Happy Scribe
[00:00:00]

Mensen zijn een gewoonte dieren en dat was eens te meer duidelijk toen botters een auto na de kwalificatie niet op plek drie, maar op plek 2 parkeerde.

[00:00:14]

Raadslid Johan Westakker Yazoo. Daar staat ook het bankje voor dat zo aan de rivier en de in de stad.

[00:00:20]

Nou ja, doe je dat wel, zo'n komisch gezicht daar voor het verkeerde bordje. Het hoogtepunt van het weekend en een echt een hele snelle tijd van de mensen die die bordjes hebben omgewisseld.

[00:00:29]

Want op tv was de achteraf bijna niet meer terug te vinden McKeon Radio 1 en NOS Podcast. Daarachter ploeterende VARAgids Komon. Nou, dat mag je wel zeggen ja, zegt. Ik moet het wel goed doen. Verstappen nog steeds foutloos, maar als ik het niet goed in de boeken in het. OK, auto contra. Dit is de endoreïsch Formule 1 podcast. De New York Times, de New York City terechtkonden en Brandsen. De dubbele straf voor koning Lewis zorgde voor heel wat ophef op zondag.

[00:01:12]

Bottas en Verstappen profiteerde en de kijker natuurlijk verder in deze podcast de felle strijd om de nummer drie in het constructeurskampioenschap en de nieuwe baas van de Formule 1, Stefano Domenicali. Wie is deze man? En wat komt die toen? We beginnen met die eeuwige nummer twee die als derde kwalificeerde en als eerste eindigde voor jullie.

[00:01:34]

Story was er bij Napoli. Eigenlijk staat Walter Horemans van. Na de tweede overwinning voor Bottles dit seizoen had een goeie start, zij gingen Verstappen voorbij en profiteerden natuurlijk van die tien seconden straf voor Hamilton Loewie. Ik hoorde behoorlijk wat frustratie toch weer op die boordradio van een piepje.

[00:02:06]

Ja, in het piepje. Ja ja, dat piepje. Even in een eerder gehoord bij. Maar toen vond ik hem wel leuk. En nu dacht ik aan jou doe het nou niet twee keer. Maar er zit toch opgekropte frustratie bij die dj's. Die eerst van Bottas is fantastisch, want daar hoor je alles. En dan is het een stoere Fin die uit zijn schuur komt. Urenlang in de sauna heeft gezeten. Ik leef nog. Uit klopt helemaal niet en dat past helemaal niet bij.

[00:02:28]

Het klinkt heel schattig. Hij is altijd zo koel en rustig. Dat lijkt de rechters. Of wie heel onnatuurlijk dat wil. Maar ja, die opmerking is ook niet echt dat ie echt lekker uitkomt hoor. Dus het is erg bedacht, moet ie maar niet meer doen.

[00:02:42]

Denkt u er werkelijk nog dat ie de uitdager van Hamilton is?

[00:02:46]

Ja, echt? Ja, tuurlijk. Maar dat kan Jan veel beter beantwoorden. Kijk, als jij twee zegt ik ben tweede en ik blijft tweede kun je beter stoppen. Dus Bottas is er heilig van overtuigd dat ie nog hoeveel rijdt. Ze hebben nog 6. Wie gaat er nog 6 winnen dit jaar?

[00:02:58]

Ja ja ja. Nou ik. Ik vind het dapper gedachten. Maar waar denk je dat Bottas zo denkt? Nou kijk. Hij staat zaterdag 24 punten achter. Ik heb snel kijk maar. Euh. Dus wat dat betreft qua punten hoeft hem onder meer één keer uit te vallen, hij te winnen en je zit al snel dicht bij elkaar, dus het kan. En en en natuurlijk denk ik als je als autocoureur als je gaat zitten doe je natuurlijk mee.

[00:03:21]

Gewoon een top voor de top en een vrouw. Er zijn ook coureurs die het een beetje laten hangen. Raikkonen die gelooft in een jij en je pleziertje.

[00:03:29]

OK kijk. Raikkonen die die hek. Die kan gewoon niks. En die heeft gewoon geen met materiaal. Nee tuurlijk doen het dus dus. Maar ik ben er van overtuigd dat als Raikkonen gaat zitten dat ie gewoon zo hard rijdt als ie kan. Kijk nu gene gewone dingen stuk en dat werkt hem nu niet en noem maar op. Maar ja, dit was ook maar een voorbeeld hoor. Ja maar absoluut. Maar ik bedoel Raikkonen, vind ik wel iemand dat dat als ie als ie elfde kan worden in plaats van twaalfde dan?

[00:03:52]

Dan maak je hem nog uit het OM en dat vergelijken gelijk even door te gaan met met Hamilton. Daar zag je gewoon nu dat nu die niet op kop rijden en ging winnen. Dominant. Zag je een hele andere Hamilton en die reed op een gegeven moment aan het einde van de race. Tijden die die Ricciardo. En ja, dat vind ik toch niet leuk om in een rijder te zien? Die hebben we wel vaker gezien. Hij heeft altijd wel een race, misschien twee, drie per jaar.

[00:04:13]

Dat ie ineens vijfde wordt en dat gewoon doet, dan lijkt het. Dat gebeurt er dan nog. Ja, dan interesseert het hem niet. En hij geeft die toch op de boordradio. Hebben het gehoord en er zijn er heel vroeg in de in de race tegen ze engineer, hou je mond, maar het mag toch niet meer racen.

[00:04:25]

Ja, hij wilde de tijd van Verstappen niet horen uit al die informatie en kijken. Maar ik word toch derde. Het was op dat moment eigenlijk al duidelijk dat ie niet eens met de aanval zou openen op Verstappen, nog los van de discussie of die banden dat nog hadden aangekund. Maar nee, hij gaf het op.

[00:04:37]

En dat is ook het jammer dat iemand derde wordt met eigenlijk gewoon een flut reizen of naar flut weekend zou ik het niet noemen, want zaterdag was wel oké. Ja maar ja weet je, je hebt dan de. Misschien loop ik op de zaken vooruit hoor, maar hij krijgt een straf straf. En dan? Dan heeft ie het over dat of het feit is of niet dat ie twee keer straf krijgt of wat dan ook. Maar je dat als eerste instantie over moet hebben is van jou.

[00:05:01]

Hoe kan ik nou zo stom zijn om in de eerste plaats die proef staat op de verkeerde plek te doen? Nou, daar kom ik kom en ik kom er zo van. Ik wil ook zeggen uhm uh, als je als je kijkt naar Bottas. Uhm die denkt dat ie de uitdager van hemel Tanis. Maar eigenlijk is helemaal toen zijn eigen uitdager. Als er iets mis gaat bij Hamilton dan kan iemand anders nog een kans creeren. Ja precies. Precies dat zeg.

[00:05:24]

Dat is een beetje hoe het is. Ja, da's een beetje het is. En laten we hebben over die straf inderdaad. Hampton werkte zichzelf nog voor de race eigenlijk toch wel in de nesten, wilden tot twee keer toe dus een proef start maken op een ongebruikelijke plek.

[00:05:36]

En hij overlegde dat in eerste instantie heel netjes met zijn team, zodat hij. Kpy verhuist liever naar fungeert als. Hij zocht tussen een plek om dat te doen. Alles lijkt koek en ei totdat het niet meer het geval was en dat hoorde die tijdens de reis.

[00:06:00]

Hij bleek zijn secunde trouwring en ook Sincfala staat in Functions, een paradijs voor Rabaa Charles c.s. Daar staat Guinness record gefixed bij, dat ze aardig recession met.

[00:06:18]

Europa vraagt nog waar is dat in ruil boek? Hij wist er niets van en kennelijk zijn team ook niet, want hij had toestemming gevraagd en zijn team zei nou, ga maar doen. Twee SCL twee keer vijf seconden tijdstraf. Is dat ver? Is dat?

[00:06:32]

Ja, natuurlijk is dat fair, want dat is gewoon zoals het gaat. En hij is de eerste die dat moet weten. Heb je wel een paar honderd miljoen bij mekaar gereisd heb. En je rijdt voor een organisatie als als Mercedes en dan zowel als een team van ingenieurs die. Die moet dat dan gewoon euh ja, toch toch zelf reflecterend accepteren?

[00:06:48]

Maar hoe kan het dat hendeltje dat niet wist? En zoals het is? Precies, dat moet je gewoon weten dat dat dat euh, ik moet zeggen op het moment zelf. Euh weet ik het ook niet. Maar ik zit een beetje letterlijk en figuurlijk langs de zijlijn te lullen. En wat mij opvalt. Ik ben geen expert. Ik ben een analist hé. Dus als er iets gebeurt, dan kan ik er iets over zeggen. Maar toch mensen die daar dagelijks inzitten als het dier gewoon jouw vak is.

[00:07:10]

Euh. En en ja, kijk even, hij gaat alle records. Ik heb dan hé. Dus zodra ik hoorde ik ga dat nu ook nooit meer vergeten omdat dat nu even een issue is. Maar je weet gewoon. Daar is het vak. Daar moet je het doen. En als je het ergens anders doet, dan weet je gewoon dat je een penalty krijgt. En dat doet ie dan ook nog twee keer. Dus hij kan ook zijn engeneering of z'n team niks kwalijk nemen.

[00:07:30]

Hij had zelf gewoon moeten weten daar is de plaats om dat te doen he? Net als de vaste parkeerplaats. Als je op je werk komt, als je weet dat is mijn parkeerplaats, dan moet je niet ergens anders gaan staan. Precies dus. Dus ja, ik vind gewoon dat. Dan beginnen ze over of die hier of die straf is of niet. Ze moeten ook wel weten dat het die matchen belachelijk. Me heel raar. Euh, dat was weer zo'n beruchte zoem cool met Toto Wolff.

[00:07:53]

En dat is al half uurtje na de race. En die krijgt natuurlijk vragen waar ze met een stuk of zeventien journalisten van over de hele wereld allemaal meer via zo'n videoverbinding. En dan wil je natuurlijk weten hoe kan het dat jullie van Sony met zo'n proef start jezelf in de voet schieten? En dan denk je nou, hij zal inmiddels die regels wel hebben gelezen. Maar dan komt Toto Wolff met het andere antwoord ja, het is allemaal heel vaag. En euh.

[00:08:16]

Nee, het is bedoeld voor interpretatie. En jij? Met gezond verstand kun je er naar kijken en je kunt je aan de regels houden. Dus wij gaan niet in beroep, maar t is agree to disagree. En hij wordt duidelijk niet met een regel waar ik ook geen voor-oostenrijk in fout hebt gemaakt.

[00:08:30]

Immers, voor de eerste keer dat ik dacht goh, hij kan echt zien. Het ouderwetse woord Sikke Neuburg zijn. Hij was zeker niet wat ik ook zeg. Weet je wat ik zo jammer vind? Is dat dat? Kijk euh, Mercedes natuurlijk. Gewoon heel groot merk en een heel zakelijk en noem maar op. En dan heb je eigenlijk de gelegenheid om het allemaal menselijk te maken, wat zo mooi is wat bij een merk hoort. Als je op zo'n moment even zegt van nou ha, je ziet.

[00:08:52]

Wij zijn ook mensen en is gewoon heel dom dat we dat niet gewoon. Het grappige is leuk dat je dat zegt, want bij Sky Sports gaf die ook een reactie. En toen zei die van ja, als je nou eenmaal veel wint. Ja, dan gaan mensen wel gewoon kritisch naar je kijken. En als dat dan de regel is. Nou ja, dan moeten we daar gewoon akkoord mee zijn. Dus er was veel relaxter en toen was ie op tv precies.

[00:09:11]

En onder journalisten als ie niet op tv is is dat een woestijn toch?

[00:09:14]

Het leuke is dat zijn hele andere gesprekken als je in zo'n zoem call alcohol zit. Dan moet je ook zeggen oké, we gaan dit uitschrijven. Dat doen we netjes. Doe je dat niet netjes, dan weten ze je ook te vinden. Kan ik je melden. Maar het wordt niet uitgezonden. Audio niet. Video ook niet. Je krijgt een hele andere Toto Wolff aan de lijn. Als ik het zo mag noemen dan wanneer die glimmend voor de camera van Skai TV staat.

[00:09:35]

Tussen zijn vriendjes als ik. Het tafereel is heel cynisch mag zeggen, dus hij was echt gepikeerd, kreeg ook vijf minuten alleen maar vragen over die incidenten met Hamilton. En toen uiteindelijk één iemand dacht oh ja, er werd ook nog iemand race gewonnen, dan was zijn reactie. Ha ha, eindelijk een vraag overvalt er hier. En dat speelden die net even weer iets iets te gespeelt zetten. Maar nee, hij was niet. Hij was niet vrolijk mee en nog ik.

[00:09:56]

Ik blijf ik niet snappen hoor. Op zo'n moment moet je gewoon roepen van ja hè. Ik schaam me dood. We hadden het moeten weten. Zo'n engineer had moeten weten, maar Louis zelf had het ook moeten weten. Dus t is gewoon heel dom dat we deze situatie op de hals hebben gehaald. En euh. Maar goed, zo zie je maar weer. Wij zijn ook mensen en we hebben weer wat geleerd en blablabla. En dan is het ook klaar.

[00:10:14]

Ik denk dat mijn andere onverbrekelijk door.

[00:10:16]

Over anderhalve week zegt ie t alsnog. Ja, weet je wat als je weet dat ie dat gewoon gedaan?

[00:10:20]

Mensen die vergeven jou wel voor fout fouten, maar als je ze niet toegeeft dan kunnen ze je ook niet vergeven en dan blijft het hangen weet je.

[00:10:27]

Dus ja, maar Verstappen voelde in ieder geval mee met Hamilton. Ook hij heeft het wel eens aan de stok gehad met de stewards.

[00:10:34]

Ja tegen zetten. Stel dat je Strait steun heeft van de stewards. Uhm, laat het vak swingen met de auto aan de bar. Snap je wat? Dat stellen de gewone onderwijs.

[00:10:45]

Je kent het prima als je ze aan de bar tegenkomt, die steward. Maar verder moet je niet te dichtbij komen en was het ook een beetje jouw motto. Jan. Nou ja, nou, ik moet zeggen dat naarmate ik ouder werd en diegene geen Zandvoort, nog veel races en noem maar op. En ik lag constant overhoop met de stewards. Nou ja, ik, ik rij op basis van mijn ervaring en logica en en gezond verstand. En toen ik dat zei zei jij Jan.

[00:11:06]

Maar dit zijn niet terecht. Nee, maar ik bedoelde. Vroeger ging het er een beetje spartaans aan toe he. Aanval is een kunst, maar verdedigen ook. Maar juist zodra je iets degelijker willen straffen een dagje echt. Wat heb ik nou weer gedaan? Ik ben daar gek van. Dus op een gegeven met. Ik vernauwde. Ik moet maar een ander spelletje gaan doen. Maar goed dus. Nee. Maar in het geval van Verstappen euh, ik.

[00:11:23]

Ik kan me voorstellen dat hij natuurlijk ook gewoon op goedgedrag heeft, want je wint het toch nooit? Euh, dus tussen. Maar de is geloof ik. Het is gelukkig iets minder een jury sport geworden dan het de afgelopen jaren was. Ze laten meer toe. Dus als eerste moeten ze binnenkort gaan zeggen van nooit meer ergens euh, trac limits. En dan moeten ze ook gaan zeggen dat inhalen en afhouden. Euh, wat hebben we makes you happy?

[00:11:46]

Maar hou het wel normaal. Ja, want dat is wat ze wat ze gewoon al jaren voordat ze in de racerij komen in de carport ook al doen. Dan zie je fantastische races maar. Maar goed, als je maar gewoon fatsoenlijk met elkaar omgaat zonder dat je gevaarlijke situaties creëert, moet je dat ook vrijgeven, inhalen, afhouden.

[00:12:02]

Dan krijgen we leuke racers te zien, aldus Jan Lammers. Uhm.

[00:12:07]

Verstappen als we toch over hem hebben. Die was vrij onzichtbaar. Hij rijdt naar de tweede plek. Prima splitten Mercedessen. Maar ik heb eigenlijk niet zo heel veel van hem gezien. Nee, dus we kunnen daar ook kort over zijn. Die rijdt het beste seizoen in zijn Formule 1 carrière en dat daarin wordt ie derde. Of als echt alles nog gaat lopen en bij Mercedes meer van dit soort kadootjes niet worden uitgepakt, dan wordt ie nog tweede ook in het WK.

[00:12:29]

Maar als er goed genoeg voor. Ja alleen ja, het is de mens en machine H. Dus het is.

[00:12:34]

Dat vind ik wel jammer. Vuurwerk waar we op hadden Genee? Nee, maar hij heeft natuurlijk ook nu ook de routine. De wilde haren zijn er een beetje van af. Je hoort t m net al zeggen zo'n opmerking over die wedstrijdleiding. Daar had ie natuurlijk 2 jaar geleden nooit gezegd. H. Zij is euh euh. Oppassen dat ik dat niet verkeerd verwoord. Maar hij is erg intelligent geworden daarin als je snapt wat ik bedoel. Wel goed is.

[00:12:53]

Dit is absoluut ook een politiek spelletje wat ie speelt. Hij geeft even wat credits aan Hamilton van jou af en dan ben je een beetje overdreven van die wedstrijdleiding omdat hij natuurlijk weet dat hij ooit een keer dezelfde discussie gaat krijgen. Ja tuurlijk. Dus alle rijders? Ja ja, pick your Bertels heet dat dan geloof ik. Goed, dat snap ik.

[00:13:10]

Ja, ik wil het even hebben over die strafpunten he. Het is nu niet meer zo aan de orde, maar uhm, daar was sprake van dat Hamilton 2 strafpunten zou krijgen op zijn licentie. Hij heeft er acht, dus dan zou ie naar 10 gaan. En als je dan bij 12 komt dan word je voor een reis geschorst. Uhm. Is dat een een een passende straf voor voor. Voor zoiets? Of is dat heel zwaar? Hoe moet ik dat zien?

[00:13:34]

We hebben niet heel, heel vaak over die strafpunten.

[00:13:36]

Nee, na nou goed einde in de lijn van wat ik. Uh, wat ik net al zei van dat inhalen afhouden en die track claimen te moeten ze allemaal vrijgeven. Al die straffen vind ik ook belachelijk. Weet je dat het is zo'n kinderachtige aanpak en financieel huiswerk niet maakt? Mag in een week niet op je telefoon of ja donder stralen op zijn allemaal volwassen mensen en en je moet gewoon een goeie cultuur creëeren waarvan je gewoon zegt van jongens hier mee kappen.

[00:13:58]

Want want zo gaan we niet met elkaar om en en noem maar op.

[00:14:01]

En kan dat is een mooi voorbeeld. Maar ja, maar je krijgt je krijgt die strafpunten. Nooit objectief. Want want want of je geeft teveel straf of te weinig, maar je zou t. Je kan nooit gewoon de. Je weet bij voorbaat al dat het niet reëel gaat gebeuren he. Want want want daar worden geen hele processen gevoerd over beslissingen. Nee, je krijgt gewoon één of twee strafpunten. Ja, wie bepaalt dan op welk moment wordt dat bepaald?

[00:14:28]

Dus dus ik vind het gewoon een lastig systeem? Zo ja nou dat dat dat is. Je moet eigenlijk als je zo'n superlicentie hebt en je je. Je komt in de Formule 1 terecht. Dat moet je eigenlijk hetzelfde zien, dat Duma maal dat iemand gewoon de papieren heeft om gewoon met hele grote vliegtuigen met honderden mensen aan boord rond te vliegen. Dan is ie al gescreend. Dan weet je al van dit is niet iemand die gekke dingen doet. Nou dat het zo moet de formule 1 coureur ook al bedacht zijn als ie daarmee rijdt en dan moet je gewoon van tevoren al weten die hoeven we ook niet nog strafpunten te geven.

[00:14:59]

Dat vind ik totaal onzin. Als je op de universiteit zit dan krijg je ook geen strafwerk mee naar huis. Weet je dat dat zo is? Nee, het is nou ja, Pastor is mij eigenlijk niet Pastor Maldonado.

[00:15:11]

Herinneren jullie je Pastor Maldonado nog zeker?

[00:15:13]

Hebben we er altijd al een paar gehad? Daar moet je dat soort regels voor hebben. Voor die vogel die er dan net doorheen glipte, die op briljante dagen ineens ook eens wint.

[00:15:20]

Iets hebben. Nou, je kan wel zeggen ja, maar je kan gewoon dit slaat door. Ja, je kan. Je kan wel op een gegeven met een maatregel treffen, maar dat hoef je niet al panklaar. Je moet niet gewoon zeggen je 3 kilometer te hard krijg. Je rijdt dan is dat de 1000 euro per kilometer weet. Dat hoeft allemaal niet vast te leggen te liggen. Dus dus je kunt. Je kunt van Devo en je kunt gewoon per situatie gewoon even met logica gezond verstand zitten.

[00:15:43]

Goede mensen altijd bij Derrick Warrick, Emanuelle Pirro en noem maar op. En zo Arie Lagendijk bij de IndyCar, dat zijn goeie objectieve mensen. Die kunnen gewoon daarin beslissen. En dan kun je tot een conclusie komen van weet je wat we doen? Op een gegeven die straf en dat hoeft niet van tevoren al vastgelegd te zijn, moet geen geldbedrag zijn of wat dan ook. Dus ik denk wel dat als je zegt van nauw betrekken n wereldkampioenschap punten af of dat soort dingen.

[00:16:08]

Dus je moet wel zorgen dat het proportioneel is met de overtreding.

[00:16:16]

Coureurs moeten nu hun overall helemaal dichthouden op het podium. Geen shirts meer met statements. Ik begin me jou.

[00:16:24]

Wat vind je daarvan?

[00:16:26]

Ik zat er eigenlijk al een paar weken op te wachten. Niet alleen op jouw vraag, maar ook op de maatregel. Wat? Kijk. Het is duidelijk wat Hemeltje aan het doen is en en de nù gaat mee en de andere gestegen. En de derde denkt nou ja, ik ben toch sport aan het doen? Wat is het voor poppenkast? En natuurlijk is is de wereld groter dan alleen maar sporten? Moet je je sport misschien als je de kans hebt ook gebruiken om bij een bepaalde boodschap uit te dragen?

[00:16:46]

Maar euh. Laat ik het anders. Laat ik het anders draaien. Toen ik Daniel Ricciardo met zijn mondkapje zag met daarop de redelijk onomstreden term Coletti gelijkheid, dacht ik ja, zo kan het dus ook nu.

[00:16:59]

Het was een veel beter signaal. Niet als grijs gebied van ja, dat is dat denk ik niet.

[00:17:03]

Nee, nee, want daar staat geen grote sponsor op zijn mond normaal gesproken. Hoewel er ook al mondkapjes zijn waar ze wel op staan. Dan denk je. Gaat ie dan de volksgezondheid? Of is dit ook? Dat vind ik net zo discutabel. Ga je een mondkapje gebruiken als sponsor? Uiting vind ik ook wel een ding hoor. Maar dat Hamilton euh. Het gaat natuurlijk over kansen. Het gaat om Hamilton en Black Lives Matter, maar vooral ook omdat het twee weken geleden deed.

[00:17:25]

Twee weken geleden werd daar ook nog even gewoon een een verhaal aan gekoppeld van iemand waar iets mee gebeurd is, waar je een mening over kunt hebben en waarvan wij allemaal geen ooggetuige zijn geweest. En moet je dat dan? Ja, ik denk dat hij daarmee een stap te ver is gegaan en dat ze al heel lang op de korrel hadden. Ha dan. Dan is ie echt degene waarvan je zegt ja, daar rijdt bij mij altijd iemand door de straat heen.

[00:17:44]

Dan mag je maar 30 en dan gaat altijd negentig. Ja, we gaan nog even pakken als die over de grens.

[00:17:48]

Maar we hebben toch wel gedacht van ja, maar wat moeten ze nou helemaal doen? Is toch wel de man in de sport? Hij kan het eigenlijk allemaal wel maken. Het is een beetje lastig voor de organisatie. Nu grijpen ze toch in. Maar in dit geval is ie denk ik wel een beetje rupsje nooitgenoeg geworden. Punt is wel gemaakt. En hij gaat maar door. Het is een beetje euh, ik chargeer het maar even. Hij is een beetje het zeurende kind in de klas waarvan iedereen zal al zeggen we snappen je punt wel.

[00:18:09]

Hou nou maar op. En dan nog maar doordrammen M.

[00:18:11]

Jan. Wat vind je daarvan? Nou kijk waar je het over hebt. Euh. Is denk ik dat sportmensen die hier gewoon wereld prestaties verrichten die. Die hebben natuurlijk een enorm bereik en vooral ook in de in de. Euh onder ons. Uhm en en dan? Dan kun je natuurlijk dat podium gebruiken om een boodschap over te brengen, enzovoort enzovoort. En euh, dat je dat euh, vanuit je eigen overtuigingen. Wat die dan ook zijn, geloof of of maatschappelijk zoals in dit geval of politiek allemaal prima.

[00:18:41]

Dan mag je je mening over uiten en daar mag je ook op een eigen missie gaan, maar dat moet je dan ook doen. Uh, in je eigen dingen. Als jij gewoon willekeurig voor een of ander programma uitgenodigd wordt voor een algemeen interview, breng je boodschap over waar dat dan ook is. Dit is een sportprogramma. Mensen gaan voor de buis zitten en die willen een Grand Prix zien. Die willen autosport zien en als ze politiek willen zien. Kijk ze wel Den Haag vandaag of.

[00:19:04]

Enzovoort enzovoort. Het is dus euh. Dan kun je je nog gaan zeggen ok. Euh, d'r zijn. Euh hè, mensen? Mensen die een bedrijf hebben. Die kunnen zich daar heel goed iets bij voorstellen. Maar als jij opgegeven met heel veel geld en budget uittrekt. Euh, gewoon om om die die die advertising zeg maar op zijn overal euh te kopen. Ha, dat is hetzelfde als dat je een advertentie koopt en dan betaal je wel voor die advertentie.

[00:19:26]

Alleen die wordt niet geplaatst. Nee, want dat is nog beter een T-shirt overheen. Hé, jij hebt betaald, jij wil je auto verkopen en je wil gewoon ergens een advertentie plaatsen. Die betaal je, maar die wordt niet geplaatst. Wat zou jij doen? Gewoon de gemiddelde burger. Dan ben je natuurlijk redelijk pissig of en ik denk dat dat respect begint natuurlijk bij dat je het eerst moet geven om dat te krijgen. En ik vind dat je eerst gewoon z'n zin z'n sponsors moet respecteren.

[00:19:50]

Euh, om om gewoon z'n z'n afspraak na te komen. En als hij dan zijn eigen shirt eroverheen trekt, prima. Maar als sponsor zou ik dan zeggen Louis, gefeliciteerd, fantastisch, heel mooi streven. Maar ik hoop dat je er begrip voor hebben dat we even 10 miljoen van je salaris inhouden. Dan ben ik hoe cool ben ik benieuwd, hoe consequent die nog is? Hm, ha. Dus dat zijn belangrijke belangrijke dingen, dus ik vind het een gevoelig punt.

[00:20:10]

Ik vind het fijn dat ze daar nu die scheiding hebben gemaakt, dat je gewoon je overal aan moet houden. Want mensen nogmaals die naar een sportprogramma zitten kijken. Die moeten niet met één of andere actie of wat dan ook. Euh in één keer opgezadeld worden.

[00:20:28]

Door naar de middenmoot. We beginnen bij McLaren en Carlos Sainz, die moesten uitwijken voor verkeer, kwam bij de borden van piepschuim terecht. Of wij denken althans dat het piepschuim is, zei Louis.

[00:20:38]

We doen alsof. Het is in ieder geval alsof er een sneeuwbal om precies. Nou, die dingen euh. Kwam terecht in een soort onfortuinlijke hoek en raakte de muur.

[00:20:46]

Carlos Sainz. Het straks vol blijven voor het einde reeds voor hem.

[00:20:58]

Ze hadden een slecht weekend, Noorse rijdt ook nog over S. Over de puin van cijns werd uiteindelijk vijftiende. Maar ondanks dat staat MacLaren derde in het constructeurs klassement. McLaren heeft 106 punten. Racing Point 104 en Reno negenennegentig. Felle strijd dus om die derde plek. Ik wil ze even inzoomen op die drie teams, want ze zitten zo dicht bij elkaar. En om te beginnen dan maar met McLaren. Zij zijn heel sterk, maar heel wisselvallig geloei racen.

[00:21:27]

Dat we Ferrari helemaal niet meer noemen.

[00:21:28]

Nee, staan op zes en ook nog twintig punten achter Renault. Meer dus als en dat ze geen zevende worden. Maar met McLaren begon heel sterk aan het seizoen en nu is het van alles wat McLaren is wel heel erg.

[00:21:41]

Die grafiek die heel hoog en heel diep gaat. En ik ben bang dat dat zo gaat blijven, want McLaren heeft als enige team het probleem dat er iets moet gebeuren in de winter. Die auto's blijven grotendeels hetzelfde, maar McLaren gaat van Renault motoren naar Mercedes en er komt een moment in het seizoen dat dat hen gaat racen, want je bent bezig met andere dingen. Je bent bezig met 2021. Ik ga niet zeggen dat dat eigenlijk. Dat kan ie nooit aantonen, maar t helpt in ieder geval niet.

[00:22:05]

De rest van het veld, daar blijft alles het oude. En natuurlijk zijn ze daarbij Haas en Alfa Romeo helemaal niet blij mee. Dat is de andere kant van het verhaal, maar die doen al helemaal niet meer mee. Maar McLaren is de enige in de middenmoot die echt werk aan de winkel heeft in de winter en de winter begint in de Formule 1, niet in december, maar dan begin je eigenlijk meteen na de zomer al mee. Ik ben bang dat we vaker van dit soort terugvallen gaan zien bij.

[00:22:27]

Bij Sainz en Norris betekent dat ook dat er geen doorontwikkeling is meer voor de rest van het seizoen bij McLaren.

[00:22:32]

Eigenlijk is er bij geen enkel team meer doorontwikkeling. Tenminste niet een substantiële. Natuurlijk proberen ze allemaal die auto in de vingers te krijgen. Het moet allemaal nog iets beter, maar er mag niet meer zoveel.

[00:22:40]

Nee nee, Jan McLaren. Hoe kijk je daar nou? Kijk. Wat je zegt? Gewoon. Euh, McLaren. Heel sterk, maar wisselvallig. Euh. Dat geldt precies hetzelfde voor Racing Potidaea Reno. Dus alle die drie teams die staan om die reden zo dicht bij elkaar, want ze zijn alledrie bij tijd en wijle sterk. Ze hebben allemaal een keer op de eerste rij gestaan geloof ik. Is niet de eerste, maar dan de 2e h. Dus die hebben er allemaal heel goed bij gezeten.

[00:23:03]

Ze hebben allemaal op enig moment een beetje in die top 3 meegedaan. Uh, alleen op andere momenten, want Racing Point begon natuurlijk ongelooflijk sterk en echt gewoon shockerend sterk. Nou die Kjaer nou, die heeft in één keer ook heel goed meegedaan. Silverstone zat ie er goed bij natuurlijk. En McLaren is wel degene die het vaakst erbij zit. Vandaar dat wel een beetje terecht is dat ie boven die andere 2 staan maakt, maar ook maar met twee punten verschil met Jezuskind.

[00:23:28]

Het kan echt nog alle kanten op.

[00:23:30]

Maar alle drie zijn alle drie gewoon sterk. Ze hebben allemaal eigenlijk een vergelijkbare potentie om af en toe podium te komen. Alleen die wisselvalligheid. Ik denk dat de Constantijns van die drie de doorslag gaat geven, uiteraard aan het einde van seizoen. Welke welk team heeft de beste coureurs? Kun je dat? Kun je dat zeggen? Nou, ik denk dat de beste situatie wellicht bij McLaren is. Dat ik vind Cillessen erg volwassen geworden. Erg stabiel geworden, hoewel die even dat muurtje over het hoofd zag.

[00:23:57]

Maar maar een Lando Norris, een prachtige jongen. En dat zijn allemaal gewoon jonge mensen waar nog heel veel groeipotentie in zit. Ik denk dat dat ze dit jaar dan ook kon. Natuurlijk ook een hele mooie combinatie strongly in Parijs is anders, want dat is een beetje Sjakie. Euh, Parijs is natuurlijk wat sneller, maar Ammerstol is degene die natuurlijk het geld verzorgt daar met z'n vader. Je krijgt alle credits en het is echt een beetje. Dat is de constante a.

[00:24:24]

Parijs is de waren variabelen, want dat wordt volgend jaar Vettel, dus dat is nog een een team waar een euh maar gedeeltelijk die die jonge frisse toekomst waar dat jonge perspectief is. En en dus wat dat betreft denk ik McLaren is is het meest stabiele denk ik.

[00:24:39]

Dan denk jij ook dat McLaren voor de derde plek gaat dan?

[00:24:42]

Nou, ik verwacht van Rhijnauwen ook nog wel wat. Maar nogmaals, het is. Het is bijna niet in te schatten. Nee, want het is gewoon net even wie wie. Wie heeft geluk in het weekend? Geluk ik. Ikzelf denk dat McLaren uiteindelijk wel deze positie blijft behouden. En wie zijn geld op. Ik vind dat ze van harte, maar ik ben bang van niet. Ik zet mijn geld op Rano en dan ook graag meteen een podium van Ricciardo.

[00:25:01]

Blijft daarbij, zodat we dat tatoeage verhaal nog een keer kunnen vertellen. En Raising Point. Uh, laat ik hem omdraaien als Racing Point hetzij Ricciardo en Ocon had gehad. Of die andere 2 van McLaren. Ja, als die derde plek al lang in de zak. We hebben de beste wagen. Die hebben de beste wagen. Maar je moet ook twee goede coureurs hebben en die hebben ze niet. Ja Perez doewe die heeft. Dat is ook zo'n pieken en dalen.

[00:25:22]

Coureur kan fantastische weekends hebben. Hij had ook off weekend en Stroel. Ja ja, wie een beetje de slechtste rijder van het hele startveld is nog steeds een hele goeie rijder he. Dus als als iemand een beetje langzamer is dan de ander. En gisteren eigenlijk zou er niks aan doen. EV's? Ja ik niet, maar dat gebeurt wel vaak. Mama Henks troll is ook iemand. Die kan gewoon natuurlijk heel hard autorijden. Dat hebben we gezien. Hij is best goed.

[00:25:43]

Dat ie dan misschien wat minder is dan die anderen, dat hij erin zit omdat ie wat meer geld heeft en daardoor. Euh ja, meer. Kunnen wij om er dan toch uit te komen, maar hij heeft ook wel een stuk vaardigheid. Maar ja, wat minder dan Parijs dus. Ze zijn allemaal wel goed, maar er zitten kleine verschillen.

[00:26:03]

De Formule 1 heeft binnenkort een nieuwe baas. Stefano Domenicali. We kennen hem vooral van Ferrari, geboren in Imola. Zijn wieg stond op een steenworp afstand van het circuit. En als tiener mocht hij helpen op het circuit. Tijdens de Grand Prix.

[00:26:17]

Sinds stress bij distro en dan wordt het dineetje. Het was gewoon het Skol in New York. En hoewel ze leidt dat alles komt. Dat schrijft Koffiemolen Helping in een specifiek deze. De in de paddock betrokken partijen zo melden dat ze dichter bij de waarheid. Maar dat wil zeggen dat Bospark in de track over die Fontyn en LMP2. De moderne lezer van de. Maar tegelijk collega's. En nee, dat was van Lebad distro.

[00:26:46]

Hij mocht gewoon even de vrachtwagens inparkeren naast het circuit. Dat is toch best een leuke bijbaan? Uhm, ik zag een filmpje waarin ze de reactie vroegen van alle tien bazen. Nou ja, op de komst van Domenicali. Iedereen onverdeeld positief. Het was bijna ongeloofwaardig. Wat voor man is dit Toei?

[00:27:06]

Ja, je bent gewend. Bij dit soort benoemingen is iedereen altijd positief en degene die vertrekt hoor je ook altijd positieve dingen over de. Tot zover niks aan de hand. Normaal. Maar euh. Ik denk ook wel dat dit een schot in de roos is hoor. Want natuurlijk gaan er bedoel. We gaan even, noem maar wat. 2022 Ferrari wint 10 Grand Prix. Dan ga je het verhaal krijgen ja. Maar dat komt door die meneer Domenicali en Ross.

[00:27:27]

Bronheffing is ook x voor X van Venray en Jean Todt.

[00:27:31]

Domenicali heeft ook echt meer dan 20 jaar bij Ferrari.

[00:27:34]

Ja, maar hij heeft ook nog andere dingen gedaan en ik ken hem niet. Ik heb er wel één keer gesproken. Dat was 1 toen die een van de belangrijkste banen bij de Volkswagen groep had. Volkswagen. Voor alle duidelijkheid dus niet alleen VW maar Audi, Skoda, Seat. En uiteindelijk aan het eind van de rit ook Bugatti en Lamborghini. Daar was ie de baas met Lamborghini en iedereen die denkt dat de man alleen maar met Ferrari heeft gewerkt. Ja, ga jij maar een paar jaar in Duitsland werken, dan gaat ie Gode kleurde vanzelf een beetje af.

[00:27:59]

Dus euh. Bovendien heeft hij in het bedrijfsleven in Duitsland geleerd als CEO, als uitvoerende directeur, alles verantwoordelijk. Het goud ging daar niet om sportprestaties, maar om jaarcijfers. En die gaat hij in zijn nieuwe rol denken. Ja, dus hij heeft die sportieve bagage, heeft de passie, heeft het DNA, maar hij weet ook hoe het is om een bedrijf te leiden. Nou verzin maar je verzin jij maar een betere. Misschien Toto Wolff, maar die zouden ze bij Ferrari niet accepteren.

[00:28:24]

Nee, dat Tryksza heeft ie zelf inmiddels toegegeven.

[00:28:26]

Wel eerlijk ik Jan en ken jij deze man?

[00:28:29]

Nee, ik ken hem niet.

[00:28:29]

Maar wat ik wel in ieder geval merken is dat het in ieder geval iemand is die die euh niet zo hiërarchisch werkt. Dus dat ie wel gewoon euh ja euh. Behalve de boys is he. Dus dus euh. En ik vind iemand die dat vertrouwen heeft dat ie dat niet zo is. Die kan vaak wel heel veel voor elkaar krijgen. Want want euh soms als je het druk toch heel autoritair rund um en die hierarchie zeg maar enorm euh in stand houdt dan?

[00:28:57]

Dan creëer je ook vaak een afstand en afstand. Wil je in en nu met de corona wel hebben natuurlijk. Maar euh, Emma in. Als je als je in een team euh wil opereren, dan is het heel erg die harmonie. Ja, je wilt iedereen mee krijgen. En die communicatie dan? Dat je gewoon je boodschap overgebracht krijgt en dat iedereen gewoon snapt wat z'n doel is en wat zijn taak is en wat duidelijkheid. Uh he? Als je dingen open laat voor interpretatie dat mensen zich niet helemaal bewust zijn van hun taak en en euh en hoe ze die moeten uitoefenen, enzovoort enzovoort.

[00:29:28]

Zodra dingen open blijven voor interpretatie, bij welk teamlid dan ook, dan dan. Dan ontstaat er gewoon luchtbellen in je organisatie. En ik heb het idee dat hij toch wel heel strak en duidelijk kan communiceren leider, zodat er straks wel een heel mooi team ontstaat. Er zitten hele mooie parallel. Als ik hem zo hoor praten over. Ik was een snotneus en ik was op het circuit en dan kijk ik toch even naar de overbuurman. Hier hoef ik of ik ook zo iemand ken.

[00:29:50]

Nee, nee dus. Dit had je ook kunnen worden als je een Italiaan was geweest Jan dan ook nog geen Formule 1 was kunnen worden. Jan Dulles Nee, dat was een zooitje geworden.

[00:30:00]

Maar deze man vervangt Jays Kerry na een korte tijd. Uhm, wat gaan we merken van zijn nieuwe leiderschap? Wat gaat ie veranderen?

[00:30:09]

Of gaat dat veranderen?

[00:30:10]

Ja, natuurlijk alleen. Dat gaan we pas op langere termijn merken. Alleen daar komt een enorme rechts reglementswijzigingen aan. En Charles Kerry? Daar gaan we nu de komende maanden van horen dat het allemaal fantastisch heeft gedaan. Nou prima. Maar we hebben ook niet heel veel van gemerkt, want hij is een soort die eigenlijk weg. Nou, dat was altijd de bedoeling. Kijk, Liberty heeft die sport voor veel te veel geld gekocht. Euh, dat is iedereen inmiddels wel met elkaar eens.

[00:30:30]

De wereld is nogal veranderd. Liberty heeft met name de social media kant van de Formule 1 opgewaardeerd. Maar Chase Carey is niet iemand met benzine in zijn bloed. Dat is H. Die heeft een hele andere functie. Ze is nooit de bedoeling geweest ze die 20 jaar ging. Het is geen Bernie Ecclestone, dus je hebt Ecclestone. Die heeft een sport groot gemaakt. Kerry is daar net neergezet samen met een paar andere mensen om de Formule 1 een nieuwe een nieuwe eeuw als het ware in te loodsen.

[00:30:58]

Niet tijdens de eeuwwisseling, maar je snapt het punt. En nu? Ik is mijn gedachten. Domenicali wordt de echte opvolger van Ecclestone. En wat gaat u doen met die gaat zorgen dat de sport euh, de toekomst overleeft. En dat is denk ik de kortste manier om het samen te vatten. Want er is natuurlijk. Dit gaat niet goed met tien teams nog maar Korona. Een euh zwaar verknipte kalender waarvan we ook nog maar moeten afwachten wat 2021 wordt en komt financieel een enorme dreun aan.

[00:31:24]

Want er zijn minder inkomsten, net bijna net zoveel uitgaven. Vraagstukken rondom duurzaamheid ook. Maar belangrijker is euh. Euh. Die sport moet weer spannender worden. Die moet meer kijkers gaan trekken, die moet populairder worden. Daar moeten coureurs aan toegevoegd worden. Waardoor jij zegt ik ga op zondagmiddag weer twee uur voor de televisie zitten. Nou, laat ik dan maar één keer de naam Mick Schumacher vast noemen. Die hoort in dat plaatje. Die gaat komen.

[00:31:47]

Of die nou goed genoeg is of niet. Alleen de naam is al. En dat is natuurlijk wel leuk dat Domenicali als Italiaan als x Ferrari prima snapt dat het van belang is dat dat soort dingen ook voor anderen maar ja, hij zal euh euh. Hij zal niet in z'n eentje die sport veranderen, maar doordat hij op die plek gaat zitten gaat iedereen met een meebewegen. Wacht maar wel.

[00:32:10]

Dan heb ik nog een vraag voor jou en Louie. Nou ja, waar was jij gisteren zondag om tien over drie? Op Radio 1? De luisteraars hoorden jou niet in Langs de lijn. Nee, dat is wel grappig, dus. Sommige luisterden wel en die hebben mij horen praten over de overall van Lubbers Hamilton. Want dan keken we even na. Houdt hij hem aan of komt er een shirtje tevoorschijn? Maar dat is toch niet wat de mensen verwachten?

[00:32:29]

Nee, want we zijn inmiddels gewend aan een race. Start om tien over drie dus. En daar zijn mensen dat. Ik dacht dat het een eenling was, maar heel veel mensen zijn inmiddels door die rare calender met al die wezens die om tien over drie beginnen. Ja. Euh, die zijn hier om tien over drie de tv aangezet. Ik kwam er over de radio achter. Ja, maar ja, mijn zus is ook nat gegaan. Die zei ik heb je al helemaal niet gehoord.

[00:32:47]

En toen ik je hoorde dat je onderbroken voor een doelpunt.

[00:32:49]

Ja, toen zei ik met mijn geest zat ik ook al een half jaar een half uur op. Nee dus. Nee, ik. Ik was om tien over drie gewoon mijn werk aan het doen. Maar ik begrijp dat heel veel mensen. Euh. En niet alleen in Nederland dachten dat ik nog moest beginnen.

[00:33:01]

Oeps. Wij waren wel wakker hoor. We waren naar Omroep Max al om tien over één.

[00:33:08]

Over twee weken race op de Nürburgring in Duitsland. Vettel noemde dat het Siberië van Duitsland. Nou weet ik dat jij wel eens op een besneeuwd circuit hebt gestaan. Hoe was dat? Ja, dat is het. Dat komt dan ineens weer bovendrijven. Ik was bij een wintertest. Ik heb inmiddels gecheckt. Dat was. Euh. En ik? Ik was daar. Euh voor online. Dus voor NOS.nl, voor radio en ook voor tv. Maar goed voor tv.

[00:33:33]

Alleen maar gewoon een minuutje met Max te praten aan het eind van de dag. Dus dat vond ik wel een leuke baan. Ja, ware het niet dat het hele circuit onder sneeuwde en breaking nieuws werd omdat die hele wintertest niet in het water viel, maar in de sneeuw. Gewoon echt Barcelona en niet rijden. Nee, echt totaal niet. Formule 1 races kunnen dus wel in de regel, maar niet in de sneeuw.

[00:33:51]

Formule 1 auto's hebben geen sneeuwschuivers en dat is maar goed ook. Dat gaat echt niet. En de Maya B. Laten we niet niet te gek maken, maar in de in de Eifel kan het aardig spoken en daar is iedereen ook mee bezig. Dus zoals Christian Horner, de teambaas van Verstappen, al zegt ik neem een winterjas mee en Toto Wolff zegt Ik heb wel eens rare dingen meegemaakt in de Eifel in oktober. Nou, nou ga ik ook niet dat we vier dagen 20 graden krijgen.

[00:34:16]

Een stralende zon, maar daar voelen we ons aardig aardig bekocht.

[00:34:19]

Ja Jan. Het is niet het beruchte gevaarlijke rondje dat gaan rijden. Uh, wat gaan we wel zien? Uhm, nou ik, ik zou het in d e in de eerste plaats al fijn vinden als we uberhaupt iets gaan zien, want ik heb ook wel eens meegemaakt met een sportscar staat dat dat we gewoon halverwege moeten stoppen, want je zag het gewoon niet meer echt. En dat was toen eigenlijk een verschrikkelijke iets waar ik enorm van geschrokken was, want het hele startveld werd eerst gewoon langzaam bij elkaar gebracht.

[00:34:43]

Toen reed over start finish. En toen stopte het op het rechte stuk. En toen kwam Jochen Mass. Toen nog met een Porsche 9. Zesenvijftig, zo'n Lema auto kwam die voorbij en wij wisten dus dat het hele startveld stilstond. En dan hoor je die m voor je. Euh, voor je. Bij de start finishlijn nog omschakelen naar zo'n 5 km h, dus hij reed daar ver over de 200 ton olie. Een enorme klap die je niet zag, dus je dacht eigenlijk de eerste conclusies van nou, die is hartstikke dood ja, maar een wonder boven wonder.

[00:35:11]

Hij reed echt met de linkerkant van zijn auto op de rechterkant van een andere auto, dus alle tweede rijders die waren bespaard gebleven. Hij was er helemaal overheen gevlogen, maar dat was heel angstig door een hele dichte mist. Dus ik hoop in de eerste plaats dat het gewoon het zicht goed gaat zijn. En of het dan glad of stroef gaat zijn, daar komen die rijders wel mee weg. Maar wat voor circuit is het nou?

[00:35:31]

Het is het is een circuit waar een enorme flow in zit te zitten. Wel wat de langzame chicane en de langzame hairpin zin. En dus is een enorm stop start squid. Uhm, maar uh ja uh, t zorgt wel altijd voor goeie races. Zijn we al een paar inhalen plekken dus. Dus wat dat betreft denk ik dat het qua entertainment wel goed zit daar als we het hebben over teams.

[00:35:53]

Welke teams hebben kansen afgezien van de usual suspects?

[00:35:57]

Hebben ze uiteraard een Mercedes? Die zetten we even in hun eigen klassen. Maar ik denk dat. Ik zie het ook wel als een Redbull circuit en niet alleen gewoon vanwege de auto capaciteiten. Maar het is een circuit dat als je heel goed en en kundig met met het remmen en het accelereren omgaat. Dan dan dat dat lader van je batterij en het ontladen. En dat dat qua Vrijs denk ik wel heel veel vaardigheid van de rijder h. Dus kortom de rijder kan daar nog wel van invloed zijn.

[00:36:22]

Dus ik verwacht dat de max dan wel eens heel erg sterk zou kunnen zijn. Maar het wijt die Albron weer op anderhalve minuut. Ja, dat wordt wel een ding hoor. Maar goed, misschien had het in Duitsland een stuk beter. Nou ja, voer voor het album.

[00:36:33]

Overigens iemand die zegt dat ie alleen maar voordeel heeft gehad bij zijn euh ethnische geaardheid. Gek genoeg nog eventjes zelfs slott punt. Dat scheelt er toch even mee? Ik Coletti ja, maar goed, hij merk meent dat we hier de voordeel van gehad hebben.

[00:36:48]

Nou ja, tot zover deze NOS Formule 1 podcast en nog meer podcast luisteren. Dat kan bijvoorbeeld de NOS, de Olympische Podcast, een serie van 30 persoonlijke gesprekken met Olympische sporters over twee weken dus de race op de Nürburgring. De dag erna zijn we er uiteraard weer op 12 oktober. Vind je dit een leuke podcast? Laat een beoordeling achter op iTunes. Reageer kan zoals altijd op Twitter. Via Ik heb het ook niet bedacht. Info Amber V-1. Dat is dus Loewie of het Brantsen.

[00:37:17]

Dat is ondergetekende. Veel plezier bij de reeks in Duitsland en gaat op eenzelfde. Vind je leuke?