Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:21]

Falten deu minuts per les vuit d'avui dimarts 25 d'agost del 2020 comença ara mateix a la sintonia de RAC1. Un programa especial per una de les notícies en l'àmbit de l'esport de més impacte dels últims anys una de les notícies que de fet des de RAC1 ja us venim explicant la gènesi des de pràcticament la setmana passada però que avui i fa tan sols uns minuts acaba de fer un gir important acaba de fer un pas endavant i evidentment us ho explicarem amb tots els detalls amb totes les opinions en totes les anàlisis.

[00:00:56]

Avui quan aquest programa especial que engeguem ara i que ja veurem quan acabarà. Una notícia relacionada amb Leo Messi Roger Saperas.

[00:01:05]

Bona tarda i fa una estona tres quarts d'hora que el canal té i si l'argentí feia saltar la banca amb aquesta informació Leo Messi ha enviat un burofax al Barça demanant acollir se a una clàusula del seu contracte per rescindir lo unilateralment per tant demanen oficialment sap marxar del Barça que poden explicar ara mateix d'aquesta notícia insistim d'impacte quina és l'última hora sobre aquesta sortida. Doncs el més important és que tenim també la confirmació del club del Barça que Leo Messi efectivament ha fet arribar aquest burofax al club que diu el burofax segurament és la gran pregunta.

[00:01:44]

Els advocats de Messi demanen al Barça acollir se a aquesta clàusula que com dius permet rescindir unilateralment el seu contracte recordem la informació que va donar en el seu dia el diari El País segons la qual si ell volia marxar a fer ho en determinades dates per exemple aquest estiu avisant abans això sí abans d'una data concreta per tant seria recordem ho. Una sortida a cost zero pel Barça si es pogués acollir aquesta clàusula. Com dic el club confirma que és així i el que diu és però que la data límit per denunciar la era el 10 de juny i que per tant ara no tindria cap mena de validesa.

[00:02:18]

En tot cas afegeix el Barça que deixa el cas en mans dels seus serveis jurídics i a partir d'aquí a veure què és el que passa. Al marge d'això ha assegurat que no farà cap més declaració respecte a aquesta qüestió que recordem arriba també l'endemà que el club comuniqués a Luis Suárez per boca de Coman que no compta amb ell avui pocs minuts després de les set és la gran bomba llançaven des d'Argentina els companys de Twitter. La que ha caigut el Barça recordem Leo Messi ha enviat un burofax al Barça demanant la rescissió del seu contracte i sortir del club de manera immediata aquest estiu no cal dir ho que estem davant d'una tarda nit històrica i que la cosa va encara per molt molt llarga.

[00:02:54]

Noteu aquest dia dimarts 25 d'agost les hores seran llargues i veurem com s'acaba desenvolupat tot plegat però ja hi ha una petició formal de Leo Messi al Futbol Club Barcelona demanant aquesta rescissió del contracte. A partir d'ara els escenaris que s'obren són evidentment molt i molt complicats perquè estem davant d'una situació absolutament històrica perquè Parlem evidentment del millor jugador de la història del Barça i per a molts el millor jugador de la història del futbol que decideix marxar i a més d'aquesta manera del club de tota la seva vida.

[00:03:24]

Per cert per a aquells que ens estigueu escoltant evidentment avui també estarem pendents del partit que jugarà el Barça femení davant el Wolfsburg. La nostra intenció era fer ne la transmissió. Estarem pendents amb l'Albert Pedrol des del País Basc però en qualsevol cas avui també tenim aquest programa ho farem aquest programa especial amb relació a la gran notícia que acabem de saber passarà amb moltes opinions per a aquest programa especial començant per la del narrador i el director dEl Barça juga a RAC1 Joan Maria Pou Pou bona nit.

[00:03:52]

Bé ara ja ara ja el pols és definitiu. I a més d'aquesta manera que pot complicar i molt i molt la possible sortida de Messi del Barça perquè ara sí que definitivament el pols i el cop sobre la taula és espectacular.

[00:04:10]

Jo crec que era difícil imaginar se un principi del final pitjor que aquest per què que Messi comuniqui per burofax el club de la seva vida que se'n vol anar i que se'n vol anar de franc. Fent servir la clàusula aquesta famosa del 10 de juny vol dir que realment Messi no defuig l'enfrontament directe amb la institució. Per què dic això perquè ja ho han deixat clar també des del club que ara ho deixen tot plegat en mans dels serveis jurídics. Si això ho deixen en mans dels serveis jurídics estem parlant d'una batalla judicial és a dir el que ve ara si cap de les dues posicions afluixa.

[00:04:58]

és una batalla judicial és a dir el final de Messi amb el Barça. Ho repeteixo al final de Leo Messi amb el Barça amb el club de la seva vida. Podria ser un final als tribunals. I això jo crec que ni el motiu més negatiu del planeta Terra ni el pessimista més pessimista d'entre els pessimistes. Blaugrana es podia imaginar un final tan trist tan lamentable del millor jugador de la història del club. Però és clar fixa't és a dir Messi li diu al Barça.

[00:05:33]

Escolti jo tinc una clàusula que em permet marxar de franc i l'avui executar la primera resposta del Barça és no se li ha acabat el termini per fer ho. Per tant si vostè vol marxar haurà de passar per caixa. Vostè com se soluciona això. Perquè clar el matís té a veure amb el coronavirus. Si no fos una temporada de coronavirus Dani el contracte és claríssim i a Messi ja se li ha acabat el termini per executar aquesta aquesta clàusula. Però clar què ha passat amb els contractes per culpa del coronavirus que s'ha fet de més i de menys.

[00:06:11]

No que s'han allargat alguns no n'hi ha hagut i hi ha hagut s'ha jugat aquí amb els contractes per poder acabar la temporada d'una manera més o menys raonable. I jo suposo que això és el que faran servir els advocats de Leo Messi. Però fixa't que estem parlant del final d'etapa de Leo Messi al Barça i hem d'utilitzar la paraula advocat. La paraula burofax la palabra clàusula d'un contracte és que això pot acabar pitjor que malament.

[00:06:40]

I creus que hi ha alguna manera que ho eviti. és a dir la via judicial és ja inevitable. Creus que hi ha alguna opció que això es pugui acabar de redreçar.

[00:06:50]

Clar això és pura especulació però podria ser que Leo Messi i el Barça arribessin a la conclusió que el millor per no prendre mal de debò sigui intentar arribar a un acord. Vull dir que el Barça ingressi algun Caler. No no els 700 milions de la clàusula a canvi que Messi accepti no marxar la Falange. M'explico. Però ja estaríem parlant ben bé d'un acord perquè Leo Messi surti del Barça de la manera menys indigne possible. Jo crec que ara ja parlar d'una sortida digna d'una sortida constructiva positiva i que faci diguem que plorar d'emoció al barcelonisme ara mateix pensar en això.

[00:07:38]

Jo crec que aplicar una mica de pensament màgic. Jo crec que ara el final serà lamentable. Potser l'únic recurs l'única petita esperança que li queda al barcelonisme és que un cop feta aquest tu de forts per Leo Messi les dues parts s'asseguin en una taula i intentin arribar a un acord el menys perjudicial per als dos. Si no és així jo no jo no sé com se soluciona això perquè jo no sé quins terminis necessiten els advocats per solucionar un conflicte contractual d'aquesta mena però és molt probable que el Barça comenci la temporada i hagi allà el capità encara capità del Barça i el millor jugador de la història en una situació en una mena de Limbo contractual perquè algú podia pensar hi ho han parlat aquests últims dies.

[00:08:26]

La intenció de Messi ja li va traslladar l'argentí a Coman però que arribés a aquest nivell que arribés a aquest punt que arribés a tensar la corda. Vaja el que has al club de la seva vida actual. Si Messi amb el Barça d'aquesta manera és que aquell enuig aquell cabreig que tothom ens transmetia de Leo Messi és insuportable.

[00:08:48]

Així ho comentàvem Jo no sé quin dia visc. No sé si va ser la nit o què parlàvem de Suàrez i comentàvem que la manera com el club li havia comunicat a Luis Suárez que no continuava no havia estat la millor per defensar Leo Messi i al cap no hem passat ni 24 hores. Leo Messi posa sobre la taula aquest burofax que fa saltar pels aires l'estabilitat del club. Jo ara estava pensant què passaria si Josep Maria Bartomeu s'apartés. No perquè Messi no està per sobre del Barça perquè no hi ha ningú que estigui per sobre del Barça la institució.

[00:09:32]

Però potser sí que està per sobre de Bartomeu. Aleshores potser també es podria plantejar si es podia fer un moviment d'aquesta mena tot i que aleshores també hi contesto a mi mateix se li estaria donant un poder a Leo Messi que gairebé ell s'hauria carregat el president. Però ho dic perquè segurament ara hi ha molts culers que ens estan escoltant i que estan una mica desesperats per no dir molt desesperats. Bé jo no sé si en el cas que Josep Maria Bartomeu s'apartés hi hauria una reacció de Messi com diuen Doncs intentem ho.

[00:10:06]

Ho veig molt difícil ara ja perquè quan tu has fet el moviment del burofax vol dir que realment ja deus haver parlat amb la teva gent amb la teva família o consultat amb el coixí. Moltes nits seguides i has decidit que el teu futur passa per un altre lloc clar.

[00:10:22]

I en aquest sentit Parlàvem ahir Roget l'impacte de la qüestió Suàrez que tothom podia preveure que potser era una qüestió allò d'una projecció lògica que ja feia dies que passava i es parlava i que potser no tindria tant impacte perquè a més s'hi podia entendre ho podria entendre aquesta situació. Potser al final ha pesat més del que ens pensàvem si és possible i és també una mica no.

[00:10:48]

Van parlar no hi ha la conversa explicava Romero que havia estat pràcticament un pim pam. Però el fet que primer també el Barça hagués contactat amb els advocats. I el mateix dia abans de parlar i dir Escolta Roma el truca també a Luis Suárez en aquest sentit la resposta de Leo Messi va també molt en aquest sentit és a dir en lloc de trucar al president o la persona de torn el que faig és enviar directament un burofax cosa que crec que n'hem parlat molt de quina era la relació de Messi amb el club.

[00:11:18]

Deixa molt clar en quin punt està és a dir el burofax de Leo Messi partit i el Barça que no vol seguir si és que se'n vol anar. és que em sembla molt bèstia perquè ara està en un punt on el club intentava posar el focus en la reconstrucció no la figura de Leo Messi i crec que després del gest d'avui de Leo Messi més que en reconstrucció la paraula avui és destrucció dient que calia una sobre la marxa del Barça i una cosa que ens hem de preguntar no en cas que el Barça que és el que sembla que farà es mantingui ferm i dient No escolti vostè té contracte fins al 2021.

[00:11:59]

Això com se soluciona és a dir què passa si realment es d'anar a un cara a cara judicial i fins que no es resolgui Messi no pot jugar a futbol és això seria un final. Vaja el que deia estupor. El pitjor final possible és imaginable. és un afegitó que també hem anat repetint molts cops que el 8 a 2 hagi estat o pugui ser l'últim partit l'últim partit de Leo Messi amb el Barça. Un jugador que li ha donat la glòria més absoluta al Barça li té jugadors com Suárez però és clar és que ara parlem de Leo Messi.

[00:12:38]

Insistim Leo Messi. Aquells que us acabo de connectar ara mateix a la ràdio. Leo Messi ha enviat un burofax al Barça demanant la rescissió del seu contracte i sortir del club de manera immediata a peu la nit serà llarga una forta abraçada que vagi molt bé.

[00:12:59]

Tot això deixeu me que passi ràpidament pel Real Arena perquè ara mateix acaba de començar el partit de semifinals de la Lliga de Campions femenina entre el Barça i el folk burg allà hi tenim a l'Albert Pedrolo la Pedrera. Bona nit Hola Dani. Com ha començat això. Doncs mira pilota. Vols dir el Barça ha tingut una ocasió molt clara a les botes de França de moment minut 2 amb 40 segons aquesta primera meitat. Partit molt igualat. Només aquesta ocasió del Barça vols burg 0 Barça 0.

[00:13:26]

També tinc aquí a l'estudiant la Laia Coll o la Laia. Bona tarda una bona tarda onzes de tots dos equips al Barça que surten Paños a la porteria Marta Torrejón Pereira María León i Leila ho havien defensa. Jenni Hermoso RAW i Alexia al mig del camp al davant i amb Jansen o això Alba i Mariona i Ester fanalets per algú els burka mapa. A la porteria d'on són Hendrik Janssen i bé mai era en defensa pròpia mengen el doble pivot. I Rulfo a la mitja punta i paio com a jugadora més avançada al Meeting a l'estudi del nostre analista habitual dels partits del Barça la Mireia Vera Hola bona nit.

[00:14:03]

També les situacions excepcionals amb les quals seguirem aquest tros de partit que és una semifinals de la Lliga de Campions deia el Barça contra base potser l'únic equip que li pot fer ombra l'Olympique de Lió no en el futbol europeu. Sí la veritat és un equip molt molt fort el gol pur. Diuen que aquest any és el seu any i veurem si el Barça és capaç de superar ho. Crec que pot tenir armes per fer ho. I en aquests primers minuts ja hem vist les intencions del vol dur molt vertical dues o tres passades jugadores que ja ataquen l'àrea de Paños i el Barça que està intentant ho.

[00:14:34]

El partit al seu terreny molta calma molta tranquil·litat i veurem quin dels dos equips s'endú aquesta semifinal.

[00:14:41]

De moment com ho deixem Pedrol 0 0 minuto 4 de la primera meitat i ara mateix amb pilota. Vols Borch. Estarem molt pendents i insistim en aquest programa especial Leo Messi d'aquest partit que s'està disputant al Reale Arena. 4 minuts per sobre de les 8. Això Casalí. Gerard Romero. Hola Romero. Bona nit hola bon vespre bona nit. Una cosa que sí que és una bona merda. Estem vivint un moment històric per a mi. Jo sóc per sort o per desgràcia relativament jove.

[00:15:19]

La informació del Barça i segurament a nivell la perspectiva històrica no la tinc del tot però evidentment la màxima figura doncs passi el que ha passat i hagi d'acabar així doncs és d'una tristesa sensacional. I al final no sé si es pot fer pitjor les coses per mi ara mateix. Ara intentaré donar algun detall més de tot el que ha explicat el Roger. Però per mi hi ha un tuit del capità Carles Puyol que diu respeto i admiració Leo todo mi apoyo amigo.

[00:15:54]

Vull dir a mi que a les 7. 46 Puyol aparell amb aquest tuit em sembla també molt significatiu. Hi estic molt d'acord. Amb tot el que estava parlant Maria no sé si aquesta situació és irreversible. Evidentment un burofax. Estem parlant de la pitjor manera d'acabar una situació. I la història amb el Barça però que aquí no hi pugui haver un gir radical amb un pas al costat del president Bartomeu no estic dient. I no és informació però deixem la porta oberta a que pugui passar algun esdeveniment que no contemplem perquè evidentment el tsunami ara és de dimensions sideral.

[00:16:43]

Messi és a Catalunya és a Catalunya és a casa seva des de ja fa uns dies vull dir S'ha parlat molt d'unes vacances al Pirineu tot plegat. Messi fa dies que és a casa seva i està madurant molt i molt bé aquesta decisió. De fet crec que Saperas que tens aquí assegut és la persona de la setmana passada. Parla de la reunió amb Coman. Es van afanyar a dir alguns que no havia anat com havia anat i que tot era de color de rosa i que tot era molt més fantàstic del que el sap va explicar perquè sap que ja ens va alertar fa una setmana que la situació no era ni molt menys bona i ara estava de Maria la trompada d'ahir de Suárez no per esperada perquè Messi ja sabia que el club no volia que Suárez continuï perquè Ronald Koeman li va dir aquella mateixa tarda que si fuera por mi podríamos hablar.

[00:17:45]

Això li va arribar a dir que era el club qui decidia que Suárez s'havia d'apartar de l'equip. Tot això ha anat minant evidentment la situació d'un Messi un Messi que segons nosaltres tenim constància de l'any vinent. No anava a passar passés el que passés a les eleccions tenia clar que l'any vinent si aquesta temporada acabava amb normalitat marxava. De fet Messi marxava i crec que Suárez que acabava contracte el 21 per tant era una sortida més o menys ja teníem parlada en algun moment.

[00:18:26]

Tots els esdeveniments han provocat que evidentment Messi desencadeni aquesta tempesta. No diré perfecte perquè semblarà que estic fent l'eslògan d'un precandidat però així que desencadeni aquest moment definitiu quan Messi amb el poteta molt ple acaba definint una situació on tot plegat passa per no veure's cara a cara amb un president. La relació és nul·la i on no es poden ni veure i més no pot veure el president Bartomeu com tothom sap ja fa molts dies tot i que el president tindrà el que vulgui prendre en el seu dia ens va vendre com Xavi tenia una relació fantàstica i Xavi no vindrà mai quan estigui el president Bartomeu i ara ha tornat a evidenciar el que acaba de passar aquesta tarda.

[00:19:11]

Anem a veure tranquil·litat tot l'entorn de Messi perquè s'ha fet el que s'havia de fer i molt ben pensat. I a partir d'aquí és el que estem explicat. No passarà a ser un tema de servei jurídic per acabar. I compte perquè Messi no té cap intenció d'aparèixer a la Ciutat Esportiva el cap de setmana clar. Veurem perquè evidentment les proves mèdiques diumenge però ell ja no té cap intenció d'aparèixer a la Ciutat Esportiva el cap de setmana per passar les proves mèdiques.

[00:19:44]

Per tant diumenge Messi evidentment conseqüent amb els seus actes no l'hem de veure aparèixer clar Romero i això és el que parlava abans amb en Joan Maria. Això vol dir que. Mala peça al teler fou molt complicat perquè això no cabia als tribunals. Romero. No està clar perquè al final el club dirà que té contracte en vigor i que per tant ha de ser present en aquell entrenament. I aquí ens podem trobar amb una situació entenc. No diré de rebeldía com Arthur però al final ell té el contracte hauria d'anar a l'enterrament.

[00:20:24]

Jo crec que abans que arribi el diumenge hem d'entendre que algú hi posarà remei ja sigui una trucada del president amagat o. Si sinó el president Bartomeu amagat i que aparegui algú realment cara a cara o ja sigui per telèfon per intentar posar una mica de seny a aquest moment històric i surrealista que estem vivint tots plegats.

[00:20:48]

Deixeu me que incorpori a la taula. Quan passen deu minuts de les vuit del vespre al Camp d'Esports del diari Ara Toni Padilla o Toni Bona nit estareu confiats en aquesta reacció. Confies que això no acabi suposant un dels episodis més negres de la història del Barça que ja ha passat és que no s'havia d'arribar aquí que ja ha passat.

[00:21:12]

Si hagués aconseguit que el futbolista més important el futur pogués també ser important en la història del club el màxim golejador jugant més partits ha guanyat més títols ha donat tants diners contractes publicitaris a Catalunya una marca que ho ha fet tot envia un burofax dient que vol marxar. Ara mateix la taca és ja l'escut. Ara es tracta d'alguna forma d'intentar això és com quan el petroli s'enfonsa i ja intentar evitar ho encara que ataqui al màxim però que s'ha enfonsat. Episodi trist i cim que demostra bàsicament que el divorci entre la directiva i la plantilla era total i que arribat a aquest punt el que ha fet el president és amagar se darrere Ronald Koeman perquè prengués associacions que una part no em semblava malament perquè d'alguna forma així demostra que mereix qui mana i reforça la seva imatge.

[00:22:01]

Però algunes decisions s'han de prendre s'ha fet i amagar ho tot en amagar ho per intentar arribar a publicar i pel darrere de amagar se ha acabat provocant això. I així no ho oblidem una cosa que té molt clara i moltíssim. I al final fa tot el que s'havia d'inflar i hem arribat un dels dies més foscos en dècades barcelonisme arran del que deia el Toni recordo l'entrevista també que feia el president al Barça també li he preguntat directament si havia parlat amb Leo Messi.

[00:22:28]

La resposta va ser que no que havia parlat amb el seu pare i eren conscients de l'enuig però el president després d'un daltabaix com aquest no havia parlat amb Leo Messi la resposta que ha tingut tot això és prèvia episodi de Luis Suárez un burofax en què se'n va i vol marxar però seria més correcte dir quin bullit. L'altre dia de fet ahir mateix Toni ara ja no sé quin dia visc però crec que ell mateix parlava que l'afecte que havia pogut tenir la decisió de Luis Suárez sobre les conseqüències en el cas Messi ho hem vist.

[00:23:01]

Ho consideres o si consideres un detall menor o no.

[00:23:06]

Jo crec que són un dels darrers episodis per a mi ens equivocaríem fent una lectura d'intentar entendre tot el que ha passat i arribar a aquest punt. Partint només des de Lisboa els darrers mesos és un procés de molts anys un procés de molts anys que ha anat separant saps que hi hagi els espais verds que separen la gran massa de mica en mica es van separant. Això ha passat 4 5 6 anys fent que de mica en mica s'han anat separant camins per no tenir en algun moment converses sinceres o per no saber entendre's els uns dels altres s'han separat moltíssim el que era el nucli dur del vestuari amb la junta directiva i aquest recel s'ha anat fent gran s'ha anat fent gran i manté mínimament unit.

[00:23:45]

és que la pilota entrava i guanyar una lliga o guanyar una Copa. Però sobretot després del triplet tota la gestió del cas Neymar recordant que en la gestió del cas Neymar els futbolistes ja estan disconformes creuen que la directiva ho hagués fet d'una altra forma potser s'hauria aconseguit convèncer el brasiler que es quedés. Els jugadors ho van intentar la famosa foto de Piqué. A partir d'aquí la qüestió del Recanvis s'havia convertit en una petita petita fangar en què cada negociació era molt complicada.

[00:24:17]

Coses tan senzilles com adquirirà un acte publicitari. Si ha un desplaçament et posarà el vestit de gala en xandall que si vas a la presentació no va ser la presentació de maig. I que si et mires si no et mires aquest documental. Que la cosa anava fent més gran la ferida. I aquest és el problema que al final quan arriba la destrossa altres avui que t'obliga a prendre les decisions més o menys dràstiques com el fitxatge de Ronald Koeman ja hi ha persones que no es poden ni veure és a dir l'enemistat no naixerà una amistat ha anat fent gran amb el pas dels temps s'ha anat podrint tot segurament hauria pogut més la seva part.

[00:24:50]

Però aquí qui té una gran responsabilitat és qui ha estat elegit pels socis. Intentar trobar la forma que el club sortís sempre guanyador i amb el cap ben alt. òbviament això no s'ha aconseguit. Què pot fer el club. Toni. Abans parlava Joan Maria. Bé i què pot fer el president i quin és el següent moviment que pot fer el club. Hi ha alguna possibilitat en tants pocs dies. Evidentment no estic totalment d'acord amb tu. La taca ja està mal pràcticament ja està fet.

[00:25:17]

Però quina seria l'única o les poques vies que tindria el club ara mateix per endreçar el que és insistim.

[00:25:23]

Un dels minerals més històrics dels 121 anys de la història del Barça se'm fa molt complicat molt complicat complicats però d'alguna forma tens dues opcions conèixer que la directiva sigui coherent amb el que ha estat dient que és culpabilitzar els jugadors i acceptar la decisió de Messi vigent més si vol marxar. Vostè és el jugador més important a la història del club. Ho acceptem intentant trobar un acord i acceptar la marxa. Això seria una opció però que és molt dolorosa. I l'altra opció és que entenguem tan bé que Messi més enllà del que volia marxar no crea un pols amb la directiva.

[00:25:58]

és a dir bastant d'acord amb el cardenal el Gerard Jo no descarto que si en un moment de màxima pressió qui plega abans és el president Bartomeu que no tingui Messi que és qui una temporada més. No podia descartar perquè al final crec que hi ha molt per a la guerra del poder missatges missatges creuats aquí al final quan les declaracions són públics sempre ens obliguen a buscar segones i terceres lectures. Els grans esdeveniments sempre passen pel darrere entre bambolines amb missatges filtrats o en reunions que d'alguna forma hem d'intentar saber què és el que ha passat és molt complicat.

[00:26:32]

Mantindrem agafat el relleu i se m'ha deixat tan marejat que sóc incapaç de saber qui faria i si estigués en directe la directiva et demano un últim esforç tot i que són lletres allò ben parit des del 20 de juliol crec que estem en tertúlia de totes les coses que han passat aquest estiu.

[00:26:46]

Com definiries aquest estiu en una paraula de Toni Padilla.

[00:26:50]

Tot l'any no s'arribi l'eix bé altre. I l'altra metàfora que m'agrada fer com història és que és la caiguda de l'Imperi Romà en record dels darrers anys de l'Imperi Romà que seguia sent molt gran i manifesta és que semblava que la música la música seguís sonant i la qual les fronteres estaven fent se fet miques. I tot tan ràpid que molta gent no se'n va adonar. Però perquè ens entenguem els problemes ja venien d'abans i segurament estem assistint a això la caiguda de l'Imperi.

[00:27:15]

Toni Padilla cap d'esports del diari Ara la nit serà llarga. Vam parlar en una abraçada forta la.

[00:27:27]

Un minut per sobre d'un quart de nou de la nit esteu escoltant aquest programa especial referent insistim a la notícia que us hem explicat des de fa una estona el fet que Leo Messi si Leo Messi ha enviat un burofax al Barça demanant la rescissió del seu contracte i sortir del club de manera immediata de manera immediata ho estem analitzant moltes veus aquí la sintonia de recullo seguirem acompanyant durant tot el vespre i tota la nit. Però també tenim en joc el Reale Arena el partit de semifinals de la Lliga de Campions entre Alfons Borrell i el Barça està Pedrol Donosti ha mogut el partit.

[00:28:00]

Sí i molts bons minuts del Barça. De fet ara mateix el conjunt de Lluís Cortés és sinó clarament molt superior als volts Burch ha estat aguantant per banda dreta per la banda esquerra jugar amb tranquil·litat fins i tot hi han hagut unes mans de Dominik Jansen a dins de l'àrea que l'àrbitre no ha assenyalat ha dit que era córner. Però el Barça. Déu n'hi do el Barça. Molt bons minuts en la primera meitat. Ara mateix al minut 17 amb 46 segons empat a zero però sense gols 0 Barça 0.

[00:28:29]

De moment Mireia al Barça està plantant cara. Sí veritat que estic d'acord amb l'Albert molt bons minuts del Barça ha tingut tres ocasions de gol bastant clares dues d'això la i l'acció del córner no crec que era en mans de cavalls rematant això Alba i ha fet una parada espectacular a la portera alemana. Però veig el Barça amb moltes opcions i aconsegueix tenir la pilota com està fent aquests minuts i dominant el tempo del partit i evitant que el Wolfsburg s'apropi a l'àrea amb perill.

[00:29:00]

Doncs de moment empat a zero. Veurem si el Barça mira mira ja seria una molt bona notícia que el Barça pogués donar la sorpresa tenint en compte l'anell que portem. Jo crec que seria una gran notícia en clau blaugrana o com a mínim el Barça que és una alegria és poder classificar per a la final de la Lliga de Campions contra contra aquest tros d'equip. Deixeu me també que incorpori una nova veu en aquest cas la del director d'El Mundo Deportivo Santi Nolla.

[00:29:25]

Hola Santi bona nit.

[00:29:28]

No sé si ara ho parlaven amb Toni Padilla l'ataca. El mal és un mal que passarà als llibres de la història del Barça.

[00:29:42]

Molt greu. Després d'una etapa tan brillant i permeti veure que segurament encara ja que el Barça no vol que clàusula que diu que el 10 de juny és el 10 de juny i hi ha una interpretació que al final de temporada no s'ha acabat només avui.

[00:30:53]

Jo crec que tindrà un recorregut judicial i en canvi un recorregut judicial que passarà en aquest recorregut perquè serà complicat. El Barça vol dir que té contracte i diu que no pot anar a entrenar i mantenir un contracte. El problema és que arriba molt bé molt greu que vagi a veure el primer any de la seva història. Jo no recordo que l'altre dia en blanc Santi Careta Leo Messi.

[00:32:18]

En tot en totes les temporades algun títol havia guanyat si no m'equivoco.

[00:32:22]

Jo crec que la primera vegada vam veure.

[00:32:35]

No cita el projecte esportiu. S'ha vençut el sitar. Segurament hi ha una junta directiva que no ha tingut una comunicació fluida amb ell.

[00:32:48]

No s'han fet esperar una solució amb un 2 a 8 Un home que el Barça necessita.

[00:33:07]

Sí sí però estan d'acord en això.

[00:33:11]

Jo el que entenc és que hi ha una junta directiva que hauria d'haver gestionat una sèrie de qüestions per tal que Messi que és el tercer màxim golejador de la història del Barça toqui més de 30 segons per Tito i per acomiadar lo no dic jo gaire bé perquè la història del Barça emparat per conferències de premsa li comuniqui el quadre.

[00:33:44]

Per això m'agradaria saber qui sóc perquè és possible que sigui per la manca de projecte guanyador. El Barça va guanyar. Llavors era per animar. Havia estat aquí perquè vol fer una carrera de negre i aquí jo no crec que necessita una Europa ampla perquè és molt complexa molt dolorosa i emocionalment molt potent en un moment molt difícil i complicat perquè era el marc tècnic provisional que hi ha en unes eleccions molt complicat ja que mira el Barça jo crec que important mirar ara Santi Nolla director de Mundo Deportivo.

[00:35:05]

Seguim parlant en aquesta nit. Insistim malauradament històrica pel Barça una abraçada.

[00:35:19]

Tres minuts i dos quarts de nou del vespre. D'alguna cosa que haurem de saber a aquesta hora alguna novetat dels detalls de la notícia que ens estem explicant des de fa aproximadament una hora la sintonia de RAC1 el fet que Messi ha enviat un burofax al Barça i insistim demanant la seva rescissió immediata del seu contracte. Estem pendents una mica de quines són les reaccions també al club aquesta notícia aquest desig de Leo Messi de deixar el Barça el que podrà explicar és que en aquesta hora no hi ha cap reunió de la junta convocada ni que sigui d'urgència.

[00:35:50]

és tot força recent de les set de la tarda.

[00:35:52]

Veurem com evoluciona al vespre però aquesta hora no hi ha cap reunió com a mínim de la junta que estigui convocada Romero o algun detall que podem afegir a l'Instagram de Leo Messi o el que pugui passar ara ara o actualitzat.

[00:36:08]

En tot cas ara que crec que podem tenir alguna informació més alguns moviments més per tant hem d'estar atents perquè en pocs minuts podem tenir nou capítol i nou gir en aquesta situació que estem vivint aquests anirem afegint i anirem fent F5 l'integrant de Messi tan bon punt tinguem alguna notícia us ho comunicarà.

[00:36:32]

Evidentment sap res no té res a veure al nivell de Leo Messi però parlant de xarxes socials hi ha hagut també un tuit d'Arturo Vidal que diu respeto a ti ni dación perdó diu Cuando aquarel·les a un tigre el risc de ser pelea és el que diu a Arturo Vidal. De fet no és l'única reacció que tenim a Twitter perquè és clar. Aquestes reaccions vaja en aquest sentit Déu n'hi do amb la reacció d'Arturo Vidal. Com ho hem dit això estat pèssima. Recórrer les antigues rendes pelea.

[00:37:03]

La vida és el que ha dit Arturo Vidal també amb relació a la seva situació ha recordat que és un dels jugadors qui Colman també va dir que no que no comptava amb ell i ha penjat una imatge també d'una fotografia seva i una altra on se'l veu com mitja cara a Arturo Vidal i l'altra mitja la figura d'un tigre i arriba en altres reaccions. Sigui per exemple Marc Crosas ex jugador del Barça que viu el mejor capitán de la historia del Barça ya se ha pronunciado que más necesitan los socios esto sólo tiene una solución.

[00:37:30]

Elecciones. Hi ha també des d'Anglaterra Gary Lineker que diu Si Messi va del Barcelona activant una clàusula de rescissió espero que el club intenti ajudar lo a obstaculitzar lo ha sido feroçment Leal i su mejor jugador seria terriblement triste si termina ara con una pelea entre el jugador i el club. Disculpeu que el tuit l'ha feta en anglès però per la immediatesa de l'Atlètic de Madrid han posat només en castellà. Disculpeu me només faltaria. Només faltaria. Són reaccions que van arribant especialment significativa.

[00:38:01]

O no sé si jo ho interpreto o no d'un jugador que nosaltres sapiguem a hores d'ara encara té contracte com a Arturo Vidal Romero. També me'n recordo crec que va ser a l'estiu que vam escoltar unes declaracions de Arturo Vidal que parlaven també del futur de l'entrenador el xilè no es mossega la llengua i en un moment així res immediatesa i un missatge atacant amb bala.

[00:38:25]

Jo crec que estem analitzant i estem rebent missatges.

[00:38:29]

Però en segon perquè si creu que em ve a veure perquè em sembla que el missatge que Leo hauria d'enviar a través de les seves xarxes socials s'estaria s'estaria aturant. Hi ha molts nervis a tot l'entorn i per tant anem a veure perquè semblaria que estaríem frenant aquest moviment. Veient que el tsunami és mundial Arturo sí Arturo és així impulsiu Arturo no sap estar callat no sap que en aquesta situació ja al final és molt important que la gent ho hem anat dient però recordar ho està tocant al nucli dur de Leo Messi.

[00:39:13]

El nucli dur de Leo Messi en aquest vestidor són Suárez Arturo. Jordi Alba. Són aquests quatre futbolistes que han estat el nucli dur de Messi al vestidor durant aquesta temporada sobretot han tocat Arturo Vidal i han tocat a Luis Suárez. Per tant ara Arturo ràpidament a defensar el seu home per tant anem a veure com evoluciona faltant res 45 segons per a dos quarts de nou de la mitjanit de dijous a la nit.

[00:39:48]

D'això hem acabat per al Real i Romero Quina Nit de Real Arena Pedrol com ho tenim aquesta semifinal de la Lliga de Campions entre els pols i el Barça. Doncs al lloc 29 en 19 segons segueix aquest empat a zero però eren minuts perillosos per al Barça perquè perquè el Wolfsburg s'està apoderant més de la possessió està jugant més a mig i sobretot està arribant a la porteria de Sandra Paños. Tot i que el Barça reitero bastarda molt perquè en aquests minuts també està recuperant la pilota no marxa enrere.

[00:40:18]

Deixa tancar i està jugant de tu a tu vols burca. Evidentment no ens enganyem és superior al minut 29 en 47 segons aquesta primera meitat. Empat sense gols. Gols 0 Barça 0. I de fet Mireia a la prèvia havia escoltat els protagonistes i el que és important és que al principi com a mínim atura l'embranzida que puguin tenir les alemanyes de moment el Barça ho està fent i de manera sobrada. Si la veritat que els primers minuts ha estat molt bé ara sí que és veritat que el burg s'està fent més amb la pilota i sobretot el que està fent quan el Barça admeten en zones complicades hem vist alguna pèrdua al mig del camp.

[00:40:53]

Ràpidament surten molt vertical i ocupen molt de l'àrea. El Wolfsburg veiem ara que hi ha el Tata no apretada del Barça i veurem com acaba aquesta primera meitat més important que el Barça segueixi amb la intenció que té ara amb calma i a més a més anant endavant i aprofitant les opcions que calia deixar el Wolfsburg per arribar a l'àrea de la portera alemana. Superada la mitja hora de joc 0 0 Laia segueixen arribant reaccions jo crec que acaba d'arribar una reacció important.

[00:41:26]

Si no em corregeix és el tuit exacte la de Luis Suárez és la primera vegada que anuncia a les xarxes socials després que coman li comuniqués que no comptava amb ell per a la propera temporada que ha fet Luis Suárez ha contestat amb dos aplaudiments el tuit que havia fet abans l'excapità Carles Puyol dient respeto i admiración Leo todo mi apoyo amigo. Doncs bé doncs Luis Suárez acaba de contestar amb dues emoticones amb dos aplaudiments. Aquest tuit que ha fet el capità Carles Puyol ja tenim la resposta de Romero ja tenim la resposta de Luis Tito.

[00:41:55]

La primera manifestació pública de l'Hospitalet.

[00:41:59]

De fet jo crec que no estem molt lluny l'un de l'altre els protagonistes de la Fundació. Ara bé vénen minuts molt complicats vénen minuts molt complicats perquè tothom sap tothom intueix tothom imagina escenaris i intentant anar posant el fre de mà amb tots els inputs que van arribant d'una situació que no serà fàcil. Ho dic perquè els possibles escenaris que es puguin obrir amb una sortida a la mercè del Barça són els que hi ha més o menys sabem el seu futur per on pot passar.

[00:42:41]

Ahir a la nit vaig acabar la connexió d'alguna història no sé si li has donat algun Tom però ara veig que genera petits malsons. Diguem ho així ho dic.

[00:42:57]

Ho dic perquè no estic dient que hagi de passar però que els escenaris com s'està desenvolupant tot ràpid provoca això si tu comences a pensar on pot anar Leo Messi és clar i tots els companys argentins embogits. Ja fa 24 hores quan va saltar a Suárez i a partir d'aquí tothom va amb aquestes línies no. Però anem a poc a poc a parlar. També hem vist que hi ha una convocatòria de tsunami blaugrana per una manifestació diumenge a la rodalia del Camp Nou.

[00:43:40]

De fet el que passarà segurament és que en aquestes properes hores hi hagin manifestacions espontànies d'aficionats del Barça que puguin mostrar el seu desacord amb la situació i que no estarem pendents evidentment precandidats.

[00:43:57]

Els grups d'aficionats i amb tot el que vagi succeint a través de la xarxa un clam perquè l'altre dia parlàvem és que l'oposició també es posiciona en funció de tot el que succeeix a la junta. De moment no s'ha fet cap pas en ferm però tenint en compte la magnitud de la notícia bé veurem què passa en els propers dies. Farem una cosa posarem pilota a terra farem una petita pausa i tornarem a aquest programa especial. Leo Messi. és el moment de connectar de veritat.

[00:44:32]

Per això parlem donem 600 metres de fibra i 26 de mòbils per només 38 amb 45 euros al. Informa tant a parlem com parlem perquè és la meva. El futur ha començat avui i només els més preparats podran liderar lo. Es coneix el professional que proposi l'Executiu MP ha vist i marca el camí cap al futur immediat. Entre els millors considerats segons rànquing de QS més informació honest i helvètic. 1. Mira mira. Aquest estiu llueix un insòlit perquè és el tercer.

[00:45:16]

Fins al 31 d'agost comprar neumàtics Michelin porta fins a 60 euros en per a posar el teu vehicle retingut un sense de confiança directa a Canàries des de Barcelona en 20.

[00:45:30]

Compra ara des de 89 a 15 euros i viatja a partir d'octubre. Tanmateix té una experiència única viatjant amb total garantia el teu destí segur. Qualsevol dia de Canàries 120 més a prop que mai reserva ja a la teva agència de viatges vintè Canàries un 20 línies aèries de Canàries. Quan confies en ser collites directe comptes amb una aportació total dins i fora de casa amb milers de professionals de seguretat especialitzats en situacions de robatoris i emergències amb la companyia d'alarmes en què confien més persones.

[00:46:01]

La més recomanada i la que té els clients més satisfets Securities diré experts en seguretat de trucar al 900 44 45 46 o calcula online Security Direct punt és.

[00:46:24]

Per sobre de dos quarts de nou de la nit estava escoltant la sintonia de RAC1 un programa especial amb motiu de la notícia que us explicàvem fa pràcticament una hora. La notícia d'impacte una de les grans notícies a nivell de magnitud evidentment a nivell de magnitud una de les notícies més importants dels últims anys i pràcticament de tota la història del Futbol Club Barcelona. Leo Messi ha enviat un burofax al Barça demanant la rescissió del seu contracte i demanen sortir del club de manera immediata.

[00:46:52]

Ara seguirem amb les anàlisis seguirem amb les opinions però també tenim en joc el Barça femení jugant se un pas a la final de la Lliga de Campions Reale Arena Pedrol com ho tenim això doncs ara mateix amb 0 0 segueix l'empat sense gols minut 37 de la primera meitat amb 47 segons han sigut un xut molt perillós de Benja per la banda dreta que ha sortit per sobre de la porteria de Sandra Paños. Continua la dinàmica ara mateix el Wolfsburg atacant el Barça defensant se però no enrere apretant a dalt sense abaixar les línies i sobretot quan té la pilota remenant la del mig del camp i jugant amb molta paciència el Barça amb molt bons minuts ofegant de moment aquesta pólvora ofensiva que té el vol al conjunt alemany.

[00:47:32]

Minut 38 de la primera meitat Burke. 0 Barça 0. De moment de moment les coses no pinta malament Mireia no pinta pinten molt bé hi ha hagut una ocasió claríssima fa dos o tres minuts d'això en una contra on la portera que ha acabat sortint fora i el que deia era un Barça molt ben plantat i que el Wolfsburg està intentant trenar accions més llargues. Però el Barça s'està defensant molt i molt bé. Ha de tenir molt en compte aquestes arribades perquè ja pot fer molt de mal intentar evitar també accions de pilota aturada al final de la primera part de moment per als burxar un Barça 0.

[00:48:10]

Segueixen arribant reaccions a la notícia de la jornada la notícia de l'estiu i una de les notícies de l'any sinó la notícia de l'any Alaya a un tuit.

[00:48:18]

Jo crec que molt molt significatiu i de molt de pes exacte de Quim Torra el president de la Generalitat de Catalunya diu Catalunya serà sempre casa teva. Moltes gràcies per tot aquest temps de felicitat i d'un futbol extraordinari hem tingut la sort de compartir uns anys de les nostres mirades amb el millor jugador del món i un noble esportista no oblidarem mai Leo Messi Creu de Sant Jordi i una fotografia saludant el president res a veure. Esperem a veure si tenim la sort de camí si no acabi marxant o continuï la seva Marxa Mundial esperar ni que sigui uns mesos més.

[00:48:53]

I també la reacció de Víctor Font precandidat a les eleccions del Barça que diu sap perfectament que si els culers poguessin manar a l'estadi tot el camp seria un clam. Bartomeu plega. Ja no has estat capaç ni de custodiar el millor de la història. Un mite fet a casa. Per això insistim Bartomeu dimissió i eleccions al més aviat possible insisteix. En el cas de Bartomeu segueix sense escoltar si el futur donarà suport actiu a la moció de censura ja en marxa és a dir reforçant la idea ja la setmana passada en una entrevista al tenir 20 minuts de les nou del vespre.

[00:49:27]

Hola Jordi Basté bona nit a la ràdio. Quim Torra ha fet un tuit Quim Torra. Això vol dir que aquesta situació la que estem vivint ara mateix pràcticament es converteix en una situació de país.

[00:49:38]

Però cal veure encara si també és el que havia de venir a jugar al Twitter perquè vull contestar el president de la Generalitat.

[00:49:55]

Ara bé quan encara no el iniciat el tornem a llegir diu Catalunya serà sempre casa teva. Moltes gràcies per tot aquest temps de felicitat i bon futbol.

[00:50:06]

Perquè és veritat que l'accés al capellà de la llibertat és el que deia el fill de la Generalitat.

[00:50:16]

Home doncs si la té els micròfons oberts a RAC1 per si no era molt dura ja sabíem que no era un problema de credibilitat.

[00:50:25]

Jo crec que jo no m'ho vull creure perquè no em puc creure que al final la victòria permet al Barça acabar un burofax que recordarà molt. Primera reacció professional en aquesta vida va ser allà amb el Puyal al Barça transmetre la final de la Copa d'Europa. Jo recordo aquella jornada Jo recordo els clubs que marxen del camp. Jo recordo que aquell trauma terrible i les conseqüències que jo va tenir i jo recordo jo i jo el que va passar el que vaig veure em recorda la imatge icònica per televisió.

[00:51:03]

Jo quan allà era l'equip jo crec que abans del partit ho tenia clar i no hi havia un daltabaix. Jo crec que aquest no és d'ahir i abans d'ahir era un dia molt previ del Barça i no guanyava i no guanyava la Champions. Jo crec que no era un cop ara. Ara bé jo també tinc una altra cosa. Jo dic jo sóc del parer que no hi ha molta el del Barça però local i ell i ara Bartomeu Riera perquè abans i per tant ara per això se'n van parlar perquè té un contracte amb paga i contracte de contracte perquè no vull dir que tingués raó perquè llavors sí que pertocaria.

[00:52:11]

Però llavors i si no pot acabar així ho vaja. Si el recorregut judicial no acaba en aquest sentit. Dit d'una altra manera això com a solucionada sí sí.

[00:52:22]

Si la cosa i l'altra crec que aquí. Jo crec que alguna cosa a veure algú puc repetir que potser per això segurament ens tocarà explicar millor. Joan Laporta ahir sí. Jo no crec que Luis Suárez marqui la manera com vulgui diu amb un minut de conversa que mereix aquest debat augura que estarem d'acord o acabat el partit. Segurament més tard tot ara quan quart abans de marxar honorant al club o al club el club. Una comunitat de malestar mundial que no es va representar per aquest club però ahir va dir Ara parlant amb i recalcava això jo ja ho vaig veure clar acumulant sorra i platges i de les platges.

[00:53:27]

En aquests moments jo ho he dit i seguint amb aquesta metàfora jo vull que algú rigui i en aquest moment el problema que és la falta d'informació quan hi ha informació. Hi ha molts rumors i la premsa en general tant esportiva com política d'informació. La rumorologia a través de les xarxes es va multiplicar. Un drama no ho crec. Per tant club hauria de sortir immediatament. Ara Karabatic ja va tard sortiria el contracte de Messi i li permet tenir ho clar perquè hi ha un burofax i han reconegut que hi ha un burofax perfecte.

[00:54:13]

Expliqueu ho clar. Llavors qui vol marxar al web. El Barça ha firmat un contracte. Ara bé ha de marxar a la junta directiva.

[00:54:31]

Ara bé si d'aquí un quart d'hora clar ara ara hi vaig això però sap que nosaltres sapiguem a hores d'ara la informació que tenim del club és que de moment no hem d'escoltar ningú del club. Almenys és el contrari. No de moment no el pronunciament que tenim preguntat sobre aquesta situació és que el club aquests dies confirmava totes aquestes informacions que arribaven des d'Argentina que quedava en mans judicials però que el club no faria cap més declaració al respecte també fa una estona preguntant si hi havia alguna junta convocada per tractar aquesta qüestió ni que sigui d'urgència.

[00:55:06]

També que no hi haurà cap parlava de Joan Laporta perquè estan també buscant reaccions. Aquesta és això el que ens diuen és que Joan Laporta no farà cap tipus de declaració durant el dia d'avui que entenen el seu entorn. Josep Maria Bartomeu que ha donat explicacions sobre aquesta situació i no Joan Laporta va dir ara vaja com hem comentat les togues no és cosa d'un dia clar em poso a pensar.

[00:55:33]

Barça ha agraït el 2 a 8 moltíssimes altres qüestions però ara aquesta junta aquesta Junta que veurà la llum ara té clar que vull entrar al Camp Nou per veure el partit pot una cosa que vulguem.

[00:55:53]

Algú pot fer alguna cosa tenint en compte aquestes circumstàncies tenint en compte que l'altre dia a parlar amb el precandidat Víctor són i ens deia clar nosaltres som conscients que engegar una moció de censura té tota una sèrie de dificultats logístiques que ho impedeix a algú des de l'entorn de l'oposició creus que està capacitat per fer alguna cosa com per si hi ha aquesta notícia d'aquesta magnitud. Hi hagi algun altre canvi dins del Barça.

[00:56:20]

Jo no tinc ni idea. Jo crec que jo perquè jo crec que que acaba d'arribar al programa i jo li diré que acabaria ara a veure això amb el nou grup LIGO hi ha un moment a la història del Barça que hi ha una generació que puja la gent amb la qual guanyà va guanyar i jo recordo que quan va morir l'any 92 el Barça va guanyar la final de la Copa d'Europa. Jo estava a Catalunya treballant i aquella nit em va trucar el meu pare diu Mira que o bé però no he tornat a veure mai més de la meva vida al.

[00:57:07]

Si una generació posterior d'una generació anterior de socis del Barça ara arran de l'arribada d'aquella directiva Laporta va arribar a la RAI va arribar a la guardiola de l'arribada del que significa Guardiola i jo crec que amb tot això ja no hi ha hagut una generació que s'ha acostumat a que el Barça guanyi i que no està acostumat a que li diguin que el Govern ha bé. Ara per ara aquesta nova generació capaç inocular ho d'una manera maquillen però no preocupa perquè ara ja en marxa el dia que es portava a jugar.

[00:58:04]

Ara bé jo veig que és la història del Barça sigui. Què vull dir amb això. Jo crec que ara ja no la pot enganyar. Quan a l'època que Bertomeu o jo o altra gent podien amb una portada diari o una ràdio en un programa de ràdio ens deien que havia fitxat aquest entrenador per tapar el jugador pot guanyar o guanyar.

[00:58:36]

En tot cas el que està clar és que si hi havia una generació com tu comentes Basté que s'havia acostumat a les alegries aquells que s'havia acostumat a veure en guanyar moltes i moltes de títols de Lliga de Campions ara estan tastant jo crec l'altra cara de la moneda estan tastant aquesta altra cara del Barça. Vaja que genera molta més controvèrsia i genera moltes menys alegries només faltaria. I aquestes notícies com la causa estem explicant avui el fet que Leo Messi el millor jugador de la història del Barça i segurament de la història del futbol hagi comunicat via burofax que vol deixar el seu club al club.

[00:59:10]

De tota manera jo Rajoy tampoc i jo amb el que jo crec en diu una cosa avui. El capità del Barça no ha parlat i sembla que havia parlat Josep Piqué.

[00:59:33]

Jo tampoc entenc gaire cosa però diria que en tot cas Nit llarga nit de moltes trucades Nit de ràdio també nit d'aquestes que ens agrada dir que anem recollint totes les opinions totes les anàlisis que us intentem apropar entre elles la del director del món a RAC1 Jordi Basté. Estem gràcies a una abraçada.

[01:00:31]

Dèiem que de moment no hi hauria reaccions en calent però no de viva veu sap però podem explicar una miqueta la mesura la temperatura ara mateix d'una de les figures que ha estat protagonista en els últims anys al Barça i que veurem si ho vol ser de cara a les eleccions que ve que és l'expresident Joan Laporta sí que es pronunciava també ho estava recordant a tuit on denunciava el tracte que havia rebut Luis Suárez abans de conèixer aquesta decisió de Leo Messi va enviar aquest burofax demanant la seva sortida del Barça explicava que no té intenció de parlar que creu que el president Josep Maria Bartomeu qui ha de donar explicacions.

[01:01:08]

Això sí també des del seu entorn ens permeten donar una reacció de quina és la seva opinió que és el que hauria de passar. Ni més ni menys que la dimissió immediata de Josep Maria Bartomeu és el que demana Joan Laporta tot i que hi insisteixo que no farà declaracions. Aquesta és l'opinió que té el parer de Joan Laporta dimissió imminent del president Josep Maria Bartomeu. Vuit minuts a les nou del vespre. Per cert ràpidament deixant va passar pel Reale Arena que ja ha arribat al descans.

[01:01:35]

Ja fa bastants minuts Padró el partit entre el Barça i el fons mort. Sí ho ha fet amb empat a zero però sobretot amb una molt bona notícia i és que el Barça no només està jugant de tu a tu el Wolfsburg sinó que fins i tot està sent superior en molts minuts de fet Dani uns últims instants en què creiem Hansen ha tingut dues ocasions per avançar el Barça a punt ha estat de posar el 0 1 en aquest partit per als blaugrana i sobretot la semifinal més viva del que segurament molta gent ens esperàvem per als més pessimistes.

[01:02:02]

El tècnic del Wolfsburg ara mateix estem fanalets amb l'obligació de fer algun canvi algun ajustament tàctic a la segona part perquè si no tal com estarà el partit i tal com està jugant al Barça la segona part se li podria fer llarga al conjunt alemany. Empat a zero sense gols a zero a Anoeta Barça 0 1 tot obert.

[01:02:20]

Sí la veritat que molt sorpresa pel rendiment que està oferint el Barça sí que tenia la sensació que podria jugar de tu a tu el Wolfsburg i ho està fent amb molt bons minuts però també no hem d'oblidar que davant té un dels millors equips d'Europa i que sap aprofitar molt bé les opcions que té molt verticals. és un equip que ha fet molts gols en aquesta edició de la Champions que n'ha rebut molt pocs i hem d'anar amb molta cautela. Si el Barça és capaç d'aguantar aquest ritme i aquesta manera de jugar en la segona part doncs veurem a la segona part.

[01:02:48]

El Barça pot donar la sorpresa. Minuts i les nou de també casalot dial. Santi Giménez el company del diari Ara Hola Santi Casal bona nit. Hola home. Amb aquest to en aquest to que mentres m'alegra és una mica tenint en compte el sidral que tenim ara mateix Santi entre mans que sentir se preguntar més Santi de veritat t'ho dic ja que estic molt d'acord amb el que explicava el Basté qui diu bategar d'any com una lliga és a dir ni més ni es pot despedir del Barça per un burofax sense haver obert la boca després del 2 a 8 ni el Barça pot mantenir aquest silenci escandalós respecte al que pensa fer és a dir el debat de la velocitat en la qual es produeixen les informacions en aquest temps.

[01:03:51]

Estaria bé un moment de pausa parar tirar la pilota a terra i pensar què han de fer. Però s'ha de fer ràpid. Per exemple una que deia el Barça és a dir el contracte que diu real. Clar perquè a veure tots hem parlat amb el Barça. Vosaltres jo tots els mitjans ens estan dient això és el 10 de juny. Si això és el Barça com a mínim acceptat ho arreglarà totes les persones que hem parlat amb ells. Que el burofax ha arribat però a mi em falten dos veus una claríssima una és Leo Messi via xarxes socials via de comunicació via el que sigui que digui el que hi ha perquè a Messi no se li ha sentit dir res.

[01:04:41]

Des del dia del 2 1 de molt abans. I l'altre és que aparegui algú alguna veu del Futbol Club Barcelona i estic dient una veu molt autoritzada. Una veu del president de president dient que és el que pensa. Doncs mira quan falten quatre minuts per a les nou shape. Tenim certa informació rellevant relatiu a això. No estava preguntant si hi hauria precisament això que estava demanant el Santi davant una reacció a algun comunicat per part del Barça per donar alguna explicació sobre aquesta qüestió de la clàusula o sobretot el sidral que tenim muntat amb aquest burofax.

[01:05:19]

La resposta de moment és no d'augment. No hi haurà cap reacció per part del Barça. Endavant cap regal del Barça a Santi. Aquest immobilisme diguem ne no ajuda a la salut de la població. Avui hem entès que això va molt seriosament més enllà del que es pugui fer o no es pugui fer més enllà de termes legals si hi ha clàusula de clàusula que és libertaria no és obligatòria si mirem els tribunals i els tribunals. Messi acaba de dir clarament.

[01:05:54]

I ahir ho parlava amb el Tu diràs que has aconseguit inflar li la pilota. Oficialment és a dir clarament és que jo diu estar hi i sembla que la reacció de Messi no és la correcta. No no és no. No és com s'haurien de fer les coses tot i que jo crec que a mi també ens sona que aquesta no és una reacció de Messi com del seu pare. és a dir que Messi poc o molt que el conec no voldria fer les coses així però això sí sortir des de l'Argentina.

[01:06:37]

D'això és que s'estan accelerant uns temps que Messi tenia calculat d'una altra manera i ara a veure com pares la bola de neu perquè quan la bola de neu ja va muntanya avall això és imparable. La bola de neu ja està caient com sembla llevar a 200 per hora i pesa dues tonelades. Si aquí això no ho aixeca ni Rafa Nadal. Per tant a mi em sembla que la qüestió és molt molt preocupant. Però dintre d'aquestes crisis crec que l'avantatge mediàtic la tindrà el primer que deixi de ser un covard agafi el toro per les banyes surti i digui el que pensa.

[01:07:20]

Clarament no amb certeses és a dir el silenci del Barça és eixordador. és una qüestió que deixa l'entitat pels terrenys és a dir a qui falta i no és una notícia nova. Hi ha una manca de lideratge brutal una manca de lideratge de sortir uns de dir Miri sis anys més i ens ha enviat aquest burofax. Nosaltres no estem d'acord amb ell. O no parlarem i ja sabem el que hem de fer. Però algú. Que hi hagi que es noti que hi ha algú al volant.

[01:07:57]

Perquè d'entrada el que percep l'audiència el barcelonisme i el que hi ha és que estem en mans de ningú que s'hagi quedat sense frens i ambaixades i creiem que crec que falta sentir la mateixa persona que havia de trucar Luis Suárez per dir li que ho havia de moure's amb Luis Suárez partit que marxava. Li dèiem que cada minut que triga cada minut que triga Josep Maria Bartomeu en sortir i donar una explicació és que va en contra de tot a no ser hi i provoca i ha sortit la porta sortir Víctor Font n'ha sortit Luis Suárez de sortida Arturo Vidal i aquí ha sortit el salari base sòlid.

[01:08:40]

Perdona és antiga jo pensant que potser els esdeveniments però ha sortit. El president de la Generalitat de Catalunya ha dit. Quim Torra si bé aquí i només falta que surti el foraster del joc de cuidar. Aquí està opinant tot déu i l'únic que no opina som Messi i el president del Barça. Ja no fotem se si és que fem cagar cagar deixem que saludar també el pitjar Alonso el pitxitxi bona nit de bona nit que tu que vaja saps perfectament.