Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:02]

Tothom són les onze en punt Benvinguts al programa especial que no hauríem volgut fer mai més si vol marxar del Barça. Tot va començar amb un tovalló i ara tot s'acaba amb un burofax.

[00:00:41]

Fins i tot l'inici de la història era especial. Era diferent digueu me quants jugadors que han marcat una època de la història del futbol havien començat la seva relació amb el club de la seva vida en un tovalló. Doncs bé la història de Leo Messi amb el Barça comença amb aquell famós compromís firmat en un tovalló. I des d'aleshores ha passat impensable el que era inimaginable una superioritat futbolística descomunal. No us vull atabalar moltes dades però jo crec que algunes serviran per entendre la magnitud de la notícia que estem compartint amb vosaltres.

[00:01:23]

Aquesta tarda Leo Messi ha jugat 731 partits amb la samarreta del Barça. El segon jugador de la història del club que ha defensat més vegades la samarreta del Barça 731 partits 634 gols i dues centes cinquanta sis assistències. 10 Lligues i 4 Lligues de Campions. Dos triplets fonamental en els dos i clau evidentment era el 6 3 6 en aquest cicle perfecte amb Guardiola a la banqueta. A banda d'això sis pilotes d'or sis Botes d'Or i 7 pitxitxi. Podria continuar amb títols de menys rellevància etcètera etcètera.

[00:02:14]

Ha guanyat 34 títols defensant la samarreta del Barça. Estem parlant del millor jugador de la història del club. Doncs bé avui 25 d'agost de 2020 aquest futbolista 731 partits amb el Barça 634 gols 256 assistències. Però més enllà de les dades una superioritat futbolística descomunal any rere any aquest jugador Leo Messi ha comunicat amb un burofax al club de la seva vida que vol marxar el millor jugador del món. No vol continuar al club de la seva vida. Jo crec que ja ho podem dir el millor jugador de la història del Barça s'ha creuat malauradament amb el pitjor president de la història del Barça i la conseqüència per a la institució és devastadora devastadora.

[00:03:07]

Veurem com acaba aquesta història perquè evidentment avui el que ha fet Leo Messi és posar sobre la taula una situació molt difícil de governar. és un pols en tota regla perquè Messi té contracte fins al 2021 i en funció de com s'interpreti aquest contracte la pel·lícula pot acabar d'una manera o d'una altra. El pitjor escenari de tots ara mateix seria que el Barça i Leo Messi s'haguessin d'enfrontar als tribunals. El pitjor escenari amb diferència seria que els advocats dels uns i dels altres s'haguessin de barallar per veure si Messi se'n pot anar o no sobre com pot anar de franc del club de la seva vida.

[00:03:50]

Leo Messi Leo Messi no pot marxar del Barça Envoltat d'advocats i guanyant un judici o perdent lo. Leo Messi és d'aquests futbolistes que se li haurà de fer una estàtua. Tard o d'hora el camp que s'haurà de posar alguna instal·lació fonamental la institució haurà de dur el seu nom. Leo Messi hauria de marxar en un Camp Nou embogit molta estona i fent lo plorar a llàgrima viva. No pot ser que Leo Messi marxi Envoltat d'advocats i enfrontant se als tribunals amb el Barça però ara mateix aquesta és una opció perquè fa pocs dies poques setmanes també semblava impensable que Leo Messi pogués marxar enviant un burofax o dient que vol marxar enviant un burofax és el que ha fet avui.

[00:04:39]

Fins a quin punt s'ha degradat la situació del millor jugador del món dins el seu club a casa seva que avui ha enviat un burofax per deixar clar al món i al Barça que se'n vol anar. Fins a quin punt se li han inflat els pebrots el 10 del Barça que ha decidit comunicar que vol marxar d'aquesta manera tan freda i alhora tan contundent Serà una nit llarga fins a la una. Intentarem reflexionar què està passant què ha passat. Quines conseqüències pot tenir tot això des de tots els punts de vista evidentment des del punt de vista futbolístic des del punt de vista institucional des del punt de vista econòmic des del punt de vista jurídic des del punt de vista social.

[00:05:22]

Perquè les reaccions entre el barcelonisme no paren i estan sent molt molt molt vehements. és un dia de compartir. A banda de reflexions i pensaments i idees doncs també hipòtesis i sentiments i emocions perquè allò que va començar en un tovalló avui acaba amb un burofax. La paraula és lletja enviant un burofax o un burofax que realment segurament la relació amb el receptor d'aquest document és una relació ja absolutament subordinada. Tinc a la meva esquerra el Roger Saperas o Roger Bona nit la pau el Roger Saperas micròfon autònom.

[00:06:11]

El Barça juga a Rac1 un grapat d'anys. De fet va agafar uns anys bastant Bonet va escollir unes temporades. No va estar malament. Bastant bones de Leo Messi. Després ja ho sabeu ha dirigit i presentat també el Tu diràs. I curiosament aquesta temporada fa uns dies ens va anunciar que deixava la direcció del Tu diràs. No sé si és que s'havia de fer alguna cosa que no sabíem els altres vaig veure com estava el panorama vaig dir que vingui un altre i la va fitxar parecer Hola bona nit.

[00:06:40]

I aquest altre. Ara ara en parlarem perquè vull saber de les vostres sensacions des d'un punt de vista de boleros però també de professionals de la comunicació sobretot tu a l'eix que segurament porta unes quantes setmanes imaginant el teu tu diràs potser no te'l imaginava sense més no ha defensat la samarreta del Barça i acaba d'enviar un burofax a Jaume Peral que no comença a ser greu però ja és massa tard. De seguida en parlem Roger fem una recapitulació breu allò curta i al peu que ha passat els últims dies com s'ha degradat la situació fins al punt que avui el 10 ha dit adéu al Barça.

[00:07:21]

Si tot plegat poc després que dijous allà va ser dijous el nou entrenador del Barça Ronald Koeman es va reunir amb Leo Messi per explicar li el seu projecte aquell mateix dia. Aquell dijous explicàvem a RAC1 que les conclusions no van ser del tot positives i que el missatge que li havia transmès l'argentí al nou tècnic blaugrana és que la seva decepció sobretot arran de com va ser el final de temporada i el 2 a 8 contra el Bayern. La seva decepció era molt profunda que no veia clar el seu futur i que es veia més fora que dins.

[00:07:48]

A partir d'aquí el club es va limitar a dir és que no feia declaracions que el seu desig era que Messi seguís fins a final del seu contracte i si era possible fins al final de la seva carrera al Camp Nou. Recordar també que dissabte teníem l'entrevista de Luis Suárez al diari El País on deia que ningú del Barça s'havia posat en contacte amb ell per parlar li dels plans de futur que tenien amb ell i que ell personalment es veia com a mínim un any més recordem que tenia contracte fins al 2021 amb opció encara allargar lo a un altre això és dissabte.

[00:08:23]

Ahir es produeix un moviment en aquest sentit com truca a l'uruguaià i en un minut li deixa clar per telèfon que no com també ell. Tot això després que el Barça ja hagués trucat als seus advocats per negociar o anunciar que volien negociar la liquidació del seu contracte. No és l'únic afectada una altra els jugadors propers a Leo Messi i al vestidor Arturo Vidal també rep la trucada de Coman i per idèntic motiu que Suárez dir li que no compta amb ell com tampoc amb Rakitic i amb Umtiti.

[00:08:46]

Aquests ja segurament no estan lligats íntimament a Leo Messi. Tant la situació de Suárez perquè l'endemà d'aquesta trucada de Cuba cau la bomba atòmica amb aquest burofax de Messi al club demanant marxar a través d'aquesta clàusula que li permet sortir de manera unilateral que diu el club ha confirmat el burofax de Messi que efectivament és a les oficines del Barça i assegurant que la resposta que li han donat és que el desig del club continua sent que compleixi el seu contracte i que pugui retirar se al club.

[00:09:14]

En tot cas des del Barça asseguren que no hi haurà cap altra reacció durant el dia d'avui ni que hi ha hagut reunions ni hi haurà declaracions ni comunicats. De fet avui hi havia una reunió de la comissió que gestiona la situació del Cobi al club. No de la junta directiva que avui no s'ha trobat. A tot això la intenció de Messi ara mateix també pel que sabem és no presentar se diumenge al primer entrenament per deixar clara la seva posició de força.

[00:09:37]

El desig del club en canvi és el de asseure's a parlar amb ell amb l'objectiu de comunicar li com deia també abans Pou que si vol marxar haurà de passar per caixa. Aquesta és la intenció i deixar el traspàs més alt de la història del futbol. Veurem com avança tot plegat. Reaccions tampoc no n'han faltat començant pel president de la Generalitat Quim Torra que ha dit Catalunya sempre serà casa teva moltes gràcies per tots aquests temps de felicitat i d'un futbol extraordinari.

[00:10:02]

Hem tingut la sort de compartir uns anys de les nostres vides amb el millor jugador del món i un noble esportista no oblidarem mai Leo Messi Creu de Sant Jordi per tant acomiadant se ja d'un aeroport acomiadat. El president de la Generalitat seguint per Carles Puyol que no acostuma a mullar se doncs ha dit a les xarxes respecte i admiració en Leo todo mi apoyo amigo. Comentari que ha merescut els aplaudiments virtuals del mateix Luis Suárez també lligant ho amb el que explicàvem abans a les xarxes Joan Laporta i Víctor Font s'han pronunciat demanant la dimissió de Josep Maria Bartomeu o Manifest Blaugrana.

[00:10:31]

La plataforma fa ben poca estona que ha dit que presentaran si no hi ha canvis si no és garantit si no es pot assegurar la seguretat si no es pot assegurar la continuïtat de Leo Messi o no s'aparta del seu càrrec el president Bartomeu. Divendres dia 28 posaran en marxa una moció de censura a tot això també ens explicava el company de David Bosch. Alguns aficionats s'han concentrat també a l'estadi i han estat esbroncat a última hora quan sortia d'oficines del Barça òscar Grau protestant pel que és sens dubte la notícia de l'any del segle o de no sortir del mil·lenni.

[00:11:02]

Leo Messi ha demanat marxar avui del club a través d'un burofax molt breument Aleix Roger expliqueu me la vostra reacció. La primera reacció quan hem donat la notícia. Jo encara estic una mica impactat i incrèdul. Vull pensar que hi ha una mínima escletxa perquè això no acabi passant perquè realment per mi és sorprenent tot i que fa cinc dies a RAC1 ja vam explicar que la trobada amb comen no veia clar el projecte i que Messi es veia més fora que dins.

[00:11:33]

Després de tot el que havia passat aquests últims anys però ja llavors no m'ho vaig creure vaig pensar seran capaços de reconduir ho. Però és que més malament no es poden fer les coses. Passi el que passi amb Messi encara que hi hagi un 1 per cent de propietat que es quedi i que es quedi ja és el que està passant avui és indigne és lamentable és vergonyós. és delirant és impropi d'un club com el Barça. Estic impactat i vull creure que hi ha una mínima opció.

[00:11:57]

Ara mateix és el que em passa pel cap d'incredulitat Pou incredulitat. L'altre dia quan deia No és que Messi es veu més fora que dins jo pensava que podia ser un avís cap al club. Si hi ha alguna cosa que no funciona anem a seure ens n'hem de parlar però mai no arribarà el moment de pensar que Messi sap mai i per mi això és el més trist d'avui que tenim la constatació que Messi se'n vol anar al Barça és a dir que ara podem estar en la qüestió legalment aquesta clàusula si no quina interpretació.

[00:12:25]

Però el que sabem és que més la llei del Barça Me'n vull anar fent bullir amb aquesta clàusula i veurem si després d'això es pot fer o no. Però me'n vull anar del Barça és a dir i per mi dir que Messi. Aquesta frase tan dolorosa del tovalló el burofax que pugui marxar entenem com allò de Martins i pita que pugui tenir un final com el de Ronaldo. Em sembla la cosa més més més dolorosa crec també que és la constatació que sempre anaven parlant de quina era la relació que tenia Messi amb la junta al vestidor amb la junta i que segurament els resultats no anaven tapant tot una mica però crec que les maneres del club amb Suárez de Messi i amb el club deixen clar també quina és la relació que hi havia entre el vestidor i la junta.

[00:13:05]

I a partir d'aquí jo crec que no és el 2 a 8 que això és una cosa que com deia també s'ha anat degradant i per a mi era tan fàcil que el debat s'ha d'acabar en el futbol ja que li ha donat Messi al Barça. Per a mi la resposta era molt fàcil. A Messi sí a tot només una cosa mai criticava Messi per tot el que ha donat. I l'altra pregunta que em faig des de fa una bona estona és li està dient no al Barça o li està dient no a Bartomeu i a la seva junta.

[00:13:29]

és a dir si marxen més si hi ha opcions que es quedi perquè jo no crec que Messi li digui no al Barça. és una excel·lent pregunta perquè si Messi es plantegés continuar al Barça en cas que el president marxés. Jo crec que la tria és immediata. Sense cap mena. Minut i arribarem a un quart de dotze. Jo quan tinc dubtes jurídics al voltant del món de l'esport sempre faig la mateixa trucada s'havia obert canal que és advocat especialista en la matèria i 10 de cada deu vegades aclareix els dubtes d'una manera que és d'agrair.

[00:14:13]

Xavier Albert Canal Hola bona nit bona tarda bona nit.

[00:14:18]

Escoltem primer de tot l'eina utilitzada per Leo Messi el burofax. Aquesta paraula que fins i tot un punt inquietant té algun valor té alguna importància al fet que ho hagi fet d'aquesta manera.

[00:14:34]

Jo crec que realment una reflexió encara menys sobre el contingut de la xerrada però marquen els contractes. El contracte de treball tenia un requeriment notarial o més econòmic.

[00:15:09]

Per tant en haver complert el que diu el contracte en aquest tram per tant ha fet servir diguem una eina on d'una manera inapel·lable i contundent un dia o hora i tot hi contingut tothom sap què és el que ha comunicat Leo Messi al Barça B. Aquí el dubte que tenim Xavier Albert és que segons el contracte que té Leo Messi firmat amb el Barça el futbolista vint dies abans que s'acabés la temporada havia de comunicar li al club si feia ús d'aquesta clàusula per marxar de franc del club és a dir en una temporada normal abans del 10 de juny vint dies abans el 30 de juny que és quan s'acaba la temporada.

[00:15:49]

Messi havia de dir Ei vull marxar i activar la clàusula me'n vaig de franc a partir de l'11 de juny. Doncs si Messi volia marxar havia de passar per caixa. La seva clàusula són 700 milions d'euros. Ara amb aquesta temporada tan peculiar del coronavirus sembla ser que Messi creu que té dret a marxar de franc perquè la temporada és diferent i perquè la temporada no s'ha acabat el 30 de juny té alguna possibilitat de guanyar o això o futbolista.

[00:16:21]

Primer hauríem de veure diu el contracte del 10 de juny al club que ens hem de creure o no però el que diu el club amb el qual s'empara per poder dir que el jugador no paga la clàusula de revisió normal però això contracte que ja tenia un preu raonable. Al Barça li amb un premi per saber quina opinió faria el jugador blaugrana. Cada temporada era perquè el contracte programa el 30 de juny normalment prorrogat fins al final de temporada que acaba el 30 de juny i ha acabat allargant la temporada.

[00:17:19]

Un acord en el càrrec que va aquest premi. Un dia vaig comunicar via gravant.

[00:17:38]

Sí sí clar. és a dir si hi ha aquesta clàusula de preavís en una temporada normal. Vint dies abans el 30 de juny. Aquesta temporada doncs hauria estat 20 dies abans de l'últim partit de Messi amb la samarreta del Barça aquesta temporada.

[00:17:51]

Per tant 20 dies abans el 2 de 8 s'hauria d'haver activat aquesta clàusula per una clàusula el amb nous contactes ja que era un contracte.

[00:18:05]

Per tant si això és així i el que ens diu el club que posa el contracte és cert des del teu punt de vista de Xavi Albert Messi té les de perdre no perdre econòmicament tenir el contracte unilateralment el jugador al club pel que hauria de la Cambra laboral perquè té una quantitat precària imagina't ara bé jo vaig donar un duro al club per el club blanc verd laboral termini. Ferrari el considera que la clau que havia fet el jutjat laboral era claríssim ja havia alberga moltíssimes gràcies perquè vagi bé.

[00:19:11]

Només faltaria això que marxés o marxar lliure i marxo que el Barça va denunciar lo. Esperem que li posin una mica de seny els uns i els altres. Romero. Hola bona nit bona nit jo també faig la pregunta Tu abans de començar a informar i d'explicar una mica també les reaccions a Can Barça etcètera. Quan ho ha sabut. Doncs bé que per segon dia consecutiu de les vacances has de tirar tot i que només pots estar per al telèfon ja estava a l'Ebre una família i no m'ho creia.

[00:19:55]

I de fet us contestaré que feia deu minuts que estava just al programa en directe on s'ha donat la notícia i que he quedat com un autèntic retratat. I per què m'han preguntat precisament pel futur de Leo i jo he dit que sí que estava en un moment important i en un moment crucial que nosaltres la setmana passada vam explicar que la trobada no va anar del tot com segurament s'esperava però que que l'escenari de Cap plegués i es veia lluny. Doncs bé en deu minuts un company de Llach que estaria cuinant la informació ha tirat a tirat la bomba.

[00:20:34]

A partir d'aquí hem estirat els nostres fils ens han confirmat que hauria enviat aquest burofax tal com estava explicant el shape i vaja que jo crec que és que no hi haurà volta enrere. Tota aquesta gent que pensa i que creu que si Bartomeu acabés dimitint més s'ho podria repensar. Jo crec que és tan gros el que més ha fet enviar aquest burofax i d'alguna manera intentar acabar la seva etapa al Barça d'aquesta manera que crec que serà poc viable fer una marxa enrere.

[00:21:14]

Per molt que el club com ara ho ha explicat li vulgui dir d'alguna manera que si asseiem nos intentem parlar a veure qui és el que és el que passa. De fet a aquesta hora de la nit Joan Maria unes fonts bastant ben informades ens diuen que Leo Messi fa dies que va rondar l'opció del Manchester City. I aquestes mateixes fonts ens diuen que no ens poden donar detalls però que fins i tot ja hi haurien acords parlats pel futur de Messi amb el Manchester City de Pep Guardiola.

[00:22:05]

Molt bé jo si em permets m'agradaria recordar que el 2016 Messi ja té contactes amb el pare de Messi de fet l'entorn de Messi ja té contactes amb Ferran Soriano i amb el Manchester City perquè Messi ha intentat o ha tingut dubtes de deixar el Barça en dues etapes el 2014 quan acaba l'any del Tata i Tito Vilanova sis dies abans de morir qui el convenç a casa seva. Quan Messi va visitar lo i Tito va acabar convencent ja es queda ja el 2016.

[00:22:32]

Messi després d'un mal any amb l'Argentina el projecte amb Luis Enrique i la segona temporada tampoc l'acabava de veure clar i parla amb el Manchester City. I és Bartomeu qui a casa de Messi convenç el pare de Messi i a Messi que es quedi també el 2016. La diferència com deia El Gerard és que en aquelles ocasions va poder parlar i ho va fer de forma interna. Jo crec que el pas que ha fet avui evidentment cedissin és una estratègia legal indestructible.

[00:22:57]

I encara que jo li vulgui trobar un punt de escletxa que Messi es quedi crec que serà molt difícil. Doncs apuntem a aquest nom del Manchester City de Pep Guardiola com un possible destí del millor jugador del món. En cas que pugui marxar perquè aquest factor jo crec que és important Maria permeten al City estar disposat a pagar els calers que es pugui acordar. Vull dir ara mateix no parlarem de xifres perquè nosaltres no les tenim però el City estaria disposat. De fet en aquesta mateixa línia els companys de globus porten a Brasil i donen el nom de Gabriel Jesús com a futbolista.

[00:23:44]

El City podria posar damunt la taula per intentar fer aquesta operació. Mentrestant torna i torna Jesús Gabriel Jesús i calés Gabriel Jesús i calés. No sé si estem parlant d'intercanvis jueus però bé en tot cas comentàvem ho comentàvem abans. Evidentment si fos decisió de la junta directiva Leo Messi es quedaria fins al 2021 sempre que es quedés a gust. Però evidentment Messi ha dit que vol marxar. En cas que això sigui així opinable com sembla doncs ara diguéssim que el mal menor per a aquesta junta directiva és dir li a Leo Messi.

[00:24:24]

Bé si vols marxar marxarà. Però no pots marxar de franc i has de marxar deixant una quantitat significativa de diners. En principi hauries d'intentar baixar la quantitat més gran de diners que ha deixat mai un futbolista. La tresoreria del Barça.

[00:24:41]

Tinguem present també que hi ha un nom que és éric Garcia el central que també fa que el Barça i el City fa dies que parlen per tant totalment. Vigilem ho tindrem o tindrem en compte en línia el Toni Freixa va ser directiu del Barça i va ser candidat també a la presidència del Barça. A abans d'això és advocat. Bona nit bona nit.

[00:25:08]

Primera tot i la magnitud de l'impacte que molts culers i jo ens imaginàvem que un dia arribaria el dia que vaig girar full d'aquesta manera traumàtica oi.

[00:25:37]

Per què. Perquè ho entenguem els que no hi entenem senyor Freixa és a dir quan li envia un burofax a l'empresa perquè treballa. Diguem que ja vol dir que la relació està destruïda.

[00:25:53]

Imagino que veure una reunió amb la voluntat de trobar un punt d'acord. També perquè igual que hi ha un acord per celebrar un contracte per renovar lo també pot haver un acord per rescindir lo.

[00:26:11]

Em sembla que la millor manera jo també ho interpreto perquè creu que el millor per al Barça és arribar a un acord amb Leo Messi i acabar ho de la millor manera possible tenint en compte les circumstàncies i evidentment el president del Barça se'n vagi millor a la vida que un acord entre la voluntat del club.

[00:26:42]

Fóra bo que totes dues amb una taula i trobar la manera l'Albert i jo com a barceloní que mai continués la temporada vinent i com ens van dir que havien acordat amb el nou entrenador i poder arribar a un acord. Molt millor quan el fet que dimiteixi o dimiteixi. Home ja convocada o anunciada millor dit perquè convocades formalment no ho estan però anunciades al mes de març. I jo crec que aquest és un festival que gira a l'entorn respecte del president del qual ha estat molt dolenta president de la junta directiva en el seu conjunt.

[00:27:33]

La parcel·la esportiva fora immediatament quan hi ha convocat per al mes de març. Personalment no acabo d'entendre la raó de ser una mica més i el president ara hauria d'entrar una comissió gestora i el nou president tindria un mandat escurçat i a més a més seria responsable dels resultats econòmics de la temporada 20 21 cosa que pràcticament s'evita. I aquesta junta directiva pot acabar xocant no entenc aquesta petició de determinats sectors el marc immediatament.

[00:28:10]

De ben segur que no en la meva opinió personal motivació ja que explica que com que jo també m'ho han manifestat jo no sóc ni un sector ni res sóc jo i jo sí que crec que el millor per a la institució és que plegui segurament perquè així ja no prendrà més decisions que després passa en altres coses però com a mínim jo no prendrà més decisions perquè realment sembla que ho sé. Cada dia que passa és pitjor que l'anterior i aleshores penses que com a mínim evitem que d'aquí al març encara es pot fer molt més mal.

[00:28:49]

No ho pot pensar un barcelonista no no tot en benefici del Barça.

[00:28:57]

No en benefici de conspiracions judeo maçònica sinó en benefici de totes les opinions són respectables.

[00:29:04]

Evident però com que la conseqüència necessària de la dimissió de la junta directiva seria que la nova junta directiva es faria responsable d'un resultat econòmic que no li pertocaria i a més tindria un mandat escurçat que no serien estatutàriament fins a cinc anys i una mica més activitat hom podria adoptar més decisions que podrien equivocar més que perjudicar així el club.

[00:29:38]

Però tampoc entenc la meva opinió senyor Freixa Gràcia Déu Senyor Víctor són granets de Maria per dir ho d'alguna manera que no escoltava amb interès.

[00:30:01]

L'última reflexió títol correcte per a mi era el que ell explicava i jo ho veig molt clar i molt evident. Convocar eleccions immediatament o eleccions el més aviat possible. No hi ha absolutament ningú al Barça i per això nosaltres ho reclamem que amb aquell resultat havíem tocat fons i malauradament però hem arribat avui.

[00:30:41]

és que volia compartir amb vostè aquest sentiment. No sé si a vostè també li ha passat al seu entorn a les seves candidatures encara sabent que hi ha un burofax i sabent que Messi vol marxar es fa difícil de creure que realment la temporada que ve al Barça començarà a aspirar als títols.

[00:31:00]

Sense Leo Messi al terreny de joc sembla inversemblant. Sembla impossible estem parlant un any on sembla que tot sigui irreal i per això avui quan hem sabut la notícia nosaltres el que creiem que l'únic que pot tornar l'estabilitat institucional per una banda i la possibilitat de reconstruir el club. I tant de bo perquè lògicament hi ha alguna probabilitat per petita que sigui encara més complicada invariable el president i per tant si volem posar d'una vegada l'interès del Barça per davant de tot el que cal que dimiteixin.

[00:32:02]

En cas que no dimiteixin per vostè. Por és que s'intenti arribar a un acord que deixi molts diners a la caixa del Barça.

[00:32:13]

Jo crec que el mal menor i tractar Leo Messi com qualsevol jugador qualsevol pot jugar al Camp Nou. Jugadors que han passat per aquesta institució que Leo Messi està a la categoria de mite dels jugadors que tenen una estàtua al Camp Nou. Tenim el Kubala i el millor de la història i per tant hem de ser generosos. El que ens ha donat Leo Messi durant tot l'any hi ha mil caps de setmana rere cap de setmana nou partit rere partit que hem de fer un generós generós amb aquells que ens han donat tant a la institució.

[00:33:03]

Per tant se li interpreto bé senyor Font en cas que la voluntat de Messi sigui marxar o marxar.

[00:33:11]

Vostè creu que al Barça li ha de dir gràcies per tot i molta sort jo crec que hem de facilitar la seva sortida. Hauríem de veure de quina manera puc. No em puc ni imaginar què vol dir el club que vint anys després del darrer partit. Era un comiat segur que li podria augurar que ho deixem d'aquesta manera hem d'arribar a un acord. Bé doncs veurem què és el que passa.

[00:33:51]

Fins molt aviat que vagi passant en quatre minuts a dos quarts de dotze. Jo crec que aquí Víctor Font que sabem que aspira a ser el proper president del Barça a les eleccions del març ha posat sobre la taula una via que crec que és com a mínim interessant que és si vol marxar que marxi i li posem la raó perquè hi ha aquest risc que ja ha repetit i escoltat. Toni Freixa. Però és que no és positiu perquè sinó la nova junta que si s'avancen les eleccions hauria d'assumir els números de l'actual i en canvi una de les persones que porten més temps preparant se per poder arribar a la presidència del Barça.

[00:34:40]

Jo no tinc cap problema si ara mateix el president fa un pas al costat i hem d'avançar les eleccions i jo he d'entrar des de ja. Per tant jo crec que aquí és un punt interessant a tenir en compte no és molt estrany que el millor futbolista de la història del Barça hagi marxat després d'un 2 a 8. Era tan fàcil mantenir content Leo Messi és un jugador que públicament ha dit més d'una vegada. Jo em vull retirar al Barça és el club de la meva vida els meus fills i la meva dona són feliços aquí jo sóc feliç aquí l'únic que havia de fer se era fer li un bon projecte tenir lo mínimament content futbolísticament parlant i això s'ha fet fatal en els últims anys absolutament fatals sense vicepresident esportiu sense director esportiu amb un secretari tècnic a qui Messi ha estripat en públic com és Eric Abidal aquesta temporada.

[00:35:27]

En Bartomeu prenent decisions esportives. Era el vicepresident vicepresident econòmic i Vicepresident Esportiu fitxant baixant al vestidor l'home orquestra. Així no pot anar bé mai un club ja entenc que Messi s'hagi anat desgastant poc a poc a poc a poc a poc a poc un jugador que abans ho deia 731 partits n'ha guanyat 513 de 731 és el 70 per cent de victòries des del 2004 fins ara hem vist guanyar a Messi i al Barça el 70 per cent dels partits que hem tingut en línia.

[00:35:54]

L'Emili Russo senyor de la Bona nit senyor Rosó fins fa quatre dies formava part d'aquesta junta directiva va marxar per tot aquell sarau que van destapar els companys de la Cadena SER i que hem anomenat a l'entorn del Barça. No va ser això.

[00:36:11]

Vam dir no sé com està i com ha rebut la notícia que vaja semblava impensable veure estic molt bé. Crec que brillant per a mi que jo diria jo. Hi ha hagut una clara Karen Churchill molt molt digne i rodejat de nivell i va jugar un paper equivalent a la cua aquell mateix dia. I jo crec que la causa principal única que pot canviar Marc Valero molt clarament per la manca de projecte esportiu i possiblement amb Luis Suárez i la forma actual perquè el parc temàtic la quadra hi ha persones però tot i això diria que m'agradaria molt.

[00:37:32]

M'agradaria moltíssim que el president Bartomeu Leo no pot marxar i és una victòria molt bonica va començar quan va acabar amb un burofax. Va intentar reconduir aquesta situació perquè li deia pugui vostè que vostè ha estat company de molts directius i del president que han de gestionar tot això.

[00:38:04]

Vostè creu que és el moment que plegui. Tot això que ens està explicant ara no ho veia vostè quan era directiu que s'estava degradant la relació de Messi amb els governants del club.

[00:38:18]

Jo Jo francament quan em va inculpar dins de la directiva pot canviar determinades situacions molt il·lustratiu la manca d'aquest projecte esportiu amb un canvi manual de secretari tècnic i tècnic. Amb tot el carinyo que com Robert Vidal fa. Quan ja era secretari tècnic a nivell europeu era molt llarg però al final realment i Bartomeu i jo i jo crec que ara hauran de parlar amb ell i intentar convèncer lo i demanar li gol. Tot molt bé per a mi. Avui trucava a la ràdio Pina i jo li deia Ja tenim sort feridor l'aficionat millors del món.

[00:39:31]

Una notícia molt dolorosa. No podem creure dicta el que tenim en el joc. El jugador vist la pàgina més brillant de la nostra història i una història molt maca que ell ja arribava el primer any que aquí tot el hi ha molt marge per poder acabar d'una forma abrupta.

[00:40:01]

Em nego a senyora Rosa que vagi molt bé.

[00:40:08]

Roger tenim alguna novetat algun moviment a l'entorn del Barça. Si parlem de precandidats perquè ja ha mostrar també la seva intenció de presentar se a les properes eleccions Jordi Ferrer acaba de penjar ara mateix un tuit on diu demà a les nou del matí presentaré un vot de censura contra Bartomeu i la seva junta directiva pel bé del Barça. No podem permetre que segueixin ni un minut més. Demà mateix serà el mateix a les 9 del matí. Presenta un vot de censura contra Josep Maria Bartomeu.

[00:40:36]

De seguida intentarem donar vos alguna novetat més sobre aquesta possibilitat que és que el Manchester City ja estigui molt pendent de Leo Messi i que li pugui oferir un projecte tant econòmic com futbolístic sobretot li faci el pes a l'astre argentí. Segurament el fet que Pep Guardiola l'entrenador del City pot fer que Messi potser jugaré a futbol és una opció i Sergio Agüero amb qui tenen molt bona relació.

[00:41:09]

També que li digui el que pugui passar la pau també parlen el que dèiem abans de relacions el que havia quedat també una mica quan Guardiola se'n va. és que ja no suportava aquella relació era horrorosa Pep Guardiola no es va arribar a aquests extrems. O sigui veritat que les relacions amb desgana o potser es van desgastar i ara amb la separació s'ha tornat a acostar al que podia estar però que estaven parlant de com eren les relacions de la Junta amb el vestidor com era la de Guardiola.

[00:41:35]

Leo Messi doncs decideix marxar. El primer truc que fa la primera opció és mirar cap a Pep Guardiola i també quina era la relació que mantenia darrerament amb la junta per cert també amb més fons que ara estava preguntant i què són d'aquestes que pot considerar se ja bastant bé apuntaven cap al City i preguntat també sobre aquesta qüestió del contracte de la clàusula. El bufet Cuatrecasas qui envia el burofax al Barça i pel ens tenen l'absoluta certesa que poden defensar que Leo Messi pot sortir lliure.

[00:42:11]

Això està estudiant abans d'enviar un burofax que hi ha alguna escletxa legal a la qual es puguin acollir. N'estic convençut també. Messi ha madurat quan fa entrevistes dins del camp i suposo que també en qüestions legals com aquestes deu tenir un bon equip d'advocats i un apunt que ara m'ha fet venir al cap al Saperas. En tres anys el trident ha tirat en tres anys del 2017 al 2020. El trident que va guanyar el segon triplet de la història del Barça de Luis Enrique aquesta presidència acumularà una sèrie de rècords que algun dia també haurem d'agrupar perquè realment el president del Barça Josep Maria Bartomeu passarà sense cap mena de dubte a la història.

[00:42:48]

Malauradament no en positiu sinó en negatiu. Acabo aquesta ronda de candidats a la presidència del Barça. La gent que en el seu moment ha estat votada per les socis del Barça per aspirar a la presidència amb el senyor Agustí Benedito senyor Benedito. Bona nit.

[00:43:04]

La manera com ha reaccionat la notícia del dia de l'any i probablement de la dècada del Barça.

[00:43:13]

Jo recordo gaudir i veure el diari l'acord. Antoni Griera va voler no al final Bartomeu i jo crec que va venir amb una mica de memòria històrica i econòmica i política. Quin record oi Neymar. Com li va bé. El va provocar un benefici aquella operació de 92 milions d'euros i aquella que es va tancar amb 18 milions de benefici. Dit d'una altra manera vàrem quedar Neymar al Barça per aquest delicte. Sembla que estem en una situació molt variat amb un agreujant l'últim any de mandat d'aquesta junta.

[00:44:10]

Aquest exercici tancat formalment per la nova junta directiva per tant era molt d'interès d'assegurar que qualsevol reformulació del nou equip tèrbol del nou Girona ja tindria una entitat com ho fan bé Tirant lo Blanc crec que no li garanteix. Ho dic per cobra aproximadament gaudir de més de 300 milions d'euros. Vull dir tenir Messi Negro quin és el problema que tenen una clàusula de 300 milions d'euros de mala manera pot acabar dient que el vendrà City per exemple per 150 milions no té carnet digui públicament que vol marxar i ho ha fet aquesta tarda a través d'un portal en concedir li la vida impossible que Messi acaba dient el club prima el club on vol retirar on té la família totalment arrelada.

[00:45:06]

Han aconseguit que emeti públicament digui que vol deixar el Barça. A partir d'aquí fer pronòstics per donar el màxim i bé d'aquí a pocs dies o hores aquesta pregunta. Davant d'aquest desig del jugador de la icona del partit davant la sortida i acabaran fent un acte de generositat i finalment contenir 99 per cent cinquanta milions d'euros. Ja va arreglar el diari. Potser alguna responsabilitat o alguna acció judicial si vol va dir jo ho vaig veure d'aquesta manera.

[00:45:40]

Per tant des del seu punt de vista senyor Benedito ja li està bé a la junta directiva que hagi aparegut aquest burofax perquè així els números sortiran quedaven al darrere d'aquest burofax.

[00:45:53]

Tancaven ell volia un carnet ja que evitaven que s'ha tractat de fer li la vida impossible pacíficament a l'última fila de quadres. No sabíem que tocar li el quadre era gairebé provocar o no hi anaven darrere esclar. I no és l'única manera que tenen el jugador acabi dient ell com. I acabi dient que vol baixar el Barça Josep Maria que havia fet la vida impossible. Prou el partit que ho ha fet jo el que vull dir el culer que podria haver estat culpant que Messi no marca a Messi per entendre que Bartomeu en aquest moment no representa el barcelonisme culer.

[00:46:36]

Volem que quedi clau no hi hagi cap Alberto on no representa el Barça. El Barça vol que quedi afortunadament en molt pocs mesos tindrem eleccions i hi haurà una junta nova. Jo estic d'acord que la gent vagi a veure el Bartomeu i li demanin que plegui perfecte. No cal que digui el que avui tot i que li digui el Messi que volem cap crèdit perquè finalment hem d'aconseguir que retornessin al mercat de Joan Maria i no vol dir que vol marxar. L'hem de convèncer la veu de Bartomeu declarava el Barça la veu del Barça li demana li explica.

[00:47:21]

Li demana a Leo Messi que digui que havia fet història escrivint. No cal que el portin al bell mig permetent que finalment acabin venim 250 milions. No hem de permetre ho. Jo crec que aquí hi ha la qüestió i encara som a temps encara som a temps net no ho la propera Benedito.

[00:47:47]

Passen tres minuts de tres quarts de dotze. De seguida tornen a signar.

[00:47:54]

Sigui com sigui sigui un bon estiu el míster com fet sempre ens faran la pròxima temporada.

[00:48:09]

Ja veu claríssima con un juego de calidad excelente definición en cada partido. Otra cosa han sido els diners subcontractistes de la temporada i intel·ligent es pot trobar una major qualitat d'imatge en plena disputa dels nostres partits. Este año con a motor tota hora centre i no puntua és o Democratitzar el 14 14 i quan surten condiciones. Units treballen aquí i va passar l'any passat units per les aplicacions molt bé molt bé continua continua a un mes o mes assistència sanitària per més oficials del Futbol Club Barcelona.

[00:48:45]

Units per l'excel·lència. Bona nit en el sorteig del Cupó Diari celebrat avui. El número premiat ha estat. Cinquanta mil quatre cents seixanta vuit 5 0 4 6 8 i també el número de sèrie de la paga.

[00:49:03]

Premiat amb 3.000 euros al mes durant 25 anys ha estat. 51 05. Demà com cada dia hi haurà un menjador molt a prop teu repartint il·lusió. Bona nit i recorda que en els sortejos de l'ONCE la il·lusió es compleix. Especial la veu del déu del tovalló el profe. Deu minuts de mitjana arribarem a la mitjanit continuant amb aquest programa especial. Leo Messi ha enviat un burofax a Can Barça per dir que vol marxar que ja en té prou i que la temporada que ve vol defensar una altra samarreta podria ser la del Manchester City.

[00:49:54]

és clar que tinc en línia un referent periodístic. Nits com aquestes sempre és bo que passa per les antenes de RAC1 senyor Ramon Besa o La Bona nits.

[00:50:08]

Joan Maria Pou Ramon. Primer de tot. Jo crec que hi ha un aspecte emocional en tot això canvia en dies com aquest m'agrada destacar més enllà de la teva valoració analítica i periodística m'agradaria saber des d'un punt de vista emocional una persona que coneix perfectament l'entorn i la casa com tu. Com ha rebut aquesta notícia i quin impacte ha tingut.

[00:50:31]

Ha estat molt colpidor perquè m'havia imaginat que intentava imaginar com seria el Barça sense Messi. No m'imaginava mai com seria la gestió de l'àrea una manera d'una forma totalment incontrolable. No perquè m'he preparat en aquestes coses de la manera que han pactat prevenir. Sabíem que estava part de la meva directiva. Això es va plasmar en el contracte el 2017 quan va aplicar aquella clàusula per poder anar una clàusula que en aquell moment no se li va aplicar perquè es va dir que no volia dir res i que en qualsevol preferia vinculat al Barça.

[00:51:20]

S'ha demostrat que aleshores allò va ser una vi que anava pujant cada temporada perquè la directiva i la directiva no ha corregit i al final ha dit aquí hem arribat amb una cosa que permet comentat i el cicle el punt i final. Ni Bartomeu ni el 8 d'abril. I ningú ha acabat perquè guanyi. També crec que la manera quan dic que la millor manera entenc que hauria de reparar el Barcelona que la directiva del Barça cosa que crec que utilitzarà la directiva a partir que hi ha hagut una grandesa de.

[00:52:01]

Ja no parlaré de la part de la directiva perquè la donava per suposada amagant se en el pack que una declaració institucional com entenc que d'alguna manera molt i molt greu per entendre que havia d'haver hi un nou mandat i fins i tot la possibilitat d'haver anat al club com ja ho contemplava i que demanava que fos ara perquè ningú volia fer mal a ningú. Piqué que va justificar recordem ho no en aquest cas com va pactar amb Cristiano Ronaldo el millor que arriba amb un acord quan el president havia de saber que quedaven per negociar una sortida pactada amb una quantitat econòmica feta mai ha acabat però en canvi ha demostrat que la guerra civil que mantenen la directiva i la plantilla no era un invent de la premsa sinó la realitat.

[00:52:50]

Ara anava per aquí Ramon o si fins a quin punt s'ha degradat la relació allà dins entre la directiva i el vestidor i concretament Leo Messi. Tot plegat s'acaba això amb documents amb advocats amb un possible judici. Podem tenir un contenciós durant tota la temporada si el Barça s'ho proposa recorda el de Neymar.

[00:53:14]

M'agradaria recordar un eslògan en què el senyor Josep Maria Bartomeu amb el que el president va guanyar les eleccions el trident i el triplet no hi ha ni triplet ni ja no queda ningú el criden jo perquè tinc clara i tot els jugadors d'aquella mostra del 2015 que surten si el repassa Alves Mascherano i Neymar i Messi ho han fet perquè han volgut o no perquè el col·loca a fora. I torna a endevinar això. Veurem però també veurem que podria acabar amb Messi. La manera de fer política no ha estat el cas.

[00:54:00]

Però hi ha un el pap ja ha dit que era hi haurà la fórmula i també discutirem. Crec que en el programa ja ho ha apuntat que podem créixer veient amb els protagonistes del tema electoral molt important. Entenc que Messi no ha actuat molt i molt bé que té un clar molt més ben dit i preparat el que la gent creia. Ara veurem d'alguna manera com acaba de finalitzar però suposo que serà una compensació econòmica perquè no crec que a nivell de però entenc que en aquest cas.

[00:54:40]

Ramon. Per què. Perquè quedi clar per part on vas. Què vols dir que Messi té molt clar el que està fent.

[00:54:47]

No crec que hagi fet un brindis al sol com es diu allà en català no hauria trobat cap miracle. No ho crec. De veure el moment que poso la clau. Jo crec que això no és simplement anar tirant perquè no li han fet cas i ara crec que evidentment ha de trobar una conjuntura per trobar un club. Però vull pensar que no serà jove rebel com un marginat Romário. Jo crec que sobretot gent saben molt bé el que crec que veuen aires freds per encaminar una regió econòmica determinada però cal resoldre que el capital vol arribar a un acord.

[00:55:35]

En aquest cas com que no hi ha acord i la quantitat similar al que és possible que ens trobem amb una compensació mínima i que no els permet ni tan sols per poder compensar econòmicament la pèrdua de valor que avui carregava amb el club Ramón.

[00:55:53]

Com sempre una abraçada igualment per convidar me quatre minuts i arribarem a la mitja nit.

[00:56:00]

Des que s'ha fet pública el burofax i que Messi li havia dit al Barça que marxava hi ha hagut un subseu per les rodalies del Camp Nou amb gent que ha anat a manifestar se i escridassar al president i a la junta expressar el seu malestar. Ha estat pendent de tot plegat el nostre company David Bosch. Bona nit bona nit. Explica'ns una mica quina és la situació ara i què ha passat durant aquestes hores.

[00:56:27]

Ara mateix ha tranquil·litat la situació moment que aquesta manifestació espontània que ha començat als voltants de dos quarts de nou de la nit dóna el tret de sortida del club òscar Grau al voltant de les 10 de la nit. Ha estat l'únic fet important que ha passat a la tarda a banda del crit que hi ha hagut durant tota aquesta tarda nit amb Bartomeu. Mig milió i mig. Ara bé en algun moment s'ha tallat el trànsit de carrer i Mallol la.

[00:57:00]

Ara mateix restablert i la llei que va marcar de mica en mica cap tràmit fins ara és tan gran l'impacte que ara mirava les tendències als Estats o els temes més comentats a Twitter a Espanya són per aquest ordre Messi.

[00:57:18]

Més de mig milió de tuits. Barça. Bartomeu Barcelona i Nobita. Aquests són els cinc primers temes més comentats a les xarxes a Espanya. Tinc en línia el pol Ballús sola bona nit bona nit. Els oients a RAC1 el coneixeu perfecte breument perquè és col·laborador habitual de l'autor diràs i perquè és probablement un dels millors periodistes que tenim exiliats voluntàriament del país. Això s'ha de matisar avui dia perquè per què perquè la toca especialment bé en tot allò que fa referència a la Premier.

[00:57:56]

Ric i el Manchester City de fet ha escrit un llibre amb el Martín sobre el Manchester City. He complert exactament i és una delícia i ho recomano molt si no l'heu llegit i ja a ciutats d'arreu. El Manchester City evidentment és un equip que té bon gust pel futbol i ha dit calla que si Leo Messi vol marxar potser li podríem fer un lloc aquí al vestidor. La primera pregunta que faig és des d'un punt de vista econòmic pel que tu coneixes la institució.

[00:58:34]

Es pot permetre pagar una quantitat important de diners pel traspàs de Leo Messi i pagar li una fitxa semblant a la del Barça.

[00:58:43]

El que no es pot permetre al Manchester City i toleren fonts properes al club és que puguin pagar els 700 milions que té la clàusula. Jo crec que no el pot pagar ningú al món del futbol. A dia d'avui també s'ha de dir que si s'obre un nou escenari que és el de no haver hi clàusula jo crec que aquí començaria doncs un partit nou per al Manchester City perquè com sabem és un club que no té problemes de diners que en aquest mercat de fitxatges amb els canvis en el nostre pla financer hi ha més flexibilitat i que ja estava pensant en una inversió molt important per a aquest mercat i agrària més que pogués fer algun tripijoc.

[00:59:23]

Doncs per acabar de quadrar comptes i per fer una oferta econòmica per a Messi que repeteixo no sigui aquests 16 milions de la clàusula. Tot i això pel que em transmeten que estan a prop del City. S'ho agafen amb calma. Diuen que no hi ha cap tipus de oferta clara que s'ho agafen amb calma i que va per llarg perquè evidentment és una operació de les que no es fa en dos dies. A partir d'aquí veurem què passa. El cas comentat una mica per la filosofia del Manchester City per com juga jo estic segur que Pep Guardiola seria una benedicció.