Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:02]

U luistert naar weer een nieuwe podcast van In het Wiel. Eentje waarin we gaan vooruitblikken op de komende Tour de France. Alles in de wetenschap dat het Inka verreden is op de Van Berg. Tegenover mij zit zoals gebruikelijk Thijs Zonneveld thuis Goedemorgen morgen. Zoals beloofd op maandag nemen we de voorbeschouwing van de Tour de France op. Toch even genoten gisteren van het Inka.

[00:00:28]

Wat een explosie. Je zou dat met je benen hebben.

[00:00:42]

Sorry hoor, maar u begrijpt dat we het ook even niet koel kunnen houden bij het zien van zo'n jonge kerel die dit doet.

[00:00:52]

Maar weet je wat ik misschien nog geweldig Henri van der Breggen. Ja, zeker wel gelijk over Van der Poel.

[00:01:01]

En toch een vergister hebben. Nee, ik vond de vrouwen hier echt ook een prachtige koers en daar kregen ze. Daar kregen ze dus wel voor elkaar om het monster zonder te krijgen in de wedstrijd en bij de mannen kregen ze het niet voor elkaar om het monster eronder te krijgen. Allebei hadden natuurlijk een enorme favoriet aan de start. Boels kreeg het wel voor elkaar om Van Vleuten klein te krijgen en Jumbo wat met volgens mij als met dertig kunnen starten, aldus nog van Van der Poel.

[00:01:23]

Gewonnen? Dat is dit parcours ook zo extreem op zijn maat gesneden. Als je zag hoe die over dat record had gezien, hoe die of dat kleine asfalt randje naast de kasseitjes weet. En Astral deuntje van zeven, acht centimeter breed. Daardoor niet.

[00:01:41]

Het was indrukwekkend. Kan niet anders voor de nerds met zijn trainer die euh deelde in Bourvil 396 normen lijst. Dat wil zeggen alles wat je echt hebt getrapt dan zeg maar. Dus dan worden de afdaling. En als je je benen stil houdt omdat ze dingen worden, dan zeg maar uitgefilterd. Het is extreem. Dat is echt extreem. Dan was dit wel echt een parcour voor een heel hoog euh, heel hoog Norbu lijstje. We mogen omdat je elk jaar heel hard moet aanzetten, maar dat getal wat je noemt is wattage.

[00:02:15]

Wat? Dat is echt voor de deur. Daar sta ik wel echt steil achterover. Een uur. Ja, dat is echt. Dat is echt zo belachelijk. Dat zag je ook wat terug in de wedstrijd. Dat is gewoon wat je krijgt als je dus vier, een half uur lang aanvalt op elk klimmetje. Zeg maar. Je ziet gewoon dat het. Het was gewoon niet te halen. En dan wordt er nu wordt er dan over die jumbo's werd er dan een beetje lullig gedaan of smalend gedaan wat een slechte tactiek was.

[00:02:44]

Tactiek kan je maar zo ver leggen. Dit parkour kan je. Je kan tactieken verzinnen wat je wilt, maar het houdt ergens op. Als iemand zoveel sterker is en zoveel sneller was met z'n allen naar de streep rijden met dan wint ie ook. Ja daarom.

[00:02:59]

Ik had al begrepen dat ik moest nog even wat doen. Een auto uitladen was even met de familie op pad geweest. Dus toen dacht ik na 70 kilometer voor het einde dat kan wel. Hij zou wel lang wachten, dacht ik hier. Nee, nee, nee, gingen we. Dus toen kwam ik terug met had ik alles gedaan wat ik moest doen. En toen dacht ik ook daar ga ik nu finaal kijken. Een zoontje naast me eigenlijk wel het Eqov.

[00:03:24]

Wel een soort zwart rood wit blauwtje verdiend. Je. Voor Luxemburg kleurtje, zo zou Van Basten eigenlijk de beste van allemaal. En o ja, we hebben ook nog even De Boer, maar de Dube doet eigenlijk mee in aparte categorieën. Zeker, dit parcours is gewoon geen houden aan. Maar dat smalende over Jumbo is ook een beetje oneerlijk. Ik wil niet over eerste rangs in tweederangs worden. De Tourploeg reed niet. Nee, dat zijn toch de beste.

[00:03:51]

Maar ook altijd nog wel gereden. Is dat ook? Dan had het van de Boer ook gewoon gewonnen. Had geen drol uitgemaakt. Daar kan je misschien iets meer dan kan je duurt iets langer. Dan kan je Tom Dumoulin de eerste ontsnapping sturen. Maar het is niet alsof Dumoulin dan in de finale van De Poel Van der Poel eventjes veel op dat Van Berg in de top legt. Tja. Soms hevig gelinkt aan de DU. Terwijl u vond wel leuk om naar te kijken, ook qua omgeving een beetje raar ding, maar het rook een beetje naar een veldrit ook.

[00:04:24]

Ja, het was ook een heel kort rondje.

[00:04:27]

Het was natuurlijk helemaal. Was van de poulefase over Ronde van Drenthe elk jaar. Dat eindigde ergens anders toe, maar gaat wel altijd over. Over De Vanbergen uiteindelijk heel vaak de beslissingen. Ja, ik vond het een heel leuke trekken goed, euh, de tour dan. Een paar dagen lopen, daar gaat het door. Oei. Ik heb net de drie maanden zitten voorbereiden. Niet alleen mentaal, ook praktisch.

[00:05:06]

De Haya met een mobiele studio, het gaat door. Het gaat Huvo beginnen.

[00:05:13]

Het gaat hier al beginnen, maar als je als je nu een percentage moet leggen op. Halen we Parijs? Ja of nee? Halen we Parijs ja of nee? Het hangt er vanaf. Daar gaan we het nu over hebben. Maar ja, ik denk dat Cant nog altijd net iets groter is dat de prijzen wel halen dan dat we het niet halen. Overigens weet ik niet hoe groot het peloton is voor volgers.

[00:05:51]

Ik weet ook niet welke Jumbo renner bevoorraden. Maar voor de rest kan toch nog. Maar het is ook een beetje hoop. Wat denk jij dan? Ik denk dat de hoop is wat de wat waard, maar waarmee iedereen een beetje de start. Ik denk dat het een beetje fifty fifty is. Maar wat gaat er gebeuren? Heel raar dat je gewoon, want ik denk serieus dat er dus zijn kans dat er gewoon Parijs niet halen. Ik dacht aan 55 procent, wel 45.

[00:06:21]

Ja dat is echt. Dat is een heel rare.

[00:06:23]

Maar als je gewoon wat gaat er gebeuren? We gaan straks gaan we met z'n allen naar Nice. Voor de mensen die dit niet weten. Maar wij hebben accreditatie aangevraagd, want dat gaat zo. Dat staat nog steeds op één ding, maar dat schijnt tot het einde zo te blijven. Ik heb mijn accreditatie. Je hebt het lezen. Dan moet je me. Misschien heb ik veel plezier. Daar moeten we naar Nice. Dan gaan we naar een perscentrum in de dagen voorafgaand aan de start.

[00:06:51]

En dan krijgen wij een accreditatie. Alleen bij het overleggen van een negatief Covic 19 test ja, dus dat is de uitgang zwaar. Wie de ASO steelt je moet getest zijn binnen vijf dagen voor aanvang van de Tour. Dan moet een officieel document zijn en dan alleen krijg je je accreditatie. Dat is voor ons dus onze wereld. Hoe is dat voor die ploegen?

[00:07:14]

Bij de ploeg heb je een min 6 en min drie test. Dus zes dagen voor de Tour en drie dagen voor de Tour die meer dan zes is. Iets wat de ploegen doctoren moeten inleveren. Die moeten daarvoor een handtekening zetten. En die min drie is iets wat de ASO doet. Is dat dan heeft de ASO dus op die dagen voor de Tour hebben ze dus wel een beeld van welke renners er misschien wel een positieve test hadden die niet over doping maar voor Korona, maar implicaties voor een heel groot deel gaan gaan wel overlap hebben.

[00:07:47]

Dus na drie dagen voor de tour moeten ze dus eigenlijk een idee hebben of de bubbel gesloten is of niet.

[00:07:53]

Dan kunnen ze dus nog mensen eruit gooien. Maar dan even de site. Ik probeer alles anders proberen. Dit geldt ook voor Staf, dus het idee is van UCI en ASO om de internationale wielerbond en de organisatie in een organisatie van de Tour die we maken een dubbel en de staf en renners moeten in die bubbel zitten. En alles wat daarbuiten is, mag niet met nog niet de bubbel in. Dat klinkt ook mooi. Klinkt schitterend. Een volledig onrealistisch.

[00:08:29]

Nee, dit is volkomen onrealistisch realistisch omdat je het doet zoals in het baseball dat je met z'n allen in eredivsie gaat zitten en dan alles eromheen sluit. En hoe men dat iemand een hamburger bestelt en die hamburger aanneemt. Dan moet je in kan tellen. Dan ben je af, want dan komt iemand van buiten en jouw bubbel. Nee, dat is in de Tour volstrekt onhaalbaar en onrealistisch, want het is nog steeds gewoon een reizend circus dat elke dag hotel NH hotel uit thinks tankstations, eten, eetzalen weet ik dat allemaal.

[00:09:03]

Dit kan helemaal niet. Wat is die bubbel? Is ondoordringbaar. Met andere woorden het is gewoon hopen dat er niet korona van de buitenkant in de bubbel komt, want als dat wel gebeurt, dan zit het in de bubbel. En dan is het voor mij heel lastig om eruit te krijgen. Maar dat kan wel. Dat kan, maar ook daar komen we zo op. Dus ook het uitgangspunt is. De renners en de staf zitten in een bubbel en het mag, daar mag geen korona besmetting in voorkomen.

[00:09:32]

Ik denk niet dat de hotels is vrij lastig, maar ook naar Kijk. Ze moeten soms ook op enige manier met journalisten gaan praten. Er wordt een soort mix zones worden ingesteld voor en na de finish. Er wordt uiteraard geïnterviewd op afstand, dus dat proberen ze zo goed mogelijk weg te houden. Ik denk dat je daar best aan de eindmeet komt. Alleen wat gebeurt er als journalisten het oplopen of als mensen uit de karavaan eromheen iets oplopen? Dan heb je nog steeds een reizend Korona Circus.

[00:10:04]

Ik ben ook benieuwd hoe ze dat ook gaan doen. Hoe ze het buiten de bubbel mannetje. Kijk naar onszelf. Wij moeten vijf dagen voor de Tour een test doen. Verder hebben wij geen verplichtingen met de mondkapje als je er rondloopt. Maar als hij in de perszaal zit straks waar jij en ik zo min mogelijk aan zijn? Liefst niet. Liever niet. Nee, eigenlijk hadden ze voor rijbewijs in dit wijnmarkt aan den lijve. Eigenlijk hebben ze voor ons nauwelijks iets geregeld.

[00:10:33]

Dus eigenlijk wat ze doen. Ze sluiten een bubbel tussen aanhalingstekens voor renners en voorslag en voor iedereen die daarbuiten rondloopt. We zien wel. Dat kan dus wel. Wij gaan wel gewoon van regio naar regio, van stad naar stad. Voor hetzelfde geld nemen wij het al mee. Naar Frankrijk vind ik ze voor mezelf ook best wel. Ik vind dat ik vind dat er iets heel raars. Dat jij een potentiële verspreider kan zijn van Couronne? En we willen allemaal.

[00:11:02]

Wij gaan met de wagen naar een supermarkt. We halen een koffertje en dat zullen we allemaal in acht nemen. De regels in acht nemen, enzovoort. Maar ja, wij ontkomen er ook niet aan om de receptioniste natuurlijk gedag te zeggen s avonds, als we weer naar het hotel euh, inchecken. Daar goed kijken. Wij hebben er over nagedacht, wij gaan met een soort mobiele studio naar de Tour, waarin we niet afhankelijk zijn van de perszaal waarin we mensen kunnen ontvangen.

[00:11:30]

Als het als het kan Korona Proef waarin we zoveel mogelijk beeldbellen en allemaal dat soort dingen. En wij hebben afgesproken dat we zelf testen gaan doen op de rustdagen. Maar dat is iets wat wij zelf verzinnen, niet opgelegd. Ik vind dat heel raar dat zij dat er niet. Ook niet aan de volgers. Dat er niet een centrale regeling is, zeg maar. En dat zegt mij heel veel over hoe groot het gevaar is dat Corona toch de verschillende bubbels in komt.

[00:12:00]

Wat gebeurt er als Corona daadwerkelijk even in de ploeg?

[00:12:03]

Daar gaan we inderdaad al wat gebeuren als de bubbel komt. Welke ploeg wil je? Waar heb je zin in? Hoe is QuickStep, De Koninck QuickStep? Quick Step heeft dus de min zes, dus zes dagen voor de start test via de dokter gedaan. De dokter zegt alles oké. De min 3 test is is ook goed vandaag en zo, dus die hebben bewezen. Getest. Geen Corona besmetting. En dan stil is iemand hoestend in de ontbijtzaal waar je niet op gerekend had.

[00:12:39]

Buulbuul doorbroken krijgt iemand Kroonen. Hoe verder? Volgens mij is het eerste gevaar zit in gewoon puur. Je gaat kijken naar wat de incubatietijd van Korona van co zit. Dan ligt het volgens mij tussen de vier en veertien dagen. Dus ja, dan kun je er min zes en min 3 test doen. Maar wat als er daarna pas. Als je daarna pas in Cubic weet dat dat te boven komt, naar voren komt, zich openbaart dus dan heb je dus min 3 en min zes, heb je negatief getest.

[00:13:14]

En dan ben je dus in het eerste weekend van de Tour of net daarna kun je alsnog gewoon koning hebben. Dat was tijdens het WK bij de vrouwen een renster leiden. Inge Van den Heede was het. Die heeft vrijdag, dus dat is acht dagen voor het Inka, negatief getest. Woensdag positief getest, vrijdag negatief getest en toch besloten. We houden ons aan de positieve test en dan lijkt het alsof dat een vals positief is. Ja, maar dat komt dus ook voor.

[00:13:47]

Je hebt dus vals positief. Je hebt dus vals negatief. Ik weet niet of ik vals negatief hebt, maar ik weet wel dat een vals positief is. Maar hoezo zou je niet verder dan geen vier? Maar er is dus een mogelijkheid dat je vals positief hebt met twee gebeure.

[00:14:06]

Ik denk dat gatis 200 renners volgens mij met bepaalde testen is het enige 2 procent. Vals positief Munaron, dat zijn de Schelluinen één of twee of drie renners. Het zal je gebeuren als je er ook eventuele Bernal bent. Ook nu de situatie is dat kan, dat kan. Dan heb je iets. Dan ga je de situatie in wat jij zegt, daar hoeft niemand. Je hebt dus in principe de renners worden getest op de rustdag. Niet verder tussendoor.

[00:14:41]

Dat vind ik ook best raar. Ik zou zeggen doe zoveel mogelijk testen. Kijken of je misschien wel sneller de teste hebt, dan testten wij 24 28 uur moet wachten. Scheiden hebben schijnt maar goed of zijn alleen beschikbaar voor medische gevallen. Dat zou ik begrijpen. Of ze zijn ook wel duur. Maar goed, het is wielrennen, dus niemand wil geld uitgeven. Voor de duidelijkheid de ploegen betalen zelf alle testen. Daar komen we nu op volgens mij.

[00:15:10]

Want ik denk dat één van de grootste bedreigingen van dit systeem zoals we nu hebben bedacht is. Bubble systeem is dat het voor een groot deel afhangt van de ploegen en de organisatie. Dus de UCI heeft eigenlijk gewoon een heel document opgesteld. En eigenlijk hadden ze dat hele document ook in een papiertje kunnen doen, in plaats van in de talloze pagina's met voorbeelden en grafieken en onnodige gebral. Want eigenlijk zeggen ze gewoon aan de organisatie van de ploegen. Zoek het uit, dus je moet je voorstellen dat ploegen zo'n twee tot drie ton betalen dit jaar aan het testen van hun eigen renners.

[00:15:49]

De WorldTourploeg, Dat is een investering zowieso, die heel veel ploegen. Daar zit niemand op te wachten. Maar sowieso de ploegen niet die al moeilijk hebben die al in de afgelopen periode omdat hun sponsoren het moeilijk hadden vanwege de vanwege economische gevolgen van de corona crisis. Renners niet of minder konden betalen en staf niet of minder kon betalen. Dan zit je daarmee. Is het een scot met 30 70 100 procent bezuinigen soms. Die moet als nu 2 of 3 ton gaan investeren in colored.

[00:16:16]

Dat is al raar. En vervolgens geven ze eigenlijk de de de de almacht. Tijdens de Tour geven ze aan de ploeg door. Dus de ploeg doktoren moeten zax in de gaten gaan houden of renners euh, symptomen hebben. Er zit een puntensysteem aan. De hoestte is het punt waar je tv niet uit mijn hoofd, maar daar zit een soort puntensysteem. Met je loopneus is een punt. Euh, darmklachten is twee punten, weet je wel. En zo gaat het.

[00:16:47]

Zo gaat dat door pijn in je keel. Het wegvallen van reuk en de smaak die bijna iedereen om tussen al die vragenlijstje moet je bijna tegenwoordig invullen als je een kop koffie bestelt op het terras. Precies. En zijn we zitten wapensystemen aan die ploeg. Doktoren moeten dat gaan om in de gaten houden voor hun eigen renners. Dascha Dat is natuurlijk een belangenverstrengeling die je ten alle tijden zou moeten zien te voorkomen. We hebben de truken periode in het wielrennen meegemaakt.

[00:17:23]

Wij ploeg doctoren ook gewoon moesten zorgen dat renners gezond reden of zonder doping reden. Ja dat is ook gewoon faliekant misgegaan. Laten we wel wezen. Tja, nu zitten ze gewoon weer een ploeg doctoren waarvan een deel gewoon dezelfde ploeg deauto zijn als in de jaren negentig. En je moet er dan in de gaten gaan houden of renners niet euh euh coronavirus hebben en daar een puntensysteem aan koppelen denk je. Ik denk dat het echt ontzettend naïef is om te denken dat als je straks euh.

[00:17:54]

Alle Philiep of Roglic? Of weet ik wie straks in de gele trui ergens zin heeft in de laatste week van de Tour en die hij die begint klachten te ontwikkelen dat er een ploegarts is die gewoon doodleuk zegt ja sorry. Je hebt hier. Je hebt tien punten verzameld. Ja, je gaat eruit. Ik denk dat er dan heel veel ploegen zijn en ploegen artsen die zeggen te tellen. Je hebt er negen toch net niet uit? Let even op dat.

[00:18:21]

Je hebt net niet alle symptomen. Je mag starten. Wat ga je doen met een renner die straks op een rustdag zijn vrouw en kind tegenkomt? Ja, er zijn heel wat ploegen die dat super strak en netjes doen. Maar je weet gewoon nu al dat er ergens een foto komt van Quill vormeloos die zijn vriendin tegenkomt en die er even een kus geeft. Of Dumoulin bij Willem-Alexander en Maxima zonder afstand?

[00:18:49]

Je weet het niet, maar dat gaat. Dit gaan we krijgen en ik vind dat uitgangspunt heel erg raar. Dus dat de ploeg doktoren zoveel in zoveel invloed hebben vind ook de regels. Kijk, de UCI en ASO hebben nu regels naar buiten gebracht. Wat gebeurt er op het moment dat er één of twee positieve gevallen zijn? Is één positief geval? Is Renner daaruit en wellicht zijn Rumi uit te kamergenote? Dat is al gek. Wellicht. Wat is dat?

[00:19:19]

Wellicht is natuurlijk vreemd zicht daar gewoon. Dat is de regel. Is dat? Is dat zo als het bij Israel Cycling gebeurt? Waar gaat die de. En als het bij Thibeau Pino gebeurt? Ik sta derde in het klassement.

[00:19:35]

Dat is lastig.

[00:19:36]

Corduroy mag we wel uit kunnen wissen, maar Titi Pineau kunnen we niet missen. Bij twee renners moet de hele ploeg eruit. Twee politiewagens op Colonna hele ploeg naar huis. Wacht even, dit is nog steeds op basis van vaststelling van de eigen ploegdokter. Daar komt nog geen AZO bij, tenzij het een test is van de ASO. Dus in theorie kan dit ook door zijn van de eigen ploeg. Dus als je twee renners hebt die dus dat puntensysteem te veel scoren moet eigenlijk de hele ploeg uit.

[00:20:10]

Nee, vind ik niet onlogisch. Nee, het is niet onlogisch, maar het gaat hier gebeuren. Niemand gaat dat. Maar goed, een korona test, die nieuwe testen die worden gedaan. Als je eens op de rustdag positief test, ga je dus in principe meteen naar huis. Twee renners positief, twee stafleden kan ook daaruit. Achter de schermen vindt er een discussie plaats over hoeveel renners of stafleden er positief gaan voordat de Tour wordt gestopt. Dit is.

[00:20:42]

Dit is de belangrijkste. Eigenlijk is dit de belangen die deze eerste twee hebben. Ze hebben uitgebracht. Maar wanneer wordt de Tour gestopt? Dat is niet maar een beslissing van de UCI en ASO, maar dat is eigenlijk een beslissing. Van de Franse overheid gewoon een politiek besluit. Kijk, het hele doorgaan van de Tour is natuurlijk een positief. Een politiek besluit door de UCI en ASO hebben de Tour zo prominent op de kalender kunnen zetten, omdat de Franse overheid vanaf het begin heeft gezegd wij willen dat dit doorgaat.

[00:21:12]

Dus ze zijn bereid om daar heel veel voor te doen. En ook om daar veel politiek risico te nemen. Je kunt je voorstellen dat een reizend circus door je land in Coronet tijd is. Wel een politiek risico voor micro en alle ministers die er aan verbonden zijn. Maar er is natuurlijk straks een grens waarbij de Franse overheid gaat zeggen jongens, dit is niet meer verantwoord. Wij kunnen niet altijd al veranderd is om te beginnen, maar wij kunnen niet dit zeker door laat gaan als er positieve gevallen zijn.

[00:21:46]

En die grens ligt niet bij 20, 19 op 10 en die ligt zelfs niet bij 5. Dus die ligt bij 3. Die ligt bij de jeugd onder de 5. Sowieso, en die je hoort in ieder geval uit het overleg achter de schermen is dat ze heel erg aan het pushen zijn. De ploegen willen dus iets meer ruimte en de organisatie dus die willen bijvoorbeeld zeggen ja ook 3, maar dan drie per tien dagen per week.

[00:22:14]

En met wie binnen de Franse politiek wordt dit onderhandeld? Is dit le ministre de spoor?

[00:22:19]

Ja, dat zal wel. Dat gaat echt met de hoogste regionen. Maar goed, er zijn natuurlijk. Uiteindelijk zijn de mensen verantwoordelijk. En ja, je kunt het niet. Je kunt niet zeggen tegen je hele bevolking tegen Lennik. Hoeveel miljoen Fransen? Je moet allemaal zo voorzichtig mogelijk zijn. Je moet binnenblijven, grapjes en briefjes als je weggaat, enzovoort. De lockdown was daar extreem streng en en dan ondertussen gewoon een reizend circus door het hele land laten gaan.

[00:22:44]

Nu moet de eerste minister van sport die een stekker uit de Kamer trekt is natuurlijk. Dat is de andere kant zal ook een enorme politieke beslissing dus.

[00:22:53]

Je komt dus aan onze kant.

[00:22:56]

Je kon dus na één en twee. Cardona gevallen is nog afgedekt, maar daar hebben we regels voor. Ook als hij niet echt heel duidelijk. Maar daar hebben de UCI en ASO regels voor kunnen maken. Wordt het drie of meer? Dan kom je dus eigenlijk op een politiek.

[00:23:14]

Niveau en een politiek niveau van landsbelang? Dan hebben de UCI en ASO het eigenlijk niet meer in de hand. En mag ik mijn percentage nog aanpassen? Ik wil niet een heel negatief beeld schetsen, want ik denk inderdaad ook dat de kans ook heel aanwezig is. Dat ook al komt er met drie of meer gevallen. Dan moet je ook nog maar heel sterk in je schoenen staan als minister of als macaron. Om dan maar de stekker uit de Tour te halen.

[00:23:47]

Dat is ook weer afhankelijk. Dat is echt heel gek, maar het is als Pino of Filip aan de leiding staat, gaan ze dan eerder doen? Maar na anderhalve week is de Tour gewonnen of kan je dat dan niet zeggen? En denk eens na en laat het dan maar naar Parijs gaan. Daar is geen reden voor. ASO heeft geen reglement, nee, dit is nu naar buiten gebracht, de enige divisie discussie. Krijgen we straks? Is de Tour afgelopen jaar?

[00:24:11]

Nee. Ik ken het ook sportievere Consequence. Ik denk dat je niet zomaar iemand tien minuten geeft waarvan je denkt aan het eind van de Tour. Je zag er toch al doorheen? Nee, dat zijn toestand met het gevaar dat je zegt.

[00:24:26]

We hebben nu 75 procent van de Tour gereden. Punt, punt. Jij wint dus, zeg maar. Het uitgangspunt van deze tour is. Denk ik een hopen tegen beter weten in, hopen, tegen beter weten in en ook echt wel. En je weet gewoon eigenlijk van tevoren al dat het Gaals gaat worden qua regels en qua interpretatie van. Met individuele gevallen en met wat doe je met de hele tour? Doe je met ploegen? Wat doe je achteraf als mensen toch blijken korona te hebben gehad en met de Meebo doorgereden?

[00:25:05]

Dat ga je. Wat ga je allemaal krijgen?

[00:25:09]

Ik denk dat het een. Het wordt ieder geval interessanter. Volgens mij wordt dit een fascinerend geheel. En dan hebben we nog geleefd hebben we nog en we het nog niet eens gehad over een etappe of één specifieke rit. Of hoe parkour is, maar gewoon het uitgangspunt met Korona is volgens mij een all in. WirWar van chaos en recept voor ongelooflijk veel bespiegelingen en wederom 1 situatie waar. De organisatie heeft algemeen met ASO in het bijzonder de UCI, zoals de wielerbond, echter de touwtjes wederom in handen.

[00:25:51]

Is dit jaar voor een gezamenlijk yogales al touwtjes hebben?

[00:25:53]

Wij zijn het gewoon de touwtjes zelf. Dat gaat nergens naartoe. Bij. Bij mij zijn we er klittenband in hun schoenen, hoor ik federalisten en ik denk dat als ze hun veters strikken, dat ze ze aan elkaar binden. Ik. Ik kreeg nog reactie, dan ga ik nu doen. Krijgt mijn reactie op de podcast van vorige week was was één van de luisteraars. Die stuurde een bericht van ja. Had je tijd niet even beter kunnen vragen over het Veenendaal-Veenendaal voorbeeld dat je zelf een wedstrijd organiseerde?

[00:26:21]

Dat die controleur die het parcours moesten verkennen? Voor degenen die het hebben gehoord is dit herhaling. Euh, die ging gewoon lekker op tijd naar hotel. Hij heeft de finish even bekeken. De start was het wel. Heb jij daar nog vragen over gesteld? Eigenlijk was de opmerking ja, ik heb het bij de UCI neergelegd en met mijn tegelijkertijd met het verzoek dat ik het ook wel interessant zou vinden om dat als interview te verpakken. Maar dat was misschien niet de juiste manier.

[00:26:53]

De UCI is geen organisatie waarmee je communiceert. Dan kan je je honderd vragen over honderd dingen bij neerleggen. Dat heb je gedaan, maar geen geen antwoord. Ik denk dat er mensen zijn die antwoord krijgen, maar daar hoor ik niet bij.

[00:27:07]

Dan toch even de vraag die boven de eerste twintig minuten hangt. Wat mij betreft. Wat vind jij ervan dat die tour doorgaat? Ja, ik weet dat ik aan de ene kant. Vind ik het? Iets wat het duo daarna niet kan missen. Bijna een jaar zonder de Tour Prana gewone ploegen omvallen is het financiële klimaat en het economisch klimaat en duren er nog een stuk donkerder. De Tour heeft gewoon een gigantische merkwaarde en zet heel veel sponsoren in die voor 50 of 65 procent denken.

[00:27:46]

Ja, dat had ik terug in de Tour. Ik vind het heel bijzonder dat dat het duurde en het voor elkaar gekregen om überhaupt zo'n groot evenement te organiseren. Ik vind alleen de manier waarop. Ik vind het niet verantwoord en ik denk dat dat een stuk beter had gekund. En ja, ik maak me wel heel erg zorgen over dat Huerne zichzelf straks weer enorm in de voet schiet. Dat er op een manier West-Indisch georganiseerd die of het. Gezondheid van mensen die daar aanwezig zijn op een spel gezet of die van.

[00:28:16]

En dat is nog erger. Die de volksgezondheid van een land heeft gered. Ik Obie, ja, dat is. En dat is hopen. En dat. Volgens mij is dat heel gek dat iedereen zegt ik hoop het. Dat is toch heel gek? Wielrennen is een sport van de hoop bij uitstek, maar op dit niveau hopen ze is heel vreemd. Volgens mij werd daar intern ook een goede discussie over gevoerd. Over moeten we dezelfde tour? En onder welke voorwaarden gaan wij ons daar terugtrekken?

[00:28:42]

Denk wel dat je daar ook. Ook als je daarin in de aan de rand loopt zoals wij dat daar wel euh. Ook heel streng je moeten zijn. En strikt vind jij dat wij de risico's in het huidige scenario. Van ons werk in ons werkveld. Genoeg hebben uitgesloten? Of ben jij? Misschien is het antwoord kabeljauw in beer daarnaast misschien ook gewoon bang, ik ben nieuw. Ik ben zeker niet bang van mezelf. Ik geloof wel dat ik dat stuk slecht om te zeggen, maar ik geloof wel dat ik een coronation hebben, zeg maar.

[00:29:22]

Afkloppen, kloppen dubbel en denk dat veel mensen er zo in staan en dat het ook een groot probleem is onderdeel van het gevaar. Maar ik wil gewoon eerlijk antwoorden. Maar het is veel meer dat ik bang ben voor mensen en meer directe omgeving. Daar ben ik wel bang voor. Zeker ouders, opa's, oma's. Maar ik ben ook wel echt bang voor dat het verspreiden en dat dus zou. Maar het grote belang. Toja Ja, dat is toch voor een groot deel waarom je volgens mij waarom je niet nu een dikke Paulie gaat opzetten?

[00:29:58]

Of waarom je een mondkapje opdoet als dat wordt gevraagd? Of waarom je ook die kinderen tien keer per dag hun handen laat wassen met een Happy Birthday liedje dat ze moeten zingen? Ja, dat is. Dat is volgens mij en enorm groot belang. En ook alle economische gevolgen die ze aanhangen als er weer een tweede golf of als er weer een golf komt is. Dat is volgens mij. Dat is zo'n groot goed, zeg maar, het is zoals je het op macroniveau bekijkt, is dat zo belangrijk?

[00:30:32]

En ik vind het. Het staat natuurlijk volledig haaks op om rondreizend circus te gaan organiseren in Frankrijk. Ik ga wel met gemengde gevoelens daarheen en. Ja, ik vind net zo goed ook dat er verslag van moet worden gedaan. Het is nu van een van de die ik relevant om erbij te zijn. Maar zodra wij de grens over gaan, zodat daarbij het gevoel hebben dat wij een bijdrage gaan leveren aan het verspreiden van het virus, dan lijkt ons mij heel erg verkeerd bezig.

[00:31:05]

Dus maar goed, daarom doen wij dus ook extra testen en probeerden wij het met een mobiele studio op te lossen. Maar. Ik ben nu nog niet uit voor mezelf dat afdoende is. B. B. B. De tijd had leren op dat vlak. Het is ook gewoon ontdekken, maar dat is waar.

[00:31:25]

Dat blijft gek om te kijken wat je tegenkomt. Ja, het is heel vreemd.

[00:31:29]

Wat vind jij? Uhm, ik vind het buitengewoon omstandig dat we dat een tour. Euh, dat dat een tour georganiseerd wordt, laat ik het zo stellen. Op allerlei live niveaus in in onze wereld en ons leven in onze maatschappij. Vallen de harde klappen. Vooral economisch is nu heel erg een thema. Die tweede golf nog een keer. In lockdown kunnen we niet aan een.

[00:32:04]

Economisch vertaald naar wielrennen vind ik het namelijk een hele interessante gedachte. Euh, weg, we gaan nu eigenlijk in een soort bescherm modus van de economische situatie in het wielrennen, die we aan de andere kant heel erg ongezond verklaren. Het economische model van het wielrennen is gewoon al bewezen ongezond, zeer afhankelijk van sponsoren, monopoliepositie voor de ASO enzovoort. Slecht werkende ujiz, allemaal elementen en wat we nu gaan doen. Koste wat het kost wordt er een tour georganiseerd om dat model maar overeind te houden, omdat we bang zijn dat ploegen omvallen, enzovoort enzovoort.

[00:32:42]

Je zou zeggen je zou zeggen laat het dan flikkeren.

[00:32:44]

Ja, dat wil ik natuurlijk ook niet, want ik wil graag dat dat Adam Yates net zo goed een schitterende Tour rijdt en dat het peloton euh 189 man groot is en zo. Ik wil het allemaal wel. Ik weet het verder ook niet zo goed. Maar dat is wel gedacht dat ik denk van wel. Wie en wat zijn we nou aan het in stand te houden? Zit er niet een heel ongezonde economisch element in het koste wat het kost willen door laten gaan voor een tour?

[00:33:16]

Ja, ik ben dan bereid. Op de lange termijn kan je misschien beter een keer. Je moet ergens breken misschien. Ja, dan breken altijd eerst de zwakste schakels en niet azo. De eerste ploeg onderuit en de renners dat blijkbaar als ASO op deze manier gedekt wordt door de UCI en door de minister van Sport in Frankrijk Minkukel.

[00:33:42]

Dus dat vind ik zonder daar een toeslag op te plakken goed, ze hebben het wielrennen als cadeau, de halve uurtjes erbij.

[00:33:53]

Als we toch over fietsen hebben, dan gaan we het ook even over fietsen. Ja, graag. Als het dan toch over percentages hebben. En we hebben het over wielrennen in de Tour de France. Wat is dan de kans? Laat ik beginnen met dat een renner van Jumbo firma. Dit jaar de Tour kan winnen. Kan winnen? Wint? Sorry. Ja, ik zou zeggen 60 70 procent. Zelfs Carías is als je zo favoriet bent, je nog nooit.

[00:34:28]

Het was al een mooie tour begonnen De Leeuw. De Tour is gewoon de afgelopen jaren altijd gewonnen. Een renner van Skive Inias. Die hadden met die Tourwinnaars aan de start kunnen komen. Kreeg uiteindelijk maar één. Wat is daar mis gegaan? Flume zelfde verhaal. Die heeft het niet gered, maar Tom is. Ik denk wel, ze hebben echt wel enorme fouten gemaakt in trainings planningen en in voeding strategie, misschien ook wel als ploeg of specifiek buffel.

[00:35:00]

Maar ook al bij Groen is bij Vroem wel meer dan alleen maar terugkomen van een blessure tolereerde. Vanuit peloton hoor je ook wel echt geluiden dat die bijvoorbeeld echt wel wat kilootjes dikker was dan andere jaren. Wat gek is, dat is iets wat je kunt, Nanette met de kennis die ze aan boord hebben. Dat is dus niet gewenst. Ik had ook niet gemetst om die renners goed te laten zijn of toch te laten zien dat ze top moesten zijn.

[00:35:28]

Dus ja, en ik denk ook wel dat hij meespeelt dat uiteindelijk dus zowel vroemans Tonnus dus ook niet wordt ingeschat als 100 procent teamplayer. Nee, de euh, het gesprek bij Jumbo vismijnen heeft plaatsgevonden. Jullie maken alledrie kans, maar op een gegeven moment komt er een punt dat we zeggen. We gaan nu voor Pietje D. Dat dat gesprek zo niet hebben plaatsgevonden naar tevredenheid. Misschien naar een andere kijk als Sioen gewoon zegt, nog een paar weken voor de Tour, terwijl die overal op een half uur wordt gereden.

[00:36:02]

Dat is dat hij gewoon nog zegt. Ik lig op schema voor mijn vijfde Tourzege, terwijl Bernal al die wedstrijden wint. Of in de laatste paar honderd meter op safari krijgt. Een Roglic als Froome nog zeg maar een half uur later naar de finish moet. Dat is best wel gek natuurlijk. Dan ben je wel echt dat. Dan ben je niet bezig met hetzelfde. Dat hoorde je dus nooit bij Jumbo de afgelopen weken. Die jongens hebben zichzelf elk jaar wel ook over zichzelf nadenken of niet.

[00:36:31]

Ik zit op schema of ik ligt niet op schema om zelf te winnen. Maar daar hebben ze zich niet. Over uitgesproken. In al die wedstrijden en het doel zou zien hoe het is om dat het er echt om gaat. Maar al die wijsheid tot nu toe was het soort de ideale schoonzoon trio, waar ze zelfs nog met z'n drieën samenwerkten om Van Aert een ritje laten winnen in Dauphiné als het in een sprint bergop eindigen. Ze hebben in ieder geval goed gewerkt aan elkaar, wat gunnen.

[00:37:04]

Maar nogmaals, het was het startsein 3 en de week erop aankomt. Of Dumoulin ook liet in één keer moet zeggen oké, maar nu is mijn eigen kans aan de kant en nu ga ik voor die Dyanne rijden. Dat hoort natuurlijk nog. Daar gaat het uiteindelijk om natuurlijk. Dat ene moment even vanuit de ploeg gesproken. Laten we dit gewoon even afbellen vanuit de ploeg. De ambitie is om de Tour te winnen. Daar kun je niet meer omheen.

[00:37:30]

Die kans maken ze is de ambitie om de Tour te winnen met Dumoulin groter dan de ambitie om de Tour te winnen met rood licht.

[00:37:37]

Nou, ik denk dat het wel speelt bij het publiek. Denk dat zelfs veel sponsoren zijn. Toch overwegen Nederlandse sponsoren en ik denk dat de familie Van Eerd echter liever heeft dat Dumoulin wint dan ook niet wint. Maar sportief gezien binnen de ploeg merkt hij helemaal niks van. Ik denk ook niet dat je dat risico kunt nemen. Ik denk dat ze binnen de ploeg Brodie rijden ook al jaren rond, dat gaat. Die keuze gaan ze niet maken. En andersom.

[00:38:06]

Als je nu kijkt naar de Tour de Le Dauphiné, dan zegt de normale wielerliefhebber. Lees ondergetekende alle ballen op rooklucht niet richtend, nou alsjeblieft zo in dat je ook liet zien de ultieme euh situatie zit.

[00:38:23]

Wat is je grootste kans? Nou, ik denk dat ze ook zo gaan beginnen. Alleen een back up. Maar kijk, het vond ik heel erg in een normale ploeg. Ga je als veel sneller moeten kiezen, dus dan ga je al veel sneller hebben dat duwende ergens op kop moet gaan. Dat je veel sneller moet gaan kiezen. Oké, we zijn nog met z'n tweeën. Eén iemand moet niet die ene gast gaan terughalen. Wie gaat het? Zijn er ook Lizette Streekje voor die mensen moeten doen?

[00:38:49]

Maar dit is geen normale ploeg, want de rest van de klimmers die rijdt ook als een straaljager. Als jij. Kruiswijk is eruit gevallen. Die Lasnik die er ook nog was bij geweest. Dan was dus de IS. De keuze heb je dan maar in de finale uit drie feiten. Wie ga je dan eerst opofferen? Nu is de keuze uit twee. Maar als je ziet hoe hard de rest van die ploeg eruit noemt, ben het dus eigenlijk.

[00:39:20]

Wedstrijden in Italië is eigenlijk gewoon als je die ploeg afbeeldt. Je hebt Tony Martin, die rijdt gewoon bij de kop. Die rijdt gewoon die die rijdt gewoon als 100000. Dat lijkt me dit jaar wel handig na het akkefietje met Ruggero vorig jaar. Nou ja, je wilt gewoon dat die dat je Roglic en Dumoulin beschermt. Dus dat ie de hele dag eigenlijk gewoon met zijn neus in de wind rijdt tot dit niet meer kan. Eigenlijk is de hele dag de hele dag dat treintje vooraan houden.

[00:39:48]

We gaan vanaf moment één game aan één kant van wegglijdt regel treintje. Aan de andere kant van de weg rijdt er een zwart rood treintje tussendoor, maar mag de rest kijken of er ook nog een beetje vooraan kunnen pieken. Dat gaat gewoon beeld zijn vanaf de eerste momenten. En ze hebben bij Jumbo besloten om daar nog een mannetje naast zetten met Ronald Janssen. Na het uitvallen van Kruijswijk niet gekozen om iemand als een topploeg of zo te sturen. Een echte klimmer terecht.

[00:40:16]

Logisch leek valt de klimmer weg. En dan kun je zeggen dat een klimmer voor in de plaats, maar eigenlijk nadat ze Van Aert bergop hadden zien rijden en dominee dan gezegd dat ook een klimmer Wout van Aert eerst samen met Tony Martin had moeten doen. Doet nu grote allianties aan met Tony Martin, die rijders dat treintje van klimmers zetten. Ze zetten ze bergop af. Dan neemt in principe Gesink het over. Die zal dan de eerste schade moeten doen of het zal bergop moeten kunnen controleren.

[00:40:46]

En dan heb je als je echt wilt versnellen. Dan heb je Van Aert. En als je dan, als we daarvoor na het overschrijden, heb je de QHS benut om op kop te rijden. Tja, ik denk dat je smartphone situatie krijgt dat als je kijkt naar hoe goed Van Arberg opreed in de Dauphiné. Ze hebben daar laatste etappe in de Dauphiné. Dat was echt wel heel interessant, dus dat was na het uitvallen van Kruijswijk en Roglic. De laatste etappe was eigenlijk een niet gecontroleerde etappe.

[00:41:15]

Omdat Pineau stond aan de leiding, maar kreeg niet voor elkaar met Groupama de boel te controleren. Dan hebben ze gewoon tegen Van Aert gezegd zitten. Klimmetjes van vierde categorie in het begin van de wedstrijd had tempo op kop en gewoon maximaal omhoog. Dus niet aanvallen maar gewoon vanuit staan. Eigenlijk allemaal uitstraalden. Albert zn Broome aan stappen voorwaarts met de met twaalf man over geloof ik en moest Pineau daarachter met nog zeven of acht anderen moesten moesten de overstap maken naar de 20 kilometer koers daar gehad.

[00:41:43]

En Pineau was al op het vlakke op kop rijden om die twaalf vooraan terug te pakken. Die sloot aan uiteindelijk. Dus toen was twintig man koers en drie uur later beginnen televisieuitzendingen. Was ik twintig man in koers en daarachter tien minuten ofzo de rest. En toen zag je ook. Ik heb het filmpje daarvan teruggezien van vlak bij de top van de eerste klim. Daar was Thomas gewoon uit het wiel gereden. Quintana uit het wiel gereden. Dat is hoe goed Van Aert bergop rijdt, dus die kan straks op een klim en ook op de lange klim hebben.

[00:42:14]

Ook gezien de Dovy. Die kan gewoon eigenlijk een klimmers rol aan die ze niet hadden gedacht dat hij aan zou kunnen. Dus hebben die extra klimmer, dat is gewoon Van Aert. En Janssen neemt dan het plekje van Van Aert in. Maar we gaan straks in de Tour. Gaan we ook zien dat er vijf jumbo's tussen de rookies ruwere Qhs, Bennett en Van Aert. Die horen gewoon bij de beste dertig klimmers. Dus ja, dan heb je een groep van dertig, gaat hij er gewoon bij zitten.

[00:42:39]

En misschien wel twintig ook nog wel. En dat moet zo. Daar moet. Uiteraard moet Van Aert de kop rijders die is omgeven met eventueel klaar. Maar de keuze om Dumoulin op kop te moeten zetten voor een Roglic had niet de meest logische keuze zijn als je niet afhouding zou zien. Ik denk dat ze die hele afgang kunnen uitstellen. Da's luxe, dat is luxe. Ja, ze hebben het zo goed voor mekaar dat je heel lang niet over die keuze hoeft na te denken.

[00:43:04]

Maar ja, als je heel eerlijk bent in de Dauphiné was ik beter bergop nog zelfstandig wonen. Ik ga niet voor een klassement rijden, maar ja gaat niet eerder worden afgereden bergop zoals het nu voorstaat en zal duwen. Net iets beter zijn in de Tour en ze hadden zich beter kunnen focussen. Dan is het nog meer. Nu ga ik, nu gaat het erom en je moet het. Ik denk echt wel dat Dumoulin er gaat staan. Is Molen vrij van alles, is hij vrij van, is hij vrij van darm, maag, incisie, vrijers, kop.

[00:43:36]

Ik denk wel dat dit voor hem, zeker na de afgelopen jaren, wel echt een hele fijne situatie is. Je hoort het best wel uit Dessel had moeite met de druk die er op hem werd gelegd, terwijl vanuit mezelf de ploeg, maar ook al van het Nederlandse publiek. Ja, dan hebben wij hem er ook nog over gesproken. Ja, daar is hij eigenlijk van op de rots. Veel plezier in fietsen was verloren en dat die eigenlijk niet het aapje op de rots wilde zijn.

[00:44:02]

De enige nee, die is niet de enige die nu heeft hij een andere aap naast zag staan en dat de A-politica misschien nog wel in. Treetje hoger. Als we beginnen dus ja, volgens mij is die situatie best wel prima. Dumarey is realistisch genoeg om in te zien dat er zoiets toe. Ik denk dat je weet dat op dit moment een stukje beter werd, zeker omdat de Roys ook zo explosief is. Die kan er in de finale. Die kan ook zo hard versnellen.

[00:44:34]

Het is eigenlijk een beetje hoe die tweede werd in de. In de tour achter Toms. Thomas, die natuurlijk gewoon drie, vier keer in de laatste kilometer net wil. Dat was het verschil. Dat was toen het verschil tussen Tom en hun en Dumoulin. Tom is net iets meer, iets venijniger was, net iets meer overhad. Stimuleert dan ook de dieren gereden. Als je daarover nadenkt, was er was er al dichtbij en tegelijkertijd was dat nog steeds ver weg, want anders was daar gewoonweg de beste renner in koers.

[00:45:04]

En Sky was dan ook de beste ploeg in koers. En nu is dat wel echt anders. Het is heel interessant om te zien, ook wat Inias hoe in nieuwe zuip gaat reageren.

[00:45:12]

En in het bijzonder natuurlijk Bernal. Bernal heeft gewoon een tik op tik gehad. Die hele ploeg, maar binnen ons specifiek ook Kolonia maken. Ook als je uitvalt met rugproblemen. Hoe ernstig die ook waren gelopen. Geloof je er niks van. Ik denk wel dat die echt last had. En je merkt ook gewoon dat die niet goed was in de Dauphiné. Hoe komt het dat iedereen last heeft van onze rug? Want het wordt voor een deel wordt het gebruik.

[00:45:39]

Pineau zegt dan ik de dag na de dood van Tablas Vanbrugh, maar die wil gewoon dat Franse kampioenschap niet rijden. Dus het is ook natuurlijk een reden. En wie heeft afgedaan? Mario is de baas van het Jezidi, heeft de afgelopen jaren gezegd je moet allemaal het Frans kampioenschap verschijnen. En dan Bart zeggen dat ik niet was. Die boos op Bart weet je wel, de tanden. Ja, nu zit zijn eigen kopman. Die heeft helemaal niks te zoeken op het Frans kampioenschap.

[00:46:01]

Anders dan de Deen, maar helpen waar ze al 23 renners voor hebben. Ja, wat is het een voor piano van toegevoegde waarde om daar nog het risico op te lopen om nog een positieve test bij te hebben. Diegene die prima kunnen rijden is die zonder twijfel overigens wel.

[00:46:19]

De man.

[00:46:20]

Frans kampioen rijdt hard, keihard, gaat niet uit doen, maar het heeft ook geen enkele zin.

[00:46:31]

Maar ik denk wel voor een deel dat het ook wel euh. Er zijn ook wel veel renners met rugklachten door je als je zo lang niet koerst. En dan begint het koers eigenlijk met toebedelen en Dauphiné. Voor die groep met eigenlijk alleen maar bergetappes. Voor de liefhebber nog een loodzware Strade Bianchi. Dus geen normale ritjes, geen euh. Geen vlakke ritjes met een Dovy nemen. Was het ook de Piil als de Biograph gewoon elke dag 4.000 hoogtemeters plus. Dus ja, zei ook iets dat ik heb nooit vijf van zulke dagen achter elkaar gehad.

[00:47:06]

Dus ja, als je heel, heel lang niet hebt gekoerst en je doet het toch niet zo in trainingen, dan zie je toch niet zo verkrampt af te zien, want je zit toch in andermans tempo te rijden en dan even aanraken ook wel heel.

[00:47:21]

Zit je ook geforceerd af te dalen? Zeker die afdaling die dominees ons bijlagen. En dat voel je gewoon op vele andere plekken dan thuis trainen. Dus ik vind het ook wel logisch dat er weer renners zijn met rugpijn en dat kan echt tevreden zijn. Hoe kan je anders op je fiets gaan zitten? En zou dus ook de reden dat ze ook niet zoveel tijd hebben gehad? Ze willen gewoon niet riskeren, de roadies nog een dag gaat zitten forceren terwijl die gevallen is en dat die rugproblemen door verergerd of oploopt waardoor die weer anderhalve week las.

[00:47:48]

Los daarvan heeft je gewoon. En dan is het maar de Dauphiné als je de Tour kunt winnen. Ik vind het nog wel een abstract gesprek. Zulte Het minder aftakt maken vreemde gedachte dat het mogelijk is om een zaterdag starten in Nice. Dan gaan we gewoon over parcours hebben en dan gaan we gewoon over cancellen.

[00:48:09]

Als je gewoon de hele wielerkoers heeft doorlopen, hoe die is opgebouwd naar de eerste week is Nice. Tweede week iets middeneiland, derde week de tijdrit. PARIJS Het is een hele rare Tour qua opbouw. Vergeet alle andere tours van voorgaande jaren waar je gewoon soort standaard aanloop had van een week lang. En dan een sprintje. Ze hebben eindelijk geluisterd. Ze hebben een beetje naar de Giro gekeken. Dus wat hebben ze? Wat hebben ze gedaan hebben, hebben gekeken en ze hebben daar gezien dat het een stuk interessanter wordt als je eigenlijk klassementsrijders verplicht om in de eerste week al goed te zijn.

[00:48:52]

Dat betekent dat ze niet kunnen pieken naar die laatste week toe en tussen aait en aanstekers alleen maar twee deel van de Tour goed moeten zijn. Maar ze willen eigenlijk een soort Simon scenario creëren. Dus dat je het in de Giro van 2018 altijd Yeates. Twee weken lang Pals die greed en iedereen op een hoopje reed. En op elke aankomst bergop of van een brug was er een viaduct of een col van buitencategorie. Iedereen zoek, reed, maar eigenlijk gewoon in derde week.

[00:49:21]

Plafonneren implodeert, gezakte Ach, dat ik fantastische, fantastische etappe. Tijdens dat beeld vergeet ik nooit. Zou je me niet alleen na die verwoestende uithaal van Froome die dag? Ciney is alleen op de parkeerplaats geen bus meer, geen begeleider meer. Niemand. Niks meer. En hij wist niet waar zijn hotel was. En dan onder zijn mitsen toen Scott Jackie, wat hij dan nog net gekregen had op de laatste berg zat. Dat roze leiderstrui dat hij die dag verloor.

[00:49:53]

Shit, wat pijnlijk. Het is dus de Tourorganisatie wil dat afdwingen en laten we heel eerlijk zijn wat de Tourorganisatie wil afdwingen. Natuurlijk maximale kansen voor Franse renner deze hebben. Dit parcours is. Van start tot finish gemaakt voor 1 piano en 2 als een beetje meezit alle Philiep op aarde. Dit vind ik zo'n gelul. Dat is echt Franse klokkengieters. Is dit echt goed? Ze hebben recht om dat te doen. Nee, prima, doe het lekker, maar je ligt het echt niet meer voor piano.

[00:50:26]

Je gaat mij niet vertellen dat Pino op een dag in december wakker werd. De tour programma zag en dacht hoe lekker voor mij. Wat een onzin als je wint. Arsenal is twee keer zo goed tweeënhalf keer zo goed. Wat willen ze? Ze willen proberen te zorgen dat ze een tour maken die zo moeilijk mogelijk te controleren is door ploegen waar je dus op geen moment gewoon de ploeg uit opgerookt. Dus niet al in de eerste week. Gewoon dat je het kunt overlaten aan de sprintersploegen.

[00:50:52]

En in week twee een makkelijke aanloop naar naar de bergen. Dat is allemaal niet. Ze willen gewoon dat als je de ambitie hebt, dan drie weken op kop te rijden. Dan moet je er wel een hele goeie ploeg hebben. Zit er mee dat er nog een hele goeie ploeg heeft. Weinig tijd. Kilometerstanden? Het kan. Dat kunnen de heren Fransen niet op uitzondering van verliep. En de tijdrit die er ligt loopt gewoon bijna letterlijk door de achtertuin van Pineau.

[00:51:22]

Dus dat is echt bij hem thuis. Blache 4 is geworden, dat is gewoon de achtertuin van Pilou. Hij kan zwaaien en reclame kan zwaaien naar Salama.

[00:51:31]

December in ieder geval vanuit de organisatie.

[00:51:33]

Woeser. Hebben we maximaal aangedaan om de kans te vergroten dat er een Fransman meedoet om de eindzege verder concreet. We starten zaterdag in Nice, dus waarom? Wij starten niet met de rare sprint ritten of een heel saaie eerste week. Het is gewoon meteen de eerste etappe. Sprinten met een klein groepje of een ontsnapping. Het is aan de sprinters die niet goed bergop rijden, hebben sowieso niet veel te zoeken in deze Tour en gaan er ook op de rit gewoon al worden afgereden onderweg.

[00:52:05]

Nice. Overal waar je binnenland rijd je gewoon meteen bergop. Je hebt. Iedereen kent wel een beetje die die de slotrit van Parijs-Nice. Dat soort dingen krijg je dus heel veel draaien, keren heel veel binnenland in en weer terug. Zo krijg je twee keer niks nieuws zaterdag en zondagsdienst niet allebei niks nieuws. Zaterdag is een heuvelachtige rit. Waarvan ik wel denkt dat het in een sprint gaat eindigen in een kleine groep, omdat ze de vluchters niet zomaar zullen laten gaan in de eerste rit.

[00:52:31]

Krijgt wel heel veel pogingen van de negen, zeg maar de. Tiesj Benoot van deze wereld. Maar als het gaat sprinten worden, dan krijg je toch gewoon jongens als ze de beter klimmende sprinters reagans en hopen dat blaaskaak Boldon nog bij zit. En zondag is dan gewoon al een serieuze bergrit. Wat waard sowieso nog een kleiner, de kleinere groep wordt al die sprinters ook zullen worden afgereden. En dan krijg je gewoon de de etappe naar Orsi Marlet. Dat is de dinsdag en dat is gewoon een aankomst bergop.

[00:53:10]

Dat is dat is Hello, Jiro! Dat is allemaal te lachen in de Tour. Etappe 4 naar Etna is eigenlijk gewoon al. Dat is geworden, al weet je gewoon al hoe de verhoudingen zijn en hoe en waar jullie nu zijn dan in het geel. En dan heb je in de de de zogenaamd vlakke ritten die daartussen zitten. Dat is echt al veel te veel dwars door het Franse binnenland heen. Dus ja, ik heb ze even geteld. Over hoeveel vlakke ritten er überhaupt zijn.

[00:53:42]

Dik vier echt vlakke ritten als die zijn meegerekend. En om drie ritten die in een sprint kunnen eindigen. Maar dan moet die hele ploeg dus daar de hele dag voor gaan controleren. En het is een mazzel hebben dat er niet een te goeie groep wegrijdt en zo. Het niet heel veel sprintersploegen die dat gaan doen en dat Quick-Step zal het doen voor Bennett. Lotto-Soudal zal dat doen voor en. Daarvoor hoef je het niet te doen, want je kan een andere manier winnen.

[00:54:10]

Borra gaat niet zomaar voor een wind. Die sprint zou ik niet zomaar winnen. Het is hier gaan en niet zomaar doen. Sunweb zal misschien soms doen voor Böll, maar die zullen net zo goed allerlei mensen in ontsnappingen mee sturen. Dus rijden niet supersprint ploegen die zomaar even gaan controleren. Dus ja, ik denk dat dat al een heel fenomeen is. Is wel rave, doen we wel interessant vind ik heel even leuk, maar je hebt elf bergritten.

[00:54:33]

Ja, elk gewoon elf bergetappes met twee cols van eerste categorie en meer.

[00:54:38]

Dat is in zeem en die zijn helemaal uitgespreid over de hele Tour. We hebben niet meer zo in zo'n topzware laatste week, maar het is gewoon door de hele tour heen. Je moet ook drie weken lang echt top zijn. En dan heb je nog een tijdrit en drie overgangs ritten die behoorlijk evenwichtig zijn, maar ook in die bergrit en in die heuvel rit. Dit is gewoon in deze Tour. Je hebt het klassement. Ik denk het. Heel vaak gaat het zich zien dat de afgelopen jaren ook zien dat je echt het specialisme van de ritten Caper.

[00:55:07]

Gaat dit jaar weer opgeld doen. Dat is een specialisme op zich aan het worden de afgelopen jaren. Je moet bijna in staat zijn om een klassement te rijden. Dus eigenlijk de jongens die van plek 10 tot twintig een klassement zouden kunnen rijden en misschien zelfs al van 5 tot 10. Ook jongens tussen zitten die denken wat doe ik met een negende plek zeg maar. Je moet zo goed kunnen klimmen dat je dat kan en dan moet je de explosiviteit hebben om het af te maken.

[00:55:35]

Leegliep is daar het beste voorbeeld van iemand die het zou kunnen. Maar ook weer bierkaartjes weer, begint Benoit Benoot. Mollema. Mollema zegt dat hij gaat voor een klassement totdat die er niet meer voor gaat en een keer meegaat. En dan goed. Dus er gaan ook wel renners zijn in de vormeloos en zou volgens mij gaan die allemaal niet voor een klassement rijden. Die ga gewoon zeggen jongens, ik verlies gewoon tien of twintig minuten in de eerste week.

[00:56:00]

En dan ga ik, dat weet ik niet. De formule het beste voorbeeld is. Ik weet het vormloze nog wel. Zoiets heeft na deze weken nog heel lang mee. Kan er wel lang mee met dieren met de eerste. Kijk naar maar naar J.T. Vorig jaar, liefst van in het begin van de Tour. Heel veel tijd begint dan twee bergritten. Dat soort jongens moet je dus gaan verslaan als je die die na die bergrit in Jewell ritten wilt winnen.

[00:56:24]

Ze rieten cape is ook een beetje rittenkaarten, dat klinkt het. Dat was leuk. Veel te makkelijk van de jongens die dan de vullers en zo weet je wel rittenkaarten jaren. Dit is een beetje minderwaardig. Bijna zit je in een evenement in een kopgroep met een rij. Albert Timmer eraf. Dat is het al wel. Albert Timmer is een goeie renner, daar niet van. Maar tegenwoordig is het gewoon. Moet gewoon zo goed zijn om überhaupt. Één al te zitten.

[00:56:49]

2 2 finale de raffinaderij en dan ook nog zo snel zijn Amsterdam af te rijden. Van Avermaet had dat ook gewoon doen. Goudeerlijke Avaya sprintten Trentin 10 jaar allemaal dat soort jongens, dus dat maakt het een hele hele gekke tour volgens mij. En volgens mij heb je al een hele aantrekkelijke. Maar je hebt dus nu echt wel. Na 4 dagen weet je gewoon wieder wieder. Tien renners over. Dat zijn de klassementsrenners en de rest gaat gewoon of een taak hebben om te komen, om te controleren of om een kopbal uit de wind te houden of mee.

[00:57:28]

Dus je gaat echt etappes. Je hebben weer dat je de eerste twee uur, dat het vijf uur gaat door de bergen, dat driekwart van het peloton er mee zit en die vlucht. Dat maakt het wel een hele. Ik vind dat heel leuk, moet voor vrouwen gemaakt. Verhalen maken moeten we even uit de uit gaan leggen. De kunst van het ontsnap, de kunst van het rittenkaarten. Ja, dat is zo. Dat is zo mooi. Eigenlijk kan hij weer.

[00:57:55]

Waarom zat iemand mij na die honderd kilometer afgelegd in de eerste twee uur? Iedereen tussen zijn kader hangt hem met zijn tong in zijn voorwiel. Ja, je moet al zo goed zijn om deze toe in ontsnappingen te zitten. Ik wil eens een keer een uitbrander gekregen van. Een te zwaar woord, maar toch een tik om de oren. Direct na afloop van de etappe dat ik aan Geesink vroeg was, was het plan om mee te zitten in het gebeuren volledig toevallig.

[00:58:19]

Wat denk je toch?

[00:58:22]

Totdat ik mezelf jaren later tegenover Jos van Emden ongeveer dezelfde gesprekken hoorde voeren in die zaak? Ja, maar het was even toevallig dat ik beter was in die richting.

[00:58:30]

Ritten wat duurder was helemaal niet de bedoeling. Goed. Hou daarmee op hier in Waalwijk Jonjo Fondue? Ja euh, ja, voor nu we dit.

[00:58:49]

Dit was om even waar zijn voor de tour terug vanuit Nice.

[00:58:54]

Ja, ik denk donderdagavond online komen nog even vanuit Nice. Je komt op donderdag. Ja ja, oké, we gaan dus aankondiging in het wiel. We gaan zolang mogelijk zolang het duurt en de kans is heb ik geleerd. Fifty fifty dat we Parijs halen met z'n allen. Hopelijk allemaal in goede gezondheid. We gaan in het wiel maken vanuit een mobiele studio, een trailer die we heel Frankrijk doortrekken om zoveel mogelijk maar een beschermde situatie te creëren. Daar gaan we zoem kole.

[00:59:25]

We gaan als het zodra het kan mensen daar ontvangen, inclusief plexiglas scherm voor de veiligheid. De trailer kan open zetten we op prachtige plekken neer. We gaan de tour van dichtbij volgen, daar waar zij gaan. Daar zijn wij ook. En we zijn er met een ochtend uitzending en uitzending direct na afloop van de etappe. De eerste analyse van Thijs Zonneveld over wat er gebeurd is, stond in het klassement, enzovoort. Krijgt u direct na afloop van de etappe.

[00:59:56]

Dat is live op de verschillende platformen en we hebben een avond uitzending van een interview. Acht uur s avonds. Elke avond daarvoor zit ook nog de quiz. En zo gaat het allemaal aankondigen via sociale media. Komt de spaarboekjes? Programmaboekjes?

[01:00:12]

Komen we allemaal langs voor nu? Dit was u op, niet op nanny's. Zien we elke dag een raming en dan krijgt u een nieuwe podcast. Dat wil zeggen dat de volgende.

[01:00:37]

Heb je genoten van de podcast van Tijs en Hidde? Luister dan ook eens naar de podcast Lucic kiest daarin ga ik Jerry Tuinder op bezoek bij Kees Graafland in Zuid-Frankrijk. Hij woont aan de voet van de montagehal in de Cevennen. Je weet wel, die berg waar Tim Krabbé zo lyrisch over was in zijn bekroonde boek De Renner en waar de zesde etappe van de Tour de France dit jaar eindigt. Samen met Kees ga ik op zoek naar de verhalen achter de Montague, een podcast over extreem weer, vuur, eten, oorlog en een moord.

[01:01:10]

Nu te vinden op Dependent, Spotify en iTunes.