Happy Scribe
[00:00:01]

NPO Radio 1 Podcast Podcast en Hoe is Voetbal Podcast met Jan Roelfs? We hebben hier Jeroen Grute, die doen alsof Arman Afzal roodgroene. We gaan het hebben over het afgelopen weekend. De buiten spel kleine Henze ballen zoekende Schmitt en PSV Europees Suarez debut, Koeman Goedgedrag van de supporters of niet. Een stroef gazet, noem maar op. Veel om over te praten. Je hebt er zin in, jou nog niet zeker.

[00:00:28]

Ik ben al fier als Arno, maar zo enthousiast elke week en begin jongens. Maar goed, laten we beginnen over de supporters nog steeds veel over te doen. Komt vanavond een persconferentie aan. Uhm. Euh. Wij waren in de stadions. Wat was jullie ervaring van het weekend met de supporters?

[00:00:45]

Nou, daar werd natuurlijk met argusogen gekeken hoe de fans van Feyenoord zich zouden gedragen. En we kunnen daar heel duidelijk een kort over zijn. Dat was voortreffelijk. Daar is eigenlijk geen wanklank geweest in De Kuip. Geen provocatie. Iedereen heeft zich enorm geschikt na de maatregelen. Iedereen zat op afstand. De wet. Veel geapplaudisseerd werd af en toe wat meegeleefd met de wedstrijd. Maar zelfs bij de doelpunten en de waren toch een paar mooie bij verstomde het gejuich.

[00:01:13]

Vrij snel dus. Wat dat betreft een dikke pluim voor de aanhang van Feyenoord, zeker gezien het vergrootglas waaronder ze lagen.

[00:01:20]

We nemen deze podcast niet op 12 uur op maandag en ik wacht eigelijk nog steeds op de eerste politieke reactie van iemand die zegt dat het goed is gegaan. Want vorige week waren we was iedereen daar ontzettend snel bij om te veroordelen. Of dat nou een minister is of een burgemeester van Rotterdam. Maar we zitten nu al een dag na het einde van het Eredivisie weekend en ik heb nog geen enkele reactie gezien. Gelezen van iemand die zegt het gaat goed, maar man, daar scoor je geen punten mee in de politiek.

[00:01:44]

Nee, maar ik vind dat wij zijn bedoeld. Nee, maar ik bedoel ze zijn natuurlijk euh. Ze zijn over mij, rond dat voetbal. Ik bedoel, er zijn op een aantal punten die daar zoals in Tilburg gebeurden buiten het stadion dat. Dat was natuurlijk niet niet goed. Verschrikkelijk eigenlijk zelfs. Maar als je ze soms hoort praten over voetbal, zoals Jesse Klaver bij Jinek zegt ja, we weten uit Italië dat voetbalwedstrijden super spelers zijn zonder enige kennis.

[00:02:08]

Dan moeten ze 3 op. Atalanta Bergamo, Santa Fe, Valencia weet je wel. Dat was nog maar een andere periode met een verplaatsing van veertigduizend. De supporters van Bergamo naar 1 naar Milaan. In bussen, kroegen, open t IJ. Hoe kan zo'n zoon zo'n man denk ik dan dat zeggen? We weten uit Italië dat het Supersport event zijn, terwijl die al maanden op dit dossier moet zitten. Als je als leider van een grote partij nou ik, dan denk ik ja.

[00:02:34]

Daarom is het ook zo goed. Moet je dan maar serieus nemen? Zo iemand die Casper van Eijck. Jij was daar Jeroen gisteren dat. Dat hij met dat onderzoek is begonnen bij Feyenoord, samen met de viroloog van het Erasmus MC. En nog meer instanties aan vast. Omdat we eigenlijk nog steeds niet precies weten wat nou het effect is van veel mensen in een voetbalstadion. Veel mensen in de buitenlucht bij een evenement. Wat dat betekent voor de verspreiding van het virus.

[00:02:52]

En ja, dat gaat nu bij Feyenoord onderzocht worden. Ze probeerden dan mensen over een wat langere periode te volgen om te kijken hoe dat dan gaat. En daarom zou het ook zo doodzonde zijn als we vanavond misschien zouden horen dat er geen publiek meer mag komen bij wedstrijden. Wat een elshof. Ja bovendien. Ik kwam vrijdagavond hier in de wandelgangen de burgemeester van Eindhoven tegen. Daar is ook nogal wat over te doen geweest, omdat die eerder 1 jaar de vriend van Onno de.

[00:03:15]

Omdat ie eerder heeft gezegd dat er geen dat ie toen geen eredivisie wilde in zijn stad. Ja uhm, maar PSV wil juist opschalen in het publiek omdat zij ook werken met de bandjes die kunnen meten waar mensen zitten heel technologisch bezig om te kijken hoe het verantwoord kan als het liefst ook door heel Nederland gedaan. Dus dat sluit aan eigenlijk op een andere manier bij wat jij, zegt ze. Ze zijn bezig om dat te onderzoeken. Voetballerij zou een voortrekkersrol kunnen vervullen.

[00:03:40]

Zoek het nou eerst goed uit met bewijs, maar ik ben bang dat er toch gewoon straks een signaalfunctie komt. En dat wil zeggen nou, we stoppen met weer, met evenementen. Of je ziet ook in andere landen ook wel dat er op de rem gedrukt wordt met publiek, want dat gaat soms naar maximaal duizend euro. Maar wat? Wat ik de omslag vond van Weekend is dat ik vrijdagavond al in de Grolsch Veste een verantwoordelijk verantwoordelijkheidsgevoel vond bij de supporters van jongens.

[00:04:03]

We kunnen inderdaad niet meer zingen, dus als er eventjes aanstalten werd gemaakt tot zingende artiesten in het stadion. Dat vond ik een.

[00:04:10]

Maar kijk eens wat de voetbalclubs allemaal doen. Kijk eens naar al die protocollen die ze hebben opgestart. Kijk eens naar wat ze allemaal proberen om de mensen op een veilige manier hun stadion te laten gaan. Ik vind dat ze dat echt op een fantastische manier doen. Ik vind dat de voetballerij het ook niet verdient om zo in een hoek te worden gedrukt, zoals nu wel gebeurt.

[00:04:24]

Dat veroordelende H de hele tijd, daar word ik heel erg moe van. Dat dat de hele tijd gebeurt.

[00:04:28]

Ja, nu hoorde ik ook in de media. Bijvoorbeeld de reactie bij Feyenoord na afloop. @Jeroen je was daar dat. Uh uh. De soort ja pr he van de club om het om het gedrag echt helemaal de hemel in te prijzen om daarmee te bewerkstelligen dat de supporters in het stadion mogen blijven komen. Dus daar werd kritisch naar gekeken. Op de Radio 1 was dat bij ons. Wat is je vraag naar mijn vraag is heb je dat? Heb je dat ook zo gevoeld?

[00:04:54]

Nou ja, dat heb ik net gezegd.

[00:04:55]

Uh. Ze hebben zich voorbeeldig gedragen. Bij iedereen was het euh. Was het besef volop aanwezig. Dat euh, dat het een proefwerk was, een examen. En niet alleen voor Feyenoord zelf, maar misschien wel voor het hele. Haalt voetbal en dat merk je natuurlijk aan alles zijn zowat Arman en Jeroen ook zeggen om deze weinig krediet. Sterker nog, als het maar even kan dan wordt die grote stok die honkbalknuppel erbij gepakt om het betaald voetbal nog eens even extra een paar klappen te geven.

[00:05:23]

En uhm ja, het feit dat er nu helemaal geen euh, geen lovende woorden zijn gesproken over de wijze waarop euh toch? Vele tienduizenden mensen zich dit weekend hebben gedragen in politiek stadions. Ja ja, precies. Ik denk dat. Dat is eigenlijk veelzeggend. We hebben dan een euh, minister van Medische Zorg en sport mevrouw Tamara van Ark. Ja, die horen we helemaal niet te zien. We helemaal niet. Behalve dan op het moment dat het in Tilburg uit de hand loopt.

[00:05:46]

Zaterdag kun je er eigenlijk ook helemaal de club niet verwijten, want dat is gewoon een initiatief van de burgemeester van Tilburg. Theo Weterings was partijgenoot, ook van de VVD. Ha, die. Dat zo'n partij die alles maar bij de burgers en bij de mensen neerlegt. Die moeten het zelf uitzoeken. Nou, dus staan daar negenhonderd man met een door meneer Weterings gefinancierd beeldscherm voor stap. Goorden ijshockey al en daar wordt er dan ook nog een dj neergezet die alleen maar van die gedurende de kaduke die nu kredietunies.

[00:06:16]

Ontzettend naijver.

[00:06:16]

Een beetje als het fout gaat. Alsof alsof je dan denkt van nou ja, dan valt het allemaal wel te controleren. En dan loopt het uiteindelijk totaal uit de hand en wordt er niet ingegrepen onder het mom van jou dan nog meer. Sterker nog, sorry hoor, dat is natuurlijk kwalijk dat. Dat is infantiel. Het was kwalijk dat dat deze burgemeester. Want die heb ik daarna gehoord bij Sven Kockelmann. Die werd stevig ondervraagd en eigenlijk gewoon zei van ja.

[00:06:40]

T. Je kan je afvragen of je onder deze euh omstandigheden betaald voetbal kan spelen. Dus heeft hij noemde. Hij ging nog eens thuis, dus nog een stap verder. Hij zei niet de stadions moeten leeg. Want luister, ik denk dat wij het er allemaal over eens zijn dat als bewezen is dat t gevaarlijk is. H. Dus euh. Dus. Dus in de buitenlucht dat voetbalstadions. Euh. En mensen die daar zitten elkaar besmetten. Dan zijn wij de eerste die zeggen tja, dan moet je er op dit moment mee stoppen.

[00:07:05]

Maar goed, da. Die zijn gewoon van. Misschien moeten we helemaal geen betaald voetbal meer spelen. Nou dan denk ik maar je maakt en je maakt een ontzettend verkeerde inschatting. En vervolgens ga je daar nog eens overheen met een aantal bizarre statements. De aandacht afleiden van je eigen fout. Wat die man? Maar dat is wel zorgelijk, want hij is wel voorzitter van die veiligheidsregio. Maar waar is het geluid van de KNVB in deze nu? Die beet gisteren van zich af Jan.

[00:07:26]

Dus vind ik wel dat eindelijk dat ze echt een verklaring uitkleedde na dat interview van Tamara van Ark in het AD. Waar zei dit is de laatste kans voor die voetbalsupporters. Eindelijk een keer de KNVB die optrad en die met een verklaring kwam en die zeiden het kan niet zo zijn dat op basis van één of twee incidenten een hele beroepsgroep de nek om wordt gedraaid. En dat is goed. En de KNVB moet nu ook beseffen dat zij als een soort lobbygroep moeten functioneren voor het hele voetbal.

[00:07:48]

Want we willen allemaal genieten van betaald voetbal. We willen dat onze Takk onze branche in leven blijft en ook de politiek moet beseffen dat dat niet kan. Als je echt 0 publiek toe gaat staan. Maar laat één ding wel duidelijk zijn. Denk het wel, want wij zijn hier nu de hele ochtend met elkaar samen, ook in vergaderingen. Uh ha. We hebben nu over de voetballerij. We zijn allemaal wel gewoon in het algemeen, ook bij. Wij zijn bezorgd, ook als je kijkt naar de cijfers.

[00:08:10]

Het is nu net of wil zeggen van nee, we kunnen wel met z'n allen naar een stadion en nee, daar zijn best. Het is best zorgwekkend wat wij ook zien. Alleen je moet wel reëel blijven in hoe je dit straks gaat aanpakken. En euh, en niet die stok, want dit voetbal mag niet als zondebok worden gebruikt. En ja, dat voel je jezelf als AZ of als ze alleen maar signaalfunctie, want dat zou ik ook kwalijk vinden.

[00:08:30]

Even uh uh, sluiten we dit onderwerp af. Jongens. Uhm. Naar het gewone voetbal. De gebeurde veel. Uh, de handballen een issue geweest. We hebben voor het eerst de sofware gezien van Van Buitenspel vrijdagavond in de Grolsch Veste, maar niet nog een keer gaan uitgezaagd.

[00:08:44]

Je doen heel goed. Je hoeft je niet uit te leggen, maar uhm, kan dat sneller. Want ik heb dat op het beeldscherm gevolgd in Zeist en die gingen daar rustig voor zitten. En hier leek de koffie gingen.

[00:08:56]

Wij zijn maandag bij wijze zoals het vorige week maandag bij Van Egmond en geweest. Daar waren we dan uitgenodigd om een opfriscursus qua regels te krijgen en krijgen we ook te horen wat wat de instructies zijn naar de scheidsrechters. We hebben was gewaarschuwd. Hierdoor was al eerder geweten hebben we echt gewoon gevraagd naar hoe lang duurt dat? En ik gaf maximaal anderhalve minuut, werd er gespeeld, moet binnen anderhalf? Is het streven ja? En nu was het in Enschede vier en een half jaar.

[00:09:20]

Dat is natuurlijk. Ja, zei iemand, je onderdrukken moet werken ineens met een systeem dat nieuw is. Blijkt toch even anders dan dat je het oefenpotje op je PlayStation thuis bij wijze van spreken. Plus dit was natuurlijk ook worstcasescenario. Ha. Het was heel close. En daar komt bij. Euh. Nu had ie die grensrechter gevlagd waardoor euh. Het feit dat het eigenlijk wel een doelpunt was. Nu geen doelpunt was. Ja dat. Maar het principe principe wordt natuurlijk gebruikt als het als too close is, want anders hoef je niet te gebruiken.

[00:09:47]

Dus ja uhm, het is nog steeds mensenwerk. Het is nog steeds wat iedereen denkt van. Nee, het is nu 100 procent waterdicht. Maar dat is helemaal niet zo, want de rode lijnen getrokken, dat denkt niet op basis van een scheef camerastandpunt. Damiaens. Leg mij maar uit dat het dan allemaal goed ligt. Ik geloof er geen bal van. Nee, het is en blijft techniek. Dat is onbetrouwbaar.

[00:10:04]

Heel goed, erg goed. Jeroen Grueter in vorm. De handballen. Dandan wa. Was. We hebben gisteren ook koersbroek in Studio Voetbal erover gehoord. Euh, veel discussie. Kun je dat nog verkopen? Euh, naar na de elftallen toe na na na de ploegen toe dat er naar mijn mening. Wij waren daar ook in sijz. Het toch s heel duidelijk dat de schouder duidelijk ja ja, maar vergrotende of zo geen mij was het geval. Viergever heel duidelijk.

[00:10:29]

Dat was op de schouder en niet op de arm. Wij onvrijwillig sloom kunnen laten zien waarbij die bal op de schouder komt. Dus hoe lang? Dat is ook niet met honderd procent zekerheid hé. Nou ja, ik bedoel, dat beeld met een S met een cirkel eromheen was voor mij heel duidelijk. Ik snap niet dat dat werd gezegd. De Farr had geen goed beeld Viergever zelf gezegd, maar bij ons hebben laten zien dat er wel gewoon een heel goed beeld.

[00:10:48]

Zeggen dat ik trouwens wel. Ik geloof niet altijd voetballers. Ik geloof Viergever geloofde ik wel. Daar is ze een jongen van. Daar ga ik, geloof je echt. Ik geloof echt dat die bal de bovenkant van je schouder kwam.

[00:10:58]

Ik geloof het ook, maar ik weet het niet met honderd procent zekerheid. En datzelfde geldt voor de handsbal die door Pinas wordt gemaakt. Bij ADO Den Haag. Ja, maar ja, die maakt ook een beweging. En euh, waar komt die ban op de schouder of net eronder of klaar? Dat is het. Bizarre aan die situatie is natuurlijk dat Kevin Blom hem naar de kant riep. Toch om er nog eens naar te kijken. Ja, dat vond ik ook bizar.

[00:11:19]

Want ik bedoel die had. Die had dat. Die had dat ook. Die kon dat ook niet zien. We hebben allemaal hetzelfde beeld gezien. Daar kan je niet honderd juist afgesproken dat je met Henseval als far zo terughoudend mogelijk bent. Zeker in Europees verband zie je zie je zelden dat bij hands ballen dat voor.

[00:11:32]

Tenzij het voor 100 procent zeker weet waarom. Waarom? Want ik, Kevin Blom had niet zijn beste weekend hoor. Maar wij waren bij die 6 bij Emitting in Zeist en werd ook gezegd dat dat er volgens mij een gemiddelde was per weekend van 2 4 ingrepen. Nou, ik heb het niet geturfd dit weekend, maar het waren er 8 9. Maar ze hebben net allemaal weer een beetje aan man. We weten zo goed, dat wil je doen. Het is zover.

[00:11:53]

Worden dan nog op een uhm. Wij worden dan Rob en nog gewoon he. We kunnen een Nordiska discussiëren met de met Dick van Egmond dit seizoen. Een goeie meeting is ook voor ons om de regels wat frisser in je hoofd te krijgen weer. Maar die scheidsrechters worden gedrild aan het begin van zijn seizoen nu. Dus we moeten dit. We willen dit niet meer zien. We willen niet meer dat we het staan op een been zien. We willen dit niet doen en die zitten daar allemaal superhoge in.

[00:12:14]

Zelfde voor van Boekel bij Ajax Vitesse al. Waarom? Waarom grijpt de Vardar nou in? Kijk, je kan er een discussie over hebben of het rood is of niet. Maar dit is toch niet zo'n verschrikkelijk onderhoud.

[00:12:24]

Maar hij staat op 2 meter h. Hij kijkt ernaar. Ja maar, maar hij zal toch gezien hebben of niet?

[00:12:31]

Maar luister nou ik heb ik hoor van Egmond. Euh. Ook letterlijk zeggen dat ze dat uit het voetballen door Biedermeier bij Fox ook zo willen dat dat ze lieten dat dat moment zie met Taye Efico vorig jaar bij je ertegen afzetten. Wat volgens mij wel aan een rode kaart was overgens was overduidelijk. Stamp op dat been en hebben ze dit willen we niet meer zien. Weet je wat ik niet meer wil zien? Rare bewegingen hoor.

[00:12:51]

Ik snap wel dat een en in dit geval snap ik heel goed dat ze ja.

[00:12:54]

Is dit een warm? Is dit? Is dit iets waard voor de vorm in te grijpen? Daar is het toch niet zwaar genoeg voor?

[00:13:00]

Want bij waar gaat bovenop de bal met een bal af te pakken van M. Ik denk ook dat als een heel rare beweging die die maakt hoor. Want als wij daar met zoveel meer mensen hier al over discussiëren.

[00:13:10]

Dat betekent voor mij dat de vakken vanaf moet blijven.

[00:13:12]

Dus internetkabel. Maar ik kan me voorstellen de varieer hier voor honderd procent van overtuigd is dat daar rood voor gegeven moet worden. Ik denk niet dat dat was gebeurd als er dus niet aan het begin van seizoen de enorme instructies hadden gehad dat ze dat niet meer willen zien. Want nu gaat het dus. Daar staat een voet op een been en en dat is ook in iedere situatie weer anders. Maar daar gaat onmiddellijk een Al-Ahram licht of voet op been. Dat moet uit voetbal, dus grijpen we in.

[00:13:35]

Nee, zeg maar. Zo werkt het dus niet. Dat moet je ook per situatie bekijken en je zal zien aan dat dat dat in de loop van de komende weken weer wat minder wordt omdat er dan de competitie op gang is. Dan is de focus wat minder op. Je zag het de laatste seizoenen ook met die met dat stampen op v op voeten. Weet je wel wat je met Geertruida had bij jouw wedstrijd? V 1 vorige week of zo?

[00:13:54]

Dat werd een paar weken of een paar seizoenen geleden. Was dat ook iedere keer rood aan het begin van het seizoen en dan komt die discussie los. En dan wordt het ineens weer geel. Want ja, er wordt dan over gesproken.

[00:14:03]

Ik was ook heel erg eens met Advocaat gisteren over die 1 overgenomen strafschop. Euh, Bijlo stond inderdaad voor zijn lijn. Maar ja, ik kom, je moest kom op die bal en we zitten alweer in een volgende aanval of we zijn al weer verder weg.

[00:14:14]

Maar dit is natuurlijk kersttafel dus. Maar dat moet je natuurlijk alles volgens elke regel zo handhaven. Dan moet de keeper gewoon lezen.

[00:14:21]

Dat moet de keeper gewoon stond met twee voeten stond die en je hebt. Je hebt helemaal gelijk. Voordeel uit. Dat verbaast me wel ernstig dat je dit er dan bij haalt. Want ik bedoel is overduidelijk, maar ik ben er gewoon een. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Dat kan. Ik ben een beetje, ik kan niet allemaal. Waarom niet?

[00:14:34]

Calimero is overleden en de wijze waarop hij wedstrijden leidde, dat bestaat niet meer. Dat kan niet meer in deze tijd. Dat uh, misschien kun je wel daarna terugverlangen. Maar nee, dit. Dit is een duidelijke regel. En in die situatie had toch ook gewoon door een assistent op de achterlijn dat gezien moeten worden? Jaadi. Hij stond bij een instelling van Sparta.

[00:14:52]

Ik bedoel dan en dan kan je niet in staat is 30 centimeter lopen. Kom op arm man.

[00:14:57]

Dat er daardoor ok jongens, even genoeg over de arbitrage. Uhm, zoekend PSV zoekende Smit. Vier wijzigingen in de basis. Je Taron op 10 gak po. Als spits in de rust werd alles weer omgegooid. Hij lijkt het gewoon helemaal niet te weten. Ik vind het rouleren niet zo dat we nu heel veel overige dat rouleren gesproken. Dat is euh, veel aanstaande. Of euh. Trainers van topclubs of aanstaande toptrainers. Die doen dat wel vaker op een moment dat je nog heel veel in de Europese cyclus zit.

[00:15:28]

Ten Hag zoals ook zwaar onder vuur gestaan bij Ajax toen ie dat deed in het jaar dat ze erover kwamen in de Champions League. Uhm, ik vind het rouleren ook met malen bijvoorbeeld die euh natuurlijk terugkomt van een blessure. En het is een drukke periode aan het begin van de competitie, want er is niet zo gek. Alleen dat je dan in de rust al heel snel terug leert en de plaatsen die je de spelers geeft, daarmee isoleert de Schack PBO en Intamin allebei voorop.

[00:15:52]

Dat vind ik een meerden discussie waard dan dat je probeert euh voorzichtig te zijn met een aantal spelers aan t begin van je zus.

[00:15:59]

Maar het feit dat ik kijk, dat ben ik met je eens. Maar we kunnen wel constateren dat ie nog steeds zoekende is. Dat zie je ook aan alle spelers die ie nog binnenhaalt. Dat laat zien dat ie dus niet tevreden is blijkbaar over de kwaliteit in de selectie. Die heeft er kwalitatief is het toch ook gewoon mager?

[00:16:12]

Nou wil ik niet zeggen hij heeft genoeg. Middenveld met Ulfeldt misschien, maar aanvallend heeft ie volgens mij Rosario en Mauro's Mauro Junior Hadrosaurus wel goed, maar ben ik niet.

[00:16:22]

Maar hij had Zahavi. Hij had nu Sankaré, die vandaag officieel is binnengehaald. De verwachting is dat er nog meer komt. Hij haalt keeper naar keeper. Dat betekent dus dat ie het enorm naar z'n hand aan het zetten is nu. En dat ie dus ook niet blij is met wat opvallen wat je zegt. Hij haalt bv. En dan doel je op Schmit na. Maar dat is ook zo. Maar dat is ook zo. Maar dat is maar dan heb je het toch als club overgeleverd aan aan de trainer.

[00:16:44]

Dat vind ik een een conclusie die we nu wel kunnen trekken. Nada. Dat zou misschien niet zo erg zijn als je die trainer dan ook gewoon zowieso maar een aantal seizoenen laat zitten. Want als je dit toestaat en vervolgens gooien er over 2 3 maanden uit omdat je 4 wedstrijden op rij verliest. Ik noem maar wat. Ja, dat kan niet. Dat kan natuurlijk niet. Dus dit is echt wel een commitment aan het project Schmit. Ik denk ook wel dat je zou kunnen zeggen dat t m misschien een want je weet wat je haalt.

[00:17:08]

Zijn visie is al onbekend. Is een boek over geschreven? Ik wel dat het een misschien wel een beetje is tegengevallen als ik kijk nu naar de spelers waarin een tijdje meer werk dan OK.

[00:17:15]

Ja, maar jongens hebben weinig van terug van het vorige jaar, maar dat is niet zo goed. Nou vind ik dat ze onlangs zijn, we bezig zijn met 3 wedstrijden gespeeld met de voorbereiding daarbij. Ja, maar dat is dan niet zo. Het is er niet. En dus blijkt nu dat een aantal spelers dat gewoon niet kunnen uitvoeren, met Yattara natuurlijk als voorbeeld. Grootste voorbeeld. Meest pijnlijk ook wel denk ik op dat moment toch? Ja, dat is zeker pijnlijk.

[00:17:37]

De wijze waarop hij worstelt met zijn vorm, met zijn plek in het elftal, misschien ook met zijn motivatie en het is een groot talent dat. Uhm ja, je kunt je afvragen hoe vaak hebben we dat al gezien?

[00:17:49]

Ook in het voorgaande seizoen. Maar we weten dat het een groot talent is en dat. Dat komt er nu in ieder geval helemaal niet van. Even de terugval die elke jonge speler heeft.

[00:17:59]

Zijn we niet allemaal een beetje te hartvorm? Dat vind ik namelijk dat hij speelt. Hij speelt slecht. Hij euh. Zijn houding is niet goed. Dat zie ik ook allemaal wel. Maar die jongen heeft een ongelooflijk zwaar jaar achter de rug met het verlies van z'n vader. Met een hele moeilijke keuze tussen Nederland. Marokko dus schijnbaar maar wat aangetrokken te worden. Elke speler heeft toch.

[00:18:15]

Jawel, je hebt gelijk alleen de pas 18. Dat is omdat ie zo omdat ie zo talentvol is en omdat het nu. En hij is natuurlijk heel veel over te doen bij het NL elftal, gezeten door de vorige cyclus. Je kan je echt afvragen of je daar nu bij gaat zitten. Daar komt natuurlijk heel veel. Dat maakt natuurlijk heel veel los als het gaat om dat grote talent wat wij allemaal hebben gezien. Wat gaat daar nu mee gebeuren? En dat is best interessant om even los van wat je v.

[00:18:38]

Wat je van zijn instelling vindt. Want daar moeten we ook maar afgaan op wat we zo nu en dan horen. Maar euh, wat er nu in deze situatie gebeurt. En zo'n jongen. Ik weet niet of de band voor Frank de Boer en Mohamed Yattara wel zo geschikt zijn voor elkaar. De bondscoach en Yattara, want die weet dat. Ja, De Boer heeft het verleden af en toe met met de mensen met wie een niet zo goeie instelling had die het af en toe laten lopen, heeft ie wel eens botsingen gehad en denk aan El Hamdaoui, maar het zou toch raar zijn als eerste aan en nu bij Nederlands elftal zit.

[00:19:04]

Ja, op basis van zijn kwaliteiten van afgelopen presteren zou die er niet bij moeten zitten? Natuurlijk niet. Maar ik kan me voorstellen de KNVB wel misschien in een wedstrijd tegen Mexico die alleen maar op het Brahmaan staat omdat er nog een wedstrijd gespeeld moest worden. Wel tegen de bondscoach. Laat hem naspelen.

[00:19:18]

Ja ja, ik zou de eerste wedstrijd van Frank de Boer. Dat zou wel heel raar signaal zijn, toch?

[00:19:24]

Aan de andere kant, die wedstrijd gaat natuurlijk nergens over. Ja, dat zou misschien nog wel pijnlijker maken. Daar zit ik zo. Nee, ik kan me niet voorstellen dat die op dit moment euh, dat ie erbij gehaald wordt omdat ie gewoon rapper voetbalt. Echte. Het ziet er gewoon op dit moment even niet uit. En dat is inderdaad gewoon dat kan gebeuren. Maar het moet ook niet te lang euh. Duren voor je gevoel heeft natuurlijk altijd coaches gehad.

[00:19:46]

Ook in de jeugd was ie altijd de grote man, de gevierde jongen. Het grootste talent van de PSV jeugd kreeg die Van Bommel die hem groot maakte en altijd coaches was van wie alles mocht en niets moest. En nu komt er een euh. Een Duitser die een heel eigen theorie heeft en daarvan moet hij allemaal dingen. En als ie dan ook nog eens worstelt met zichzelf. En hij krijgt al te maken met al deze verplichtingen. Ja, dat is een harde les in topvoetbal, maar het is wel even moeilijk vast te stellen.

[00:20:08]

Hij wil uiteindelijk naar de top en zal uiteindelijk ook bij clubs terechtkomen, waar ie ook allerlei dingen zal moeten.

[00:20:13]

Maar dat maakt het proces wel interessant. Het is gewoon interessant om te zien hoe de hoe hij hier nu doorheen wandelt. G. Wordt dit een euh. En een. Een ramp met met straks een vertrek afdwingen of alles wat je niet hoopt eigenlijk of ga? Is het gewoon iemand die nu rustig blijft en straks over een euh ja. Met hoeveel n twee maanden? Nou, dat zijn de interessante processen in de voetballerij. Dus laten we het gewoon een kans geven en vooral hopen dat ie zichzelf hervindt.

[00:20:37]

En dat er euh dat die die mooie toekomst die hem voorspeld worden uiteindelijk ook als zodanig te zien zal zijn.

[00:20:43]

Ik ook even aan Affelay. Nou daar is wel ie. Ik denk dat ie daar best wel wat aan heeft gehad. Vorig jaar ook in in die keuze tussen Nederland Marokko Affelay. Natuurlijk niet zoveel invloed op het veld gehad, maar misschien wel in de band met zo'n jongen en die is er nu niet bij.

[00:20:56]

Maar goed, daar zitten. Hij is wat ouder, maar Garbo loopt dan ook euh rond als een jongen die ook een talent wil. Daar moet je zien wat voor stappen die maakten en wat dat je intrinsieke motivatie en het feit dat iemand 18 jaar is, wil niet zeggen dat ie als een kleuter aan de hand genomen moet worden door een ander.

[00:21:12]

Jongens even naar Rosenborg. Deze week is dat. Dan is dat een moeilijke horde voor PSV? Natuurlijk wel veel van af.

[00:21:19]

Rosenborg is 18 wedstrijd bezig in Noorwegen staat. Vorige week stonden ze nog vierde. Het is niet aan Rosenborg. Fantastisch speelt dit seizoen nu de tweede tweede. Naast het Cortal waren ook Bodø Glimt staat er volgens mij bovenaan vorig jaar in Europa niet tegen gespeeld. Toen ging dat wel. Euh, ja, het is voor PSV een vrij cruciale wedstrijd. Voor de rest van het seizoen. En en en daar gaan we ook zien wat dan de sterkste opstelling van Sollied op het moment is.

[00:21:42]

Want daar zit niet waar. Daar is het rouleren natuurlijk ook om je beste spelers fit aan die aftrap te krijgen. En ik? Ik vraag me af of Italië daarbij zit eigenlijk, want ik denk het niet. Mij denk ik ook niet. Als je je nu je beste elftal opstelt, dan stel je nu even hem. Als je kijkt naar de vorm niet op. Ik denk dat Zahavi gaat spelen. Ja, dat weet ik ook niet, omdat we die natuurlijk niet graag gezien hebben.

[00:22:02]

Maar ja misschien. Ik denk dat die jongens nu nog niet, maar ze zijn wel druk bezig.

[00:22:06]

Maar speelt die dan in hetzelfde systeem zoals die tegen Heracles begon met een diepe spits? Drie man daarachter of wat?

[00:22:12]

Vermaelen zal sowieso de pret gaan spelen. Ja, die je. Die heeft rust gekregen. Je hebt natuurlijk die wedstrijd gespeeld in de Slovenie en die is in de tweede helft ingevallen tegen PSV. Ook wel beter voetballen. Maar ja, deed nog steeds wel regelmatig pijn aan de ogen. Wat wat PSV liet zien dat het valt? Het valt zeker niet mee.

[00:22:30]

En af en toe zie je toch dingen waarvan ik denk ja, weet je wel met mate ook de combinaties te harder voor de goal. Lang spelen en dat ik een beetje zeg. En ze hebben een geweldige linksback. Dat is echt de aankoop van het seizoen tot nu toe voor ze.

[00:22:45]

Ja, dat zag ik vorige week ook. En daar stond ook eentje. Daar stond ook een hele goeie. Daar staat ook een hele goeie rechtsback. Dus ik bedoel qua qua ingrediënten is daar helemaal niets mis mee. Overigens wel, dat is goed Rosenborg dus zie ik die hebben de laatste wedstrijd verloren. Nou, lang geleden 2 augustus 1, 2, 3, 4, 5 en een stuk of 10. De 12 wedstrijden zonder nederlaag. Dus zo'n club die je er lekker inschoot.

[00:23:06]

PSV in deze vorm is dat gewoon een hele lastige wedstrijd. Punt.

[00:23:09]

Ik wil even naar de andere euh clubs. Uh a. Is dat euh. Is dat stroef? Is dat zorgelijk? Hebben we vaker besproken in de podcast. Vier verliespunten in de eerste twee competitieronde. Ik was daarbij. Ik vroeg Arne Slot na afloop. Ja, maar kijk, je zet. VVV verspeelt een 3 1 voorsprong bij Fortuna Sittard. Dat mag natuurlijk compleet niet gebeuren als jij aspiraties hebt om bovenin mee te doen. Ik vroeg slot na afloop of ie boos was omdat ik hem niet nog kende als een coach die snel zijn hoofd verliest.

[00:23:37]

In ieder geval niet voor de camera. Was geïrriteerd zijn en over zaken. Maar hij is altijd een beetje een gentleman voor de camera. Nou, de irritatie en bood boosheid spatten door op zijn manier van af. Hij was echte pisten, of eigenlijk over wat er gebeurd was. Dus nou, als hij dat is, dan zegt dat ook wel iets over de zorgelijke situatie van KZ, waar nog steeds wat de verklaringen voor kan aangeven voor steng zoals er niet bij in is.

[00:24:01]

Bovendien vind ik ook uit vorm. En hoe komt dit allemaal?

[00:24:04]

Maar jij zei dat vorige week hier volgens mij vrij goed over. Over die woede en onvrede die in die tijd alleen maar die verongelijkt was er in de wedstrijd niet door. Want daar zetten heeft 1 grote fases van de wedstrijd toch wel het spel laten zien. Weet je wel de bal gehad? Euh ik. Ik hoorde vanmorgen in onze vergadering dat Koopmans de bal heel veel heeft verloren. Maar van wie hoor je dat? Ja, van Arno. Euh, dat waar is?

[00:24:27]

Toch wel heel belangrijk op dat middenveld, als voortdurend aanspeelpunt als kapitein van het elftal. Weet je wel. Dat is echter echt een belangrijke speler. Ja, een duo achterin dat en dat is toch een basis van het elftal? Hartsinck Jacobs die net terug is en Ledger die nog echt moet bijbenen om maar eventjes alles van Arlette de te begrijpen en te leren. Ja, dat is toch. Dat is toch al wie beeldig overigens? Euh, ze begonnen nu met euh.

[00:24:51]

En daar gaan we al Boekenbal. Wat je dan eigenlijk schijnt te zeggen als Aboul Gleb maar alles mag doen wordt dus anders opgevat als ze. Als ze ook wel eens wat Turkse spelers die ik op mijn manier en ik zeg weer niet van die eerder genoemde Arno D. Daarom zeg ik ook A. Hij heeft zelf gezegd tegen de pers. Voorlichtster van A. Zegt dat de Albula lallen dat ie dat Ganga. Die had er al een paar gemaakt. Tegen De Graafschap voor jong aan zet.

[00:25:15]

Hij scoort bij jongens met zoveel, maar dat wilde in T. In het eerste elftal nog niet zo. Ik zag nu al voor het eerste echte dat ik dacht zo was groot talent bij PSV, maar wel van dat ie weg ging toen dat dat.

[00:25:25]

Maar daar je je ziet nu wel van. Euh. Daar zit wel. Daar zit wel een wapen in. Het is nog niet constant gaan naar de kern van de zaak. Het feit dat dat altijd op de één of andere manier dit allemaal wel over zichzelf lijkt af te roepen door het Calimero gedrag en ze. Ze roepen dat t echt over zichzelf in de laatste minuut door euh, als ze als een stelletje pupillen te verdedigen. Maar wat is dat Calimero gedrag?

[00:25:47]

Want dan begrijp ik niet zo goed dat je slecht dat je starte verdedigen en achteruit loopt. Dat vind ik gewoon niet wat ze nog zo handig verongelijkt zijn. De situatie met die boosheid dat het gaat. Maar vertelde ze dat? Dat gaat momenteel zo van zijn. Maar dan? Dan heb je niet goed gekeken dit weekend. Want ik bedoel was vorige week met je eens, maar dat heb ik dit weekend eigenlijk helemaal niet gezien. Euh, maar dat echter nog een tijdje door als je dat euh.

[00:26:09]

Als je dat over jezelf aan mijn gevoel is dat dat nu wel voorbij is of niet. Jeroen Jankauskas. Dat zou kunnen. Jij bent de rijkste zussen, maar als ik zie hoe Bizot die bal laat gaan in de 96ste minuut, dan denk ik ook bij mezelf van euh, heb ik wel eens beter zien keepen als ik. Ik vind ook dat die bal houdbaar was, maar ik zie het verband in deze niet zo heel erg. Ik ben wel met meteen een grute eens.

[00:26:27]

Het kan toch doorwerken in een team als je als je week in week uit steeds in jezelf voelt van hem. Wat zijn wij benadeeld door die man, die foute KWB.

[00:26:37]

Drie foute maar lastige slotfase. Kan het? Dat kan wel in je lichaam. Een beetje blijft zitten, toch?

[00:26:42]

Dan heeft het niet zoveel te maken met het spel in de eerste helft als als verkondiger van het begrip karma elshof al 2 0 maakt, maar dit allemaal niet. Het is gewoon keihard. Wat is dat nou voor onzin man? Ik bedoel ik nou met dit heeft dit heeft afgedaan. Het is maar goed, dat kan er bij jou niet altijd werkt. Maar uhm. Euh nee jij. Ik vind ik vond t gewone euh. Aanzetten heeft het prima gedaan.

[00:27:02]

Kreeg trouwens twee goals cadeau van Fortuna Sittard en gewoon heel slecht verdedigd in de slotfase. Ik zie even dat verband niet.

[00:27:08]

Ik ook niet. Uhm, ik wil even naar de Wii. Wie was er bij Emmen van Van Inkel? Ja, heb jij dat? Dat dat dat shirt gezien van Emmen? Ik heb het zeker gezien. En wat vele van. Nou, ik ben blij voor Emmen dat ze een hoofdsponsor hebben. Ja nee ja. Goed, het is daar Stripe. Daar is heel veel over gezegd de afgelopen weken. En heb je nog een goodiebag gekregen. Ik heb geen goodiebag.

[00:27:27]

Persruimte was ook dicht. Ik heb echt gezocht, maar daar was niks anders uit dan man. Nou ja, dat was em had geen hoofdsponsor. En die die die hadden een hoofdsponsor gevonden. En dat was zoals Tom Egbers zo mooi zei een winkel gespecialiseerd in erotische feestartikelen. En de KNVB wilde daar niet in mee, omdat het tegen de goede zeden was. Dit is. Dit is natuurlijk een totaal verkeerde inschatting van de KNVB geweest die de publieke opinie niet begreep en daar uh ja, volledig verkeerd mee is omgegaan.

[00:27:51]

En dat het goed is dat de KWB zijn mening heeft bijgesteld en me heeft toegestaan om gewoon met dit shirt te spelen op de borst. En dan wordt er in december met alle clubs even overlegd of dit nu wel mag of niet. Maar daar komen ze wel uit denk ik. En verder moet ik ook zeggen het is nu wel klaar voor mij. Weet je niet meer over zeggen. Nou ja, goed, ik ga daar ook heen. Ik denk moet ik hier nou 16 toespelingen over gaan maken in mijn commentaar?

[00:28:12]

Ik denk. Laten we dat nou niet doen, want het is klaar.

[00:28:13]

En een sponsor welke dan onbewust? En dan heb je nu wat je zei. Maar. Dat zit sowieso al een beetje in normaal natuurlijk na te denken bv.

[00:28:22]

Een verzameling waardoor van erotische feestartikelen. Ik begrijp niet dat drie jongens even weer tot tot de orde van de dag. Uhm, ik wil het even hebben over de buut. Koeman natuurlijk succesvol. Ik heb gekeken, wie heeft er dan in gekeken? Ik heb niet gekeken, want ik was de studio afvlakking en en dan heb jij. Wat vond je ervan? Ja, t is een echte. Was natuurlijk een droomdebuut.

[00:28:44]

In set 4 0 voor naar de eerste helft tegen Villarreal, wat ook niet de de minste club is in Spanje. Ja, het was uh, ik zag Messi lachen. Ik. Ik zag nogal wat dingetjes achterin in de openingsfase van dacht. Ook daar staat Piqué toch wel weer een beetje te slapen. Maar goed.

[00:29:00]

En ja, wat je echt andere andere dingen. Nou, dat ging nog veel te vroeg. Maar daar zat wel 1 schoen in het elftal. Vond ik wel dus. En ja, Faty is natuurlijk echt een fenomeen die ik bedoel. Dat weten we al dat ie goed is. Maar als je dan iemand van 17 zo makkelijk een paar ziet inschieten en een en ook nog een penalty ziet afdwingen en en het plezier wat hij uitstraalt. Man, dat is toch.

[00:29:24]

Daar kan je wel eventjes een paar jaar mee verder hoor. Maar zo'n jongen, Frenken die. Was nog niet helemaal top. Ja, het was eigenlijk Frenkie, zoals een naam zoals we al kennen. Dus ze was niet een euh, extreem dominant aanwezig, maar was gewoon op zijn eigen positie. Ja, ze naast elkaar. Dus ja, Desmet gaat naar Barcelona.

[00:29:42]

Wat vinden we daarvan leuk voor? Ja en nee. Maar ja, ik. Ik denk. Ik zit deden denken zie ik nou iets niet? Want wat die clubs wel zien? Euh. Waarschijnlijk. Want ik zei we zullen er meer verstand van hebben dan ik. Maar het blijft voor mij toch? Ja, iemand die heel hard kan rennen. Euh, een technisch gewoon heel begaafd is. Maar massageolie. Speelde een fantastische wedstrijd bij Ajax, Vitesse en ik vond hem beter dan ik het vorige seizoen gezien heb.

[00:30:04]

Dus is het een persoonlijke voorkeur van Koeman. Nou ja, ik was vandaag wel een interessant verhaal volgens mij het AD. Het is natuurlijk ook een hele interessante jongen met Amerikaanse achtergrond. Kan ook interessant zijn voor de marketing. Het is een jongen die snel is, waarbij je kan denken aan hoever die nog kan doorgroeien, omdat een bak in deze tijd vooral heel snel moet zijn. Kijk naar Davies en moet die hele flank bestrijken naar dat kan best wel. Ik vind hem alleen niet goed genoeg op dit moment voor Barcelona.

[00:30:27]

Maar ja, ik gaat. Ik ik. Ik ga het zien. Ik snap ook niet heel erg dat hij voor Barcelona kiest. Als je nou nou ja, als je naar de beste club van de wereld kan zou ik toch Bayern kiezen? Nou nou ja, dat weet ik niet hoor.

[00:30:38]

Daarom is het niet alleen de club, het is ook de bestemmingen natuurlijk wel. Het is e en de club en uitstraling en de stad. Ik zou heel graag als ik. Als ik destijds voetballer zou zijn, zou ik heel graag namens York. Ja, dat is waar, maar ik zou heel graag in dat team willen spelen.

[00:30:51]

Maar het is dan ook wel ja, ook goed. Maar dat is dan dus ook niet eeuwigdurend. En natuurlijk ook al heel erg prettig om naar club te gaan waar kennelijk een trainer zit die je zo graag wilt hebben, want ze hebben er echt compleet alles aan gedaan om hem te halen, terwijl dat toch neurose. Op dit moment van Barcelona B een behoorlijk toernooi nog zelfs, dacht ik ik.

[00:31:08]

Wat ik ook opvallend vond. Nog even over Barcelona, daarna het volgende onderwerp de tranen van Suarez bij zijn afscheid. Persconferentie. Dat, dat zie je toch zelden in het voetbal van zo'n. Ik denk dat ze daar ook voetballen. Denk dat ze daarna tranen hadden bij Barcelona en toen ze hem twintig minuutjes zagen voetballen bij Atletico. Ja, twee goals en een assist. Ja ja ja, maar je ziet er ook uit. Ja, en toch verbaast het me niet, want het is natuurlijk een zeer emotionele jongen.

[00:31:33]

Dat was de droomclub he. Dat hebben we aan alles gezien. Ik bedoel hij. De momenten dat ie z'n hoofd verloor of verliest is ie emotioneel. Maar ook bij dit soort momenten is je natuurlijk altijd emotioneel. Dus ja, het past heel erg bij hem.

[00:31:44]

Messi haalde voor die wedstrijd tuurlijk nog enorm uit naar de clubleiding van Barcelona. Volgens mij was op Instagram dat ie euh afscheid nam van Suarez en zei dat ie niet verdiende om op deze manier buiten de bij het grofvuil gezet te worden en dat ie toen zij maar niets verbaast mij meer met deze leiding. Ja, dat is stevig en dat verbaast me wel dat ie toch wel gewoon met een glimlach kan opbrengen om die wedstrijd weer in te gaan. Zolang deze voorzitter zit zal misschien de ene na de andere tik niet nalaten.

[00:32:08]

Maar goed, als Koeman binnen de kleedkamer gewoon een Messi krijgt die gewoon professional is en gewoon ook voetbalt voor de ploeg dan ja, dan is een voor Koeman eigenlijk niet zoveel aan de hand.

[00:32:18]

Helemaal weg bij de eredivisie mannen. Of we nou nee, we ikke ikke. Ik zit ook een beetje naar de klok te kijken. Ik wil het even hebben omdat wij dat natuurlijk gaan. Voetbal volgen. Euh, dit seizoen vrouwencompetitie Ajax PSV komend weekend een opmerkelijke transfer. Sjonnies, Van der Sande die van Lyon naar Wolfsburg is gegaan. Jeroen Elshof toch ook kennen van het vrouwenvoetbal? Want wat kanonieke. Wat vind je van deze transfer?

[00:32:45]

Als ze maar aan voetballen toe komt bedoel. Wolfsburg is een TCe, is nog steeds een topclub in Europa. Heeft Chimps finaal ook gehaald. Er is alleen Pernille Harder is daar weg. Uhm ja, het is voor. Je kijkt toch naar Nederlands elftal? Dus voor Van de zondag gewoon heel belangrijk dat ze aan spelen toekomt. Dus een euh ja, ik zie ze eerlijk gezegd het liefst nu naar Engeland gaan, want daar zegt. Daar speelt. Daar speelt nu echter de halve Amerikaanse elftal.

[00:33:08]

Gaat daar ook naartoe. Dus dat is eigenlijk de competitie Tobi. Maar goed. Wolfsburg is een ugga, echt wel als je aan spelen toe komt.

[00:33:13]

Een geweldige stap. Ik begreep ook dat ze die stap maakten omdat ze bang is voor de positie binnen de Nederlandse selectie, want daar mogen maar 18 spelers mee naar. Na Tokio bij de Spelen? Ja maar ja, als je niet speelt zeg. Ik bedoel als heeft niet zo'n geweldige WK gespeeld en was altijd veel kritiek om euh, om haar euh euh positie. Ja dan moet ze nu gewoon gaan voetballen en laten zien wat ze kan. Dat lijkt me gewoon het allerbelangrijkste.

[00:33:34]

En als je dat kan doen maar Wolfsburg wat Duitse top is en Europese top ook nog steeds, dan is dat een geweldige stap als je mag het voetballen. Ja dus jullie nog wat toe te voegen jongens.

[00:33:43]

Ik vind jij. We gaan wel. We zijn helaas voorbijgegaan aan V 5 Feijenoord. Vind ik toch jammer wouden luisterrijke omdat. Ja hij is gruute die. Hij zit een beetje uit wat mij een beetje probeert. Weer mij een beetje te jennen iedere keer. Maar hij zei vorige week tussen neus en lippen door wordt de mackey Feyenoord ADO 4 0 4 dat 4 klopte.

[00:34:01]

Je had dat De Slimste Mens niet mee. Oh nee, daar ga ik sowieso niet gewonnen. Ik wil dat aspect uithalen. Dat dat Advocaat dus de spelers blijkbaar de vrije hand heeft gegeven. Jeroen Gruute, je hebt de wedstrijd gedaan om dus uh uh pressing te gaan spelen. Wat is daar het verhaal van? Klopt dat of? Of nou, dat was voor een deel als het terug te zien in de wedstrijden natuurlijk dat ze naarmate de wedstrijd vorderde eigenlijk steeds meer gingen opschuiven.

[00:34:24]

Spelers lijken zich daar iets prettiger bij te voelen, maar dat betekent ook dat je achterin kwetsbaarder bent. Dus eigenlijk haalde Advocaat zijn gelijk door het feit dat het in de eerste helft bij tijd en wijle open huis.

[00:34:34]

Vrijdag was ik mij fijner, dan had ik een instrument advocaat en te vroeg ik hem daar ook naar. En toen zij nog een keer ja. Ze kunnen het niet. Nee. Nou ja dus. Maar volgens mij is er een strijd gaande hoor nu. Maar heeft ze tussen advocaat en zoon en zijn selectie. En dat is natuurlijk best wel interessant om te zien hoe dat nu welke kant het nu opgaat. Bovendien. Bovendien wandelt er ook nog eens een spits in de warming up van het veld af.

[00:34:55]

Daar heb je natuurlijk zolang iemand helemaal geen geen bal aan. En die Jorgensen. Wat voor Advocaat toch zo'n nummer één spits is. T Is toch? Dan gaat ie weer allemaal naar een heleboel thema's waar. Want wat interessants kijken. Blijkbaar is dat hele vorige seizoen. Dat heeft zich dus afgespeeld, zelfs tot diep in maart, onder leiding van Advocaat, in een soort crisissfeer. Hij heeft dus blijkbaar. En toen kreeg die iedereen mee omdat ie t overnam toen veilig was.

[00:35:14]

Het twaalfde of dertiende stond na het ontslag van Stam. En hij heeft blijkbaar die hele reeks doorgetrokken tot maart. Met zo'n gevoel en dat heeft ie overgebracht naar de Spelen. Jongens, jullie luistert nu naar wat ik zeg, want ik weet hoe het moet en wij gaan punten halen. Maar blijkbaar heeft die selectie nu bij een nieuw seizoen gezegd tegen hem. Yahoo is dat ging allemaal prima vorig seizoen, maar wij willen op een andere manier voetballen. En welke spelers nemen daarin het voortouw?

[00:35:36]

Ja, dat zijn aanvallende spelers.

[00:35:37]

T Is Berghuis, dat is Jorgensen nu willen dichter bij het doel van de tegenstander nog meer.

[00:35:42]

Je wil niet heel ver terug rennen, de hele tijdens een aanval. Ik snap wel dat. Ik snap wel dat Jorgensen dat zegt, want als je hem ziet lopen dan op die manier zou ik ook niet 30 40 meter iedere keer willen. Maar ik heb wel over Bacca gezegd ik. Ik vind echt dat de spelers naar Advokaat moeten luisteren, want die Weiser advocaat voetbalt. Vorig jaar voetbalde met zijn ploeg. Ja, dat werkt. Het ziet er allemaal niet mooi uit, maar je haalt de punten mee.

[00:36:04]

Ik denk dat je op deze manier minder punten gaat halen in hoe de spelers nu willen spelen, want dan ga je gewoon te vaak als je beste speler zegt ja, je hebt geen zin in. Op deze manier. En er is nog wel twee weken te gaan. Nou ja, dan moet je t misschien even gewoon 10 dagen je mond houden en dan gewoon lekker verder.

[00:36:17]

Tot we de transfer Overbergh uiteraard is erg goed, goed voor 10 dagen wat ie wil en dan is is dat.

[00:36:22]

Is dat de macht van Berghuis bij Feyenoord ten opzichte van de. De zeer ervaren geroemde coach Dick Advocaat is dat.

[00:36:29]

En ga Advocaat is machtiger dan Berghuis denk ik nog wel, maar Berghuis heeft wel veel macht. Dat klopt, maar bij Feyenoord zijn ze gewoon echt echt als de toot dat die man nog weggaat.

[00:36:39]

En er zijn natuurlijk 2. Want de V. Euh. Een beetje speculeren, maar gewoon goed of niet. Jij zegt dat. Ja, we zien wel wat er gebeurt. Uh, als alles dan. Nou ja, die omhaal was natuurlijk fantastisch. Echtgenoote heeft de doelpunten van dit seizoen en ik zag Advocaat natuurlijk even lachen. En daarna dacht ik bij mezelf misschien dat ie van binnen wel huilt, want ook je krijgt er misschien twee miljoen gesmeerde hoor. We hopen de komende twee of meer als voor een verdediger als die scoort.

[00:37:04]

Nou op zo'n manier dat die prijs gaat wel iets omhoog gaan geloof ik niet de enige voor zijn. En dan gaat er misschien wel wat meer kwaliteit en dan gaat er misschien wel wat meer bellen. We vergeten overigens wel dat ie weer ongelooflijk veel balverlies had, ook gisteren. En wat dat betreft is het niet de Senussi die we kennen van met name vorig jaar na de winterstop. Je weet ook niet wat er daarbij speelt en daar zit bedoel ik. Wil maar zeggen ik heb het wel nagevraagd.

[00:37:25]

En voor zover ik het kon vloeit Spaanse Gruute zegt ja, maar mijn spel is behoorlijk roestig. Maar uhm ja, nee, uhm hij.

[00:37:35]

Hij liet dat wel open. Dus ik ben blij dat ik nu bij Feyenoord speel. Ik doe alles voor de club, maar als er interessante aanbiedingen komen, dan gaan we luisteren. Dat verhaal dan? Origineel antwoord. Ja, goed ook. Dat is natuurlijk ook gewoon dat dat is wat dat is zo. Zo staan de jongens erin. Ik snap het wel. Berghuis ook, die Berghuis. Maar ja, ik lees nu Inter Miami. Ja, als je een beetje ambitie hebt dan ga je niet naar Miami volgens mij.

[00:37:58]

Weet je zaakwaarnemers verhaal? Misschien wel.

[00:38:00]

Je gaat dan naar Saudi-Arabië zeggen als je bij Sparta speelt en niet voor ambitie. Heerlijk goed jongens, dat was een voor vandaag. Volgende week zit de Arno hier weer voor de leuk Jan. Ik vond leuk dat jullie goed discussiëren zo met de schermen. Dus ja, en dan lekker je zelf ook niet helemaal mee. Of dat nog niet. Anders wel degelijk ook niet lijkt. Zo deze mensen die er wel. Dit was de ethnos voetbalgod gast. Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.