Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Però ja el 2014 va fer una espantada de voler marxar i el 2016 dos anys després Messi té un problema fiscal però és condemnat fiscalment. Messi i diu que vol marxar d'Espanya perquè considera que se l'ha tractat molt malament a la premsa a diferència de Cristiano Ronaldo que també va estar imputat per un delicte fiscal. L'estiu del 2016 Messi ho té pràcticament fet amb el Manchester City i això també es va publicar mesos després i es va dir que el pare de Messi Jorge Messi havia parlat amb Ferran Soriano i que ho tenien pràcticament fet tornar a jugar al City de Pep Guardiola en les dues ocasions.

[00:00:35]

Aquella ocasió per cert van ser Bartomeu i Albert Soler qui a casa de Messi convencen el futbolista i el pare que es quedi que faran un projecte guanyador amb Luis Enrique i posteriorment va arribar a Valverde però 2014 i 2016. Messi ha estat a punt a punt de marxar del Barça aquest cop la veig molt més greu que les anteriors perquè ell no va dir mai res. Sempre es va saber a posteriori que havia tingut la intenció de marxar o que no veia clar el projecte o que estava emprenyat pel tema del delicte fiscal.

[00:01:05]

En aquest cas ho veig realment molt complicat. Marta no des del punt que hi ha un burofax sembla que tot entra en un terreny de tan difícil solució. La veritat és que per Vera i per mi jo crec que estem en un escenari que ho supera tot per golejada és que no es pot ni comparar. Fins i tot quan va decidir marxar de la selecció argentina a mi m'agradaria pensar per la il·lusió que faria i perquè realment seria una grandíssima solució que ens salvaria a tots de la situació en què estem entrant de ple en un escenari molt fosc desconegut de la història del Barça.

[00:01:50]

M'atreviria a dir clar. Tant de bo fet com amb la selecció argentina i fes marxa enrere tant de bo fos una maniobra per fer un pols directe a Bartomeu ell o jo i que fos realment un pols que impliqués una crisi institucional ja que ha fet tremolar la institució de cap a peus i que això provoqués que Bartomeu no tingués res més a fer que plegar i que hi hagués un avançament electoral clar. I si realment hi hagués aquesta alternativa i realment la maniobra fos aquesta clar que obriria la porta a un nou escenari que no coneixem i que salvaria el Barça d'aquest adéu prematur.

[00:02:38]

Que ningú vol Leo Messi però clar de moment això són hipòtesis i on és el cervell d'algú com jo i tots nosaltres ara mateix no intentant buscar portes que obrin possibilitats que no ens aboqui a l'escenari duríssim que ens veiem abocats ara mateix i en fi celebrar una altra dimensió de la història del club. Absolutament una dimensió que estem intentant va dir una situació que estem intentant desenvolupar. Ara mateix deixeu me que conegui amb les oficines David Bosch perquè s'estan bolcant la situació allà.

[00:03:22]

La Guàrdia Urbana Marc una el carril del carrer aquest de la Guàrdia Urbana amb una marxa lenta han jo voldria dolent i no intervindria en l'ordre públic. La veritat guarda de seguretat viària.

[00:03:58]

Doncs seguirem informant aquest punt on tenim el David bosses de les oficines gràcies David fins ara Joan Maria Pou. Bona nit bona nit tenim alguns detalls nous ara quan passen quatre minuts de les deu de la nit. Què podem aportar molt si a veure d'entrada sobre el famós contracte la interpretació si es pot o no tenint en compte que és una un coronavirus reinterpretar l'acord entre el Barça i Leo Messi. Hem consultat ja amb un parell o tres d'experts en la matèria d'advocats especialistes en això i tots coincideixen a dir que en aquest sentit el Barça té la paella pel mànec.

[00:04:39]

El contracte en una temporada normal de Messi el que és vostè té fins al 10 de juny per dir me si activa o no aquesta clàusula és a dir té fins a 20 dies abans que el seu contracte s'acabi aquella temporada. Per dir ho. Per tant si fem la mateixa situació amb temporada. A més hi hauria hagut d'activar aquesta clàusula vint dies abans del final de la temporada que per a alguns experts és el dia de la final de la Champions i per altres és el dia del 2 a 8.

[00:05:11]

En tot cas en cap cas Messi 20 dies abans de l'extinció d'aquella temporada del seu contracte activa la clàusula per tant no té dret a recórrer a aquesta eina. Per tant no hi ha cap particularitat respecte també els condicionants nous que impliquen el coronavirus en termes de calendari que modifiquin això que faci pensar que Messi podria guanyar corregida aquest enfrontament judicial. Segons aquests advocats especialistes en esport que hem consultat hi ha una altra novetat que jo crec que aquesta és interessant. El Barça ja està preparant la resposta a aquest burofax i ara mateix podem explicar que la resposta anirà més o menys per aquí.

[00:05:56]

El Barça dóna per fet que no podrà retindrà Leo Messi i aquí en contra de la seva voluntat. Per tant el que vol fer el Barça és asseure's amb Leo Messi i dir li No exigirem 700 milions però no te'n pots anar de franc no deixarem que vagis de franc. Per tant negociem. Ara mateix el Barça estaria disposat a valorar un traspàs de Leo Messi. Si és el traspàs més car de la història del club. Recordem que el traspàs més car de la història del club actualment és Neymar.

[00:06:34]

Per tant ens van seus 122 222. Bé doncs ara mateix al Barça després del burofax que evidentment ha estat demolidor pel president demolidor. Estaria disposat a negociar una sortida que no impliqui els 700 milions que vol dir que no hi ha sortida perquè ara mateix no hi ha cap club que pugui assumir aquesta quantitat però que li permeti al Barça ingressar una quantitat de diners i que Messi no marxi de franc. Veurem com es concreta això en el paper i quins són els detalls però ara mateix la idea diguem ho així.

[00:07:11]

Quedem nos en això la idea la filosofia de la resposta del Barça a Leo Messi seria seria aquesta perquè des de la junta directiva no ara mateix no es veu com podria ser respirable la temporada amb Leo Messi després d'haver fet aquest gest. Finalment també podrem explicar una tercera cosa que és que Josep Maria Bartomeu ara mateix no té cap intenció de marxar. és a dir no té cap intenció de enviar el missatge que Leo Messi se l'ha carregat. Que un jugador del Barça s'ha carregat el president del Barça.

[00:07:49]

Ara mateix la seva intenció és aquesta tot i que hi insisteixo que estem parlant d'un president del Barça. Això que estic dient no és descobrir Amèrica està tocat està caríssim i evidentment el desgast personal familiar en el seu entorn que està generant aquesta notícia doncs es frega el que és insuportable però ara mateix el president del Barça considera que perquè un futbolista li fa un pols monumental com aquest no toca. Per mi en tot cas el que és molt important de tot això que els explico és això que comentàvem que ara mateix el Barça veu que el mal menor és asseure's amb Messi ni 700 ni zero.

[00:08:39]

I jo crec que és una interpretació que podem fer perfectament. Crec jo em corregeix si no calles és que això a la junta de Josep Maria Bartomeu també li pot solucionar una altra qüestió que és la qüestió econòmica. Des d'un punt de vista estrictament econòmic no és que ho pugui solucionar. és que ho soluciona tot tranquil·lament. Però compte que el que més de perdre en merchandising s'hi compta el que generava Messi a les teves arques per una qüestió de tancament de números de tancament de pressupostos.

[00:09:07]

Si estem parlant del traspàs més car de la història del Barça evidentment ara parlar d'aquestes xifres es mereix. Fins i tot perquè no estaríem allò al voltant de 300 milions d'euros. Parlo per parlar evidentment clar això. L'altre gran problema hem parlat de l'herència esportiva però l'altre gran problema d'aquesta junta directiva que és l'herència financera. Això com a mínim ho arreglarà i no t'oblides de la massa salarial que de cop queda resolta. Només amb la desaparició de la fitxa de Leo Messi queda resolt el problema de la massa salarial trist però parlar del final de més totalment és clar.

[00:09:40]

Per això dic jo assalariades. Si és així és veritat. és a dir ho comentàvem abans amb el Dani. Estem parlant del final de Leo Messi en lloc d'estar parlant de plorar epítet estàtua un nom tres camps. No sé què etcètera. Estem parlant de burofax trucant a advocats interpretant contractes. Vull dir és demencial. Tot ho juro. és demencial. Sí sí. O sigui ara quan la Marta deia que quan li ha passat això no és que quan ho analitzem amb una mica de calma el que està passant amb aquest final de l'era de Leo Messi.

[00:10:15]

Sigui I és impensable impensable. O sigui jo crec que és molt difícil que una relació pugui acabar pitjor. Per això jo tenia tanta cura a dia aquesta interpretació perquè jo sé que ara mateix fer aquesta interpretació és molt dolorosa és molt dolorosa perquè estem parlant de la lectura positiva del fet de vendre Leo Messi i això és molt dolorós. Evidentment tenint en compte el desenllaç de com ha quedat tot plegat és sobretot subratllar això que el tema de la massa salarial preocupa molt des de fa molt temps d'aquesta junta directiva i que més enllà dels diners que s'ingressa en el traspàs de Leo Messi si finalment aquesta negociació que té intenció d'obrir si no hi ha més remei la junta directiva del Barça que estaria aquest mal menor ara ens explicava el pou.

[00:11:07]

Més enllà d'això la importància que té per a la massa salarial del club és increïble increïble perquè el percentatge de pressupost que s'emporta la massa salarial només del primer equip és molt molt bèstia i aquesta massa salarial. No cal dir ho que el percentatge més elevat és Leo Messi el que marca aquest trist trist i l'oracle aclarís si en parlem ara mateix d'això i haver de fer aquest raonament. No tinc cap dubte sobre el que ens ha explicat. Si no hi ha cap equip que sigui capaç de posar més de 222 milions d'euros que és el que va costar Neymar.

[00:11:46]

I aquesta situació és franquista que pot. Messi és un escenari totalment desconegut. Si el Barça no el deixa marxar i s'aferra a la clàusula guanyada legalment i no hi ha cap club que posi calés no sabrà una situació per mi de molt de molt desgast des d'un pont directe futbolista obligat a entrenar perquè si no el complirà el seu contracte serà qui guanya aquest pols. Aquí ja no estem parlant d'Artur Roda és a dir estem parlant de Leo Messi que llavors a partir d'aquí haurà de mesurar molt bé com a club quin serà el següent pas que fas perquè tu dius però t'obliga.

[00:12:22]

I després hi haurà les raons legals que sigui però estem parlant d'un tema extremadament sensible com gestiones aquesta sortida que ha demanat Leo Messi. Veure Leo Messi cada dia entra el camp número 2 de la Ciutat Esportiva en solitari amb expedients i va dir no pot ser que hi haurà Bartomeu no podrà sortir a partir d'ara. Ja n'hi ha una muntada davant de la zona. El més trist de tot és que no hagin estat capaços de seure i que com diu el pou ja vegin que és impossible intentar convèncer lo.

[00:13:03]

Jo no ho entenc. No ho entenc. No entenc com no pot haver hi algú de dins del club que li faci veure a Messi que el Barça necessita gent necessita el Barça i que això es pot reconduir d'alguna manera molt clar. Li porta un regal com no li agrada el projecte de Ronald Koeman. és que ja s'han començat a fer les coses malament amb aquest canvi de cicle que reclamaven tots et deixen que vagi a la redacció que s'hi posen. Joan Maria Pou per seguir aquest programa especial que hem començat a tres quarts de vuit de la tarda amb aquest programa especial Leo Messi deixeu me també que incorpori una nova veu avui és un dia insistim d'anàlisis d'opinions ja en volem escoltar moltíssimes a la sintonia de RAC1 és nit de ràdio Hola Paco Cabezas Bona nit hora bona.

[00:13:44]

Hem tingut un estiu llarg per acabar lo així oi. Pregunto pregunto la derrota més vergonyosa de la historia del Barça desemboqui la salida de Messi. El presidente Bartomeu para mirar cap a toda lógica habiendo un poco presidente de este club. La verdad es que no m'estranya nada. Recuerdo de Larios de Maradona. Fue recuerdo el adiós de Johan Cruyff entrenador Ronaldo Romario i siempre hay un hilo conductor que es el que ha passat de tu a tu casa caso al final caso que se abans era aquí también será muy importante quién gana la batalla del relato en las próximas horas o ya no estamos viendo hora de las cosas que hem destacando és que Messi era gratis una interpretación bona és la realidad pero también es una interpretación muy populista.

[00:14:49]

Muchas veces miramos por qué quiere esta manera quiere ahora que todo lo que hemos estado muchas veces obvien que también recuerdo que quan el que esta junta directiva Johan Cruyff canvia la manera en que también Pep Guardiola en su día sobretot estos últimos años con Messi en los que el club no ha sido capaz de ofrecer un hàbitat para que los mejores años de su vida deportiva fueran todavía mejores porque al final és un futbolista que entra les 24 hores 33 años ha ganado una sola Champions durante toda su madurez deportiva para ser mejor futbolista de la historia del futbol algo que considero realmente grave.

[00:15:38]

En cualquier caso que nadie duda de que haya gente en el club que estaba esperando cataclisme se produjo era porque la fitxa anual de Messi s'havia convertit en un auténtico problema per a l'estabilitat econòmica del club. Así lo entendrien diversos despatxos del Camp Nou. Yo creo que además de ser un final mucho ja estaven contando i esperaven también habrá quien lo agradece.

[00:16:10]

Recordo que també tenim el Marc Cardona en antena Marc en aquest sentit i respecte al que explicàvem clar aquí al club no sé si té aquesta dicotomia d'entendre que del pitjor del pitjor pràcticament no del pitjor que li pot passar esportivament a una junta directiva entreguin com a mínim una solució pel que fa als números. Escolta jo ja us estava sentint i com a em fa molta gent que fa molt mal que estiguem parlant. Ho entenc. Però què. Bé doncs si véns per 250 275 i estalvia.

[00:16:48]

O es mira o si fa molt mal. Això és molt gros això sí si després també volia afegir una cosa així. Moltes vegades es parla del valor de la marca Barça que està associada a una manera de fer a uns valors als valors de la masia. Hòstia sí. Si el teu capità un jugador que porta Jo crec que això en quinze anys i mig el primer. El primer que vam deixar tenir vuit anys coneix com porta 20 a casa. Considerat per la majoria de la gent com el millor jugador de la història que aquell jugador envia un burofax per dir te que no vindré més que això fa mal.

[00:17:29]

El valor de marc és a dir puc entendre ho dels 300 milions o dels 250 però això també fa mal a la marca.

[00:17:38]

Farem farem farem riure el món. Així que és bonic.

[00:17:44]

Ostres que és molt gruixut això d'aquí uns minuts. El que farem és trucar al metge el nostre especialista en Vicenç i en números perquè ens posi una miqueta de llum a tot això que estem parlant però tornarà a l'aspecte estrictament esportiu Paco ja abans em preguntava en Marc tu creus que a dia d'avui a hores d'ara Messi després de fer aquest moviment no tenint en compte el moviment que ha fet ja té paraula. No tinc emparaulat però potser allò avançat algun contacte o algun vincle amb algun altre club.

[00:18:14]

Sé que estic preguntant me una cosa molt grossa que no em pensava que et podria preguntar a Paco però me cuesta me cuesta imaginar lo sobre todo porque así empieza a sembrar un poco la lista de possibles destinos se reduce muchísimo a mí sólo ocurre que pudiera marcharse al Manchester City por una cuestión emocional contrària con Pep Guardiola entrenador que jugó la gran venta un aspecte económico pero bueno no olvidemos que el Manchester City también se liberal o una importantíssima sanción en l'última curva por incumplir incomplert.

[00:18:54]

El cercle financiero és un movimiento que no es nada sencillo. és que al Barça la fitxa de Messi ronda unos cien millones de euros brutos. Cuántos clubes tienen capacidad ahora mismo financiera en l'aire bòvid per afrontar un salario de este calibre. Yo no veo ciertamente complicado massa ja que también el Barça va exigir una negociación de traspaso. Cuesta imaginar que la xifra de salida fóra inferior a la que hizo el PSC Neymar que fueron 200 millones de euros. Mismo la verdad es que és molt incierto incierto i no tengo claro que haya clubes en disposición de poder invertir semejantes cantidades de dinero.

[00:19:45]

I aquesta directiva Paco ja ha deixat anar però hi haurà algú que faci ara sí un moviment en ferm amb les condicions que hi ha per forçar que ara aquesta junta quedi insistim tenint en compte el que va decidir la setmana passada un parell de setmanes ja ni ho recordo que és acabar mandat.

[00:20:05]

Algú forci que no acabi mandat miembros de la junta directiva que no porque una vez s'eliminava la dissidència el Barça no hay una oposición interna de fora de fora també Paco Bueno Alejo ara es evidente ahora entiendo que el momento de David Font de Joan Laporta apretat programa de censura pero bueno después de escribir por Arena los estatutos dificultarà aún más el tema de las firmas sin partidos asistirá publicar al Camp Nou. No resulta en una tarea sencilla yo creo que al menos yo creo que lo intentarán porque eso ahora o nunca a no ser que hi ha alguna candidatura que prefiere un acaben Immolar los próximos meses i tengan un escenario mucho más sencilla a partir de marzo que también és una possibilitat a destacar.

[00:21:04]

La verdad es que la verdad es que ahora es el momento de apretar un poco de moure de agitar muchísimo el árbol más sobre los próximos días veremos saber cuál es la mejor solución para todos.

[00:21:16]

Segur que alguna cosa passarà sense cap tipus de dubte i no té notícies. En seguirem tenint Paco Cabezas moltes gràcies Bona nit bona net i Marc Carmona. Moltíssimes gràcies marc per estar una llarga estona amb nosaltres moltes gràcies. Bona nit bona nit 21 minuts per sobre de les 10.

[00:21:33]

Pausa i tornem hi. L'energia. Busca. Només sabem una cosa del futur l'hem de construir des d'avui vist des de obrim la convocatòria perquè a partir d'avui tinguis l'acompanyament formació i orientació que necessites. En una de les millors escoles de negocis del món segons el rànquing QS descobreix els nostres programes d'executius pioners. Preparat per dos missioners cristians 2.000. Tot feia pensar que era un ban impossible de saltar. Mai no s'ha arribat però per perquè no comptaven amb Jane on tenim el teatre pròpiament dit és al Banco de real.

[00:22:38]

Dimecres a la nit 8. Atenció. Si tens una hipoteca és molt probable que contingui una clàusula abusiva com clàusula terra multi divisa i o despeses hipotecàries. El bufet té. Revisem la hipoteca i et calculem gratuïtament els diners pagats de més informa el bufet Rosales puntCAT o el 93 5 8 5 11 44. Bufet Rosales més de 20.000 sentències guanyades a la banca et mereixes els millors advocats. A dos quarts d'onze de la nit estava escoltant aquest especial informatiu esportiu arran de la notícia que hem conegut tres quarts.

[00:23:32]

Vaja pràcticament a les set de la tarda en especial com començat a tres quarts de vuit el fet que Leo Messi ha enviat per burofax una petició al Barça per rescindir el seu contracte i sortir ara mateix del Futbol Club Barcelona. Ara ens donava detalls també de la postura del Barça al Barça que veu que la situació és irreconeixible però que el que intentarà és asseure's amb Leo Messi per tal que com a mínim som conscients del que estem dient i som conscients de la magnitud amb la qual ho dient com a mínim es pugui gestionar una venda un fet que el Barça com a mínim pugui ingressar uns calers perquè Leo Messi no marxi retallant el contracte o resolent amb el contracte de manera immediata tenint en compte aquesta clàusula que Messi té el contracte dient que si vol pot marxar del Barça.

[00:24:20]

I aquí evidentment està el quid de tot plegat són qüestions de números són qüestions esportives més enllà de les qüestions esportives i insistim aquí els números i els calers tenen moltíssima importància per això evidentment volem contactar amb el nostre home ha dit. No és amant Mark mengen o la marca del Bona Nit el que hem vist que és un fil a Twitter vaja explicant com a mínim quina era o quina podia ser la situació. Diverses preguntes diversos punts que són complicats començo per la primera.

[00:24:50]

Tu que tens coneixement del mercat europeu de la dimensió dels clubs europeus a dia d'avui si el Barça aconsegueix aquesta posició que és vendre o intentar treure uns calés per a Leo Messi però considerant lo com ens deia el fitxatge més car de la història del club és a dir superant els 222 milions de Neymar algú a Europa pot pot fitxar deu més. No ho sé si avui és un debat de tertúlia això. La temporada passada el mercat calent es planta amb l'esclat de Cobi que el Barça pot presumir la petjada de Messi i la massa salarial del món que més factura agradi sinó també per les plusvàlues per traspassos en general.

[00:25:44]

S'ha parlat del tennis en parlem nosaltres abans gastem salaris 370 milions d'euros. L'intern no arriba. Estem parlant d'una punxada quan perds i ell s'ha abaixat el sou o és una paga i els altra són molt inassumible arribant gratis a un traspàs pel mig és pràcticament impossible. Pensem que els ingressos la temporada vinent seran més baixos que l'any passat.

[00:26:14]

En aquest sentit. Sí i jo crec que estic molt d'acord i m'agrada molt la reflexió com ha fet el Marc Carmona dient si és molt gros el que estudien és molt gros parlar de Messi i en aquest sentit fins i tot és fred i en som totalment conscients. Però a dia d'avui a hores d'ara és a hores d'ara la situació és aquesta. Si Messi marxa l'impacte o el nivell de massa salarial que suposaria per al Barça és clar és que suposaria una rebaixa espectacular.

[00:26:39]

No sé quan penso que som favorables a traspassar Messi a la massa salarial que és un 20 per cent salarial i que ell vale si estalviar 100 milions d'euros però que ningú està alegre és quants ingressos pèrdues per obtenir a més de la plantilla. Messi igual que aquest Madrid és un cost però al mateix temps és una inversió perquè entenc que genera molts ingressos. Si pensem quanta gent quant turista no vindrà al Camp Nou quantes samarretes caldrà vendre. Aquest any s'han de renovar els contractes de patrocini o bé i el mal tema del Camp Nou i el Barça malmès.

[00:27:31]

Clar que el Barça sense Messi per tant serà un mes menys. Aquesta és un exercici molt complicat de fer. Però fent un mes menys.

[00:27:39]

Quin impacte suposaria una mica. No sabem realment quant quanta gent seria correcta. El 30 per cent Vale va està estressat estalviant 70 milions compensant el compensa que a curt termini compensa i compensar la junta directiva del club. El quadre de números sigui de balanç econòmic del mandat. Però jo miro la massa en termes de construcció de la marca del club i.

[00:28:24]

Operació compensa. Pregunto d'una altra manera. A curt termini per tancar pressupostos no era perfecte.

[00:28:32]

Si estem parlant de retallar 200 milions d'euros aproximadament la seva despesa aquesta temporada Messi som quatre. Qui són aquests quatre jugadors. M'agrada la salida però es fa un.

[00:28:48]

I aquí estem parlant de passa passen 70 milions d'euros no incorpora ningú perquè no pot estar parlant però el Barça la Lliga l'únic que li permetrà aquest any és que el que estalviï massa salarial i sempre del Barça s'estalvia 100 milions d'euros salarial.

[00:29:12]

La Lliga serà gastar 25 addicionals.

[00:29:17]

Així que és una situació que si a curt termini el quadre lingüístic que suposa el nivell reputacional.

[00:29:32]

Lluny de casa el jutge del jutjat número 6 termini comença a llarg termini són els números o els possibles resultats de les finances que podrien derivar se i en som conscients del que estem dient de la marxa de Leo Messi i d'una possible venda de Leo Messi que ens les ha explicat el marc menys sabem per a tots aquells que ho voleu consultar per cert públic Bug. 2 ple i Bug. Aquest compte de Twitter de la comunitat de professionals de la indústria de l'esport que lidera Marc mengen.

[00:30:07]

El nostre home ha vist més que ens ha portat una miqueta de llum a tota la qüestió numèrica. Marc moltes gràcies a la forta.

[00:30:24]

Dos quarts d'onze de la nit seguim endavant amb aquest programa especial deixeu me que torni cap a oficines allò que tenim el David Bosch com a David per una nova nit bona nit i bona nit de nou bona no ho dic jo no sé com David com està ara mateix la situació o el grau de 20 hores diria jo que ningú marxava però no hi havia moviment hàbil el vol continuat.

[00:30:57]

El marc jurídic propi no hi havia moviment Grau i per sorpresa. I d'alguna manera tots aquells aficionats a la palla el grau Bartomeu evidentment era això pel que fa a les oficines del club continua aquest aficionat juntament amb la política. Poca estona amenaçava d'intervenir perquè la gent no estava bé.

[00:31:37]

Bartomeu i el seu pare òscar Grau que ha marxat un centenar de persones es diu David dia em diuen que anirà bé. Podríem dir que seguim connectats fins ara.

[00:31:58]

Mentrestant segueixen arribant reaccions reaccions de pes a través de les xarxes a l'acte de l'expresident Joan Laporta que diu Bartomeu i la seva junta han de dimitir immediatament. Han anat minvant la moral de Messi per salvar se ell del desgavell econòmic i esportiu que han creat i dimiteixin encara hi hauria esperança que Messi es quedés al Barça aquest és el tuit que ha fet aquesta hora Joan Laporta a les xarxes socials. També tenim una altra reacció reacció en aquest cas que ens arriba des de la política Oriol Junqueras ha fet un tuit on diu Gràcies Messi gràcies Messi ha dit Oriol Junqueras.

[00:32:36]

Els polítics tenim ja folls recordem que fa una estona també ha estat Quim Torra el president de la Generalitat qui ha agraït Messi vaja. Li ha dedicat un tuit pràcticament acomiadat ara també Oriol Junqueras. Deixeu me que introdueixi també a la taula i a la conversa en una nit amb moltíssimes veus aquí a RAC1 Marrero la seva bona nit Hola bona nit. L'estiu era mogut. L'estiu ha tingut moltes qüestions però és clar aquesta dimensió no esperàvem vaja no m'esperava tal com va anar avui.

[00:33:15]

Jo crec que en moltes reaccions es podien esperar però d'aquest nivell d'aquest calibre les paraules no els havien dit que se n'esperava millor. El que sí que sí que es verdad que si bé és que ya sabemos que tenemos compañero modistes que ja va intentar o no saben todo pero algo así yo creo que por mucho que porque es verdad que si hay dejando com a militars de Camino sabíamos encuentro con la directiva. Sabíem que la reunió havia dit que no había ido bien pero un final así Veinticinco de Agosto un burofax yo creo que este final tan triste final Cristina Simó esperava nadie o Joan Miró es torna a aventurar que había visto de ninguna otra manera.

[00:34:13]

Ho tenia diari bé i ara la tecla ara ens explicava en Joan Maria Pou que l'aposta del club o la proposta del club serà asseure's i intentar que Messi es converteixi en el fitxatge en la venda en la venda més cara de la història del club. El club ara ho intentarà maquillar. Si hasta ahora ha demostrado algo Bartomeu que maestro de l'escoltisme su resiliència está fuera de lugar lo ha demostrado ampliamente quan es tapin de no matar a nadie. Tan bones o idees.

[00:34:55]

El Rei va saludar quan amanit en les rodes de premsa i quan està i no ofensivo les mata calla. Al final em pensava que es podia escapar ocho que fue una vergüenza escandalosa un ridículo para el Barcelona club pensaba que se podia escapar tan radicalmente dando una entrevista. Bueno òrgan. En una entrevista en la televisió del club empezando diciendo que tiene que tiene aventurat o cuáles serán las imprescindibles. No Coman a no dejando que los periodistas preguntar porque admitir a un turno de pregunta porque de vista el preocupen i no para ERC para una que fue para él dijo esto ya lo dije ayer con medios en finestra cosa que piso conmigo o Nova el asunto.

[00:35:57]

La frase de la crisis institucional Deportiva i aquest gran pelotazo Largo castigo tan ricament comen com en el tercer máximo goleador com era una diana de dos minutos i Messi ja molt poc humanistes i segur que Messi segueix. Doncs mira no resulta clau l'experiència i el pas de todo de todos que creu que és la palabra más utilitzada ha dicho que hasta aquí hemos llegado. A partir de ahora a ver qué hace el Barça por mucho que sigan diciendo que lo quieren vender como una salida que puede dejar dinero que no hay quien lo.

[00:36:44]

Aquí se pueden emprenyar muchísimo. Aquí no hay quien se lo tragué. Otra cosa es lo de Messi a mig termini si también mandan un burofax. Tampoco me parece bien triste. Ara pregunto per Messi una puntualització. Evidentment el Barça amb voluntat absoluta seria que Messi es quedés al Barça la seva voluntat el seu desig i li ha transmès al jugador. Seria que Messi es quedés evidentment i es retirés al Futbol Club Barcelona. Home evidentment d'això això és la tàctica ara sí però aquesta és la intenció del Barça.

[00:37:20]

Ara bé ara els expliquem les altures no hay ningún interlocutor del club com Messi. Ningú no és ningú no el único era Pepe Costa és Pepe Costa i se comporta anar com una empleada de Messi com una empleada del club. Qui és el único que puede hablar con Messi porque BARTOMEU El otro dia en una entrevista a casa contra el Barça Televisión Después de decir varias veces sí ja que quan Messi com Messi continuamente ante la cuestión recuerda a quién de los tres. La pregunta directa de quan no resulta que nadie había hablado con su paso Messi no era ni hablar nadie del club nadie.

[00:38:04]

A estas alturas transmitir Messi a trámite o quién i como por un burofax amb el favor bueno o un burofax no queda Messi seguro que claro xiular és una notícia d'impacte que ha generat una gentada a les oficines i que evidentment i a mesura que passin les hores anirem sabent més reaccions de l'oposició de la oposició que hi ha en aquesta junta directiva. Si la possibilitat o no que algú es plantegi començar engegar allò que a dia d'avui sembla que costa que és una moció de censura.

[00:38:37]

No sé si tenim alguna responsabilitat de començar a agafar força per exemple tenim un comunicat de Manifest Blaugrana que ha penjat a les seves xarxes socials que diu Estem en disposició de presentar un vot de censura a la totalitat dels membres de la junta directiva en les properes hores el qual i convidem a qualsevol soci que s'hi vulgui sumar diu en aquest comunicat hem arribat a un punt de no retorn i és per això que emplacem a la junta directiva de Josep Maria Bartomeu a punt número u reconduir la situació amb Leo Messi i assegurar ne la continuïtat com a mínim per completar la temporada 20 21 i que la junta entrant pugui treballar amb tranquil·litat amb aquesta tranquil·litat de saber que el millor jugador del món seguirà a les files del club.

[00:39:19]

Punt número 2 dimitir de manera immediata i en bloc amb la resta de la junta directiva i donar pas a una comissió gestora que convoqui eleccions el més aviat possible diu aquest comunicat ho remata així emplacem a Josep Maria Bartomeu a atendre aquestes peticions que en el context de la crisi institucional en el que estem considerem més que proporcionades i raonables en cas que arribem al proper divendres 28 d'abril i no s'hagi assolit cap dels punts sol·licitats presentarem un vot de censura de manera immediata.

[00:39:47]

Doncs això és el que ha comunicat el Manifest Blaugrana aquest col·lectiu. Aquest col·lectiu opositor Josep Maria Bartomeu i insistim les diferents vessants opositores de l'actual junta directiva que es comencen a pronunciar deixeu me que afegeixi també la conversa en Joan Puchi company de Mundo Deportivo. Hola bona nit tant parlàvem l'altre dia i finalment tot ha acabat saltant pels aires.

[00:40:24]

Barcelonisme i jo crec que pugui tenir en compte clar a qui la qüestió és els motius que arriben a aquest punt.

[00:40:40]

I abans ens ho deia un dels tertulians que han passat per la taula. Fins a quin punt era determinant del que va passar ahir amb Suárez i les formes a través de les quals es comunica Suárez la temporada que ve.

[00:40:56]

Perquè Messi no ha donat senyals de vida pública ni perquè el burofax ni tampoc la primera informació als mitjans i està disgustat perquè vol plegar. Jo no ho faré jo no puc entendre ho tan malament que no hauria de renovar el contracte la temporada passada la temporada passada. Però pràcticament cap contracte. Estic content amb l'últim mandat però ho diu ara que vol marxar i encara hi havia una clàusula que jo entenc que va expirar el 10 de juny.

[00:42:03]

Tu tens tu comprèn la postura del club quan es va pactar el contracte es fa així perquè no val el nom actual. Quant perquè quan va arribar al 30 de juny i van acabar diferents contractes entre futbolistes professionals de diferents clubs hi va haver acord amb el club el 30 de juny acabar contractual i ell va perdre dos jugadors titulars quan estava jugant la permanència.

[00:42:43]

Hagut de quedar decidit en algun lloc que avui no queda definit i el 30 de juny al 10 de juny al 10 de juny estableix el contracte que diu el contracte cada temporada ho ha de comunicar abans del 10 de juny i així va acabar i enlloc ja hi posa data pugui interpretar que la temporada no acaba quan ha acabat la la prova. La prova que el jugador de Primera Divisió i de segona i de Segona B el Barça o el 30 de juny acaba la seva relació contractual amb el Barça i no han arribat a un acord amb l'entitat per prolongar i canviar la data final del contracte al mercat hi han canviat de club i probable el culpable.

[00:43:40]

La relació contractual amb el Barça i jo no està content. Era evident que no està content amb la gestió de Bartomeu però jo no ho sé perquè a mi no m'ha explicat i per tant no ho faré. I el que dic és que l'acord amb l'Escola La manera d'expulsar o no ho ha fet com ho ha fet avui ni el moment ni la manera perquè les formes què va comunicar Suárez és múltiple múltiple o un altre també pot ser perquè li ha comunicat el comunicat per telèfon per telèfon i ara emprenyat com origen i no per tant com que no sabem els motius.

[00:44:36]

Primera una explicació cap al Barça pel Barça i no entren a valorar que quedi molt clar No estic entrant a valorar si Bartomeu ho ha fet millor o pitjor que una aplicació pràctica per al Barça.

[00:44:51]

Qui actua fora de lloc i crec que el contracte entenc jo entenc jo que el contracte empara del Barça ha respectat que ens agradaria saber però en tot cas hi ha una situació i entenem insistim el que portem dient tota la nit entenem que la voluntat del Barça. I així ho ha manifestat. Seria més si seguís al Barça i es retirés el Barça i després si això no pot ser és la voluntat del club. La pretensió. és que s'asseguin per intentar negociar una possible sortida a través d'una venda Us ho pregunto a tots dos començant per Artur Mas.

[00:45:32]

De fet abans com a conductor de números els deia que no hi ha ningú tenint en compte el moment actual que sigui capaç de pagar el que pretén el club.

[00:45:41]

Estàs d'acord que a dia d'avui aquesta fórmula no és viable sobretot pel fet de que ningú pot arribar a aquestes quantitats pensant sempre pensant pensant millones de euros ahora mismo vamos a mí me parece bien me parece impossible pero es que también me parece imposible. Unes hores més potser un burofax al Barça diciendo que se quería marxar. I mira el que ha succeït i experta en este tipo de Como dicen en el Barça como decía en Ingeniería financieras Valles saber Qatar. Estas cosas igual están por venir a mirar la misma posible imposible pero no lo sé.

[00:46:32]

O bien tema es curioso como como integrada en nuestro focus porque hasta no hace mucho que ahora tengo una frase que plantejo que era només la de la gente del Barça cuando le decía en estas fòrmules per escapar se clàusules tenían los contratos al·legava la el Barça sabe que ha problemes con estos temas que siento por este club va más allá de lo que diga un contrato de cualquier firma cualquier papel és increíble como sea integrado ante nuestros ojos así como decía aquí todos podemos especular con los diferentes motivos que tiene Europa por tres o malament por una llamada de teléfono al minuto si la forma podía haber sido otra todo pero no sabemos exactamente pel boca de Messi que le ha pasado que si animar ellos quería l'anell Marino ha fichado a Valverde que no sentia mucho que si a Vidal Vidal ja no està tampoc ho és per tant entre qué ha pasado para que Messi que decía que se quería retirar el Barça idea era seguir en el Barça para siempre.

[00:47:47]

Crec que la gent del Barça podia estar muy tranquila porque nunca más. De repente hoy Veinticinco de Agosto colocar un burofax del club diciendo que se quiere a mi i jo en aquest sentit i tu pregunto per aquí.

[00:48:06]

Aquí hi ha una junta directiva sota la qual s'ha gestat aquesta situació que ha desembocat aquí què ha de passar amb aquesta junta directiva perquè 2 a 8 és molt gros però jo crec que això evidentment és de les notícies obtingudes pel Barça pel Barça de les notícies més dolentes de la història del club. La directiva té la legitimitat per seguir mentre ella vulgui perquè què va multar fins al 2021 i la junta directiva té la potestat per considerar que ho està fent prou malament i ara per ara jo.

[00:48:46]

Jo tinc molt clar el que va fer el Barça perquè hi havia el Barça va treure el Barça vigent perquè va marcar un gol per la cara. I ara han portat a aquesta situació. I aquesta junta directiva era ahir perquè hi anava per fer ho. Crec que ho ha fet i a poc a poc com ho està. El vam votar el 2015 fins al 2021. No jo no tant. Per tant ara ells no volen i ells creuen capacitats però jo mirant cap activitat i arribava al final i al final el propi Audi premiarà els castigarà de la manera que fa sempre ho tinc claríssim.

[00:49:47]

El que no pot fer el que no pot fer la junta directiva ara mateix no ho pot fer. Ara mateix no ho pot fer ja. Jo entenc jo entenc que de cara cada cop que hi ha una cosa que demana la junta directiva el Barça ha de dimitir i jo també faig sempre la mateixa resposta. Creuen que he de dir era una pregunta molt personal i que jo plego perquè si no volen plegar no volen plegar. No tenen per què fer ho i ara torna a repetir el cop i quan arribi el moment de retre comptes jo personalment truquin o jo avui.

[00:50:28]

Jo hauria plegat perquè entre el Barça i jo del Barça però no el club perquè eren del Barça i el fred com a mínim tanca comptes d'aquest entorn familiar. Aquesta junta directiva que té dret a fer ho i ara mateix no. Al contrari entenc que ha de defensar els interessos del club davant d'un davant d'una actitud no de de confrontació que està legitimat legitimat la junta directiva.

[00:51:01]

Aquesta junta directiva i jo entenc que la van votar. I jo entenc que evidentment té la legitimitat de les urnes però tenint en compte tot el que ha passat en els últims mesos té legitimitat per seguir.

[00:51:13]

Legitimidad en el sentit estricte de la palabra si los socios votaron tienen la potestat para convocar o no elecciones para garantizar la para dimitir el sentido estricte de la palabra. Si otra cosa és el sentido ético o mire és que ja ni siquiera es porque por lo que escuchando era muy complicado también una parte contenien que haurà de dimitir. Tema económico. Las cuentas sólo dejaban a los que vinieron. En fin era un tema pero Agudo era un tema complejo. El problema principal para mí como casi siempre és que explica fatal.

[00:51:55]

Este presidente se explica fatal y hace siempre lo de l'escoltisme. Lo de mines como la patada para adelante o como que no pasa nada i Son riu i en té dos a otro. Contra insisto contra el Bayern Munic esto no se solucionava con una entrevista en su casa en Barça Televisión. No se solucionava así ni anuncian comen ni dejando que los periodistas preguntaran tenía que verdad una rueda de prensa sin pero que le preguntan en està cansada. Las aplicaciones a vida por haber porque por lo menos a partir de ahí está no por nosotros insisto nosotros somos una vía conductor para que le llega a los socios y a los aficionados.

[00:52:39]

Y esa esas cosas bien. El Barça ha roto sistemáticamente las era rompiendo desde hace tiempo desde hace tiempo y él creia que simplemente otra vez con presenta cumplen que s'ha descobert el pòster resumen como el Madriz confirma el pòster de Wembley o de la pared lo presento a Suárez aquí todo en medio. Otra vez i aquí no ha pasado nada por resulta que sí sí que pasan cosas sí que pasó a ser un dels Ocho passos ridículo que el primero sino que era el último d'un àrbitre de ridículo.

[00:53:15]

I passada que Messi llevaba tiempo avisant lo de no pasa algo pasa algo hasta que hoy explota. Pero bueno como ellos seguien actuando como si como aquí no pasa nada i Vamos a seguir pues no. Ahora ya no se puede seguir o no desde luego de la misma manera la situación ahora mismo és caòtica. Estamos hablando de Luis Suárez Sigue Sigue Sigue club. Bartomeu dijo que elecciones en marzo la liga empieza en tres semanas. Empieza ya otra vez. Si yo el calendari la situación ahora mismo del Barça i el calendari anava per doncs imaginem nos ara amb aquesta bomba esclata avui dimarts 25 d'agost del 2020.

[00:54:02]

Moltíssimes gràcies a tots dos una forta abraçada.

[00:54:07]

Que sea leve un abrazo. Cinc minuts i mitja arribarem a les onze de la nit però sobretot sobretot sobretot no marxeu no deixeu d'escoltar la sintonia perquè a les onze s'hi posarà en Joan Maria Pou en un programa especial seguint el que ja portem fent des de tres quarts de vuit de la tarda fins arribar a la una de la matinada. En principi per parlar amb molts més protagonistes per parlar amb totes les veus possibles que ens apropin més detalls d'aquesta notícia d'impacte que hem conegut a les set del fet que Leo Messi ha comunicat al club via burofax que vol rescindir el contracte i marxar ara mateix una notícia que insistim també ha provocat imagineu vos la magnitud d'un moviment espontani al voltant de les oficines on s'hi ha aplegat.

[00:55:02]

Abans ho deixàvem en David Bosch amb un centenar de gent.

[00:55:05]

Com està la cosa ara mateix d'amics mig centenar de més d'un centenar de però que avui han vingut aquí a l'exterior de les oficines del club. De moment no tenim ara crit de Bartomeu. Jo ja he trencat barraca. Treballadors o empleats. Per tant. Creiem que ja era hora i ara continua la persona.

[00:55:42]

Avui quatre i de dos quarts de nou de la nit quan s'ha conegut aquest moviment ha dit que no sé si allò sí és espontani si hi havia alguna organització no sé si es pot treure algun detall però parlar amb algú del Barça crec que hi hauria d'haver la gent vingui.

[00:56:06]

Al llarg d'aquesta tarda nit però no de manera massiva. Molta gent esperava el moment la gent em va dir que la Guàrdia Urbana ha avisat que no guardava la seguretat i per tant intervindria la gent continua a l'espera que passi alguna cosa. òscar Grau ha estat xiulat també una mica crit de la nit i Bartomeu li de nit qualsevol cosa línies obertes i n'anem parlant una abraçada.

[00:56:47]

Ara queda en res tres minuts perquè arribin les onze de la nit tres minuts perquè s'hi quedi en Joan Maria Pou en aquest programa especial s'allargarà fins ben entrada la mitjanit fins a la una de la matinada. Per acabar vos d'explicar tot el que succeeix al voltant de la notícia del dia tot el que succeeix al voltant del fet que Leo Messi ja ha comunicat via burofax que vol deixar ara mateix el Futbol Club Barcelona Nit de ràdio per tant no us desenganxar del transistor.

[00:57:20]

Una abraçada tot. Repte RAC presenta un final i un inici de temporada amb un agraïment enorme a tot en un programa. Aquesta temporada hi tornarem. Divendres 28 d'agost especial del món a RAC1 amb Albert sort. En directe des de l'Hospital Clínic de Barcelona. Com es presenta la temporada. Ara ens fa una il·lusió especial a partir de les 10 del matí presentació de la nova temporada de RAC1 amb tots els editors de l'emissora el recinte de l'Hospital Clínic de Barcelona.

[00:58:15]

El que farem és el que fem sempre estem en un moment en el que s'ha de cedir el pas. La novetat d'enguany és que tindrem un tècnic d'això. Divendres 28 la prèvia de la temporada 20 21 serà una mostra d'agraïment a tot el personal sanitari que dóna la cara davant del virus. 29 esperem a tots. El primer que arriba al primer no per les restriccions del codi. 19. Aquest acte només tindrà com a públic personal sanitari. Seguiu a RAC1 i escrivint un punt que nosaltres hem engegat a passar ho bé.

[00:58:45]

Recordeu divendres 28 d'agost a les 10 del matí. Una edició molt especial del món a RAC1 amb Albert Soler en directe amb el personal sanitari des de l'Hospital Clínic de Barcelona RAC 1.

[00:58:58]

Tots som 1 RAC 1. També m'ha agradat la gestió que estrena el meu estat en general desgrana una biografia de dotze del migdia conveniències 50.

[00:59:15]

Anomenada programa un programa que no passarà a la història no es farà fins a RAC 1.

[00:59:27]

Tots som 1. La comunicació és fonamental i per això a RAC1 seguirem treballant per una comunicació òptima i efectiva perquè tingueu a l'abast els formats publicitaris que més s'adaptin a vosaltres i els nostres clients envieu un correu electrònic a publicitat arroba RAC1 puntCAT i un dels nostres assessors us atendrà. Gràcies per confiar RAC 1 en comunicació.