Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:01]

NPO Radio 1 podcast, de NOS Podcast met Arno Vermeulen. Is de NOS Voetbal Podcast, dan is het meestal met Jeroen en Jeroen en soms met Jeroen en Jeroen en Jeroen. En dit keer is het inderdaad met Jeroen, Jeroen en Jeroen. Welkom jongens bij de voetbalbond. Gast. We gaan het hebben. Ja, je zit maar aan te kijken. Het is deze nationale complimentendag vandaag, dus dat wil ik aan t begin van deze podcast toch even memoreren.

[00:00:29]

Jeroen Grueter Het ziet er leuk uit. Mooie, mooie bril kapsel. Wij zeggen een kapsel, een leuke trui, stekel en Arno. Mooie jasje. Zo heb ik dat gehad. Dan moeten we ook nog tegen jou in. Nee hoor, dat is niet nodig. Wel jammer dat je dat één keer per jaar doet. Maar goed, ik. Voor mij is inderdaad elke dag complimenten bijzaak. Ik bel elke dag die commentatoren en dan neem je dat allemaal door.

[00:00:48]

Juist groeit juist door de enorme afgelopen weekend mannen. Uhm, t was dat in een tegenvallende topper PSV, Ajax of PSV of viel het eigenlijk wel mee? En jullie zaten in Alkmaar? Volgens France 2 en 1. Kijk even naar collega grutter, die was op tijd klaar om hem helemaal te kunnen zien of. Nu heb ik 100 toen ik klaar was, namelijk om onduidelijke redenen had ik vrij gisteren gekregen. Domeinen van maar leiding geven aan de complimentjes.

[00:01:13]

Ja, en waar. Dus ik zat thuis op de bank als jippie. Euh euh. Wijntje stond koud voor tweede helft. Ik vond nog geen Moora tot de laatste tien minuten. Dat bedoel, dat is natuurlijk kan je van alles van vinden. Zoals straks Traktor wel opkomen op t tadić. Stemfies, maar dat maakt het qua spektakel in ieder geval nog een hoop goed. Want dat was het moment dat je pas naar t puntje van je stoel ging.

[00:01:33]

Ja meneer gaat niet voor een bokswedstrijd kijken. Nee. Maarja geld dat men dat is waar. Maar dan gebeurt er in ieder geval iets. Euh, zo'n beetje. Beetje ophef. Iets waarvan je denkt ha ha, nou, maar voor de rest was het. Het was echt een matig man. Echt. Ik vond t echt beroerd van de schepper, want v d. Tja, dan heeft de omstandigheden en omstandigheden waarin je kijkt waarschijnlijk veel te maken met hoe je zo'n wedstrijd beleeft.

[00:01:55]

Ik zat in de perskamer in in Alkmaar. We hadden om een uur wat gedaan in de uitzending en vervolgens hadden we redelijk de tijd om naar die wedstrijd te kijken. En na de eerste 20 minuten is ook veel erg ondergesneeuwd. Trouwens vond ik. Ajax krijgt best een aantal grote kansen. Rancher twee keer en euh ja ik. Ik heb het niet zo beleefd dat het zo ontzettend slecht was. Het was toch ook een wedstrijd waar een hoop spanning op lag en en die droom ging.

[00:02:16]

Weet je je wist AZ PSV ging winnen. Dat da dan? Uh, zou de competitie nog best spannend kunnen worden? Dat was van gevechten. Ja, het was een gevecht. Ik ik, ik heb het niet zo ervaren. Daarnaast enorm slecht. Was slecht uit te pas. Eigenlijk vond ik in de tweede helft dan dat met de passing te maken. Je zag gewoon echt heel veel, heel weinig ballen nog goed aankomen. En dat is dan wordt het slecht denk ik.

[00:02:34]

Maar ik bedoel eigenlijk meer vermaak. Weet je je? Je hebt toch het idee dat je v dat je vermaakt wil worden? En ik zag dat ook al hoorde dat intens en ik hoorde dat bij de collega's. Uhm uh, Arnold Bruggink ook nog zeggen in de rust. Ja ik. Ik had. Ik had het gevoel niet zo. En misschien dat je ook dan wel weer. Dan kom je weer op dat publiek dat publiek er een beetje bij mist en zo.

[00:02:52]

En eigenlijk wat jij zoiets hebt v. Jij. Je denkt bij de nummers 1 en 2 van Nederland in de eredivisie rechtstreeks duel dat het kwalitatief ook echt een topwedstrijd wordt. Veld ook niet. Ik denk dat ook te maken heeft met de kast en spanning van afgelopen donderdag, want zowel Ajax als PSV is tot gaatje gegaan om nou ja, Ajax de volgende ronde te halen in de Europa League en PSV werd in extremis uitgeschakeld. Dat neemt ook al wat met zich mee.

[00:03:14]

Ja, die krachten, die mis je natuurlijk toch. Een paar dagen later is er maar heel weinig tijd tussen nu. Ik zie ook pas nauwkeurigheid. Ik zie het nu nog maar eventjes. Bijvoorbeeld 68 procent en 80 procent zijn allemaal vrij laag. En dat. En dan? Dat komt misschien ook wel doordat de drukker doordat ze elkaar behoorlijk onder druk zetten. PSV deed dat ook nog echt echt goed vond ik in in fases.

[00:03:34]

Maar ja, het maakt het gewoon niet te. Heeft Ajax eigenlijk een beetje een en een mazzel week gehad Europese? Nou was dat hield het ook niet over, maar je gaat wel door als de belangrijkste, maar ze hadden het donderdag lastig. Smeulde zijn donderdag nooit echt in problemen geweest om uitgeschakeld te worden, waardoor ze winnen die wedstrijd en dat. Nou dan bedoel uiteindelijk uiteindelijk natuurlijk nog een flinke marge. Nou, als je dit Hoevenstraat al niet al te best in de wedstrijd.

[00:03:57]

Klaassen maakte 1 0 toen Throttle al denk je 3 goeie kansen gekregen. Daarna viel nog 6 gekregen. Ja, maar je kan je hebt, maar je begint de 1 1 en je begint in een wedstrijd en in de wetenschap dat jij dat je een voorsprong hebt. Dus dan is het niet zo. Niet zo onlogisch dat dat je tegenstander de bovenliggende partij is in een wedstrijd. Dat is natuurlijk heel vaak in een wedstrijd. Ik vond het klasseverschil, ik gigantische in de heenwedstrijd en op basis daarvan had ik niet verwacht dat Ajax de door ons heel lastig zou krijgen.

[00:04:20]

Als je het nou krijgt van de mat getikt, zijn we het wel. Ze hebben het lastig gehad donderdag, maar heeft toch nooit het gevoel gehad dat het nog mis zou gaan. Vaak zullen ze wel. Nou goed, dat heb ik niet gehad afgelopen donderdag. Niet gister wel natuurlijk. Gister was natuurlijk ja. Op een geven moment was de kans dat die wedstrijd verloren zou gaan veel groter dan dat dit nog een gelijkspel op zou gaan leveren. Daar.

[00:04:36]

Daar kun je wat uhm tegen tegen tegenover zetten. Wat ik net ook wel zei dat in de beginfase en want dat het wel een beetje onder. Tuurlijk ook zomaar op sneeuw had kunnen komen. Gister ja zei ik ga, ik ga. Ik ga met Jeroen Grueter mee wat Europees voetbal betreft. Het viel mij echt een Collioure al eerder zeggen drachtig van Ooijer wandelt. Euh, vind ik wel makkelijk overheen. Uhm, want ik heb wel gedacht van hoe Ajax dat dipje wel eigenlijk lastiger wordt.

[00:05:00]

Vallen de goals inderdaad op de op de goede momenten afgelopen afgelopen donderdag? En als ik dan naar gisteren kijk denk ik van nou, daar zit misschien wel een lijn in. Ze spelen eigenlijk wel twee keer. Oprij gewoon niet echt Ajax voetbal wat je verwacht te zien? Nou, dat is niet helemaal waar, want ik heb ook in die wedstrijd tegen Lyall momenten gezien waarop ze zo fantastisch onder de druk vandaan voetballen door middel van een aantal paessens doorlopen acties en dergelijke.

[00:05:21]

Bedoel dat voetbal, dat zit er echt wel in. Alleen Lyall was een veel betere tegenstander dan dat het dan dat we dachten naar de eerste wedstrijd. En ik denk dat er 1 7, 8 9 cruciale momenten in de wedstrijd zijn geweest waarin het de ene of de andere kant op kan vallen. En dat viel gewoon al die keren de kant van Ajax op, dus ze hebben gewoon echt geluk gehad. Tegen Lille heeft ook te maken.

[00:05:41]

Denk met de rol van Blind hoor als ik bedoel als hij linksback speelde. Wat een wat een wereld van verschil als hij een centrale rol krijgt in. In het balbezit van Ajax dan. Dan zeg maar echt. Aan de aan de linkerkant van de linkerkant pakt ie ook zijn rol regelmatig. Maar ik vind het zet uit. Weet je een hoog Tommasi heb ik ook, maar ik vind toch echt als hij. Dat hebben we toch nu de laatste weken, zeker voor deze dubbele ontmoeting gezien?

[00:06:03]

Als hij centraal speelt dan wel achterin of op het middenveld. Wat er dan allemaal van zijn voeten af komt dat t m v? Dat vind ik dan echt nog nog beter dan een man op die plek. Wat ik wel onderstreept Arno. Maar dat is wat mij betreft geldt dat voor voor meer wedstrijden dan alleen maar de afgelopen twee. Zo goed als als nu geschetst wordt. Is het. Is het eigenlijk niet bij Ajax? Ze winnen heel erg veel en het valt heel vaak op de goede momenten hun kant op.

[00:06:26]

Uhm. Maar is het altijd heel dwingend? Is het altijd heel overtuigend. Ze hebben en ze hebben een ploeg die op beslissende momenten echt iets af kan dwingen. Maar als je. En dan gaan we wel heel ver terug. Maar als je bijvoorbeeld een andere sleutelwedstrijd neemt de eerste wedstrijd na de winterstop, toen PSV geweldig begon in Amsterdam, dan hangt het echt van een paar momenten af en aan een paar spelers en van een paar spelers. En daardoor kijk je nu tegen een heel ander seizoen aan.

[00:06:49]

En we zullen dat beslist is. Helaas, want de spanning is wel weer uit deze competitie. Maar. Maar ja, da da. Dat komt echt door. Door een aantal sleutelmomenten daar. Natuurlijk geen toeval, want want daarvoor heb je die spelers en daarvoor heb je. Uhm uh oo als ploegen een bepaalde speelwijze en bepaalde overtuiging mee. Maar ja, da da da. Dat vind ik wel dat het in een in een aantal momenten zit bij Ajax.

[00:07:08]

En en nu kunnen natuurlijk freewheelend en nou eigenlijk veel beter spelen en dan ga je en dan blijf je ook winnen. Het grappige is dat dat de juiste momenten voetballers het laten afweten, want die zien we nauwelijks. Anthony Nesse. Het is allemaal niet wat je zegt van jou, maar Thalys. Weer geweldig natuurlijk. Week na week blind met gememoreerd zo belangrijk voor dit Ajax. Martinez heeft zich weer teruggeknokt in het elftal. Eigenlijk een raadsel waarom die begin zo weinig heeft gespeeld.

[00:07:33]

Klaassen die die weer helemaal is opgebloeid. Ja, die Asti staat natuurlijk formidabel. Ik wil even naar PSV ook het Europees voetbal even terughalen. Uhm, er waren luisteraars van de podcast die zich nu al verheugde op ponsen, analyse van de wissels of de niet wissels van van Roger Schmidt naar aanleiding van de afgelopen week. Maar staat jullie ook niet in de in de huiskamer na na 70 Lute met twee van die wissels borden in je handen dat je dacht van mijn vrouw.

[00:07:57]

Ik werd naar de podcast van vorige week. Uh, ik spreek Jeroen Stekelenburg best wel vaak. Ja, misschien wel meer dan hem lief is. Maar ik vind het wel gezelliger. En dan praten over voetbal. En toen ik vorige week zei van ja, ik begrijp het soms niet altijd meer. En daar was hij dan weer een beetje verbaasd over. Dus we hadden daar een discussie over die je eigenlijk zou blind kunnen doortrekken naar wat er in de laatste fase.

[00:08:17]

Dan hebben we nog niet gevoerd. Nee, tegen Olympiakos toch? Nou, dan begrijp ik het namelijk weer niet. Ging mij er meer om dat. Vorige week in deze podcast ging het natuurlijk over euh, over Roger Schmidt. En uhm, jullie waren allemaal wel heel erg met elkaar eens dat het volstrekt onverklaarbaar en ik weet niet welke welk stempel ik daar precies op zou moeten plakken, maar idioot. En en en individueel? Nee maar goed. Maar het ging wel heel erg die kant op.

[00:08:38]

En uhm. Kijk, ik heb toch nog steeds wel heel erg de idee dat dat euh dat dat Roger Schmidt en daarmee is in die lijn pasten afgelopen donderdag niet hoor. Euh behoorlijk consequent is geweest in blijven wisselen. En en uhm. Kijk, hij is bijna. Hij doet het bijna op een manier die in het hockey heel gebruikelijk is. Dus dan doet het er niet zoveel toe of iemand heel goed in de wedstrijd zit. Maar het is op dit moment gewoon tijd in meerder uithalen om je fris te houden.

[00:09:03]

En dat heeft natuurlijk gedaan met het idee. Nou ja, dit is al heel vaak verteld dat ie in januari een hele frisse, frisse selectie zou hebben. Ja, da's niet gelukt. Dat klopt. Dat is achteraf een constatering. Maar uhm ja uh. Misschien is het wel teveel hoor. Maar ik heb hem nog wel heel erg het voordeel van de twijfel willen geven. En maar 5. Terug naar donderdag. Kies je daar zo hij na? Kiest die dan kennelijk zangwedstrijden uit?

[00:09:22]

Oma Om is in zijn ogen de beste elftal te laten staan waar een hoop andere. Uh, waar waar ik ook wel dacht van. Misschien is dat tijd voor, voor, voor euh, een verse kracht. Kijk, met veel merkwaardiger en opvallender is is dat de spelers die op dat moment in t veld staan ja daar echt helemaal doorheen zit. En na 70 minuten. Dat vind ik wel wel echt opvallend. Kijk, dan kom je dus terug bij wat ik bedoelde eigenlijk.

[00:09:45]

Ik snap het gewoon. Ik bedoel ik zou het dus wel graag willen snappen dat ie dan niet wisselt. Bedoel dat ie dan niet. En hij zegt ook wel. Soms doe ik het op gevoelde, terwijl wij heel erg juist het idee hebben dat het altijd trekken is en en en en weet wat we wat de waardes zijn van het bloed daar zo wat volgens mij voor het grootste deel ook nog steeds. Uh, hetgeen is waar opgevaren wordt, maar ik.

[00:10:03]

Ik denk dat ik als als.

[00:10:05]

Als hij het gevoel dat ze te laten staan, dan heeft ie een volstrekt andere. En hij heeft ervoor geleerd, hebben we vorige week ook gezegd, dan dan dat ik heb dus smaak. Het gevoel van ons toch allemaal was de laatste tien minuten. Het glipte een uit de handen, want we hebben geen controle meer. Spelers zitten er doorheen. Je moet iets doen trainen. Eigenlijk al vanaf het begin van de tweede helft onder PSV ging teruglopen in plaats van proberen die derde te maken.

[00:10:25]

Wat ik opzich heel raar vond. Je kunt ze wel verklaren natuurlijk, maar toch. Je moet gewoon door blijven jagen. Als je die derde maakt heb je de wedstrijd en eigenlijk euh doorgaan in de volgende ronde. Dan heb je in in de tas. Zit er nou gebeurd dat? Een tegengoal kun je nog nog hebben, een minuut voor de voor de tegengoal. Ik had ook het gevoel dat het door hun vingers glipte, maar minuut vooraleer tegengoals schiet Male die bal natuurlijk op de paal.

[00:10:46]

Ja en nee, dat is er ook. Maar met de tong op zijn schoenen rond zeker, maar wel nog even een sprintje kon trekken. Dus en dan heb je toch denk ik de hoop op nou op op je grootste talent, op Donal Malen dat je hem toch laat staan voor een moment als dit. En dan heb je gelijk als die erin schiet. Ja, en nu denkt iedereen ik ook hoor van waarom misschien eerder wel even doorgaan op PSV is soms euh.

[00:11:07]

Ontstaat een elftal bij toeval? Ja, maar denken altijd dat het allemaal bedacht is door een trainer, zelfs tot in achtentachtig. Hoe Nederland Europees kampioen werd was eigenlijk voor een deel gewoon op toeval berusten. Hoe dat team werd geformeerd, dat lijkt bij PSV nu ook wel te gebeuren. Viergever, die helemaal uit beeld is geweest. Die speelt nu achterin en roept z'n trainer van dat die eigenlijk daar wel heel goed vindt. Denk je overnam had je misschien wat eerder kunnen doen.

[00:11:27]

Er was een tijd geblesseerd, maar was ook al weer even terug. Bos Kartli komt daardoor op het middenveld te spelen en dan lijkt er ineens wat meer lijn, wat meer voetbal op het op het middenveld te zijn. Heeft hij nu iets waar ie de komende tijd op kan voortborduren of gaat ie straks weer weer terug dente naar z'n? Geloof ik niet, want volgens mij heeft ie gezegd dat ie PSV nu echt een sprong heeft zien maken. Dus dat heeft alles te maken met feit dat ie wat meer voetbal heeft op z'n middenveld.

[00:11:51]

En daar heeft het ten eenmaal aan ontbroken met Jettie die 2 1 daar centraal die Rosario en die Sankaré na de 1 is er nu uit de ander. Uhm, ben nog steeds geen fan van. Maar goed. Dit samen. Dat uhm ja, dat biedt wel wat perspectief. Vandaaruit heb je in ieder geval meer voetbal. En de pure kwaliteit bij PSV is natuurlijk voorin te vinden. Met Zahavi, met malen met de GAK, Poulsen die straks weer terug is met gutsen.

[00:12:17]

Daar moet je de bal krijgen. Maar ja, als je met met van die houthakkers uh in je AZ speelt dan krijg je de bal daar niet dus. Maar het is wel mooie dingen lopen. Want eerst werd de was die werd gescout als centrale verdediger linker centrale verdediger. Die komt dan onder Van Bommel. Linksback brengt de linksbackpositie terecht, waarna iedereen zegt wat is dit? Wat hebben we gehaald worden voor een miskoop dan dan? Dan krijg je het hele idee van de gedoe dat Van Bommel weggaat.

[00:12:41]

Dan komt er een nieuwe trainer die zet om centraal achterin hé. Wat blijkt? Hij is best wel goed aan de bal waarvoor de scouting hem gehaald had. En nu is ie zo goed aan de bal dat het middenveld komt om een ander te vervangen die gehaald is op het middenveld om Sankaré. Om daar de visie van de trainer. Euh ja, af en toe kan je toch. Dan kan je vanalles bedenken. Maar dan is het dan ook inderdaad een beetje toeval.

[00:12:58]

En een puzzel die goed moet volgen wat die wel zijn wedstrijden Schmit. Ja, de zekerheid is hij heeft twee wedstrijden en donderdag was ie nog een stuk beter dan gisteren Toscanini. Maar Schmidt zei wel donderdag dat dit idee al wel langer in zijn hoofd zat om boskap Kali een keer op het middenveld te zetten. Ja, en het pakt heel goed uit. Ik bedoel precies wat Jeroen Grueter zegt. Daar wordt gevoetbald op het middenveld van PSV en dat is wel.

[00:13:19]

Dat is wel even geleden over. Waren ook heel veel mensen die ons nu nog willen discussiëren over die rode kaart of niet? Zag ik op Twitter voor PSV. Zul je daar nog over hebben? Neirinckx tot 100 Maleisië? Ja, want wat vond jij Martinez Martinez? Nou had m wel kunnen geven. Ik vind in dit geval de regel terughalen van dat je niet doortrapt van het natrappen. Dat snap ik in een reactie achtige gebeuren. Maar je is toch.

[00:13:41]

Dat is toch waar je je niet wilt vertonen na? En je had wel even kunnen nadenken voordat je deed daar met hem. Hij zoekt m echt op. Nee, het is. Het is bedoel, gevoelsmatig is het rood en ik v. Ik zou willen dat het rood was. Alleen volgens de regels kun je misschien wel uitleggen dat er nu staat, want dat is het. De woorden annuleerden en structureler moeten ind e ind e intensiteit, zeg maar een kracht in die en de beweging.

[00:14:02]

Niet alleen wat mij het verschil maakt in die regel. Dus als je niet in een reactie doet ben ik met je eens eentje. Zo'n bek was toch ooit op het WK gebeurd? Is zo'n zacht tikje en omvallen? Ja, maar dit zal de uitleg zijn omdat dat nou geen rood hadden. Ik vind het geen trainer. Ik vind het geen uitleg. Ik vind het een escape, want Jeroen heeft gelijk. En ze hebben de regel veranderd dat als je in een in een vlaag van verstandsverbijstering iemand aantikte van achteren.

[00:14:22]

Uh, in reactie. Dan kun je daar met geel mee euh mee wegkomen. Hij zet gewoon zijn hele poot fertiele gewoon echt bewust bovenop. En dan is het toch gewoon rood. Nou en dan zetten wat daar zit zit gewoon wat mee voor je gevoel wat bedenktijd in zeg maar. Dus ja, dan mag je mag best wel meenemen toch?

[00:14:38]

Nou zijn wij in ieder geval. Daaroverheen dat het eigenlijk rood was. Keer 4 4 keer rood. Ja ie de leeuw laat ik zou zeggen. Ik zou hopen dat het rood is volgens de regels ook. Dus ik ben er wel mee eens dat weer wel af had gemogen.

[00:14:49]

Waar speelt de emoji daarna over 3 jaar? Speelt ie bij Manchester United, dan speelt die bij evenveel Eindhoven. Hij speelt nu al niet meer bij PSV. Over en over een paar maanden al niet toch? Da's toch gewoon nu klaar. T Is toch 1 v. V.

[00:15:01]

Wie aan deze tafel denkt nog dat dit goed komt? Het is toch a kla over? En dan ligt er misschien een beetje aan of euh of de trainer doorgaat. Bij PSV ligt het natuurlijk ook niet, kan best zijn dat daar misschien deze zomer weer een wisseling. Geloof je dat beide? De sfeer blijft gewoon hoor. Nou maar natuurlijk allemaal nog even zien. In voetbal gaan dingen soms heel snel. Dat kan me echt niet voorstellen dat er en ik bedoel niet dat die dat ze wegsturen, maar dat er een aanbieding komt van een Duitse club en dat die denkt van ik vind ik wel mooi.

[00:15:25]

En ja, PSV. Ik ga naar Gladbach of weet ik veel wat? Of omdat ie dat in het eerste jaar zo goed gedaan heeft? En dan laat je je fijne achterban gidsen achter Sankaré, ASVA en hoeven ze niet over te nemen. Die is er nog. Daar kunnen ze nog van af. Maar als enige oplossing zijn voor Italië en een andere trainer denk ik. Maar zelfs dan is het toch ook niet wat je is? Het zou voor hem toch ook gewoon goed zijn andere omgeving?

[00:15:44]

Nieuwe mensen wel een beetje af van de nieuwe omgeving denk ik toch? Nou zeker zeker. Uhm, maar goed dat dit verhaal zoals bijna alle verhalen daar heeft natuurlijk wel echt heel erg twee kanten, want het is. Het is de bedoeling. Dat statement was tuurlijk wel een beetje gek. En wat als de gekke laatste regel van Amerika bedoelt? Moet dat zo? Bedoel met je naam in het openbaar zo laten vallen dat dat misschien onnodig? Had je dat misschien bizar?

[00:16:04]

Wel pittiger? Ja, moet mooi vind ik, maar moet zijn gedrag ernstig gaan veranderen. Anders wordt het niks. Het mooie is dat er een Duitse trainer kan zeggen dat de deur nog openstaat, terwijl je in diezelfde woorden hoort dat ie deuren dicht en dicht zit. Maar de andere kant is natuurlijk wel Italië zelf. Want uhm. Dat je 19 bent en nu al voor de zoveelste keer op deze manier ja in het nieuws komt. Daar is natuurlijk echt iets mis.

[00:16:27]

Het is gewoon een repeteren patroon, want dat was in de jeugd natuurlijk ook al toen natuurlijk al een paar keer op gegeven geweest. En toen is die aan de hand van Adil Ramzi is ie weer terug op niveau gekomen zodat ie ook al problemen met zijn gewicht. Als ik me goed herinner. Dit gaat seizoen wel weg als je het zo hoort. Want. Dit gaat verder dan gewoon. Dit gaat over instelling gaat dit. Maar ook speelt hij vaak met elkaar te maken.

[00:16:47]

Maar ik denk dat uhm nou ze ze zijn positie bij PSV. Dat is wel duidelijk dat. Dat gaat niet meer goedkomen. Raiola gaat er waarschijnlijk bij een uh bij een goeie club onderbrengen dat. Uhm dat bod kan Raiola. Ajax denkt ik weet ik niet of Ajax dat dat aandurft. Ik denk eerder een vrij grote club ergens in Europa. En dan? Uhm. Dan is je eigenlijk overgeleverd aan zichzelf. En dan vrees ik eigenlijk dat ie het niet uit zichzelf zou kunnen halen en dat we over 3 jaar om antwoord geven op jouw vraag.

[00:17:16]

Ergens in Dubai gaan tegen Tesseur in een rol zoals Tannane en Bazoer. Dat is ook nog 5 jaar rehabilitatie was over 5 jaar kwijt.

[00:17:23]

Maar wacht even dit gaat heel snel. Uhm, hij is niet transfervrij na een jaartje nog. Zijn contract loopt nog een jaar door, dus als er een club komt heeft PSV ook nog wel iets te vertellen.

[00:17:33]

Die zullen ongetwijfeld dan wel geld willen zien, maar Ajax komt zullen ze flink hoger naar boven gaan zitten. En als er een andere club komt. Laten we zeggen ik noem maar wat Servia, dan zullen ze misschien wat minder hoog in de bomen. Maar waar praat je dan over? 5 6 miljoen euro verlies?

[00:17:47]

Da's peanuts toch? Bedoel stel dat 5 miljoen euro is voor een jongen die denk ik een paar jaar geleden hadden staan voor de hoop hopelijk 15 ofzo of of of meer 20 of misschien wel 5. Dat was natuurlijk gewoon de cachaça van PSV, maar we zijn het erover eens dat niemand in ieder geval veel meer zal geven dan die 5 6 miljoen. Voor een jongen die dit jaar voorstellen zit nog een jaar contract tussen sowieso een jaarcontract is natuurlijk niet een jaarcontract voor een speler die a amper speelt en die problemen heeft bij de club.

[00:18:11]

PSV heeft wat dat betreft zelf ook nu al kapitaalvernietiging gedaan. Dat bod wordt niet hoger door. Dat er dat het statement over is, vind ik niet zo erg dat een trainer fel is. Ik bedoel dat is hard, maar dat er ook gedaan wordt alsof de spelersgroep en de hele club erbij betrokken is. Het was wel met z'n allen tegen. Ik bedoel ik. Ik vind dat Jeroen Stekelenburg gelijk heeft door die jongen. Zal ook in de spiegel moeten kijken en hij is nog heel jong oke, maar ik vind dit Walz.

[00:18:33]

Het is wel snoei en snoeihard wat er nu gebeurt. Toch moet dan ook betekenen dat ze het echt spuugzat zijn. Nou, dat zijn ze natuurlijk ook. Ik zeg niet voor niets. Ik zou nog wel een aantal andere spelers. Laten we nog eens even kijken naar wat heeft ie nou eigenlijk gedaan dit jaar? Wat? Wat? Wat heeft u daar laten zien? Twee doelpunten naast en heel weinig. Jeroen Grueter maar deed toch wat ik wel heel opvallend vind.

[00:18:53]

Als het nou een en een glijbaan naar beneden was geweest. Maar er is natuurlijk een moment geweest dat ie letterlijk zelf de zin uitsprak een meeuw is back en dat ie ook toen heel ergens de trainer de hemel in prijs van Schmidt. Die heeft me achter mijn volle aangezeten. Ben ik weer waar ik nu ben en zo. Des te opmerkelijker is het dat ie niet in staat is geweest om op dat niveau te blijven of nog een niveautje hoger te bouwen.

[00:19:13]

Dat gevoel had je toen van van. Dit heeft ie nodig gehad. Aan die ene hele mooie goal is het in de armen van z'n trainer.

[00:19:18]

Zo sprong de laatste keer dat ze een conflict hadden was ze ergens in november december. Of dat het allemaal niet zo lekker liep. Misschien 1 oktober zelfs. Toen hebben wij nog een discussie gehad van het Nederlands elftal. Toen had ie er nog even goed bij gehad. Ja, wat vind jij dan? Toen was ie geblesseerd en viel hij af. Wat is daar nu van? Ja, dat is natuurlijk de posted. Of ie opgeroepen zou moeten worden versterkt het beeld natuurlijk.

[00:19:36]

Nee, die kan niet. Toen was het van we willen m zien. Misschien dat die mensen kunnen praten. Ga je toewerken naar het uur, naar het EK? Dat je dat is? Dat is al in de buurt. Dat is al dichtbij. Uhfw voor nu heb je natuurlijk sowieso niet nodig, want hij is hopeloos uit vorm en ook niet richting de zomer. Want dat hoopt hier misschien in oktober november nog dat je dat je nu een push kundig kon geven waardoor maken voor het EK in beeld zou kunnen komen, maar eens helemaal niet aan de orde.

[00:19:58]

Zou Frank de Boer niet kunnen maken ten opzichte van de concurrentie? Mee eens, maar ik vond het toen al dat datgene geen speeltuin. Ja, de eerste keer als er in een inzinking is bij een jongen van toen al 18. Dan denk je inderdaad van hetzelfde geld. Speelt die over een paar weken de sterren van de hemel, maar hij heeft ook toen ie even een goal maakte. Iedereen het over een opleveren had, vond ik dat ook toen.

[00:20:15]

Eerlijk gezegd wel heel optimistisch, al alsof die wekenlang toen op een hoog niveau speelden. Dat was ook niet zo. Het was maar een hele korte opleving en een goal. Ja, die maakte ze een keer terug. Ik keek even naar zijn zaakwaarnemer en had moeite met de leeftijd. Jammer dat er zo nu. Ik bedoel hij is 19. Nou ja, is heel jong. Je moet je maar even naar Uhm. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola, gepokt en gemazeld.

[00:20:37]

Uhm, die alle grote talenten van het Engelse voetbal eigenlijk euh euh begeleidt is ook voor Engels voetbal. Alleen al daarom heel belangrijk is. Wat moet ie nou doen? Inderdaad, met met deze deze speler moet kan hij het beste zijn z'n belangenbehartiger en met hem weghalen.

[00:20:51]

Ja nou, eigenlijk heeft de werkgever je kunt vinden wat je wil van Mino Raiola. Wat ie wel doet is eten is is staan voor zijn spelers. Da da, dat doet ie nu ook. Hij spreekt op dit moment nog via een krant, maar dat zal die ongetwijfeld ook direct gaan doen. PSV toch wel aan op het statement waar we het net over hadden. En ja, dat dat dat euh, dat gaat misschien wat langere termijn die daarbij helpen.

[00:21:13]

Aan de andere kant. Weet je. Uh. Uhm. J. J. E. Hij zat ook zelf moeten doen in Italië. Iedereen kan kan forum gaan staan, maar hij zal het uiteindelijk zelf moeten doen. Belangrijkste is dat Raiola. Uhm, en daar is ie ook wel redelijk goed in op momenten en naar een goeie club zou moeten brengen. Dus niet niet een club waar ie waar ie wegkwijnen op de bank. Uhm. Dus daar moet je echt wel goed over nadenken.

[00:21:33]

En misschien ook wel een beetje in de luwte. Daar zou je die misschien ook wel bij gebaat zijn om twee jaar lang in. In de in de luwte beter te worden en niet elke keer, maar op t opent je het gevoel. Jij noemde net zo'n vier jaar zomaar, maar dat, ik weet het niet. Weet je Spaanse competitie nog te hoog gegrepen?

[00:21:48]

Zou ik eerder kiezen voor Sociedad of iets dergelijks?

[00:21:50]

Maar ik denk dat een trainer ook heel belangrijk is. Gewoon welke? Bij welke trainer komt hij nu terecht in beeld? Je zou hem eigenlijk bij Barca bijna Erik ten Hag en Erik KNAG gegund hebben. Waarom zeg ik dat niet? Die is deze ook van alles over gezegd en hoe zij met z'n spelers, maar in conflict management is het toch altijd wel goed uitgepakt van de Beek. Weet je nog in het begin dat je me op de bank zette? Zie jij geeft die de nodige dingetjes mee gehad naar je kijken.

[00:22:12]

Ik denk dat die nu bij zichzelf denken. Bij Manchester United en bij Chelsea. Hadden we maar hier een euh. En Erik ten Hag gehad. Maar ik had ook gedacht dat dat Schmit dat dat zou kunnen betekenen voor. Sterker nog, ik dacht dat hij me dat die misschien juist nog wel wat menselijker zou zijn als het gaat om gesprekken en een arm om me heen. En ik denk dat dat ook het geval is. En het feit dat het dan desalniettemin fout gaat.

[00:22:34]

Dat zegt misschien ook wel alles over uhm, over de situatie en en misschien ook wel over de instelling van die ervaren. Maar we zijn wel eens moeten weg deze zomer bij PSV. Want dat gaat hem niet helpen. Het gaat PSV niet helpen. Hij moet ergens beginnen met een schone lei. Ja ja, ik zeg Sociedad. Euh misschien? Atalanta Bergamo. Zoiets waar je echt onder de hoede komt vallen van een trainer die denkt ook uh in het team waar je ziet dat het echte ook.

[00:23:01]

Het is nu ook elkaar met elkaar is.

[00:23:04]

Dat was nu weer. In principe is dat nu ook het geval. Tenminste dat die indruk wekte.

[00:23:09]

Maar ja, uhm, ik wil maar afzet tegen Feyenoord. Want wat de twee toppers dit dit weekend? Uhm. Toen was de wijn open op de bank bij jou hoor. Ik leef naar Jeroen Grueter toe. Uhm. Oh jee, jij was denk ik van ons allen in fases althans sowieso wel het meest optimistisch over dit seizoen van van Feyenoord. Uhm, ik neem aan dat het dus voor jou nog een extra tegenvaller zo ongeveer is dat ze zich nu naar het einde van het seizoen gaan gaan slepen.

[00:23:35]

Want daar lijkt.

[00:23:35]

Dan lijkt het wel op dat ook heel kritisch geweest hoor. Even duidelijkheid. Nou maar goed, dat krijg je. Als het gaat lopen bij Feyenoord dan worden ze. Dan kunnen ze kampioen worden. Nou ja, begin ik dat het een terechte conclusie is geweest. Alleen dat het heeft heel weinig gelopen in een tweede deel van de competitie en met name binnen wedstrijden. Zie je dat ze enorm goed kunnen voetballen en 10 minuten later de gekste fouten maken. Dat was gisteren.

[00:23:57]

Was dat niet anders? Je ziet Advocaat langs de kant van het veld staan. Ja, we kennen dik allemaal vrij goed en je kunt van z'n gezicht aflezen wat je ervan vindt. Hij snapt het ook niet meer. Hij begrijpt er echt helemaal niks meer van wat er gebeurt. Het is af en toe zo geknoei als de trainer. Ze konden, maar toch. Sommige dingen zijn toch gewoon niet meer te verklaren? Maar is er niet gewoon een kwestie van wat we altijd zeggen?

[00:24:23]

Toch gewoon weer kwaliteit? Want wat opvalt is dat ze natuurlijk eigenlijk alle topwedstrijden gewonnen. Het heel erg moeilijk hebben. Ze winnen van de kleintjes wel, maar ze kunnen niet verwachten dat honger. Dat wordt dan dik, in ieder geval na afloop niet met lege handen. Na de wedstrijd. Dhz, kwaliteit heeft ie ook. Ja, het is ook allemaal allemaal. Nou ja, laat ik het dan maar gewoon zeggen zoals ik het ervaren heb. Een beetje verdraaid, want natuurlijk zijn die na de eerste Feyenoord aanzetten dat.

[00:24:45]

Euh. A zet meer kwaliteit, heeft betere spelers heeft dan dan Feyenoord. Alleen zijn spelers toen heel erg. Ha ja, dat is hem aangerekend. En vervolgens is ie dat gaan draaien naar nee. Ik heb gezegd in deze wedstrijd was het kwalitatief beter. Maar. Maar goed, dat hoeven we niet allemaal helemaal op te rakelen. O ironie, alsof heeft gelijk. Dat zou je advocaat niet meer horen zeggen, want het is hem inderdaad heel erg aangerekend.

[00:25:05]

Maar natuurlijk gelijk aan nou kijk. Neem die eerste goal. Euh, daar is m. Daar is. Da's best een mooie bal van Sterckx. Bedoel ik schiet een bal buitenkant links weet ik allemaal wel. Maar op dat moment als je kijkt naar boven die uitkomt met de bal aan zijn voet en twee verdedigers om me heen nog nooit een goal, nooit een doelpunt worden, nooit een doelpunt worden. Dus de dat is kwaliteit, dat is intensiteit kwaliteit.

[00:25:24]

Op dat moment moet je moet je baudu alles onmogelijk maken en mag er misschien nog een keer terugleggen of breed leggen. Maar of hij moet een fantastische actie maken, ze iets doen wat je wat je wat je zelden ziet. Maar die gaat nu ook allemaal veel te makkelijk bij de tweede goal. In principe ook een fantastische bal van mijn al natuurlijk, maar tuurlijk van Weekend. Maar die kan maar desalniettemin als je ziet hoe ze daar staan te verdedigen. Gewoon twee keer herhaald komt.

[00:25:44]

Wat mij wel opviel bij allebei die doelpunten, want ze komen allebei uit de omschakeling. Maar nadat ik Advocaat vrijdag had horen zeggen we gaan veel minder open spelen dan in de eerste wedstrijd, verbaast het me wel dat je dit soort momenten zag in die wedstrijd. Want dit was toch maar behoorlijk. Het is toch maar goed. Uiteindelijk heeft Dirk natuurlijk altijd die strijd gevoerd met z'n met zijn selectie. En wat de advocaat betreft dan gaan ze de tegenstander pas opvangen op de middenlijn.

[00:26:06]

En heel veel spelers willen dat niet, waardoor je eigenlijk binnen een wedstrijd toch spelers nog de eigen gang ziet gaan. Hebben de spelers daardoor heel erg lang? En die ruimte? Ze worden door de tegenstander. Hebben de spelers wel gewonnen? Want inderdaad ze vingen aan. Speelden al vroeg op. Nou hebben de spelers gewonnen, in zoverre dat ze niet. Dus misschien verliezen ze achteraf, maar hebben ze dus gewonnen dat ze in dit soort wedstrijden dus blijkbaar hun tactiek kunnen spelen.

[00:26:26]

Niet de tactiek van Advocaat. Ze doen gewoon wat ze willen. Nou lekker, da's ook pijnlijk. Waar bedoel ik heb het een tijdje geleden heb ik volgens mij eens wat dictum. Nou, ik weet niet. Ik heb me ingezet in het nabij bij een persconferentie. Of overigens anders horen zeggen. Uh, als we de bal hebben mogen ze doen wat ze willen. Dat bemoeide zich volgens mij niet eens heel erg mee. Uh, als er maar bij die goal komen en het gaat om de organisatie als uit balbezit zijn mijn.

[00:26:48]

En dan heb ik ook een aantal spelers hoor ze gewoon de indruk horen wekken van ja we. Gedurende een wedstrijd voelen we wel wat we kunnen. En je ziet het in de eerste helft gewoon gebeuren, want Feyenoord was best wel goed in de eerste helft. Alleen dan worden ze beter en beter. En wat gebeurt er dan? Dan geef je aan zet uiteindelijk ruimte in de omschakeling. Ja, waar ik bedoel bouwen doe. Er is veel kritiek op hem geweest dit seizoen, ook omdat hij hier in zijn balbehandeling en z'n techniek niet geweldig was.

[00:27:12]

Maar die is gewoon. Dat is gewoon eigenlijk echt een omschakeling spits, terwijl aan zet vaak de bal heeft en de tegenstander terug drukt. Nu is ie gewoon gesteld als Feyenoord als ideale tegenstander. Iedere tegenstander die op een gegeven. Denkt dat ze aan zet in de tang hebben en uh en 30 40 meter achter zich laten. Die gaan er gewoon bijna altijd op momenten aan in wedstrijden. Dus ja, ik je. Ik dacht bij mezelf ja, als er straks momenten komen dan 1.

[00:27:35]

Dan gaan ze daar weer gebruik van maken, maar slepen ze zich naar het einde van het seizoen. Ze moeten hopen dat ze gaan. Ze gaan denk ik de play offs gewoon in. Ja, er is er is gewoon geen hoop meer. Simpel is het. Nou ja, het is Nationale Complimentendag. Nou weet je wat je precies zegt, want daar heb ik niks mee te maken. Er is geen hoop meer op. Op enige glans en glorie.

[00:27:58]

Ik zou niet weten op welke manier we krijgen straks nog een klassieker in De Kuip, weliswaar zonder publiek. Misschien dat ze dat ze dat ze nog één keer boven zichzelf kunnen uitstijgen. En de rivaal euh kunnen verslaan. Maar als austerity 6 2 de beker wint, dan gaat PSV. Nu gaat plek 4 ook naar de rechtstreeks aan de volgende nummers in de play off I. Niet playoffs te spelen dus. Feyenoord moet hopen dat Ajax de beker wint. Ik denk dat er weinig mensen in Rotterdam dat daadwerkelijk zullen horen.

[00:28:25]

Maar nee hoor, ze is wel echt het scenario waar ze op moeten helpen. Uhm, hoe zou Arne Slot aan deze wedstrijd hebben gekeken? Ik denk het enige wat hij denkt is als Feyenoord zich niet plaatsen voor Europees voetbal. Dan heeft ie volgend jaar een voorbereiding zonder euh. Euh ja, Europees gedoe en als nieuwe trainer. Hoe gek dat ook klinkt, want je wil je altijd meten op het Europees niveau. Dat is leuk, dat is geweldig.

[00:28:46]

Denk dat het wel een vrij het enige rustige gedachte is dan dat je straks. Maar zeg je dan dat hij hoopt dat zij geen Europees Corsala? Ik kan me dat niet voorstellen. Daar ga je dus een stap een stap te ver. Maar ik probeer meer de positieve dingen te zien voor hem in een hele negatieve. Nou ja, je hebt ook. Je hebt ook een aantal weken dan in de eerste seizoenshelft. Dat je echt serieus kunt gaan trainen, dus wat dat betreft snap ik je verhaal wel alleen.

[00:29:06]

Ja en tenslotte anders. We gingen namelijk aan de v v voorronde van de Converged League. Vermoedelijk weer ergens 16 juli.

[00:29:12]

Maar nog even werken toch even naar Azerbeidzjan over de bril, de bril van Arne Slot. Uhm, als je met die bril naar dit elftal kijkt. Uhm, we weten dat er financieel niet zoveel mogelijk is. Uh Antonucci van van Volendam is dan al een relatief grote aankoop voor Feyenoord. Maar gaan we nou volgend jaar onder slot een heel ander elftal zien? Of gaat ie ook met Leroy Fer voetballen?

[00:29:32]

Nou nee, ik heb. Ik denk dat ik wel weten waar je tegenaan kijkt. Ik denk dat t m natuurlijk, maakt t m uit en wil die kwaliteit. Maar hij wil voorrang, vooral gewoon met een elftal aan de gang. En dat heeft ie ook wel eens volgens mij in interviews gezegd. In het verleden en dan proberen dat wat ie goed kan. Dat heeft ie ook bij z'n vorige clubs gedaan voor als het erin te krijgen. En dat gaat ie nou maar doen met het materiaal wat er is met Leroy Fer met Linssen in de spits.

[00:29:54]

Nou, ik weet niet of links in de spits staat. Misschien staat die straks wel weer iets anders dreigen. Ik denk dat ie straks ook. Ik zie die zich dan weer eerder linksbuiten staan bij slot met de overlapping van Becker overheen. Die backs heeft ie wel in huis. Ja, dat wat je altijd ziet. Dat zul je ook terug gaan zien in het elftal. En dan met welke namen? Ja, zeg het maar. Maar je zegt het daar nou met een licht cynische ondertoon.

[00:30:11]

Alsof deze spelers als A alsof daar niks meer uit is te halen. Maar ik denk wel dat Arne Slot denkt dat er uit deze spelers met zijn werkwijze en m veel meer te halen is.

[00:30:21]

Dat vind ik, dat is een heel terechte opmerking. Dat wordt super interessant om te kijken of het of hem dat gaat lukken. Ik denk dat hij heel erg goed in staat is om spelers beter te maken, maar als je van spelers die een zesenhalf zijn een 7 kan maken, dan word je ook volgend jaar geen kampioen en win je ook niet zo heel veel. Ik weet niet of er zoveel rek in deze spelers zit. Kampioen volgend jaar. Nou ja of nee ook weer mee.

[00:30:43]

Ga doen om de titel. Ik begin te twijfelen of deze al veel rek in deze spelers. Dat geldt ook voor de Malatya senzo die relatief veel spelers gezien. Ja en nee. Veel spelers zit geen rek in Leroy Fer en ik moet me daar wel bewust gisteren als verdedigende middenvelder. Uhm, het einde van de streep in in data. Uhm, 3 duels alle verloren. Een penalty veroorzaakt. Ja uh, dan heb je wel een verschrikkelijk slechte wedstrijd gespeeld op een vrij cruciale positie daarbij bij Feyenoord.

[00:31:10]

En dat is ook een speler op leeftijd die ook niet zo heel fit is.

[00:31:13]

Maar die kan helemaal niet. In principe kan die helemaal niet. Die kunnen geen twee potjes meer voetballen en dat zal waarschijnlijk ook wel nooit meer lukken per week met het menselijk lichaam, want die heeft. Dus ja, ik denk als je door wil. Dan zou je op geen moment van ons afscheid moeten nemen van de spelers tot aan de andere kant. Als er heel veel vertrekt, dan is het ook wel lekker om iemand met ervaring in je selectie te hebben.

[00:31:33]

Maar Rembo doe. Elf doelpunten nu voor aanzet in de eredivisie. Geen penalty's genomen. Uhm staat toch de deur na het EK weer op een kier voor hem. Een paar maanden geleden zaten we in een natuurlijk niet Bohai doel. Kansloos, maar nu? Nou ja, ik weet het niet. Ik ben een beetje gaan plussen, minnen. En uhm dan? Je neemt zes of zeven aanvallers mee lijkt mij. Ja, ik denk dat hij daar net niet bij gaat komen.

[00:31:53]

Eerlijk gezegd als je als je die namen in gaat vullen. Uhm ja. En ik heb heel erg het gevoel dat dat hij er nu bij zal moeten zitten. Tuurlijk weet je als er iets extreem is gebeurd in de laatste twee maanden van seizoen. Kun je iemand iemand gaan selecteren die die nu in maart in de interlandperiode die aanstaande is er niet bij zat? Maar in principe. Euh ja. Verwacht ik eigenlijk niet dat dat dat er gaat gebeuren? En uhm, nu Baudu selecteren is toch wel echt heel erg vroeg hoor.

[00:32:19]

Hij schiet er inderdaad nu 3 in en schoot de 2 1 tegen.

[00:32:22]

Maar als ik hem afzet tegen Stuivenbergwijk speler van Tottenham Hotspur bijvoorbeeld dat. Je kunt altijd zeggen zijn iets andere matchen allebei aanvallers? Dat zijn relatief jonge aanvallers. Euh, met type natuurlijk. Ja maar ok. Je hebt 7 aanvallers maximaal die je meeneemt. Daar kan je dan wel een beetje euh in schuiven voor de voor de posities. Daar zijn we nog niet allemaal uit. Wat ik met hem heb is is dat ie wel een kwaliteit heeft bedoeld die ik bij andere.

[00:32:45]

En dat is snelheid is natuurlijk n v. Als je tegen betere tegenstanders komt dan kom je waarschijnlijk pas verderop in het toernooi of 20 minuten te spelen.

[00:32:52]

1 0 voor na maar goed te brengen maal en daarmee Jamala. En dat doen is geen optie voor euh, voor Neals elftal. Zeker niet voor de Eka sinds dit maar nooit. En dan zullen dan weer invoeren voor voorspeler. Daarbij zou ik een reden kiezen voor Weghorst, maar we geven zeg je nu nooit of zeg je van mij nooit.

[00:33:10]

Nu niet, maar ik snap wel heel goed wat je zegt hoor. Bedoeld is erg. Euh euh. Met heel veel overtuiging gezegd. Maar ik snap ook wel dat je zegt dat je a als er dan een 1 plek opb valt dat je dan Weghorst neemt omdat je dan hij stel je voor, je gaat in een anouck even voor de mensen die 10, die kijkt heel veel, heel verwonderd. Maar stel, je komt in een ruk de Jong in de basis.

[00:33:28]

Luuk de Jong in de basis? Inderdaad. En je hebt de laatste 20 minuten nog iets nodig. Ja dan. Dan is dat. Dan zou Weghorst heelallen. Een logische keuze voor zoveel. Hij kan dan nog in. En als je fit is natuurlijk. En je kunt meerdere dingen doen en je kunt ook. Je kunt het beste breekijzer in de basis hebben staan. Dat begrijp ik allemaal wel. Toch nog even als je zes of zeven spitsen meeneemt, zit dan Steven Bergwijn er wel bij.

[00:33:46]

Wat niet? Jawel. Wat mij betreft denk maar denk ik aan nul goals in Engeland gemaakt of we gaan ballen wat nul goals in de Premier League. Bij een middenmoter gaat niet zo lekker.

[00:33:55]

Da's toch gek? Euh nee, maar hij heeft wel in het Nederlands elftal natuurlijk. Tot euh afgelopen kalenderjaar. Euh, grote series in de basis gestaan. Geen bepalende speler is niet super overtuigend. Weet je Promes? Een beetje paramenten die? Ja ja, met die afkomst kom je een beetje Bouloudo of of Bergwijn da da. Dat zal inderdaad, maar ik zou voor Bergwijn kiezen. Trouwens, wat er ook altijd bij H. Ja die zat er ook niet bij zijn.

[00:34:18]

Bijzitten? Dat lijkt me. Dan moet iemand vanaf de rechterkant spelen. Ja, daar heb je gewoon andere spelers voor. Dus Bergwijn is daar één van. Berghuis is de enige. Die mag niet mee. Van Ornans Sterckx eventueel hij. Ja nou zeg maar wie is dat een rechtsbuiten? Dan zeg ik Bergwijn. Ik zeg Berghuis. Tja, dat weet ik ook niet hoor. Weer naar. Na gisteren. Maar wat dan? Volgens mij hebben wij hebben van.

[00:34:41]

Vorige week hebben. Nee, maak ik het eerst gister te kijken. Toen dacht ik ja, dit is gewoon he. Het is gewoon wijf Hermans, een wonderkind of een total loss in één wedstrijd weer. Maar was het eerste half uur fantastisch? Hij is. Hij is het hele seizoen, is die bij vlagen fantastisch, maar kan geweldig voetballen. Maar als ik hem in zie hakken op had Sint-Jakobsstraat denkbaar. Mezelf vond dat wel meevallen. Overkomt me toch weer in je hoofd.

[00:35:03]

Ja, waar gaan we bij wie zijn? Wie is de miljoenen? Dan houden wij ons als rechts en linksbuiten? Zet die jongens, want ik weet het nu niet meer. Ja maar goed. Maar je ging er ook niet over. Maar Jeroen Grueter? Euh, dus. Er zijn toch wel meer voetballers geweest in de in de geschiedenis die. Uhm ja, die die die die waren op dit soort momenten halen. Maar nee, je ben m.

[00:35:22]

Ik ben een beetje oneens. Dat zou je niet verbazen met je guten voor de helderheid. Dat waren spelers die berekenend hard waren. Johan Neeskens was berekenend, hard. Jan Wouters was berekend dat zijn liedjes. Dat zijn niet de spelers die Stefan. Steven Berghuis is iemand die gewoon Arno Vermeulen meer out of the blind gekke dingen doet. Ik bedoel uhm. Uhm. Arno Vermeulen. Wat vind jij van opportunistischer? LePelt net een heel lijstje Bergwijn op met nul goals, nul minuten.

[00:35:44]

Allemaal heel slecht. Maar E marjanne mijn Berghuis niet mee omdat ie af en toe een beuk uitdeelt. Maar je je als rechtsbuiten? Nee omdat die onberekenbaar is en daardoor voor Nels elftal gevaarlijke Civilisation de Berre Bergen. De in jouw optiek CIVA die nooit niet goed voetballen. Nou, kantonale heeft het derde. De gekste dingen gedaan. En we hebben twee vacatures in het Engelse elftal die nog open zijn. De rest kan je invullen. Dat is de rechtsbackpositie.

[00:36:06]

Waren heel veel mensen aardig kunnen voetballen, maar waar we geen uh echt super respect nog hebben gevonden in Oranje en dat is die rechtsbuitenpositie waar 3 spelers kunnen voetballen waar we bij elke spelen die we de inzet en een vraagteken erbuiten malen. Ook vanaf de linkerkant heel erg goed spelen of gespeeld in met Memphis en en met Luuk de Jong in de spits. Euh, dat kan. Maar je kan ook met Memphis zelfs vanaf links spelen en male in het centrum.

[00:36:30]

Wat zijn opties? Wie zet je nou rechtsbuiten? Want hij geeft geen antwoord.

[00:36:33]

Ik zou langzamerhand en ik heb ook heel lang getwijfeld. Zou ik van streng selecteren op z'n minst. Ja, ja, nee. Kijk he.

[00:36:40]

Het grote voordeel van Van Uhm male Berghuis erop zeg. Memphis, wat heeft ie nou laten zien dit jaar? De Energia zet heel weinig, dat klopt. Nou ja, dat dat bij vlagen balletje, buitenkant, voet en dus een leuke opening maar dat is toch geen hele wedstrijden. Is dan toch veel en veel te weinig. Hij heeft kwaliteiten die de andere spelers die daar kunnen voetballen niet hebben. En Berghuis en hij lijken het meest op elkaar. Dat is dan de keuze die je maar wat wil zeggen is als je een voorhoede met en mensen is en Berghuis hebt, dan heb je wel ontzettend veel doelpunten.

[00:37:10]

Gewoon heb je echt 3 spelers die ook heel makkelijk scoren, want je hebt natuurlijk buitenspelers en neem Steens die een stuk minder makkelijk scoort dan dan Berghuis. Dat wel. Het grote voordeel denken ik als je als je zo'n voorhoede formeren wil Berghuis alleen maar van die fantastische voorzetten zien geven zoals die deed bij die 1 0 op selectie. Is dat ie? We zitten achter deze discussie waar we niet uitkomen. Arme Frank de Boer, maar we helpt hem wel elke week door in ieder geval te brainstormen vorm.

[00:37:35]

Maar dan mag hij uiteindelijk de selectie samenstellen. Dat wel. Een leuke discussie complimentendag. Dat is toch anders? Denken mensen weer dat we hier ruzie lopen maken? Leuke discussie toch? Ik wil als helemaal niet nodig. Normaal doen we dat in de kroeg, maar ja, die zijn tegen de doden. Dus dat ik even helemaal af naar beneden, want we moeten het er echt over hebben. We hebben dat best vaak ook trouwens over gesproken, maar meer in de zin van goed geprobeerd in Drenthe.

[00:37:57]

Veel succes volgend jaar in die eerste divisie. Ze winnen twee keer op rij, steken nog eens winnen bij FC Utrecht. Dat hadden we alle vier echt niet kunnen denken dat ze daar zouden winnen. Nou wacht eventjes en ze Utreg even. Nee nee, nee nee nee. Ik dacht dat was al binnen de 6 0 in de glazen bol. Hoe €75 is specialist in het weggeven van juist dit type wedstrijden? 3. Van welke invloed van nummer acht keer gebeuren?

[00:38:17]

Ze hebben 4 3 keer verloren van Doel, de nummer laatst op de ranglijst. De laatste tijd, ja, daar zijn ze heel goed in. Maar toch hadden we niet echt verwacht denk ik. Behalve Jeroen Grueter. Maar G. G. Nou ja, blijven ze daar nu in. Ze hebben een goeie doelman, ze bij AZ Diets-Heur bij. Ze hebben onlangs Fray erbij. Dat zijn twee spelers die fijner spelen en voetballen. Jari vlak op het middenveld hebben ze erbij gehaald.

[00:38:37]

Dus Tibbling, Kolar, Laursen de la Tora. Anco Jansen Wegter staat wel een heel ander menu. Ik heb m in november of december gezegd nee, en dan gaat het eigenlijk wel redden. Die hebben een goeie trainer die hem een goeie ploeg. Die bewaarde rust wel. Toen was ik er op een gegeven moment totaal van overtuigd dat dat. Dat ik het helemaal verkeerd had, want ze hadden ze won natuurlijk helemaal niks. En nu ga je toch wel een klein beetje twijfelen, maar ik denk uiteindelijk dat we van een verhaal wel veel op kijk.

[00:39:01]

Willem 2 gaat ook echt punten halen. ADO hè? Hij heeft het op dit moment heel erg moeilijk, maar als ik mijn geld nu moet zetten op elke 2e direct uitgaan dan zijn het ADO en Emmen, want ze hebben echt nog wel een lange weg te gaan hoor.

[00:39:11]

Ja, vooral qua punten natuurlijk, want ze komen nu op 12 en dan is het nog wel eventjes een sprongetje. En daar zijn nog maar 10 wedstrijden te spelen dus. Maar toch zeg ik dat best wel ingewikkeld. Zo'n flow aan het einde hebben we wel vaker gezien. Je kan als je nu in een flow komt. Je kan beter nu en dan een beetje na vloot komen. Ze krijgen de ideale tegenstander komende vrijdag, namelijk Sparta, dat het helemaal kwijten.

[00:39:32]

En dat bedoelde ik. Of je gaat euh. Je gaat nu afzwakken. Zo en dat daar. Waar denk je dat de spanning komt te zitten? Ja hè? Wij niet van Alger die nu? Die denken van nou, we hebben een buffer en dat gaat allemaal wel. En nu moet je ineens nog. Sparta heeft dat 23 punten ofzo dan. Sparta staat zes punten boven Willem met twee punten gehaald uit de laatste zeven wedstrijden. En ik zeg dat niet om aan en je moet richting de 1/32 en dus altijd maar gewoon rekenen.

[00:39:55]

Dus dan? En het om een minuut of 19. Nou ja, onder anderen ja om de streep boven de streep te eindigen. Maar je zou dan zeggen dus die die die nacompetitie plek zou ook nog vaak achtentwintig, negenendertig punten. Nou ja, en men speelt nog tegen RKC thuis 1 en Emmen speelt nog tegen Heracles en uiteindelijk krijgen ze van de laatste drie wedstrijden Groningen, Heerenveen thuis en dan VVV uit. Ja, als je dat zeg. Ik bedoel als je in een flow komt dan is het een beetje lopen.

[00:40:21]

Maar het zat gewoon heel goed in elkaar afgelopen zaterdag. Zo speelde gewoon prima voetbal. Het klopte gewoon. En eindelijk zijn ze verlost van 1 van die mensen tussen de palen die Telgenkamp en die Duitser die daar hebben gestaan. Ja, dat was natuurlijk. Dat waren gewoon dat. Nou ja, dan ga ik iets verschrikkelijks zeggen. Want ik vind het een geweldige voetballer, namelijk Anco Jansen. Die is weg. En soms kan t zo werken met voetballers waarvan je het idee dat je ze toch iedere keer moet gebruiken.

[00:40:45]

En toch weer niet. Hij heeft dit jaar helemaal niks toegevoegd. Nee, maar wees wel af en toe gebruik. Weet je wel. Het is. Het is A, maar dat kan gewoon ook een euh zonder been zijn he. Nou ja, maar dat bedoel ik echt te zeggen zonder dat t nou euh, zonder dat ik hem iets tekort wil doen. Zo soms is het wel lekker als je niet meer hoeft na te denken over iemand brengt of niet.

[00:41:00]

Als het gaat om duidelijkheid scheppen daar misschien andere spelers en soms verandert het ook iets in de hiërarchie. Iets positiefs in hiërarchie. Dat. Dat heeft de ooit hockey coach Paul van Ass gezegd. Als je een hoge bomen snoeit, dan kan het struikgewas gaan groeien. En euh, en jij en jij noemen de yari vlak inderdaad euh. Dichterbij gekomen dan weliswaar. Maar goed. Jawel, maar maar.

[00:41:17]

Je krijgt dan toch o jee, je draagt toch iets meer verantwoordelijkheid op moment dat de. We kijken minder mensen naar Anco Jansen, want die is er niet meer. Maar ik zelfs wel, zoals u euh. En jullie weten. Ik ben best of fan van de dikverdiende fanclub. Echt waar dat dit al een tijdje en ik altijd moeilijk dit seizoen. Maar ik denk dat dit nu de duidelijkheid. En er is daar een hoop gebeurd, ook met het halen van nieuwe spelers en communicatie naar de groep toe.

[00:41:37]

En hij heeft echt wel moeten knokken. Lukkien ook, maar nu kom je nou in een fase. Ik. Ik heb het jou ook. Euh. Je hebt meer behoefte aan een trainer die vasthoudt aan zo'n va, aan zijn duidelijk heden, aan z'n vaste gehelen qua voetbal. En ga dan maar eens kijken bij je overleeft ADO wel. Kwaliteit loop vind ik nog steeds op het veld, maar je gaat het echt niet meer redden hoor. En of Peter of iets waarvan ik toch dacht is toch grappig dat jij?

[00:41:59]

Dat jij een ploeg die meer punten heeft nu al zegt die gaan het sowieso niet redden omdat ik. Ik zie daar helemaal geen verbetering. Ik heb hetzelfde bij me wel, dus dat dat is toch? Ik wel. Ik weet niet. En ik was dan. Ik ben er niet zo vaak geweest, maar nu heb ik ze twee keer gezien deze week en dan zit ik toch met toch enige verbazing naar die namen te kijken. Toch weet Hovic gewoon dat er toch wel een hele fijne speler elk kan je.

[00:42:18]

Hij kiest na, krijgt weer iets terug van wat hij had. Euh, is er zelf heel erg mee bezig. Sprak hem na afloop. Wil ik wel graag ja kraemer. Met als een euh gekke gehelen. Toch ook altijd wel een spits die er nu vijf in heeft liggen. Dat heeft niet de laatste. H. 5. Nou kijk naar de laatste jaren. Euh, dan heeft je vele wedstrijden gespeeld. Nee, maar dan heeft ie. Ja maar ja, ze staan aan de onderkant.

[00:42:39]

En tot slot. Euh, twee dingen nog. Euh, zo. Op papier toch niet een elftal waarvan je direct denkt die gaan rechtstreeks naar eruit. Als je ze ziet voetballen zeg. Waar gaat het om? Dezelfde Vejinovic toch ook zien voetballen in die wedstrijden? Ik zag hem bij Fortuna. Dat is werkelijk was te tragisch. John Goossens idem dito. Vraag je echt af bij jezelf? Ja, hoe dat?

[00:42:58]

Maar ik bedoel alleen maar zeggen zijn spelers ben ik in het verleden wel best wel vakgenoot in het verleden, maar dat is toch precies wat het is? In het verleden? Jongens. Euh, nog twee dingen. Even tot slot euh. In de tussenstand van Uhm, hoe kun je misschien een verkeerde carriere keuze maken? Of hoe haal je gelijk? Kan ook. Maar het gaat niet heel erg goed bij die keuze van Klaas-Jan Huntelaar voor Schalke 04 arrest pakijs?

[00:43:19]

Ja, dat we van tevoren al duidelijk waren. Mensen die euh. Ik zal geen namen noemen. Maar Jeroen Elshof was er één van. Die vond het een euh. En maar wel een goeie keuze om naar Duitsland te gaan. In plaats van ja reis te blijven. We hadden de risico's toch ook beschreven tussen Ajax en geweldige keuze geweest toch ook? Nee, degene die de. Degene die nou die daardoor nu speeltijd kreeg, die schoten die schoten en kopte zo een assist naar de volgende ronde van de Europa die.

[00:43:41]

Nou ja, dat kun je afvragen wat de rol van Klaas-Jan Huntelaar op dit moment bij Ajax geweest was. Het gaat om Huntelaar laatste seizoen of je bent aan het einde van het jaar. Ben je kampioen met Ajax? Misschien maak je wel heel veel in Europa. Misschien? Europa League degradeert met een team waar de trainer nu ontslagen wordt en zelf heeft ze zelf ook gewoon geblesseerd geraakt. Hij is niet fit. Had je ook kunnen verwachten aan intensiteit? Je gaat een Shaw kun je wel je laten zien.

[00:44:02]

Het was eigenlijk allemaal redelijk te voorspellen wat daar gebeurt, maar waar was jammer. Jij bent nu je gelijk aan te halen. Hoezo niet? Ja, klopt wel nog. Wie was de man van het weekend? Dat was Piet Veldhuizen. Jeetje ja, niet Tadic. Nee, Piet Velthuizen is. Al moeten we daar nog. Dat hebben we een week later laten gaan. Nee, maar er wel leuk uitzien. Nog eventjes gaan we Piet Velthuizen nou ook allemaal mensen geweest die dat hadden begrepen, dat opstootje.

[00:44:25]

Want ik heb met beide heren wel eens gevoetbald ergens. En ik zelf ook ook een heethoofd is. Jij jij ook? Hier ontstaat door een cirkel andere mensen die met mij het geval geweld niet herkennen. En ik ben. Ik had het verbaal allemaal gedaan, denk ik. Dus ik vond het de zonder er helemaal in denk dat heel kort te gaan was er toch was dat hoort daar Jadid. Dit is als je D. De nummer één tegen de nummer 2 van de eredivisie speelt.

[00:44:46]

Dan is er wel eens een moment dat je wat oververhit raakte. En ik vond het te prijzen dat ze daar na afloop ook gewoon. Ja, toch ook wel met een lichte knipoog en een glimlach over konden praten. En natuurlijk waren ze nog niet helemaal blij met elkaar, want het was een half uur na de wedstrijd. En met al die social media Instagram filmpjes waar die clubs allebei geweldig goed in zijn, moet je nu natuurlijk een soort lifters filmpje krijgen tussen Dupriez en Talita.

[00:45:05]

Binnenkort echte boter op Complimentendag? Ja, da's maar goed. Ik heb met verbazing naar Piet Velthuizen gekeken. Ik wist niet wat ik zag. Nee, maar dan kan je niet te serieus als je in het buitenland de eredivisie op zet. Je zit ergens in en je hebt de rechten van de eredivisie in Amerika en je zet effe. Nou, we gaan even eredivisie kijken. Je ziet zo'n keeper staan. Denk je toch bij wat? Wat is dit?

[00:45:23]

Beisem week op proef geweest. Drie dagen. Hij heeft een WK geproefd? Nee, maar van t goeie rijke Limburgse leven zal nooit de keeper kieperden. Begon het hele stadion pizza pizza aan te roepen, maar daarover hoeven. Ja ja. Nee nee. Euh. Ik begrijp niet zo goed dat dat dat iemand dit wil, dat hij het zelf wil, dat je daar gaat staan. Nou, ik vind die club nog gekker hoor. En die club, dat was mijn volgende club ook natuurlijk.

[00:45:44]

Ja ja ja, maar ze hadden niks meer. Maar als die als AZ die eerste keeper weggaat en ga. Gaan ze dan met hem? Hij is geblesseerd. Ja, ook daar moet iemand bij. Maar wat als het plan was? Het plan om met hem?

[00:45:55]

Geen idee. Ik weet het was geen plan denk ik.

[00:45:57]

Kan u voorstellen, ze hadden een Kozlov gaat pleiten, dus ze hebben zou zijn in B en ze zijn in paniek. Nou, dan zeg je toch tegen kotelet dat ie blijft tot het einde van seizoen. Dat bepaal jij toch? Maar wat is het? Euh, daar zullen ze wel de eerste. Die hebben ze op de bank gezet voor Van OS. Ten tweede zullen ze daar wel nog wat geld voor kunnen vangen. En ten derde ja, dan moet je dus tegen een keeper die je op de bank hebt gezet die ongelukkig is.

[00:46:19]

Dan moet je m tegenhouden. Het is hard. Maar ja, naar hoeveel keepers lopen er in Nederland op Amersfoorter die beter zijn op dit moment dan Piet Velthuizen? Dat zijn er toch veel? Na meer dan achttien minuten in actie gezien? Dat zag er niet echt geweldig uit. En dus ik denk dat er genoeg zijn die beter zijn dan Piet Velthuizen fit zijn en drie keer in de week een wedstrijd hebben gespeeld. Hij heeft ook vier jaar lang geen wedstrijd gespeeld.

[00:46:40]

Natuurlijk is het voetbal die zelf gebeld in Utrecht, die volgens mij nu in een barbier zaak heeft. Die had en had het veel beter kunnen doen denk ik. We zetten er een punt achter. Ik wil hier jullie ontzettend bedanken. Jullie waren heel erg goed. Jeroen Grueter, Jeroen Elshof, Jeroen Stekelenburg je één van jullie beste podcast zullen maken en ook gewoon echt in vorm. Ja ja en dank je wel. En dan maar één keer per jaar. Is dat complimentendag?

[00:47:06]

Dit was de Ethnos Voetbal Podcast. Aanstaande maandag is er weer een nieuwe podcast.