? Maar is dat ook veranderd? Vraag me af. Euh, nee, omdat ik zelf volgens mij ook wel daarin veranderd ben in wat ik wel zeggen. Wat ik niet zeg. Dus ik werkte. Ik dacht duidelijk netter geworden. Het wel meegroeit. Ben met de tijd. En ik denk ook dat de reacties thuis dat ik daar is geen onvertogen woord gevallen. Althans niet dat mensen daar over de schreef of de mensen dat.

[00:33:25]

Dat mensen geraakt heeft. Ze hebben dus goed gedaan dat er echt wel dinge dingen werden verteld. Dingen werd gezegd. Wat ook opvalt, dat is G. Dat is toevallig, vertelde iemand. Dat hij vorige week met het idee was dat we al de diversiteit hadden in de TNL van de registrars. Ja, het is altijd kleur, altijd verschillende. Ook kunnen homo's, hetero's, vrouwen, mannen. Dus wat Albert echt euh, d. D. D.

[00:33:47]

Het was goed vertegenwoordigd als we grappen maakten over donkere kleur. Inderdaad ook kleuren. Het was zoals wel dat dat prins Gerda Havertong en Jurgen Heijman een A en een grap maakte over ons wit. Dus dat was dat ging goed gelijk op. Ja, dat is ook belangrijk. Denk aan het succes van de reeks Thuis dat er toch echt wel dat het gelijkopgaand maar is het ook niet erg afhankelijk van de context is. In Ranking The Stars weten we ook we gaan naar mensen luisteren.

[00:34:08]

Het is zelfspot. Het is iedereen maakt soort karikatuur van zichzelf of van theater persoonlijkheid dan waar die iets over zegt. Vaak is het ook gewoon een beetje liegen of een beetje kweken. Uhm, en in die context kan er toch veel meer gezegd worden. Zeker bij wie dat nu? Spannend, ook bij de opening, zeg maar.

[00:34:24]

Nee, want opeens zal d da. Daar moet ik voor oppassen niet te ondergaan zitten dat ik te weinig ga doen. Nee, te netjes gaat het. Niks geworden Poona gedoe. Nou ja, dat dat dat. Dat is de grootste valkuil dat ik dat ik euh presentator je gaat spelen.

[00:34:39]

Zijn er programma's waarbij dat daarin weggeschonken, zeg maar in het verleden?

[00:34:44]

Nou ja, ik heb. Nee, nee. Nee, nee, nee. Nee. Dat dat na of daar moet. Ik moet je me helpen, want dat weet ik echt niet. Ik weet wel dat programma's niet gelukt zijn, maar dat kwam dan niet omdat ik dan na misschien iets dat ik een beetje anders had moeten aanpakken. Maar ik had niet zo veel voorbeelden van noemen. Nee, omdat ik dat moeilijk vindt wat ik namelijk denk. Je bent overigens zelf verantwoordelijk voor is dat je je eigen fouten kan.

[00:35:03]

Zarja daarom. Daardoor ging het niet goed met de tijd. Toch altijd met jezelf te maken. Je doet het zelf en euh. Het succes dat. Dat is natuurlijk ook heerlijk om dat te dragen. En als het niet goed gaat me niet zeggen ja, dat komt door anderen. En waar ze dan de. De de spannende zo een voor jou. Want jij bent een beetje een klier een beetje brutaal. Je weet dat er iets gebeurt. Je wil dat er iets losgemaakt wordt dus, maar je wilt er ook niet overheen.

[00:35:24]

T Is niet dat je echt mensen tegen je in harnas wil jagen.

[00:35:27]

Nee, maar dat gebeurde vroeger wel. Wat is dat dat? Ja, dat was iemand weer beledigd. Uhm. Maar ik heb natuurlijk ook al een tijdje niet meer zo'n programma gehad. Ik weet nog altijd dat de laatste show waar ik zelf trots op ben. Ik hoop niet dat ik mensen daar tegen hun hoofd stoten. Zeg nou dat het ook een goede show, maar waar ik zelf dacht dat wat had echt een toegevoegde waarde was de puber kookshow. Maar dat kwam ook omdat ik twee pubers in huis had.

[00:35:47]

En nu zit ik te kijken. We hebben nu een programma bedacht over wat is nou eigenlijk normaal? We hebben t over nieuwe normale automaat. Gewoon normaal dat. Ik zou graag een programma willen maken over wat is eigenlijk normaal? En dan mijn eigen meetlat langs mijn eigen meetlat voor normaal leggen. Wat maakt het? Euh uhm dan de moeite waard? Uh, als jij iets nieuws zou maken, waar zoek je dan naar dat?

[00:36:05]

Dat is nou op dit moment de zoektocht waar ik mij bij. Ja, dat werk ik. Ik ben echt gestopt in de zomer. Gevraagd door RTL mag ik mijn contract beëindigen omdat ik gewoon niet weet wat mijn volgende stap moet gaan worden.

[00:36:18]

Maar dat is eigenlijk wat je. Je weet wel dat je niet zoekt. Is is dat dat je dat er niks gebeurt? Dat jij dat je niet je best hoeft te doen? Dat je t gevoel van ja, dit kan ik al. Die heb ik al vaker gedaan. Door de korona heb ik in april of in maart ben ik eindelijk op m'n eigen sociale media en in het tv programma gaan beginnen. De TV Kantine is een nieuw pand. O Orgon Jooken orgel, Jacky Loubet typetjes met de dikke.

[00:36:40]

Allemaal zelfde met een beetje aan monteer op je computertje, dus het plezier vanzelf maak kwam heel erg terug. En dat ik denk dat het begin is geweest van mijn euh, dat ik me dat ik weer gaan zoeken wat ze allemaal volgende stap zijn. Volgens heb ik wel. Simone Kleinsma een soort alternatief programma gemaakt omdat Hello, Dolly schopt. Ik wilde net terug, want laten we een mooi rondje maken. We beginnen met Simone. Laten we eindigen met Simone.

[00:37:00]

Uh, hoe was dat? Hele Dolly ging door. Ik speelde de dag voordat jullie weer een paar twee dagen voor de première speelde ik in het oude Luxor. Dan zag ik jullie al helemaal. Naar eigen zeggen twee dagen daarna is het. Is het gestopt? En Simone die eerst nog ook de hemelse stem kwijt had. Wat ik ook over ViaVia had gehoord. Het was verschrikkelijk. Wat een uh, wat. Wat een hel kan jij. B.

[00:37:21]

Waar wil je dat nog doen? Dan ga je daar mee. Ga je dit nu nog op een andere auto die stopt dat? Dat is gewoon een te grote productie, ook in het euh. In het agenda. Technisch.

[00:37:29]

Je hebt nog wel een programma met haar gemaakt, maar dat zullen allemaal. Westels We hebben echt ontzettend veel plezier gehad. Ook in het schrijven, het maken. Ruut Weissman heeft godzijdank daar. De regisseur heeft erbij gezeten om er nog een beetje goeie leider te goede banen te leiden. En het was ontzettend leuk om te doen. Anderhalf uur. Het was ook allemaal echt een grote wens om een keer met Simone op het toneel te staan. En we hadden gewoon het moest.

[00:37:49]

Het mocht niks kosten, want er was echt voor de producent ook natuurlijk. Het is verschrikkelijk dat zo'n grote productie niet doorgaat. Dat kost en iedereen is in dienst gebleven. Tot januari is iedereen er echt fantastisch van. MIDI alleen was dat. Maar jullie zijn met orkest banden. Toen er alleen maar kerstballen gedaan. En euh, ik heb een soort teksten geschreven. Het ging eigenlijk over Hello, Dolly stopt. En wat dan? En ja, dat was ontzettend leuk.

[00:38:10]

En ik moet eerlijk zeggen wij moesten dus drie weken geleden of vier jaar geleden hebben ook gedwongen te stoppen. Euh en euh. Nou het was verschrikkelijk. Maar mijn vader overleed toen, dus ik heb kan pas sinds nu een beetje in weer in rustig vaarwater zijn, merk ik opeens. Ja God, wensouders. We zouden nu in Den Haag staan dit weekend en dat vind ik nu heel erg, want ook mijn vader was natuurlijk alles een beetje anders. Eigenlijk ben ik wel dankbaar dat door de Couronne.

[00:38:31]

Ik heb ook echt tijd van m'n vader. Kom nou dat alles geen werk was, want ik heb er echt wel recht op. Mijn vader en na zijn overlijden het allemaal. Ben je nog naar Polen geweest of niet? Mijn vader woont in Polen, die is overleden daar en in zijn bed. De crematie brief op zak. Dat ie dan dat die die dag gecremeerd worden. Zijn we over de Duitse en de Poolse grens heen gaan. Maar dat was helemaal geen euh.

[00:38:52]

Werd niemand gestopt. Congo doorrijden. Maar we zijn gelijk ook na de crematie gelijkmatiger wettige reden? Ja, want eigenlijk was daar dus nu daardoor tijd voor. Ja, voor voor je vader.

[00:39:00]

En ook over rouwen en ook over nadenken. En er zijn voor mensen. Maar goed, nu heb ik vorige week dat ik met Simone toevallig toch heb vertrek vertelde gewoon spelen. De werken zouden tot eind december dat het allemaal niet door. Dus dat komt nu pas bij mij binnen. Ja ja, ja, dat het. Maar het is een volgorde in een dingen verwerken. Maar dat is toch sowieso dit jaar en alles komt tegelijk. En dan zie ik me dus ook als je vertelt over je vader denk ik wel.

[00:39:25]

En nu dan opeens. Dat is dan weer heel leuk, maar waarschijnlijk voel je je wel heel verdrietig nog. En zo houdt zich dat allemaal tot elkaar. Dat is ook wel weer mooi omdat euh. Toen mijn vader overleed hebben we alle afspraken afgezegd dat ik een afspraak heb ik door laten gaan. Dat was de AZM met de VARA om een keer te praten over. We zijn er misschien dingen die ik kan doen bij de VARA. Euh, ja.

[00:39:45]

Binnen deze tijd volgend jaar. Uhm. En toen zei ik tegen mijn zoon. Ja, mijn vader importeerde aardbeien en in die tijd, toen ik nog jong was, bij de aardbeien in de zomer te verkrijgen. Dus we gingen nooit op vakantie, bijvoorbeeld om dan was de aardbei seizoen. Dus ik zei tegen me zo ja, je moet je. Als de aardbeien goed zijn, moet je ze verkopen. Ik voel me nu goed. Ik moet me nu verkopen zodat zo'n opa best begrijpen.

[00:40:05]

En toen ik dacht dat een puber naar de crematie en de première na de crematie, werd ik gebeld door de vader met dit aanbod. En toen zei ik tegen mijn zoon. Toen moest ik ook wel huilen, want de zak jod dat ik dat juist die afspraak heb door laten gaan omdat je dacht je moet je product verkopen als je je goed voelt. Dat het dan heeft geresulteerd in een nieuw euh, nieuw programma of een nieuw programma aan te gaan op n.

[00:40:24]

Ik zeg dan dus dat er pas echt was. Denk je dat m'n vader me geholpen heeft? Dat was een beetje te vroeg. Nou ja, het klinkt ook als een Musicon nummer.

[00:40:30]

Maar in ieder geval dat kan er komen. Ik, dat heet dat gevoel wel gehad. Mijn vader had ook wel een. Op een gegeven moment zei die van je moet misschien iets meer inhoud gaan zoeken. Dat zijn al anderhalf jaar geleden ofzo. Euh, dat dit allemaal een beetje te vaag vond en te snel. Maar hij is dit niet altijd dan al gezegd. Nee, nee, hij was altijd wel heel erg trots op de dingen mij van bijvoorbeeld Hollandse Catalan.

[00:40:52]

Dat begrepen jullie dat ik dat deed en dat begrijp ik ook wel eens. Maar ik vind leuk om toch kritisch te blijven dit te doen. En denk ik vond die helemaal geen reet aan. En hij vond wel. Hij vond het schrijven dat ik voor de VARA wat dingen scheef vond die heel erg leuk. En hij vond dan wel uhm. Nou, soms vond ik programma's goed, maar dat ik met dat laatste deel van He was ik t zingen bij Omroep Max met Simon.

[00:41:11]

Ik kijk echt een ieder.

[00:41:12]

Voor wie kleedt jou in godsnaam gewoon achtentachtig z'n laatste beeld geweest? Steekt dat wel binnen, denk je daarbij? En wat het decor deed jij? De muziek van V Velika V euh tv? Euh, dat heb ik nog veel Genee heel netjes gerept van mijn vaders die die muziek, maar dat hij wel goeie mails. Want euh ja, dat zijn kritische mails. Maar ja, liever dan dat dan bewieroken. Dat is waar ik heel trots op, maar dat weet ik wel.

[00:41:40]

Hij was heel trots. Dan heb ik Hello, Dolly heeft ook gezien, is voor uit Polen gekomen. En ja, die paar keer dat t gespeeld heeft. Als de première dan een première gezien en euh euh, zijn vrouw. Die Pozzi wilden graag dat ie Smoky zou worden opgebaard, maar die lag toch in België omdat dat was de hello dolly smoking. Waar ben ik ook blij dat er niet als een veredelde pinguïn in die kist lag. Dus hij had gewoon een roze jasje aan en stropdas was goed, is goed.

[00:42:02]

Maar ouders hebben. O ja. Of je veel nieuwe dingen nu ja, veel nieuwe dingen en echt nog aan het zoeken is dat dat vind ik. Dat vind ik echt wel bijzonder om te horen dat je dat je dan nu weer helemaal het gevoel heb dat je het niet weet waar je nou mee op weg bent. Ja, dit iets.

[00:42:16]

Ik vind het echt heel fijn om dat ook. Uhm, dat dwingt je ook weer om misschien ook de conclusie te trekken. Nou, misschien valt er weinig te halen, maar net op moment dat je dat denkt komt er weer zo'n op zo'n aanbod om op n te maken. Je weet ook wel dat het euh, dat het er zit. Dat dat er daar dan meer samen met wat je wat je nu bent geworden, zeg maar ook hoe je je met je familie.

[00:42:40]

Euh ja, maar wat voor PSOne dat je daar hebt?

[00:42:43]

Meer dus dan. Jaja, dat dat dat dat da. Dat zeggen natuurlijk mensen over jij. Als je dat opeens is zul je zien dat ik veel rustiger ben, wat ook interessant is om naar te kijken. Maar ja, wat ik wat mensen ook vergeten. Ik ben. Ooit heb ik. In de jaren negentig heb ik een, drie dagen de week een late night show gedaan. Euh. Er wordt ook niet alleen maar euh, gekkigheid op klompen.

[00:43:00]

En ik ken natuurlijk ook vaak de tafel. Heerschap gedaan. Euh, in Bij De Wereld Draait Door. Daar ben je ook niet echt. Euh nee. Je bedoelt eigenlijk die mensen die dat zeggen die. Die hebben ook niet helemaal opgelet. Nee, dat denk ik. Ik ik, ik knik ja. En ik denk nou, ik ben nu al gefocust. Ik denk ook wel dat ik ook anders toch de kranten wil lezen. Ik een aantal jaren.

[00:43:20]

Ik heb gewoon die kranten. Bikker door ge hussel. Maar wie is dat om mijn mening te wachten? Dus je gaat hier ook wel een beetje gefocuste kijken? Moment dat er dan 200 horeca medewerkers uit Breda worden ingezet in de zorg? Dan denk ik dat zou best een onderwerp kunnen worden. Op eind heb ik dat vorige week helemaal niet had. Nee nou, dat wat ik wél goed vind dat te doen. En Anthony en CAS zijn die Tony.

[00:43:40]

Oh Toby, Toby, sorry neef Toby die Louder bakt.

[00:43:45]

Sorry Toby, een kaas. Oh jee kast. Die Lieve. Ik vind het niet leuk dat je dit gaat doen. Euh, je kunt het niet, zegt mijn oudste. Oh, heerlijk. Ja, en dan wordt er gewoon gelachen. Ze zijn heel veel bij ons thuis en euh. Maar toen ik zei van ja ik. Ik heb een paar kreeg nou eens daar moet je nou moet je nu bewijzen dat hij zijn krijgt. Ze hebben nu allebei leven dat ze iets meer.

[00:44:06]

Ja, dat je ook dat ze volwassen worden. En euh ja ja, ze zijn goed gelukt. Dus kritisch, maar wel heel erg goed en sociaal zijn ze. Ja, wat ik fijn vind. En ze kunnen goed koken. De oudste kan heel goed koken. Dat is ook heel erg leuk. En ja, ik mag nooit met hem over. Over. Ik mag niet niemand op tv of radio over te praten, maar gaat heel goed met zaken.

[00:44:28]

Wat goed wel?

[00:44:29]

Hoe? Hoe zou je nu qua percentages denken? Ja, familie is belangrijk.

[00:44:32]

Werk is belangrijk, dat model 70 30. Maar omdat de jongen natuurlijk de huis uit gaan kan er natuurlijk ook weer 60/40 worden. Maar het is nog steeds als de jongens jarig zijn werk ik niet. Ja, en dan weet ik ook dat ik ook geleerd van Edwin de Vries acteur die zei omdat je veel weg bent s avonds neem, want de vakantie is echt vrij.

[00:44:51]

Kun jij dat dan? Kan je stopzetten? Kan je? Kan je de soms ook even niet werken?

[00:44:55]

Ja ja, zo. Je hebt daar geen last van. Nee. Ik werk hard, maar ik werk ook absoluut niet. Ja, en ook erg hard. Play hard ja. En ook echt. Wel dat je dat dat thuis is belangrijk. En oke komt wel op nummer 1. Dat je het zelf. Je kan ze opgeslokt worden in het werk en ook in het jong belangstelling.

[00:45:16]

Ik heb helemaal geen gezin ofzo, dus ik ben nog echt waar je bent en gaat de dingen 30, 30 en 32. Laat het veel 13:22 zoals kwam jij dus een beetje ambitie? 17 euro. Twee dingen tegelijk. Gek van de zee, maar dat kun je ook. Want is ook nog dat je ook dat je alles gretig bent en gulzig hopelijk toch? Nou zeker ja zeggen. Nou ja dus ja als je achtenvijftig bent en zitten in een andere fase, maar ook wel dankbaar en zeker alle kans die je hebt gekregen en die ook hebt benut.

[00:45:48]

Ik ben geen excuustruus dat ik mijn bed. Ik ben gelovig, want ik had toch dat tot moeten doen. Nee, je hebt al overal voor gegaan. Keihard gevallen. Heel veel weerstand ontmoet. Euh, heel veel weerstander Museeuw. Jawel, maar ik vind je moet niet afdoende. Vertelt nu gewoon heel kleine van voorbeelden waarin je echt te moeten strijden voor je idee. Vallen ik ook mee. Ik heb wel het gevoel als maker. Dan heb jij een nieuw idee, maar dat bestaat nog niet.

[00:46:10]

Je kan niet ervan uitgaan dat als je het uitlegt aan iemand, dat die meteen het snapt, je moet het gaan doen om uit te leggen. En en dat vertrouwen heb je natuurlijk wel echt op een gegeven moment gekregen omdat je ook dat. Dat omdat ik. Dat is heel belangrijk dat je die fantasie of de dingen die je hebt. Die mag je nooit laten afpakken. Een ander woord wat ik altijd als redactievergadering had. Dan hadden we met een clubje en hadden we een idee.

[00:46:31]

Mocht niemand zeggen. Is dat leuk? Wat rijdt daarbij dan? Dan zwiep je alles weg of je moet iets leuks verzinnen of iets anders verzinnen. Maar is het leuk? Dat is zo'n kut opmerking. Je kunt er namelijk niks mee de komende week. Eigenlijk ga je iedereen verbieden om je heen, altijd als je ideeën hebt. Waar niemand mag zeggen is dit Loulé?

[00:46:51]

Bij het openen zich terug in de journalistiek? Krachtige winden dat zeggen wat is meer? Als je in een soort brainstorm groep bent, dan is dat leuk, is een dooddoener. Wat vind je zelf? Ik wil sowieso het woord leuk als je naar Fortuyn bent geweest. Ik vond leukers ook helemaal niks leuk. Het is leuk. Ik vind ook dat het leuk is. Niks. Nee, het moet geweldig zijn. Of ontroerend of een verschrikkelijk of ontzettend mooi.

[00:47:16]

Of ik vind het woorden van minder doen worden.

[00:47:21]

Dank je wel voor het gesprek. Ik heb nog iets voor je meegebracht. Ik ben benieuwd.

[00:47:33]

Op één staat je familie Stepan, Tobi, CAS. Maar die hebben ook gezien dat je niet gelukkig was bij de laatste tijd. Ze hebben veel te lang geduurd en de VARA wilde niemand weet wat er gaat komen. Dat is toch jouw grootste kracht? De eerste drie maanden tijd overwaard open Steijnen, Copijn, Opeinde, Juristen op peil en het hoofd niet alleen maar met de leukste mensen om je. De nummer één show was leuk en Reinking ging heel hard, maar het is toch iets anders dan vragen vanuit je hart.

[00:48:21]

Alle ramen waren open, de deur is dicht gegaan. Geen doel die zonder jou, maar toch weer een nieuwe maan open. Zo op je feesten. Zo bij het hoofd. Maar met de leukste Mateso. Toen ik bijna twee voor twaalf leek en je maag steeds in de knoop veel te weinig onvoorspelbaar was en plotseling nog hoop. En wat dacht je? Kan niet. Waar zijn het toen je werd gebeld? Dit wordt de show van je leven en niet alles draait om geld.

[00:49:00]

En dan is er nu een stukje dat jij moet zingen. De tekst staat daar.

[00:49:05]

En als. En als Astrid Joosten ziek is plots couronne hebben zou, dan vraag ik het gewoon aan jou. Iemand in mijn vrouw ook nog een verhaaltje. Gino het hoofd, maar met de rijkste mensen om je heen.

[00:49:32]

Hartstikke goed, heel erg goed. Heel erg bedankt voor het gesprek. Jij bedankt voor deze oude en voordelige stek ook. Ja, dank je wel. Je ja, een goeie Belg.

[00:49:45]

Luister je liever met beeld? Ga dan naar het YouTube kanaal van LBIO Radio 2. Volgende week zit Aaron Elstak en Sanne Wallis de Vries hier en figuurlijk podcast. Laat een recensie achter. En vergeet hem niet te delen en volgt Spijkers met koppen op Instagram en Facebook voor nog meer cabaret.