Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:02]

Radio 1 podcast en podcast met Arno van. De podcast was met Armagnacs Eroglu gisteren commentator op de radio bij de Champions Live finale. Jeroen Stekelenburg, Jeroen Elshof. Het is ververst, dus laten we daar maar mee beginnen. Gisteravond finale. Bayern München en Paris Saint-Germain herinneren we die ons nog over tien jaar Arman.

[00:00:30]

Nee, ik denk dat ik er volgende maand nog niet meer in, maar dat was niet. Het was niet de slechtste chambres die ik finaal die ik ooit heb gezien was ook niet te best. Zeker niet. Maar ja, de finales vallen vaak tegen, harses Jeroen. Wij deden samen de finale vorig jaar. Dat weet ik vrijwel niks meer van Liverpool Tottenham Hotspur. Jij bent toch nog wel jong? Ja, ik herinner me een vroege penalty. Maar wat er verder gebeurde eigenlijk een hele saaie wedstrijd.

[00:00:52]

Gisteren vond ik dan zelf iets leuker denk ik. Ben ik daarover een jaar zo een terugdenkt aan die van vorig jaar? Ik heb mooie dingen gezien, zeker in de eerste helft. Neymar heb ik een aantal fraaie dingen zien doen. Lewandowski vond de goal prachtig van Bayern. Hele mooie aanval, schitterend doelpunt van Coman, maar het was geen vergeten keeper te noemen. Je vergeet de keeper te noemen. Dat was toch echt één van de allergrootste keeper prestaties.

[00:01:15]

Is daarbij zeggen man op het veld. Ja en nee.

[00:01:18]

Ik vond het jammer dat er in lengte van jaren herinneren die in Lissabon is uitgespeeld. Ja, maar hoort bij de gang naar deze natuurlijk, die gaan we nooit meer vergeten.

[00:01:29]

Maar die finale als wedstrijd.

[00:01:31]

Maar ik heb eigenlijk wel genoten en ik ook wel hoor. Maar ik vond het niet eens een finale met eeuwigheidswaarde. Dat bedoel ik ermee. Ik ik toch eigenlijk wel? Euh, omdat n de entourage natuurlijk vrij merkwaardig was. En dat gaan we misschien wel. Euh. Hopelijk nooit meer zien. Maar ook het voetballen zat daar zat wat mij betreft zowel in als het gaat om de tactiek vanaf de beginfase. De pressing die we daarna werd losgelaten door Parisiens in de individuele klasse die bij sommige en BPN Neymar weer niet boven kwam drijven.

[00:01:59]

Het voetbal van Thiago euh. Van Herrera van van. Ja ik. Ik kan er nog wel een paar opnoemen Nooijer. Ik heb zoveel leuke en mooie dingen gezien. Toch ook wel Neymar en BP. Waar? Want elke keer, elke keer als zij de bal krijgen dan. Dan ga je toch even rechtop zitten, want elk moment gebeuren en dat gebeurde niet. Nee, dat klopt. En dat is dan toch wat bij mij blijft hangen als ik weer die tranen van euh Neymar zien.

[00:02:20]

Ik heb niks tegen Neymar, want ik heb natuurlijk in die vorige twee wedstrijden denk ik net als vele heel erg van hem genoten. Maar ik heb mijn ook in het verleden bij een aantal wedstrijden geweest waar de druk op zat en waar dat wel leek. Of je het emotioneel niet aan kon. Ik heb. Ik heb in 2005 in de Championship finale toen gedaan voor de NOS Barca, Juventus. Dat is de enige finale waarvan ik me kan herinneren dat hij gewoon een rol vervulde die prima was, waarin ie scoorde, waarin er geen gekke dingen gebeurden.

[00:02:46]

En ik heb bij hem toch het idee dat als er zo verschrikkelijk veel druk op komt te staan dat het allemaal een beetje teveel wordt. Nou ja, je hebt het over die wet. In 2016 was ik in Rio bij de olympische finale waar Brazilië tegen Duitsland speelde. Neymar dispensatiespeler was voor Brazilië en die hele wedstrijd hij. Hij droeg bijna de hele jurk van die natie op zijn schouders en hij maakte toen de beslissende penalty in die reeks en maakte Brazilie olympisch kampioen.

[00:03:09]

Ja, ook toen de tranen ook in die finale ja, bracht die het toen uiteindelijk wel. Maar soms lijkt het echt alsof de druk was. Of die voelt dat ie te veel moet doen alsof ie het hele team moet dragen. En dat dat soms dan toch parten speelt, krijgt hij enorm voor z'n kiezen in de Franse media van vanochtend. 3.

[00:03:25]

Ja en nee, niet alleen een 3, maar ook euh. Nou ja, dat krijg je dan natuurlijk altijd wat bij die de jongen hoort. Dat vind ik ook een beetje flauw hoor, maar dat ie aankomt als supersterren weet je wel. En hoe die loopt en hoe zich draagt. En dat er dan de volledig wegvalt op het moment dat t echt moet gebeuren dat die kans dus niet grijpt.

[00:03:39]

Na de problemen rond de halve finale. Bedoel dat dit dan wel heel erg n moment. Je gaat ook niet zeggen het gaat me om de grote, om de grote momenten. Toch hoor je wil je eerst ik. Ik zou hem toch ook op dit moment gewoon een fantastische wedstrijd en en BP was misschien ook wel een oorzaak daarvan zeggen.

[00:03:57]

De grootste kansen waren toch voor Bob Diatel deze wedstrijd en die is een stuk jonger, maar toch. Die had toch met één of twee goals de boel kunnen keren?

[00:04:05]

Haha, die is niet die is van 10 meter er niet in kan schieten. Ik wil gewoon niet.

[00:04:11]

En Neymar Barcelona dat daarvoor aardig goed. Maar ik vind als je dat ie dat ie zo'n wedstrijd h. Dus als grote ster van zo'n ploeg dat nog een keer op sleeptouw nemen en zo'n wedstrijd helemaal als een finale naar zich toetrekken. Voor mijn gevoel mist dat nog bij hem. Nou ja, ik, ik vind toch wel wat jij. Want want Arma omschrijft na de Olympische Spelen is niet het allerhoogste niveau. Dat klopt, maar wel in de finale beslissen.

[00:04:36]

2014 is er ook in 2014.

[00:04:41]

Brachycera brak een ruggenwervel en werd buiten zijn schuld om was ie ook toch wel behoorlijk op weg om een om een grote rol. Daders zouden hem niet meenemen van Duitsland. Enorm, maar ik vind het wel. Ik vind het iets te kort door de bocht om hem. Uhm, nou ja, alles wat als? Nee, niet echt de winnaar werd. Gambler dat. Dat is gewoon. Dat is ie bij mij nog net op dit soort momenten.

[00:05:00]

Ja, maar wat ik een beetje jammer vond al die tweede helft is dat t. T. Het lag zo vaak stil. 2 2. T Werd het kwam niet. Het kwam niet. Lostte was een fase in de eerste helft. Het laatste kwartier waarbij bijkrijgt toch naar nu komt het echt los en nu gaat het ook. Meer spektakel beleven, want ik ben het met je eens hoor. Het was tactisch een hartstikke interessante wedstrijd met in de tweede helft ging het een beetje aan elkaar van overtredingen en en en viel het wat mij betreft een beetje beetje dood.

[00:05:21]

Dat. Dat vond ik jammer. Ik vind de winnaar uiteindelijk meer dan verdiend. Ik. Het team heeft gewonnen van de individualisten, want zo is het toch echt. Bayern is een elftal zonder zonder zwakke plekken. Als je moet zeggen waar kan Bayern na nog beter worden? Dat Mainz dat moeilijk aan te wijzen en met Prinzessin maatje rechtsback keren? Carrer Digby gaat gewoon de fout in bij die goal en die speelde namelijk niet alleen, maar die goal was uitermate zwak.

[00:05:41]

Misschien is dat dan wel t verschil, maar de pressing van allebei de kanten in in het. In het eerste deel van de wedstrijd. En je ziet ook dat Parisiens Ansermet dat volgens mij op een GMB gewoon maar loslaat en meer op die counter gaatde, gaat gokken met de snelheid voorin. Die druk, die was zo immens. Daar heb ik zo het hoge verdedigen, maar heb ik zo ontzettend ook van. Gewoon van genoten. En dan kan je bijna niet ontkomen aan fouten, want ik zag maar toch spelen ze er ook wel bij vlagen wel heel goed onderuit.

[00:06:07]

Ik vond wel knap dat ze na een paar minuten PSG echt euh de onderuit begonnen te passen en daardoor toch echt ook wel aan voetballen toe kwamen. Ik vind het ook wel een beetje. Je hebt wel zo'n jaargang in de Champions lied dat je denkt nou wie o wie moet dit gaan winnen? Dat daar niet echt echt een team is dat ja dat er bovenuit steekt of dat er moet gaan winnen. Bayern heeft toch wel echt alles gewonnen? Die hebben doelcijfers die zijn ongelofelijk.

[00:06:30]

Die hebben in de. In de laatste fase van de chimps liep ook zeer overtuigend alles gewonnen. Arman zegt terecht een team zonder zwakke plekken. Dat deze finale dan misschien net n tandje minder was. Ja, dat is toch niet ik? Ik vind dit echt een zeer Intervet. Indrukwekkend team. Echt echt heel goed, want die de bestrijding. Nee. En ook wel individuele klasse. Dat je de derde man die gister het verschil maakt die eigenlijk verrassend in de basis stond speelt natuurlijk ook een fantastische wedstrijd.

[00:06:54]

Dat is natuurlijk het verhaal eigenlijk. Dat is dat. Dat is ook wel een beetje tekenend voor een voor een een echte koopclub zoals Parisiens je mij eens is. Want het is een club met traditie natuurlijk, maar het is een koopclub geworden door het geld uit Qatar. En die Coman, die komt dus uit Parijs. Die heeft in de jeugd gespeeld. Die is hele jonge leeftijd die hier gedebuteerd heeft. Vier wedstrijden de eerste gespeeld en zag te weinig perspectief en ging dus.

[00:07:14]

En dat juist een jongen uit Parijs die waarschijnlijk al fan is van die club. De charme is de finale beslist namens Bayern. Dat moet voor die eigenaars voor die hele club volgens mij nog half pijnlijk zijn dat het op die manier dan gebeurt. En tegelijk ook van Flick, de trainer van Bayern die die zei dat die Coman opstelt omdat die dacht dat ie gemotiveerder zou zijn extra gemotiveerd tegen zijn oude club. Die woorden werd zijn verleden ook wel eens.

[00:07:36]

Het mooiste beeld van deze wedstrijd, vond ik. Coomans scoort precies, was gepasseerd. Verrassend. Bekijk de beelden maar terug, maar de eerste man die die komt aan rennen en komen allen om zijn nek springen om te feliciteren is Perisic. Weet je wel, dat zegt toch ook wel iets over dat team? Over de mentaliteit in die groep? Die is echt niet. Dat kun je niet overtreffen. Geen idee waar ze vandaan komen. Ook dat maakt ook de prestatie wel extra mooi.

[00:08:00]

Ik bedoel ergens in november. Kovats Bedoel je grenen? Die dachten we dat de Bayern Uffw volledig weg zou zijn? Misschien wel voorlopig. En daar werden spelers afgeschreven. En ja, deze trainers Veliki. Sowieso heel interessant. Toen nog gevolgd in 2014 toen die assistent was van Van Leuven omdat die onder andere achter de standaard momenten zat waardoor Duitsland en dat hele toernooi je veel doelpunten maakten. Onder anderen. Ja, die heeft het gewoon. Ook de Oscar timemanagement die spelers bij elkaar brengen, een eenheid van maken, ook nog eens euh euh voor mekaar weet te krijgen.

[00:08:33]

Ik denk dat deze man kan. Zo ja, je weet het maar nooit, want bondscoach van Nederland worden.

[00:08:38]

Wij zeggen nee. Laat ik aan jou over dat soort uitspraken. Maar die caso, daar denk ik acht jaar. Trainers zijn bij wijze van spreken denk ik nog niet dat ik interessant vind.

[00:08:46]

Ik ben benieuwd wat jullie daarvan winnen, want daar zijn de afgelopen. Ik heb het even opgezocht. De laatste 10 15 jaar zijn er wel een aantal clubs geweest die die nieuw waren in de in de Champs finale Europacup 1 finale. En die verliezen dus elke keer als je voor t eerst een Europese finale speelt met Shams in die finale, dan lukt het gewoon niet. Ik heb hier Valencia in 2000, Bayer Leverkusen 2002, Monaco 2004, Arsenal 2006, Tottenham Hotspur vorig jaar en nu Paris Saint-Germain een aantal.

[00:09:11]

Wat is dat nou? En is dat nou toeval? Ja, dat zou je bijna geen toeval meer kunnen noemen alleen. Wat ik wel een verschil vind, zeker bij de eerste clubs. Gevoelsmatig die je opnoemt is dat er hier een aantal spelers rondlopen bij Paris Men die wel al heel veel grote wedstrijden hebben gespeeld in hun club, maar het lijkt er bijna op.

[00:09:27]

Zeker de Shams. Is dat dat de kracht van de geschiedenis ofzo zo'n rol speelt? Als je kijkt t is toch weer Bayern als je er in de laatste 15 jaar. Hoeveel winnaars zijn er nou geweest in dat toernooi? Real Barcelona en dan heel af en toe een Chelsy of een Inter? Maar het lukt blijkbaar clubs, ook clubs met om waarschijnlijk veel geld. Het lukt ze dus niet om echt toe te treden tot die elite. Dat dat de enige en de enige club volgens mij die er opnoemen die de kijk Monaco speelde de finale toen tegen Porto dus die hadden hem wel echt echt als n als DBD.

[00:09:58]

De rest was toch ook wel a v voor de finale duidelijk top Barcelona. Nou ja, goed, we hoeven niet al die finales door te nemen, maar het is wel lastig. En ik denk ook. Wel dat dat dit jaar misschien de kans iets groter was dat een verrassing de finale zou halen en misschien wel zou winnen. Omdat natuurlijk de laatste de kwartfinale en de halve finale en de finale uiteraard maar over één wedstrijd gingen werd het weer niet. Nee, en toch gebeurt het weer niet.

[00:10:22]

We hebben nu openbaar en volstrekt terecht, maar ik moet zeggen en ik zat met Arno nog even ergens halverwege. Ik euh. Ik was er niet helemaal van overtuigd halverwege dat dat het zouden winnen, lachte een goeie. En die kansen zijn er ook geweest. Een goeie counter uit de uitspelen of de ruimte die achter de defensie van Bayern lag met de snelheid die ze hebben. En dan moet het wel kunnen.

[00:10:41]

Die de beste kansen voor rust waren. Waren ook voor Parizek.

[00:10:45]

Maar t is wel lekker. Dat is dus topvoetbal. Maar als Boateng uitvalt met een blessure en dat je dan zure grond kan zetten en niet een debutant van 19 jaar ofzo weet je wel. Daar komt dan nog gewoon weer een andere klasbak in. Is alleen maar beter. Ja, eigenlijk ook.

[00:10:58]

Maar ik heb wel genoten. Dat wil ik eigenlijk wel nood hebben.

[00:11:02]

Uhm, d de de baas van de UEFA, Alexander Severin. Uhm, nou, die paste toch zijn mening. Een beetje aanzienlijker deze week en uiteindelijk zijn de jali coface is wel erg interessant. Euh, moeten we toch eens een keer over nadenken? Misschien is het wel een oplossing voor de Champions Like' in de. In de toekomst een serie voor het systeem wat nu bij toeval te koop ritssysteem euh. Is gespeeld? N locatie vanaf de kwartfinale moeten we daar echt mee verder.

[00:11:28]

Elshof voor ons eigenlijk gewoon benieuwd naar. Nou ja, ik euh.

[00:11:32]

Ik hou van LockOut. Euh, in één wedstrijd vind ik gewoon. Oh ja, dat is ook voor me. Daarom vind ik het wereldkampioenschap en het Europees kampioenschap ook zo tof. Dus we moeten niet doen alsof alsof het hier voor altijd saai was natuurlijk. We hebben Barcelona en Liverpool gehad. 3 0 in Barcelona, maar ik vind het heerlijk om één overlevende op één avond de beslissing te krijgen. Dat vind ik. Ik bedoel que kindermond. Dada's waren allemaal fantastische.

[00:11:53]

Dat waren geweldige avonden. De laatste jaren wat meer dan daarvoor hoor volgens mij, want de statistieken hebben dat ook wel uitgewezen. Maar ik. Het is misschien. Het is heel persoonlijk, maar ik vind dit gewoon fantastisch. Één wedstrijd daaruit of drin en gewoon boem. Ja, ik was.

[00:12:09]

Ik was voor, maar ik ben niet tegen geworden, want ik een ploeg is over nagedacht. Ik vind. Ten eerste zou ik het ontzettend zonde vinden, want je moet zo'n wedstrijd op neutraal terrein spelen. En met de hoop dat we ooit toch weer terug kunnen naar volle stadions, zou ik het eigenlijk wel heel zondag vinden dat je niet als fan van een club zo'n wedstrijd in je eigen stadion kunt beleef? Ik vind dat dat past. Ik vind dat dat een uniek iets is wat je als fans zou mogen ervaren.

[00:12:30]

Finale is natuurlijk altijd op neutraal terrein.

[00:12:32]

Ik ben het met dit argument van allemaal heel erg eens, maar ik tussendoor even. Daarbij vind ik ook dat we iets te makkelijk nu zeggen dat dit het toernooi beter maakt. Dat dit het concept beter maakt omdat we. We hebben een paar ontzettend leuke kwartfinales gezien. Een paar verrassingen in de achtste finales, maar we hebben ook de halve finale gezien. Maar dat was vrij saai aan beide kanten. Zou anders kunnen zijn als je in een vol stadion speelt.

[00:12:52]

Misschien het stadion van Lyon en stadion van Leipzig. Het concert van The Champs, die is volgens mij niet zo slecht. Zal mee nadenken over vernieuwing of verbetering. Maar ik denk eigenlijk dat het concept zoals de Ligt beter is dan het nu is. En daar komt ook nog niks bij. Dan zouden we minder Europees topvoetbal zien. Ik vind het juist mooi.

[00:13:10]

Misschien is dat wel zo dat ik er zo van heb genoten omdat het zo anders was zeg maar en zo gesnapt heb naar toch voetbal dat de nadat een half jaartje bijna niet. 1. Ik denk van. Dit moet toch weer terug naar het oude. Maar ik vond het in euro euro Woluwe. En daarom zou ik zeggen ja, ik zou het wel zullen zien. Ik vond van u echt geweldig.

[00:13:31]

Eerlijk gezegd past misschien wel in een afwijkend jaar, maar ik vond het ook wel fijn dat het gewoon in hoog tempo euh werd uitgespeeld. Op krijgt wat meer gevoel bij dat Europees voetbal dan als er weer een paar weken tussen zit. Je hebt echt het gevoel ik zit in een klimax week, elke avond topvoetbal. Toen ik Ajax vorig jaar aan die reeks bezig was Real Juventus halve finale toen was het hele land leefde daar enorm mee. Natuurlijk, dat is natuurlijk ook.

[00:13:53]

Daar valt ook iets voor te zeggen dat het eindtoernooi ook wel heel erg prettig, maar ook iets scheelt. 6 wedstrijden die er minder gespeeld zijn. Normaal als volle stadions waar 50 zestigduizend mensen in kunnen. Dat betekend al miljoenen aan aan geld wat je misloopt dus. De kans lijkt mij ook niet zo groot.

[00:14:09]

Wat zegt dit over dat nieuwe project dat nu al een tijdje in de steigers staat? Het WK voor clubteams? Wat gaat komen met maar 24? En dan? Euh ja euh. Ja, dan moet je dan maar zorgen dat dat een serieuze status gaat krijgen. Maar dat is natuurlijk uh ja. Als dat al enigszins het niveau zou halen van 1 van wat we nu hebben gezien, dan zou dat snel kunnen gaan.

[00:14:29]

Als we niet de dagelijke lacherig over zouden doen, maar dat is in de zomer van 2021, zou dat zijn toch? Waar nu het WK? Dat is wel duidelijk. 3. Nu is het wel opgeschoven. Ja, nee, maar dat kan natuurlijk best zijn he. In potentie is dat een hartstikke leuk evenement. Ik wil even het totaal negeren dat de spelers dan nog drukker krijgen en dat die overvolle kalender nog voller gaat worden. Maar maar in potentie is natuurlijk de beste clubteams van de wereld tegen elkaar.

[00:14:57]

Best iets wat. Wat? Ja, wat er nog niet was en heel leuk kan zijn. Ik vond het trouwens wel gek dat 17:12 bij die prijsuitreiking gisteren keek een beetje gek van opliet. Die kwam daar. Iedereen kreeg een hand en een boks. Ook die man wat, die balletjes? Die stond ook iedereen om zijn nek. Vliegen met zal je kat ook in de beker geven, die houden ze omhoog. Waarom moet die hele parade met met hand schudden nog voorbij komen?

[00:15:16]

Een slecht voorbeeld was dat heel slecht zonder handschoenen? Ja, dat was echt de één grote knuffel. Euh. Nou, wat mij toch fascineerde is de manier waarop ik de medailles aanpakte. Eerlijk gezegd even. Daar stond iemand achter hem. Die gaf hem de medailles in de hand terwijl hij daar stond te kijken achter zich. Zo dus. Ze had uiteindelijk een medaille assistent. Maar dat moet je ook getest op geoefend zijn. Weet je nog, die voorzitter van van Brazilië toen die bij de uitreiking van het toernooi waar die beelden van zijn, dat die twee keer zo'n medaille in zijn zak stak?

[00:15:48]

Zeker lid van het FIFA bestuur. Maar twee bedoel je? Dat is een beetje dat het opvalt. Dit maakt de gebaren die hangen bij iemand in om en de volgende stop die gewoon zo in z'n binnenzak. Ja ja, dat was de tijd van Blatter ja. Maar die verdere hartstikke goed deugden en die het geweldig gedaan heeft en die nu en nu roept dat het nu allemaal verkeerd is. Euh. Was een held in het Europees voetbal. Dat was in ieder geval n held, zeker in het Europees voetbal.

[00:16:12]

Dat was in de Europalia finale en dat is onze eigen Luuk de Jong. Moeten wij niet heel erg trots hier zitten te glimmen? Ronaldo is ongeveer voorzitter van de Ludion. Ik ga niet, want dan krijgen we weer. We krijgen straks allemaal van je gelijk halen tot toch ik. Ik bedoel, ik ben een beetje huiverig voor het feit dat er dan weer euh de stempel krijgt. Dat wordt zo ongezellig en zo vangen elkaar vliegen af. Nou, jij vond het nooit goed genoeg voor de Europese top.

[00:16:34]

Nee, nog steeds niet eigenlijk, maar dit is een geweldige uitzondering. Dit heeft hier niks mee te maken.

[00:16:40]

Dan moet je daar altijd gelijk mee rijden.

[00:16:44]

Maar dit was. Dit was geweldig. Dit is een en en een finale en dat laat het zien. We weten dat verhaal zes doelpunten in zijn eerste jaar bij 1. Bij Zaria. Dat is nou niet echt geweldig. Uhm, in de kwartfinale en halve finale denk ik niet in de basis gestaan. Ingevallen, maar wel heel bepalend. Ja dat je dan mag starten en dat je 2 van soort achtige kopgoal smaakt. Heerlijk. Hij hoort gewoon bij de een echt bij de beste koppers specialistisch te zijn.

[00:17:09]

Overigens zat er één aan de andere kant die ook scoorde. Dat vond ik het mooie 2 in deze wedstrijd. Godin en De Jong zijn godin is natuurlijk een fenomeen. Maar waarom stond stond hij niet dan in de buurt van 1 van De Jong bij die 1? Die tweede vond ik andersom ook opmerkelijk. Waarom verdedigt de jonge godin? Ja, dat zal dus wel met dit systeem met Stefan de Vrij, want hij lopen die tweede omloop goal zoals we dat noemen.

[00:17:31]

Op die weg bij Lukaku, die staat te kijken en nog ongeveer zwaait, zegt van veel plezier. En vervolgens komt De Jong die die bal er in hebben al vrij onwaarschijnlijk om hem van die plek in te krijgen. Maar het zou wel prettig zijn als het lastiger wordt als een Groningen of een vrij jou daar 1 2 t met je de lucht in gaat toch?

[00:17:47]

Maar als je dus, want dat had ik in het begin van het einde van het seizoen toen die bij Servia startte. Dan zag ik heel weinig van die ballen op deze manier richting en richting niet. En nu? Ha. Daarvoor moest je heel veel. Heel veel voetballen en en helemaal aan dat systeem wennen. En nu dacht ik ja, dit is zoals je het zou willen, maar iemand die hem bedient. En die deed het weer fantastisch. Maar hij moet het hebben van die voorzetten van Navas met veel kansen het begin van seizoen.

[00:18:11]

Die jongen, want hij kreeg die mogelijkheden al veel eerder. Maar ja, nu niet. Doet ie het dus wel. Maar het mooi vind ik. Hij is zo'n. Hij is een onverwachte held, want hij pakt die rol. Maar hij was er zelf door verbaasd de wereld. Heel veel andere mensen daar ook weer verbaasd. Maar ik krijg ook nog steeds een beetje het gevoel dat ie een beetje een buitenstaander is in die selectie. Iedereen juist jij wilt is een vriendenclub en iedereen.

[00:18:31]

Maar Luuk de Jong uit de Achterhoek in Spanje niet een paar weken geleden foto gezien.

[00:18:36]

Waar we daarover bij de barbecue op zag, zag het er niet uit alsof je een buitenstaander in de barbecue wil.

[00:18:42]

Hij wint die finale eist als je de man van de wedstrijd. De selectie van Sevilla viert een spontaan feestje op het trainingscomplex. En waar is Luuk de Jong die stage in de Achterhoek? Ja, dat vind ik dan wel weer mooi, maar ook wel een beetje tegenvallen. Ergens past het niet. Luuk de Jong Servia matchwinner maar ik vind het schitterend dat hij is. Hij is altijd een held Dario Smoje. Dat je met een wedstrijd waar je dan twee keer die bal geweldig in kopt kan zijn anders.

[00:19:04]

Ik bedoel, niemand zegt me dat het een miskoop is en waarbij ze via je heb gewoon die cup binnengehaald voor die club.

[00:19:08]

In de loop van het jaar wel. Hij heeft al kritiek gehad, maar is niet als een miskoop bestempeld geweest. Hij heeft er gewoon als ze al een hele nuttige nuttige kracht en 24 keer in de basis gestaan. En dat is ook niet niet niks. Uhm, in het elftal is hoger geëindigd. Ja ik neem maar goed, maar wat Ayoub bedoelt snap ik wel. Dedeuren is natuurlijk wel eerder een buitenlands avontuur voor hem mislukt. Tussen aanhalingstekens na mislukt kun je misschien niet direct op dit seizoen van hem plakken bij ze via dit.

[00:19:36]

Maar als dit natuurlijk de komende maanden geen lid. Dit zal nooit meer als mislukt worden bestempeld. Door deze ene kan ie op de bank zitten bij Zawiya 4 wedstrijden dan weer wel.

[00:19:46]

Nee, maar dit is een wedstrijd voor de waarheid. En wat er verder ook nog gebeurt is altijd een man van 1. Wat is het 21 augustus 2020.

[00:19:53]

Nou, ik vond fantastisch en ik ben helemaal geen voorzitter van die jonge fanclub, maar ik vind het wel euh. En dat zeg ik. Die specialiteit vind ik gewoon geweldig, dus daar gaan we wel eens met z'n allen aan voorbij. Nu denk ik niet meer, maar ook dat is een enorme kwaliteit. Moet je eigenlijk al dan niet een. En in de topper en een Giro, euh, een Luuk de Jong in je selectie hebben. Roue maakt ook geen geen doelpunt, maar wel belangrijk, ook niet een breekijzer, maar het is natuurlijk wel een beetje dat die e echt ouderwets.

[00:20:24]

Je bent geneigd om heel snel ja te zeggen, maar wat ik ook wel een klein beetje vind is als je als als als elftal als team heel erg bent. Afgericht om op een voetballende manier het verschil te maken. Euh, de dam. Dan komt het soms ook wel een beetje gek over om dan de laatste tien minuten op een totaal andere wijze proberen om nog iets te forceren. En natuurlijk lukt het wel eens. En natuurlijk en gaat dat wel eens goed.

[00:20:44]

Maar ik vind het ook wel soms de kracht van een team om gewoon te blijven doen waar je goed in bent. Ik vind het echt dat je hem te tekort doet met een breekijzer. Sorry hoor. Nee, maar dat is toch wel een beetje wat er nu weet. Niet of hij dat bedoelde. Ik heb toch de. Ik denk dat je dat bedoelde. Of in ieder geval een kop specialist. Ook iemand die wel op dat soort momenten gewoon je kan je ook.

[00:21:00]

Dan kun je de Europalia finale mee beslissen blijkt. Je kunt er een finaal ook. Mijn beslissing kan ook een heel spelsystemen op bouwen hoor. Dat heeft de bedoel dan misschien een niveau lager PSV. Maar PSV heeft jarenlang om en om Luuk de Jong heen gespeeld.

[00:21:13]

Voor de stop voor de top is Luuk de Jong toch meer een breekijzer dan iemand die echt om wie het spel heen bouwt bij het NL elftal bij Valencia 24 keer stak bij Zeevi. En dan kan ik doe dan beter geen breekijzer. Neem aan die vierentwintig keer heeft ie dan weer niet zo verschrikkelijk veel indruk gemaakt natuurlijk. Het is niet voor niks dat die in de laatste wedstrijden energie jullie steeds de voorkeur tot Pröpper tqjy. Blijkbaar dacht dit spel past beter in die finale tegen Inter.

[00:21:36]

Nou daar heeft hij gelijk in. Maar ik denk ook inderdaad niet dat Luuk de Jong volgend seizoen opeens alles maar met deze trainer heeft.

[00:21:42]

Dat is. Ik bedoel, dat is een trainer die kiest, maar die kiest altijd zijn mensen. Richting wedstrijden en tegenstander dus. Ja, maar goed ook de felicitaties gaan naar Luuk de Jong. En we hebben daar nog een hele prettige avond gehad met die finale, want die spetterend ook wel bij vlagen en evenaart de Engelse competitie. Meeste weken. Afgelopen week hebben we wel een club wat meer onder de loep genomen van de de top 1. Een sacrum misschien ietsje af, maar wel naar een club die bij de top behoren.

[00:22:11]

Utrecht heeft echt aangekondigd dat ze de top willen aanvallen. Nou, dan moet je ook zaken gaan doen in die richting. Dat doen ze dan ook mij afgelopen week. Elia allebei gecontracteerd. Ricky van Wolfswinkel. En daar zijn ze erg in geïnteresseerd. Moet je niet uitsluiten dat die erbij komt. Van Hecke, de centrale verdediger van NAC waar iedereen achteraan rent die vrijwel zeker bij Brighton deze week gaat tekenen. Ook Monaco was geïnteresseerd, maar die zou dan wel een jaar verhuurd worden aan aan Utrecht.

[00:22:39]

Hoe sterk wordt dit Utrecht? En kunnen ze inderdaad die ambitie komend jaar met deze spelers gaan waarmaken? Couperen als je kijkt naar die spelers hey Elia, ik t zijn, het zijn geen geweldige spits die heel veel Nederlands zouden willen hebben, maar ik denk niet dat Utrecht met dit spelersmateriaal opeens mee kan doen in de top 3 van de ranglijst. Dat denk ik niet. Ik denk dat het goeie spelers zijn, maar ik denk wel dat er spelers zijn voor een strijd om plek vier, vijf en misschien als het meezit op plek drie.

[00:23:05]

Want ik ga het toch niet doen alsof Mahi opeens het antwoord is op alle vragen in het universum. Elia is iets op leeftijd, kan niet alles spelen, kon niet bij Feyenoord al niet, kon niet bij Istanbul niet. Gaat ie ook nu niet kunnen. Van Wolfswinkel zou een versterking zijn. Maar ja, ik geloof niet zozeer in het verhaal dat dat Utrecht een soort adz kan worden. Wat wat vorig seizoen echt meedeed om de titel. Met deze spelers geloof ik daar niet in, want je wilt gewoon de spelers niet goed genoeg zijn.

[00:23:30]

Het zijn ook een combinatie van spelers die het bij topclubs niet hebben waargenomen.

[00:23:34]

Elia werd kampioen met Feijenoord. Was daar een belangrijke schakel in? Ja, weet ik wel, maar als je ook je vaak bij het vak is is toch in de weg.

[00:23:41]

En dat is nu al 2 3 jaar geleden.

[00:23:42]

Is dat geen kampioen meer geworden? Jawel, maar speelt ie dan en is ook vaak geblesseerd? Goeie, goeie, goeie aanwinst hoor. Maar nee, ik vind. Ik vind dat de spelersgroep niet sterk genoeg is om mee te doen om te concurreren met met Ajax, Feyenoord, PSV, AZ. Maar in jouw vraagstelling aan jou zit jij daar iets anders over, denkt ik.

[00:23:58]

Ik vind het hartstikke leuk voor de competitie, omdat één van de een ambitie uit. Ja, maar sowieso, je mist altijd een beetje in Nederland. Dat is heel logisch, maar het is allemaal wel een beetje ingevroren. Hoe en hoe je een stand opmaakt te weten dat Ajax de beste ploeg in Nederland is dat aan zet. PSV en Feyenoord daar achter misschien om plaats 2 bijvoorbeeld knokken. We weten van de laatste jaren dat de subtoppers Utrecht Vitesse hun plek daar wel onder vinden met enige afstand.

[00:24:23]

Nu is er wel een club die in z'n aankoopbeleid euh en gewoon meer geld ineens te besteden heeft, die een ambitie laat zien en die dat ook aankondigt. En ik vind op zichzelf. Natuurlijk moet je dat afwachten. Het belangrijkste is binnen zo'n team kun je dat team ook duidelijk maken dat je derde wil worden. Want dat is anders dan dat je tegen een team zegt we gaan play offs halen. Dus dat mentale gedeelte vind ik erg belangrijk. Ik vind dit team heel sterk.

[00:24:45]

Ik ben een groot fan van het middenveld van Utrecht. Daar speelt. Maar afgelopen jaar echt heel sterk. Ja, daarvoor based ook. Gustafson vind ik een echt hele goeie speler. Ramselaar zal daar bijvoorbeeld misschien bijkomen. Tja, dan mag je ook echt wel zeggen zijn wij minder dan Feyenoord? Zijn we minder wel aan zet? Zijn we misschien zelfs wel minder dan PSV? Dat kan je er in een goed jaar wel tussen knokken. Daar ben ik wel van overtuigd.

[00:25:05]

Ik vind ze op papier niet zo veel minder hoor dan die teams. Denk als je met Mahi. Stel dat van Wolfswinkel komt en kijk hebben ze nog een Elia. Ik heb het idee dat kerklid misschien toch nog wel gaat vertrekken. Maar ja, het is het is. Ik weet niet of die jongens geen 34 wedstrijden met z'n drieën daar gaan spelen denk ik.

[00:25:24]

Zeg niet dat ze allemaal nog van de streek zijn banken. Maar ja, ik heb het idee.

[00:25:29]

Normaal heb ik toch ook al weer het idee. Euh ja, zou die op de bank gaan zitten?

[00:25:34]

Maar ik heb het idee dat ze eigenlijk misschien wel van hem af willen als ze de kans krijgen toch?

[00:25:37]

Maar zaten die vorig jaar ook? Toen had het ook over Utrecht. Ook over Utrecht als uitdager van de top drie waren ook best enthousiast toen over Utrecht. Ook toen hadden ze aardig wat interessante spelers gehaald. Toen gingen ze toch weer uit in de eerste voorronde van de Republiek die ze speelde. Altijd een hele moeizame seizoenstart ook weer.

[00:25:51]

Maar vind je niet dat ze met deze namen deze deze spelers ineens in een heel andere categorie toch wel aan het winkelen zijn? Dan zijn we met andere bedragen aan te gooien.

[00:26:01]

Dat de Elia extreme bedragen aan tekengeld en niet tekengeld heeft gekregen.

[00:26:06]

Want want wat is extreem? Ja ja, ik ik. Maar ik weet niet echt niet helemaal of het waar is. Maar dat zou zo rond de 100 miljoen misschien wel zo is transfervrij. Dus ja, ik weet niet wat dat.

[00:26:18]

In zo'n selectie je uiteindelijke teweeg brengt. Dat zijn natuurlijk misschien ook wel grote sluis.

[00:26:23]

Verschillen die daar nu? Uh uh, die daar nu komen.

[00:26:27]

Ja ik, ik weet het niet. Jullie van je lijstje. Ik heb er moest in één van deze week toch twijfelen of tussen 4 en 5 twijfelde ik. Dus omdat jij eigenlijk ook met Dazed zit? Nou, als het loopt niet zo lekker. Ik heb de lijstjes volgens mij op 5 gezet.

[00:26:43]

Zijn we toch eens. Maar ik lever mijn lijstje al te vroeg in, dus die aankopen zijn zo n zetten.

[00:26:49]

Dat is toch ook een beetje wat ze zelf vonden dat ze vorig jaar hadden bereikt? Even, ze waren natuurlijk 6e, maar ze hadden een wedstrijd minder dan Willem 2. Nou ja, goed, dat was ook een beetje waar ze vorig jaar eindigden natuurlijk. Maar je mag aannemen dat ze daar misschien wel wat dichterbij komen toch? Maar dat op z'n minst. Maar jullie zijn iets enthousiaster. Even niet iets anders. Ajax 1. Donny van de Beek is ook maar weer een gerucht.

[00:27:09]

Maar uhm uh Suarez. Uhm Koeman zou misschien daar wel afscheid van willen nemen bij Barcelona, maar wel van de Beek hebben. Dan zou er een deel richting Amsterdam kunnen. Uhm. 20 miljoen Suarez. En dan van de beker naar Nou Camp. Als jullie 1 Marc Overmars waren dan zou je wel willen. Zou je dat doen?

[00:27:29]

Uhm nou als ik Marc Overmars was misschien wel als je daar nog flink wat geld aan overhoudt. Wat me nu ook wel weer de laatste signalen waren uit Spanje is dat Suarez daar helemaal niet zo op zit te wachten dat ie liever nog in Barcelona blijft.

[00:27:41]

Misschien hoort dat zijn rol. Die van invaller is stapje bij Barcelona, maar goed. Ja, dat da, dat kan me voorstellen. Maar zelfs daarover zei die nu van Lyon op de bank zitten. Ja en nee. Ik denk ook dat je op zijn leeftijd best best een hele goeie rol kunt hebben bij Barcelona als je niet elke week in de basis start. Kijk, wat ik me wel afvraag is of het verstandig is o d dat Ronald Koeman als dit heel serieus is.

[00:28:04]

Want want dat dat gebeurt dan Van de Beek werd genoemd en Depay stond al ergens op mijn lijstje. En ook Wijnaldum voorzichtig. Ja, dat is volgens mij het aller domste wat ie kan doen. Zou een heel contingent aan Nederlanders meenemen. Want dat denk ik ook niet daar maar. Maar dat is wel een beetje mijn antwoord. Ook op Van der Beek het over dat Overmars het wel kan willen. Maar of je dan als Koeman V. Van de Beek niet halen als je Koeman?

[00:28:26]

Ik denk het niet. Ik denk dat dat als je als je daar goed over na gaan denken. Je hebt de mogelijkheden. Ik weet wel dat Barcelona misschien wel de grootste maar niet rijkste club van de wereld is. Je gaat daar goed over nadenken. Dan kom je daar kom je denk ik wel tot tot in het euh ja, in het buitenland tot andere opties. Hoeft niet per se Donny van de Beek te zijn. Uhm, maar bedoelde bedoelde.

[00:28:44]

Dat wil niet zeggen dat hij euh geen goede optie zou zijn voor het middenveld van van Barcelona, maar dat heeft ie ook nog nooit bewezen. Dat hij dat absolute topniveau aankan bedoel Ajax is.

[00:28:54]

Jij vind dat je naar Barcelona gaat, maar dat lukt. Dat lukt niet als je de afgelopen jaren dat je iemand moet kopen die altijd een versterking is. Maar dat is dus behoorlijk ingewikkeld. Nou dat dit. Barcelona heeft een aantal echte versterkingen nodig. En dan kun je je afvragen of je met Donny van de Beek zekerheid koop en Wijnaldum vind.

[00:29:10]

K logische emuleert een jaarcontract bij Liverpool volgens mij nog zijn bezig om dat te verlengen, maar is nog niet gebeurd. Is onder Koeman bij Oranje heel belangrijk gemaakt. Echt geworden ook dankzij zichzelf. Maar die band is heel goed spelen die het wel heeft bewezen in championship finales. Ik vind Wijnaldum een heel interessante optie dan wat ik interessant vind. Deze ruildeal is of of Ajax te mee opschiet. Als het inderdaad serieus zou zijn zou je een speler met de marktwaarde van Vandebeeck 50 miljoen 40 50 miljoen voor 20 van de hand doen.

[00:29:43]

Dan betaal je dus 20 voor Suarez om een speler te krijgen die je gaat afschrijven over een paar jaar. Dat is een interessant geld zat.

[00:29:49]

Maar wat je marktwaarde lijkt mij zo lastig te schatten. De marktwaarde van Van der Beek op dit moment, want de natuurlijke maar half februari was dat allemaal een beetje anders. Maar ja, het is toch in die absolute, die absolute topspelers, die zie je nog over grote bedragen gaan. Maar ik vraag me toch af daaronder goed, zeer 45 miljoen euro voor Corona. Maar wat ik wel vind allemaal en wat ik ik. Ik heb me dat ook afgevraagd of je nog zoveel geld moet willen betalen tussen aanhalingstekens, want je betaalt dan niet daadwerkelijk.

[00:30:16]

Maar het gaat af van de prijzen van de beek voor Suarez. Maar wat? Wat? De afgelopen twee jaar met name bij Ajax wel heeft geleerd is als je een ronde verder komt in zo'n Europees toernooi, dan word je hele selectie meer waard. Dus als. En dat is hypothetisch als Suarez die invloed heeft op het NL elftal. Ga je me terugverdienen. Niet direct op hem, maar wel gewoon op dat je hele elftal maar je hele club eigenlijk meer waard bent.

[00:30:38]

Wat interessant. Ten Hag, die die bereidt zich al voor op het vertrek van Van der Beek. Heeft nooit een elftal dus opgeklopt kan niks. Ik dacht in eerste instantie van de Beek ruilen voor Suarez zou je niet moeten doen, want Ajax heeft teveel aanvallers en te weinig middenvelders. Maar als ik nu zie dat Den Haag het al probeert en het eigenlijk al goed lukt, want aangedraaid één van de beste voorbereiding in jaren, ja, dan zou ik nu eigenlijk neigen als deze deal echt serieus is om op te sluiten.

[00:31:02]

Want je haalt met Suarez een wereldster binnen. Ook voor de Marcion is belangrijk voor commerciële redenen voor de fans. Maar jij bent niet het risico dat je te maken krijgt met een met een mokkende Van de Beek. Maar je krijgt wel. Ja, maar als je ook kijkt naar de mogelijkheden die Barcelona heeft en die zijn volgens mij helemaal niet qua financiën. Niet zo heel veel. Er wordt van alles geroepen over versterkingen die Koeman moeten halen, maar er wordt ook heel veel gezegd over de onmogelijkheden die Barcelona financieel heeft.

[00:31:29]

Dan is het eigenlijk wel logisch dat ze dat. Dat er dat je op dit vlak misschien wel meer deals gesloten.

[00:31:35]

Nou ja, hij zou in ruil wel wat je bedoelt en dacht ik ook maar even over na. Lol, Ajax kan normaal gesproken met dit materiaal los van Suarez de kampioen worden in Nederland. De kans is echt heel groot. Uhm, kijk naar de Champions League. Lyon en Atalanta heel ver kwamen, dat kan Ajax ook hebben gezien 2 jaar geleden. En dan kan je zo'n speler inderdaad als Suarez als je weer in die fase komt van z'n maar kwartfinale halve finale Champions League.

[00:31:59]

Dan kan hij natuurlijk een verschil betekenen. En daar zijn er weer niet heel veel van in die categorie als je daarin wil winkelen. Die ook nog misschien naar Ajax naar Nederland toe willen als hij dat wil. Maar hij heeft een verleden hier. Want dan moet je de echte top bij kijken.

[00:32:12]

Waar moet je gaan nadenken over afschrijven aan. Als Ajax zijnde? Als je zo'n speler kan binnenhalen die gezien de statistieken nog altijd gewoon in ieder geval is, zou je goed gek lopen als ie als ie niet het eerste seizoen zit. Dat spelers afzeiken is logisch, maar dat kan je terugverdienen. 2 miljoen afschrijven als je a als iedere 20 30 gaat maken, maar dat ben ik, dan ben ik met je eens.

[00:32:31]

Ik neig nu ook naar eigenlijk doen als je altijd serieus.

[00:32:34]

Ajax speelt trouwens geweldige voorbereiding. Dat gaat wel heel erg soepel en ook als je ziet hoe zo we spelen en wat voor dingetjes.

[00:32:42]

Alweer heeft ze bedacht met De Gravenbeek weer anders doet ook met de billen, tweette Van Salzburg nog gezien je na die. Die verloren dus met 4 1 van Ajax en die vervolgens op Twitter zetten zijn opmerkingen. Ja, ze waren veel te sterk. En euh, kijk maar uit voor Ajax in de Champions League. Dat vond ik ook wel vrij tekenend dat een tegenstander dat op zijn eigen sociale medium opschrijft dat euh ja, Ajax niet te onderschatten is in de Champions.

[00:33:06]

Dat zei wat mij betreft ook niet.

[00:33:07]

Het regent complimenten. Uhm, toch nog even terug naar Barcelona. Ronald Koeman is daar bondscoach geworden, daar wat voor. Maar hij is geen bondskanselier Schröder geworden en heeft een staf samengesteld. Uhm. We gaan hem even helpen, want hij heeft het best druk dezer dagen. Uhm, de spelers boven de 30 moeten even snel doorheen. Jullie moeten gewoon echt eens uit je hoofd worden in groep B blijven of weggaan.

[00:33:29]

Busquets weg? Ja, ik denk ook weg. Maar dat heeft al wel heel erg te maken met dat je iemand hebt voor die plek die op zich ook een goeie op die plek moet gaan spelen. Hij heeft gezegd in het interview met Jan Roos dat ie die spelers Frenkie de Jong. Uhm man Griezmann op hun beste plek wil.

[00:33:46]

Busquets geweldige speler, maar je moet nu wat gaan doen met Barcelona en je moet gaan verjongen.

[00:33:50]

En sterker en. Voor McCord Alba weg weg bij blijven. OK.

[00:33:57]

31 is nog wel wat je zegt, maar is wel als linksback door heel veel linksbacks in Europa ingehaald. Zijn makkelijke positie om zo maar even te vervangen in Albanië.

[00:34:05]

Nou ja, bij Barca maar bij muntte hadden ze een toevalstreffer. Wel een beetje gek om bij dit soort spelers te doen.

[00:34:10]

Weg alsof het oud is. Na 33 pffff.

[00:34:19]

Is er in, die houden we nog een jaartje ouder.

[00:34:22]

Welkom. Maar volgens mij spelen Messi gelijk weg. Nou ja, Milan, lonten.

[00:34:31]

Ja, hij gooit ook wel een beetje z'n kont tegen de krib. Ben benieuwd. Nou maar moeten we dat? Mogen we er één ding? Het gaat over Messi dus. Volgens mij moet Koeman nu zowiezo altijd zeggen ik wil Messi houden en hoe dat dan afloopt is niet zo. Ja, het is wel belangrijk dat ook op. In het interview en die persconferentie. Ik kijk en kijk. Stel je voor, Messi wil graag weg. Dat is nu heel erg duidelijk dat het niet komt omdat Koeman ook maar enigszins afscheid van hem heeft willen willen nemen dus.

[00:34:56]

Dus die klap zal die niet krijgen van de supporters dus. Dus Koeman moet nu absoluut zeggen ik wil Messi koste wat kost houden en hoe het dan verder afloopt. Misschien is dat beter voor Barcelona op de wat langere termijn als Messi weggaat, maar nooit het idee krijgen dat de club hem wegsturen. Precies. Dat is een traditie dat Koeman niet echt sprak van ik ga alles op alles zetten om Messi te houden. Ik ga met een praatje. Volgens mij wil die wel blijven.

[00:35:17]

Maar dat is ook Koeman, die man, want die gaat niet op z'n knieën. Precies, je gaat voor niemand op z'n knieën. Nee, dank je.

[00:35:25]

Ik ga door Rakitic. Nou nee, die moeten gaan. Mappa STB en Vidal weer nooit moeten komen.

[00:35:35]

Ook weg. Nou, da's toch een beste mogelijkerwijze korrelmaïs vanaf zeg. Zonder technisch directeur.

[00:35:42]

Ja, die hebben ze wel. Ze hebben weer een opvolger al voor 1 jaar.

[00:35:45]

Paul is mij ontgaan, maar niet zo bekend, maar zou dat direct erna ook?

[00:35:51]

Je mag dan met deze namen, stelde De Boer op om te kijken wat hij daar nog voor kan terugkrijgen. Maar dat je ruimte wil creëren, ook met geld, dan moet je natuurlijk ook. Want dat zijn natuurlijk ook niet de spelers die je elke week weinig geld krijgen. Je moet. Je moet wel zijn financiële situatie. Daar is de druk enorm op.

[00:36:11]

De sluitposten natuurlijk. Deze deze mannen vinden allemaal heel veel geld. Als ze allemaal weg moeten. Dan zal dat gaan bij een aantal miljoen. Piqué zegt wel van als het zonder mij verder moet, dan moet dat maar zo maar naar die achterwegen. Maar ik ga je toch zeggen dat als er een aantal gedwongen worden te vertrekken, dat dat niet zonder slag of stoot gaat. Daar zullen relletjes ontstaan. Dat weet je natuurlijk ook zeker. Bij sommige is er nog niet zeggen Arno en jij zijn het euh.

[00:36:34]

Koeman begon in Barcelona z'n staf samengesteld te worden uit een ontzettend moeilijke klus voor Koeman. Dat zijn enorme open deur. Maar ik denk wel dat hij heel slim is geweest in de in de mensen die hij meeneemt. Alfred Schreuder en hij zijn er. Volgens mij kun je niet meer complementair zijn dan dan die twee. Want want Schreuder heeft na overname wel een beetje laten doorschemeren dat ie euh ja, dat dat dat assistent zijn. Voor hem helemaal niet zo'n slechte Rollez h.

[00:36:58]

Dat dat dat nadenken over tactiek en het niet persé altijd maar in de spotlights staan. Dat past hem gewoon heel erg goed. In Koeman is het precies het tegenovergestelde. Dat doet dat met die trainingen en die trainings voor het vormen dat. Dat is niet zijn favoriete deel. Zijn favoriete deel is gewoon wedstrijden en dat is de spotlights. En dat is de spanning en daar kan ie heel goed mee op commando. En en Schreuder heeft natuurlijk ook de de puzzel Frenkie de Jong gelegd bij Ajax voor een deel uitstel dan na de derde DDB.

[00:37:24]

Geen Nederlander. Lijkt me heel verstandig. Iemand de achterban? Nou ja, nee, maar bij mij bij Barcelona gespeeld. Uhm ja, ik. Dat vind ik ook wel een verstandige lul de Zeeuw. Ik weet niet. Zit er een Spaans assistent bij die die van zo'n club assistent? Dat weet ik eigenlijk niet. Dat zou misschien natuurlijk een foto waarbij ze de staf aankonden met z'n drieën stoms op het strand en. Dat zou nog slim zijn, maar verder snap ik het heel erg goed.

[00:37:45]

Ik vind het heel verstandig ook. Het wordt bondscoach. File viel net al. De naam van Koeman valt. We hebben een vacature. Uhm. Guus Hiddink wordt in ieder geval niet. Dat weten we, want die koos voor Curaçao. Wat was jullie eerste gedachte toen zaterdag bekend werd? Weer lekker van golfbanen vast. Dat had ik ook al. En daarna moest ik mezelf wel even dwingen Curaçao toch gewoon wat serieuzer op te pakken dan een paar jaar geleden.

[00:38:08]

Toch? Want ze hebben die World Cup gehad, hebben toch wel wat dingetjes gedaan waardoor het echt wel. Ik wil niet zeggen dat ze gelijk wereldkampioen worden, maar waardoor het wel echt een wat serieuzer project is wel een wereldkampioenschap zouden kunnen halen.

[00:38:22]

Dat het nu wel lastig is, die aanloop naar de 2 2 en na 22. Maar uhm, t is niet helemaal. En wat er wel ging de aan toendertijd naartoe. Tuvalu ja dat is dat is het niet toch wel meer?

[00:38:33]

Beenhakker bij Trinidad denk ik dat dat Beenhakker tuurlijk goed uitgezocht nog altijd toebehorend WK met Trinidad en Tobago ook niet slecht. Nee ja, dat klopt, maar dit is natuurlijk b v d. D. Uit antwoord op de vragen was meer hoe wij denken dat Hiddink daar naartoe gaat. En ik denk ik denk wel dat als t als t nou noem is een uh als het IJsland was geweest dat ie wat langer na te denken heette.

[00:38:53]

Dit past beter bij Hiddink. Maar we hoeven maar als ie daar als je daar nu instapt dan zal die dag toch ook wel serieus doen? Daarvoor is het toch ook een beetje teveel een vakman? Nog steeds moeilijk. Tuurlijk, de bond van Curaçao heeft gezegd. Financieel had ie heel weinig voorwaarden en viel t allemaal erg mee. Maar, zo blijkt, de voorwaarde was dat de professionaliteit aan boord Bond van Curaçao had.

[00:39:13]

Misschien ook iets eerder met de bondscoach die er zat had moeten opnemen. Santini, dat is toch een. Dat vind ik echt wel hebben gezegd.

[00:39:21]

Daar zijn eerder al gesprekken geweest, notabene tussen Guus Hiddink en hem. Eind januari is Hiddink eigenlijk al gecontracteerd. Ze hebben nu pas bekend gemaakt. En hij wilde geen assistent worden van Hiddink, dus er was volgens de Bond van Curaçao van alles op, behalve maar alleen in interviews.

[00:39:37]

Afgelopen week zei die dat ie totaal niet zeggen dat overvallen is in de media mee had moeten krijgen dat ie geen maamar had. Nou nou zo, dat wordt daar niet veel ontkend. Hij wilde geen assistent worden, maar ik vind wel leuk eigenlijk toch?

[00:39:50]

Maduro wordt adviseur.

[00:39:51]

Dat vind ik heel erg vreemd klinken en denk ik begrepen. Ik zat na de Afkeert Kicker podcast te luisteren naar toe en daar begreep ik dat er in Het Parool had gestaan dat Madoera dan de bondscoach moet worden. Op termijn over op termijn dus dat is waar ik me ook vrij snel, maar voor echt heel serieus project moet. Begin als bondscoach, maar ook bij gaat zien.

[00:40:13]

Nog meer transfernieuws althans. Het zijn allemaal zaken die beginnen op te wakkeren. Zo gaat dat nou eenmaal. En PSV toch best een grote selectie. Vooral aanvallend zou Guus uit Moskou willen bevrijden, want zo is het volgens mij wel om er maar in ieder geval een jaar duren. Uhm, is daar plek voor bij PSV? Als je dat hele rijtje ziet van de vele spelers.

[00:40:37]

Uhm, nou het is vrij veel bij PSV voorin. Maar je krijgt er ook wel een beetje Deedee als je ziet wie er gebruikt worden, wie er spelen en wie er goed spelen. Dat. Euh ja, dat een Bruma zie je bijvoorbeeld niet meer aan. Lijkt ook ja dat je die schijnt wel licht blesseert. Is hij ook PSV niet altijd al een paar jaar op zoek naar een nieuw soort Van Ginkel die dus zoveel is. Wel echt een ander type van Van Ginkel, dat is onze man.

[00:41:03]

En zeker bij Van Ginkel en zeker bij Roger Schmidt denk ik ook wel dat je een speler met drang naar voren, maar ook oog voor balans, veel loopvermogen. Ik denk wel dat ie daar goed zou zijn, maar niet zo gek op voor PSV. Ik denk dat het middenveld dat een beetje ontbeert op dit moment, dus ik denk dat ie daar wel veel tot spelen kan komen. Ik denk dat PSV uberhaupt wel wat spelers moet gaan halen, want het is daar wel heel rustig.

[00:41:23]

En nou weet ik wel dat ze bezig zijn met een hele nieuwe speelstijl. Ik vind het nogal wat om een. Schmit probeert toch eigenlijk het DNA van de club te veranderen.

[00:41:32]

Gelijkspel tegen Willem 2 tegen Vitesse, verlies tegen Frankfurt zegt niet zoveel. Nee, het zegt niet zoveel, maar ik vind het wel.

[00:41:37]

Bij Ajax zeggen we toch wel een geweldige voorbereiding. Maar dat heeft Verbouwings proces. Is waar wel eens een balk omvalt.

[00:41:45]

Ja of nou ja, je begint net. Ja, ik bedoel natuurlijk is dat topsport en is er weinig tijd. Ik bedoel als PSV straks de eerste vijf wedstrijden niet de presteerd of 6 dan 1. Dan is het weer kommer en kwel natuurlijk. Maar ik zou zeggen probeer dan eventjes rustig te blijven als je dit aanstelt dan en je geeft t geen tijd. En we gaan gelijk moord en brand schreeuwen en straks na 3 1 3 wedstrijden. Stel dat ze de eerste 3 niet presteren.

[00:42:10]

Dan kan je kan je er uitrekenen dat er een aantal gaan roepen van zie je wel. Dat is allemaal niks die de Duitse trainers hoor, maar dit heeft gewoon even tijd nodig. Ik vond Willem 2 de eerste helft heb ik gezien. Ja, daar zie je toch ook wat dingen? We probeerden ook maar nou echt naar de goeie dingen te kijken. Want denk nou, PSV speelde de eerste helft heel behoorlijk en je moet eigenlijk. PSV is toch een club waar echt in die club zit contrôle.

[00:42:34]

Dat is toch bijna in elke generatie PSV die je ziet? Zij denken toch meer vanuit de verdediging dan vanuit de aanval? Ze denken meer vanuit het defensief dan het offensief. En nu komt er een trainer die. Probeer dus dat echt allemaal te veranderen met druk zetten, met snelle veroveringen, met aanvallend voetbal. Ik vind dat nogal een ambitieuze klus, die ik dus niet zou doen, maar ik moet ook.

[00:42:55]

Denk bijvoorbeeld aan Frank de Boer die naar Crystal Palace ging en zij hebben dan moeten wij gaan niet aanvallend voetbal spelen. Hij is wel iets anders vind ik, want daar zit natuurlijk veel minder kwaliteit dan het spel dan dat er bij PSV voor handen zou kunnen zijn voor deze trainer.

[00:43:09]

Ja, maar dit was wel precies het plan. Maar het was niet omdat het DNA van de club tenminste op dat we de laatste jaren hebben laten zien dat we dat niet meer willen zien. Moeilijk om echt het. De manier waarop een club speelt. Als je ook kijkt naar de geschiedenis en noem het al jaren is omdat echter verander Ajax altijd aanvallend blijven spelen. Feijenoord is altijd een club die werkvoetbal speelt. PSV is vaak een club.

[00:43:30]

Maar ja, en dan je toch nog even. Tot slot dan even die Idina op rij. Goede voorbereiding en zal wel spelen malen hier en dan denk je van dat is dan toch een heel aardige voorhoede. Als dat Thill achterkomt haal je wel jongens als Lambers, Romero en Mido weken allemaal nog over. Dat is best wel dringen daar voorin toch?

[00:43:46]

Denk dat de Jatta wel euh. Dat is heel gek natuurlijk met kwaliteit die je heeft. Maar dat wordt nog effe doorbijten voor hem denk ik bij deze trainer. Eerlijk gezegd, Marc is ook niet positief voor Thill om te spelen toch? Nee, maar hij startte tegen Willem 2 bijvoorbeeld met Lammers en maalden voorop. En dat vond ik niet onaardig lopen. Maar goed, dat is dan maar weer n moment tegen Frankrijk. Frank vanzelf opzettelijk niet, niet niet gezien.

[00:44:10]

En dat zit dan ook weer kort op een wedstrijd daarvoor. Dus dan moet je dan ook. Dat vind ik toch ook wel opmerkelijk hoor, want PSV vrijdag precies op vrijdag en op zaterdag gespeeld. Feyenoord speelt op zaterdag met nagenoeg hetzelfde elftal twee keer een uur. Is dat wel verstandig op deze fase? In de. In de voorbereiding? Dumfries ging eraf met een blessure. Uhm, Jurriaan Jurre heeft dan maar één wedstrijd gespeeld, maar ging er natuurlijk ook af met klachten.

[00:44:34]

Ik vraag me af of het wel slim is na zo'n periode van heel weinig voetbal dan ook. Maar dat is toch heel gek dat wij over euh, wat ik bedoel. Daar zit een heel team tegenwoordig nog specialistische dan. Maar goed weten hoe dat zat bij Feyenoord, want daar zou een een groep jeugdspelers meegaan. Maar vanwege de corona gevallen in de selectie moesten ze in een buffer blijven doorgaan. Inderdaad, hij wilde echt wel 4 5 spelers van onder 21 meenemen en dat ging dus niet door.

[00:44:57]

En dus moesten de meer basisspelers meer wedstrijden spelen. Maar ik ben het wel met die man. Elshof eentje zit natuurlijk in een team van inspanningsfysioloog en weet ik veel. Wat zit hier achter? En die laatste jaren hebben we juist gezien dat dit is veranderd. Vroeger was het echt wel iets, speelt een wedstrijd in de voorbereiding, maar toen is Ajax er ooit mee begonnen om twee keer een helft te spelen om twee wedstrijden achter elkaar te spelen met twee verschillende elftallen.

[00:45:16]

Ik vind het moeilijk om vanaf de buitenkant te zeggen of dat nou onverstandig is als als de echte kennis volgens mij in die clubs zitten, die heb ik die denk ik toch wel weet waar ze mee bezig zijn. Dat mag ik hopen dan ook.

[00:45:26]

Tot slot dan nog dit. Uhm. Toch wel opmerkelijk dat Manchester City, dat zakte door het ijs in de Champions League. Veel kritiek op Guardiola van de media. Maar niet alleen van de media, ook van de vriendin van Sint Jenko, de. Uh, ex-PSV, de linksback. Meestal heeft de laatste tijd gespeeld die in die wedstrijd inderdaad geen minuut voetbalde. Zijn vriendin Vlado Sedan, ver bekend in Oekraïne, heeft even uitgehaald naar Pep en heeft gezegd alles wat er gebeurd is, is alleen maar de schuld van Pep Guardiola.

[00:45:55]

Wat zouden jullie doen als je vriendin zich daarmee zou bemoeien? Ik ben eerst even benieuwd hoe kom jij?

[00:46:01]

Jij bent niet echt van de Instragram generatie. En zo euh. Denk dat je moet aanklampen in n social media. Hoe komt dit tot jou en mij voor op zo'n podcasting? Toen vond ik dit een uitermate 4juli. Ik ken jullie goed voor een interessant bericht om en om daar eens op te kauwen op die vriendin van Sint Jenko. Wat vind je er zelf van? Ik vind het. Ik vind het een hele goede vriendin. Nou ja, weet ik het wel?

[00:46:35]

Nee, ik zou wel als ik om dan een uur enigszins portadown.

[00:46:45]

Ik zou, als ik Sint Jenko was, wel enigszins beschaamd terugkomen op de club. Na zijn vakantie, want aan zijn Instagram kiekjes te zien is ie duidelijk op vakantie. Uhm ja, dat zit ook al te kijken toen Arno dit als onderwerp stuurde. Heb ik voor het eerst in mijn leven eerst de instrument van Sint Jenko aangezet klikt en daarna van zijn vriendin. Nou ja, en dan met schaamrood op de kaken heb ik t weer gesloten gespeeld.

[00:47:10]

Racing Genk wil en dank. We hadden er nog iets heel belangrijks, heel erg zwaarwichtig zijn of niet, zegt ze die ze gaat. Ze bootst over de podcast die volgend jaar niet over twee dagen. De Nederlandse club. In een in een officiële wedstrijd en een hele belangrijke. En toch ook maar een club die een lastige voorbereiding ook tegen Telstar was.

[00:47:34]

Oke.

[00:47:36]

Maar het is wel meteen. Doe nou ja, het is ook weer zo'n cliché, maar wel toch wel enigszins. Het is ook een wedstrijd waarbij n en. Als we winnen, dan zijn ze sowieso gekwalificeerd voor de Europa League. Uhm, en en gaan ze natuurlijk nog door in het traject naar de na de Champions League, dus dat is wel een avondje in Alkmaar.

[00:47:52]

Ze zeggen steeds we maken ons niet zoveel zorgen, want we bereiden ons voor op die cruciale wedstrijd. Maar tot nu toe zijn er zo weinig houvast om te denken dat dat een makkie gaat worden. Allemaal op stents die zonder voorbereiding en volgens mij. Woensdag is de bedoeling in de basiself aan half vijf s middags na De Jong in Alkmaar. We zullen dat gewoon weer moeten doen.

[00:48:14]

Gekken bij dit soort wedstrijden en dan zo slecht. Na zo'n slechte dag is en na een matige voorbereiding. En dat het dan zo zeggen. Het kan natuurlijk ineens. Dat zien we ook aan de start van de eredivisie. Dat je gaat zitten en dat je denkt, meldt Tram. En dan boem. Dan gaat het mis lopen in de eredivisie. Ook al zien we zeggen een goede voorbereiding Ajax. Zeker met dat soort spelers. Met types als steekspel. Wat doe je als die?

[00:48:32]

Euh ja, die hebben natuurlijk ook niet niet. Euh, 20 goeie wedstrijden nodig. Als het er is dan is het er en dan kan het ook. Dan kan het oogstrelend zijn.

[00:48:39]

Maar ik zullen niet heel veel, heel veel zelfvertrouwen woensdag aan de aftrap staan, vragen we ons af als een voorspelling of je nog Rutten De Slimste Mens gaat winnen?

[00:48:48]

Nee, want dat weten we toch. Ik ben al vanaf het moment dat die Naka die nog een keer zeggen, maar dat ie alles ging uiten. Ben ik ervan overtuigd dat die wint. Maar ik ga wel kijken vrijdagavond.

[00:48:59]

Ik heb wel een fles op die dat gewonnen heeft. Ik denk dat geen van ons denkt dat ie niet gaat winnen. Maar nee, en dat zullen we dan wel in de komende jaren mee moeten delen. Dat vereist toch enige? Jij hebt veel connecties binnen de dewil. Ook zullen wij hulp nodig hebben jongens. Volgende week, dan zit je gewoon bij je. Dan op maandag. Jeroen Grueter. Dan kom ik niet. Dit was de voetbalgod gast. Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.