Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:02]

Radio en podcast podcast Arno van. Beste luisteraars naar de Voetbal Podcast van de NOS. Ik zit gewoon te popelen zeggen ik kon er bijna vannacht niet van slapen. Zoveel is te bespreken, dus we gaan maar heel snel beginnen. Hebben jullie dat ook in elkaar zetten? Hebben ze allemaal gezegd. Ik vind ik een beetje. Ik denk dat ik denk dat je een beetje overdrijft. Misschien helemaal niet. Heb ik het misschien ook mis? Dus bij Jeroen Elshof vorige week ontsnapte uit Parijs toen nog geen code oranje.

[00:00:34]

Daar was in Disney, anders had ie nu twee weken in quarantaine gemoeten. We gaan het vast nog wel over hebben. Als vakantie gehad, maar keurig in Nederland gebleven. Keurige Arman. Abstergo is ook aanwezig. Ook niet weggeweest. Griekenland was al eerder veilig in Nederland. Laten we maar heel snel beginnen, want ik zei het al we hebben echt wel veel te bespreken. Dat zijn eigenlijk hartstikke leuke weken, met onder andere al dat Europees voetbal, zo'n climax week.

[00:00:59]

Maar ik wil beginnen met een gerucht, maar wel zou er wel een heel groot gerucht Jeroen Elshof jaartje al een beetje n verdiepen. Het gaat erom. Hij wordt genoemd. Luis Suarez zou teruggaan naar Ajax. Ja nou ja, dat bedoel barst op dit moment van de geruchten laatste dagen. Maar dit is toch wel een top gerucht of niet? En die heeft nog een jaar contract. Nou, Barcelona valt uit elkaar. Zo zo, zo lijkt het na alles wat er is gebeurd.

[00:01:23]

En dan wordt ie genoemd. Dat weet je toch. Zijn naam wordt genoemd. Een tijdje geleden al jaren hoorde ik ook al wat er wat geruchten. Uhm, toen was ik in de buurt van Sjaak Swart. Die deed ook al heel geheimzinnig over. Denk altijd, dat weet je wel. En dat weet je niet. Want toen ja. Die moest een beetje lachen. Toen ging het ook al over. Nou, volgens mij heeft de heeft Suarez daar wel oren naar.

[00:01:42]

Maar je weet nooit hoe serieus je dat allemaal moet nemen enzo. Maar dat zal wel een paar maanden terug horen. Alleen toen kwam dit ineens nu naar boven. En toen dacht ik zo nou ja, je weet het maar nooit. 33 jaar nog een contract tot 2021 maakt nog steeds veel doelpunten. Toch wel vrij onlogisch als je ze naar Ajax selectie kijkt. Je zou zeggen dat er altijd wel plek is voor Suarez. Dat is denk ik ook. Maar het zou zo gek zijn als je gewoon acht hele goeie aanvallers hebt.

[00:02:07]

En je hebt een tekort aan verdedigers en verdedigende middenvelders en je koopt dan een spits. Ik bedoel als jij schrijft niet over.

[00:02:20]

Maar ik denk even na over Marc Overmars en hoe die dan? Want hij denkt ook na die doorverkopen. Nou, ik denk die denkt waarschijnlijk een doelpuntenmachine. De laatste jaren 33 kan denk ik nog wel even mee. Ik heb alleen Tadic en Huntelaar en uh en Traoré op die positie. Labyad ook? Ja en nee. Ik weet niet wie die mee rekent als spits. Maar goed, als je Suarez kan binnenhalen. Natuurlijk moet je dat doen. En kijk ik.

[00:02:44]

Ik heb in die tijd omdat ik dan redelijk goed Spaans spreken heb ik hem ook vaak mogen interviewen. Hele fijne gozer in dat opzicht. En ik heb Uruguay gevolgd op het WK. Uhm 2014 11 jaar geleden. Ja ok. Maar daar heb ik een hele hele prettige indruk van hem gekregen als mens. En ik heb altijd wat. Ik heb altijd het gevoel gehad. Je weet dat ie in 2014 door het leven gaat als mens. Ook dat was in t Veld.

[00:03:08]

Euh, ik heb altijd het gevoel gehad al die tijd dat ie ontzettend naar z'n zin had in Nederland en en dat. En d e d dat soort dingen in zijn fase van zijn carrière. Dat zinnetje nou, in zijn nadagen van zijn carrière kan dat een rol gaan spelen. Dat je niet voor dat hele grote geld hoeft te kiezen de hele tijd zal ongetwijfeld goed betalen en dus al goed verdiend worden. Maar hij heeft natuurlijk z'n zijn schaapjes op het droge.

[00:03:32]

En dat ze ook sociaal gezien kunnen meespelen denk ik van nou. Ik ga lekker terug naar Amsterdam. Ik ken de omgeving. Mooie club dat je dat soort dingen kunnen meespelen bij een keuze voor Suarez. In dat geval moet Ajax absoluut toeslaan.

[00:03:42]

Moeten we dit niet scharen in één van die van die vele Ajax transfergeruchten die er elke zomer zijn? Ik neem aan dat Eto'o ooit naar Ajax zou komen. Dat is een wat andere status nu in dat geval. Eto'o naar Ajax nu de kas kan. T Ha. Ik kan het hebben. Uhm uh, Suarez heeft een geschiedenis bij bij Ajax en in Nederland. Dus ik vind dit niet zo'n heel gek gerucht. Maar misschien is het wel belachelijk dat een journalist.

[00:04:10]

Het is geweldig om na te denken over die geruchten Aleman zijn. Overige journalisten die je die het allemaal bevestigd zouden willen hebben, dat zijn wij natuurlijk. Maar best leuk als je in het rijtje Arjen Robben. Weet je waar we ook allemaal enthousiast. En misschien gaat misschien helemaal niet door. Jongens die misschien wel naar Ajax.

[00:04:28]

Wie weet nou, het wachten is nu op de mensen die die gaan twitteren over gehoorzenuw bij de NOS Voetbal Podcast. Die denken echt dat Suarez terug gaat naar Ajax. Laat dit dan ook maar een gerucht noemen, maar is natuurlijk ook wel een serieus kantje aan. En misschien wel meer dan dan wat. Ronald Koeman was toevallig afgelopen weekend in Barcelona. We weten dat ie daar sinds kort weer in een tweede huis heeft. Ach, wat zou ik ook doen als ik Ronald Koeman was?

[00:04:52]

Een tweede huis in Barcelona in plaats van om aan de Algarve. Daar is het ook aardig, maar om in de stad te zitten af en toe eens ook wel leuk. En nou, net in dat weekend gaat er wat mis hier. En waarbij je bij Barcelona nou Spaanse kranten gillen om moord en brand en dat Koeman de nieuwe coach moet worden. Hoe serieus? Denken jullie is dat? Want dat is toch een kleine haakje aan. Ronald Koeman is nog bondscoach van de Engelse elftal en zou ten alle tijden blijven tot en met het Europees kampioenschap.

[00:05:17]

En dat is nou eenmaal in dit geval 2021. Maar dit lijkt. Dit lijkt mij wel een stukje serieuzer dan waar we het net over hadden. Als je nu uh uh, een serieuze Spaanse media is lastig om dat allemaal precies te onderscheiden, maar toch dit wel heel erg boven bovendrijven. Nu ook bij mij bij wat gerenommeerde journalisten daar dan. Dan zou ik wel zeggen dit lijkt me wel een serieuze business.

[00:05:39]

Toch of niet denk ik ook. Ja, denk ik ook. Kijk uhm euh. Maar Barcelona staat in brand als club en euh. Het is natuurlijk een nationaal instituut van Catalonië. Speelt dus op. Op zich heel veel machtsstrijd, gaande binnen de club. Al jaren, al decennia. Dat hoort bij de club. En we hebben allemaal de reacties ook van Van van spelers van Piqué gehoord. Moet heel veel veranderen. Maar ook vooraanstaande Spaanse Catalaanse journalisten zeggen ja, dat had ook al gemoeten naar die na die nederlaag tegen Liverpool.

[00:06:08]

Maar dat gebeurt maar niks. Ik denk dat Koeman die situatie daar een beetje kennende uit. Wel uit een ver verleden, moet ik eerlijk zeggen. Maar daar ben ik natuurlijk heel veel, heel veel geweest. Is dat hij zijn lijntjes heeft naar de journalisten, naar de mensen binnen de club en dat die heel goed voor aftasten van gaat en die inderdaad wat veranderen. Of of word ik een soort Muppet fan van de machtsstructuren binnen de club en moet ik de hand boven het hoofd houden van allerlei onzin?

[00:06:33]

Dat snap ik allemaal. Maar voordat kan je het maken? Hij heeft met zijn hand op z'n hart een paar keer in Nederland gezegd dat ie tot aan het Europees kampioenschap bondscoach blijft. Het in het voetbal. Ook in het voetbal kun je zeggen wat je wil. In het voetbal geldt dat je dat je dit moreel gezien niet kunt maken, maar in voetbal gelden alle andere wetten. Uh uh, als hij nu voor zichzelf vindt. Dit is toch de tijd om in te stappen bij Barcelona, dan zal je dat doen.

[00:06:56]

En dan is er enige kans is. Nou, dat weet ik niet. Maar 57. Nou, dat weet ik niet. Maar hij zal. Hij zal zijn afbreukrisico moeten gaan analyseren. Weet je het stapje? Inderdaad in een in een zinkend schip waarden waar de club niet wil veranderen.

[00:07:12]

Even voor de helderheid volgend jaar. Uhm, weten veel mensen wel, maar toch even zeggen verkiezingen. Dat is belangrijk bij een club als Barcelona. Dan wordt de nieuwe president gekozen Bartholomé op de man die nu nog aan het bewind is. Zou het wel eens, ook door de sportieve neergang natuurlijk heel lastig kunnen hebben. Dat maakt het wel interessant, want wat heeft hij te winnen op dit moment? Kijk, het is zijn droom. Dat is bekend. Het is zijn droom om trainer van Barcelona te worden, maar hij heeft toch ook wel besef dat dat de kans groot is dat het na één jaar alweer voorbij is.

[00:07:38]

Dat is de afweging die moet maken. Mundo schrijft daarover. Die wordt heel erg genoemd. Binnen een jaar, maar die heeft ook zijn lijntjes om dat af te tasten. Of dit het juiste moment is. Mundo, schrijft Mundo Deportivo, schrijft daar vanmorgen over dat de. Maar nogmaals, dit zijn de Spaanse kranten, dus hoe serieus ze dat nou precies moeten nemen weet ik niet. Maar dat dat er al contact zou zijn geweest en dat Koeman daarom zegt een contract voor drie jaar Spaanse media verandert het wel.

[00:08:02]

Hoewel 3jaar natuurlijk in t voetbal ook niet zoveel beter iemand ziet heeft ook niet getekend tot het eind van zijn volgens mij, maar hij gaat toch ook geen contract voor één jaar ondertekenen. Dat is natuurlijk normaal gesproken de laatste tijd wel veel, maar je weet dat je Koeman niet kan halen met een contract voor één jaar. Kijk, het is dus een droom om trainer van Barcelona te worden. Maar je hebt je ziet wat er allemaal mis is binnen die binnen die club.

[00:08:22]

Je weet dat Messi misschien wel weg wil. Die geruchten worden ook steeds sterker dat Suarez weg mag.

[00:08:26]

Misschien beter tegenaan? Kijk dan wel denken wat heb ik wat ja zeggen? Dit is natuurlijk wel het punt. Dit is een moment het moment om in te stappen omdat het vergelijkbaar met wat er gebeurde toen Alex Ferguson stopte bij Man United. Een team dat uit elkaar viel en dat je van de grond af moet opbouwen. Daar ben ik niet met je eens. Is dit de Koeman is op dit moment een man met een enorme status, nog altijd in Barcelona.

[00:08:50]

Die kan ook inderdaad. Maar nogmaals, dat is de afweging die je moet maken. Is dit het moment? Heb ik medestanders in de top van van de club? Weet je dat de aanmelding of en met die verkiezing en dat kan ie echt wel allemaal inschatten. In hoeverre dit dus een speelbal wordt van van mens. Kijk, als je president van Barcelona bent ben je eigenlijk president van Catalonië. Weet je dus dus. Dat zijn allemaal machtsstructuren die hij wel kent.

[00:09:13]

Het Nederlands elftal, nog mee in die afweging jaar wist dat voor hem gewoon graag.

[00:09:17]

Daarbij nee, dat zal inderdaad wel even van wakker liggen, maar op een gegeven moment is het ook wel een prof en een een en een iemand die op een gegeven met zo'n knoop doorhakt en alle shit over zich heen laat komen, maar daarover en voor zijn droom gaat. Ik denk dat ik wil toch een vraag opwerpen.

[00:09:31]

Ik denk bedoel, misschien hadden we eerlijk gezegd van. Nou, dat kan je niet maken. Maar hij heeft de situatie in de wereld misschien ook als een persoonlijke situatie. Heeft natuurlijk ook gezondheidsproblemen gehad. Dat dat niet een beetje is zouden zouden we dat nu meer kunnen begrijpen? Dus dan blijf je bij Oranje voor een WK volgend jaar. Waar van allemaal nog niet weten hoe de wereld er precies uitziet. Allemaal waar? Euh, nou ja, hoe gevoelig het leven is.

[00:09:54]

Hebben we? Hebben we ook? Euh. Weten we ook allemaal dat AZ? Als hij nu zegt van ja hoor is dit wil ik gewoon graag zou doen dan zeggen ja, eigenlijk snappen we dat wel. Zou zeggen t is belachelijk. Ik zou zeggen dat zal niet iedereen zeggen. We zullen schreeuwende koppen in de krant. Komen jij? Nee, ik heb er over nagedacht. Ik begrijp het wel. Ik vind dat het heel erg lastig is om iemand echt persoonlijke beslissingen in de kermen heel hard aan te vallen.

[00:10:18]

Het zal mij ook wel eens overkomen zijn, want af en toe denk je wel eens van mag je dat doen? In dit geval Koeman Kroonen gekregen maar ok. Euh. Een hartoperatie ondergaan. 57 jaar. Euh. Euh, woonachtig in Barcelona. Ook verleden bij Barcelona. Ik denk wel dat dit de laatste kans is, want het lijkt toch ingewikkeld om als je straks in de buurt van de zestig bent nog een keertje te kunnen doen? Ja, ik begrijp het wel.

[00:10:40]

Ik vind dat je wel het recht heb op je eigen geluk en om daar zelf voor te gaan en voor te kiezen. Uhm dus ik. Ik zal hem daar. Ik zal er maar niet op veroordelen. Ik denk wel onmiddellijk dat schoot ook door mijn hoofd heen. In hemelsnaam moet er bij het Engelse elftal, want dat is niet zo makkelijk. KWB zou in een paar weken tijd twee bondscoaches kunnen verliezen, maar daar komen nog drie gewikkelde dan bij de vrouwen.

[00:11:01]

Ik zie het gewoon niet zo makkelijk een. Nou nou ja, denk ik wel, maar ik zie niet zo makkelijk een euh, een opvolger voor mannen aan de horizon. En dat vind ik wel jammer, want we hebben over een jaar later hopen een een Eka. We hebben een goede generatie spelers, daar hoort een echt goeie bondscoach bij. Die hebben we. Maar waarom zou jij? Waarom zou Peter Bosz geen goede bondscoach zijn? Maar waarom wel?

[00:11:22]

Ik zie dat niet zo. Wat denk je dan gepresteerd om bondscoach te zijn? Nou, wat heeft dat Koeman voordat ie bondscoach werd als coach meer? Die had wel een internationaal bedoelde niet zo veel gewonnen hoor.

[00:11:32]

Internationaal omdat hij ook nog een heel andere status. Ook al zou ik als international als als gelouterde vedette geweest bij een heel andere carrière als als voetballer. En hij heeft nog nooit een prijs gewonnen als trainer toch? Nee ok. Ja, zo zou je kunnen zien. Ik kijk iets anders naar jou, zeg maar met die vraag, want dat is inderdaad wel iets. Moet je rustig in t Park over gaan nadenken als je inwandelen bent? Fan van van een lijstje van namen gaan maken, maar dat kan niet.

[00:12:00]

Je kan hier rustig wandelen, want ze spelen overtuigend. Dat is een. Dat is een mega probleem voor de KNVB. Maar daar Koeman zijnde in zijn fase van z'n leven is een fase van carrière. Als Koeman denkt oké, het is toch wel het moment om in te stappen. Dan moet ie daar helemaal maling aan hebben. Zo niet te snel overheen jongens. Als hij tot zijn 2 3 maanden geleden heeft gezegd. Wat er ook gebeurt, ik doe wat Eka.

[00:12:22]

Ja, maar wat er ook gebeurt is de voetbalwereld niet in mekaar. Als t. Als D. Dat kun je roepen als trainer en maar de omstandigheden zijn nu anders. Los van alles te makkelijk. Nee, dat vind ik niet te makkelijk. Je woord geeft om een eind te te leiden. Dan moet je dat doen. Maar dat is d. Dat is de voetbalwereld. Dat hebben al zo vaak meegemaakt.

[00:12:42]

En verschil tussen een man en ons denk ik ook qua leeftijd. Dat speelt ook een rol. Dat denk ik wel. Maar kijken daar anders tegenaan. Wij zijn zelf rondom de leeftijd van Koeman en ik begrijp je ook wel. En in de kern heb je wel gelijk. Heeft natuurlijk pech dat het WK dan een jaar verplaatst wordt. Hij had al een clausule in zijn contract dat ie tussentijds naar één club zou mogen. Barcelona weliswaar na een Eka. Maar ja, je kunt dan in de kern zeggen dat EK's waar normaal gesproken in 2020 zijn geweest, dat is verplaatst.

[00:13:07]

Er zijn verzachtende omstandigheden, maar de één zal moord en brand gillen. Uh, ik zal het niet doen. Jan zal het niet doen en jij zit er anders in denk ik. Ik zou trouwens wel heel jammer. Echt wel echt hele traject dat we hebben doorlopen met het Nederlands elftal. Heb je wel het idee dat je dus zeg maar euh het uitroepteken achter dat hele verhaal zou missen? Dus dat dat dat dit hele team dit hele pakket wat de laatste jaren tot stand is gekomen met Koeman die daar zo een ongelooflijk belangrijke rol in speelt.

[00:13:35]

Met respect is dit ook geen alternatief. Door de huidige staff. En natuurlijk niet wat jij nu zegt dat dat bij Koeman nog misschien een rol zou kunnen spelen om dit toch om dit om dit traject nog af te maken. Ik zeg niet dat ik zeg niet dat dit zomaar doet dit.

[00:13:50]

Dit is maar ik. Ik denk dat ik als man arno's en de woorden meeneem. Hier ligt die gewoon mag je natuurlijk van wakker. En niet zo'n beetje ook denk ik al. Al, alhoewel, Ronald Koeman kennende is ie ook wel volgens mij als persoonlijkheid weer in staat om om beslissingen uiteindelijk wel heel, heel snel en goed te nemen.

[00:14:07]

En de jongens t bedoel. Over een maand als Koeman dan. Dan heeft ie inderdaad die shit over zich heen gekregen. Dat zal gebeuren. Zal die worden? Ha ha ha zoals jij. Inderdaad, zoals jij dat stelt van twee maanden geleden. Heeft ie zijn woord gegeven? Ha dan. Dan verbreek je die belofte maar nogmaals in. Zo zit de voetbalwereld in mekaar. Laten we nou niet naïef zijn als we zo'n kans komt en de wereld verandert op dit moment per maand, weet je.

[00:14:33]

Ik bedoel het eka wat je wat je doen ook zegt. Is dat nou wel zo super aantrekkelijk in lege stadions? Gaat het door. Weet je? Euh euh. WK kwalificatiewedstrijd? Het is allemaal zo onzeker. En wat. Wat in mijn ogen wel wat zekerder is, is een nationale competitie. Uh uh, in de in met de korona regels die die inderdaad gewoon kan marcheren en door zal gaan. Euh Jantje champetter, ik wordt niet ook uitgespeeld.

[00:14:58]

Dat is dat is niet.

[00:14:59]

Dat bedoel ik dus. Maar dat dat er dus binnen Europa en een en gewoon de nationale competitie. En dan kan dat inderdaad wel een enorme uitdaging zijn voor Koeman om Barcelona te gaan. Te gaan doen. Ik wil even een streep zetten, want het is nog wel allemaal suggestie en wij gaan langzaamaan nadenken over alternatieven. Zo als dat KCB dat waarschijnlijk ook wel zal doen. Druk. Naar ja, die krijgen het druk. Even even iets anders jongens. Euh, want het is allemaal toch waanzinnig.

[00:15:24]

De Europees voetbal climax is eigenlijk een korona geschenk. Onderstrepen jullie dat?

[00:15:30]

Ja, ben ik met je eens? Ik vind echt geweldig dat in één wedstrijd. Ja, ik zie ook ik zie ook.

[00:15:35]

Dit is eigenlijk voor het eerst sinds de Chinese voetbal weer is opgestart. Dat die lege stadions maar eigenlijk niet meer zo opvallen. Euh, dat. Dat had ik wel heel erg in het begin. Ook toen het geluid van die van het staying geluid er nog niet bij was gezet. In Duitsland worden die eerste weken maar wat ik deze week nu zie, ik geniet gewoon van t spel. Ik geniet van het voetbal. Ik vind dat u heeft wat het hartstikke goed doet met met die geluidseffecten en ik zit echt weer op.

[00:15:56]

Gewoon op het puntje van mijn stoel. Euh, en daarom Field, maar het viel me ook zo tegen van anderen. Voorbeeld ik als Dick Advocaat die zei dat die in de rust van Manchester City Lyon is weggezet omdat die beleving misten. Niet dat. Ik zie dat juist wel. Ik zie ik zie ploegen die strijden. Het is het is leven. Of ja, dat ga ik nu niet zeggen. Maar het is echt. Het is een wedstrijd, één wedstrijd.

[00:16:17]

De winnaar gaat door, de verliezer ligt eruit. En dat dat bezorgt juist voor die beleving. Ik vind het. Ik vind het geweldig. Het is echt een geschenk wat je terecht zegt, want je mist toch eigenlijk niks in vergelijking met bijna niks. Neem ik bedoel maar de voetballers in t begin heb ik wel eens gedacht van die voetballers. Die houden zich wat meer in ofzo. Maar ik zie nu. Dat mag niet. Maar ik zie nu ook teckels waarvan je denkt van hoe haal je het in je hoofd?

[00:16:37]

Euh. Ik zie emotie op het veld. Ik zie spelers die knokken. Spelers die zwaar teleurgesteld zijn als ze uitgeschakeld worden. Spelers die ongelooflijk blij zijn als ze verder gaan. Natuurlijk, dat publiek kan je niet vervangen, maar wat er overblijft is uitermate appetijtelijk. En laten we tot de kern komen. Hadden we elk jaar maar zo'n eindtoernooi in het clubvoetbal, want dat werkt natuurlijk prima dat je om de paar dagen ploegen Ziege. Je leert soms ploegen beter kennen.

[00:16:59]

Het zou wat zijn. U heeft al gezegd daar gaan we niet doen. Wat eigenlijk? Doodzonde, want dit werkt fantastisch.

[00:17:05]

Het is voor mij weer een weer en dan weer een bevestiging. Waar ik al, waar ik al tijden voor ben, is dat in mijn ogen de eredivisie besloten kan worden. Ook met de met een play off finale ofzo om zo'n soort systeem om nog zo'n apotheose te krijgen aan het eind van het seizoen. Dat bewijst deze opzet van de Champions Link voor mij. Maar wat mij? Oh, dan zou je dus een eindtoernooi om de titel, maar dan niet met uitentreuren één wedstrijd willen of zo.

[00:17:29]

Een soort, een soort of beker tot een soort play off tussen de eerste vier of de E. Dat je dan een Utrecht in de Champions weer kunt krijgen. Het seizoen erop. Nee, heb ik daarna maar dat het nou gaat. Een heel andere discussie heb ik het gewoon over I. Ik ben. Ik ben voor een play off systeem om om voor het kampioenschap. Weet je dat dat t dat ie dat de eerste vier ploegen of de eerste twee?

[00:17:51]

Dat vind ik mooi. Allemaal wel gelijk, want dat is de consequentie groter. De kans dat de grote man. Maar daar staat er zoveel druk op die wedstrijden. Ja dat is dat. Maar dat is een hele andere discussie. Ik weet niet of je die discussie v voorzitter aan moeten gaan. Nee, want dan gaat het niet om maar wat waar ik van genoten heb is euh euh. Ja uh en bap. Bij Parisiens Parisiens mee die inviel aan die linkerkant.

[00:18:14]

Neymar de ouwe Neymar fantastische die die zijn stempel drukte op die wedstrijd heb ik van genoten. Uhm, andere spelers. Natuurlijk moet ik even kijken bij. Bij Atletico Madrid 1 zou Felix die inviel. Ik denk ja wat een geweldige voetballer is dat. Weet je, dat soort talent dat dan? Dat dat boven komt drijven heb ik er enorm van genoten. Mecanoo van Leipzig maakt het voor mij was dat van Lyon Thomas Müller altijd Thomas Müller. Want ik zat weer te denken die die Joachim Meilleure heeft m gewoon.

[00:18:47]

Die is gewoon uit het Duitse elftal geschopt. En als je dit zo ziet dan denk je toch dat is de aller domste Versyck die een coach ooit heeft kunnen nemen. Want de beleving bij Müller. Je hoort zijn geschreeuw bijna over het veld, terwijl je dat geluid van het stadion er ook nog bij krijgt. Maar de beleving bij hem de absolute wil om te winnen en om door te gaan. Wat ook gebeurde. Ik sprak met me, met mijn broer.

[00:19:08]

We zaten bij Barcelona te kijken en hij vond het niet leuk meer. Ik vind Barcelona een sympathieke ploeg. Ik voel. Ik heb altijd van genoten en als het 4 1 staat, dan kan je toch ook stoppen? Thomas Müller stopt niet, die gaat gewoon door. Als als een ploeg op z'n grond op de grond ligt, dan gaat hij daar opstaan en nog een keer trappen. Nou ja, je kan er van alles van vinden, maar dit is een een sportman op en top.

[00:19:27]

En daar heb ik echt ontzettend van genoten. Hij heeft helemaal gelijk trouwens. Ik realiseerde mij dat dat niet, want dit is een fantastische voetballer. Dat liet ie weer zien. Hij is misschien wel op z'n best nummer. Geen international omdat Leuven niet wil of niet meer wil hebben, maar iedereen die met hem gewerkt heeft. En ik volg hem ook op social. En dan kun je bijna wel dezelfde conclusie trekken. Zegt ook nog het is gewoon een ongelofelijke leuke gozer binnen het team.

[00:19:46]

Een belangrijke jongen voor, voor de club en voor de andere spelers. Er zit ook helemaal niks verkeerd aan Thomas Müller. Ging het dan niet zo lekker in het midden toch? Nou ja, maar geen speler had iets met Kovač toch? Nou ja, dat klopt, maar zo zie je maar hoe belangrijk toch ook voor dat soort spelers en goeie coaches die ook goed met mensen kunnen omgaan. En volgens mij heeft Baerle nu één te pakken die allebei de.

[00:20:08]

Eerst even nog over Barcelona, Bayern en natuurlijk allemaal zitten kijken, toch al met stijgende verbazing natuurlijk op voorhand. De Bayern favorieten waren mensen. Die voorspelden ook wel een grote uitslag omdat Barcelona verdedigend wel heel kwetsbaar leek. Maar dit was natuurlijk een ultieme catastrofe die we ons nog in lengte van dagen zullen herinneren. Uhm, wat betekent dit nu? Streep onder dit elftal? Dat zegt iedereen. Euh, nieuwe start maken maar maar zo'n onzin. Noem gewoon ook eens even namen.

[00:20:32]

Euh. Waar moet je mee stoppen als je wie dan ook de nieuwe coach van van Barcelona wordt?

[00:20:37]

Nou Piqué, Alba, Busquets, Vidal, euh. En I. Het klinkt gek, maar ik denk dat dat dat Messi te veel macht heeft gekregen binnen die club en dat het voor voor de club. Misschien ja, misschien is vloeken in de kerk, maar dat wil ik, roep ik al een tijdje. Ik wil Messi wel eens bij een andere Europese topploeg zien dat ie. Ik kan in Milaan toch? Ja, ik weet het niet. Ik bedoel dat je zegt van euh ok.

[00:21:06]

We bouwen een ploeg om mijn part Frenkie de Jong en Messi heen, maar dan heb je weer die machtsfactor in de kleedkamer. Euh, van welke coach geeft dan weer die macht? Euh, binnen de kleedkamer? Want dat is ook bij Barcelona gebeurd natuurlijk.

[00:21:19]

Eigenlijk zeg jij ik zoals Barcelona toch Messi? Euh, misschien laten gaan. Ik denk als je echt een nieuwe start wil maken. Euh euh. Hij heeft er na zijn hele leven gespeeld. Voor mezelf ook als persoon. Uhm. Euh. Ja, dat blijft natuurlijk ook een beetje een saaie Argentijn. Willy, dat heb je ook privésituatie mee te maken. Euh, Willy naar een stad als Milaan. Voor mij heeft ie er ook een appartement bekeken. Pas ofwel gekocht.

[00:21:41]

Ik bedoel, dat zou heel verfrissend vinden eigenlijk. Ik ben een enorme fan van Messi, maar nogmaals ik. Ik zou hem willen zien bij een andere club. Kijken wat wat ie dan doet is, zegt bouwen alleen om. Om Frenkie de Jong. Euh, noem je naam. Die maakte dat in deze dat ook. Maar dat is dat is natuurlijk gek. Je moet ook Frenkie de Jong wel de positie geven die je makkelijk Jan hoor.

[00:22:02]

Je speelt de 10 meter op een andere plek en dan laat je helemaal niets zien. Is dat dan gelijk aan zo'n ploeg iets te laten zien in zo'n wedstrijd die ik al een tijdje aan de gang, maar dat vind ik wel heel moeilijk.

[00:22:11]

Dat groepsdirectie vorig weekend tegen NAC speelde die een stuk beter. Maar ik vond het in deze wedstrijd ook wel ontluisterend omdat ik dacht van een Amerikaan niet eens je door.

[00:22:21]

Je kan niet eens laten afrekenen op deze wedstrijd, maar wij zijn wel voorzichtig om hem om Frenkie de Jong speelt bij een grote club. Dan mag je ook beoordeeld worden in dit soort wedstrijden.

[00:22:31]

Hij was slecht, maar was slechter dan de rest daarna. We hoeven ook niet uit te kiezen, maar ik vond er wel één van de slechtste.

[00:22:36]

Voortdurend balverlies, alle duels verliezen en wat ik vooral erg missen. Maar dat geldt voor heel Barcelona, hoor je toevallig, schreef Sjoerd Mossou wordt vandaag in zijn column. En natuurlijk over Messi geen Knokke. Ik dacht op een gegeven moment ook bij Frenkie de Jong. Natuurlijk is de basis, je techniek inzicht allemaal fantastisch. Maar zou je niet een keer het gevoel kunnen hebben dat je toch nog net iets extra's kan doen aan de wedstrijd?

[00:22:58]

Wat er gebeurt in zo'n wedstrijd dat alle energie gaat, gaat weg. De dynamiek is weg, het geloof is weg. En om dan als Frenkie de Jong zijnde in je uppie die die knop om te draaien. Dat dat. Dat is een groes energie die je dan niet is. En uhm, dat overkomt je als ploeg. Euh, dat heeft te maken met de hele organisatie. Dat heeft te maken met het niet lopen. Noem alles maar op. Maar op dat moment komt komt die die negatieve energie als een deken over je heen hebben te maken met de kwaliteit van Barcelona.

[00:23:26]

NIST als Frenkie de Jong vind ik heel moeilijk om in je eentje op te staan, maar dan nog wel even anders stellen.

[00:23:33]

Ik lees al meer over de de en de middenvelders van de huidige tijd die alles kunnen. Die is nu en kunnen lopen en doelpunten kunnen maken. En technisch goed zijn. Nou, dat zag je bij Bayern bijvoorbeeld wel een voorbeeld van. Hij is in een paar dingen heel erg goed. Een paar dingen beheerst die duidelijk ook wel wat minder. Nou uh, in dit duel zag je dit. Deze wedstrijd zag je met z'n duelkracht weer onder de maat. Was dat ie fysiek aan alle kanten met 1 werd weggezet.

[00:23:57]

We weten dat ie heel weinig doelpunten maakt, maar als je dan toch compleet genoeg om straks een elftal omheen te bouwen bij Barcelona.

[00:24:04]

Maar waar wel eventjes? Ik bedoel, dit is toch een jongen die in bal veroveringen ook altijd extreem hoog stond qua punt e duelkracht. De bij Ajax, maar ook in Barcelona dit seizoen 24 wedstrijden in de basis. Hij heeft. Maar laten we door de eerste seizoen Barcelona heeft ie aan de verwachtingen. Enigszins denk ik voldaan. Hij heeft heel veel gespeeld. Spanje denkt volgens mij nog iets anders over. Je zoekt hier in op een wel een cruciale wedstrijd, dus het gaat mij er alleen maar om.

[00:24:37]

Ik vind dat moeilijk. Ik bedoel het niet zo moeilijk.

[00:24:39]

Volgens mij is het gewoon, maar je kan niet de. Je kan hem bij deze wedstrijd. Je kan zeggen hij was er niet. Maar volgens mij als je verwacht dat iemand een elftal op sleeptouw neemt in dit Barcelona, moet je dan direct naar Frenkie de Jong kijken. Of misschien naar Busquets, naar Piqué, naar Messi. Nee, die jongens die hier veel goed in eerder zijn heb je helemaal gelijk in die de eerste jaren maakt. Die zakte ook diep en diep door het ijzer.

[00:25:00]

Busquets was echter ook dramatisch. Je hoopt dat een speler zich dan toch kan ontworstelen aan het niveau van de. Een slecht elftal. Hoe het werkt met energie is als wij met z'n allen hier heel chagrijnig zitten, word jij ook chagrijnig?

[00:25:16]

Weet je natuurlijk wel heel erg verdedigen jullie? Dit is een wedstrijd. Weet je waar ik dat voel? Zelf ook als kijken waar dat gebeurt? Waar niemand meer dat ene stapje meer zet en de ander zet. Dat stapje niet die de tegenstander die blijft gaan dan dan. Dan is het dan om die om dat om te draaien. Bij jezelf en als ploeg is bijna is is in godsnaam mogelijk dat het anders zeggen. Eerlijk antwoord geven op je vraag is echt.

[00:25:40]

Is ie? Zou je durven om een elftal rond hem heen te bouwen? Nou ja, ik zou dat eigenlijk blind durven. Als je kijkt naar de selectie van Barcelona op dit moment puur naar de leeftijden, dan is de keuze ook niet zo groot. Dan zal je het wel moeten doen denk ik. Want euh ja, de rest zit euh. Over de 30 op op z'n dan. Euh favoriete positie zetten lijkt me helder wat Busquets euh is klaar.

[00:26:02]

Bedoelde dat dat dat? Daar kan je niet meer mee verder dan op die plek. En daar kan hij natuurlijk absoluut voetballen. Dat is een begin. Maar vergeet niet het is best ingewikkeld met Frenkie de Jong. Maar dat heeft dat was ook zo bij Ajax. Erik ten Hag heeft ook een tijdje geworsteld om om een met best tot coltrui tot uiting te komen. Hoe doe je dat? Hij heeft toen echt met een gesproken en hij heeft horen. Hoe kunnen we jou het beste laten presteren?

[00:26:24]

Nou, toen heeft ie een plek voor hem gevonden. Als Barcelona dat echt wilt, dan zullen ze ook dat gesprek met hem moeten aangaan. Want misschien is Frenkie de Jong inderdaad wel een speler die echt voor een voor weer een positie gecreëerd moet worden zodat die het best kan voetballen. En dan hebben we gezien bij Ajax en bij het Nederlands elftal. Ja dan kan je je ploeg rond hem bouwen. Maar dat kan je niet doen als je een willekeurig ergens neerzet.

[00:26:42]

Precies daar ben ik het wel met je eens. Daarom zeg zeggen sommige spelers wel trouwens he. Maar ook de conclusie is dat hij op dit moment draaistroom.

[00:26:49]

De 23 Frenkie de Jong komt komt in mijn ogen tot zijn recht op die op die plek van Busquets. Weet je dat je er wel met vertrouwen geeft? Weet je dat ook? Judy-Ann? Dat is ook een iets andere plek dan hoe die speelde bij Ajax. Daar moet je ook maar eens zien.

[00:27:03]

Maar even terug nog 1 ok. T Echt gaat verjongt worden. Als een ding dat zeker is dan zal Griezmann volgend jaar wel moeten laten zien. Euh, daar gaan er een paar uit, piekte de De Jonge, maar de jonge speler krijgt misschien z'n kans. Faty? Uh uh. Ongetwijfeld zullen er ook nog wat aankopen co komen. Want aankoop is de laatste jaren ook het probleem geweest. Vandaar ook dat Abidal een net zo ter discussie staat als wijste en is er al uit.

[00:27:27]

Maar de kans is ook dat Abidal gaat overkomen omdat ze ook op de transfermarkt al een paar jaar niet heel erg succesvol hebben.

[00:27:34]

Coutinho is natuurlijk pijnlijkste voorbeeld geweest die deze. Dat was een recordaankoop dacht ik. 160 miljoen, zeg ik en mijn hoofd. En die D, dat werkte gewoon niet. En die is die wordt dan verhuurd. En die maakt dan twee goals namens Bayern tegen Barcelona. Ja, dat zegt natuurlijk wel wat die Coutinho is die het voetballen verleerd ofzo. Maar je moet wat Barcelona volgens mij de laatste jaren niet heeft gedaan is kijken naar de spelers die moeten passen in hun elftal.

[00:27:56]

Ze hebben om met geld gesmeten. Een beetje wat Juventus ook heeft gedaan hebben ook een hele rare selectie waar eigenlijk niet zoveel van klopt. En Barcelona heeft dat ook zo veel geld uitgegeven. Als je een wijsmaakt van al die spelers die zijn mislukt daar zo'n Dembele ook ook dik 100 miljoen gekocht. Ja, veel blessures gehad, maar ook totaal niet nog gerendeerd. Tja, je moet eerst eens gaan nadenken hoe je wil voetballen spelen en hoe je de spelers als Messi gaat.

[00:28:20]

Stel dat Messi gaten. Ik kan je bijna niet voorstellen, maar stel dat dat allemaal echte Halmaal gaat veranderen dan dan moet er wel één speler komen of naar voren stappen die de ster van Barcelona zal zijn. Nou, ik denk dan toch. Ik bedoel, ik weet niet of ze dat geld dus hebben, want dat schijnt ook al te ingewikkeld te zijn. Maar dat die geruchten rond Neymar gaan al zo lang.

[00:28:41]

En dat dat zou me toch niks verbazen dat dat dan terug. Te niet goedkoop dus dan ga je heren. Maar ja, het wordt steeds gezegd dat ze niet heel veel geld kunnen investeren, wat ook wel uniek is. We hebben genoten van nou ja, we hebben genoten van Bayern. Dan kunnen alle spelers opnoemen. Maar Alfons Verbist was wel euh, da's toch niet normaal. Dat is de maatstaf. Is normaal als linksback aan moet voldoen. Dan sta je als linksback onmiddellijk stoppen met voetballen, want dat haal je gewoon niet op voor wereldniveau te halen.

[00:29:10]

Toch even een ultramoderne invulling van de linksbackpositie met snelheid aan de linkerkant. Vermogen. T Is t is alles. Dat is het complete plaatje wat die jongen heeft op 19 jarige leeftijd. Ik wist ook niet wat ik zie bij die wat ik zag, maar die 5 n. Gewoon een schaar eruit gooien. Nou nou, wist ook niet waar die het had.

[00:29:31]

Nou maar die die ja dat is een typische speler. Ja natuurlijk al een tijdje niet bij Barcelona mogen spelen, dat niveau toch. Maar het pijnlijke van die avond was eigenlijk dat je je denkt van nou. Ik denk dat Bayern eroverheen loopt misschien? Je vermoedt NASA zal toch geen 4 0 worden ofzo? En dan gebeurt het toch eigenlijk wel? Ik dacht bij die ene dag eventjes toch het wordt toch een wedstrijd? Even heb ik gedacht goh, wat is dat Bayern?

[00:29:54]

Goed jongens. Maar dat is ook een wonder wat daar gebeurt. Want je weet nu wel dat over Barcelona, maar daar is toch ook de hele wereld op z'n kop gezet? Na de komst van die flink is gewoon een topcoach. En als je het over transferbeleid hebt, kijk eens naar wat Bayern doet dat. Dat is dat. Uit wat zij halen en volgend jaar naar Sané? Dan denk je precies ja, dat is dus precies een basisspeler die daar ook in zo in zou kunnen passen.

[00:30:15]

Zo'n correct ska, heersend op het middenveld, transfervrij opgepikt bij Schalke heeft niks gekost en die is gewoon basisspeler. Devisch gevonden in Canada. 19 jaar beleid. We hebben niet eens zoveel jongen gehad en daar komen we nog op.

[00:30:27]

Zat er nog niet klaar. Euh, maar dat de Mediabel wel voetbalverstand en daar bij Bayern rondlopen is toch nog gekker. En dan? Ook Barcelona? Uhm he? Misschien logisch dat ze willen hebben. Er is ook nog iemand die bij City. Nou ja, misschien ook wel een klein beetje op de wip zit. Een beetje Guardiola. Euh, toch wordt die niet gekoppeld aan een terugkeer. Toch gek, want dat is toch eigenlijk logisch als je ook in al die lijntjes dan wat ik krijg?

[00:30:52]

Ik ben een Jan. Maar volgens mij heeft dat meer te maken met de kamp A, Kamp, Kamp C en D.

[00:30:57]

Dat zijn allemaal. Dat zijn allemaal kampen inderdaad. Guardiola staat niet boven de kamp voor zover ik heb begrepen niet. Uhm uh nee en en uhm euh ja, ik weet het niet.

[00:31:09]

Blijft die bij City. Maar hij maakt wel een indruk na afloop dat ie. Dat ie dat ie er wel zin in heeft. In de persconferentie wat ik heb gezien. Uhm en euh ja ik ik, ik weet het niet. Ik bedoel het lukt hem niet. En en mag jullie van die aanpak? Maar ja, iedereen had eigenlijk al gezegd dat dat best wel onverklaarbaar is. Dat ie zo begonnen is aan zo'n wedstrijd snap ik dan niet dat van zo'n gelouterde coach weet je?

[00:31:33]

Je kan het wel uitleggen wat hij het vorig jaar heeft die twee keer tegen Lyon gespeeld heeft, één keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Dat team ligt zit ie niet. Maar dan nog dit doen doet ie nou bijeenhouden. Silva op de bank maar eens op de bank lopen eigenlijk bij City. En toen kregen ze de 2 om de oren in een soort kantten situatie. Maar de met Marres in toen toen. Toen stond het weer eigenlijk. Zoals zit die kans?

[00:31:59]

Ik vind dat aanpassen aan de tegenstander aan. Kijk, als je je aanpast aan Bayern. Euh euh, parisiens je mij. Barcelona zeg ik oké, maar een ploeg als City moet zich in mijn ogen nooit gaan aanpassen aan aan Olympique Lyon. Je kan wel rekening houden met je tegenstander, maar ik heb ik. Ik geloof wel dat er geen tactische variatie en zo, maar ik had hier toch wel erg het gevoel dat je de tegenstander psychologisch al helpt.

[00:32:20]

Wat was daar dat? Dat was nou een tactisch plan dan van Pep. Dat heb ik ook niet gezien. Kevin De Bruyne op een rare plek op zetten. Ja, je hebt een idee dat die een fysiek grote blokken wilde. Wilde vormde op dat middenveld ook met die en die bruiner was natuurlijk. Dat was ook het volgende. Maar ja, maar zij hebben ook kennelijk al heel veel vertrouwen in euh, in hoe dat gaat. Het is natuurlijk een stuk.

[00:32:39]

Een tactische meester is het normaal, maar je hebt nu wel bij hem iedere keer het gevoel dat ik denk dat ik een open deur in, want dat lees je ook overal dat die in dit soort wedstrijden vaak inderdaad gaat over overdenken. Je kunt ook gewoon het beleid van de beste spelers opstellen en denken.

[00:32:53]

En eindelijk is het dat Lyon dat Lyon is helemaal geen wereldelftal. De twee aanvallers staan maar even bij Memphis kan zien dat. Dat is gewoon zo dat het ritme niet heeft. Bedoel dat dat wat gaat wel komen, maar dat is er nog niet. En die andere aanvaller was een enorme hartlooper, maar die waarschijnlijk niet zo goed. En dan hebben ze aanvallend hebben ze eigenlijk al heel weinig in de melk te brokkelen. Dan ga je toch als tegenstander je afval aanpassen?

[00:33:14]

Nog even Pep. Geen finale is gehaald met Bayern. Euh, geen halve finales met City volgens mij. Tien jaar de Champions. Twee keer de Champions League. Barcelona zit nu tien jaar tussen. Dat is de conclusie. Titels gepakt in Duitsland en Engeland. Maar het is toch één van de beste trainers die er ooit rondgelopen heeft. Hij heeft het voetbal veranderd en alleen ja, dat wat gewoon opmerkelijk blijft. Ist is toch dat je denkt dat zo'n trainer dan euh, misschien met twee vingers in de neus een paar keer een Chemnitzer wint?

[00:33:43]

Maar het geeft maar aan hoe moeilijk het is om het te winnen. En op dat niveau. H. T is t m v. Een voorbeeld vind ik van t veranderde formed dat t in één wedstrijd gaat. Ik denk over twee wedstrijden. Hij heeft dit ook de laatste jaren weet ik wel, maar over twee wedstrijden weet je. Dan gooi je het bij die ene stand misschien niet helemaal open. Je hebt nog een return, weet ik veel. Had ik zit hier veel meer kans gegeven, maar dat is mooi in dit voorbeeld dat het over één wedstrijd gaat.

[00:34:08]

Er komen dan toch andere krachten vrij. Andere keuzes. En uiteindelijk is het ook gewoon Sterling die een onbegrijpelijke kans legt. Die de 2 2 in een andere wedstrijd weet je. Dus er hangt ook van toevalligheden af en nu mist en nu schiet Sterling die over. Ja, en dan weet je dat het tijd wordt om weer commentaren gaan geven. Dan wordt een heel andere wedstrijd, maar dat is toch zo jongens. De 9 van de 10 keer schiet de 2 2 na.

[00:34:35]

Dan had ik m wel weer gezien. Dus zo zo mooi is het voetbal ook dat t van dat soort dingen afhangt. Dat we nu praten over een vertrek van Guardiola vertelde gaat ie gewoon en dan hadden we weer een heel andere mening gehad. Maar hij blijft of gaat ie weg. Ik denk dat ie blijft. Ik geloof niet dat ze hem ontslaan. Ik denk het niet, juist omdat. Ik had misschien verwacht dat ie dan zelf denkt. Maar ja, schrijf me beetje in dat project.

[00:34:57]

Goed, als je zoveel geld investeert de laatste jaren en niet verder komt dan dit rondje Champions League iedere keer. Dan is het wel iets waar je o ja, misschien goed over na te denken.

[00:35:07]

Denkt iemand hier aan tafel dat Lyon kans maakt tegen Bayern? Maar als je als ploeg je altijd kans maakt? Zeker als het gaat om drie procent en ik geef Lyon meer kans. Ik bedoel het is één wedstrijd. Misschien is het gewoon veel. Nou, dat is heel simpel gezegd. Maar het kan. Het kan raar lopen. En natuurlijk is bij een favoriet, maar ik geef Lyon meer kans dan 1%.

[00:35:29]

Ze hebben trouwens wel een paar goeie spelers in wat ik noem, maar net die award is ook niet echt goed hoor. En ze hebben twee jonge goede middenvelders. Veel middelmaat terwijl er nood is. Ik vind het opvallend. Vind ik het echt op dit punt te doen zolang Memphis niet top is. Ik heb een aantal dingen die ik wil bespreken. Daar moeten we even echt wel uhm, kordaat doorheen. Om het zo maar even te noemen. Uhm, iedereen misschien omdat we anders niet redden.

[00:35:51]

Ja nee komt, komt, komt. Nou, ik wil even met jullie aanzetten en Willem 2 2 subtoppers doornemen. Toppers die nou heel zijn. Maar dat is deels aan de kant van kunnen verwachten. Jullie mogen ook bij Willem 2 en Elshof alsof die is vooral natuurlijk. Asset specialist Viktoria Pilsen komt er aan de eerste Europese ontmoeting tussen een Nederlandse club dit jaar en het nieuwe seizoen alweer in de voorronde Champions League. Uhm naar de finale eigenlijk h voor aanzet wel n wedstrijd in Alkmaar.

[00:36:18]

T Lijkt niet alsof ze er echt klaar voor zijn, want ze spelen maar een hele matige voorbereiding. Is dat een reden om je dan toch zorgen te maken? Ook voor wedstrijd tegen Pilzen op? Zeg dat helemaal niks. Nou, het zou wel lekker zijn als aanzet iets meer. In ieder geval doelpunten maakt. Maar ik zou er netjes zijn. Ze zitten er nog niet helemaal lekker in als het gaat om uhm, om de fitheid. Vriendin STX is er natuurlijk ook nog niet boven, doorsnijdt op de weg terug.

[00:36:40]

Tijd begint nu te dringen. In de 25e en zesentwintigste is T Pilzen. En waarom zeg ik finaal ja? Als zet de wedstrijd wint dan zijn ze zeker van groepsfase Europa like' dus dat is natuurlijk. Ze hebben gedroomd van T'Jampens 3, maar dat zullen ze nog steeds doen. Maar als je in één wedstrijd thuis de groepsfase van de Europa Nicol financieel kan binnenharken en ook gewoon verzekerd ben van een aantal rondje Europees voetbal, dan is dat wel heel belangrijk.

[00:37:01]

Maar het is nog euh. Het is een wat stroeve voorbereiding dat en het geeft ook de kwetsbaarheid denk ik toch wel een beetje aan van van Asad in de in de breedte.

[00:37:10]

Ze hebben altijd veel jeugd, die is ze nu ook wel, maar dat heb ook wel gezien. Het probleem is een beetje dat de de jongens die dan zeg maar nu een kans zouden moeten pakken. Gudmundsson, Évian Boekelo. Die hebben allemaal een matige voorbereiding, waardoor je ziet inderdaad dat ze ontzettend afhankelijk zijn van van steng, maar zich wel te weinig achter het is. Dat is het. En het is ook een beetje naïef om te denken dat uhm dat.

[00:37:31]

Dat zie je natuurlijk eigenlijk bij alle goede jeugd lichting. En wel te denken dat er zelfs bij Hz met die gelouterde jeugdopleiding die ze hebben dat er zomaar even wat vervangers klaar staan voor een enorme top lichting. Want dat moet je niet vergeten. Rijndal Boba, doe stents dat. Dat komt niet zomaar elk jaar langs, dat is gewoon ontzettend zwaar. En dat uhm. B. Dat is natuurlijk wel echt de beperking van aanzetting door achterin is. T Is dan niet geweldig, maar als ze dan jongens wegvallen voorin, dan zag je net als vorig jaar sowieso in de breedte op de momenten dat het in die strijd om de titel punten liet liggen.

[00:38:02]

Dan was het vaak toch omdat er één of twee mensen ontbraken. Ja, ik hoor Advocaat klagen over de breedte van Feijenoord. Dan denk ik als hij mag klagen dan. Dan zouden ze dat basiswet ook al kunnen doen.

[00:38:12]

Maar ze doen niks. Ik weet niet of ze dus maar een keer een rechtsbuiten erbij kunnen halen. Toch is ingespeeld. Sander, jij zegt bedoel euh. Dan zeg je ook Yeater. Je moet een rechtsbuiten erbij halen. A z heeft daarover ze een. Dat goed Monsoon die dus niet zo efficiënt kan daar spelen, maar kan ook op de Asphalt. Dat zijn allemaal jonge gasten. Maar vergeet niet als je kijkt naar de budgetten. De duurste aankoop van de laatste vijf jaar geweest is misschien wel lang is Évian geweest.

[00:38:41]

Tweeënhalf miljoen bij Bjorn Johnson 2,3 miljoen. Ja, als het even ergens een rechtsbuiten van niveau wil gaan. Maar toch zijn er wel spelers die euh. Zeg het maar even gewoon. Je vergeet de naam maar dan te typen zeg maar. Voetballers die euh die en die nu weer in de markt is. Ja maar ja, ik ben. Ik hoor dat ie nu misschien naar Utrecht gaat, maar dat zou aanzetten me ook kunnen betalen toch? Nou, dat zeg jij nu.

[00:39:05]

Maar ik weet. Ik heb het idee dat Utrecht op dit moment meer geld uitgeeft dan aan zet. Tot slot nog even over aan Z.

[00:39:12]

Pirlo. Euh, de grote man bij Juve nu. In een interview in Italië in de kranten stond toch dat ie erg geïnteresseerd was in zowel Bord'eau als Koop Meines als Rijndal naar de deur stond. Inderdaad, dat ie veel heeft gekeken vond ik mooi trouwens. Had over Pirlo gehad vorige week dat ie verder heeft gekeken naar hoe tactische zet voetbalt en dat die namen. Hij nam even die namen dus Rijndal. Koop Meinesz een bouwen doe. Euh, dat ie m opvielen.

[00:39:38]

Dat zegt niet gelijk dat Juventus zich gaat melden. Ook kopen die volgens mij nu ook misschien Hateboer voor 25 miljoen. Wat ook al heel knap is trouwens van Hateboer. Maar ik denk wel niet. Ik zeg niet gelijk Juventus, maar het zou mij toch verbazen als ze begin oktober en niet één van die drie of misschien wel twee van die drie of twee van die vier met je iedere zin mee dat die gewoon weg zijn naar Turijn. Nou, of ergens anders naartoe.

[00:40:00]

Ik heb toch. En dat dat baart zorgen in Alkmaar. Dan kan ik me wel voorstellen.

[00:40:04]

Eerlijk gezegd hebben jullie Willem 2 in de voorbereiding toevallig een keer gezien? Van de week tegen VVV te hebben. Cvvx er een nieuwe spits, een quasi reed, maar die was fantastisch en je weet heel goed. Was heel goed, die linksback Dennis Coen ook van ook van van Baarn. Ja, twee jongens van het tweede elftal van Bayern kenden mekaar ook goed. Die hebben ze allebei gehaald. De rest van t elftal nog redelijk bij mekaar bleef eigenlijk niet zo heel veel vertrokken.

[00:40:31]

Daar hebben ze toch weer heel knap gedaan. Die lijst wordt nu wel steeds langer met goede spitsen die ze halen. Dan moet het nog zien met Riet, maar het zou pas echt goed.

[00:40:39]

Echt imponeren in de speler vond ik het soms wat jij zegt. Jij hebt het wel over hoge hogere wiskunde. Met het halen van sommige spelers zou je heeft dat hele jaar gespeeld bij Bayern tweede die hij in zijn hele carrière al. Misschien niet op het hoogste niveau, maar wel de andere helft van de goal met 20 24 in Bayern 2. En dan? En hij is zesentwintig. Daar zijn ze ook niet meer de jongsten volgens mij. Maar dan. En dan?

[00:41:01]

Ik zag dat lijstje daarvoor.

[00:41:02]

Dan denk ik wel voortdurend de doelpuntenmaker is nog rondlopen. Daarvoor dat natuurlijk nog sol. En wie had ze die die al? Die Deense jonge Zuid-Zweedse ISACA hebben ze gehad. Als je echt een goed meisje. Nou maar dat dat dat deze jonge Jeezy. Je ziet in de helft die ik hem zag spelen. Dagtarief goed. Dat is geen hogere wiskunde, dus je ziet denk je die gaat nou boos maken. Want dat zie je. We weten dat ze goed scouten.

[00:41:25]

Ook wel grappig afgelopen week Simi Kast die ze huurden toen die ging die ook geweldig niet buffelen aan die zijkant. Liverpool had het niet gezien. Nee ja, ik vond het wel heel goed, maar dat was niet de enige die met jullie vond. Het chimique was niet opvallend goed doen. Bij Willem 2 Liverpool vind ik wel goed. Goed voor podcast besproken is even terug luisteren. Maar als je kijkt naar de selectie van Willem 2. Dat is echt wel euh.

[00:41:57]

Holmen en Peeters centraal achterin. Willem 2 speler over drie jaar. Ik denk die middenvelder die jong is kan nog wel eens een goede moeder hebben.

[00:42:08]

Mike Trésor, moeten we tegenwoordig zeggen begreep ik geen decimeren meer. Na de oorlog als commentator alleen maar heb je van Keulen. Hebben ze dan nog een Denali aan de zijkanten? D'r is bijna niemand weg.

[00:42:19]

Waarom zouden ze niet weer gewone feiten kunnen worden? Laten we beginnen met plaatsing voor de Europa League. Dat is wel een geweldige doelstelling. Als je dat lukt dan heb je dan heb je het al fantastisch weer gedaan. Dus dat nada. Daar moet je eerst op hoop.

[00:42:35]

Ik ga ze ook hoog zetten in het lijstje wat ik bij Vjjy moet inleveren deze week. Ik heb mijn tijd ingeleverd. Ja, ik ga niet verklappen, maar ik word toch laatste. Wel gezien dat ik als de vorige week in de pot. Ik vind het heel jammer dat je een guten, daar vind ik ook wel even een podcast. Misschien weet niet voorzitter afsluiten met het erg onder de indruk geraakt van Jeroen Grueter. Laten we hopen dat dat ook merkbaar wordt in de podcast en zo zijn zijn kijkcijfers.

[00:43:05]

Je hebt geluisterd naar de vorige podcast nog niet en dan heb ik niet te raden. Wij hadden wel al geconstateerd omdat ie zijn eigen Instagram account had geopend. Dat ie. Ik denk nog steeds dat ie de hele show glorieus gaat winnen, maar kan toch iedereen aanraden naar de nabeschouwing op de Instagram pagina van je gewoon grute te gaan kijken en na de uitzending op zijn mooist. Dat is echter genieten. Ik wil het. Afsluiten, want jullie wilden het zelf per se hebben over Wigman Sarina Wiegman.

[00:43:30]

Weg vind ik ook terecht. Uhm, nou logisch. Engeland roept geweldige voetballand sowieso, maar ook bij de vrouwen een nieuwe uitdaging. Alles bijna gewonnen bij de e-mailserver. Jullie begonnen zelf over die opvolging. Dan is dat is dat? Jij zei dat blijkbaar niet zo ingewikkeld? Ik zou Louis van Gaal vragen, maar ja, je maakt een grapje en ik zal me altijd zeker serieus bellen, maar heeft in het verleden heel erg blijk gegeven dat ie erg geïnteresseerd is in het vrouwenvoetbal.

[00:43:55]

Als je geïnteresseerd bent, dan weet je dat, ook al lijkt alles op, zei Van Gaal. Geen goeie trainer vinden voor de vrouwen. Maar als jij de hele. Als jij je hele leven alleen maar mannen team hebt getraind, dan lijkt het nog een vrij grote stap om precies bondscoach te worden. Dan nog maar. Dat is in op. In zijn fase van z'n carrière lijkt me dat hartstikke leuk. Maar je moet toch weten waar je mee te maken gaat krijgen als hij om omdat om te werken.

[00:44:19]

Maar het is toch een enorme belediging voor het hele, voor de hele sport. Waarom? Hoe kom je daar nog bij? Opmerking wat is dat? Nou nee, dat deed ik totaal niet met je eens. Ik denk in de fase waar Louis van Gaal zit en die krijgt nog de ene aanbieding naar de andere. Mima wordt en dat ie denkt van nou. Dit vind ik hartstikke leuk dat ie daar een uitdaging in zit. Waar komt dat oude ambacht van hem als al als docent weer naar voren?

[00:44:42]

Euh, dat ie dat die vrouwen dat hartstikke leuk vinden? Dat dat de KNVB en het vrouwenvoetbal een enorme stimulans te geven. Het hele vrouwenvoetbal in Nederland. Ik zou het een hartstikke leuke keuze vinden. Ik zeg KNVB meteen bellen, onmiddellijk bellen.

[00:44:55]

Nou, ik vind van niet. Ik sluit niet uit dat ie ook nog nee hoor ik. Louis van Gaal heeft zich geen interesse getoond in vrouwenvoetbal, maar je moet toch wel eerst weten waar je voetbal gaat? Dat is toch een andere? Nu dus. A man heeft t. En dat kan je ook lezen in de verhalen natuurlijk die de laatste jaren gaan. Euh euh, over dat hele proces. Dat het wel anders is om een heel team precies bij vrouwen te coachen.

[00:45:19]

Vergelijk maken, maar dat is toch wel jij? Neem ik aan op het op doelt als sport nog steeds bestaat en dat er dus een ander soort voetbal is waar van Gaal is dat de coach toch groeien, ook als zijnde Van Gaal. Daar kan ie toch ook in discussie met spelers? Ik kan me niet voorstellen dat je doet de euro. Maar. Nou nee. Ik zou me altijd vragen. Trouwens, als iemand bekend staat dat ie juist euh.

[00:45:40]

Echter als als als als een mens mens met voetballers kan omgaan en ook met vrouwen maakt, kunnen we er ook serieus over praten. Dit is uitermate serieus, maar eigenlijk ook. Nou ja, kan jij niet serieus nemen omdat omdat jij dat niet hoor. Maar ik bedoel ik noem jij meer Van Gaal, niet Wyomi. Hoe moeten we dan oplossen? Nou ja, ik. Nee, ik zit ik. Ik heb ook zitten kijken naar een lijstje met namen en wat ik denkt dat de KNVB zou kunnen doen.

[00:46:04]

Nou wat van Gaal dan even jullie hè? Wat jullie nog even even op een op een prikbord prikken, maar denken dat als je kijkt naar de draagkracht veurink denk ik dat z'n assistent Veurink. En dat hoor je ook met de met Jessica Toni die de coach betaald voetbal nu doet een duo zou kunnen zijn, vragen ze bv. Wil je dat? Uhm. V Veurink, jong maar wel ervaren als assistent, heeft er voor Twente gedaan. En dan Jessica Toni die dan eigenlijk nieuw is op dit niveau.

[00:46:32]

Als als als assistent bondscoach. Heeft wel de vrouw van Heerenveen gedaan of ga je voor echt een grote naam? En dan de Sabia's ontaardden. Of ga je van Jilles als ze wil komen met de deur? Ja, met haar salariseisen. Ofwel ga je nog in Duitsland kijken naar Sylvia Neith. Ja. Wat ik ook interessant vind. Euh toch? En dat wordt gezegd man vrouw. Euh, moet dat een rol spelen? Nou is natuurlijk best een interessante euh kwestie.

[00:46:57]

Maar ik denk dat de voorkeur van de KNVB toch gaat naar een vrouw op dit moment als die kwalitatief goed is voor handliggende, maar dat dat wel het uitgangspunt zal zijn. Maar dat is best wel een ingewikkelde zoektocht, want je komt wel euh, met een Europees kampioene en een vice wereldkampioen. Dus het is ook niet zo dat je heel makkelijk. Nou denk ik aan een onervaren iemand die speelt, maar toen Wightman. Nou ja, laten we niet vergeten dat Wiegman eigenlijk helemaal niet door de KNVB echt gewild was, maar dat er geen andere oplossing was en zij op proef eigenlijk het even om even mochten overnemen.

[00:47:25]

Maar dat de KNVB dan de kans kregen om te kijken te kijken naar een andere trainer. In de vijf jaar dat de top wel een beetje veranderde inzichten heeft hij fantastisch gedaan natuurlijk, maar zo was het wel voor aangelegd. Mooie Muff, prachtige emoe en ze wel nog een jaartje blijven zitten ook.

[00:47:38]

Zij vinden dat perfect geregeld spelen, nog meemaken en dan lekker gaan zoals veel mannen zouden willen nemen hoor. Dat ook. Dat zijn natuurlijk allerlei fases waar je nu in zit. Ik weet niet of wat voor Diel er al is gemaakt met de Wightman bij de BV. Maar dat is wat je doet, zegt ja, wie neem je mee? Mag je assistenten meenemen? Maar ik vind het. Ik vind het helemaal niet gek als je als er een ook een mannelijke coach bondscoach wordt bij vrouwen en in mijn ogen niet vast zeker van dat niveau.

[00:48:04]

Van Gaal. Ja, tuurlijk niet, maar dat moet wel echt. Dat moet toch wel toch? Maar er zijn ook gedragen door de groep zoals Veurink, want die is echt een super geliefde. Dat klopt, maar die kan. Die kan een fantastische rol vervullen. Weer een assistent rol op scouting. Weet je? Ik bedoel ja, ik vind het helemaal geen gek idee. Dank je wel.

[00:48:20]

Nou, dat was inderdaad een en een podcast waar we alle kanten mee uit komen zitten. En we gaan vierkante ogen krijgen de komende dagen van 9 uur elke avond voetbal kijken en dan langzamerhand komende interlands eraan. Oh ja, en Jeroen Elshof. Ronald Koeman was gisteren in Barcelona. Zagen we op beelden. Uhm ging dus terug naar Nederland. Jij weet er alles van. Hoe zit dat nou met je handelingen van Oranje worden gevraagd aan oranje gebieden zoals jij deze poppenkast opende om de bouwen?

[00:48:53]

Dat weet ik meer dan dat weet ik niet. Van om 14 dagen cantera. Kan dat verband met een programma van Engelse elftal op weg naar de twee interlands bekijken?

[00:49:02]

16 augustus Terug naar 14 dagen met de eerste trainingsdag. Ik weet het niet precies.

[00:49:06]

Dan zou Nederlands elftal op de eenendertigste bij elkaar komen denk ik. Dus dan heeft ie expres zo gedaan. Hij is naar Barcelona gegaan, gaat 14 dagen in quarantaine en kan zich dan net op tijd melden voor Engelse elftal. Denk jij? Nou? Jij weet er namelijk ook alles van toch? Nee, ik was niet in Barcelona afgelopen weekend. Ik ben benieuwd. Hoe is voetbal? Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.