Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Het was een weekend om te relativeren in de Formule 1. Sergio Perez kon dan nog het beste toen hij zijn podiumplek zag vervliegen door een podium podiumplaats van polymorf.

[00:00:09]

Dat is een enorme. The most important to be one thing it up the roman. Introdans, Jan.

[00:00:14]

Hoe goed ben jij in relativeren? Euh, we soms te goed als plat relativeren geloof ik dus.

[00:00:21]

Louie niet. Ik relativeer meestal een dag door als je snapt wat ik bedoel.

[00:00:25]

NPO Radio 1 en NOS Podcast. Daarachter ploeteren de Ferrari's nog. Nou, dat mag je wel zeggen. Ja, ze hebben ook. Ik moet het wel goed doen. Verstappen nog steeds foutloos, maar alike is voor dit boek niet te. Auto komt eraan. Untermenschen. Dit is een doorsnee Formule 1 podcast. Ja, de New-York is de Excite natuurlijk coherent en Brandsen en vrijwel alle coureurs wilden het na de race maar over één ding hebben. En dat was natuurlijk die enorme crash van Romain Grosjean.

[00:01:08]

En dat gaat mij dus ook uitgebreid doen. Niet met de minsten in de studio. Oud Formule 1 coureur Jan Lammers. Formule 1 verslaggever Louis Dekker en vandaag onze speciale gast IndyCar coureur Rinus van Kalmthout, beter bekend als Rinus FIAC. Welkom! Ja, dank je wel. Hoe spreken de Amerikanen jou echte naam eigenlijk uit? Euh. Renes Fijn. Onthult vaak dus WK is toch wel beter?

[00:01:31]

Kijk eens beter ja. Je bent erg populair in de VS en IndyCar. Uhm, onlangs zelfs uitgeroepen tot rookie of the Year. Dat is toch wel een hele mooie titel.

[00:01:41]

Jaja, dat is heel speciaal. Heel erg trots op. Euh. Weer betekent de beste nieuwkomer. Dit was mijn eerste jaar in de IndyCar. Euh, heel apart. Ja natuurlijk. Maar euh. Ja. Super geweest dus. Euh ja echt om mee te doen geweest. Volgend jaar kan alleen maar beter nog.

[00:02:01]

Was nog geen kwart ronde gereden of het ging dramatisch mis bij de Haast coureur Grosjean. We hebben het allemaal gezien, raakte Kvyat kwam in de vangrail terecht, waarna een enorme explosie volgde. Dat moment door de ogen van de commentatoren.

[00:02:14]

Verstappen consolideert. Sterker nog, rijdt gewoon tweede omdat Bottas. Oei, dat gebeurt iets heel naars. In het achterveld is een crèche en daar staat een auto in de fik langs achteren tweederangs. Daar is de Vlaco wedstrijd stilgelegd. Wie eerst daar in vlammen? Is de coureur daar op tijd weg?

[00:02:35]

Seks? Rodenaar K. Is Cantré Debaere JCDecaux kan frru de Paria letterlijk rietkragen. Grosjean in één van zijn laatste races mensenketting zijn. Jij was in de flares verlamd.

[00:02:50]

Hij was alleen en je gaat dan toch even afvragen komt hij op tijd uit die auto? Is ie ongeschonden uit de Merkozy?

[00:02:56]

Wel zijn akrouh lida zou even goed trojan is bij kennis, ligt op een brancard in de ambulance, maar dit had echt veel zwarter kunnen worden dit weekend.

[00:03:06]

Dit gebeurde bij 221 kilometer per uur. De impact zou 53 g zijn geweest. Louis. Hij was live op de radio. We horen het zojuist. Wat ging er door jou heen?

[00:03:18]

Dat is zo raar, want je kunt je op allerlei dingen voorbereiden in het leven. Maar dit voor mij is ook de eerste keer dat ik een toon moet kiezen waarvan ik denk ja, hoe gaat dit aflopen? Het beeld gaat niet op zwart, maar er wordt geregistreerd dat je ineens helemaal toen en Verstappen in beeld ziet terwijl je je informatiebehoefte zit in het achterveld. Euh, en dat is zo moeilijk om dat goed te doen. Want als je iets verkeerd zegt, dan ben je de sensatie zoeken.

[00:03:41]

Dan gaan mensen denken dat je die beelden wil zien en dat je wil zien hoe iemand levend verbrand. Nee, dat ging er niet om. Nee. Euh. En dat komt omdat onmiddellijk. Op zo'n moment gaan de dingen in je in je hersenpan draaien. Ik was binnen een seconde terug in Spa-Francorchamps vorig jaar, omdat ik daar nou. Ooggetuigen zal ik niet noemen, maar ik was heel dicht bij dat fatale ongeluk van Antoine Hubert. Euh, dat was het gevoel.

[00:04:06]

En het beeld deed me meteen aan Niki Lauda denken. En toen was ik nog heel klein. Dus ja, daar weet ik feitelijk heel weinig van. Misschien zit dat beeld wel door YouTube in mijn hoofd. Weet ik veel, maar het waren die. Die twee dingen kwamen naar boven, maar dat kon je helemaal niet over nadenken, want je bent op dat moment gewoon je werk aan en je bent lief en ik ook al wel enigszins. Euh, nee, ik was niet geïrriteerd, maar je bent aan het zoeken.

[00:04:25]

Je hebt de snelste sport op aarde en de informatiestroom, die kom je niet op gang. Dit klinkt misschien heel raar, maar zoals denkt voor een coureur zie. Die zevenentwintig 28 seconden dat ie in de vlammen heeft gezeten moet ervoor hem hebben gevoeld als een uur of een hele leven. En voor mij is dat met ik wil nu weten. Wat is daar aan de hand? Ik zie rook, ik zie vuur, maar ik zie alleen maar auto's achter een safety car.

[00:04:46]

Maar dat is niet het verhaal op dat moment. Dat is zo makkelijk om dan de verkeerde woorden te kiezen. Ja, ik heb thuis voor de tv alleen maar ze schakelen niet. Schakel het niet. Niet omdat ik het wilde zien, maar omdat ik ook weet dat als t niet schakelen dat ze zelf er niet zeker van zijn dat de coureur ok is. Nee, ze bouwen een vertraging in omdat ze. Dat is heel begrijpelijk niet willen laten zien.

[00:05:06]

Euh, met kinderen in de huiskamer et cetera. Dat er hele nare dingen gebeuren. Dus hebben eerst. Het is volkomen logisch willen weten komt ie eruit en daarna is het licht pas op groen gegaan om het uit te zenden en vervolgens ook heel vaak. Maar goed, hebben we nog wel over Rinus. Heb jij het lijf gezien? Ja, ik heb het liever gezien.

[00:05:21]

Uhm. Daar was heel spectaculair. Maar nee, ik was aan het kijken en je zag al dat ze al een beetje rommelig in het achterveld. En ineens zie ik Rosea de muur induiken en echt een moment van impact. Was gewoon n grote explosie. Ja ja. Ik dacht ja. Kijk, die Helo is natuurlijk heel goed, maar de eerste waar ik aan dacht is hoe gaat ie er zelfs nog uitkomen? Ja, want euh ja. Je zegt natuurlijk de achterkant van de auto in.

[00:05:45]

Waar de voorkant van de auto was zag je niet. Hij is dan geen grote vuurbal, dus zitten er aan van alles nog vast. Afgezien van die Helo ook nog. Ja, hij zit daar vanalles vast. Nou, ik denk dat in de adrenaline dat je al die kabels die je vastzit die trek je wel een tweede naam. Maar ja, je hebt toch de gordels met je uitkomen? Stuurtje moet eruit. Euh ja. En je moet. Je moet er gewoon zo snel mogelijk uit klimmen.

[00:06:07]

En euh ja, je hebt niet heel veel tijd daarvoor. Dus euh ja, ik schrok wel heel erg van. Ja Jan, nou je hebt voor euh euh. Voor de FIA heb je vaak euh, dat je dat je moet bewijzen dat je binnen een bepaalde tijd uit die auto moet kunnen komen winnen. Wat is het de tien seconden of wat dan ook? Als je dat al in het begin gaat doen, dan is dat een enorm gepeeld. En dan moet je alles losmaken.

[00:06:29]

Noem maar op wanneer je een enorm geklooi om omdat binnen die tijd te doen. Uhm. Maar ik ben er wel achter dat als er echt iets gebeurt, dan doe je dat in een kwart van die tijd. Dus op de één of andere manier vind je dan energie. Dat je zit natuurlijk ook volgepompt met adrenaline en als je dat rustig in de pitbox aan het oefenen bent. En er staat een official bij. Je monteur met een stopwatch dan? Dan gaat het natuurlijk veel te ver.

[00:06:49]

Heel anders, maar het is. Het is heel bijzonder, want het is niet alleen dat euh, dat het een enorme klap is, maar je je ziet niks he. Je hebt totaal geen idee van je omgeving. Je weet euh. In sommige gevallen weet niet eens of je op je kop ligt, op je zij of wat dan ook. Dus je oriëntaties compleet weg dus t is puur intuïtief dat je al die handelingen moet verrichten. Dus euh ja, heel bijzonder.

[00:07:10]

Wat gingen praten ging er nou mis? Hoe kon dit gebeuren? Nou ja, dit is gewoon het ongeluk zelf. Is een samenloop van omstandigheden. Euh, Grosjean, die was aan het zoeken. Daar zat een meute voor hem. Nou, net als in de regen. Zoek je dan naar t zicht? En niet alleen vanwege de veiligheid, maar gewoon je wil mensen voorbij en door een versnellingsbak heen rijden. Dat lukt niet, dus je moet er omheen.

[00:07:29]

Je zoekt naar het zicht. Hij dook wat te enthousiast naar rechts. Uh, en daar was Kvyat en die kon geen kant meer op. Euh, fiat niet gezien. Euh. Nou hij Kvyat zeker niet. Euh Kvyat. Je ziet hem natuurlijk fullsize. Maar als huisje in de super A alerte autocoureur. Je hebt er beter in, dus alles van. In Indianapolis? Dan moet je gewoon ultra scherp zijn en dan moet je eigenlijk heen en weer bewegen, net als een school vissen.

[00:07:54]

En dat gebeurde niet. H dus Kvyat, die weet je eigenlijk waar ie reed? Ha, die die week ook geen geen millimeter uit naar rechts. Dus je vraag je altijd af van jouw hand die niet even van z'n gas af kunnen gaan of of mee naar rechts gaan. Maar we hebben. Dat is allemaal geklets achteraf, want die kennis heb je op zo'n moment opname niet. Hij dus het was enerzijds een typische race ongeluk. Uh, anderzijds was het gewoon een verschrikkelijke samenloop van omstandigheden en achteraf.

[00:08:19]

Euh ja, gelukkig dat tamboers afgelopen is.

[00:08:21]

Ja, en dan die impact. 53! Wordt er gezegd. Ja uhm, ik kan me er geen voorstelling bij maken. Hoeveel g ervaar je bijvoorbeeld als je in een achtbaan zit?

[00:08:32]

Dat is wel echt.

[00:08:33]

Nou, dat zal misschien 3 4 zijn, want als je daar veel boven gaat dan wordt het echt euh ja, gevaarlijk voor je gezondheid. Maar 53 g is heel simpel. Dat dat als een auto normaal met de rijder en een volle tank benzine bij wijze van spreken duizend kilo weegt. Weegt die op dat moment 53 duizend en dus ongeveer twee volle euh, volgeladen vrachtwagens met opleggers? Hoe kan het dat een lichaam dat aankan? Nou, dat dat hij ging door die vangrail heen.

[00:08:59]

Naderhand hebben ze daar een muur geplaats. En uh, in de nuance is dat wel een enorm verschil. Uh, als je de muren heb. Dan heb je uh een een voor en een nadeel. Want als je in die muur een rechter in gaat, dan absorbeert je al die krachten h. Want dan heb je helemaal geen vering van die vangrail. Dus die vangrail die die dempt. O. In zekere zin die krachten. Maar wat te vangen de vangrail niet.

[00:09:22]

T Is hij kaatste m niet weg he? En en met name op races zoals Indy en applaus als je daar de muur in gaat bij voorbeeld op het rechte stuk glijden. Dan is de hoek van inval is ook de hoek van uitval zeg maar. Dus dan absorbeerde je niet al die krachten en dan ziet het er spectaculairder uit. Je tolt maar al die keren dat je spint is er niks aan de hand. Je zit in het middelpunt van al die actie en je raakt niet.

[00:09:43]

Raak je die energie steeds meer precies precies. Dus als daar een muur had gestaan, dan had je enerzijds al die krachten wel moeten absorberen. Anderzijds word je weer kaats en denkt maar even gewoon aan de simpele sjoelbak. Als je daar tegen de zijkant aan gooit, dan krijg je gewoon dat dat ie niet alleen stilstaat. Maar euh ja, dus dat dat euh, dat zijn een beetje de de voor en nadelen van van uh uh van de v h van de vangrail is dus het voordeel dat niet alles in één keer geabsorbeerd werd en het nadeel dat die er wel natuurlijk doorheen schoten, maar echt levensgevaarlijk.

[00:10:15]

Rinus, jij had afgelopen zomer ook een flinke crash in Iowa. Was dat waarbij er een auto achterop klapte en over jou heen vloog? Hoe voelde dat? Ja, klopt. Nou, snelheidsverschil was niet megagroot. Hij kan natuurlijk vanachter. Je zit in een safety cell in een monocoque dus. Want aan welke snelheid moet ik dan denken?

[00:10:37]

Nou, we. Het was net bij een herstart, dus euh, nou, het zal met iets van 200 kilometer per uur zijn geweest. Euh nou kortenoord daar. De jongen die achter me reed die over me heen vloog. Euh. Die maakte een fout, want het was zeg maar een herstart die werd. Euh. Het was ineens groen en ineens was het een foute herstart. En iedereen trapt op de rem. En euh. Was één iemand die niet oplet en die rij achter me reed eigenlijk gewoon door.

[00:11:04]

Die vloog er overheen lucht en die werd echt de lucht in gegooid. Ik voelde een heel klein tikje en kreeg ik achter mij. Toen was dat er geen vleugel, helemaal niks meer op. En euh ja, dat was wel heel apart natuurlijk. Het was echt mijn beste race van seizoen. So fardes. Ik denk dat ik mijn eerste podium nadat kanalen. Dat was heel jammer. Maar we rijden dit jaar in Amerika ook voor het eerst met de Arrows Scream dus.

[00:11:27]

En euh, zeg maar een Helo met nog een glas met glas eromheen. Soort van voorruit. En als je kijkt naar de schade na de race was daar wel echt heel veel schade. Je had wel echt de klap opgevangen. Ja, dus wie weet dat ik hier dan anders niet nu nu kunnen zitten? Gewoon omdat er dit jaar dat dat aangeschaft is in de IndyCar. Kun je nagaan.

[00:11:46]

Ik kom straks nog even op de error screen en de de helo terug even naar afgelopen weekend. Uh, waar t medisch team snel ter plaatse was. Wordt ook bewierookt en Van der Merwe en Ian Roberts? Die deden na afloop hun verhaal.

[00:12:01]

Ament Depireux 2cm is furry variant waarbij je weer koffieboon old celeritas en zwaai ze weer Preuss gaf in zingen. In de ronde reeksen en de question is het verhaal van Wireless Display, Carignan en Harriers dit weekeinde al weer steeds meer vol, zodat ik steeds weer dat dit jaar kunnen. Baraja dat maar een ding coverden en een kleine schare fans.

[00:12:26]

Veel lof voor de FIA gisteren onder coureurs, teambazen en ook de journalisten daar vanwege de HELO, het snelle optreden van Malakal team en ook de marshals. Ik denk ook terecht, dit had veel slechter kunnen aflopen, maar toch. Uhm had kunnen worden voorkomen dat die haas in tweeën brak. Jan want dan, dat heb ik echt nog nooit gezien. In recentere tijden.

[00:12:46]

Nou dat. Dat is onder anderen natuurlijk de studie uh, die erop los gelaten gaat worden. Uhm. De vraag zal dan ook komen van ja, moet ie juist dan wel breken he? Want dat heb je ook met een uh, een wielophanging bijvoorbeeld. Uhm da d. Daar zitten gewoon breekpunten in h dat ze. Dat ze dan echt daarvoor zorgen dat ie daar breekt en dat ie dan niet bijvoorbeeld de wielophanging door het chassis heen prikt. En dus dus de zitten gewoon bewust op verschillende plekken.

[00:13:17]

Uh, wat wat zwakke plekken. Wat? Wat zeg maar euh. Puur een breekpunt is. In dit geval zal dat niet zo zijn omdat de hele stijfheid van die motor in die auto. Dat proberen ze één geheel van te maken. Dus alles zit heel strak opgehangen. Maar kijk, dit zijn natuurlijk krachten. Die zijn zo buitensporig dat dat uh ja, dat. Daar kun je bijna niet op engeneering. Ik bedoel om zo'n auto natuurlijk uh uh te construeren dat ie opgewassen is tegen de krachten die tijdens het rijden.

[00:13:44]

Uh, heeft de he waar ie dan mee te maken heeft? Dat is al n ding. Dan kun je natuurlijk binnen een normale proportie zo'n ding prepareren voor een voor een crash. Maar maar hier is is euh niets tegen opgewassen. Wat wel belangrijk is is dat is dat die die Shell zeg maar die Hulls die veiligheids euh hulls waren waar de rijder inzit. Die veiligheidscel zeg maar. Euh dat die optimaal werkt. En dat heeft echt fantastische werk gedaan.

[00:14:09]

Maar ik schrok toch toen ik die enorme vlammenzee zag? Ja, dat mag toch niet gebeuren? Uh. Exact. Euh. En met dit soort wat ik zeggen dit. Dit zijn natuurlijk gewoon uh zulke enorme freak. Euh extra dat die zo weinig gebeuren dat uh wat het groeien van dit euh ongeluk is. Is a dat ie natuurlijk niets heeft, maar b euh d dit. Uhm, dit plafond zeg maar van wat er gisteren gebeurd is vormt de vloer voor de ontwikkeling die hierna gaat gebeuren.

[00:14:40]

H dus. Dus nu wordt er wordt er bekeken van H. Uh, wat nou als ie bewusteloos was geweest? Ja euh. Want die officials zijn met die brandblussers die die marshalls. Die konden niet dicht genoeg bijkomen. Dus er zal gekeken gaan worden naar nieuwe middelen. Dat ze op afstand uh, beter en effectiever kunnen blussen. Dat kunnen ze van leren. Ik zag ook een van die marshalls best wel even een beetje twijfelen, want het medecomponist ging nét via precies.

[00:15:06]

Maar Medical Team ging in één keer op af. Ja, en dan was er aan de andere kant van de vangrail nog een Marcell en je zag hem wel met de brandblussers is. Maar ik dacht wel van oei, jij gaat er niet heel snel naartoe. Nee, maar dat is gewoon niet Hidjaz. H. Dit is die hitte. En en en wat doe je dan? Weet je dus dus euh, je wel? Je kan natuurlijk wel de d.

[00:15:22]

D. De stoerste man. Vrouwen gaan proberen op het kerkhof te zijn, maar als je zelf wat je precies dus he. Dus daar zal naar gekeken worden van hij. Wat nou als dat in de toekomst gebeurt? En wat nou als ie bewusteloos is? Want dan is het heel belangrijk dat het vuur heel snel gedoofd wordt. Hij dus zal gekeken worden. Andere materialen, andere middelen? Ha, dat dat. Denk even aan een waterkanon waar je op een afstand kan schieten.

[00:15:44]

Nou iets tussen deze marschall die op afstand staat en een waterkanon. Daar zitten natuurlijk ook nog een help tussen. Euh, misschien een betere bescherming voor de Marcius H. De benzinetank wordt natuurlijk uitvoerig geanalyseerd. Van wat is daar gebeurd? Kunnen we een ander materiaal kunnen, een andere constructie bedenken, enzovoort enzovoort. Dus wat er ook gebeurt. Euh, over 10 jaar zal dit deel euh. Als dan dezelfde ongeluk over 10 jaar gebeurd is die er wel tegen opgewassen.

[00:16:07]

Dus ja, Loewie werd er al gesproken afgelopen weekend over. Nou ja, wat ze dan aan aanpassingen kunnen kunnen doen of qua procedures euh, dingen wijzigen? Wel gesproken.

[00:16:17]

Maar zo snel los je dat niet op. Dus dit gaat maanden duren. Nee, dat dat. Dat zou ook echt euh, onlogisch zijn dat dat zo snel tot conclusies leidt. Dat was met Anthony Huber ook destijds Spa-Francorchamps. Weten ze dat dat er minstens een paar weken of een paar maanden nodig zijn om tot conclusies te komen? Eén ding viel mij wel op. Uhm, iedereen heeft het nu over de helo. Die heeft het leven van Grosjean gered.

[00:16:40]

Dat is natuurlijk zo, maar Jan gaf het net al aan. En Jeroen Bleekemolen gisteravond ik langs de lijn, ook als Grosjean niet bij kennis was geweest. Als ie z'n benen had gebroken. Ander verhaal als als als. Dan was ie levend verbrand. En dat mag je in al die goeie PR over die Helo. Mag je dat niet vergeten. Enorme mazzel, oog van de naald klopt allemaal. Helo is de reddende engel en haalt er nog een hoop meer bij, zegt Grosjean.

[00:17:04]

Maar de grootste engel was dat ie bij bewustzijn bleef.

[00:17:12]

Goossens was één van de grote tegenstanders van de heelal ploeg, is in één klap vrij letterlijk van gedachten veranderd. Dat vertelde hij gisteravond vanuit het ziekenhuis in een boodschap op Instagram.

[00:17:22]

Kwam op het idee. Oké, oké, denk je wel. Je moet gewoon een minister is alleen eeuwig en de dag meer ze één keer gratis denken dat de formule al langer hoe daar niet over meer fictief. Genk brengt woningbezitter, staat aan de tickets die Kitan en de populaire en Whyte minister Geert Joris klinken.

[00:17:49]

Hij kon nog een beetje grapjes maken en met zijn handjes in het verband. Uhm, wat was nou de exacte functie van de Helo in deze Krystian? Nou kijk. Uhm, als ie geen helo. Uh uhm had gehad dan dan had het ook niet meer uitgemaakt. Klinkt heel cru. Had het ook niet mee uitgemaakt of ze mij uit de auto konden halen, dan was ie onthoofd.

[00:18:09]

Ja nou helemaal Torna daarom. Dus dus dus ja dat dat de ergens zitten de compromissen he. Iedereen wilde natuurlijk naar de hemel, maar niemand wil sterven. Hij dus, dus je moet ergens gewoon. Heb je te maken met een compromis? En in dit geval euh. Hij heeft Helo gewoon in de eerste plaats voor gezorgd dat ie ook die impact niet hebben. Want ook al zou ie bij wijze breken als je om bewusteloos te zijn en bewusteloos is, vaak het gevolg van een enorme impact ergens van je.

[00:18:36]

Meestal een klap op je hoofd dus. De Helo heeft in de eerste plaats ervoor gezorgd dat ie niet bewusteloos was en in de tweede plaats natuurlijk dat ie uberhaupt gewoon nog in tact was. Uh, en en dan natuurlijk is het moeilijker om de uit de auto te halen met de Helo dan zonder. Maar hij is tenslotte zelf ook eruit gekomen, dus hadden een loper uit kunnen halen. Maar nogmaals, t. T. T. Het leidt tot enorm veel discussie.

[00:19:00]

En de discussie is goed he. Dus het gezonde conflict wat nu ontstaat en de gezonde discussie dat. Dat is straks het arbeidsproces wat gaat leiden tot een nog veiligere sport. Wat ik me afvraag Hines is voor jou veel makkelijker uit die auto te klimmen. Met die constructie dan bij een Helo is dat gratis, moeilijker, moeilijker bij een hele Eppens zeg maar. Dan heb je de helo, dan kan je m. Heb je meerdere manieren om hem vast te pakken, om te grijpen, onderuit te klimmen en je hebt natuurlijk geen voer en geen scherm zeg maar.

[00:19:27]

Dus je kan terecht, maar je handen er omheen eromheen trekken zeg maar. En bij die hele bij die Arrows schiet. Bij mij is er maar één manier. Dan moet je echt zeg maar. Hmm ja en dan moet je m zeg maar boven alles pakken om onderuit te komen. Dus het is allemaal iets moeilijker. Moest de in de regen. Beslaat het dan? Nee, nee, dan zit dat niet. Net als bij normale auto's en ruimtevaart. Dus het zit gewoon een verwarming qjhx heel links.

[00:19:50]

Uhm, meer straaljager hoor. Eerlijk gezegd geen stoelverwarming rijten.

[00:19:54]

T Is dat. Is het prettig? Ben je voorstander? Hoe kijk je? Ik ben er voorstander van. Uhm, tuurlijk is dat heeft voor en nadelen. Uhm, het wordt heel warm in de auto. Wat echter warm door heel hard gewerkt aan koeling. We hebben nu een uh, want aan de bovenkant is wel open. Het is aan de bovenkant open, maar je hebt natuurlijk geen rijwind. Ook je lichaam dus. Dus zijn wat hangertjes, maar je hebt ook zeg maar een slang waar lucht doorheen gaat van buitenaf.

[00:20:19]

Je wordt je helm ingepompt zodat je nog wel wat frisse lucht krijgt. Uhm, nou, het wordt gewoon heel erg warm. Uh, voor de rest. Ja, je hoort de motor iets meer, dus je hoort wat minder wind hem. Maar voor de rest. Ja, dat is het wel. Als je echt echt aan de rijden bent echt aan t focussen, dan heb je geeneens in de gaten dat ie dus zit. Nee, maar oefen nogal over die uit van Grosjean.

[00:20:39]

Waardoor? Waarom niet was gebroken? Hij was echt. De voorkant is blijven zitten in die uhm in de vangrail om wat je in Amerika heb. Dat is een zever. Berrier hebben wij op de heuvels. Het is daar maar een betonnen muur met een soort van stalen constructie daarvoor die de klap kan absorberen, maar wel de auto afstoot. Ja, dat is dat. Dat hebben wij bijvoorbeeld in die kop bochten in Zandvoort ook en op een heleboel plekken.

[00:21:04]

En dat is dan de moderne vorm daarvan ook. Maar het werd dus van kunststof. Ja, hij heeft hetzelfde effect dat ie 1 kan geleiden en absorberen, want dat is in feite de combinatie die er willen glijden langs die muur.

[00:21:17]

Gisteren ja ja, dan glijden eigenlijk langs die muur waardoor je de energie kwijt raakt.

[00:21:21]

Ja, dan ga je gewoon door langs, al heb je de hele aarde impact. Natuurlijk kan altijd wat gebeuren, zeker op n Naples waar de snelheden ja richting de 400 gaan.

[00:21:30]

En is dat dan niet gevaarlijk? Want euh, hoeveel coureurs doen er mee aan één race? Echt wel heel veel. De Indy 500 is 33 man versies. En als jij aan het glijden bent langs die muur, dan heb je verder ook geen controle. Nee, kunnen daar misschien weer andere ongelukken gebeuren? En dat kan ook weer gebeuren? Ja, maar het is toch buiten de snelheden? Ja, tuurlijk kan er dan altijd wat gebeuren. Is het wel echt heel veilig gemaakt in Amerika?

[00:21:53]

Dan weet je weet je wat wat je hebt in eerste plaatsen? Zeg maar even voor het gemak drie varianten he. Je hebt een vangrail. Dan heb je een muur en dan heb je euh banden. Ja. Natuurlijk de. De aparte versie van die 17 World zoals die in Indianapolis hebben en op de moderne squeeze zoals we ook in Zandvoort hebben. Maar het nadeel van die. Banden is dat die enorm hapt. Zei hij. Hij hapte m echt en dan zou je dit soort situaties kunnen krijgen en dat een auto misschien breekt of wat dan ook.

[00:22:20]

Maar het andere euh. Wat heel belangrijk is is dat als je ook al Reie 400 kilometer per uur h zoals erin is op Indianapolis dood. Euh, als je dan tegen elkaar op rijdt dan. Dat klinkt heel gek, maar het grote voordeel is dat je allemaal 400 kilometer per uur rijdt. Het wordt gevaarlijk op het moment dat je snelheidsverschillen. Is van Uber. Daar is een ongeluk gebeurd. Dat. Euh. Hij staat stil op de baan en iemand anders rijdt met 200 euro plus vol in aan de zijkant.

[00:22:49]

Kijk, dat is letterlijk en figuurlijk een killings situatie. Dat zijn echte enorme situaties. Gelukkig is het in de IndyCar. Is dat goed geregeld? Van zee in gelijk een full course yellow. En ik denk dat de enige manier hoe je dat veilig op kan lossen in de Formule 1 en de andere sporten is door euh, gewoon net als op een euh huur kartbaan dat je met één druk op de knop de ontsteking van al die auto's uit kan schakelen.

[00:23:12]

Het is dus de moment dat je de knop indrukt dat je dan allemaal in één keer gewoon alles dezelfde hoeveelheid afremt. Ha dan. Dan heb je nog een aantal vraagstukken van van ja ha. Rij jij net in een volgas bocht of wat dan ook. Maar als het bij iedereen gebeurt. Letterlijk, zoals op puur kartbaan en sommigen dan? Dan is het minder erg. En dan heb je in ieder geval niet dat probleem dat je die gigantische snelheidsverschillen hebt met met impact maar waterdichtheid nooit.

[00:23:39]

En als je nou nog even hebt over die Berisha langs het circuit, hoe wordt er bepaald waar, wat komt te staan, waar banden komen, waar beton komt en waar vangrails komt? Nou, je hebben een recht stuk waar je gewoon in de in de lengterichting rijdt. Van de vangrail zul je een andere vorm van bescherming hebben dan bijvoorbeeld aan het einde van een van een hairpin. Als je daar met uh met 300, 50 of of een dergelijke snelheid aankomt.

[00:24:01]

Dan moet in de eerste plaats de de de uitloop strook lang genoeg zijn en in de tweede plaats staat. Staan daar bijvoorbeeld zo'n 17 wohl, met daarachter dan nog wel misschien wel 10 rijen banden. En dus dan moet je ervan uitgaan dat als iemand geen remmen heeft en rechtuit schiet, hem maar dat dat soort maatregelen hoef je bij het uitgaan van een bocht weer niet te nemen. Want als iemand uh, ik noem nou maar even de Tassche bocht in Zandvoort.

[00:24:24]

Als je die eenmaal genomen hebt en je accelereert eruit. Dan weet je dat zelfs met de snelste auto's je hooguit 100, 50 60 kilometer rijdt.

[00:24:31]

Ja ja, had er op het punt waar ik Rosalinde afging beton moeten staan. Nou, daar zie je weer dat het een hele vervelende situatie is, want daar stond net die vangrail onder een hoek naar binnen en die hoek naar binnen. Dat is vaak omdat het een entrée is voor een safety car h dus. Dus dat safety cars de baan op kunnen komen of wat dan ook. En dus daar zat een opening achter in die vangrail. En dus dat is ook weer een leermoment voor de toekomst he?

[00:24:56]

Dat hij stond net onder zo'n hoek. Dat dat effect. Ik zeg het maar even simpel. Dat effect wat je met de sjoelbakken hebt en dat je er onder een een kleine hoek in gaat en dan een kleine hoek die weer uitgaat. Dat had je daardoor niet omdat ie een beetje onder de hoek naar binnen gedraaid wordt, dus dat was nogmaals een vervelende samenloop van omstandigheden. Als het vijftig meter verderop was gebeurd was het euh. Ja, je kan het niet beoordelen.

[00:25:17]

Maar was het misschien minder erg geweest?

[00:25:25]

Ricciardo van Reno wond zich na afloop nogal op over de vele herhalingen van de crash op de schermen in de paddock. Dit zei die bij de collega's van Ziggo.

[00:25:34]

Je de minister een godenzoon was voor een gast over een reportage over een. A moet hem voor jullie dit verspreid voor een concert voor kids familie Verwolde wel. Fadell is watching voor Jenneke Racer. En in een oude en rietzanger lol kan het C&W het bolle Faial aan haar discours Cardinael, waarmee je middenin White een Seda zitrijen zitrijen dus meer voor zijn tijd zijn man aan de definitieve playing with onderwaarde Morisson zijn. 5 dollar wordt voor die gast ging.

[00:26:08]

President casting Vettel was het er ook mee eens. Rienes hoe? Ja, hoe kijk jij daarnaar? Als jij had moeten rijden nog na deze crash en je zag die beelden steeds maar weer in de paddock terwijl je aan t wachten was met wat voor gevoel.

[00:26:23]

Ja, het is natuurlijk. Uhm, heel heel raar is daarna als dat zoiets gebeurt. Maar ja, aan de race verandert niet veel. Nee eerlijk gezegd. Maar het doet misschien iets in je hoofd als je steeds die crash in die vlammenzee steken. Maar je ziet vaak dat het gevaarlijker wordt als iedereen afwachtend gaat. Als iedereen veilig? Ja, tuurlijk, denk aan veiligheid, maar als iedereen. Uhm ja, zeg maar op op de teentjes had staan omdat het dan juist fout gaat, omdat dan iedereen euh gaat twijfelen.

[00:26:54]

Zo kan ik de actie maken of kan ik het niet maken. Maar ja, ten eerste vond ik het wel goed dat ze dat ze ja wachten natuurlijk met uh totdat ie in in euh, dat ie ok is, dat het tijd was totdat dat duidelijk was. En ja, ik denk dat die plebaan al genoeg had geweest dat ik denk dat dat je als natuurlijk zo veel mensen zitten achter de tv dat je wel graag wil weten van wat gebeurde daarna.

[00:27:16]

Ja ja, je weet een keer zien dat dat euh. Ik vind een beetje inconsequent van Ricardo, want waar hij z'n geld mee verdient is de hoeveelheid kijkers en de hoeveelheid hits en likes en pageviews en de Cherson en noem maar op. Sport is entertainment. En jij stapt de ring in he? En en jij trekt de dansschoenen aan zeg maar. En jij begint het gevecht en dat is entertainment en dat wordt verkocht en daar wordt jouw salaris van betaald.

[00:27:39]

Ja, weet je. Dus ja, ze laten alles zien. En als dat spectaculair is? Ja natuurlijk. Laat het zien. Nee toch? Ik nog even. Ze laat alles zien, maar ze laten ook zien dat Grosjean veilig in de 17jaar zit. Ha dus. Dus dat is wel belangrijk als als ik familie zou zijn de dan dan dan? Dan zou ik me helemaal gek zorgen maken als ik niet zou zien wat wat er gebeurt. H.

[00:28:00]

D. Dus dus hoe. Het is pijnlijk, maar het is nog pijnlijker als je niet ziet wat er gebeurt als je je thuis moet gaan. Afgelopen vragen of wat dan ook. Hij. Als je m uit die auto ziet komen is een euforisch moment voor de familie en de vrienden. Maar maar het in beeld brengen of wat dan ook. H. D. Natuurlijk. H. Dat dat als als T. Uh, als het heel ernstig is.

[00:28:20]

Uiteraard moet je een beetje gepast daar mee omgaan. Maar laten we vooral niet vergeten is dat zijn allemaal volwassen jongens en die doen dat je vrienden heel veel geld mee. Het is entertainment, het is sport, dus dat dat dan de hele wereld omgaat. Ja, dat is nou precies waar jij je geld mee verdient en waar je jouw salaris voor betaald wordt.

[00:28:37]

Ja Rinus, hoe kijk je jouw familie naar jou als je aan het race wensen? Want kijk. Iedereen weet race is gevaarlijk. Dat is misschien ook wel de aantrekkingskracht ervan. Maar als je dan geconfronteerd wordt met zulke beelden of met een auto die over jouw auto heen vliegt? Ja, dat lijkt me best wel heftig of niet.

[00:28:58]

Uhm, m'n moeder krijgt die vraag best wel vaak. Uhm, tuurlijk, Jesse is bijna bij elke race. Maar nu op een gegeven moment natuurlijk. Ik heb al een redelijk lange carriere. Ik denk dat Jan er dezelfde kant naar kijkt met René. Uhm, je bent alleen maar bezig met resultaat. Dus als er iets gebeurt. Tuurlijk is er eerst kijken of het veilig is, maar het risico is er altijd. Maar je hebt het wel vaak vaak in eigen hand.

[00:29:23]

Dus uhm, ik denk dat het. Ja, dat het meer. Altijd balen van de resultaten is nadat er is gebeurd. Maar ja, het risico blijft er. En euh ja, eigenlijk voor die adrenaline dat je zo dicht bij het risico zit.

[00:29:39]

Ja, daar doe je dat natuurlijk ook voor. Maar ja, zei ze. Zij is natuurlijk moeder van een race coureur en en zij wil dat de race coureur wint. Maar zij is ook moeder van Rienes en ze wil dat kind gewoon veilig thuis hebben. Dat is een beetje het dubbele. Dat is waar. Maar ja, ze begint er nooit over. Toen ging het er zo aan hoe je in het leven staat. Weet je dat? Ik zie mensen die nemen veel meer risico hé.

[00:30:02]

Die hebben namelijk een bedrijf. En die draaien veel te veel uren. Die wegen 160 kilo. Die eten slecht, slapen slecht, die denken slecht, die die praten slecht, enzovoort. Allemaal heel veel stress. En en euh, dat zijn mensen nemen veel meer risico's dan wij, want die kunnen ieder moment van de dag. Kunnen die gewoon omvallen hé? Dus hier heb je te maken met allemaal olympische atletische, afgetrainde figuren die doen wat ze leuk vinden.

[00:30:26]

De familie eromheen weet vaak dat daar consequenties aan zitten. Maar denk nou niet dat als jouw zoon of jouw kind geen gevaarlijke sporten doet, dat er niet andere manieren zijn voor een heel gevaarlijk leven. Euh. En. En die zien wij dagelijks allemaal om ons heen. Gelukkig zijn jullie allemaal een stel als letterlijk nemen zonder gekheid. Er zijn andere manieren voor gevaar het leven. Dat is het is dus dus dus dit. Dit is iets. Ja, dat zit nou eenmaal in onze genen.

[00:30:51]

Relativering doen. Ja Louie en we hebben het over versterven. Had er nog wel iets over te zeggen over coureurs die eventueel zouden twijfelen om nog in een auto te stappen? Dat was wel weer een gedenkwaardig moment. Ik. Ik noem het maar vintage. Verstappen. Ergens een persconferentie. Er is iemand die denkt laat ik eens een creatieve vraag stellen en ik stel de vraag aan Hamilton en Verstappen na de race, zegt Go! Zouden jullie het de optie vinden dat coureurs mogen besluiten dat ze niet meer in die auto stappen na zo'n incident?

[00:31:16]

Nou helemaal dan. Geef daar een een. Een redelijk mainstream antwoord op. Kun je niks kwaads. Niks goed van zeggen. Correct. Hij zegt we gaan er niet over. Ja, prima, daar kom je mee weg. Wat zegt Max nou? Als ik de teambaas was van iemand die zei ik stapte niet meer in, dan schopte ik er maar meteen uit. Ja, in de persconferentie en ik vertalen maar even vrij. Hij zei het in het Engels.

[00:31:38]

En toen dacht ik Oh, oh, wat ben je eerlijk. Maar is dit nou handig? Is het een grap? Is lomp? Euh. Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Dat vond ik niet zijn sterkste moment. Maar het is ook weer. We herkennen m daar zo in hè? Ja, maar dat is juist de kracht. Hij zegt gewoon goed is voor t race en lulverhalen is niet perse dat die teambaas wordt later Jan. Waarom niet?

[00:31:58]

Ik zei hem toen trouwens geen enkel probleem. Ik bedoel als ik voor een team zou rijden en ik zie één ongeluk waarvan ik al een jaartje of twintig, dertig weet dat dat de sport is. Nee, ik zeg lekker alleen dat. En dan? En dan ga ik in één keer zeggen van O. Nou, als ik wist dat dit gewoon gebeurde. Ik stopte maar mee. Nou weet je wat. Ik zal je uit je lijden verlossen. Blijf maar lekker thuis.

[00:32:18]

Heb je ooit zo'n moment gehad? Minister 100. Hoe laat het niet mag zijn? Nee hoor. Nee, dat is toch menselijk?

[00:32:24]

Je mag toch? Ik bedoel ja. Prima als je dat niet zo ervaart hoor. Maar dat je dat je even een minuut denkt. Nou, waar ben ik eigenlijk mee bezig? Na één minuut is prima. Ja, dan mis ik het zeggen. Ik rij niet meer, maar dan heb je de zakkers. Werkweigeraars zijn gewoon een hele gekke mensen. Je schrikt ervan en je je denkt ja, hopen dat het goed met hem gaat. En ja ja, natuurlijk hoop je altijd voor iedereen z'n veiligheid.

[00:32:44]

Maar ja, het is natuurlijk ook je werkte met een heel met een met een heel veld aan met met 20 rijders dan in de Formule 1. Om wel te zorgen dat je allemaal goed je auto uitkomt, maar gewoon gewoon mooi kan race. En laten we vooral ook niet vergeten dat waarschijnlijk met n klap. Dat klinkt heel ironisch, maar dat de marktwaarde van de Formule 1. Ik denk met 50 procent omhoog is gegaan misschien wel verdubbeld is ook belangrijk.

[00:33:05]

Ja nee, maar het is dus je dat. Dat is gewoon de realiteit. We kunnen er allemaal wel omheen draaien. Maar maar euh, had het de Capac? Alle kranten waar ie op de voorpagina had gestaan had Max staan op de voorpagina gestaan. Maar Grosjean staat er wel. Maar ja, het is ook nieuws. Sterker is uniek. Ik moest altijd uitleggen op zondagmiddag dat Haas geen baasje was, maar een Formule 1 auto. Want het klinkt heel gek.

[00:33:25]

Nooit meer staat een haas in het gras. Nou, nu weet iedereen wie Grosjean is. Iedereen weet dat Haazen Formule 1 team is etcetera. Dus ja, zo werkt het wel. En Formule 1. Jan zei net al Ricciardo is enigszins hypocriet. Zegt Dat beeld zien we morgen wel. Dat snapt die zelf ook wel. Dat dat helemaal niet gaat ok. Het is heel vaak herhaald, heel vaak, maar ze hadden ook anderhalf uur te vullen. En die zendtijd moet veel moet voldoen.

[00:33:47]

Dat valt er vanalles voor te zeggen. Maarja, Formule 1 is entertainment. Maar het is nog erger. De eigenaar van Formule 1 is een entertainment multinational, dus wat wil je nou?

[00:33:56]

Ja, da's eigenlijk niet anders verwacht. H. D. D. Ik bedoel, de media moet toch ook gewoon z'n werk doen? Dit is gewoon nieuws. Dit is spectaculair en noem maar op. En euh, die media moeten ook verkocht worden. Dus ja, iedereen doet gewoon z'n werk. Dus ik vind volstrekt normaal en we kijken om deze reden toch? Nou niet om deze. Ging dat meisje nou veel mensen wel volgens mij ook niet naar Saco als het nou inhaalacties zijn.

[00:34:16]

Maar dit doet het niet elke week hoor. Echt niet. Nee, deze was iets te stiliste. Grosjean gaat niet Reece komende week. Pietro Fittipaldi vervangt hem komend weekend. De kleinzoon van. Tweevoudig Formule 1 kampioen Emerson Fittipaldi. En jij kent de familie best goed hé Jan. Ja Emmerson, zijn opa is zijn hele dierbare goede vriend van me. Die zie ik regelmatig op de kartbaan. En wat zijn zijn kleine zoon? Die is inmiddels veertien. Die rijdt een klasse hoger dan René.

[00:34:42]

Onze twaalfjarige zoon en euh, da's kleine thermote. Euh. En dit is dus een kleinzoon van hem, want het is een een zoon van zijn dochter Juliana. Hij heet ook Fittipaldi La Croes hé dus. En hij is euh. Hij is toch niet helemaal op de. Op de orthodoxe manier in de in de racerij gekomen voordat hij uiteindelijk naar Europa gekomen is. Yvan Muller via de Formule 2 enzo gaan doen. Maar voor die tijd euh ja, was het meer hoofdzakelijk Amerikaans geschoold dus euh.

[00:35:11]

T. T Is euh. Hij is niet begonnen, gewoon als als het supertalent. Maar autoracer kun je leren en motivatie. Euh dat kan ontstaan hé. Dus dus die twee dingen als die elkaar treffen. En je hebt ook de skills en het talent wat je kan ontwikkelen. En dan kun je er evengoed komen. Mensen inmiddels al een tijdje test en reservecoureur. Ja, daarom daarom. Dus. En mensen als Damon Hill en Nigel Mansell, die hebben voor de Formule 1 weinig gepresteerd, maar die hebben uiteindelijk toch zijn ze wereldkampioen geworden.

[00:35:39]

Dus dit is in ieder geval een fantastische aanwinst voor de voor de Formule 1 dat die naam er weer bij betrokken is. Dus dat is echt geweldig. En euh, hij heeft. Hij heeft een zware opgave, maar ik denk wel dat ie er tegen opgewassen is.

[00:35:50]

En hij zou nog wel eens kunnen verrassen, maar hij is geen kandidaat voor een stoeltje voor haas Loewie.

[00:35:55]

Nee, nee, die handtekeningen zijn al lang gezet. En die persconferenties met Gunther Stainer zijn heel boeiend. Van Stainer weet al lang wie daar gaat rijden. Alleen hij mag nog niet vertellen. Euh, dus nee. Euh. Fittipaldi mooie naam. Maar Schumacher is van harte één van de mooiere naam. Wat dat betreft en die wordt Formule 2 kampioen. En dan daarna gaat ie Formule 1 coureur worden met onder meer zijn eigen sponsors, maar ook met het geld van de familie Massa Pien, maar zijn pa of hoe je t ook mag uitspreken.

[00:36:20]

De Russische miljardair. Heel groot talent denk ik. Herinner Nikita Maalse.

[00:36:25]

Bin Laden is een goeie rijder. Je moet wel. Je moet wel over talent beschikken om vooraan mee te doen in de Formule 2 natuurlijk. Nou ja, tegen het kartel. Of euh, dacht ik. Hij reed een klasse hoger dan ook, maar die kan wel altijd met een euh, aardig spectaculaire vrachtwagencabine. Maar ja, dat was er eentje twee verdiepingen. De koers die alles tot op heden langens en s avonds wel naar het hotel gaan. Ja tuurlijk ja.

[00:36:49]

Maar zeg eens eerlijk hier is. Als jij weet dat Nikita Formule 1 gaat rijden denk je dan niet één seconde shit, hij wel. En ik was veel beter. Ja, ik kan niet zeggen dat ik veel beter was dan het een race tegen me gereden. Maar ja, die jongen heeft het ook, die ja, u heeft er hard voor gewerkt. Hij heeft ook niet stilgestaan. Tuurlijk, gisteren geldt in volgt geweest. Maar euh ja. Ik ben bezig wat indicatie dat dan zie.

[00:37:13]

Dan denk ik euh ja. Lijkt het dat een jonge jongen een kans krijgt in plaats van dat er euh, nadat uit autorijders uit pensioen wordt getrokken?

[00:37:22]

Ja, da's ook maar hoeveel Hulkenberg niet met een eigen.

[00:37:31]

Goed te wassen met reisje wel g. Wat gebeurde er naast die crash nog meer? Je zou bijna vergeten.

[00:37:37]

Er stak een storing over voor de bolide van Norris, kostte Kaya Bijbelstudies.

[00:37:47]

De wagen van Landstuhl ging op z'n kop. Samen je werken en Perez moest opgeven toen de vlammen uit zijn wagen schoten. Spitze Switched of Somerville Streetwise is Hollins Arolsen West-Fries? Ja, ik dacht dan hebben we de reis ook gewoon even gecovered. Volgend weekend dan heet ze weer in Bahrein, maar dan met een andere lay van het circuit. Euh Rienes, jij bent daar euh geweest. Heb je ook op die lay out gereisd? Nee, ik heb zeg maar op het op de laan uit gereden.

[00:38:21]

Euh, waar ze dit wie afgelopen weekend reden? Uhm, wat ze zeggen van komend weekend dat dat meer een OVL is. Maar is dat nou echt als t is als iemand die in Amerika raast?

[00:38:31]

Daar lag ik ze wel een beetje uit als een overal noemen. Natuurlijk, het heeft een beetje een rond achtige vorm, maar ten eerste overgaat linksaf, niet rechtsaf en uhm belangrijk. Euh ja ja, elk over gaat linksaf. Leuk entertainment. Pliocene. Da's toch gewoon een uur voor de weest zeggen wat je hoort zo. Nou ja, euh, d'r zijn gewoon te veel wordt en overal moet echt gewoon ja. Moet gewoon een ovaal zijn en moet een ovaal zijn.

[00:39:01]

En dit. Dit is dan heel kronkelend getekend. Maar ja, ik denk dat het wel zo spectaculair wordt. Het. Het is een kort rondje, veel rechte stukken, dus ik denk dat iedereen heel dicht op elkaar kan rijden. Veel DRS zones, ja dus.

[00:39:14]

Maar voor de Red Bulls dan iets minder goed nieuws denk ik. Als ik veel lange rechte stukken hoor, dan denk ik.

[00:39:21]

Nouja merk je kan dan denk ik wel race en Max kan reizen.

[00:39:24]

Dus ja ja ja. En dat korte rondje. Euh jij zei there Rienes. Dat wordt nog een probleem, waarschijnlijk in de kwalificatie. Onder een minuut zitten ze met het rondje. Dat wordt druk.

[00:39:36]

Daar wordt behoorlijk druk. Ja, je. Je ziet bijna je eigen achtervleugel de hoek om gaan. Dus euh, da's een kort rondje. Ik moet nog wel schrik. Ik zit nog steeds met een grijns op mijn gezicht. Vond ik ergens leukste deel van de race van gisteren? En er was al zoveel ellende. Maar toen ik dit lens troll daar zag liggen dat je weg toch gewoon aan het commentaar hoor je al dat er een soort zwart kringetje boven z'n hoofd zit.

[00:39:57]

Net als bij een stripfiguur, zegt Van OK! Aanhang in de app Down.

[00:40:02]

Het was een andere coureur die niet zo lang geleden die ook op z'n kop hing. Heenging lijken kaal. Hülkenberg Hülkenberg in paniek. Die was ik. Nou ja, die dacht dat hij echt heel relax van OK. Ik lig op m'n kop. Einde oefening. Je zag een een schildpad als een heel moeilijk doen. Ja, is een schildpad je even op moet draaien? Weet je hoe zielig hij? Hij moet het wel ontgelden, hier wel. Het zijn net de Flintstones.

[00:40:31]

Euh, goed, ik ga me hier afsluiten. Tot zover de NOS Formule 1 podcast. Mij is gevraagd om nog iets te zeggen over de Olympische podcast. Dat mensen daar vooral naar moeten luisteren. Het is natuurlijk dat. Komende zondag is de tweede reeks in Bahrein. Dag daarna zijn we er uiteraard weer op 7 december. Dank je wel Rienes dat je dat was. Superleuk! Dank je wel heel leuk dat ik mocht zijn uiteraard. Jan en Louis ook bedankt.

[00:40:52]

Zit hier ook op Twitter. Zit jij ook op Twitter? Heb jij en ik zit op Twitter hoor. Jaja, Amerikanen grijpen als een gek.

[00:40:58]

Uhm Rinus, wie ik nou begin, dat ben ik op Twitter. Ja, Louis Dekker kun je vinden ed. Louis Dekker n en in vinden etc. En maar Brantsen vind je t een leuke podcast laat een beoordeling achter op iTunes. Vinden we hartstikke gezellig. Veel plezier bij die reis in Hier en echt tot de zevende weet je het zeker 7e.

[00:41:18]

Ja zegt dat even de tekst A.