Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Verstappen leek zich al neergelegd te hebben bij de heerschappij van Mercedes, maar gisteren was de bravoure weer terug.

[00:00:16]

Maar dat deed ie zeker niet. Loewie en Jan. In één woord. Hoe zou je de zege omschrijven? Yanni hij eerst n woord bewonderend.

[00:00:29]

Eerherstel op Radio 1 als podcast. Daarachter ploeteren de Ferrari's. Nou, dat mag je wel zeggen. De aanvoerder Verstappen nog steeds spoorloos, maar het niets voor de boeken educatie Croker autocontrole. Dit is de Formule 1 podcast The New York Times. Tijd voor een nieuwe aflevering met een teruggekeerde presentator, een nieuwe. En zoals altijd verslaggever Louis Dekker en oud coureur Jan Lammers. Welkom. Natuurlijk alles over de reis van Max, maar ook de controverse rond Racing Point.

[00:01:21]

En we willen met Bent Viscaal over zijn zege in de Formule 3. Eerst even nagenieten van de overwinning die niemand zag aankomen. Hoorden we dat lezen? Ik weet ze zijn weg. Schadevrij tot nu toe de twee Mercedes Borra. Verstappen moet vechten met Hülkenberg, maar is wel meteen naar de derde plek op die banden die eigenlijk terrein zou moeten verliezen. Waarom Vettel 19 rijdt? Dat kan ik wel verklaren. Maar er is al zoveel over die Ferrari gezegd.

[00:01:51]

Door sommige mensen wordt het al een rijdend konijnenhok genoemd. Dan weet je het wel. Kijk naar de rondetijden Bottas 1/32 5, Hamilton 1/32 4, Verstappen 1/32 1. Die is nog niet kansloos. Onverdacht is helemaal. Die moet op die manier naar voor kijken, maar de achtigen is dat niet gewend. Verstappen duidelijk sneller. Dit is buitengewoon curieus dat Verstappen gewoon vrolijk doorrijdt op die pianist en een Mercedes het tempo gewoon niet hebben. Sterker nog, Hamilton klaagt al op de boordradio dat iedereen uit de streek is die Max Verstappen.

[00:02:39]

Nee, ik ga niet zeggen dat de mooiste overwinning aller tijden is, maar deze wel in de top 3 hoor. Vooral omdat niemand hem verwachtte. Want wie zou dit winnen? Hamilton Bottas tweede en derde worden. Eigenlijk hebben ze geen kans gehad.

[00:02:54]

Masterclasses van Verstappen in de top drie hoort die zelfs. Ja en en nu heb ik erover nagedacht en dat hou ik vol. Want nog Hockenheim gehad. Ja, en nog wel een paar hele mooie. Maar nee, het maakt me niet uit. Is de mooiste. Is het de nummer vier in de ranking? Maakt niet uit. Overwinningen zijn het mooist als je ze niet verwacht. En als je van tevoren zegt dit wordt een optocht. We worden weer derde of misschien tweede als je als ik een beetje mazzel is als er iets gebeurt bij de start.

[00:03:22]

Ook op Twitter en overal iedereen zei ik hoop dat die Mercedes ook harder vanaf beuken. Nou, dat gebeurde niet. En dan weet je eigenlijk normaal gesproken in een normale wereld. Het wordt weer derde en dan moet je maar naar middenveld gaan kijken voor een leuke race. Nou, dat stuk hadden we net op de site geschreven zaterdagochtend over de zuurstof, oftewel het gevecht in de middenmoot met al die kleurrijke auto's. Wat een beetje het Formule 1 seizoen aan de redden was.

[00:03:44]

Dus jij rijden je al voor op? Eigenlijk verslag doen van de strijd daar? Ja ja, het was wel. Je ziet natuurlijk wel dat ie heel snel Hülkenberg te pakken heeft. Hülkenberg, die dat ook gekscherend had gezegd op zaterdagmiddag al in Max, laat ik in bocht 1 er wel langs. Wie dacht ik niet aan? Maar nee, maar we waren wel denk ik heel snel ook op de radio ervan overtuigd van ho, wacht even, we denken misschien allemaal wel dat ie kansloos is, maar dat kantelde heel snel hoor.

[00:04:09]

Jan, jij had ook lovende woorden voor Verstappen. Ja nou ja, t. Het was ook logisch omdat ze natuurlijk wat ze op vrijdag of zaterdag deden was was heel slim. Maar euh ja toch. Als je het nuchter bekijkt viel het ook wel mee. Het was helemaal niet zo bijzonder wat ze deden, want als je t even op een rijtje zet. Euh, Verstappen. Die stond nu op dezelfde banden als waar 9 van zijn collega's uit de top topteam een week daarvoor op stonden.

[00:04:36]

H dus dus. Euh. Een week daarvoor stond iedereen op medium en Max op hard. Euh. Nou, de harde band van toen was nu zeg maar de. De medium dus. Dus ja, wat wat voor Anderson? Maar in ieder geval. Het was dezelfde band als waar. Euh, d t Hoof. Ja. 80 procent van t startveld. Een race eerder op begon dus op zich was dat niet zo. Niet zo vreemd. Het was wel een risico, want in Q2 op zaterdag Calsius want hij volgens mij kwam die op plek 9 kwam die doorheen.

[00:05:10]

Dat was echt nog wel tricky. Ja is zeker tricky omdat als. Als dat niet lukt en je moet op die elfde 12e plaats beginnen, dan is je geen vetpot. Vorige week was ik in het verkeer en de Stoller dat ook. Uh, als je dan in het verkeerd zit, dan kom je er heel moeilijk uit na, weet Max altijd wel. Winnen gaat gewoon nog verder natuurlijk. Dus daarom kun je zo'n gok ook nemen. Het wordt toch weer derde?

[00:05:30]

Dan marky je die gok.

[00:05:32]

Het is wel makkelijker is het spul weinig te verliezen heeft en veel te winnen denk ik denk ik. Denk niet, ik denk dat gewoon nuchter analyseren van de data was. Een en één stopper was net even te kort. Een week daarvoor. Maar als je de twee stoppen maakt, dan kom je daar heel goed mee weg met je dat goed verdeelt. Dat was wel een week eerder. Wat beinvloed door de paaskaars en de safety car? Maar maar toch dus.

[00:05:54]

Dus ja, wat ze deden. En je kon ook zien dat dat die band helemaal niet zoveel langzamer was. En als die langzamer is is dat hooguit een rondje of twee drie maximaal. Met deze hitte en misschien zelfs nog wat minder opvallend hoe goed Max de Mercedes kon bijhouden. Ja en t de deed bij mij wel deed en doet wat mij euh eigenlijk. Uh nonstop vraagtekens euh opwekken omdat. Euh eerste zit je natuurlijk met vraagstuk van b. W.

[00:06:21]

Wat maakt die Mercedes ze nou zo specifiek sneller? Euh. En nu heb je in t contrast van van. En waarom hebben ze dan hier specifiek zoveel problemen ten opzichte van hun topprestaties? En dat zet je aan het denken? Van de dingen die ik me afvraag is van euh op op circuits waar je te maken hebt met normale. Een normale layout hebben op het circuit van Silverstone is heel zwaar op je linker band. Dat weten we dus wel. Als je een normale lay out van circuit hebt en normale temperaturen, dan zitten zij perfect.

[00:06:50]

Ik denk dat dan zij in staat zijn om hun banden temperatuur heel snel OK te hebben, terwijl de andere daar nog een beetje mee aan t euh. Noem je dat sprankelen zijn zeg maar. Die hebben daar moeite mee, dus zij hebben het helemaal perfect voor elkaar. Hier is t dan warmer en dan gaan zij net uit hun comfortzone, terwijl al die anderen die komenden in al die anderen. In ieder geval Redbull H dus. Dus je zou daaruit kunnen concluderen dat zij in zo'n situatie misschien wel te veel grip hebben.

[00:07:17]

En dan krijg je dus. Band en wegdek misschien. Te veel wrijving en hitte vorming dat. Dat zij dan in één keer eerder pieken dan andere teams, maar dat is dan toch een tekortkoming dat ze daar niet op kunnen inspelen. Euh, nou ja, de DAT. Dat is in zoverre een tekortkoming dat dat deze extreme temperaturen daar hebben ze dan net eventjes niet op voorzien. Of dat verraste dan misschien een beetje. Er is nog een ander punt wat mij euh bezighoudt.

[00:07:41]

En dat is we hebben dat. Dat DAS systeem, dat dagelijks besturingssysteem. Daarvan neemt men euh. Euh. Iedereen die iets over horen aan. Dat je dan op het rechte eind. Gewoon even je stuur euh. Naar je toetrekt. Euh. En dan staan je wielen recht in plaats van dat ze een beetje sporangia hebben en naar binnen of naar buiten. Euh, een beetje lasha vragen om uit te leggen. Zeker gekanteld? Euh, nee, niet.

[00:08:04]

Niet gekanteld. Het is meer de de de rijrichting H dat dat hem met een winkelwagentje heb je twee vaste wieltjes en twee zwenkt wieltjes. En dan moet je voorstellen dat je vier van die vaste wieltjes hebt. Maar als die er allemaal recht vooruit gericht zijn 0 graden rechtuit dan euh. Dan ieder klein hobbelt je. Wat je hebt is is zo'n ding heel onrustig. Dus dan moet je maar een heel klein beetje in sporen hebben met twee wielen. Die moeten een beetje in een pijl vorm naast elkaar staan of een klein beetje naar.

[00:08:30]

En dan centreren die zichzelf. Nou, wij nemen allemaal aan dat Mercedes bedacht heeft. Dan weet je wat op het rechte stuk en zetten wij die wielen recht. Dan hebben wij minder weerstand en gaan we harder. Maar dat gaat een beetje tegen de logica in. Want euh, dat is nou precies waarom je dat eerst heb. Omdat die auto anders heel onrustig wordt op het rechte stuk. Dus wat ik eerder denk is dat ze als ze dat die op het rechte stuk normaal staat en als ze bij een bocht aankomt, dat ze dan misschien een andere stand hebben zodat ze dat zien doen ook.

[00:08:58]

Nou ja, we hebben gezien. Euh, we hebben op het rechte eind zien we dat ze dat het stuur euh natuurlijk naar achteren gaan. En euh. Dus ik denk eigenlijk meer dat het andersom is dat de dat ze voor de bochten zeg maar in een andere modus gaan om optimaal door die bochten te kunnen met een maximale grip en dat ze op het rechte eind had. Dan weer terugzetten naar normaal, dus dat zou kunnen. H. Dat is iets wat wat mij dan bezighoudt.

[00:09:23]

Zou dat het zijn? Omdat?

[00:09:25]

Het lijkt wel alsof zij het dan aan het systeem of aan de slijtage die het systeem veroorzaakt. Nou, waar het aan ligt is dat het voor de optimale grip gaan is. En dan hebben zij gewoon, zeg maar dat helemaal perfect voor elkaar. Alleen als je dan op zo'n circuit met weersomstandigheden zoals nu terecht komt twee weken achter elkaar, ja dan. Dan loop je een beetje tegen die problemen aan. H dus. Dus in de kart wereld zou je gaan zeggen je dan heb je te veel grip.

[00:09:50]

Dat klinkt heel gek dat je te veel grip kan hebben, maar als je zoveel grip hebt dat het ten koste gaat van je banden waar nu een beetje sprake van is. Dus dat is iets wat ik me afvraag. En dat vind ik ook leuk om daar mee bezig te zijn. Je weet het nooit zeker, maar er zijn wel dingen die je aan het denken zet. Jij hebt Toto Wolff gesproken. Heeft hij hier iets over gezegd? Nou ja, van alles gezegd en wat?

[00:10:10]

Wat ik wel mooi vinden is. Hij geeft alle credits aan Verstappen. Hij had net gehoord dat Bottas behoorlijk euh nou lag hij behoorlijk te balen van had. Toen zeiden ja, dat snap ik wel. Als je van Poll vertrekt wil je winnen en hij wordt derde wordt in de slotfase ook nog helemaal voorbij gefietst. Uhm, Duitser om nog ook. Dat is een beetje alsof je tussen de benen door je provocerende. Ja, nou ja, mooi toch?

[00:10:36]

En uhm. Mooi dat ze elkaar lieten. Liter regen, tanda. Dat er geracet werd in plaats van anti moordden, dat was mooi. Uh, dat heeft Volvo ook na afloop bevestigd. Dat ie dat opzettelijk deden. Ja, zegt je als we dat ook eens door verliezen. So be it. Dat vind ik wel groot van hem. Hij zei ook dat vond ik het meest boeiende. Verstappen had, welke strategie we ook gehad hadden. Altijd gewonnen, wat hij ook deed.

[00:10:57]

Verstappen had kunnen pareren met of hetzelfde of een euh, een compleet andere strategie. Er was zoveel snelheid verschil. Er was zoveel meer slijtage bij Mercedes dan bij Verstappen dat ze echt halverwege de race al wisten. Dit gaat me niet worden. En uhm, eén ding en dat neem ik mezelf ook kwalijk. Dan spreek je naam en dan. Dan is het moeilijk hoor. Vinger opsteken via Zoem. Je komt er bijna niet tussen, maar we hadden natuurlijk aan hem moeten vragen.

[00:11:21]

Hebben jullie deze race nou verloren door das of niet? En ik weet zeker als we die vraag hadden gesteld hadden we nog geen antwoord gehad. Maar dat doen we nog volgende week. Maar wanneer we gaan naar Barcelona. Dat was het circuit waar ik voor het eerst naar buiten kwam. Daar hebben ze voor eerst getest, dus laat die vraag maar komen. Ik ben heel benieuwd wat dat heeft gebracht tot nu toe. Datsja kijk wat dat heeft in negatieve zin heeft opgeleverd, maar dat zullen ze natuurlijk nooit vertellen, want dat is gewoon in eigendom.

[00:11:46]

En dat is ook waarom we van Ferrari nooit naar buiten krijgen wat daar precies aan de hand was. Dus een beetje een gevaarlijke vraag.

[00:11:53]

Heeft Max nou gewonnen omdat Mercedes het heeft laten liggen?

[00:11:58]

Uhm dat, dat vraag je je af. Omdat je als Hamilton vanaf poleposition position weg had kunnen rijden en niet achter Bottas zo lang had gezeten. Dan had ie in ieder geval euh. Zijn banden hadden dat fijner gevonden. H dus. Dus als je het dus in twee theorien je kunt gaan zeggen van nou als jij als max met uh of als uh Hamilton gelijk de kop had kunnen pak. En rustig weg kunnen rijden. En dan? Dan had euh, Max dat probleem gehad met met Bottas natuurlijk.

[00:12:24]

En dan ga je je afvragen waar. Ja nu kwam die net voor Bottas, maar was die ook net voor Hamilton gekomen? Dat is vragen natuurlijk. Euh dus. Dus als je ziet nu die afstand. En wat was het vijf seconden. Ik heb het hier elf seconden. Ja nee, dat is toch nog wel een euh, een grote afstand. Dus ik denk dat dat Maxim sowieso wel gewonnen had. Maar één ding is duidelijk dat als Hamilton natuurlijk van Polen had kunnen beginnen, dan had ie de veel dichterbij gezeten.

[00:12:46]

Ik denk ook niet per se dat het slecht is dat Verstappen gebruik heeft gemaakt van euh ja, het falen van de Mercedes. En natuurlijk is alles je niet snel genoeg. Ben dan dan moet je het anders. Het mooie van Verstappen is hij is altijd eerlijk. Tenminste, voor zover we dat kunnen beoordelen. Hij heeft ook altijd gezegd het eerste interview dat ik ooit met hem had. Zij die één ding. Ik wil altijd eerlijk zijn, want ik houd er niet van om te liegen.

[00:13:09]

Nou, inmiddels zit ie in een wereld waar je af en toe moet liegen of halve waarheden moet verkondigen. Maar ik hoor hem al weken zeggen we zijn eigenlijk kansloos, maar we moeten loeren op een moment dat we kunnen toeslaan. Dat zegt ie al weken en dan maakt ie t vervolgens ook nog lekker waar. En dan kun je vervolgens inderdaad dat. Dat vind ik nog steeds. Euh. Mercedes laat het liggen. Verstappen profiteert. Daarmee haal ik niks van de glans er van af, want je moet het wel even doen.

[00:13:32]

Maar het is een beetje Louis van Gaal he. Was Mercedes nou zo slecht gisteren of was Max zo goed? En dan heb ik toch de neiging om te kijken naar de vierde plek van Leclair en het gat dat niet zo groot is? En dan denken ja. Verstappen doet het fantastisch, maar Mercedes laat het liggen. En dan? Dan vind ik het zeker fiftyfifty. Ik denk wel dat dat het gaat hier gewoon om een sportprestatie. Niemand heeft gefaald.

[00:13:51]

Dit is gewoon de uitslag. Zij waren de beste Mercedes na de besten en ga zo maar door. Dus hier heeft niemand meer 2 en 3 tussendoortje. Red Bull heeft ook niet gefaald in het verleden. Dus dus het is niet zo dat je dat je faalt als je verliest, want dan heb je misschien ook je eigen potentieel toch nog het maximale gehaald. En dat is dan je positie. Dus het is juist die titanenstrijd. Die is zo boeiend he.

[00:14:14]

Dus dus. Dus ik denk denk dat daar gaan zeggen dat B bijvoorbeeld Mercedes faalt. Het is ook een beetje van de glans van fan van Max een overwinning weghalen en dat dat zou ik niet terecht vinden want was gewoon een mooie race en en ze werden allemaal maximaal op de proef gesteld. Je hebt de keuze tussen allerlei verschillende banden en een banden strategie. Mercedes kiest voor t, n en euh. Red Bull kiest voor het andere denken van nou, het is gewoon een mooie uitslag en zo is het.

[00:14:38]

Leclair voelde dit als een overwinning en gisteren die via de kwalificatie. Vorige week was ook een ronde als je nu nog eens terugkijkt. De eerste in Silverstone kwalificatie. Leclair was door een ringetje. Maar eigenlijk is dit dat nou vierde. Maar dat als coureur voelt dat echt als een overwinning aan omdat je gewoon weet van nou dus ook echt een halve seconde meer in is dat gewoon heerlijk. In de laatste ronden deelde Verstappen nog een plaag stadje uit op weg naar de overwinning.

[00:15:10]

Faket zijn tijd. Hij was nog niet over de finish, maar hij wist wel beter.

[00:15:15]

Je moet er op zo'n moment natuurlijk niet net een klapband krijgen. Technische problemen. En wat dan? Dan krijg je daarmee je nek vrij. Maar dit is bijna bijna een overdosis zelfvertrouwen. Als iedereen goed te beluisteren was bij zegt dus letterlijk van nou, jullie zullen wel een zwetende handjes hebben. Vergeet ze niet de hele tijd en hij weet dat ik vorige week nergens goed in zijn vel. Erg lekker. Uhm ja, daar waar Verstappen het toch wel voor een groot deel won.

[00:15:45]

Op de zaterdag verprutste Almond zijn teamgenoot het weer eens in de kwalificatie. Uhm.

[00:15:50]

Dat gebeurt vaker bij album. En volgens mij is dat het grootste probleem van al dat ie dat ie in de kwalificaties slecht doet. En dan in verkeer moet starten op de zondag geloei.

[00:15:59]

Ja, maar eigenlijk lijkt hij daar een beetje op. Sebastian Vettel h doet precies hetzelfde. Los dat op zondag maar eens op en dat is knokken in de middenmoot. Dat doet allemaal trouwens erg goed hoor. Maar best wel. Hij moet het wel altijd rechtzetten op de zondag. Wat ik wel pijnlijk vind. Kijk, daar wordt natuurlijk aan alle kanten gepraat. Ook nu is het Verstappen album als teamgenoot heeft ie teveel aan? Nee, niet zoveel. Euh, volgend jaar moeten we maar zien wie de naast Verstappen in die auto zit.

[00:16:23]

En dan wordt altijd de naam Vettel genoemd. Maar nu was Hülkenberg weer terug in de Formule 1 en merk je ineens dat Max Verstappen onbezoldigd voorzitter van de Nico Hülkenberg fanclub aan het worden is. Dan ga je dan ook weer dingen van denken. Dat is erg lovend. Ja, nogal hè? Laten zich een beetje lovend. Dat mag, maar dit was wel heel erg lovend. En natuurlijk gaan we hem dan in zon zoem sessie de vraag stellen gewoon Max Hülkenberg als teamgenoot volgend jaar zou dat wat zijn?

[00:16:47]

Ja ja, hij hoort wel in de Formule 1. Ja, maar wat moeten we dan met Arbon? Daar geef ik geen antwoord op. Dat is niet leuk voor Alex. En toen dacht ik hé, dit heb ik eerder meegemaakt met Gaslight, maar ook op een bepaald moment. Vragen over Gaslight aan Verstappen werden gesteld door de pers. En Verstappen zei ja, daar ga ik niet aan meedoen. Maar dan krijg je weer van die vervelende rot verhalen.

[00:17:06]

Dat doe ik niet. En we zitten nu met een album die beter presteert dan Castillion. Maar we zitten toch op een moment dat je denkt oei, als dat maar goed gaat met M, want daar zijn de twee die aan het loeren zijn. Ze komen allebei uit Duitsland. En de één kan nog beter Nederlands praten dan de anderen. En voor wie zou je gaan? Ik als ik gewonnen was voor Vettel natuurlijk. Waarom? Ach, fantastisch, alle successen daar gehaald en dan ook daarna met pensioen als tweede rijder achter Max.

[00:17:31]

Euh ja, die man. Ik denk niet dat gaat gebeuren. Hij lijkt opnieuw opgebouwd te moeten worden. Of zou hij alle zelfvertrouwen kwijt zijn? Helemaal weg.

[00:17:40]

Ja ja, dit is ook euh. Je mag denk ik ook niet zo heel veel meer van hem verwachten. Hij wel voor zichzelf. Euh denk ik, want dan moet je sportman altijd maar. Uhm ja, nee, er is hem aangekondigd. Vernauwde kiezen voor iemand anders. En dat is dus dus zeer. De scheiding is aanstaande. En als je het dan tijdens het huwelijk al samen niet kan vinden, wordt het vaak echtscheidingen ook niet veel en veel beter.

[00:18:06]

En dan weten te veel mensen helaas te veel van af. Maar dus het is gewoon heel moeilijk. En en die situatie met Arbon en Verstappen. Verstappen is in de basis gewoon de man gewoon met meer talent is de betere rijder. En dan moet jij uhm proberen. Jij eigenlijk als je in die auto zit als coureur. Probeer hem altijd te verslaan wat soms een beetje dom is. Al zou het kunnen als je dat doet. Want probeer eerst maar eens dicht in de buurt te komen en het gevaar is dan altijd dat je te hard poetst.

[00:18:35]

Want want euh, eerst zie je op je data van nou Verstappen, die remt daar nog later dan ik. Dus dan? Dan moet jij al iets doen wat je van nature niet zou doen. Dus je moet later dan je zelf rijden. Je moet voordat je later dan Verstappen red. Moet je eerst laten en dan jezelf weer remmen. Vervolgens ben je moet onnatuurlijke dingen gaan doen en dat is zo moeilijk voor zo'n zijn rijder als A. Albron die er op z'n Engels helemaal ketjap moet spelen.

[00:18:58]

Die moet dat gat dichten. Dus dan ben je altijd veel geforceerd aan het rijden. Max doet gewoon z'n ding. En POV die is gewoon snel en is niet helemaal snel geboren. Maar het lijkt er wel op. Maar euh, en Albron moet dat dan proberen te zijn en dat is altijd het verschil. Uhm, Verstappen is een Albron, moet iemand proberen te zijn en en dan moet je constant uit je eigen comfortzone treden. En dat is zo verschrikkelijk moeilijk.

[00:19:23]

En dan maak je foutjes. Dan ga je hier en daar over de limiet.

[00:19:26]

Je blokkeert een wieltje, staat een keer dwars, want hij kan weten, want hij heeft ook hele mooie inhaalacties buitenom. Vaak kijken. Want Brussel, die heeft een keer geprobeerd een lans voor hem te breken. En die zei dan van Yamaha in onze tijden was het hem Verstappen of Leclair en wij probeerden te suggereren dat we in die tijd ook allemaal allemaal aan elkaar gewaagd waren. Maar dat maakt ie gewoon n euh. Eén ding zit je het over het hoofd.

[00:19:49]

Dat is gewoon een perfect cart team, heeft ie perfect materiaal, perfecte situatie en heeft die alles onder controle. Nu is de situatie even niet perfect en er zijn wat meer mensen die snel kunnen rijden. En dus die competitie is op een veel hoger niveau veel gecompliceerder. En daar zie je het verschil tussen de mijne en de Booi zeg maar. Vettel en Hülkenberg. Uhm, ik zie eerder Hülkenberg als tweede rijder bij Red Bull dan Vettel. Ik heb niet het idee dat Vettel een tweede rijder kan zijn.

[00:20:15]

Ik. Ik heb het idee dat je nu ook al hoor. Precies doordat die nu door Leclair keer op keer verslagen wordt, zo gefrustreerd raakt en zijn zelfvertrouwen helemaal weg is. Dat werkt gewoon niet.

[00:20:26]

Nou kijk ik ik de de de. De eerste wat wat ik zou concluderen. Ik vind Vettel een mooi mens en noem maar op. Maar hij zit daar niet omdat zo'n sympathieke kerel is. Hij moet gewoon gas geven. Races winnen, daarvoor zit ie daar. Dus je moet het vanuit die professionele invalshoek bekijken. En euh, kijk. Simpel gezegd als ik daar een team zou moeten runnen. Ja uh, Vettel heeft het verleden. Leclère heeft de toekomst.

[00:20:49]

Ik bedoel, Vettel heeft al vier wereldkampioenschappen. Ja euh. Is dat t al heeft ie al gepiekt of wat dan ook? Dat moet je je afvragen. Wat in ieder geval wel een feit is, is dat Leclère heeft de toekomst. En in dit geval dan Hülkenberg. T Vergelijk. Euh hè? Dat dat? Ja euh. Hülkenberg moet het allemaal nog gaan doen. Je hebt ziet dat ie het gewoon Hülkenberg is. Top hebben we na in het verleden ook wel gezien.

[00:21:12]

Goeie gast en en euh ook reëel. Haverkamp geen onzin uit. Die zegt iets of hij zegt het niet, maar hij draait er niet omheen. Hij dus die is ook gewoon super reëel. Vettel ook overigens hoor. Maar euh. Plus ja uh, Hülkenberg heeft de toekomst en Vettel heeft voor hem op dit moment helaas van het verleden.

[00:21:35]

Hij kreeg voor de reis een mailtje van Lord Scrol, de grote man achter Racing Point. Wat stond erin?

[00:21:41]

Ja, de de vader ook van Lens en en nog steeds denk ik de volgende werkgever van Sebastian Vettel. Maar misschien moeten we nog een paar weken wachten en misschien heeft Jan niet al te goed en gaat Vettel naar Red Bull. Ik hou nog steeds op Racing Point dat Aston Martin wordt. Maar een mailtje? Ja, dan zit je klaar voor een opwarmronde. En ik denk nog even checken of er nog nieuws is en de floept iets van Racing Point in mijn mailbox.

[00:22:03]

En daar was ik scherper op, want ik had Nico Hülkenberg aangevraagd voor Langs de Lijn gisteravond. Nou, die antwoordde snel, maar dat was geen antwoord op mijn vraag. Het was gewoon een statement van Laurents troll. Die laten we niet helemaal voorlezen. Laat ik me vrij vertalen aangaf dat ie niet heel blij was met al die woedend. Ja, en dat is nog een understatement. Hij zegt ik ben. Ik heb nog nooit iemand bedrogen. Ik heb nog nooit de kluit belazerd en dit team ook niet.

[00:22:26]

Dit team bestaat in verschillende gedaanten. In het verleden nota bene ook nog, al spijkerde al een jaar of dertig. Euh, wij zijn de parel van de Formule 1. Zij die nog net niet, maar zei wel wij zijn lowbudget presteren met weinig mensen en we hebben een faillissement overleefd. En dan gaan jullie ons euh als concurrerende teams hebben daar. Wees naar die andere teams. Euh. Gaan jullie ons beschuldigen van vals spel? Dat dacht ik toch even.

[00:22:49]

Hij doelt op die straf krijgen. Tom moeten ze betalen en dan gaan 15 punten van kosten nog steeds een ongelooflijke flut straffen. Maar goed. Het gaat hem niet om die 15 punten en die vierhonderdduizend euro, want Laurens heeft dat wel op de bank. Dat is een probleem. Hij voelt zich echt genomen, beledigd, getergd. En misschien is het alleen maar spierballentaal. Het is Overduin overtuigende spierballentaal en ik vind het ook wel weer stijlvol dat ze dat gewoon een minuut voor de opwarmronde nog even rondsturen.

[00:23:19]

Ja, ik denk dat het ook wel laat zien dat dat met kritiek kritiek omgaan waarschijnlijk niet zijn sterkste kant is. Uhm, punt. Nou, dat is een vraagstuk. Want als jij euh euh gewoon euh ergens 130 rijdt in de volledige veronderstelling dat 100. Dat je daar 130 mag en je komt er naderhand achter. Van O. H. Het was 100. Dan heb je je gewoon vergist en dan zit ik daar niet gewoon. Dit is wel een vergrijp mama, maar hé dus.

[00:23:49]

Dus dat is gewoon het punt. Zij hebben een auto gebouwd waarvan ze dachten dat ie legaal was als ie dan volgens de reglementen niet legaal blijkt te zijn. Duct zouden zijn goud waard is als jij in de veronderstelling bent van jou. Dit is allemaal volgens de reglementen. Dat kan helemaal niet weten. Hij is geen ingenieur, dus hoe weet hij in godsnaam van al die 12 miljoen onderdelen dat deze allemaal legaal is goedgekeurd door de FIA? Cees Precies. Maar het is toch voorkomen dat dat wat hij zegt dat dat euh.

[00:24:17]

Dat klinkt allemaal natuurlijk fantastisch, maar maar zo simpel is het niet. Weet je dus daar zitten gewoon dingen in die auto. Hij kan in de veronderstelling zijn dat het allemaal legaal is. En als dat blijkt dat het niet volgens het reglement is, nou, dan moet je op een gegeven moment zeggen nou, dat mag of dat mag niet. Maar ik denk dat hij een beetje overgevoelig reageert op het FIA, op het feit dat iets illegaals doet. Ja, maar dat doet ie natuurlijk niet met die intentie.

[00:24:39]

Hij is in de veronderstelling dat alles legaal is. Dat snap ik en noem maar op. Op een gegeven met zijn regels regels. Hij zegt ook deze auto is goedgekeurd en nu is er protest van de NL. En nu is het ineens niet goed.

[00:24:51]

En het grootste nieuws is dat ie überhaupt iets zegt. Want Lorenzon, ik heb hem vaak gezien. Die zit altijd in zijn eentje naar de geest te kijken, ergens boven doorspartelen. Dan is er niet zo dat je het met een grote boog omheen moet lopen. Maar je ziet wel aan alles. Die wel effe niet lastig gevallen worden. Praat ik nooit met de pers. Dus ik vind het. Ik vind het heel bijzonder. Kijk, je auto kan gewoon afgekeurd worden.

[00:25:10]

Euh, zonder dat je hebt zitten sjiïeten. Ha dat dat kan gewoon he. Omdat je dacht van shit, dus dat mag toch niet? Weet je nou, dat heb je even verkeerd ingeschat. Het heeft niks met sjiïeten, dus wat dat betreft ik vind het wel een beetje overgevoelig reageren. Wat is hier nou aan de hand? Want er zijn heel veel teams die naar elkaar kijken. En je hebt de fabrieksteams en en de inkoopt van die. En wat mag nou niet wat dat inhoudt?

[00:25:34]

Hele goeie vraag. En en en jouw vraag heeft eigenlijk al al gelijk het probleem aan en dat is dat er geen duidelijkheid is he? Dus als je dingen voor interpretatie openlaat dan is het dan crib creëert gewoon problemen, dus we moeten gewoon duidelijke regels zijn en reglementen zijn die niet op twee manieren uit te leggen zijn. Het is hier een constructeurskampioenschap, dus in essentie moet moeten al die teams hun eigen auto's construeren en noem maar op. Maar dat gebeurt dan niet.

[00:26:01]

Nou ja, dan krijg je het grijze gebied van van van New. Uh ha, mag ik het dan namaken? Nou is jouw eigen stempeltje dan maar in staat met je eigen onderdeel nummer en dan mag het kennelijk wel. En dat is zo gecompliceerd. Dat vragen mij de details ook niet. Maar dan als je dat van een foto af na gaat maken, dan mag het wel. Dus het is wel hetzelfde. Alleen het is gewoon euh ja, bureaucratie.

[00:26:21]

Wat bepaalt of iets wel of niet legaal is he? Want want euh, dee dee dee dee of de vorm en de functie identiek is? Ja, dat mag dan kennelijk wel. Maar al die andere details slaat nergens op.

[00:26:32]

Op dit moment weer meer, dat weet. Copycats dan het WK constructeurs dat daar om draait. Dat is een veel te simpele voorstelling van zaken. De week wel, maar het is nu de vraag wat is een kopie? Wat is net geen kopie? Wat mag er wel? Wat mag en niet? Wat mag een beetje? En de straf die nu wordt uitgedeeld is is eigenlijk simpel gezegd het mag niet en je krijgt één keer straf voor. Daarna krijg je iedere reeks een tik over de vingers, maar we kijken even de andere kant gewoon doorrijden.

[00:26:56]

Je maakt in een jaren heb je misschien 250 300 miljoen budget, dan krijg je gewonnen. En de families? De school is ook niet aan. Lastig hé. Die krijgt dan een boete van 400 duizend euro. Nou hé. Ik vind dat eigenlijk een parkeerboete. Maar ik bedoel als je een parkeerboete kan betalen hoor. Ik zie het als een parkeerboete, dus een betaalde parkeerboete. Maar daar mag je voor de rest van t jaar laten staan. Dat is echt snelheid.

[00:27:21]

Vertrekt de overtreder niet. Ik heb het al eens geprobeerd het verleden. Gelukkig is het lang geleden dat ik aangehouden werd. Maar euh, het. Dat dacht ik ook voornamelijk die boete betaal. Mag ik dan gewoon door blijven reizen? Maar dat mocht dan toch uiteraard maar. Maar ja, dus het is heel, heel raar en niemand vindt dat logisch, behalve de FIA en folder dus. Maar we genieten daar ook van. Weten hoe het zit.

[00:27:43]

De Formule 1 zet tien teams. Ze hebben elkaar allemaal nodig om te overleven en ze vecht elkaar ook de tent uit. Het is zo'n fantastische slangenkuil toe en je hebt nodig hebben, want je hebt al die grids van twintig. Want als wij morgen horen, want dat lijkt dan ook eerlijk in zijn als we mogen horen van ja. Het mag niet en ze zijn afgekeurd. En we hebben nog maar 18 auto's op de grid. Ja, daar zou ik ook de kleren delen hebben, dus het is een heel moeilijk dilemma voor alle betrokkenen.

[00:28:05]

Hoe gaat deze zaak nu verder? We gaan nog weken door procederen, krijgt iedere race krijg ik persberichten dat Gano weer protest heeft aangetekend tegen gaat gewoon door een opwarmend wordter geschikt en horen we nooit beeld van. En dan rijdt de Alfa Tauri gewoon met de 16 van max volgend jaar. Ik chargeren even, maar die consequenties gaan en komen. Nou gaat er niet langzamer vallen. Nee, nee dus. Je moet het ook weer relativeren, dit soort dingen.

[00:28:30]

Maar voorlopig geniet ik er Chavo gewoon van en denk ik bij ieder persbericht aan iedere uitspraak denk ik aan Yutu. Niet mijn favoriete band, maar Brito Without You is helemaal waar dit over gaat. Ze kunnen niet met. Ze kunnen niet zonder elkaar genieten, maar heerlijk.

[00:28:48]

Voor het eerst in de geschiedenis klonk op zondag twee keer het Wilhelmus op één en hetzelfde circuit. Voor overwinningen in een formule klassen, namelijk de Formule 1 en de Formule 3. Bent Viscaal was de man van de zondagochtend. En die overwinning kwam niet vanzelf.

[00:29:15]

De weging. En Bent is aan de lijn.

[00:29:20]

Goedemiddag, goeie winnaar. Gefeliciteerd! Dank je wel bij je eerste overwinning in de Formule 3. Is dat een beetje jouw stijl? Winnen in de laatste bocht?

[00:29:33]

Ja, ik kom uit de buurt van Duitslanden. Ik denk inderdaad, maar hoe kwam dat zo?

[00:29:41]

Euh, daar goed. Vanaf het begin natuurlijk al duidelijk dat we heel wat bandenslijtage waren. Niet alleen bij de Kolibri. Het ging eigenlijk om je banden zo goed mogelijk op te sparen voor de laatste drie rondjes. En dat is gelukt. Zo heb jij de rest van Max nog gevolgd, want jullie rijden dan s ochtends en Max s middags. Uhm, volg jij dat dan? Kan dat überhaupt?

[00:30:06]

Ja, ik doe mijn best om wat loopt te doen. Alleen dit keer waren we natuurlijk zo snel mogelijk weer terug naar huis. Alleen het internet in Engeland, niet van een snelweg. Dus ik heb niet. Ik heb het niet goed kunnen.

[00:30:17]

O nee. Hoe kijk jij naar euh Verstappen?

[00:30:22]

Je gaat niet door. Niet alleen voor zichzelf, maar voor de autosport. In Nederland is dat natuurlijk fantastisch.

[00:30:28]

Is het een soort voorbeeld? Kan ik dat zo zeggen?

[00:30:33]

Eigenlijk betaal ik ben. Ik ben altijd van Jens. De enige wat ik echt op kan doen. Niet de idee waarom Button, die in 2009 maar een keer per jaar in de Formule 1 met Boniek, Rompuy vandaag en je zit dus in de Formule 3 is dan t het einddoel de Formule 1?

[00:30:56]

Is dat voor voor iedere coureur het einddoel?

[00:30:59]

Ja, ik denk ook airliner 3 en 2 zit natuurlijk uiteindelijk en eerst om in de Formule 1. Het is natuurlijk wel weniger weggelegd.

[00:31:09]

Alleen iedereen in de hoogste berg bent Loewie hier. Jij hebt natuurlijk een paar weken geleden ook al gewonnen, maar dat was niet in t echt door al die straf twee keer straf. Finnish onder de safetycar met 6 seconden voorsprong. Sneeuw voor de zon. Is het een beetje gerechtigheid nu?

[00:31:29]

Uhm, nou nee. Zo erg dat ik heb. Ik heb dat toen al meteen afgesloten. De Leeuw weer in Boedapest. Ik heb nog meer spellen laten zien, dus ik uh ja. Wat dat betreft was het natuurlijk allemaal goed. Maar ik vind het vooral belangrijk dat we nu in een drol op de snelheid hebben en dat we dat we opnieuw kunnen doen om de overwinning.

[00:31:47]

En in welk jaar ga jij Nicolas Latif hier bij Williams verdringen? Aankoopbonnen? Hij? Bruintje Janney gereciteerd man? Geweldig. Jij zegt net uh machts. Die doet veel voordelen voor de autosport in Nederland. Maar dat daag jij ook bij hoor. Want het is gewoon geweldig hoe je in een positief daglicht gewoon de autosport! In Nederland leeft, want daar is weinig natuurlijke afgelopen half jaar om heel enthousiast over te zijn. Maar ik denk dat autosport wat dat betreft in de Nederlandse sportwereld een mooi plaatje neemt.

[00:32:24]

En dan heb je ook aan bijgedragen. Dus een heleboel mooie Nederlandse autocoureurs natuurlijk. Te veel om op te noemen dus. Die fout zal ik op dit moment niet maken, want dan ga ik brieven geven. Maar je bent goed bezig man. Geweldig om te zien. Gefeliciteerd!

[00:32:38]

En nu net als Max Dorner Barcelona. Ja, zo snel mogelijk. Nou, veel succes, want je mondkapje ook.

[00:32:50]

Dat was de NOS Formule 1 podcast van deze week. Nog meer podcasts luisteren, dat kan bijvoorbeeld de NOS Olympische Podcast, een serie van 30 persoonlijke gesprekken met Olympische sporters.

[00:33:01]

Over een week dus de reis in Spanje. Daarna zijn we er uiteraard weer. Dat zal zijn op de zeventiende. Vind je dit een leuke podcast? Laat een beoordeling achter op iTunes. Reageren kan zoals altijd op Twitter. Via het V-1 bloei is of het waar Brantsen veel plezier verder is. In Spanje en heel graag tot volgende week.